Fear Factor, home edition!!

Gufne greier….

En sjelden gang imellom blir man testet for hva man tåler av egen og andres smerte og gruff samt hva man er villig til å gå igjennom for å hjelpe andre mennesker.. I dag var en sådan dag i det Gallagherske hjem…

Og på en dag da det plutselig sank inn i min sikkert litt for lille hjerne at noen mener at sidepupp er er skjellsord?? så står vi overfor vårt egne lille fryktscenario her hjemme.. Neida, frykten er ikke at det er noe galt med snoppen, løken, penis, nøttene, klinkekulene etc.. Neida, frykten er veldig mye enklere enn det…

I Fear Factor på tv blir deltakerne utsatt for all verdens idioti..de må spise innvollene til høytsvevende litt smådrita Boa-slanger..de må drikke utblanda yak-okse-sperm med en dæsj iguanabæsj….de må dykke i basseng fyllt av elefanturin og plukke opp geiteballer med påhengt penis med tenna…de må krabbe i rør fulle av innvollgørr fra utdødde dronter mens de drar seg fremover med fortenna…kort sagt så må de gjøre rimelig mye nasty shit for å vise at de frykter ingen ting..

I dag, fredag, eller freddan da, så har fruen blitt utsatt for Fear Factor, home style og har bestått med glans.. Her snakker vi om damen som ble sendt ut av legevaktkontoret da en av gutta hadde kutta seg.. Her snakker vi om damen som grøsser så fælt på ryggen over åpne kutt at vi andre må drikke en liter med ren sitronsaft for å få et snev av samme grøssvirkningen…

I dag var det altså tid for å bytte bandasje på armen min..

Fear Factor home style bestått..!

Klapp på skuldrene til fruen :))

Med smak av mus…

Noen ganger blir man sittende å tenke på de mest besynderlige ting..

Vi for eksempel har jo 3 katter nå….for den ene kattungen skulle jo bare holde den andre kattungen med selskap på veien hit og så kunne vi levere den tilbake igjen etterpå, yeah right…og 3 katter spiser faktisk endel mat..bløtfor og tørrfor….og disse matene har masse forskjellige smaker..

Og det er her det skurrer litt.. Har du noengang sittet å sett utover et jorde der det gresser kuer… for deretter å se huskatten Preben komme halsende ut av krattet og angripe Dagros.. Har du noengang sett Preben hoppe opp og bite seg fast i halsen på Dagros som en villmarkens løve og avvente til bittet sørger for Dagros ikke får puste mer og faller til bakken? Sjansen er vel mer at Preben kommer til å henge der til Dagros vil sove og legger seg på Preben og knuser han..

Hvorfor nevner jeg dette? Jo fordi det tydeligvis er endel av kattens naturlige diett..oksekjøtt.. Eller er det egentlig det? Hvor mange kuer har katta di kommet draende hjem med og lagt på dørmatta og mjauet stolt? Hvor mange kuer har du funnet litt halvråtten under sofaen i selskap med storfamilien Maggots…?

Hvorfor finnes ikke kattemat med musesmak? Hvorfor finnes ikke kattemat med rottesmak? Hvorfor finnes ikke kattemat med fuglesmak? Tenk å kunne gå i kattemathylla på butikken og velge mellom kattemat med troste-, skjære-, spurve- eller dompappsmak… Så kunne man kjøpe sett opp imot hva katta pleide dra hjem til huset? Og hvis man skulle skjemme bort katta..Sheeba med Linerlesmak..!

På Felleskjøpet ville de da ha de store billige sekkene med muse- og rottesmak..

Og forresten… Kylling i gele… Hvor i den norske natur kan man jakte på det?

Jeg aldri skadet? Joda..

En smertemimrende oppklaring..!

