Automat1 : Dette var bullshit fra ende til annen

Vet du at de reserverer 1500,- når du stapper inn kortet og skal fylle drivstoff?

Nåvel, her kommer:

En liten historie om et selskaps uvilje til å faktisk gjøre noe…

Mandag 27 mai stoppet jeg ved Automat1 sin stasjon i Osloveien i Hønefoss og fylte bensin for rundt 400 kroner. Dette er en kortautomatstasjon, altså ikke noe betjent stasjon. Som alltid når man stapper inn et kort og skal betale så sjekker automaten at det er et visst beløp på kortet og reserverer et gitt beløp inntil tanking er gjort og transaksjonen er gjennomført. Da skal reservert beløp frigis.

Det skjedde tydeligvis noe i systemene til Automat1 den dagen fordi ved sjekk av nettbank på onsdag så står det trekk på 1500,- på min konto.

Da må det jo ringes og fikse opp i dette.

Det skulle vise seg å ikke bli så lett..

Automat1 svarer: Det har skjedd noe feil i systemet vårt søndag og mandag. Vi regner med dette er i orden og reservasjonen slettet innen kort tid. Om ikke så får du hjelp av banken din til å slette dette. Vi kan ikke, dette er en avtale mellom kortutsteder og din bank. Vi selger bensin vi, vi kan ikke slette sånt. Du er viktig for oss, hadde vi kunnet hjelpe så ville vi gjort det.

Okay tenker jeg, da fikser dette seg sikkert. Jeg skal nok klare meg uten differansen på 1100,- i et par dager.

I dag fredags formiddag sjekker jeg nettbanken igjen og ser at reservasjonen på 1500,- fortsatt står der. Ny samtale med Automat1 er på sin plass tenker jeg da.

Automat1 svarer: Vi besvarer mange slike samtaler akkurat nå. Jeg avsluttet faktisk akkurat en på chat samtidig som jeg tok telefonen fra deg. Jeg kan dessverre ikke gjøre noe. Det er banken din som må hjelpe deg. På tro og ære: Vi selger bensin vi, vi kan ikke slette sånt. Du er viktig for oss, hadde vi kunnet hjelpe så ville vi gjort det. Vi blir bare møtt med personvern etc når vi kontakter bankene.

Okay tenker jeg, da får jeg kontakte banken da. Siden jeg er inne på nettbanken så tar jeg en chat med Sparebank1 rett etter samtalen.

Sparebank1 svarer: Ja, vi opplever en masse henvendelser nå om akkurat dette. Vi kan dessverre ikke gjøre stort siden det er Automat1 som står for reservasjonen. Men be de sende oss en mail med beskjed om at reservasjonen kan oppheves så gjør vi det.

Okay tenker jeg.. da får jeg ringe Automat1 igjen da.

Automat1 svarer: Du må nok få banken til å sende oss en mail, for hver gang vi prøver så får vi bare i retur at banken ikke kan bryte personvern ved å gjøre dette. Du vil ikke tro hvor mange som har ringt oss om dette i dag. Vi selger bensin vi, vi kan ikke slette sånt. Du er viktig for oss, hadde vi kunnet hjelpe så ville vi gjort det

Okay tenker jeg, samtidig som jeg begynner bli litt irritert. Jeg får ringe banken igjen da.

Sparebank1 svarer: Nei, dette er ikke en avtale vi står for. Dette er en avtale firmaer har gjort. Esso har 1200,- som beløp, Automat1 har 1500,- Det er de som må frigi reservasjonen siden det er de som har gjort den. Du må be de om å slette den, eller sende oss en mail som gir oss rett til å gå inn på din konto og slette reservasjonen.

Okay tenker jeg…. nå begynner begeret å bli fullt… Jeg henter meg mer kaffe og ringer Automat1 igjen…

Automat1 svarer: Jeg skjønner ikke hva banken din snakker om. Det er de som må slette dette, vi har ikke myndighet eller mulighet til å gjøre dette. Du er jo den viktigste personen for oss. Hadde vi kunnet hjelpe nå så hadde vi gjort det. Be banken din sende oss en mail så skal vi bekrefte i bauger og kanter vi..du er tross alt den viktigste for oss, du er jo vår kunde.

Okay tenker jeg..(samt Aaaaaaaarghhh)  og etter å ha funnet epostadresse og kontaktinfo til Automat1 ringer jeg banken igjen.

Sparebank1 svarer: Hva i alle? Sier personen dette? Det medfører ikke riktighet, hadde vi fått en mail hadde vi utført med en gang. Har du noe kontaktinfo slik at vi kan ta kontakt? Automat1 kan egentlig bare sende bankene en fellesbeskjed eller selvfølgelog pr person og frigi beløp så gjør vi dette helt uten noen form for snakk om brudd på personvern etc. Jeg skriver opp nummeret ditt, så ringer jeg deg opp igjen om en stund.

Sparebank1 forteller: Nå er reservasjonen på kontoen din borte. Vi fjernet den.

 

Ved sjekk i nettbank ser jeg at reservasjonen på 1500,- er borte og det riktige beløpet på ca 400,- er trukket.

