1 divisjon; Lag, tropper og oppstart midt i september

Det ser ut til at oppstart 1-divisjon 2020-2021 kan bli rundt 20 september. 

Dette selvfølgelig avhengig av at koronaen ikke tuller til enda mer og at kamper kan spilles “som vanlig”.

Meg bekjent er oppsettet foreslått slik at femte-kampen spilles først og deretter går man løs på hjemme-borte oppgjør som man ha hatt de seneste sesongene. Dette ser hvert fall jeg på som veldig bra siden man da kan få en mer oversiktlig tabell utover i sesongen. Jeg tror høringsfristen for serieoppsettet er 30 juni, så sånn sett er jo ikke noe bestemt enda, men hvorfor skulle noen gå imot det egentlig?

Toppidretten, dvs elite menn og kvinner + 1 div menn, må sørge for, og vil bli pålagt ganske strenge rutiner i forbindelse med arrangering av kamper. Alt som har med hygiene ellers i samfunnet skal og må selvsagt overholdes, men man vil også måtte føre ganske omfattende rapportering av helsetilstand på utøvere og stab. Det vil måtte påregnes ekstra forsterkede renholdsrutiner samt at alle som skal inn i hallen før kamp “screenes” mht helsetilstand.

Det er pr nå fortsatt et tall på 200 mennesker tilstede på et arrangement som gjelder. De som vet mer enn dette (vet, ikke tror at de vet) må gjerne opplyse om det er 200 inklusive eller eksklusive alle utøvere/trenere/stab på begge lag.

Skulle 200 bli tallet inklusive lagene etc vil man jo ikke ha spesielt mange tilskuerplasser.

 

 

Lørenskog

Målvakter:

 

Backer:

Kevin Nilsen Berg

 

Løpere:

Jonas Grønstad, Patrik Vaakanainen, Vetle Salsten, Mats Grøsvik, Fabian Zuccarello, Kristoffer Skjervold, Joachim Martinsen

 

 

Comet

Målvakter:

Kristian Høvik, William Lundsten

 

Backer:

Simon Westin, Patrick F. Andersen, Martin Bjørsland, Tobias Skaarberg, Jesper Kolle Nipe, Martin Brandsdal, Dan Nygård

 

Løpere:

Herman Kopperud, Alexander Høvik, Håkon Vaglen, Joachim Sundelius, Ole Sydvold Johannessen, Paulius Gintautas, Anders Pedersen, Sander Rekstad

 

 

Ringerike

Målvakter:

Fredrik Johansson

 

Backer:

Andreas Adolfsen, Nikolai Dalen, Håkon Engh, Robin Bjørnstad, Mats N. Pettersen, Karl Markström

 

Løpere:

Kristoffer Melin, Dustin Parks, Michael Söderberg, Erik Bjerketvedt, Mattias Holst Jenssen

 

 

Nidaros

Målvakter:

Peter Strøm

 

Backer:

Sigve Bråten, Tommy F Hansen, Sander Skålvoll, Marius Betten Kristoffersen, Emil Lyngstad Sæteraas, Anders Mandal, Henrik Ratejczak

 

Løpere:

Tord B Fagerli, Martin Fillingsnes, Erlend Johnsen, Mathias Jonassen, Ole Christian Larssen, Martin Valen

 

 

Gjøvik

Målvakter:

Andreas Johansen, Wille Mattila

 

Backer:

Oscar German, Morgan Mathisen, Robin Rakell, Ulrik Løvdal

 

Løpere:

Amund Nyland, Even Langdalen, Sander Olsen, Even Engjom, Joachim Rostad, Daniel K. Stensrud, Christopher van Doorn, Fredrik Larsen

 

 

Haugesund

Målvakter:

Henrik Klavestad, Dominik Salama, Nicolai Sivertsen

 

Backer:

Thomas Helvik-Haugsnes, Kevin Kallonen, Ole Løvåsvåg, Niklas Murto, Herman Plogås, Kalle Rode, Didrik Wågsæther, Oliver Renden, Thomas Tverderøy

 

Løpere:

Martin Dahlqvist, Sivert Garvik, Eirik Nicolaysen, Reno Goodwin, Patrik Mallenius, Martin Lund, Andre Pappalardo Gulbrandsen, Petter Hauge, Espen Hermanrud, Philip Åman

 

 

Hasle-Løren

Målvakter:

Daniel Henriksen

 

Backer:

Øyvind Svendsen, Raymond Sørensen, Adrian Lafjell Ed

 

Løpere:

Rasmus Forsberg, Kanwar Singh, Håkon Andersen, Philip Larsson, Andre Nybo

 

 

Tønsberg

Målvakter:

Mats Stemre Smedsrud

 

Backer:

Lukas Rhodin, Nikola Barackov, Christoffer Fløholm, Martin Hovda, Jens Pedersen, Adrian Rasmussen, Simon Størseth, Jonathan Svensson

 

Løpere:

Fredrik Nyberg, Daniel Kyrk, Andreas Egidius, Remy Gaussen, Håkon Kvernberg, Jan Magnus Larsen, Szymon Oberc, Benjamin Magnusson

 

 

Furuset

Målvakter:

Julius Aven

 

Backer:

Eirik Hopen

 

Løpere:

Lukasz Siuty, Frank Tangen, Thomas Nilsen

 

 

Send meg gjerne link til “lagbygge” side om det finnes en.

