Melodi Grand Prix… Sånn på husk..

Hu rødhåra sang og Kåre Magnus sprang.. Åpningsnummer med litt av hvert….men mest “bli ferdig”.. Endelig var den jo det, og etter litt forklaringspjatt er vi endelig klare:

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 1… En haug med gamle marsjerende engelsk gebrokkentsyngende damer.. Garantert tusen poeng fra østblokk-landene om den hadde vunnet!

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 2… De gamle traverne Stage Dolls på plass på scene i MGP.. Puddelrock uten puddel lenger.. Sorry..Dette ble Stage Dølls og et av de nummerne som ble brukt til å hente ny duggfrisk!

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 3… Stine Hole Ulla… Sukkersøtt.. Så sukkersøtt at kjæresten hennes får diabetes av å kysse henne. Dessverre så var sangen like kjedelig som søt.. Den var faktisk “jeg sjekker facebook kjedelig”…

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 4… Makeda.. Husker ikke sangen lenger og det sier vel sitt. Det jeg husker er en svart stram sloggi samt at de hadde klistret aluminiumsfolie på den gjennomsiktige skjorta hennes..

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla

Sang 5… Pegasus. Dansebandet der vokalisten slo ut håret skikkelig. Her vsr puddelhårfaktoren stor. Sangen derimot var bare hakket mindre kjedelig enn Dølls gutta sin sang..

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 6… Freddy Kalas.. Party-dude med forsøk på partysang inn i MGP. Skal det bli sånn nå at MGP må invitere inn en sånn type deltaker hvert år litt sånn som de gjør i Skal vi danse med Schøll osv?

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 7… Laila Samuels. Grei nok sang. Blondine. Kort kjole. Overraskelsen så langt.

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 8… Elouiz. Den beste sangen og vokalprestasjonen så langt. Kommer sikkert ikke til no finale..til det var hun for flink.

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 9… Suite 16.. Nei, nei, nei, nei, nei og atter nei. Dette var dårligere enn kyllingkjøttdeig 2 uker over datoen. Hvem i alle dager mente at dette skulle være bra? Foreldre med unge døtre: Prøver de på sånt til neste år og så får dere ta fra unga deres telefonen.

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 10… Agnete. Dette er sangen “alle” har sagt er best og skal vinne årets MGP….og det gjorde den jo. Agnete er ei likandes jente hun.

Da var det over.. Så var det å vente på at de 4 superfinalistene skulle ropes opp og synge igjen. Pausenummeret var som vanlig det beste på hele showet, Jan Fredrik fikk bla bla bla bla blaaaet litt mer, vi fikk en dose med mgp historie og så var det klart.

Her dubbet jeg bittelitt ifølge fruen..

Nåvel, Agnete vant fortjent. Vi vinner ikke Eurovision med sangen.. Da måtte vi ha sendt de marsjerende damene med bolleklipp og rosa søplesekker på seg.

Manboobs eller Muffinmage…

Har du for mye penger og for liten hjerne? Kjøp dette produktet!

Nå er de jammen meg igang igjen..

Det er vel knapt noen reklame som går på tv som vekker mer harme enn den om kroppens forfall og de lette løsninger som tilbys gjennom rett og slett å poppe innpå piller i større grad en de mest hardbarka folka på plata i Oslo. Det eneste som vel ville slått denne reklamen var om Northug hadde begynt å reklamere for “sånn kjører du i rundkjøringer”, om Totti ga ut boken “Italienske barskinger på fotballbanen”, om finnene nå kommer med dokumentaren “vi har aldri juksa med blod” eller om fotballfrue gir ut biografien “naturlig er best”…som sommerlektyre..

Hvilken reklame snakker jeg om? Jo; Reklamen som tilbyr alt for både kvinner og menn:

Til alle damer der ute…

Er du nedstemt? Har du humørsvingninger? Har du lite energi? Har du fått muffinmage? Har du tørre slimhinner? Er du overvektig? Har du nedsatt sexlyst? Opplever du rask aldring? Har du sterke pms-plager? Ser du ut som Moskva-Marit? Vil du heller se ut som Claudia Schiffer? Da har vi løsningen… Send More Woman til 1908, få en haug med piller og bli lykkelig i løpet av en liten stund..

Til alle menn der ute:

Er du over 40? Har du nedsatt sexlyst? Har du nedsatt seksuell energi og funksjonsevne? Gråter du lettere og er mer emosjonell? Har du sjeldnere morgenereksjoner? Har du mindre livslyst? Er du nedstemt? Har du lagt på deg på mer kvinnelige steder som rompe, lår og mage? Har du manboobs? Er du overvektig? Har du mistet muskelmasse? Føler du at du eldes raskt? Er du en mann som forandres til en kvinne? Må du ha flere blå piller for å prestere enn John Holmes måtte? Vil du helst se ut som Arnold, Sylvester og Bruce? Ser du mer ut som et skjelett med pølseskinn på? Slapp av.. Vi har selvfølgelig løsningen.. Send More Man til 1908… få en haug med piller og bli lykkelig i løpet av en liten stund..

Nå er det jo slik at i utgangspunktet burde jo dette selskapet egentlig begynne å matche alle menn og kvinner som svarer på dette med hverandre… Litt sånn som Boligjakten og Boligsalg på TV3 jo burde..  Nedsatt sexlyst, nedsatt livslyst, overvektig og eldes raskt høres jo ut som par som kommer til å holde sammen i lang tid pga felles interesser… Og kan man egentlig få muffinmage uten å ha spist en eneste muffins? Hva med ølmage uten å ha drukket øl? De kaller det jo det…og ikke hamburgermage… som sikkert ville vært mer riktig..

Jeg for min del synes det er kult at manboobs tydeligvis forsvinner med inntak av piller.. Snodig sånn sett er det jo at ikke alle disse slanke-kongene trår til med “dagens meny: salat, kylling, vann og to piller for å bli kvitt boobsa”… Og hvorfor gir ikke “puppe-leger” de damene som vil forminske puppene bare ett brett med disse manne-pillene og sier: “to piller hver morgen og kveld inntil du er fornøyd med størrelsen”.. Og hvorfor ser vi ikke folka i slankekrigen… “Komigjen… 3×10 pushups, 3×10 situps, 10 km løping… og 12 piller…vi må jo få av noen kilo…”

At åpenlys idioti får reklameplass i beste sendetid er for meg en gåte.. Hvor dust er man om man tror på dette idiotiske skvalderet?

Det er jo faktisk like dumt som om man skulle feks funnet på å lage en dramasåpeserie om livet på et hotell…

DET ville jo bare vært helt dust!!

For mer pulitzerprisverdig litteratur : Mine Topp 10 innlegg!

 

Når voksne mobber med viten og vilje…

Endelig kom det et skikkelig tiltak!!

Endelig tok en avis tak i en tekst som plasserer ansvaret der det hører hjemme…hos foreldrene!!

Nåvel.. jeg har skrevet mye om dette før jeg…men dette kan ikke sies for ofte:

Det er jo ikke noe nytt at det finnes mobbing. Der er ikke noe nytt at barn, ungdom og voksne blir plaget og tilogned tar livet av seg pga dette.. Det er også et faktum at alskens regjeringer og utvalg har vedtatt og vedtatt, talt og snakket, vedtatt på nytt og holdt appeller så alle godhjertede mennesker i deres omkrets har fått roser i kinnene..

Men har det hjulpet…? Nix… For:

Det hjelper altså ikke en døyt med appeller når barn vokser opp og ser og hører voksne som snakker dritt om andre mennesker.. Når barn og ungdom ser og hører voksne baksnakke andre mennesker.. Når barn ser og hører voksne som ekskluderer andre mennesker… Når barn ser og hører voksne som har en nedverdigende holding mot andre mennesker… Når barn ser og opplever voksne som ikke klarer oppføre seg som voksne.. Når barn ser, hører og opplever voksne som ikke tar ansvar og viser hvordan man skal løse konflikter og problemer..

Hvordan skal barn lære å oppføre seg når voksne i deres nærhet ikke gjør det? Hvordan skal barn bli ungdom og senere voksne når alt de ser og hører i oppveksten er voksen-idioti..

Har du tenkt på hvordan du snakker med barn i nærheten?

Har du tenkt på hva du sier om andre med barn i nærheten?

Har du tenkt på hvordan du oppfører deg når barn ser deg?

Har du tenkt på din egen oppførsel generelt ?

Har du tenkt på at barn i verste fall kopierer deg?

Har du tenkt på at all din nedverdigende oppførsel, holdning og snakk oppfattes som mobbing…

Kanskje er du en mobber…?

Har du tenkt på det?

Ehh.. Tema-bryllup.. Da hadde ikke jeg blitt gift..

En av de mest klikk-kontroversielle menneskene i bloggverdenen har giftet seg. Pilotfrue har da endelig blitt pilotfrue “for real” og hurra for henne..

Jeg derimot hang meg litt opp i antrekket osv jeg.. Da jeg så bilder fra bryllupet må jeg ærlig innrømme at jeg gikk rett i en kongsbergknekk og så videre i fosterstilling i latteranfall. Pilotfrue har altså klart å kle opp gemalen sin i antrekk helt likt det prinsen fra 3 nøtter til Askepott hadde på seg. Lurer på om de hadde en fyr med fortellerstemme sånn som i 3 nøtter til askepott og?

Hadde fruen her i huset kommet med en sånn ide så hadde jeg bare sagt ja hvis jeg kunne giftet meg i sånn grønn Prima Vera tights og oppblåst gummihanske på hodet.. Videre måttet hun hatt på seg hjemmstrikket bryllupskjole med påheng av geiteragg, kongler, hestehov og små reddiker vi kunne hatt til nattmat. Undertøyet måtte ha vært heklet av sytråd i grelle farger samt at bh’n måtte være to halve kokkosnøtter bundet bak og over med gammal seig spaghetti..

Vårt temabryllup ville da avholdes i gapahuken på Steinerskolens område slik at vi kunne spikket og malt vårt eget barkebrød grillet på bål samt laget seljefløyter for å kunne spille opp til dans. Alle gjestene måtte ha kommet med hjemmelagde kostymer helst i nedbrytbart materiale vi kunne resirkulere dagen etter. Overnattingen ville selvsagt vært ordnet med 8 og 10 mannstelt, og med grovgravd latrine i utkanten av leirplassen beskyttet av en vegg bygd av grankvister.

DA kunne vi hatt et tema-bryllup..

Og så:

Mine Topp 10 mest leste blogginnlegg!

Når du rett og slett ikke kan kjøre bil..

Er du en 60-90 sjåfør? Da bør du kanskje la bilen stå?

I dag, på vei fra Oslo til Hønefoss hadde jeg den ubeskrivelige glede å innhente en bil rett etter den eneste 2-felts forbikjøringsmuligheten på veien mellom Skui-tunellene og ja rett og slett Hønefoss..

Bilen, en FS registrert sølvfarget Peugot uten noe L eller lignende på var en såkalt 60-90 sjåfør.. Nå kunne man jo håpet jeg snakket om kvinnelige kroppsmål, men niks.. Dessverre er betegnelsen 60-90 sjåfør en beskrivelse på de verste av de verste sjåførene på veien. De kjører altså rundt og bremser ned til 60 i svingen og gasser opp til 90 på sletta.

Den fantastiske sjåføren av denne Peugoten var sogar helt nede i 50 i svingene og opp i nesten 90 på sletta…sålenge sletta var inne i en tunell da..for på resten av strekningen var han knapt oppe i 80..

Føret i dag var knusktørt. Det var riktignok mørkt, men det regnet eller snødde ikke så kjøreforholdene var kjempefine de. Jeg vil vel faktisk gå så langt som å si at det egentlig var perfekte kjøreforhold.

Så kjære Peugot-sjåfør på vei mellom Sandvika og Hønenkrysset der du svingte av: Neste tur du er ute på så vil jeg anbefale deg å ta en titt i bakspeilet for å sjekke om du har mange biler bak deg som du kanskje skal slippe forbi.. Det er nemlig når de bak deg blir forbanna nok at de farlige forbikjøringer med medfølgende dødsulykker begynner. Din egoisme på veien skaper farligheter.. Tenk på det neste gang du setter deg bak rattet.

Snille personer ville kanskje anbefale deg å for eksempel ikke kjøre så mye bil på vinteren hvis du ikke er trygg. Kanskje de ville anbefale deg å ikke kjøre når det regner, snør eller er mørkt. Kanskje ville de si at det muligens er lurt å ta seg et kurs til..

Jeg derimot, og mange med meg, vil helst at du, om du ikke skjerper egget, tar opp førerkortet ditt, klipper det i mange mange små biter, putter det i en liten kiste som du snurrer kjetting rundt før du setter deg i en robåt og ror midt ut på Mjøsa og senker førerkortet ditt. Så drar du hjem, selger bilen og bruker penga på taxi, buss og tog for vi andre trafikkanter vil ikke ha deg på veien. Du er farlig!

Det er ingen kjøreskoler som lærer bort 60-90 kjøring. Det er heller ingen kjøreskoler som lærer bort gåsemor-kjøring. Se i bakspeilet og slipp trafikk forbi om du ikke holder flyten i trafikken. 70 i 80 sonen er IKKE å holde flyten…

Fartsgrenser, blinkys, etc.. Hvor vanskelig er dette egentlig…

Da morsdag var noe ungene ordnet!

Det er søndag 14 februar og jeg sitter godt plassert i godstolen med kaffekoppen på armleendet, Disney på tv og unger i sofaen. Mor ligger og sover, det er tross alt morsdag i dag. Da fortjener hun en lengre sovemorgen. Nå skal det sies at vi er flinke til å dele på akkurat det, men jeg stod selvfølgelig opp i dag. Når hun våkner og står opp så blir det til en god kopp kaffe og en omelett jeg har stående i ovnen. Blomster og hilsener i lokalavisen har hun og fått.

Det er når jeg så sitter her og har gjort klar det meste at jeg tenker tanken som overskriften sier.. “Da morsdag var noe ungene ordnet”.. Dvs det var ikke bare ungene da..det var ungene i barnehagen som feks tegnet osv.. Det var unger på barneskolen som tegnet og laget kort osv..

Når var det vi gikk fra barnetegninger og kort til “morsdagsbuketter” på butikken til 179,- ?

Har vi mistet litt grepet på hva morsdag/farsdag egentlig handler om? Har vi rett og slett overlatt alt til handelsstanden? Ikke misforstå meg damer, men som mamma, vil du helst ha noe barna har laget personlig til deg eller vil du ha noe handelsstanden gjerne vil ha 200% fortjeneste på fordi det er en sånn “dag” igjen.

Tenk hvor morsomt det hadde vært om skoler/barnehager igjen sørget for at barna måtte bruke kreativiteten litt og faktisk lage noe personlig isteden for å kun stå foran det utrolig vanskelige valget på å velge mellom stor eller liten morsdagsbukett på blomsterbutikken..

Burde vi ikke prøve å skru hvertfall mors- og farsdagsklokken noen år tilbake og så se om vi kan få dagen tilbake til det det handler om.

Nåvel, gratulerer med dagen alle mammaer. Jeg benytter anledningen til å spesielt gratulere denne mammaen:

Hun er en fantastisk, empatisk, snill, morsom, kjærlig, tålmodig, utålmodig, inkluderende, omsorgsfull raus og elskelig mor.

Haha Oslo.. Dere får dritten dere stemte for..!!

Da Northug kjørte i fylla hadde han tidenes fylleangst i et par dager og så litt angst en stund.. Men Oslo.. Osloborgerne må nå leve i en tåkeaktig bakrusfølelse i 4 salige år på grunn av innsetttingen av Miljøpartiet De Grønne med Rasmus og Lan Marie i spissen i Oslo byråd.

Det var altså så mange som ble smittet av den grønne bølge ved forrige valg at selveste tåkefyrstene innenfor politikken kom til reell makt. Så fra å være et lite sokke- og rocketobakkrøykende bakromsparti som satte opp partiprogram på drit hvert fjerde år så er de nå da et sokke- og rocketobakksrøykende lite politisk parti med makt men uten virkelighetsforståelse for hvordan alle de som ikke kan ta trikken til jobb egentlig har det og lever.

Spesielt byråd for miljø viser sin fortreffelighet med det ene banebrytende galskapens forslag etter hverandre. Stoltenberg og Støre virker jo som krystallklare i sine forslag og tilnærminger til et problem i forhold. Forslagene som bilforbud, dieselforbud, kjøreforbud på kommunal veg, båtforbud i havnen etc etc etc.. MDG har altså ikke vært ved makten mer enn kort tid og har allerede bevist at de aner null og niks hva de holder på med… Og til glede for alle i Oslo.. De har mange år igjen..

Jeg tipper det, etter disse 4 årene, er lenge til en eneste Oslo-borger engang tenker tanken “vi stemmer på de bare på drit”… Det mistenker jeg at skjedde ved forrige valg og nå sitter alle disse med hårtjafser i nevene sine revet ut i desperat frustrasjon.

Oslo.. Dere har fått der dere stemte på..

Hehe…

Det var ganske dust var det ikke..?

For flere innlegg: Mine Topp 10 leste innlegg.

Her er nye E16 fra Kroksund til Ve-krysset!

Det er jo slik med veibygging i norges land at alle skal bli hørt. det spiller ingen rolle om du heter Olav Thon eller Per-Johnny fra Snyta.. skal det bygges vei så skal du bli hørt. Har du noen innvendinger så skal det høres. og da alt er bestemt i en reguleringsplan så er det selvsagt i dette flotte vei-bygge-landet fritt frem for omkamp, protester, nye omkamper samt helt nye innvendinger som igjen må settes til høring i dertil egnede komiteer.

Den store snakkisen nå, ja bortsett fra hvor klor hakkende sprø Miljøpartiet De Grønne er med hensyn til dette med dieselforbud i Oslo osv, er jo selvsagt da den nye E16 fra Kroksund til Ve-krysset utenfor Hønefoss. Dette er en vei som nå har blitt diskutert og debattert så mye at vi kunne ha bygd hele veien 5 ganger med alle de pengene som har gått til møtegodtgjørelser og høye karbis-smørbrød spist i statlige, fylkeskommunale og kommunale møterom.

Nå viser det seg at man endelig tror man har en løsning…men neida… Igjen: I tur og orden kommes det med innsigelser fra Dart og Hekleforeninger, Rødstrømper og andre Stjertefamilier, motstandere av tilnærmet rette veier-foreninger, Bark- og Billeentusiaster i lett revet skog, Gå tur med langstøvler i sump foreninger, Myggstikk-fetisjistforeninger samt Fortsatt grusbane på Tolpinrudforeningen…

Nåvel, uten flere dikkedarer…

Jeg har lest alle innvendinger til hvor ny E16 burde gå fra lokalmiljøet og går ut ifra at alle blir hørt… så her er kartet da med den nye E16 traseen inntegnet fra Kroksund til Ve-Kryssset.. jeg har dessverre ikke fått tilbakemelding fra Jernbaneverket om hvor krapp radius toglinjen kan legges i så jeg få komme tilbake med den traseen senere…men du kan anta at den vil følge veien så godt det lar seg gjøre.

 

Dette blir en flott vei !!

Skillevegger i dusjen gjør det bare enda værre!

Ungdommen er på ville veier…

..og vi lar dem jaggu gå den veien og.

I dagens Ringerikes Blad ble det nok en gang tatt opp dette med ungdommer og deres krav om skillevegger i dusjen fordi de ikke vil stå i en fellesdusj. Det er altså sogar så ille nå at ungdommer skipper gym fordi de ikke vil dusje sammen med andre. De vil altså ikke dusje sammen med andre av samme kjønn. Denne retningen å ta baseres på kroppspress blant ungdom.. AV SAMME KJØNN !!!

Fellesdusj… Eller ikke fellesdusj..

Jeg klarer bare ikke å ta inn over meg at dette er riktige retningen å ta for å løse dette “problemet”. Det å gjemme seg bort i hvert sitt avlukke vil jo bare i mitt hode øke problemet “kropp”. Det er jo i hodet til hver enkelt og som samfunn dette må løses.

Dusj naken for f***, Jeg vil ikke bade i møkka di!

Jeg har sagt det så mange ganger men jeg sier det gjerne igjen. Nakenhet og kropp er naturlig. Ja, jeg vet mange har komplekser men å gjemme seg bort er jo ikke løsningen. Løsningen er jo å alminneliggjøre kropp, alminneliggjøre alle typer kropp. Tilogmed celebriteter og modeller har nå begynt å instagramme celluluttlår og litt hengete skinker for å vise at kroppsidealet alle tror er det perfekte bare er juks. Hvorfor skal da norske ungdommer gå mot strømmen? Hvorfor skal norske skoler og myndigheter tillate det?

Kjære ungdommer: Dere må få det inn i hodet at kropp bare er kropp. Det definerer deg ikke som menneske. Jada, noen har kroppsdeler som strutter her og der. Noen har kroppsdeler som henger her og der. Noen har stort og noen har smått.. Alt er bare en ting uansett, Det er kropp. Vi har bare godt av å se at ingen er perfekte og at ingen er like. Skillevegger/avlukker gjør det bare værre å lære akkurat dette.

Hvis det så er frykt for kameramobiler som skaper noen av disse kravene ig aversjonen mot nakenhet så er løsningen veldig enkel: Forby aktive telefoner i skoletiden. Vi har klart å innføre en røykelov i dette landet..så en mobillov på skolen skulle være hot i fose!