Sophie Elise bare kødda!

Det var et stunt!

Jeg tenkte det var på sin plass å understreke det i et lite innlegg fordi er det noe jeg virkelig har forstått etter et par år i den vidunderlige bloggverdenen så er det at om noe kan misforståes så gjør det nettopp det.

Så alle dere der ute som nå sitter og tenker at “phuuu…Sophie Elise sa at førstehjelp er bare svada og hjelper ikke i det hele tatt og gudskjelov så slipper jeg å french-kisse en random fyr som ligger livløs på gata”.. så er det altså feil.

Sophie Elise bare kødda!

Det var en greie i samarbeid med Norsk Folkehjelp for å skape blest om nettopp det å kunne gi førstehjelp om det trengs. Dette er noe vi alle må ta ansvsr for. Vi må ikke være redde for å hjelpe. Line og jeg var først i en ulykke en fang for ikke så lenge siden Ulykke og vi tenkte oss ikke om to ganger engang i forhold til det å stoppe. Det er en plikt. Det er et ansvar å stoppe og hjelpe, uansett.

Ta ansvar, lær førstehjelp, vær ansvarlig!

Og igjen…

Sophie Elise bare kødda!!

#førstehjelp #ansvar

Biebers skandaløse opptreden..

Glemmer individets forkjempere individet i flokken?

I går skjedde altså det som nær sagt “alle i verden” snakker om i dag. Justin Bieber sang en sang og forsvant. Han ble sur og dro. Han ble sur på de som holder kult- og popidolstatusen hans ved like. Han rett og slett dreit i fansen sin og forsvant pga småtteri som skjedde på og foran scenen.

Dette har han, med rette i mine øyne, fått pepper for så det holder i dag. Det har blitt vist videoer som viser den ufattelig smålige oppførselen. Hele verdenspressen mesker seg, fortsatt med rette i mine øyne, i denne skandalen, for det er det det er, en skandale. Det er en skandale at han ble sur for litt vannsøl og ungjentenes forsøk på å ta på sitt fantastiske idol da han på egenhånd vil tørke opp vannet.

I kjølvannet av dette rases det avgårde i kommentarfelter osv om hvor håpløst dette var og hvor meningsløst dårlig oppførsel dette var av et popidol. Og da kommer de, individets forkjempere, moralistene, etc og beskylder de som er arge, forbanna og irriterte på Bieber for å ikke vise forståelse, for å mobbe, for å ikke forstå hvor fælt denne artisten egentlig har det.

Men så slår det meg.

Hvor er individenes forkjempere når individet i flokken trenger støtte? Har de glemt at en flokk og består av individer? Har de i denne saken glemt at Bieber mer eller mindre la all skyld på de 4-5 ungjentene foran scenen for det som skjedde og dermed åpnet for at en hel verden med hatske Belibere angrep noen få norske 12-13 åringer i sosiale medier? Har individets beskyttere glemt at disse ungjentene og er individer?

Jeg er uendelig glad for at det finnes video av dette og at arrangører “frifinner” disse jentene. Hele denne saken er kokkos, bambus og dårskap fra ende til annen kun isenesatt av en stk person, nemlig idolet selv.

At man beskyldes for å mobbe ved og bruke kraftuttrykk i en enkelt sak er for meg litt underlig. Det skal vel litt mer til for å bli en mobber? Skal vi ikke ha lov til å reagere på, og ytre oss om dårlig oppførsel uten å måtte være redd for å bli stemplet som mobber?

#samfunn #konsert #skandale #Bieber #vann #søl #jenter #mobbing

Jeg er ikke rasist altså, men…

Den værste setningen…ever…

Hvor mange ganger har vi ikke nå sett artikler, fb-statuser, tweets og kommentarer der en eller annen brødgjøk har gjemt seg bak den setningen før de øser ut av seg eder og galle alt de har holdt inne som omhandler utlendinger i Norge. De snakker nedlatende om folkegrupper og religioner…om land og raser… om krig og fred og den fortreffelige landshistorien til Norge som jo alltid har vært fredelig……. Men er det ikke nettopp det som er rasisme da; Diskriminering og nedlatende snakk om nettopp de gruppene jeg snakker om over her? Det faller liksom på sin egen urimelighet og dumskap det å forsøke dekke seg bak en slik åpningssetning for å så kjøre på med åpenbar rasisme.

