Det er da ingen krise i Ringerike Panthers

Jeg ser Ringerikes Blad ynder å bruke overskrift med “krise” for å beskrive situasjonen for Ringerike Panthers om dagen. Det er det da slett ikke. Ikke i nærheten engang.

Hadde man hatt store økonomiske problemer ville det vært greit å bruke “krise”. Hadde det betydd fare for å måtte kaste inn håndkleet, ja da ville det vært krise. Det er jo ikke situasjonen i det hele tatt.

Ringerike Panthers ligger plassert i sjiktet mange tippet før sesongstart. Joda, poengfangsten er ikke like god som i fjor på samme tidspunkt, men noen krise er det ikke.

Ringerike er rammet, og har vært en stund, av skader på flere spillere om var forventet å være med å dra lasset.

Dustin Parks kom aldri i gang før han skadet seg i handa.

David Åslin fikk 7 kamper før han ble skadet

Dennis Ryttar har nå stått over 3 kamper

Reid Petryk har nå stått over 2

Fosse har nå stått over 2, og kommer til å være uten en stund

Når så Marius Carho Hansen, Håkon Nilsen, Thomas Bækken også har vært sporadisk syk/skadet så blir troppen tynn i enkelte kamper.

 

Målsettingen til klubben er jo å overleve i Fjordkraftligaen, samme hva vi supportere ynder å skrive, si og mene. Plass 6-7 er noe VI drømmer om. Det å etablere seg for å kunne jobbe seg oppover sammen med rekrutteringen i klubben er det som er fremtidsmålsettingen til klubben. Martin Boork har vel sagt det selv: Vi spiller for å gjøre det best mulig. Vi spiller for Hønefoss, Ringerike og hele regionen. Må vi spille kvalifisering, ja da må vi det. Det er ingen krise.

Det man må ha med seg er at når de andre lagene, og spesielt de på topp 6 av tabellen bare kjører på med 4 femmere, og ved sykdom hiver inn en eller to fra U20 i egne rekker… ja da må Ringerike spille med de 3 femmerne de har tilgjengelig. For å si det på en annen måte: Slik det er nå så har de andre en elsykkel med fulladet batteri ved start av Steinsfjorden rundt.. Ringerike har 3/4 fulladet… da blir det tungt på slutten.

Ringerike har ikke satsingslag lenger opp enn U16 pr nå, så det er enda noen år før Ringerike også kan fylle på fra egne rekker. Det jobbes godt med rekrutteringen, men det tar tid.

Tabellen er nå delt i 3:

Plass 1 til 6, STJ, VIF, SPA, FA, STA, SIL (fra 35 til 28 poeng

Plass 7-8, LIK og MS (20 og 16 poeng)

Plass 9-10, GRÜ OG RIN (begge 6 poeng)

 

Ringerike skal kun jobbe med å vinne kamper, og ikke så mye med å se oppover på tabellen. Synsing etc får bli opp til sånne som meg.

Lillehammer, Manglerud, Grüner og Ringerike har alle 29 kamper igjen å spille i årets serie.

Det betyr potensielle 87 poeng.

Da sier det seg selv at 10 poeng opp til plass 8 og sluttspillsplass ikke er all verden isolert sett for Ringerike.

 

Det vi kan gjøre er å møte opp på matcher og støtte klubben og laget vårt. Gutta får energi av Schjongshallen med masse folk og mye lyd.

Så får vi håpe på at vi snart ser #9, #86, #52 og #8 på oppvarmingen og på match.

 

Fjordkraftligaen 27 oktober 2022..

Tabellen ikke fullt så lystig lesing som en innbarka Hønefossing kunne tenkt seg om dagen.. men ishockey er ishockey, og uansett bedre enn foppal og hands når som helst på døgnet.

Vålerenga på topp på tabellen pr nå med 2 poeng og en kamps forsprang på Stjernen. Sparta nå på tredje med 5 poeng opp og med 2 kamper mindre spilt enn Vålerenga.

I bunn er det 10 poeng fra Manglerud Star (16) ned til Grüner og Ringerike. Vi er nå 2-3 kamper fra å runde 2 serierunder, så ingen grunn til panikk enda fra noen.. men utover mot jul bør nok Grüner og Ringerike få opp dampen litt om det skal være mulighet å komme seg forbi Manglerud.

