Automat1 : Dette var bullshit fra ende til annen

Vet du at de reserverer 1500,- når du stapper inn kortet og skal fylle drivstoff?

Nåvel, her kommer:

En liten historie om et selskaps uvilje til å faktisk gjøre noe…

Mandag 27 mai stoppet jeg ved Automat1 sin stasjon i Osloveien i Hønefoss og fylte bensin for rundt 400 kroner. Dette er en kortautomatstasjon, altså ikke noe betjent stasjon. Som alltid når man stapper inn et kort og skal betale så sjekker automaten at det er et visst beløp på kortet og reserverer et gitt beløp inntil tanking er gjort og transaksjonen er gjennomført. Da skal reservert beløp frigis.

Det skjedde tydeligvis noe i systemene til Automat1 den dagen fordi ved sjekk av nettbank på onsdag så står det trekk på 1500,- på min konto.

Da må det jo ringes og fikse opp i dette.

Det skulle vise seg å ikke bli så lett..

Automat1 svarer: Det har skjedd noe feil i systemet vårt søndag og mandag. Vi regner med dette er i orden og reservasjonen slettet innen kort tid. Om ikke så får du hjelp av banken din til å slette dette. Vi kan ikke, dette er en avtale mellom kortutsteder og din bank. Vi selger bensin vi, vi kan ikke slette sånt. Du er viktig for oss, hadde vi kunnet hjelpe så ville vi gjort det.

Okay tenker jeg, da fikser dette seg sikkert. Jeg skal nok klare meg uten differansen på 1100,- i et par dager.

I dag fredags formiddag sjekker jeg nettbanken igjen og ser at reservasjonen på 1500,- fortsatt står der. Ny samtale med Automat1 er på sin plass tenker jeg da.

Automat1 svarer: Vi besvarer mange slike samtaler akkurat nå. Jeg avsluttet faktisk akkurat en på chat samtidig som jeg tok telefonen fra deg. Jeg kan dessverre ikke gjøre noe. Det er banken din som må hjelpe deg. På tro og ære: Vi selger bensin vi, vi kan ikke slette sånt. Du er viktig for oss, hadde vi kunnet hjelpe så ville vi gjort det. Vi blir bare møtt med personvern etc når vi kontakter bankene.

Okay tenker jeg, da får jeg kontakte banken da. Siden jeg er inne på nettbanken så tar jeg en chat med Sparebank1 rett etter samtalen.

Sparebank1 svarer: Ja, vi opplever en masse henvendelser nå om akkurat dette. Vi kan dessverre ikke gjøre stort siden det er Automat1 som står for reservasjonen. Men be de sende oss en mail med beskjed om at reservasjonen kan oppheves så gjør vi det.

Okay tenker jeg.. da får jeg ringe Automat1 igjen da.

Automat1 svarer: Du må nok få banken til å sende oss en mail, for hver gang vi prøver så får vi bare i retur at banken ikke kan bryte personvern ved å gjøre dette. Du vil ikke tro hvor mange som har ringt oss om dette i dag. Vi selger bensin vi, vi kan ikke slette sånt. Du er viktig for oss, hadde vi kunnet hjelpe så ville vi gjort det

Okay tenker jeg, samtidig som jeg begynner bli litt irritert. Jeg får ringe banken igjen da.

Sparebank1 svarer: Nei, dette er ikke en avtale vi står for. Dette er en avtale firmaer har gjort. Esso har 1200,- som beløp, Automat1 har 1500,- Det er de som må frigi reservasjonen siden det er de som har gjort den. Du må be de om å slette den, eller sende oss en mail som gir oss rett til å gå inn på din konto og slette reservasjonen.

Okay tenker jeg…. nå begynner begeret å bli fullt… Jeg henter meg mer kaffe og ringer Automat1 igjen…

Automat1 svarer: Jeg skjønner ikke hva banken din snakker om. Det er de som må slette dette, vi har ikke myndighet eller mulighet til å gjøre dette. Du er jo den viktigste personen for oss. Hadde vi kunnet hjelpe nå så hadde vi gjort det. Be banken din sende oss en mail så skal vi bekrefte i bauger og kanter vi..du er tross alt den viktigste for oss, du er jo vår kunde.

Okay tenker jeg..(samt Aaaaaaaarghhh)  og etter å ha funnet epostadresse og kontaktinfo til Automat1 ringer jeg banken igjen.

Sparebank1 svarer: Hva i alle? Sier personen dette? Det medfører ikke riktighet, hadde vi fått en mail hadde vi utført med en gang. Har du noe kontaktinfo slik at vi kan ta kontakt? Automat1 kan egentlig bare sende bankene en fellesbeskjed eller selvfølgelog pr person og frigi beløp så gjør vi dette helt uten noen form for snakk om brudd på personvern etc. Jeg skriver opp nummeret ditt, så ringer jeg deg opp igjen om en stund.

