Hjemmelagde burgere på 1-2-3

Enkelt, greit og smakfullt, Brimi: ta deg ei bolle!

Slik lager du burgere fra bunnen av!

Som alltid starter kulinarisk briljering med å ha de riktige ingredienser. I dagens varme er det ikke til å unngå å passe på væskebalansen, så voalla, en stk duggfrisk.

Jeg går i dag for kjøtt fra ovnsrørkua. Denne rasen egner seg meget bra til burgere siden oppdrettere passer på at de ikke blir for store i omkrets rundt magen og derfor passer veldig bra på norsk type burgerbrød.

Finn frem steikepanna, slå på varmen og hiv kjøttet oppi. Vel, ikke hiv da, du kommer til å bomme. Legg kjøttet i panna.

Så er det å finne frem burgerbrød.

Jeg går denne gang for den litt mer raffe typen, den med frø på.

De er littegranne dyrere fordi det jo sitter en eller annen litt underbetalt gjeng og limer på ett og ett frø. Må egentlig klage litt og, synes de frøene detter litt lett av.

Så kommer vi til punktet med å lage mat fra bunnen.

Legg all burgerbrødbunnene på en tallerken. Jeg garanterer at det å lage alt ferdig for så å forsøke skyve bunnen innunder blir bare klin og søl..

Jada, jeg vet..sylteagurk.. Jeg liker det på burgeren…capiche!!

Pepperoni skal selvsagt ikke på burgeren, fant det bare i skuffen og fikk lyst å "mævle" litt…

Litt keppsjupp må til..

Grønnsaker må også til… stekt løk der altså..

Rett før ferdig må det krydres litt seff..

Legg kjøttet fra ovnsrørkua på hver sin bunn m/tilbehør

Noen liker å legge på osten mens kjøttet fortsatt er i panna…JEG liker å bare legge den på som dette..

Neste steg, og nå håper jeg du ikke har kastet hamburgerbrødtoppene, er å legge hamburgerbrødtoppene (phuuu) oppå osten og vips, du er ferdig.

Der har du det: Hjemmelagde burgere (lagde de jo hjemme) laget fra bunnen av. Nytes selvsagt best med en duggfrisk.

#hamburger #cheeseburger #kjøtt #ost #hjemmelaget #grønnsaker #øl #Tuborg #mat #drikke

1 divisjon ishockey 2017-2018: Lagene og banene..

Ikke bare “NHL-baner”..

Det rører på seg i de forskjellige klubber. Spiller etter spiller blir klar for de respektive lagene. Noen lag holder troppene tettere til brystet enn andre nå 3-4 uker før ferie for de aller fleste tar til. Troppene så langt jeg har klart å “sniffe frem” kan du lese under her.

Nå før ferien tenkte jeg at en liten gjennomgang av 1-div-hallenes baner kunne være interessant. Jeg skiller banene på europeisk størrelse 60×30 eller NHL-størrelse der lengden stort sett er lik men bredden er ned i 26 meter. Dette er hva de forskjellige klubber har svart. Tallet i parentes bakerst er oppgitt tilskuerkapasitet på nett, kom gjerne med korrigeringer så retter jeg det opp.

Nidaros, Leangen Ishall: NHL-størrelse, (Jim kommentar: går ut i fra nye vant), (3000)

Comet, Halden Ishall: Europeisk størrelse, nye vant ihht nye krav, byttet nå i sommer, (2200)

Ringerike, Schjongshallen: NHL-størrelse, nye vant ihht nye krav i 2015. (1600)

Hasle-Løren, Lørenhallen: NHL-størrelse, nye vant ihht nye krav, gjort i fjor sommer. (1500)

Moss, Moss Ishall: Europeisk størrelse, (disp-søknad på hall mht vant). (1000)

Narvik, Nordkraft Arena: Europeisk størrelse, nye vant ihht nye krav, byttes nå i sommer. (1000)

Grüner, Grünerhallen: NHL-størrelse, nye vant ihht nye krav, gjort i fjor sommer. (600)

Furuset, Furuset Forum: NHL-størrelse, nye vant ihht nye krav, byttet nå i sommer. (2000)