Hvordan det går for alle de andre som opplever dette vet jeg ikke. Det jeg vet er at dette var altfor dårlig kundeservice. Har man hatt en feil i et system og trukket tusenvis av kunder for masse penger så må man henge i stroppen i mye større grad for å rydde opp når man blir gjort oppmerksom på feilen.

Det føltes rett og slett som om kundeservice jobbet steinhardt for å få kunden (meg) til å ordne opp i dette selv. Det blir for dumt.

I tillegg lurer jeg på hvor mange som ikke følger med som nå har en slik reservasjon på kontoen sin som de ikke har oppdaget.

Har du fylt på en ubetjent stasjon i det siste?

 

Tjener du egentlig “fett” på å være fosterhjem?

Svaret er nei.

En av de tingene man kan lese om ganske mange steder i disse dager er mangelen på fosterhjem i Norge. Det forsøkes rekrutteres nær sagt over alt i sosiale medier samt i vanlige media.

Dette innlegget her skal ikke handle om hvorfor det er så stort behov for fosterhjem eller riktigheten av alle plasseringer som skjer. Det er heller ikke er innlegg for eller imot barnevernet.

Det er sjelden man ser så mye løgn og misvisende opplysninger samlet på ett sted som når man en gang i mellom havner borti et anti-barnevern og anti-fosterhjem innlegg i avis eller på andre sosiale medier når det gjelder penger og godtgjørelse for å være fosterhjem.

Du kan lese

“Fosterhjemmene sitter bare på ræva og håver inn penger”.. “Fosterhjemmene tjener 600 tusen pluss pluss i året”.. “Fosterhjemmene får 70-80 tusen pr barn pr måned” osv. Det er ikke måte på hvordan disse folka slenger rundt seg med påstander, uten å en eneste gang høre på enkelte som drister seg til å prøve diskutere, forklare og se på nyansene. Det er ikke villighet til å ta inn over seg noe som helst.

Faktum:

Som fosterhjem får du A) Lønn pr barn du velger gi et hjem, og B) Utgiftsdekning for det samme barn.

Lønn får du fordi du tross alt tar på deg en jobb for samfunnet. Utgiftsdekning får du fordi det følger mer-utgifter med et ekstra barn.

Lønn pr måned pr barn er i dag 8155,- . Disse pengene må du skatte av. Med en normal skattesats sitter man igjen med ca 6000,- pr måned. Dette er penger som skal dekke opp for alle generelle ekstra/økte regninger/utgifter man får ved å ha et ekstra barn i hus + lønn for jobben man gjør. (uten at det betyr noe, hvor mange jobber hadde du tatt som hadde denne lønnen for å være på jobb 24 timer i døgnet?)

Utgiftsdekningen pr barn er i dag fra 5200,- til 7700,-. (øker med barnets alder) Disse pengene skal ikke beskattes. Dette er penger som skal dekke opp klær og kostnader til fritidsaktiviteter etc. I tillegg til dette kommer barnetrygden for barnet. (Barnetrygd følger barn uavhengig hvem som har omsorgen)

Så;

Dette jeg har listet opp her er det som staten har lagt opp som satser for fosterhjem.

Hvor kommer så disse “vanvittige” beløpene som nevnes i anti-gruppene fra? Jo;

Frikjøp:

Hvis barnevernet anser det som nødvendig/best at en av fosterforeldrene er helt eller delvis hjemmeværende i ett eller flere år fordi barnet har best av det, så erstatter selvsagt barnevernet den tapte arbeidsfortjenesten som oppstår.

Da kommer disse beløpene som det snakkes om. Det kan også forekomme økte ytelser/støtte på bakgrunn av barnets tilstand/behov.

MEN; Et frikjøpsbeløp kommer ikke på toppen av vanlig lønn, det er istedenfor!

Dette har kritikerne selvsagt ikke lyst å nevne i innleggene sine. Det høres jo mye bedre ut å si at “fosterhjem sitter på rævva og håver inn penger”, kontra det å forklare at den og den har jo tross alt tatt permisjon fra jobben sin for å være hjemme med et barn som trenger det og får dekket tapt arbeidsfortjeneste. Denne dekningen må beskattes på lik linje som vanlig lønn.

Det er greit å være motstander og kritiker, men diskuter på skikkelig grunnlag.

 

 

 

Bom, bom og atter bom (stasjon) i Oslo

Bom bom bom, bom bom ba dilla Oslo-life…

Og alle skylder på hverandre..

Jeg er så glad jeg ikke bor i Oslo, en by som styres av bil-hatere og politikere som ikke klarer si annet enn skatt & avgift hver eneste gang man må anskaffe midler til ett eller annet.

Lydhøre er de heller ikke.

Bileiere i Oslo klager

Handelsstanden klager

Foreldre klager

 

 

Its a bom bom here

and a bom bom there

bom here

bom there

bom bom everywhere…

 

Det siste er at tåkefyrsten Støre er på banen og vil prissette vegbruk ved en dingsboms i alle biler…som skal måle hvor mye vei du bruker… et meget dårlig skjult forslag på å si “vi skal overvåke hver minste ting du gjør, for så å kunne skattlegge deg mest mulig etterpå”. Selvfølgelig skal bilistene selv betale for alt som må gjøres for å finansiere dette tiltaket i god gammel sosiallist-stil.

