Presten som ikke vil jobbe med kvinner…

Er det ikke bare å la han slutte å jobbe med noen i det hele tatt?

Det er altså en prest som har sagt han vurderer å slutte som prest om han blir tvunget til å jobbe med kvinner. Forklaringen han kommer med er vel kort og godt at bibelen sier ikke at det skal være kvinnelige prester.

Jeg går jo da ut ifra at denne samme presten følger alt som står i bibelen og ikke tar snarveier og bruker det som passer litt sånn her og der.

Likestilling er jo selvsagt noe forbanna tull for denne presten. Kvinner skal sikkert, etter denne mannens syn, gå i streng mellom kjøkken, seng og butikk.

Jeg synes jo at myndighetene nå bør ta en titt på statsstøtten til kirken om ikke kirken selv nå straks går inn og gir denne presten en ørliten skrape.

Det vil på en måte være like uhørt som å stadig vekk røyke inne i bilen det å støtte en organisasjon som støtter en person med en slik holdning.

Northug = kokkos

Giske =  kokkos

Prestegutten her: trippel-kokkos!

 

 

 

 

 

 

Blir dette “sesong omberamming”?

Hvor mange omberamminger og avlysninger blir det i sesongen 2020-2021?

I dag hadde jeg tenkt å sitte i godstolen og meske meg med Comet – Ringerike. Det kan jeg ikke siden det har blitt avgjort at den avlyses på grunn av sykdom/skader. Jaja tenkte jeg, da blir det Gjøvik – Grüner isteden da.. men neida, den er avlyst den også. Forkjølelsessymptomer etc, gjør at den rette avgjørelsen er tatt.

Når så det er sagt er det et spørsmål som bare tvinger seg frem..

Hvordan skal man håndtere dette når sesongen er i gang?

At en og annen kamp omberammes er nå en ting.. men om en spiller på et lag faktisk testes positiv for korona skal vel da alle på hans lag i karantene? Eller?

Hva gjør man om 6-7 spillere av en tropp på 23 har lette forkjølelsesproblemer midt i sesongen? Spiller man da med de man har igjen?

Haugesund spilte jo bortekamper med svært få spillere i fjorårets sesong, kan forbundet sette en grense på hva man synes er forsvarlig på elitenivå? På breddenivå må man vel møte opp om man har målvakt + 5-6 utespillere. Jeg liker hockey jeg altså, men å se feks Storhamar – Vålerenga fra Fjøset med 8-9 mann på hvert lag blir jo bare kokkos.

Blir det laget et helt eget sett regler nå for denne sesongen?

 

Edit: 2 ishaller stengt for all aktivitet på Hamar hvert fall ut dagen. Hva om sånt skjer midt i sesongen…

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Det ække akkurat Hovland klasse som presteres

Hva annet kan man vente når man ikke har råd til annet enn baller som går skakt samt blir blenda av de hvite golfskoa til Nordvik’n

Arkivbilde fra tidligere runde

Runden i dag, som på tirsdag da jeg runda 50, var en jubileumsrunde siden rekkekompis på oldboyshockeyen, Ulrich «skravla» Falkeid, rundet de magiske 50. Det skulle vel vise seg at det var sola og ikke spillet som varmet mest denne dagen.

Hull 1:

Greit utslag, ligger rett utenfor fairway. 9-jern inn på kaka og to-putter til par. Helt grei start på en runde på Tyrifjord.

Hull 2:

Har man en grei start på Tyrifjord pleier det å straffe seg. Ingen unntak denne gang heller og vips så står man oppe i skråningen borte ved buska på høyre side og leter etter ballen sin pga en møkka-drive. Finner 4 andre baller men ikke min og dermed dropp (rødt område). Ender hullet på 6 slag, så ingen katastrofe, men kunne gjerne unnvært dritt-utslaget.

Hull 3:

Back to business. Utslag lang venstre ganske innafor. 9-jern igjen rett på kaka og 2-puttings til par.

