Presten som ikke vil jobbe med kvinner…

Er det ikke bare å la han slutte å jobbe med noen i det hele tatt?

Det er altså en prest som har sagt han vurderer å slutte som prest om han blir tvunget til å jobbe med kvinner. Forklaringen han kommer med er vel kort og godt at bibelen sier ikke at det skal være kvinnelige prester.

Jeg går jo da ut ifra at denne samme presten følger alt som står i bibelen og ikke tar snarveier og bruker det som passer litt sånn her og der.

Likestilling er jo selvsagt noe forbanna tull for denne presten. Kvinner skal sikkert, etter denne mannens syn, gå i streng mellom kjøkken, seng og butikk.

Jeg synes jo at myndighetene nå bør ta en titt på statsstøtten til kirken om ikke kirken selv nå straks går inn og gir denne presten en ørliten skrape.

Det vil på en måte være like uhørt som å stadig vekk røyke inne i bilen det å støtte en organisasjon som støtter en person med en slik holdning.

Northug = kokkos

Giske =  kokkos

Prestegutten her: trippel-kokkos!

 

 

 

 

 

 

Blir dette “sesong omberamming”?

Hvor mange omberamminger og avlysninger blir det i sesongen 2020-2021?

I dag hadde jeg tenkt å sitte i godstolen og meske meg med Comet – Ringerike. Det kan jeg ikke siden det har blitt avgjort at den avlyses på grunn av sykdom/skader. Jaja tenkte jeg, da blir det Gjøvik – Grüner isteden da.. men neida, den er avlyst den også. Forkjølelsessymptomer etc, gjør at den rette avgjørelsen er tatt.

Når så det er sagt er det et spørsmål som bare tvinger seg frem..

Hvordan skal man håndtere dette når sesongen er i gang?

At en og annen kamp omberammes er nå en ting.. men om en spiller på et lag faktisk testes positiv for korona skal vel da alle på hans lag i karantene? Eller?

Hva gjør man om 6-7 spillere av en tropp på 23 har lette forkjølelsesproblemer midt i sesongen? Spiller man da med de man har igjen?

Haugesund spilte jo bortekamper med svært få spillere i fjorårets sesong, kan forbundet sette en grense på hva man synes er forsvarlig på elitenivå? På breddenivå må man vel møte opp om man har målvakt + 5-6 utespillere. Jeg liker hockey jeg altså, men å se feks Storhamar – Vålerenga fra Fjøset med 8-9 mann på hvert lag blir jo bare kokkos.

Blir det laget et helt eget sett regler nå for denne sesongen?

 

Edit: 2 ishaller stengt for all aktivitet på Hamar hvert fall ut dagen. Hva om sånt skjer midt i sesongen…

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Det ække akkurat Hovland klasse som presteres

Hva annet kan man vente når man ikke har råd til annet enn baller som går skakt samt blir blenda av de hvite golfskoa til Nordvik’n

Arkivbilde fra tidligere runde

Runden i dag, som på tirsdag da jeg runda 50, var en jubileumsrunde siden rekkekompis på oldboyshockeyen, Ulrich «skravla» Falkeid, rundet de magiske 50. Det skulle vel vise seg at det var sola og ikke spillet som varmet mest denne dagen.

Hull 1:

Greit utslag, ligger rett utenfor fairway. 9-jern inn på kaka og to-putter til par. Helt grei start på en runde på Tyrifjord.

Hull 2:

Har man en grei start på Tyrifjord pleier det å straffe seg. Ingen unntak denne gang heller og vips så står man oppe i skråningen borte ved buska på høyre side og leter etter ballen sin pga en møkka-drive. Finner 4 andre baller men ikke min og dermed dropp (rødt område). Ender hullet på 6 slag, så ingen katastrofe, men kunne gjerne unnvært dritt-utslaget.

Hull 3:

Back to business. Utslag lang venstre ganske innafor. 9-jern igjen rett på kaka og 2-puttings til par.

Hull 4:

Gode hull straffer seg… Utslag og provisorisk begge ut høyre borti der de har hugget, derr vet, på motsatt side av den svære buska. Finner ikke første så må kække andreball inn på gress. Kanon-wood herfra og ligger an til innspill nede på sletta etter å ha slått totalt 5 til nå. Slag 6 blir en flyer, så om noen finner en ball med JG på på Tyristrand-siden av fjorden så er den min. Dropp og slag 8 på kaka. Setter ikke putt og må notere par +5 dvs 10 på dette hullet.

