Slutt å stå og skravle på butikken!!!

Hvor trang i nøtta går det an å bli?

Gang på gang ser man dette.

Folk som tydeligvis ikke har sett hverandre på en stund møtes overraskende på butikken. De tar da lang løpefart med høye kneløft og rett og slett driter i alt som har med korona-smittevern og hensyn å gjøre. Her skal det snakkes i det vide og det brede om hvordan det går og hvordan man har hatt det. Det at andre kunder sniker seg rundt dem, med og uten munnbind, ser ikke ut til å påvirke deres beslutning om å ha symøte og kaffeslabberas i gangsonen.

Det å handle på butikken i disse dager er egentlig lett.

-gå inn, finn vogn/kurv om du skal ha det, sprit henda og begynn handle

-ikke ta på en eneste ting du ikke skal kjøpe

-det hjelper ikke om du har munnbind på, du skal fortsatt ikke ta på ting du ikke skal ha

-treffer du kjente, avtal å snakke UTENFOR butikken etter handling om det skal skravles

-hold avstand til andre så godt du kan inne på butikken

-hold avstand i kassen

-betal, pakk og pell deg ut.. 

 

Det samme gjelder i stor grad i alle butikker for tiden. Det å sette opp skravlebøtte-område i gangsoner er så kokkos at det går ikke an å få sagt det. Det samme gjelder i rulletrapper/rullefortau etc.. Stå til høyre, gå til venstre. Vanskeligere enn det er det ikke.

Det betyr altså ikke en dritt om du er skeptiker, motstander, Jaquessonist eller på annen måte I mot det vi gjør i Norge med hensyn til smitten. Vi er alle enige om at vi vil ha tilbake en mer normal tilstand. Det skjer kun ved at smittetall går ned. Det skjer ikke fordi en hepptata-hupptata-kom-og-bli-med-og-trim-litt-krølltopp sier at dette bare er humbug og bløff og noe noen i verden gjør for å kue resten av verden.

Enkel og greit, smittetall må ned.

Du må gjerne stå foran Stortinget og se ut som en kjempedust med plakat og banner som sier “Høie må gå av, vi vil feire jul” osv., men det hjelper ikke noe på smittetallet som er det regjering styrer etter.

Forslag til alle Jaquessonister der ute:

Bli med å få ned smittetallet og evt bli kvitt dette.. så kan dere stå i etterkant og kreve og hevde akkurat hva dere vil.

Ingen, absolutt ingen kommer til å stoppe dere da.

Garantert.

 

PS!

Jeg håper alle arbeidsgivere ser på bildene Aftenposten la ut for å se om de kjenner igjen noen av sine ansatte.. for så å sette de i karantene…

 

 

Hvorfor går det som det går i Narvik?

Alt er ikke bare fryd og gammen i nord lenger..

Etter hvert som Narvik går på tap etter tap ser jeg tendenser til mer og mer krav fra supporterne om å gjøre noe. Det er selvsagt helt normal reaksjon fra supportere som lever og ånder for dette ishockeylaget fra nord, men spørsmålet er om de egentlig kunne forvente all verden i denne sesongen.

Narvik er ikke i den vanskelige sesong 2 etter et opprykk. Første sesong er alle på tå-hev hele tiden. Alt fra vaske-personale i hallen til styreleder står på for at spillerne på laget skal ha de aller beste forutsetninger for å lykkes utpå isen.

Spillerne visste også i fjor at de var med på noe historisk som sikkert også ga ekstra energi i kampene.

I år går det ikke slik. I år er det tungt. Det er nye spillere, nye trenere, nye forventninger etc.

Jeg tok en titt på fjorårets topp 15 poengplukkere for Narvik:

Murphy 46, Niskakangas 39, Hurley 37, Falk-Larssen 30, Byrkjeland 28, Nordlund 24, Engesveen 12, Kvål 12, Bolton 11, Åstrøm 8m Johnsgård 8, Trondsen 8, Leman 8, Christensen 8 og Santanen 7.

