Jeg er møkk lei folk!

For å bruke Radio Rock duden sine ord: TA DERE SAMMEN….

Jeg er møkk lei folk som ikke kan oppføre seg, som ikke har folkeskikk, som ikke skjønner hva de driver med men gjør det alikevel, som bare turer frem akkurat som de vil og som generelt er en pest og en plage for folk rundt seg. Nå er det sikkert mange som tenker “hold kjeft du a,.. du er ikke det spor bedre selv”..  det får så være… jeg prøver hvert fall.

Jeg er møkk lei folk på butikken som går i midten av gangene mellom hyllene i så sakte tempo at datostemplinga på melken går ut før vi er fremme til kassa. Dette er også de samme folka som stiller vogna si foran dørene til skap de ikke skal inn i mens de åpner et annet skap. Videre er jeg møkk lei de folka som stuper bort til en ny-åpnet kasse uten tanke for at de som allerede står i kø burde få sjansen først.

Jeg er møkk lei folk på kjøpesenter som ikke egentlig har no der å gjøre men som tydeligvis bare har som misjon å slentre rundt og gå i veien. Jeg er møkk lei folk som ikke kan reglene for rulletrapper: STÅ TIL HØYRE, GÅ TIL VENSTRE, og bare står der som noen ånds-amøber. Ikke flytter de seg heller. De er heller ikke det spøtt bedre alle de gamlingene som plutselig finner ut at det er gull å ha symøte akkurat på toppen av trappa. Flytte seg 3 meter innover gulvet…neida, det gidder de ikke.

Jeg er møkk lei folk som står i kø på gatekjøkken/mækkærn/bk, etc og som da det er deres tur ikke har bestemt seg på tross av å ha stått i kø i flere minutter. Det går da for svarte an å lese menyen selv om du ikke står fremst i køen.

Jeg er møkk lei folk på kino som ikke lar telefonen ligge i lomma lydløs fra start til slutt film. Hvis du er så jævla viktig at du ikke kan unnvære å sjekke telefonen i tiden filmen pågår foreslår jeg at du slutter å gå på kino og heller lærer deg å streame/laste ned filmer hjemme.

Jeg er møkk lei folk på som skal på tog, buss, trikk hva pokker, som trenger seg mot døra så de som skal av ikke har noen plass å gå. Slipp av folk først, gå på etterpå…

Jeg er møkk lei folk som melder seg på realiy-tv som sutrer i media etterpå om hvor sultne de var, hvordan det ble klippet, hvordan de fremstod osv.. hva med å se på programmet først…melde seg på etterpå… eller ikke..

Jeg er møkk lei folk som later som de er sjuke eller som har meninger om andre som er sjuke.

Jeg er møkk lei folk som ringer på døra, og ikke går når jeg sier nei takk

Jeg er møkk lei folk som tror de er verdens svar på alt… som for eksempel politikere som Lysbakken, Moxnes, Støre, Tadjik etc.. mennesker/politikere uten skam.

Jeg er møkk lei folk som diskriminerer

Jeg er møkk lei folk som mobber eller ikke tar tak i mobbeproblemet

Jeg er rett og slett møkk lei folk som ikke har folkeskikk.

 

Apropos folkeskikk;

Det er jo helt gratis, du må bare bry deg.

Dette med folkeskikk og oppdragelse er noe som virkelig betyr noe for meg. Jeg opplever stadig vekk rett og slett uoppdragne folk, feks på butikken. Hvor vanskelig er det for eksempel å si takk? Etter år vekk fra barneskolen havnet vi inn i det systemet igjen også, og der kan man se barn på 6-7-8 år som himler med øynene når de får beskjed om det ene eller det andre. Hvem lærer de dette av?

Det finnes folkeaksjoner for minoriteter og fattige, det finnes folkeaksjoner for menneskerettigheter, men det finnes meg bekjent ikke en eneste folkeaksjon med det målrettede mål å få folk til å bry seg, oppføre seg ordentlig, leve i fred og fordragelighet og vise hensyn til hverandre.

Joda, vi har vel stort sett bare i-landsproblemer her, men ved å adressere disse problemene får vi kanskje enda mer energi til å jobbe med de virkelig store problemene. Tenk gjerne på dette som starten på “folkeaksjonen for folkeskikk”.

Jeg legger ut lenker til innlegg jeg har skrevet tidligere om folkeskikk og vanlig oppførsel ute blant folk. Noe av dette går jo på hva du ikke skal gjøre, men da kan du jo bare tenke at; Jeg gjør stikk motsatt jeg 🙂

Jeg har jo feks inntil nå klart å unngå å gå inn på butikken og rope : “Hvem er den pappskallen som har parkert på handicap-parkeringen rett utenfor uten Hcp-bevis i ruta?”…men jeg begynner seriøst å undre på om jeg bare skal gjøre det.

Nåvel, her kommer endel innlegg om dagliglivets folkeskikk og evt mangel på sådan…. Del gjerne innlegg om du synes flere burde lese de. Lik/del/kommenter som det heter.

