Varner Arena, landskamper

Jeg har hatt gleden av å besøke nye Varner Arena, Frisk Askers nye hjemmearena, denne fredag og lørdag i anledning landskampene Norge – Danmark.
3 av de faste i sekretariatet på Ringerike har tatt video, live-føring og da speaker på meg. Klokkefører fra Fredrikstad.

Jeg kan ikke si annet enn wow til denne nye hallen. Moderne, ganske intim (seter helt inn til vantet hadde gjort det 100%, men det er kanskje noe branntekniske greier), og et suverent lyd- og kube-opplegg. Du kommer inn i en vrimlehall med sittegrupper, spillbord, kiosk/kafé, supporterbutikk samt greit med toaletter. Parkeringsanlegg under hallen er et kjempepluss.

Jeg tenkte jeg kunne legge ut noen bilder knipset litt i går samt nå før kamp 2. Jeg aner ikke hvordan de forskjellige stedene er priset i hallen, men det er nå da vanlige plasser, litt mer «private» plasser med bord ute i hallen samt da egne losjer osv.

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne sesongen.. for min del…

Det å være oppflaska på Hønefoss og som spiller i Ringerike Ishockeyklubb er en ting man egentlig bare blir mer og mer stolt av. Det klubben oppnår nå med målrettet jobbing gleder bare mer og mer. Det handler ikke bare om elite og hva de oppnår og oppnådde denne sesongen..men det handler også om klubben Ringerike, om de frivillige som jobber på som bare det, og om alle de som er trenere og tilretteleggere for den yngre garde.

Men, dette skulle ikke være enda en vanlig tekst… dette skulle være en tekst der jeg lister opp de tingene jeg synes er virkelig “husk-bart” fra denne sesongen, spesielt sett opp mot elite, og hva jeg selv har opplevd.

Sesongen startet med en bortematch mot Storhamar som Ringerike nesten, skulle og burde ha vunnet. Det var vel sånn sett høydepunkt nummer 1 denne sesongen på tross av et tap. Det var noe der som virket bra. Seier mot Grüner i kamp 2 var “forventet” om laget skulle kjempe om plass 8. Så kom 1-målstapene som perler på en snor før Lillehammer og Stavanger, våre 2 nemesiser fra Get-besøket, påførte oss to tre-målstap.

Seier mot Manglerud Star, Grüner og Storhamar i rask rekkefølge før årets høydepunkt stemningsmessig i Schjongshallen kom mot Stjernen.

Høydepunkt 2:

Ringerike – Stjernen 6-7. Ringerike 3-0 etter første, Ringerike 5-3 etter andre og så 6-7 til slutt. Det livet Stjernen-supporterne laget spesielt i tredje var frysning på ryggen, nakkehårsreisning samt helt insane morsomt å observere fra sekretariatet. Den kampen var en helt psyko god reklame for hockey, det eneste som manglet der var 7-7 og sudden/straffer.

Ringerike- og Stjernen-supportere skal ha kudos for den matchen. Den eneste matchen som overgår denne slik jeg kan huske det er kampen mot Narvik da Ringerike ble klar for Get.

Resten av sesongen er Ringerike med. De plukker poeng jevnt og trutt, og sånn sett er jo alle disse høydepunkter i seg selv, og på et tidspunkt er det altså klart at hverken Grüner eller Manglerud Star kan ta igjen Ringerike.

Den vissheten står for meg som høydepunkt nr 3. Jeg snakket med Jonas Bariås i Schjongshallen en kamp eller to før dette, og sa at et lite og et stort glass skulle fylles idet kvartfinale var klart… Det sendte jeg bilde av til han den søndagskvelden Ringerike nok en gang skrev historie og var klare for kvartfinale.

Høydepunkt nummer 4 er selvsagt kvartfinalene i Schjongshallen mot Stavanger Oilers. Resultatene egentlig uvesentlig, dog så hadde det selvsagt vært gøy med en seier i den kvartfinaleserien, men det ble det nå engang ikke slik.

Høydepunkt nummer 5 for meg denne sesongen handler ikke om Ringerike i det hele tatt. Det handler om en semifinale-kamp. Stjernen-Lillehammer var selvsagt kul å se på på tv.. men semifinale nummer 6 mellom Sparta og Stavanger er en høydare denne sesongen for min del.

Jeg takker Tina Scott igjen for hjelpen den dagen slik at jeg kunne ta med sønnen min, som nå mer eller mindre bor i Sarpsborg pga læreplass ambulansen, og min mor, min aller største støttespiller gjennom alle mine år som hockeyspiller (kona må nevnes også her da, men min mor leder på antall år) på kamp. Tina hjalp med å finne 3 helt excellent plasserte seter for å se hva som ble en nytelse av en hockeykamp både stemningsmessig og resultatmessig. Sudden-målet scoret rett foran der vi satt.. helt suveren kamp. Vanvittig stor kudos til Spartas fans for det trykket de holdt oppe i 3×20 pluss tillegg…

 

Sånn ellers:

Det å være en del av et meget velfungerende sekretariat på Ringerike er helt suverent. Isaac, Gunnar, Tonje, Charlotte, Janka, Felix, Joakim, Knut, alle fungerer som et skikkelig team som jeg tror de aller fleste dommere setter pris på når de dømmer kamper på Ringerike.

Når klubben så i tillegg har alt på stell rundt kamp-avvikling så er det å være frivillig på Ringerike bare en fryd.

Det å være speaker på sluttspill U20 NM var gøy. Morsomt å se de nye talentene i Norge.

Det å være speaker på landskampene Norge – Danmark i Varner Arena håper jeg blir gøy.

 

Det å kunne sende meldinger til profiler i hockeynorge og be om en tjeneste når man selv skal arrangere kamp og har lyst å gjøre noe spesielt og morsomt er gøy. Tusen takk til Tage Pettersen, Owe Luthcke og Patrick Thoresen for det dere bidro med for at BBQ Spring Classic mellom Norsemen og Geriatriks fikk en suveren opptakt. Tommy Kristiansen var jeg og i kontakt med… men siden Knut, grilldresskongen, skulle sitte på Montebello istedenfor å være på match så laget vi ikke noe snutt der.

Det at man som ishockeyinteressert kan ta kontakt med Forbundet, journalister, spillere, dommere, lagledere viser bare at hockeynorge byr på seg selv og ikke er up-nosed. Spør man på en ordentlig måte, ja da ordner det meste seg. Kvartfinale mot Oilers på Hønefoss ga meg en hyggelig prat med Highson utenfor hallen om den tiden jeg selv drev å reiste til Stavanger for å møte lag der borte.

 

Podcaster jeg vil anbefale:

TV2 Hockeyprat: Bariås, Erevik og Hoel tar for seg det meste..

Puckpodden: Eriksen og Johansen med alt om og rundt Storhamar.. og mye mye mer..  Du trenger ikke på noen måte være Storhamar-fan for å like denne podcasten

Hockeypodden: Sandersen, Aarum og Loffen med aktuelle temaer også fra litt utenfor toppserie-boksen.

Det finnes mange flere.. men disse 3 bare må jeg ha med meg.

 

Takk for sesongen til alle spillere, lagledere og dommere som har vært innom Schjongshallen.

Heldigvis er det ikke så lenge til mid-september og ny sesong…

..men først altså 2 x Norge – Danmark.

Ps..

Hvis det er en ting jeg synes er negativt så er det denne konstante sagingen og slaktingen av dommere. Det virker som det går en sport i det. Synes ikke noe om det.. Det hjelper ikke… Det hjelper hvert fall ikke på rekruttering.. snarere tvert imot.

 

Hvorfor er bredden så viktig for klubbene?

Norge har akkurat kåret en norgesmester for herrer. Tidligere ble det samme gjort for kvinner. I disse dager spiller kvinnelandslaget VM og har vunnet 2 av 2. Herrelandslaget skal spille to kamper mot Danmark til helgen i oppkjøring til sitt VM. Vi har også U16, U18 og U20 lag som gjør det bra.

(foto: Tor Kristian Sørensen)

Alt dette er jo vel og bra, men vi vil jo enda mer. Temaet er stadig oppe til diskusjon, og spesielt mye diskutert på sosiale medier. Det som dessverre går igjen mye der er enkeltes “slakting” av det man prøver på, men “slakterne” kommer heller ikke med spesielt mye konstruktiv tilbakemelding eller egne forslag til hvordan man skal komme dit man vil. Det er alltid lett å si hva som er feil, ikke alltid like lett å kontre med hva som er riktig.

Det er jo vel og bra å for eksempel mene at alle klubber må ha lag i alle aldersbestemte klasser samt et damelag for å kunne delta i Fjordkraftligaen, men slike mål er ikke bare å vedta å oppnå for klubbene. Det er ikke like lett for feks Ringerike å stable opp lag i alle klasser som det er for Vålerenga, Stavanger, Storhamar etc. Jeg sier ikke at det er umulig, jeg sier bare at det ikke er like lett.

Jeg bruker Ringerike som eksempel… men man kan sikkert bytte ut klubbnavn med mange andre klubber i samme situasjon.

Ringerike har vokst. Ishockeyinteressen er stadig på stigende kurve. Denne vinteren har skøyteskolen hatt jevnt over 100 barn på is en gang i uken. Stor sett alle lag fra U14 og ned må dele is på treninger. Det ser ut til at neste sesong vil Ringerike melde på 17 lag i en eller annen form for seriesystem. Dette på grunn av målrettet og hard jobbing på rekrutteringssiden samtidig som klubben tar vare på elite, og elite tar vare på klubben. Det at elitespillerne er tilgjengelige, omgjengelige, hyggelige og nedpå jorda gjør det lille ekstra for Ringerikes spillere i yngre avdelinger. Ringerike er på vei.. men de forter seg sakte.

Kuriositet:

Denne lørdagen spilte tidligere pappagruppa mot oldboys i en prestisjefylt internmatch. Man kan tro det eller ei, men daglig leder i Ringerike Ishockeyklubb talte opp 354 tilskuere på en internmatch i klubben. På tribunen satt koner, kjærester, barn, foreldre, venner, kompiser, yngre spillere i klubben, og jammen meg satt det ikke en gruppe av Ringerikes elitespillere på øvre rad og så på denne kampen. DET gjør noe for klubbfølelse, spesielt for de yngre spillerne som så at sine forbilder “så på pappa spilte kamp”.

Hringariki Norsemen som den tidligere pappagruppa kaller seg teller ikke mindre enn ca 80 spillere som har fordelt seg på 2 forskjellige grupper. Når da oldboysgruppa + 6 div teller noe opp mot 30 så har Ringerike Ishockeyklubb nå over 100 voksne spillere som trener lite, litt og 1-3 ganger i uka. Det at så mange voksne trener og har det morro med dette gir selvsagt ringvirkninger også med tanke på rekruttering. Jo flere som spiller, jo flere får vite om ishockey og klubben. Dog, fortsatt opplever jeg å høre/lese “hæ, er det hockeyhall i Hønefoss”.. Da har vi selvsagt en vei å gå.

Jeg mener det å bygge fra bunnen samtidig som man tar vare på de som er flaggskipet i klubben er eneste rette veien å gå. Det må gjøres sakte men sikkert for å skape grunnlaget. Det å ha en bredde samt legge til rette for at de yngre kan trene og bli gode er et must for alle klubber som vil være i toppen. Skolegang sammen med idretten er et must. Ringerike kan feks ikke være bekjent av å måtte sende unggutter vekk på skole for å drive toppidrett. Overordnet mål nå for Ringerike feks må være å jobbe for å ha et rekruttlag for alle de yngre som kommer slik at vi ikke mister de. Ringerike må få det laget litt oppover i divisjonene slik at elite kan slippe ned 3-4 mann som trenger spilletid.

Uansett hvordan du vrir og vrenger på det; Det er bredden som er hjertet i klubben. Ikke en dritt kommer til å fungere om ikke en klubb har en bredde som er oppegående og villige til å drive med frivillig arbeid mht kamper etc.

Da må også bredden i en klubb tas vare på. Det har vel vært nok av eksempler opp giennom der bredden rævkjøres av ambisiøse ledere på elite eller i aspirering til elite.

Beholder du breddespillerne i en klubb så beholder du antallet som bidrar. Ikke bare med dugnad og treningsavgift, men også med en stadig utbredelse av rekrutteringsarbeidet.

 

Som Ringerikespiller i strake 43 år nå så applauderer jeg den jobben som gjøres mht rekruttering i Ringerike nå. Dessverre har vi et gap fra U15 og opp til de som i dag spiller 6 div.. men jeg er overbevist om at med fortsatt god jobb vil man om ikke så altor lenge se resultater der også.

 

(foto: Tor Kristian Sørensen)

 

 

 

 

Norsemen – Geriatriks i bilder

Takk til Tor Kristian Sørensen for alle bildene 🙂

BBQ Spring Classic: Norsemen – Geriatriks 2-7

Kampen og banketten er unnagjort.

Hringariki Norsemen – Ringerike Geriatriks endte 2-7 i en nervepirrende match fra start til slutt på tross av 5-måls seier. Rutinen i gamlingene + en god Kenneth Egeli i mål var avgjørende i kampen.

Opptelling gjort av daglig leder Ringerike Ishockeyklubb: 354 tilskuere

Jeg kan ikke annet enn å si tusen tusen takk til alle som møtte opp for å se på denne kampen. Det er ikke alle forunt å spille for 350 tilskuere. Hvert fall ikke for oss som har bikka over grensa og lever på andre halvpart av livet 😉

Jeg bare nevner følgende; Manglerud Star hadde et snitt i Fjordkraftligaen denne sesongen på 380, Grüner hadde et snitt på 225. Jeg vet ikke hva snittet for Hønefoss Ballklubb, altså foppallen borte på stadion har… men jeg tror ikke det er over dette.

Jeg så ikke så mye på tribunen.. men så nå hvertfall noen fra elite på plass (glem alt dere så…), ryktene sier og at både Brax og Boork var på plass i hallen. De kan sove enda bedre nå vel vitende om at de ikke har gått glipp av noen talenter vil jeg tro.

Tusen takk til dommertrio. Tusen takk til alle de frivillige som hjalp oss. Og igjen, tusen takk til alle som kom og så på matchen 🙂

Begge lag med 3 femmere. Begge lag klinkende klare på at dette skal vinnes. Begge lag også klare for samlet bankett etter match med pizza (vi skulle egentlig grille, derav BBQ, men 12 grader ute ække varmt nok for lett aldrende hockeyspillere.

0-1 – Ulrich Falkeid på pass fra Jim Gallagher

0-2 – Jim Gallagher

0-3 – Trond Werner Olsen på pass fra Christer Jordbru

1-3 – Nicolay Stadsvik på pass fra Christian Bonde Aslaksrud og Espen Gulbrandsen

1-4 – Richard Aschim på pass fra Tommy Løken

1-5 – Runar Bækkevold på pass fra Christer Jordbru

2-5 – Magnus Krydsby

2-6 – Henning Hansen på pass fra Richard Aschim

2-7 – Jim Gallagher på pass fra Per Øyvind Johansen

 

 

 

 

 

“målet” i Stavanger..

Nok en kamp, nok en situasjon. 

Kamp 3 gikk i Stavanger i går og endte til slutt med en ny Stavangerseier slik at det nå står 3-0 i kamper favør Stavanger. Kampen gikk 3×20 uten så mye som en utvisning, men alikevel er det dommerne som er i fokus i ettertid.

“skandaledømming”, “kjøpt og betalt”, “ødelegger norsk hockey”, “nå slutter jeg se på ishockey”, “dette er hvorfor norsk ishockey aldri blir bedre”, osv osv.. Dette og mer til kan man lese på sosiale medier nå i ettertid.

Nå er ikke dette noe nytt selvsagt, det kommer gjerne alltid noe fra det laget som taper kampen. Og i retur kommer gjerne noe fra vinnerlaget med “jammen…” og så listes noen enkelt-tilfeller som skal rettferdiggjøre andre ikke-dømte situasjoner.

Det som er 100% sikkert uansett er at dommerne ikke kan “vinne”. Det blir feil uansett hva de gjør, det kommer bare an på hva slags briller man har på seg.

Nåvel:

Situasjonen i går:

-Stavanger i angrep

-Hoff går på kasse

-Solem forsvarende

-Hoff og Solem i duell

-Solem faller

-Hoff faller

-begge inn i målvakt

-mål flytter på seg

-puck skytes inn i mål.

-dommer dømmer mål på isen

 

Dommerne går så i sekretariat, ser på video, kommer ut på isen igjen og dømmer mål. Man kan like det eller ikke, men video må med 100% sikkerhet motbevise at dømt på is er feil for at de skal vaske ut dømt mål. Regelen for hvordan de skal bedømme denne spesielle situasjonen ligger der i regelboken, det blir så vurderingen fra dommerne opp mot regel som er avgjørende.

Jeg går ut ifra at de her har benyttet regel 98 (tror det er tallet) som sier at mål skal dømmes om målet hadde stått der det egentlig skal OG offensiv spiller ikke kan lastes for at det er ut av stilling (lett omskrevet). Dette er vel også det Vinnerborg sier i intervju med Jesper Hoel på tv rett etter match.

Jeg tror de bedømmer at det er skulder/skulder Hoff/Solem, Solem faller først og tar bena til Hoff i fallet. (det ser hvert fall veldig slik ut på en video lagt ut på twitter). Da bedømmes det at det ikke er Hoff’s feil at de seiler inn i mål og målet flytter på seg.

 

Det er 2 påstander her som “folket” mener skal avgjøre situasjonen:

1- Solem initierer kontakt med Hoff, dvs Hoff kan ikke lastes = goal.

2- Hoff initierer kontakt med Solem, dvs Hoff kan lastes = no goal.

Begge disse påstandene er jo klink riktige isolert sett, men;

Jo mer jeg ser på den videoer fra hendelsen så heller jeg mer og mer til skulder/skulder duell der Solem taper duellen, faller og tar med seg Hoff sine bein i en type “saks”. Derfor tenker jeg dommerne ser på det som en mann-mann situasjon der vinner felles og dermed ikke kan lastes for hva som skjer etterpå.

 

Dommernes verden etter en slik situasjon.

Goal = Storhamar –> “skandaledømming”, “kjøpt og betalt”, “ødelegger norsk hockey”..etc

No goal = Stavanger –> “skandaledømming”, “kjøpt og betalt”, “ødelegger norsk hockey”..etc

 

Når dette så er sagt.

Jeg har sett mål blitt annulert på tynnere grunnlag enn den situasjonen i går.

 

Fra mitt ståsted håper jeg nå Storhamar samler seg til i morgen og vinner i CC. Jeg sa tidlig at jeg håpet på 7 kamper. Det skal nok holde hardt med 7 nå, men fra et nøytralt ståsted så håper man jo på flest mulig sluttspillskamper.

 

Dagen før dagen… BBQ Spring Classic

Schjongshallen lørdag 23 april klokka 16.00

Be there !!

 

Her er noen bilder fra forrige oppgjør.

 

Vi er 3 dager unna BBQ Spring Classic

Lørdag 23 april, 16.00, Schjongshallen nærmer seg med stormskritt

Hringariki Norsemen – Ringerike Geriatriks

Ungutta mot gamlegutta

Nykomlingene mot rutine

Kondis mot ikke-kondis

Skryt mot skryt

Duellene blir mange, intense, tøffe og harde. Smilene blir store. Denne kampen er og blir ett av de store oppgjør på denne siden av sommeren. La gå at Elite setter i gang igjen på høsten.. men ærlig talt.. det kan ikke måle seg med dette oppgjøret her.. Det må sluttspill til før følelsene settes så i sving som det gjør denne lørdagen. Begge lag tar det for gitt at her dukker alt fra skøyteskole til elite opp for å ta notater.. både positive og negative.

Hjemmelag denne gang er Hringariki Norsemen. Det betyr garderobe 4 på de.

Bortelag er Ringerike Geriatriks.. det betyr garderobe A eller B.. (husker ikke hvem som er nærmest døra ut i hall… men det er den vi skal ha… vi er ikke i hallen for å gå tur heller.)

Hoveddommer er Kjetil Rian. Linjedommere Mario og Marie-Sophie.

 

Alle er klare for en kamp med nyslipte skøyter, nytapet og vokset kølle (det der hørtes litt ahem ut ser jeg), ishockeyutstyr som lukter mannehockey (det burde gis 2-mins for vasket hockeyutstyr), fulle vannflasker samt energibar i baggen.

Etter kamp møtes lagene til felles bespisning og bedrikning i kafeen. Hvis noe som ikke skal spille kamp men ønsker være med etterpå for litt jug og skryt samt mat.. Ta kontakt med Krydsby på Norsemen (vi har nemlig tatt en sjefsavgjørelse basert på meldte 13 grader og overskyet.. vi driter i grillinga og bestiller pizza isteden)

 

Program:

Dørene åpner klokka 09 om morran.. så om du gidder sitte fra da ere helt ok

Kiosken er åpen

Oppvarming på is 15.20-15.40

(da kan du høre på raff musikk mens du ser lav-tempo-oppvarming med pasninger som både treffer og ikke treffer)

15.40 iskjøring

(her håpes det på lettlivet underholdning på skjerm akkompagnert av easy-listening kadonka-musikk)

15.54 dommerne på is

15.55 lagene kommer på is

Lagene stiller på blå, dommerne på rød

Det kommer hilsener på skjerm

16.00 kampstart..

(hvis det blir surring og vi går 5 min over så gjør ikke det no… TV2 er ikke på plass)

 

Kampen:

-slagskudd er i hovedsak ikke lov
(med slagskudd menes løfte kølla i taket… kne-ish løfting er lov)
-ordentlig pådrag løfting i taket slagskudd kan skytes om man er alene med målvakt (dvs ingen foran)

-taklinger er i hovedsak ikke lov
-med takling menes da «skikkelig bønne»

-det er lov å være borti hverandre når man kjemper om puck
-det er lov å dytte på hverandre når man står foran mål
-det er lov å stoppe motstander mot vant, dvs presse angriper utover og «snurpe inn».. (typisk back som rygger og lager plass mindre)
-det er ikke påbudt å flytte seg… dvs at om en spiller leser situasjonen og kommer seg inn foran…ja da er det ikke å regne som takling om motstander går rett i «veggen»

 

Noe av det viktigste:

-det er ikke lov å surve/sutre/klage etc.. Dommern dømmer, vi spiller.

Deler man ut litt foran eget mål kan man altså ikke klage om man får litt i andre enden av banen.

 

Vi spiller med:

-avventende offside (i motsetning til oldboysregler)

-hybrid-icing (i motsetning til oldboysregler)

-vi kan bytte på icing.. vi skal ikke ha noe hjerteinfarkt utpå der heller

-det spilles 3×20 effektiv tid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stavanger-Storhamar; Helt uten supporterbriller

Det ble 6-0… et resultat jeg på ingen måte tenkte meg på forhånd.

 

Dog så fikk jeg “bange anelser” da jeg så at Storhamar bare mønstret 3 femmere i finlekamp 1.

3 femmere er selvsagt ikke nok når du skal møte Stavanger. Mot Stavanger trenger man 7-8 backer og 4 løperekker som kan kjøre på for fullt hele tiden slik at ikke Stavanger får det trykket mot motstander som de er så flinke til å beholde og utnytte.

Jeg skrev et annet sted at jeg syntes det så ut som om Storhamar visste de skulle tape denne  matchen. Det er selvsagt å sette det på spissen, men allerede fra kampstart så kunne man se at det var ikke samme forechecking som vanlig. Det var ikke samme energien som vi har sett de siste kampene hos Storhamar.

Jeg har spilt veldig mange ishockeykamper opp igjennom der vi har vært få folk. Beskjeden da har vært “ikke sløs med energi, ligg bakpå og ta de sjanser dere får”. Det virker på meg som om det var game-plan for Storhamar i går. Dessverre for alle lag som møter Stavanger så er dette normalt en oppskrift på tap.. siden Stavanger er et lag som liker å trykke på, og er flinke til å lage mål etter langvarig opphold i offensiv sone.

Jada, så var det også i går noen situasjoner som kunne dømmes den ene eller andre veien. Jeg ser alle “kjøpt og betalt” kommentarene.. jeg skjønner de ikke.. det høres ut som det var dommerne som avgjorde matchen… de var det selvsagt ikke. Jeg er enig i den med gjentatte slashinger på Brejcak.. der burde det nok strengt tatt blitt gitt en 2-min på Stavanger og så situasjon ferdig. Det unnskylder uansett ikke at Brejcak svinger tilbake etter å ha fått en 2-min og drar på seg en til.

Jeg ser at det skrives at den situasjonen var kampavgjørende. Det er jeg heller ikke enig i. For hvem kan egentlig si hvordan denne kampen hadde gått om det ble dømt annerledes? Jeg kommer, ved slike situasjoner og påstander, tilbake til en film jeg så for mange år siden som het Sliding Doors. Filmen tok for seg en kvinnes to helt forskjellige liv basert på om hun tok til venstre eller høyre ut døra av en bygning. Slik er det med hockeykamper og. Ingen vet hva som ville skjedd om noe hadde blitt gjort annerledes.

Gårsdagens finale ble vunnet av Stavanger fordi de var det beste laget i går. Punktum.

Ny match i morgen.

Stavanger kommer nok dit med samme laget…

Vi får håpe Storhamar får tilbake noen spillere..

 

 

 

 

 

Endelig NM-finaler… og en enda viktigere match..

Endelig skal det spilles NM-finaler igjen i Norge. 

Det starter nå på mandag, altså i dag, med Stavanger – Storhamar og fortsetter så annenhver dag med en garantert ferdigstillelse, og ny Norgesmester, den 30 april. Det kan selvsagt hende at det er avgjort før dette, men det håper vi jo selvsagt ikke vi som er glad i å se på hockeykamper.

Jeg ser at mange nevner Stavanger som soleklare favoritter på bakgrunn av hva som skjedde i serien. Jeg er ikke helt enig i den “soleklare” biten. Joda, Stavanger vant serien og er derfor favoritter i manges øyne, men ser du på Storhamar sin sesong og hva de har trøblet og snodd seg gjennom, og hvordan de var i kvart- og semifinale.. ja da tenker jeg denne finalen er pip åpen fra get-go.

 

Mandag 18/4 kl 19:00 Stavanger Oilers – Storhamar

Onsdag 20/4 kl 19:00 Storhamar – Stavanger Oilers

Fredag 22/4 kl 19:00 Stavanger Oilers – Storhamar

Lørdag 23/4 kl 16.00 Hringariki Norsemen – Ringerike Geriatriks

Søndag 24/4 kl 19:00 Storhamar – Stavanger Oilers

Tirsdag 26/4 kl 19:00 Stavanger Oilers – Storhamar

Torsdag 28/4 kl 19:00 Storhamar – Stavanger Oilers

Lørdag 30/4 kl 18:30 Stavanger Oilers – Storhamar

 

Dette er Hringariki Norsemen —> KLIKK

Dette er Ringerike Geriatriks —-> KLIKK

Finaleserien krydres altså med BBQ Spring Classic i Schjongshallen. Opprinnelig var finaleserien satt opp med match den 23 april, men da Forbundet så at dette kræsjet med BBQ-matchen i Schjongshallen endret de raskt på dette.

Dette er kamp med prestisje. Den gir retten til halvårlig bragging-rights på byen, på treninger, på kamper man ser på, på vors, i kø på utested etc.

Norsemen og Geriatriks møtes til offisiell match 2 ganger i året. Normalt sett er det Summer Classic og Winter Classic. men siden Winter Classic ble avlyst av regjeringen på grunn av covid.. så tar vi en Spring Classic nå, og da en Summer Classic i august.

Norsemen ble startet som “pappalaget”.. men har utviklet seg til å bli den største gruppa innunder Ringerike Ishockeyklubbs paraply. De er nærmere 90 registerte spillere, har delt seg i hvit og svart gruppe, og trener 2-3 ganger hver seg i uken. Norsemen består av tidligere spillere og andre som aldr har spilt hockey aktivt, de kan ikke regnes som et oldboyslag siden ikke alle har passert 35.

Geriatriks er kort og godt oldboyslaget til Ringerike. Stort sett bare tidligere spillere, men noen få unntak. Totalt sett er man en gruppe på ca 20.