Hvem av disse er så med denne sesongen?

Byrkjeland, Nordlund, Åstrøm, Johnsgård, Leman, Christensen og Santanen.

Pr i dag har Byrkjeland 14 (3+11), Leman 8 (3+5), Nordlund 3 (0+3), Åstrøm 1 (1+0) mens Johnsgård, Christensen og Santanen har 0 poeng så langt.

Det er å tro på julenissen å bytte ut hele poengrekka fra en sesong og tro at de som kommer inn presterer med en gang. Det viser seg gang på gang at kontinuitet er nøkkelord. De 10 beste poengplukkerne i fjorårets Narvik-lag produserte ca 250 målpoeng. Når spillere som produserte ca 200 av disse poengene nå ikke spiller i Narvik lenger er det ikke rart at laget sliter.

Jeg mener sjelden det er noe godt tiltak å sparke trenere eller andre i apparatet. Det er spillerne som spiller. Det er spillerne som må ofre for å vinne. Det er spillerne som må hate å tape så mye at man gir det lille ekstra som er nødvendig. Joda, sammensetting av rekker og backpar er en trenergreie..men det er alikevel ikke treneren som er på is og slipper inn mål. Noen ganger trenger man et boost og ny energi inn i laget for å skape noe.. Jeg tror ikke nødvendigvis det er medisinen for Narvik.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Covid-19 er en bløff for å gjøre rike mennesker enda rikere

I et nytt videoinnlegg på sin Instagramkonto hevder altså Kari Jaquesson dette… før hun skulle ned i Oslo sentrum å være med på demonstasjon foran Stortinget.

Det er litt underlig at en dame som fnyser av alle som hevder hun snakker om konspirasjon etc på høyt nivå, selv sitter i denne videoen og snakker om samarbeid på regjeringsnivå, om new world econonic order, om FN’s ønske om å være ene-regjering for verden osv. Jeg har ikke mer enn handelsskolen og teknisk tegning på yrkesskolen jeg, men for meg høres Kari Jaquesson sin uttalelse her ut som reinspikka konspirasjonsteori.

Kari snakker videre om at 10% av verden er psykopater (men det må vi google selv, hun trenger ikke bevise noe, hun bare sier det og så må vi finne ut om det er rett) og at verdens og Norges ledere selvfølgelig har noen sånne. Gro Harlem Brundtland, Jens Stoltenberg, Hillary Clinton osv er noen av disse.

Vi aner ikke om Erna Solberg snakker FN sin sak eller Norge sin sak. Erna Solberg og Bent Høie er bare ute etter å selge vaksine og posisjonere seg for store jobber i Europa/verden.

Kari Jaquesson drar så en Erik Bye: «Politikerne jobber for oss, ikke vi for dem. De ser ut til å ha glemt det».

Det verste er at Kari Jaquesson fortsetter å hevde at denne sykdommen, dette viruset, ikke er farlig. Hun sier selv hun hadde alle symptomer osv i desember, altså før mars, og at dette ikke er noe verre enn influensa. Det kan hun selvfølgelig få mene, men hun har ingen (såvidt jeg vet) underliggende sykdommer eller lignende, og har da en kropp som står rustet til å håndtere dette.
Det Norge og nær sagt alle verdens land gjør nå i påvente av en vaksine er å prøve hindre at sykehusene blir stapp fulle av folk som ikke er så friske som feks Kari.

For meg er det skremmende at Kari Jaquesson og hennes følgere (du ser de også i kommentarfeltene hennes) ikke ser ut til å ta inn over seg at Norge ikke er ille berørt av dødsfall nettopp fordi vi stengte ned i mars og fikk litt kontroll på dette. Det er så enkelt at alle de som ville vært ute i samfunnet og fått influensa holdt seg hjemme og fikk da hverken influensa eller covid.. Derfor er tallene lavere, enkelt og greit.

Skremmende er det også at Kari i sin video hevder at filmer vi ser fra feks Spania og Italia sine sykehus er propaganda-filmer på lik linje som de vi ser fra kriger rundt omkring i verden.