Gjøvik, Fjellhallen: Europeisk størrelse, nye vant ihht nye krav, byttet nå i sommer. (6000)

Tønsberg, Tønsberg Ishall: NHL-størrelse, nye vant ihht nye krav, ombygget nå i sommer. (1200)

Som man kan se så er det 6-4 i favør “NHL” med hensyn på banestørrelse. Det er altså 4 lag i 1 div som spiller på “stor bane” hjemme og liten borte. Om det er en fordel eller ulempe er ikke godt å si. Comet forandrer vel ikke på layout i sin hall. Furuset Forum oppgraderes mht å ta flere tilskuere pga Vålerenga. Tønsberg Ishall står vel for største forandringen siden de der bytter side på sekretariat og spillerbokser.

Til sportslige ledere/trenere/administrative i alle 1 div klubber: Send meg gjerne bekreftede spillere på [email protected] eller på Facebook om du finner meg der. Det virket som om mange interesserte synes det var greit å kunne lese tropper her samlet istedenfor å lete opp lag for lag.

Lagene og troppene er: (så langt jeg vet)

Nidaros:

Målvakter:

Backer: Olav Midtveit Bertelsen,

Forwards: Andreas Svedlund, Håvard Haugen Aune, Joakim Hofstad

 

Comet:

Målvakter: Adrian Johnsen, Anders Johansson

Backer: Charley Berg, Fredrik Løken Pedersen, Morgan Andersen, Martin Bjørsland, Tobias Skaarberg

Forwards: Øyvind Andreassen, Ole Sydvold Johannesen, Tim Torne, Alexander Høvik, Henrik Borgersen

 

Ringerike:

Målvakter: Emil Lindbom, Andreas Aasen Rian

Backer: Eirik Hopen, Kristian Kristensen, Max Petterson, Kim Robin Bjørnstad, Dennis Ryttar, Andreas Adolfsen, Nils Fuglesang

Forwards: Markus Albert, Amund Nyland, Kristoffer Melin, Nikolai Dalen, Mikael Hansson, Eivind Eiken Andresen, Michael Söderberg, Thomas M Lystad, Dustin Parks, Joachim Jensen, Marius Nesse, Joachim Svensson, Petter Ellefsen

 

Hasle-Løren:

Målvakter:

Backer:

Forwards:

 

Moss (antar jeg):

Målvakter:

Backer:

Forwards:

 

Narvik:

Målvakter: Joona Partanen, Dennis V. Tschudi

Backer: Max Davis Lind, Martin Hage, Tan Hellerød, Sivert Mangersnes, Isac Mikalsen, Sander Mjølnerød, Markus Mossin, Casper Santanen

Forwards: Erik Harr, Jonas Kuraas, Rasmus Lindstrøm, Arttu Niskakangas, Martin Persson, Daniel Karlsen Stensrud, Anders T. Halldal, Samuel Åstrøm, Christer Rudi, Thomas Galde, Martin Henriksen, Tomas Laiho Trondsen, Benjamin Byrkjeland

 

Grüner:

Målvakter:

Backer: Erik Magnus Sirum, Kim Samuelsson, Iver Håland

Forwards:

 

Furuset:

Målvakter: Jani Korpela, Jonas Isomurso Torgersen, Mikkel Wiik

Backer: Mats Ytterstad, Jonas Echolm,

Forwards: Espen Olsen Lie, Martin Ytterstad, Truls Tveten, Eemeli Skantz, Jere Isaho, Håkon Andre Hundsnes, Alexander  Brun

 

Gjøvik:

Målvakter:

Backer: Cato Ødegård, Simen Hulleberg

Forwards: Simen Hoel Johannessen, Jan Robin Lereng, Henrik Svellet

 

Tønsberg:

Målvakter: Victor Aaltvedt

Backer: Tor Sønju Bårnes, Adrian Davidsen, Kristoffer Karlsson, Daniel Tornes Losnedal, Kasper Proos, Adrian Emil Rasmussen, Rinalds Rosinkis

Forwards: Stian Bogen, Erik Gorm Skoglund, Kristoffer Hytten, Tom Andre Jacobsen, Håkon Kvernberg, Eriks Ozollapa, Thomas Kleven Solberg, Joakim Stadsvik, Gustav Runbjer, Alexander Strande

 

Takknemlig for alle innspill. Ser frem mot ny sesong 🙂

insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

 

Jeg har ikke forandret meg siden 1990

Helt sant.

