En liten titt på Fjordkraft-Ligaen

Selv om Nitten.no har en utmerket service gående på lag og tropper i kommende Fjordkraft-liga så går det vel an for meg å ta en titt også.

Først og fremst så kan det jo nevnes at en liten fugl sang meg i øret om at ikke alle klubber i FKL var spesielt fornøyd med høringsoppsettet, spesielt med tenke på antall lørdagsmatcher… så kanskje er det håp for lørdagsmatch for Ringerike i DnB Arena alikevel da.. Kom igjen a forbundet.. da blir kona blid og.. helg og hockey i Stavanger er good for forhold og rene anti-skilsmisse-turen det 🙂

I tillegg er det lovet et par duggfriske om jeg setter mine bein i hallen ifm kamp.

Hvordan står det til med tropper på hjemmesidene/eliteprospects da? Jeg tar ikke navn etc denne gangen, det tar andre seg av, men antall målvakter, backer og løpere gir en viss pekepinn på hvor man er i løypa nå korte 3,5 mnd til seriestart. 3,5 måneder er bare 15 uker det.. og tar man vekk juli som vi vanlig dødelige somler bort med fjas, ja da er det bare 10-11 uker til seriestart.

 

Frisk Asker

Stemmer hjemmeside/eliteprospects her så har FA 2 målvakter, 7 backer og 10 løpere klare.

4 stk treningskamper satt opp før CHL-kamper starter. 13 aug Ringerike, 21 aug Sparta, 24 aug Vålerenga, 28 aug Stjernen. Alle kamper spilles i Askerhallen

 

Storhamar

Hjemmesiden/eliteprospects viser en tropp på 3 målvakter, 9 backer og 11 løpere.

Siste nytt er at Storhamar ishockey elite skal ha digitalt årsmøte 24 juni.

 

Vålerenga

Hjemmesiden/eliteprospects viser en tropp på 2 målvakter, 4 backer og 8 løpere.

Siste nyhet er at Røymark har skrevet under for 3 nye sesonger

 

Stavanger

Hjemmesiden/eliteprospects viser en tropp på 2 målvakter, 7 backer og 11 løpere

Siste nyhet er draktauksjonen til støtte for Mental Helse Ungdom. De sorte draktene auksjoneres bort på Facebooksiden deres. Kan jo ikke annet enn å oppfordre Stavangerfolk å støtte dette.

 

Lillehammer

Hjemmesiden/eliteprospects viser en tropp på 1 målvakt, 6 backer og 9 løpere.

Siste nytt på siden handler om sponsorpenger inn… det må til.

 

Stjernen

Hjemmesiden/eliteprospects viser en tropp på 2 målvakter, 6 backer og 11 løpere.

Siste nytt var en 2 årskontrakt-signering med Ellis.

 

Sparta

Hjemmesiden/eliteprospects viser en tropp på 2 målvakter, 9 backer og 13 løpere. 2 av backene og 1 løper er juniorer.

Siste nyheter på siden er signeringen av Jake Paterson, en matchvinnende målvakt, samt et innlegg fra Spartabloggen som følger VM.

 

Manglerud Star

Hjemmesiden viser en tropp på 2 målvakter, 8 backer og 9 løpere.

Siste nyhet på elite er at det skal være årsmøte i Alliansen.

 

Grüner

Hjemmesiden/eliteprospects viser en tropp på 1 målvakt, 4 backer og 10 løpere

Siste nyheten på hjemmesiden er 3-1 seieren hjemme mot Narvik i fjorårssesongen.

 

Ringerike

Ringerike har presentert spillere enkeltvis på FB-siden sin til nå og har pr i dag offentliggjort 5 backer og 7 løpere.

Ikke så mye nytt på Ringerike ellers pr nå. Ringerike må jo også inn på samme hjemmeside-plattform som alle de andre klubbene i FKL etter hvert. Det skal vel også i løpet av sommeren oppmonteres litt kameraer etc igjen i Schjongshallen.

 

 

Så gjenstår det å se om Norge får fullvaksinert alle sammen innen september slik at sport kan utøves MED tilskuere og ikke for tilnærmet eller tomme tribuner.

 

Ps.. litt usikker på noen av lagene mht om det er oppdaterte data på hjemmesider…

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

Hvem er jeg?

Jim, 50 år, 41 strake sesonger for Ringerike. Snart 900 kamper for klubben på et eller annet nivå. Fortsatt aktiv.

Speaker på Ringerike Panthers sine matcher.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Abid Raja; Dette holder bare ikke. Lik behandling av idrettsutøvere må til

Ishockeylandslaget lever i en boble i VM men må alikevel på karantenehotell når de kommer hjem. Håndball-laget Vipers som spiller champions leauge må det samme. Fotball-landslaget som spiller treningskamper i utlandet må ikke. Dette er bare enda et bevis på forskjellsbehandling som gjøres fordel fotball i dette landet.

Altså..

Ishockeylandslaget bor i isolasjon. Det er vakter der som ikke slipper de ut av hotellet med mindre de skal i ishallen. De testes annenhver dag for å være sikre. De skal flys hjem i eget fly og får altså ikke lov å “sone” karantene hjemme med familiene sine.

Alt gjort for å ivareta sikkerhet og smittevern.

Til Regjering og Abid Raja: Dette er for dårlig. I gamle dager ville man sagt “dette er en skam”.. I nyere tider holder det vel med  “kokkos” i denne saken. Dette er mennesker som har gitt Norge en måned nå av livet sitt for å representere Norge i idrett, og takken de får er nye 10 dager alene på et hotell ved hjemkomst. Dette er egentlig hinsides kokkos. Fly de hjem, slus de ut av flyplass, kjør de hjem og la de sone hjemme med familien sin.

Det er valg til høsten.

Jeg oppfordrer sterkt den regjeringen som dannes etter valget å skille idrett og kultur. Vi kan ikke ha en minister i denne posten som er mer opptatt av å klippe snorer, gå på teater, ta selfies med stjerner etc enn å være genuint opptatt av å fighte for idrettens betingelser. Den samme minister må da også være klar over at idrett i Norge ikke bare er fotball på sommeren og langrenn på vinteren…

Forresten.. måtte Tix på karantenehotell etter Melodi Grand Prix?

I VG stod dette for 3 døgn siden:

Dersom du kan dokumentere at du har et egnet sted du kan være i karantene når du kommer fra utlandet, kan du slippe karantenehotell, bekrefter Justisdepartementet overfor VG. Overfor NRK, som først meldte om saken, presiserer justisminister Monica Mæland (H) ar det viktigste er at folk som kommer fra utlandet er ti dager i karantene. Hovedregelen er at den skal gjennomføres på hotell, men hvis man eier eller leier bolig, eller disponerer annet egnet sted, så kan man gjennomføre karantenen der, sier Mæland. For at et sted skal regnes som “egnet” må du ha enerom, tilgang til eget toalett, og tilgang til kjøkken eller matservering. Forskriften trer i kraft i dag klokken 17. Den reisende skal fremlegge en bekreftelse på at oppholdsstedet oppfyller kravene, fra den som stiller oppholdsstedet til disposisjon. Skjema finnes på regjeringens nettsider. Det gjøres flere unntak. Blant annet kan personer fra samme husstand som reiser sammen til Norge være i innreisekarantene på samme egnede oppholdssted uten at det stilles krav om enerom til alle i husstanden.

Gjelder ikke dette for ishockeyspillere?

Jeg skulle jo tro at de som oppfyller disse kravene bare kan fylle ut og vise til denne bestemmelsen? Hvis da ikke selfieminister Abid Raja har sørget for at dette ikke gjelder ishockeyspillere men bare fotballspillere.

Kokkos….

Abid Raja og Regjeringen… opp i ringa..

Dette holder ikke.

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

Hvem er jeg?

Jim, 50 år, 41 strake sesonger for Ringerike. Snart 900 kamper for klubben på et eller annet nivå. Fortsatt aktiv. Speaker på Ringerike Panthers sine matcher.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Litt veiskille i hockeybloggingen for min del

Det har vært en liten pause fra meg nå på grunn av litt av hvert, men siden klokka tikker 28 mai så er det vel på tide å begynne se fremover mot en ny hockeysesong.

Det er med stor glede jeg ser at Nitten.no virkelig har fått trykk på siden sin med nyheter både fra inn- og utland. Så vidt jeg vet har de folk som har dette som i det minste en deltidsjobb, og ikke som en hobby ved siden av slik jeg har drevet med i flere år nå. Mange sene kvelder og tidlige morgener for å få med meg ting trumfes ut av kontaktnettet til feks Christian Brevik. Det er helt greit. Det har vært mye “slit” for å få med seg tropper etc i lagbygge.

Men… da må man jo finne på noe nytt innen hockeyen da.. Finne sin egen greie.

Jeg kommer nok til i mye større grad etter hvert skrive om regler og hendelser, gi min mening om taklinger/utvisninger/straffer i Fjordkraft-ligaen var rett eller galt. Kanskje i mye større grad kommende sesong enn tidligere siden det jo blir mer naturlig for meg å følge FK enda nøyere siden Ringerike skal spille der kommende sesong. Min mening er at det er altfor mange som lager altfor mye støy rundt feks dømming uten å egentlig vite hva regelen egentlig er. Det å stille og rolig, i ettertid, spørre en dommer om hans vurdering av en situasjon har jeg gjort tidligere og kommer til å fortsette med.

 

Nåvel.. 

Det er VM om dagen. Et litt snodig VM så langt med resultater man sjeldent ser fra stormakter som Sverige og Canada spesielt.

I gruppe A ligger Russland, Sveits og Slovakia på topp med 9 poeng på 4 kamper, Sverige følger med 6 på 5 kamper, deretter Tjekkia og Danmark med 5 på 4 kamper, Storbritannia med 4 på 5 kamper og Hvite-Russland med 4 på 4 kamper.

I gruppe B topper Finland med 10 på 4, Tyskland og Usa følger med 9 på 4, Kazakstan deretter med 7 på 5, Latvia med 7 på 4, utrolig nok Canada med 6 på 5, Norge med mer normale 3 på 4 og til slutt Italia med 0 på 4.

Pr nå er altså ikke Sverige i kvartfinale i gruppe A, noe Canada heller ikke er i gruppe B. Sverige har igjen Slovakia og Russland, mens Canada har igjen Italia og Finland.

Norge ligger på 7 plass i gruppa og må slå Latvia i dag (fredag 28.05) samt ta poeng mot Usa og/eller Kazakstan senere for å nå kvartfinale.

 

Hjemme

Her hjemme har det roet seg mht Narvik virker det som. Det siste som ble sagt var vel at Flod mente styret burde bruke pinsen til å tenke seg godt om mht veien videre. Jeg har fått meldinger fra flere Narvik-supportere som håper og mener styret nå burde trekke inn årene og heller konse om en sesong i 1-divisjon samt jobbe med rekrutteringen. Jeg legger ikke skjul på at jeg er 100% enig i det håpet/meningen.

Det er vel også viktig å ta med seg faktumet en eller annen sa… I alle slike saker går man ut med et tall. Så begynner prosessen og alle mulige avkortinger etc i forbindelse med dette.. og plutselig sitter man igjen med en brøkdel av hva man ville ha…og et komplett ødelagt renomme i hockey-Norge isteden.

Jeg henviser til Nitten.no for å følge lagbygge/troppene i Fjordkraft-ligaen. Det regner jeg med de ikke har noe imot 🙂

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

Hvem er jeg?

Jim, 50 år, 41 strake sesonger for Ringerike. Snart 900 kamper for klubben på et eller annet nivå. Fortsatt aktiv. Speaker på Ringerike Panthers sine matcher.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Tips fra akuttmottaket mht covid-vaksine

Du må vaksinere deg!

Det er det eneste fornuftige å gjøre.

(et innlegg inspirert av en video fra en lege på en ER i Usa)

Ja, selvfølgelig kan du bli smittet selv om du er vaksinert.

Akkurat på samme måte som du kan bli gravid selv om du bruker prevensjon.

Du kan jo også dø i en trafikkulykke selv om du bruker setebelte..

Det betyr jo ikke at du lar være å bruke prevensjonen eller setebeltet, right?

 

Vaksinen er ikke en kur… det er beskyttelse. En beskyttelse med 95% effektivitet. 95% er ikke 100%..

Det har de sagt siden dag 1 med vaksinen. Vaksinen dreper ikke viruset. Vaksinen er beskyttelse.

 

Du kan altså fortsatt bli smittet selv om du er vaksinert. Du kan smitte andre selv om du er vaksinert.

Men; Vaksinen er til hjelp. Vaksinen hjelper mot å utvikle sykdom på grunn av covid..

Sånn at du ikke skal dø.

 

Det finnes folk i verden som ville gitt den ene ballesteinen sin for vaksinen… andre steder og land har folk som mener dette er et komplott laget av myndighetene mht 5G og tracking av folk med chip satt inn «som vaksine»…

Det å vite hvor vi er til enhver tid gjør de allerede gjennom telefoner og kortbetalinger.

Forresten lurer jeg på hva slags liv konspi-folka lever om de er så redde for at myndigheter vet hvor de er..

 

 

 

 

 

 

 

Til Ringerikes Blad. Nå må dere opp i ringa!

Det betyr kort og godt at nå må dere i Ringerikes Blad ta grep, opp i ringa, henge litt i stroppen, få ut fingen.. Kall det hva dere vil.

Ringerike Panthers skal spille i Fjordkraft-Ligaen sesongen 2021-2022.

Det betyr altså at laget skal spille i øverste divisjon i Norge, igjen.

Det igjen betyr at det er de aller beste spillerne som spiller ishockey i Norge som kommer til Schjongshallen for å spille kamper.

Ringerike Ishockeyklubb som helhet forbereder seg. Administrasjonen forbereder seg. De frivillige forbereder seg. Supporterne forbereder seg. Sportslig ledelse forbereder seg. Trenere og spillere forbereder seg. Alle forbereder seg på nok en gang å gå løs på kamper og en sesong der man kjemper mot mer etablerte klubber.

Da, Ringerikes Blad, hadde det vært fint om dere også forberedte dere til sesong som starter i september. Kanskje dere kunne :

-lage artikler om signering av spillere

-lage artikler om treningshverdag

-lage artikler om klubb og bredden

-lage artikler om de frivillige

Kanskje Ringerikes Blad i løpet av sommeren kunne knytte til seg fotografer og journalister som faktisk er på bortekamper slik at man slipper arkivbilder (til og med av feil lag)  og dårlige referater kun basert på protokoll.
Et absolutt minimum er at Ringerikes Blad har journalister som er på absolutt alle hjemmekamper, som følger spill og tar bilder av kampen som pågår og ikke henter opp buste-hår-bildet av Boork (sorry Martin) stadig vekk.

Reportasje 2 dager etter er selvsagt ikke bra nok.

Ringerikes Blad: Ringerike Panthers trenger faktisk deres «hjelp» fra nå og frem mot seriestart også. Ringerike trenger profileres i Hole, Jevnaker og Ringerike. Ikke bare på grunn av de voksne og at man ønsker mange flere tilskuere, men også på grunn av rekruttering til bredden. Ringerike trenger fylle opp breddelagene sine på gutte- og jentesiden. Det kan nemlig godt være at kravene kommer om feks 5 år at alle elitelag må ha aldersbestemte lag i alle klasser innen en viss tid.

Ringerike Ishockeyklubb vokser og ønsker vokse enda mer. Det er vanskelig å få til om journalister fokuserer på annet enn sporten og kampen. Gi blaffen i den lille fighten 2 stk tok borte i et rundvant.. den er ikke interessant for sportens del.. det er spillet, sjansene og målene som teller.

Schjongshallen kan ta imot rundt 1700 tilskuere. Det å samle rundt 1000 i snitt bør være mulig også her på Ringerike om ishockeyen fremsnakkes i Ringerikes Blad gjennom sommeren og ut i sesongen.

Jeg håper at Ringerikes Blad tar oppgaven på alvor. Dette er ikke 3 nivå fotball. Dette er øverste nivå hockey. Landslagsspillere-nivå som dukker opp i hallen.

Jeg har trua på dere i Ringerikes Blad..

Opp i ringa!!

 

Narvik tapte i retten. Hva nå?

Tapet i retten knuste det siste håp man hadde om fortsatt plass i FK

Spørsmålet er; Hva gjør Narvik nå? Stopper de nå eller går de videre etter en erstatning? Kan de gå videre?

Hele kjennelsen kan leses : HER

Nå er ikke jeg noe jurist, det har vi vel etablert for en stund siden, men for meg så ser det ut som retten har kommet til akkurat de samme konklusjoner/gjort de samme vurderinger som Ankeutvalget gjorde i sin behandling av anken.

Det skulle vel da bety at man ikke trenger sette spørsmålstegn ved Ankeutvalgets juridiske kompetanse slik enkelte har gjort.

Narvik varslet at om man ikke fikk beholde plassen ville det komme en erstatningssak. I rettspapirene nevnes summen 6,2 millioner. Hvor realistisk den summen er får andre enn meg analysere… men det er vel noen prinsipper ute og går i rettspraksis om å være ansvarlig selv og gjøre tap minst mulig? Krav justert for slike ting kan bety stor reduksjon av beløp.

Igjen må jeg ty til “jeg er ingen jurist”-uttalelsen… men jeg lurer jo på følgende; hvis rettens kjennelse tas til inntekt for at retten også mener vedtak fra september og mars er gyldige…ja da er vel også nedrykket å anse som et vanlig nedrykk på lik linje med alle andre klubbers nedrykk…

Kan man da gå til sak og forvente vinne?

Saken har kostet Narvik 120 tusen pluss honorar til Flod til nå. I tillegg snakkes det jo mye om tap av goodwill. Det har vært mye skriverier om Forbundsstyre og Ankeutvalgs kompetanse etc. Det har nok ikke hjulpet det heller. Et tap i en rettsak senere..kan bli en dyr affære..

Jeg tror ikke Narvik som klubb tjener noe på å gå videre. Tvert imot. Nå har Forbundsstyret, Ankeutvalget og Oslo Tingrett sagt sitt. Sånn sett burde man vel fra medlemmers hold si noe til sin egen ledelse nå.. alternativt burde kanskje det nyvalgte styret i Narvik innkalle til ekstraordinært årsmøte for å få ryggdekning for evt å gå videre etter kjennelsen.

Mange ville nok hovert og sagt mye dritt nå til Narvik på grunn av rettens kjennelse og hvor mye som er sagt og diskutert i ukene etter 24 mars. Jeg skal ikke det.

Jeg har fått tyn, det må jeg bare regne med når jeg stikker frem nesa som jeg gjør. Men; Jeg holder meg fortsatt til min røde tråd rundt retningslinjene og forståelsen av de og konkluderer med at jeg foreløpig har hatt rett. Skal jeg spå i kula rundt en evt rettsak til…så tror jeg den også tapes..

Jeg personlig håper Narvik nå stopper og heller bruker alle ressurser på å bygge lag og apparat rundt laget i 1-divisjon samt beholde entusiasmen i klubb nedover i bredden.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Oilers med satsing på kvinnehockey – ledende i Norge?

Den store nyheten i dag er altså at Oilers satser på kvinnehockeyen. Det er selvsagt veldig bra. Jeg ble tagget i et innlegg om dette på Facebook med spørsmålet : Dette må vel du ha en mening om.

Jeg har ikke lest artikkelen. Jeg skal heller ikke påberope meg å vite veldig mye om norsk kvinnehockey, dessverre. Det lille jeg vet er vel at det kun var 6 lag i eliteserien kvinner forrige sesong, og da vel ca tilsvarende antall i 1 divisjon (uten at det vel ble spilt noe der).

Det er jo ikke vanskelig å ha meningen “fy f*** så bra at det også satses på kvinnene. Det vil selvsagt bære frukter for bredden i klubben på jentesiden siden et elitelag det satses på vil få positiv presse og dermed være med på å bryte ned den stereotypiske oppfattelsen ute blant folk at ishockey er en bøllesport.

For det er nettopp der vi fra utkantsteder sliter, Årevis med negativ presse. Lokalaviser som kun ønsker fokusere på det aggressive i sporten. Lokaljournalister som knapt setter seg inn i sporten, men som utmerket godt skriver en halvside om to stykker der rullgardina gikk ned i et overopphetet øyeblikk borte i et rundvant. Vi sliter med å rekruttere på samme måte som i byer der befolkningen er på 5 til 10-gangeren av feks Ringerike Kommune. Så vet jeg selvsagt at alt er mulig og at halvparten av alle barn er jenter. Men, det å trenge gjennom det negativskjoldet landsmedia skapte og lokalpresse stadig opprettholder er en lang smal sti å gå.

Når så alt dette er sagt..

Det at Oilers satser på kvinnehockeyen og kanskje da drar andre med seg vil jo være utelukkende positivt for norsk ishockey. Mye er ugjort for jenter og kvinner i norsk ishockey.

De mindre klubbene i norge, både på herre- og damesiden kan aldri få den samme rekrutteringsmuligheten  som i de store byene. Det er rett og slett ikke mulig. Det handler om tilgang og kultur. En kultur det tar mange mange år å snu.

Nåvel..

Hva er det så damene og apparatet er mest opptatt av?

Det er, tro det eller ei, ikke om taklinger skal være lov eller om man skal få ta av gitter etc. Det er en case det også, men det aller viktigste for damene er at bli behandlet likt med tanke på treningshverdag etc.

De er opptatt av å bli behandlet likt.

Det å få trene på full is til nogen lunde vettuge tider. Halv is sammen med U10 i en klubb er ikke gangbart for et damelag.

Det å få istider som gjør at man får rekruttert flere jenter inn i sporten. Du får ikke rekruttert unge jenter til spill om damelaget aldri kan sees i hallen.

Det er at jentelagene får egne treninger

Det er å bli behandlet likt når det gjelder trenere og seriøsitet i klubbene.

Det er at klubbene satser mot å ha egne jentelag som blir kvinnelag

 

En oppfordring til TV og annen media er jo da at neste gang man skal presentere jente/damehockey… så ikke presenter en kvinne som er drit-tøff fordi hun spiller hockey… Presenter en kvinne som spiller hockey. Prøv å vinkle reportasjene til å handle om sporten som blir spilt av kvinnene/jentene… ikke om jentene som spiller fordi det er en “bøllesport”…

Som det jo ikke er….

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Får ikke Narvik medhold i retten krever de Forbundet for 6,2 millioner

Dommer i saken har planer om å komme med avgjørelse til uken.

Litt sånn snodig innlegg dette fordi jeg selv ikke har sett/hørt rettsaken/høringen, men har pratet med et par stykker som overvar videomøtet der Narvik og Forbundet ga sine forklaringer i Oslo Tingrett. Dette rett og slett fordi jeg ikke visste man kunne overvære videomøtet.

(jeg håper det finnes en utskrift/referat et sted man kan få tak i det)

Hovedkravet fra Narvik til Forbundet, om de ikke får medhold i sin påstand om å beholde plass i Fjordkraftligaen, er altså på 6,2 millioner. Seks komma to millioner kroner.

Narvik varslet visstnok også om oppsigelser i administrasjonen samt at det også ville gå utover bredden mht trenere om de ikke fikk medhold i retten.

25 spillere på kontrakt berørt.

(har Narvik 25 spillere på kontrakt? og skriver man ikke kontrakter med visse forbehold?)

Flod la frem krav om at sesongen blir kansellert pga forutsetning opp/nedrykk ikke oppfylt i deres øyne… eller spilles ferdig til høsten.

(her hadde jeg en liten samtale der jeg sier at det går jo ikke, ingen serier og klubber kan avvente på den måten, og dessuten er jo dette egentlig alt bare tull for Narvik jo ble informert på samme måte som de andre klubbene….)

“De påstår at de ikke ble det”… var svaret da.

(litt videre inn i samtalen rundt dette siste kommer så uttalelsen : «de hevder de aldri hadde hørt noe om prosentberegning av poeng»)

Hvis dette stemmer og ikke er oppfattet feil..

Hva i all verden drev da ledelsen i Narvik med fra 14 september til sesongstart da alle de andre klubbene var i møter og fikk presentert dette? Hvem mottok rundskrivet fra Forbundet? Hvem deltok i møter? Hvem var på møtet der Petter Salsten informerte om at nå var 18 kamper spilt og man ville avgjøre etter retningslinjene gitt? Hvordan er det mulig å være en del av toppen i norsk ishockey og si man ikke ble informert… når alle de andre lagene sier det motsatte?

I retten gjorde Flod også en stor sak av at Narvik bare hadde spilt mot de beste lagene… og at de mest trolig hadde vunnet mot Grüner hjemme..

(dette er jo sånn vi argumenterte da vi var små-unger.. “vi hadde vinni om de beste spillerne var med”… )

(på dette tidspunkt spurte jeg da om det ble nevnt i høringen at Grüner tok kontakt med Narvik og ville skyve frem 2 kamper til tidlig/midt januar.. men at Narvik ikke ville siden det da kunne hende det ble avgjort og man mistet spenningen for supportere og sponsorer på slutten av sesongen)

“nei, det ble ikke nevnt”…

6,2 milioner kroner er mye for norsk ishockey. Jeg lander jo igjen på at jeg håper denne saken er så vanntett fra Forbundets side at den ikke kan tapes.

Flod hadde visstnok reagert på at saksomkostningene til Forbundets advokat var så høye… noe som ble parert med at Flod jo hadde sendt inn så mye papirer at saken ble så stor.

Det som er litt snodig…

I mitt hode:

Får ikke Narvik medhold i sine påstander om vedtakene, så har de vel heller ikke noe krav å gjøre gjeldende overfor NIHF, da er det en sportslig forutsetning som er oppfylt, og kan likestilles med nedrykk på ordinært vis.

Har du hørt om andre lag uansett idrett som har fått erstattet inntektstap ved nedrykk?

 

 

 

 

 

 

Narvik-saken: For en jævlig suppe

Nå venter alle på «dommen»!

Rettsmøtet er avholdt. Narviks og Forbundets advokat har fremlagt sine punkter. Jeg kunne lese i et intervju i Nitten.no at Flod var fornøyd med sin fremføring. Forbundet har ikke uttalt noe som helst etter hva jeg kan se. Det er vel strengt tatt heller ikke nødvendig. Det pleier man jo heller ikke.

Narvik har altså bedt om en midlertidig forføyning fra retten. Rett og slett, enkelt sagt, en «ordre» fra norsk rettsvesen om å la Narvik beholde plassen i Fjordkraftligaen.

Flod uttaler at skjer det så har ikke Norges Ishockeyforbund hjemmel for å sende Narvik ned fordi retten da mener at vedtaket fra mars 2021 og/eller vedtaket fra september 2020 ikke er rettskraftig.

Feragen på sin side uttaler at får de ikke medhold i å beholde plassen går Narvik til rettsak mot Forbundet for erstatning pga nedrykk. En erstatning i syv-siffer klassen.

Jeg lander stadig vekk på samme konklusjon i denne saken. Hvis, HVIS, det hadde vært et snev av juridisk tvil i Forbundet da Narvik begynte svinge sabler og brumme i barten i februar/mars 2021… så antar jeg at man heller ikke ville latt dette gå så langt fra Forbundets side. Da ville man ikke stått steilt på vedtak, opprykk/nedrykk og 10 lag fortsatt.

Vedtaket rundt retningslinjene fra september 2020 (ja, de skulle vært på høring, det er etablert nå) er diskutert opp og i mente. Forbundet og Ankeutvalget mener en høring ikke ville forandret retningslinjenes intensjon og utforming. Vedtaket er rettskraftig siden ingen klubber protesterte etter å ha blitt behørig informert. Hva slags vektige grunner Flod og Feragen har kommet med nå, ett år etter, som ville forandret retningslinjenes utforming får vi kanskje vite en eller annen gang.

Jeg tror neppe norsk rettsvesen begynner å blande seg inn i hvilke lag som har spilt mot hverandre, og om det har skjedd hjemme eller borte. Hvis de gjør det tenker jeg de skaper en presedens ala USA-tilstander der idrettslag skal begynne å dra særforbund for retten hver gang de er misfornøyd med oppsett etc.

Saken er vel kort og godt:

Vedtaket 14 september 2020

Vedtaket 24 mars 2021

24 mars er jo bare en videreføring av 14 september. Det at Narvik begynte klage på retningslinjer og ordlyd etter serien var stoppet i vår er nå en ting. Det at Narvik prøver seg på at de ikke var informert/ikke forstod er noe helt annet. Det er etablert at alle FK-klubber har blitt informert flere ganger, både før serie startet, i seriens gang, samt da man passerte 18 kamper om retningslinjene og «tingenes tilstand».

Denne saken er en jævlig suppe. Flere har uttalt at «jeg skjønner at Narvik prøvde seg, men da Ankeutvalget sa sitt, ja da burde de stoppet». Klubbene i FK har vel også uttalt omtrent det samme til Nitten.no.

Jeg fikk tilsendt en sms en kveld der det stod:

«Fra sikker kilde i nord; Narvik mener Forbundet har gått bak ryggen på de til fordel for Grüner. Helt kaos der oppe nå».

Stemmer det at det tenkes slik…

Da er suppa enda tynnere…

 

…og Ps!

Alt dette handler om at forbundet (og klubber) IKKE ønsket enda en sesong uten noe å spille for. Det ble derfor etablert retningslinjer for å slippe å «stoppe serien og begynne på nytt neste sesong med de samme lagene». Når enkelte kommer med slike argumenter nå, ja da har man ikke fulgt spesielt godt med.

Klubbene og NTH var sammen enige om å dytte på seriestart, flytte tirsdagsmatcer, etc i håp om at det skulle bli lov med flere publikummere. Forbundet blandet seg ikke inn i dette annet enn å si ok.

Til slutt dette med dobbeltkamper Narvik. Spilleplan Get/FK har vært tirsdag, torsdag, søndag. Da Narvik rykket opp fikk de forhandlet inn fredag/søndag og evt lørdag/søndag om motstander sa ok. Som en del av denne forhandlingen måtte da også Narvik godta at enkelte lag da ønsket å spille lørdag/søndag når de først dro nordover. Det handler da altså ikke om at Narvik har «vært snille» mot de andre klubbene. Det handler om at for å få det som de ville når de dro sørover..ja da måtte de godta lags krav/ønsker når det skulle spilles i nord. God gammeldags herting der altså.

 

 

Kan vi ta en fest, og kalle det demonstrasjon mot dårlig musikk?

Hvor er politiet med bøteblokka når det demonstreres?

Først og fremst vil jeg bare si at jeg er 100% for dugnaden vi med vett i knollen er med på.. så ikke det blir et tåpelig argument senere.

Men…

I løpet av denne pandemitiden, og spesielt etter det ble innført ganske strenge restriksjoner på hvor mange du kan ha hjemme på besøk, hvor mange som kan samles, etc.. ja så har det kommet endel kontroversielle greier.. som vel toppet seg for mange (og mange synes var vel fortjent) da statsminsteren ble bøtelagt i forbindelse med sin bursdag.

Vi har i løpet av vinteren og våren sett mange oppslag der unge mennesker “blir tatt” av politiet for å være 11-12-15 stykker der det bare kunne være 10.. og dermed fått et forelegg på et visst antall tusenlapper.

Vi har sett andre tilfeller der ellers lovlydige folk blir bøtelagt av samme grunn.

Så kommer det jeg ikke forstår…

Hvor er overskriftene om bøtelegging når foliehattforbundet demonstrerer utenfor Stortinget med president charter-Svein og dronning K-jaq i spissen. Tv-bildene er jo der, det er bare å begynner nøste tråder.

Hvor er overskriftene som sier:

“Politiet laget ring rundt stortingsplassen, og eneste utvei var en åpning mot Grensen der boten ble skrevet ut”.

 

Er det lov å samles flere bare det er en demonstrasjon?

 

Kan jeg samle alle hockeygutta hjemme, ta en fest og proklamere høyt og tydelig at :

“dette er en demonstrasjon mot at ikke oldboys får trene på vanlig måte 2 ganger i uken”

Eller kan jeg samle venner og venners venner… og demonstrere mot nymotens ræva kakonka-klonka musikk ved å lytte til slägere og nyte litt godt i glasset=

 

 

Hvis det ikke er lov å samles flere, på tross av en demonstrasjon, så forventer jeg å lese overskrifter som :

Charter-Svein må betale bot, ikke bare en men en for hver gang han har brutt reglene..

Kari Jaquesson må betale bot, ikke nye joggesko..