Jeg skjemmes…

Det var meldingen jeg fikk fra en Narvik-supporter rett etter det ble kjent at Narvik drar nedrykkssaken for retten.

Det er det beste for norsk ishockey at vi gjør dette…sa Feragen.

Nei Feragen, det er det ikke.

Det aller beste for norsk ishockey ville vært at dere ga dere nå. Det ville vært 100% på sin plass at Narviks ledelse innrømmet at de sov i timen i september.

Det ville vært på sin plass å innrømme at dere skulle stilt spørsmålene da, slik Gruner gjorde, og ikke nå etterpå da dere opplevde det dere var arrogante nok til å ikke ta i betraktningen..nemlig at Gruner fikk bedre snitt.

Hele hockeynorge har spilt etter retningslinjene og intensjonene til retningslinjene. Da blir det surr og kokkos å komme etter nedrykk er et faktum og si «vi er ikke enige».

Ps Narvik, dvs resten av Narvik: Har dere fått være med å si at dere vil satse klubbøkonomien på dette? Advokat-kostnader, retts-kostnader, omdømme, etc.

 

 

 

Når charter-Svein blir talsperson for anti-covid, i beste sendetid…

Vi har vel på en måte rundet spillet når charter-Svein inviteres til Debatten på Nrk for å snakke om sitt forhold til pcr-tester, munnbind og eksistensen til covid-19 i det hele tatt….

Du vet det er alvor når charter-Svein legger ut om en masse skurring i kroppen. Når det er sagt; Er vi sikre på at det ikke bare er lever og nyre som sier ifra “vi orker ikke mer fyll og fest” hver gang noen sier “charter” i nærheten av Svein?

Charter-Svein fortalte altså om skurring i kropp og hode som bare hadde vokst mer og mer frem de siste månedene. Det var blant annet derfor han dro til plassen utenfor Stortinget og brant munnbindet sitt…som han på Debatten vel også fortalte at han ikke bruker…eller hadde brukt.. Så da gikk han altså på apoteket, kjøpte et munnbind, dro til Stortinget og brant det. Sterk symbolikk.

Charter-Svein er altså det nye covid-trynet i media. Det har vært merkelig stille rundt K-Jac (Kari Jaquesson) den siste tiden.. Har hun gått i dekning med smitte? Har hun heppeti-hoppeti-kom-igjen-nå-alle-sammen danset seg ut av skjermen og eksisterer nå bare på tunge konspirasjonssider sammen med folk som enda ikke har fått det etter atskillige låvedanser på Hadeland?

Nåvel, Covid-Svein som vi vel nå bør døpe han om til hadde altså fra sikre kilder på et sykehus at pcr-tester bare er noe skval fordi de bruker for mange syklyuser..Da han så ble forklart dette, og at det er rutine med slike tall, men at de påviser smitte lenge før det, gjerne ved 22-23 sykluser.. ja da havna brillene ned på nesa, blikket ble rettet frem.. og så var det takk til deg Covid-Svein.

Det er et interessant fenomen det konspirasjons-eliten i Norge forsøker å få folk til å tro. Covid er oppkonstruert. Covid finnes ikke. Covid er noe regjeringer og helsepersonell i hele verden har innbilt oss nå i et år. Hvis man glemmer verden et lite øyeblikk, og bare tenker Norge.

Hvordan i gamperæva skulle norges regjering, norsk media og topp helsepersonell klare å være med på dette, og samtidig ikke røpe seg i det hele tatt. I et land der alt kommer frem etter hvert. I et land der misunnelsen er større enn kjønnsdriften i mange miljøer. I et land der sladder er bedre lørdagsunderholdning enn alt man klarer skrape sammen på tv. I dette landet skulle altså alle de mennesker som er og må være involvert i dette klare å holde absolutt helt kjeft og ikke røpe så mye som en millimeter av denne geniale masterplanen om å ta knekken å all små-økonomi i Norge.

Kokkos!!

 

 

 

 

Det er snart valg… Partilederne har begynt den sedvanlige lovnads-dansen

Det er snart valg igjen. Noen har ventet lenge på dette valget, mens andre igjen synes/føler valgene bare kommer tettere og tettere med kortere tidsrom i mellom.