Hull 4:

Gode hull straffer seg… Utslag og provisorisk begge ut høyre borti der de har hugget, derr vet, på motsatt side av den svære buska. Finner ikke første så må kække andreball inn på gress. Kanon-wood herfra og ligger an til innspill nede på sletta etter å ha slått totalt 5 til nå. Slag 6 blir en flyer, så om noen finner en ball med JG på på Tyristrand-siden av fjorden så er den min. Dropp og slag 8 på kaka. Setter ikke putt og må notere par +5 dvs 10 på dette hullet.

Hull 5:

De siste rundene har jeg slått alt som er ab golfballer i vannet her…så ikke rart jeg skjelver mer i beina enn Pondus da han skal ta straffe når jeg stiller meg opp. Men skulleduhasett, i dag legger ballen seg midt på green etter et meget stødig slag med 9-jern nok en gang. Det endte i par.

Hull 6:

Kongedrive. Ligger med ca 100 meter inn opp bakken. Her stod jeg og tenkte; Jøss, ingen sleiver pga par forrige hull…og så slo jeg. Rett inn i buskene høyre side av green. Slo en provisorisk på green (alltid lett å slå andreball), men kunne plukke den siden jeg fant første og måtte kække den ut av buske og steinura. Det er derfor jeg har gamle-pitchen i bagen. Med mye om og men endte det på en 7 her.

Hull 7:

Prøvde meg på tigerline her..men gikk for mye venstre og måtte opp i skauen på venstre for å lempe kula innpå igjen. Slag 3 inn på green, 2 putter og bogey som resultat. Ganske fornøyd med meg selv og «save» av score. Det burde jeg jo selvsagt ikke vært.

Hull 8:

2 stk OB høyre og 8 notert. Balle!

Hull 9:

Utslag lander i fairwaybunker. Ligger bra til så 5-jern videre. Slag 3 ender pin-high venstre. Pitch og 2-putt gir bogey på hullet.

Runding:

Her vartet Ulla opp med en duggfrisk boks med øl til oss gitt. Ere bursdag så ere bursdag.

 

Hull 10:

Det ble pitch her i dag siden utslag var flyttet litt. I motsetning til jubilanten som brukte en 3-4 slag bort de 116 meterne bare pga å ha luktet på øllen så landet jeg ballen på kaka og 2-puttet til par

Hull 11:

Strålende utslag til tross for par på forrige hull. Slag 2 la seg på flata oppe ved green. Pitch inn på green men dessverre 3-putt og bogey på hullet.

Hull 12:

Utslag med wood legger seg 160 meter fra pinnen litt ut høyre bak bunker. 6-jern tenker jeg og gir gass. Slaget føltes bra, ballbane var bra, været var flott og da vi kom frem til green lå ballen 30cm fra hullet. Tap-in birdie.

Hull 13:

Par tre hull. Det gikk som det måtte gå. Lander 30 meter til høyre for green. Slag 2 kort av green for jeg vil ikke opp i orme/snoke/guffen området bak green (venstre green fra utslaget). Pitch innpå og 2-putt til 5.

Hull 14:

Drive… selv om jeg egentlig ikke skal det.. ligger på sti ved utslag 13 (selvsagt) og kåler meg opp til green og en dobbel til slutt.

Hull 15:

Drar frem driveren igjen. 2 baller i OB. Takkskarruha, og 9 notert på dette hullet.

Hull 16:

Utslag ut høyre. Ligger i rough nedenfor utslag hull 12. Liten dask på ballen ut på fairway. Innspill lander i bunker. Bunkerslag lander i gress.,Pitch lander på green. 2-putt og 7…

Hull 17:

What do you know… frem med driver igjen. Vil ha den til å gå rett. Det gjorde den ikke nå heller. Fant ball rett nede ved en stamme. Fikk delja til den frem på gress og satte innspill på green. 3-putt.. TRE-putt ga dobbel.

Hull 18:

Under over alle under. Jeg dro ikke frem driver. Rolig 7-jern ned på sletta (selv om det ble litt kækk over slaget) ga mulighet for greit innspill. Slag 2 landet på kaka… men igjen,  tre-putt og bogey istedenfor par.

 

Runden endte på +8 ift hcp..som får være greit nok når du må makse ut flere hull og være mer i skauen enn Lars Monsen var til tider…

Neste gang skal jeg ikke bruke driver så mye..

 

Trur eg 🙂

 

Giske som statsminister og Northug som leder for trygg trafikk

Er ikke det en skikkelig god ide?