Sparebank1 forteller: Nå er reservasjonen på kontoen din borte. Vi fjernet den.

 

Ved sjekk i nettbank ser jeg at reservasjonen på 1500,- er borte og det riktige beløpet på ca 400,- er trukket.

Hvordan det går for alle de andre som opplever dette vet jeg ikke. Det jeg vet er at dette var altfor dårlig kundeservice. Har man hatt en feil i et system og trukket tusenvis av kunder for masse penger så må man henge i stroppen i mye større grad for å rydde opp når man blir gjort oppmerksom på feilen.

Det føltes rett og slett som om kundeservice jobbet steinhardt for å få kunden (meg) til å ordne opp i dette selv. Det blir for dumt.

I tillegg lurer jeg på hvor mange som ikke følger med som nå har en slik reservasjon på kontoen sin som de ikke har oppdaget.

Har du fylt på en ubetjent stasjon i det siste?

 

1 divisjon ishockey: 2019-2020, Lag og tropper

Vi skriver 1 juni i morgen

Haugesund signerer spillere så det ryker etter. Der bygges det lag som tydeligvis vil mer enn å “være med” i divisjonen sesongen 2019-2020. Det skal bli spennende å se hva nykommeren i divisjonen klarer sette sammen av spillere og lag før sesongen tar til i september. Det er hvert fall tydelig at det har blitt jobbet godt på den økonomiske siden i Haugesund, for signeringene er vel neppe gratis. Uansett er det aldri lett å sette et nytt lag. Det starter gjerne bra og får en stopp etter 7-8 kamper båret frem av entusiasmen…eller så starter det tungt og går seg til sånn rundt halvveis i serien.

Leser at hockeymagasinet Nitten.no ikke kan drives lenger enn ut juni. Det ble for dyrt å holde det igang, dvs ikke nok abonnenter slik at inntektsgrunnlaget holdes oppe. Man kan jo håpe at det kommer noe nytt etter hvert, eller at Kvatningen skribler litt her og der i feks bloggsform. Kontakter har han jo. Sånn sett; Han kan mer enn gjerne få legge ut gjesteinnlegg her 🙂

Jeg oppfordrer egentlig alle som har hockeytanker de gjerne ville delt, men ikke helt har plattformen til det, til å sende meg teksten. Den legges da ut akkurat i den formen man selv vil. Vil man være anonym så får man være det. Supportere, spillere, trenere eller andre.. det spiller ingen rolle. Det spiller heller ingen rolle om det handler om prestasjonsidrett eller breddeidrett, voksne eller barn.. Det handler om hockey og idrett, og fremming av dette. Skal Norge bli en bedre hockeynasjon, så må vi alle skape aksept for at det er en stuerein idrett som er meget bra for barn å drive på med. Myter om sporten må avlives. Da får vi bredde. Da kan vi skape noe.

 

Vi skriver som sagt 1 juni i morgen

Det gjenstår da 3 mnd pluss til den mest spennende sesongen på lenge for ganske mange. Det er en Get-divisjon på 10 lag med 2 nykommere, som begge har kvalifisert seg på sportslig grunnlag (når skjedde det sist?). Det er en 1-divisjon med 9 lag med 2 “nykommere”, Ringerike ned fra Get og Lørenskog på vei opp igjen?. Det er en 2-divisjon med foreløpig ukjent antall lag, men det ser ut som det skal bli bedre enn det var forrige sesong.

Neste sesong (altså 20-21) skal Get være 10 lag, 1-divisjon skal være 8 lag og da er jo håpet at 2-divisjon også er minst 8 lag. Dette i et ledd for å øke kvalitet på særlig 1-divisjonen og ønsket om å satse for en plass i de 2 øverste divisjoner. Utlendingskvoten skal videre ned fra dagens 6 stk til 5 stk som et ledd for å skape plass for norske spillere (kommentar: Vi må jo ha spillere som vil og da.. les Denne)

Det er altfor tidlig å tippe hvilke lag fra 1-divisjon som kommer til å stå som 1 og 2 etter endt seriespill denne sesongen, men mange blir nok skuffet om ikke Ringerike er et av de lagene. Det er vel ikke mange som tipper som ikke har Narvik og Grüner som de lagene som havner i kval fra Get. Så gjenstår å se.. Blir det som tippet? Ryker noen lag på veien? Sportslig? Økonomisk? Administrativt? Jeg håper ikke det. Jeg håper norsk ishockey får satt seg i en fast setting nå uten lag som forsvinner pga ikke-sportslige grunner.

jaja..

 

En liten gjennomgang av lagene så langt.

