Ringerike Panthers i kvartfinale NM-sluttspill?

Det skal mye til nå for at Ringerike ikke spiller kvartfinale i NM-sluttspillet

Ok, det er mange kamper igjen. Mye ishockey skal spilles. Men, det er nå engang slik at vi som følger Ringerike vi ser på tabellen og hvordan Ringerike ligger an i forhold til plass 9 og 10. Man kan jo ikke si at det ser noe annet enn lyst ut med tanke på å spille historiske kvartfinaler.

Ringerike ligger på 8-plass med 31 poeng på 27 kamper. De har vel nå oppnådd det som tidligere var antatt som et trygt antall poeng for å ende på sluttspillsplass.

Ringerike leder nå med 17 poeng på Grüner og 23 poeng på Manglerud Star.

Grüner må da ta 18 poeng mer enn Ringerike på sine siste 17 kamper, og Manglerud da enda flere.

Jeg vet jo at Boork og Braxenholm helt sikkert ville snakke om 1 kamp av gangen etc. hvis de ble spurt om dette men det trenger jo ikke vi som ikke er hverken trenere eller spillere på laget. Ringerike er i mine øyne mer eller mindre klare for kvartfinaler om sesongen fortsetter nå uten totalhavari for laget.

Det er altså ikke nok at Grüner tar 18 poeng på sine siste 17 kamper.. de må ta 18 poeng mer enn Ringerike. Når man så ser på poengfangsten så langt..14 poeng på 28 kamper så ser det jo ikke akkurat ut som akkurat det kommer til å skje. Men, ikke selg skinnet før bjørnen er skutt osv.. Kampene skal spilles.

Nå er det en liten ukes pause til neste kamper for Ringerike. Dagens tiltaksnivå ligger der inntil midten av januar, så Ringerikes neste 5 kamper (06.01 borte Stjernen, 09.01 borte Vålerenga, 11.01 hjemme Storhamar, 13.01 hjemme Sparta, 15.01 borte Frisk Asker) vil også spilles med 50 tilskuere med mindre myndighetene går inn og bestemmer noe annet.

Grüners neste 5 er LIK, STA, MS, SIL og FA

Mangleruds neste 5 er FA, SIL, VIF, GRÜ og STJ

Dette er altså 5 kamper fra 06 til 15 januar. Jeg tipper at vi om 14-15 dager kan mer eller mindre dele ut plass 8, 9 og 10 i årets Fjordkraftliga.

Lite ps.. Ringerike ligger bare 7 poeng bak Storhamar nå.. jada, de har noen kamper mindre spilt enn Ringerike, men det er tabellen slik den er nå.

 

Tabellen, og hva de enkelte lag kan oppnå med bare 3-poengere

STA, 27 kamper, 61 poeng, kan oppnå max 115 poeng

STJ, 28 kamper, 60 poeng, kan oppnå max 111 poeng

FA, 26 kamper, 49 poeng, kan oppnå max 106 poeng

SPA, 27 kamper, 47 poeng, kan oppnå max 101 poeng

VIF, 24 kamper, 46 poeng, kan oppnå max 109 poeng

LIK, 26 kamper, 42 poeng, kan oppnå max 99 poeng

SIL, 24 kamper, 38 poeng, kan oppnå max 101 poeng

RIN, 27 kamper, 31 poeng, kan oppnå max 85 poeng

GRU, 28 kamper, 14 poeng, kan oppnå max 65 poeng

MS, 27 kamper, 8 poeng, kan oppnå max 62 poeng

 

 

Hva har vi egentlig lært av 2021?

Det er nesten nyttårsaften igjen. Nok et år har gått, og igjen sitter jeg i stua godt plantet i sofaen og tenker på hvordan året som snart er ferdig egentlig har vært.
Jeg har heldigvis holdt meg frisk og rask. (ta «rask» med en klype salt») Ingen av oss i huset har hatt covid som vi vet om, og siden det er skolebarn og lærer her så har det blitt litt testing og karantener pga nærkontakter.

Situasjonen idrettsmessig for meg er jo egentlig omtrent akkurat den samme som i fjor. Breddeidretten stengt ned. Enn så lenge får toppidrett spille, men faren er der for at den lider samme skjebne som i fjor ved disse tider. Vi som bruker hockey som trim får da som man skjønner dessverre ikke trent, akkurat som i fjor.

