TV 2 Hockeyprat; Meget anbefalbar podcast

Denne ukens podcast med Sjur Robert Nilsen og Roy Kvatningen kan virkelig anbefales. Mange virkelig gode poeng rundt dette med utvikling av norsk ishockey.

Podcasten kan du høre HER <– klikk

Hør tanker om antall isflater, treningskultur, målsetting for hjemlige klubber, målsetting i A-VM og mye mer.

Hør Sjur Robert Nilsen snakke om barnehockey og forsvarstale for tute-hockey som også Canada og Usa nå tar etter og ikke avskaffer. Det er slik man beholder bredden av barn.

Samtidig må det også være lov å stille krav.

Hør tankene om at nye haller ikke trenger være DNB-Arena alle sammen.. man kan bygge treningshaller som kun har det man trenger og et par garderober.

Hvorfor er ikke Norsk hockey bedre enn den er?

Hør hva de mener om i hvilken ende av klubb man må begynne satsingen/styrkingen.

Hør tankene rundt dette med bruk av utlendinger og yngre klubbspillere

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Get 2019-2020; Får alle lag klubblisens?

Klarer alle 10 lag å fremvise positiv egenkapital?  (editert)

Det er et krav at lagene skal ha positiv egenkapital for å kunne være med i Get. Historien viser nok dessverre at klubber får lisens på tross av dette, og spesielt da kanskje klubber med en viss tyngde i Norge. De fleste skjønner jo at det går an å gå på dunken en sesong og havne ut med røde tall, men da må krana skrus igjen sesongen etter og kanskje må man akseptere middels resultater en sesong eller to inntil man får positive tall på blokka igjen.

Det er hvert fall hinsides dumt i mine øyne å signere spillere på lønninger etc om man ikke egentlig har penger men håper disse spillerne vil løfte laget slik at publikum, sponsorer og andre stiller opp og økonomien igjen blomstrer.

Det er fullt forståelig at en Get-klubb får en -1- mulighet om man har fått en knekk, men om man fremviser negative tall sesong på sesong bør lisensnemda bruke sin myndighet og vekke lag/klubb med en tøff avgjørelse.

Jeg liker ikke å slenge ut altfor mange påstander farget av personlig tankegang…men jeg tror dessverre ikke at lisensnemda vil behandle de største klubbene på samme måte som nykommere inn i Get.  Det føles litt som om det er “vil du leke med de store så må du ha ting i orden” mens de store kanskje slipper unna med røde tall i litt for stor grad.

 

Jeg er ikke helt sikker på når klubbene får tildelt klubblisens.. Man får bare følge med.

 

Klubblisens:

15 mars var fristen for å rapportere inn balanse, resultat + budsjett pr 31.12.

Klubber med negativ egenkapital måtte også da legge ved en handlingsplan. Så inngås en kontrakt med NIHF der det blant annet står:

Lisensinnehaver setter opp delmål for å oppnå en poengsum som innen 3 år tilfredsstiller kravet for rating og egenkapital i klubblisensreglementet § 7. Delmålene skal måles per 31.12 frem til godkjent rating og positiv egenkapital er oppnådd. Delmål settes opp i NIHF’s fastsatte rapporteringsskjema «Handlingsplan_Budsjett» og tar utgangspunkt i klubbens budsjett.

 Brudd på måledatoene for delmål skal straffes med reaksjoner i henhold til klubblisensreglementet § 10.

Klubblisensreglementet kan leses HER <– klikk

 

 

Frisk Asker

Får de, har de fått klubblisens for sesongen 2019-2020?

Det meldes om full kontroll.

 

Storhamar

Får de, har de fått klubblisens for sesongen 2019-2020?

 

Stavanger

Får de, har de fått klubblisens for sesongen 2019-2020?

 

Vålerenga

Får de, har de fått klubblisens for sesongen 2019-2020?

 

Sparta

Får de, har de fått klubblisens for sesongen 2019-2020?

 

Lillehammer

Får de, har de fått klubblisens for sesongen 2019-2020?

Skriver på FB at regnskap ikke blir klart til årsmøte

 

Manglerud Star

Får de, har de fått klubblisens for sesongen 2019-2020?

 

Stjernen

Får de, har de fått klubblisens for sesongen 2019-2020?

 

Narvik

Får de, har de fått klubblisens for sesongen 2019-2020?

 

Grüner

Får de, har de fått klubblisens for sesongen 2019-2020?

Melder om full kontroll på økonomien

 

Så;

Legg gjerne inn en kommentar med utfyllende informasjon, eller send meg en epost på [email protected], alternativt send en melding på Facebook.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Ringerike SV tok meg på ordet og besvarte spørsmål

I innlegget mitt om lokalvalg og lokale spørsmål så oppfordret jeg de politiske partier i Ringerike til å sende meg en mail der de besvarer de spørsmål jeg har. Nå har første parti gjort dette.

Erlend Ødegård Kåsereff, Ringerike SV sendte meg en melding på messenger (som er like greit som mail) og jeg gjengir dette selvfølgelig uten å pynte på noe som helst.

Hei Jim!