Ringerike som kommer fra Get har offentliggjort spillere på back og løpersiden men ikke kommet med noen målvaktsnavn enda. Ringerike melder på sin side nå på morgenen (fredag 30 mai) at en ny målvakt skal presenteres klokka 12.00. Comet har endel løpere på plass, men foreløpig tynt på backsiden. Hasle-Løren har ikke offentliggjort noen spillersigneringer som jeg har sett. Tar gjerne imot input der. Gjøvik er på god vei til en slagkraftig tropp. Nidaros, Tønsberg og Furuset ser ut til å være pluss/minus halvveis i lagbyggingen, mens Lørenskog ikke har offentliggjort særlig med spillere pr dags dato. Haugesund er som sagt hete på markedet om dagen og ønsker etter hva jeg vet å sette laget før ferien.

 

Så;

Tar gjerne imot epost på [email protected] eller melding på messenger med bekreftede spillere/link til liste. Legg meg også til på snap: Jimbo-33

 

 

Ringerike

Målvakter:

 

Backer:

Dennis Ryttar, Andreas Adolfsen, Robin Bjørnstad, Håkon Opheim Engh, Nikolai Dalen

 

Løpere:

Michael Söderberg, Fredrik Dahl, Petter Ellefsen, Thomas Lystad, Mathias Holst Jenssen, Joachim Jensen, Even Tangen Fosse, Kristoffer Melin

 

 

Comet

Målvakter:

Marcus Dahl, Kristian Høvik

 

Backer:

Simon Westin, Patrick Karlsen-Wessel

 

Løpere:

Håkon Vaglen, Ole Sydvold Johannessen, Henrik Holme, Alexander Høvik, Herman Kopperud, Paulius Gintautas

 

 

Hasle-Løren

Målvakter:

 

Backer:

 

Løpere:

 

 

 

Gjøvik

Målvakter:

Andreas Johansen

 

Backer:

Vetle Sveen, Oscar German, Morgan Opheim Mathisen, Erik Rønning Sve, Ulrik Løvdal

 

Løpere:

Mads Heidenberg, Simen Hoel Johannessen, Even Langdalen, Daniel Karlsen Stensrud, Amund Nyland, Eirik Slåsletten, Joachim Eriksson Rostad, Sander Olsen

 

 

Nidaros

Målvakter:

Peter V. Strøm

 

Backer:

Sigve Bråten, Marius B. Kristoffersen, Sivert L. Wannebo, Sander H. Skålvoll, Tommy Hansen

 

Løpere:

Erlend E. Johnsen, Andreas Svedlund, Joakim V. Hofstad, Mathias E. Jonassen, Sande Valde, Ole Christian W Larssen,

 

 

Tønsberg

Målvakter:

Noah Basterås-Bøhn

 

Backer:

Adrian Emil Rasmussen, Daniel Losnedal

 

Løpere:

Jens Pedersen, Håkon Kvernberg, Remy Gaussen, Szymon Oberc, Andreas Egidius

 

 

Furuset

Målvakter:

 

Backer:

Markus Opsahl, Nicklas Jonathan Norrefjord, Eirik Hopen

 

Løpere:

Niklas Sunstad, Patrick Kaas, Trym Auren, Ludvik Frydenberg Aas, Espen Pedersen

 

 

Lørenskog

Målvakter:

 

 

Backer:

Kevin Berg

 

Løpere:

Patrik Vaakanainen

 

 

Haugesund

Målvakter:

Mats Stemre Smedsrud, Miro Hämynen

 

Backer:

Didrik Wågsæther, Jaska Ojanperä, Sebastian Kjos, Daniel Brandshaug

 

Løpere:

Thomas Fosmark, Joachim N. Raa, Henri Sandvik, Philip Åman

 

 

 

Så, det var de jeg har oversikt over pr nå. Tar gjerne imot epost på [email protected] med bekreftede spillere/link til liste, eller finn meg på FB og send meg meldinger der som noen gjør.

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Sjekkliste før utnevnelse av ny justisminister:

Disse lovene ække lette..

Det er tydelig at det ikke er helt lett å utnevne noen ny justisminister fra populistpartiet, opposisjonspartiet og nå regjeringspartiet Fremskrittspartiet. Det viser seg stadig vekk at den ene etter den andre ikke har helt rent mel i posen, eller ikke klarer holde seg innenfor lovens rammer.. eller har helt forståelsen av lovene i Norge. Noe som jo kanskje er litt dumt når man selv skal være sjefen over alle sjefer i justisdepartementet.

Av denne grunn er det kanskje på tide å lage en liten sjekkliste statsministeren kan bruke før en ny utnevnelse av spesielt justisminister, siden det i det departementet i det siste har vært mer utskiftninger av leder enn i en middels dårlig toppklubb i fotball i Norge.

Her kommer en liste man bør sjekke med aktuelle kandidater:

-skjønner du at man ikke kan lage propagandavideoer for seg selv eller eget parti med statlige midler?

-vet du hvilke geografiske områder som ligger innunder justisdepartementet?

-forstår du hva som bør og ikke bør legges ut på sosiale medier?

-kan du prosedyrer for utenlandsreiser og medbringelse av telefoner og pc?