Jeg kom hit… da stoppet det..

Sittende å tenke på hva man har lært i året som gikk ble en prøvelse, for det blir for mye covid, vaksine, smitte, presse og tiltak. Det blir for mye av hva man ikke kan gjøre istedenfor det motsatte. Det blir for mye anti-folk som vet bedre enn faglig utdannede mennesker.

På toppen av det hele en ny regjering med «gave» til det norske folk i forbindelse med strømpriser.

En gave som best kan sammenlignes med at du lover å kjøpe et brød til en som er sulten. Når du har gjort det skjærer du av skalken, gir skalken til den sultne, og tar med resten av brødet hjem.

Jeg velger heller å tenke på noe positivt, både fra året som gikk og hva jeg tenker fremover. Ringerike i Fjordkraftligaen, og de gjør det bra. Det er gledelig å se Robin i full sving på is med tanke på hva som skjedde i 18/19. Det er morsomt å se spillertyper som Åslin, Pappalardo, Perlini på vårt lag..spillere som har fått resten av gruppa opp atskillige hakk. Jeg håper 2022 blir året da vi for aller første gang ser kvartfinale NM ishockey i Schjongshallen.

The Gallagher Invitational, golfturneringen jeg startet for 11 år siden skal selvsagt avholdes igjen i 2022. Formatet blir nok noe av det samme, dog muligens med noen tilpasninger pga banen + at jeg ønsker gi enda mer oppmerksomhet etc til golf og Tyrifjord Golfklubb som lar meg gjøre dette hvert år.

Jeg håper 2022 blir året da man innser at det å stenge ned ikke er løsningen lenger. Løsningen må bli å åpne opp samtidig som det brukes massivt med midler på sykehus og sykehusdrift slik at de som blir syke kan behandles. Viruset er her. Vaksine + hygiene er det som vil holde det i sjakk sammen med det å faktisk holde seg hjemme når man er syk.

I dag skal jeg jobbe på matchen Ringerike – Gruner i Schjongshallen. Jeg håper ikke det er den siste matchen denne sesongen… men er litt redd for at regjering trommer seg sammen nå rett over nyttår og kommer med enda flere tiltak.
Jeg krysser fingre for at det ikke skjer.

Ps..

2021 har også bevist at Kari Jaquesson og hennes følgere/likesinnede fortsatt er klor gærne.. :

«Hadde de sluttet med testing og latt folk være i fred ville dette vært borte på en dag»…

Jadda…

 

 

 

 

Ski-mosjonister er sjuke i hue, og skogen er tydeligvis ikke for alle

Da er vi der igjen. Ski-mosjonistenes liv ødelegges tydeligvis ved at de hellige skisporene blir ødelagt.

Men først, bare så det er sagt slik at ingen trenger få hjerteinfarkt; Alle som har hund skal da for svarte plukke opp dritten etter hunden når den gjør fra seg der andre ferdes.

Da er det unnagjort.

I Ringerikes Blad i dag står det altså at Skiforeningen ber folk med hund holde seg unna lysløypa. De gjør det fordi -1- det etterlates hundedritt i løypa som så havner inn i løypemaskinen (æsj) og -2- hundene tråkker istykker sporet…

Jeg forstår selvsagt punkt 1. Det gjør vel alle. Det blir som å kaste søppel ut vinduet når du kjører bil, etc.

Jeg har mer trøbbel med punkt nr 2. Dette fordi det er en gjenganger. Løyper som blir «ødelagt» av hunder som løper og tråkker i sporet (eller gående).
Dette kommer hvert år. Ski-mosjonister som krever hevd på skogen i det øyeblikk det går an å lage skispor. Hele vår, sommer og høst gåes det turer etc på de samme steder..men når det begynner ligne på at det skal snø..ja da er skogen stengt om ski-mosjonistene får bestemme.
Kona mi har tilogmed opplevd å bli jaget fra en sti ute i skogen av en fyr med motorsag og etter hvert traktor da hun kom ridende på en sti i oktober..lenge før snø/kuldegrader… Det ble så humpete under snøen når den kommer var påstanden.

Vi har også alle sammen lest om ski-mosjonister, gjerne herremenn i 40-50 årsalderen, som kommer i kondomdressen sin i full fart og kjefter på alt og alle som ikke viker. Handikappede barn, nybegynnere, spiller ingen rolle, mosjonisten som skal gå Birken eier skogen fra det hvite kommer… til samme mann kan sette ut yachten og skip o’hoie seg ut i Oslofjorden, eller hente frem 40 tusen-kroners sykkelen fra opplag og begynne tråkke rundt sammen med 3-4 kompiser…

Jeg har tilogmed opplevd at ski-mosjonister kjefter på grunneier som krysser skispor med traktor på sin egen eiendom. Skispor han tillot med anførsel «dette er en gård, vi jobber også her».

Skogen er for alle. Selvfølgelig kan og skal man forsøke vise hensyn til hverandre og ønsker alle har. Men den greia som har vokst frem der ski-mosjonister nærmest ønsker forby bruk av skogen av alle andre pga skisporene… den må slutte.

Hvis du ikke klarer gå på ski fordi sporet er litt tråkket i av en løpende hund… da synes jeg det kanskje er på tide å finne på noe annet å drive med.

Det ser også ut til at vi går nok en covid-vinter i møte.. dvs at skogen kommer til å tyte over av folk med skills i begge ender av skalaen.

Min anbefaling til alle kondom-dressa mosjonister: stå opp og gå Birken din om morran…eller gå i lysløypa etter de minste har lagt seg… DU eier ikke skauen.

 

Ps… Dette gjelder ikke for alle ski-mosjonister selvsagt. Men i slike saker ødelegger noen for mange.

Jeg er også klar over at ikke hele løypenettet er åpent enda… men det har ikke stoppet klagingen tidligere..

 

 

Ringerike – Grüner, torsdag klokka 18.30, Schjongshallen

Ringerike og Grüner møtes igjen torsdag klokka 18.30, denne gang i Schjongshallen.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Dessverre kan det altså ikke være mer en 50 tilskuere på denne kampen på grunn av covid-tiltakene som gjelder nå. Status er vel da at sitter du ikke på en billett pr nå så kommer du nok ikke til å få tak i en heller. Jeg håper sponsorer med billett enten bruker den eller frigir den slik at alle 50 mulige plasser blir brukt.

Ringerike møtte Grüner i går, tirsdag, og kunne reise over Sollihøgda med 2 nye poeng på konto etter at kampen gikk til sudden og straffer.. stilingen var 4-4 fulltid.

 

Slik var kampen i Grünerhallen:

Grüner tar ledelsen 1-0 i PP på en variant vi har sett Söderberg score på for Ringerike. Puck fra topp ned til løper i hjørnet som passer direkte til spiller i slottet og direkteskudd i mål.

Ringerike utligner til 1-1 ved Parks. Ringerike forechecker og holder puck inne i Grüners sone. Eriksson får tak i den bak mål, går i sirkel ut til toppen, skyter mot mål der Perlini klarer styre puck med skøyta til Parks som setter.

Ringerike tar ledelsen 1-2 ved Åslin. Åslin, Söderberg og Pappalardo jobber hardt inne i sonen. Får puck på mål og bildet viste tydelig at puck lå fri ved stolpen/skøyta til Papillon da Åslin kranglet den inn.

Grüner utligner til 2-2 ved skudd fra blå som styres av mann i slottet.

Ringerike tar ledelsen 2-3 ved Söderberg. Åslin ser ut som han skal gå bak mål med puck, men klarer legge den frem foran mål der Söderberg (måtte faktisk se reprisen ovenfra for å se hvordan Åslin la den pucken frem) mer eller mindre er på blank.

Ringerike øker til 2-4 ved Pappalardo. Litt klabb og babb og puck opp i lufta før Söderberg tar med seg puck ut mot rundvant, ser og finner Pappalardo på toppen av slottet med en krempasning og direkteskuddet fyres wreit im winkel.

Grüner reduserer til 3-4 i PP på et fint mål for de, men kanskje noe i letteste laget sett fra Ringerikes side. Inn på høyre side, spiller puck til medspiller som legger puck videre med backhand bak ryggen til løper som setter. Begge disse to siste har en ringerikespiller på seg men får fortsatt tatt imot og behandlet puck.

Grüner utligner til 4-4 ved at spiller får gå og gå fra blå inn til topp sirkel og fyrer et skudd helt oppe i vinkelen.. spillet fortsatte, men det ble dømt mål ved sjekk.

Det ble ingen scoringer i sudden og dermed straffer.