Jeg er 2. Kandidat for SV i Ringerike og var også leder for programkomiteen våres. Så innlegget ditt i avisa og tenkte å skrive et svar til deg. Du stilte en del spørsmål som er vanskelig å svare kort på. Jeg skal prøve å gi et godt mulig svar, men det er bare å si ifra hvis du ønsker ar det skal utdypes. Som liste kandidat på kumulert plass er jeg selvfølgelig åpen for å møtes å høre dine innspill over en kaffekopp. Håper også de andre partiene gir def tydelig svar.

På spørsmål om tanker rundt Hvervenkastet:

Hvervenkastet er et spennende område. Det er viktig for folk som bor der å ha det de trenger tilgjengelig, jeg er selv positiv til matbutikk på Hvervenkastet, men vi har ikke et avklart standpunkt på Hvervenkastet men kan si at vi jobber med en helhetlig uttalelse Sett i sammenheng med nye E16 kan drive trough og resturanter være spennende ideer. Folk som skal på hytta kan definitvt stoppe på hvervenkastet, da vil det trengs flere parkeringsplasser.

Hva med fiansiering av veier etc lokalt?

SV sier ikke kontant nei til bompenger. Finansiering må til. Men det er ikke vår ønskede løsning. Når det gjelder de som ikke har annet valg (folk i distrikta pg lavinntektsfamilier) så må vi finne løsninger for å jevne det ut dersom vi skulle hatt bompenger. Vi er opptatt av nære tilbud over hele kommunen, uansett hvor man bor. Levende distrikt er viktig og ingen skal straffes for å bidra med det.

Parkering etc når/om Ringeriksbanen står ferdig?

Ny infrastruktur og bygging må innrettes så den nye stasjonen blir lettest mulig tilgjengelig. Vi må selvfølgelig ha parkeringsplasser i nærheten av stasjonen samt gode busstilbud på de tidspunktene hvor de er spesielt nødvendig. Enkle tiltak som bru fra stasjonsområdet til Hengsle kan fort gjøre stasjonen mye mer tilgjengelig for mange. Da kan man gå og la bilen stå.

Levende sentrum?

Mye som kan gjøres her, men vi ønsker særlig å sette fokus på å samarbeidet med det lokale kulturlivet for å sørge for liv på sentrum og kanskje musikkelever på Ringerike videregående kan ha kafekonserter på lørdagene? Bondemarkeder, boddager og småfestivaler er også spennende ideer. Vi ønsker å se på muigheten for å arrangere festivaler i hønefoss. Vi ønsker også å løfte idretts-Ringerike sammen med hockeylag og hønefoss osv. og få til happenings på sentrum. Sky is the limit.

Butikkdøden må også løses. Men som i næringslivet ellers må det være attraktivt for kunden å komme dit. F.eks. de kafeene som gjør det bra i Hønefoss sentrum idag (Clint og Eger) er ikke bare en vanlig 8-16 kafe, men de har et tilbud utover det. Vi ønsker også å gjøre det mulig for flere folk å spise ute. Her har ikke vi alle svarene, men et godt samarbeid med lokalt næringsliv og andre aktører kan bidra til dette.

Hønefoss Skole?

SV ønsker ikke nedleggelse av Hønefoss skole. Vi ønsker at når nye Ullerål skole står ferdig skal arbeidet for å ruste opp Hønefoss Skole i gang settes.

Eiendomsskatt?

SV er for eiendomskatt, selvfølgelig med en tydelig sosial profil. Vi vil også skatte mer på næringseiendommer. De som har mest skal bidra mest.

Barnetrygd/sosialstønad?

Når det gjelder barnetrygd var det et krav for SV ved forrige valg at den skulle prisjusteres. Vi har foreslått i flere ganger kommunestyret at barnetrygden skal tas vekk som inntekt for sosialhjelpsmottakere. Flertallspartiene med Høyre og Arbeiderpartiet i spissen har konsekvent stemt imot dette. Det er drøyt at de eneste familiene som ikke får glede av økt barnetrygd er de aller fattigste.

Veivedlikehold?

Vi ønsker også gode og trygge veier. SV vil at kommunen kontinuerlig skal jobbe mot å ha veier uten hull og farlige sprekker. Vi ønsker at særlig tungtransporten skal ferdes på veiene rundt byområdene og vil derfor se på tiltak for å sørge for at de ikke kjører gjennom byen unødvendig. Det er mye dårlige veier som ikke får nok oppmerksomhet og har betydelig hull over lengre tid. Vi ønsker også bedre vedlikehold av gang og sykkelveier. De må heller ikke glemmes dersom vi ønsker at folk skal ferdes uten bilen. F.eks. måking om vintern og god sikring.

E16?

SV er mest positive til banen, men vi kommer ikke utenom veien. E16 gir store muligheter, f.eks. i Sokna vil flere folk på hyttetur stoppe innom for å lade bilen og legge igjen penger på f.eks. Rustad. Da trengs flere hurtigladere. Veien gir positive ringvirkninger og derfor er det viktig at alle som blir berørt får komme til orde for hva som kan gjøres for at de skal få mest mulig ut av vei og ikke minst bane. Ofte er det enkle løsninger som flere hurtigladere som må til. Det er det folk som bor i de forsjellige områdene som har best svar på, de MÅ lyttes til.

Gratis idrett for barn?

SV har som prinsipp at alle barn skal kunne delta på fritidsaktiviteter, idrett og kulturskole uten at det skal stå på foreldrenes lommebok. I første omgang vil vi jobber for at de barna som har aller minst skal få delta, gjennom subsidiering og gratistilbud. Også håper vi å etterhvert gjøre det enda billigere for alle.