 

Torsdagens kamper:

Stjernen – Grüner. Det skal godt gjøres å tippe noe annet enn en hjemmeseier her. Stjernen viser styrke om dagen.. en nedsabling av Lillehammer i andre periode forrige lørdag sitter frisk i minne for noen og enhver tenker jeg. Fortsetter det spillet mot Grüner får ikke Fog og gutta tid til wise-vising i pausa.. da blire bare høydepunkter… Grüner med en grei kamp mot FA hjemme.. men det blir bare nesten for gutta fra løkka.

 

Frisk Asker – Ringerike. Slik som Ringerike fremstår om dagen, med det tilgjengelige mannskap de har, er det vanskelig å tippe noe annet enn hjemmeseier her og. Jeg håper selvsagt på Ringerike-seier i denne. Jeg lar meg selvsagt mer enn gjerne overraske og gledes om Ringerike får snudd trenden de er inne i, men med 4-5-6 mann ute er det vanskelig. Håpet er at man sakte men sikkert får tilbake spillere fra skade. FA med en 1-4 seier på Grünerløkka i går…det var vel ikke mer enn akkurat det de trengte det som ble prestert der. Halloween-tema på kampen så vidt jeg fikk med meg.. godt man ikke skal dit…

 

Storhamar – Manglerud Star. Storhamar tapte 4-2 for MS i Garasjen.. det tror jeg neppe skjer i CC-Amfi. Jeg tror de vant begge hjemme mot MS i fjor. Manglerud nå med 4 tap på rad før de da i morgen skal til Hamar og møte et Storhamar som gikk fra 10-0 seier mot Grüner til 5-3 tap i Sparta Amfi denne uken. Et påskrudd Storhamar vinner denne… et litt ukonsentrert Storhamar kommer til å slite med god-rekka til Manglerud. Craighed/Bowles ikke på topp lenger av poenglisten.. men de er topp 5.

 

Lillehammer – Stavanger. Det bør bli en borteseier dette. Stavnger med 3 kamper tilgode på Vålerenga vil med 9 poeng i de 3 være likt med VIF. Det har ikke løsnet for Tommy og co enda.. det blir interessant å se i morgen. Lillehammer karrer til seg poeng og klarer foreløpig holde Manglerud bak seg. I det siste har forsterkninger/økonomi/tiltaksplan/årsskifte blitt nevnt mer og mer ifm Lillehammer. Det er kanskje slik at de må vise positiv egenkapital innen utgangen 2022..? (kom gjerne med info den som vet)

 

Vålerenga mot Sparta på Jordal bør vel dra greit med folk. 4809 tilskuere mot Storhamar er foreløpig rekord på nye Jordal denne sesongen. Vålerenga med en 1-8 seier på Hønefoss tirsdag møter da Sparta som vant 5-3 hjemme mot Storhamar. Rundens krydder for alle nøytrale tilskuere dette.

Olimb 16 (3+13), Partanen 15 (8+7), Auk 14 (3+11), Røymark 14 (7+7) er topp 3 på listen for Vålerenga

Jakobsson 17 (8+9), Selin 17 (7+10), Grönberg 14 (4+10) er topp 3 Sparta.

Thomas Olsen toppscorer med sine 11 mål for Vålerenga

Kristian Jakobsson toppscorer med sine 8

 

 

 

 

Villiam Strøm – «The shift»

Ode til en rullgardin

Det begynte som en helt vanlig kamp

Vålerenga mot Storhamar.

Intensitet.

Mange profiler.

En av de er Villiam Strøm.

Villiam er back på Vålerenga.

På et tidspunkt skal Villiam ut og takle Salsten på Storhamar.

Det går ikke så bra. Villiam får seg en trøkk.

Villiam faller og blir liggende.

Villiam glemmer hvor han er.

Villiam glemmer også hockeykølla si.

Villiam tror nok han er på byen og har blitt slått ned.

Villiam ber nok ikke til mekka.. for det er andre veien

Villiam vil ta igjen. Var det han?

eller hvem var det…

…var det han…?

Villiam ser og tror at noen kødder med kompisen hans… Villiam tar fart for å hjelpe til.

Villiam har bare et mål for øyet… Gruse alt og alle…

… det klarer han jo….

Dessverre klarte han ikke hindre (kanskje snarere tvert imot) at kompisen får en skøyte? i ansiktet… og at 41 Thoresen får spilt puck til en medspiller på bakre som setter målet…

Villiam blir sinna på målet…

Villiam går i garder’n…

og snipp snapp snute er ode til en rullgardin ute..

