Narvik-saken: For en jævlig suppe

Nå venter alle på «dommen»!

Rettsmøtet er avholdt. Narviks og Forbundets advokat har fremlagt sine punkter. Jeg kunne lese i et intervju i Nitten.no at Flod var fornøyd med sin fremføring. Forbundet har ikke uttalt noe som helst etter hva jeg kan se. Det er vel strengt tatt heller ikke nødvendig. Det pleier man jo heller ikke.

Narvik har altså bedt om en midlertidig forføyning fra retten. Rett og slett, enkelt sagt, en «ordre» fra norsk rettsvesen om å la Narvik beholde plassen i Fjordkraftligaen.

Flod uttaler at skjer det så har ikke Norges Ishockeyforbund hjemmel for å sende Narvik ned fordi retten da mener at vedtaket fra mars 2021 og/eller vedtaket fra september 2020 ikke er rettskraftig.

Feragen på sin side uttaler at får de ikke medhold i å beholde plassen går Narvik til rettsak mot Forbundet for erstatning pga nedrykk. En erstatning i syv-siffer klassen.

Jeg lander stadig vekk på samme konklusjon i denne saken. Hvis, HVIS, det hadde vært et snev av juridisk tvil i Forbundet da Narvik begynte svinge sabler og brumme i barten i februar/mars 2021… så antar jeg at man heller ikke ville latt dette gå så langt fra Forbundets side. Da ville man ikke stått steilt på vedtak, opprykk/nedrykk og 10 lag fortsatt.

Vedtaket rundt retningslinjene fra september 2020 (ja, de skulle vært på høring, det er etablert nå) er diskutert opp og i mente. Forbundet og Ankeutvalget mener en høring ikke ville forandret retningslinjenes intensjon og utforming. Vedtaket er rettskraftig siden ingen klubber protesterte etter å ha blitt behørig informert. Hva slags vektige grunner Flod og Feragen har kommet med nå, ett år etter, som ville forandret retningslinjenes utforming får vi kanskje vite en eller annen gang.

Jeg tror neppe norsk rettsvesen begynner å blande seg inn i hvilke lag som har spilt mot hverandre, og om det har skjedd hjemme eller borte. Hvis de gjør det tenker jeg de skaper en presedens ala USA-tilstander der idrettslag skal begynne å dra særforbund for retten hver gang de er misfornøyd med oppsett etc.

Saken er vel kort og godt:

Vedtaket 14 september 2020

Vedtaket 24 mars 2021

24 mars er jo bare en videreføring av 14 september. Det at Narvik begynte klage på retningslinjer og ordlyd etter serien var stoppet i vår er nå en ting. Det at Narvik prøver seg på at de ikke var informert/ikke forstod er noe helt annet. Det er etablert at alle FK-klubber har blitt informert flere ganger, både før serie startet, i seriens gang, samt da man passerte 18 kamper om retningslinjene og «tingenes tilstand».

Denne saken er en jævlig suppe. Flere har uttalt at «jeg skjønner at Narvik prøvde seg, men da Ankeutvalget sa sitt, ja da burde de stoppet». Klubbene i FK har vel også uttalt omtrent det samme til Nitten.no.

Jeg fikk tilsendt en sms en kveld der det stod:

«Fra sikker kilde i nord; Narvik mener Forbundet har gått bak ryggen på de til fordel for Grüner. Helt kaos der oppe nå».

Stemmer det at det tenkes slik…

Da er suppa enda tynnere…

 

…og Ps!

Alt dette handler om at forbundet (og klubber) IKKE ønsket enda en sesong uten noe å spille for. Det ble derfor etablert retningslinjer for å slippe å «stoppe serien og begynne på nytt neste sesong med de samme lagene». Når enkelte kommer med slike argumenter nå, ja da har man ikke fulgt spesielt godt med.

Klubbene og NTH var sammen enige om å dytte på seriestart, flytte tirsdagsmatcer, etc i håp om at det skulle bli lov med flere publikummere. Forbundet blandet seg ikke inn i dette annet enn å si ok.

Til slutt dette med dobbeltkamper Narvik. Spilleplan Get/FK har vært tirsdag, torsdag, søndag. Da Narvik rykket opp fikk de forhandlet inn fredag/søndag og evt lørdag/søndag om motstander sa ok. Som en del av denne forhandlingen måtte da også Narvik godta at enkelte lag da ønsket å spille lørdag/søndag når de først dro nordover. Det handler da altså ikke om at Narvik har «vært snille» mot de andre klubbene. Det handler om at for å få det som de ville når de dro sørover..ja da måtte de godta lags krav/ønsker når det skulle spilles i nord. God gammeldags herting der altså.