-har du en nogenlunde vettug ektefelle? Familie?

-kan du de mest vanlige norske lovene?

-har du tenkt å følge de?

-Vet du hva #metoo er? Har vi noe vi må snakke om der?

-kan du alikevel ta testen : #meeto sjekkliste for politikere

 

Denne listen er det bare å bruke. Jeg trenger ikke royalties eller noe slikt.

 

 

 

Bompengebløff av alle stortingspartiene

Alle er for, og har enstemmig stemt for, bompengeinnkreving.

I dagens Nettavisen kan man altså lese at bompengeopprøret har skapt panikk blant stortingspolitikerne og at de nå prøver å løpe og gjemme seg for å slippe spørsmål om tidligere standpunkter om bompenger og bypakker.

1 juni åpner en drøss av bomstasjoner i Oslo… 53 stykker er det vel.. og det som skjer nå er at alle partier i rene Støre-stil snakker svada og tåkeprat for å unngå å måtte innrømme hva de egentlig mente om bompengeinnkrevingen.

Det finnes 3 store prosjekter (Frp får skylden for alle) som ALLE partier enstemming har vedtatt bompengefinansiering på, og det er miljøpakke Trondheim, bypakke på Jæren og Oslopakke 3. (det finnes et unntak og det er Moxnes som stemte imot da Bergens bypakke var til behandling…men Moxnes stemte altså ikke imot de andre forslagene).

 

Hva går egentlig til vei?

I Oslo går 98% av bompenger til sykkel- og kollektivformål

De andre prosjektene nevnt over bruker 1,1 milliard og 2,4 milliarder på sykkelvei…

 

Kaste stein i glasshus Støre!

En av de største kritikerne til dagens regjering og bompengeøkningen er Arbeiderpartiet med Jonas Gahr Støre i spissen. Han snakker som om det kun er regjeringen som har stemt igjennom alle bompengefinansieringene…når det faktisk er slik at alle, absolutt alle (med det lille Rødt-unntaket i Bergen) har stemt et høyt og rungende JA til de foreslåtte bompengeinnkrevinger.

 

 

Bruk hue folkens. Det er ikke ett parti som bestemmer hva som skjer her i landet.

Bompengeinnkreving er det alle politikerne som er med på.

Norsk politikk minner mer og mer om når en vennegjeng på 8 gikk på videosenteret og skulle forsøke leie en film de skulle se sammen. En eller annen måtte til slutt gi seg for flertallets ønske selv om han hadde sett filmen før.

Til dere unge: Jepp, vi måtte fysisk bevege oss til en butikk og leie en film.

Tjener du egentlig “fett” på å være fosterhjem?

Svaret er nei.

En av de tingene man kan lese om ganske mange steder i disse dager er mangelen på fosterhjem i Norge. Det forsøkes rekrutteres nær sagt over alt i sosiale medier samt i vanlige media.

Dette innlegget her skal ikke handle om hvorfor det er så stort behov for fosterhjem eller riktigheten av alle plasseringer som skjer. Det er heller ikke er innlegg for eller imot barnevernet.

Det er sjelden man ser så mye løgn og misvisende opplysninger samlet på ett sted som når man en gang i mellom havner borti et anti-barnevern og anti-fosterhjem innlegg i avis eller på andre sosiale medier når det gjelder penger og godtgjørelse for å være fosterhjem.

Du kan lese

“Fosterhjemmene sitter bare på ræva og håver inn penger”.. “Fosterhjemmene tjener 600 tusen pluss pluss i året”.. “Fosterhjemmene får 70-80 tusen pr barn pr måned” osv. Det er ikke måte på hvordan disse folka slenger rundt seg med påstander, uten å en eneste gang høre på enkelte som drister seg til å prøve diskutere, forklare og se på nyansene. Det er ikke villighet til å ta inn over seg noe som helst.

Faktum:

Som fosterhjem får du A) Lønn pr barn du velger gi et hjem, og B) Utgiftsdekning for det samme barn.

Lønn får du fordi du tross alt tar på deg en jobb for samfunnet. Utgiftsdekning får du fordi det følger mer-utgifter med et ekstra barn.

Lønn pr måned pr barn er i dag 8155,- . Disse pengene må du skatte av. Med en normal skattesats sitter man igjen med ca 6000,- pr måned. Dette er penger som skal dekke opp for alle generelle ekstra/økte regninger/utgifter man får ved å ha et ekstra barn i hus + lønn for jobben man gjør. (uten at det betyr noe, hvor mange jobber hadde du tatt som hadde denne lønnen for å være på jobb 24 timer i døgnet?)

Utgiftsdekningen pr barn er i dag fra 5200,- til 7700,-. (øker med barnets alder) Disse pengene skal ikke beskattes. Dette er penger som skal dekke opp klær og kostnader til fritidsaktiviteter etc. I tillegg til dette kommer barnetrygden for barnet. (Barnetrygd følger barn uavhengig hvem som har omsorgen)

Så;

Dette jeg har listet opp her er det som staten har lagt opp som satser for fosterhjem.

