Slutt å stå og skravle på butikken!!!

Hvor trang i nøtta går det an å bli?

Gang på gang ser man dette.

Folk som tydeligvis ikke har sett hverandre på en stund møtes overraskende på butikken. De tar da lang løpefart med høye kneløft og rett og slett driter i alt som har med korona-smittevern og hensyn å gjøre. Her skal det snakkes i det vide og det brede om hvordan det går og hvordan man har hatt det. Det at andre kunder sniker seg rundt dem, med og uten munnbind, ser ikke ut til å påvirke deres beslutning om å ha symøte og kaffeslabberas i gangsonen.

Det å handle på butikken i disse dager er egentlig lett.

-gå inn, finn vogn/kurv om du skal ha det, sprit henda og begynn handle

-ikke ta på en eneste ting du ikke skal kjøpe

-det hjelper ikke om du har munnbind på, du skal fortsatt ikke ta på ting du ikke skal ha

-treffer du kjente, avtal å snakke UTENFOR butikken etter handling om det skal skravles

-hold avstand til andre så godt du kan inne på butikken

-hold avstand i kassen

-betal, pakk og pell deg ut.. 

 

Det samme gjelder i stor grad i alle butikker for tiden. Det å sette opp skravlebøtte-område i gangsoner er så kokkos at det går ikke an å få sagt det. Det samme gjelder i rulletrapper/rullefortau etc.. Stå til høyre, gå til venstre. Vanskeligere enn det er det ikke.

Det betyr altså ikke en dritt om du er skeptiker, motstander, Jaquessonist eller på annen måte I mot det vi gjør i Norge med hensyn til smitten. Vi er alle enige om at vi vil ha tilbake en mer normal tilstand. Det skjer kun ved at smittetall går ned. Det skjer ikke fordi en hepptata-hupptata-kom-og-bli-med-og-trim-litt-krølltopp sier at dette bare er humbug og bløff og noe noen i verden gjør for å kue resten av verden.

Enkel og greit, smittetall må ned.

Du må gjerne stå foran Stortinget og se ut som en kjempedust med plakat og banner som sier “Høie må gå av, vi vil feire jul” osv., men det hjelper ikke noe på smittetallet som er det regjering styrer etter.

Forslag til alle Jaquessonister der ute:

Bli med å få ned smittetallet og evt bli kvitt dette.. så kan dere stå i etterkant og kreve og hevde akkurat hva dere vil.

Ingen, absolutt ingen kommer til å stoppe dere da.

Garantert.

 

PS!

Jeg håper alle arbeidsgivere ser på bildene Aftenposten la ut for å se om de kjenner igjen noen av sine ansatte.. for så å sette de i karantene…

 

 

Hvorfor går det som det går i Narvik?

Alt er ikke bare fryd og gammen i nord lenger..

Etter hvert som Narvik går på tap etter tap ser jeg tendenser til mer og mer krav fra supporterne om å gjøre noe. Det er selvsagt helt normal reaksjon fra supportere som lever og ånder for dette ishockeylaget fra nord, men spørsmålet er om de egentlig kunne forvente all verden i denne sesongen.

Narvik er ikke i den vanskelige sesong 2 etter et opprykk. Første sesong er alle på tå-hev hele tiden. Alt fra vaske-personale i hallen til styreleder står på for at spillerne på laget skal ha de aller beste forutsetninger for å lykkes utpå isen.

Spillerne visste også i fjor at de var med på noe historisk som sikkert også ga ekstra energi i kampene.

I år går det ikke slik. I år er det tungt. Det er nye spillere, nye trenere, nye forventninger etc.

Jeg tok en titt på fjorårets topp 15 poengplukkere for Narvik:

Murphy 46, Niskakangas 39, Hurley 37, Falk-Larssen 30, Byrkjeland 28, Nordlund 24, Engesveen 12, Kvål 12, Bolton 11, Åstrøm 8m Johnsgård 8, Trondsen 8, Leman 8, Christensen 8 og Santanen 7.