 

Les: Hei Oslo, er dere ikke drit lei MDG nå?

 

Organisasjonen “Nei til bompenger” fosser frem. Stortingspolitikerne skjelver i buksene. Folket rund omkring i Norge har fått nok. For det er ikke slik at bomringene rundt byene brukes til det de var tiltenkt. Så mye som 98% leste jeg går til ikke bilvei-relaterte saker.

-hvordan hadde feks syklistene reagert på sykkelavgift for å bygge fortau kun for gående?

-hvordan ville langrennsløpere reagert på lysløypeavgift for å finansiere skøytebaner?

 

Les: Hvorfor plager staten oss med bompenger?

 

Må forøvrig si: Sjakktrekk av Oslo Byråd å sette opp alle disse bomstasjonene rett før valget…

 

Ehh.. Game of Thrones.. wtf…

Ble slutten skrevet av de samme folka som skrev slutten på Lost?

Det er sjelden jeg tenker wtf av en slutt på en serie. Jeg gjorde det da Lost slutta, og jeg gjorde det i går da Game of Thrones slutta.

GoT har vært en serie der jeg virkelig har venta på episode på episode. Mye har skjedd, både ventede og uventede, men det er rett og slett noe som sier meg at forfatterne av serien må ha sittet rundt et bord, klødd seg i hue og lurt på hvordan de skal avslutte, og unisont blitt enige da en eller annen sier “vi skakke bare la byen brenne da?”.

Og etter det…

Daenerys drepes (fordi hun ble stormannsgæren) av Jon Snow ved jerntronen…dragen brenner ned jerntronen og flyr avgårde med Daenerys…?

Jamie og Cersei Lannister steines til døde da borgen raser… en godgammel religiøs greie..

Tyrion Lannister “dømmes” til å være kongens høyre hånd… i en litt Seinfeld’sk “dømmes til å være butler” greie…

Jon Snow ble dømt til å leve som Nattens Vokter.. og tusla inn i skogen sammen med en haug andre..

Arya Stark ville utforske verden og satt seg på en båt…

 

Jeg vet ikke egentlig hvordan dette burde endt…men når min første tanke etter slutten er “ehh… javel”… så tenker jeg at det var ikke noe innertier.

Nåvel… 

Nå får man finne seg ny serie 🙂

Si hva du vil om hvem du vil, men ikke plukk på syklistene

Da blir det nemlig bråk

Jeg trodde at jeg hadde plukket relativt mange på nesen ved å skrive innlegget “Oppdra ungen din selv, læreren har ikke tid” eller da jeg skrev “Skjære unge mennesker i dagens Norge”, ,men der tok jeg feil gitt. Det som virkelig får temperaturen opp er et innlegg jeg fikk publisert i Ringerikes Blad som heter : Gå av sykkelen når du skal krysse veien.

Innlegget handler kort og godt om trafikksikkerhet og trafikal oppførsel på sykkel. Det var ikke på noen måte ment som et angrep på syklister generelt, men heller som en oppmuntring til å jobbe litt med spesielt de unges sykling i trafikk og oppførsel ved kryssing av vei. Jeg sier jo kort og godt “gå av sykkelen”.. fordi barn kan ikke vurdere trafikken slik voksne kan gjøre.

Selvsagt blir jeg “arrestert” av noen fordi jeg sier syklistene skal gå av sykkelen når de krysser vei i gangfelt… Jeg burde sikkert presisert i opprinnelig innlegg det paragraf 18 i forskrift for gående og kjørende sier, nemlig;

“”3. Sykling på gangveg, fortau eller i gangfelt er tillatt når gangtrafikken er liten og syklingen ikke medfører fare eller er til hinder for gående. Slik sykling må ved passering av gående skje i god avstand og i tilnærmet gangfart””

Det er jo nettopp den formuleringen som beskriver det som ikke skjer i byen her hvert fall. Senest i dag, på en søndag, kom vi kjørende på forkjørsvei i sentrum. Akkurat da vi kjører gjennom et kryss skeiner en syklist på skrått tvers over krysset uten å se seg for som gjør at vi, på tross av å kjørte sakte, fikk en støkk. Jeg fatter ikke at voksne syklister i god fart på fortauet tør å bare peise rett ut i gangfeltet.

Det er ikke til å unngå å legge merke til at de fleste som reagerer på dette etter at noen la linken ut på twitter er syklister i Oslo-trafikken som mener jeg selvsagt er en uting som kjører bil, og at jeg tydeligvis mener at alle skal passe seg ellers kjører jeg bare over de og deres barn. Flere stiller også spørsmålstegn ved min kjøreadferd siden jeg opplever/har opplevd situasjoner i trafikken. Dem om det. Det mest interessante er ønsket om å angripe. Angripe ordlyd og setningsbruk. Angripe ønsket om å lære barn/ungdom trygg adferd.