Når det er sagt…

Er det slik at den flyktingkrisen vi er midt oppe i nå kanskje vil hjelpe oss nordmenn -hvis vi vil da- til å faktisk lære hva som er rasisme og ikke?  Kan det være slik at både tilhengere og motstandere av innvandring en gang for alle lære kan hva som fortjener rasismestempel og hva som er en ren og grei samfunnsdebatt? Kan det være slik at også anti-rasister trenger en liten opplæring i hva som faktisk er rasisme og lærer seg til å stoppe det og ikke stoppe alle ytringer? Skal det være lov å snakke om og diskutere nyhetenes hverdagssituasjoner uten å være redd for å bli stemplet som rasist?

For eksempel….

Hvis man sier at man ikke vil ha kriminelle utlendinger her…send dem hjem… Er man rasist da?

Hvis man blir oppgitt over flyktninger som ikke vil bo på landet men bare i byen… Er man rasist da?

Hvis man mener at utlendinger skal lære seg norsk… Er man rasist da?

Hvis man mener at alle som bosetter seg i norge skal lære om norsk kultur og norske verdier… Er man rasist da?

Hvis man sier utenlandske barn bør i barnehage….. Er man rasist da?

Hvis man sier norsk lov overprøver all form for religiøs overbevisning… Er man rasist da?

Hvis man sier at utlendinger bare kan reise hjem om de ikke liker norske verdier… Er man rasist da?

Hvis man sier vi må integrere mer før vi tar imot fler…. Er man rasist da?

Hvis man diskuterer et lands religion…. Er man rasist da?

 

Meg bekjent så finnes det en rasismeparagraf og at man med den som grunnlag skal kunne ta ut anmeldelse og tiltale mot mot personer med åpenbare rasistiske ytringer… også på nett. Spørsmålet er jo snarere hvorfor det ikke gjøres? Hvorfor i all verden setter vi ikke eksempler og straffer de som faktisk er rasister. Det står jo der, svart på hvitt. Kommentarfeltene hagler jo av rasistiske ytringer der nett-troll helt uanfektet sprer hat helt uten reell motstand. I motsatt tilfelle så ytrer en eller annen helt “vanlig” person seg om saker som jo er “middagskonversasjon” for de aller fleste og blir møtt av en eller flere selvoppnevnte anti-rasister helt uten begrep på hva som egentlig er rasisme og ikke…

Norge som nasjon må bli flinkere til å ta tak i det som er rasisme og se til å få stoppet det… samtidig som vi må tørre og diskutere og snakke om “utlendingstemaer” uten å være redde for å bli stemplet.

Og til dere som gjemmer dere bak  “Jeg er ikke rasist altså, men”… Når du snakker om utlendinger.. hvem mener du da? mener du svensker og? dansker? tyskere? Eller sitter du og snakker bare om de med annen hudfarge enn deg? de med annen religion enn deg? de med en annen kultur? 

Kanskje vi alle lærer noe om vi åpner øya skikkelig…

Og bare så det er sagt…

…dere som starter med den setningen “jeg er ikke rasist altså, men”…og så spyr ut eder og galle….

Vi har feilet som foreldre..

Sønnen vår liker ikke taco..