Hvor kommer så disse “vanvittige” beløpene som nevnes i anti-gruppene fra? Jo;

Frikjøp:

Hvis barnevernet anser det som nødvendig/best at en av fosterforeldrene er helt eller delvis hjemmeværende i ett eller flere år fordi barnet har best av det, så erstatter selvsagt barnevernet den tapte arbeidsfortjenesten som oppstår.

Da kommer disse beløpene som det snakkes om. Det kan også forekomme økte ytelser/støtte på bakgrunn av barnets tilstand/behov.

MEN; Et frikjøpsbeløp kommer ikke på toppen av vanlig lønn, det er istedenfor!

Dette har kritikerne selvsagt ikke lyst å nevne i innleggene sine. Det høres jo mye bedre ut å si at “fosterhjem sitter på rævva og håver inn penger”, kontra det å forklare at den og den har jo tross alt tatt permisjon fra jobben sin for å være hjemme med et barn som trenger det og får dekket tapt arbeidsfortjeneste. Denne dekningen må beskattes på lik linje som vanlig lønn.

Det er greit å være motstander og kritiker, men diskuter på skikkelig grunnlag.

 

 

 

Perkele så digg!

Motivasjon, entusiasme og lagånd vant vm 2019

“Amatørlaget” fra Finland tok rotta på alt og alle i dette VM. Det kan ikke beskrives på annen måte enn Helt Konge!

10 mai – Finland – Canada  3-1

11 mai – Slovakia – Finland 2-4

13 mai – Usa – Finland  3-2 (ot)

16 mai – Finland – Danmark  3-1

17 mai – Finland – Storbritannia  5-0

19 mai – Frankrike – Finland  0-3

21 mai – Finland – Tyskland  2-4

23 mai – Finland – Sverige  5-4 (ot) (kvartfinale)

25 mai – Russland – Finland  0-1 (semifinale)

26 mai – Canada – Finland  1-3 (finale)

 

10 kamper, 1 tap, 1 ot-tap, 1 ot-seier og 7 seire. 

Helt utrolig bra gjort av et Finsk lag med 18 vm-debuttanter, 7-8 spillere som aldri har spilt på landslaget inkludert målvakten.

Gruppespillet for Finland sin del startet suverent med en sikkert uventet seier mot Canada før man fortsatte med en oppskriftsmessig seier mot Slovakia, selv om de bet godt fra seg. I kampen mot Usa måtte Finland altså gi fra seg poeng pga tap i OT mot Usa…en motstander Finland normalt spiller ganske jevnt med. Seier mot Danmark, Storbritannia og Frankrike gjorde nok at spillerne var litt slappere i strikken mot Tyskland..der de ryker på sitt eneste ordinære tap i dette vm.

Kvartfinalen mot Sverige var litt av en batalje som Finland til slutt vinner (synes jeg) fortjent i sudden.

Semifinalen så jeg dessverre ikke, men at Finland klarer bekjempe den russiske krem-troppen er ikke noe annet en en bragd. Faktisk nesten større enn seieren mot Canada i går.

Finalen i går var et fyverkeri av en hockeymatch. Motivasjonen, entusiasmen og lagånden til Finland ble avgjørend mot et Canada-lag uten de store stjernenavnene men dog med kvalitet så det holdt. Kommentator på TSN bemerket det også da Finland lager 1-3 målet.. Nå har Canada vært 8 minutter på Finlands banehalvdel og i deres sone, men får ikke hull på de 6 målvaktene som tekker skudd og kaster seg inn i alt, og så scorer Finland på sitt 6 skudd i tredje periode.

 

Lærdom for alle oppvoksende ishockeyspillere. Det er laget som teller. Du vinner ikke en dritt alene.

 

…og nå begynner Stanley-Cup finalen 😀

 

 

THE GALLAGHER INVITATIONAL PÅ TYRIFJORD

Vi er kun 2 dager unna!

 

THE GALLAGHER INVITATIONAL 2019

Velkommen til utgave nr 9 av The Gallagher Invitational.

Vi spiller som vanlig en golfrunde på helt vanlig måte, dog med innlagte delkonkurranser på hull 5, hull 9, hull 10, hull 16 og hull 18. Premier også på stableford og brutto slag.

På tross av dette må vi holde tempo. Slå provisorisk. Let litt, men ikke lenge.

-ball må ligge green for å telle i «closest to pin»
-ball må ligge fairway for å telle i longest
-stableford: dårligste hcp = 36
-Brutto slag = altså ikke noe minus for hcp. Ren slag-konkurranse

 

Når det gjelder «lost ball potten».

Det koster altså 10,- pr ball som er ut av spill.