Er det ikke rett og slett å pisse på alt og alle som turte stå frem da Giske måtte tre av og trekke seg fra verv dengang alle metoo-varslene kom, hvis man nå bare tenker på å få han inn i noe som helst lederverv?

Det spiller vel sånn sett ingen rolle at en ny ung kvinne står frem og forteller sin historie. Det den historien bidrar med er jo kort og godt å bare understreke alvorligheten i hva gutteklubben grei innad i AP har drevet med, og nå forsøkte seg på igjen.

Giske og andre politikere som i egenskap av sine maktverv har «tuklet» med de unge up and coming kvinnene på årsmøter og konferanser bør få smekk på lanken, kokkos og refs, samt fratas mulighet til å inneha lederverv igjen såfremt ikke alle kort er på bordet og unnskyldninger er gitt og godtatt rund baut.

For menigmann virker det litt som politikere generelt, og i dette tilfelle Giske, unnskylder akkurat det de trenger og deretter håper det ikke dukker opp noe mer.
Jeg har forøvrig en åtte-åring i hus som gjør det på samme måten.

Nåvel.. Giske som statsminister eller likestillingsminister.. Northug som leder av Trygg Trafikk eller valgt inn som politisk uavhengig samferdselsminister..

Det hadde vært no…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50 år! Gratulerer med dagen til meg!

Skal man få skikkelig med skryt må man gjøre det selv

Moi, i favorittstol med favoritt ehh.. lettøllen, (eller no).

Bilde seff ikke tatt i dag, jeg er ikke gæren heller selv om klokka sikkert er 12, dvs beer o’clock ett eller annet sted.

(denne måtte settes inn så ikke svigerinne får fnatt)

 

Dagen i dag består av halv dag jobb, en runde golf og så feiring hjemme med familien.

Hvis det gikk et par-sju sikringer hos familiepolitiet med “fy dæven for en dritt, velger golf istedenfor å dra hjem” så kan jeg opplyse om at de ber meg om å ikke forte meg hjem så de får ordnet istand alt etter egne jobber.

 

God feiring til oss 😀

 

 

 

 

Har du tenkt på selvmord?

Hva faen?

Hva i svarte er det for et spørsmål å stille på en pressekonferanse?

Altså;

Jeg hadde null sympati for Northug før pressekonferansen. Jeg fikk heller ikke noe sympati i løpet av og etter pressekonferansen.

Northug er tatt i å kjøre i 200km/t
Northug er tatt i å oppbevare kokain.

Northug måtte avgi spyttprøve, som tydeligvis ga resultat som gjorde at politiet kunne ransake hjemmet hans. Derfor er det å anta at Northug hadde spor av noe i seg.

Northug innrømte i dag at han har festet hardt i feil miljø og at narkotika var en del av denne festingen.

Northug kom i dag med en innrømmelse av alt i en nøye skrevet «tale». En «tale» like godt regissert som den gang Mette Marit presenterte «utagerende festing» og da Johaug ikke hadde lest på pakka og ga all skyld på legen sin.
Northug sa selv han ikke hadde tatt dop eller alkohol den dagen han ble tatt og at han ikke følte seg ruset.

I mine øyne kan man, om blod- og/eller urinprøve kommer tilbake positiv, krølle sammen denne pressekonferansen og pælme den i søpla.

Jeg antar ski-folket satt med tårer i øynene i dag og var stolte over ski-kongen sin som la seg paddeflat og innrømte at han trenger hjelp. En hjelp han var for arrogant til å ta imot da han fyllekjørte over en rundkjøring og forsøkte gi kompisen skylda.

Når så dette er sagt:

Hva i svarte faen for slags spørsmål er «har du tenkt på selvmord» å komme med på en pressekonferanse? Hva hadde oppfølgingsspørsmålet vært om Northug sa ja? «og på hvilken måte hadde du tenkt å gjøre det, og hvor?»…

Den reporteren bør inn på teppet og få en «good talking too» samt litt knokekokkos» og generell opplæring i folkeskikk.

Når også det er sagt: 

Nordtug skal ha kred for en ting i dag..

På spørsmål om han er et forbilde svarte han nei.

Det har han helt rett i.