Debatten raser på VG om foreldreparet som våger å spise middag ETTER 4 og 5 åringen dems har lagt seg for kvelden. Kommentarene hagler om hvor dårlige foreldre de er som lager seg litt kjærestetid på en lørdagskveld -ja for de er gærne nok til å ikke bare spise taco uten ungene, de spiser tacoen sin på lørdagen og ikke fredag som jo står nedfelt i grunnloven signert av alle de edsvorne menn på Eidsvoll i 1814. Dette paret får tilogmed pepper for at de sannsynligvis ikke gir ungene sine mat i det hele tatt fordi de er så opptatt med å skulle kose seg selv på kvelden. Avisen hadde vel sikkert selvantent om det kom frem at dette paret “gjør det” på lørdan og ikke freddan og….

Nåvel…tilbake til vår feiling som foreldre. Vår yngste biologiske sønn liker altså ikke taco. Han vil ikke ha. Han liker ikke smaken. Og nå sitter sikkert du som leser og tenker “stakkars gutt, han må legge seg uten å spise middag når resten av familien spiser taco-middag”.. Kanskje tenker du og at “hvordan i svarte helvete har den familien med de to voksne klart å bli godkjent som fosterhjem når de ikke engang klarer å få ungen sin til å like taco?”.. Taco er jo som kjent en urnorsk matrett som har blitt spist i generasjon etter generasjon i Norge. Så hva gjør vi med dette?

Det er jo ikke rart at vi føler vi har feilet som foreldre når vi samtidig som tacoen blir inntatt av resten av flokken må sitte og se på en av ungene lange innpå fiskeboller, hvit saus, poteter med bacon- og gulrotdryss oppå. Det skjærer jo i hjertet av å ikke se han gomle i seg norsk mat som jo taco er..

Jeg er jo fullstendig klar over at vi nå antakeligvis blir satt under oppsyn av alle instanser myndighetene har for å få en orden på dette. Gutten vår må sannsynligvis gjennom massivt med terapitimer for å rette opp en sperre i smaksløkssenteret i hjernen. Vi får som familie antakeligvis besøk av Hellstrøm som skal rydde opp og lage taco på Hellstrømsk vis slik at det spises av alle og ikke bare 5 av 6 i husholdningen.

Det kommer sikkert til å bli et “helvete” i kommentarfeltet nå. Det skal jeg tåle. Det å ha en sønn som ikke liker taco samt at vi like gjerne spiser denne norske nasjonalretten på lørdag som fredag vet jeg vil skape bruduljer helt inn i regjeringskorridorene.

Come on nett-troll… Jeg er klar!!

Det skammelige helsenorge

Budsjett viktigere enn døden

Norge er et fantastisk land. Norge er verdens beste land å bo i. Norge er på toppen av alt. Norge, heia heia heia!!

Hvor ofte har ikke norsk media, norske politikere og norske myndigheter stått med rak rygg, stram rumpe og et kjempeglis og bresket seg med disse karakteristikker og beskrivelser av Norge? Men er det egentlig sånn? Er Norge så fantastisk egentlig?

Først og fremst må man etablere et udiskutabelt faktum: Norge er et søkkrikt land. Det renner over av penger. Dessverre har politikere blitt hjernevasket til å tro at om vi bruker for mye av disse pengene så blir det inflasjon…uansett.. Dette er jo bare bullshit selvsagt. Norge kan øse ut penger på ting vi trenger i utlandet, og vips, vi får det vi trenger og det blir ikke inflasjon. Sånn; situasjon forklart og etablert.

Så til tema. Den siste tiden har det versert masse skriverier om pasienter i Norge som ikke får den kreftbehandling de trenger. De får ikke den nyeste beste medisinen som finnes. De gis altså ikke den beste behandling vi kan gi…og hvorfor gjør de ikke det? Svaret er like enkelt som det er forkastelig: Det er for dyrt!

De fleste skjønner, inklusive meg, at det kan ikke bygges en ny fløy på sykehuset hver gang det kommer en pasient mer enn man har rom til. De fleste skjønner at et sykehus må ty til straksløsninger og alternative løsninger innimellom. Men det jeg tror vi alle, altså skattebetalere og innbyggere i Norge ikke skjønner er at våre medmennesker skal ligge på sykehus og dø fordi sykehuset må holde budsjettet….

Dette er så feil. Sykehus er et hjelpeforetak. Sykehus skal ta seg av de menneskene som trenger hjelp. Koste hva det koste vil. Det er selvfølgelig greit med kostnadskontroll, men at folk ikke gis den medisin som er tilgjengelig “fordi det er for dyrt” er forkastelig. Er det et land i verden som har råd så er det jo Norge. Kreft er en forbanna drittsjukdom som rammer i alle samfunnslag. Her stiller vi alle likt. At så politikere og andre skal sitte og vedta at de første feks 43 som rammes i Buskerud får hjelp mens resten får prøve å holde ut til neste år fordi vi må holde budsjett er så vannvittig at det går nesten ikke ann å tenke på.

Jeg tror jeg snakker for ganske mange når jeg sier at “bare bruk penger på medisin. Vi, skattebetalerne, forlanger faktisk at dere gjør det”.

Neste pasient kan faktisk være deg.. Hadde det ikke da vært fint om sykehuset hadde den medisinen som kan redde livet ditt? På tross av budsjett..

#kreft #møkk #penger #medisin #økonomi #behandling #sykehus #folket #politikere #inflasjon #skam #norge

Ulik barneoppdragelse…

…fritar vel ikke for å lære ungene folkeskikk?


(takk google)

Det er ingen hemmelighet at jeg er sterk tilhenger av oppdragelse og folkeskikk. Det er vel strengt tatt ingen hemmelighet at jeg legger absolutt all byrde for å lære ungene den vanlige dannelsen og folkeskikken på foreldrene som tross alt har valgt å sette barn til denne verdenen. Det har vel og sydet igjennom i mange innlegg etter hvert at jeg synes ganske så mange foreldre er for slappe med å oppdra ungene sine til å kunne den simpleste formen for høflighet mot hverandre og spesielt mot voksne personer. Det hjelper altså i mine øyne ikke å unnskylde seg med at man er mye syk eller på annen måte berørt når det gjelder å sette den riktige veien for et barn. Alle barn kan lære, og alle foreldre kan lære bort.

Alle unger kan lære det mest elementære hjemme, og det ER hjemme/av sine foresatte man skal lære det, som for eksempel å hilse pent, som å takke når man blir gitt noe, som å vente på sin tur i en eller annen kø, som å samarbeide med andre, som å snakke til andre og med hverandre med respekt og lære at å banne ikke er å foretrekke, som å dele med andre, som for eksempel å si unnskyld og som for eksempel ren og skjær bordskikk. Lærer man ungene dette fra de er små så er det så mye lettere å bygge videre på alt det barna skal lære feks på skolen.

Når alt dette er sagt så skjønner jeg jo at alle barn er ulike og at alle foreldre velger sin måte å gjøre ting på. Det jeg derimot ikke skjønner er at for eksempel fri barneoppdragelse ser ut til i mange tilfeller å føre til at barn nærmest har blanco-fullmakt til å oppføre seg dårlig og nærmest gjøre som de vil både i gata, på skolen og i idretten fordi de ikke møter konsekvenser. Et minimum av oppdragelse bør man vel kunne forlange av alle uansett oppdragelsesmåte? Oppdragelse handler om å gi barna en ballast i livet som de kan ta med seg og bygge videre på. Hvis barnet går gjennom hele oppveksten uten å oppleve en eneste gang å måtte stå til rette for det han/hun har gjort så har du jo bare sydd enorme sofaputer under armene dems. Oppdragelse handler om å gå foran som et godt eksempel, snakke mye med ungene, forklare og vise.. Oppdra med kjeft virker ikke… Oppdra med snakk og gi barn en forståelse for at alt har en konsekvens virker. Det aller værste du gjør er jo å la ungen din slippe unna da du evt har gitt en konsekvens-advarsel.

Dessverre så ser man altfor mange unger nå som føler det fritt å trash-snakke til voksne og eldre.

De gjør som de vil….uten konsekvenser.

De forlanger respekt…men gir ikke noe tilbake.

……og nei… ikke alle barn med fri barneoppdragelse er ufordragelige…det var et eksempel

#oppdragelse #barn #foreldre

Besserwisserne! Vet alt, Kan alt!

De vet tilogmed bedre enn deg selv hvordan du bør leve ditt liv.

Vi har alle en eller flere sånne i vennekretsen. Han eller hun som alltid vet best, for seg selv og spesielt for alle andre og. Har du et problem som du kanskje bare trenger lufte så låner h*n deg ikke et øre, neida her kommer forslag til løsninger på løpende bånd.

Har du for eksempel et økonomisk problem så kommer løsninger fra denne personen basert på sin egen økonomi, som jo da ikke er lik din, for hadde du hatt den andre personen sin økonomi så hadde du jo heller ikke hatt noe problem…men det faller ikke inn i besserwisseren sitt hode nei..

En annen besserwissertype er vegetarianere/veganere (ikke alle) som jo ser på det som sin misjon å prate dritt om all mat som serveres i deres omkrets samme hvor de befinner seg. Ææææsj, spiser du kjøtt… Ææææsj… Spiser du kylling.. Æææsj… Vet du ikke at det er dyr? med følelser? med tanker? med familie som savner de til fredagstacoen? Hvorfor føler disse matbesserwisserne denne trangen? Jeg føler da ikke noe trang til å snakke dritt om fisk, frukt og grønt jeg ikke liker. Hva så med de som har en tro? Greit nok tenker nå jeg…men ikke greit når en tro-besserwisser kommer og fordømmer mitt liv og mitt valg…og ikke bare det, han kommer på døra mi hjemme for å fortelle meg det. Hvis jeg vil tro…ja da skal jeg oppsøke troen…jeg tåler ikke folk som skal fortelle meg at mitt valg er feil. Jeg løper da ikke rundt og oppsøker kristne, muslimer, etc og forteller med at de er håpløse idioter som tror på noe…

En relativ ny type besserwissere er jo kommentarfeltbesserwissere. De sitter hjemme i helsetrøya, boxer og raggsokker med siggen i kjeften og kaffekoppen klar. De bare venter på en artikkel de kan spy ut sin dumpa-i-6-klasse visdom til almenn -i deres øyne- glede og opplysning for folket. Det eneste disse folka vel har skikkelig peiling på er vel når Nav meldekorta skal leveres inn og hvor mye ei pakke rullings koster på Nordby-senteret.

En enda nyere besserwisser type jeg har støtt på nå er disse som sitter på fasit når det gjelder alt som har med barnevern og fosterbarn og gjøre. “Tilgi dem for de vet ikke hva de gjør” var omtrent budskapet og meldingen fra en av besserwisserne på dette området. “De kan sikkert ikke noe om dette og har garantert ikke satt seg inn i hva det handler om” var en annen kommentar fra en fosterhjemsbesserwisser. Hva er det som får folk til å sette seg ned å skrive sånt? Tror de virkelig andre folk er så kørka at de ikke setter seg inn i saker før de forandrer sin egen tilværelse? Tror de virkelig ikke at vi som mottar sånne kommentarer ikke kan google navn og se hvorfra og hvorfor slike kommentarer kommer? De fleste av oss har en sperre mot å kalle andre folk idioter for å ta så viktige livsvalg. Folk i privat krig har tydeligvis ikke det.

Nåvel, jeg er glad det tross alt finnes folk med respekt for andre menneskers levesett og valg der ute. Behandler du folk bra så blir du stort sett behandlet bra tilbake.. Hvis ikke..vel:

Karma is a bitch!!

Verdens største sutrepave

….er norsk

Buuuuhuuuuu…barndommen var så fæl…

Buuuuhuuuuu…ingen hørte på….

Buuuuhuuuuu…ingen forstår….

Buuuuhuuuuu…norske politikere er så dumme….