For 3 dager siden var jeg på vei på butikken og kjørte Storgata i Hønefoss. Jeg legger merke til en el-syklist som kjører i god fart på fortauet og krysser absolutt alle kryss uten å se seg for, senke fart eller på noen måte være oppmerksom. Denne syklisten kjører slalom mellom gående og bryter paragraf 18 del 3 så det suser. Hadde det kommet en bil ut fra en av sideveiene så hadde ikke bil eller sykkel hatt en sjanse. Det er slik situasjoner det er viktig at barna ikke lærer av.

 

Jeg vil da gjerne understreke følgende:

Jeg har ikke noe imot at folk sykler.

Jeg har ikke noe imot syklister i trafikken.

Jeg vi ikke ta ifra noen rettigheter syklister har.

Jeg vil bare at alle skal være trygge.

Det betyr at vi må lære barna trygg oppførsel i trafikken.

Det betyr også at syklister må følge de regler de har.

 

Lørdag 15.00: Hringariki Norsemen – Ringerike Geriatriks

Vårens vakreste eventyr

Foreldregruppa mot Oldboysgruppa

Schjongshallen lørdag 18 mai klokka 15.00

3 x 20 minutter med kvalitetshockey

Det er igjen duket for kvalitetshockey i Schjongshallen. Treningsgruppene “hockeyforeldre med flere” møter “oldboysgruppen med flere” til match om muligheten til å hovere og skryte på seg prestasjoner inntil vi garantert møtes igjen i romjulen 2019. Hringariki Norsemen har ligget i hardtrening siden forrige kamp og har rekruttert atskillige spillere som ikke var med forrige gang.

Så spørs det da; Får drillofant Jon Birger det til å stemme? Blir Morten Ask skutt i hue denne gang? Briljerer Strømsnes fortsatt med backhand? Spiller Jørgen Dahl med den samme blå kølla enda? Spiller Gulbrandsen eller ikke? Er Antonsen bedre på is enn på tribunen? Er Birath like suveren svenske i Schjongshallen som svenskene er i VM?

Fra oldboysgruppen stiller profiler som Tom Topptrent Mosengen med sønn.. Runar Lynet Bækkevold med sønn, Henning Rundtomkring Hansen, Sondre Slagskuddpass Skar, Ulrich Skravla Falkeid, Per Ø Kjeks Johansen, Erik Snuten Sørensen med Hein trenings-snut Hofvind på slep, Anders Dørvakta Eskeland, Jim Rødlinja Gallagher for å nevne noen.

Skøyter er slipt så kvasse at jerna lett kutter litt slunkne tomater liggende igjen på fatet etter 17-mai-grillingen. Utstyret er tørket med hårføner (ishockeyutstyret altså), kølla er teipet (ishockeykølla) med sånn stramhet at selv garde-obersten hadde blitt imponert. Da gjenstår bare å huske alt man skal ha med seg i hallen på lørdag for å kunne yte max i dette som rett og slett er vårens vakreste eventyr. Det et Jarle Åååååå Skotte Hansen står og tørker seg sensuelt med altfor lite håndkle når ikke opp mot dette i det hele tatt.

 

Kiosken vil være åpen for kjøp og inntak av det som måtte finnes der.

Gratis inngang. Bruk heller penga på snop, det er tross alt lørdag.

 

Det spilles etter følgende regler: 

Slagskudd er ikke lov i det hele tatt, heller ikke alene med målvakt.

(med slagskudd menes løfte kølla i taket for skudd, knehøyde er innafor)

Taklinger: Kroppskontakt og kamp om puck er lov. “grusing” la vi være.

Vi spiller med hybrid-icing.

Det spilles 3 x 20 effektiv tid, så vanlige utvisningstider gjelder.

 

Hringariki Norsemen stiller med følgende:

Målvakter :

Torbjørn Tingleff og Thea Andreassen

 

Rekke A:

Jon Birger Jørgensen, Morten Ask, Magnus Krydsby, Marius Schistad, Tommy Wiik

Rekke B

Steffen Strømsnes, Jon Granheim, Henning Røste, Henrik Weggersen, Jørgen Dahl

Rekke C

Eirik Lien, Roy Petter Brenden, Sven Thoresen, Svein Erik Moholdt, Stian Moen

Rekke D

Helge Antonsen, Terje Tangen, Tor Ove Kjexrud, Mats Bråthen, Andreas Birath

Rekke E

Espen Gulbrandsen, Odd Ødegaard, Flemming, Mats Nyhus, Erik Blystad

 

 

Ringerike Geriatriks stiller med følgende:

Målvakt

Erik Sørensen

 

Femmer 1:

Tom Mosengen, Anders Eskeland, Per Ø Johansen, Ulrich Falkeid, Jim Gallagher

Femmer 2:

Morten Dalen, Sondre Skar, Runar Bækkevold, Henning Hansen, Jarle Skotte Hansen

Femmer 3:

Hein Hofvind, Kenneth Egeli, Mattis Mosengen, Didrik Skinner Bækkevold, Richard Aschim

 

 

 

Det hjelper ikke med istid hvis du ikke trener når du er der

Norge har igjen blitt grundig slått av storebror Sverige.