 

RRR – Rådmann Raserer Ringerike

Jeg kommer rett og slett ikke bort fra tanken om at Rådmannen i Ringerike stadig vekk jobber med ræva føre.

Gang på gang kommer han med “løsninger” som vil gi en kortsiktig gevinst, eller løsning om du vil, men som med tid kommer til å koste flesk.

Det siste nå er innsparingsforslag pga forventet strømregning neste år. Apropos det… vi alle vet jo hvordan det gikk med rådmannens forventede befolkningsøkning pga ringeriksbanen.

Les også: Riveplaner i Hønefoss, kjør på!

Her er noe av det

Stenge Eikli skole, Asbjørsens gate og Hjertelia.

Senke innetemperatur: Kommunale bygg utenom helse og barnehage.

Vinterstenge kunstgressbane AKA Arena.

Sommerstenge ishockeyhallen

Vente med oppstart Frivillighetens Hus

Halvere drift gatelys

Stenge “tomgangsbygg”.. dvs bygg som planlegges solgt eller som bare står der.

 

Noe av dette er selvsagt greit. Det er ikke noe poeng for kommunen å sitte på eiendom som eventuelle utbyggere gjerne kjøper rubb og stubb og bearbeider til bosteder etc. Penger spart for kommunen, og heller muligheter for inntekter i fremtiden. Les gjerne teksten linket inn lenger opp ifm dette.

Det man absolutt ikke skal gjøre er å ramme frivillighet og idrett. Jeg tipper at det et eller annet sted er regnet ut hva frivillighet og idrett bidrar med i pluss-penger ved å holde barn og ungdom i aktivitet i steden for at de virrer rundt i by-sentrum med alle de “farer” det fører med seg. Om bare en ungdom detter utfor pga rådmannens stengeforslag tror jeg kommunens kostnader på sikt er enormt mye større i form av skadeverk, kriminalitet, oppfølging etc etc. i mange mange år fremover.

 

I tillegg, og her siterer jeg noe Øystein Hallre fra en tekst i Ringblad:

Sitat start: “Ringerike kommune eier 69,46 prosent av Ringerikskraft. Dere har dermed makt og innflytelse over dem. Dere vil få 20 millioner kroner i utbytte fra dem i 2022, men må betale 80 millioner i strømkostnader til dem.

Er det noen i Ringerike kommune som tenker at dette er et litt tullete system? Er det noen hos dere som vil bruke deres makt og innflytelse til å endre dette systemet?” sitat slutt.

 

I den tiden som kommer så er det mer viktig en noen gang at eierskapet i Ringerikskraft betyr noe mer enn det utbyttet ved årsslutt. Jeg er ikke 100% sikker, men mener å ha lest at Ringerikskraft (kraftselskaper) kan selge strømmen lokalt billigere om de beslutter det. Hva med å rett og slett selge strømmen til seg selv til selvkost?

 

Rådmannens forslag skal altså spare ca 12 millioner.

Min krystallklare oppfordring: Kommunestyret pålegger Rådmannen å sette igang arbeidet med å planlegge for å selge eiendommer kommunen selv har latt forfalle… Med de pengene inn trenger nok ikke noen frivilige organisasjoner eller idretter lide.

 

Kort sagt:

Slutt å sløse selv først…

 

 

 

 

Riveplaner i Hønefoss – kjør på for min del

“Hønefoss sitt særpreg smuldrer bort” ble det skrevet i kommentarfelt til en artikkel om Ringerike kommunes planer om å rive bygg de eier for å spare inn på svært høye driftskostnader.

(foto-snipp fra Ringerikes Blad)

Jeg tok en titt på artikkelen.

Hvis det er dette som oppfattes som Hønefoss sitt særpreg.. vel da synes jeg vi kan bytte særpreg.

Jeg er enig i at det er litt synd å rive “villa’n” i sentrum, men om det koster mer enn det smaker å ha den gående…ja da er det ingen vei utenom. Jeg er 100% sikker på at det ville bli etablert et nytt sted der rusavhengige kan komme og få litt hjelp, ro og en vask om det ender med riving av villa’n.

Gymsalen på Hønefoss skole. Jeg drev med apparat-turn for 45 år siden, tro det eller ei, og vi trente i den gymsalen. Den og tilhørende fasiliteter var slitne allerede på slutten av 70-tallet. Ei heller er det bygget noen arkitektonisk perle der det ligger ut mot elva på skoletomta. I tillegg ligger torturkammeret til skoletannlegen vi gikk til der.. nuff said

Gamle delen av Eikli skole. Mormor gikk der. Mamma gikk der. Jeg gikk der. Ungene mine gikk der. Den delen av skolen er gammel, slitt, og ikke passende i dagens hverdag for noen. Flott tomt, kan gjøre mye med.

