Ringerike Panthers 2022-2023, laget så langt

Ny uke unnagjort og nye spillere på plass i troppen.

Mattias Petterson skal vokte buret nok en sesong. Kontinuitet på målvaktssiden er viktig. Jeg har ikke hørt noe om målvakt nummer 2 enda, men det kommer nok om ikke så altfor lenge. Det ryktes i gangene/garderoben at flere års tredjemålvakt Andreas Aasen Rian går mer inn i en målvakt-trener-rolle kommende sesong og at up-and-coming Magnus Danielsen (17) går inn i den rollen Rian hadde.

Robin Bjørnstad er også med videre. Dermed er Ringerike oppe på 8 av de 9 backene jeg tipper de skal ha i troppen. Robin bringer mye til laget, ikke bare energi på is, men også energi i garderobe og i treningshverdagen. Robin er viktig for ishockeykulturen på Ringerike.. ikke bare på elite..men også nedover i bredden. Han stiller opp og gir de yngre enda mer push på å trene for å bli gode.

Mathias Holst Jenssen er også med videre. Hele fjorårssesongen spolert pga skade. La oss håpe det går bedre denne sesongen og at vi igjen kan se en skuddvillig høyrefattet ving på punkt P i powerplay. Mathias og ny-signerte Håkon Nilsen, vil tilføre mye der.

Sole Marius Ryen vet jeg ikke egentlig så mye om. Født i 2003. Spilte på Manglerud før han gikk til Vålerenga i 20-21 sesongen. Han var med å vinne U20 NM i Schjongshallen for Vålerenga, og hadde 1 mål og 4 assist på 23 kamper for Vålerenga i Fjordkraftligaen sesongen 21-22. Han var også med Norge til U20 VM.

 

Så hva tenkes videre….

1 stk målvakt til må signeres.. en målvakt som kan stå i Fjordkraftligaen. Landa gjorde sine saker bra i fjor så ganske betimelig å tenke at han re-signeres. Dessverre skadet han seg i foten på slutten av forrige sesong.. Sånne ting kan være langvarig..så spørsmålet er vel om han blir klar til seriestart.

Pr i dag har Ringerike som sagt 8 backer. Jeg tipper det skal inn en til. Ikke hørt noe om Näslund så langt. Ikke noe om Hilbertsen heller.

På forwardsiden har Ringerike 6 stykker pr nå. Jeg tenker/tipper/tror som skrevet tidligere at det skal være 12-13 løpere i troppen. Eivind Eiken Andresen, Thomas Bækken, Petter Ellefsen, Henrik Eriksson, Even Tangen Fosse, Jonas Skirstad Hodt, Dustin Parks, Reid Petryk, Leonards Rimjans, Michael Söderberg og Brett Perlini er alle navn som var med i fjor som enda ikke er offentliggjort noe om.  Flere av disse har vært med i mange sesonger, og er sikkert på blokka nå også, spørsmålet er vel bare om det må tas tunge valg for å kunne hente inn et par sikre poengplukkere. På bakgrunn av instagramprofilen til Perlini antok jeg at han var tapt for Ringerike.. men det er ikke noe offentliggjort enda. Hva med Petryk.. det må vel ha vært en mening med å hente han i fjor.. med tanke på kommende sesong.

Jeg tipper nå hvertfall at Söderberg, Rimjans, Ellefsen og Parks snart presenteres som re-signert.

 

Status offentliggjort pr nå er:

 

Målvakter:

Mattias Petterson, re-signert

 

 

Backer:

Dennis Ryttar, re-signert

Linus Rosdahl, re-signert,

Håkon Nilsen, ny fra Stjernen.