Denne gang er det stortingsvalg. Det betyr en potensiell ny regjering etter alle stemmer er talt opp. Vi skriver 27 april nå, og allerede er partilederne ute og lover gull og grønne skoger, til noen… og gråt og tenners gnissel til andre. Høyre, venstre, sentrum og de andre ute på viddene.. vi kommer til å høre mye fra disse partiene nå, og da spesielt fra partilederne. Partilederne vil på sedvanlig vis overby hverandre i lovnader… og gruse hverandre ved å plukke fra hverandres politikk. Akkurat dette siste skulle jeg ønske de lot være. Jeg skulle ønske de holdt seg mest mulig til egen politikk og hvordan de skal løse og finansiere deres egen politikk.

For å si det slik; Det er lett å kalle en som prøver på noe og feiler for en dust… men det er ikke like lett å komme opp med en løsning som virker selv.

Jeg har mange ganger ønsket meg en/flere partilederdebatt(er) der partilederne har 3 strikes. Hver gang de fraviker sin egen politikk og begynner snakke nedlatende om et annet partis program.. en strike.. 3 strikes og du er ferdig. Da må du forlate programmet.

Når det gjelder oss velgere så håper jeg vi klarer å ikke la oss lure.

Hvert eneste valg lover politikerne mye, men husk, de lover på vegne av sitt parti.

Hadde DET partiet fått 51% av stemmene så ville de kunne holde de aller fleste løftene sine. Det får de jo ikke. Vi er ikke Russland der Putin får 122% av stemmene.

Husk at når Høyre, Venstre, Krf feks går sammen om å danne regjering så må de innad i regjeringen forhandle om å få gjennomslag for flest mulig av sine hjertesaker. Det var jo blant annet derfor Frp gikk ut.. de fikk ikke gjennomslag for de sakene som var viktigst for velgerne.. og isteden for å tøyse rundt på stortinget uten innflytelse og miste velgere valgte de å gå ut.

Husk også at Norge ikke begynner på nytt hvert fjerde år fordi det er valg. La oss si at statsbudsjettet er på 1300 milliarder kroner. Dere tror vel ikke at politikerne får røre mye av dette? Jeg vet ikke akkurat tallet, men la oss for morro skyld si at 1150 milliarder kroner allerede er bundet opp i driften av AS Norge. Det betyr at stortingspolitikerne står og krangler om “småpenger” i den store og hele sammenhengen.

Det siste du skal huske:

Når en politiker, feks Lysbakken, høyt og tydelig sier at SV skal sørge for gratis Sfo…vel, så er det ikke gratis.

Det er jo vi skattebetalere som betaler regningen for alt politikerne sier er “gratis”.

Lytt til hva de sier.

Spør deg selv… er dette mulig eller er det bare bløff og valgflesk..

Hvor mange år har vi nå hørt om bedre eldreomsorg, bedre sykehus, bedre skoler, bedre helsevern for unge.. osv osv,.

Jeg svarer jeg…

Det har vi hørt om hvert fall siden jeg begynte følge med.. i 85-86 eller noe sånt…

 

Ps!

-hvem er de rike?

-hvem er vanlige folk?

 

1-divisjon kan søke om støtte alikevel…

Det er godt å kjenne noen som kjenner noen som kan oppklare litt.

Skuffelsen var jo stor da man oppdaget at 1-divisjon ikke kunne søke om støtte i krisepakke 4… trodde vi.

Gledelig var det derfor når man kunne lese dette:

 

Hei, det stemmer ikke at 1. divisjon ishockey ikke omfattes av fjerde krisepakke.

Litt bakgrunn: Kompensasjonsordningen i 2020 ble fra 1. januar 2021 erstattet med to nye tilskuddsordninger for frivilligheten og idretten, én ordning som gjelder for publikumsarrangement av nasjonal verdi i idrettssektoren, og én ordning for øvrige aktiviteter og arrangement innenfor frivillighets- og idrettssektoren. Krisepakke fire består med andre ord av to ordninger, og 1. divisjon ishockey er omfattet av den ene ordningen, jf. forklaringen nedenfor.

Ordningen for publikumsarrangement av nasjonal verdi ble opprettet for å bidra til at idrettsarrangement med stor interesse i befolkningen, også utover det publikum som overværer arrangementene direkte på arenaene eller via TV/andre medier, skal kunne gjennomføres i en pandemisituasjon så langt dette er mulig. For å unngå forskjellsbehandling er øverste nivå i alle idretter tatt inn i ordningen selv om det til dels er stor forskjell på interessen i befolkningen for de ulike idrettene. I tillegg er Obos-ligaen i fotball inkludert fordi denne har stor publikumsinteresse. Det har aldri vært meningen at ordningen skulle gjelde alle arrangement og konkurranser som den enkelte idrett selv definerer som toppidrett.