 

Takk skal du ha Erlend Ødegård Kåsereff, Ringerike SV

 

Artikkelen i Ringblad : HER

Loppemarked Ringerike Steinerskole lørdag og søndag

Denne helgen: Lørdag 10-16, Søndag 11-15

Det er nok en gang på tide med et loppemarked på Ringerike Steinerskole.

Inntektene går til 8 og 9 klasse sin klassetur.

I tillegg til vanlig loppemarked med lopper av all verdens ymse ting, inklusive et stort rom for klessalg, vil det også være en Krambod med salg av diverse brillefine varer. Disse varene, strikkede, bakte, pressede, etc etc er det verdt å få med seg.

Det vil være diverse aktiviteter for barn; Ansiktsmaling, lykkehjul, glittertattovering og mye mer.

Steinerskolen ville ikke vært Steinerskolen om man ikke hadde en kafe i tillegg. Kafeen vil selge varm suppe, kaker, kaffe, vafler osv. Vaflene kan forøvrig dekoreres med syltetøy fra Røyse bær- og frukpresseri.. og når du har gomlet deg gjennom en 4-5 av de vaflene kan du tusle opp i kramboden og kjøpe med deg syltetøy hjem.

Har ikke cash sier du? Spiller ingen rolle: Her kan du vippse!

 

Ps! Har du noen fine ting, møbler, sportsutstyr, etc  hjemme du tenkte kvitte deg med? Som du tenker noen andre kan få nyte godt av? Kjør de opp til Steinerskolen før klokken 20.00 i dag og støtt 8 og 9 klasse sin klassetur 🙂

 

 

Litt mer om Get-lagene 2019-2020

Hvor mange årsmøter presenterer negativt resultat?

Det er årsmøtetid og Get-lagenes regnskap skal frem i lyset. Det som er interessant er jo hvordan 2018 endte pr lag/klubb og hvordan budsjettet ser ut for 2019. Det er litt “kokos” at sesong og regnskap ikke følger hverandre, men totalbildet blir uansett relativt riktig. Nå skal det sies igjen at noen klubber etter eget utsagn har hatt trøbbel med regnskapssystemet fra forbundet, som da påstås å ha surra til oversikten på økonomien…som igjen er snodig når man vet feks at Ringerike ikke hadde problemer med det (fra kilde).

Det er fortsatt slik at det under her er Get-ligaen 2019-2020. Men hvem vet, det er ikke sikkert det er Get-ligaen ser slik ut i september.

Det kunne være interessant å se alle Get-klubbers egenkapital inngang 2019 + leverandørgjeld etter endt sesong + budsjettet i grove trekk for 2019.

Skal lisensnemda ha noen reell funksjon og betydning bør det vel vises noen muskler snart der og?

 

 

Frisk Asker

Nybakt norgesmester og da kvalifisert til CHL. Det ble tidlig da kommentert på sosiale medier om Frisk Asker skulle delta eller ikke. Det kan jeg med meget kvalifisert kilde da bekrefte: ***Vi i Frisk har full kontroll, positiv egenkapital på nærmere en mill, og sponsorer som betaler nesten hele deltagelsen i CHL. Og som du sikkert forstår ga det oss ett veldig bra bidrag ved at vi gikk hele veien***

 

Storhamar

Ingen spesielle nyheter siden sist annet enn spilleroverganger. Storhamar også nevnt som sagt i forbindelse med regnskapssystemet Sparta klager på. Siste store nyhet er vel at #41 Patrick Thoresen har tatt skjegget.

 

Stavanger

Ingen spesielle nyheter siden sist annet enn spilleroverganger. Mest interessante der er vel at Tommy Kristiansen er back i Stavanger.

 

Vålerenga

Ingen spesielle nyheter siden sist. Siste nyhet på FB-siden er at Roy Johansen tar 2 nye år.

 

Sparta

Har ikke hørt mer om regnskapssystemet eller rettslige skritt. Spilleroverganger skjer. Siste store oppslag er om arenaleie der det viser seg at Sarpsborg kommune er blodsugere på arenaleie i forhold til andre kommuner. Men først, det heter nok “i kjølvannet” og ikke “i kjølevannet” av et oppslag 🙂 Nåvel.. Sparta skylder Sarpsborg kommune 1,2 mill. De ønsker en nedbetalingsordning over 5 år. (Jim sin kommentar: Hva hjelper dette egentlig… vil ikke ny million i hall-leie komme også neste sesong?)Vi kan håpe Sarpsborg kommune ser Sparta sin verdi og sterkt setter ned denne leien. Når det er sagt;

Jeg oppforderer herved alle landets kommuner til følgende:

Bli med å skap et inkluderende godt idrettsmiljø for barn ved å la idrettslag trene gratis i haller/på baner etc for alle barn opp til for eksempel 13 år. Det er hinsides idioti at barn skal holdes utenfor fysisk idrett på grunn av kommunens egen inndriving av leie, som skaper kunstig høye medlemsavgifter/treningsavgifter.

 

Lillehammer

Ingen spesielle nyheter siden sist annet enn spilleroverganger. Mange som trodde Lillehammer ville miste Noer… det gjorde de ikke, han signerte for 2 nye år.