Kristoffer Thomassen, ny fra Frisk Asker

Håkon Opheim Engh, re-signert

Jonas Slettebø Haughom, re-signert

Erik Wang Bjerketvedt, re-signert

Robin Bjørnstad, re-signert

 

Forwards:

David Åslin, re-signert

Kenneth Pappalardo Gulbrandsen, re-signert

Elias Antonsen, re-signert

Thor Jørgen Torp Friestad, ny fra Lillehammer, (RIK-gutt opprinnelig)

Sole Marius Ryen, ny fra Vålerenga

Mathias Holst Jenssen, re-signert

 

 

Vi venter på avklaring på:

Mathias Schippers Landa

Andreas Hilbertsen

Viktor Näslund

Eivind Eiken Andresen

Thomas Bækken

Petter Ellefsen

Henrik Eriksson

Even Tangen Fosse

Jonas Skirstad Hodt

Dustin Parks

Reid Petryk

Leonards Rimjans

Michael Söderberg

Brett Perlini

 

 

Bekreftede spillere bort fra Ringerike:

Karl Markström, til Lillehammer

Nikolai Dalen, lagt opp

 

 

 

 

 

Dagens regjering kjører Norge i grøfta

Det er dessverre ikke noe annet å si; Dagens regjering er så handlingslammede at de rett og slett kjører Norge og norske innbyggere rake veien mot grøfta. Det bebudede lønnsoppgjøret som skulle gjøre alt så mye bedre for alle i Norge spises opp av galopperende priser på varer regjeringen faktisk kunne gjort tiltak mot…men velger å ikke gjøre og heller lar norske innbyggere og bedrifter blø. De som skal ha lønnsoppgjør på høsten kommer antakeligvis til å gå massivt i minus siden bedrifter kommer til å møte krav med “vi har ikke penger… alt brukes på strøm og drivstoff etc..”

Regjeringen Støre & Vedum sitter nærmest komplett stille på gjerdet og ser norske innbyggere og bedrifter stupe langsomt mot økonomisk kaos og ruin.

Støre og Vedums “det er vanlige folks tur” mantra før valget har snudd til “det er de rikes tur til å klare seg, på tross av vår evneveike styring av Norge, og selv om vi har alle virkemidler for å hjelpe alle”.

Strømpriser konstant høye

Drivstoffpriser konstant høye

Matvarepriser stiger

Priser generelt stiger.

Mye av dette kan selvsagt ikke regjeringen gjøre noe med.. selv om feks Anniken Huitfeldt trodde hun bare kunne snakke med Taliban og så skulle de slutte med all kvinneundertrykkelse etc. Det er sånn sett rart at ikke forsvarsminister Bjørn Arild Gram (jada, han heter visstnok det) har vært en tur i Russland og sagt fy-fy til Putin.

Nåvel…

Støre sa det skulle bli vanlige folks tur.

Vedum sa det skulle bli vanlige folks tur.

Det har det blitt. Vanlige folk blør penger. Vanlige bedrifter blør penger. Vanlige folk må velge mellom mat og aktiviteter til ungene. Vanlige folk og bedrifter lider nå av denne regjeringens behandling av krisetiden. Pensjonister lider og blir snytt for økninger de er lovet, men som regjeringen med Vedum og Marte Mjøs Persen prøver med simple regnemåter å sno seg vekk fra. Det var rett og slett flaut å se på debatten rundt pensjoner her om dagen.

2 tiltak som ville hjelpe alle i dette landet. Tiltak på strøm og drivstoff.

Strøm:

Det er en skam at Norge tjener seg søkkrike på strømprisenes hopp på bekostning av norske innbyggere. Norge kommer seg nok ikke ut av strømhandelsavtalen, men det Norge kan gjøre er å instruere norske kraftleverandører at alle norske forbrukere, personer og bedrifter, kan ikke faktureres for mer enn maks 50 øre kwt. Dette ville lette situasjonen for ekstremt mange. De kraftleverandører som da “setter opp prisen til 50 øre”, ja de ville da selvsagt miste kunder når kundene oppdager de kunne fått det billigere.

Følg med nå folkens; Hvis regjeringen gjorde dette ville det ikke bli en kostnad.. det ville kun blitt en redusering av den enorme mer-inntekten Norge tjener på dagens sinnssvake strømpriser. Arrester hver eneste politiker som sier at en makspris ville bli en kostnad. Normalpris har ligget på rundt 30 øre kwt i mange år.. dvs at 50 øre er nesten en dobling av budsjettpris,

 

Drivstoff:

Vanlige folk lider. Transportnæringen lider. Alle som bruker bensin/diesel/olje lider. Det er ikke mer å si. Vedum proklamerte at det ikke skal være mulig at nordmenn skal betale mer enn 20 kroner literen.. Nå har vi sett 27. Ingen vet hvor dette stopper.