«Det er jo nesten ingen som dør av dette»..

Forøvrig synes jeg Kari Jaquesson hørtes litt forkjølet ut på videoen.

 

Det at det finnes en verdensomfattende organisasjon som vil ta over alt og alle og synes det er greit at det stryker med milioner av mennesker på verdensbasis er litt av en teori. Det at Norges regjering er med på dette for å knekke alle mindre bedrifter og selvstendige næringsdrivende for å legge penger i lomma på de store kjedene er en enda villere teori.

Jeg håper ikke norsk helsevesen kneler før vi får orden på denne pandemien. Alle de menneskene som står i dritten dag ut og dag inn fordi mange mennesker ikke holder avstand, vasker hender og lar være holde fester med for mange deltakere.

PS!!!!

Kan folk nå se til h******* å skjerpe seg og ikke stå og avholde symøte på butikken. Gå inn, ta på kun det du skal ha, betal og gå ut.

 

 

 

 

 

Tenk deg den dagen denne pandemien er slutt

Dunk dunk dunk… kremt… “Kjære alle sammen; Pandemien er over”.

Det begynte i mars 2020. Nedstenging og mindre kontakt. Vi er enda ikke ferdig, men;

Tenk dere den dagen statsministeren kommer opp på podiet, knocker 2-3 ganger på mikrofonen, dunk dunk dunk, “hører alle meg?” og sier:

“Nå er pandemitiden slutt, alle restriksjoner er herved opphevet”.

Uttrykket «vm i grøftefyll» dukker kjapt opp i tankene når en tenker på dagen da dagens restriksjoner slippes opp. Siden mars har vi -hvert fall vi som har fulgt reglene- gått glipp av sommerfester, turer på byen, 20- 30- 40- 50- 60- 70- 80- årslag over hele landet. Vi har gått glipp av en russetid og kanskje enda en russetid. Pærra og Ex on the beach folka og deres “hoff” av wannabees kommer jo bare til å fortsette som de pleier..men da uten frykt for at Mads Hansen og andre oppdager det.

Alle mulige slags fester og samlinger, kurs og seminarer, alt skal tas igjen. Norske hoteller kommer til å tilby kurs, overnatting og middager over en lav sko for å komme seg på beina igjen.

Vi går jo nå inn i en tid der man i et normalår ville opplevd fryktelig mange nordmenns årlige oppvisning i drita, nemlig julebordssesongen. Dressen fra i fjor plukkes frem. Litt oppkast fra siste julebordet i fjor tørkes av tuppen på pub-skoene, slipset finnes i innerlomma halvstivt av saus og fett fra middag og dessert. Skjorta er ny, den gamle gikk istykker da man skulle vise at man fortsatt kunne backspinn på et litt rufsete dansegulv.. uansett ville den ikke kunne ha blitt brukt siden nesten en hel flaske rødvin havna på magen i et balansestunt på nach..

Alt man har gått gått glipp av skal tas igjen den dagen, og i dagene etter man hører «dunk dunk dunk, hører dere meg; Kremt… Pandemien er slutt».

Et annen ting som skjer dagen etter dette er jo valfarting til Sverige. Køen kommer til å stå fra Strømstad til Moss. Barn å hele strekket kan allerede nå begynne glede seg til å selge kaffe og boller til tusenvis av handlende som kommer til å stå i stampe i timesvis. Sykkelbud til og fra Mækkern ved krysset ved Sarpsborg blir en høyinnteksgreie.

Etterspørselen etter sydentur gjør at du ukene etter “frisleppet” må ut med 50-60 tusen for ei uke på laveste crap-nivå hotell på granca.

Vi klemmeskye blir sett rart på når de motsatte kommer vår vei. Du blir sett på som spedalsk om du ikke klemmer på deg vannblemmer på kinna.

Ikke misforstå.

Dagen dette er slutt blir like gledelig som 8 mai 1945 var for de som levde da for mange. Mange vil oppleve det som å få igjen friheten slik besteforeldrene våre gjorde det.

