Hva er det skumle der fremme?

Er det et hull i fjellet? Det ser jo unektelig slik ut. Det kan vel ikke være en sånn påmalt greie som i tegnefilm?

Dette er skummelt.. Jeg ser jo nå at det faktisk er et hull, men hva om det bare er åpning i denne enden? 80km/t inn i det der.. Kanskje best å tenke på å bremse ned litt..

Shit… Det ser faktisk i som det er et hull i fjellet og alle bare kjører inn, helt uten å bremse. Det står ikke engang et skilt om at det er hull i andre enden.

Best å bremse ned. Dårlig lys er det og i denne enden. Best å kjøre i 65 km/t tror jeg, så rekker jeg å stoppe hvis det plutselig butter i fjell..

Ikke dårlig, men jeg er forsiktig. Har fortsatt ikke sett noe bevis på at det er hull i andre enden.

Hm.. P1 vil jeg ikke høre på.. Best å skru ned lyden på anlegget uansett så jeg er fullt konsentrert inne her, forberedt på å stoppe der hullet slutter.. Se der ja, der kom en buss ut igjen som har snudd i enden..

Se der ja.. anleggslamper langt der borte.. Jeg visste det,. Det er det garantert full stopp.

Hm… skulle du ha sett.. Det var ikke lamper. Det var solen. Det var åpning i andre enden. Uansett best å kjøre forsiktig til jeg er helt ute av dette skumle hullet..

Phuuu.. endelig ute. Var litt nervøs der en stund.

Jaja; Får vel gasse opp til 80 km/t igjen vel.

#tunell #tunnel #trafikk #bil

Norsk fremmedfrykt – skapt av politikerne?

Det finnes vel lite som skaper mer diskusjon og debatt enn akkurat det som omhandler spesielt fremmedkulturelle som kommer til Norge. Norges problem i dag er at vi som nasjon, og spesielt politikerne, ikke har turt å sette de tøffe sakene på agendaen av frykt for å bli stemplet som rasister. Norge har heller forsøkt snillisme-metoden og den har dessverre på veldig mange områder ikke fungert.

Noen spørsmål må man stille seg:

Er man rasist hvis man sier at man ikke vil ha kriminelle utlendinger her, hvis man blir oppgitt over flyktninger som ikke vil bo på landet men bare i byen, hvis man mener at utlendinger skal lære seg norsk, hvis man mener at alle som bosetter seg i norge skal lære om norsk kultur og norske verdier, hvis man sier utenlandske barn bør i barnehage, hvis man sier norsk lov overprøver all form for religiøs overbevisning, hvis man sier at utlendinger bare kan reise hjem om de ikke liker norske verdier, hvis man sier vi må integrere mer før vi tar imot fler, hvis man diskuterer et lands religion?

Alle norske regjeringer og politikere siden 1970 må ta skylden for det vi opplever i dagens Norge. Integreringspolitikken har feilet i stor skala og vi opplever tilstander enkelte steder som lett kunne vært unngått. Men igjen; Menigmann i Norge har levd med frykt for å bli stemplet som rasister bare de nevner ordene innvandrer og krav i samme setning.

Jeg er ikke rasist altså, men…

Norsk innvandringspolitikk har vært naiv, ja den har faktisk vært like naiv som jenta som svarte ok da gutten sa han bare skulle putte den litt inn. Ene og alene av den grunn møter myndighetene motstand i lokalpolitikk, kommuner og folket. Til og med innad i politikkens korridorer på Stortinget møter man motstand fordi man endelig begynner å skjønne hva 45 års innvandringsnaivitet har gjort med Norge og norges innbyggere.

Det er så enkelt som at hvis du vil satse med et idrettslag så må du ha støtte gjennom hele klubben for å få det til. Norges regjeringer har ikke og har ikke hatt den støtten de trenger for å absorbere og integrere de som til nå har kommet og da blir det vanskelig å få støtte i kommunenorge at det må tas imot enda fler.

Det absurde ved norsk asylpolitikk..