Det er en ny dag for oss som er glade i ishockey. En ny dag der vi nok en gang har måttet se de svenske stjernene leke seg med de norske spillerne. For det var det de gjorde i går, lekte med Norge. Norge var ikke i nærheten i det hele tatt. Nå kunne jeg sikkert sittet og listet opp i ekte rosabloggerstil en masse punkter på hva som var feil i går, men det gidder jeg ikke. Det kan man lese om i VG eller Dagbladet.. eller rett og slett nøye seg med “det meste”..som er mest beskrivende for min del.

 

Det er nå vm begynner for Norge

Kommentatorene på streamen fra canadisk tv var inne på det i går. Det er på en måte nå vm begynner for Norge. Nå har de gjort unna de lagene de strengt tatt aldri slår og kan begynne kjempe mot mer likeverdige motstandere. “Det er på en måte en konkurranse i konkurransen for de mindre nasjonene.. det å spille om å slippe nedrykk” uttalte kommentatoren midt i tredje. Han har jo rett i det, dog tror jeg ikke vi norske skal håpe på alt for mye mot Sveits heller. Men mot Latvia, Østerrike og Italia skal Norge kunne kjempe om poengene.

 

Hvorfor er Norge så mye dårligere enn de beste?

Her er det mange som mener mye, inklusive meg. Hovedfokuset på hvorfor vi i Norge ikke er like gode som feks Sverige legges ofte på antall ishaller og at man ikke får nok istid. Vel, ja, vi har for få ishaller selvsagt, og vi har for lite istid. Jeg mener det er altfor enkelt å henge hovedknaggen på dette. Vi hadde enda færre ishaller da Espen Shampo Knutsen slo igjennom og havnet i NHL, det samme med Anders Myrvold, Patrick Thoresen, Andreas Martinsen, Mats Zuccarello. Det går faktisk an å bli god i Norge også, men det handler først og fremst pr nå om vinnerskaller, og ikke kultur i Norge. Det nyeste stjerneskuddet er Mathias Emilio Pettersen som er i Usa nå. Vinnerskalle som mer eller mindre har bodd i ishallen siden han var stor nok til å gå.

Det at Norge som nasjon ikke har kulturen som Sverige har med å ta vare på og klekke ut spiller på spiller handler om så mye mer enn antall haller.

Først og fremst må man trene hockey når man er på trening. Med de få timene man får må man bli bedre på planlegge trening, være forberedt på trening, kreve på trening, osv. Det blir meningsløst å hoppe ut på isen og bruke 20 av 50 minutter på å forklare øvelser for unger. Det blir meningsløst å bruke mange minutter av istiden på å oppdra andre sine barn på treningen. Det går ikke an å stå og klø seg i hodet og lure på hvorfor barnet ikke har progresjon når det kun trenes 2 ganger i uken, og med trening menes mer enn minutter på is.

Jeg mener Norge må begynne på bånn. Vi må begynne å skape treningskultur og garderobekultur allerede fra barna er små. Det må bli helt vanlig med fysisk trening før/etter istrening pluss på dager da man ikke er på is. Vi må skape kultur for at trening ikke er barnevakt. Skøyteskoler er lek. U8, U9 og U10 er lek..men så får vi begynne å spille ishockey. Da nyttter det ikke å komme 10 min for sent på trening fordi man måtte handle først. Da nytter det ikke med foreldreinnblanding lenger, det er treners vurderinger som skal telle.. og ikke en forelder som skal mene noe om hvem barnet skal spille sammen med.

Jeg var trener for et U12 lag som hadde 5 overårige spillere nedsøkt. Da terminlisten kom begynte foreldrene til disse 5 å fordele kampene mellom seg. Da jeg gjorde oppmerksom på at det var vel gjerne jeg som skulle bestemme hvem som skulle være med på hvilken kamp så de rart på meg. “Barneidrettsbestemmelsen sa jo at alle skulle få være med like mye”. Da jeg svarte at “joda, det er riktig det, såfremt man faktisk er på trening og. Du kan ikke komme her en gang i måneden og kreve din plass, det blir urettferdig mot de som tross alt er her hver gang” så fikk jeg et blikk som kunne drept. Da jeg så sjekket med forbundet rundt dette fikk jeg til svar at “joda, barneidrettsbestemmelsen skal sikre at alle som er med skal få spille like mye, men du må på en måte spise middag før du får dessert”.

Dette er litt av problemet i norsk ishockey mener jeg. Det er greit med tutehockey og alt det der, men vi må som idrett ha baller nok til å si at enten så er du med eller så er du ikke. Du kan godt komme og gå på skøyter hver 14ende dag…men da blir det ikke kamper på deg. Dette må foreldrene vite. Det må laget vite.

Videre mener jeg at når man har kommet forbi barneidretten så må man ha nulltoleranse for mobbing, hetsing, drittoppførsel etc på trening, kamp, i hall osv. Skal man skape kultur for ishockey og ta vare på laget så må de som står for dårlig oppførsel tas med en gang. Det får ikke hjelpe om spiller er en av de bedre. Lagenheten er viktigere. Hvis det da er slik at spiller (e) ikke klarer innordne seg etter treners ord på trening, ja så send av is, send hjem. Det skal ikke være slik at spillere gruer seg til å skifte i garderoben på gunn av mobbing etc. fra lagkompiser. Jeg har selv sett et helt lag falle i grus på grunn av dette.

 

Men så kommer vi til istid…

Det er selvsagt for få timer fra mandag til torsdag… for fredag etter 7 vil jo ingen trene. Dette må vi bort fra. Treninger må effektiviseres. Treninger må planlegges. Kommer man for sent kan man bare gå hjem, da er trening i gang og nye folk er forstyrrende for treningens gang. Vi må bli mer proffe på dette for å skape kultur.

 

Det viktigste..

Det må være lov å ville bli god. Det må være lov å ville trene mye. Det må være lov å uttale dette og kanskje dra med seg andre barn og ungdom.

 

Jeg skammer meg litt for å innrømme dette…men jeg spilte fotball som ung. Mye fotball. Det er derfor jeg har overtråkksankler og knirke-knær i dag (men hockey går fint). Men selv om vi spilte veldig mange kamper den gang så lagde vi faktisk egne bydels-lag i lille Hønefoss og spilte enda flere kamper. På vinteren “bodde” jeg på stadion, på hockeybanen, på utebanen, spilte ingen rolle om det var -2 eller -15.. vi var på løkkehockey. Det var da vi lekte og drillet…

På trening trente vi. 

 

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Ishockey, norsk media, journalistikk, fremtiden; Litt om alt

Media: Bruk journalister som kan hockey til å skrive om hockey.

Norge er igjen i et vm og skal møte de store nasjonene i gruppespillet. De skal også møte nasjoner mer like oss selv, men selv de er vanskeligere i et vm enn i treningskamper/oppkjøringskamper for nå teller det. Det gjelder å vinne, få poeng, og da er plutselig veien til mål verre enn når det ikke er fullt så viktig. Motstanderne er fullt fokusert, de “eter” pucker om de må, og de gir null gratis.

Norges gruppe består dette vm av Norge, Russland, Tsjekkia, Sverige, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

Kjære journalist som vanligvis dekker fotball og sånne kjedelige greier, men som blir utskremt av redaksjonen til å dekke norges kamper: Nå skal jeg bryte dette ned litt for deg:

Russland, Tsjekkia og Sverige er lag vi mer eller mindre aldri har nubb mot i vm. Vi klarer å stjele til oss et poeng eller to en gang i mellom, men å slå disse lagene jevnlig når det teller gjør vi ikke. Dette vet alle vi som driver med hockey. Det er ikke noe “sensasjon” at vi taper med 4-5 mål mot disse lagene. Det handler mye mer om hva laget tross alt får til som en forberedelse til kampene mot de andre motstanderne i gruppa. Den dagen Norge vinner mot alle disse motstanderne i samme vm er samme dag som Dan Børge Akerø kommer på tv med flatt hår.

Sveits er et lag vi pleide spille jevnt mot, og tilogmed vinne jevnlig mot. Det kan vi med flaks gjøre nå også, men slik situasjonen er pr i dag så vil Sveits vinne de fleste av 10 oppgjør lagene imellom. Mye er sagt og skrevet om Sveits og hvordan de har lagt opp serien sin..det skal jeg ikke gå inn på her.. følgen er uansett at Sveits de senere år har kjempet i toppen mens Norge stadig vekk spiller for å unngå nedrykk på grunn av sin ishockeysatsning.

Latvia, Østerrike og Italia er de lagene Norge “må vinne mot”. Her kan du, journalist, få bruke de fete bokstavene om Norge taper, for mot disse lagene skal Norge ta poeng for å overleve i A-vm. Norge har vel både vunnet og tapt mot alle disse tre de senere år så ingenting er gitt her heller. Det er dette som blir de spennende kampene, joda, mot de fire tidligere nevnte er det selvsagt også spennende, men ingen med litt hockey i blodet forventer at Norge skal vinne de kampene. Det gjør/håper vi om disse tre kampene.

 

Hva er det Norge er opp imot?

Norge har vel sånn ca 50 ishaller å tilby barn og voksne. Vårt naboland Sverige har ca 360 ishaller. I fjor var tallet 157 haller i Tsjekkia og 316 i Russland. Når man så vet, for Norge sin del, at mengden av ishaller finnes på østlandet så vet man at man har en lang vei å gå.

Norges motstandere krydrer lagene sine med spillere fra NHL og KHL (altså Usa/Canada og Russisk hockey) mens Norge stort sett har spillere i Sverige og Norge. Dette gjør at Norge spiller mot lag og spillere som daglig lever et helt annet liv enn de fleste av de norske spillerne gjør.

 

Hvordan kan Norge bli en etablert A-nasjon som kjemper i topp?

Det er det store spørsmålet. Hva kan man gjøre? Svaret på hvordan vi kan få enda flere til å spille hockey, dvs få enda flere breddespillere som igjen skaper enda flere elitespillere med riktig satsing etc ute i klubbene er enkelt:

Vi må ha flere ishaller, isflater, løkkehockeybinger etc.