Ringerikes Viktor Näslund setter den aller første straffen, som ble det eneste målet og seier Ringerike.

 

Vi ønsker selvsagt ikke noe gjentakelse av dette i Schjongshallen på torsdag. Vi håper på full pott Ringerike og enda mer “sikker” plass 8 om man ikke opplever totalhavari spill og spillere etter nyttår.

Kampen ser du på TV2-Play gratis. Bare gå inn og søk på Fjordkraftligaen om den ikke allerede ligger på forsiden.

DETTE innlegget (klikk på dette) kan du se hvordan du kan kjøpe deg en “tv-billett” for å støtte Ringerike som jo ved at kun 50 er innenfor veggene mister mye inntekter på kampdag.

 

Glede, frykt og interessant i romjulen

Får vi en full sesong, eller blir det stopp rett over nyttår?

Glede

Det er vel greit å starte med det gledelige. Det ble tross alt spilt 3 kamper i går. Manglerud tapte 0-3 hjemme mot Stavanger, Stjernen vant 3-2 hjemme mot Sparta og Ringerike vant 4-5 etter straffer borte mot Grüner. Returoppgjørene spilles i morgen torsdag, da selvfølgelig i Stavanger, i Sarpsborg og på Hønefoss.

Stavanger vant alle perioder 0-1 i går. Skuddstatistikken ender 14-51 favør Stavanger så det er litt å hente på uttelling i hjemmeoppgjøret for Stavanger sin del. Stjernen vinner skuddstatistikken 37-21 i går i en målmessig jevn kamp. Jeg skal ikke uttale meg noe særlig om kampen siden jeg kun har sett målene.. men ser at det diskuteres et par situasjoner der. Jeg tenker at man lar rette instanser gjøre noe med de OM det er noe dommerne ikke fikk med seg. Det å ha på eget lags briller og ha tapt en kamp er ikke alltid det beste utgangspunkt for å gi karakter på hverken spill eller dømming.

I Grünerhallen ble det heljevnt på skudd og mål og alt sammen. En litt rotete kamp egentlig, mange som ville vise seg frem etter pausen. 2-2,1-2,1-0 ga 4-4 fulltid. Ingen scoringer i sudden og dermed straffer. Der ble det 1 scoring og 2 poeng Ringerike.

 

Frykt

Jeg og mange med meg frykter at sesongen snart er slutt. Lillehammer og Storhamar var først ut med smitte i laget. Så kom nyheten fra Frisk Asker. Det er vel nesten bare å telle på fingrene før man får enda flere slike nyheter fra lagene.. og dermed først og fremst et kaos av utsetting/omberamming, men etter hvert også kanskje samme situasjon som i fjor da man begynte ta vekk serierunder for å rekke det man må/skal. Hva myndighetene gjør er jo også et brennhett spørsmål.

Det står for øvrig i Forbundets papirer at kamper skal spilles hvis ikke flere enn 5 er bekreftet covid-smittet. Det er jo litt trøblete selvfølgelig, for; Først og fremst må jo alle i karantene, de er jo nærkontakter. Deretter må alle testes. Så kan man vel teste seg ut av karantene etter 7 dager?. Det kan jo bety noen kamper utover det med litt færre folk på benken, hvis det er slik det er tenkt?

Men, dessverre frykter jeg at myndighetene kommer til å stoppe enda mer av det som samler folk. Noe av det første som ryker da er resten av idretten.

 

Interessant

Vi har noen scenarier som kan skje utover:

-1- Det åpnes opp igjen for alle

-2- Det åpnes opp igjen for 1-div også, dvs definisjonen toppidrett forandres

-3- Det fortsetter som nå

-4- Det stoppes totalt og serien er ferdig.

 

Alternativ 1 ville jo gledet voldsomt.

Alternativ 2 er det minste som må til for at det i det hele tatt skal bli noe kvalifisering i mars. Det er ikke noe i retningslinjene som sier at Forbundet kan gi plass 1 og 2 i 1-divisjon plass i en kvalifisering, det må spilles play-off først. For at dette skal skje må 1-divisjon få spille kamper og trene slik Fjordkraftligaen gjør. Det vil jo selvsagt ikke være sportslig riktig å måtte gå rett i play-off og kval uten kamper fra desember til mars.

Alternativ 3 er vel det man kanskje kan håpe på om ikke smittetall går nedover.

Alternativ 4 er frykten.