Her kan også regjeringen gå inn og gi makspris ut til forbruker. Norge som nasjon kan ikke drive på med det de gjør i dag. Det er flott å bo i byen der du kan ta buss/t-bane/trikk etc til og fra jobb…men i det du kommer deg utenfor byen så finnes ikke disse tilbudene lenger og man er avhengig av bil, og gjerne 2 biler i familien. Begge jobber stort sett og begge trenger bil.

 

Dagens regjering er en flause av dimensjoner. Handlingslammede i forhold til hva norsk innbyggere og bedrifter melder til de om hva som er problemet. Det virker som at millionlønninger, skattepenge-sponset kantine på Stortinget, og pensjonsordninger vanlige folk bare kan drømme om gjør at de samme vanlige folks problemer og reaksjoner bare preller av disse politikerne.

Synd men sant….

 

The Gallagher Invitational 2022

Tyrifjord, 11 juni, 14.00, shotgunstart

Det håpes selvsagt på vær som dette 🙂 Bildet her er tatt på min 50-årsdag ved runding etter 9.

The Gallagher Invitational ble startet for over 10 år siden fordi jeg syntes vi måtte ha noe mer enn bare selskapsrunder og offisielle klubbturneringer.

Opprinnelig ville jeg kalle den Panthers Open, men på grunn av enkeltes motforestillinger så ble det The Gallagher Invitational i steden.. noe jeg sånn sett lever godt med i dag.

Turneringen vokser stadig, litt mindre i år pga oppussing bane, men jeg håper og tror på rundt 60+ spillere neste år. Årets turnering vil være 48 stykker, dvs 12 grupper av 4 spillere, som jeg setter sammen.. dvs ingen “jeg må spille med han og ikke han” opplegg. Turneringen arrangerer jeg med godt samarbeid fra Anna og Tonje mht påmelding etc.

Startavgift pr spiller er 100,- ved påmelding (i tillegg til green-fee hvis ikke medlem), noe jeg innførte forrige turnering for å gi litt tilbake til klubb også siden jeg får lov å arrangere på banen.

Premieavgift pr spiller er 150,- som vippses meg siste uke før turneringen. (alt ut igjen i premier)

Vi spiller en helt vanlig 18-hulls runde (nå 2 ganger 9), men da med innlagte delkonkurranser. Maks antall slag pr hull er par + 5.

Premiepotten deles på 6 og fordeles som følger:

-1- Slag. Dvs vinner er den med færrest slag.

-2- Stableford. Dvs vinner er den med flest poeng.

-3- Closest to pin hull 10

-4- Longest drive hull 11

-5- Closest to pin hull 13

-6- Longest drive hull 16

 

I tillegg spilles closest to pin hull 18, på 2 slag (hole in one er selvsagt tellende). Premiepotten her er lost-ball potten.. som kort og greit er 10,- pr ball hver spiller mister på runden.

Siden vi i år går de 9 hullene 2 ganger så vil man få muligheten 2 ganger på hver av de 4 delkonkurransene.

Vi spiller fra gul.

Det oppfordres til oppmøte i god tid slik at man kan leske strupen og evt spise lunch i kafeen før man går ut.

Premieutdeling etter innkomst.

Viktig: Vinnere må være på plass.

(Ikke på plass betyr premie videre til nestemann)

 

Jeg håper på flott vær og gode spilleforhold.

 

 

Ringerike Panthers 2022-2023: Lagbygge

Det har gått noen dager igjen og flere navn er klare/avklarte mht troppen kommende sesong.

Nyeste nyhet er at Nikolai Dalen har lagt eliteskøytene på hylla. Litt for mye trøbbel med kroppen de siste par sesongene har gjort at Nikolai tar denne avgjørelsen. Heretter blir det bare perfeksjonering av en super-draw på drivene ute på Tyrifjord.

Enkelte er nok mer informert enn meg om hvem om er på plass og trener barmark, det spiller sånn sett ingen rolle, jeg forholder meg til hva som legges ut offentlig.

Jeg tar det for gitt at man skal ha 2+1 målvakt (1=ung stand-in)

Jeg tipper man legger seg på 8-9 backer for å være enda mindre sårbare enn forrige sesong

Jeg tror man kommer til å ha 12-13 løpere i troppen.

Det er en vei dit enda..

 

Status offentliggjort pr nå er:

 

Målvakter:

Foreløpig ingen signert/re-signert

 

 

Backer:

Dennis Ryttar, re-signert

Linus Rosdahl, re-signert,

Håkon Nilsen, ny fra Stjernen.

Kristoffer Thomassen, ny fra Frisk Asker

Håkon Opheim Engh, re-signert

Jonas Slettebø Haughom, re-signert

Erik Wang Bjerketvedt, re-signert

 

Forwards:

David Åslin, re-signert

Kenneth Pappalardo Gulbrandsen, re-signert

Elias Antonsen, re-signert

Thor Jørgen Torp Friestad, ny fra Lillehammer, (RIK-gutt opprinnelig)

 

 

Vi venter på avklaring på:

Mattias Petterson

Mathias Schippers Landa

Robin Bjørnstad

Andreas Hilbertsen

Viktor Näslund

Eivind Eiken Andresen

Thomas Bækken

Petter Ellefsen

Henrik Eriksson

Even Tangen Fosse

Jonas Skirstad Hodt

Dustin Parks

Reid Petryk

Leonards Rimjans

Michael Söderberg

Brett Perlini

Mathias Holst Jenssen

 

 

Bekreftede spillere bort fra Ringerike:

Karl Markström, til Lillehammer

Nikolai Dalen, lagt opp

 

 

 

 

 

 

VM – er 5 poeng virkelig nok til å slappe av?

Norge slår Østerrike i dag 5-3 og det nærmest feires fortsatt liv i A-puljen… men er det egentlig så sikkert?

Norge har igjen 3 kamper:

Norge – Tsjekkia, Norge – Sverige og Norge – Usa.  Det betyr jo potensielt 9 poeng på konto, men historisk sett kanskje mer 1 poeng enn 9. Det betyr da at Norge ender på 5-6 poeng.

Er det garantert nok til ikke å bli sist i gruppa og slippe nedrykk?

Siste i dag er Storbritannia. De har 1 poeng og har igjen 4 kamper; Usa, Finland, Latvia, Østerrike. Jeg skal vel si meg enig i at det er ganske far-fetched å tro at Storbritannia tar minst 5 poeng på de 4 mens Norge tar 0 (vi har Storbritannia på innbyrdes).

Nå er det heller ikke utenkelig at Storbritannia tar poeng mot Latvia/Østerrike.. spørs bare hvor mange..

Latvia har 3 poeng og har igjen 4 kamper: Tsjekkia, Østerrike, Storbritannia, Sverige

Østerrike har 3 poeng og har igjen 3 kamper: Latvia, Finland, Storbritannia

Tsjekkia har 4 poeng og har igjen 4 kamper: Latvia, Norge, Usa, Finland

 

Min sedvanlige “hva kan involverte lag oppnå med bare 3-poengere?”.

Norge kan max oppnå 14 poeng

Tsjekkia kan max oppnå 16 poeng

Latvia kan max oppnå 15 poeng

Østerrike kan max oppnå 12 poeng

Storbritannia kan max oppnå 13 poeng

Så vet man jo at alle lag kan ikke oppnå max fordi man jo også spiller mot hverandre. Norge ligger jo på kvartfinaleplass pr nå, men det skal vel holde hardt mot spesielt Tsjekkia

Storbritannia møter Usa i morgen og er nok avhengige av poeng der for å holde liv i drøm om fortsatt A-VM. Dog, Storbritannias 2 siste, mot Latvia og Østerrike, blir nok det som avgjør det hele. Fortsetter resultater som nå så kan det ene poenget de tok mot Norge bli helt avgjørende i en “finale” mot feks Østerrike.

 

I den andre gruppa ligger Kazakstan nederst med 0 poeng på 3 kamper pr nå.

Lærere: avskiltet av drittunger med blinde foreldre

Dessverre har det blitt slik.

Lærere i dagens skole fortviler. De er rett og slett spilt ut av banen av blinde fornektende foreldre som ikke på tørre møkka vil innse eller akseptere at deres barn er et kjempeproblem på skolen.

Barn i dag, ikke alle, men mange, eier ikke respekt for lærere og autoriteter på skolen. De har funnet ut og lært seg hva lærere kan og ikke kan gjøre, og driter rett og slett dermed i alle forsøk på å opprettholde et godt læremiljø i klasserommet.

Jeg har selv sett, hørt, lest om, og blitt fortalt om, «englebarn» som forpester skolemiljøet. Jeg vet at voksenindivider har sluttet på skole/sfo på grunn av barn uten noen form for oppdragelse. Jeg satt selv og snakket med en som har jobbet 40 år i skolen og nå ikke orket mer. H*n jobbet som frivillig på et akademi og var egentlig fornøyd med livet, men nå var det slutt. Ikke på grunn av alder osv.. men på grunn av 9-10 år gamle barn som snakket til de voksne på måter som var hårreisende og totalt respektløst.

Hva skjer så når lærere/skole forsøker snakke med foreldrene til disse barna? Joda; Total fornektelse. De når ikke frem.

-mitt barn gjør ikke slikt

-mitt barn er ikke sånn

-mitt barn har oppdragelse

-mitt barn…

Foreldre: Få fingen ut av rompa, rensk ørene og lytt til hva lærere/skole forsøker fortelle dere. Hver eneste gang dere kommer med «mitt barn….» så gir dere avkommet deres nok en blanco-fullmakt til å terrorisere klassemiljøet og opprettholde avskiltingen av lærer.

Det er ingen krise at barn er ute og sykler litt med hensyn til oppførsel. Det kan rettes på. Krisen er når foreldre lukker øyne og ører for hva barnet driver med.

Oppdragelse er et nøkkelord.
Folkeskikk det samme.
Det gjelder og foreldre.

 

 

 

Det å være et lag.. være med på et lag..

Et lite “oppgjør” med dårlig kultur i breddehockeyen fra meg…

Jeg har spilt så lenge nå på seniornivå i hockeyen, og opplevd så mye forskjellig, at jeg føler det er helt innafor å sette noen ord ned på “papir” om hva jeg mener om rett og slett dårlig kultur blant breddespillere i hockey (forsåvidt også i fotball og… husker det fra dengang jeg fortsatt var med på den idretten).

Men, det skal sies:

Dette gjelder ikke alle. Dette gjelder de som enten føler seg truffet.. eller burde føle seg truffet. Mange spillere opp igjennom årene har hatt god kultur.. dette gjelder ikke de.

Dette gjelder garantert heller ikke bare i klubben jeg har opplevd dette i gjennom spill på bredde nå i 5 forskjellige 10-år.

Hva er det jeg er oppgitt over? Jo:

Hvor mange av dere i breddeklubber der ute har ikke opplevd det at man sitter i garderoben i august/september med 2 målvakter og 15-20 mann, alle helt punche på ny sesong. Alle sammen enige om å være et lag og gå løs på sesongen med skikkelig oppmøte på trening og kamp.

Og så:

….siste kampen før jul spilles så med målvakt + 9 utespillere,,,

Det er fristende her å si : WTF…

 

For meg er det slik at når man sier man skal være med på et lag.. ja da er man med på et lag. Da blir man med fra man starter på høsten og er med helt til serien er ferdig på våren.

-du tar et valg

-du velger å være med på laget

-du sier at at du skal være med

 

Det betyr at du prioriterer laget, og da kanskje spesielt kampene.

Det betyr at du setter deg til med terminlisten når den kommer og ser om du må bytte vakter på jobb om du har en slik jobb.