Men grøftefyll blir det.

Garantert!

…. og 9 måneder etter kommer en generasjon “korona-frislepps-unger”..

 

 

 

 

Kari Jaquesson sier ikke hele sannheten om munnbind

“Masker virker ikke” er ikke den fulle sannhet slik trimdronningen påstår i siste video der hun henviser til en dansk studie.

Kari Jaquesson og hennes skeptikerfølgere er litt som prester.. de plukker litt der det passer.

Resultater fra en dansk studie om bruk av munnbind er lagt frem

Undersøkelsen involverte 18000 munnbind og 6000 dansker. Halvparten skulle bruke munnbind i offentlige rom i en lengre periode.

-resultatene viser ingen signifikant beskyttelse mot koronasmitte (ok, dette viste vi jo, man kan få dråpesmitte i øyne, på seg og smittes ved å klø seg i ansikt etter munnbind er av etc)

I studien har man sett på om personer med munnbind ble bedre beskyttet mot viruset enn personer som ikke brukte munnbind.

Forskerne bak studien har ikke tatt stilling til om koronasmittede personer med munnbind begrenser smitte av andre personer (dette var det visstnok ikke så nøye å snakke om fra Kari og skeptikerne)

Studien kan blant annet av den årsak ikke brukes til å konkludere bredt om bruken av munnbind er et effektivt virkemiddel til å redusere koronasmitte sier forskerne. Legg merke til ordlyden, de kan ikke konkludere bredt.

2,1% av de som ikke brukte munnbind fikk korona. 1,8% av de som brukte munnbind fikk korona.

Forskjellen er ikke stor nok til å konkludere med at munnbind beskytter en selv mot viruset. Igjen, dette vet vi. Vi bruker munnbind for å ikke smitte andre… hvis vi er smittet uten å føle/vite.

“Studien bekrefter derfor ikke den oppleste halveringen for risiko for smitte for brukeren av munnbindet. Resultatet tyder mer på en 15-20 % redusering av risiko”. (i følge forskerne).

-Dog kan ikke studien utelukke at masken ikke beskytter bæreren

-Det understrekes at studien ikke undersøkte maskenes funksjon som kildekontroll, dvs begrensning av smitte fra en smittet person, som bærer maske, til en annen person.

-Studien belyste heller ikke effekt av munnbind i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde avstand.

 

Studien avslutter med;

Disse resultater skal ikke være med på å så tvil om at utbredt bruk av masker utenfor helsevesenet kan være et effektivt middel for å redusere covid-smitte.

 

Jeg for min del tenker at ALT HJELPER !!!!

Altså: denne studien handlet om beskyttelse mot smitte ved bruk av munnbind, ikke om begrensning av smitte ved bruk av munnbind når man er uvitende smittet.

Stor forskjell

 

Dagens lille Kari-sitater… rett fra Insta

Dette begynner å ligne mer og mer på Kari-Kari vitsene

-Alle som er på sykehjem dør. Det er siste stasjon. Det er normalt og naturlig.

-Slutt å bruke det idiotiske og meningsløse begrepet “konspirasjonsteorier”, det bare viser at du eier ikke argumenter eller selvstendige meninger.

-Hvem har spurt gamle mennesker om hva de vil? De vil neppe ofre fremtiden til barnebarna sine.

-Det er titusenvis av mennesker som demonsterer i England, Tyskland, Italia, Frankrike m.fl. Det får du neppe se på nyhetene her.

-Selvsagt skal gamle og syke beskyttes. Poenget er at svært få dør, og unge samt vanlige voksne og friske er ikke i fare.

-Fakta bryr seg ikke om følelser. Følelser endrer ikke fakta. Å bli såret av at noen beskriver fakta får en ta ansvar for selv.

-hun er nå blokkert

-Masker hjelper ikke (dvs svar = Nei.. på om masker hjelper mer enn null)

-Bent Høie var like skråsikker i 2009 og kalte motdebattanter “konspirasjonsteoretikere”. 801 mennesker ble skadet av vaksinen mot svineinfluensa, også barn. Vi har ingen grunn til å ha tillit til Bent Høie.

(min kommentar: Dette er feil. I Norge ble 2,2 mill mennesker vaksinert den gang. 1485 mennesker rapporterte bivirkninger. 902 av disse var kortvarige forbigående. 583 ble alvorligere syk, noen måtte dessverre legges inn på sykehus. 168 av disse var barn. Det har kommet inn 801 søknader om erstatning etter vaksinen. Det er fattet vedtak i 737 saker. 151 personer har fått medhold og 586 har fått avslag på søknaden sin. 26 saker er avvist eller henlagt, og 38 saker er fortsatt under arbeid)

-Du har fingre, du har tastatur, finn ut om masker beskytter mot virus. Prove me wrong

-Jeg synes synd på de barna som har foreldre som er så regimetro og underdanige at de går rundt med maske. De lærer sine barn å gå duknakket og feige gjennom livet. Svake, uten ryggrad, hvordan kan DE lære barna sine å være selvstendige, oppreiste mennesker? Det er nitrist. Og slik fremstår du også. Duknakket svak og feig.

-Det absurde teateret vi utsettes for har ingen rot i faktiske forhold. Det er som i et galehus. Hadde det ikke vært for historiens største pr-kampanje hadde ingen visst om dette viruset.

-Norge trener og finansierer terrorister i Syria, der ar du en sak du kan engasjere deg i.

-Det er ikke sykdom og død som er det latterlige, det er det absurde teateret og at folk oppfører seg som om ingen har dødd før

-alt er løgn. Snart 9 måneder med løgn.

 

Les: Koronaskeptikere er en fare for norsk helsevesen

Les: Kari Jaquesson synes covid-19 er et pinglevirus

 

Det å se trimdronningen og hennes undersåtter legge ut ting og forsvare de i kommentarfeltet på Instagram er litt som å komme til en bilulykke. Du klarer liksom ikke la være å se heller. For egen del blir jeg bare mer og mer skråsikker på at det er ett eller annet fundamentalt galt i tankegangen der.

Det hoppes lett bukk over at unge friske mennesker blir dødssjuke og sliter i lange tider med ettervirkninger av viruset. det hoppes lett over det faktum at grunnen til så få dødsfall er at Norge skjermet alt og alle man kunne for å ikke havne opp med Spania, Italia, Storbritannia, Usa og Sverige tall for å nevne noen.

Det argumenteres med at dette er ikke verdt det. Vi alle er nikkedukker for norges regjering -som nå styrer som i et diktatur må vite- og for verdens ledende økonomer og økonomier.. Offrene for Covid-19 “hysteriet” er det man i gamle dagers kriger omtalte som kanonføde.

 

 

 

Dette er ikke en pandemi, dette er terror fra overformynderiet

Hele dugnaden og hva den hjelper for er bare løgn

Trimdronningen fornekter seg ikke.

Konspirasjonsfolkene i Norge kjører på med høye kneløft og tårer i øynene. Kari Jaquesson legger ut bilde på bilde på sin instagramkonto der hun 100% av tiden slår ned alle forsøk på diskusjon fra de som er uenig med henne og ber om bevis og kilder på deres argumentasjon. Når så de samme menneskene ber Jaquesson legge frem bevis og kilder for sin argumentasjon kommer svaret stort sett som “du får google det”… eller kommentaren blir slettet selvsagt slik alle som ikke kan bevise noe gjør.

Dagens lille greie handler om egoisme. Da noen påpeker at de synes Kari Jaquesson selv er ganske så egoistisk i sitt syn svarer hun bare opp kjapt at “da får du bare holde deg  hjemme resten av livet da, så kan vi som vet å nyte livet og hverandre kose oss uten å bli terrorisert av overformynderiet”.

Litt under spør en annen om hvorfor trimdronningen ikke forstår at denne pandemien krever en felles dugnad for å skjerme de mennesker med underliggende sykdommer etc som gjør de svært utsatt for sykdommen. Her kommer så svaret til Kari Jaquesson til det spørsmålet: “Det er løgn. Snart 9 måneder med løgn”.

Litt senere: Løgnen om at “vi går med maske for å beskytte andre” er genial for å sette folk opp mot hverandre.

 

Det er altså ingen forståelse for at dette viruset rammer hardt. Det er ingen forståelse for at de mennesker i verden som ikke har helse eller et helsevesen som kan takle dette viruset faktisk knekker sammen og dør. Neida, konspirasjonsteoretikere som Kari og noen andre sitter og påstår at denne situasjonen vi er inne i er skapt med vilje av regjeringer og rikinger for å ta fra oss alle våre menneskerettigheter og fire vilje. Det påstås sogar at de som står bak denne situasjonen kaller oss “vanlige mennesker” for useful idiots.. og da tydeligvis ofringsbare i deres søken etter å bli den nye verdensordenen.

 

Vel, en bekjent av meg ble smittet..

Han kaller dette for “influensaen fra helvete.. og i tillegg tungpustet”.. og han aner ikke hvor eller hvordan han ble smittet.

Jeg er overbevist om at om ikke Norge hadde gjort som vi gjorde i mars ville vi også hatt dødstall som ville lignet på de svenske tallene.

Da er det provoserende å se de som sier dette bare er noe verdens regjeringer har funnet på for å kue oss.

 

 

Korona-skeptikere; De er en fare for norsk helse og helsevesen

Må de bli seriøst syke selv før de skjønner alvoret?

Det plager meg, og enormt mange andre, at enkeltmennesker i dette landet er med på å skape støy rundt regjeringens tiltaksplan mot smittespredning av covid-19. Det at man kan drive på og bagatellisere covid-19 så til de grader som feks “trimdronning” Jaquesson gjør blir for meg helt hinsides. Hun driver på slik vaksinemotstandere alltid har gjort. Jeg tipper hun også kommer til å følge vaksinemotstandernes eksempel ved utbrudd av sykdom, nemlig å komme løpende til norsk helsevesen og kreve hjelp og lindring… selv om hun nå pisser på alt og alle som driver smittebegrensning, og som jobber i det norske helsevesenet ved å oppføre seg som hun gjør.

Den siste instagramposten hennes sier: “What’s the point of going on…with only a 99,97% survival rate”. Hun velger altså her å kjøre ironi og med det nærmest si rett ut at dette vi gjør i Norge er bare tøys, vi burde slippe opp alle restriksjoner og la de som ikke tåler dette viruset bli syke og evt dø.. For det sier hun jo rett ut i en av sine videoer.. mange av de eldre som har dødd skulle jo dø alikevel.

Ja, det er riktig at vi i Norge ikke har mer enn 292 døde av dette. Spørsmålet man må stille seg er hvorfor. Hvorfor har ikke Norge opplevd massedød slik som Spania, Italia, Usa og Brasil for å nevne noen.

Først og fremst må man rydde litt i hodet når man snakker om dette viruset.

Gruppe 1 – VI har et visst antall som er smittet som ikke vet det.

Gruppe 2 – Vi har et visst antall som er smittet og fått det påvist.

Gruppe 3 – Vi har et visst antall som er syke og kan være syke hjemme

Gruppe 4 – Vi har et visst antall som er syke og som må ha medisinsk hjelp

Gruppe 5 – Vi har et visst antall som er døde av viruset.

Gruppe 6 – Vi har et stort antall mennesker som ikke er smittet

Hele poenget med smittebegrensing og smittevern er jo å stoppe smitten og dermed muligheten for å bli syk. Vi vil jo at det skal være færrest mulig i Gruppe-1, det er tross alt bedre at man vet og kan gjøre de tiltak som trengs, med isolering etc. Det er derfor bedre at Gruppe-2 tallet øker i forhold til dagens situasjon, da kan man nemlig isolere de menneskene fra å smitte enda flere.