Dette har selvsagt blitt sagt av mange. Mange planer er også lagt, men har strandet pga økonomi. Det er nettopp her Norge feiler stort tenker jeg. Det har jo vært en tendens til at planer om ishall ofte ender i planer om en ny “DNB-Arena eller Jordal”.. Det er jo ikke nødvendig. Det mindre byer og steder trenger er en “treningshall”. 4 vegger og tak, 3-.4 garderober og tilskuerplass til noen hundre. Det holder i massevis. Det er et sted man kan gå på skøyter man trenger, ikke en t-skjortehall eller hall med restaurant osv. “kalde haller” er også billigere driftsmessig.

Det er faktisk heller ikke forbudt å gå på skøyter ute. Vi på Ringerike hadde jo ikke noe annet enn utebane frem til 1989 (natur-is til 83). Hva med å tenke liten bane ute i nærheten av ishaller? Det går jo an å trene på en utebane i tillegg til inne på vinterdager dette er mulig. Det som mangler i stor grad nå er jo løkker der barn og ungdom kan komme og gå akkurat når de vil, dele i 2 lag og spille.

Da jeg gikk på barneskolen hadde skolen is hele vinteren. Det var ikke sjelden at skøytene ble knytt på i første friminutt, for så å gå på kalosjer til og fra klasserommet i løpet av dagen. Det er en oppfordring til skoler, kommuner og nærmiljøer: Jobb med å få isflater ute.

 

Vi må også jobbe med treningskulturen

Uansett hvor mange ishaller vi har så kommer vi ikke unna å måtte ha treningskultur. Man må ville trene, man må ville bli god. Det nytter ikke å slå seg på brøstet og hevde at man følger opp om man kjører til ishallen 2 ganger i uka men lar være på fredagskvelden eller i helgen, for da skal man på hytta.

Jeg har selv sett trenere for yngre lag skusle bort 40% av istiden ved å stå og forklare intrikate øvelser. Det blir for dumt. Det må legges opp etter nivå. 2-3 oppvarmingsøvelser kan settes på papir og være “hjemmelekse”. Og helt ærlig; Trenger virkelig 12-14 åringer de vanskeligste øvelsene?

Vi må begynne å jobbe med treningskultur for alle. Slutte fokusere på utstyr og annet som er sekundært. Vi må skape en stor bredde. Det er da vi fanger opp talentene.

Da kan vi kanskje etter hvert bli “Sveits” i første omgang.

 

God søndag 🙂

 

Les: Utsyrshysteri og dumskap

Les: Når talentet er begrensende

Les: Hvem er egentlig helten?

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Jeg er møkk lei politikere med millionlønn snakke om moderasjon

Kan Rødt, SV og AP forklare meg hvorfor pratmakere på Stortinget skal ha en million i årslønn mens arbeiderne de mener selv å være en del av, og skal representere, må vise moderasjon med sine 450 tusen?

Jeg er rett og slett lei av å se politikerbroilere, dvs politikere som rett og slett aldri har hatt en jobb ute i samfunnet, motta millionlønn for å synse og mene noe om hvordan resten av samfunnet skal leve. Som sånn passe pluss politisk interessert har jeg lagt merke til at Norge har faktisk ikke gått i dass selv om vi har skiftet fra rød til rød-grønn til blå og blå-blå regjering. Slik er nemlig demokratiet og et velfungerende samfunn, det tar lang, veldig lang, tid å snu det og evt ødelegge de opparbeidende godene vi har.

Les: Sosialisme er flott inntil du går tom for andre sine penger

Jeg er møkk lei av å se Moxnes, Lysbakken og Støre stå og snakke om de horrible private initiativene i velferd og helsevesen. Jeg har sett og opplevd hvordan det var da det nesten ikke var private som var et supplement til det offentlige. Jeg har selv sett og opplevd hvordan det offentlige nektet å hjelpe en som står meg nær, fordi de ikke anså plagene som virkelige plager, mens det private faktisk kunne hjelpe. Vi måtte ta lån for å ordne opp i noe det offentlige ikke ville hjelpe med.

Les: Norsk politikk = Litt som gutten som ropte ulv

Jeg er møkk lei av å se Moxnes, Lysbakken og Støre snakke om og om igjen om at det skal være det offentlige som skal sørge for velferden, skole, helse, barnehage etc. Det offentlige har jo bevist gang på gang at de klarer det ikke alene. Det går for tregt. Det blir for mye venting. Det koster for mye. Hva i all verden er logikken i det å la en person gå på offentlig betalt sykemelding i opptil ett år i påvente av en operasjon…og da heller betale 300 tusen i sykepenger kontra velge fritt mellom private løsninger og betale 70 tusen?

Så må jeg nesten nevne den nye selvutnevnte guruen i Arrogansepartiet.. unnskyld, Arbeiderpartiet. Hadia Tajik. Maken til selvutnevnt besserwisser skal du lete lenge etter. Som politikerbroiler snytt ut av nesa på Støre og alle de andre tåkefyrstene som har regjert AP langer hun ut om den ene og andre saken der kun AP og bare AP har svaret på hvordan ting skal være.

Det er selvsagt ikke bare Rødt, AP og SV som fortjener pepper. Dagens regjering har også sine broilere og skapninger som ikke burde vært i politikken. Men, det er Rødt, SV og AP som angriper det samfunnet vi har i dag og vil dra det tilbake til hvordan det var før blå regjering. La meg si det klinkende klart: Det var faen meg ikke noe samfunn å trakte etter. Helsekøer, barnehagekøer, dårlige skoler etc.. Det offentlige klarer ikke dette alene.

Les: En ny politisk catch-frase: Eller noe i den duren

Det er min ærlige oppriktige mening at man skulle ikke hatt lov å bli oppnevnt til minister av noe slag uten å ha reell arbeidserfaring i sitt ministerområde slik at man vet hvor skoen trykker.

Jeg så Moxnes utfordre Siv Jensen til å besøke hans mor for å snakke om hennes situasjon. Jeg utfordrer herved Moxnes tilbake. Reis til Hønefoss, møt min mor, fortell henne hvorfor det er rettferdig at en politiker skal ha en million i årslønn mens hun som jobba fra ung til hun gikk av med pensjon aldri nådde halvparten.

God lørdag 🙂

Her kommer noen linker til andre greier jeg har skrevet. Les gjerne, del gjerne. Finner du noe du liker på min blogg er det bare å linke, dele, bruke.

Les: Jonas Gahr Støre vil ha helsetilbud for seg selv

Les: Hva vet du egentlig om den som er syk?

Les: En mann forelsker seg ikke i kjønnsleppa di

Og til slutt

Les: Kan en blogg uten silikon og strutterompe nå toppen?

 

#politikk #politikere #Rødt #SV #AP #Regjering #penger #økonomi

Norge trenger ikke bompenger for å bygge vei

Hvorfor plager staten oss med bompenger når inntektene i det store og hele er forsvinnende liten?

De trenger jo egentlig ikke de inntektene..

Det er lite som provoserer mer enn ordene “ny vei” og “bompenger” sagt og skrevet i samme setning. Dessverre så er det noe norske politikere tydeligvis har hengt seg opp i på samme måte som “alkohol, tobakk og bil” sammen med ordet “avgifter”.

Man skulle jo tro at staten er dødsavhengig av inntektene de får gjennom bompengefinansiering av ny vei, men det er de rett og slett ikke. Inntektene er faktisk ekstremt liten i forhold til det totale statsbudsjettets inntekter og de kronene det er snakk om kan lett hentes på andre måter og således la være å plage norske borgere med disse ekstraavgiftene.

For;

Det er ikke til å komme utenom at bompenger er en plage for folk. Staten krever bompenger for nye veier. Byer setter opp bomringer. Begge deler er usosiale avgifter som rammer de som har minst, mest. Snakk miljø alt du orker, men når en bomring settes opp så må de som har minst revurdere om de skal eller kan være med på aktiviteter etc på andre siden av bomringen.

I 2018 hadde staten et budsjett på 1253 milliarder kroner i inntekter (1325 i utgift, diff dekkes av oljefond). De store inntektspostene er skatt, arbeidsgiveravgift, trygdeavgift og moms. Bompengeinntektene til staten var i 2017 på 10 milliarder kroner. 10 milliarder av 1253 altså. Hvis jeg ikke har glemt prosentregning helt så utgjør da statens inntekt fra bompenger 0,8% av statsbudsjettets inntekt.

0,8%.. Det skulle være, tilogmed for norske politikere, mulig å skjønne og forstå hvorfor veldig mange (om ikke alle) Norges innbyggere gjerne skulle sett at de 10 milliardene, de 0,8% ble hentet fra Oljefondet (eller ved omprioriteringer) de også. Er ikke det fondet alles eiendom sånn teoretisk sett?

Hvorfor i all verden gidder norske politikere å gjøre seg så upopulære ved å beskytte denne ordningen? Klarer de ikke se at dette er en avgift man burde klare seg uten? Jada, vi vet alle at Frp stod på barrikadene og sa de skulle fjerne bompengene….det klarer selvsagt aldri ett enkelt parti sålenge man ikke har 50% av stemmene ved valg. Dette må de bli enige om alle sammen på stortinget. Det burde de.

Staten Norge, vegbyggeren Norge; Dere trenger ikke disse inntektene hentet fra allerede stort beskattede bilister. Bompenger for ny veg er en pest og en plage for enkeltindivider i Norge, og mest for de som har dårlig råd fra før av.

Det at et byråd i Oslo ikke skjønner hva de gjør mot byen og alle de som ikke bare kan kjøre uansett hvor mye det koster får være sin sak.. dere har fortsatt mulighet til å ikke gjøre det samme mot Norge.

Bompenger er faktisk enda mer usosialt enn årsavgiften på bil…som jo er den samme om du kjører 6000 km i året eller 30000 i året.

Foreslår at Regjering og Stortinget revurderer hele denne ordningen som rett og slett er en pest og en plage, som man strengt tatt ikke trenger. Norge kan bygge vei uten bompenger.

 

#bom #bompenger #bil #avgift #veg #vegbygging #politikk #politikere #statsbudsjett #inntekter #utgifter