Asbjørnsens gate 12 og Hjertelia har jeg null forhold til… men bare synet av spesielt den hvite kassa får meg også til å gjenta meg selv… hvis det er særpreget man er så tilhenger av… vel, da er jeg på kollisjonskurs de-luxe mht hvordan Hønefoss sentrum skal oppfattes og se ut.

 

For meg er det ganske enkelt slik: Hvis utbyggere vil kjøpe tomtene, rive og bygge opp nytt moderniserte bygg innenfor reguleringsgrenser gitt, så selg , selg, selg.. Bli kvitt bygningsmassen med alle penger som netto. Nye bygg skaper arbeidsplasser, kanskje tilflytting, handels- og skatteinntekter.

Det å leie ut disse byggene må man selvsagt også gjerne gjøre… men da må kommunen leie de ut med hud og hår uten en eneste økonomisk forpliktelse mht vedlikehold etc. Det går ikke an å sitte i kommentarfelt og med ene handa klage på offentlig sløsing, og med den andre ville leie ut og beholde store driftskostnader.

 

Jeg er enig i hva en skrev. Riv gamle delen Eikli skole og etabler by-parkering der som kan serve sentrum + stadion ved større arrangementer. Gjør gjerne det samme med gymsal Hønefoss skole. Skal vi få antall biler inn i Hønefoss sentrum ned, ja da må parkeringsmuligheter også etableres.

 

Forslag til Ringerike kommune fra meg:

Ved Leiv Vidar ligger en grusbane. Den brukte vel Hønefoss Sportsklubb en stund. Hva med et digert parkeringshus der, som har shuttle-buss til sentrum. Det huset kunne huset buss- og togpendlere samt alle andre som trenger sette fra seg bil utenfor sentrum til en grei kommunal kost (ikke privat parkeringsselskap)

 

 

 

 

Ringerike Legevakt – synes dere dette er greit?

Alle har vi hørt og lest historier der mennesker avvises av legevakt for så å ende opp meget syke og til og med døde. Heldigvis hjelper legevakt mange flere enn de som avvises.. men 1 avvist med uheldig utfall er 1 for mange. Nå senest i dag leses om en mann på Ringerike som sier livet hans er ødelagt fordi han ikke ble tatt på alvor på legevakten da han ble syk.

Det å ha en velfungerende legevakt er alfa omega i vårt samfunn. Det skjer stadig vekk ting som ikke åpningstidene hos fastlegen dekker opp, så ett sted må vi kunne gå. Dessverre viser det seg at altfor mange bruker legevakten som et ekstra legekontor, og ikke som et sted som skal avhjelpe akutte situasjoner. Dette fører jo da til at legevakten ofte er overfylt av folk som burde kunne ventet til dagen etter.

Jeg har lyst til å ta opp 2 situasjoner jeg har vært en del av der legevakten på Ringerike ikke holdt den standard jeg synes den burde gjøre. Jeg synes rett og slett legevakten opptrådde uverdig overfor voksne mennesker og ikke gjorde jobben som de skulle. Det å få ting litt på avstand gjør også at man får tenkt seg litt om før man skriver noe, men begge disse hendelser er opplevd av meg og min kone.

Men først… Jeg vet at de som jobber på legevakten gjør det de kan innenfor de rammer de har, og helt sikkert alltid gjør det de klarer for “kunder” av legevakten. Alikevel er det noe som skurrer innimellom.

 

Meg selv først:

Jeg sitter i dag med en “krøplingfinger”. Jeg klarer ikke rette den ut. Historien; Skadet meg på hockeytrening og fikk venstre lillefinger ut av ledd. Dro på legevakt, ble registrert inn ca 20.30 og bedt om å vente på tur. Fikk beskjed om at noen ville komme med smertestillende. Det skjedde aldri. Ca klokka 01.30 på natta kommer en sykepleier ut og spør om alle (5) som satt der hadde time. Jeg sa jeg ikke hadde det, men hadde sittet der siden 20.30 med finger ut av ledd. Da fikk jeg til svar “vi prioriterer ikke fingre”. Hun forsvant inn bak dør men kom raskt ut igjen og hentet meg etter tydeligvis å ha informert lege om antall ventende. Jeg ble undersøkt og sendt røntgen med en gang. Derfra gikk turen til akutten og litt mer venting. Klokka 05.00 var jeg hjemme igjen med handa i gips. Det måtte til for å holde finger på plass etter 2 forsøk på å dra den på plass.