Buuuuhuuuuu…får ikke studere…

Buuuuhuuuuu…fengselet er så strengt…

Buuuuhuuuuu….får ikke pc…

Buuuuhuuuuu….får ikke sone med de andre….

Buuuuhuuuuu….norge er dumme…

Buuuuhuuuuu….nå skal jeg sultestreike…

Buuuuhuuuuu….vil ikke sultestreike mer….

Buuuuhuuuuu….jeg er sulten..

ABB…. For en kjempekokkos!!!!

Jeg, en drapsmann…

men det var jo ikke min skyld…

Marerittene har revet i meg i 6 uker nå… jeg har knapt sovet.. minnet om den dagen, den kvelden gjør at jeg kaldsvetter bare øynene mine lukkes og det blir mørkt.. Jeg vil egentlig ikke lukke øynene.. jeg vil holde de åpne.. Jeg vil at det skal være lyst.. Jeg vil se alt..

Det startet som en vanlig dag. Jeg dro på jobb da det var mørkt, jobbet da det var lyst og dro hjem da det hadde mørknet igjen. Jeg spiste middag med familien min. Vi gjorde som familier gjør på etterimddager og tidlig kvelder. Stemingen var så fin og god. Vi fyrte i peisen og tente lys. Gutta satt med pad’ene sine og kona og jeg med hver vår kaffekopp og kjente at nå var livet godt. Litt etter hvert så beveget klokka seg mot åtte-tiden og det var tid for meg å dra på trening. Jeg fant frem alt jeg skulle av skiftetøy, sa hadet og godnatt til de jeg visste ville være i søvn da jeg kom hjem og så gikk jeg ut til bilen. Det var bekmørkt ute…ikke uvanlig akkurat i gata vår fordi gatelyset egentlig ikke har virket på mange år annet enn sporadisk..

Det må ha skjedd ett eller annet med belysningen for veien ned til sentrum er like beksvart som rett utenfor hjemme. Jaja, tenker jeg, det er godt man har gode lys på bilen…for nå var det mørkt. Det kommer biler imot og så sånn sett går det greit. Rett før sentrum møter jeg en bil som ligger veldig ut mot midlinjen så jeg legger bilen litt mer ut mot kantlinjen på min side… og det er da det skjer…

Det siste jeg oppfatter er et halvt ansikt med skrekk i blikket som ser på meg… eller jeg føler hvertfall ansiktet ser på meg.. Hvor kom det ansiktet fra? Hvor kom det det mennesket fra? Det var jo ingen der for et bittelite sekund siden… Jeg kjenner det dunker i bilen…jeg ser et ansikt som treffer frontruta på passasjersiden selvom jeg står på bremsen og stopper så fort 50km/t lar meg stoppe.. jeg kjenner dunket…litt sånn som da vi engang kjørte over en svær grevling… HVOR KOM DET MENNESKET FRA???

Jeg hopper ut av bilen og løper bort til personen som ligger der.. det er en ungdom på 15-16 år… flere kommer til… det blir forsøkt gjennoppliving.. Det eneste jeg klarer å tenke er jeg så han ikke… jeg så han ikke….jeg så han ikke…. Ambulansepersonalet hjelper meg og.. Politi snakker med meg… jeg må blåse… alt er ok… jeg klarer bare si  jeg så han ikke…. han blir kjørt bort… men livet var ikke til å redde…

Jeg blir frikjent…men jeg er dømt…

Jeg må ha med meg dette resten av livet…

Gutten hadde bare sorte klær og ingen refleks.. Retten fant ut at det var ikke mulig å se denne personen som gikk på kanten av bilveien og tilogmed på feil side.

Det hjelper ikke meg… Jeg har drept et menneske. Jeg har stirret trafikkdøden rett i øynene.

Alt dette over her har selvfølgelig ikke skjedd meg, men det har skjedd mange andre. Det holdt på å skje meg et par ganger i fjor høst og tidlig vinter. Jeg holdt rett og slett på å kjøre på folk som gikk langs veien uten refleks…Det var ikke mulig å se de… Det er egentlig helt vannvittig at folk er ute og går på bilveier uten refleks nå når det er mørk. Det er omtrent ikke mulig å fatte at man gambler med livet sitt på den måten. Det hjelper ikke om man har retten på sin side heller… har man drept noen så sitter det der for alltid…

Det kan godt hende det ikke er kult å bruke refleks…..men det er mye mindre kult å være dau…

BRUK REFLEKS ! 

#trafikk #sikkerhet #høst #vinter #refleks

Norge på dop..

Skremmende som f*** !!

Flydd til syden av ei kokain-nese? Cruiset til København av ett amfetamin-hue? Fått diagnose av en rohypnol-lege?

I ganske så mange tirsdager nå har kona og jeg benket oss foran kopekassa for å se det mest interessante program siden Kroppen med Trond Viggo, nemlig programmet Norge på Dop på tv3. De to som leder programmet har fått innpass hos dealere etc og får ærlige svar på det de spør de om.

Første program handlet om dopbruk blant piloter. Andre program handlet om dopbruk blant studenter. Tredje program handlet om dopbruk blant leger og den yrkesgruppen. Fjerde program handlet om dopbruk blant folkevalgte på stortinget samt folk i embetsverket. Gårsdagens program handlet om dopbruk blant transportarbeidere såsom trailersjåfører og båtpersonale helt opp til offiserer på broen.

Felles for alle programmer er skremmende nok at det finnes dop, det brukes dop, det deales dop og det nesten rettferdiggjøres at det brukes dop. Programleder har også, med skjult kamera, fått låne toaletter kun de ansatte har tilgang på for så å dopteste disse. På hvert eneste toalett så langt har testen gitt utslag på alt fra cannabis til kokain/amfetamin. Så piloter, studenter, leger, sykepleiere, folkevalgte, partitopper, tungtransportsjåfører og offiserer på cruise-skip bruker alle dop. I gårsdagens program ble det sogar bevist at en av skipsoffiserene tok amfetamin under innseilingen til Oslo…sånn ca i Drøbaksundet et sted.

På tross av dette…så er faktisk det mest skremnende ikke dopbruken for min del. Jeg har vokst opp i et litt belastet miljø og har sett hva og hvor mye… Det mest skremmende for meg er å se den totale ansvarsfraskrivelsen som kommer fra myndighetspersoner når programlederne avslører hva de har funnet. Legetopper som kaster de ut fra en konferanse om nettopp leger på dop da det spørres kritiske spørsmål om nettopp leger som bruker dop. Tilsyn som fornekter og bortforklarer. Politi som skylder på flyplass”politi” og flyplass”politi” som skylder på politi.

Jeg blir rett og slett litt dårlig av å se intervjuer med de som er ansvarlige for de forskjellige områder stå foran kamera og si for eksempel: “ja dette skal vi ta tak i”… “ja, dette skal vi sette på dagsordenen”.. Jeg blir nesten fysisk dårlig av å skjønne at politi mangler ressurser til å ha det beste utstyret som kan luke ut dop-kjørere i trafikken. I går så vi UP stoppe en billist, han blåste grønt på alkometer og fikk kjøre videre, på tross av at UP selv trodde han var påvirket av noe men de kunne ikke bevise det.

Hva faen er i veien med norske myndigheter som lar dette skje? Loppe folk som kjører litt for fort er vi gode på, men å bruke feks de pengene til å utstyre politiet til å ta dop-kjørerne….ikke fullt så gode.

Jeg skulle ønske alle politikerne på Stortinget ble tvunget til å se hele denne serien i plenum. Ta gjerne med brus, potetgull og gjerne en pils…men ikke dop…og ikke kjør hjem..

#narkotika #dop #bruk #misbruk #trafikk #fornektelse #tv #hasj #amfetamin #kokain