Oppdra ungen din selv!

Hva vet du egentlig om den som er syk?

Vi var første bil etter en ulykke!

Bussbøller!!

Rulletrappterrorister!!

Barneoppdragelse !!

Foreldreoppdragelse !!

Hvorfor Lærer Vi Ikke?

Skamløse Bursdagsforeldre

Fattige Barn Ekskluderes Fra Aktivitet

 

Og sånn til slutt for å dra på med litt humor 😉

En Mann Og Hårfjerning I Intime Soner

En mann, en rumpe, en lege

 

Og hvis dere damer vil slutte med p-piller etc…

En mann, en pung, en skalpell

 

Og du! Du holder godt kjeft, din idiot!

En historie til ettertanke

(tekst av tidligere sjefredaktør Trine Eilertsen i BT)

 

«Det banker på klasseromsdøren til klasse 9B. De er omtrent halvveis i en norsktime. Utenfor står klasseforstanderen. Når klassen ser ham, retter de seg i ryggen. Han har den effekten på dem, og de skjønner at det må være alvor når han oppsøker dem midt i timen til en annen lærer.

– Jeg vil snakke med Arne, Per, Lise, Ingrid, Gunnar og Tone. Dere blir med meg inn på et grupperom nå.

De navngitte elevene kikker på hverandre, spørrende, reiser seg og går ut av klassen.

– Sett dere ned, sier klasseforstanderen kontant når han har lukket døren bak dem på grupperommet. Og hør nøye etter:

– Else var ikke på skolen i går. Hun er her ikke i dag heller. Hun er hjemme. Hun har så vondt i magen at hun ikke greier å komme seg på skolen. Jeg har nettopp snakket med moren hennes, som fortalte meg at Else har hatt det slik i hele høst.

Elevene ser usikkert på læreren, på hverandre, men kjenner igjen historien hans.

– Else kommer ikke på skolen fordi hun hater å være her. Det har blant andre dere ansvar for.

– Vi? Men ingen av oss har da noen gang … prøver Lise seg.

– Nei, ingen av dere har plaget Else. Det er ikke dere som raljerer med henne når hun må lese høyt i timen, som dytter, eller som kommenterer hvordan hun ser ut. Det er det Rune og Egil som gjør. Nei, deres ansvar ligger i at dere ikke gjør noe for å stoppe det. Dere har til felles at dere er blant klassens mest respekterte; best i gym, best på skolen, god i fotball, eller bare populær blant alle. Ingen har større makt enn dere i den klassen. Men dere bruker makten til å sole dere, ikke til å hindre at Else blir plaget av dem som trenger noen som er enda svakere enn seg å hakke på. Ikke til å sørge for at hun får delta, være med. Det er patetisk, og jeg er enormt skuffet over dere, sier læreren.
Elevene stirrer på ham, så ned i bordet. Rødmer. Har kjent på følelsen. Har tenkt at de skulle si noe, men har ikke gjort det. Klarer ikke si noe nå. Læreren fortsetter.

– Jeg forventer at dere, særlig dere, tar ansvar, sier han, og smeller en hånd i bordet. Jeg forventer at dere ordner opp, at dere gjør det dere kan for å stoppe dette. Og dere skal gjøre det uten å fortelle om denne samtalen. Den er mellom oss, og nåde dere om jeg får høre om den utenfor dette rommet!

NOEN DAGER SENERE sitter klassen i en ny norsktime. En svak lærer har nok en gang latt seg overtale av Egil til at Else skal lese høyt fra boken. Hun er hektisk rød i kinnene, stammer, klarer ikke komme i gang. Rune ler høyt, rister på hodet. Da reiser Arne, klassens desiderte ener i gym, seg. Peker på Rune: «Og du! Du holder godt kjeft, din idiot!»

Rune holder godt kjeft. Han får beskjed på et språk han forstår, av en autoritet han begriper seg på.

DEN LILLE GRUPPEN elever fra grupperommet snakker aldri om det spesielle møtet de hadde med læreren de så gjerne lytter til. De prøver bare å påvirke der de kan. Trykket mot Else blir umerkelig mindre og mindre, men elevene fra grupperommet føler liten stolthet. De kommer til å skamme seg resten av livet for at de ikke grep inn før.

DET VET JEG, for jeg satt på det grupperommet den gangen, midt på 1980-tallet. Jeg satt der og hørte den legendariske læreren Øyvind Bjørndal, en mann hele klassen vår respekterte dypt og inderlig, filleriste meg og flere av vennene mine etter en høst der vi hadde forsømt oss.

JEG HAR TENKT på episoden mange ganger i årene etterpå. På metoden til Bjørndal, så effektiv, så grunnleggende enkel. Det er umulig å glemme en slik vekker, og det gjør noe med synet på ansvar resten av livet.

Else kan takke Øyvind Bjørndal for at livet ble litt lettere etter hvert. Men vi som satt på grupperommet har kanskje enda større grunn til å takke ham.