Det var under leting etter bilder fra fotballen at jeg fant, blant mange mange andre fortreffelige bilder fra ishockeyen, dette bildet her:

Dette er jo et typisk "det er litt vanskelig å ta bilder av ishockeyspillere i fart" bilde fra den tiden.

Zoomer man så inn på meg:

Så ser man jo en tidsriktig, dog litt på hell, sveis fra cirka 1990

Det flotte er jo at jeg ser prikk lik ut i dag. Har ikke forandret meg en liten smule engang. Litt skavanker må man jo bare regne med, men i det store og det hele: prikk lik.

Alder schmalder..

Vi sees på trening i morra!

#hockey #ishockey #2hockey

Fossekallen Knøtter ca 1980

Det ble tidligere snakket fotball og minner fra tidligere tider. Jeg har rotet litt gjennom noen papirer i funnet endel fra den gang fotball for barn var "blodig alvor" med serietitler og cuper nært og fjernt.

Jeg håper det er greit for alle avbildede at dette vises.

Dette er nok et innlegg mest for lokale folk, men for andre interesserte: Vi spilte 11-fotball. Vi var "jævlig gode" i forhold til mye av det som vises i dag. Fremfor alt så hadde vi det morro.

Så: Bildeshow hovedsakelig fra 1980-81 🙂

Forby damer i trafikken!

Eller hvert fall påbud om mer klær!

Vinteren er slutt. Endelig er det glatte føret over og vi kan igjen kjøre bil uten hjertet i halsen på grunn av all verdens dompapper bak rattet, for nå er det trygt. Eller er det egentlig det?

For med stigende varme kommer mindre klær. Fortauene begynner tyte av de flotteste damer med miniskjørt og andre kroppsavslørende plagg som får det å bruke mobil i bil til å være det absolutt minst farlige med bilkjøringen.

En liten historie fra virkeligheten: Det skjedde en kjedekollisjon på bybrua i Hønefoss. 3 biler involvert. Da sjåfør på bil 3, som var skyld i kollisjonen, steg ut av bilen fikk han følgende kommentar fra sjåfør i bil 2: "Du så a du og ja"…

Neida….

Jeg mener selvsagt ikke at damer skal være forbudt i trafikken eller at de skal måtte kle mer på seg. Påstanden er selvsagt bare tull og flås, litt sånn som politikerløfter. Jeg mener derimot at vi alle som bilister må konse kanskje litt mer om veien og hva som foregår der kontra hva som skjer på fortau og andre steder langs veien.

Hvem kjenner seg ikke igjen i å se kanskje litt i overkant mye på personene på fortauet for så å bli ganske så overrasket over stillestående biler foran seg. Hvem har ikke kjørt og sett ei snerten rompe på hva som bare må være ei usedvanlig pen dame på fortauet og deretter glant altfor lenge i speilet/bakover for å sjekke utseendet? (Jeg går ut ifra at damer har samme "problemet").

God sommer og kjør oppmerksomt.

#trafikk #bil #sommer #fortau #damer #menn #kropp #sexy

Sydentur i fellesferien: Kun for eliten?

Så er vi der igjen da, ferien, skoleferien, fellesferien.

Nettaviser, og blogger, renner over av triste historier om barn som ikke får dra på ferie samt innlegg på innlegg om hvor kult det kan være med hjemmeferie.

Dessverre er det slik at du trenger ikke tilhøre "de fattige" for ikke å ha råd til sydenferie på sommeren. Det norske systemet har gitt reiseselskaper fribillett til ågerpriser i de 5-6 ukene de fleste arbeidende voksne har ferie på sommeren. Forsøker du å reise i fellesferien, som er mitt eneste alternativ, må du pantsette huset og bilen for å kunne reise.

Det er ikke det skvett rart at foreldre ønsker ta barn ut av skolen i forkant eller etterkant av ferien, for prisforskjellene er enorme. En reise du får til 20 tusen normalt økes plutselig til rundt 50 tusen i de ukene.