 

Manglerud Star

Jeg skrev tidligere: “Manglerud Star drives sunt etter hva jeg vet, og man leser lite om surr og rot fra den kanten”. og “Krysser fingre for at ikke noe skjeletter dukker opp i media fremover mot sesongstart”.

Men;

Nå har det ikke dukket opp noe i media, men etter sigende er ikke alt som det skal med økonomien i Manglerud Star heller. Det snakkes om lite midler på slutten av sesongen, dårlig med utstyr, ubetalte lønninger + leverandørgjeld etter endt sesong. Nå er dette selvsagt dette “etter sigende”, men ser at årsmøte i Manglerud Star skal avholdes 30 april og da kommer vel det meste på bordet om ikke alt er på stell med økonomien. Jeg vet ikke hvordan det står til med egenkapitalen i Manglerud Star, men de må vel også “levere varene” til forbundet for å få klubblisens de også? Uanset ser jeg at det signeres spillere i Manglerud Star om dagen, så lag i en eller annen form blir det.

 

Stjernen

Jeg skrev forrige gang; Dessverre er Stjernen et av lagene som sliter med gjeld på grunn av gammel moro. Det ble hvert fall på et tidspunkt presentert en negativ egenkapital på 1,8 millioner ved utgang 2018.

Etter å ha tenkt litt mer på dette og det faktum at de gikk med 650 tusen i minus i 2018 må jo bety at de fikk ja fra lisensnemda på tross av en negativ egenkapital på en million pluss ved utgang 2017?

Det ja’et kan umulig ha blitt gitt uten en plan for å bli kvitt gjelda i løpet av en viss tid. Hvordan skal lisensnemda egentlig kunne gi Stjernen klubblisens for kommende sesong uten at full gjeld innfris og realistisk budsjett legges frem? Det kan vel ikke aksepteres videre økning av gjeld?

Bedre da og ta samling i bånn og begynne på nytt?

Stjernen har kommet ut med en pressemelding som kunngjør at de ønsker å danne aksjeselskap for å styrke økonomien. Det skrives også at det er ca 1,5 millioner som gjenstår å betale på gammel moro. Det sies at det trengs et løft utenfra…men hvor lenge skal man evt vente fra lisensnemdas side før de gjør som med Lørenskog og sier nei?

 

Narvik

Ingen spesielle nyheter siden sist annet enn signering av spillere. Ikke lest/hørt noe om trener.

 

Grüner

Ingen nyheter.

 

Så;

Legg gjerne inn en kommentar med utfyllende informasjon, eller send meg en epost på [email protected], alternativt send en melding på Facebook.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

1 divisjon ishockey; Lag og tropper pr 24 april

Det bygges lag mot en spennende sesong

Påsken er unnagjort og noen av lagene er kanskje allerede i gang med trening? Jeg har forsøkt å ta en titt gjennom alle lags FB–sider pluss hjemmesider for å se hvem som er signert, enten som fortsettelse eller ny-signert. Konstantering: Det har ikke skjedd så mye på lagbyggefronten i påsken underlig nok, masse fritid er jo glitrende tider for hockeyjobbing.

Jeg har full forståelse for at lagene kjører egne opplegg mht nyheter om signering av spillere, jeg håper bare at mange ser interessen av å ha en side med samlede tropper slik at man slipper bla seg gjennom 9 forskjellige sider for å få med seg nyheter fra 1-divisjon.

På Ringerike bygges det i disse dager enda mer tribuneplass, dette skjer i svingen bortenfor der bortesupportere har sitt tilhold, og blir vel da sikkert den nye bortesupporterplassen. Håpet er at det også kommer noe varme annet enn det varmende oldboysspillet tirs/tors/søndag i hallen den kommende sesongen.

Furuset har signert Petter Wiik og Pål Dahlstrøm som trenere kommende sesong.

Tønsbergs ishall oppgraderes og de må trene i/på Brunstad inntil hallen er ferdig rehabilitert.

Det skal være, eller har akkurat blitt avholdt, årsmøte i de fleste klubber i disse dager, jeg regner med det kommer mye nytt og flott ut av alle disse møtene.

1-divisjon i år skal altså spilles med 9 lag. Hvert lag kan bruke inntil 6 spillere som ikke har norsk pass, eller ikke går innunder andre typer kvote, pr seriekamp. 2 lag skal ved endt seriespill i kvalifisering for Get. Hvordan man løser “bunnstriden” kommende sesong har jeg ikke oversikt over siden 1) det kun skal være 8 lag i 1-divisjon sesongen etter, og 2) 2-divisjon (sett opp mot forrige sesong) nå inneholder 2 lag.

 

Jeg tar gjerne imot nyheter om stort og smått som kanskje vil ha interesse for flere. Som jeg skriver under her; Om det er spillere som er under kontrakt for kommende sesong, som ikke er nevnt, tar jeg gjerne imot en epost/melding på dette fra lagene selv eller noen som vet.

 

 

Til trenere/lagledere/sportslig ledere/andre:

Jeg er freidig nok til å oppfordre alle 1-divisjonsklubbene til å sende meg oppdateringer, selvsagt etter de har briljert på sine egne medie-sider, slik at jeg kan oppdatere tropper inne på denne samle-listen. En liste allerede nå over spillere som er signert pr nå eller er på kontrakt allerede hadde vært suverent.

 

Så;

Tar gjerne imot epost på [email protected] eller melding på messenger med bekreftede spillere/link til liste. Legg meg også til på snap: Jimbo-33

 

 

Ringerike

Målvakter:

 

Backer:

Dennis Ryttar, Andreas Adolfsen

 

Løpere:

Michael Söderberg, Fredrik Dahl, Petter Ellefsen

 

 

Comet

Målvakter:

Kristian Høvik

 

Backer:

 

Løpere:

Håkon Vaglen, Ole Sydvold Johannessen, Henrik Holme, Alexander Høvik, Herman Kopperud

 

 

Hasle-Løren

Målvakter:

 

Backer:

 

Løpere:

 

 

 

Gjøvik

Målvakter:

 

Backer:

 

Løpere:

 

 

 

Nidaros

Målvakter:

 

 

Backer:

 

 

Løpere:

 

 

 

Tønsberg

Målvakter:

Noah Basterås-Bøhn

 

Backer:

Adrian Emil Rasmussen, Daniel Losnedal

 

Løpere:

Jens Pedersen, Håkon Kvernberg, Remy Gaussen

 

 

Furuset

Målvakter:

 

Backer:

 

Løpere:

 

 

 

Lørenskog

Målvakter:

 

 

Backer:

 

Løpere:

 

 

 

Haugesund

Målvakter:

Mats Stemre Smedsrud

 

Backer:

 

Løpere:

Markus Kankaanranka, Thomas Fosmark

 

 

 

Så, det var de jeg har oversikt over pr nå. Tar gjerne imot epost på [email protected] med bekreftede spillere/link til liste, eller finn meg på FB og send meg meldinger der som noen gjør.

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Dette er Get-ligaen 2019-2020

Hvordan står det til nå? Er alt på stell?

En norgesmester er kåret. Laget kommer til å sutte på karamellen en liten stund før de pakker bort gullhjelmen, henter fram treningstøyet og ser fremover mot ca 10 september 2019 da serien kjøres i gang igjen.

Dessverre så har det vært slik i Get-ligaen de senere år at klubber har mistet plassen sin på grunn av økonomi. Økonomi fra inneværende sesong pluss gjeld på gammel moro. Tønsberg og Lørenskog er eksempler på dette. Opptakten til sesongen 2019-2020 ser ikke ut til å by på annet heller dessverre. Ikke for alle klubber selvsagt, men for noen. Nå kan det nok hende at noen rykter/avisoppslag er storm i vannglass, men “ingen røyk uten ild” er det vel noe som heter.

Angående overskriften i innlegget; Jo, dette er Get-ligaen 2019-2020 pr skrivende stund, altså 22 april. Men hvem vet, det er ikke sikkert det er Get-ligaen ser slik ut i september. Til det har det vært for mye surr de senere år til å ta for gitt allerede nå.

 

Frisk Asker

Nybakt norgesmester etter å ha ligget utenfor topp 4 da sluttspillet starter. Slo Lillehammer og Vålerenga på vei til finalen og mesterskapet. Kvalifisert til CHL. Allerede leses kommentarer på nett rundt lagets deltakelse i CHL og kostnadene i forbindelse med dette. Man får vel tro at Frisk Asker selv har kontroll på dette og at deltakelsen blir udelt positiv for spillere og klubb. Jeg har ikke lest noe negativt rundt regnskap etc fra Asker så går ut ifra at klubb har stålkontroll på dette.

 

Storhamar

Tapende finalist i norgesmesterskapet etter å ha kommet på andreplass i serien. Var i toppen stort sett hele forrige sesong men måtte se seg slått av Vålerenga. Laget med flest tilskuere i snitt pr hjemmekamp har vel lite problemer med økonomien skulle man tro. Dog leses at Storhamar i likhet med Lillehammer og Sparta har trøblet med et regnskapssystem fra Forbundet og mener dette gir bidrar til negativ økonomi. Etter hva jeg har fått med meg så har Ringerike benyttet samme regnskapssystem forrige sesong uten problemer i det hele tatt… kanskje en Hønefoss-tur er innafor?

 

Stavanger

Stavanger startet litt tregt forrige sesong men spilte seg opp og opp inntil sesongen ble avsluttet men tredjeplass. I sluttspillet leverte de varene sammen med Sparta i noen meget severdige kamper men måtte se seg slått av Storhamar i semi’n. Har ikke, og kommer trolig ikke, til å høre/lese noe negativt rundt økonomi fra Stavanger. Det virker å være stålkontroll på det meste i Dnb-Arena. Stavanger er i full gang med å signere profiler for å igjen kunne stå som norgesmestere.

 

Vålerenga

Vålerenga var grunnseriens suverent beste lag forrige sesong. Vålerengas førstefemmer var seriens poengkonger de luxe og produserte så mye at de andre femmerne nær sagt bare kunne konsentrere seg om å holde nullen. Dessverre så det ut til at hardkjøret med +/- 24-25 minutter hver eneste kamp ga utslag da sluttspillet startet. Litt av piffen i førstefemmeren var borte og da ble det tungt å vinne kamper for Vålerenga. Har ikke lest noe økonomisk negativt rundt klubben annet enn at Vålerenga selvsagt taper penger på å ikke ha egen hall og kunne bygge opp tilskuertall slik som Storhamar/Stavanger har. Vålerenga snittet ca 1000 forrige sesong mens de to største er oppunder 4000.

 

Sparta

Dessverre er Sparta en av de klubbene som har presentert vanskelig økonomi etter endt sesong. Sparta er et av lagene som da mener det nye regnskapssystemet har kludret til økonomien såpass mye at Sparta faktisk har snakket om rettslige skritt mot Forbundet for å få erstattet noe av tapet. Merarbeidet med dette regnskapssystemet samt dopingsaken sies å være mye av grunnen til at man ikke har fått jobbet så mye på inntektssiden som man ville/måtte. Jeg synes det kanskje blir litt drøyt å komme etter endt sesong med dette, men om man kan dokumentere relle tap på grunn av dette så har man kanskje en sak. Men om klubbøkonomien er i fare på grunn av et system så bør man kanskje innføre eget system også der man følger med på “penger inn og penger ut” og rope stoooopp når man begynner bruke penger man ikke har.

 

Lillehammer

Lillehammer endte på 4 plass i grunnserien og fikk tildelt Frisk Asker på grunn av de andre klubbenes valg. Kvartfinalen ble en bortebane-legendarisk-sak, men vi alle vet jo hvordan det gikk. Lillehammer er også nevnt i dette regnskapssystem-snakket sammen med Storhamar og Sparta. Jeg har tilogmed lest kommentarer der Lillehammer-supportere frykter for klubblisensen på grunn av dette. Jeg sier igjen: Det ville jo vært absurd om et regnskapssystem fra Forbundet ga så mye påvist surr i regnskapet at det samme Forbund skulle nekte å gi klubblisens på grunn av det samme regnskapssystemet.

 

Manglerud Star

Manglerud Star endte på en 7-plass i grunnserien, sa seg vel fornøyd med det, møtte Vålerenga i kvartfinalen og røyk som alle forventet. Manglerud Star drives sunt etter hva jeg vet og man leser lite om surr og rot fra den kanten. Manglerud Star bygger sten for sten og har gjort det lenge. De er et hardtarbeidende lag som tar poeng fra alle når det stemmer. Jeg regner med det samme i sesongen som kommer. Krysser fingre for at ikke noe skjeletter dukker opp i media fremover mot sesongstart.

 

Stjernen

Stjernen endte etter sterk kniving mot Manglerud Star på en 8-plass i grunnserien. De møtte Storhamar, ga de kamp i kamp-1 men det endte med sweep 4-0 og tidlig sommerferie. Dessverre er Stjernen et av lagene som sliter med gjeld på grunn av gammel moro og “oversatsing med penger man ikke hadde?”. Det ble hvertfall på et tidspunkt presentert en negativ egenkapital på 1,8 millioner etter endt sesong. Videre har det blitt sagt at Stjernen skulle i møter med lisensnemda i april for å presentere saken. Etter hva jeg kan skjønne så må Stjernen presentere en plan for å bli kvitt 1,8 mill i gjeld, samt vise til midler gode nok for å kunne delta i sesongen 2019-2020. Det ville jo være meningsløst om Forbundet og Lisensnemda fraviker egne krav om positiv egenkapital etc “bare fordi det er Stjernen… og ikke Grüner feks”. Alle lag må jo behandles likt. Jeg har blitt fortalt at det er en avtale mellom Forbund og Stjernen der de vel har frist til 31.12.19 for å vise progresjon i økonomien, men da må det vel vises progresjon oh ikke forverring av egenkapitalen.

 

Narvik

Vinner av 1-divisjon to år på rad og endelig klar for opprykk denne sesongen. Starter sin Get-tilværelse med å kvitte seg med treneren som har løftet laget opp på bakgrunn av “småpenger”. Det signeres spillere kan man se, men det er, etter hva jeg har fått med med, ingen nyheter på trenerfronten. Om jeg har fått med meg dette riktig så ble Eronen først tilbudt en 12-måneders kontrakt for å være Get-trener, men etter årsmøtet ble dette tilbudet trukket og nytt tilbud om 8,5 måneders kontrakt lagt på bordet…der Eronen i tillegg måtte være trener på breddesiden. Jeg har selvsagt ikke noe å si oppe i Narvik, men jeg tror kanskje styret i Narvik sterkt undervurderer jobben det er å være trener i Get. Du møter ikke opp i august, klapper i henda, sier “velkommen til ny sesong”, og “nei, skal vi trene på noen opprundinger a?”.. Jeg håper ikke styrets innsparing på trenerfronten allerede før sesongen er en indikasjon på at Narvik ikke er økonomisk klare for Get.

 

Grüner

Overraskelseslaget fra Dælenga klarte kvalifiseringen og er klare for Get. Eller er de det? Det har vært putt stille fra Oslolaget siden opprykket var klart. Ingen signeringer offentliggjort som jeg har fått med meg. På ryktefronten, og jeg poengterer ryktefronten, sies det at flere av spillerne ikke vil/kan være med opp i Get på grunn av jobb/familie. Det sies og at Oslo Kommune ikke akkurat har jublet over hva som må til i Grünerhallen. Grünerhallen skal jo rehabiliteres i sommer (dekke/vant) men alt det andre som må til er det vel ikke budsjettert noe sted for. Som hockeyinteressert så kan man jo håpe at “no news er good news” enn så lenge. Grüner her vel heller aldri vært noe big-spenders på spillerne…men noe må forandres der også. Du kan ikke spille Get og finansiere det meste selv. Husker fra flere år siden i 1-divisjon da en kompis var trener der.. og fortalte om en back som satt i garderoben før match og fortalte alle at “i dag blir det bare håndleddskudd, har ikke råd til ny kølle før lønn”.. og sånn ble det.

 

Så;

Legg gjerne inn en kommentar med utfyllende informasjon, eller send meg en epost på [email protected], alternativt send en melding på Facebook.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Syklister til besvær i trafikken

Det er vel kun en ting som kan konkurrere med kommentarfeltene til artikler om bompenger og dopingsaker i norsk idrett, og det er kommentarfeltene som syder hver eneste vår da artikler om syklister i trafikken børstes støv av og legges ut på nytt for å forsøke skape noe forståelse mellom partene.

Men hvordan er nå dette egentlig igjen?

Har de lov å sykle på veien?

Skal de sykle på gangvei?

Er de pålagt å slippe forbi?

Hvor mange er de lov å være i bredden?

Det heter seg jo i vegtrafikkloven at man skal ferdes i trafikken med varsomhet og ikke være til fare eller unødig hinder for andre (sånn cirka). Videre er det jo slik at som syklist er man å anse som et kjøretøy og derfor må følge alle trafikkregler som er for nettopp kjøretøy. Her synes jeg syklister synder endel. Hvem har vel ikke ligget bak en syklist frem mot et lyskryss, det blir rødt, hvorpå syklisten hiver sykkelen opp på fortau og krysser krysset i fotgjengerovergangen for så å hive sykkelen ut på vei igjen.

Ja, syklister har lov å sykle på landeveien. Dog skal de da følge trafikkregler som sier dette med å ikke være til unødig hinder for andre.

Nei, de skal ikke være på gangvei, det er vel en fordel at de ikke er der med mindre de holder gang- og sykkelfart.

Er de pålagt å slippe forbi? Vel, en ansatt i Statens Vegvesen sier at -hvis det blir lang kø, må syklistene svinge inn til siden. Her synes jeg mange syklister synder mye på lik linje med traktorer og andre saktegående kjøretøy.

Hvor mange kan syklistene være i bredden? Vel, den samme ansatte i Statens Vegvesen sier at -hvis veien er oversiktlig og det er lite trafikk kan dere sykle to i bredden. Her er vel det største problemet mellom syklister og bilister. Mye uvitenhet skaper frustrasjon.

Det skal sies at jeg synes syklister i treningsmodus har blitt bedre. Det største problemet er mosjonister som ikke tar hensyn whatsoever. Jeg mistenker at det er akkurat de samme mosjonistene som terroriserer i langrennsløypene på vinteren.

Men, det aller aller verste er når man kommer bak en klynge med syklister som faktisk bruker hele veibanen og på ingen måte viser tegn til å ville legge seg inn eller skape rom. Da begynner nemlig de farlige forbikjøringssituasjoner fra frustrerte bilister.

Jeg fatter ikke hvorfor man med vilje utsetter seg for dette. Det hjelper ikke uansett hvor mye rett man har, som syklist taper du i en kræsj med bil uansett.

Enkelt og greit er det vel slik at «Det hjelper ikke å ha rett om man er dau».

 

 

Dommere, dømming og samarbeid klubber/tilskuere

Skal nivå bli bedre må klubber, spillere, dommere og publikum samarbeide

Sjeldent har vel prestasjoner på is blitt diskutert mer opp og i mente som denne sesongen. Det går knapt an å gå inn på sosiale medier som FB og Twitter på dager det spilles kamper uten at en eller flere hudfletter dommere og deres ledelse av kamper. Det klages over nivå og habilitet i kamper.

Jeg ser også at enkelte mener svaret på absolutt alt er å sparke ishockeypresidenten og dommersjefen så er alt løst.

Les: En tragikomisk historie fra flere år tilbake. https://geriatriks.blogg.no/1426946513_ufine_hockeymammaer_f.html

Det blir det jo selvfølgelig ikke. Det gjelder det samme for dommere som for spillere. Vil vi ha flere og bedre dommere i hockeynorge så må vi rekruttere bedre. Enkelt sagt; Vil vi ha flere toppdommere i Norge så må vi ha flere breddedommere i Norge. Får å få flere breddedommere i Norge så må vi rekruttere flere dommere. Skal vi klare rekruttere dommere i Norge så må spesielt lagledere og foreldre som ser på barne- og ungdomshockey lære seg og holde kjeft og ikke stå og skjelle ut dommere på 13-14 år som prøver så godt de kan.

Så enkelt er det.

Toppdommere i dag

De som i dag dømmer Get og 1-divisjon prøver også så godt de kan. Det virker ikke som endel tilskuere har stor tiltro til det. Det som stadig vekk forundrer meg er at der vi som tv-tittere konkludere med noe etter 5-6 repriser og diskusjoner så stemples dommerne i kampen av mange som kjenperæva fordi de ikke fikk med seg samme situasjon på det tiendedels sekundet det skjedde.

Jeg har flere ganger nevnt at jeg skulle ønske man kunne prøve en gang å sette 10 supportere fra hvert lag i hvert sitt rom og så sende en kamp på skjerm. Det skulle ikke vises repriser eller noe sånt, de skulle heller ikke høre kommentarer. Etter kampens slutt skulle man sammenligne gruppenes dømming av matchen mht utvisninger og andre situasjoner hoveddommer må tre i aksjon. Jeg tipper et resultat sterkt preget av colabønnklubbriller.

Les: Gutten står og gråter https://geriatriks.blogg.no/1442148651_den_lille_gutten_str_.html

Videre registrerer jeg at på tross av at klubbene selv har inngått enighet om at dommere settes opp til kamper, serie og grunnspill, etter et visst system så er ikke det bra nok for flere supportere. Det sette spørsmålstegn ved habilitet/moderklubb/klubbtilhørighet. Jeg setter ikke spørsmålstegn ved dette. Ja, dommere dømmer feil, det vil alltid skje. Spillere driter på draget de og, man kapper vel ikke hue av egen stjernespiller fordi han ikke putta alene med målvakt? Man forlanger vel ikke målvakta sitt hode på et fat fordi han tabbet en gang eller to?

Jeg kommer tilbake til det essensielle; Vil vi ha et bredere spekter av toppdommere i Norge så må vi først få er mye bredere spekter av breddedommere. Da kan man begynne plukke og oppfordre til videre kursing og satsing på dommere.

Avslutningsvis

Jeg lever god med dommerne og systemet vi har i dag på toppnivå. De må ta avgjørelser der og da mens alle vi andre kan se om og om igjen om det faktisk var riktig eller ikke. Det skal de ikke straffes for i mine øyne.

Det jeg dog kunne tenke meg var kanskje et enda mer aktivt PS og Disu som også så på  diving/overspill situasjoner og ga korreks deretter. Dommere blir «lurt» i matcher. Det er ikke rart noen ganger så fort som dette går. Da ønsker jeg meg gjennomgang av matcher og bøter/karantener for å bringe sporten i vanry.

Til slutt.. Til de som klager mest: Gå til klubben din og meld deg på dommerkurs. Du blir sikkert tatt godt imot.

Hockey og økonomi: Roten til alt ondt?

Det er skjærtorsdag (trur eg) og jeg sitter oppi fjellheimen, Eikedalen Skisenter, som forøvrig er nærmest totalt tom for snø i bakken, og leser en artikkel som sier at Sparta vurderer rettslige skritt mot Norges Ishockeyforbund.

Dette vurderes på grunn av store kostnader og tapte inntekter i forbindelse med et nytt regnskapssystem forbundet vil at klubbene skal bruke, men som åpenbart ikke var klart til bruk. Storhamar og Lillehammer har visstnok også brukt samme systemet og slitt tilsvarende etter hva jeg kunne lese i kommentarfelt.

Forbundet ønsker etter hva jeg forstår å innføre dette systemet for lettere å kunne jobbe opp mot klubbene med hensyn på klubblisensen klubbene må ha for å kunne være med i prestasjonsserien.

Jeg leste en kommentar om at man var redd for klubblisensen på bakgrunn av regnskapet denne sesongen, et regnskap som var meget påvirket av dette nye regnskapssystemet. Jeg vil tro at OM feks Sparta kan fremvise tall/begrunnelser for et dårlig regnskap på grunn av forbundets system så vil det bli anarki i hockeynorge om det samme forbund nekter Sparta klubblisens på grunn av regnskapet.

Når alt det er sagt:

Går du feks 3-4 mill i underskudd en sesong så blir det for lett å skylde på utenforliggende saker. Da vet du i ryggmargen ganske lenge før regnskapet tid at det som gjøres ikke er bra.

Det er noe som enkelt heter «penger inn før penger ut». Jeg tror økonomien til klubbene ville bedret seg betraktelig om man levde mye mer etter det prinsippet.

Ser i tillegg at mange skylder på Norges Ishockeyforbund hver gang det er noe. Husk da følgende: Norges Ishockeyforbund er klubbene. Norges Ishockeyforbund er spillerne. Det er klubber og spillere som legger føring og vedtar/avslår på tinget.

 

Så;

Hvordan går det med:

Gruner? Narvik? Stjernen?

Har hørt lite fra Grunerleiren siden opprykket. Blir hallen klar? Blir laget klart? Er alt på stell økonomisk for å tåle en Get-sesong? Tilgang spillere?

I Narvik ser jeg det signeres spillere. Trenerspørsmålet er vel fortsatt ikke klart, og lite trolig de får lokket Eronen tilbake med mindre de spar opp de pengene en Get-trener bør ha i lønn.

Det var jo også masse skriverier fra Fredriksstad rundt den negative egenkapitalen på ca 1,8 mill.. et tall Forbundet jo egentlig krever skal være positivt for å tildele klubblisens. Fredrikstad er vel i en slags «robek» greie og skal vise positive tall innen 31.12.19 etter hva jeg kan huske.

 

Vålerenga, Storhamar, Stavanger, Lillehammer, Frisk Asker, Sparta, Manglerud Star, Stjernen, Narvik, Gruner.

Slik ser Get ut pr nå.

Gjør den det også pr 01.09.19?

#Get #2Get #2Hockey #ishockey