 

“Med unntak av læreren, blir ingen omtalt med virkelige navn i teksten.»

 

Jim sin kommentar.

Jeg har kopiert fordi teksten er så viktig.

Denne artikkelen fra BT skrevet av tidligere sjefredaktør Trine Eilertsen i 2011, fortjener å bli lest av flest mulig. Dette er god inspirasjon, ikke bare for barn som opplever/er vitne til mobbing, men også for alle oss andre.

Les mer enn gjerne også Folkeaksjonen for Folkeskikk <– klikkbar..

Del gjerne tekster i vilden sky.

Hei gamling; Her er ei gulrot, takk for at du bygde landet.

Oslos hipstere og miljøpolitikere totalt respektløse overfor de som bygde landet.

Sorry, men nå får det jaggu meg være nok fra kaffe-latte generasjonen som har vokst opp i indre bydeler i Oslo eller flyttet dit etter å ha startet en 20-års utdannelse på universitetet.

Nå går de altså løs på maten til eldre på syke- og gamlehjem driftet/betalt av Oslo kommune. Målet er ikke lenger en kjøttfri dag i uka, målet er nå 80 % reduksjon i spising/forbruk kjøtt. Jeg vet ikke hva folk flest synes selvsagt, men for meg er dette beint frem skammelig mot de eldre. De fortjener et godt og variert kosthold de årene de har igjen. De fortjener ikke et kosthold fremtvunget av bil-hatere og miljø-ræv-diltere i Oslo byråd.

Det betyr ingenting i den store sammenhengen at de gamle, da de var unge, kanskje hadde kjøtt som et luksusmåltid.. De eldre har også vært med på oppturen i Norge fra 1970 og har hatt et kosthold vi anser i Norge som helt vanlig. Det kostholdet er IKKE grøntfor som skal ligne på kjøttkaker, burger eller biff.. Det er kjøtt, reint eller bearbeidet kjøtt.

Det er videre skammelig av Oslos byråd med MDG i spissen å anta at alle eldre på syke- og gamlehjem ønsker å ta del i hekseprosesssen de har for å få flest mulig inn på vegetarianer- eller veganerveien. Jeg tør også minne supperådet i Oslo byråd om at ikke alle ernæringsfolk eller andre kompetente personer mener det er rette veien å gå. De mener faktisk at det ikke er sunt å leve på den måten, og at om du gjør det må du ta supplement i tillegg. Jeg synes nok at de eldre knasker nok piller fra før av om ikke veggis-banden skal påtvinge de enda flere piller fordi kjøtt er farlig.

Dette blir like dumt som å påtvinge en 90 åring som har røyka siden han var 15 å slutte fordi det ikke er sunt og du kan dø av det.

Det er også greit å minne Oslo byråd og MDG’s hovedvelgere på at det er alle disse gamle menneskene dere nå ønsker diktere kostholdet til som har jobbet steinhardt i mange år for at dere skal kunne leve de livene dere lever nå som studenter osv. sippende til kaffe-latte-smatte på kafeer og bistroer på gatehjørner i indre Oslo.

Jeg synes det er så hinsides fornuft det som gjøres rundt omkring nå.

Skolebarn skal påtvinges kjøttfri skolemat. Foreldre skal påtvinges å lage vegetarretter istedenfor det man vanligvis lager til elev-kvelder/FAU-/skolearrangementer. Det tar jo ingen ende. Hva er det neste?

 

Hvem er du som skal påtvinge barn et vegetarkosthold man ikke har hjemme?

Hvem er du som skal frata de eldre kanskje de siste gleder de har ?

Hvem er du som setter deg over alle andre og påtvinger andre din matmening?

 

Spis hva dere vil hjemme. Gnag gressplen for min del. Gå på restaurant og kos deg med grønt og ei bønne i parken på veien hjem. Men, og dette kan jeg ikke si med sterke nok ord:

 

La nå til helvete de eldre få ha maten sin i fred.

 

#mat #drikke #eldre #gamle #gamlehjem #sykehjem #politikk #Oslo #byråd #vegetarianer #veganer #kjøtt #kjøttfri

Det er vanskelig med øvelser på trening… eller?

Comet-øvelsen

Inn skal den om vi så skal grine begge to sa gutten til jenta på bryllupsnatta…

Og litt sånn er det å presentere en ny øvelse på oldboystrening, den utvidede oldboysgruppen sogar. Vi skal få dette til. Øvelsen skal inn i skallen så den går automatisk uten altfor mye snakk, stopp, undring og hode-vridning ala hu jenta i exorcisten formål “hvor kommer passet egentlig fra”…

For alle som ikke er helt kjent med oss,  oldboysgruppen består jo da oldboys av ca 1/3 spillere som har spilt hockey hele livet, ca 1/3 spillere som var aktive som unge og har begynt på igjen og så ca 1/3 som har startet å spille hockey i godt voksen alder. Dette betyr jo at 1/3 skjønner øvelsen, 1/3 aner hva den går ut på og 1/3 står like fortumlet som Dan Børge gjorde da Vaktmesteren kom tumlende inn i studio, eller gutten som fikk en lillefinger i kaviarstjerna fordi det trodde jenta at var normalt..for det hadde hu sett på kulturfilm på pc’n…

Oldboysgruppa, den utvidede, er så heldige at vi har fått Jasmine til å forklare øvelsen for oss! Dette er den øvelsen vi lokalt kaller Comet-øvelsen, som sikkert heter noe helt annet et annet sted. Den er tegnet opp bare fra ene siden, men starter altså diagonalt likt på punkt 1 og 3, 2 og 4.

Det gjelder altså for alle 4 stasjoner å følge med. Det å dagdrømme om hva du skal gjøre med dama når dere legger dere, mors kjøttkaker eller pizza etter trening funker altså ikke..

Så, følg med:

Vi stiller altså opp på offsidepunktene. Alle grupper har pucker.

 

Førstemann Per på stasjon 1 starter å rygge.

Førstemann Ole på stasjon 3 starter å rygge.

(helst skal man starte rett i rygging, men det er godtatt å ta to-tre tak forover og så snu)

 

Andremann Pål på stasjon 1 spiller pass. (spill gjerne mer enn ett pass, men ikke mist flyten)

Andremann Dole på stasjon 3 spiller pass. (spill gjerne mer enn ett pass, men ikke mist flyten)

Passet spilles ikke før mottaker viser med kølla på isen at han er klar.

 

Rygg gjerne hele sirkelen, eller snu til forlengs halvveis.. (viktig at man ikke stopper opp)

I mellom rødlinje og blålinje skal du så motta pass fra Askeladden på stasjon 2.

I mellom rådlinje og blålinje skal du så motta pass fra Doffen på stasjon 4

OBS! Sistepasset er alltid et diagonalpass bakfra… (hihi)

 

Oldboystruppen ved ledelse Jim og Erik takker Jasmine så mye for hjelpen og ønsker henne velkommen tilbake da vi skal gjennomgå power-play, box-play og styrespill.

Kødda…

Det gidder vi ikke..

 

RIP Oslo

RIP Handelsstand og barnefamilier avhengig av bil.

Siden alt skal bli vanskeligere, alt skal bli dyrere, vel med unntak av kollektivprisene inne i Oslo, kan vel ikke annet sies enn sayonara Oslo, nå drar vi andre steder for å handle. Dette gidder vi ikke mer. Frivillig besøke en by som styres av et byråd som helt tydelig prøver gjøre livet vanskeligere for folk som ikke lever hipsterlivet med daglig inntak av croissanter og smatte-datte-fratte-latte skal forsøkes unngås med alle midler i privat regi med privatbil.

Kjære stortingspolitikere: Bygg en vei utenom Oslo a.. så vi slipper å subbe borti Oslogrensa og bli loppet for 2-3 betalinger bare for å kjøre forbi byen.

 

Jeg synes faktisk synd på Oslos beboere:

Fossilbiler skal betale mer i bom og parkering, elbiler skal også begynne betale mer og mer.

Ny eiendomsskatt skal utredes (og da blir den innført)

Sykehjem/barnehager skal kun kunne driftes av kommunale og idielle, slik at vi får lua i handa politikken som var før i tiden.

Og er du så heldig at du går på skolen skal du påtvinges et vegetarianerkosthold hvis du vil ha mat.

Veier og prosjekter som gavner bil skal selvsagt skrotes og arkiveres i søplebøtta.

Jeg leste en kronikk som spådde massiv død i handelsstanden, noe som vil bli mer og mer merkbart etter hvert som byrådet stenger mer og mer av byen for biltrafikk.

“Lever inn bilen din og få støtte til elvaresykkel”… Det skal bli ufattelig morsomt å se elvaresykler frakte trelast og annet innenfor lekegrind-begrensningene til byrådet.

Det blir faktisk verre og verre å leve i Oslo… men blir bedre å puste… bevares..

 

Men kanskje er det greit med denne politikken. Kanskje bør vi innsette dette byrådet i regjering? Da skal du se det blir orden på ting: Norge må bare slutte å lete etter olje, fordi da vil følgende skje:

-det kommer til å slutte å regne i Bergen

-isbreene slutter å smelte

-tørken er slutt i Sahara

-jordras er en saga blott

-mannen og lillemannen detter ned med en gang uten å skade noen

-ingen flere oversvømmelser i Bangladesh

-krigen i Syria slutter

-Brann vinner Tippeligaen hvert år

-ulvene blir vegetarianere

-hipsterne på Grunerløkka slutter med firkanta skjegg

-private driver barnehager med 0-profitt

-eldreomsorgen avskaffes for alle er friske

-alle betaler mer.. rike er de med 600 tusen pluss

 

Les: Vil Norge virkelig ha MDG i regjering?

MDG kan legge bort bil-hat.. Folk har snart ikke råd til lappen

Dette ordner seg helt uten bil-hat og andre tiltak!