-ball du slår bort og ikke finner igjen er lost-ball
-ball du slår til vanns er lost-ball
-ball du slår i hinder og må droppe m/straff er lost-ball
-ball du dømmer uspillbar og må droppe m/straff er lost-ball

Kort og greit: Slår du ut fra tee med en ball, og putter på green med en annen, så har du minst 1 stk lost-ball med mindre en eller annen snodig lovlig ballbytte-sak har foregått.

 

Viktig:

-hver flight har minst en som fører score i golf-app

-hver flight fører minst ett scorekort med slag/poeng påført

 

Startlisten kan sees i Golfbox !!

Husk, det er ikke forbudt å komme en time for tidlig og leske strupen med en duggfrisk eller to. Faktisk oppfordres det fra turenringskomiteen, altså meg, å gjøre nettopp dette og dermed støtte kafeen både før og etter runden. Jeg regner med at kafeen også har burger-tallerken til en grei pris til nytelse sammen med duggfrisken på terrassen.

 

VIKTIG, VIKTIG

Banen er i en gro-fase og derfor har greenkeepers satt opp sperringer eller sprayet sperringer på gresset der hvor man ikke skal gå med tralle etc. Vær vennlig å overholde disse markeringene, det er kun vi selv som taper på dette utover sesongen. Hjelp hverandre med å gjøre dette skikkelig.

 

..og dessuten…

Neste år er 10-års jubileum for The Gallagher Invitational. Da må vi slå litt på stortromma. Jeg har allerede begynt å tenke på å skaffe litt sponsing for ekstra premier? Bankett etterpå? Litt større felt pga markeringen? Spons av golf-skjorte for alle deltakere? Mat/frukt på runden?

Her er det bare å hjelpe til 🙂

 

…og til de som ikke fikk vært med i år.. husk å være klar til å prioritere 2020 versjonen.

 

 

 

Les forøvrig også den tragiske historien om Gunnar Golfball

 

 

 

 

Bom, bom og atter bom (stasjon) i Oslo

Bom bom bom, bom bom ba dilla Oslo-life…

Og alle skylder på hverandre..

Jeg er så glad jeg ikke bor i Oslo, en by som styres av bil-hatere og politikere som ikke klarer si annet enn skatt & avgift hver eneste gang man må anskaffe midler til ett eller annet.

Lydhøre er de heller ikke.

Bileiere i Oslo klager

Handelsstanden klager

Foreldre klager

 

 

Its a bom bom here

and a bom bom there

bom here

bom there

bom bom everywhere…

 

Det siste er at tåkefyrsten Støre er på banen og vil prissette vegbruk ved en dingsboms i alle biler…som skal måle hvor mye vei du bruker… et meget dårlig skjult forslag på å si “vi skal overvåke hver minste ting du gjør, for så å kunne skattlegge deg mest mulig etterpå”. Selvfølgelig skal bilistene selv betale for alt som må gjøres for å finansiere dette tiltaket i god gammel sosiallist-stil.

 

Les: Hei Oslo, er dere ikke drit lei MDG nå?

 

Organisasjonen “Nei til bompenger” fosser frem. Stortingspolitikerne skjelver i buksene. Folket rund omkring i Norge har fått nok. For det er ikke slik at bomringene rundt byene brukes til det de var tiltenkt. Så mye som 98% leste jeg går til ikke bilvei-relaterte saker.

-hvordan hadde feks syklistene reagert på sykkelavgift for å bygge fortau kun for gående?

-hvordan ville langrennsløpere reagert på lysløypeavgift for å finansiere skøytebaner?

 

Les: Hvorfor plager staten oss med bompenger?

 

Må forøvrig si: Sjakktrekk av Oslo Byråd å sette opp alle disse bomstasjonene rett før valget…

 

1 divisjon 2019-2020: Tropper pr 22 mai 2019

Vi skriver snart 1 juni på kalenderen

 

Det har gått en liten stund igjen og det er på tide å se på 1-divisjon og hva som rører på seg rundt i 1-divisjonsnorge når det bare er en liten uke igjen til mai er ferdig. Hvis man antar seriestart ca 15 september så har man altså ca 100 dager igjen til seriestart sesongen 2019-2020. Når man så inkluderer ferie etc inn i de 100 dagene så er det ikke mer enn tid og vei for klubbene å bygge lag og være klare til seriestart.

Jeg tar gjerne imot en mail fra 1 divisjonstrenere/lagledere om alle lags treningshverdag. Hvor ofte? hva består trening i? Fokusområder? Kunne være morsomt å legge ut et innlegg om dette slik at man får et lite innblikk i de forskjellige klubbenes opplegg. Epost : [email protected]

 

Ringerike melder på sin facebookside at breddedelen vokser og vokser som et resultat av god rekrutteringsjobbing samtidig som a-laget gjør det bra som lokomotiv for klubben. Det er nok en stund til dette gir utslag i opphenting av unge talenter til troppen, men jobben gjøres.