 

 

Korona-trygg frelse fra Gud..

Ja, eller fra en predikant da

Nå i disse litt utrygge tider er selv ikke de som tror på skaperen selv trygge på at de holdes utenfor styggedommen. Men, regninger skal betales og derfor holdes ikke vekkelsesmøter i inn og utland, men isteden kan du kjøpe deg bok for å bli frisk.

Se bare her:

Ikke nok med at du kan kurere alt fra inngrodde tånegler til flass bare ved å eie og lese bok, her får du altså med en folder med bilde av handa til denne helbrederen du kan legge på deg selv for direkte håndspåleggelse og helbredelse. Det står ikke engang at du må klippe ut handa av folderen, men det er sikkert en fordel…er jo lettere å ta med seg og.
Når man tenker på dette er jo denne løsningen et løft for personlig pleie. Tenk bare på hvor mange pinlige problemer man kan løse hjemme. Hemorider? Null stress, klask papirhånda rett på kaviarstjerna og vips, frisk som en fisk i bakstussen.
Ps. Kanskje best å kurere det meste andre først, og så ta hemoridene til slutt.

Det er nok bare å løpe og kjøpe. Eller gå og kjøp, løpe kan du gjøre etter du har kurert din angina ved å legge papirhanda på.
Snart kommer vinteren.. og hustak skal måkes!

Blir det doping om friske folk legger papirhånda på hjerte og lunger?

Slike svindelforsøk minner meg alltid på historien om da to menn satt og snakket.
-du, jeg var på sånn helbredelsesmøte i går

-oi, skjedde det noe der da

-ja, du skulle sett. Predikanten ba en gammel mann som brukte krykker om å reise seg for håndspåleggelse for å kurere beina hans.
-du verden, hva skjedde

-jo, han gjorde jo det da… og da han fjernet hånda ba han den gamle mannen kaste krykkene, noe han og gjorde

-dæven, kunne han gå da?
-neida, gammel’n gikk i gulvet som en tomsekk han…

 

Lærere og foreldre; Snakk om mobbing, ikke nugatti

Det er skoleoppstart igjen og dermed like bombesikkert som dugnad på våren at innkalling til foreldremøter kommer.

År etter år er det det samme. Foreldremøte, opprop, gjennomgang det ene og det andre, valg av klassekontakt, Fau-medlem, etc , kaffe og kaker og til slutt «eventuelt».
Da kommer det. Ikke alltid men det skjer. Er det ikke om pålegg er det om noe annet uvesentlig.
Hva snakker jeg om, jo en;

Diskusjon om hva som er gangbart pålegg på brødskiva og evt annet i matboksen.

Mobbing og utfrysing det er litt mer vanskelig å snakke om…men at det ikke skal være lov med sjokoladepålegg er lettere. Selvfølgelig basert på at «mitt barn blir hyper av sukker». At andre igjen sliter med å få barna sine til å spise noe annet enn brødskive med sjokoladepålegg hoppes lett over.

Mobbing derimot, det er ikke nødvendig å snakke om, for det er jo ingen av gullungene som mobber og erter.

Det at det ikke er noen barn som -ifølge egne foreldre- erter og mobber og at det alikevel vokser opp mobbere er like snodig som å se på skilsmissestatistikk pga utroskap…for spør du alle nygifte om de skal være utro så skal de jo ikke det, men alikevel skjer det.

Foreldre: Det handler om å åpne opp øynene og ta inn over seg at gitt visse omstendigheter så er det lett å havne i erte- og mobbemodus for alle barn. Vi må alle være med på å rettlede og gi rett input til de barn vi ser erter, mobber og fryser ut andre.

Fryktelig mange barn har det helt jævlig på skole og skolevei fordi alt fra søsken og foreldre til lærer og rektorer ikke er villig til å innse at nettopp det barnet man selv tror er gullungen selv faktisk er en mobber.

Husk; Du blir ikke født som mobber eller rasist, det er noe du lærer.

Da blir det jo opp til oss å sørge for at barna ikke lærer dette.

PS!
Det er selvfølgelig ikke nødvendig med sjokoladepålegg hver dag for de aller fleste, men det er kanskje viktigere ting å snakke om en hva slags pålegg som skal være lov.