Det betyr at du sier ifra til kjæreste/samboer/kone at “disse datoene er jeg opptatt”.

 

“middag med dama”

“kino med dama”

“fyllesjuk”

“familiemiddag”

“jeg har prøve neste tirsdag”

Ikke noe av dette er gangbare unnskyldninger..

 

En annen ting som gjennom årene har irritert ræva av meg, (det ser ikke sånn ut da.. rompa stikker så rett ut at baklommene ligger vannrett), er hjemmebanespillerne…

Du klarer omtrent ikke på tørre møkka å dra de ut på bortematch… men treninga før hjemmekamp er de på plass for å kunne bli tatt med i valget til lag på hjemmekampen..

Mitt råd til alle som driver med laguttak:

Sett hjemmebanespillerne ut av laget inntil de har spilt bortematcher. Spill heller med de 9-10 som alltid møter opp enn å la 1-2-3 stk som kommer og går som de vil få spille hjemme. De lærer aldri før de blir satt ut.

 

Takk for meg. God torsdag!

 

 

 

 

 

 

 

 

Norsemen Cup, en suksess kommet for å bli

Jeg ser ingen grunn til i dag å ikke gjengi korrekt Hringariki Norsemens ord i etterkant av historiens første Norsemen Cup i Schjongshallen:

Norsemen Cup 2022: 15 kamper, 7 lag, 106 spillere, 4 dommere, 7 frivillige, 3 tacos, 1 hall!

Det var en gang for lenge lenge siden at #24Nyhus & #55Krydsby satt seg ned for å lage cup… et par år og noe covid møkk senere. NorsemenCup!!!
For at et sånt arrangement skal gå så knirkefritt som mulig er vi avhengig av frivillig hjelp og gode sammerbeidspartnere! Og jaggu har vi de på Hønefoss!!! Da kan det ikke gå galt da!
Linda og Berit i kiosken, dere er selve definisjonen på fantastiske mennesker som bruker en hel lørdag på oss!!
Aina, Knut, Marius som styrte showet i I sekretariatet med stålkontroll! Om noen var litt uenige i skuddstattestikken de siste kampene 🤷🏼. Dere er uvurderlige!
Andrea, Riccardo, Ella og Tobias! Uten dere = ingen cup. Dere er sikkert litt lei overivrige tjukkaser som tror de veit Best! Men dere skal vite at dere var eksemplariske
@el_tacohonefoss dere var helt fantastiske 🤤🔥 vi har nå satt en standard på lunsj til kokkos turneringer som skal bli veldig vannskelig å overgå! Dere er allerede booket til neste år!
@gaztro.no for en bankett!! Burger, øl, øl, øl, øl, også husker undertegnende ikke så mye mer 😉
@ringerike_panthers for at vi får bruke hallen og at dere er positive til at vi får skli rundt på isen hver eneste uke.
Takk til: Gjøvik Old Eagles, Drammen RiverRats, Baglerne, Valle Hockey, Hringariki Norsemen Hvit, Hringariki Norsemen Svart, Ringerike Brann & Redning! For en gjeng!!
Vi håper alle har hatt det bra og er fornøyde! Vi tar gjerne imot positive tilbakemeldinger frem mot neste års cup.
Negative… nææææ 🤷🏼 vi er ihvertfall veldig fornøyde sjæl!!
Over og ut!
Når så i tillegg Bjørn Smith tar seg bryet med å fotografere litt.. ja da må man jo og vise noen av disse bildene her.
ja.. og så var det vel Baglerne som vant..

Ringerike Panthers 2022-2023; Lagbygge

Lagbyggingen for sesongen 2022-2023 er i gang. Det er vel hevet over enhver tvil at kvartfinalespill/sluttspill ga mersmak for Ringerike Panthers og Ringerike Ishockeyklubbs medlemmer.

Perioden fra siste kamp på våren til første offisielle trening på is på høsten med tilnærmet fullt mannskap er både lang og spennende. Hvem blir, hvem drar, hvem blir tilbudt ny kontrakt, hvem får beskjed om at man ikke er med i planene videre.

Utskiftinger blir det. Det kan som oftest ikke unngås. Det blir gjerne slik at kjente og kjære spillere for klubbens yngre kanskje da forsvinner ut, men så kommer nye inn for å ta de samme roller. Det man har jobbet steinhardt for i mange år på Ringerike er at spillere inn må være omgjengelige, hyggelige og tilgjengelige for klubben… det er eneste måte man bygger klubb på.

Det er et faktum at skal Ringerike opp fra 8-plass diskusjonen og heller kjempe om plass 5-6-7 i første omgang så må hele laget løftes.. det skjer med A- trening, og B- nye spillere fra en høyere hylle som kan være med på å heve kvaliteten over hele linja. Da kommer utskiftningene.

 

Målvakter:

Foreløpig ingen signert/re-signert

 

 

Backer:

Dennis Ryttar, re-signert

Linus Rosdahl, re-signert,

Håkon Nilsen, ny fra Stjernen.

Kristoffer Thomassen, ny fra Frisk Asker

 

Forwards:

David Åslin, re-signert

Kenneth Pappalardo Gulbrandsen, re-signert

Elias Antonsen, re-signert

Thor Jørgen Torp Friestad, ny fra Lillehammer, (RIK-gutt opprinnelig)

 

 

Vi venter på avklaring på:

Mattias Petterson

Mathias Schippers Landa

Robin Bjørnstad

Håkon Engh

Jonas Slettebø Haugom

Andreas Hilbertsen

Viktor Näslund

Eivind Eiken Andresen

Thomas Bækken

Erik Wang Bjerketvedt

Petter Ellefsen

Henrik Eriksson

Even Tangen Fosse

Jonas Skirstad Hodt

Dustin Parks

Reid Petryk

Leonards Rimjans

Michael Söderberg

Brett Perlini

Nikolai Dalen

Mathias Holst Jenssen

 

 

Bekreftede spillere bort fra Ringerike:

Karl Markström, til Lillehammer

 

 

 

 

 

 

Finansminister Vedum er en skandale

Det kan rett og slett ikke sies på noen annen måte; Finansminister Vedum i Regjeringen Støre er en komplett skandale.

«Vanlige folk får bedre råd med vårt opplegg» sier Vedum om og om igjen.

Dette er feil sier økonomer om og om igjen.

Vedum holder på sitt og hva hans departement sier..

Dette er feil sier økonomer om og om igjen.

Det viser seg jo da at «vanlige folk», ifølge Vedum og hans departement, tydeligvis er de familier som sitter igjen med 1 million etter skatt.

ETTER SKATT… tygg på den..

Det betyr samlet bruttoinntekt på 1,7 mill eller noe slikt..

Strømpriser opp

Matpriser opp

Drivstoffpriser opp

Renta opp

Det som redder «vanlige folk» ihht Vedum er priser på barnehage og sfo.. Der har de gjort noe.

Det at prisene på alt mulig går opp mer enn hva Vedums undersåtter har tenkt ut preller av som vann på gåsa.

Det at utsiktene på strømprisen sett mot neste høst er Himalayabratt preller også av..

Det virker som om Vedum og Finansdepartementet la ut svaret først og så trikser/fikser og juger så det renner av de for å opprettholde illusjonen om at vanlige folk får bedre råd.
De bruker vel også Frontfagenes oppgjør som fasit på hvordan året blir.. men mange har jo ikke engang startet med lønnsforhandlinger og kan risikere å stå midt i nok en økonomisk krise for bedrifter, og da med null lønns-øknings-evne, da forhandlinger tar til.

Vedum kommer til å gå over i historien som en av de svakeste mest ryggradsløse finansministre Norge har hatt.

Det å høre på folket og innse at nær sagt alle har fått og får dårligere råd.. Det gidder han ikke.

Det å høre på hva økonomer ute i samfunnet sier gidder han ikke.
Han hører på hva folket inne på subsidieringsmekkaet Stortinget sier..

Faktum er vel sånn sett at de eneste som får bedre råd med Vedums opplegg er de som er under vingen på Vedum…