Akuttlege sa så noen ord: “Det var synd du ikke ble sendt hit inn med en gang du kom, da ville dette vært så mye lettere, og sannsynlighet for null problemer mye bedre”. Vel, det ble jeg jo ikke… for de prioriterer ikke fingre på legevakten.

Cluet her kjære legevakt og alle andre ansvarlige: Jeg vet for et faktum at ikke det var noe å gjøre på akutten da jeg kom inn på legevakten med fingeren ut av ledd klokka 20.30. Jeg kunne ha blitt behandlet kjapt og kanskje i dag hatt en normal hånd. Hadde bare man gjort som det tross alt står i bøkene (om man googler) og forsøkt få den på plass med en gang.

 

Min kones tilfelle:

Dette er en mye verre historie enn min. Den ble verre, var verre og kunne endt mye verre enn min fingers skjebne. Kona begynte en lørdags kveld å klage på smerter i magen. Hun hadde selvsagt liten matlyst og ville helst ligge stille. På søndag formiddag spør jeg så om vi skal ringe legevakt, men det ville hun ikke på grunn av tidligere kontakt der hun føler hun ikke blir tatt alvorlig av de på telefonen. Faktisk føles det ofte som man blir mistrodd av legevakt.

Litt ut på dagen spør hun meg så om ikke jeg kan ringe alikevel siden smertene begynner bli så uutholdelige at noe bare må gjøres. Damen som svarer på legevaktstelefonen begynner med sine sedvanlige spørsmål om alt mulig, og innvilger time på legevakten aller nådigst selv om vi ikke hadde instrument til å måle feber akkurat der og da. Det var som om hele verden stod på om kona hadde feber eller ikke.  «Det er sikkert ikke noe alvorlig» konkluderte damen i telefonen med, men vi fikk komme uansett.

Da vi ankom legevakt ble hun tatt inn og lagt i en seng. Dessverre gikk det også nå atskillige timer før noe ble gjort. Unge turnusleger var innom og skulle fikse alt med litt paracet, men bortsett fra det ble fælt lite gjort.

Etter noen timer liggende på en seng med sterke smerter i magen, paracet hjalp selvsagt ikke, ble kona sendt på CT, og derfra gikk det fort. Legen som hadde sett på “bildene” kom rett inn og sa at hun måtte opereres med en gang for blindtarmbetennelse, og at de håpet å få den ut før den sprakk… noe den var i ferd med å gjøre.

Dessverre sprakk den på vei ut.

Kona da måtte direkte på sterk antibiotika.

Kona ble tatt inn ca 14.00. Operasjonen skjedde i 22-tiden på kvelden. Det var 8 timer med intense smerter liggende, ventende, og først da hun ble trillet inn til operasjon fikk hun skikkelig smertelindring.

 

Legevakten:

Jeg synes ikke det er greit at folk kvier seg for å ringe fordi man ikke orker “forhøret” man må gjennom før man kanskje får hjelp.

Jeg synes ikke det er greit at folk føler at de ikke blir tatt alvorlig.

Jeg synes ikke det er greit at voksne mennesker føler de blir mistrodd.

Jeg synes heller ikke det er greit at legevakten brukes som et “pillekontor” for folk som har glemt fornye resepten sin på bekostning av mennesker som har skadet seg. Dette har jeg opplevd mange ganger ventende på legevakt på egne eller mine barns vegne.

 

 

 

 

 

 

 

8 lag i Fjordkraftligaen er og blir en dårlig ide

Hvert fall slik jeg ser det enn så lenge.

Det var ikke annet å vente etter gårsdagens runde der Ringerike og Grüner fikk så hatten passet av Sparta og Storhamar.

Kampene var ikke ferdig engang før de sedvanlige kommentarer om “vi må ned til 8 lag i Fjordkraftligaen” kom. De kommer alltid når ett eller flere lag får en nesestyver. Jeg er selvsagt klink enig i at slike resultat ikke burde forekomme, men, samtidig, vi snakker jo aldri sånn når et NHL-lag taper 8-1 eller lignende som jo skjer en gang imellom.

Vi driver nå å bygger opp ligaen. Vi får finere haller. Bedre opplegg. Bedre rammer. Vi ønsker flere lag, større geografisk spredning, flere nye mennesker inn i ishockeyen. Da er og blir det en dårlig ide å gå ned på antall lag i toppen. Spesielt om man skal fortsette med dagens system med 8 lag klare til sluttspill.