 

 

 

 

 

Arrangere kamp sier du… vel, la oss se

Her er et par-førtisju ting å huske på

Norges ishockeyforbund har gitt ut en blekke tilsvarende hva fotballforbundet gjorde. Her er noe av det som står i den “blekka”. Det finnes også regler for tv etc.. men det blir for enda mer interesserte.

Edit: Dette er en blanding av Forbundets “ord” og mine “ord”..

VIKTIG: Hver og en av oss må hjelpe klubbene våre i å klare følge alle disse regler/retningslinjene for gjennomføring av matcher. Vær litt “politi” på arenaen så ikke dustemikler klarer ødelegge oppstart sesong, og/eller i verste fall stoppe den etter noen få kamper. 

Retningslinjene definerer krav til gjennomføring av ishockeykamper innen toppidretten (offisielle kamper, turneringskamper og treningskamper) og arrangementer hvor det tillates tilskuere. Dette for å sikre forsvarlig smittevern under covid-19 utbruddet.

Protokollen tar utgangspunkt i følgende tre grunnpilarer for å hindre/bremse smittespredning:

A. Syke personer deltar ikke ved gjennomføringen av kamper
B. God hygiene praktiseres på kamparenaene
C. Kontakt redusere så langt som mulig – 1m

(det siste der gjelder ikke dere spillere.. Det skal ikke tas colorline-svinger i rundvant eller bak mål.. det skal smelles på)

Retningslinjene er et tillegg til de retningslinjene som gjelder for trening med nærkontakt, og beskriver kun de tilleggskrav som stilles i forbindelse med kampavvikling der publikum er tilstede.

Spiller, trener eller person i støtteapparat som har vært nærkontakter av smittet person på eget lag eller et motstanderlag skal følge Folkehelseinstituttets råd om karantene for nærkontakter.
Det er lokale helsemyndigheter som definerer hvem som er nærkontakter. Normalt vil både med og motspillere av den smittede bli definert som «andre nærkontakter». Det betyr at de testes for smitte og ellers kan følge vanlig «spillerkarantene». Man kan fortsatt spille kamp som normalt ved symptomfrihet og negativ test.
Dersom flere enn 1 spiller/trenere/personer i støtteapparat får påvist covid-19 må det gjøres en konkret vurdering av om kamper kan fortsette i samråd med lokale helsemyndigheter. Klubbene skal forholde seg lojalt til alle pålegg fra helsemyndigheter.

(i fotballen er de bekymret etter innstramming, det bør hockey også være, for i verste fall må ett eller flere lag i full karantene om en spiller tester positivt)

Klubbene må sørge for at alt personell etterlever god håndhygiene (vasker hender eller bruker desinfeksjonsmiddel som inneholder alkohol). Desinfiserende middel skal finnes tilgjengelig i umiddelbar nærhet for alt personell, herunder også ved alle innganger til kamparenaen.

(her kan vi alle godt si ifra til klubb/hall om det mangler utsatt antibac)

Utsatte områder (som toaletter, dørhåndtak, trappegelender etc.) skal ha forsterket renhold, og være rengjort før personer ankommer kamparenaen. Klubber og/eller eier av arenaen skal sikre rutiner og lokale renholdsplaner.

Alle toaletter som er i bruk skal ha godt renhold, før, under og etter arrangementet. Det sikres at såpe eller desinfiserende middel er tilgjengelig for bruk før og etter toalettbesøk. Tørking av hender skal skje med engangspapir som kastes i lukkede beholdere.

(hører dere… vask henda når dere har stått der og holdt i snoppen)

Kamparenaen er et arbeidsområde og kun personer som har arbeidsoppgaver nødvendige for å gjennomføre kamp-arrangementet, samt tilskuere skal ha adgang i forberedelsene til og ved gjennomføring av kamp eller arrangement.

Arrangør/hjemmelaget skal sikre at det foreligger en plan for holde personell adskilt, og at denne distribueres til alt nødvendig personell. I planen skal det defineres arbeids- og tilgangsområder for personell med adgang til kamparenaen. Formålet med planen er å redusere kontakt mellom personer til det absolutt nødvendige.