Hvem av disse er så med denne sesongen?

Byrkjeland, Nordlund, Åstrøm, Johnsgård, Leman, Christensen og Santanen.

Pr i dag har Byrkjeland 14 (3+11), Leman 8 (3+5), Nordlund 3 (0+3), Åstrøm 1 (1+0) mens Johnsgård, Christensen og Santanen har 0 poeng så langt.

Det er å tro på julenissen å bytte ut hele poengrekka fra en sesong og tro at de som kommer inn presterer med en gang. Det viser seg gang på gang at kontinuitet er nøkkelord. De 10 beste poengplukkerne i fjorårets Narvik-lag produserte ca 250 målpoeng. Når spillere som produserte ca 200 av disse poengene nå ikke spiller i Narvik lenger er det ikke rart at laget sliter.

Jeg mener sjelden det er noe godt tiltak å sparke trenere eller andre i apparatet. Det er spillerne som spiller. Det er spillerne som må ofre for å vinne. Det er spillerne som må hate å tape så mye at man gir det lille ekstra som er nødvendig. Joda, sammensetting av rekker og backpar er en trenergreie..men det er alikevel ikke treneren som er på is og slipper inn mål. Noen ganger trenger man et boost og ny energi inn i laget for å skape noe.. Jeg tror ikke nødvendigvis det er medisinen for Narvik.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Covid-19 er en bløff for å gjøre rike mennesker enda rikere

I et nytt videoinnlegg på sin Instagramkonto hevder altså Kari Jaquesson dette… før hun skulle ned i Oslo sentrum å være med på demonstasjon foran Stortinget.

Det er litt underlig at en dame som fnyser av alle som hevder hun snakker om konspirasjon etc på høyt nivå, selv sitter i denne videoen og snakker om samarbeid på regjeringsnivå, om new world econonic order, om FN’s ønske om å være ene-regjering for verden osv. Jeg har ikke mer enn handelsskolen og teknisk tegning på yrkesskolen jeg, men for meg høres Kari Jaquesson sin uttalelse her ut som reinspikka konspirasjonsteori.

Kari snakker videre om at 10% av verden er psykopater (men det må vi google selv, hun trenger ikke bevise noe, hun bare sier det og så må vi finne ut om det er rett) og at verdens og Norges ledere selvfølgelig har noen sånne. Gro Harlem Brundtland, Jens Stoltenberg, Hillary Clinton osv er noen av disse.

Vi aner ikke om Erna Solberg snakker FN sin sak eller Norge sin sak. Erna Solberg og Bent Høie er bare ute etter å selge vaksine og posisjonere seg for store jobber i Europa/verden.

Kari Jaquesson drar så en Erik Bye: «Politikerne jobber for oss, ikke vi for dem. De ser ut til å ha glemt det».

Det verste er at Kari Jaquesson fortsetter å hevde at denne sykdommen, dette viruset, ikke er farlig. Hun sier selv hun hadde alle symptomer osv i desember, altså før mars, og at dette ikke er noe verre enn influensa. Det kan hun selvfølgelig få mene, men hun har ingen (såvidt jeg vet) underliggende sykdommer eller lignende, og har da en kropp som står rustet til å håndtere dette.
Det Norge og nær sagt alle verdens land gjør nå i påvente av en vaksine er å prøve hindre at sykehusene blir stapp fulle av folk som ikke er så friske som feks Kari.

For meg er det skremmende at Kari Jaquesson og hennes følgere (du ser de også i kommentarfeltene hennes) ikke ser ut til å ta inn over seg at Norge ikke er ille berørt av dødsfall nettopp fordi vi stengte ned i mars og fikk litt kontroll på dette. Det er så enkelt at alle de som ville vært ute i samfunnet og fått influensa holdt seg hjemme og fikk da hverken influensa eller covid.. Derfor er tallene lavere, enkelt og greit.

Skremmende er det også at Kari i sin video hevder at filmer vi ser fra feks Spania og Italia sine sykehus er propaganda-filmer på lik linje som de vi ser fra kriger rundt omkring i verden.

«Det er jo nesten ingen som dør av dette»..

Forøvrig synes jeg Kari Jaquesson hørtes litt forkjølet ut på videoen.

 

Det at det finnes en verdensomfattende organisasjon som vil ta over alt og alle og synes det er greit at det stryker med milioner av mennesker på verdensbasis er litt av en teori. Det at Norges regjering er med på dette for å knekke alle mindre bedrifter og selvstendige næringsdrivende for å legge penger i lomma på de store kjedene er en enda villere teori.

Jeg håper ikke norsk helsevesen kneler før vi får orden på denne pandemien. Alle de menneskene som står i dritten dag ut og dag inn fordi mange mennesker ikke holder avstand, vasker hender og lar være holde fester med for mange deltakere.

PS!!!!

Kan folk nå se til h******* å skjerpe seg og ikke stå og avholde symøte på butikken. Gå inn, ta på kun det du skal ha, betal og gå ut.

 

 

 

 

 

Var planleggeren av Kiss&Ride-løsningen full av børst?

Her ser du på et oversiktsbilde av kiss&ride-løsningen på toppen av bakken for nye Benterud skole.

For de som ikke har lokalkunnskap:

Osloveien, til høyre på bildet er en meget sterkt trafikkert vei inn og ut av Hønefoss sentrum. Parkeringen du ser er parkeringsplassen til en videregående skole. Plassen fylles hver eneste morgen. Den røde markeringen er buss-stopp for elever til denne skolen + til de som tar buss til barneskolen. Barneskolen er ned bakken til venstre i bildet. Til venstre i bildet kjører også alle de som skal jobbe på skolen, de som skal levere i barnehagen, de som slipper av barna sine på skolen og ikke på toppen her, samt alle de som bor og jobber nede ved siden av skolen.

Alle de som kjører barna sine til skolen og bruker kiss&ride-løsningen (den rundingen du ser) blander seg også inn i dette trafikkbildet.

Så;

Hver eneste morgen står det stampe i veien inn og ut av området. De som skal levere på kiss&ride sliter med å komme seg ut av løsningen igjen fordi tvers over veien er innkjøring til parkering den videregående skolen. Så legger du til en buss eller to samt den tvers igjennom komplette idioti-løsning hva gjelder fotgjengere inn i dette regnestykket og voalla.. kaos. 

Det må være lov å spørre seg selv om planlegger(e) av denne løsningen var fulle av kommunale karbonadesmørbrød og tung børst da dette ble tegnet? Videre må det være lov å lure på om de som godkjente og regulerte inn dette noen gang har kjørt bil noe annet sted enn på tivoli? Til slutt er det innafor å spørre litt sånn ut i luften om noen med ansvar for dette greiene her tenkte lengre enn nesa hva gjelder spesielt ungdommelig sinn, men også det generelle menneskelige sinn når de planla fortau og overgangsmuligheter i dette området.

På bildet ser du med rødt der bussen stopper, og med blått hvor de som planla dette tenkte seg at elever og andre skulle gå for å krysse veien.

Hvor tror dere de går?

Jepp, riktig…

De går selvsagt rett frem og krysser veien der det er kortest vei til skolen

Lærerne gjør det også

Ser de hver morgen og ettermiddag ved levering/henting

Hvorfor i svarte la man ikke disse inn- og utkjøringene vekk fra hverandre?

Hvorfor er det ikke overgang rett frem?

Hvorfor er det ikke gjerde her for å “tvinge” elever til å bruke overgangene?

 

 

Lørdag og søndag med mye hockey i Fjordkraft-ligaen og 1-divisjon

7 kamper å sette gluggene på

Fjordkraft-ligaen ruller på. Frisk-Asker fortsetter å vinne. Stavanger ser sånn halvveis friskmeldt ut og Vålerenga vinner og taper litt.