Da avisartikkelen om meg var i Ring Blad så har oppfattelsen blant mange i ettertid vært at “Jim har aldri vært skadet”… Noe som jo er like sant som at samme Jim er skikkelig glad for; at Hotel Cæsar er tilbake på skjermen, at en rødvinsdunk koster nesten 400,-, at det snart er vår og gamlingene tar ut Asconaene sine og skal kjøre søndagsturer hele uka, at sykkelbirkentjukkaser plukker frem 70 laken syklene sine og skal sykle 3 i bredden over alt og like sant som at jeg er skikkelig happy for at jeg nå snart skal betale 2 årsavgifter på bil samtidig… Avisartikkelen burde nok presisert at jeg ikke har vært mye alvorlig skadet og dermed borte fra hockeyen..

Så… For å oppklare litt så skal jeg prøve meg på en smertefull mimrestund:

Føtter og ankler har ekstra brusk-kuler etter pucktreff da jeg har dekket skudd..ikke så mye borte pga dette men har nok hoppa over en trening eller 7 på disse årene.

For bare noen år siden så rev jeg fra hverandre noen muskelfibre i låret.. Følelsen var helt lik den følelsen du du drar fra hverandre et sånn trekkspillsugerør.. Fikk beskjed om 4 uker hvile…holdt ut i nesten 3…

Bekkenet ble bristet av en takling tidlig på 90 tallet.. Måtte gå med museskritt i en uke.. Fikk beskjed om å være borte i 4 uker av lege..holdt ut i 2 1/2..

Kravebenet ble bristet i en kjempetakling midt på 90 tallet.. Hadde så mye adrenalin den kampen at tenkte ikke over smerten.. Stod over treningen dagen etter og fortsatte så med masse smerter.. De smertene kommer fortsatt tilbake ved spesielle situasjoner.. Det var først ved en MR i 2010 jeg fikk vite at det var bristet den gangen..

Nesa har fått seg juling ved en 3-4 anledninger.. Jeg fikk en albue så en benpigg stod ut under huden..den dyttet jeg bare inn igjen med fingen. En Kongsbergspiller tok feil av nesa mi og pucken en gang..han flytta all hud i et lite område over på andre siden av nesa han.. Jeg fikk en puck i ansiktet som løsnet hele innsiden av nesa. Neseveggen spratt ut av sporet sitt og jeg måtte da tilslutt innlegges og borre opp igjen litt pustehull inni nesa.. Der var det tett.. Grodd feil..

Til slutt kommer alle kuttene.. Husker ikke engang alle sammen.. Husker bare de 3 siste for det var på eksakt samme tid 3 år på rad.. Ble “nikket” ned av juniorer med gitter som ikke tenker på sin vimsete fremtoning pga gitteret på den første treningen 3 år på rad.. Det er ikke normalt å være borte fra trening osv pga kutt..

Blåmerker teller ikke..

Mye av dette har skjedd etter at jeg ble sambo og etter vært gift.. Og morsomt nok så har tradisjonen om å tilkalle Dr Jameson ved skadetilfeller bestått 🙂
Fruen har sogar lånt en skvett sv ei venninne da hun la på telefonen etter min korte beskjed :

Blir nok litt sein.. Må innom legevakta !

Panthers og Bollemus !!

Bollemus & Flaggermus..!!

Jeg gjør det igjen…jeg går lenger enn alle de andre… Jeg viser bilde av bollemus og flaggermus på bloggen.. Ikke som teaser selvsagt, man må nok klikke seg inn og scrolle ned for å få se 🙂

I dag er det altså klart for årets siste hjemmekamp for Ringerike Panthers.. Og like sikkert som at det sitter en mengde redaktører rundt om i landet nå med orgasme i ørene, øynene og lommeboka over landets plutselige interesse for hva menn og kvinner kaller”the female bodyparts” og den plutselige revolusjonen i å trykke de samme navnene i blekk på papir og nett….ja like sikkert som det er det at det kommer til å bli en flott forestilling i kveld i Schjongshallen.

Panthers tar imot bunnlaget Furuset..som stort sett ikke spiller som et bunnlag men dessverre er litt som en maratonløper som kun orker å løpe 39 km og må krabbe resten av veien.. Kravstore som vi er så forventer vi seier så vi kan klappe gutta av hjemmeisen for siste gang denne sesongen…..vel ikke jeg da..går ikke an å klappe med en hånd..mulig jeg slår meg på låret…hvis jeg ikke har en kaffekopp i handa da…da blir jo det litt dumt..