Det er bare å legge ned MDG og alle rævdilterne av noen politiske partier som har tatt miljø og bil-hat som en stemmesankersak inn i partiprogrammet. Norge trenger ikke jobben deres lenger. Norge klarer brasene helt selv ved naturlig avgang av folk som har lappen..samt redusert antall mennesker som har råd til å ta førerkort.

Til og med de ungdommene som har kjørt mye bil fra 16-18 må blø penger for å oppnå drømmen om førerkortet og fri bevegelse uten foreldre som må stille opp.

 

Hva skjedde?

Når gikk det å ta lappen fra å være en almenn greie til å bli en luksus-sak?

Hvordan i all verden mener Norge som land at ungdommer skal klare å ta lappen om de ikke har foreldre som kan bidra?

Er det de samme folkene som har funnet ut at for å stoppe smugling må vi sette opp prisene på polet som har funnet ut at for at folk flest skal bli bedre til å kjøre bil så må det bli dyrere, mye dyrere….

 

Her er  de grelle tall:

Teoribok 388,-

Obligatorisk trafikalt grunnkurs 1200-1500,-

Kjøretimer 600-750,-

Sikkerhetskurs på vei 6000-8000,-

Sikkerhetskurs på bane 4000-5000,-

Bil-leie til oppkjøring 2300,-

Trafikant i mørket 1600-1800,-

Plikter ved trafikk-uhell 700-800,-

 

Dette er oppgitt som ca priser..det finnes også pakke-løsninger…men dette er “ballpark”…

 

så kommer

Teoriprøve vegvesenet 640,-

Baneleie sikkerhetskurs 1100,-

Oppkjøring 1100,-

Førerkort 300,-

Foto til førerkort 80,-

 

Det estimeres at gjennomsnittskosntaden på å ta lappen nå er på 30 tusen… Tygg på den… Norge har altså bestemt at dette er greit.. Det koster mer enn en standard månedslønn for en av foreldrene å få ungdommen gjennom dette. Skulle du ha så flaks at du har en 2-3 barn som skal gjennom samme prosedyren i løpet av kort tid.. ja da vet du hvor sommerferiene går.. Rett i lomma på kjøreskoler og statens vegvesen.

Som sagt: Det er bare å legge ned all form for miljøbevegelse som hater biler på veien. Dette ordner kostnadsnivået i Norge opp i helt av seg selv.

Det er hvert fall nå krystallklart for meg hvorfor det nærmest popper opp kjøreskoler på hvert gatehjørne. Dette må jo være den mest lukrative businessen som har vokst frem siden Norge fant olje.

Jeg er nesten sikker på at dette ikke har nådd toppen heller.. Snart kommer nok asfaltavgift, vinduspusseravgift, girspakslitasjeavgift, bråbremsavgift, solbrilleslitasjeavgift, etc etc..

Hadde det ikke vært bedre å holde kosten litt nede på dette slik at folk har råd til å ta de timer som trengs istedenfor for å forsøke loppe flest mulig mennesker for mest mulig penger?

 

Dette er den moderne tids landeveisrøveri… 

Se på denne….

Bil-leie oppkjøring = 2300,-… Vanlig kjøretime 650,-… Samme tidsbruk, samme bil, det bare heter noe annet…

Det blir som blomsterforretninger.. Skal du ha en bukett roser koster den 3-400,- ferdig laget.. Er du tom i nøtta, idiot, pappskalle og urutt og sier buketten er til et bryllup koster samme kvasten med prikk likt utseende 2000,-..

 

#bil #lappen #førerkort #kjøreskole #trafikk #penger #lønn #kostnad

 

Rulletrapp og rullefortau; Er det virkelig så vanskelig?

Stå til høyre, gå til venstre.. Hvor vanskelig kan det være???

Vi har alle vært på disse rulletrappene. Enten de er bratte, slake eller flate…vel, da heter de jo strengt tatt rullefortau, men regelen for bruk er den samme. Man skulle jo tro dette var like lett selv for den minst globetråtteraktige innavlede fjonballe fra dalstroka innafor, som for hipster-dufusene opp-puppa på kaffe latte og croissanter med sjokoladefyll til 200 kroner stykket på Aker brygge… men neida;

Hva skjer, jo vi blir stående bak hva jeg kaller rulletrappterrorister som noen åndsamøber inntil vi drister oss til et lite kremt eller unnskyld. Er man heldig så får man et smil og de flytter seg. Er man uheldig blir man sett på som noe fra jura-tiden da alle egentlig skulle stå stille og bevare krefter ifall det kom et digert rovdyr og man måtte løpe for livet.

Hva slags mennesker støter vi så på i disse rullende latsekkoppfinnelsene.

Jo vi har ungdomsgjenger som henger og slenger over hele bredden. Som ikke viser antydning til å flytte seg med mindre du truer med juling, samt å dra opp saggebuksa så nøttene klunker så hardt sammen at du tror julemusikken er startet. Noe av samme ulla er to eller flere venninner som står og snakker på vei opp eller ned. De flytter seg ikke en millimeter med mindre det er en eller annen hot dude som kommer travende. Til alle andre himler de med øynene og ser teitere ut enn blondinene inne på Paradise Hotel hvis du bare så mye som ymter frempå at du gjerne vil snike deg forbi tightsen, struttepuppene og burberryveska stappa med skruff.

Les også : Kinobøller!

Noe av det verre er barnefamilier der de voksne har mindre IQ tilsammen enn det som strengt tatt er påkrevd av en person for å få lov å kjøre bil. Mor og far står gjerne ved siden av hverandre og lar ungene klatre på rekkverkene med de farer det medfører i seg selv, og da du kremter eller sier unnskyld så begynner de å krangle på om det er nødvendig å gå på rullefortauet, samtidig sier de høyt til ungene at “den sure mannen skal fort frem så nå må dere passe på unger”.

At to og to gamlinger står sammen i bredden og tviholder seg fast for ikke å falle og dermed ikke flytter på seg skal jeg vel strengt tatt klare å leve med.

Men; At en gruppe ungdommer/voksne med hard-bodies på vei til treningssenteret i 3 etasje ikke klarer å gå rulletrappene, men heller står å henger på rekkverkene hele veien opp og ikke slipper noen forbi; Det er hjerteinfarktfremkallende oppførsel.

Det at noen drister seg til å stå på rullefortauet på flyplassen er nå greit nok, men da må du da for faen klare å sette kofferten foran deg og ikke ved siden av sånn at det er kul i helvete umulig å komme forbi. Det å komme bak en gruppe folk på flyplassen der halvparten står på rullefortauet med kofferter og bager hulter til bulter, samtidig som andre halvparten går og vagger bortover der det ikke er rullefortau er like hjerteskærende som å lese at Trygve Slagsvold Vedum kan bli statsminister i Norge.

Les også : Bussbøller

De siste jeg har lyst å nevne i forbifarten er helgepappafedre på bytur med ungene sine. Det er lov å be den lille snørrungen du har ansvaret for annenhver helg om å stå stille på høyre side. Du blir ikke no kulere pappa om du lar ungen din løpe i rulletrappene.

Det som faktisk er en større mulighet enn at du blir kul er at du må levere tilbake en fingerløs liten unge til exen din samtidig med “søknaden” om å få slippe å se din egen unge mer.

Pass på unga i rulletrappene!

Stå til høyre, gå til venstre!

 

Og til slutt: Er det virkelig så vanskelig dette med folkeskikk?

Er hockeyen på vei til å bli bandy?

Hørt det før?

Er det en ting som er like sikkert som at julaften kommer 24 desember, at fellesferien er uke 28, 29 og 30, at tequila smakes helt til onsdag og at ishockey er den aller beste idretten, er at hver eneste gang det har blitt utdelt ei skikkelig bønne på isen med påfølgende stor/større utvisning så kommer uttalelsen : “norsk ishockey blir mer og mer bandy”.

Jeg mener med dette innlegget på ingen måte å klage på dommerne, de følger bare et regelverk og retningslinjer norges ishockeyforbund har pålagt de å følge og håndheve.

Men;

 

Er det tilfelle?

Vel, det som er tilfelle er at det har skjedd en forandring i spillet som gjør at det deles ut flere og større straffer enn tidligere. Det er vel spesielt 3-4 stk type straffer som går igjen i hver kamp som gir spillerne alt fra 5+20, 5+video, 2+10 eller direkte 25 alt basert på hvordan dommerne vurderer situasjonen. Spørsmålet er jo hva dette kommer av, og fremfor alt; Er det blitt for strengt? Som spiller av eldre årgang husker man jo dette mantraet med å fullføre taklinger. Du smalt på selv om puck var borte…innenfor rimelighetens grenser selvfølgelig (enkelt sagt, taklingsbar inntil ny mottaker hadde puck). Slik er det jo ikke nå. Nå har man late-hit med ekstra begrensninger mht retningsforandringer etc., regler for å beskytte spillere som ikke er klare for takling lenger.

 

Open-ice hit

Rammer som oftest de som går med hodet ned. Med den farten som er nå så ser det ofte voldsomt ut, og du skal ha et trent hockey-øye for å se at det ofte er et rent treff men som kan ha et uheldig utfall. Spørsmålet er rett og slett om du skal straffes for å være stor, ha balanse, være flink til å treffe, etc. Joda, noen av disse er selvsagt ikke bra, men vi kan ikke gå til det skritt at vi ikke tør takle lenger. I mine øyne så vokser det opp altfor mange driblefanter som ikke er vant til å bli tatt… og dermed ser det jævlig ut ved et skikkelig treff. Veldig vanlig tilfelle er at det snakkes om albue..men ser man på veldig mange taklinger i sakte film vil man se at taklingen er grei, men så skyves det etter med armer og dermed ser det “litt albue ut”.

 

Boarding

Rett og slett hard takling mot vant. Her synes jeg det til tider har gått for langt egentlig. Det deles ut altfor mange 2+10 for klokkerene taklinger der spiller som blir taklet “tryner” litt hardt inn i vantet. Den vanlige “full fart inn og gruse mot vantet” skjønner jeg godt blir boarding… men taklinger som er rene men lager lyd i vantet er ikke alltid boarding. Så det sist på Ringerike da Fuglesang og Comet-angriper sammen går inn i rundvant, det takles og det smeller… og Fuglesang får 2+10 for boarding. Vanskelig for backer å henge opp spillere når det dømmes i de tilfellene.

 

Takling bakfra

Samme kommentar som for boarding. Litt enig med Roy Johansen i podcasten der han sier at i Norge får man lett 2+10 for takling bakfra når det egentlig er kamp om plass/posisjon og “dytting” det handler om. Her må man kunne spillet og hvordan det jobbes for å få en retteferdig løsning på alt. Det at man også får 2+10 for takling bakfra når 2 stk er på vei inn i rundvant sammen, i samme fart, og den ene er sterkere enn den andre er for meg vanskelig å skjønne enkelte ganger. De åpenbare taklingene bakfra der en spiller står stille og den andre kommer i fart skal selvsagt lukes ut og sanksjoneres.

 

Takling mot hode og nakke

Dette er vel den utvisningsgrunnen som har eskalert mest? Så er spørsmålet: Går rullgardina oftere ned nå? Har spillerne blitt dårligere til å treffe skulder bryst? Kommer økningen av dette på grunn av spillere med hodet ned som ikke forventer bli tatt? I tillegg; Spiller du hockey selv så vet du at du kan ha siktet inn skulder, men akkurat før treff forandrer spiller retning og/eller bøyer seg og dermed treffer du hode/nakke i en bevegelse du ikke klarer stoppe. Spesielt store spillere lider under dette og spesielt i vant-takle-situasjoner. De får ofte minutter på grunn av størrelsen og treffpunktet fordi motspiller bøyer seg/forsøker vike for taklingen og dermed får en takling mye verre enn om de hadde tatt imot med skulderen.

 

Verdt å merke seg: 

Jeg mener fortsatt at hodeløse taklinger uansett hvor på banen etc skal straffes skikkelig.

Men så er det det å vurdere da..

Supportere er sjelden enig.

Spillere og trenere er sjelden enig.

Det hviler et stort ansvar på disiplinærutvalget mht dette.

 

 

 

 

#ishockey #2hockey #hockey #sport #idrett

Hva vet du egentlig om den som er syk?

Måtte du åpne munnen din?

I anledning verdensdagen for psykisk helse velger jeg å kjøre en re-post av dette innlegget.

Du kan være fysisk syk og du kan være psykisk syk.. Du kan være synlig syk, men du kan også være usynlig syk.  Og det trenger ikke bare være deg, det kan gjelde så mange. Mange i din omgangskrets. Mange av dine kollegaer. Folk som smiler og er blide utad på jobb og fritid..men som sitter i fosterstilling hjemme….

 

Tenk på det; Det kan være naboen, kollegaen, en bekjent, kompis, venn av en venn, etc.

 

Hva vet du egentlig?

Måtte du egentlig komme med din mening? Måtte du egentlig si det du gjorde? Måtte du komme med ditt forslag basert på din helsetilstand til en som åpenbart ikke har samme helse som deg? Tenk om ditt spørsmål/din mening vedrørende noens helse eller helsetilstand er akkurat det lille som sender personen over kanten og rett i bakken?

De fleste har vel vokst opp med regelen om at var man borte fra skolen så måtte man være hjemme fra trening på kvelden. Som voksen har man jo gjerne litt mer vett og ser an formen utover dagen hvis det var noe forbigående som plaget en på morgenen. På samme måte gjør man jo det også som helt eller delvis sykmeldt. Man tilpasser seg. Man forsøker å bidra. Men da gjerne med litt tilrettelegging og forståelse.

Tenk deg om før du sier noe neste gang du ser en som du vet er sykemeldt gjøre ett eller annet. Tenk på om du må si noe i det hele tatt. Hva vet du egentlig om den personen? Hva vet du egentlig om lidelsen? Kan det være slik at den du ser i slalåmløypa, langrennssporet, på sykkel, i hagen, på fortauet etc i dag kommer til å være sengeliggende i morgen?

Hva vet du som “bare må” si noe om motivet den syke har for å være ute i bevegelse feks? Hva vet du om hvordan den syke betaler for moroa i dagene som kommer? Hva vet du om hvordan den syke må planlegge dagene til minste detalj i de vondeste periodene? Hva vet du om hjemmesituasjonen, den virkelige hjemmesituasjonen, ikke den du ser på Instagram og Facebook?

Så til: Er det lov å være blid osv når man er syk?

Selvfølgelig er det det. Man kan jo ha gode og dårlige perioder, like fullt er man syk. Det er jo ikke forbudt å prøve å skaffe seg god livskvalitet i de gode periodene. Leve litt når man kan, og så kjempe mot det som er vondt.

Vær varsom med uttalelser om alt og alle. Ikke tro at noe er sånn eller sånn. Vær sikker. Bry deg om, ikke med. Det har dessverre blitt litt for mange som bryr seg med negativt fortegn.

tenk…

Det bildet du ser på Facebook kan være fra de 3 timene den sykemeldte orket være “våken” den helgen.

Tenk deg om neste gang du føler for å si “Men du kan jo bare”.

For noen finnes ikke “bare”…

Bruk hodet, alle er ikke som deg.

 

#sykdom #syk #kronisk #usynlig #tenk #hensyn #helse #helsetilstand #forståelse #varsom

Hei alle partiledere og andre profilerte politikere:

Har dere fullstendig mistet bakkekontakten og tilhørigheten til oss vanlige dødelige?

 

Men først..

Statsbudsjettet er over oss igjen. Som vanlig er hovedessensen at alt skal bli dyrere. Som vanlig skriker opposisjonen om hvor tarvelig denne regjeringen er.. slik som det ble gjort da nåværende opposisjon var i regjering etc. Dette er selvsagt spillet rundt det å gjøre seg viktig for velgerne og potensielle nye velgere.

Men, alle disse utspillene er også et spill for galleriet. Mange av de kontroversielle sakene er politikk regjeringen er inneforstått med kommer til å skape ramaskrik og dermed er klare som egg til “å vise seg som fornuftige folk og trekke tilbake den og den saken” for å vise hvor gode mennesker og godt parti de er.

Nok om det, tilbake til tema.

 

Hei partileder og andre profilerte politikere:

 

-hvor lenge siden er det du levde på en norsk gjennomsnittlønn?

 

-hvor lenge siden er det du levde på en norsk gjennomsnittlønn? En gjennomsnittslønn som skal finansiere boliglånet?

 

-hvor lenge siden er det du levde på en norsk gjennomsnittlønn? En gjennomsnittslønn som skal finansiere boliglånet? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere bil-lån?

 

-hvor lenge siden er det du levde på en norsk gjennomsnittlønn? En gjennomsnittslønn som skal finansiere boliglånet? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere bil-lån? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere alle kommunale avgifter og beskatninger?

 

-hvor lenge siden er det du levde på en norsk gjennomsnittlønn? En gjennomsnittslønn som skal finansiere boliglånet? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere bil-lån? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere alle kommunale avgifter og beskatninger? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere alle de andre regningene mht bolig?

 

-hvor lenge siden er det du levde på en norsk gjennomsnittlønn? En gjennomsnittslønn som skal finansiere boliglånet? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere bil-lån? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere alle kommunale avgifter og beskatninger? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere alle de andre regningene mht bolig? En gjennomsnittslønn som også skal betale for plass i barnehagen?

 

-hvor lenge siden er det du levde på en norsk gjennomsnittlønn? En gjennomsnittslønn som skal finansiere boliglånet? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere bil-lån? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere alle kommunale avgifter og beskatninger? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere alle de andre regningene mht bolig? En gjennomsnittslønn som også skal betale for plass i barnehagen? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere plass på SFO?

 

-hvor lenge siden er det du levde på en norsk gjennomsnittlønn? En gjennomsnittslønn som skal finansiere boliglånet? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere bil-lån? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere alle kommunale avgifter og beskatninger? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere alle de andre regningene mht bolig? En gjennomsnittslønn som også skal betale for plass i barnehagen? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere plass på SFO? En gjennomsnittslønn som skal betale for alt man trenger av mat og drikke for å leve relativt sunt?

 

-hvor lenge siden er det du levde på en norsk gjennomsnittlønn? En gjennomsnittslønn som skal finansiere boliglånet? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere bil-lån? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere alle kommunale avgifter og beskatninger? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere alle de andre regningene mht bolig? En gjennomsnittslønn som også skal betale for plass i barnehagen? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere plass på SFO? En gjennomsnittslønn som skal betale for alt man trenger av mat og drikke for å leve relativt sunt? En gjennomsnittslønn som også skal finansiere månedskort, drivstoff, fritidsinteresser, og alle andre utgifter vi som bor ute i samfunnet har

… som ikke har særordningene man har på Stortinget.

 

Hei partileder og andre profilerte politikere:

Skjønner du hvor jeg vil her?

Hvis du ikke kan svare “ganske nylig” på hovedspørsmålet her.. ja da vet du jo ikke hvordan vi har det vi som faktisk lever på norske gjennomsnittslønninger.

Hvis du ikke opplever hva vi må tåle ute i samfunnet basert på hva dere vedtar.. ja da vet du jo ikke hvordan det er.

Du kjenner rett og slett ikke på kroppen det vi gjør…

 

Synes du ikke du da kanskje burde slutte å være så skråsikker på alt i debatter?