Norge burde ha hatt en innvandringspolitikk fra dag en som stilte krav. Det partiet som i sin tid ymtet frempå om norskkurs osv og at det måtte tas av både mann og kvinne som kom ble stemplet som rasister. (valgsendinger har vært noe jeg har sett på med interesse siden jeg var 14). De samme kravene ble innført mange år senere da “de naive” også fant ut at integrering også betydde at alle i husholdningen kunne lese og skrive norsk. Jeg husker en pakistansk familie som bodde i en bygd i norge. 2 voksne og 3 barn. De ble integrert og ble endel av lokalsamfunnet. Men så kom en pakistansk familie til. På et intervju sa da de at det burde vært en plan for de nyankomne fra myndigheter, ikke som det som skjedde, at de nyankomne satte agenda.

Asylsøkerne er for Norge det røykeloven var for pubene!

Det bringer meg inn på det som kanskje er den største feilen Norge v/myndighetene har gjort..nemlig det å la de som søker seg til et bedre liv her i Norge kreve og så tillate at det blir mer som de er vant til fra sin kultur. Jeg har sagt siden jeg begynte å følge med på dette at alle, absolutt alle med en typisk fremmedkulturell bakgrunn som ønsker å bo i Norge skal måtte gjennom et kurs i norsk kultur og levesett.

Det må rett og slett bli sånn i Norge nå at vi tør diskutere, at vi tør debattere, at vi tør sette lys på realitetene, at vi tør se realiteter i øynene uten å være redd for å bli stemplet som rasist.

Det har det vært for mye av. Dog; Det ER forskjell på å slenge dritt og være rasist, og det å debattere, diskutere og snakke om saker med respekt.

#rasisme #integrering #politikk #politikere

SV og AP… Ringer det en bjelle?

10 meget gode venner går ut for å spise middag sammen. De har vært venner siden barndommen, og har endt på forskjellige steder i livet. Det spises og drikkes godt og regningen blir på 10000 kr. Regningen deles, slik de har blitt enige om, på samme måte som man betaler skatt:

– De fire første (de fattigste) betaler ingenting
– Den 5. betaler 100 kr
– Den 6. betaler 300 kr
– Den 7. 700 kr
– Den 8. 1200 kr
– Den 9. 1800 kr
– Den 10. personen (den rikeste) betaler 5900 kr

De 10 personene fortsetter så å spise middag på restauranten stadig vekk og er fornøyd med oppgjøret på 10000 kr. En dag sier restauranteieren:

– “Dere er så gode kunder! Jeg vil gi 2000 kr rabatt på middagen deres fremover”

En middag for 10 personer koster nå 8000 kr og man skal fortsatt betale middagen slik skatten betales. De første 4 påvirkes ikke. De får fortsatt spise gratis. Men hva med de andre 6? Hvordan skal man dele på en rabatt på 2000 kr slik at alle får sin del? De innser at 2000 kr delt på 6 blir 333,33kr. Om man trekker det beløpet bort i fra alles regning så får den 5. og den 6. personen betalt for å spise.

Restauranteieren foreslår at det riktige vil være å redusere hver persons regning proporsjonelt. Han regner så ut hva hver person skal betale. Resultatet blir at nå får til og med den 5.personen spise gratis. Den 6. må betale 200 kr, den 7. betaler 500, den 8. betaler 900, den 9. betale 1200 kr og til slutt den 10, som nå betaler 5200 kr i stedet for 590 kr.

Alle får en lavere pris enn opprinnelig regning og nå får i tillegg 5 av personene spise gratis. Utenfor restauranten begynner likevel gruppen å diskutere.

“Jeg sparer bare 1/10 av rabatten på 2000 kr ” sier 6.personen og peker på den 10. og sier: “men han sparer 700 kr”

“Riktig, jeg tjener bare 1/10 av det han gjør, også får han 7 ganger så mye rabatt som meg, det er urettferdig” sier den 5.personen.

-“Det er helt sant, hvorfor skal han som har så mye penger få 700 kr tilbake, når jeg bare får 200 kr, de rike skal alltid ha mest ” sier den 7. i forbannelse

-“Vent nå litt” (sier de 4 første som spiste gratis); “vi får jo ingenting igjen av prisreduksjonen, dette systemet er laget for å utnytte de fattige og gir mest til de rike”

De 9 personen står nå og skuler sint på den 10. og anklagene om å utnytte de fattige, om griskhet og egoisme hagler.
Neste kveld kommer ikke den 10.personen til middagen.

Like greit tenker de 9 andre og setter seg til bords.

Når regningen kommer oppdager de noe rart.

Det mangler 5200 kroner….

 

#penger #økonomi #politikk #skatt #avgift #prosent #kroner #SV #AP #H #FRP #V #KRF #Rødt #MDG

 

Kvinner, abort og KrF..

Hvem tror dere at dere er?

Jeg mener selv at jeg er en relativt oppegående fyr som følger ganske bra med på politikk og samfunn. Nå i høst er det jo valg, som igjen betyr at jeg følger litt ekstra med på litt av hvert.

I går formiddag leste jeg en facebookstatus m/link, som handlet om blant annet abort og kvinners rett til å bestemme selv de første 12 uker. Denne statusen m/link var skrevet av en KrF-politiker. Jeg leste, leste link, ble enda mer nyskjerrig og søkte meg deretter frem til krf's partiprogram omhandlende abort og leste meg opp.

Det er da det krøller seg for meg!

Jeg synes i utgangspunktet at KrF har endel saker som godt kan være en del av det norske samfunn, men på dette med abort bommer KrF grovt. De står rett og slett for tanker og meninger som umyndiggjør kvinner og kvinners rett til å bestemme over egen kropp.

Hvem tror dere egentlig at dere er? Hvem tror du, at du som politiker, egentlig at du er?

Hvordan klarer dere i det hele tatt å sette dere på deres høye hest og mene at dere skal skru tiden bakover. Riktignok ikke til en nemd som det var, men til et system der leger etc prøver hardt å få kvinner til å bære frem ethvert barn.

Har dere fått med dere hvor mange barn som allerede har det for jævlig i Norge? Har dere fått med dere det? Og inn i dette vil dere trumfe gjennom enda flere barn, som kanskje tilogmed ikke er ønsket. Barn som kanskje er resultat av prevensjon som ikke virket. Barn som kanskje er resultat av disse nymotens sex-lureriene der menn lurer av kondomet osv.

Klarer dere mannlige KrF'ere å tenke dere hvor jævlig det systemet dere ønsker vil bli for spesielt unge jenter som har "havnet i uløkka". Jenter som også har en drøm om forhold og barn, men til riktig tid i livet.

Om grensa skal være 12, 10, 11, 13 eller 9 uker overlater jeg til vitenskapen og legestanden å mene noe om, men kvinnens rett må være der.

Jeg håper aldri KrF noensinne får nok stemmer/makt i dette land til å engang prøve å reversere kvinners opparbeidede rettigheter på dette punktet…

#abort #selvbestemt #kvinner #rettigheter

SykkelBirken 2017: Lekende lett, helt uten dop!

Jeg er klar som et egg!

Timesvis på sykkelsetet… pffffffft… barneskirenn…

Kroppen føles leken, lett og ledig. Det hjalp med en skikkelig godtur på lillerommet i tillegg. Kroppen er trent for dette. Kroppen er en fin-tunet maskin siktet inn på dette. Kroppen er rett og slett klar, klar til å yte, slite og gi max. Kroppen står i stil til suykkelen. Sykkelen er også klar. Sykkelen er pusset og vasket gjentatte ganger. Sykkelen er gnukket skinnende ren og vokset inn så ikke et eneste sandkorn skal få feste og øke vekten. Klærne mine er kjøpt direkte fra leverandør til Tour de France’s vinnerlag og sitter som støpt på kroppen. Sykkelbuksa holder valkene på plass. Genseren er så stram at du kan se brøsthåra presse seg ut av stoffet. Silikoninnlegget i buksa og på setet sørger for at det føles som en lek å sitte.

Jeg er klar! Det går ikke an å være mer forberedt enn dette. Det føles riktig å sette meg på sykkelen.

Jeg tråkker i vei. Dette går lekende lett. Lårene kjennes fine, leggene likeså. Klikkskoene jeg kjøpte sitter godt og stramt og hjelper meg få gode tråkk. Dette skal gå som fot i hose. Jeg suser bortover som om jeg aldri har gjort annet enn å sykle. Dette synet hadde tilogmed gjort seg på tv.
 
Men…. så:

Nå begynner sekken på 3,5 kilo å gnage meg i ryggen. Rompevalken som sykkelbuksa presser opp av bukselinningen bak blir møtt av stålramma på sekken og gir smertestøt helt opp i nakken. Reimene på sekken gnager skikkelig på skuldrene og gir vonde minner om skolesekk full av bøker i 7 klasse. Lårene kjennes ikke så gode lenger heller. Det verker faktisk mer i lårene og hoftefestet enn det gjorde etter den gangen jeg på vors uttalte “50 spensthopp, null stress”..

Krampen har begynt å komme i begge legene også. Det kjennes som om en samekniv blir kjørt rett inn i leggen hver eneste gang jeg tråkker ned. Har faktisk ikke kjent maken siden jeg løp coopertesten på yrkesskolen og klarte 3000,5 meter før jeg stupte ut i gresset og lå stille i 34 minutter før jeg leet på så mye som et øyelokk.

Jeg tror dessuten at silikonen i sykkelbuksa må være no gjenbruksgreier fra en eller annen glamourmodell som bytta ut de gamle lekkende puppa sine for noen nye større. Jeg er så sår i skrukken og pungfestet nå at jeg tenker jeg må gå commando de neste 14 dagene, for dette er værre enn noe solbrenthet jeg noensinne har opplevd. Jeg klarer rett og slett ikke å sette med på setet lenger.

Jeg må stå og tråkke. Heldigvis er jeg snart fremme. Kroppen verker som besatt. Armene og lårene helt numme. Synet er helt tåkete.

Nå er jeg fremme…

Startstreken…

Jeg skulle nok ikke parkert så langt unna…

Neste år skal jeg være tidligere ute…

Neste år…

 

#sykkel #Birken #sport #idrett #glede #trene #søle #regn #sol #sludd #snø #sex #pupper #rompe #kropp #samliv #skrukken #pungen #penis #vagina  (må ha noen hashtagger folk søker på og)

 

1 divisjon ishockey 2017/2018: Tønsberg kommune, why??

Tønsberg… ere mulig…

Vedtak oppussing hall, check. Midler oppussing hall, check. Planer ferdige, check. Bruke 3,6 millioner, check. Spare 30 000 på å merke isen selv, check. Drite på draget, check. Merkostnad, check. 

Nåvel; Jeg håper Tønsberg kommune nå har lært at amatører med skakk linjal, tunnelsyn, demens og dårlig målebånd skal holde seg langt unna hockeybaner. Det er ikke bare å klippe gresset litt ekstra for å få bort krittet som du gjør på fotballbanen når du har sjanglet deg rundt 16-meteren.

Etter hva jeg har fått tak i, så: Blålinjene er krokete og rettes ut. Tre dropp-punkter er skjevt plassert/vridd innen sine respektive droppsoner Dropp-punktene mangler vinkelmerker. Der hvor hvitmalingen er “skitten” enkelte steder og må friskes opp, så skyldes dette problem med avfukter og drypping fra taket. Re-merkingen gjøres tirsdag 29. til og med 30. aug. Ishallen er da stengt i dette tidsrommet.

jaja… de glade amatører holder på…

I går spilte Comet mot Ringerike i Halden. Kampen endte 2-1 Comet. Det stod tidlig 1-1 etter litt rusk og rask bak i begge ender, så putta Comet igjen kort tid etter og dett var dett. 0-0 i begge de to siste periodene. Mye strøm i kølla og knot på linjene. Utvisningene ødela nok endel flyt for begge lag, i tillegg til at powerplay ikke akkurat kan få klikk-klakk-betegnelse enda.

Takk for streaming av match. Spørsmål til Comet: kan noen se på listen min under her opp mot kampen i går og hjelpe med komplettering tropp? (bare bekreftede spillere, ikke de som evt bare prøvde seg)

 

Fortsatt:

Til sportslige ledere/trenere/administrative i alle 1 div klubber: Send meg gjerne bekreftede spillere på [email protected] eller på Facebook om du finner meg der. Det virket som om mange interesserte synes det var greit å kunne lese tropper her samlet istedenfor å lete opp lag for lag.