De norske regjeringer som har regjert siden chartertur ble en del av det norske språk må alle ta sin del av ansvaret for galskapen. Det blir bare verre og verre og. Fraværsgrenser gjør det snart plent umulig for "vanlige" folk å reise noe sted annet enn i fellesferien.

Fellesferien = DYRT !!

Etter hvert blir nok oppstart skole etter ferie startet opp med "skriv en stil om hvor dere ikke hadde råd til å reise i år" istedenfor slik det burde vært.

Jada, det er fint med hjemmeferie, men det er liksom ikke samme svungen for barna å fortelle om daglige turer på den lokale stranda som det er å fortelle om is, basseng, Lollo og Bernie.

Men, sånn er det blitt..

Dessverre..

#ferie #sommer #fattige #rike #fellesferie

Norges dummeste gågate = ferdig

Endelig en gladnyhet. Fylkeskommunens idioteksperiment i Hønefoss avsluttes. Norgeshistoriens dummeste gågate blir igjen åpnet for trafikk.

Gågaten nær sagt ingen i Hønefoss ville ha eller skjønte noe av skal altså igjen åpnes for biltrafikk. Gågaten mer eller mindre uten et eneste tilbud for gående, som butikker og cafeer, skal endelig bli det Hønefoss vil ha igjen.

Noe av grunnen til at fylkeskommunen blandet seg inn i dette var jo gangtrafikken inn og ut av kjøpesenteret Kuben. De skulle selvsagt aldri gjort det, men for å blidgjøre de kan jo Ringerike Kommune for eksempel sende ut en tass eller to med hvitmaling og en gang for alle vise hvor veien skal krysses foran Kuben inntil pengene og de lovte tiltakene er på plass.

Lærdommen til fylkespolitikerne får være at de kan holde seg til å "politikere" der de normalt bryr seg, dvs i Drammen, hvis de ikke gidder sette seg skikkelig inn i en sak før de vedtar idioti.

På en sådan dag.

HURRA !!!!!!!

#Hønefoss #Ringerike #trafikk #gågate

Alle menns mareritt: Gå til legen.

Den dagen flau fikk ny betydning! Jepp, noen av dere har helt sikkert lest dette tidligere, man som “lett aldrende mann” så er det viktig å oppmuntre til helse på alle mulige måter. Så derfor, for nye lesere, (og for alle de som har lest dette før), Værsågod 🙂

Det hender jo en gang imellom at tilogmed de barskeste av menn får vondt der man helst ikke skal ha vondt. Men, som mann løser man jo også dette problemet som man løser alle andre kroppslige problemer, man gjør ingen verdens ting og bare håper at det går over av seg selv. For til lege går man bare under sterk tvang eller hvis legen krever det. 

Kroppen min innkalt til EU kontroll!! 

Det hadde seg altså slik at undertegnede for noen år siden plutselig fikk smerter der man helst ikke skulle få smerter og av den grunn hadde litt problemer med å sitte. Det å gå på do kunne sammenlignes med extremsport, samt at papirarbeidet måtte utføres med så lette bevegelser at man med de samme hendene kunne klappet en mygg på ryggen uten at den hadde fått så mye som knekk i knea. Det å sitte på kontorstolen ble en aerobicøvelse der den ene skinka alltid måtte henge utenfor stolkanten. Men, som alltid gikk det i dass med de gode løsninger etter hvert.

Denne dagen var en spesiell smertefull morgen. Det gikk greit å komme seg opp av sengen, late som om alt var bra, gå ut i bilen og dra på kontoret. Så gikk alt til helvete. I et ubetenksomt øyeblikk satte jeg meg på stolen med begge skinkene i pur glede over å ha fått til noe i 3D-modellering og kjente umiddelbart at det skjedde noe. Det var plutselig ikke vondt å sitte lenger, det var bare vått.. En rask sjekk viste at bortimot fire liter blod allerede var på plass i bukserompa. Som en ekte mann, en problemløser, tørket jeg bare alt og gikk tilbake til kontoret…. for så å snu og gjøre samme prosess på nytt. Det var på dette tidspunkt det begynte å demre: Dette kommer ikke til å fikse seg selv…jeg må til lege..  

En mann og hårfjerning i intime soner! 