De arrangementene som ikke faller inn under denne tilskuddsordningen vil det kunne søkes om tilskudd for i den andre ordningen som er opprettet med virkning fra 1. januar 2021, dvs. den midlertidige tilskuddsordningen for frivillighetssektoren som følge av Covid-19-utbruddet. Her vil det også kunne søkes om tilskudd for 1. divisjon i ishockey.

Håper dette var oppklarende!

 

Dette svaret kommer da fra kultur og likestillingsdepartementet..

 

Da er det bare å kaste seg over søknaden da… om det ikke er gjort allerede.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

Satans syklister og andre i trafikken!

Dette er et gjensyn med mitt aller første off-topic innlegg her på blogg

Satans;

Syklister, sjåfører, fotgjengere og la oss for ordens skyld dra med oss skigåere i samme dragsuget….

For ikke før har vi blitt kvitt den suppegjengen med pretend  OL-deltakere som i en knapp  4-5 ukers periode løper rundt på miniplanker i skogen og behandler alle andre som dritt. Som hytter med nevene til alle andre inklusive rådyr og elg. Som om alle andre med vilje ødelegger to spor laget tydeligvis av gull som ikke går an å reparere og som må være i perfekt stand slik at en eller annen kjukkas med tempo som en stranda blåhval ikke skal måtte tråkke i et litt lurvete spor. Må han det får han ikke den riktige stilen på stakingen han klarer å holde i 2 minutter og 23 sekunder vekk fra bilen sin. Ja ikke før dette (og at vi irriterer oss over Hotel Cæsar på tv) så dukker de satans mosjonistsyklistene opp.

Sakte men sikkert så dukker de opp en etter en. Gutta som har sitti inne hele vinteren og dytta wiener og Grandiosa i gapet fra snøen kom og 70 000 kroners sykkelen ble lagt på den ledige siden av dobbeltsenga i påvente at tempen skal bli grei nok i februar-mars til at de orker å dytte vomma inn i en 2-lags grilldress for å komme seg ut i skogen, hytte med nevene, bruke en formue på blå swix  og stake som Northug i 2 minutter og 23 sekunder. Disse gutta dukker da altså opp på de lokale veiene i en sprekkeferdig sykkeldress som sykkel-lagene burde forby disse gutta å kjøpe.

Jeg gruer meg som en hund til den dagen jeg kjører bak en av disse syklistene -for forbi kommer man jo sjelden- for så å bevitne at sykkeldressen rett og slett eksploderer pga et par relativt raske tråkk i en oppoverbakke.  Og etter hvert nå utover våren så er det ikke bare en av de… neida..de er 2, 3, 4, 5, 10 stykker som for sikkerhets skyld legger seg 2-3 i bredden og sørger for masse farlige forbikjøringer og irritasjoner.

I tillegg da til disse satans mosjonistsyklistene som i likhet med mosjonistlangrennsfolka tror de eier alle steder de ferdes, så dukker enda et fenomen opp i  trafikken på våren. Gamlingene!!

Gamlingene som har sitti inne hele vinteren og gledet seg til å ta den splitter nye bilen sin ut av garasjen for å kjøre søndagstur.. samme hvilken dag det er.. Alltid 10 km/t lavere hastighet enn fartsgrensen. Og veikanten er farlig-farlig… så de legger seg så langt ut mot midten som det er mulig.

Her skal det ikke være mulig å komme forbi. Og da du endelig kommer bak en gamling som kjører i 90 på sletta så kan du tygge drøv på at det er en 60-90 sjåfør du har henta opp. Det finnes vel knapt nok mer irriterende sjåfører enn 60-i-svingen-90-på-sletta folk. De gamle damene kjører og ofte med blinklyset blinkende til venstre på konstant, ett eller annet sted må jo veska henge og etter at choke-knappen forsvant.