Denne lørdagen skal Stjernen møte Narvik hjemme i Fredrikstad. Stavanger tar imot Grüner hjemme i DNB-Arena (heldigvis var ingen Grüner-spillere smittet, synes de håndterte den nærkontakt-saken forbilledlig) og Storhamar tar imot Vålerenga i CC-Amfi.

Narvik har pr nå 1 seier og 14 tap. De har virkelig fått sesong-2 julingen mange lag får etter at opprykkssesongen var en jubeltur fra a til å. Det er nå laget i nord får se hva supporterne er laget av. Det er nå man ser hvem som surner og begynner med langrenn og grinebiting. Det er nå man ser om dugnadsånden fortsetter å være like god eller om dugnadsansvarlig begynner få unnskyldninger til og med alle de andre i velet hadde ledd av til rake-dugnaden på våren.

Jeg håper Narviklaget og alle supporterne får noen oppturer snart. Joda, de gjør det bra, men taper til slutt. Det er litt som det norske landslaget tidligere.. alltid hederlig innsats, men tapte stort sett alltid.

Ingen hemmelighet at om sesongen stoppes nå og ingen kval spilles så rykker Narvik rett ned. OM kval spilles i mars ville Grüner og Narvik være lag 1 og 2 i kval-gruppa. Hvilke lag fra 1-divisjon kan du lese om lenger ned.

 

I 1-divisjon er det retur- og dobbeltoppgjør man kan se på. Tønsberg tar seg en tur til Lørenskog for å revansjere et 3-12 tap hjemme på onsdag. Ringerike skal til Furuset og se om 9-0 hjemme var rett styrkeforhold lagene imellom. Dobbeltoppgjøret denne helgen er Gjøvik-Haugesund. De spiller klokka 14.00 lørdag og 14.00 søndag i Fjellhallen.

Skal man sette dollars på noe i disse 4 kampene er det vel ikke til å underslå at det er Gjøvik-oppgjørene som drar oddsen litt opp. Det å sette penger på Lørenskog og Ringerike denne lørdagen er ikke det som sikrer økonomien og innkjøp av varmkun til søndagsmiddagen. Mitt råtips for lørdag/søndag i 1-div er seier til Lørenskog, Ringerike og poengdeling på Gjøvik.

Med smittetrykket rundt omkring i landet er det ikke til å underslå at jeg har bange anelser for om denne sesongen kommer til å spilles ferdig. Derfor er hvert eneste poeng viktig både i topp og bunn.

Poengtabell pr nå: 

LØR 47, RIK 38, H/L 25, HAU 25, COM 24, GJØ 22, NID 12, FUR 6 og TØN 5

Prosenttabell pr nå:

RIK 84, LØR 82, HAU 64, COM 53, H/L 52, GJØ 52, NID 33, FUR 11 og TØN 11

Dette betyr altså at om sesong stoppes og det heller ikke blir kval så rykker Ringerike rett opp i Fjordkraft og Tønsberg ned i 2-divisjon. Det er bare desimaler som skiller Furuset og Tønsberg så det vil i så fall bli det sureste nedrykket siden Juha Mieto tapte fem-mila med en hundredel.

Stopper de sesong men åpner for sluttspill og kval er det Ringerike-Comet og Lørenskog-Haugesund som skal gjøre opp i best av 3 om de 2 kvalifiseringsplassene slik det ser ut nå.

 

Og så…

Jeg har lurt litt på hva (og om) jeg skal si om hendelsen(e) i kampen mellom Ringerike og Furuset på Hønefoss på onsdag.

Det var en kamp der Ringerike etter hvert er totalt overlegne. Furuset-spillere blir frustrerte siden de taper kampen og dueller. Det som så skjer er at en Furuset-spiller taper en duell nede i rundvant. Ringerike-spiller skater etter spillet. På blå blir han så tatt igjen av Furuset-spilleren som rett og slett foretar et “øksehøgg” bak på beina til Ringerike-spilleren for så å fortsette inn i Furusetboksen.

Det er greit at rullgardina går ned, det har skjedd mange, men du slår ikke med kølla, og hvert fall ikke bakfra som hevn. Jeg høres kanskje ut som en forhistorisk gamling, men gjør du det der får du jaggu holde deg på isen og ta imot det som kommer.

Når så en annen Furuset-spiller begynner “åndse seg” på slutten av kampen på grunn av slag-historien der han håner Ringerike sin spiller som ble slått, og pådrar seg liten disp var liksom den dagen komplett.

 

Når det er sagt:

Jeg synes vi alle skal la Disu (saker som burde fått match kan etter hva jeg vet sendes inn) foreta en vurdering av denne saken og så gi en spiller som vet utmerket godt at han har driti seg ut den straffen de mener er rett.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Heste- og dyreelskere; Nå trenger gården som redder dyr selv bli reddet

Fantastiske mennesker trenger økonomisk hjelp

Som en siste utvei prøver nå disse flotte menneskene en innsamlingsaksjon for å redde gården de har jobbet steinhardt med og for.

På denne gården har de reddet og rehabilitert dyr andre har gitt opp eller på andre måter ikke sett seg istand til å redde selv.

En investor trekker seg nå ut og det mangler ca en milion kroner for å slippe måtte selge gården og alle dyrene. Jeg tenkte derfor legge dette ut på min plattform og la det stå til med tanken “mange bekker små” osv.

Man kunne jo håpe en eller annen med en lommebok som flommer over velger å satse på denne gården og disse barmhjertige samaritanene.

 

Linken til innsamlingen er HER

 

Du kan lese selv alt det gården står for inne på den linken.

 

Jeg velger å legge ut hovedtanken deres her også

 

We are a farm in Norway, dedicated to helping animals and people in need.We are a place where everyone is welcome, where everything is accepted, as long as it is done out of love and good intentions.

 

 

Del, del og atter del. 

Ingen donasjoner for små, absolutt ingen for store. 

 

 

Tenk deg den dagen denne pandemien er slutt

Dunk dunk dunk… kremt… “Kjære alle sammen; Pandemien er over”.

Det begynte i mars 2020. Nedstenging og mindre kontakt. Vi er enda ikke ferdig, men;

Tenk dere den dagen statsministeren kommer opp på podiet, knocker 2-3 ganger på mikrofonen, dunk dunk dunk, “hører alle meg?” og sier:

“Nå er pandemitiden slutt, alle restriksjoner er herved opphevet”.

Uttrykket «vm i grøftefyll» dukker kjapt opp i tankene når en tenker på dagen da dagens restriksjoner slippes opp. Siden mars har vi -hvert fall vi som har fulgt reglene- gått glipp av sommerfester, turer på byen, 20- 30- 40- 50- 60- 70- 80- årslag over hele landet. Vi har gått glipp av en russetid og kanskje enda en russetid. Pærra og Ex on the beach folka og deres “hoff” av wannabees kommer jo bare til å fortsette som de pleier..men da uten frykt for at Mads Hansen og andre oppdager det.

Alle mulige slags fester og samlinger, kurs og seminarer, alt skal tas igjen. Norske hoteller kommer til å tilby kurs, overnatting og middager over en lav sko for å komme seg på beina igjen.

Vi går jo nå inn i en tid der man i et normalår ville opplevd fryktelig mange nordmenns årlige oppvisning i drita, nemlig julebordssesongen. Dressen fra i fjor plukkes frem. Litt oppkast fra siste julebordet i fjor tørkes av tuppen på pub-skoene, slipset finnes i innerlomma halvstivt av saus og fett fra middag og dessert. Skjorta er ny, den gamle gikk istykker da man skulle vise at man fortsatt kunne backspinn på et litt rufsete dansegulv.. uansett ville den ikke kunne ha blitt brukt siden nesten en hel flaske rødvin havna på magen i et balansestunt på nach..

Alt man har gått gått glipp av skal tas igjen den dagen, og i dagene etter man hører «dunk dunk dunk, hører dere meg; Kremt… Pandemien er slutt».

