Nei, barna må ikke være hjemme med snørrete nese og litt hosting

Det er en misforståelse ute og går i mange av landets barnehager og barneskoler… Foreldre blir ringt etter bare det ser ut som ungene skal til å nyse eller hoste. Det var kanskje nødt til å være slik i pandemitiden, men slik er det ikke lenger nå. Hvis foreldre skal måtte være hjemme hver gang et barn får snørr i nesa nå på høsten/vinteren…ja da må sykedagene utvides til 2 måneder.

Her kommer fasit på dette sakset fra Regjeringen.no. Først litt om hva som gjelder for oss voksne… og så nederst om hva som gjelder for barn.

 

Råd ved nyoppståtte luftveissymptomer (feber, hoste, sår hals, tap av lukte- og smakssans, nedsatt almenntilstand):

  • Hold deg hjemme
  • Test deg for covid-19. Dette gjelder først og fremst ungdom og voksne. Testing av barn kan vurderes i samråd med foresatt, for eksempel dersom barnet får nyoppståtte symptomer etter nærkontakt med bekreftet tilfelle.

 

Når kan man vende tilbake til jobb, skole etc.:

  • Ungdom og voksne bør ha en negativ covid-19-test før de vender tilbake.
  • Hvis symptomene forsvinner helt etter én dag kan man vende tilbake til jobb og skole.
  • Ved vedvarende symptomer bør en bli hjemme til allmenntilstanden er god, symptomene er i tilbakegang og en har vært feberfri i 24 timer, uten bruk av febernedsettende preparater. I de fleste tilfellene bør en holde seg hjemme i et par dager.
  • Ved mer alvorlige eller vedvarende symptomer, kontakt lege for vurdering.

Når du har testet negativt for covid-19, og symptomene er milde og allmenntilstanden ikke er påvirket, behøver du ikke holde deg hjemme. Ungdom og voksne kan gå tilbake til skole/jobb når de er i bedring eller samme dag som testen tas dersom indikasjon for testing var milde og vage symptomer. Du kan gå tilbake til skole/jobb selv om du har restsymptomer som rennende nese eller lett hoste.

Det kan gjelde egne råd for helsepersonell og enkelte andre yrkesgrupper.

 

Særskilt for barn i barnehage og barneskolealder:

Barn som kun er snørrete eller har tett nese eller kroniske luftveissymptomer, trenger ikke holde seg hjemme. Barn med nyoppståtte symptomer som feber, hoste, sår hals og nedsatt allmenntilstand, bør være hjemme, men kan gå i barnehage/skole når de er i bedring. Dette gjelder selv om barnet fremdeles har noen symptomer, slik som rennende nese eller lett hoste.

 

 

Ringerike – Lillehammer, Schjongshallen, torsdag 30 sept klokka 1830

Ishockey på Norges øverste nivå! Kom og støtt laget i ny viktig match

 

Det er igjen tid for hjemmekamp i Schjongshallen der det skal kjempes om 3 viktige poeng. Kom og støtt laget som representerer lokalmiljøet på den aller beste måten de kan, nemlig ved å kjempe fra start til slutt om viktige poeng og forhåpentligvis en plassering som betyr kvartfinale i norgesmesterskapet i medio mars 2020.

Det var 812 tilskuere + stab som så Ringerike nesten slå Frisk Asker i sudden. Det bør være mulig å samle det samme, og flere til mot Lillehammer. Det er nå hvert fall ikke noe poeng i å planlegge tur utendørs denne dagen. Se bare her;

Denne torsdagskvelden gjør du mye lurere i å tilbringe inne i Schjongshallen (nede på stadion hvis du trenger nærmere forklaring). Der kan du se på topp underholdning før og i kamp. Du kan kjøpe deg diverse mat og drikke. Du kan være med på konkurranse og generelt rett og slett bare absorbere hockeyatmosfære.

Jeg garanterer deg som aldri har sett en hockeykamp “live” en morsom aften samt en helt ny opplevelse rundt sporten ishockey. Glem den “jeg ser ikke pucken” strofen… Alle ser pucken når man er tilstede i hallen! Basta!

