Kan vi ikke bare slette 2020 fra statistikk-kalenderen?

Det bli jo bare tøys å ha med dette året i noe slags form for statistikk som skal bety noe

I nyhetssending på nyhetssending -jada, jeg er blitt så gammel at jeg føler med på nyheter- kan man stadig vekk høre en eller annen statistikk som omhandler 2020 sett opp i mot 2019…

Dette blir jo stort sett bare kokkos!

Det blir omtrent like kokkos som den statistikken her:

Det er bevist at 32% av alle trafikk-ulykker skjer da fører er ruset i en eller annen form. Dette betyr jo at det i 68% av ulykkene er en fører som ikke er ruset. Ergo: Det er mye farligere å kjøre bil edru enn ruset.

 

Hva er det vi hører av statistikk nå da?

For eksempel: Det er en nedgang på 90% i flytrafikken i april 2020 kontra april 2019.. Er det noe rart da? Flyene står jo på bakken. Komplett unyttig statistikk.

Hva kommer så i 2021?

Skulle alt normalisere seg vil man jo ha en tilsvarende oppsving i flyreiser. Dvs bare tilbake til normalen.

Dette kommer jo til å gjelde alt som måles og føres statistikk på som er direkte berørt av pandemien. Komplett unyttig statistikk som  sier massiv nedgang dette året og antakeligvis massiv oppgang i 2021.

 

Slik burde siden til SSB se ut i ettertid:

…….

2018

2019

Korona

2021

2022

2023

2024

2025

 

 

 

 

 

Er det greit at utbyggere lager spøkelsesby av Hønefoss sentrum?

Det er bare trist å se

Det er en tynn linje mellom det å ville utvikle et sentrum med nye bygg, nye forretningslokaler og leiligheter oppover i høyden og det å skape nærmest en spøkelsesby på grunn av tomme lokaler på gateplan.

Det er dessverre det som har skjedd i Hønefoss.

Mange ganger har jeg tenkt tanken når jeg er i nordenden av sentrum. “Hvorfor har utbygger fått lov til dette?”.

Det å gå fra Søndre Torg til brua over fossen er bare trist når du ser byggene som står der tomme og mørke.

Joda, det er bebobbe leiligheter oppe, men på gateplan er det sørgelig tomt. Clint et hederlig unntak.

Sentrumskvartalet, Brutorget, begge byggene burde har vært med på å skape et levende sentrum i den enden av torget. Det burde vært forretninger, spisesteder, etc.. men det er det ikke. Det er mørkt og/eller tomt. Tar du med “Alfred-bygget” også, som har stått tomt et uvisst antall år nå så har du full sørgelig pakke.

Nå som også Vinmonopolet har flyttet er det vel også bare et spørsmål om tid før apoteket der pakker varene og legger inn årene.

Jeg skjønner ikke hvorfor ikke lokalene fylles. Jeg skjønner ikke hvorfor utbygger/eier av bygget/byggene får inn leietakere som hvert fall betaler noe istedenfor at det står tomt som nå. Det er ikke akkurat sentrumsvennlig eller besøksinteressant for turister slik det er nå. Er det virkelig så lukrativt for utbyggerne med leilighetene at de rett og slett ikke bryr seg med inntjening på gatenivå?

Jeg håper ikke eventuell riving/bygging nytt i “dyrebutikken-bygget” også ender opp med tomme dyre lokaler på gateplan. Bortsett fra det: Ringerike Kommune: SKANDALE at ikke det bygget innvilges riving, sanering, avgåing med døden. Makan til rallemikk av et sentrumsbygg skal du lete lenge etter. Det er litt hinsides fatte-evne at de samme folka som tillater en 3-4 etasjers betongkloss langs Hønengaten er de samme som nekter byfornyelse og modernisering ved riving og nybygg midt i sentrum.

Hønefoss kunne faktisk fått et ganske interessant og fint sentrum.

Da må inngangen til sentrum etter brua ved Rådhuset snart gjøres noe med. En tomt som har ligget brakk i lang tid er ikke akkurat vakkert å bli møtt av. Videre må Ringerike Kommune legge til rette for at folk kan bruke sentrum uten å bli flådd av parkeringsselskaper.

Men det viktigste av alt er at utbyggere i Hønefoss, og spesielt de som vil “utvikle sentrum” må nærmest pålegges at byen må leve også på gatenivå.

 

Jensen, narko, korrupsjon, loven samt folkets oppfatning

Er norske domstoler hinsides vanlige folks oppfatning av lov og rett samt straffeutmåling?

Du skal ha gravd hue rimelig langt ned i sanden om du ikke har fått med deg saken om politimann Jensen, hasjbaron Cappelen samt korrupsjonsanklagene som nå har endt i en foreløpig dom på 21 år på Jensen og 13 år på Cappelen.

Les: Jeg tipper Jensen ønsker han bare hadde drept noen https://geriatriks.blogg.no/tipper-jensen-skulle-onske-han-bare-hadde-drept-noen.html

Hva er egentlig denne saken..sånn enkelt forklart?

Cappelen har smugla dritmye hasj inn i Norge.

Jensen har vært innblandet i dette i en eller annen form.

Domstolene/politiet mener Jensen er korrupt og har medvirket til narkosmugling.

Veldig mange andre mener noe annet.

I et intervju i dag blir samboeren spurt: «mener du Jensen er uskyldig?»

Hun svarer noe ala: Vel, Jensen mener vel selv kanskje ikke at han er helt uskyldig, dette fordi han har strukket strikken skikkelig langt alle veier i sitt arbeid, men om han og jeg mener han er uskyldig når du ser dommen på 21 år, ja absolutt. Denne dommen er horribel.

Jeg er komplett enig!!

Hvor mye Jensen har gjort og ikke gjort er nå en ting. Den straffen han får er noe helt annet.

Terrorister som dreper og slakter mennesker får 21 år.
Pedofile som ødelegger babyer og små barn for livet får 3-8 år.
osv, osv, osv, osv…

Cappelen som var hjernen og sjefen for hele narkobanden får 13 år..

Jensen får altså foreløpig 21 år. Dette uten, som jeg forstår det, ett eneste konkret bevis annet enn Cappelens ord..dvs altså bare indisier.
Ett eller annet har han gjort, bevis gjerne noe annet, men inntil videre er det det jeg tror.

 

For meg handler dette om noe annet egentlig. For meg handler dette om den vanvittige situasjonen at pedofile, voldtektsmenn (og kvinner), etc får fisle-straffer de knapt merker før de er ute igjen og fortsetter å ødelegge menneskeliv, mens Jensen altså dømmes til lovens strengeste fengselsstraff fordi påtalemyndighetene mener han har «lurt» politiet. Håpløst.

Til Eirik Jensen:

Jeg håper du har boka klar om du faktisk får 21 år for dette. Jeg håper du gir ut en bok der navn på navn innenfor politiet avsløres. Alle disse årene med oppdrag bare du og sjefer har visst om, shit for en bok det ville blitt. Den skulle til og med jeg kjøpt.

 

 

 

 

 

 

Tipper Jensen skulle ønske han bare hadde drept noen

Ja, eller utøvd blind vold, voldtatt, kidnappet eller blitt tatt for pedofili.

DA hadde straffen blitt en helt annen.

21 år fikk han. Straffetiden kan riktignok ankes til høyesterett, men ikke skyldsspørsmålet.

Men, det er nå engang slik at du kødder ikke med den norske stat og penger. Om det er skatt, toll, avgifter eller rettsvesen spiller ingen rolle.

Prøver du deg på noe staten taper på så kommer lovgribbene.

At Jensen er skyldig, utvilsomt! Det går ikke an å ikke være skyldig i ett eller annet når man ser på denne saken. At Elden tok saken sier også litt.

Men;

At medvirkning til hasj-smugling + korrupsjon skal gi 21 år virker noe tøft når man ser på de fisle-straffene draps-, vold- og voldtektsforbrytere til tider får.

Nå skal du bare se at de finner ut at Jensen har mottatt noe trygd han ikke skulle hatt og… Da blir’e forvaring.

 

#Jensen

Kjerring som sneik i køen på polet

Jeg angrer som en hund på at jeg ikke tok henne for meg der og da

Dette er en liten hverdagsopplevelse…

Datoen er 12 juni 2020

Sted er Vik i Hole kommune

Jeg stoppet denne dagen på kjøpesenteret, eller hva det nå enn kalles der, på Vik i Hole kommune for å gå på polet.
Vi skulle bort på kvelden så da passet det at jeg gjorde det, altså stakk innom polet, på vei til golfbanen.

Nå er ikke det at det var polet som var så viktig, men det var nå engang dit jeg skulle. Skjønt det jeg skriver om her skjer altfor mye over alt, og kanskje spesielt ofte når de åpner opp en ekstra kasse på butikken og folk kommer jagende fra 10 meter bakover…

Nåvel..

Jeg tuslet inn i senteret 09.50 og så straks at det var 5-6 stykker i kø allerede. Jeg stoppet da selvfølgelig bakerst og innordnet meg jo da etter den køen som var etablert.
Så kommer en dame i 40-årene. Hun stiller seg først bak meg, men da klokka begynner nærme seg åpning 10.00 går hun frem og begynner lese på skilter etc.
Idet døra går opp smetter hun da inn, dog etter å ha latt de tre-fire som jo stod i kø rett foran døra gå, og uttaler :

»Jeg skal bare inn og hente en bestilling».

På dette tidspunkt begynte hjernebarken min jobbe. Sinnataggen begynte krangle med kverulanten, som igjen begynte diskutere med avslapperen…

Skal jeg eller skal jeg ikke.

Skal jeg ta for meg denne kjerringa så det ljomer etter på hele Vik Torg (nå kom jeg på navnet), eller skal jeg la det flyte, overse og heller få en rolig og balansert start på golfrunde..

Vel, jeg angrer som en hund i dag.

Jeg burde satt dama på plass. Jeg burde bedt henne gå ut av polet igjen og stå og skamme seg og vente på tur som alle andre folk med oppdragelse gjør.

Jeg burde vært så høylydt at alle i nærheten fikk med seg at ei 40 år gammel kjerring sneik i køen på polet på Vik Torg denne lørdags morgenen. Ikke hadde hun det travelt heller for jeg så henne inne på apoteket da jeg gikk derfra.
Det er jaggu ikke rart enkelte unger og ungdom vokser opp til ufordragelige folk når man har sånne voksne som forbilder.

Så du dame på ca 40 som «bare skulle hente en bestilling» lørdag 12 juni 2020 på Vinmonopolet på Vik Torg i Hole Kommune:

Skamfull oppførsel.

 

 

 

Skal verden bli historieløs pga frykt for rasisme?

Står vi ikke isteden i fare for å fremme rasisme og fremmefrykt pga uopplyste fremtidige generasjoner?

Burde vi ikke heller beholde, opplyse og lære bort hvordan vi ikke skal ha det?

Det skjer noe i verden om dagen. Noe som i mine øyne ikke er helt bra.

I solidaritet med alle som har opplevd og opplever rasisme rives og fjernes veldig mange spor av fortidens levesett og tanker. Tanker vi selvfølgelig ikke aksepterer i dag.

Statuer fjernes

Filmer og serier fjernes

Bøker fjernes

Sanger og annen kultur fjernes

Flere lands kulturarv fjernes, slettes, sensureres

Alt i solidaritet med de som opplever rasisme.

 

Spørsmålet er om dette er den rette måten å bekjempe rasisme på? Er tanken at de som fødes og vokser opp i ettertiden av dette, denne fortids-oppryddingen ikke skal vite om denne fortiden? En fortid de fleste av oss selvfølgelig ikke synes noe særlig om.

I mitt hode er ikke dette rett metode. Jeg mener man må opplyse. Beviset på på en fortid må finnes slik at man kan lære alle som vokser opp at “dette er feil”, “slik skal vi ikke ha det”. Sanger med ord man ikke aksepterer i dag må fortsatt eksistere, men forklares feks når det gjelder barnesanger at “dette er ikke passende”. Historien er jo der om du vil eller ikke. Er det ikke bedre å forsøke lære av den enn å forsøke gjemme den bort?

Det går rett og slett ikke an å tie dette ihjel. Bør ikke alle lære at “det var slik det var dengang”.

Du er nemlig ikke født rasist, du må lære det. Hvem lærer barn rasisme av? jo eldre/foreldre som snakker nedsettende om mennesker med annen farge og utseende.

Det første vi må begynne med er jo å opplyse alle uvitende ignorante menesker der ute er jo at det finnes ikke flere raser. Vi er alle “the human race”, vi har alle bare forskjellige mengder av pigmenter i huden. Videre må alle lære at den lille klumpen man tar med seg hjem fra fødestuen ikke er en rasist. Det er et lite barn som kommer til å suge inn alt man som forelder sier innenfor øre-rekkevidde, og vil man at dette barnet skal vokse opp uten negative tanker om mennesker med annen hudfarge, vel da må må man jobbe litt med seg selv også.

Det er mange som benytter seg av “strutsemetoden” når de står overfor problemer. Det virker aldri. Det virker ikke å gjemme bort regninger, de tar deg alltid igjen. Det virker ikke å skru opp lyden på musikken i bilen for å slippe høre lyden du bare vet kommer til å koste penger å fikse, den er der alikevel. Det går hvert fall ikke med rasisme. Det går ikke an å tro at dette blir borte av seg selv. Jeg tror heller ikke rasisme i Norge blir borte eller mindre fordi man fjerner sanger, bøker eller tv-serier som skilderer en verdensfortid som var annerledes.

Vi må lære, og vi må lære av våre feil.

Fremfor alt.. vi må tørre si ifra når vi ser hverdagsrasime.

 

Når så det er sagt:

Kan det være slik at veldig mange bør lære hva som fortjener rasismestempel og hva som er en ren og grei samfunnsdebatt? Kan det være slik at også anti-rasister trenger en liten opplæring i hva som faktisk er rasisme, og lærer seg til å stoppe det og ikke stoppe alle ytringer? Skal det være lov å snakke om og diskutere nyhetenes hverdagssituasjoner uten å være redd for å bli stemplet som rasist?

Det har det vært for mye av.

Dog;

Det ER forskjell på å slenge dritt og være rasist, og det å debattere, diskutere og snakke om saker med respekt.

 

#rasisme #integrering #politikk #politikere

 

 

 

 

 

 

Om et par uker får vi se om 15000 pappskaller satte Norge tilbake

Det er altså ikke mange dager siden 15 tusen pappskaller følte behov for å komplett drite i alt vi har jobba for siden starten av mars.

De aller fleste av oss har nærmest ikke sett nær familie fra Norge stengte ned, til Norge begynte slippe litt opp igjen. Først da skolene startet etc var mange komfortable nok til å invitere nær familie på middag. Vi gjorde også det. Ute. På terrassen først, og så inne. Samtidig som vi gjorde dette fulgte vi også Norges krav om avstand og antall mennesker på ett sted samlet. Vi er på dugnad og gjør jobben.

Men, alt vi har gjort tok altså 15 000, femten tusen, mennesker lang flygefart med høye kneøft og dreit i fordi de ville demonstrere. Det å være mot rasisme burde alle selvsagt være, dessverre er vi jo ikke det, ellers ville ikke rasisme eksistert.. men alle dere 15 tusen; Hvordan i svarte h****** går det an å tenke at, Hey, smitte, det skjer ikke når vi samles for en god sak, det smitter bare de som fester og drar ulovlig på hytta.

Det finnes andre måter å vise sin motstand mot rasisme. Dessverre gjorde dere noe annet.

La oss nå tenke at 10 stk av de 15 tusen var smittet da de ankom og hver smittet 10 som igjen i løpet av kvelden smittet 10 som smittet 10… etc… alle disse drar hjem og smitter sine familier.

Etterspillet av denne demonstrasjonen kan bli en stygg affære i verste fall.

Det at det ikke reageres fra politisk hold etter dette har jeg forsåvidt forståelse for. De tør antakeligvis ikke kreve angiveri av alle som var der for å sette de i karantene. Det at de som samlet seg det skal behandles noe mildere enn de som sniker seg over til Sverige eller slike ting skjønner jeg ikke. Dette er alvorlig brudd på smittevernsbestemmelsene som er gitt oss og vi alle forsøker leve etter.

Det å ha deltatt på denne demonstrasjonen er like dumt som ungdom som klager på jakt fordi man jo kan få kjøpt kjøtt på butikken.

Det å ha deltatt på demonstrasjonen er like dumt som ungdom som er imot dreping av dyr samtidig som de legger ut bilder av Uggsa sine på insta.

Det å ha deltatt på denne demonstrasjonen er like dumt som folka på Paradise Hotel og Ex on the Beach…

Sorry, men dette var like dumt som HAN HER  <– klikk

 

At det årlig melder seg på en 20-30 brøkregnere på diverse realityprogrammer på norsk tv er forsåvidt til å leve med, men at det skulle samle seg 15 tusen i Oslo sentrum var overraskende.

 

The Gallagher Invitational 2020

Årets happening skjer lørdag 6 juni klokka 14.00

Som vanlig avholdes turneringen på Tyrifjord Golfklubb. Dette er tiende året turneringen går av stabelen og det feires med rekordhøy deltakelse og da selvfølgelig rekordhøy premiepott til fordeling.
I skrivende stund er 46 av 48 plasser tatt, så om du som venn eller venn av en venn som skal spille føler trangen, send meg en melding så ser vi hva vi får til.
i år er det shot-gun start klokka 14.00 (som jo da betyr at A) alle rekker en duggfrisk eller tre i kafeen før runden, og B) vi er alle ferdig likt og kjører premieutdeling og «bankett» etterpå så mange som mulig samlet.

Konkurransen:

Vi spiller en helt vanlig golfrunde der vi teller slag og poeng. Max score pr hull er par + 5 (det betyr at du peller opp ballen og skammer deg resten av hullet om du har kækka deg rundt i skævven og må notere 9 på et par 4 hull).

I tillegg er det:

-closest to pin hull 5

-longest drive hull 9

-closest to pin hull 10

-longest drive hull 16

og

-closest to pin på 2 slag hull 18.

200,- fra hver spiller går inn i premiepotten. Alt skal ut igjen. Premiepotten dekker slag, poeng pluss de 4 første delkonkurransene.

Closest på 18 dekkes av den berømmelige lost-ball-potten. Lost-ball-potten er rett og slett 10 kroner inn i pott pr mistet ball pr spiller på runden.

Normalt kjører vi cash på denne turneringen, men i år er det korona-regler som gjelder, så det blir vipps for alle penga.

Regler for konkurransen:

-1- Obligatorisk med øl før start, gjerne på runden også..

-2- «given = en kuklengde. Det lønner seg altså å spille med en med skikkelig hønn..

-3- Det er feigt å ikke dælje til skikkelig på longest konkurransene

-4- Surr rundt og let etter baller (altså de små hvite runde vi spiller med) enda mindre enn vanlig.

-5- Ha det gøy selv om det regner..

Vel møtt til alle deltakere 😃😃⛳️⛳️

 

 

Les også: Den tragiske historien om Gunnar golfball https://geriatriks.blogg.no/1497864618_den_tragiske_historien_om_gunnar_golfball.html

 

 

 

 

 

 

 

Stortinget – et skikkelig supperåd

Kan det snart være mulig å få slutt på alkohol-tullet?

Joda, stortinget gjør til tider mye bra også, noe behandlingen av covid-19 “korona-tiden” har vist oss. De har samlet seg rundt pakker som redder landet, selvsagt med klaging fra miniputtene SV, Rødt og MDG, og de har stått støtt gjennom ekstremt mye synsing i den samme tiden.

Men;

Kjørende fra sentrum og hjem her om dagen hører jeg altså ca følgende på radio: “stortingspolitikerne hadde en lang debatt om hvorvidt Vinmonopolet skal få være åpent til 16.00 istedenfor 15.00 på lørdager”…og så kom det noe tøys og tull (i tillegg til debatten of course) om hvilke partier som kom til å stemme for og imot dette.

Det er i slike tilfeller jeg er meget fristet til, og faktisk drister meg til, å sitere landets nettaviser, blogger, Instagram og Facebook kommentarfeltbanditter:

“Er det dette skattepenga mine går til?”

Det og at de i tillegg satte opp plexivegger for 250 tusen i stortingssalen mellom hverandre og ikke foran hverandre (du puster og peser stort sett forover, right?) gjør at jeg mener denne uttalelsen faktisk for en gangs skyld holder vann og er rimelig innafor.

 

Hva så med dette alkohol-tøyset her i Norge?

Norske politikere har jo bæsja på leggen i 100 år hva gjelder norsk alkoholpolitikk. Mantraet har vært “gjør alkohol dyrere og mindre tilgjengelig” for å holde forbruk nede. Har det hjulpet? Svaret på det er et big fat “NO”. Vi handler på tax-free, i Sverige/Danmark på dagsturer, vi brenner brennevin og lager øl/vin selv i tillegg til det vi kjøper i Norge selvsagt.

Når det gjelder vin og brennevin kan de mer enn gjerne bare fortsette med Vinmonopolet for min del. Det er der man får skikkelig kvalifisert hjelp når man trenger det, og det er der man finner stort sett det man vil ha. Men, og et stort men; Om Vinmonopolet ligger i et kjøpesenter som er oppe til 18.00 på lørdager og feks 20.00 på hverdager, la nå Vinmonopolet få følge åpningstidene på kjøpesenteret.

Det samme gjelder øl-salg på butikken. Det er så enkelt som dette: Alt som er i butikken skal være lov å selge i tiden butikken er åpen. Ikke noe presenning over alkoholen de siste timene hver dag osv. Dustelov, molbolov og idiotlov som virker mot sin hensikt.

Hvorfor sier jeg det?

De som har trøbbel med alkohol, og konsumet, de har det samme om det er åpent til 15.00 eller 16.00. De har trøbbel samme om det er ølsalg til 20.00 eller 22.00. Det at salget stenger tidligere gjør faktisk det slik at de med problemer de kjøper mer enn de egentlig trenger fordi de er redd for å gå tomme…og så drikker de opp alt alikevel.. og dermed et enda større drikkeproblem..

 

Få slutt på dette tøyset.

 

Mvh

 

Meg