Et annen ting som skjer dagen etter dette er jo valfarting til Sverige. Køen kommer til å stå fra Strømstad til Moss. Barn å hele strekket kan allerede nå begynne glede seg til å selge kaffe og boller til tusenvis av handlende som kommer til å stå i stampe i timesvis. Sykkelbud til og fra Mækkern ved krysset ved Sarpsborg blir en høyinnteksgreie.

Etterspørselen etter sydentur gjør at du ukene etter “frisleppet” må ut med 50-60 tusen for ei uke på laveste crap-nivå hotell på granca.

Vi klemmeskye blir sett rart på når de motsatte kommer vår vei. Du blir sett på som spedalsk om du ikke klemmer på deg vannblemmer på kinna.

Ikke misforstå.

Dagen dette er slutt blir like gledelig som 8 mai 1945 var for de som levde da for mange. Mange vil oppleve det som å få igjen friheten slik besteforeldrene våre gjorde det.

Men grøftefyll blir det.

Garantert!

…. og 9 måneder etter kommer en generasjon “korona-frislepps-unger”..

 

 

 

 

Dette er grunnen til at også 1-divisjon må få målcam

Nok en kamp mellom Comet og Ringerike med “situasjoner” å diskutere

1- annulering av mål 1

2- annulering av mål 2

 

Comet og Ringerike endte som nå de aller fleste som følger litt med vet med en 6-4 hjemmeseier. (2-1,1-2,3-1) med skudd 30-40. Dog kom ikke denne hjemmeseieren helt uten situasjoner som kunne ha vist seg å bli matchavgjørende om 1-divisjonsarenaer også hadde vært utstyrt med kamera over mål for å kunne sjekke de situasjoner man har lov til.

Jeg ser selvfølgelig den at situasjon 1 jeg skal belyse kan diskuteres. Den eneste grunnen til annulering her er at en av dommerne må ha ment dette var goalie-interference. Men, var det egentlig det?

 

Ringerikes Rimjans har skutt på mål fra venstre i dette bildet. Andresen følger opp retur. Legg merke til Cometspiller innenfor fremste Ringerikespiller. I rekke 2 er Ringerikes Fosse og Comets Kopperud

Litt lenger frem i situasjonen. Andresen er fortsatt utenfor målområde til målvakten. Puck har truffet målvakt og er på vei ut mot høyre i dette bildet, derav grønn #16 sin kamp med Ringerikespiller nr 2 inn i situasjonen.

Som man kan se her. Andresen fortsatt utenfor målområde. Comet-back nærmest egen måvakt, og du kan se han holde Andresen unna situasjon med kølla.

Litt lenger frem i samme situasjon. Cometback er inne i egen målgård. Andersen på vei forbi. Grønn 16 klarer ikke holde på Fosse som stopper for å nå puck som ligger fri

Andresen enda ett hakk forbi mål. Cometspiller nå rett foran egen målvakt, inne i egen målgård. Målvakt har sett puck fri og forsøker bevege seg til sin venstre side. Andresen er ikke involvert med kropp eller kølle for å hindre den bevegelsen, det er det snarere Comet-back som er

Noe som dette bildet viser ganske greit. Andresen er ved siden av mål. Fosse er utenfor målgård. Comet-back er inne i målgård i direkte synsfelt/bevegelsesfelt egen målvakt

Her putter Fosse. Comet-back sitter nærmest på egen målvakt.

 

Jeg skjønner at slike situasjoner går fort og at det er vanskelig å se alltid. Derfor er  jeg veldig interessert i at også 1-divisjon får målkamera for å slippe at disse spillerne mister mål når det kanskje skulle vært mål. For ordens skyld: Jeg ville ment det samme om de var omvendt situasjon. Jeg vil at resultatet skal bli riktig, begge veier.

Min mening er at situasjonen beskrevet over her skulle vært mål ut ifra hvordan vi ser spillet. OM det var goalie-interference burde det vel også vært gitt 2min for det, noe som ikke skjedde. Ingen av HD markerer noe som helst i situasjonen annet enn mål, så her må LD ha kommet med opplysning om interference.

 

Situasjon 2, dvs den andre annuleringen, eller strengt tatt ikke annulering men ikke dømt mål, som må sees på, og som er en enda mer skikkelig grunn til ønsket om målkamera er PP-målet Ringerike skulle hatt som dommer vasket ut. Jeg så at en Comet-supporter garanterte på Facebook at den pucken aldri var inne…vel, bilder/film viser det stikk motsatte. Her mistet Ringerike et mål som garantert var mål, og ikke diskuterbar slik situasjon

 

Patrick Eriksson skyter på styring, og Kristoffer Melin treffer perfekt

 

Her ser du puck på vei inn i mål over Lundstens høyre skulder

 

Her er puck borte bak tverrligger oppe over Lundstens venstre skulder

 

Så dukker puck opp igjen og faller ned bak Lundsten og mellom bena hans om jeg forstod spiller-reaksjoner etter dette bildet riktig.

 

Igjen, jeg forstår at dette gikk fort. Jeg forstår at dommere glipper disse innimellom. Det er “greit” på breddeidretten…Det er ikke greit i prestasjon. Vil Forbundet at 1-divisjon også skal få samme arbeidsforhold som Fjordkraft mht dommere og rettferdige resultater må det investeres i målkameraer i minimum de 8 hallene som skal spille 1-divisjon kommende sesong.

Ringerike gikk glipp av 1 mål og kanskje 2 i denne kampen. Det er klart at dette kan ha vært avgjørende for resultatet.

 

Ps!

Dette er ikke ment som kritikk til dommerne i denne kampen.

Dette er en understreking av ønsket om målkameraer også i 1-divisjon.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Kari Jaquesson sier ikke hele sannheten om munnbind

“Masker virker ikke” er ikke den fulle sannhet slik trimdronningen påstår i siste video der hun henviser til en dansk studie.

Kari Jaquesson og hennes skeptikerfølgere er litt som prester.. de plukker litt der det passer.

Resultater fra en dansk studie om bruk av munnbind er lagt frem

Undersøkelsen involverte 18000 munnbind og 6000 dansker. Halvparten skulle bruke munnbind i offentlige rom i en lengre periode.

-resultatene viser ingen signifikant beskyttelse mot koronasmitte (ok, dette viste vi jo, man kan få dråpesmitte i øyne, på seg og smittes ved å klø seg i ansikt etter munnbind er av etc)

I studien har man sett på om personer med munnbind ble bedre beskyttet mot viruset enn personer som ikke brukte munnbind.

Forskerne bak studien har ikke tatt stilling til om koronasmittede personer med munnbind begrenser smitte av andre personer (dette var det visstnok ikke så nøye å snakke om fra Kari og skeptikerne)

Studien kan blant annet av den årsak ikke brukes til å konkludere bredt om bruken av munnbind er et effektivt virkemiddel til å redusere koronasmitte sier forskerne. Legg merke til ordlyden, de kan ikke konkludere bredt.

2,1% av de som ikke brukte munnbind fikk korona. 1,8% av de som brukte munnbind fikk korona.

Forskjellen er ikke stor nok til å konkludere med at munnbind beskytter en selv mot viruset. Igjen, dette vet vi. Vi bruker munnbind for å ikke smitte andre… hvis vi er smittet uten å føle/vite.

“Studien bekrefter derfor ikke den oppleste halveringen for risiko for smitte for brukeren av munnbindet. Resultatet tyder mer på en 15-20 % redusering av risiko”. (i følge forskerne).

-Dog kan ikke studien utelukke at masken ikke beskytter bæreren

-Det understrekes at studien ikke undersøkte maskenes funksjon som kildekontroll, dvs begrensning av smitte fra en smittet person, som bærer maske, til en annen person.

-Studien belyste heller ikke effekt av munnbind i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde avstand.

 

Studien avslutter med;

Disse resultater skal ikke være med på å så tvil om at utbredt bruk av masker utenfor helsevesenet kan være et effektivt middel for å redusere covid-smitte.

 

Jeg for min del tenker at ALT HJELPER !!!!

Altså: denne studien handlet om beskyttelse mot smitte ved bruk av munnbind, ikke om begrensning av smitte ved bruk av munnbind når man er uvitende smittet.

Stor forskjell

 

1-divisjon: 4 kamper denne helgen

2 kamper lørdag og 2 kamper søndag

Som man kan se, Lørenskog går inn i helgen som serieledere. De vil også være det uavhengig av resultater i helgen siden avstanden ned til Ringerike er 6 poeng. Men; Som den skarpe leser kan se så har Lørenskog spilt 17 kamper pr nå mens Ringerike bare har 13 (mangler Tønsberg, Haugesund, Haugesund og Comet). Tredjeplassen er Hasle-Løren, fjerde er Gjøvik. Topp-tippede Comet er pr nå på en femteplass hele 20 poeng bak Lørenskog.

Tar du så en titt helt bort på høyre side av tabellen vil du så se “PCT” altså prosentoppnåelse av poeng. Skulle serien på noen som helst slags måte bli stoppet før alle er ferdigspilte vil den kolonnen bestemme plasseringen (om ikke jeg har misforstått helt greia)

Presisering:

Forbundets pressemelding i går har blitt endret litt på slik at den blir lettere å forstå. Det er altså slik at alle kamper i klassene mellom U13 og Elite berøres i form av at kamper på terminlisten etter 1 desember ikke utsettes/omberammes, de strykes bare. Fjordkraft, Elite Kvinner og 1-divisjon Menn skal forsøkes omberammes/spilles så sant det er mulig. (kan bli interessant med 3-5 kamper i uka mot slutten om enkelte lag får mer karantene).

 

Lørdag:

16.00 Hasle-Løren – Lørenskog

Returoppgjør fra onsdag. H/L ledet 0-2 etter 2 perioder borte mot Lørenskog. Tredje ble verre og med en god start for Lørenskog på perioden med mål etter 1:12 så fikk de flyten og dytta inn 3 pucker til og dermed 4-2 til hjemmelaget. Det blir for mye minutter på H/L i tredje og da slites nøkkelgubber ut, Lørenskog får overtak og da er de vanskelige å stoppe.

 

16.00 Furuset – Haugesund

Lagene har møttes 1 gang tidligere denne sesongen. Det var også i Oslo og resultatet ble hele 5-7 til slutt. Det var en heljevn kamp der skuddene endte 29-29. Andreperioden i den kampen er låst inn i et skap og kastet i oslofjorden for Furuset sin del. Perioderesultat 1-4 kronet med innslepp i overtall istedenfor å kunne gå til 4-4 og full match i tredje. Tredje begynte på 3-5, gikk til 3-6 tidlig -og da slapp Haugesund seg ned- og Furuset reduserte til 4-6 og 5-6 før Mallenius satt 5-7 11 minutter ut i perioden.

 

Søndag:

12.00 Furuset – Haugesund

Tidlig oppgjør. De med minst sukater i øya vinner matchen.

 

17.00 Comet – Ringerike

Endelig er Ringerike ute av karantene og skal spille kamp igjen. Spennende å se hva 10 dager uten skøyter på har gjort med laget. Småskader har hvert fall fått tid til å leges. Det eneste som er slitent nå er playstation-tommeltotter samt en og annen “tennisalbue”..

Lagene skulle ha spilt på onsdag så dette blir det andre oppgjøre de har denne sesongen. Det første endte i en 3-4 borteseier for Ringerike i Halden. Det var en jevn kamp, som vanlig mellom disse, men som Ringerike fikk overtaket på i tredje periode med resultat 1-3 (skudd i periode forøvrig 5-5)

 

Pengene settes på B, B, B, B 🙂

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey