Det er 16 kamper igjen i årets 1-divisjon

Gratulerer til Nidaros og Narvik med play-in plass.

Det er ikke 100% spikret enda hvem som blir 1, 2, 3 og 4, men det er 100% garantert at Nidaros og Narvik skal spille play-in. Det er også nå kun Nidaros og Narvik som kan vinne 1 divisjon 2022-2023. Comet på tredjeplass kan ikke ta igjen Nidaros uansett hvordan de 4 siste kamper går.

Nidaros og Narvik er begge på østlandet kommende helg og møter hhv Furuset og Gjøvik. Distansen lagene imellom er 5 poeng før denne helgen der Furuset trenger alle poengene for å hente Lørenskog, og Gjøvik trenger alle poengene for å ha en mikroskopisk sjanse på å hente Bergen. 2 rene tap for Gjøvik mot Narvik kommende helg betyr Gjøvik og Hasle-Løren i kvalifisering. Da spiller det sånn sett ingen rolle hva Bergen finner på.

Skulle avstand Nidaros – Narvik være den samme før siste serierunde vil 1-div få en ren seriefinale i Narvik siste spillehelg.

Det er mye som kan avgjøres for topp4 plasseringene kommende helg. Mye å spille om, spesielt med tanke på hjemmebanefordel i play in.

 

Gjenstående kamper for lagene:

Nidaros : Fur x2 (b), Nar x2 (b)

Narvik : Gjø x2 (b), Nid x2 (h)

Comet : Ber x2 (h), Lør (h/b)

Furuset : Nid x2 (h), H/L (h/b)

Lørenskog: H/L (h/b), Com (h/b)

Bergen : Com x2 (b), Gjø x2 (h)

Gjøvik : Nar x2 (h), Ber x2 (b)

Hasle-Løren : Lør (h/b), Fur (h/b)

 

 

Tabell og lek med tall:

Nidaros, 67 poeng, 31 kamper, kan oppnå 79 poeng

Narvik, 62 poeng, 31 kamper, kan oppnå 74 poeng

Comet, 53 poeng, 31 kamper, kan oppnå 65 poeng

Lørenskog, 53 poeng, 31 kamper, kan oppnå 65

Furuset, 48 poeng, 31 kamper, kan oppnå 60

Bergen, 45 poeng, 31 kamper, kan oppnå 57 poeng

Gjøvik, 36 poeng, 31 kamper, kan oppnå 48 poeng

Hasle-Løren, 8 poeng, 29 kamper, kan oppnå 20 poeng

 

Konklusjoner:

Hasle-Løren er i kvalifisering om å holde seg i 1-div

 

Play-in pr nå:

Nidaros – Lørenskog i best av 5

Narvik – Comet i best av 5

 

Det er ikke mål før pucken er droppet!

“men han viste jo mål”… Har du hørt det bli sagt?

Et mål blir scoret, tilsynelatende, for dommer nede i sonen viser med arm at det er mål. Så snakker dommerne sammen, og blir enige om at det skal sjekkes på video. De gjør det, går ut på isen igjen og forteller sin beslutning basert på videosjekken.

Dette er jo noe vi opplever hele tiden i kampene i Fjordkraftligaen.

Men det er ikke egentlig det som skjedde. Han dømte ikke mål.

 

Det er 2 hoveddommere og 2 linjedommere som sammen skal dømme kampen.

I forbindelse med målsituasjon er det stort sett alltid hoveddommerne som er “på jobb”.

Hoveddommer inne i sonen har som primæroppgave å se om puck er i mål eller ikke.

Hoveddommer ute holder oversikt og tar de utvisninger som skjer. Innedommer tar også de han ser selvsagt.

Hoveddommer inne i sonen, som står blant spillerne, og som må flytte seg rundt hele tiden for ikke være i veien har ikke like lett for å se alt som skjer, forsøk selv en gang hvis du får mulighet. Mulig en sammenligning kan være å stå midt inne i et veldig trafikert veikryss og se hvem som bruker blinklys og ikke, kontra stå oppe på et hustak og se ned på veikrysset.. oversikten blir en helt annen.

 

Hver eneste gang hoveddommer inne i sonen blåser av og peker på mål, så dømmer han faktisk ikke mål, han dømmer at pucken har vært inne. Det er altså ikke pr da et godkjent mål.

Dommerne kan når som helst, fra pekt “puck inne” til pucken droppes etterpå faktisk gjøre om beslutningen hvis reglene tilsier det.

Godkjent mål er det ikke før neste dropp tas. Da kan man ikke gjøre om. Det er også grunnen til  at tavla i hallen aldri skal få mål påsatt før etter dropp er gjort. (egentlig skal heller ikke utvisning slettes før dropp er gjort, men noen systemer lar deg ikke slette mens klokke er i gang)

Det samme gjelder jo da om innedommer viser “ikke-mål” i spillet… men ved neste avblåsing går og sjekker på video. Hvis video da viser at det var mål, ja da dømmes mål og klokke skrus tilbake til da det burde vært avblåst.

 

Har dommer “pekt mål” så må video vise med 100% sikkerhet at det ikke var mål for at besluting skal gjøres om.

Har dommer vist “ikke-mål” så må video vise med 100% sikkerhet at det var mål for at beslutning skal gjøres om.

 

 

 

Hvorfor straffer ikke Forbundet Lillehammer nå?

Årets sesong begynner å utfolde seg på akkurat den måten jeg var “redd for” da trøbbelet med Manglerud Star og Lillehammer kom ut i media.

Jeg pleier normalt ikke å la personlige følelser skinne alt for mye igjennom i det jeg skriver, men dette innlegget blir nok slik. Jeg er ringerikemann, og skal i dette innlegget skrive Ringerike (og forsåvidt Grüner) sin sak.

Det hører selvsagt ingen steds hjemme at man kjører i gang med import av spillere uten å ha dekning for lønna til alle spillerne den kommende sesongen. Sakene med frislipp av spillere fra Lillehammer og Manglerud Star føyer seg bare inn i rekken av saker om utenomsportslige ting i vår øverste serie. Oversatsing, overbudsjettering, etc.

Manglerud Star oversatset med importer, gikk tom for penger, fikk ikke inn penger, og måtte så ta konsekvens av det og fristille importene. Kanskje dette ikke er “ulovlig” mht klubblisensreglementet, men det er jo ikke slik man skal drive på i Fjordkraftligaen. Hjemmelen for å gjøre noe med Manglerud Star pga dette har vel Forbundet muligens ikke, annet enn å evt sanksjonere i forbindelse med lisenssøknad kommende sesong om økonomien fortsatt ikke er i orden.

Lillehammer er en annen sak. De har vært underlagt en handlingsplan.

Klubblisensreglementet sier mye om forskjellige typer poengtrekk for hvert enkelt brudd på lisensreglementet, noe som gir Forbund mulighet til å starte en klubb med minuspoeng. Men i Lillehammers tilfelle er det også noe annet som er i virkning:

Lillehammer har brutt handlingsplanen. De har ikke oppfylt handlingsplanen. Hvorfor er det ingen konsekvens nå? Hva i all verden er poenget med frist til 31.12 (jada, vet om regnskapsår kontra sesong) om man ikke tar grep der og da når fristen går ut og den er brutt?

Rett og slett : Hvorfor inndras ikke lisensen til Lillehammer nå?

 

Lillehammer hadde 40 poeng da spillere måtte gå. Nå, 11 kamper senere har de 43. De har tatt 2 poeng mot Ringerike og 1 poeng mot Frisk Asker på de 11 kampene.

Manglerud Star hadde 17 poeng ved nyttårstider, og har på 11 kamper etter dette tatt 10 poeng. 1 mot Grüner, 3 mot Ringerike, Lillehammer og nå sist Frisk Asker.

Mange, meg inkludert, mener at både Manglerud Star og Lillehammer har økonomisk-sportslig “dopet seg” til poeng, antakeligvis nok poeng til sluttspillsplass, noe Ringerike og Grüner ikke har gjort.

 

Det absurde i hele denne situasjonen kan jo bli:

-Ringerike og Grüner havner i kvalifisering mot feks Nidaros og Comet.

-Nidaros og Comet vinner kvalifiseringen og rykker opp.

-Ringerike og Grüner rykker ned

-Forbund innvilger ikke Lillehammer og/eller Manglerud Star lisens

-Ringerike og Grüner tilbys plass i FKL igjen.. slik regelverk sier

 

Jeg mener noe bør komme fra Forbund nå. Brudd på handlingsplan må betyr noe. Det kan ikke være slik at man nå sitter inne på Forbundskontorene og sammen klør seg i hodet for å finne ut hvordan man skal få Lillehammer gjennom dette mer eller mindre ustraffet fordi man har NTG der oppe.

(bare så det er sagt, skulle Grüner gå forbi Ringerike på tabell så mener jeg fortsatt dette)

 

Når så det er sagt:

Jeg liker best at det sportslige skal avgjøre. Derfor mener jeg personlig at Manglerud Star og Lillehammer bør straffes i inneværende sesong på grunn av dette med økonomisk rot.

-trekk Manglerud Star 10 poeng og Lillehammer 20 poeng.

-sett de på plass 9 og 10 uansett hvordan de gjør det nå på slutten.

La spillerne spille kvalifisering om å få bli i Fjordkraftligaen

Forbundet får så mulighet til å ikke innvilge lisens på vanlig måte.

 

Det kan ikke bli slik at det skal lønne seg å økonomisk-sportslig dope seg til nok poeng for så å måtte kvitte seg med spillere.

Det skaper hvert fall en presedens vi ikke skal ha i norsk ishockey

 

 

 

 

 

 

Seriøst Støre; Regjeringen din kjører Norge på ræva

Strøm, mat, drivstoff, renter.. Alt er dyrere, alt blir dyrere.


Hva gjør regjeringen?
Ingen verdens ting.
Man følger situasjonen nøye.

Bedrifter går konkurs. Bedrifter permitterer. Private husholdninger sliter ekstremt økonomisk og mange vet ikke hvordan de skal klare seg.

Arbeiderpartiet er rett og slett ikke riktig medisin for Norge.

Når man på toppen av all annen elendighet også presterer å kutte i sykehustilbud, eldreomsorg, psykiatriske tilbud etc.. da vet du at Arbeiderpartiet har mistet all troverdighet mht det å være solidarisk.
«Store gutter gråter ikke, de tar livet av seg» var en overskrift her om dagen. Jeg tror dessverre tafattheten til regjeringen kommer til å øke det tallet drastisk om ikke det straks tas grep for å sette Norge tilbake på sporet.

Når så Norge i tillegg kanskje har den mest usympatiske, minst medfølende, minst karismatiske, mest politisk pjatt pratende, minst medfølende helseminister noensinne i Ingvild Kjerkhol så hjelper ikke det i det hele tatt.

Jeg liker ikke bruke ordet krise for mye, for det er sjelden det egentlig er krise her oppe i steinrøysa. Men nå er det krise. Det er krise fordi det Norges innbyggere har bygget opp blir ødelagt av regjeringen som sitter og teller penger inn i statskassa istedenfor å ta ordentlig grep.

Dagens regjering, og deres politikk, sender Norge tilbake til helsekøer, dårlige tilbud, masse folk på trygd og generell misnøye i samfunnet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå Ringerike Panthers… Nå skal det gjøres!

Det er 9 seriekamper igjen av sesongen 2022-2023

Søndag 29 januar klokka 17.00 hjemme mot Grüner

Torsdag 02 februar klokka 18.30 borte mot Manglerud Star

Lørdag 04 februar klokka 16.00 borte mot Sparta

Søndag 05 februar klokka 17.00 hjemme mot Sparta

torsdag 16 februar klokka 18.30 borte mot Storhamar

Søndag 19 februar klokka 17.00 borte mot Vålerenga

Torsdag 23 februar klokka 18.30 hjemme mot Frisk Asker

Lørdag 25 februar klokka 14.00 borte mot Stjernen

Tirsdag 28 februar klokka 19.00 hjemme mot Lillehammer

(uthevede er hjemmekamper som skarpe lesere allerede har oppdaget)

Ringerike ligger 5 poeng bak Manglerud Star. Det er kun snakk om Ringerikes sjanse til å hente Manglerud Star nå. Ringerike har 9 kamper igjen å spille. Stavanger er unnagjort, 2 x Sparta + 1 mot hver av de andre gjenstår. 4 hjemmekamper og 5 bortekamper.

Nøkkelkamper er Grüner nå på søndag, Manglerud Star borte på torsdag og Lillehammer i siste seriekamp hjemme den 28 februar.

Tar Ringerike 6 poeng nå de kommende 2 kamper vil Ringerike høyst sannsynlig ligge foran Manglerud Star på poeng og innbyrdes før man møter Lillehammer i siste.

Innbyrdes Manglerud Star – Ringerike

Kamp 1 : Manglerud – Ringerike 7-0 = 3-0 poeng, 7-0 mål fav MS

Kamp 2 : Ringerike – Manglerud 3-2 sd. = 2-4 poeng, 9-3 mål fav MS

Kamp 3 : Manglerud – Ringerike 3-7 = 4-5 poeng, 12-10 mål fav MS

Kamp 4 : Ringerike – Manglerud 0-3 = 5-7 poeng, 15-10 mål fav MS

Dvs; Ringerike må ta 3 poeng i siste for å være foran på innbyrdes.

Nå skal det selvsagt spilles mange minutter hockey før dette er avgjort. Manglerud, Ringerike og Gruner kan også selvsagt plukke poeng fra de andre lagene og dermed forandre litt på situasjonen.

Ringerike må ha tilbake spillere som kan være med å avgjøre dette. Åslin og Søderberg i første omgang. I tillegg må flere, som Nilsen, Pappalardo, Carho bli venn med pucken igjen og være med på å avgjøre. Rimjans må tilbake til slik han startet sesongen med gode avslutninger. Parks spiller seg mer og mer i form og passende vil det være om det løsner mot Gruner og Manglerud.

Det «gjør ikke noe» om Ringerike taper for de samme topplagene som Manglerud. Det er de interne oppgjørene som nå teller mot slutten.

Skulle Ringerike ta 8-9 poeng nå mot slutten og klare plass 8 med 35 poeng i en sesong der laget har slitt med skader og sykdom i fryktelig mange kamper..ja da får man klask your lår og klask your støvel og si seg fornøyd med plass i serie og nye kvartfinaler.

Klarer de ikke det og må spille kval, ja da er ikke det noen krise heller. Boork og Brax har nok lært at man sliter ikke ut topp6 gubber i desperasjon bare Drillo-teorier kan underbygge om veien mot kvalifisering er 99% sikker.

Ringerike vil uansett hvordan det går spille kvart eller kvalifisering med et lag man har hatt råd til å ha, på samme måte som Gruner.
Så får andre klubber svare for sin økonomi og disposisjon av denne.

 

 

Fjordkraftligaen; spennende helg kommer!!

Viktige topp- og bunnoppgjør helgen som kommer

En kamphelg med kamptider helt etter Bendik Eriksens ønske og hjerte. Lørdag kan du altså som hamarværing sitte hjemme i godstolen, eller på pub, se toppoppgjøret Sparta – Stavanger først, og så når den kampen er slutt ta en rask jogg (eller drosje… mer sannsynlig) bort i CC-Amfi og se Mjøs-derbyet Storhamar – Lillehammer. Du kan dessverre ikke, på grunn av drit-treige Hamar-politikere, dra i CC tidlig og se kamp med en duggfrisk i handa og slippe den jogge/taxi-turen.

Denne komboen mefører selvsagt at mange vil ha en sofa-søndag. En sofa-søndag der de kan ligge med joggings, t-skjorte og raggsokker samt handa plassert inn i ostepopp-posen og se på Vålerenga – Stjernen eller Ringerike – Grüner. (har på følelsen at jeg vet hva det valget blir for de aller fleste av nevnte supportere)

Sparta – Stavanger, et realt toppoppgjør der begge lag kan med seier ta et lite grep om seriemesterskapet hvis alt ellers går som det skal for lagene. Sparta med 2 hengekamper (Ringerike/Grüner) forventer vinne de 2 og kan derfor med 3 poeng her være 3 foran ved opptelling.

Manglerud Star mot Frisk Asker bør være en borteseier. Manglerud sablet ned av Grüner i 2 perioder før de kommer litt tilbake i tredje. Frisk Asker tapte 1-3 hjemme mot Vålerenga i hva som ifølge boxscore så ut til å være en kamp de ikke var klare til 1 periode men som de skuddmessig vinner i andre og tredje. 11-0 i skudd i andre periode sogar..?

Storhamar – Lillehammer.. Goliat mot David.. Sjelden har vel styrkeforholdet mellom mjøsklubbene vært større enn det er nå. Jeg er helt sikker på at Lillehammer tenner ekstra i dette oppgjøret.. det spørs bare om det er nok med tenning her. Storhamar er skikkelig i dytten og har nå ikke veldig langt til toppen de heller.

Vålerenga mot Stjernen på søndag bør bli en morsom kamp å følge.. for de som ikke sitter benket med øya på stilk fr å se kanskje den viktigste kampen denne runden.

Ringerike mot Grüner. Gjør FA jobben mot MS vil dette være Ringerikes mulighet for å komme seg helt opp i ræva på Manglerud Star før disse to skal møtes på torsdag til uken. Ringerike med viktige spillere ute igjen med skade har et håp om at de syke spillerne har snyti seg ferdig innen søndag (og hvertfall torsdag). Hvordan skadesituasjonen ser ut mht Friestad og Söderberg vites ikke pr nå, men det er håp der.. Rosdahl blir nok ute en stund til.

Vinner Grüner denne kampen og kommer helt opp i ræva på Ringerike tror jeg Ringerikes sjanse begynner bli fryktelig vanskelige.

 

Kamptider som følger:

Lørdag klokka 15.30 : Sparta – Stavanger

Lørdag klokka 16.00 : Manglerud Star – Frisk Asker

Lørdag klokka 18.30 : Storhamar – Lillehammer

Søndag klokka 17.00 : Vålerenga – Stjernen

Søndag klokka 17.00 : Ringerike – Grüner

 

 

Tabell, og lek med tall:

Stavanger, 82 poeng på 37 kamper, kan maks oppnå 106 poeng

Sparta, 76 poeng på 35 kamper, kan maks oppnå 106 poeng

Vålerenga, 76 poeng på 37 kamper, kan maks oppnå 100 poeng

Storhamar, 74 poeng på 37 kamper, kan maks oppnå 98 poeng

Stjernen, 70 poeng 37 kamper, kan maks oppnå 94 poeng

Frisk Asker, 66 poeng på 37 kamper, kan maks oppnå 90 poeng

Lillehammer, 43 poeng på 37 kamper, kan maks oppnå 67 poeng

Manglerud Star, 26 poeng på 37 kamper, kan maks oppnå 50 poeng

Ringerike, 21 poeng på 36 kamper, kan maks oppnå 48 poeng

Grüner, 15 poeng på 36 kamper, kan maks oppnå 42 poeng.

 

Konklusjoner:

Lillehammer, Manglerud Star, Ringerike og Grüner kan ikke vinne serien.

Lillehammer kan ikke bli bedre enn nummer 6

Manglerud Star kan ikke bli bedre enn nummer 7

Ringerike kan ikke bli bedre enn nummer 7

Grüner kan ikke bli bedre enn nummer 8

 

Taklingen i DnB; Perfekt timet open-ice takling

Nok en gang ser vi en takling i Fjordkraftligaen som ser stygg ut, men som i veldig manges øyne, inklusive mine egne, er en god gammeldags perfekt timet open-ice takling.

Nilsen Berg idømmes altså 5+liten for en takling på Berg-Paulsen. Det dømmes charging.

SoMe flyter selvsagt over av uttalelser om denne. Heads ut, blindside, følg med, etc etc.. er det det går i.

Jeg synes dette er en klassisk situasjon der Nilsen Berg back-checker, ser spillet, vender inn i bane og stepper opp rett i kassa på Berg-Paulsen.

Det er IKKE slik at Berg-Paulsen går over blå med puck og hodet bakover, så alle de setninger med “kan ikke gå over blå med puck og ikke følge med” kan egentlig bare slettes.

 

Jeg prøver igjen å ta dette bilde for bilde:

(alle bilder klippet fra TV2-sendingen)

Kristiansen spiller Mauldin. Nilsen Berg i nedre del av bildet jobber hjemover.

 

Mauldin mottar pass og fortsetter frem. Nilsen Berg fortsatt på vei hjem.

 

Mauldin har gått over blå. Nilsen Berg begynner se spillet og oppfatter at Mauldin kommer til å slippe puck til Berg-Paulsen som kommer som tredjemann.

 

Her har slippet kommet. (her kan alle se at Berg-Paulsen ikke går over blå med hodet bakover). Nilsen Berg fortsatt nærmest oss i bildet er nå på vei mot Berg-Paulsen

 

Berg-Paulsen rett før mottak. Nilsen Berg fortsatt ikke kontakt.

 

Her har Berg-Paulsen puck og er derfor taklingsbar. Nilsen Berg har ikke tatt ett eneste skøytetak siden han selv passerte blålinjen på vei hjem. Han har skjært inn i banen og steppet opp i kropp på Berg-Paulsen.

 

Dette er det beste bildet jeg får til av treffet. Det ser ut som et klokkerent treff i kassa på Berg-Paulsen. Det at Berg-Paulsen tar en “salto” etter treffet skal ikke ha noe å si. Tyngde, tyngdekraft og rotasjon får stå som fasit på det.

Ut ifra de bilder jeg klarer se og få tatt så er dette ikke en utvisning. Det er en knallhard takling, og jeg skjønner at Stavanger-spillerne blir grinete siden jo kampen er avgjort.

Er det nødvendig å takle slik når man ligger under 7-0 og det er 8 minutter igjen… nei, det er det selvfølgelig ikke, men som ishockeyspiller blir det ofte slik innimellom at man tar den sjansen man får til å sette inne ei skikkelig bønne, og spesielt om man er litt frustrert.

Blindside er det jo ikke. Berg-Paulsen har akkurat mottatt puck og er taklingsbar. At han har hodet mot puck betyr ikke automatisk at det er snakk om blindside.

Jeg hadde vært 100% enig i 5+liten her om Nilsen Berg hadde vært litt tidligere ute.. men ut ifra de bilder man kan se fra tv-sending så er denne innafor.

Unødvendig på 7-0, ja.. men innafor slik jeg ser situasjonen.

 

Dukker det opp andre bilder av denne som motbeviser min oppfatning så skal jeg legge meg så flat jeg bare kan.. som ikke er lett lenger når man har blitt 52 og er glad i god mat og godt drikke 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lillehammer – Ringerike i dag klokka 18.30

En relativt viktig match for Ringerike.

 

7-plass: 41 poeng, 35 kamper, Lillehammer

8-plass: 26 poeng, 35 kamper, Manglerud Star

9-plass: 20 poeng, 34 kamper, Ringerike

10-plass: 12 poeng, 34 kamper, Grüner

 

Lillehammer med redusert tropp på grunn av økonomi-rot, Ringerike med redusert tropp på grunn av skader/sykdom. Denne kampen er ikke like viktig poengmessig for Lillehammer som den er for Ringerike. Manglerud Star møter i dag Vålerenga på Jordal, der forventes det 3 poeng Vålerenga, og Ringerike kan da med 3 poeng på Lillehammer i dag kneppe innpå slik at avstand bare er 3 poeng når de siste 10 kamper er i gang.

Snakkisen mht Lillehammer nå, i tillegg til rot og rør, er selvsagt det at Gran gikk til Storhamar og at det snakkes om signering Östlund som ny målvakt. Sist jeg leste noe som handlet om Lillehammer og signeringer så var det at det var ilagt overgangsnekt. Det er selvsagt fullt mulig Forbund har hevet denne, men har som sagt ikke lest noe om det. Lillehammer publiserte selv nå et innlegg der de informerer om at 5 juniorer er tatt opp i elitetroppen. Så spørs det om de spillerne holder det nivå som trengs, eller om det bare er hvile-fyll for de gjenværende beste spillerne.

Ringerike har de siste kamper spilt med få spillere, skader og sykdom ser ut til å forfølge troppen denne sesongen. 15 utespillere på plass borte mot Frisk Asker og 16 hjemme mot Stjernen holder jo ikke for Ringerike. Når forfallene så er på “feil” spillere så blir det tynt. 6 backer og 11-12 løpere er mer eller mindre et must for å kunne prestere 100%. Ringerike med Robin Haglund Mathisen på lån ut sesongen. Han kan bli en viktig brikke for klubben, i tillegg til at han selv får spilletid han ikke fikk i Storhamar.

 

 

Gjenstående kamper bunnstriden:

LIK: RIK, SPA, SIL, VIF, F/A, STJ, MS, STA, GRÜ, RIN

MS: VIF, GRÜ, F/A, RIN, STJ, SPA, LIK, SIL, STA, VIF

RIN: LIK, STA, GRÜ, MS, SPA, SPA, SIL, VIF, F/A, STJ, LIK

GRÜ: STA, MS, RIN, SPA, SIL, SPA, VIF, F/A, STJ, LIK, STA

 

Dagen i dag er da siste kamp i runde 4 for de aller fleste lagene. Ringerike og Grüner må kjøre en dobbel mot Sparta i løpet av siste serierunde.

Det er jo da potensielle 30 poeng igjen å hente for alle lag (33 for RIN og GRU). Men, når man vet at de 3 nederste har hentet under 30 på de 35 første så er det jo sannsynlig at ikke altfor mange av de resterende 30 settes på konto.

Lillehammer har gått fra å være innblandet oppover til fullstendig kollaps med 5-0 tap for Grüner nå sist. Av 10 resterende kamper er det ikke sannsynlig med poeng i mer enn 4 av de.

Ringerike kan ikke tillate seg å tape mot Lillehammer egentlig. De må hente 6 poeng på Manglerud Star.

Det mest spennende nå er hvilke spillere får Ringerike med seg i dag opp til Lillehammer. Sist kamp var følgende ute: Even Tangen Fosse, Linus Rosdahl, Håkon Nilsen, Michael Söderberg, David Åslin og Marius Carho Hansen. Når vi så da vet at Jørgen Friestad ble skadet i oppgjøret mot Stjernen så kan det bli en like tynn affære om ikke flere er friskmeldte. Håpet er at 4 femmere er klare.

 

Innbyrdes Manglerud Star – Ringerike

Kamp 1 : Manglerud – Ringerike 7-0 = 3-0 poeng, 7-0 mål fav MS

Kamp 2 : Ringerike – Manglerud 3-2 sd. = 2-4 poeng, 9-3 mål fav MS

Kamp 3 : Manglerud – Ringerike 3-7 = 4-5 poeng, 12-10 mål fav MS

Kamp 4 : Ringerike – Manglerud 0-3 = 5-7 poeng, 15-10 mål fav MS

Dvs; Ringerike må ta 3 poeng i siste mot Manglerud 02 februar for å være foran på innbyrdes.

 

Tabellen og hva kan de nedre få til:

Lillehammer, 41 poeng på 35 kamper, kan maks oppnå 71 poeng

Manglerud Star, 26 poeng på 35 kamper, kan maks oppnå 56 poeng

Ringerike, 20 poeng på 34 kamper, kan maks oppnå 53 poeng

Grüner, 12 poeng på 34 kamper, kan maks oppnå 45 poeng.

 

 

 

 

Det blir vel Stavanger eller Sparta som tar seriegull

Stavanger ligger nå 6 poeng foran Sparta og Vålerenga. Sparta dog med 2 kamper mindre spilt (Ringerike og Grüner) så potensielt er Sparta også på 70 poeng. Sparta har vel Stavanger på innbyrdes så går foran om de ender likt. Jeg  vet mange sier “serien er ikke viktig, det er kun kongepokalen som teller”.. som jo for det meste er jug.. for det er serien som setter laget i posisjon til å vinne kongepokalen.

Kampen om topp 4 er jevnere enn aldri før og går nå sin gang. Mye snakk om kjøping av bøtte etc.. det bryr ikke jeg meg så mye om. Har man penger så har man det. det finnes ikke ett eneste hockeylag på toppnivå som bare har egenproduserte spillere. Det jeg bryr meg om er ettermælet av flere lags forsterkninger. Skulle feks en av klubbene som har forsterket komme med et “Lillehammer-regnskap” over sommeren ville jo sesongen være komplett skandale mht økonomi.

For veldig mange så er det det som foregår med de 4 nederste lagene som nesten interesserer mer akkurat nå. Det sammen med hva som foregår i toppen av 1 divisjon der Nidaros, Narvik, Comet og Lørenskog pr nå ligger på play-in plass for å spille seg til 2 kvalifiseringsplasser. Ringerike og Grüner ser pr nå ut til å være på vei inn i kvalifisering. Ingen krise for noen av lagene, men det er jo hyggeligere å spille sluttspill.

Det skal spilles full runde tirsdag/torsdag/lørdag-søndag denne uken.

Tirsdag spilles disse kampene.

Stavanger – Grüner, Vålerenga – Manglerud Star, Lillehammer – Ringerike, Frisk Asker – Storhamar og Stjernen – Sparta.

Stavanger og Vålerenga forventes plukke 3 poeng.

Frisk Asker – Storhamar og Stjernen – Sparta mer åpen

Lillehammer – Ringerike en meget spennende kamp i bunnen, spesielt for Ringerike.

 

Hva har skjedd med de 4 nedre etter nyttår?

 

Lillehammer

Lillehammer har spilt og tapt 6 kamper etter nyttår. De tok 1 poeng mot FA i 6-7 matchen men bortsett fra det har det ikke blitt noen poeng. Spillerflukten fortsetter for Lillehammer. Trym Gran nå til Storhamar og snakkisen går om Rønningen også nå etter hvert forsvinner. Det kan jo hende man kjenner lusa litt på gangen her og forstår at Forbundet må ta grep på ett eller annet tidspunkt. Det er jo sånn sett bedre å få noen overgangskroner for spillere nå.. enn å måtte slippe de gratis om supperøret i Lillehammer fører til degradering i sommer.

 

Manglerud Star

Manglerud har 6 poeng etter nyttår på sine 6 kamper. 3 poeng mot Ringerike og Lillehammer, som jo betyr at Manglerud gjør jobben mot de lagene de må gjøre det mot. Det virker som Manglerud-gutta har kommet over tapet av importene og gjør jobben de må for å komme til sluttspillet.

 

Ringerike

Ringerike med 0 poeng på sine 5 kamper etter nyttår. Tapet mot Manglerud Star er nok det tapet som svir mest pga kampforløp samt motstander. Dessverre for Ringerike så var ikke tiden med sykdom slutt. De 2 siste matchene nå med 3 femmere og nøkkelspillere ute. Ringerike er avhengige av fullt lag for å ta poeng i Fjordkraftligaen… det har de ikke hatt i altfor mange kamper denne sesongen.

 

Grüner

Grüner med 6 kamper etter nyttår og 3 poeng som gevinst. Seier 5-0 mot Lillehammer nå sist smakte nok ekstremt godt for gutta på løkka. Det er kun kampen mot Stjernen som gir Grüner litt ekstra grå hår.. bortsett fra det så er resultatene akseptable. Ingen liker å tape selvsagt, men 1-2-3 målstap mot de beste lagene er ikke no krise.

 

 

 

Tabell, og lek med tall:

Stavanger, 76 poeng på 35 kamper, kan maks oppnå 106 poeng

Sparta, 70 poeng på 33 kamper, kan maks oppnå 106 poeng

Vålerenga, 70 poeng på 35 kamper, kan maks oppnå 100 poeng

Storhamar, 69 poeng på 35 kamper, kan maks oppnå 99 poeng

Stjernen, 69 poeng 35 kamper, kan maks oppnå 99 poeng

Frisk Asker, 66 poeng på 35 kamper, kan maks oppnå 96 poeng

Lillehammer, 41 poeng på 35 kamper, kan maks oppnå 71 poeng

Manglerud Star, 26 poeng på 35 kamper, kan maks oppnå 56 poeng

Ringerike, 20 poeng på 34 kamper, kan maks oppnå 53 poeng

Grüner, 12 poeng på 34 kamper, kan maks oppnå 45 poeng.

 

Konklusjoner:

Lillehammer, Manglerud Star, Ringerike og Grüner kan ikke vinne serien.

Lillehammer kan ikke bli bedre enn nummer 2

Manglerud Star kan ikke bli bedre enn nummer 7

Ringerike kan ikke bli bedre enn nummer 7

Grüner kan ikke bli bedre enn nummer 7

 

Kvartfinaler pr nå (gitt at lagene velger lavest rangert):

Stavanger – Manglerud, Sparta – Lillehammer, Vålerenga – Frisk Asker, Storhamar – Stjernen

 

1-divisjon: Spennende avslutning i topp og bunn

Nidaros og Narvik klare for play in

Nidaros er etter all sannsynlighet klare for play-in nå. De leder nå med 6 poeng på Narvik, 13 poeng til Comet og 16 poeng ned til 4-plassen der Lørenskog nå ligger. Når man så vet at alle 1-divisjonslagene har igjen 6 kamper (18 poeng å spille om), ja da tror jeg vi rett og slett kan gratulere Nidaros med sikker plass nå. Narvik leder ikke med like mye, men for at Narvik skal misse play in så må Furuset ta 11 (pluss evt innbyrdes) poeng mer enn Narvik på de siste 6.. Det skjer ikke, og Narvik kan også nå belage seg på play-in og antakeligvis 2 x Halden og Comet.

Dog så er ikke plass 3 og 4 like sikker. Det er 3 lag som nå er i kampen om de 2 plassene. Comet med 51, Lørenskog med 48 og Furuset med 47. Jeg avskriver Bergen i denne diskusjonen siden de nå må ta 9+ poeng mer enn Lørenskog/Furuset for å ta plass 4.

Nidaros møter Gjøvik 2 ganger i Trondheim kommende helg og avgjør alt der tror jeg. Jeg tror det blir 6 poeng Nidaros og hvis Comet går all in mot Narvik for å få plass 2 og hjemmebanefordel i play-in vil Nidaros mer eller mindre være seriemestere etter helgen.

Narvik og Comet møtes 2 ganger i Narvik kommende helg. Skal Comet kunne ta plass 2 så må de nok dra hjemover med 6 poeng i kofferten. Vinner Narvik begge så har plutselig Comet Lørenskog/Furuset foran seg om ett av de lagene vinner begge.

Furuset og Lørenskog møtes denne runden. Onsdag møtes de i Furuset Forum, lørdag møtes de på Lørenskog. Disse 2 kampene er ekstremt viktige for begge lag. 6 poeng til ett av lagene fører de rett opp i pall-plass diskusjonen. Tenker man seg at Narvik vinner begge hjemme mot Comet så vil man med poengdeling ha 3 lag mer eller mindre likt på plass 3 og 4 før de siste 4 kampene.

Bergen har kommende helg til å mer eller mindre befeste sin plass i 1-divisjon. De møter Hasle-Løren i badekaret. 6 poeng den helgen vil føre de opp på 45 poeng. Gjøvik vil med 2 tap i Trondheim max kunne oppnå 45 hvis de da vinner sine 4 siste kamper etter å evt tape 2 i Trondheim. Nå skal det derimot sies at hvis disse 2 lagene (Bergen/Gjøvik) ligger nære hverandre i poeng så vil altså helgen 11-12 februar være finale-for-å-unngå-kvalifiseringsspill da nettopp disse 2 lagene møtes.

 

 

Gjenstående kamper for lagene:

Nidaros : Gjø x2 (h), Fur x2 (b), Nar x2 (b)

Narvik : Com x2 (h), Gjø x2 (b), Nid x2 (h)

Comet : Nar x2 (b), Ber x2 (h), Lør (h/b)

Furuset : Lør (h/b), Nid x2 (h), H/L (h/b)

Lørenskog: Fur (h/b), H/L (h/b), Com (h/b)

Bergen : H/L x2 (h), Com x2 (b), Gjø x2 (h)

Gjøvik : Nid x2 (b), Nar x2 (h), Ber x2 (b)

Hasle-Løren : Ber x2 (b), Lør (h/b), Fur (h/b)

 

 

Tabell og lek med tall:

Nidaros, 64 poeng, 29 kamper, kan oppnå 82 poeng

Narvik, 58 poeng, 29 kamper, kan oppnå 76 poeng

Comet, 51 poeng, 29 kamper, kan oppnå 69 poeng

Lørenskog, 48 poeng, 29 kamper, kan oppnå 66

Furuset, 47 poeng, 29 kamper, kan oppnå 65

Bergen, 39 poeng, 29 kamper, kan oppnå 57 poeng

Gjøvik, 33 poeng, 29 kamper, kan oppnå 51 poeng

Hasle-Løren, 8 poeng, 29 kamper, kan oppnå 26 poeng

 

Konklusjoner:

Hasle-Løren er i kvalifisering om å holde seg i 1-div

 

Play-in pr nå:

Nidaros – Lørenskog i best av 5

Narvik – Comet i best av 5