Planen må omfatte alle arbeidsfunksjoner og andre personer som er til stede før, under og etter en kamp. Blant områdene som må tydelig defineres og hvor tilgang må begrenses er:
• Område for førstehjelpspersonell
• Område for ankomst og avreise utenfor arenaen før og etter kamp
• Område for media/journalister, herunder inngang og opphold under kamp
• Område for TV-produksjonspersonell, inkl. parkering for OB-buss
• Område for TV- kommentatorer
• Område for fotografer, sosiale medier, etc
• Områder for «mixed zone»/intervjuområde

Sekretariatets og utvisningsboksenes oppsetning skal sikre at 1-meters regelen kan overholdes så godt det går under kamper.

Garderober og dusj kan benyttes. Avstandsgrensen på 1m skal opprettholdes så langt det er mulig, også i dusj. To garderober må benyttes om nødvendig. Det må gjøres lokale tilpasninger ut fra utformingen av garderobene og dusjene. Fellesdusjene skal rengjøres grundig etter bruk.

Det skal ikke håndhilses etter kamp, men på signal fra dommer stiller lagene på sine respektive blålinjer, kapteiner og spillere hilser med køllene mot hverandre og dommer-teamet. Deretter starter kampen. Dommere er ansvarlig for gjennomføring av tilpassede prosedyrer for hilsning.

(denne skjønte jeg ikke… jeg går ut ifra at denne hilsingen skjer når kamp er ferdig og ikke “deretter starter kampen” slik det står her)

Alle personer som har arbeidsoppgaver i forbindelse med kamp eller arrangement (inkludert frivillige), skal gis god informasjon om smittevern og symptomer. De skal også ha kjennskap til arenaens/klubbens smitteverntiltak, samt beredskaps-planer ved oppstått smittetilfelle. Plakater med generelle anbefalinger om hvordan man kan forebygge smitte bør henges opp i områder hvor personer ferdes på kamparenaen. Plakaten bør inneholde informasjon om hvem
som skal kontaktes dersom man får symptomer på Covid-19. Klubben og/eller eier av arenaen(e) skal dokumentere hvordan informasjon er gitt og hvordan
opplæring av eget personell er gjennomført.
Klubbene og/eller eier av arenaen(e) må sørge for å holde seg oppdatert på og følge råd og anbefalinger fra norske helsemyndigheter. Oppdatert informasjon om covid-19 smitte og symptomer finnes på nettsidene helsenorge.no og fhi.no.

I tillegg til publikum opptil 200 personer kan følgende personer være aktuelle å inkludere på tilgangslisten:
Lag/staber
Dommere/veiledere/NIHF
Arrangementsstab
Media
Medisinsk pers/Helse
Sikkerhet/vaktmannskap/billettør
Serveringspers/Kiosker

Hjemmelaget/arrangør har ansvar for at kamparenaen stenges for uautorisert personell senest 2 timer før kampstart

Hjemmelaget/arrangør har ansvar for at ankomst av ulike grupper personell (spillere,støtteapparat, dommere, media etc.) skjer på en kontrollert og sikker måte.

Hjemmelaget er ansvarlig for koordinering og gjennomføring av adgangskontroll som sikrer at kun autoriserte personer får adgang til kamparenaen.

Elektroniske billetter med kjøpers navn påført skal benyttes. Hver tilskuer kan i utgangspunktet kun kjøpe 1 billett. Dersom man kjøper flere billetter, skal det oppgis navn på vedkommende. Det er ikke anledning å kjøpe billett ved ankomst/i døra. Det er klubben sitt ansvar å samle inn informasjon (f.eks navn og telefonnummer) som kan benyttes til eventuell smittesporing blant tilskuere som ikke er blitt registrert gjennom kjøp av elektroniske billetter.
Ved billettkjøp skal tilskuere få tydelig beskjed om at man skal holde seg hjemme dersom man ikke føler seg helt frisk
I tilfelle det skulle bli behov for å kontakte tilskuere i forbindelse med smittesporing og informasjon rundt eventuell smitte i etterkant av arrangementet, skal kamparrangør, gjennom billettsystemet, ha oversikt over nødvendig kontaktinformasjon på tilskuere.

Klubbene oppfordres til å etablere en god kontakt med sine supportere om fordeling av evt. billetter. Det åpnes ikke for ståplasser.

Tilskuere skal informeres om hvordan arenaen skal tømmes etter kamp. Klubben har også ansvar for området umiddelbart utenfor inn- og utganger, slik at ikke ansamlinger oppholder seg der.

Tilskuere skal oppfordres til å gå, sykle eller bruke private transportmidler til hallen.

Det skal opprettholdes minimum én [1] meter avstand mellom alle tilskuere alle veier på tribunene. Egen plan/plakater/vakter skal henvise tilskuerne til definerte plasser/områder.

Det utformes egne speakertekster som omhandler smittevern som avspilles før og under kamper.

Det tillates salg av drikke på flasker, kaffe i pappbeger samt mat/varer som er innpakket. Man bør vurdere å opprette merking på gulvet for å regulere avstand ved kø. Der det er servering skal retningslinjer for serveringssteder følges.

Tilskuerplassene skal tømmes på en slik måte at avstandskravet opprettholdes til enhver tid. Det er hjemmelaget/arrangørens ansvar. Også området umiddelbart utenfor utgangen skal sikres med tanke på avstand.

Følgende grupper fra TV og media skal ha adgang til kamparenaen i forbindelse med kamparrangementer:
A. TV (live)
B. Radio (live)
C. Fotografer
D. Skrivende journaliser
F. Et lite utvalg representanter for klubbmedia/SoMe.

Kamparenaen skal så langt det lar seg gjøre ha inndelingen for media, samt definerte plasser de skal benytte. Kun fotografer (også SoMe) skal ha tilgang til ulike områder, eks bak mål.

Ved minste tegn til luftveisinfeksjon/feber – bli hjemme!

Åltså; Vi har koronaregler, og så har vi stutte koronaregler!

Hei Ringerike Kommune og Kommuneoverlegen: Er det virkelig slik reglene skal tolkes?

Dette gjelder sikkert en hel mange andre kommuner også.

Jeg var på Hønefoss Stadion i går fordi minsten ville begynne på fotball. Null stress det, siden barn/ungdom under 19 kan trene uten å tenke på 1-metersgrensa. Vi ble godt tatt imot av teamet på G08 HBK og minsten ble innlemmet i G08 sort og dermed var fotballkarrieren i gang. Det neste som skjer er at lagleder forteller at vi som ikke har vært der tidligere må bli med på klubbhuset for en liten gjennomgang av tingenes tilstand nå i disse koronatider. Det er selvsagt helt innafor.

Dog, det er en ting som ble sagt som jeg bare nå i ettertid undrer litt på.

Vi ble fortalt at siden hele stadionområdet har eget gårds- og bruksnummer så måtte alle foreldre stå utenfor gjerdet og se på ungene trene. Dette fordi man ikke kunne ha flere enn 200 på samme gårds og bruksnummer.

Virkelig? Stemmer den tolkningen?

Kartet ser slik ut:

Dette er altså Idrettsparken på Hønefoss. Nederst i venstre hjørne er også en badeplass. Menes det virkelig gårds- og bruksnummer i koronareglene eller menes det adresse? Eller menes det anlegg?

Det essensielle spørsmålet: Er alt innenfor den røde streken på samme gårds- og bruksnummer?

Hvis hele stadionområdet har samme gårds-og bruksnummer og det ikke er lov å samles mer enn 200.

Hva gjøres da når det er damekamp på fotballstadion med 200 tilskuere.. Stenges resten av området ned?

Hvordan skal fotball og friidrett forholde seg når Ringerike Panthers har kamp med 200 tilskuere? Skal alle treninger på hele stadion inkludert treningssenter etc stenges i de timene?

Det må vel være mulig å se på alle arenaer med egne øyne?

Treningssenteret for seg selv

Fotballstadion for seg selv

Friidrettsstadion for seg selv

Utendørs fotballbaner for seg selv

Ishockeyhallen for seg selv

badestrand etc for seg selv

 

Jeg skjønner at man ikke skal samle seg for mange etc.. men en oppklaring i om det virkelig er slik at det er gårds- og bruksnummer som gjelder og ikke adresse/anlegg hadde vært fint.

Er det noen som har misforstått eller overtolket noen regler her?