I dag skal vi applaudere gutta… Vi skal applaudere Martin og TUT.. Vi skal applaudere Stig, Cecilie, Tormod og Stegan.. Vi skal applaudere Randi.. Vi skal applaudere vafler så gode at kirkegruppene i Ringerike sender spioner inn for å hamstre… Vi skal applaudere kaffe så sterk at Torkild Ravndal smakte og fikk en tåre i øyekroken.. Vi skal applaudere oss selv som er så glade at vi knæpper med fingrorna…og stamper med føttorna.. I dag skal vi ha det gøy og vi skal nyte det som skjer ute på isen og vi skal applaudere en brillefin 4 plass i årets 1 divisjon ishockey!!

Og som lovet.. Bilder av den ekstreme sorten…!!

Ringerike Sykehus…

Takk skal dere ha !!

Jeg vil gjerne benytte den muligheten jeg har her på bloggen til å uttrykke min nesegruse beundring over den jobben dere ansatte gjør for pasientene på sykehuset. Sykepleierne, pleierne og legene er koselige, hyggelige, blide, dyktige, profesjonelle, inkluderende og servicemindede utover det jeg trodde var normalt:)

Det blir vel galt å si at det var en fryd å være innlagt…men når jeg først var det så tusen tusen takk for all hjelp til alle jeg var i kontakt med 🙂

Det kommer vel heller ikke som noen stor overraskelse at jeg ikke husker ett eneste navn på noen av sykepleierne, vel annet enn hu som het Line, så blir vanskelig å si mer enn at jeg ba moren til Runar som jobber i resepsjonen på L2 hilse til de jeg ikke fikk sagt “ha det, og takk” til.

Min “rekke” av steder denne gang var : røntgen, poliklinikken, legevakten, poliklinikken igjen og avdeling L2. Håper noen av dere blir vist denne takken 🙂

Og takk til kona som holdt fortet hjemme 🙂

Dag 3 : Skjebnedagen..!

Hjem eller fortsatt kidnappet?

Nå er de jo ganske hyggelige disse folka som har kidnappet meg vekk fra kone og barn, lagt meg i en seng, forer meg med medisiner 4 ganger i døgnet og lurer på om jeg er sulten oftere enn Asta på Hallingbyfeltet gjorde hver gang vi var på besøk der.. 40 sekunder etter at vi kom dit uannonsert så kom hun alltid ut av kjøkkenet med mat på fat..trylling på høyt nivå. Magicians, ta dere ei bolle..

Det er altså i dag, sikkert etter at ei dame nok en gang kommer å stjeler litt blod av meg -snodige greier..de tar bare litt og litt..med et sånn svært opplegg for kidnapping og stjeling av blod hadde nok hvertfall jeg kjøpt svære bøtter til å ha blod i- at det avgjøres om jeg får dra hjem.. Har jo mest lyst til det selvfølgelig..for de har helt glemt å søke om skjenkebevilgning her og Duggfrisk er sogar er fremmedord.

Apropos fluids… Jeg har nå blitt proppet så full at saltvann at jeg begynner å føle meg mer og mer som en sørlending.. Hvorfor sier du?.. Jo fordi at å evt skulle sende inn en request til Kjærlighet Uten Grenser på P4 ved sms og kodeord forbokstavene i de 3 ordene blir bare morsommere og morsommere…

I dag har jeg dessverre ikke noe bilde over utviklingen her på avdelingen og med denne topptrente kroppen å dele..så da satt jeg fast en stund mellom å sette inn et bilde av de skikkelig rare lilletærne mine eller et bilde eller to med mindre fryktinngytende temaer..

Jeg oppdaterer sikkert utover dagen..

Drittalbue…!

For de som leser denne fantastisk velskrevne bloggen så er det ikke noe nytt at jeg sliter med en vond albue for tiden. På fredag fjaset jeg som vanlig vekk fruens formaninger om å dra til lege etter at hun hadde hørt meg stønne og akke meg som en skadeskutt elg på tivolitur da jeg stod opp om morgenen.

Jeg måtte selvfølgelig krype til korset og dra til lege, så røntgen, så poliklinikken og deretter hjem igjen med en hestekur antibiotika i sekken. Det fryktelige med den dagen var jo at semifinalen Sverige – Finland gikk på zebra og det hadde de ikke på venterommet..

Vel.. I dag la fruen merke til at infeksjonen var økt utover tidligere viste tusjstreker og dermed hørte jeg på fruen med en gang og dro tilbake til sykehuset. Nye undersøkelser og bestemmelse om å åpne opp albuen for å rense.. Masse bedøvelse var ikke nok til at jeg ikke ville kjenne kuttet pga betennelsen sa legen så dermed vet jeg nå hvordan det føles da en skalpell kapper huden din…

I skrivende stund sitter jeg på en sykeseng innlagt for natten og innpumping av antibiotika intravenøst.. Så sånn gikk det.. MEN, jeg fikk sett finalen da..på venterommet.. Yeey!!

Forresten.. Dere vet den vitsen om at damer er så rare…at de river av seg hår med voks… at de napper ut hår med pinsett…at de gjør særdeles gufne ting uten å mukke men at når’n skal i toern DA ere vondt…? Bad joke..baaaad joke.. Really bad joke..

Jeg har akkurat tatt tempen…

Sitte på ramma-trøbbel..

En liten albue update..!

På samme måte som det er ett hundre prosent sikkert at når du har det travelt så havner du bak en sjåfør som alltid kjører 10 m/t under fartsgrensen… Og like irriterende som det faktum at det i de vanlige pølsepakkene er det 10 pølser…mens det er 12 pølsebrød/lomper i de pakkene.. Og like irriterende som at beholderen for spylevæske aldri tar imot hele posen/kanna når du fyller på og dermed kjører rundt med 7-8 kanner med slumper på liggende baki bilen… Og når jeg er inne på irriterende faktum: Brød er normalt litt sånn ellipseformet..pålegg er normalt rundt eller firkantet..med den følgen at mye pålegg henger uttafor skiven samtidig som mye av skiven ikke har pålegg på seg… Det må da gå an å samkjøre dette her vel!!!!

Ja, like irriterende som dette er det faktisk å gå å prøve å sette seg på ramma og nyte ett Pondus eller to når dagens rammeavtale skal gjøres… for så å oppdage at en forslått og betent albue vanskeliggjør hele prosessen.. Å prøve å sitte opp rak i ryggen og holde bladet opp duger heller ikke.. Det er rett og slett sånn at etter papirarbeidet er gjort og man reiser seg opp så skal det være gensermønster i huden rett over knærne…eller i det minste hud mot hud flekker… Ellers kan det være det samme med hele greia!!

Så turene på lillerommet blir korte..

Bildet viser da der legen tusjet for å holde orden på hvor infeksjonen og hovenheten var og om den evt blir værre..

Skrekkelig opplevelse!!

Spilte hockey..
Falt..
Albuebeskytter ikke på plass..
Albue vond…
Sov ikke hele natta..
Svetta så katta kunne ta svømmeknapp i senga på morgenen..
Nektet hardnakket å høre på Fru om å dra til lege…
Dro på jobb…
Fant ut at dette var vondere enn vondt..
Husket hva Fru hadde sagt..
Lege sendte meg på røntgen…
Røntgen sendte meg på poliklinikken…
Legen der tømte albue for væske og satte meg på en hestekur antibiotika..
Hva var så det skrekkelige…?
Venterommet hadde ikke tv2zebra…
Gikk glipp av Sverige-Finland..
Har lært..
Ikke dra på legevakt når det er hockey på tv…

Slengpupper vel…!!