 

Skulle alternativ 4 skje… så er det slik jeg ser det 3 mulige ting som kan skje.

-1- sesong er slutt, og Frisk Asker er fortsatt regjerende norgesmester, Manglerud ned og Narvik opp.

-2- det åpnes i februar/mars og man spiller sluttspill på vanlig måte

-3- det åpnes i februar/mars og man spiller et redusert sluttspill for å få en NM-vinner

 

Prosenttabellen (som da ville bli brukt)  pr nå er:

Stavanger, Stjernen, Vålerenga, Frisk Asker, Sparta, Lillehammer, Storhamar, Ringerike, Grüner, Manglerud.

Stavanger ville vel da valgt Ringerike

Stjernen må da velge mellom Lillehammer og Storhamar, velger vel da Lillehammer pga res i år.

Vålerenga må da velge mellom Sparta og Storhamar. Kan hende de tar Storhamar pga tabellsit

Frisk Asker ville da fått Sparta

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Bør opp- og nedrykkssystemet i hockey moderniseres

Henger dagens system igjen på gammel myte/oppfattelse?

Hørte på Hockeypodden med Loffen, Heine og Knut i dag.. og ble sittende etterpå og tenke litt.

Dagens situasjon er jo som alle vet 8 beste i FKL til sluttspill, mens de 2 nederste må spille kvalifisering mot 2 lag kommende fra 1-divisjon.

I 1-divisjon er det slik at de 4 beste skal spille en play-off /play-in (kall det hva du vil) der plass 1 møter plass 4 og plass 2 møter plass 3 i en best-av-5 om 2 plasser i kvalifisering om opprykk til Fjordkraftligaen. De 2 nederste må ut i kval mot de 2 beste i 2-divisjon om plasser i 1-divisjon sesongen etter.

Jeg er fullstendig klar over at det som har skjedd i 1-divisjon mht play-off er for å skape en mer morsom og spennende avslutning på 1-div-sesongen.. men jeg kan ikke annet enn også å tenke at det er skapt enda ett hinder for vinneren av 1-divisjon for å kunne rykke opp.

Hvorfor har ikke ishockey direkte opp- og nedrykk innarbeidet nå? Henger dette med kvalifisering igjen fra “gamle dager” da elite var så eeeeeenormt mye bedre enn de i divisjonen under?

Tenk bare på følgende… og jeg bruker årets 1-div som eksempel..

Narvik ser ut til å cruise gjennom serien og bli seriemester 1-divisjon (jeg tipper de vinner divisjonen med 15 poeng på neste lag). De viser gjennom 35 seriekamper at de er best. 10 mann snitter 1+ poeng pr kamp, med 4 mann med over 30 poeng på 19 kamper. Tenk om de rett etter overgangsvinduet stenger får skader på 2-3 meget sentrale spillere.. 2-3 som har produsert for Narvik gjennom hele sesongen. Så kommer play-off, og der skal Narvik spille best av 5 mot Gjøvik, som akkurat klorte til seg 4 plassen. På grunn av skadesituasjonen i Narvik vinner Gjøvik den play-offen og går til kvalifiseringsspill om FKL-plass.

Ikke noe galt om Gjøviks prestasjon. det er systemet jeg tenker litt på.

Narvik ville da på kort tid gått fra å være suverene seriemestere til ikke engang å få spille kvalifisering. Jeg er også fullstendig klar over at alle lag står i fare for skader/karantener etc.. men jo mer jeg tenker over det jo mer feil/underlig blir det at ikke vinner av divisjon går rett opp, og taper av divisjon rett ned. Dette også sett opp imot at “alle” nå mener at det satses mer og mer på 1-divisjon også fra Forbundets side.

Jeg tenker at et system der vinner 1-div går rett opp, sisteplass i FKL går rett ned, samt at 9 plass FKL må møte 2-3-4 plassen i 1-div til en kval-serie ville være en mye mer fair ordning. Alternativt kun lag 9 i FKL mot lag 2 i 1-div i en best av 5 (eller 7) om den andre plassen oppe. Hvis lag som Narvik eller andre tilsvarende suverene lag i divisjonen ser rundt juletider at “dette går veien” så kan de allerede da begynne bygge lag.

 

Nå skal et sies at det dessverre igjen ser ut til at sesongen nok engang amputeres.. og at retningslinjer trer i kraft, noe som gjør at vinner går opp og sisteplass går ned. Kanskje er det like greit å se på opp- og nedrykksregler igjen nå, spesielt om vi skal drive med covid-brudd hvert år.

11 januar er dagens tiltak tenkt slutt. Det skal nok en del til for at det slippes fullstendig opp….men det er jo tvingende nødvending at 1-div får begynne igjen om det skal bli noe kvalifisering dette året.

For:

-retningslinjer sier ikke noe om å tildele de 2 beste i 1-div kvalplasser, man kan altså ikke hoppe over play-off/play-inn

-retningslinjer sier at det kan spilles et begrenset sluttspill (for å kåre NM-vinner). Dette kan Forbundet legge opp.

-retningslinjer sier at om ikke kvalifisering spilles så er det direkte opp- og nedrykk som gjelder etter et visst antall kamper er spilt (noe som det er pr nå)

Det går jo heller ikke an å kaste 4 1-div lag ut i play-off i mars (gitt at tiltak slutter da…siden fotballen snart begynner ute), samt kvalifiseringsspill rett etterpå mot 2 lag fra FKL som har trent og spilt som vanlig hele sesongen.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

Her kjøper du “tv-billetten” til Ringerikes romjulskamper

Hole, Modum, Jevnaker, Ringerike og alle andre steder med hjerte i Ringerike Panthers;

Her kommer muligheten din til å støtte Ringerike nå som kapasitet på publikum er begrenset.

Foto : Sofie Alexandra Kitterød

Vipps: 100,- til 113259, merkes tv-billett

Her kommer muligheten din til å kjøpe “tv-billett” for å se Grüner – Ringerike og Ringerike – Grüner. Tv2-play har jo nå åpnet opp slik at du ikke trenger kjøpe abonnement for å se hockey i romjulen.. og hva er vel da bedre enn å bruke under tredjedelen av den sparte månedsprisen på en pakkedeal “tv-billetter”.

Det er så enkelt som å finne frem telefonen, åpne vipps, trykke send og skrive inn 113259. Trykk øverst (altså ikke på kioskvarer/hockeyutstyr). Merk betalingen i det lille skrivefeltet med tv-billett så er din gode romjulsgjerning gjort.

Grüner – Ringerike 50,-

Ringerike – Grüner 50,-

Total romjulspakke 100,-

Vipps: 100,- til 113259, merkes tv-billett

Det er selvsagt også mulig å bare kjøpe til hjemmekampen…

Det er selvsagt også helt innafor om bedrifter/sponsorer ønsker kjøpe et visst antall tv-billetter til sine ansatte. Schjongshallen ville garantert hatt 1000+ i hjemmekampen på torsdag mot Grüner. Ringerike vil selvsagt bli kompensert for noe av bortfall inntekter, men på lang nær alt.

Jeg kjøper tv-billett selv om jeg skal jobbe den ene av dagene.

Jeg oppfordrer alle andre til å kjøpe billett

Del innlegg med de som normalt kanskje ikke leser hockeyinnlegg, men som er på kamper

Vipps: 100,- til 113259, merkes tv-billett

 

 

 

 

Fjordkraftligaen: 4 kamper tirsdag 28 desember

Enn så lenge er det fortsatt 4 kamper på programmet i morgen 28 desember.

Vi får håpe ikke flere enn kamper enn de mellom Lillehammer og Storhamar faller bort fra kamp-programmet.

Frisk Asker får besøk av Vålerenga, Manglerud Star får besøk av Stavanger, Stjernen får besøk av Sparta og Grüner får besøk av Ringerike.

Felles for alle kampene er at de, pga de nye covidbegrensningenen får ha maks 50 tilskuere. Det har blitt sagt mye om akkurat den begrensningen.. men det er nå bare slik det er.

Hvordan kampene spilt mellom lagene tidligere i sesongen har gått tror jeg ikke man skal legge alt for mye vekt på. Disse romjulskampene lever litt sitt eget liv, og kan ende hur bra som helst sett fra de forskjellige klubbers side.

Det går vel ikke an å unngå å si at Stavanger nok er storfavoritt til å ta de 6 jule-poengene de skal kjempe om mot Manglerud Star. Stjernen-Sparta og Frisk Asker-Vålerenga er plass 2-4 og 3-5 så ingen klar favoritt der i det hele tatt. Grüner – Ringerike har heller ingen utpreget favoritt selv om Ringerike har tatt 5 av 6 poeng så langt. Grüner er Grüner og de kan stikke kjepper i julene for hvilket lag som helst på en god dag.

Jeg tar det for gitt at lagene har spillerne i et utpreget testregime om dagen. Det betyr jo også at inntil avreise match i morgen er ingen tropp helt sikker.. siden det minste tegn til buse i nesa medfører stå over trening/match. Lillehammer og Storhamar er som kjent avlyst.. der startet det jo med Lillehammer og så kunne man lese at også Storhamar hadde smitte. Noen spekulerer i at det var U20-spillere som tok det med seg inn i troppene.. men det får nå bare være.. spist er spist, driti er driti… får ikke gjort noe med det.

Tabellen blir jo også nå litt “rotete” siden Storhamar blir stående på 24 kamper og da har 4 kamper mindre spilt enn de som har fått kjøre fullt program. Skulle nå Vålerenga og Sparta ta jule-poengene vil det være meget topptungt på tabellen, dog antakeligvis da med Stavanger mer godt forsprang. I bunnen er det særs interessant. Manglerud på siste må jo begynne ta poeng nå om det skal være noe håp om noen ting annet enn kval (eller direkte nedrykk jfr retningslinjer) denne sesongen. Grüner ligger 13 poeng bak Ringerike og vil jo da med 6 poeng ha skikkelig heng på nettopp Ringerike… i motsatt fall (som jo jeg håper) vil Ringerike skaffe seg en meget stor luke som Grüner vanskelig kan tette i kampene etter nyttår.

 

Tabellen, og hva de enkelte lag kan oppnå med bare 3-poengere

STA, 25 kamper, 55 poeng, kan oppnå max 115 poeng

STJ, 26 kamper, 54 poeng, kan oppnå max 111 poeng

FA, 26 kamper, 49 poeng, kan oppnå max 106 poeng

SPA, 25 kamper, 47 poeng, kan oppnå max 107 poeng

VIF, 24 kamper, 46 poeng, kan oppnå max 109 poeng

LIK, 26 kamper, 42 poeng, kan oppnå max 99 poeng

SIL, 24 kamper, 38 poeng, kan oppnå max 101 poeng

RIN, 25 kamper, 26 poeng, kan oppnå max 86 poeng

GRU, 26 kamper, 13 poeng, kan oppnå max 70 poeng

MS, 25 kamper, 8 poeng, kan oppnå max 68 poeng

 

(alle kan selvsagt ikke vinne alle kamper… men dette viser hva hvert enkelt lag kan oppnå, evt ikke oppnå om de tar eller ikke tar 3-poengere fremover)

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

 

 

De reelle gislene av covid er lærere og barnehageansatte

Det er mange som påstår at de uvaksinerte holder Norge som gissel ved at de ikke vaksinerer seg..

Kanskje kan man til en viss grad være enig, men de reelle gislene i denne pandemien er jo strengt tatt ikke hele Norge. «Hele» Norge kan jo i de aller fleste tilfeller velge om de vil oppsøke potensielt smittefarlige situasjoner.

Men..

Det finnes grupper ansatte som ikke kan velge. Ansatte som bare må på jobb. En jobb som på ingen måte har like mye beskyttelse lagt opp slik som på sykehus etc..

Lærere og ansatte i barnehager.

De bare må møte opp på jobb. Jobbe midt iblant spesielt de minste barna med all den risikoen det medfører. Skulle karantenebestemmelser fortsette slik som nå tipper jeg store vanskeligheter med å få rekruttert til disse yrkene etter hvert.. for dette viruset er kommet for å bli.

«Bli lærer. Vi kan tilby crap lønn, samt mulighet for isolasjon i ferier samt fritidskarantene mange ganger i året».

Hvor mange lærere kommer til å slutte før regjeringen skjønner dette og finner ut løsninger som gjør arbeidslivet/arbeidsdagen  tryggere for lærere? Er det riktig på noe slags vis å kreve at lærere og barnehageansatte skal satse familielivet, feks nå opp mot jul, til fordel for jobb?

Jeg har ikke noe løsning å komme med mht arbeidsdagen til feks lærere. Der har lærere selv mye mer å komme med. Dog er det min prinsipielle mening at det å trumfe gjennom barnehage og skole helt frem mot feks juleferie er bare tull og tøys fra ende til annen.

Det jeg nå uansett vet er at skal Norge kunne åpnes må sykehusene være istand til å ta imot flere pasienter enn i dag…uten at det ropes krise..

Det krever penger og handling

Ikke politisk skævellævel

 

 

 

Fikk vi julen før de stenger ned?

Jeg håper ikke det…

Det er nok en gang 1.juledag. Jeg sitter i stua med en kaffekopp, oppvaskmaskinen går, gavepapiret er brent opp, eldstegutta sover, minstemann spiller med kompiser og fruen gnukker antakeligvis sukatene ut av sine vakre øyne omtrent nå.

Jeg kan ikke tenke så mye annet enn at «nå sitter jeg her igjen og situasjonen utenfor veggene våre er mer eller mindre prikk lik».

Det er tiltak og restriksjoner. Folk er fortvilte over å ha måttet tilbringe julaften alene. Folk er fortvilte over å sitte i karantene. Nyheter melder om husbranner og skadde/døde. Det er nesten alltid en eller annen familietragedie på veien i forbindelse med reise for å feire jul.

Det som jo er den store forskjellen fra i fjor er jo da at i tillegg til alle tiltak og restriksjoner så har myndighetene tullet Norge inn i strømpriser som har gjort at mange innbyggere ikke bare har sittet alene, de har sittet alene, kalde og i mørke. Det er uverdig for Norge som faktisk produserer strøm så billig at alle i dette landet burde kunne leve godt mht lys og varme til overkommelige priser.

Videre kan jeg ikke annet enn å tenke følgende; (og dette skulle jeg ønske noen i regjering som har med kultur og idrett faktisk leste).

Det ER påfallende at idet fotballen sluttet så kom restriksjoner for idretten. Det ER påfallende at restriksjoner rundt idretten ser ut til å bygge opp rundt lagidrett man kan drive med utendørs. Det siste som er underlig, og dette er snodig for veldig mange; Hvorfor var 1-divisjon ishockey ansett som toppidrett da landet måtte stenge ned forrige gang, men ikke er ansett som det nå? Er det også fordi fotballen er slutt og støtteordninger da ikke må tas også på nivå to der?

På det mer personlige plan så får jo vi mosjonist-hockeyspillere ikke trent lenger. Jeg får ikke trent lenger. Det kan ikke spilles hockey med 1-meters avstand. Jeg forstår tiltaket, men synes fortsatt det er kjedelig.

Jeg sliter fortsatt med å akseptere at folk i dette landet setter seg over medisinsk ekspertise og nekter ta vaksinen. Sett, hørt og googlet er ikke noe motsvar til medisinsk faglig vurdering og anbefaling. Når tilogmed fagfolk stiller på tv og forteller at alt rundt laging av vaksinen har blitt gjort som de pleier, og etter protokoll, det er bare byråkratiet som har fått en fortgang, ja da forstår jeg ikke hvordan livets harde skoles uteksaminerte googleeksperter mener de har rett…

Nåvel.. kanskje må ekstrem sykdom og evt død i nære kretser rundt disse folka til for å vekke de.

Hva bringer fremtiden oss nå da? Flere og tøffere restriksjoner? Lettere restriksjoner?

Jeg ønsker meg tiltak/planer for hvordan vi skal leve med dette blant oss. Jeg har rett og slett ikke lyst til å sitte i samme sofa om nok et år og ha vært gjennom oppslipp på våren, tilnærmet normalt liv på sommer/høst og så masse tiltak igjen på vinteren.

Norge må rustes opp gjennom tverrpolitisk samarbeid slik at vi kan håndtere innleggelser på grunn av dette viruset sammen med alt annet. Vi har ikke tid til kostnytte-analyser etc. De 22000 sengeplassene som gjennom ti-år har blitt til 11000 må snus. Sykehusene må ut av forretningsmodellen. Vi må rett og slett som samfunn ha råd til dette (heia oljepenger) samt lønne folk i helsesektoren skikkelig.

Jeg håper romjulskampene i hockey som fortsatt står på planen går som planlagt. Jeg håper folk er flinke i julen med smittevern. Jeg håper tallene går ned slik at restriksjoner lettes istedenfor strammes inn når vi kommer til midten av januar.

Det er ikke så nøye med klemming etc for min del.. Jeg vil bare ha et mer normalisert samfunn.