Er man så heldig og tilhører Gruppe-3 får man bare lette symptomer og kan være hjemme og bli ferdig med det. Dessverre er det mange, og flere og flere jo mindre kontroll vi har på smitten, som havner inn i Gruppe-4. De må ha medisinsk hjelp. Denne gruppen er frykten norges regjering og helsevesen har. Jo større Gruppe-4 blir jo mer vanskelig blir dette for landet Norge, og jo større er sjansen for at Gruppe-5 tallet øker. Jo mer smitte jo større er sjansen for at smitten når frem til de sårbare menneskene i landet vårt.

Tenk på det alle sammen som pr nå er i Gruppe-6 kategorien. Det er vi som kan være med på å stoppe veksten i alle de andre gruppene jeg har listet her. Tenk på det spesielt dere 13-19 åringer som nå er de som har mest nye smittetilfeller registrert.

Vil du ha en normal hverdag igjen må du følge smittevernregler.

Og hvorfor har vi ikke massedød her som i andre land? Jo, fordi vi i mars var flinke som nasjon til å følge regler og skjerme de utsatte mennesker i Norge. Slipper vi opp det, ja da ender vi gjerne som minimum Sverige..og kanskje verre.

Jeg for min del savner ikke å kunne gå på byen. Jeg savner ikke å kunne klemme. Jeg savner ikke å kunne gå på treningssenter eller i svømmehall. Jeg savner ikke å gå på konsert. Jeg savner ikke de fleste av de tingene vi nå har ekstra restriksjon mot.

Men jeg savner friheten til å kunne gjøre det.

 

 

Påstått pandemi…. PÅSTÅTT pandemi???

Noen ganger får man bare vondt inni seg av å lese/høre enkelte mennesker uttale seg

Igjen og igjen kan man lese og høre enkelte mennesker, skeptikere, besserwissere, kommentarfeltkrigere og andre selverklærte eksperter på smitte, sykdom og epidemier uttale at det vi er inne i bare er noe den norske regjering og myndigheter forsøker innbille oss er en pandemi.

Det verste er at de får følgere på grunn av dette. Nå skal det sies at veldig mange av disse følgerne har sin utdanning på “livets harde skole” og på mange måter slåss mot stat og regjering fra før av.  Det er noe fundamentalt galt at folk som Kari Jaquesson kommer frem med sine anti-synspunkt offentlig på det vi er midt oppe i. Skaden er skjedd om de klarer innbille bare en eneste en at vi ikke står overfor den verste skiten nær sagt siden svartedauen om vi ikke tar grep.

Det at vi er solidariske med de i samfunnet vårt som ikke bør utsettes for covid-19 viruset er å gi fra oss menneskerettighetene våre i følge skeptikerne og kritikerne. Det å ville være med på å skjerme de svakeste i risikogruppene er å la regjeringen styre våre liv uten å ha lov til egne meninger. Jeg for min del synes ikke det er greit at vi bare skal la de eldre og svake dø av dette med et “pyttsann, de skulle jo snart dø alikevel”.

Det virker ikke som skeptikerne har en nesetipp som går lenger enn Norges grenser. Altså: “pandemien er noe Solberg-regjeringen har funnet på”…???

Da HIV plutselig dukket opp i sin tid lot man ikke som om HIV ikke eksisterte, gjorde litt latter av det, og fortsatte med livene sine. Nei, man tok forholdsregler for å slippe å bli smittet, syk og dø. Det var rett og slett det som var greia før medisinen fant ut hva dette var for noe og hvordan man skulle håndtere det, man ble smittet, man ble syk og man døde.

Slik har det vært med en mengde av potensielle sykdommer opp igjennom årene. Vi oppdager den, vi finner ut hva det er, og vi gjør det vi skal for å bli kvitt den med aksjoner og med medisin etter hvert,

Et av de aller største argumentene til skeptikere og kritikere av de beslutninger regjeringen har tatt er at “det dør jo flere av influensa i Norge hvert år enn av covid-19”. En annen greie er statistikk som viser at det dør omtrent like mange i Norge pr måned i år som det gjorde i fjor.

På verdensbasis er det nå ca 52 millioner smittet og snart 1,3 millioner døde. Ser vi litt nære oss er det i Norge 26 tusen smittede og 285 døde. I sverige er det 168 tusen smittede og 6 tusen døde. Folketallet i Sverige er 10 millioner mens det i Norge er ca 5 millioner. Sverige valgte sin måte å håndtere dette på mens Norge valgte sin. I Norge var vi dritflinke til å hindre smittespredning da dette startet. De eldre som kanskje normalt ville vært ute i samfunnet stoppet å være ute, ble dermed ikke smittet av noe, og derfor har ikke vi det massive tallet på eldre-dødsfall som andre europeiske land har.

Hvor mange nordmenn ville i dag ha mistet et familiemedlem om vi ikke tok det grepet vi gjorde i mars? Hvor mange nordmenn ville ha mistet en bror, søster, mor, far, bestemor, bestefar osv om ikke vi alle isolerte oss som vi gjorde i de ukene i mars? Hvor mange nordmenn ville ha dødd av andre sykdommer fordi sykehusene ville ha vært stapp fulle av personer dødssyke av covid? Det vet vi selvsagt ikke, men vi kan se til Sverige der det har dødd langt flere enn i Norge på grunn av dette.

Jeg har akkurat sett tv-doktoren Wasim Zahid gjennomgå Kari Jaquessons video og kommentere den. Han som lege motbeviser alle påstander Jaquesson kommer med med hensyn til hvem som blir syke og hvem som dør av dette, samt forteller hvor farlig dette kan bli om vi ikke får stoppet spredningen av viruset.

 

Jeg for min del stoler 100% mer på han enn på Kari Jaquesson og hennes likesinnede.

 

Covid-19 er et pinglevirus

 

 

Det skulle jo ikke være mulig, men….

Mega-ironisk applaus til alle som dro fra Oslo til Asker og Bærum for å trene…

 

Oslo stengte altså alt ned natt til tirsdag for å få folk til å samles mindre, reise mindre og holde seg mer hjemme.

Dette gikk tydeligvis ikke inn hos endel folk som da satt i sofaen sin hjemme og tenkte:

“Hei, dette gjelder jo selvsagt ikke meg”.

Og fortsatte med:

“Jeg har jo kort med inngang på alle treningsstedene i samme kjede jeg, da kan jo umulig denne stengingen gjelde meg selv om jeg bor i Oslo”.

 

Jeg utbryter, på vegne av alle andre som ikke gjorde dette:

Hvor dum går det an å bli?

 

Hvor inn i helvetes egoistisk går det an å bli?

Finnes det ingen liten tass av en samvittighet inne i hodet som sier at dette var en feil ting å gjøre?

Det kan godt være at de som gjorde dette var selveste dydsmønsterne i form av munnbinding, antibacking etc.. Det driter jeg i. Det ble tilogmed sagt fra helseministeren at slik reising skulle man ikke gjøre.

Dette er jo akkurat det samme som da myndighetene sa “ikke hamstre”.. og det første nordmenn gjør er å løpe ut og tømme butikkene for nær sagt alt fra bleier til brunost.

 

Nå er det f*** meg på tide å skjerpe egget skikkelig 

-vi skal begrense antall kontakter/mennesker vi møter i størst mulig grad

-vi skal begrense reisingen

-vi skal begrense festing etc

-vi skal være mer hjemme og kun sammen med få

-vi skal fremfort alt vise hensyn til at mange her i landet ikke tåler dette viruset, og derfor skal vi følge reglene.

 

Les: Flere med korona deja-vu nå?

Les: Her ligger folk strødd døde rundt i gatene

Les: Kari Jaquesson synes covid-19 er et pinglevirus

Les: Unnskyld, sleiket du på pengene du skal betale med nå?