 

 

Kan vi ta en fest, og kalle det demonstrasjon mot dårlig musikk?

Hvor er politiet med bøteblokka når det demonstreres?

Først og fremst vil jeg bare si at jeg er 100% for dugnaden vi med vett i knollen er med på.. så ikke det blir et tåpelig argument senere.

Men…

I løpet av denne pandemitiden, og spesielt etter det ble innført ganske strenge restriksjoner på hvor mange du kan ha hjemme på besøk, hvor mange som kan samles, etc.. ja så har det kommet endel kontroversielle greier.. som vel toppet seg for mange (og mange synes var vel fortjent) da statsminsteren ble bøtelagt i forbindelse med sin bursdag.

Vi har i løpet av vinteren og våren sett mange oppslag der unge mennesker “blir tatt” av politiet for å være 11-12-15 stykker der det bare kunne være 10.. og dermed fått et forelegg på et visst antall tusenlapper.

Vi har sett andre tilfeller der ellers lovlydige folk blir bøtelagt av samme grunn.

Så kommer det jeg ikke forstår…

Hvor er overskriftene om bøtelegging når foliehattforbundet demonstrerer utenfor Stortinget med president charter-Svein og dronning K-jaq i spissen. Tv-bildene er jo der, det er bare å begynner nøste tråder.

Hvor er overskriftene som sier:

“Politiet laget ring rundt stortingsplassen, og eneste utvei var en åpning mot Grensen der boten ble skrevet ut”.

 

Er det lov å samles flere bare det er en demonstrasjon?

 

Kan jeg samle alle hockeygutta hjemme, ta en fest og proklamere høyt og tydelig at :

“dette er en demonstrasjon mot at ikke oldboys får trene på vanlig måte 2 ganger i uken”

Eller kan jeg samle venner og venners venner… og demonstrere mot nymotens ræva kakonka-klonka musikk ved å lytte til slägere og nyte litt godt i glasset=

 

 

Hvis det ikke er lov å samles flere, på tross av en demonstrasjon, så forventer jeg å lese overskrifter som :

Charter-Svein må betale bot, ikke bare en men en for hver gang han har brutt reglene..

Kari Jaquesson må betale bot, ikke nye joggesko..

 

 

 

Covid-kriger; Kan du regler for å/og, da/når, vært/hvert, for/får?

Eller er det på tide med et oppfriskningskurs?

Covid-19 har ikke bare bragt frem konspirasjonsteoretikere, vaksinemotstandere, vaksineskeptikere og stats-hatere på samme måte som røykeloven bragte frem alle røykerne fra innerst inne i enhver brun pub i Norge.

Covid-19 har i tillegg bragt frem en helsikes mange kommentarfeltkrigere fra alle samfunnslag i Norge, dog helt klart med en overvekt av folk som har tatt utdannelsen sin ved Livets Harde Skole, linje for virus- og pandemikontroll.

Felles for veldig mange av disse er at øya går i kryss etter hvert som man leser kommentarene deres, for der er det ikke mye av barne- og ungdomsskolelærdommen som fortsatt sitter fast innenfor pannebrasken når det gjelder grammatikk. Det er mulig vel mye rocketobakk må ta en del av skylden her, men maken til rask av skrivekunnskaper på mange skal du lete lenge etter. (faktisk er det litt av det samme du kan oppleve om du leser inne på anti-barnevern-grupper)

Og nei, alle disse har ikke dysleksi. Ikke på tørre møkka.

Men, det gjelder ikke bare folk med diplom og gullstjerne fra Livets Harde Skole dette her. Det gjelder også influencere. For; I en tid der influencere/bloggere stadig vekk får utgi bok, og media synes dette er råflott, bør man kanskje kunne forvente at de, altså bloggerne/influencerne vet hvor og når man skal bruke for eksempel “da” og “når”…?

En kvinnelig influencer ga ut bok for en stund siden og fortalte i et innlegg på egen blogg om hvordan boken ble til. Det er forsåvidt greit nok det, rent bortsett fra at en norsklærer ville slitt ut rødpennen sin med hensyn til grammatiske feil, spesielt rundt bruken av da/når.

Ingen er ufeilbare, men burde ikke en influencer som tross alt har fått gi ut bok også kjøre litt korrektur på innlegget som omhandler boken?

Det er altså så mye rart som skrives over hele linja. Når personer skriver “Det var gått” om middagen sin for eksempel. Er det ikke noe som skurrer selv for de der? Ser de på på den setningen de har skrevet, klasker seg på lår og støvel, setter seg tilbake og er kjempefornøyd med dagens bidrag på sosiale medier?

Kort og godt:

Det handler om og/å, da/når, vært/hvert, for/får, etc.. + de mest elementære orddelingsfeil. Jeg påberoper meg like lite ekspertise på dette området som en veganer gjør på grilling av blodige biffer, men jeg jobber konstant med saken samt gir fruen tekster til korrektur når jeg husker det.

Så til saken:

Kanskje vi kan rydde noe av det enkleste av veien og heller akseptere at vi feiler på de mer vanskelige tingene? Jeg prøver meg på en enkel forklaring, fordi når lærere begynner med infinitivsmerker og prostatapronomener så lukker hjernen seg inne og tenker heller på bikinidamer etc..

Og/å:

“Å” brukes foran grunnformen av et “gjøre-ord” (verb), som å snakke, å hoppe, å spise, å drikke, å gjøre, osv.

“Og” brukes mellom to ting/ord som bindes sammen, som spise og drikke, hoppe og danse, synge og le.

Da/når:

Her er huskeregelen enkel; Dengang “Da” og hver gang “når”. Enkelt eksempel: Da jeg ble født… Kontra: Når jeg ble født… Du blir jo bare født en gang og da må “da” må brukes i setningen.

Vært/hvert:

“Vært” er er verb og hører til “å være”. Det betyr at “vært” skal brukes alle steder der “å være” i en eller annen form passer.

“Hvert” er et tidsbegrep. Hver gang, hvert minutt, hvert sekund, hver eneste dag, etc.

For/får:

Når det feiles her får jeg lyst til å ringe opp vedkommende og be de kaste pc’n sin. “Jeg gleder meg til jeg for ordnet det”. Endelig vant vi “får en gangs skyld”. Jeg skjønner ikke at det er mulig å feile på dette med mindre autokorrektur spiller deg et puss.

Orddeling:

Dette er nok det som opprører flest med hensyn til skriftspråk. Det feiles til og med i profesjonelle firmaer. “Det var kjempe gøy”. “Jeg brukte en rake rive”. “Vi selger jule tre”. “Vi selger toalett ruller”. “Det er tilbud på Ananas Biter”. Det finnes graverende eksempler og, faktisk mer graverende enn heklet under tøy 😉 og kongle bånd 😉 i håret men de kan kommentarfeltet få komme med. 🙂

Ps! Jeg vet mange har dysleksi og lignende. Dette innlegget gjelder ikke dere.

Ps!! Jada, du finner feil på min blogg.

Ps!!! Det er ikke bare skriftspråk som skjærer i øynene…

Les: Skjære unge mennesker i dagens Norge

 

#norsk #grammatikk #feil #riktig #orddeling

Så vi må faktisk lage en lov som forbyr kriminelle gjenger..

Hm… skal vi se.. La meg tygge litt på denne en gang til..

Vi skal lage en lov som forbyr KRIMINELLE gjenger…

Altså..

Jeg trodde jo jeg da, i min åpenbare dumskap, at det ikke var lov å være kriminell fra før av. Du er vel kriminell samme om du er alene eller sammen med andre?
Politiet skal da altså nå gå opp til en gruppe mennesker og spørre

-1 er dere en gjeng?

-2 er dere kriminelle?

Får de svaret ja på begge er jo saken biff, rett i arresten med alle sammen. Får de svaret nei på begge er jo og saken biff, «bare fortsett den flotte livsførselen».

Det som derimot kan skape litt trøbbel er om det svares ja/nei, eller nei/ja..

Det kan muligens hjelpe litt på om politiet har oppfølgingsspørsmål : har du kjøpt en machete i det siste?  Machete skal det nemlig også bli en lov som sier er forbudt.

I et land der vanlige folk blir bøtelagt om de glemmer ta av seg snekker-, hytte- eller annen kniv må vi altså ha en lov om at det ikke er lov å kjøpe seg machete…

Rekk opp handa alle sammen som har hatt bruk for en machete i det siste? Med mindre du kapper isolasjon daglig har du vel strengt tatt ikke bruk for en machete i dette landet? Greit nok at stat og kommuner driver dårlig vedlikehold av vei… men så dårlig at du må ha en machete hendig er det ikke.

Nå er det jo sånn at om vi skal lage lover som forbyr alt som er farlig i dette landet så havner vi jo fort opp i diskusjoner om steikepanner og kjevler må inn på lista over farlige slagvåpen.. så dit skal vi vel ikke. Men det er lov å bruke hue i butikken og.. Kommer det inn en fyr på byggevarebutikken med capsen bak frem, sæggebukse, svære gullkjeder, tattiser, litt vill i blikket og med gangster-gange, som legger tre macheter på disken og sier han skal ha de.. så går det an å stille kontrollspørsmål om han driver og etterisolerer huset sitt feks..

 

 

 

 

 

Spennende dager frem mot 12 mai

Hva kan komme ut av dette?

 

Jeg trodde faktisk ikke Narvik og Flod ville dra dette så langt, men så feil tok jeg (og sikkert flere med meg).

Midlertidig forføyning ;

Det kan vel faktisk ikke bety annet enn at Narvik krever å få beholde plassen i Fjordkraft-ligaen inntil en rettsak har avgjort om vedtaket Norges Ishockeyforbund fattet 24 mars 2021 skal gjøres ugyldig fordi det eksisterer en liten saksbehandlingsfeil med hensyn til høring før vedtaket gjort 14 september 2020.

Ankeutvalget har gjort sitt arbeid og konkludert med at vedtak 24 mars er gyldig fordi vedtak gjort 14 september er rettskraftig.

 

Hva kan skje nå?

Alle jeg har snakket med sier det samme: Rettsvesenet kommer ikke, og kan ikke, bestemme hvor hvilke lag skal spille i norsk ishockey. Forbundstyret er øverste myndiget i hockeyforbundet, dog har de ankeutvalget å forholde seg til om klubbene ikke er enige i vedtak.

Da gjenstår ett stk scenario, og det er en erstatningssak Narvik kan forsøke seg på. For å vinne frem der må de vel få medhold i at vedtak 14 september er ugyldig. En rett vil vel ikke gå inn og begynne vurdere tolkninger av hjemme/borte og den biten av klagesaken.. så eneste håp ville jo da være å få vedtak kjent ugyldig, og så søke erstatning for tapte inntekter.

Kanskje må det beløpet da veies opp mot mindre kostnader ved å spille 1-div kontra FK-liga. (i 1-div er jo dobbeltmatcher hjemme og borte en innarbeidet ordning for alle lag). 1-div betyr vel færre overnattinger og mindre frikjøp vil jeg tro.

 

Men la oss leke litt med en tanke:

Si at norsk rettsvesen gir Narvik medhold i saken/forføyningen og de av en eller annen mystisk grunn får igjennom at Narvik skal spille i Fjordkraft-ligaen inntil rettsak er ferdig.

Så da begynner liga med 11 lag, for ved å få en midlertidig forføyning må vel Ringerike også innvilges opprykket i påvente av rettsak avgjort.

La oss da, for morro skyld, si at rettsak avgjøres 15 des.

Ender rettsak med favør Narvik må jo da liga spilles helt ut med 11 lag

Men…

Ender rettsak med favør Ishockeyforbundet får man da en komplett uholdbar situasjon.

-FKL spilles videre med 10 lag

-Narvik ned i 1-div, men hva gjøres da med situasjon opp mot de andre 1-div-lagene. (poeng/kamper etc)

-Narvik sine kamper i FKL strykes

-De som har tatt poeng i FKL mot Narvik mister de

-De som har putta, fått assist og minutter mot Narvik i FKL mister de

 

De som har vært i Narvik sitter jo i da igjen med kostnader i 100-tusen kronersklassen uten å ha noe tellende resultat igjen for å ha brukt de pengene.

Jeg har en anelse om hvilken klubb som da kommer til å tilsendt et krav om dekking av de kostnadene.

 

Bruk helgen godt 🙂

10 mai henter jeg oppholdskortet mitt i Norge.. (jææævla Brexit-driiiit.. måtte fornye)

12 mai er rettsmøtet

 

Er den nymotens skolen egentlig bra for de minste barna?

Burde vi kanskje gå tilbake til det gode gamle klasserommet for barn i 1-4 klasse?

Det har blitt med tiden blitt etablert en mal for hvordan skolebygg skal se ut i dagens Norge. Det spiller nesten ingen rolle om du går inn på en videregående skole eller en barneskole, opplegget er det samme. Åpne rom, mye glass, dører her og der, et stort samlerom i en type midtgang, masse åpen plass, amifi, etc. Alt er veldig nymotens og flott, ikke misforstå, det er ikke noe jeg heller vil enn at skolebyggene skal være moderne og up to date…men kanskje har man gått litt for langt for de minste barna?

Burde man rett og slett ha rene gode gammeldagse klasserom (selvfølgelig modernisert) for de minste der konsentrasjonen ikke blir utfordret av glassvegger, åpne dører, skjermer? Burde man ha en skolehverdag for de minste som ikke så enkelt brytes opp av folk som går forbi? Muligheter til å miste konsentrasjonen? Muligheter til selv å åpne dører og “stikke av” inn i skolens indre?

Jeg sier på ingen måte at alt var rosenrødt “i gamle dager” heller.. Det kan du feks se om du leser denne: Jeg ble vurdert.. som er vurderingsboken min fra barneskolealder på Eikli Skole. Det var nok av ting å bli forstyrret av dengang også, men sjelden så man lærere etc måtte ut å lete etter elever som “ikke gadd mer” og bare gikk ut døra.

Jeg ser helt klart at de største elevene på barneskolen helt sikkert klarer håndtere dette med den nye lesten av skolebygg. Dette med å ha det mer åpent og være klar for læring mer tilpasset det de møter i studier senere i oppveksten er helt sikkert innafor på alle mulige måter, men jeg er ikke sikker på at barn fra 6-10 år trenger å gå på skolen på samme måten.

De minste barna har “jobbe-økter” på samme måte som de eldre. Er det noe poeng? Burde ikke fundamentet for all senere læring være prioritet nummer 1 for de minste. Det innebærer jo også det å lære seg å sitte stille, høre på lærere, oppføre seg ordentlig i et klasserom, etc etc.. dvs videreføring av folkeskikk og oppdragelse de burde/skulle ha fått hjemmefra fra de var små.

Oppdra ungen din selv, læreren og treneren har ikke tid

Jo mindre de minste barna har mulighet til å miste konsentrasjonen, jo bedre er det. Burde man ikke da kanskje se litt på utformingen igjen av klasserommene til de minste? Kanskje sørge for at ungene ikke selv bare kan trykke på en knapp for å åpne dører?

Jeg vet at skolegangen nå er annerledes enn da jeg var liten. Men en ting er lik, en ting skal alle barn gjøre, slik som vi også gjorde, nemlig lære å lese, skrive og regne. Er det lettere nå, med de nye skolene, eller var det lettere før?

Klasserom med svære skjermer barna ser film på i matpausa. Har du lett for å falle ut av konsentrasjon, ja da er det lett å sitte og se på den skjermen og vente på matfriminutt isteden for å følge med på lærer.

Det er selvsagt flott at dagens unge slipper å se lærere somle og fomle med head-over’n hver eneste gang den skulle brukes.. fokus inn og ut.. løfte og senke.. legge på papiret bak/frem og opp/ned. Det er også flott at dagens unge slipper se en lærer komme trillende med en tv med VHS-spiller under, for så å se at samme lærer ikke på tørre møkka klarte få bildet opp på tv’n før halve dobbeltimen hadde gått.

Fremskritt er bra.

Men kanskje har det gått litt fort frem for de minste barna som skal lære basiskunnskap?

 

Jaja.. her er en liten historie om at ikke alt er rosenrødt på videregående heller: Lærer som diskriminerer gutter!

Gutten, den unge mannen, i det innlegget kom seg videre til skolen han ville og gjennomførte med glans… og har nå fått lærlingeplass… på tross av den kvinnelige læreren som faktisk motarbeidet guttene som valgte den læreveien.

 

Fange avslørt av vagina-stunt…

Det er stadig vekk noen overskrifter som er mer klikk-bait enn andre.

Fange avslørt av vagina-stunt var en av de i dag.

Jeg trodde jo at her kom en historie om en dame som hadde stukket av fra fengsel og brukt vaginaen i prosessen… men neida..

Nettavisen kunne altså fortelle om en fange som skulle inn og sone i fengsel for narko og våpen…og fant ut at “heisann.. det kunne jo vært lurt å ha med seg litt beskyttelse inn i fengselet”. Jeg skjønner jo damen godt.. for etter å ha sett endel på den Orange is the new black serien så har jeg jo sett at det foregår jammen meg saker og ting annet enn dusjing i sakte film etc i kvinnelige fengsler.  Vel damen som skulle settes inn, hun satte også inn…noe… Hun fant seg en liten 5-skudds pistol hun og gjemte hele sulamitten i vagina. Pistolen ble ikke funnet før 18 dager etterpå… blant sakene hennes på cella.

Denne lille historien fikk meg til å tenke på forrige gang en vagina-kunstner var i media. Hun het Kim Anami. Hun er sex-coach og vagina vektløfter og har en instagramkonto der hun poster under hashtagen ThingILifteWithMyVagina. Der legger hun ut bilder av seg selv mens hun angivelig løfter litt av hvert, ved hjelp av underlivsmusklene. Hun løfter vekter, men også bananklaser, juiceflasker, smultringer og – surfebrett. Hvorvidt det er små eller store surfebrett vet jeg ikke.

Den historien minner meg også om et innlegg jeg engang skrev som het VM i vagina!

Kommer snart til et sted nær deg!

Overskriften er jo selvsagt litt misvisende da. Det er jo ikke snakk om et VM hvor 100 damer fra hele verden kommer sammen ala Miss World eller Universe og henger sammen i tykt og tynt i en uke og sammenligner vaginaene sine. Ikke er det heller en horde av damer som dukker opp med vajazzle dekorerte vaginaer og kjemper om en plass i et eller annet show i Vegas. Det er jo heller ikke snakk om et VM der vaginaene skal ut og konkurrere i hopp, tøy, sprik og bøy… neida.. Dette er snakk om en helt ny gren konkurranse i verden. Nemlig hvor mye kan du løfte med vaginaen din?

Nå er ikke vaginaløfting veldig utbredt enda, og ikke veldig godt dokumentert heller, så hvordan man egentlig løfter er litt uvisst. Det som virker veldig sikkert utifra bildene er at man starter ikke konkurransen med en 5 liters bøtte med glid og frivekter i økende størrelser. Det ser tvert om ut som om det fines et “grep” som skal tas tak i.. og så henger man tyngre og tyngre vekter i en snor fra dette “grepet”. Det antas at alle deltakere stiller med eget utstyr….ihvertfall grep.

Selvfølgelig, for at dette ikke skal bli for dumt og ikke bli tatt seriøst nok, så står jo selvsagt ikke damene nakne på podiet og løfter. Og kanskje er det sånn at de som konkurerer i denne grenen kanskje ikke er de vi ønsker å se nakne heller.

Nåvel. Glad-nyheten til alle dere damer der ute som nå leser dette og tenker at “heyy, det å løfte ting med vaginaen…det er sporten for meg” er jo at siden dere ikke trenger stå nakne på podiet så er det bare å dukke langt inn i klesskapet og finne igjen god-trusa, trusa med huller, trusa du har lagt innerst i skapet, den som har hull akkurat der, men ellers er sååå god å ha på.

Den trusa og en ny fjong tights med et lite klippet hull på et strategisk sted er alt du trenger til denne sporten….ja i tillegg til et “grep” da…

Verdensrekorden pr nå er 14 kg.

Det anbefales å starte forsiktig i denne sporten.

Opprinnelsen er jo “klipping” av urinstrålen men fra det til å henge alt fra 1 til 14 mynter med hull i tampongsnora var kort for verdensrekorholderen. På hvilket tidspunkt dette gikk fra å være opptrening til konkurranse vites ikke…men pr dags dato kan altså Tatyana fra Russland løfte 14 kg..

 

Lykke til jenter !!!

Hvorvidt  “jeg kan knipe og løfte 14 kg” er et sjekketriks er åpent for diskusjon…

 

Ps! Miss World/Universe kan googles uten fare…

Ps! Ps! Vajazzle kan også googles… (se deg over skuldrene først)

Ps! Ps! Ps! Vagina løft…ufarlig..

Ps! Ps! Ps! Ps! Vagina lift….aaaargh…øynene mine….

#sex #kropp #vagina

 

Hva visste Narvik egentlig da serien startet?

Kan Narvik egentlig på noen måte påberope seg å ikke ha visst betydningen av retningslinjene?

Det står nå i Fremover at Narvik tar saken til retten. Oslo Tingrett er neste stopp. Der vil Narvik, ifølge Flod, kreve at de beholder plassen i Fjordkraft-Ligaen inntil sak er avgjort. Saken er da todelt; Narvik krever nedrykk gjort ugyldig. Narvik krever erstatning i forbindelse med nedrykk. Når det gjelder størrelse på erstatning vil ikke Flod si noe om beløp annet enn at det er «betydelig».

Narvik har to vedtak de kan ta for seg.

Septembervedtak og vedtak. Det er 2 forskjellige ting i denne saken, og de to forskjellige benevnelser er hentet fra Ankeutvalgets utsendte papirer etter ferdig ankesak.

Septembervedtaket er altså det fra september 2020 der retningslinjene ble vedtatt. Vedtaket er det fra mars da Narvik ble sendt ned i 1-div.

Det er, slik jeg ser det, 3 stk knagger Narviks ledelse henger saken sin på.

1- at det er en saksbehandlingsfeil ved at ikke det var en vanlig 3 ukers høring før septembervedtaket ble fattet.

2- at man ikke forstod/visste at det var 18 kamper i seg selv som gjaldt og ikke dobbel serie i definisjonens betydning i kampreglement for ordinær serie.

3- at man ikke har spilt hjemme mot Gruner.

Narvik mener vel da, slik jeg forstår det, at man ikke kunne effektuere vedtaket 24 mars 2021 fordi det bygger på septembervedtaket 2020.

Når det gjelder de andre punktene til Narvik så mener jeg Forbundet, i sine papirer gitt ankeutvalget, beviser at Narvik er og var blitt informert om retningslinjene og at det var 18 kamper og ikke 9×2 kamper som gjaldt. Med det som bakteppe faller da argumentasjonen om manglende kamp mot Gruner bort.

Det er ikke til å komme bort fra her at Narviks ledelse har sovet i timen.

 

For de som ikke har lest ankeutvalgets papirer, og da følgelig heller ikke Forbundets redegjørelse så klipper og limer jeg litt inn her:

**Derfor ble slike retningslinjer vedtatt den 14.09.2020, og informasjon om dette ble sendt til klubbene i et eget rundskriv den 15.09.2020. Samme dag som rundskrivet ble sendt til klubbene, ble retningslinjene offentliggjort på www.hockey.no og på sosiale medier. Forbundsstyret ønsket å gi klubbene tid til å sette seg inn i retningslinjene i god tid før sesongen startet den 03.10.2020. Derfor var det et poeng å vedta og distribuere retningslinjene midt i september.**

**Ifølge de som deltok på forbundsstyremøtet den 14.09.2020, er det ingen tvil om at intensjonen til de som vedtok dette, var at dobbel serie skal forstås som kampantall tilsvarende dobbel serie, altså minimum 18 spilte kamper. Forbundsstyrets intensjon med vedtaket var å formulere en regel for hvordan utfallet ville bli dersom sesongen ikke lot seg gjennomføre. Tanken var at å ta utgangspunkt i minimumskrav til antall kamper spilt, var enklest å forholde seg til, samtidig som det ble vurdert at dette ga et tilstrekkelig antall kamper for å ivareta et minimum av sportslig rettferdighet. Etter forbundsstyrets oppfatning ville et kampantall tilsvarende dobbel serie (18 kamper pr lag i Eliteserien) sikre dette.**

**Retningslinjene i rundskrivet datert 15.09.2020 ble gjennomgått særlig i ett møte mellom klubbene i Eliteserien og NIHF den 28.09.2020. I dette møtet redegjorde NIHF for at forutsetningen for vedtaket var at alle klubbene måtte oppnå kampantall tilsvarende dobbel serie, altså minimum 18 kamper. Verken i dette møtet, eller i andre møter hvor retningslinjene har vært tema, har Narvik eller andre klubber stilt spørsmål til prosessen, vedtakets innhold eller tolkningen av retningslinjene. Verken Narvik eller noen av de andre klubbene benyttet sin mulighet til å anke vedtaket datert 14.09.2020.**

**Ikke på noe sted i vedtaket fra 14.09.2020, i rundskrivet som ble sendt ut til klubbene dagen etter eller i den etterfølgende korrespondansen, har forbundsstyret vist til definisjonen av «dobbel serie» i kampreglementet § 2-4 nr. 1. NIHF har derimot i kommunikasjon med klubber og offentligheten vedrørende dette, vært tydelige på at forutsetningen i vedtaket fra 14.09.2020, er kampantall tilsvarende dobbel serie, altså minimum 18 spilte kamper. Ett eksempel på slik etterfølgende kommunikasjon finnes i en artikkel publisert i nettutgaven til avisa Framover, som kommer ut i Narvik, den 01.11.2020. I denne artikkelen er generalsekretær Ottar Eide i NIHF er sitert på følgende måte: «- For det første må dobbel serie være gjennomført, det vil si 18 kamper.»**

**Fra 14.09.2020 og ut sesongen 2020/2021, ble det arrangert til sammen 24 møter mellom klubbene og NIHF. Da alle lag hadde spilt minst 18 kamper, og forutsetningen gitt i vedtaket fra 14.09.2020 dermed var innfridd, ble dette orientert om i møte den 04.01.2020. Sportssjef i NIHF, Petter Salsten, ledet disse møtene, og rutinen var at det i innkallingen til neste møte, ble utsendt oppsummering fra forrige møte, samt aktuelle temaer for kommende møte. I innkallingen til møtet 04.01.2021, er det blant annet skrevet: «Scenarioer ved ikke fullført seriespill, nok kamper nå til å lage ranking for sluttspill og kvalifisering/nedrykk (referer til vedtaket 14/9).»**

 

Jeg synes ikke det er noen tvil. Her går det tydelig frem at alle klubbene i Fjordraftligaen ble informert om det samme, og hadde tid før første seriekamp til å både diskutere og evt legge inn anke/protest på septembervedtaket. Det gjorde de ikke.

Så da gjenstår bare 1 stk knagg da..

Hvor mye skal man legge vekt på en saksbehandlingsfeil i et år, en tid, som er meget spesiell på alle mulige måter? Der klubber og forbund alle har måttet gjøre ting på andre måter enn vanlig?

Googler man litt og leser litt.. ja da ser man, enkelt sagt, at kravet for at et vedtak skal kjennes ugyldig er at høringen i forkant med stor sannsynlighet ville ført til et annet vedtak enn det som er utsendt på høring.

Det sier vel Forbund, og Ankeutvalget at er lite sannsynlig.

For ordens skyld. Ankeutvalget behandlet vel ikke septembervedtaket i ankesaken annet enn at de så på om det var rettskraftig eller ikke. Det kom de frem til at det var, og derfor kunne Forbund fatte lovlig vedtak 24 mars.

 

Det er mye man ikke vil høre etter ungene er lagt

Det er tidlig mai og solen begynner såvidt varme når den treffer nesa som såvidt er tinet opp etter kulda traff landet i oktober.

Nå er det (dessverre) slik at med vår og varme våkner også handymenn i nabolag opp og skal fikse alt mulig til alle døgnets tider. Pensjonister som er hjemme hele dagen, venter helt til arbeidsfolk er hjemme og skal sitte og nyte middag ute, før de fyrer motorsag, gressklipper, båtmotor, hekkesag, høytrykk-spyler, etc etc.

Det er slik år etter år. I hele landet. Det krangles om helligdagsfred, søndagsfred, kirketid og alt mulig mellom himmel og jord. Det virker som om mange helt har glemt det å vise hensyn. Kanskje se seg rundt og sjekke om naboer sitter ute og spiser, har gjester eller på andre måter kanskje blir forstyrret om motorsaga fyres akkurat der og da.

Når så det er sagt;

Det finnes kun en ting som er værre enn terrorisme, skolekorps, Hotell Cæsar og syngende radioreklame tilsammen, og det er bråk etter du har lagt ungene.

Mange tenker seg ikke om. Mange gir faen. Mange er uvitende.

Mange kommer til å huske denne lista den dag de selv blir småbarnsforeldre.

Så here we go…

 

10 ting du ikke vil høre rett etter du har lagt ungene:

 

10 – Gressklipperen til nabo’n

9 – Ringeklokka…

8 – Pappa… Jeg har bæsja….

7 – Røykvarsleren…

6 – Brrrrskradaladdabraddakoonkk…fra vaskemaskinen på vaskerommet…

5 – En i nabolaget som starter motorsagen sin….

4 – Rennende vann fra uventet sted..

3 – Pappa…jeg må spyyyyyyblarffff…

2 – Du kjære, vi må snakke sammen..

1 – Isbilen

 

Av alle disse er utvilsomt isbilens DA RING DING DING, DA RING DING DING… den aller verste.. og er det ingen som kommer ut til bilen i løpet av minutter så er det : DA RING DING DING… DA RING DING DING.. sånn for å sørge for å virkelig bli hørt.