Hull 5:

De siste rundene har jeg slått alt som er ab golfballer i vannet her…så ikke rart jeg skjelver mer i beina enn Pondus da han skal ta straffe når jeg stiller meg opp. Men skulleduhasett, i dag legger ballen seg midt på green etter et meget stødig slag med 9-jern nok en gang. Det endte i par.

Hull 6:

Kongedrive. Ligger med ca 100 meter inn opp bakken. Her stod jeg og tenkte; Jøss, ingen sleiver pga par forrige hull…og så slo jeg. Rett inn i buskene høyre side av green. Slo en provisorisk på green (alltid lett å slå andreball), men kunne plukke den siden jeg fant første og måtte kække den ut av buske og steinura. Det er derfor jeg har gamle-pitchen i bagen. Med mye om og men endte det på en 7 her.

Hull 7:

Prøvde meg på tigerline her..men gikk for mye venstre og måtte opp i skauen på venstre for å lempe kula innpå igjen. Slag 3 inn på green, 2 putter og bogey som resultat. Ganske fornøyd med meg selv og «save» av score. Det burde jeg jo selvsagt ikke vært.

Hull 8:

2 stk OB høyre og 8 notert. Balle!

Hull 9:

Utslag lander i fairwaybunker. Ligger bra til så 5-jern videre. Slag 3 ender pin-high venstre. Pitch og 2-putt gir bogey på hullet.

Runding:

Her vartet Ulla opp med en duggfrisk boks med øl til oss gitt. Ere bursdag så ere bursdag.

 

Hull 10:

Det ble pitch her i dag siden utslag var flyttet litt. I motsetning til jubilanten som brukte en 3-4 slag bort de 116 meterne bare pga å ha luktet på øllen så landet jeg ballen på kaka og 2-puttet til par

Hull 11:

Strålende utslag til tross for par på forrige hull. Slag 2 la seg på flata oppe ved green. Pitch inn på green men dessverre 3-putt og bogey på hullet.

Hull 12:

Utslag med wood legger seg 160 meter fra pinnen litt ut høyre bak bunker. 6-jern tenker jeg og gir gass. Slaget føltes bra, ballbane var bra, været var flott og da vi kom frem til green lå ballen 30cm fra hullet. Tap-in birdie.

Hull 13:

Par tre hull. Det gikk som det måtte gå. Lander 30 meter til høyre for green. Slag 2 kort av green for jeg vil ikke opp i orme/snoke/guffen området bak green (venstre green fra utslaget). Pitch innpå og 2-putt til 5.

Hull 14:

Drive… selv om jeg egentlig ikke skal det.. ligger på sti ved utslag 13 (selvsagt) og kåler meg opp til green og en dobbel til slutt.

Hull 15:

Drar frem driveren igjen. 2 baller i OB. Takkskarruha, og 9 notert på dette hullet.

Hull 16:

Utslag ut høyre. Ligger i rough nedenfor utslag hull 12. Liten dask på ballen ut på fairway. Innspill lander i bunker. Bunkerslag lander i gress.,Pitch lander på green. 2-putt og 7…

Hull 17:

What do you know… frem med driver igjen. Vil ha den til å gå rett. Det gjorde den ikke nå heller. Fant ball rett nede ved en stamme. Fikk delja til den frem på gress og satte innspill på green. 3-putt.. TRE-putt ga dobbel.

Hull 18:

Under over alle under. Jeg dro ikke frem driver. Rolig 7-jern ned på sletta (selv om det ble litt kækk over slaget) ga mulighet for greit innspill. Slag 2 landet på kaka… men igjen,  tre-putt og bogey istedenfor par.

 

Runden endte på +8 ift hcp..som får være greit nok når du må makse ut flere hull og være mer i skauen enn Lars Monsen var til tider…

Neste gang skal jeg ikke bruke driver så mye..

 

Trur eg 🙂

 

Giske som statsminister og Northug som leder for trygg trafikk

Er ikke det en skikkelig god ide?

Er det ikke rett og slett å pisse på alt og alle som turte stå frem da Giske måtte tre av og trekke seg fra verv dengang alle metoo-varslene kom, hvis man nå bare tenker på å få han inn i noe som helst lederverv?

Det spiller vel sånn sett ingen rolle at en ny ung kvinne står frem og forteller sin historie. Det den historien bidrar med er jo kort og godt å bare understreke alvorligheten i hva gutteklubben grei innad i AP har drevet med, og nå forsøkte seg på igjen.

Giske og andre politikere som i egenskap av sine maktverv har «tuklet» med de unge up and coming kvinnene på årsmøter og konferanser bør få smekk på lanken, kokkos og refs, samt fratas mulighet til å inneha lederverv igjen såfremt ikke alle kort er på bordet og unnskyldninger er gitt og godtatt rund baut.

For menigmann virker det litt som politikere generelt, og i dette tilfelle Giske, unnskylder akkurat det de trenger og deretter håper det ikke dukker opp noe mer.
Jeg har forøvrig en åtte-åring i hus som gjør det på samme måten.

Nåvel.. Giske som statsminister eller likestillingsminister.. Northug som leder av Trygg Trafikk eller valgt inn som politisk uavhengig samferdselsminister..

Det hadde vært no…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ringerike; Söderberg er allerede i scoringsform

Treningskamper er treningskamper, men alikevel: Målvakter hater å slippe inn mål, spillere elsker å putte!

Ringerike har spilt tre treningskamper til nå. Det har blitt et knepent tap for Storhamar, en sliteseier mot Lørenskog og en grei seier mot Gjøvik.

Det er nå engang sånn at noen er flinkere til å score… på samme måten som noen er “flinkere” til å bade på stranda.

 

Ringerikes mål pr nå:

Söderberg fra Ellefsen og Parks

H.Eriksson fra Bækken

H.Eriksson fra Näslund og Dalen

Söderberg fra Engh og Ellefsen

Bækken fra H.Eriksson og Söderberg

Ellefsen fra Söderberg og Pettersen

Söderberg

Söderberg fra Ellefsen og Parks

Rimjans fra Dalen og Ryttar

Parks fra Ellefsen og Söderberg

Melin fra Ryttar

 

30 august klokka 17.00 skal Ringerike møte Comet borte.

Vi satser på en treningskamp uten å trene altfor mye på å sitte utvist… det får man nok sjanser til senere i sesongen.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Gjøvik – Ringerike, onsdag 26 aug, 19.00

1-divisjonsoppgjør krydret med Alexander Reichenberg

Det er i dag 24 dager til Ringerike serieåpner borte mot Tønsberg og 25 dager til Gjøvik serieåpner borte mot Haugesund.

Hjemmelaget har så langt spilt 2 treningskamper, begge mot Lørenskog, som har endt med tap 4-1 borte og tap 2-5 hjemme. Første kamp er vel bare noe man tar for å kommme i gang, mens den andre begynner vise hva man må jobbe litt mer med.. selvom det også i den vil være utprøving av spillere og system. Gjøvik ble kjørt ganske hardt i 2 perioder av Lørenskog i Fjellhallen men kom bra med i tredje. De vinner den perioden 2-1. Om Lørenskog ubevisst slapp seg ned etter å lede 0-4 (og 8-25 i skudd) er ikke godt å si, men det betyr sånn sett lite. Gjøvik gikk vel ut av denne matchen med en god følelse etter tredjeperioden.

Ringerike hadde sin komme-i-gang-match hjemme mot Storhamar der de taper 3-4. Storhamar fører vel hele matchen men Ringerike fant måter å komme inn igjen i den. Storhamar leder 1-3 etter et tidlig mål i tredje men Ringerike setter 2 pinner de neste 6 minuttene og 3-3 holder seg helt til 2,5 min før slutt. Ringerikes andre (og foreløpig siste) treningskamp var borte mot Lørenskog. Det ble en heljevn affære der Ringerike vinner første og andre med 0-1. Lørenskog bruker 8:18 av tredje på å utligne til 2-2. 12:36 ut i perioden tar Ringerike ledelsen igjen og 5 sekunder før slutt settes/vippes/lobbes puck i åpen kasse og sluttresultat 2-4.

 

Gjøvik og Ringerike møttes 5 ganger i serien i fjor med 4 seire til Ringerike og da 1 seier til Gjøvik. Målforskjell i kampene endte 26-8 (4-2,0-8,4-3,5-1,6-1). Gjøviks seier kom i nettopp Fjellhallen hvor dagens kamp skal spilles og ble avgjort til 4-3 på sudden. Interessant nok ble 2 av Gjøviks mål scoret av Rimjans som jo nå er Ringerikespiller.

 

Gjøviks spillerstall pr nå:

Målvakter:

Andreas Johansen, Wille Mattila

Backer:

Oscar German, Erling Kroken, Biserød,  Mads Heidenberg, Robin Rakell, Morgan Mathisen, Ulrik Løvdal, Lauri Viitanen

Forwards:

Amund Nyland, Even Langdalen, Sander Olsen, Even Engjom, Joacim Eriksson Rostad, Daniel Karlsen Stensrud, Eirik Myhre Slåsletten, Christopher van Doorn, Fredrik Larsen, Joachim M. Engesveen, Ørjan Moen Saga,Eemeli Skantz

 

Ringerikes spillerstall pr nå:

Målvakter:

Fredrik Johansson, Mathias Schippers Landa

Backer:
Viktor Näslund, Mats Nybrodahl Pettersen, Andreas Adolfsen, Robin Bjørnstad, Dennis Ryttar, Håkon Engh, Karl Markström, Nikolai Dalen.

Løpere:
Thomas Bækken, Dustin Parks, Even Tangen Fosse, Leonards Rimjans, Petter Ellefsen, Mathias Holst Jenssen,
Patrick Eriksson, Michael Söderberg, Henrik Eriksson , Erik Bjerketvedt, Eivind Eiken Andresen, Kristoffer Melin.

 

Hvem som er med i dag og ikke på de respektive lag vet jeg ikke veldig mye om. Dog er det 100% sikkert at Robin Bjørnstad ikke spiller på grunn av et lite brudd i foten/ankel etter å ha tekket skudd mot Storhamar.

Gjøvik hadde heller ikke fullt lag mot Lørenskog, vi får se hva de stiller med i dag.

 

Ps! Lørenskog møter Grüner i dag, det også klokka 19.00

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

50 år! Gratulerer med dagen til meg!

Skal man få skikkelig med skryt må man gjøre det selv

Moi, i favorittstol med favoritt ehh.. lettøllen, (eller no).

Bilde seff ikke tatt i dag, jeg er ikke gæren heller selv om klokka sikkert er 12, dvs beer o’clock ett eller annet sted.

(denne måtte settes inn så ikke svigerinne får fnatt)

 

Dagen i dag består av halv dag jobb, en runde golf og så feiring hjemme med familien.

Hvis det gikk et par-sju sikringer hos familiepolitiet med “fy dæven for en dritt, velger golf istedenfor å dra hjem” så kan jeg opplyse om at de ber meg om å ikke forte meg hjem så de får ordnet istand alt etter egne jobber.

 

God feiring til oss 😀

 

 

 

 

Har du tenkt på selvmord?

Hva faen?

Hva i svarte er det for et spørsmål å stille på en pressekonferanse?

Altså;

Jeg hadde null sympati for Northug før pressekonferansen. Jeg fikk heller ikke noe sympati i løpet av og etter pressekonferansen.

Northug er tatt i å kjøre i 200km/t
Northug er tatt i å oppbevare kokain.

Northug måtte avgi spyttprøve, som tydeligvis ga resultat som gjorde at politiet kunne ransake hjemmet hans. Derfor er det å anta at Northug hadde spor av noe i seg.

Northug innrømte i dag at han har festet hardt i feil miljø og at narkotika var en del av denne festingen.

Northug kom i dag med en innrømmelse av alt i en nøye skrevet «tale». En «tale» like godt regissert som den gang Mette Marit presenterte «utagerende festing» og da Johaug ikke hadde lest på pakka og ga all skyld på legen sin.
Northug sa selv han ikke hadde tatt dop eller alkohol den dagen han ble tatt og at han ikke følte seg ruset.

I mine øyne kan man, om blod- og/eller urinprøve kommer tilbake positiv, krølle sammen denne pressekonferansen og pælme den i søpla.

Jeg antar ski-folket satt med tårer i øynene i dag og var stolte over ski-kongen sin som la seg paddeflat og innrømte at han trenger hjelp. En hjelp han var for arrogant til å ta imot da han fyllekjørte over en rundkjøring og forsøkte gi kompisen skylda.

Når så dette er sagt:

Hva i svarte faen for slags spørsmål er «har du tenkt på selvmord» å komme med på en pressekonferanse? Hva hadde oppfølgingsspørsmålet vært om Northug sa ja? «og på hvilken måte hadde du tenkt å gjøre det, og hvor?»…

Den reporteren bør inn på teppet og få en «good talking too» samt litt knokekokkos» og generell opplæring i folkeskikk.

Når også det er sagt: 

Nordtug skal ha kred for en ting i dag..

På spørsmål om han er et forbilde svarte han nei.

Det har han helt rett i.

 

 

Korona-trygg frelse fra Gud..

Ja, eller fra en predikant da

Nå i disse litt utrygge tider er selv ikke de som tror på skaperen selv trygge på at de holdes utenfor styggedommen. Men, regninger skal betales og derfor holdes ikke vekkelsesmøter i inn og utland, men isteden kan du kjøpe deg bok for å bli frisk.

Se bare her:

Ikke nok med at du kan kurere alt fra inngrodde tånegler til flass bare ved å eie og lese bok, her får du altså med en folder med bilde av handa til denne helbrederen du kan legge på deg selv for direkte håndspåleggelse og helbredelse. Det står ikke engang at du må klippe ut handa av folderen, men det er sikkert en fordel…er jo lettere å ta med seg og.
Når man tenker på dette er jo denne løsningen et løft for personlig pleie. Tenk bare på hvor mange pinlige problemer man kan løse hjemme. Hemorider? Null stress, klask papirhånda rett på kaviarstjerna og vips, frisk som en fisk i bakstussen.
Ps. Kanskje best å kurere det meste andre først, og så ta hemoridene til slutt.

Det er nok bare å løpe og kjøpe. Eller gå og kjøp, løpe kan du gjøre etter du har kurert din angina ved å legge papirhanda på.
Snart kommer vinteren.. og hustak skal måkes!

Blir det doping om friske folk legger papirhånda på hjerte og lunger?

Slike svindelforsøk minner meg alltid på historien om da to menn satt og snakket.
-du, jeg var på sånn helbredelsesmøte i går

-oi, skjedde det noe der da

-ja, du skulle sett. Predikanten ba en gammel mann som brukte krykker om å reise seg for håndspåleggelse for å kurere beina hans.
-du verden, hva skjedde

-jo, han gjorde jo det da… og da han fjernet hånda ba han den gamle mannen kaste krykkene, noe han og gjorde

-dæven, kunne han gå da?
-neida, gammel’n gikk i gulvet som en tomsekk han…

 

Lærere og foreldre; Snakk om mobbing, ikke nugatti

Det er skoleoppstart igjen og dermed like bombesikkert som dugnad på våren at innkalling til foreldremøter kommer.

År etter år er det det samme. Foreldremøte, opprop, gjennomgang det ene og det andre, valg av klassekontakt, Fau-medlem, etc , kaffe og kaker og til slutt «eventuelt».
Da kommer det. Ikke alltid men det skjer. Er det ikke om pålegg er det om noe annet uvesentlig.
Hva snakker jeg om, jo en;

Diskusjon om hva som er gangbart pålegg på brødskiva og evt annet i matboksen.

Mobbing og utfrysing det er litt mer vanskelig å snakke om…men at det ikke skal være lov med sjokoladepålegg er lettere. Selvfølgelig basert på at «mitt barn blir hyper av sukker». At andre igjen sliter med å få barna sine til å spise noe annet enn brødskive med sjokoladepålegg hoppes lett over.

Mobbing derimot, det er ikke nødvendig å snakke om, for det er jo ingen av gullungene som mobber og erter.

Det at det ikke er noen barn som -ifølge egne foreldre- erter og mobber og at det alikevel vokser opp mobbere er like snodig som å se på skilsmissestatistikk pga utroskap…for spør du alle nygifte om de skal være utro så skal de jo ikke det, men alikevel skjer det.

Foreldre: Det handler om å åpne opp øynene og ta inn over seg at gitt visse omstendigheter så er det lett å havne i erte- og mobbemodus for alle barn. Vi må alle være med på å rettlede og gi rett input til de barn vi ser erter, mobber og fryser ut andre.

Fryktelig mange barn har det helt jævlig på skole og skolevei fordi alt fra søsken og foreldre til lærer og rektorer ikke er villig til å innse at nettopp det barnet man selv tror er gullungen selv faktisk er en mobber.

Husk; Du blir ikke født som mobber eller rasist, det er noe du lærer.

Da blir det jo opp til oss å sørge for at barna ikke lærer dette.

PS!
Det er selvfølgelig ikke nødvendig med sjokoladepålegg hver dag for de aller fleste, men det er kanskje viktigere ting å snakke om en hva slags pålegg som skal være lov.