Der jeg stod (for sitte kunne jeg ikke) på venterommet og ventet på dagens huslege var jeg fortsatt optimist på vegne av å komme til en lege som hadde sett flere manneromper enn Jan Thomas og Per Sundnes tilsammen…men optimismen tok en bråslutt da en blondine på ca 30 kom ut og ropte opp navnet mitt. Hun hadde sikkert strutterompe og store pupper også, men der og da fungerte faktisk ikke hjernen lenger.. Inn på legekontoret bar det og så måtte man fortelle til blondinehuslegen hva som var problemet.. “Nå skal du høre her… Atte…” Resten av den samtalen tror jeg har etset bort.

Det tok ikke mange sekunder fra jeg fortalte hva som var problemet til jeg lå bukseløs med rompa rett opp i været, hørte smakk-smakk da blondinen tok på seg gummihansker og følte flauhetsgraden stige til over noen kjent skala da hun bretta skinkene tilside for å ta stjerna i nærmere øyensyn. “Jada, dette er en “cyste” (husker ikke, ikke hemoride) som har sprukket og som sitter akkurat i kanten og må skjæres/skrapes bort” fortalte hun. Så bar det inn på behandlingsrommet da..

Jeg bare teiper fast penisen din her jeg!

Nok en gang av med buksene og opp på bordet. Nok en gang smakksmakk da et par hansker kom på og så fikk jeg beskjed om at nå skulle jeg stikkes med sprøyte, bedøvelse.. Jeg kan da fortelle at å få sprøyter baki der ikke er no særlig…og noe særlig er heller ikke å høre en ny kvinnelig stemme midt i seansen si:  “Vi vet det gjør vondt, men det tåler vel sånne tøffe hockeyspillere som deg”.. Flauhetsgrafen tok nå en Flåklypa-vending og spratt ut av toppen av skalaen..

En ting er å bli gjenkjent for sine sportslige bravader, noe annet er det å ligge med ragget i været og skjønne at det står en eller annen kjenning bak der og holder skinkene dine fra hverandre. Nåvel, etter en stund gjorde blondinen greiene sine og kutta og skrapet bort “cysten” for deretter å fortelle at dette kom til å gjøre vondt etterpå fordi hun “hadde tatt et grepa tak”… Videre instruks var å dra hjem, ligge stille samt sitte med rompa 2-3 ganger om dagen i vann og medisinsk grønnsåpe… 

Så kjære leser.. 

Tenk deg en liten balje. Tenk deg den fyllt med vann og medisinsk grønnsåpe. Tenk deg den stående på baderomsgulvet. Tenk deg en naken mann på 100 kilo sittende oppi baljen lesende på en bok. Tenk deg dette flotte synet 2-3 ganger om dagen. Dette synet kan vel kun måle seg med de beste slow-mo løpescenene i Baywaych i sin tid. 

Heldigvis var jeg mye alene de 2 første dagene etter mitt famøse besøk til legen. Og heldigvis er det ikke tatt noen bilder av denne seansen..

Flaut var det, vondt var det, frisk ble jeg; Gå til lege!

#mann #menn #lege #cyste #hemoride #rompe #flau #flaut #helse #kropp

 

Den tragiske historien om Gunnar Golfball

Det er vår, vel praktisk talt sommer, igjen og det er på tide å gjenfortelle den tragiske historien om en manns kamp mot elementene. Frem med lommetørkler/tørkepapir… Her er ingen lykkelig slutt.. Her er historien:

Mitt navn er Gunnar Golfball.

Jeg trenger hjelp…

I lange tider har jeg gjemt meg godt. Jeg har gjemt meg nedi en bag inni en bil.

Denne bilen. Jeg har ligget gjemt, skjult blant en hel haug av andre likemenn…Gustav, Geir, Guttorm, Gabriel, Gard, Gaute, Georg, Gjermund, Gisle, Glenn, Gordon, Gudbrand, Gudleik, Gunnstein og Arne…for å nevne noen.

Vi har alle sammen gjemt oss godt og bare sneket oss til små glimt av fantastisk norsk natur ute på Storøya i Tyrifjorden.. Fantastiske syn som dette

Og dette

Og dette..

Og dette

Men i dag skjedde det noe rart. Jeg og kompisene mine lå og slappet av som vanlig da noe uvanlig hendte. Normalt må vi jo hoppe opp og titte ut for å se naturen men nå ble jeg…tenk på det…jeg ble plukket opp.. Jeg ble holdt opp så jeg kunne se dette…

For første gang kunne jeg nyte utsikten. Jeg var så blid..hvertfall inntil jeg ble satt ned på bakken..eller ikke helt på bakken da…jeg ble satt opp på en pinne… da ble utsikten dårligere… Fra pinnen kunne jeg bare se dette… Men det var kult da.. En helt egen type stol bare for meg…

Men jeg bestemte meg for å ikke la sånne småting gjøre meg sur…så jeg var like blid… Jeg koste meg på stolen min jeg…

Men… Det tok ikke mange sekundene før jeg skjønte at noe var galt.. Jeg hørte lyder… Jeg hørte noen si “klin til skikkelig nå da”…og “ja, nå skal den få det”…. Jeg rakk akkurat å snu meg…

Rett imot meg kom dette….

Og det er det siste jeg husker egentlig… Det smalt.. Jeg ble trykket sammen.. Om Zuccarello har hjernerystelse så har jeg trippel… Jeg har vondt.. Jeg er alene.. Jeg ligger her helt alene.. Jeg har hørt at det er huggorm her og… Snart blir det vel mørkt også… Jeg vil ikke dette… Jeg vil tilbake til bilen og baggen… Hjelp…

Gustav…..?

Geir..?

Guttorm…?

Georg…?

Gard…?

Arne…? Aaarneee…? AAARRRNNNEEEEEEE…?????

 

#golf #Tyrifjord #tragedie #Storøya #sport

Hvor vanskelig er det egentlig å si takk og smile?

Det er søndags morgen og tankene vandrer litt rundt igjen. Hvorfor, jo fordi jeg jeg nok en gang i går stod i en kassa-kø og observerte kunde som behandlet den som jobbet som noe mindreverdig enn en selv. Det var ikke det at det var noe overhøvling eller noe, det var mer grynting, mumling, overlegenhet og null besvarelse på kassa-betjeningens smil og høflighet.

Hvor vanskelig er det egentlig å si takk og smile?

Er det en ting vi har satt høyt her i oppdragelsen av våre barn så er det høflighet og folkeskikk. Her i hjemmet sier vi "ja takk", "nei takk", "takk" og "takk for maten" med den aller største selvfølgelighet til hverandre. Dette, med mer, gjør at vi også drar med oss høfligheten og folkeskikken ut i samfunnet.

Les: En bitteliten hverdagsglede.

Min bittelille hverdagsglede gjør jeg fortsatt, med like stor overraskelse som resultat. Det viser seg å være svært overraskende for mange, det å bli vist høflighet, men kanskje smitter det litt av på andre. Jeg ser jo at mange ikke er vant til at jeg møter deres smil med et smil, deres høflighet med min høflighet samt mitt "tusen takk" for deres utførte jobb for å gjøre min dag bedre etc.

Men igjen; Hvor vanskelig er det egentlig å si takk og smile?

Det er min personlige mening at mange rett og slett har glemt bort at oppdragelse også betyr innførsel i simpel folkeskikk. Det å oppføre seg ordentlig mot andre mennesker kan kanskje virke håpløst til tider, men jeg tenker at om bare mange nok drar med seg folkeskikken fra begynnelsen av så kan vi få et hyggeligere samfunn.

Folkesksjonen for folkeskikk! er et innlegg jeg skrev for en stund siden. Der finnes og endel andre innlegg rundt samme tema, samt grelle eksempler på det motsatte. Klikk og les.

Tusen takk for at du leste. Tusen takk for at du eventuelt delte innlegg.

Jeg liker hvertfall å tro at jeg er med på å gjøre andre sin dag bedre ved å møte de med et smil, si hei, snakke høflig, si takk og ønske de en god dag/kveld når jeg går. Det er jo ikke vanskelig i det hele tatt.

Hvor vanskelig er det egentlig å si takk og smile?

#samfunn #oppdragelse #folkeskikk #høflighet #takk #takke #smil #vennlig