Omelett for dummies…!!

Knallgod og knall-lett!!

Her kommer oppskriften på en omelett selv far kan lage uten å vite 14 rare navn innenfor kokkeleringskunsten. Først og fremst, sett ovnen på 175 grader. Vask henda, drikk litt kaffe, be unga holde kjeft og så er vi igang…

Finn så frem:

En aluminiumsform eller en ildfast form. Drit i å smøre formene, det setter seg fast uansett..

8 egg. Jeg legger de gjerne i en bolle slik at de ikke ruller rundt på benken…hvis det ikke er plass til eggekartongen da. Men med kartongen der må du drive å telle samtidig som du knekker egg…og da kan det lett kludre seg til…var det 6 eller 7…faen..

Småretts-skinke, småretts-bacon, oppskjært pølse..etc.. Her er det bare fantasien som setter grenser.. Ja pluss det du har og ikke har i kjøleskapet selvsagt..

Oppskjært tomat og ost.. Igjen, prøv deg frem hvis du er eventyrlysten.. Jeg hadde fersk sopp i forrige gang, meget godt det og.

Knekk så alle eggene opp i et litermål, dæsj på med litt aromat og gressløk litt sånn som vist på bildet. (Dette er personlig preferanse og du lærer etter hvert). Pass på å gjøre dette riktig; Det å knekke egget ut på benken og hive skallet oppi litermålet blir det bare søl av…trust me!!

Visp så sammen til en flytende guffe, hell oppi en skvælp melk, rør litt til og tøm over i aluminiumsformen.

Hiv så oppi alt det oppskjærte og rør litt forsiktig rundt så det blander seg. På dette tidspunkt oppdaget jeg at formen min var litt for liten så jeg fulgte en påskeregel “det er ingen skam å bytte form” og hentet en større ildfast en.

Så var det bare å hive den i ovnen..eller ikke hive da, du må sette den forsiktig inn ellers renner det over.

Omeletten er ferdig når du kan stikke gaffelen i den og det ikke pipler opp egg.

Slik ser den da ut på tallerkenen.

Vel bekomme !!

Hvis du så også vil lese om mannlig hårfjerning i intime soner med Veet, om Kinobøller, om skamløse bursdagsforeldre, om Tigger-bløff, og mange flere innlegg så er det bare å trykke på Mine Topp 10

Melodi Grand Prix… Sånn på husk..

Hu rødhåra sang og Kåre Magnus sprang.. Åpningsnummer med litt av hvert….men mest “bli ferdig”.. Endelig var den jo det, og etter litt forklaringspjatt er vi endelig klare:

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 1… En haug med gamle marsjerende engelsk gebrokkentsyngende damer.. Garantert tusen poeng fra østblokk-landene om den hadde vunnet!

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 2… De gamle traverne Stage Dolls på plass på scene i MGP.. Puddelrock uten puddel lenger.. Sorry..Dette ble Stage Dølls og et av de nummerne som ble brukt til å hente ny duggfrisk!

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 3… Stine Hole Ulla… Sukkersøtt.. Så sukkersøtt at kjæresten hennes får diabetes av å kysse henne. Dessverre så var sangen like kjedelig som søt.. Den var faktisk “jeg sjekker facebook kjedelig”…

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 4… Makeda.. Husker ikke sangen lenger og det sier vel sitt. Det jeg husker er en svart stram sloggi samt at de hadde klistret aluminiumsfolie på den gjennomsiktige skjorta hennes..

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla

Sang 5… Pegasus. Dansebandet der vokalisten slo ut håret skikkelig. Her vsr puddelhårfaktoren stor. Sangen derimot var bare hakket mindre kjedelig enn Dølls gutta sin sang..

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 6… Freddy Kalas.. Party-dude med forsøk på partysang inn i MGP. Skal det bli sånn nå at MGP må invitere inn en sånn type deltaker hvert år litt sånn som de gjør i Skal vi danse med Schøll osv?

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 7… Laila Samuels. Grei nok sang. Blondine. Kort kjole. Overraskelsen så langt.

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 8… Elouiz. Den beste sangen og vokalprestasjonen så langt. Kommer sikkert ikke til no finale..til det var hun for flink.

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 9… Suite 16.. Nei, nei, nei, nei, nei og atter nei. Dette var dårligere enn kyllingkjøttdeig 2 uker over datoen. Hvem i alle dager mente at dette skulle være bra? Foreldre med unge døtre: Prøver de på sånt til neste år og så får dere ta fra unga deres telefonen.

Jan Fredrik Karlsen: Bla bla bla bla bla

Sang 10… Agnete. Dette er sangen “alle” har sagt er best og skal vinne årets MGP….og det gjorde den jo. Agnete er ei likandes jente hun.

Da var det over.. Så var det å vente på at de 4 superfinalistene skulle ropes opp og synge igjen. Pausenummeret var som vanlig det beste på hele showet, Jan Fredrik fikk bla bla bla bla blaaaet litt mer, vi fikk en dose med mgp historie og så var det klart.

Her dubbet jeg bittelitt ifølge fruen..

Nåvel, Agnete vant fortjent. Vi vinner ikke Eurovision med sangen.. Da måtte vi ha sendt de marsjerende damene med bolleklipp og rosa søplesekker på seg.

Manboobs eller Muffinmage…

Har du for mye penger og for liten hjerne? Kjøp dette produktet!

Nå er de jammen meg igang igjen..

Det er vel knapt noen reklame som går på tv som vekker mer harme enn den om kroppens forfall og de lette løsninger som tilbys gjennom rett og slett å poppe innpå piller i større grad en de mest hardbarka folka på plata i Oslo. Det eneste som vel ville slått denne reklamen var om Northug hadde begynt å reklamere for “sånn kjører du i rundkjøringer”, om Totti ga ut boken “Italienske barskinger på fotballbanen”, om finnene nå kommer med dokumentaren “vi har aldri juksa med blod” eller om fotballfrue gir ut biografien “naturlig er best”…som sommerlektyre..

Hvilken reklame snakker jeg om? Jo; Reklamen som tilbyr alt for både kvinner og menn:

Til alle damer der ute…

Er du nedstemt? Har du humørsvingninger? Har du lite energi? Har du fått muffinmage? Har du tørre slimhinner? Er du overvektig? Har du nedsatt sexlyst? Opplever du rask aldring? Har du sterke pms-plager? Ser du ut som Moskva-Marit? Vil du heller se ut som Claudia Schiffer? Da har vi løsningen… Send More Woman til 1908, få en haug med piller og bli lykkelig i løpet av en liten stund..

Til alle menn der ute:

Er du over 40? Har du nedsatt sexlyst? Har du nedsatt seksuell energi og funksjonsevne? Gråter du lettere og er mer emosjonell? Har du sjeldnere morgenereksjoner? Har du mindre livslyst? Er du nedstemt? Har du lagt på deg på mer kvinnelige steder som rompe, lår og mage? Har du manboobs? Er du overvektig? Har du mistet muskelmasse? Føler du at du eldes raskt? Er du en mann som forandres til en kvinne? Må du ha flere blå piller for å prestere enn John Holmes måtte? Vil du helst se ut som Arnold, Sylvester og Bruce? Ser du mer ut som et skjelett med pølseskinn på? Slapp av.. Vi har selvfølgelig løsningen.. Send More Man til 1908… få en haug med piller og bli lykkelig i løpet av en liten stund..

Nå er det jo slik at i utgangspunktet burde jo dette selskapet egentlig begynne å matche alle menn og kvinner som svarer på dette med hverandre… Litt sånn som Boligjakten og Boligsalg på TV3 jo burde..  Nedsatt sexlyst, nedsatt livslyst, overvektig og eldes raskt høres jo ut som par som kommer til å holde sammen i lang tid pga felles interesser… Og kan man egentlig få muffinmage uten å ha spist en eneste muffins? Hva med ølmage uten å ha drukket øl? De kaller det jo det…og ikke hamburgermage… som sikkert ville vært mer riktig..

Jeg for min del synes det er kult at manboobs tydeligvis forsvinner med inntak av piller.. Snodig sånn sett er det jo at ikke alle disse slanke-kongene trår til med “dagens meny: salat, kylling, vann og to piller for å bli kvitt boobsa”… Og hvorfor gir ikke “puppe-leger” de damene som vil forminske puppene bare ett brett med disse manne-pillene og sier: “to piller hver morgen og kveld inntil du er fornøyd med størrelsen”.. Og hvorfor ser vi ikke folka i slankekrigen… “Komigjen… 3×10 pushups, 3×10 situps, 10 km løping… og 12 piller…vi må jo få av noen kilo…”

At åpenlys idioti får reklameplass i beste sendetid er for meg en gåte.. Hvor dust er man om man tror på dette idiotiske skvalderet?

Det er jo faktisk like dumt som om man skulle feks funnet på å lage en dramasåpeserie om livet på et hotell…

DET ville jo bare vært helt dust!!

For mer pulitzerprisverdig litteratur : Mine Topp 10 innlegg!

 

Jeg løser jernbaneproblematikk på Miljøpartiet De Grønnes måte!

Vi bruker skykroker!!!

Det er jo ingen sak å løse både store og små problemer om man bare våger å tenke litt på samme måte som spesielt Lan Marie Nguyen Berg, Miljøbyråden i Osloregjeringen gjør, nemlig å bare slenge ut en påstand eller et tiltak uten å ha noe å bakke det opp med eller rett og slett bare å forby det uten å ha noe som helst fornuftig svar å komme med på de spørsmål som selvfølgelig kommer. Lan Marie velger jo og å bekjempe spørsmålene på sin egne spesielle måte nemlig å gjemme seg unna og rett og slett gjøre seg utilgjengelig. Nå må hun jo tvinges til å møte opp og svare for hva hun egentlig har gjort..

Nåvel…

En av de store snakkisene innenfor feltet jernbane er jo den berømte Bergensbanens forkortelse som har blitt kranglet om nå snart i 100 år. De blir jo aldri enige og når de nærmer seg en løsning så kommer nye interessegrupper på banen. Nå sist her lokalt var det en som hadde regnet ut hvor mange færre (eller var det fler) algesamleier det ville bli med en ny jernbanebro over Sundvollen. Det har og haglet inn med argumenter for det ene og det andre over mange år…så dette er ikke lett.

Jeg har selvfølgelig sett på denne saken og som jeg så på en ny E16 fra Kroksund til Ve-krysset Her er nye E16 og har kommet opp med en ekte MDG løsning på problemet som ikke vil krumme et eneste gress-strå eller potetåker på sin vei fra Kroksund til samme Ve-kryss: Vi bruker skykroker og henger opp jernbanen i lufta. Da blir alle fornøyde blir de ikke det da?

Hvordan vi skal få det til? Vel, vi setter ned en komitee.. Et råd…om du vil kalle det det.. Da blir det fart i sakene.

Problem solved..!!!

Her er mine Topp 10 innlegg!

Når voksne mobber med viten og vilje…

Endelig kom det et skikkelig tiltak!!

Endelig tok en avis tak i en tekst som plasserer ansvaret der det hører hjemme…hos foreldrene!!

Nåvel.. jeg har skrevet mye om dette før jeg…men dette kan ikke sies for ofte:

Det er jo ikke noe nytt at det finnes mobbing. Der er ikke noe nytt at barn, ungdom og voksne blir plaget og tilogned tar livet av seg pga dette.. Det er også et faktum at alskens regjeringer og utvalg har vedtatt og vedtatt, talt og snakket, vedtatt på nytt og holdt appeller så alle godhjertede mennesker i deres omkrets har fått roser i kinnene..

Men har det hjulpet…? Nix… For:

Det hjelper altså ikke en døyt med appeller når barn vokser opp og ser og hører voksne som snakker dritt om andre mennesker.. Når barn og ungdom ser og hører voksne baksnakke andre mennesker.. Når barn ser og hører voksne som ekskluderer andre mennesker… Når barn ser og hører voksne som har en nedverdigende holding mot andre mennesker… Når barn ser og opplever voksne som ikke klarer oppføre seg som voksne.. Når barn ser, hører og opplever voksne som ikke tar ansvar og viser hvordan man skal løse konflikter og problemer..

Hvordan skal barn lære å oppføre seg når voksne i deres nærhet ikke gjør det? Hvordan skal barn bli ungdom og senere voksne når alt de ser og hører i oppveksten er voksen-idioti..

Har du tenkt på hvordan du snakker med barn i nærheten?

Har du tenkt på hva du sier om andre med barn i nærheten?

Har du tenkt på hvordan du oppfører deg når barn ser deg?

Har du tenkt på din egen oppførsel generelt ?

Har du tenkt på at barn i verste fall kopierer deg?

Har du tenkt på at all din nedverdigende oppførsel, holdning og snakk oppfattes som mobbing…

Kanskje er du en mobber…?

Har du tenkt på det?

Ehh.. Tema-bryllup.. Da hadde ikke jeg blitt gift..

En av de mest klikk-kontroversielle menneskene i bloggverdenen har giftet seg. Pilotfrue har da endelig blitt pilotfrue “for real” og hurra for henne..

Jeg derimot hang meg litt opp i antrekket osv jeg.. Da jeg så bilder fra bryllupet må jeg ærlig innrømme at jeg gikk rett i en kongsbergknekk og så videre i fosterstilling i latteranfall. Pilotfrue har altså klart å kle opp gemalen sin i antrekk helt likt det prinsen fra 3 nøtter til Askepott hadde på seg. Lurer på om de hadde en fyr med fortellerstemme sånn som i 3 nøtter til askepott og?

Hadde fruen her i huset kommet med en sånn ide så hadde jeg bare sagt ja hvis jeg kunne giftet meg i sånn grønn Prima Vera tights og oppblåst gummihanske på hodet.. Videre måttet hun hatt på seg hjemmstrikket bryllupskjole med påheng av geiteragg, kongler, hestehov og små reddiker vi kunne hatt til nattmat. Undertøyet måtte ha vært heklet av sytråd i grelle farger samt at bh’n måtte være to halve kokkosnøtter bundet bak og over med gammal seig spaghetti..

Vårt temabryllup ville da avholdes i gapahuken på Steinerskolens område slik at vi kunne spikket og malt vårt eget barkebrød grillet på bål samt laget seljefløyter for å kunne spille opp til dans. Alle gjestene måtte ha kommet med hjemmelagde kostymer helst i nedbrytbart materiale vi kunne resirkulere dagen etter. Overnattingen ville selvsagt vært ordnet med 8 og 10 mannstelt, og med grovgravd latrine i utkanten av leirplassen beskyttet av en vegg bygd av grankvister.

DA kunne vi hatt et tema-bryllup..

Og så:

Mine Topp 10 mest leste blogginnlegg!

Var det egentlig grisespill? Er hockeyen blitt for “pinglete”..?

Jeg beklager egentlig andre del av overskriften men samtidig bruker jeg den fordi jeg på mange kamper har blitt så oppgitt over den retning norsk ishockey har tatt mht dømming for det menigmann kaller grisespill. Jeg finner meg tilogmed dypt uenig med Geir Hoff i Hockeyextra til tider. Men, selvfølgelig har ikke hockeyen blitt pinglete, det vil den aldri bli, men det har skjedd noe.

Først og fremst tror jeg det er på sin plass å si at det er nok stor forskjell på situasjonsoppfatninger blant oss som er tilskuere basert på om du alltid kun har vært tilskuer kontra om du har vært/er aktiv selv. Men tilogmed innenfor de to grupper blir vi nok aldri enige om det er eller ikke er feks en grisetakling eller en kongetakling.

Men først en oppfordring til Norges Ishockeyforbund hva gjelder dette med policyutvisninger for yngre spillere. Jeg synes dette er en kongeordning for å virkelig sette grense og lære opp ungene om hva som er greit og ikke. MEN: Vær så snill og ta slashing av den lista. Jeg har selv sett spiller på U14 virkelig gå etter puck men treffe såvidt opp på skaft, altså null farlig og for de fleste en 100% vanlig situasjon, to ganger i løpet av 7 minutter og vips “matchstraff”.. Hvis vi ikke har dommere /system som skiller på farlig/ufarlig slashing så bør den bort fra policylista.

Så til de to taklinger som har vært i vinden denne sesongen. Takling bakfra og takling mot hode. Mye er sagt og mye er gjort, men en ting som sjelden kommer frem er at regelboka sier faktisk noe om at om taklende spiller utøver spill rent og motstander konstruerer et feiltreff så skal det ikke dømmes utvisning for takling bakfra eller mot hode. Med konstruering menes altså det at om en spiller er på vei inn i takling og motstander snur ryggen til i siste øyeblikk så kan og bør dommer klare se dette og ikke dømme takling bakfra. Det samme gjelder altså og om en spiller helt tydelig går etter skulder/bryst og motstander så bøyer seg ned i siste sekund.

Jeg skjønner og at det er fryktelig vanskelig for dommere å se alt dette der og da…spesielt i de tilfeller der vi må se 14 repriser for å se hva som egentlig skjedde..men det er jo å håpe at vi bare blir bedre og bedre på å skille det som faktisk er grisespill fra det som er innafor. Man skal jo feks ikke bli straffet fordi man vinner nær sagt alle taklingssituasjoner pga fysikk. Der er norske dommere i Get spesielt for dårlige etter min mening.

Hockey er en knallhard sport. Den er fysisk og det går utrolig fort utpå isen. Det vil skje ting, riktig og galt, men det må sluttes med skriking på minutter ved hver eneste lille kontakt mellom spillere. Hvis det er nullkontakt man vil se så finnes et spill som heter bandy. Jeg snakket med Per Braxenholm etter en kamp for 2-3 sesonger siden da en motstander ble utvist etter en mega-open-ice klin ren takling på en Panthersspiller. Hva mener dere da spurte jeg…var det utvisning? “Det har det aldri vært” var svaret fra Per. Riktignok svarte han på svensk da..men budskapet er jo det samme. Vi må ikke ta vekk det fysiske fra hockey.

Det vi må ta vekk er idiotiet!!

Oslo lever i en Monte Python sketsj..

MDG og de andre lager komikveld hver dag!

Mye kan og skal sies om hva taburettjaget til de forskjellige partiene i Oslo har betydd for sammensettingen av Oslo Byråd, unnskyld.. Oslo Byregjering. At AP kun ville være sjef er helt tydelig siden den godeste Raymond stort sett har stått i “bend over” posisjon siden inntreden i sjefsstolen. Nåvel… Mange vil, inklusive meg selv, dra frem sak etter sak der de miljøoverambisiøse miljødetektivene med æresmedlemskap i Mikke Mus detektivklubb og Miljøagentene, altså alle representantene til Miljøpartiet De Grønne, briljerer med inkompetanse på det faktiske liv nordmenn lever og til tider sliter med.

En av de siste lurifakssakene som føyer seg inn i rekken av “gjør som vi sier, ikke som vi gjør” sakene MDG med Rasmus Hansson i spissen strør etter seg er tilfellet der den samme godeste Rasmus står på talerstolen og tordner mot en kommunes utstrakte bruk av fly for å komme seg til og fra kommunen. Etter endt miljøtordentale der mange miljøaktivister sitter igjen med tårer i øyekrokene i pur glede og nærmest pavetilbedende tilstand setter Rasmus Hansson seg så på flyet hjem…

Rasmus unnskyldte seg i ettertid for denne inkurien i det å leve etter eget ord med at kalenderen var så stram at det var tvingende nødvendig å fly… Denne uttalelsen virker jo grei nok den, om det var noen andre som hadde kommet med den, for når man vet at MDG vil begrense privatbilismen og besvarer alle argumenter om at vi da ikke kommer til å rekke barnehage, skole, jobb etc med at “da må man finne andre løsninger” så blir det litt kokkos at ved kalenderstramhet for MDG selv så er det greit å være miljøsvin..men når vi vanlige ikke fullt så viktige folk har den samme kalenderstramheten så gjelder ikke det samme.

Dette med privatbilisme og diesel er jo og et underfundig kapittel for seg. MDG vil altså forby dieselbiler å kjøre på kommunale veier på dager med høy forurensing. At forgjengerne i politikken ledet an av svada- og tåkefyrstenes yppersteprest Jens Stoltenberg stod på tv og sa i 2007 at dieselbil var det beste for miljøet og så kontrer totalt i 2012 får så være. Det som er et virkelig problem er jo hvordan et slikt forbud skal håndheves.

Det finnes altså veier i Oslo som er statlige men som har en kommunal liten strekning og. Må det da komme opp et skilt som sier at “De neste 300 meter er kommunale, ta god fart og trill forbi med tenning avslått om du har dieselbil”.. Hva med de som bor innerst i en kommunal vei som ender ut på riksveien. Er det da lov å ta fart inne på gårdsplassen (hvis det er plass) og så komme seg ut på riksveien på trillen? Er det lov å dytte bilen for hånd? Taue med bensinbil? Ser for meg familien som skal på skolen der hele familien står strategisk plassert nedover den kommunale delen og vinker familiefar fremover “kysten er klar”…og så setter alle seg inn i bilen nede ved riksveien og kjører dit de skal. Spenning i hverdagen.

Det MDG ikke virker å forstå er jo at et slikt forbud rett og slett bare er ødeleggende for den kampen de selv driver på med for miljøet. Dette er et dusteforslag som folk blir forbanna på. Jeg har sagt det før og sier det gjerne igjen:

Hva med å komme med forslag som skaper entusiasme? Hva med å faktisk gjøre kollektiven så billig at folk flest rett og slett vil bruke det for det er det billigste og beste alternativet inn og ut av storbyene? Gjør det kollektive attraktivt å bruke..det er alt du trenger gjøre.

Jeg og sikkert mange med meg venter i spenning på neste tåkeforslag fra byregjeringen med MDG i spissen. Suppefri onsdag? Tacofri fredag annenhver uke? Mopedforbud på søndager?

Time will show!!

Ha ha Oslo, Dere får dritten dere stemte for!!

En fremtid med MDG ved makten!

Mine Topp 10 mest leste innlegg!

Når du rett og slett ikke kan kjøre bil..

Er du en 60-90 sjåfør? Da bør du kanskje la bilen stå?

I dag, på vei fra Oslo til Hønefoss hadde jeg den ubeskrivelige glede å innhente en bil rett etter den eneste 2-felts forbikjøringsmuligheten på veien mellom Skui-tunellene og ja rett og slett Hønefoss..

Bilen, en FS registrert sølvfarget Peugot uten noe L eller lignende på var en såkalt 60-90 sjåfør.. Nå kunne man jo håpet jeg snakket om kvinnelige kroppsmål, men niks.. Dessverre er betegnelsen 60-90 sjåfør en beskrivelse på de verste av de verste sjåførene på veien. De kjører altså rundt og bremser ned til 60 i svingen og gasser opp til 90 på sletta.

Den fantastiske sjåføren av denne Peugoten var sogar helt nede i 50 i svingene og opp i nesten 90 på sletta…sålenge sletta var inne i en tunell da..for på resten av strekningen var han knapt oppe i 80..

Føret i dag var knusktørt. Det var riktignok mørkt, men det regnet eller snødde ikke så kjøreforholdene var kjempefine de. Jeg vil vel faktisk gå så langt som å si at det egentlig var perfekte kjøreforhold.

Så kjære Peugot-sjåfør på vei mellom Sandvika og Hønenkrysset der du svingte av: Neste tur du er ute på så vil jeg anbefale deg å ta en titt i bakspeilet for å sjekke om du har mange biler bak deg som du kanskje skal slippe forbi.. Det er nemlig når de bak deg blir forbanna nok at de farlige forbikjøringer med medfølgende dødsulykker begynner. Din egoisme på veien skaper farligheter.. Tenk på det neste gang du setter deg bak rattet.

Snille personer ville kanskje anbefale deg å for eksempel ikke kjøre så mye bil på vinteren hvis du ikke er trygg. Kanskje de ville anbefale deg å ikke kjøre når det regner, snør eller er mørkt. Kanskje ville de si at det muligens er lurt å ta seg et kurs til..

Jeg derimot, og mange med meg, vil helst at du, om du ikke skjerper egget, tar opp førerkortet ditt, klipper det i mange mange små biter, putter det i en liten kiste som du snurrer kjetting rundt før du setter deg i en robåt og ror midt ut på Mjøsa og senker førerkortet ditt. Så drar du hjem, selger bilen og bruker penga på taxi, buss og tog for vi andre trafikkanter vil ikke ha deg på veien. Du er farlig!

Det er ingen kjøreskoler som lærer bort 60-90 kjøring. Det er heller ingen kjøreskoler som lærer bort gåsemor-kjøring. Se i bakspeilet og slipp trafikk forbi om du ikke holder flyten i trafikken. 70 i 80 sonen er IKKE å holde flyten…

Fartsgrenser, blinkys, etc.. Hvor vanskelig er dette egentlig…

Da morsdag var noe ungene ordnet!

Det er søndag 14 februar og jeg sitter godt plassert i godstolen med kaffekoppen på armleendet, Disney på tv og unger i sofaen. Mor ligger og sover, det er tross alt morsdag i dag. Da fortjener hun en lengre sovemorgen. Nå skal det sies at vi er flinke til å dele på akkurat det, men jeg stod selvfølgelig opp i dag. Når hun våkner og står opp så blir det til en god kopp kaffe og en omelett jeg har stående i ovnen. Blomster og hilsener i lokalavisen har hun og fått.

Det er når jeg så sitter her og har gjort klar det meste at jeg tenker tanken som overskriften sier.. “Da morsdag var noe ungene ordnet”.. Dvs det var ikke bare ungene da..det var ungene i barnehagen som feks tegnet osv.. Det var unger på barneskolen som tegnet og laget kort osv..

Når var det vi gikk fra barnetegninger og kort til “morsdagsbuketter” på butikken til 179,- ?

Har vi mistet litt grepet på hva morsdag/farsdag egentlig handler om? Har vi rett og slett overlatt alt til handelsstanden? Ikke misforstå meg damer, men som mamma, vil du helst ha noe barna har laget personlig til deg eller vil du ha noe handelsstanden gjerne vil ha 200% fortjeneste på fordi det er en sånn “dag” igjen.

Tenk hvor morsomt det hadde vært om skoler/barnehager igjen sørget for at barna måtte bruke kreativiteten litt og faktisk lage noe personlig isteden for å kun stå foran det utrolig vanskelige valget på å velge mellom stor eller liten morsdagsbukett på blomsterbutikken..

Burde vi ikke prøve å skru hvertfall mors- og farsdagsklokken noen år tilbake og så se om vi kan få dagen tilbake til det det handler om.

Nåvel, gratulerer med dagen alle mammaer. Jeg benytter anledningen til å spesielt gratulere denne mammaen:

Hun er en fantastisk, empatisk, snill, morsom, kjærlig, tålmodig, utålmodig, inkluderende, omsorgsfull raus og elskelig mor.