Ingen spesielle nyheter på Comet sin side, men ser det gjennomføres barmark-treninger.

Ingen spesielle nyheter å spore fra Hasle-Løren så tidlig på året, ingen signeringer heller å se på facebooksiden.

På Gjøvik er man i full gang og har vel pr nå den største offentliggjorte troppen.

Nidaros la ut en spillerstall 2 mai på FB og jeg kan ikke se at det har skjedd noe mer etter det.

Tønsberg jobber iherdig med lagbygging samtidig som de har en stor utfordring mht trening pga rehab Tønsberg ishall. Kan ikke annet enn oppfordre til ekstrajobbing og forsering av jobb som påvirker is-flaten så Tønsberg også får en god oppkjøring.

På Furuset kjøres det bra treninger 5 dager i uken med godt med folk mens signeringer foregår for fullt.

Jeg klarer ikke se/finne noen nyheter fra Lørenskog rundt spillere, men ser at Kenneth Larsen er tilbake som trener med U21 trener Per Arne Sanden som assisterende.

Ingen nyheter om spillere/lag fra Haugesund siden 27 april som jeg kan se.

 

Litt om landslaget: Norge får plassering som fortjent

 

Så;

Tar gjerne imot epost på [email protected] eller melding på messenger med bekreftede spillere/link til liste. Legg meg også til på snap: Jimbo-33

 

 

Ringerike

Målvakter:

 

Backer:

Dennis Ryttar, Andreas Adolfsen, Robin Bjørnstad, Håkon Opheim Engh, Nikolai Dalen

 

Løpere:

Michael Söderberg, Fredrik Dahl, Petter Ellefsen, Thomas Lystad, Mathias Holst Jenssen, Joachim Jensen

 

 

Comet

Målvakter:

Kristian Høvik

 

Backer:

 

Løpere:

Håkon Vaglen, Ole Sydvold Johannessen, Henrik Holme, Alexander Høvik, Herman Kopperud, Paulius Gintautas

 

 

Hasle-Løren

Målvakter:

 

Backer:

 

Løpere:

 

 

 

Gjøvik

Målvakter:

Andreas Johansen

 

Backer:

Vetle Sveen, Oscar German, Morgan Opheim Mathisen, Erik Rønning Sve, Ulrik Løvdal

 

Løpere:

Mads Heidenberg, Simen Hoel Johannessen, Even Langdalen, Daniel Karlsen Stensrud, Amund Nyland, Eirik Slåsletten, Joachim Eriksson Rostad, Sander Olsen

 

 

Nidaros

Målvakter:

Peter V. Strøm

 

Backer:

Sigve Bråten, Marius B. Kristoffersen, Sivert L. Wannebo, Sander H. Skålvoll, Tommy Hansen

 

Løpere:

Erlend E. Johnsen, Andreas Svedlund, Joakim V. Hofstad, Mathias E. Jonassen, Sande Valde, Ole Christian W Larssen,

 

 

Tønsberg

Målvakter:

Noah Basterås-Bøhn

 

Backer:

Adrian Emil Rasmussen, Daniel Losnedal

 

Løpere:

Jens Pedersen, Håkon Kvernberg, Remy Gaussen, Szymon Oberc

 

 

Furuset

Målvakter:

 

Backer:

Markus Opsahl, Nicklas Jonathan Norrefjord

 

Løpere:

Niklas Sunstad, Patrick Kaas, Trym Auren, Ludvik Frydenberg Aas

 

 

Lørenskog

Målvakter:

 

 

Backer:

 

Løpere:

 

 

 

Haugesund

Målvakter:

Mats Stemre Smedsrud, Miro Hämynen

 

Backer:

Didrik Wågsæther

 

Løpere:

Markus Kankaanranka, Thomas Fosmark

 

 

 

Så, det var de jeg har oversikt over pr nå. Tar gjerne imot epost på [email protected] med bekreftede spillere/link til liste, eller finn meg på FB og send meg meldinger der som noen gjør.

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Norge får vm-plassering som fortjent

Vi er jo ikke noe mer enn en topp-12 nasjon

I løpet av vm i ishockey har jeg lest kommentar på kommentar på hvor dårlige Norge er i dette vm. Kvalitet på trener, målvakter, backer og løpere diskuteres. Det snakkes i det vide og brede om kvalitet og vilje innad i laget, og underlig nok, for en gangs skyld er jeg ganske enig med mange av de som setter fingeren på akkurat det.

For meg er det nemlig ikke skuffende at vi ikke når en kvart-finale.. det regnet jeg faktisk ikke med. Det er måten vi ikke når den på som er litt skuffende. Det har på en måte vært litt dødt. Joda, det løsnet mot de 2 lagene vi måtte ta, men spruten til å gjøre gode kamper mot de beste har ikke vært der på samme måte som før.

Fakta, for meg, er jo den at Norge ikke er blant de 10 beste lagene i vm. I vår pulje er det Russland, Sverige, Tsjekkia, Sveits og Latvia som rangerer foran i mine øyne, og da Østerrike og Italia bak. I den andre puljen er det Canada, Finland, Usa, Tyskland, Danmark som ligger foran, mens Slovakia er ganske like som Norge, kanskje med Slovakia hakket bedre i 3 av 5. Storbritannia og Frankrike på bunn der.

 

Så:

Russland, Canada, Sverige, Finland, Tsjekkia, Usa, Sveits, Tyskland, Latvia og Danmark mener jeg er topp 10

Slovakia og Norge er lag 11-12

Frankrike, Storbritannia, Østerrike og Italia er lag 13-14-15-16

 

Som betyr:

Norge skal spille over evne med de folka vi har i dag for å bli bedre enn plass 11 til 12. De 8 store tar mer eller mindre alltid kvartfinaleplassene. Russland, Tsjekkia, Sverige og Sveits fra vår pulje, og Finland, Usa, Canada og Tyskland fra den andre puljen. Norge og Latvia skal gjøre opp om 5 plassen i vår pulje mens Slovakia (gitt at innbyrdes teller først) vel er garantert 5 plassen i den andre puljen siden Danmark tapte for Canada og ikke kan ta igjen Slovakia.

Litt avhengig av resultat Slovakia-Danmark og Norge-Latvia i dag med hensyn på Norges endelig plassering. Taper Norge og Danmark vinner så er også Danmark forbi på plassering.

 

Håp, forventning og resultat:

Det et vel kanskje her det sprikes mest med hensyn på Norges sjanser i vm hvert år. For meg er det slik:

Håp = kvartfinale

Forventing = bedre enn “avgjørende sistematch”

Resultat = plass berget før siste kamp.

 

Norges resultat står da helt opp til hva jeg trodde/forventet før vm. Det hadde ikke hjulpet med Zuccarello heller. En spiller kan ikke gjøre det for Norge, for ser man Norge opp mot Russland etc så er vi som lag milevis bak. Det, for meg, handler ikke om hvem som er landslagstrener eller noe sånt, vi er bare ikke der. Jobben med å komme dit må bli et samarbeid med Norges Ishockeyforbund, klubber, kommuner, skoler etc for å legge forhold til rette for de som vil bli gode på samme måte som “alle” stiller opp for de som vil bli gode på ski.

Vi må begynne med systematisk grunntrening fra mye tidligere enn vi gjør. Det er jo underllig at norske U11/U12 lag kan spille turnering i Sverige og klare seg helt ok, men når de møter samme lag igjen som U15/U16 spillere så blire bakhjul så det holder. Det er noe som skjer i den alderen som Norge ikke får med seg.

Vi må rett og slett jobbe i begge ender nå. Vi må opprettholde kvaliteten i Get og 1-divisjon samtidig som vi jobber mye mye MYE mer med de små og det å beholde spillere i idretten. Det er med stor bredde vi kan dra talenter opp og frem.

 

Et lite apropos til klubber/hallkoordinatorer:

En “pappa” sa engang til meg:

Norsk ishockey må se litt mer på tildeling av istid i hallene. Som han sa: “Hvilke barn er det som i hovedsak begynner med ishockey, jo det er barn av tidligere spillere eller veldig engasjerte supportere som selv driver litt kokkos-hockey. Hva slags tider får lavere divisjoner i haller? Møkkatider! Veldig sene kvelder osv. Hva skjer da? Jo, de går lei og begynner med ski isteden for trim. Hva begynner barnet med da? Jo ski…”

Han sa videre at selvsagt skulle ikke lavere divisjoner osv trumfe seg foran barn og ungdom.. men når to 3/4 div-lag (eller oldboys) står og venter på at 5-6 hockey-pockey-bedriftsspillere skal leke ferdig i halvannen time i en hall klokka 21 på kvelden…ja da får man rett og slett mer og mer leia… og begynner slutte/ikke møte opp etc.  Det er ikke bra for rekrutteringen det heller.

 

Legger ved: Det hjelper ikke med istid om du ikke trener når du er der

 

Vi må også jobbe med treningskulturen

Uansett hvor mange ishaller vi har så kommer vi ikke unna å måtte ha treningskultur. Man må ville trene, man må ville bli god. Det nytter ikke å slå seg på brøstet og hevde at man følger opp om man kjører til ishallen 2 ganger i uka men lar være på fredagskvelden eller i helgen, for da skal man på hytta.

Vi må begynne å jobbe med treningskultur for alle. Slutte fokusere på utstyr og annet som er sekundært. Vi må skape en stor bredde.

Da kan vi kanskje etter hvert bli “Sveits” i første omgang.

 

Les: Utsyrshysteri og dumskap

Les: Når talentet er begrensende

Les: Hvem er egentlig helten?

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.