Jeg har førsøkt å finne på alle klubbers hjemmesider.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Eliteserien 2020-2021: Åpningsrunden

Her blir det kjør fra dag 1

3 oktober er man altså i gang i Eliteserien med mindre noe spesielt skjer i løpet av sommeren.

Rundens hovedkamp -selv om de andre også er viktige- er utvilsomt den på Hamar mellom Storhamar og Stavanger Oilers. Mætt fjøs blir det ikke, men det blir vel så mett man får lov til ihht de regler vi alle må følge.

Når det er sagt… Jeg håper man tar til fornuft og sier at sålenge man overholder 1 meters avstand, dvs sitte på tredje-hver stol så kan man slippe inn de man får til.

Videre har man allerede i runde 1 et Oslo-derby mellom Manglerud og Vålerenga. Sparta får besøk av Grüner, Lillehammer av Stjernen samt Frisk Asker av Narvik. Frisk Asker og Narvik møtes igjen dagen etter også… et godt gammel dobbeltoppgjør der altså. Pass på inntaket av Donald-brus på kvelden 😉

 

Litt tipping…allerede nå..

Vålerenga vinner borte

Sparta vinner hjemme

Lillehammer vinner hjemme

Stavanger vinner borte

Frisk Asker og Narvik vinner en kamp hver

 

Kan vi ikke bare slette 2020 fra statistikk-kalenderen?

Det bli jo bare tøys å ha med dette året i noe slags form for statistikk som skal bety noe

I nyhetssending på nyhetssending -jada, jeg er blitt så gammel at jeg føler med på nyheter- kan man stadig vekk høre en eller annen statistikk som omhandler 2020 sett opp i mot 2019…

Dette blir jo stort sett bare kokkos!

Det blir omtrent like kokkos som den statistikken her:

Det er bevist at 32% av alle trafikk-ulykker skjer da fører er ruset i en eller annen form. Dette betyr jo at det i 68% av ulykkene er en fører som ikke er ruset. Ergo: Det er mye farligere å kjøre bil edru enn ruset.

 

Hva er det vi hører av statistikk nå da?

For eksempel: Det er en nedgang på 90% i flytrafikken i april 2020 kontra april 2019.. Er det noe rart da? Flyene står jo på bakken. Komplett unyttig statistikk.

Hva kommer så i 2021?

Skulle alt normalisere seg vil man jo ha en tilsvarende oppsving i flyreiser. Dvs bare tilbake til normalen.

Dette kommer jo til å gjelde alt som måles og føres statistikk på som er direkte berørt av pandemien. Komplett unyttig statistikk som  sier massiv nedgang dette året og antakeligvis massiv oppgang i 2021.

 

Slik burde siden til SSB se ut i ettertid:

…….

2018

2019

Korona

2021

2022

2023

2024

2025

 

 

 

 

 

Er det greit at utbyggere lager spøkelsesby av Hønefoss sentrum?

Det er bare trist å se

Det er en tynn linje mellom det å ville utvikle et sentrum med nye bygg, nye forretningslokaler og leiligheter oppover i høyden og det å skape nærmest en spøkelsesby på grunn av tomme lokaler på gateplan.

Det er dessverre det som har skjedd i Hønefoss.

Mange ganger har jeg tenkt tanken når jeg er i nordenden av sentrum. “Hvorfor har utbygger fått lov til dette?”.

Det å gå fra Søndre Torg til brua over fossen er bare trist når du ser byggene som står der tomme og mørke.

Joda, det er bebobbe leiligheter oppe, men på gateplan er det sørgelig tomt. Clint et hederlig unntak.

Sentrumskvartalet, Brutorget, begge byggene burde har vært med på å skape et levende sentrum i den enden av torget. Det burde vært forretninger, spisesteder, etc.. men det er det ikke. Det er mørkt og/eller tomt. Tar du med “Alfred-bygget” også, som har stått tomt et uvisst antall år nå så har du full sørgelig pakke.

Nå som også Vinmonopolet har flyttet er det vel også bare et spørsmål om tid før apoteket der pakker varene og legger inn årene.