Kampen begynner 18.30. Vær på plass inne i hallen til 18.10 🙂

 

Billetter kjøpes i Panthers-appen

 

Se lenger ned i innlegget for tabellplassering begge lag.

 

Hvordan har spillerne prestert så langt?

Dette er Ringerikes topp 10 poengplukkere pr nå:

Dette er Lillehammers topp 10 poengplukkere pr nå:

Det skarpe øye for detaljer kan se at Ringerikes topp 5 har 31 målpoeng så langt mens samme tall for Lillehammer er 35. Det like skarpe øyet kan se at på delt 9 plass på Lillehammers poengliste ligger Thor Jørgen Friestad… en ringerikesgutt flasket opp i breddeavdelingen, opptrent av pappa Jacob (innehaver av ringeriksrekorden i dribling i egen sone) samt gitt spillerforståelse av Ringerike oldboys (Geriatriks) fra han var 12-13 år.

 

Tabellen pr nå:

 

De andre kampene denne torsdagen er:

Stjernen – Storhamar :  tips B

Frisk Asker – Grüner : tips H

Manglerud Star – Vålerenga : tips B

Sparta – Stavanger : tips B

 

For deg som ikke er 100% inne i det:

Plasseringer 1-8 spiller sluttspill fra medio mars.

Plass 1 velger motstander blant 7-8

Plass 2 velger motstander blant 6 og gjenværende av 7-8

Plass 3 velger motstander blant 5 og gjenværende av 6-7-8

plass 4 får den motstander som er igjen

 

Plass 9 og 10 spiller kvalifisering mot de 2 beste i 1-divisjon (etter et sluttspill der og) om fortsatt eksistens i Fjordkraft-ligaen.

 

snap_ Jimbo-33

 

regjeringskabalen….

Så enkelt kan det sies..

AP, SV og SP er samlet ved Hurdalssjøen for å sondere samarbeidsterrenget som det heter…  Dette bør jo ikke bety noe problemer i det hele tatt spør du meg, for forutsetningene for samarbeid er jo krystallklare:

 

AP vil det AP vil..

AP vil ikke det SV og SP vil…

AP vil hvert fall ikke det SV vil, om det er det SP vil…

 

SV vil egentlig bare det SV vil…

SV vil til nød det AP vil, om det ikke er det SP vil..

SV vil kun det SP vil om AP vil det samme…

 

SP vil det som SP vil…

SP bøyer seg for det AP vil, om det ikke er det SV vil…

 

Ingen vil det Rødt og MDG vil…

 

 

 

 

 

 

Norge er åpnet; Vi mimrer tilbake til mars 2020

Her er innlegget fra da dasspapiret var pri 1 i Norge

Det gikk som vi trodde med Norge. Mer eller mindre alt stenges for å hindre spredning av smitte.

Barnehager stengt. Barneskoler stengt. Ungdomsskoler stengt. Videregående skoler stengt. Høyskoler og universiteter stengt. Alle steder der det skal læres bort noe er stengt ned for å lære oss noe. Nemlig det å høre på råd/beskjeder om å ta hensyn. For det gjorde vi jo ikke, vi dreit i det, vi dro på hytta, i svømmehallen, på trening etc nå vi var i karantene. Vi får håpe vi lærer nå.

Videre: Svømmehaller, treningssentre, frisører, tattoveringssteder, alle sånne steder stenges. Serveringssteder får restriksjoner mht antall mennesker og avstand til hverandre. Vi har rett og slett gått inn i en “The Walking Dead -ish” tilstand i landet. Det er nesten så man skulle tro MDG hadde kommet til makten og iverksatt alt de vil forby.

Sånn sett er det litt interessant for Norges befolkning dette. Alle kommer nå til å få se hvordan det er å bo utenfor de store byene. Her er jo mer eller mindre alt stengt etter klokka 17.00 uansett. Så velkommen til Hønefoss alle sammen 🙂

 

Det som er helt sikkert:

Norges befolkning – Lavmål  : 0-1

Det gikk altså ikke mer enn sekunder fra statsministeren, helseministeren og hu derre med det svære håret ga beskjed om at alt stenges ned OG at det IKKE er behov for hamstring før det var komplett kaos i butikkene. Folk valfartet til matbutikker og kom ut igjen med vogner fullere enn julehandel x 2.

På tross av forsikring fra myndigheter om at butikkene skal være åpne så klikket den norske befolkning i vinkel, dro på butikken og kom ut med 3 pakker spagetti, 24 tomater, 11 agurk, 5 paprika, 7 poser gulrøtter, 8 gule løk, 5 blomkål, 5 brokkoli, 10 kg potet 4 kinakål, 4 pk bordsmør, 6 pk Melange , 10 l laktosefri lettmelk, 5 l appelsinjuice, 18 bokser bogskinke, 12 bokser lys lapskaus, 10 bokser joikaboller, 5 kg kjøttdeig, 6 kg kyllingfilet, 11 grandiosaer, , 5 pk koteletter, 5 pk kjøttkaker, 10 brød, 8 pk rundstykker, 10 kg hvetemel, 10 pk gjær, 10 kg sukker, 5 kg kaffe, 3 store glass syltetøy, 3 kg gulost, 2 kg brunost, 8 pk salami, 5 pk haugpølse, 3 pk flatbrød, 15 l cola zero, 48 pils, 15 poser potetgull med paprika, 7 poser saltstenger, 10 plater melkesjokolade, 5 tannkrem, 4 tannbørster, Paracet, otrivin og 1 pk tyggis. Og til slutt en tur innom polet og hamstre litt ekstra rødvin.

Vi tok en liten tur på butikken i går kveld. Det var et sørgelig syn. Folk har tømt hyllene. Butikkene har skilt om at det er nok mat, du trenger ikke hamstre, men det hjelper ikke. Vi skulle bare ha litt småtteri. Det fikk vi ikke tak i. Gjær, tørrgjær, havregryn.. tomt..

Jeg stakk innom en Kiwi butikk på vei hjem fra jobb i går. Skulle bare plukke opp litt enkel middag fordi vi hadde det travelt i går med andre ting enn apokalypsen. Der ble jeg stående bak en dame som sutret til betjeningen om at folk hamstret SAMTIDIG som hun lempet 10 Mamma Mia pizzaer pluss pluss opp på båndet.

 

Ps.. “handlelisten” er lånt.. dasspapir har vi etter diverse russe-salg…

Hockey; Hva så med 1 og 2 divisjon?

Det er nå engang slik at jeg følger mer med i den divisjonen Ringerike er i enn jeg gjør på de andre divisjonene… men det betyr ikke at jeg ikke følger med. Det er heller ingen hemmelighet at jeg mener prestasjonsliga og mosjonsliga burde inndeles annerledes (2 større ligaer), men that ship has sailed, igjen.. så da ser man på de ligaene man har.

1 divisjon har startet også. Lagene som deltar, Nidaros, Narvik, Gjøvik, Comet, Hasle-Løren, Lørenskog, Furuset og Haugesund skal spille 35 (4 x 7 + 7) seriekamper om å bli blant de 4 beste lagene, og da klare for et sluttspill, 1-4 og 2-3, i en best av 5 kamper om 2 plasser i kvalifiseringsspillet i mars. De samme 8 lagene skal også spille om å unngå å bli plass 7 og 8 som da må ut i kval-spill mot de 2 beste lagene i 2-divisjon om plass i neste års 1-divisjon.

Nidaros og Haugesund startet “ballet” på fredag. Det endte i en komfortabel 6-2 seier til Nidaros. Lørdag spilte Nidaros og Haugesund igjen (7-5), Narvik mot Furuset (7-1) og Gjøvik mot Lørenskog (1-0). Man kan vel ikke annet enn å si at det mest overraskende her var Gjøviks seier mot Lørenskog.

I dag, søndag, spiller Nidaros mot Haugesund igjen, Narvik og Furuset møtes også igjen, samt at Comet og Hasle-Løren møtes i Halden.

Nidaros og Narvik kommer nok til å ligge på topp med hhv 9 og 6 poeng etter dagens kamper. Så får vi se om H/L enda en gang klarer ta poeng i Halden… det har skjedd før det.

 

2 divisjon har ikke startet. Der har det kun vært spilt treningskamper så langt. Lagene som spiller i 2 divisjon er: Bergen, Kongsvinger, Ski, Skien, Tromsø og Tønsberg. Lagenes mål er å havne topp2 og dermed har muligheten for å kvale seg inn i 1-divisjon. 2 divisjons første seriekamper er 9 og 10 oktober. Da spiller Skien-Tromsø x2, Ski-Bergen x2 og Kongsvinger – Tønsberg. Tønsberg-Kongsvinger spilles den påfølgende onsdagen.

Jeg tenker at vi får se hva feks Tønsberg står for etter disse 2 kampene mot Kongsvinger. Etter å ha maltraktert Skien i 2 treningskamper blir det mer interessant å se hvordan de tippede topplag i 2 div vil gjøre det.

Det bør vel bli Tønsberg, Bergen, Kongsvinger og Ski i toppen her… men hvilke 2 som tar det er jeg mer usikker på.. Tønsberg bør sånn sett være ett av to.. så er det rotterace om den andre plassen.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

Åpning av Norge 16.00 betyr ikke fritt frem for alt

Du må fortsatt bruke hue!

På samme måte som nyfødte lam på gårder på feks Voss må lære seg å stå sidelengs i bratte bakker for å unngå å trille helt ned til gjerdet i bunn av bakken, (det er nemlig derfor det er gjerde der..for å stoppe lam som kommer ut for første gang og bare «oi…rull-rull-rull-rull-fomp-stopp i gjerdet), så må vi i Norge nå lære oss å leve i et gjenåpnet samfunn der vi selv skal ta et ansvar.

Det er gledelig at restauranter, barer, konsertlokaler, idrettsarenaer, treningsstudioer, ja absolutt alle steder som har hatt restriksjoner fra i dag klokka 16.00 kan operere som vi gjorde før mars 2020. Det er gledelig at alle de som har hatt store problemer økonomisk pga covid nå får mulighet til å gjøre noe med dette.

MEN;

Det er altså ikke fritt frem drit i alt selv om Norge nå åpnes opp igjen.

Vi anbefales fortsatt å være nøye med hygienen. Og hvorfor ikke.. har du hatt rennaræv eller oppkastsjuke siden mars 2020? Hygiene har noe for seg.

Vi skal holde oss hjemme om vi har symptomer, hvert fall inntil vi har fått testet oss. Hjemmetest-salget kommer jo til å få et oppsving nå.
Tester man positivt så skal man holde seg hjemme. Tester man negativt, ja da er man feks forkjølet og da er det lov å være ute og på skole/jobb.

Vi, altså Norges befolkning, gis altså nå et kollektivt ansvar. Vi får igjen alle rettigheter, men det følger med plikter også, plikter vi må følge for å holde smittten nede.
Jeg håper vi klarer det.

Vi har dog et stort problem.
Antivaxere

Og ikke bare antivaxere… men antivaxere som heller ikke vil teste seg eller la barna sine bli testet.
Antivaxere som høyt proklamerer at «dette er en jobb for kroppen vår» og uten skam går rundt i samfunnet og er til fare for de som på ingen måte tåler å bli smittet med covid. De samme folka sender ungene sine på skolen til stor fare for de barna som ikke tåler smitten så godt som deres egne barn gjør.
Erna Solberg sa hun mente det var en borgerplikt å ta vaksinen. Jeg sier du er drit egoistisk om du ikke tar hensyn til de i Norges samfunn som faktisk blir drit sjuke (kanskje tilogmed dau) av å få dette.

Jeg er møkk lei google-eksperter på dette. Norges myndigheter har håndtert dette på en god måte.

Nå slipper regjeringen opp, som de sa de skulle.
Så får vi se om ny regjering må stenge ned igjen en eller annen gang på vinteren…

Det er opp til oss alle..

 

 

Fjordkraftligaen – full torsdagsrunde

Begge lederlagene med hjemmekamp. Beholder Østfold alle 6 poengene eller forsvinner noen av de nordover og/eller vestover?

Jeg så at noen skrev at man ikke var overrasket over at begge østfoldlagene lå i toppen. Jeg må innrømme at jeg synes det er litt overraskende, for det pleier ikke være slik. Men, det er bare spilt 4 runder, så mye kommer til å skje fremover.

Stjernen tar i dag imot Stavanger. Begge lag vant forrige kamp på sudden, Stjernen mot Lillehammer og Stavanger mot Grüner (historiske poeng til Grüner i DNB). At Stjernen tok Lillehammer på sudden var vel ikke like overraskende som at Stavanger måtte ha sudden for å vinne mot Grüner hjemme. Jeg tenker denne kampen er hel-åpen og fort vekk ender med sudden.

Vålerenga får besøk av Lillehammer. Vålerenga vant 2-3 borte mot Ringerike mens Lillehammer som skrevet over her tapte på sudden mot Stjernen. Denne kampen er også etter min mening helt åpen mht vinner. Ingen av lagene har vel sånn sett overbevist enda. Det er fjerde mot femte på tabellen. Vålerenga glimtet til i noen minutter borte mot Ringerike og ledet 0-3 på grunn av det…men ble nesten tatt igjen. Lillehammer med seier mot Storhamar og Grüner før suddentapet forrige runde. Når alt det er sagt.. jeg setter penga på Vålerenga i denne.

Sparta får besøk av Ringerike. Normalt sett står disse lagene godt til hverandre i kamper og det blir ofte spennende selv om Sparta stort sett har gått vinnende ut av kampene. Sparta har begynt veldig bra denne sesongen og har i likhet med Stjernen 10 poeng på 4 kamper. Ringerike har 3 poeng (seier mot Grüner) og så 3 ett-målstap så langt. Man får selvsagt ikke poeng for ettmålstap i ordinær tid, men starten på sesongen har vært god for Ringerike sett under ett. Jeg velger å håpe på at Ringerike setter noen mål og holder Sparta til minimum sudden.

Frisk Asker – Storhamar blir spennende. Storhamar ser ut til å ha kommet i gang etter en trøblete oppkjøring mens FA ikke virker å ha ting helt på stell enda. FA fikk så hatten passet mot Sparta forrige runde, mens Storhamar sikret seier med 2 mål i tredje mot MS. Åttende mot tredjeplass.. Spennende å se om FA fortsatt ligger på samme plass etter denne runden. Det kan bli mange poeng opp til toppen etter hvert  om poeng ikke kommer inn snart.

Grüner – Manglerud Star er “finale nummer 2 av 15” mellom lagene som før sesong er tippet blant bunn3. I “finale 1” vant som kjent Ringerike hjemme mot Grüner. Grüner var nære et enda mer fantastisk resultat enn suddentap mot Stavanger i Stavanger i forrige runde, mens Manglerud måtte gi tapt for Storhamar. Det er tidlig i sesongen som sagt, men disse kampene mellom MS, Grüner og Ringerike er meget viktige oppgjør mht plass 8 på tabellen (om sesongen går slik veldig mange har spådd).

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

 

Skudd-telling i hockey…. igjen!

En stadig kilde til frustrasjon i ishockey er skudd-telling og reglene for dette.

Det opplevde vi også da i Schjongshallen i går kveld da Vålerenga var på besøk.

Først kommer en hyggelig representant fra Vålerenga innom rett etter kamp og retter på en assist Vålerenga-spillerne selv kun fikk med seg (skudd sniddet buksa på spiller), men så kommer en ikke fullt så hyggelig representant og skal rette på sekretariatets telling av skudd.

Denne representanten mente sekretariatet burde se kampen på nytt og lære litt før han slang igjen døra inn til sekretariatet.

 

Vel, det kan da opplyses om at :

Skudd er kun de pucker som ville gått i mål om målvakt ikke var der.

Stang- og tverrliggerskudd er ikke tellende skudd.

Skudd rett utenfor som målvakt redder med skinn/snap/spakhanske er ikke tellende skudd.

Skudd fra bak mållinje er ikke skudd (med mindre de treffer noen og går i mål)

Skudd mot mål som tekkes av motspiller rett før mål er heller ikke skudd… de kom aldri frem.

 

Videre kan det til Vålerengas representant opplyses om at alle ALLE skudd på mål sjekkes med video nå som vi også har målkameraer etc.

Da ser vi om en puck ville gått inn eller ikke med sikkerhet hver eneste gang.

 

Uansett… så går det an å være hyggelig…

 

 

Lørdag og ny runde i Fjordkraft-ligaen

Det er lørdag og ny full runde i Fjordkraft-ligaen. Denne blir fulgt på live og evt snapper fra «folket der ute» ( jimbo-33 ) på grunn av en konfirmasjon i Bergen.

 

 

Frisk Asker får besøk av Manglerud Star. Frisk  tapte mot Vålerenga sist (den kampen er ikke lukket i live forresten) og MS røyk 0-6 for Oilers. Jeg tenker nok at FA også tar seg av et MS med mye rør i kulissene. Tips H

Storhamar skal bryne seg på Stavanger hjemme i fjøset. Dette blir en kjempetest for SIL som ikke har vist all verden enda i årets serie og oppkjøring. Stavanger serieåpnet med 6-0 mot MS uten at det gir veldig stor pekepinn på hvor sterke Oilers egentlig er. Tips B

 

Gruner møter Lillehammer i Grunerhallen. Tøff start for Gruner og etter alle solemerker fortsetter den i dag mot Lillehammer. LIK ga fra seg poeng i Garasjen men tok med seg alle 3 fra møtet med Storhamar. Tips B

 

Stjernen får besøk av Ringerike. Dette blir nok en test for nyopprykkede Ringerike som vant 7-2 hjemme mot Gruner på torsdag. Stjernen har 2 seire til nå og virker å ha kommet godt i gang. Jeg håper selvsagt på et godt resultat for Ringerike her på tross av Stjernens nykomponerte mannskap. Tips U og så bingo

 

Vålerenga tar imot Sparta på Jordal. Vålerenga snudde matchen på lørdag på veldig kort tid i tredje. Sparta åpnet med 3 poeng mot Gruner og tapte på sudden i andre match. Jeg tror Vålerenga har et bedre og mer samspilt mannskap pr nå og setter derfor denne til seier Vålerenga. Tips H

 

 

Selvfølgelig skal Norge stoppe med oljen for å redde verden…

Bare se her:

Det er jo soleklart og hinsides enhver tvil om at bare Norge slutter med sin olje-leting og produksjon så kan klimakrisa avlyses med en gang.

Alle kan jo se at det MDG og SV har messet om i lang tid er komplett bullseye når det gjelder Norges del av påvirkning verdens klima.

 

Dette, MDG, er grunnen til at MDG havnet under sperregrensa. Flere og flere har fått opp øynene for at det MDG og SV (ved spesielt Lysbakken) nå har bablet om i lang tid bare er bullshit og sprøyt fra ende til annen. MDG mistet sogar 6-7% oppslutning i Oslo.. Oslo som Lan Marie har dratt frem gang etter gang som stedet som er fornøyd med hva MDG har fått til… Jeg anbefaler å ha meningsmålinger om dette i fremtiden et annet sted enn på puben der MDG’ere selv møtes…

 

Det ert ingen tvil…

Alle må jo skjønne at det er verdt det for norske innbyggere..

Pytt pytt at det blir dyrere å leve i Norge…

Sirkeskjemaet er krystallklart..