Da jeg her om dagen leste Pappahjerte sin blogg og hans glede over sitt barns fremskritt og poetri så kom jeg på en hva vi synes var en særs morsom opplevelse med vår førstefødte sønn.. Han var vel rundt 3 år eller noe.. Han var i stuen der vår stasjonære pc stod.. Han klatret opp på stolen, satt seg til og begynte trykke på tastaturet meget konsentrert. Da han så ble spurt hva han gjorde…så var  svaret at han søkte på google.. Hva søker du etter da ble oppfølgingen… Og hva annet enn et kontant og kortfattet svar kom tilbake: Slengpupper vel….!

Siden vi først er inne på nakenhet… så må det jo nevnes dette med Linnea Dale..dere vet hun fra Idol og Donkey Boy… Et av de store oppslagene i Dagbladet i disse dager er jo at Linnea er veldig glad i nakenhet…ooooog har laget en video… Vel, hey hey og hemst mycket hey tenkte jo selvfølgelig jeg da jeg leste dette oppløftende utsagnet og måtte jo sjekke ut denne videoen.. Skuffelsen var jo til å ta og føle på da jeg oppdaget at A) Ikke synes jeg sangen hennes var fin.. og B) Ikke var a naken heller…

Litt OL stoff må jeg jo og ha med… dog kanskje mer på den morsomme og bisarre siden… Ekteparet Gary (47) og Angelica (48) fra Dominica hadde reist til OL som Dominicas eneste representanter for å kjempe mot Bjørgen og Nordthug i skisporet.. Dominicas tropp bestod i tillegg til ekteparet av en trener og en smører… Dessverre så ble de begge arbeidsløse fordi Gary glemte seg bort og pussa tenna i springvannet og har tilbragt hele OL på ramma med dobbeltsidig rennaræv og raufoss om hverandre mens Angelica på sin første treningsrunde prøvde å lage hull i et gjerde med ansiktet sitt og har ligget hele OL i sykesengen mellom operasjoner…

Det har videre kommet frem i lyset at ABBA gikk med alle disse snodige klærne sine for å slippe skatt… Det viser seg nemlig at om klærne er ille nok så slipper man skattefordel på klær fordi klærne da ikke brukes i dagliglivet… Shit… har ikke vi alle da penger til gode etter å ha gått gjennom 80-tallet med de klærne vi brukte…?

Fra og med neste år må du dokumentere og loggføre all oppussing du gjør i ditt eget hjem… dette da for å prøve å få inn mer skattekroner selvsagt… De neste planene fra Regjeringen er at fra 2023 må du begynne å loggføre hver gang du er på do… om du gjorde bimmelim eller bommelom.. og anta vekt på samlet bommelomslipp…dette da for å kunne vise om doen er utslitt eller ikke når du skal selge boligen din..

10 åringen fra Fagernes som tyvlånte bilen til pappaen sin har vært frempå igjen.. denne gang tok han sin tantes bil og satte avsted.. Denne gutten, eller dvergen uten førerkort som han kaller seg selv, vil så veldig gjerne til bestemoren sin… jeg synes jo familien bør ta hintet nå og ta seg en tur.. Strengt tatt er det vel ikke mange karrieremuligheter for denne gutten i fremtiden om man ser på dagens interesser.. Pr nå ser jo “biltyv” ut som den med sannsynlige retningen… man kan undre seg på om denne 10 åringen heter Frank-Ronny… Frank-Jonny…. Raymond… eller lignende…

Dagbladet kan i dag melde om at det blir en finale i OL’s ishockeyturnering mellom nordisk og amerikansk hockey… Dagbladet tar jo da skikkelig feil… om man ser på de 4 troppene som er igjen; Sverige, Finland, Usa og Canada og sier at alle troppene er på 24 spillere.. så har ca 80 av 96 spillere sin daglige arbeidsplass i NHL…på Sverige så er det feks kun 1 spiller som ikke er i NHL til daglig…

Avslutningsvis må det jo nevnes at Sveriges medaljehåp i kunstløp ikke kom seg videre til friløpet…hun uttalte følgende: “Jeg skjønner ikke hva som skjedde”…. Vel, jeg kan jo selvfølgelig som alltid hjelpe jeg siden ingen andre tydeligvis har fortalt deg det enda…: Du datt på rævva!!!