Jeg skjønner ikke hvorfor ikke lokalene fylles. Jeg skjønner ikke hvorfor utbygger/eier av bygget/byggene får inn leietakere som hvert fall betaler noe istedenfor at det står tomt som nå. Det er ikke akkurat sentrumsvennlig eller besøksinteressant for turister slik det er nå. Er det virkelig så lukrativt for utbyggerne med leilighetene at de rett og slett ikke bryr seg med inntjening på gatenivå?

Jeg håper ikke eventuell riving/bygging nytt i “dyrebutikken-bygget” også ender opp med tomme dyre lokaler på gateplan. Bortsett fra det: Ringerike Kommune: SKANDALE at ikke det bygget innvilges riving, sanering, avgåing med døden. Makan til rallemikk av et sentrumsbygg skal du lete lenge etter. Det er litt hinsides fatte-evne at de samme folka som tillater en 3-4 etasjers betongkloss langs Hønengaten er de samme som nekter byfornyelse og modernisering ved riving og nybygg midt i sentrum.

Hønefoss kunne faktisk fått et ganske interessant og fint sentrum.

Da må inngangen til sentrum etter brua ved Rådhuset snart gjøres noe med. En tomt som har ligget brakk i lang tid er ikke akkurat vakkert å bli møtt av. Videre må Ringerike Kommune legge til rette for at folk kan bruke sentrum uten å bli flådd av parkeringsselskaper.

Men det viktigste av alt er at utbyggere i Hønefoss, og spesielt de som vil “utvikle sentrum” må nærmest pålegges at byen må leve også på gatenivå.

 

Ringerike Panthers sesongen 2020-2021

Oppdatert 29.06.20

Det bygges lag og jobbes hardt mot sesongstart

Som alle andre lag i 1-divisjon bygger Ringerike Panthers nå lag for harde livet frem mot sommer og fellesferie slik at man kan møtes igjen i starten av august og virkelig kjøre oppkjøring med full tropp og et slagkraftig mannskap.

Ringerike har begynt å offentliggjøre spillere nå etter at trenere Martin Boork og Per Braxenholm er tilbake på jobb etter endt korona-permittering.

Norges ishockeyforbund har innvilget Ringerike Ishockeyklubb lisens for 2020/21 sesongen uten anmerkninger. Ringerike har en rating høyere enn lisenskrav og positiv egenkapital.

 

Schjongshallen:

Isen er lagt, hallen er klar for klubbens spillere, klar for camper i sommer og klar for oppkjøring og sesongen 2020-2021 når den tid kommer.

Campene er i full gang i hallen. Treninger skjer fullt ut etter gjeldende reglement og “dusjen” tas i elva rett ved. Rapportene sier at også mange av byens “smårips” har funnet ut at det tyter med unge menn nede ved Shjongshallen om dagen.

 

Ringerike Panthers Elite sesongen 2020-2021:

Jeg tror laget vil fremstå mer sikkert sesongen som kommer kontra den i fjor. Det ble litt for mye krampe til tider og dessverre ødela en 2-3 tap veldig mye for tabell-plasseringen. Nå skulle det vise seg og ikke bety noe som helst i den stor og hele sammenhengen, men det er nå engang det som skjedde.

 

Siste offentliggjorte signerte er:

 

Karl Markström, back, norsk/svensk, re-signert

Karl kom til Ringerike litt ut i forrige sesong. Sesongen ble startet i Östersund i Divison 1 i Sverige men ble altså avsluttet for Ringerike. Det ble 12 kamper i Sverige før Ringerike og solif og oppofrende backspill. Karl viset seg også som en skyttervillig back som jeg tror kommer til å bety mye for det offensive backspillet kommende sesong. Statistikken forrige sesong for Ringerike: 21 kamper, 7 mål, 3 assist = 10 poeng. Det ble i tillegg 44 minutter i “fryseboksen”.

 

Tidligere offentliggjorte signerte:

 

Mats Nybrodahl Pettersen, back, norsk, ny

Mats er en ung lovende back med fartstid i Stavanger Oilers (men altfor ung til å ha fartstid på “saken er biff” i Stavanger sentrum med hestebiff på menyen). Mats har forsøkt seg litt i Sverige også, men forrige sesong var han tilbake i Stavanger og Stavanger Oilers U21. Der spilte han 38 kamper og plukket 29 poeng (7 mål og 22 assist). En back med snitt på 0.76 poeng pr kamp er lovende for Ringerike.

 

Håkon Opheim Engh, back, norsk, re-signert

Håkon kom til Ringerike før forrige sesong. I sesongen 2018-2019 gjorde Håkon litt av hvert: 30 kamper for Storhamar U21, 5 kamper for Storhamar YA-senior, 5 kamper for Storhamar, 6 kamper for Narvik samt 5 kamper for Norge U20. Håkon er en meget stødig back som betydde mye for roen i bakre rekker for Ringerike, noe som selvfølgelig betyr at det ikke er han som troner øverst på poenglista. Stats for forrige sesong: 39 kamper, 4 mål, 9 assist = 13 poeng. Håkon pådro seg 16 utvisningsminutter i løpet av sesongen.

 

Fredrik Johansson, målvakt, norsk, re-signert

Fredrik kom til Ringerike før forrige sesong etter å ha hatt et hvileår fra hockey. I 2017-2018 sesongen spilte han 21 kamper for Lillehammer og hadde et snitt på 2,0 mål imot og en redingsprosent på 91,2. I sesongen 2019-2020 spilte Fredrik 37 kamper for Ringerike, hadde et målsnitt imot på 2,58 og en redningsprosent på 89,6.

 

Mathias Holst Jenssen, løper, norsk, re-signert

Mathias kom til Ringerike før forrige sesong. Sesongen 2018-2019 spilte han 33 kamper for Storhamar U21 + 6 kamper for Storhamar YA-senior. Mathias kom som et friskt pust inn i Ringerikelaget og ble raskt en favoritt hos publikum på grunn av målteften. Sesongen endte med stats: 38 kamper, 19 mål, 22 assist = 41 poeng. Mathias pådro seg 41 utvisningsminutter.

 

Erik Wang Bjerketvedt, løper, norsk, re-signert

Erik kom til Ringerike før forrige sesong. Sesongen før spilte han 33 kamper for Sparta U21 + 16 kamper for Sparta. Erik viste seg raskt som et skikkelig arbeidsjern for Ringerikelaget som tok de sjanser, minutter på is og den jobben han ble tildelt av trenerne. Stats for sesongen: 35 kamper, 2 mål, 6 assist = 8 poeng. Erik satt 34 minutter utvist.

 

Robin Bjørnstad, back, norsk, re-signert

Robin kom til Ringerike før 2016-2017 sesongen. Sesongen før det spilte han 33 kamper for 1-divisjonsrival Comet. Robin er en absolutt favoritt blant ringerikefans og klubbens egne spillere. Blid og sjelden nei om han ønskes bidra i de yngre avdelinger eller på juletrefester etc. Robin tilbake i fjor etter komplett ødelagt sesong da Ringerike var i Get pga en kneskade. Stats for fjoråret ble: 35 kamper, 5 mål, 6 assist = 11 poeng. Robin satt utvist 38 minutter.

 

Kristoffer Melin, løper, svensk, kontrakt

Kristoffer kom til Ringerike før 2012-2013 sesongen. Sesongen før det spilte han 30 kamper for Mora og 1 kamp for Orsa (Sverige). Kristoffer ble raskt en kjent skikkelse i klubben (sammen med Jonas Westman), alltid blid og alltid villig til å slå av en prat med klubbens spillere og supportere. Sesongen som kommer blir Kristoffers 9-sesong for Ringerike og siden han jo nå er etablert med frue og barn må vi vel regne han som Hønefossing nå 🙂  Forårets stas endte på: 31 kamper, 15 mål, 8 assist  = 23 poeng. Kristoffer satt 8 minutter utvist.

 

Nikolai Dalen, løper/back, norsk, kontrakt

Nikolai er ekte Ringerike-gutt. Han gikk alle gradene i klubbens yngre avdelinger inntil han i 2010-2011 sesongen startet skolegang på Lillehammer og derfor tok 3 sesonger der. I 2013-2014 var Nikolai tilbake i klubben og har prestert hver eneste sesong siden. Det har dessverre blitt endel kamper på sidelinjen for Nikolai pga skader. Fjoråret var en slik sesong, men stats for sesong ble: 18 kamper, 3 mål, 5 assist = 8 poeng. Nikolai satt 4 minutter utvist.

 

Michael Söderberg, løper, svensk, kontrakt

Michael kom til Ringerike før 2017-2018 sesongen. Sesongen før det spilte han 1 kamp for Huddinge J20 + 34 kamper for Huddinge i divisjon 1 Sverige. Michael viste seg raskt som en goalgetter for Ringerike og “har levert varene” jevnt og trutt i 3 sesonger for Ringerike, inklusive sesongen i Get. Stats for fjoråret ble: 32 kamper, 20 mål, 26 assist = 46 poeng. Michael satt 8 minutter utvist.

 

Andreas Adolfsen, back, norsk, kontrakt

Andreas kom til Ringerike før 2017-2018 sesongen. Sesongen før dette spilte han 30 kamper for Mora J20. Andreas er ikke spilleren som setter pucker i tide og utide. Han gjør jobben han får tildelt og har vokst sesong på sesong i den rollen han er tildelt. Statistikk for fjorårets sesong: 37 kamper, 0 mål, 5 assist = 5 poeng. Andreas satt 16 minutter utvist.

 

Dustin Parks, løper, svensk, kontrakt

Dustin er vel den eneste spiller som er igjen fra da Ringerike re-lanserte seg i norsk ishockey etter mange års dvale i 3-4 divisjon. Han kom til Ringerike før sesongen 2010-2011 (stats den sesongen 34k,44m,38a=82p + 54min) og har med noen korte opphold spilt for Ringerike siden. Dustin, som Kristoffer Melin, går løs på sin 9-sesong for Ringerike. Han ville toppet adelskalenderen hadde det ikke vært for 2 år ute i utlandet. Statistikken for fjoråret endte på : 39 kamper, 23 mål, 20 assist = 43 poeng. Dustin satt 79 minutter utvist.

 

Ellers:

Jeg oppfordrer Hole, Jevnaker og Hønefossdamer til å sjekke opp hockeyspillerne på laget slik at vi får satt et lag som blir her sesong etter sesong.

Mulig det må lages en single-oversikt her..

 

Jensen, narko, korrupsjon, loven samt folkets oppfatning

Er norske domstoler hinsides vanlige folks oppfatning av lov og rett samt straffeutmåling?

Du skal ha gravd hue rimelig langt ned i sanden om du ikke har fått med deg saken om politimann Jensen, hasjbaron Cappelen samt korrupsjonsanklagene som nå har endt i en foreløpig dom på 21 år på Jensen og 13 år på Cappelen.

Les: Jeg tipper Jensen ønsker han bare hadde drept noen https://geriatriks.blogg.no/tipper-jensen-skulle-onske-han-bare-hadde-drept-noen.html

Hva er egentlig denne saken..sånn enkelt forklart?

Cappelen har smugla dritmye hasj inn i Norge.

Jensen har vært innblandet i dette i en eller annen form.

Domstolene/politiet mener Jensen er korrupt og har medvirket til narkosmugling.

Veldig mange andre mener noe annet.

I et intervju i dag blir samboeren spurt: «mener du Jensen er uskyldig?»

Hun svarer noe ala: Vel, Jensen mener vel selv kanskje ikke at han er helt uskyldig, dette fordi han har strukket strikken skikkelig langt alle veier i sitt arbeid, men om han og jeg mener han er uskyldig når du ser dommen på 21 år, ja absolutt. Denne dommen er horribel.

Jeg er komplett enig!!

Hvor mye Jensen har gjort og ikke gjort er nå en ting. Den straffen han får er noe helt annet.

Terrorister som dreper og slakter mennesker får 21 år.
Pedofile som ødelegger babyer og små barn for livet får 3-8 år.
osv, osv, osv, osv…

Cappelen som var hjernen og sjefen for hele narkobanden får 13 år..

Jensen får altså foreløpig 21 år. Dette uten, som jeg forstår det, ett eneste konkret bevis annet enn Cappelens ord..dvs altså bare indisier.
Ett eller annet har han gjort, bevis gjerne noe annet, men inntil videre er det det jeg tror.

 

For meg handler dette om noe annet egentlig. For meg handler dette om den vanvittige situasjonen at pedofile, voldtektsmenn (og kvinner), etc får fisle-straffer de knapt merker før de er ute igjen og fortsetter å ødelegge menneskeliv, mens Jensen altså dømmes til lovens strengeste fengselsstraff fordi påtalemyndighetene mener han har «lurt» politiet. Håpløst.

Til Eirik Jensen:

Jeg håper du har boka klar om du faktisk får 21 år for dette. Jeg håper du gir ut en bok der navn på navn innenfor politiet avsløres. Alle disse årene med oppdrag bare du og sjefer har visst om, shit for en bok det ville blitt. Den skulle til og med jeg kjøpt.

 

 

 

 

 

 

Tipper Jensen skulle ønske han bare hadde drept noen

Ja, eller utøvd blind vold, voldtatt, kidnappet eller blitt tatt for pedofili.

DA hadde straffen blitt en helt annen.

21 år fikk han. Straffetiden kan riktignok ankes til høyesterett, men ikke skyldsspørsmålet.

Men, det er nå engang slik at du kødder ikke med den norske stat og penger. Om det er skatt, toll, avgifter eller rettsvesen spiller ingen rolle.

Prøver du deg på noe staten taper på så kommer lovgribbene.

At Jensen er skyldig, utvilsomt! Det går ikke an å ikke være skyldig i ett eller annet når man ser på denne saken. At Elden tok saken sier også litt.

Men;

At medvirkning til hasj-smugling + korrupsjon skal gi 21 år virker noe tøft når man ser på de fisle-straffene draps-, vold- og voldtektsforbrytere til tider får.

Nå skal du bare se at de finner ut at Jensen har mottatt noe trygd han ikke skulle hatt og… Da blir’e forvaring.

 

#Jensen

Kjerring som sneik i køen på polet

Jeg angrer som en hund på at jeg ikke tok henne for meg der og da

Dette er en liten hverdagsopplevelse…

Datoen er 12 juni 2020

Sted er Vik i Hole kommune

Jeg stoppet denne dagen på kjøpesenteret, eller hva det nå enn kalles der, på Vik i Hole kommune for å gå på polet.
Vi skulle bort på kvelden så da passet det at jeg gjorde det, altså stakk innom polet, på vei til golfbanen.

Nå er ikke det at det var polet som var så viktig, men det var nå engang dit jeg skulle. Skjønt det jeg skriver om her skjer altfor mye over alt, og kanskje spesielt ofte når de åpner opp en ekstra kasse på butikken og folk kommer jagende fra 10 meter bakover…

Nåvel..

Jeg tuslet inn i senteret 09.50 og så straks at det var 5-6 stykker i kø allerede. Jeg stoppet da selvfølgelig bakerst og innordnet meg jo da etter den køen som var etablert.
Så kommer en dame i 40-årene. Hun stiller seg først bak meg, men da klokka begynner nærme seg åpning 10.00 går hun frem og begynner lese på skilter etc.
Idet døra går opp smetter hun da inn, dog etter å ha latt de tre-fire som jo stod i kø rett foran døra gå, og uttaler :

»Jeg skal bare inn og hente en bestilling».

På dette tidspunkt begynte hjernebarken min jobbe. Sinnataggen begynte krangle med kverulanten, som igjen begynte diskutere med avslapperen…

Skal jeg eller skal jeg ikke.

Skal jeg ta for meg denne kjerringa så det ljomer etter på hele Vik Torg (nå kom jeg på navnet), eller skal jeg la det flyte, overse og heller få en rolig og balansert start på golfrunde..

Vel, jeg angrer som en hund i dag.

Jeg burde satt dama på plass. Jeg burde bedt henne gå ut av polet igjen og stå og skamme seg og vente på tur som alle andre folk med oppdragelse gjør.

Jeg burde vært så høylydt at alle i nærheten fikk med seg at ei 40 år gammel kjerring sneik i køen på polet på Vik Torg denne lørdags morgenen. Ikke hadde hun det travelt heller for jeg så henne inne på apoteket da jeg gikk derfra.
Det er jaggu ikke rart enkelte unger og ungdom vokser opp til ufordragelige folk når man har sånne voksne som forbilder.

Så du dame på ca 40 som «bare skulle hente en bestilling» lørdag 12 juni 2020 på Vinmonopolet på Vik Torg i Hole Kommune:

Skamfull oppførsel.

 

 

 

Skal verden bli historieløs pga frykt for rasisme?

Står vi ikke isteden i fare for å fremme rasisme og fremmefrykt pga uopplyste fremtidige generasjoner?

Burde vi ikke heller beholde, opplyse og lære bort hvordan vi ikke skal ha det?

Det skjer noe i verden om dagen. Noe som i mine øyne ikke er helt bra.

I solidaritet med alle som har opplevd og opplever rasisme rives og fjernes veldig mange spor av fortidens levesett og tanker. Tanker vi selvfølgelig ikke aksepterer i dag.

Statuer fjernes

Filmer og serier fjernes

Bøker fjernes

Sanger og annen kultur fjernes

Flere lands kulturarv fjernes, slettes, sensureres

Alt i solidaritet med de som opplever rasisme.

 

Spørsmålet er om dette er den rette måten å bekjempe rasisme på? Er tanken at de som fødes og vokser opp i ettertiden av dette, denne fortids-oppryddingen ikke skal vite om denne fortiden? En fortid de fleste av oss selvfølgelig ikke synes noe særlig om.

I mitt hode er ikke dette rett metode. Jeg mener man må opplyse. Beviset på på en fortid må finnes slik at man kan lære alle som vokser opp at “dette er feil”, “slik skal vi ikke ha det”. Sanger med ord man ikke aksepterer i dag må fortsatt eksistere, men forklares feks når det gjelder barnesanger at “dette er ikke passende”. Historien er jo der om du vil eller ikke. Er det ikke bedre å forsøke lære av den enn å forsøke gjemme den bort?

Det går rett og slett ikke an å tie dette ihjel. Bør ikke alle lære at “det var slik det var dengang”.

Du er nemlig ikke født rasist, du må lære det. Hvem lærer barn rasisme av? jo eldre/foreldre som snakker nedsettende om mennesker med annen farge og utseende.

Det første vi må begynne med er jo å opplyse alle uvitende ignorante menesker der ute er jo at det finnes ikke flere raser. Vi er alle “the human race”, vi har alle bare forskjellige mengder av pigmenter i huden. Videre må alle lære at den lille klumpen man tar med seg hjem fra fødestuen ikke er en rasist. Det er et lite barn som kommer til å suge inn alt man som forelder sier innenfor øre-rekkevidde, og vil man at dette barnet skal vokse opp uten negative tanker om mennesker med annen hudfarge, vel da må må man jobbe litt med seg selv også.

Det er mange som benytter seg av “strutsemetoden” når de står overfor problemer. Det virker aldri. Det virker ikke å gjemme bort regninger, de tar deg alltid igjen. Det virker ikke å skru opp lyden på musikken i bilen for å slippe høre lyden du bare vet kommer til å koste penger å fikse, den er der alikevel. Det går hvert fall ikke med rasisme. Det går ikke an å tro at dette blir borte av seg selv. Jeg tror heller ikke rasisme i Norge blir borte eller mindre fordi man fjerner sanger, bøker eller tv-serier som skilderer en verdensfortid som var annerledes.

Vi må lære, og vi må lære av våre feil.

Fremfor alt.. vi må tørre si ifra når vi ser hverdagsrasime.

 

Når så det er sagt:

Kan det være slik at veldig mange bør lære hva som fortjener rasismestempel og hva som er en ren og grei samfunnsdebatt? Kan det være slik at også anti-rasister trenger en liten opplæring i hva som faktisk er rasisme, og lærer seg til å stoppe det og ikke stoppe alle ytringer? Skal det være lov å snakke om og diskutere nyhetenes hverdagssituasjoner uten å være redd for å bli stemplet som rasist?

Det har det vært for mye av.

Dog;

Det ER forskjell på å slenge dritt og være rasist, og det å debattere, diskutere og snakke om saker med respekt.

 

#rasisme #integrering #politikk #politikere

 

 

 

 

 

 

Elitedivisjonen: 1 måned gått siden sist titt

Har de fleste lag begynt å få komplett stall?

Etter at topp8 fra i fjor fikk pengene fra korona-krisehjelpen (les: så var korona-penga på plass <-klikk) så det vel straks litt lysere ut mht regnskap og fremtid rundt omkring. Dette sammen med at de klubbene på “svartelista” ikke skulle bli straffet for avslutning på sesong de ikke kunne noe for gjør vel at endel høye smørbrød og glass med noe godt i smakte litt ekstra midt opp i all dritten.

Meg bekjent er oppstart pr nå i Elite beregnet å være begynnelsen av oktober og ende tidlig i mars. Dette kan vel ikke bety annet enn at det i Elite også sees på antall kamper for å kunne bli ferdige omtrent samtidig med 1-divisjon (som vel også driver og finner ut av serieoppsett i disse dager) slik at sluttspill og kvalifisering går som det skal i mars og utover.

Det ser ut til at de fleste lagene begynner få ting på stell nå før sommeren og egentreningen på svabergene skal ta til. Skulle serien bli på feks 36 kamper er det jo enda mer viktig å være skjerpet i mer eller mindre alle kampene som spilles, det går ikke an å ta noen hvileskjær mot antatt dårligere motstand og få et overraskende tap eller to. Det kan bety forskjellen på hjemmebanefordel og ikke eller tilogmed sluttspill eller ikke.

Det som er lett å se ganske raskt er at det er ikke mye nytt på utenlandskvoten enn så lenge i lagene så langt. En og annen er det jo, men vi får se hva en bestemt oppstartsdato + tilskuere/ikke tilskuere etc vil bety for handlelysten.

Veldig gledelig å se at Jordal er klar til seriestart. Nye Askerhallen kommer seg også. HER er link til byggekameraet der.

 

 

Lag og tropper:

Listen under er oppdatert med nyheter jeg har sett siden sist. Jeg bruker Facebook og hjemmesider.

Jeg tar gjerne imot tips på flere bekreftede spillere. Bruk [email protected] eller send meg melding på facebook.

Informer meg gjerne også om eventuelle feil i det jeg har funnet så langt.

 

Stavanger

Målvakter:

Henrik Holm, Jonas Wikstøl

 

Backer:

Andreas Klavestad, Daniel Bøen Rokseth, Nicolai Bryhnisveen, Dennis Sveum, Patrick Ulriksen, Kristian Østby, Jeppe Meyer, Jonas Slettebø Haughom (jr.kontr.)

 

Løpere:

Ludvig Hoff, David Morley, Thomas Berg-Paulsen, Magnus Hoff, Tommy Kristiansen, Markus Vikingstad, Markus Søberg, Robin Haglund, Dan Kissel, Simen Talge, Andre Bjelland Strandborg (jr.kontr.)

 

Storhamar

Målvakter:

Jonas Strand, Viktor Kokman

 

Backer:

Mats Larsen Mostue, Markus Mikkelsen, Jimmy Andersson, Andreas Øksnes, Erik De La Rose, Sondre Bjerke, Sander V. Engebråten

 

Løpere:

Erik Salsten, Simen Andre Edvardsen, Martin Rønnild, Christian Larrivee, Robin Dahlsrøm, Rasmus Ahlholm, Jonathan Hafsmoe, Jonas Djupvik Løvlie, Mikael Zettergren, Patrick Thoresen, Jacob Lundell Noer, Eskild Bakke Olsen, Patrick Elvsveen.

 

Vålerenga

Målvakter:

Steffen Søberg

 

Backer:

Kalle Ekelund, Axel Eidstedt, Villiam Strøm, Daniel Sørvik

 

Løpere:

Magnus Brekke Henriksen, Thomas Olsen, Martin Røymark, Colin Spaberg Olsen, Tobias Lindström, Fillip Gunnarsson, Jørgen Karterud, Filip Lalande, Jonas Oppøyen

 

Lillehammer

Målvakter:

Joona Partanen, Trym Gran

Backer:

Stein Andre Hagen, Jørgen Kvål, Brendan Ellis, Christian Fosse, Stein Tore Bakken, Sverre Rønningen

Løpere:

Petter Grønstad, Julius Persson, Martin Gran, Alexander Thomas, Jørgen Friestad, Joakim Eidsa Arnestad, Stian Kaltrud Nystuen, Håkon Imset Stormli, Mads Homdrom, Nick Dineen, Emil Andreas Nyhus

 

Frisk Asker

Målvakter:

Nicklas Dahlberg, Henrik Fayen Vestavik

 

Backer:

Nicolay Andresen, Victor Björkung, Patrick Bovim, Max Krogdahl, Joakim Opsahl, Kristoffer Thomassen

 

Løpere:

Anders Bastiansen, Mikkel Christiansen, Mikael Dokken, Mats Frøshaug, Magnus Geheb, Viktor Granholm, Hampus Gustafsson, Erik Beier Jensen, Endre Medby

 

 

Sparta

Målvakter:

Jens Kristian Lillegrend, Tobias Normann

 

Backer:

Robin Andre Soudsky, Jonas Meisingset, Emil Lilleberg, Håkon Løken Pedersen, Jesper Lilleberg, Mattias Nilsson, Mikkel Søgaard

 

Løpere:

Svein Petter Falk-Larsen, Trym Østby, Sondre Ahlsen, Kristian Jakobsson, Victor Öhman, Henrik Knold, Magnus Nilsen, Sander Thoresen, Niklas Roest, Martin Grönberg, Anders Tangen Henriksen, Christoffer Karlsen, Eirik Børresen

 

Stjernen

Målvakter:

Jørgen Hanneborg, Preben Rabben Arntsen

 

Backer:

Maksims Ponomarenko, Emil Buskoven, Sander Rønnild, Jonas Medby, Philip Hansen, Fredrik Holberg

 

Løpere:

Arttu Niskakangas, Brett Thompson, Henrik Medhus, Daniel Trnavsky, Andreas Heier, Stian Nybraaten Hansen, Jonathan Hermansson, Jonathan Asbjørnsen

 

Manglerud Star

Målvakter:

Lars Haugen, Ole Morten Furseth

 

Backer:

Petter Birkheim, Emil Frøshaug, Christer Simonsen, Mats Trygg, Tord Thoresen, Alexander Kristiansen, Håkon Nilsen

 

Løpere:

Joachim Lunde Hermansen, Pontus Finstad, Kjetil Martinsen, Joachim E. Hermansen, Mats Henriksen, Steffen Ratejczak, Mathias Trygg, Didrik Nøkleby Svendsen

 

Narvik

Målvakter:

Oscar Frøberg, Max Nygren, Herman Jenssen

 

Backer:

Tan Hellerød, Niclas Jessesen, Lars Erik Francke Enersen, Tine Klofutar,

 

Løpere:

Ludvig Steenberg, Benjamin Byrkjeland, Marcus Ekberg, Sebastian Johansen, Erik Harr, Tom Andre Christensen, Tim-Robin Johnsgård, Rasmus Lindström, Marcus Nordlund

 

Grüner

Målvakter:

Mikkel Wik

 

Backer:

Jens Holstad, Mathias Landrø, Mads Lund, Joachim Sommer Nielsen, Håvard Steen, Sean-Michel Sunnqvist

 

Løpere:

Rolf Thomas Aastad, Trym Auren, Krister Evensen, Robin OIsen Syversen

 

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey