Norsemen Cup 2024: Skurva Oilers vant finalen mot Ringerike Geriatriks

Skurva Oilers vant pokalen…men jeg håper ingen kyssa den utpå natta

Norsemen Cup 2024 er historie. Nok en kokkos-cup med klasse-arrangement ferdig spilt.

Norsemen Cup startet med kamper klokka 09.00 lørdag og sluttet med finalen klokka 18.00

 

Gruppe A bestod av:

Hringariki Norsemen Svart, Skurva Oilers, Hamar Irons og Ringerike Geriatriks

 

Gruppe B bestod av:

Hringariki Norsemen Hvit, Valle Hockey, Gjøvik Old Eagles og Ringerike Brann og Redning

 

I pulje A vant Skurva begge sine 2 første kamper, det gjorde også Geriatriks. Det var dermed duket for gruppefinale mellom disse 2 i tredje kamp. Den kampen vinner Skurva 1-0. Geriatriks finner ikke ut av det litt utradisjonelle målvaktsspillet til Reichenberg… mens Skurva ble møtt av veggen Rian i Geriatriks sitt mål. Nok av sjanser begge veier, men det ende altså 1-0.

Skurva skulle da møte plass 2 i pulje B i semifinale, Geriatriks møtte plass 1 i pulje B.

I pulje B vant Ringerike Brann og Redning alle sine 3 gruppekamper. Andreplassen i den gruppa gikk til Gjøvik Old Eagles. Brann og Redning skulle da møte Geriatriks i semifinale mens Gjøvik skulle opp mot Skurva.

Semifinalen mellom Skurva og Gjøvik endte i en klar Skurva-seier, mens semifinalen mellom Brann og Geriatriks endte uavgjort og gikk til straffer som Geriatriks avgjorde til sin fordel.

Finalen mellom Skurva og Geriatriks ble da en reprise av gruppefinalen. Skurva gikk relativt greit opp til 3-0 og så ut til å cruise inn dette. Men Geriatriks fikk plutselig litt mer saft i beina og klarte redusere til 3-2.. Kampen avgjøres da en av de litt yngre Skurva-spillerne bestemmer seg for å drible alle sammen og sette 4-2.

Geriatriks er oldboysspillere på Ringerike og blir invitert nettopp fordi vi er oldboysspillere og hører hjemme i kokkos-cuper. Jeg tør påstå at 3-4 av Skurva-spillerne ikke egentlig hører hjemme på det kokkos-nivået som Norsemen-Cup er. Det at Geriatriks klarte holde de til de to resultatene er kudos til Geriatriks og at spillerne gjorde som ble avtalt.

Men, in the end:

Skurva vant, de var best i denne cupen denne gang. De vant pokalen.

Og så:

Jeg håper ingen Skurva-spillere kyssa den pokalen utpå natta. Dette fordi en av de yngre Skurva-spillerne ble observert inne på toalettet mens han pissa på/i pokalen syngende “pisse på pokalen..å å å pisse på pokalen”. Helt sikkert fylla som har skylda… men det der er ikke greit.

 

Jeg takker Norsemen for årets cup og arrangement. Drit morsomt som vanlig. Når så denne deiligheten

bestemte seg for å streake i finalen (heldigvis med susp på) ja da var liksom cupen komplett 🙂

 

 

 

 

 

Så er Ringerike tilbake i 1-divisjon…

Her kommer litt historie, men mest minner

Det er mye historie mellom Ringerike og stort sett alle de andre klubbene i nåværende 1-divisjon. Ringerike har jo vært der stort sett hele tiden siden de kom inn i 1-div i 2010-2011 sesongen. Under her kommmer hvordan Ringerike har gjort det fra sitt inntog i 1-div. Nå skal ikke dette innlegget handle spesielt mye om dagens 1-div lag og deres motstandere, men snarere litt om hva vi “gamle traverne” opplevde mot de samme klubbene før Ringerikes nysatsing med Boork startet.

Det vi andre drev med i 2-3-4 div får bare være gammel morro, og en serie år med morsomme minner.

 

I 2010/11 var det 19 lag (9 stk andrelag) i 1-divisjon, Tønsberg og Comet i kval, Ringerike endte på 9 plass.

I 2011/12 var det 18 lag (9 stk andrelag) i 1-divisjon, Tønsberg og Comet i kval, Ringerike endte på 6 plass

I 2012/13 var det 14 lag (1 andrelag) i 1-divisjon, Comet og Ringerike i kval, Ringerike endte på 2 plass

I 2013/14 var det 13 lag i 1-divisjon, Manglerud Star og Kongsvinger i kval, Ringerike endte på 4 plass

I 2014/15 var det 10 lag i 1-divisjon, Tønsberg og Comet i kval, Ringerike endte på 3 plass

I 2015/16 var det 10 lag i 1-divisjon, Tønsberg og Bergen i kval, Ringerike endte på 6 plass

I 2016/17 var det 10 lag i 1-divisjon, Nidaros og Comet i kval, Ringerike endte på 3 plass

I 2017/18 var det 9 lag i 1-divisjon, Narvik og Ringerike i kval, Ringerike endte på 2 plass

I 2018/19 var det 10 (så 9) lag i 1-div, Narvik og Grüner i kval, Ringerike spilte Get-liga

I 2019/20 var det 9 lag i 1-divisjon, ingen kval ble spilt, Ringerike endte på 3 plass

I 2020/21 var det 9 lag i 1-divisjon, ingen kval, Ringerike vant og rykket opp (pandemi-regler)

I 2021/22 var det 8 lag i 1-divisjon, Manglerud og Grüner i kval, Ringerike var i Fjordkraft

I 2022/23 var det 8 lag i 1-divisjon, Lørenskog og Comet i kval, Ringerike var i Fjordkraft

i 2023/24 var det 8 lag i 1-divisjon, Narvik og Grüner i kval, Ringerike var i EHL

 

Kvalifiseringen denne siste sesongen endte jo da med Narvik og Comet i EHL, Grüner og Ringerike i 1-divisjon sesongen 2024-2025.

Hva så med lagene i 1-divisjon 2024-2025.. hva slags historie er det der? Her kunne jeg jo kommet med en hel masse greier fra Wikipedia etv.. men det gidder jeg ikke. Jeg skriver heller litt minner om lagene (sånn cirka) ut fra eget hode, og hva jeg og mine “kollegaer” på Ringerike opplevde i årene før 2010.

 

Nidaros

Har ikke spilt mot Nidaros faktisk, men Astor og Rosenborg hadde vi som motstandere. Husker vel sånn sett best at en matriss eller noe på Astor var dørvakt på Bajazzo og fikset hele laget inn for et par øller etter match og middag. Et “par” begere ble det, for da vaktene på Bajazzo blinka med lysene var det 18 mann igjen i lokalet.. alle fra Ringerike, alle rimelig børst. Vi vant søndagskampen og… men til dags dato tror jeg fortsatt at dørvakt-trikset var en del av Astor-gameplanen den gangen.

Huskes godt gjør også da trønderne kom til Schjongshallen for å spille kval.. en av spillerne hadde ikke med utstyr..han hadde konset maks på å ha madrass på bussen

 

Grüner

Uendelig mange kamper i divisjoner, elite, bredde, veteran, you name it.. alltid like hyggelig. Kamp, ja, da er det kamp, bortsett fra det er Grüner litt lik Ringerike. Jeg har hatt mange hyggelige samtaler med Trond Erik i mange år.

Noe herk at man ikke kan parkere på Freia lenger uten å passe maks på betaling etc.

Det var liksom frihetens plass ved Grünerhallen… ja og Shamrock da

 

Gjøvik

Har ikke spilt veldig mye mot Gjøvik i seriespill, men noe ble det. Flaks for oss så hadde vår nye trener i 92 vært spiller på Gjøvik..og da Fjellhallen åpnet formål OL så var vi et av de første lagene som spilte kamp der inne. Litt kluss var det med isen, den hadde smeltet litt da vi kom der.. men litt skraping og dårlig med linjer blant annet levde vi godt med. I senere år husker jeg spesielt godt en kamp i Fjellhallen etter comeback fra oldboystilværelse til 3-div spill igjen. Stod ca 1 meter fra vant da passet kom fra en side.. og en 120kg Gjøvikspiller fra andre siden. Rakk å tenke at dette gjør vondt hvis jeg tar puck -noe jeg selvsagt gjorde- og så ble jeg, idet jeg passet pucken videre- taklet så til de grader hinsides i vantet. Ren takling, vond takling, innafor takling.

 

Ski Elite

Vi trente i sin tid (før Schjongshallen, dvs før 1989) hver lørdag ettermiddag klokka 16.00 i Ski. Første gang vi skulle dit -og dette var før veien rundt- så kom vi over en liten bro inn i sentrum…visste ikke hvor vi skulle.. stoppa første og beste og spurte om veien… “dere kjører nedover der… bort til Freia-skiltet og så til venstre ved Fåååård… da kjører dere rett på hallen. Vel, vi gjorde som han sa vi… og riktig nok, venstre ved Fååååård stemte det. Vi havna rett på hallen vi. Første treninga i Ski ishall det året var vel første gang jeg som ishockeyspiller opplevde at laget hadde fått 4 stk fullstendige farger på treningsdrakter. (vi trente samme året hver torsdag kveld klokka 22.00-2300 i Lørenskog ishall… den var drøy til tider)

 

Manglerud Star

Jeg har ikke spilt mye mot Manglerud Star. Men jeg husker godt en kamp mot andrelaget deres der gamle stjerner spilte. De ga oss en leksjon i flip-pass og bevegelse. Spilte oss rett ut mens de «stod stille». Bortsett fra det er min erfaring med Manglerud Star en U10 turnering der MS-laget hadde Roy Johansen som trener/stab på sitt lag.

 

Kongsvinger

Kongsvinger har vi spilt en del mot. En gang back in the days stilte vi oss opp på dropp ved kampstart, og da vi lyttet til motstander så var det 5 sto finner som kaklet i vei. Vi tapte den kampen.
Et annet minne fra Kongsvinger var da 3 av oss, meg inkludert, ble skadet (kutt i ansiktet) relativt likt.. Da kom en fyr fra tribben og sa «jeg er lege, trenger dere hjelp?».. Så da satt vi der da, 3 mann og ble sydd, og ba’n forte seg for vi ville spille mer. (vi drev jo og skulle teipe kuttene så det ikke skulle renne blod da han legen kom).

Bergen

Badekaret.. Iskanten.. Vi har spilt litt begge steder i Bergen.
Alltid sent hjem… Åpen dag går foran ishockey i Bergen. Søndagsmatcher klokka 16.00 er digg når du er breddespiller. Verste minne fra min side (neida Sondre, skal ikke dra frem tversoverpasset på ledelse 3-4 en gang til) var ribbeinsbrist fra en buttending i lørdagskampen. Smertene forsvant mirakuløst utover kvelden i det Bergenske natteliv… men kom greit tilbake igjen dagen etter, og spesielt siden jeg forsøkte spille, glemte meg bort og fikk en takling rett inn i samme side…  Bussturen i en 16-seter uten fungerne fjeringer over fjellet var ehh.. interessant…

 

Ringerike

Hva skjer med Ringerike nå? Hvorfor hører vi ikke noe?

Hva skjer med klubben jeg har spilt for i en mannsalder nå og fått uendelig mange minner med og av?

Hva skjer med trener? Hva skjer med spillere? Hva skjer med alt mulig rart.

Det er for stille nå for en litt for overnyskjerrig enkel mann fra landet 🙂

 

 

 

 

Det er nå Ringerike Panthers trenger støtte i næringslivet

Realiteten er der. Ringerike Panthers rykket ned fra Elitehockeyligaen (EHL) og ned i 1-divisjon.

Det har Ringerike gjort før, og har samme målsetting nå som da, nemlig å komme seg opp igjen fortest mulig. Det er i EHL Ringerike nå hører hjemme.

Sesongen som er ferdig ble en vanskelig en med en dårlig start, og vedvarende dårlig uttelling i kamper, noe som nok satte preg på garderoben.

Det er på en måte en “ny start” igjen nå for Ringerike. For første gang på 14 år skal man ut å se etter en hovedtrener til laget som skal spille i neste sesongs 1-divisjon. Man skal altså helt tilbake til 2010 for å finne sist gang Ringerike måtte finne trener til elitelaget.

Ikke bare skal man se etter en ny trener, og assistent-trener, man må vel i veldig stor grad bygge lag helt på nytt. Dette med spillere inn/ut er man vant til her på Ringerike. Spillere kommer og spillere går. Er vi heldige blir noen boende i flere år og sesonger før de tar turen videre.

Skal Ringerike fortsatt ha et elitelag må det ressurser til.

Ressurser til skikkelig drift.

Ressurser til trenere og spillerstall.

Ressurser til administrasjon. Skal man leve, overleve og ha mulighet til å ta steget opp igjen så må Ringerike ha noe å tilby de spillerne som kommer hit.

Det krever ressurser, i penger og mannskap.

Jeg håper næringslivet på Ringerike ser verdien i å ha et ishockeylag i EHL. Verdien i å ha en klubb som bare vokser og vokser, og på sikt kommer til å ha et lag i EHL med sterkt lokalt innslag. Det å kunne være på det norske ishockeykartet som en av klubbene som driver godt, bra, stuerent og samtidig klarer skape noe er gull verdt.

Jeg håper, og oppfordrer sterkt, at de som sponser Ringerike Panthers fortsetter med dette slik at klubben igjen kan stille et mannskap som ender opp med ny plass i EHL når man skriver mars 25 på kalenderen.

 

Til slutt:

Min bønn til Ringerike Kommune, kommunestyrerepresentanter og de i administrasjonen som evt leser dette;

Ikke “kødd” med planene om ny hall ved siden av/inntil den eksisterende.

Ringerike Ishockeyklubb har blitt en av landets største med hensyn til aktive spillere.

Klubben har nå over 600 aktive medlemmer.

Alle som en av de trenger mer isflate.

Det å ha 2 flater innenfor samme bygget er alfa omega.

Det å kunne velge mellom 2 sett flater når istid skal fordeles er slik det må være.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snodig nok forstår ikke de med millionlønninger at folket sliter

Statsminister, regjeringsmedlemmer, stortingsmedlemmer, fagforeningspamper både på arbeidsgiver- og arbeidstakersiden, etc etc.. listen er lang, men felles for de alle er at det virker ikke som de har forståelse i det hele tatt for at det generelle kostnadstrykket for Ola Dunk nå er så stort at det slites ekstremt fra måned til måned.

Det er nå blitt så dyrt at selv de familier med 2 stk middels gode inntekter sliter med å få endene til å møtes. Har man boliglån, bil-lån, studielån, osv.. ja så tømmes kassa hver eneste måned.

Selv har jeg nå bikket 10 tusen i merkostnad pr måned sammenlignet med før renta og strømmen begynte skyte i taket. Sammen med økte mat- og drivstoffpriser + annet gjør det at hver eneste måned er et herl med hensyn til å bare ha bittelitt igjen før neste lønn.

Det finnes faktisk bare an gang i året nå at jeg senker skuldrene totalt og det er når feriepengene kommer. Men ikke misforstå, vi kan ikke dra på ferie, for det blir altfor dyrt. Vi vet pengene kommer til å renne ut utover høsten, så det er bare å roen ned bruken.

Det går ikke an å bare be om mer og mer lønn heller… for den norske regjering sammen med den norske bank ser ut til å ha bestemt seg for at økning av renter er eneste måten å inndra kjøpekraft på. Problemet er bare at mat, klær, strøm, drivstoff er basisvarer i Norge. Det går ikke an å unngå etterspørsel på dette. Man må heller se litt på prissetting av det Norge kan -med sin vanvittige formue- sette ned prisene drastisk på slik at krav om økte lønninger avtar.

Nå var det altså fare for streik igjen. Det blir slik når vi havner i en evig lønns- og prisspiral.

Og apropos streik som det trues med støtt og stadig nå.

Jeg blir regelrett forbanna når jeg ser LO-pamper og andre med skyhøye lønninger proklamere at de er streikeklare. De streiker jo ikke. De sitter der med sin høye lønn de, spiser god subsidiert mat, diskuterer og “koser seg” mens alle vi på gulvet må ned i 80% lønn.

Hadde det vært noe rettferdighet og solidaritet i LO-ledelsen så ville de alle gått ned på industrilønn i den tiden streiken varer. Da ville de også kanskje kjenne litt på det, La de også kjenne på kroppen at streik bare er noe som straffer de som tjener minst fra før, og at de aldri kommer til å hente opp noe av det de taper i løpet av en streik uansett hva lønnsoppgjøret havner på.

Streik burde avskaffes. Få til et annet system som ikke reduserer lønna til arbeidstakerne ytterligere ift den lønna de allerede mener er for liten mens uenighet pågår.

mvh Jim

avtroppet FLT leder lokalt

muligens også utmeldt FLT-medlem om LO ikke skjerper seg.

 

 

 

 

 

Gratulerer Storhamar. Fullt fortjent seier.

Men hva nå for hockey-norge?

Det går ikke an å si noe annet enn gratulerer så mye med bøtta til Storhamar.

Storhamar med Patrick Thoresen i spissen har vært det suverent beste laget gjennom hele sesongen 2023-2024. Vålerenga ga de kamp til døra, men det var alikevel noe som tilsa at dette aldri ville havne noe annet sted enn på Hamar.

Når det er sagt:

Vi må klare å skille sport fra annet tull.
Vi må klare å skille spillerstall og stab fra det man eventuelt måtte mene om overforbruk av penger.
Vi må klare å se at det ikke er spillerne som har satt sammen et lag som koster så og så mye penger.

Dette gjelder selvsagt for alle lag, samme om det er styre, A/S eller andre som har jobba med økonomien.

Storhamar og spillerne har denne sesongen vært det beste laget til å spille ishockey i Norge, og vant derfor fullt fortjent bøtta.

Når så det er sunket inn, festen er ferdig, begere er svingt, oppkastingen er gjort, fylleangsten er over samtidig som gullhjelmen er hentet fra glemt-kassa på puben, så ser man fremover mot neste sesong.

 

Det kommer en vår og sommer der oppgjørets time kommer mht regnskapsåret 2023, samt budsjetter 2024 eventuelt må justeres.

7 lag på handlingsplan var resultatet i fjor. Om noen av de har brutt den og får tildelt minuspoeng eller annen konsekvens gjenstår å se.

Vi får bare håpe at de mest bastante debattanter på feks Facebook har rett i at lag med varslede multi-million-underskudd har full kontroll på dette og at det ikke kommer nok en sesong med krise-overskrifter, innsamlinger, spillerflukt etc.

Flere lag har varslet mindre å rutte med kommende sesong.

Hvor mye det betyr for de forskjellige lags satsinger er foreløpig uvisst, men det som virker helt sikkert er at flere lag mister sine profiler.

 

 

Nåvel…

En ny sesong er over, kun VM gjenstår.

Nok en sesong med mye bra hockey er slutt.

Nok en sesong med spennende sluttspillskamper er ferdig.

Nok en sesong med mye lavmål-kommentarer av kamper og hendelser på Facebook og X er over

Det virker som det har gått sport i det å komme med verst mulig beskrivelse av hendelser, spillere og dommere. Når profiler i media/podcaster sier de har meldt seg ut av Norsk Ishockey gruppa på facebook på grunn av dette så sier det litt om nivået på kommentarer der inne.

Det burde kanskje være et mål at man ikke trenger kalle meningsmotstandere for klovner/idioter/etc fordi de har en annen mening om en hendelse?

 

 

 

 

 

 

 

Kan Ringerike Geriatriks forsvare tittelen i Norsemen-Cup på lørdag?

Lørdag 27 april går altså årets kokkos-cup i Schjongshallen av stabelen.

Det spilles kamper fra 09.00 til 18.00, og så er det selvsagt bankett på kvelden.

 

Deltakende lag er:

Norsemen Svart

Norsemen Hvit

Ringerike Brann- og redning

Skurva Oilers

Hamar Irons

Valle Hockey

Gjøvik Old Eagles

Ringerike Geriatriks

 

Ringerike Geriatriks var for første gang invitert til å delta i fjorårets turnering. Det ble umiddelbar suksess og seier innkassert av de eldre herremenn med gråstenk i hår, skjegg, og rompa.. samt litt krank i hode skulder kne og tå, kne og tå.

Ved årets turnering har jo da Geriatriks, dvs oldboys på Ringerike, blitt enda ett år eldre. De har blitt enda ett år tregere, seigere, mer gretne og om mulig enda mer regelryttere på trening, samt sure på slashinger. Dette kan man lett se da uansett hvor stressende kampen er så hoppes det ikke over vant når det finnes en dør å gå i.

Ringerike Geriatriks er klar over at de er på “de skal vi slå” lista til flere av lagene. Det må de distingverte herremenn bare leve med siden man klarte heve vandrepokalen (som forøvrig overlevde flommen i hallen) på slutten av fjorårets turnering. Geriatriks ser at

 

Kampprogram Ringerike Geriatriks

10.15 mot Hamar Irons

13.15 mot Norsemen Svart

15.45 mot Skurva Oilers

 

Årets spillere :

 

Målvakt :

Andreas

 

Utespillere som surrer litt over alt:

Ulla, Anders, Sondre, Johan, Jasper, Martin, Tommy Trond, Jarle, Ulrich, SteffenS og Jim

 

Lykke til til oss… vi kommer til å trenge det.

 

…og bare for å gni det inn litt…. før vi evt ikke kan det mer

 

 

 

 

 

 

 

Oilers U18; Dette var uverdige greier, på tribunen og på is

Ringerike Panthers har denne helgen arrangert NM Final4 U18.

Lørdag spilte Frisk Asker – Storhamar og Stavanger – Vålerenga semifinaler med Frisk Asker og Vålerenga som seirende lag klare for finalen, og da Stavanger – Storhamar i bronsefinalen.

Storhamar vinner bronsefinalen, og etter finalen står Frisk Asker igjen som vinnere av NM U18.

Gratulerer så mye til Frisk Asker U18 med NM-tittel

For det meste ble det vist idrettsglede og ordentlig oppførsel i Schjongshallen denne helgen, men dessverre ble det også vist det motsatte.

Jeg har lurt litt på hvor sterkt jeg skulle gå ut her… for det som ble vist av oppførsel fra Stavanger U18 med foreldre/foresatte etc var ikke innafor.

På lørdag, i kampen mellom Vålerenga og Stavanger, ble det så kok og ampert på tribunen blant Oilers sine tilskuere/tilhengere/foreldre i rop og sinne mot dommertrioen at en at Schjongshallens vakter måtte ta tak i den han mente var den verste og be han roe ned flere hakk ellers måtte han bli med ut av hallen. Som svar på dette kom noe ala “jeg har betalt for å komme inn bla bla bla “… Vakten repliserte da at det betydde svært lite, roe seg ned eller ut av hall…

Da roet det seg heldigvis fra den personen, men atskillige supportere ble lagt merke til av vakter/frivillige der de ropte rimelig  ufine greier rettet mot dommertrio..

På søndag var det så bronsefinale mot Storhamar for Stavanger.

I denne kampen mistet Stavangers spillere mye av disiplinen og pådro seg minutter på minutter. Man kunne se frustrasjonen deres, men slik kan hockeykamper være.

Man kan mene hva man vil om dømming etc, men slik denne kampen utviklet seg bør ikke skje.

Det var de samme rop fra tribunen… mot dommertrioen, og spesielt mot HD.

Da kampen er slutt og lagene stiller seg på blålinje starter Stavangers spillere å klakke køllene i isen mot dommer, åpenbart misfornøyde, åpenbart hånlige mot dommer. Spillerne unnlater også da å takke dommerne for kampen.

Da lagene så har takket hverandre for kampen og dommerne, etter å ha ventet, skal gå til sin garderobe må de passere foran Stavangers tilskuere på tribunen. Den opplevelsen tror jeg ingen dommere har lyst å oppleve. Jeg tror jeg går så langt som å si at akkurat det var skammelig oppførsel fra voksne mennesker på tribunen mot en dommertrio. Hånlig applaus og tilrop. Javel da, så er man skuffa, men man tar det ikke ut på den måten etter kampen er slutt.

Denne oppførselen var den store snakkisen da alle frivillige spiste mellom kampene søndag.

Det er sånn sett forståbart at spillerne blir så skuffa at det koker litt over for de… men at voksne folk, foreldre/foresatte, står på tribunen og holder på slik, det går ikke.

Ja, man kan være misfornøyd med dømming. Men sånn som dette går ikke.

Dette er ikke en kritikk av Stavanger Oilers som klubb. Jeg har bare godt å si om de.

Dette er en kritikk mot de foreldre/foresatte/venner som ikke klarte tøyle seg på tribunen. At man er misfornøyd med dommer/dømming unnskylder ikke slik oppførsel spesielt etter kamp er slutt.

 

Til slutt skal jeg berømme Vålerenga U18 som oppførte seg eksemplarisk etter sitt tap. De fikk sine medaljer, ventet til Frisk Asker fikk sine, tok så en gratulasjonsrunde til Frisk Askers spillere der de stod på blå og forlot isen slik at Frisk Asker kunne ta imot pokal og feire NM-tittelen på isen.

 

 

PS!

Denne bloggen skrives av en privatperson, og ikke av Ringerike Panthers. Denne bloggen er heller ikke noe offisielt organ for Ringerike Panthers/Ringerike Ishockeyklubb.

 

 

 

 

 

 

 

U18 Final4 semifinaler unnagjort: i dag finaler

Lørdag ble det spilt 2 stk semifinaler i Schjongshallen i sluttspill U18.

I kamp 1 møttes Frisk Asker og Storhamar. Frisk Asker var best i starten og skaffet seg relativt raskt en 3-0 ledelse. Det var vel gjort på 13 minutter i første.
Det virker så som at Frisk Asker slipper seg litt ned i andre samtidig som Storhamar kommer ut med mer energi. Storhamar vinner andre 2-0 og stilling før tredje var da 3-2 Frisk Asker.

Storhamar med 11 tellende skudd i tredje mot Frisk Askers 6, men allikevel ender perioden med et 2-0 Frisk Asker resultat og da samlet 5-2.

Frisk Asker til finale, Storhamar til bronsefinale.

 

I den andre semifinalen møttes Stavanger og Vålerenga.

Første periode ender 0-0.
Andre periode ender 0-1, dvs en Vålerenga-ledelse før tredje periode.
Tredje periode ender hele 1-5 (2 siste Vålerenga-mål i tom kasse) og da et totalresultat på 1-6

Vålerenga var det beste laget i denne matchen. Litt snodig sånn sett at de hadde mye avslutninger på mål i første og andre uten særlig «gevinst», men fikk så veldig uttelling tredje da Stavanger hadde flest tellende skudd på mål.

Bronsefinale

12.00 Stavanger – Storhamar

 

Finale

16.00 Frisk Asker – Vålerenga

 

 

 

 

Ansvarlige lån meg her og der…

Jeg driter egentlig pr nå i hvilket lag det gjelder, og hvilke summer det gjelder. Ja, jeg hadde ment akkurat det samme om Ringerike havnet i shit og begynte tukle med samme løsning. Få det bort!!

Vi må få bort dette med ansvarlig lån som en mulighet.

Vi må få bort det å kunne gjøre om gjeld til ansvarlig lån og derfor kunne regne gjeld som egenkapital.

Dette er jo helt høl i hue. Gjeld er gjeld samma f*** hva du kaller det.. akkurat som en gris er en gris uansett hvor mye du pynter den.

Jeg skjønner at det tydeligvis er noe regnskapsteknisk som ligger til grunn i denne bestemmelsen, men kan Forbundet bestemme at ansvarlige lån ikke skal kunne benyttes som i dag, ja så synes jeg at de skal gå inn og bestemme det.

Ansvarlige lån er jo bare et annet ord for den gjelden du allerede har… men siden den man skylder penger går med på å kalle det ansvarlig lån, og godta at man høyst sannsynlig aldri får pengene, ja så kan man regne det som egenkapital og dermed unngå minus.

Slik jeg har forstått dette hvert fall så går man ikke i banken og får et ansvarlig lån, med mindre banken er en sponsor som gir et lån mer eller mindre helt uten tanke på å få igjen penga. For det er det ansvarlig lån er.. en gjeld som skal betales absolutt helt til sist.

 

Tenk noe så absurd som å skylde en leverandør 5-6 millioner… og tenke at nå er det kroken på døra. Men så er et en flink pratmaker som klarer overtale leverandøren til å omgjøre det man skylder til et ansvarlig lån.. og dermed er man plutselig ikke i deep shit lenger, men derimot helt innafor regnskapsmessig. Dette er kokkos, kokkos og atter kokkos!

De nye reglene mht økonomi skal fases inn nå kommende sesong. Da blir det poengtrekk midt i sesongen om ek-andelen er under diverse nivåer på oktober-bildet av regnskapet, og det blir poengtrekk ved oppstart neste sesong ved ek-andel under diverse nivåer ved årsregnskapet.

Spørsmålet er om årsregnskap 2023 også teller inn her.. dvs at ved oppstart 2024-2025 sesongen så vil en eller flere klubber få minuspoeng pga 2023-regnskapet.

Hvis man skal få noe reelt syn på klubbenes økonomi må Forbundet ta grep og stramme inn.

Punkt 1 – bort med ansvarlig lån som EK

 

 

 

 

Ringerike Panthers; En epoke er over..Boork-epoken

Så kom nyheten om at Martin Boork gir seg som hovedtrener på Ringerike Panthers. Samtidig gir også Per Braxenholm seg som assistentrener og skal kun være sportssjef.

Det er vel ikke en nyhet som sjokkerer svært mange i Ringerike eller hockeynorge dette.

Martin Boork har stått i det i lang tid med både oppturer og nedturer.. og da med årets nedrykk som “spikeren i kista” på en lang trenergjerning for elitelaget på Ringerike.

Det begynner å bli en stund siden Ringerikes 3-div-lag drev på nede i Schjongshallen og flippa-floppa seg fra kamp til kamp med alt fra 8 til 15 utespillere litt ettersom hvilken vei det blåste ute og hva som var til middag i de forskjellige ringerikske hjem.

Det begynner å bli en stund siden Ringerikes styre fant ut at Martin Boork hadde flytta til Jevnaker, som jo bare er en 20-30 gode Ellingsen-slagskudd på dirrer’n unna Hønefoss, og derfor som seg hør og bør ble hanket inn i klubben.

Elitesatsingen var i gang.

Den første sesongen var 2010-2011. Martin Boork har vært hovedtrener hvert år siden. Bortsett fra en liten ferietur til Tyskland så har faktisk også Dustin Parks vært med på elitesatsingen like lenge i Ringerike. Navnene som har vært her under Boorks ledelse er mange, men noen skiller seg mer ut enn andre, da med Pappalardo, Åslin og Perlini som de senere årenes største navn.

Alle disse sesongene har da gitt flere kvalspill, et par opprykk og et par nedrykk. Opprykksmatchen mot Narvik nevnes av de aller fleste som et fantastisk øyeblikk på Ringerike, for Ringerike, for spillerne og jeg tror også for Martin Boork.

Det blir en egen særegen god stemning i Schjongshallen når den er fullsatt. Jeg håper den neste treneren og de neste spillerne -for nå blir det nok mye nytt- vet å sette pris på den følelsen og ønsker jobbe mot den.

Jeg har vært med så lenge i klubben at jeg vet at på samme måte som Jan Erik Johansen gjorde mirakler med ishockeyen på Hønefoss på tidlig 90-tall så har Martin Boork gjort mirakler for ishockey og ishockeyens anseelse på Hønefoss, Ringerike og omegn. Han har selvsagt ikke gjort dette alene, men han har stått støtt i front av en klubb og et lag.

Jeg ønsker å personlig takke Martin Boork for alle disse årene og sesongene.

Takk for kampene jeg fikk på1-div nivå. Jeg glemmer de aldri.

Takk for noen gode samtaler underveis i “trenerprat” og i gang.

Takk for alle pausesamtaler.. jeg vet det ikke alltid har vært like morsomt å vente på meg der for å snakke om en periode som ikke gikk som ønsket.

Takk for alle oppturer du har gitt Ringerike Ishockeyklubb. Jeg med mine år i klubben har nok å sammenligne med.

 

Jeg håper nå at klubben bygger videre på alt det Martin Boork har stått for i det å være til for en region… og ikke bare for seg selv.

Jeg håper Ringerike Kommune ser verdien i at 600 aktive driver på nede i Schjongslunden 7 dager i uka, og fortsetter jobben mot en ny flate og hall ved siden av Schjongshallen.

 

… og Martin…

Oldboys trener onsdag 21.45 og søndag 20.00