Dagens siste irritasjonsmoment…fotgjengere…men ikke hvem som helst. De trege, seige, saggende sirupsrævene som går så sakte over veien at man nærmest på en litt dårlig dag får tid til å sovne i bilen i påvente av at de sagger seg over. Gå over veien daaaa. Skulle ønske jeg kunne ta navnet til alle sammen og leite de opp den dagen de har fått førerkort, dra på meg ei bukse jeg klarer å få dratt bukseræva midt neppå den hårete skinka mi og så subba meg frem og tilbake i overgangene der de ferdes..

 

Dette var som sagt mitt aller første off-topic innlegg.. som ga mersmak. Mange har kommet siden. Grammatikken har bedret seg og siden dengang kan jeg se.

The Gallagher Invitational 2021: Lørdag 29 mai på Tyrifjord

Det er igjen duket for vårens vakreste eventyr.

The Gallagher Invitational er en golfturnering som ble startet i 2010. Jeg hadde lenge tenkt på det at det må da gå an å gjøre noe mer ut av golfen enn å bare spille selskapsrunder, samt en og annen turnering ute på landets flotteste golf-øy år etter år. Tanken lå der, og den ble behøring snakket om på nesten hver golfrunde i 2009. Hva skal den være? Hvordan skal den være? Begrensinger? Muligheter? Størrelse?

Den aller første The Gallagher Invitational gikk så av stabelen i starten av juni 2010. 32 spillere (og mye regn) hadde en flott dag og en flott turnering.. og turneringen har derfor gått hvert år omtrent samme tid med omtrent like mange deltakere. 2020 ble et jubileumsår og derfor øket turneringen i størrelse. Pr i dag er det 45 av 48 plasser tatt til turneringen som skal spilles lørdag 29 mai klokka 14.00.

Jeg vil takke Tyrifjord Golfklubb, og spesielt Derek og Anna Crawford, for at jeg får lov til å arrangere denne turneringen. Tusen takk også til kafeen der ute som stiller opp med mat og drikke. En takk går også alle spillerne som deltar år etter år på turneringen. Noen spillere har faktisk deltatt på samtlige turneringer.

 

Turneringsformatet er ganske så enkelt egentlig.

Alle spillere betaler startavgift samt “premieavgift”. Alt går ut igjen i premie.

Vi spiller 1 stk golfrunde der dårligste score pr hull er par +5

(ingen spillere får spille på dårligere hcp enn 36,0)

 

Det er 7 stk premier å hente på runden.

1- Slag – dvs den som bruker færrest antall slag

2- Stableford – den som får flest poeng

3- Closest to pin på hull 5

4- Longest drive på hull 9

5- Closest to pin på hull 10

6- Longest drive på hull 16

“Premie-avgiften” tar seg av premiene på disse konkurransene.

 

Og så den fryktede siste konkurransen 😉

7- Closest to pin hull 18 (på 2 slag)

Premien på konkurranse 7 er:  Lost-ball-potten

Dvs at hver eneste ball man mister, slår out, slår i vann, melder uspillbar, etc etc.. er en lost-ball. Hver av disse ballene koster deg kroner 10,- inn i lost-ball-potten. (det er lov for de andre spillerne i flighten å komme med et lavmelt kaaatziiing hver gang en ball er lost).

Turneringen skal være en dag for venner å møtes på Tyrifjord Golfklubb. Dette skal være gøy.  Jeg oppfordrer alle til å møte opp i god tid. Ta det som en dag med gutta. Ta en øl eller to før runden. Sitt ned og slapp av etter runden og bli med på premieutdelingen.

 

 

Ps.. opprinnelig var turneringen ment å hete Panthers Open.. det fikk jeg ikke lov til.. Men det gledes å se at flere og flere av Panthers-gutta nå deltar 🙂

 

 

Hvordan gikk det nå egentlig igjen da Ringerike var i Get?

Ringerike Panthers var i Get-ligaen sesongen 2018-2019 etter å ha vært i kvalifiseringsspill med Stjernen, Kongsvinger og Narvik. Stjernen vant gruppa med 17 poeng,. Ringerike på andre med 10, Narvik på tredje med 8 og Kongsvinger iste med 1 poeng.

Sommeren gikk og på ett eller annet tidspunkt ble så Narvik tilbudt plass i Get fordi Lørenskog ikke fikk innvilget lisens. Det var mye støy rundt Narvik og den beslutningen, men det stilnet betraktelig etter jeg la ut denne: Narvik-saken : en gang for alle.

Dette gjorde at Get-ligaen sesongen 2018-2019 ble spilt med 9 lag.

Ringerike spilte 48 kamper. De vant 2 i ordinær tid. De vant 2 på sudden. De vant 3 på straffer. De tapte 2 på sudden. De tapte 2 på straffer, og de tapte 37 i ordinær spilletid.

 

Ringerike – Vålerenga

5-4 e.sd., 2-9, 2-3, 4-7, 2-4, 0-4

Ringerike – Lillehammer

2-8, 0-2, 2-5, 4-9, 0-4, 4-10

Ringerike – Stjernen

3-5, 2-5, 3-4, 1-3, 4-3 e.sd., 4-5 e.sd

Ringerike – Stavanger

1-6, 1-6, 0-4, 2-5, 2-5, 3-5

Ringerike – Manglerud Star

2-0, 2-4, 2-4, 1-2 e.str, 2-3, 2-1

Ringerike – Storhamar

1-4, 0-1 e.sd, 3-4, 2-3 e.str., 1-9, 1-6

Ringerike – Frisk Asker

5-4 e.str, 4-5, 0-4, 1-7, 3-2 e.str, 3-4

Ringerike – Sparta

1-3, 0-5, 2-1 e.str, 1-2, 3-6, 2-6

 

Ringerike gikk til verket i 18-19 med mer eller mindre samme mannskap som rykket opp fra 1-divisjon. Noe tilvekst og avgang var det, men i det store og det hele var stammen den samme. Jeg tipper de kommer til å gjøre noe av det samme ved denne anledningen. Dog tror jeg nok at økonomi, administrasjon, lag, trenere og de frivilllige rundt laget nå er atskillig mye bedre ved dette opprykket.

Det blir nok ingen proff-tilværelse på spillerne her denne gang heller. Man skulle jo kunne ønske seg det, eller hvert fall mer tilnærming til mindre sivil jobb og mer trening/restitusjon for å være på samme nivå som flere av de andre Fjordkraft-lagene.

Dessverre endte sesognen 18-19 med en tredjeplass (sist) i kvalifiseringen og så ned igjen i 1-divijson. Det har vært et uttalt mål for Ringerike helt siden da at man bygger lag, klubb og organisasjon for å etablere seg i toppen. Sesongen 19-20 endte man på tredjeplass og utenfor kval, som viste seg å ikke bety så  mye siden korona stoppet alt. Sesongen vi akkurat er ferdig med lå Ringerike på topp da korona igjen stoppet alt spill. Det betydde opprykk ihht gitte retingslinjer for sesongen.

 

Jeg håper nå at Ringerikes Blad knytter til seg folk rundt omkring i Norge der Ringerike skal spille kamper. Det å evt måtte oppleve enda flere arkivbilder fra tidligere kamper, og attpåtil fra kamper mot en annen motstander, blir bare for dumt.

Jeg synes jo de burde begynne ganske så snart. Det er mai snart. Ringerike bygger lag. Ringerike trener barmark. Ringerike forbereder seg til en sesong i norges øverste liga. Hvis man klarer å få en sesong som i et normalår er det ikke så lang tid til september.

Ringerike Ishockeyklubb trenger lokalavisens bidrag i det å profilere sporten. Både for å få flest mulig tilskuere på kampene, men også for rekrutteringens skyld. Klubben vokser fra bunnen av nå, men det er plass til mange mange flere.

Se denne: Ren og skjær idrettsglede i Schjongshallen

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

Det er tid for; Valgflesk-toppen

Det er jo snart valg igjen, og tradisjonen tro kommer partiledere spesielt til å gå ut i media og love gull og grønne skoger om man bare stemmer på deres parti slik at de får mer makt og innflytelse etter valget. Dette er selvsagt helt vanlig, men innimellom føler man jo at partiene peker nese til velgere og får mange velgere til å tenke “ærlig talt, tror dere vi er helt 100% kørka i hue” når et valgløfte kommer på bordet.

Opposisjonspartiene er normalt de med mest flesk før valg.. så også nå.
Nåvel..

Så, here we go

 

Valgflesk-løfter i dette valget:

Hvis SV får regjeringsmakt etter valget, lover Audun Lysbakken at staten skal ta regningen for at alle får halvdagsplass på SFO.

Så fortsetter det med:

Nord-Norge banen skal bygges. Tog mellom Bodø og Tromsø til 120 milliarder. Heia Arbeiderpartiet på stemmesank. Alle partier kommer nok på banen (pun intended) her etter hvert også.

Arbeiderpartiet er også ute med løfte om å bedre tilbudet rundt unges psykiske helse. Her antar jeg at alle partier kommer til å slåss om å gi mest etter hvert

Alle (bortsett fra KrF selvsagt) vil plutselig gi alle damer rett til egen kropp helt til uke 22. KrF vil som vanlig mer eller mindre avskaffe abort..siden de jo anser det som et liv bare ladningen er levert innafor.

Arbeiderpartiet lover også at nå er det vanlige folk sin tur, etter mange år med politikk for de rike. Så gjenstår nå først da å definere hvem som er disse vanlige folkene.

SV vil ha døgnåpne gratis offentlige doer i alle byer. De vil også lovfeste rett til læreplass for alle samt avskaffe karakterer.

Jeg har så langt ikke lest noe om de vanlige sakene som alltid kommer før valg;

-bedre skole og klima på skolen

-bedre eldreomsorg, flere hender

Arbeiderpartiet har jo som vanlig «arbeid til alle» som hovedmål og stadig stående valgflesk-løfte. Det de ikke tør si (det gjør vel ingen politiker) er at vi kan ikke ha alle i arbeid. Vi må ha noe arbeidsledighet for å ikke havne i en evig lønns- og prisspiral.

Har du lest noen skikkelig valgflesk-godbiter?

Trykk på kommentarfeltet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Litt søndagsnostalgi; Ringerike a-lag.. en eller annen gang

Det har dukket opp noen gamle bilder. Jeg tror det er fra 2003 basert på en kalender som henger på veggen i ett av bildene. Takk til Roger “Rulla” Olsen som sendte de til meg.

Åpningsbildet er av Anders Aasen. Plaster og blåveis kommer av et skudd jeg selv avfyrte en uke eller to før denne kampen spilles. Historien går slik.

Det er kamp mellom Jutul og Ringerike i Bærum Ishall. Jutul har med en spiller hjemme på perm fra utenlandstjeneste i millitæret. Han ble bråsint 16-17 minutter ut i første. Han spurter over hele banen og krysstakler Tom Ulrik Torgersbråten i nakken. Match og direkte ut. TuT (som han ble kalt) lå stille. Det ble besluttet ikke røre på han og ringe sykebil. Da avtaler jeg, dommer og kaptein på Jutul at vi tar pause og spiller så 3-4 min ene vei før vi snur og dropper for periode 2 uten pause imellom. Tut kjøres sykehus, pausa går unna, og så er vi i gang igjen.

Dropp i Jutul sin sone. Jan Erik Johansen vinner den klart tilbake til meg på back. Jeg skyter slagskudd som en Jutulspiller får touchet og dermed fyker puck rett opp i ansiktet på Anders Asen. Rett i isen med han, og der ble han liggende.

Det er da de legendariske ord kommer fra Steffen Tinholt som har skatet bort til Asen som ligger der: “Fy søren, se den kulen vokser a”

Proffsyklist Ole Gabriel Rasch i front.

Henning Hansen midt i et dæææææjååå… eller no..

Coach Jan Erik Johansen… og Rune med knea og ryggen

Jan Erik Johansen samt Super-Joe” Johan Eskelund i hvitt

Kenneth Egeli ber til høyere makter…eller så hadde han sovna… ikke godt å si

Martin Parthaugen taper kølla..  Millitæren til høyre kommer jeg ikke på navnet på akkurat nå…

Morten Ask med smekke på

Jim Gallagher og Per Øyvind Johansen.

Steffen Tinholt.. han med den legendariske..

Og Tom Ulrik Torgersbråten (han som ble kjørt på sykehus) som avsluttende bilde på denne nostagi-trippen

 

En liten avslutningshistorie om tidligere nevnte Aasen har man jo og… som også inneholder en setning som er husket på Ringerike.

Kamp på Runnirinken. Anders Aasen forfølger en puck alene over midten. Målvakt ruser utover og kaster seg mot puck. Det samme gjør Anders. De kræsjer. Avblåsning. Anders kommer så til boksen og bytter. Setter seg ned, tar av seg hansken og kjenner seg på ryggen. Tar frem hånden med blod på. Anders ber så oppmann Ole Henning om å sette på et plaster på såret på ryggen. Ole Henning tar med seg medisinvesken, setter seg på huk bak Anders, drar opp drakt og t-skjorte og sier: Anders, sånt plaster har jeg ikke.

Anders hadde fått skøyta til målvakt i ryggen og hadde et 30cm langt kutt på skrå nedover ryggen. Anders har fortalt i ettertid at alt medisinsk personell som så kuttet utbrøt “oi”…

 

Ringerike ER i Fjordkraft-Ligaen 2021-2022

Nå velger også jeg å slippe ned skuldrene litt og glede meg til høsten.

Forbundet sa sitt. Ankeutvalget sa sitt. Jeg har sagt mitt hele sesongen 20-21. Fasit ble det jeg skrev og gjentok ofte; Det er mer viktig enn noensinne å vinne kamper fra start av, for dette kan ende med stopp og bruk av retningslinjene for å avgjøre. Vel, slik gikk det. Ringerike og Lørenskog føyk ut av blokka og var 20 poeng bedre enn nummer 3 og 4 på tabell da serien stoppet. Uheldigvis for Lørenskog, Comet og Haugesund ble det ikke noe play-in. Det ble heller ikke noe kvalifisering. Derfor endte det med siste utvei som beskrevet i vedtak/retningslinjer: Plass 10 ned og plass 1 opp, dvs Narvik ned og Ringerike opp.

Les: Feragen, Flod, Narvik og ankeutvalget

Jeg velger nå å si at Ringerike er sikker opp i Fjordkraft-ligaen. Jeg var egentlig det tidligere og, men ankeutvalgets bedømmelse + Svein Erik Edvartsens ord om veien videre for Narvik (om de velger gjøre noe):

“Ingen domstol gir noen dommerfløyte. Ingen domstol gir noen poeng eller trekker poeng. Ingen domstol blander seg inn i hvem som skal spille i hvilken liga. Og midlertidig forføyning (det du kaller «fryse») ang. å spille på det ene eller andre nivået frem til noe er rettskraftig, er det bare å glemme. Ingen tingrett sørger for at Narvik kommer til å spille i Fjordkraftligaen. Narviks eneste mulighet her er å saksøke NIHF og kreve erstatning for økonomisk tap. Her vinner de hvis retten konkluderer med at det er ansvarsgrunnlag, årsakssammenheng og at klubben har lidt tap”.

Disse ord gjør meg sikker på at det nå er avgjort divisjonsmessig.

 

Schjongshallen skal igjen oppleve norsk topphockey

Ringerike skal igjen kjempe mot de aller beste lagene og spillerne i Norge

Supportere skal igjen måtte “kjempe” mot større horder av motstands-supportere

“Nye” bortehaller skal igjen besøkes.

Frivillige på Ringerike får igjen en enda større oppgave

Hallen oppgraderes igjen med kameraer etc

Sumo og tv2 trer inn i hall igjen

Hallen er varmere enn forrige gang Ringerike var i toppen.

Hall og klubb er en erfaring rikere.. og mer forberedt

 

For meg personlig:

Jeg gleder meg til nok et år som speaker i hallen (hvis jeg får lov)

Jeg gleder meg til å se enda bedre spillere besøke hallen

Jeg gleder meg til å se Ringerikes lag ha utviklet seg, samt utvikle seg

Jeg gleder meg til å se Helltun servere Tommy K. kaffe og bolle i utvisningsboksen

Jeg gleder meg til å følge Ringerike i toppen

Jeg gleder meg til å skrive om spill i Fjordkraft-Ligaen

Jeg gleder meg til å forsøke se Ringerike minst en gang i hver bortearena

I den anledning;

Hei Forbundet og Norsk Topphockey. Kan dere sette opp Stavanger – Ringerike hvert fall 1 gang som lørdagsmatch i DNB Arena? Jeg vil gjerne ta med kona på “anti-skilsmisse-tur” til Stavanger med innlagt match. Fredag til søndag med god mat, godt drikke, hotell og hockeymatch er midt i blinken for oss begge 🙂

De andre hallene blir mer dagsturer… Og hallo Regjeringen: kan dere åpne opp nå sånn at jeg kan svippe innom Norby når jeg skal se Ringerike i Sarpsborg og Fredrikstad.

Jeg gleder meg til de oppturer som kommer… og skal ta nedturene med rak rykk.

 

Håper å se mange av de som gidder lese dette i en hall kommende sesong.

Det er bare å se etter dette butt-ugly trynet:

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey