Blogger stolt over å stå imot presset om å være naturlig

Bloggeren Stina Bakken uttaler altså at hun er stolt over seg selv for å ha stått imot presset om å være naturlig… Hun klarte nemlig å være sterk nok, samt rak nok i ryggen til å ta leppeinjeksjoner, OG skrive om det på tross av all debatt rundt influencere og deres ansvar i samfunnet.

Bloggeren Stina, også kjent som «liste-Stina» fra Bloggomtoppbloggere, føyer seg inn i rekken av bloggere som har tatt en eller annen kosmetisk behandling for å «se bedre ut». 15 av 20 (eller no) av de mest leste bloggerne i Norge viser seg å ha fikset på ett eller annet.

Stina med flere har da tatt noe i leppene. Hvorfor du vil gå rundt og se ut som en ørret som har satt fast truten i ei brusflaske er så underlig at jeg har ikke ord.

Jeg har tidligere skrevet denne : Gratulerer med årets dummeste til Isabelle Eriksen men, om denne uttalelsen fra Stina med leppene (og puppene i fokus på ALLE bilder) kanskje ikke slår den uttalelsen så er den helt på høyden.

Jeg synes nå disse såkalte toppbloggerne snart må beskyttes mot seg selv når det gjelder uttalelser og blogger de får profilert gjennom media. De skjønner jo åpenbart ikke at ikke alle unge, spesielt jenter, har filteret de trenger, og kanskje ikke de voksne de trenger, til å stå imot «bare gjør sånn så blir alt bra».. for det er jo nettopp det de leser når Stina og andre skriver positivt om sin operasjon/behandling.

Mads Hansen har fått det med seg. Jeg håper han kjører en «Raad» på alle dustebloggere som står frem slik.

#Stina #Stinablogg #Stinabakken #blogg #madshansen

Jeg er ikke 100% enig med Zuccarello

Det må være en gulrot i enden av hver sesong

Det ligger i dag ute et intervju med Zuccarello som omhandler Norsk ishockey og utviklingen av denne. Zucca er innom mye, som er bra, men jeg er ikke 100% enig i alt han sier/mener om hvordan vi skal gå videre. Zucca viser til Sveits og hvordan de har gått fra å være et “buljong-par” til å bli en nasjon å regne med i VM bare på de 10 siste årene.

Hva er  det så Sveits har gjort?

Sveits har 2 toppdivisjoner som det sveitsiske forbund har skikkelig kontroll på. Hver av divisjonene har 12 lag. Formatet er konstant. Det spilles ca 50 kampers grunnspill. 8 lag går til kvartfinale, plass 9-12 spiller nedrykkssluttspill. Sveits vil ikke ha for mange kamper i serien, for hver kamp skal telle. De spiller på faste dager, med få unntak. Det kan kun være 4 utlendinger på protokollen pr lag hver kamp. De kan seff ha 15 utlendinger i stallen, men altså kun 4 pr kamp. Dette sikrer bruk av spillere fra Sveits. Formatet og kontrollen med serien har gjort at spillere velger å bli i Sveits istedenfor å dra ut i altfor stor grad. (de har dog 14 i NHL). De har også kommet til at det er greit å akseptere at det er 4-5 “lokomotiver” i toppserien slik at utfordrerne har noe å strekke seg etter.

Zuccarello snakker om å låse serien på feks 12 lag, og så jobbe derfra for å få opp kvaliteten på serien. (låse som i ingen opp/nedrykk). Den er jeg ikke enig i. Jeg synes alle serier skal ha en gulrot i enden. Enten er du i sluttspill eller opp/nedrykksspill. Det jeg heller synes er en ide er å fjerne 2 divisjon fra prestasjonssiden og ha 1 div og Get som lokomotiver, gjerne med 12 lag i hver etter hvert. Lag må sportslig og økonomisk bevise at de hører til om det skal flere lag inn.

Samtidig må vi jobbe mye hardere med rekrutteringen og utviklingen av spillere på barne- og ungdomsnivå for å få til dette. Her er jeg helt enig med Zuccarello. Vi får ikke gode og mange ishockeyspillere fordi mamma og/eller pappa kjører til hallen 2 ganger i uka. Les : Har barn mistet leken i idretten. Vi må ha “ballbinger” rundt omkring (tvinger seg frem pga klima) slik at unger kan leke på is-løkka i nabolaget. Dette sammen med steinhard jobbing mot media for å få de til å slutte med å presentere ishockey som en bøllesport vil resultere i oppsving i rekruttering. Selvfølgelig sammen med reklamen landslaget står for ved å henge med i A-VM i år etter år, noe som er ekstremt viktig.

Vi må rett og slett jobbe mot at produktet hockey er attraktivt å være med på. 

Bare noe så enkelt som å få gymlærere til å skjønne at skøyter er skikkelig god trening vil hjelpe.

Ser man intervjuet på VGTV med Tollefsen etc så sier de det jo rett ut der. Norske lag drar til Sverige og spiller cuper som 10-11 åringer og er helt på høyden. 4-5 år senere får norske lag bakhjul så det holder av de svenske lagene. Noe skjer i de årene. Om det er likhetsprinsippene i Norge som holder igjen aner jeg ikke. Om det stilles mye større krav til svenske barn som spiller hockey, antakeligvis.

Jeg tror at det også handler om barn og ungdom av i dag, noe jeg har snakket/skrevet mye om.

Barna har blitt fortalt at du kan få akkurat det du vil, du kan bli akkurat det du vil, du kan oppnå alt, du er best. Barn har fått medaljer for å vinne og for å komme inn sist, de får deltakermedalje bare for å møte opp. Barn blir fortalt at de er kjempeflinke til alt de prøver seg på. De vokser altså opp uten å føle på at det er ting de ikke klarer. Vi gjør noe av det samme i idretten og, hvert fall i Norge. Barn skal få spille bare de møter opp. Alle skal behandles helt likt. Ingen blir fortalt sannheten om evner etc. Mammaer og pappaer hauser opp barnets prestasjoner selvom de egentlig er middels.

Så møter de verden…

Spørsmålet er jo om samfunnet har blitt for overbeskyttende og fokusert på likhetsbehandling av barn på alle områder. Kanskje burde foreldre bli flinkere til å fortelle barn at de ikke er superflinke til å synge, at de ikke er stjerna på laget, at de må trene mer for å bli den beste etc?

Tror utvikling av Norsk ishockey er en sammensatt greie.

Vi må hvert fall kunne tenke mange tanker samtidig, bestemme oss for en vei.. og så holde den kursen.

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Har barna mistet leken med idretten?

Organiserer vi ungene ihjel?

Er det derfor vi ikke holder tritt med andre land i ishockey, for å ta idretten jeg kjenner best til?

Er det rett og slett blitt slik at vi organiserer ihjel ungene og dermed skaper (og har skapt en stund) generasjoner som ikke klarer leke med idretten sin på fritiden? Er det kanskje slik at ungene ikke har muligheten? Har vi voksne det for travelt? Skal vi for mye på hytta?

Da jeg var liten hadde vi ikke ishall her på Hønefoss. Vi gikk på skøyter på ute-is etter at frosten var kommet. Vi gikk på skøyter på skolen. Vi gikk på skøyter på løkka. Vi gikk på skøyter på hockeybanen. Alle stedene samlet barn seg, delte i to lag og spilte løkkehockey. De unge lærte mye av de eldre, og alle lærte av hverandre. Alle stedene måkte vi selv banen når vi syntes det ble for mye snø. Av 20 barn i klassen hadde 18-19 selvsagt skøyter. Etter hvert fikk vi utendørs kunstis og hadde da midtvinters 2 hockeybaner rett ved hverandre der det myldret av barn. Sånn er det ikke lenger.

Nå har vi hall her på Hønefoss. Det er der man går på skøyter om ikke en eller annen pappa gidder sprøyte en liten flate ett eller annet sted. Meg bekjent islegges ikke flater noe sted i kommunens regi slik det ble gjort før. Ikke misforstå, jeg liker at hallen blir brukt, men; Hallen har åpen dag 2 timer pr uke, bortsett fra det så er det kun organisert opplegg/trening som gjelder. Barna kjøres til døra, “trener” i litt over en time, og kjøres så hjem. Arrangerer man skøytebursdag for en klasse på 20 så har 18-19 ikke skøyter (selvopplevd). Dette er jo for dårlig.

Hva er grunnen?

Er det for bekvemmelig å kun gå på skøyter inne?

Er skøyter blitt noe for de få?

Er det blitt sånn at det kun er de barna med “gærne” mammaer og pappaer som får tid nok på isen fordi hyttelivet velges bort til fordel for idretten?

Hvor mange barn kommer hjem fra skolen, spiser, skifter og forsvinner ut på løkka..slik vi gjorde før?

Hvor mange barn har muligheten til nettopp det?

Det er dessverre slik at vi som driver med ishockey ser at det forekommer til tider en viss skremselspropaganda når det gjelder pris på det å drive med ishockey. Jeg vil gjerne understreke at akkurat det er feil. Som barn er det ikke dyrt. Det går an å kjøpe brukt utstyr. Det går an å oppsøke byttedager. Du må ikke kjøpe de dyreste skøytene eller den mest moderne hockeykølla. Barn har ikke bruk for det. De skal lære helt andre ting…som å gå på skøyter. Som å ha de så morro sammen ute på isen at de glemmer at de har skøyter på seg.

Det er egentlig helt meningsløst at våre naboland Sverige, Finland og Danmark er så langt foran oss.

#skøyter #hockey #ishockey #2hockey

Stellaaaa… Hm.. er loven lik for alle?

Stella Mwangi, artisten, ble altså for en stund siden anmeldt for fyllekjøring og forulemping av offentlig tjenestemann men ble i den påfølgende rettsaken i tingretten frifunnet. Utrolig nok!

Hva har egentlig skjedd?

Hun kjørte bil og bulket inn i andre biler klokka 13.25

Hun hadde ved måling 2,2 i promille samt spor av cannabis i blodet klokka 15.59.

Hun forklarte at hun var edru da hun kjørte bilen.

Hun forklarte at hun skulle på vors før en konsert.

Hun forklarte at hun drakk ei halvflaske whisky på toalettet på neglesalongen for å komme i form.

Hun skulle tydeligvis rett og slett “ta igjen de andre” og drakk med begge henda..

Vegtrafikkloven:

Vegtrafikklovens § 22, 2. ledd. Forbyr bilførere å nyte alkohol eller andre rusmiddel de første 6 timer etter kjøringen dersom han må eller bør forstå at det kan bli politietterforskning på grunn av kjøringen.Hovedbegrunnelsen for denne regelen er de tilfeller promilleføreren ikke blir tatt på fersk gjerning bak rattet, men hevder å ha drukket etter kjøringen. Forbudet om alkoholnytelse oppheves før 6 timers fristen fra det øyeblikket blodprøve er tatt eller politiet har besluttet at blodprøve ikke skal tas.

Er loven lik for alle?

Jeg har absolutt null tro på at Ola/Kari Nordmann hadde blitt behandlet på samme hensynsfulle måte som Stella Mwangi her tross alt har blitt. Vi hadde nok blitt fast-tracket til betinget og massiv bot uten store sjansen til å sette igang samme kjøret som det har blitt her ene og alene, i mine øyne, fordi hun er “kjendis” og advokater ser sitt snitt til å plusse på CV’n.

Nåvel, politiadvokaten har nå anket saken inn for lagmannsretten fordi de ikke tror på Stella Mwangis forklaring.

Det gjør ikke jeg heller.

#loven #promille #fyllekjøring

Sålenge fotballen er sjarmerende kan den godt være urettferdig

Dette er vel strengt tatt essensen i intervjuet som er gjort med Åge Hareide etter noen kampers spill i VM der VAR, altså videodømming, er tatt i bruk.

“Vi mister jo diskusjonene om dommeren er dårlig etc med den nye teknologien” er et av argumentene. For meg så må det et særs bakstreversk fotballhode til for å ytre noe slikt. Idrett skal være rettferdig med hensyn til dømming. Det skal ikke være hjemmedømming, bortedømming eller annen form for fordelaktig dømming. Det skal være rettferdig. I tillegg skal idretten være mest mulig fri for juks…være seg doping eller filming. For å få til det må fotballspillerne bli vant til at kamper overvåkes og at juks og fanteri blir straffet fra et kontrollrom om ikke dommer på banen får det med seg.

Jeg for min del har aldri betalt for å se en kamp i noe slags idrett, for så å kose meg med å se utøverne stå å krangle med dommer om en avgjørelse er riktig eller feil. Ser jeg fotball så vil jeg se det spilles fotball. Jeg vil ikke se diskusjoner, filming, rulling på gress eller uthaling av tid. Det siste er neste post på programmet håper jeg for å få gode kamper. I England – Tunisia kampen så var effektiv spilletid 49,5 minuter. Nesten en hel omgang ble altså brukt på papp og skævellævel rundt friskpark, innkast og cornere.. ja og de evinnelige diskusjonene da…

Jeg håper vi kommer dit at VAR og regelverk forøvrig straffer de som jukser strengt. Da den belgiske angriperen soleklart forsøkte filme til seg straffe burde VAR-dommere varslet banedommer, spillet burde vært stoppet, banedommer burde vist tv-tegn, filmtegn og gitt gult kort (jeg vil helst ha direkte rødt og karantener, men kan være med på gult til å begynne med).

Dette burde blitt gjort ved hver minste anledning spillere jukser, forsøker på juks eller kommer unna med noe banedommer ikke ser. Jeg tipper ett eneste mesterskap ville vært nok med slik dømming før spillerne lærte og sluttet. Straffen for juks blir da for stor i forhold til gevinsten til slutt.

Har man lyst på rettferdige resultater så kan man ikke velge når man skal bruke VAR….på samme måte som kristne bruker bibelen “når det passer seg sånn”. Enten så har man VAR og godtar det, eller så har man det ikke. Det går ikke an å si at “jo jeg skulle hatt straffe, det burde VAR fått med seg…men jeg synes ikke VAR burde blanda seg da jeg lagde straffe”.

Forøvrig synes jeg noen kunne startet hashtaggen #stayonyourfeetandbeaman for alle fotballspillere der ute.

Makan til sutring og grining på nesa for småting…

#fotball #2vm #vm2018

 

HBK spiller dårlig, så da trekker styret seg..

Hm.. jeg visste ikke at styremedlemmene var på banen og tapte kampene….

Er dette nok et innfall av innbildt “god norsk ledelse” og “ta ansvar å gå”? Hva med heller å ta ansvar å bli, og så være med på å snu skuta. Eller er det slik at det står mer pengesterke folk som vil inn i styret og da må nåværende styre ut… tilsynelatende frivillig?

HBK gikk relativt greit ut før denne sesongen med en målsetting om å ligge i toppen med det mannskapet de hadde, det mannskapet Frode Lafton hadde å sjonglere med. Det har de ikke greid. De ligger faktisk helt i bunn. Pr nå ligger de vel nest sist i 2 divisjon og må slåss med nebb og klør for å ikke rykke videre nedover. Hvems feil er det? Lafton? Styret? Spillerne? Jeg vet nå hvert fall hvem som er utpå banen og kan gjøre en forskjell.

HBK er i krise i den divisjonen de befinner seg i. De trenger poeng. Spørsmålet er jo da egentlig enkelt og greit: Hvordan får de det til? Hvordan skal spillerne klare å vinne kamper? For helt ærlig folkens. Det er ikke treneren som løper rundt ute på matta. Treneren legger premissene men det er spillerne som må yte.

Svaret er i mine øyne veldig lett. Poeng koster svette, tårer og tilogmed blod. Det må løpes, løpes, løpes, takles og ofres. Det nytter ikke å småjogge rundt på banen og tro du kommer noen vei med dille-pasninger og voks-sveisen fortsatt inntakt etter 2 x 45 med fotball. Når man er på poengjakt så kan man ikke tillate seg å slappe av et sekund. Jeg har lyst å be alle som er innbefattet med HBK om å ta en titt mot hockeyhallen og hva de driver med der. Der trenes det steinhardt ved siden av å ha fulltidsjobber. Der ofres det kropp for å hindre baklengsmål. Der ble det trent 5-7 økter i uka i vinter og det blir enda mer nå. Der var det max innsats av alle på kamp 2 ganger i uka vinteren igjennom. Hva endte det med? Jo, opprykk til Get.

Så min oppfordring, igjen, til HBK og spesielt til spillerne: Nå er det samling i bånn. Nå er det å finne ut hvem som virkelig vil. Nå er det å rekke opp handa for den/de som vil legge ned jobben som trengs. Nå trengs gutta med hår på brøstet og betong i legga som vil ofre seg for laget, for klubben, for drakta og for tilskuerne. Det holder ikke med spillere uten hjerte for annet enn lommebok, hårvoks, clean shave og et særs dårlig ønske om å ofre annet enn tid til trening og kamp. HBK kunne sparket trener og hele apparatet og ansatt Zidane. Det hadde ikke hjulpet en dritt, for det er spillerne som må gjøre jobben. Løpe, ofre, ha vilje, ha gnist, ha glede, ha ønske om å skape noe sammen med klubb, ledelse, frivillige samt tilskuerne.

Hva skjer videre nå? Skal det handles spillere for å redde stumpene i 2 divisjon? Begynner de eksisterende spillerne å spille bedre fordi det sitter en ny fyr eller dame i styret? Skal det nå inn ressurser for å holde HBK-laget kunstig i live i 2 divisjon? Det er faktisk noe i det min bedre halvdel sier hver gang det snakkes om et lag som gjør det dårlig, samme i hvilken idrett, “ja da er de vel ikke bedre da”.

Jeg har tidligere snakket om å starte på nytt. Jeg mener fortsatt det gjelder for HBK. Jeg trodde de gjorde det nå i 2 divisjon, men kanskje er ikke 2 divisjon lavt nok?

For mange lag, ikke bare HBK, så handler slike situasjoner om å stikke fingeren enda litt lenger ned i jorden og akseptere situasjonen man er i. Først når man gjør det er det mulig å snu trenden, få tilbake gløden i det man gjør. Det å ta poeng i 2 divisjon har ikke en dritt med hvem som sitter i styret å gjøre. Det handler om å yte i sporten fotball, hver trening og kamp. Det handler om å spille dritt-fotball når det behøves, og fint når det er mulig.

Da kommer resultatene og poengene.

God fotballhøst HBK.

#fotball #styre #økonomi #sport #innsats #HBK #Hønefoss

Nå begynner skuespill-VM.. eller VM i fotball da om du vil.

+ 10 ting vi garantert opplever i VM

Det er midt i juni 2018 og det er, overraskende nok for meg, oppstart fotball-vm. Jeg må ærlig innrømme at jeg har mistet mer og mer sansen for denne idretten der man belønnes for juks og skuespill istedenfor å få strenge straffer for å bringe idretten i vanry.

Spillerne er over alt, dvs skuespillerne er over alt. Robben på Nederland falt bare en eller annen etterlignet Jan Thomas og la lanken fisefint på skulderen hans. Hele Italia og halve Sør-Amerika tryna som skutt av hagle bare vinden oversteg flau pust. Spillere falt og tok reka på vei ned i gresset og fikk stående ovasjon av Valderama for all rulling over 4 rotasjoner. Tilsynelatende barske menn faller og sutrer for ikke noe i det hele tatt.

Hvordan så bli kvitt dette? Det er såre enkelt. Men da må vi gi f… i Davy Wathne og andre “vi må ha alt som før grinebitere i fotballedelsen”  sine innsigelser mot ny teknologi, og tillate at man i tillegg til målteknologi går igjennom kampene på video umiddelbart etter kampen, og ved enhver filming påvist pr video så utløses en karantene på 5 kamper. Ingen diskusjon. Ingen anke. Da er det muligens ikke så kult å filme på en motspiller et gult kort lenger.

Det ville heller ikke skadet fotballens rykte om det gikk litt sport i å være ærlig og redelig…

Det vannvittige med fotballsporten er jo at der man i alle andre idretter jobber med holdningsendringer og god oppførsel blant barna så er det rett og slett slik at i fotball så er det hos hos proffene vi må begynne. Det er for ille at det man må innprente i unger at “du skal ikke gjøre som helten din gjør…han bare jukser”.

Når så dette er sagt; Her er 10 ting vi helt sikkert kommer til å oppleve i fotball VM:

1 – sør-amerikanske fotballspillere som flokker seg rundt dommeren.

2 – studio i Norge som diskuterer offside/ikke offside i 10 min..og klager på dommer.

3 – et afrikansk lag som overrasker positivt.

4 – filming, diving, skuespill…

5 – Utallige 0-0 kamper.

6 – en colombiansk spiller som setter uoffisiell verdensrekord i rulling etter kækk på leggen.

7 – Gråtende engelske spillere da de ryker i kvartfinalen.

8 – Maradona på tribunen.

9 – en eller annen gjøk som løper ut på banen.

10 – Tyskland i finalen

 

 

Noen som  har flere ting? Kommenter gjerne.

#fotball #vm #fotballvm #2018 #fotballvm2018

 

Utfor-merking på norske veier

Norsk vei på sitt aller beste

Etter en lang stund med rimelig begivenhetsrike og «morsomme» fall i utfor (bare innrøm det, det er litt derfor vi ser på utfor) på grunn av kuler og hopp som kom litt overraskende på, så begynte de med blåmaling i løypa for å advare.

Etter dette falt mengden av inspirerende fall i utforløypa drastisk ned og jeg er rimelig sikker på at seertallene også falt.

Dette har tydeligvis økonomiansvarlige i norske veimyndigheter fått med seg. Her har hodene sittet i lange møter med høyere smørbrød enn du kan tenke deg og pønsket ut dette tiltaket for norsk vei.

Nå har det altså dukket opp maling på asfalten rundt omkring. For å advare oss bilister og kanskje i særdeleshet motorsykkelførere om at veien er ødelagt. Jeg går ut ifra at det ikke bare er her at veimyndigheter tyr til dette tiltaket.

Istedenfor å faktisk gjøre noe med problemet så sprayer de rundt problemet og tenker at «vips, der var det løst».

Med det håpløst ræva veivedlikeholdet norske politikere har bidratt med penger til de siste 50 årene så kommer jo veiene til å se ut som grafitti-vegger om ikke altfor lange.

Men men.. det gjør kanskje ikke noe. Fortsette Rødt og MDG fremgangen sin så trengs jo bare stier til slutt…

Ja, men du kan jo bare…

De hjelpsomme som ikke forstår.

Sommeren er over oss med full kraft. Det er riktignok ikke sommerferie enda, men det nærmer seg. Det er soldager man ikke skulle tro var mulig her i Norge, og man ser bilder fra strender her og der som er fullpakket med folk. Det er rett og slett sydenstemning, i Norge. Men; Vi skriver juni på kalenderen og snart er det skoleferie, sommerferie, 8 uker fri fra skolen for barn og ungdom. En tid fylt med forventing om opplevelser annet enn det man opplever i hverdagen.

Dessverre vet vi jo at det ikke blir slik for veldig mange. For på tross av at Norge vasser i penger så finnes det fortsatt mange i dette landet som ikke har god råd. Det finnes veldig mange som ser på en sydentur i fellesferien som utopi på grunn av de råe prisene man må ut med om man er en barnefamilie. Det er vanskelig nok å få tidskabalen, 8 uker skolefri og 3 uker jobb-ferie, til å gå opp på sommeren om man ikke skal svi av 30-40 tusen på en kort ukestur midt i fellesferien i tillegg.

“ja, men du kan jo bare” kommer det da. Forslagene om alternative opplevelser hagler i media og i sosiale medier. En artikkel lest i dag beskrev det godt. Disse hjelpsomme som kommer med “du kan jo bare” viser liten eller ingen forståelse for at sykler, telt, utstyr, klær, etc man trenger til for eksempel den foreslått opplevelsen i norsk natur også koster penger. Jeg ser det gang på gang at de mer bemidlede i Norge viser mer eller mindre null forståelse for hva slags problemer enkelte sliter med når det gjelder økonomi.

“ja, men du kan jo bare låne” kommer det da. Nei, det er egentlig ikke bare å låne. En egenopplevd opplevelse sitter i minnet. Etter lang tid med stritting imot gikk vi til slutt til det skritt å låne skiutstyr til et av våre barn til en skidag. Vi hadde ikke utstyr og ville ikke bruke penger på det heller siden verken barn eller voksne har interessen. Til slutt følte vi oss nærmest presset til å skaffe og gikk da med på å låne. Hva skjedde så? Utstyret gikk i stykker selvsagt og vi måtte bruke penger på noe vi ikke egentlig ville bruke penger på.

Dette med å være hjelpsom er nå en ting, det å være irriterende er noe annet. Det å ikke godta et svar når du får det, men isteden sette i gang med å foreslå alternative løsninger, selvfølgelig da basert på din egen helse og økonomi, er rett og slett håpløst.

“ja, men du kan jo bare”.. Hvor mange mennesker som er usynlig syke har ikke fått den i fleisen da de må meddele at de ikke orker være med på en eller annen aktivitet? De hjelpsomme mener det sikkert godt, men dessverre er det slik at mange ikke gir seg. “ja, men du kan jo bare”… Jeg lurer på hvor mange av de usynlig syke som har hatt lyst til å brøle tilbake “NEI, JEG KAN IKKE DET FOR FAEN, DA BLIR JEG LIGGENDE I 3 DAGER”.

Akkurat det skulle jeg likt å se. I tillegg hadde jeg gått bort og gitt en klem til den som brølte.

“ja, men du kan jo bare”…

Tenk deg godt om neste gang du føler for å si den setningen.

#samfunn #ferie #sommer #sommerferie #økonomi #barn #voksne #skole

Get-ligaen, lagene, troppene, pr 01 juni 2018

Blir det 9 eller 10 lag?

På meg virker det å være ganske så klart at i hvert fall Get-ligaen kommer til å bli spilt med 9 lag kommende sesong. Lørenskog har som nå vel alle vet fått avslag på sin appell til lisensnemda og er ute av de 2 øverste divisjonene (hvis det stemmer at Get-lisens og 1-div lisens går for det samme). Det blir da en tung tur ned i 2 divisjon for Lørenskog (Hva så med Narvik? Jo, de har blitt invitert til møte med forbundet den 4 juni, altså på mandag, for å diskutere en eventuell deltakelse for Narvik i Get sesongen 18-19. Jeg har egentlig ikke noe tro på at det løser seg i dette møtet, og tenker derfor at Get kommer til å spilles med 9 lag.

Jeg kan ikke annet enn å undre på hvorfor forbundet og Narvik først nå skal ha dette møtet? Det har vel sånn sett liggi i korta ganske lenge at dette kom til å bli utfallet av “Lørenskog-saken”. Det meste burde jo vært diskutert parallelt og da det endelige avslag kom så kunne forbund og Narvik bare smækk-smækk-smækk, vips.. og voalla, saken løst. Det virker som om alle har gått og ventet på hverandre her. Snodig og ikke bra for Norsk hockey.

Det som virker å være helt klart er at Norges Ishockeyforbund må utarbeide retningslinjer for seriegjennomføring om hockeyen faktisk klarer å etablere seg skikkelig nordover. At Narvik er oppe og snuser på toppen nå er nå en ting. Hva om feks en eller annen Tromsøværing plutselig får samme ide som man fikk på Hønefoss og begynner bygge lag der oppe. Tromsø er vel nå i samme situasjon som Ringerike var i. Det tusler rundt et lag som spiller i 3 divisjon uten de helt store ambisjoner og muligheter, men kommer ressurser så kommer nok også spillere. (så der har du Nitten.no: Det var et lag på Ringerike, bare ikke et som satset) Phuu…der fikk jeg sagt det og 🙂

Når det er sagt:

Jeg ønsker meg fortsatt en mye sterkere styring fra forbundet når det gjelder de 2 øverste divisjonene (mener fortsatt at 2 div bør være bredde-idrett). Men, som alt annet som diskuteres i forbindelse med hockey så er det et økonomispørsmål. Jeg mener at Get og 1-div burde ha helt egne rammer og ordninger fra forbundets side sammen med Norsk Topphockey slik at sporten kan utvikles istedenfor at bredde-foreldre ikke gidder mer pga alle dugnadene de må stille på for å finansiere topplaget i klubben (for å sette det på spissen).

Det sier seg selv at jo flere barn som begynner med hockey jo større er sjansen for at vi får frem flere gode spillere som i siste instans blir våre nye landslagsspillere. Det burde jo strengt tatt være slik at alle norske spillere på første- og andrefemmer i de 8 beste lagene i Get burde være i landslags”klasse”, men sånn er det jo ikke. Det så vi nå i VM. Med noen forfall er vi fryktelig sårbare. Derfor må vi bygge merkevaren Norsk Hockey og få mange mange fler ut på isen, og jobbe sterkt med rekrutteringen.

jaja…

 

Så til troppene..

Jeg bruker eliteprospects, nettsider og facebooksider om laget har det mht tropper, for jeg ønsker ikke presentere rykter etc.

Skulle det være noe feil, eller lagene selv ønsker hjelpe så er mailen : [email protected]

 

Storhamar

Målvakter

Oskar Östlund, Jonas Strand

Backer

Christian Bull, Simen Løvhaug Hansen, Lars Løkken Østli, Andreas Øksnes, Jimmy Andersson

Løpere

Robin Dahlstrøm, Mikael Dokken, Simen Andre Edvardsen, Joakim Jensen, Jørgen Langdalen, Christian Larrivee, Kjetil Martinsen, Martin Rønnild, Steffen Thoresen, Victor Svensson, Patrick Thoresen, Eirik Salsten, Mikael Zettergren, Lars Erik Hesbråten

 

Lillehammer

Målvakter

Kristian Ørslien

Backer

Stein Tore Bakken, Sondre Bjerke, Brendan Ellis, Christian Fosse, Jonas Medby, Robin Andre Soudsky, Adrian Saxrud Danielsen, Stein Andre Hagen

Løpere

Fredrik Dahl, Nick Dineen, Joakim Eidsæther, Mads Homdrom, Jacob Lundell Noer, Emil Nyhus, Stian Kaltrud Nystuen, Simen Thoresen, Martin Ellingsen, Joey Benik, Austin Cangelosi

 

Sparta

Målvakter

Samuel Ward, Jens Kristian Lillegrend

Backer

Christopher Henriksen, Jonas Meisingset, Håkon Løken Pedersen, Mikkel Søgaard, Kristian Østby, Dylan Zink, Andreas Klavestad

Løpere

Marcus Bryhnisveen, Tim-Robin Johnsgård, Christoffer Karlsen, Henrik Knold, Herman Kopperud, Tommy Kristiansen, Magnus Nilsen, Kyle Osterberg, Niklas Roest, Håkon Imset Stormli, Didrik Svendsen, Sander Thoresen

 

Frisk/Asker

Målvakter

Niclas Dahlberg, Ole Morten Furseth

Backer

Nicolay Andresen, Max Krogdahl, Christian Kåsastul, Henrik Ødegaard, Patrick Bovim

Løpere

Anders Bastiansen, Marius Carho Hansen, Mikkel Christiansen, Magnus Geheb, Viktor Granholm, Sebastian Johansen, Petter Kristiansen, Fredrik Lystad Jacobsen, Endre Medby, Kyle Bonis

 

Vålerenga

Målvakter

Steffen Søberg

Backer

Kalle Ekelund, Stefan Espeland, Tallak Lyngset

Løpere

Rasmus Ahlholm, Filip Gunnarsson, Martin Laumann Ylven, Tobias Lindstrøm, Thomas Olsen, Andreas Stene

 

Stavanger

Målvakter

Henrik Holm

Backer

Even Myren Kjellesvik, Mads Larsen Mostue, Daniel Rokseth, Dennis Sveum, Patrick Ulriksen

Løpere

Jonas Djupvik Løvlie, Kristian Forsberg, Magnus Hoff, Peter Lorentzen, Henrik Medhus, David Morley, Lars Christian Rödne, Markus Søberg, Stephan Vigier

 

Manglerud Star

Målvakter

Mike Morrison

Backer

Alexander Kristiansen, Christer Simonsen, Henrik Ratejczak

Løpere

Markus Bilstad Pedersen, Mats Jensen Grøsvik, Joachim Hermansen, Joachim Lunde Hermansen, Michael Stenersen, Sander Boroczky, Steffen Ratejczak, Per Kristian Person, Jon M. Rafoss

 

Stjernen

Målvakter

Sander Rene’ Berg, Tommy Johansen

Backer

Michael Eskesen, Magnus Eikrem Haugen, Markus Karlsson, Albin Lindgren, Jesper Nipe, Sander Rønnild, Marcus Bjørsland

Løpere

Christoffer Larssen Berger, Isak Billett, Niklas Bröms, David Hallström, Markus Mikalsen, Mikael Mikalsen, Anders Pedersen, Karel Slavata, Joachim Sundelius, Daniel Trnavsk, Eirik Børresen, Peter Lindblad

 

Ringerike

Målvakter

Andreas Aasen Rian

Backer

Robin Bjørnstad, Max Petterson, Jonas Westman, Dennis Ryttar

Løpere

Mikael Hansson, Kristoffer Melin, Even Tangen Fosse, Jonas Moen, Petter Ellefsen, Nikolai Dalen, Thomas Myhre Lystad

 

Så, det var de jeg har oversikt over pr nå etter å ha brukt FB, eliteprospects og hjemmesider. Tar som sagt gjerne imot tips om bekreftete signeringer, extensions og leavings.

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. 

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #Getliga