Legg meg gjerne til på snapchat også: Jimbo-33

 

Lagene og troppene er: (så langt jeg vet)

Nidaros:

Målvakter: Tuukka Smura,

Backer: Olav Midtveit Bertelsen, Sivert Tangen Harbosen, Nico Vuorijärvi, Emil Holst Volden, Jørgen Engstrøm, Sigve Bråten

Forwards: Andreas Svedlund, Håvard Haugen Aune, Joakim Hofstad, Marcus Svendsen Dahl, Dag Morten Wehn, Martin Lund, Norbert Hari, Ole Cristian Westad Larssen, Niklas Unger Nilsen, Mathias Baar

 

Comet:

Målvakter: Adrian Johnsen, Anders Johansson

Backer: Charley Berg, Fredrik Løken Pedersen, Martin Bjørsland, Tobias Skaarberg, Tobias Hurrød, Jaunius Janisevicius, Alexander Holberg

Forwards: Øyvind Andreassen, Ole Sydvold Johannesen, Tim Torne, Alexander Høvik, Henrik Borgersen, Fredrik Olsson, Paulius Gintautas, Adrian Aslaksen, Jacob Klang, Markus Mikalsen

 

Ringerike:

Målvakter: Emil Lindbom, Andreas Aasen Rian

Backer: Eirik Hopen, Kristian Kristensen, Max Petterson, Kim Robin Bjørnstad, Dennis Ryttar, Andreas Adolfsen, Nils Fuglesang

Forwards: Markus Albert, Amund Nyland, Kristoffer Melin, Nikolai Dalen, Mikael Hansson, Eivind Eiken Andresen, Michael Söderberg, Thomas M Lystad, Dustin Parks, Joachim Jensen, Marius Nesse, Joachim Svensson, Petter Ellefsen, Even Tangen Fosse

 

Hasle-Løren:

Målvakter: Johannes Rohrmuller, Magnus Færøy

Backer: Raymond Sørensen, Tim Mørk, Sindre Rødberg, Jonas Larsen, Cato Knudsen, Øyvind Svendsen, Joakim Borgersen, Tobias Solberg

Forwards: Peter Andersen, Christian Thinn, Rasmus Forsberg, Petrus Olivestam, Håkon Andersen, Truls Marthiniussen, Kanwar Singh, Stian Uttakleiv, Markus Nygård, Robin Johansen, Fredrik Csisar, Fredrik Løvdahl, Andre Sørvik, Gabriel Gervais, Peter Steinbø, Espen Fanøy Salo, Jørgen Grøndahl

 

Narvik:

Målvakter: Joona Partanen, Dennis V. Tschudi

Backer: Max Davis Lind, Stian Evensen, Martin Hage, Tan Hellerød, Sivert Mangersnes, Isac Mikalsen, Sander Mjølnerød, Markus Mossin, Casper Santanen, Marius Klem

Forwards: Erik Harr, Jonas Kuraas, Rasmus Lindstrøm, Arttu Niskakangas, Martin Persson, Daniel Karlsen Stensrud, Anders T. Halldal, Samuel Åstrøm, Christer Rudi, Thomas Galde, Martin Henriksen, Tomas Laiho Trondsen, Benjamin Byrkjeland, Marcus Nordlund, Adrian Alvarstein

 

Grüner:

Målvakter: Andre Monge, Victor Tschudi

Backer: Iver Håland, Mads Lund, Alexander Syversen, Kim Samuelsson, Erik Magnus Sirum, Sebastian Skar, Andreas Åsberg

Forwards: Preben Birkeflot, Andre Evensen, Jere Rajala, Herman Sagfossen, Vojtech Zounek, Kristoffer Solberg, Robert Jernstrom, Emil Nasholm, Krister Evensen, Even Baklid

 

Furuset:

Målvakter: Jani Korpela, Jonas Isomurso Torgersen, Mikkel Wiik

Backer: Mats Ytterstad, Jonas Echolm,

Forwards: Espen Olsen Lie, Martin Ytterstad, Truls Tveten, Eemeli Skantz, Jere Isaho, Alexander  Brun, Jonas Moen, Jonas Thorstensen

 

Gjøvik:

Målvakter: Jonas Strand

Backer: Cato Ødegård, Simen Hulleberg, Magnus Smedby

Forwards: Simen Hoel Johannessen, Jan Robin Lereng, Henrik Svellet, Even Langdalen, Sindre Kjølvang, Gorm Eirik Kulstad, Petter Eriksson

 

Tønsberg:

Målvakter: Victor Aaltvedt, William Ohman

Backer: Tor Sønju Bårnes, Adrian Davidsen, Kristoffer Karlsson, Daniel Tornes Losnedal, Kasper Proos, Adrian Emil Rasmussen, Rinalds Rosinkis

Forwards: Stian Bogen, Erik Gorm Skoglund, Kristoffer Hytten, Tom Andre Jacobsen, Håkon Kvernberg, Eriks Ozollapa, Thomas Kleven Solberg, Joakim Stadsvik, Gustav Runbjer, Alexander Strande, Anton Persson, Haakon Hundsnes

 

Takknemlig for alle innspill. Ser frem mot ny sesong 🙂

insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

15 års bryllupsdag i dag.

24.08.2002 giftet vi oss, som det aller første paret, på stabburstrappa på Gjesvold Gård.

Det var et bryllup som egentlig skulle vært avholdt i kirken, men som endte opp på stabburstrappa på grunn av lokale som ikke var ledig den dagen pluss Gjesvold Gårds eier som sa "kan dere ikke bare gifte dere her da?".

Hele bryllupet foregikk på gården. Vielse på stabburstrappa, foto i hagen og middag/selskap i den ombygde låven. Vi hadde tappetårn ute og flaks med været.

Det har gått 15 år, og det er jo egentlig utrolig at denne:

Er gift med denne:

Eller at denne:

Er gift med denne:

Neida… skal ikke bare vise tullebukker heller, jeg må jo vise noen ordentlig bilder av den søte fruen og:

Men i alle..

Skulleduhasett…

Aaaaaargh…..

Sommer 1

Sommer 2

Sommer 3

Hmmm….. det ble visst bare tull dette og.. Her kommer noen bilder av den flotte fjonge sexy hotte ramme pene søte

Gratulerer så mye med bryllupsdagen kjære kona mi <3

Er vi Johaug-ferdige nå?

Værsåsnill….

Jada, Therese Johaug er snill og grei. Jada, Therese Johaug er flink til å gå på ski. Jada, Therese Joahug er sikkert svigermors drøm og svigerfars siklestøkke. Jada, Therese Johaug er egentlig en fantastisk idrettsutøver og en rollemodell innenfor langrennsporten for barn i hele Norges land. Jada, Therese Johaug er trent, søt og pen på en gang. Therese Johaug er alt man kunne ønske seg innenfor idretten.

Men, og det er et stort men:

Therese Johaug ble tatt med ulovlige stoffer i kroppen. Stoffer i såpass mengde at det handler ikke om ett strøk på leppa på vei opp stolheisen på påsketur.

Det er et udiskutabelt faktum. Du kommer ikke utenom det samme hvor stor tilhenger du er av Therese Johaug og norsk langrenn. Hun ble tatt med doping i kroppen. Basta!

Men så…

Jada, det kan selvsagt nå diskuteres hvorvidt straffen er for stor eller ikke. Noen sier ja, noen sier nei…og andre driter i hele Johaug.

Jeg for min del “gleder meg” til neste dopingsak der en utlending bedyrer sin uskyld basert på lege eller apparat for å se om alle som i dag skriker ut om “må da kunne stole på legen sin” osv også sier det når en russerinne i sporet eller en bulgarsk vektløfter sier det samme.

Derfor splitter Johaug-saken det norske folk!

Sorry Johaug, jeg tror ikke noe på dette.

Ja, det ER vanskelig å lese italiensk.

Er Norge en gjeng med idretts-drittsekker?

#johaug #langrenn #ski #doping #norge #OL #straff #dom #dopingdom

Ser du om barn har det bra?

Gjør du? Jeg er ikke sikker på det. Jeg er ikke flink selv, men jeg prøver. Jeg mener det gjelder for alle. Det enkleste av alt. Vi må bli flinkere til å se. Vi må bli flinkere til å bry oss.

Vi må bli flinkere til å se og oppdage de barna som lever under forhold vi ikke engang kan forestille oss, hjemme der de skulle vært trygge. 

Barn med opplevelser så grusomme at de ikke kan settes ord på. Forårsaket av de menneskene som skulle behandlet dem som gull, som det viktigste i verden. Vi tenker kanskje at de fleste har det godt hjemme innenfor husets fire trygge vegger, men det er jammen mye vi ikke ser og ikke vet. Og er det godt vi ikke ser og ikke vet? Nei, selvføgelig ikke! For tenk om vi kunne ta dem ut av marerittet og gi dem er liv de fortjener. Et godt liv!

La familien ta seg av barna er det mange som sier. Men er det ikke nettopp det som i veldig mange tilfeller er problemet? Familien har ikke tatt seg av barna. Familien har hjulpet til med å skjule at barna ikke har det bra. Familien har hjulpet foreldre som burde mistet retten til å være foreldre. Røde Kors meldte her om dagen at det nå er 60-70 tusen barn som lever hos/med voldelige foreldre. Det skal jo ikke være sånn.

La oss alle prøve å bli flinkere til å se. Forsøke å gi barna et godt liv. I alle fall så godt som det er mulig å få det etter et liv med grusomhet. For mange barn er nemlig ikke livet trygt og godt, selv om vi som ser det utenfra tror det. Og kanskje de prøver å si fra uten at vi forstår det. De har det så vondt at de ikke selv har sjanse til å håndtere det.

De blir syke men vi ser det ikke. Det er ikke alle barn som blir utagerende eller som viser at de har det vondt. Vi tror de har det bra fordi foreldrene lar oss se det de vil vi skal se. De menneskene disse barna skulle kunne støtte seg til, er faktisk blitt de som skaper den uutholdelige situasjonen. De som utsetter dem for ting vi omtrent ikke hadde trodd hvis vi hørte det.. Vi må ikke lukke øynene for at mange flere barn enn vi tror har det sånn. Og barn er så til de grader lojale at de aldri vil si fra med ord.

Vi må likevel tørre å tenke at det finnes, og vi må tørre å si fra. Terskelen må bli mye lavere! Det er ikke alltid det åpenbare som er det skumle, men det vi ikke helt tror vi ser! Det er dette vi må åpne øynene for. Selv om vi ikke vil se eller ikke vil tro det..

Noen ganger MÅ vi bare, og kanskje det er DU som hjelper et barn neste gang?

Barn er det fineste vi har og alle barn fortjener bare godt!

#barn #foreldre #samfunn #nabo #skole #barnehage #brydegom #brydeg #MOT

Norsk politikk: Litt gutten som ropte ulv!

Hvert eneste valg ropes det ulv ulv (pun intended) med hensyn til hva slags samfunn vi får om det og det partiet vinner valget.

Jeg vet ikke hva du som leser synes, men jeg begynner bli ganske lei av politikere som snakker som om norske velgere rett og slett er kørka i hue.

Det er nærmest poengløst det å skylde på ett enkelt parti, for det er jo ikke ett enkelt parti som styrer. Ta bare FrP og dette med bommer: Hadde FrP alene styrt regjeringen så kunne velgerne nå virkelig kjørt de..men de er jo ikke alene. FrP har, jeg antar nå da, "ofret" bom-saken for få igjennom noe annet som kanskje var enda viktigere. KrF har hertet bort en av sine kristne saker for å for igjennom en annen familiesak, kontantstøtten, feks.

Dette må alle partier drive med. De forhandler, herter, dealer, etc for å å igjennom mest mulig av sine "hjertesaker".

Derfor blir det meningsløst hvert eneste valg å høre opposisjonen rope ut om hvor inn i helvete dårlig Norge vil gå med den og den regjeringen. For det er jo ikke slik det blir. Det blir et sammensurium av politiske løfter som danner neste periodes politikk.

Det blir som eventyret om gutten som ropte ulv.. til slutt tror ingen på politkerne og slutter å stemme.. de gidder ikke mer hvis ikke det innsees at folk flest er ikke stutte i hue. De vet forskjell på en ettpartiregjering og en samarbeidsregjering.

Mer tydelig, mer edruelig, mer saklig og mindre sirkus.

Just sayin..

#valg #valg2017