Hvor mange semi-interesserte kommer til å gå på alle kampene om man vet allerede i oktober at det blir kvartfinale i mars uansett hvordan det går? Kjernen går på kamp uansett.. det er de utenfor kjernen vi ønsker inn i hallene.

“det er så mange dårlige kamper”.. vel, hvert av “de gode” lagene spiller 10 av sine 45 seriekamper mot de to lagene som til enhver tid er plass 9 og 10. Hvis de 10 kampene er de kamper som ødelegger for kvaliteten på lag og norsk ishockey så tror jeg det er helt andre virkemidler som må til i den norske ishockeyen. Enn så lenge er ikke 1-divisjon den divisjonen den bør være som gjør at unge fremadstormende velger den divisjonen i nevneverdig grad.. Der er feks Ringerike, Grüner, Manglerud pr nå klubber som kan ta imot for utvikling. Det er i Fjordkraftligaen man blir Fjordkraftligaspiller.

 

Men, sett bort i fra akkurat det aspektet;

Hvis man feks får trumfet igjennom 8 lag på neste ting, OG man etter hvert får med seg Trondheim, Bergen, Kristiansand og Tromsø, men kanskje bare Trondheim og Bergen i første omgang; hvordan stiller kritikerne til 10 (eller 12) lag seg da? Hvem skal ut?

-hva sies på Hamar/Lillehammer om kun ett lag får være med derfra?

-hva sies i Fredrikstad/Sarpsborg om kun ett lag får være med derfra?

-hva sies i Oslo/Asker om kun ett lag får være med derfra?

-hva sies i nord om kun ett lag får være med derfra samme hvor gode man blir?

Hvis man så i tillegg begynner tenke på rekrutteringsarbeid på bakgrunn av hvor topplaget i klubben befinner seg så tror jeg man setter norsk ishockey langt tilbake om man jobber for, og evt får igjennom kun 8 lag i en toppserie.

Tenker man seg i tillegg at 6 av 8 lag går til kvartfinale, mens lag 7-8 må spille kval om siste kvartfinaleplass, hva vil det gjøre for den økonomiske forutsigbarheten? Slik det er i dag vet jo lag 9-10 at man ikke kan budsjettere med inntekter fra sluttspill (det skal man jo heller ikke gjøre, men det gjøres nok av de største klubbene).

 

For meg er 10 lag (eller faktisk 12) det riktige. Det gir flere lag muligheten. Det gir flere spillere muligheten. Vi mister for mange U20 spillere allerede i dag. Enda flere vi forsvinne om vi struper muligheten enda mer for å spille i toppen. Alt henger sammen har jeg skrevet tidligere… det mener jeg fortsatt. 8 lag i topp er en god ide når alle 8 er hel-profesjonelle, samt at ligaen under er slik Fjordkraft er i dag, og da med et system som gjør at det kan skiftes ut lag i topp om man er god nok.

Inntil da er 10 lag (eller 12) i mine øyne det rette for Norge.

(med og uten en og annen skrell)

 

 

Fjordkraftligaen torsdag 20 oktober:

Full runde torsdag:

18.30 Manglerud Star – Stjernen

18.30 Lillehammer – Frisk Asker

18.30 Ringerike – Sparta

19.00 Grüner – Storhamar

19.00 Stavanger – Vålerenga

 

Tabellen sier B, B, B, B, B

Hvordan det ender er muligens noe helt annet.

Jeg tenker jo at alt tilsier at Stjernen skal ta 3 nye poeng borte mot Manglerud Star, men skulle det være slik at Stjernenspillerne kommer til Garasjen med skjemme skøyter og mer tanke på hvor skal vi stoppe og spise på vei hjem, og jaggu skal a “få det” når jeg går inn døra hjemme.. ja da ryker poengene mot Craighead, Bowles og Bejmo.

Lillehammer – Frisk Asker er vel like pip åpen som alle de sluttspillskampene som bare endte i borteseier.

Ringerike – Sparta pleier være relativt jevnt, dog med et Sparta-overtak resultatmessig. Kanskje er dette dagen da Ringerike får full uttelling foran hjemmepublikummet. Veldig jevnt forrige match, Sparta vant vel 1-0 på sudden.

Grüner – Storhamar bør og skal være 3 poeng Storhamar… men samme der.. er det mer fokus på dame, mat og Shamrock enn match, ja da kan Grüner være vanskelige å ta i egen hall.

Stavanger – Vålerenga er rundens stormatch. Vålerenga i dytten møter et Stavanger-lag som ikke helt er oppe og nikker enda. “Dette var dritdårlig fra start til slutt” fra Sveum etter forrige match mot Stjernen, et nesten like bra intervju som det med Røymark i fjor da muggost var mindre muggen enn han. På ett eller annet tidspunkt så løsner det for Stavanger, men spørsmålet er om Vålerenga tillater det å bli i dag.

 

Årets første karantene er et faktum:

Jonas Djupvik Løvlie idømmes 2 kamper for kne-taklingen på en Ringerike-spiller.

Sitat Disu: “Løvlie anses til å ha nok tid for å vurdere motspillers posisjon og med det tilpasse hastighet og retning. Når treffpunkt blir på motspillers ben gjør dette at taklingen utsetter motspiller for en betydelig skaderisiko. Taklingen utføres i moderat kraft og hastighet, men ingen spiller skal kunne forvente å bli taklet på denne måten. Løvlie som taklende spiller må bære det fulle ansvaret for treffpunktet i taklingen. Taklinger som dette utløser stor kraft og utsetter motspiller for stor skaderisiko, og er uønsket i ishockey”. Sitat slutt.

 

Jeg ser at enkelte henger knaggen på at Ringerike sin spiller forsøkte å komme unna og dermed hang benet igjen, og derfor ben-treff.

Er det egentlig en unnskyldning man kan bruke?

Ville man sagt det samme om feks Ringerike sin spiller forsøkte komme unna taklingen, men hode “hang igjen” og treffpunkt da ble hode? Jeg tror ikke det. Da tror jeg vi hadde snakket om 4-5 kamper. Ser man også historisk på dette så dømmes ofte kne-taklinger til 3-4 kamper, så 2 kamper er vel sånn sett innafor når det først ble matchstraff.

 

 

1-0 scoringen til Storhamar.. burde vel strengt tatt ikke skjedd

Storhamar – Ringerike 3-1 er ikke noe overraskende resultat. Det er hvert fall ingen på Ringerike med bare et snev av kunnskap om hockey som tror at man drar fra Hønefoss til Hamar for å “hente poeng”. Skal man vinne borte mot Storhamar, ja vinne i det hele tatt i Fjordkraftligaen som underdog, som jo Ringerike er, ja da må marginene være med og ikke mot.

Jeg har ikke for vane å kritisere dommere eller dømming. Jeg synes også at altfor mye klaging og sutring kommer av at man ikke kan reglene ordentlig, og at dommerne som kurses hvert år i reglene som oftest har rett når man bryter ned en hendelse og ser på den. I tillegg, dommerne dømmer det aller meste der og da, og ikke på skjermen med 14 repriser som oss tilskuere hjemme i godstolen.

Men, når det er sagt, 1-0 målet til Storhamar i går burde nok aldri ha blitt godkjent.

Det overrasket meg litt at ingen blåste da hendelsen skjedde.

Det overrasket meg enda mer at ikke dommerne vasket ut målet etter å ha snakket sammen.

En av fire må ha sett den dytten/taklingen i ryggen.

Jeg var på biltur i går, men hadde en liten pause akkurat da dette skjedde, og var umiddelbart enig med kommentatorer på kampen som utbrøt “oi…. det der skal jo være utvisning”.

Kommentator fortsatte vel med at “dommerne kan vel ikke gjøre noe med dette nå”.. der er jeg ikke enig. Jeg mener bestemt det er slik at målet ikke er godkjent mål før pucken droppes og spillet på nytt er i gang. Inntil da tror jeg hoveddommere kan konferere selv og med linjedommere og er i sin fulle rett til å gjøre om sin avgjørelse basert på samtalr om evt hendelse.

Med det i minne… jeg mener dommerne skulle konferert i går, og kommet opp med 2 min på Solem for feks boarding og da 2 min pp for Ringerike i steden for en i sekken.

Det ble ikke slik. Da får man gå videre. Kampen gikk som den gikk.

Det går ikke an å argumentere med at absolutt alt ville blitt annerledes om det hadde blitt pp og evt mål her, men klisjeen om at mål preger kamper er selvsagt riktig.

… og jada, det skjedde en del andre ting også, men det er her “sliding doors” greia kommer inn.

(Sliding doors var en film som viste hvor stor forskjell det kan være på et livsløp basert på hvilke valg man tar. I den filmen viste de hva som skjedde med en kvinnes videre liv basert på om hun gikk til høyre eller venstre ut døra på t-banestasjonen)

Det samme er det med denne kampen.

1 – kampen gikk som den gikk med det målet godkjent.

2 – ingen vet hva som hadde skjedd om målet ikke ble godkjent.

(Andre hendelser i matchen har jeg ikke sett, jeg var som skrevet tidligere på tur. Ser at det skrives at ditten og datten skulle blitt dømt/ikke blitt dømt.. det får bare være.. slik er det alltid basert på hvilke supporter- (og øl) briller man har på seg)

 

Vet at et slikt innlegg kanskje åpner opp et kommentarfelt jeg ikke liker… Det kunne vært interssant å se om man klarer diskutere hendelser uten å komme med sjikane av dommere.

Storhamar – Ringerike, i dag, CC-Amfi klokka 18.30

Ingen lang hvile for de som spiller topphockey i Norge. I motsetning til foppal-spellere som får angst, flass og sterke vondt-i-viljen smerter ved flere kamper enn 1 i uka så kjører norske ishockeyspillere på med 2-3 kamper i uka.

Dagens kamp for Ringerike er altså borte mot Storhamar. Dette blir Ringerike sitt andre møte med Storhamar denne sesongen. Det første møtet var i Schjongshallen 22 september og endte med en 1-5 Storhamar-seier (0-3,1-0,0-2).

0-1 – Ringerike får ikke puck ordentlig inn i SIL-sonen da de vil bytte, Storhamar snur spillet raskt ved Danielsen som spiller vantpass til Solem. Solem går inn i sone og kommer 2 mot 1 sammen med Løvlie mot Rosdahl. Solem spiller puck akkurat når han skal og Løvlie er på blank på bakre. Det kan vel ikke klassifiseres som et Japan-bytt av Ringerike, men er ikke så langt unna heller.

0-2 – En situasjon som egentlig er avklart da Ryttar får tak i puck.. men Danielsen får stukket frem kølla på pucken slik at den havner hos Berglund i slottet. Berglund gjør da ingen feil og putter.

0-3 – Salsten fra Berglund og Thoresen. Thoresen til Berglund ute på offensiv blå. Berglund driver inn og prøver seg med backhand som Petterson redder. Hopp og sprett og tjo og hei og flere bom på pucken foran Ringerike sitt mål. Ingen tar kroppen på Salsten og vips treffer han puck og setter 0-3.

1-3 – Ryen fra Carho Hansen og Rosdahl. Rosdahl har spilt puck inn i sone. Carho jobber seg fri med pucken bak målet til Storhamar. Storhamarforsvaret blir puckwatcher og glemmer Ryen i slottet bak seg. Han får puck av Carho og setter målet.

1-4 – Thoresen jobber ute ved vantet, spiller puck opp til Bjerke som skyter.. Salsten setter returen etter at puck treffer vant og kommer ut motsatt side fra skuddet.

1-5 – Klassisk pp-mål. Gendron på back spiller Thoresen på topp sirkel. Han treffer Berglund på styring på bakre, utagbart for Petterson.

 

Denne kampen tror jeg gutta selv mener at burde gått mye bedre, men at de gjorde småfeil som tilsammen gjorde at Storhamar kunne gå til første pause med en 0-3 ledelse. Da blir det vanskelig å vinne kamper i Fjordkraftligaen.

Ringerike med en bra match mot Stavanger, kollaps mot Grüner og så en bra match igjen mot Manglerud Star hjemme nå sist. Ringerike hadde gode matcher mot Storhamar i CC i fjorårets sesong, så ingen grunn til ikke å ha troen på det også denne sesongen.

Ingen hemmelighet at de 3 som gjør brorparten av poengene for Storhamar er Thoresen 15 (4+11), Berglund 14 (6+8) og Salsten 14 (8+6).

For Ringerike så er det slik at Rimjans har 14 (6+8) og neste er Rosdahl/Ryttar med 7. Veldig bra for Ringerike at Petryk har begynt produsere, vi håper det fortsetter i denne matchen. Vi venter på mer fra Corneil, Pappalardo, Söderberg med flere. Åslin er fortsatt ute, så ingen flere poeng på han enn så lenge.

 

Ingen ting ville glede mer enn poeng på Ringerike i dag… noe som garantert ville sette Puckpodden-gutta i modus til å gi Boork både kaktus og kvast for prestasjonen.