Loppemarked Ringerike Steinerskole lørdag og søndag

Denne helgen: Lørdag 10-16, Søndag 11-15

Det er nok en gang på tide med et loppemarked på Ringerike Steinerskole.

Inntektene går til 8 og 9 klasse sin klassetur.

I tillegg til vanlig loppemarked med lopper av all verdens ymse ting, inklusive et stort rom for klessalg, vil det også være en Krambod med salg av diverse brillefine varer. Disse varene, strikkede, bakte, pressede, etc etc er det verdt å få med seg.

Det vil være diverse aktiviteter for barn; Ansiktsmaling, lykkehjul, glittertattovering og mye mer.

Steinerskolen ville ikke vært Steinerskolen om man ikke hadde en kafe i tillegg. Kafeen vil selge varm suppe, kaker, kaffe, vafler osv. Vaflene kan forøvrig dekoreres med syltetøy fra Røyse bær- og frukpresseri.. og når du har gomlet deg gjennom en 4-5 av de vaflene kan du tusle opp i kramboden og kjøpe med deg syltetøy hjem.

Har ikke cash sier du? Spiller ingen rolle: Her kan du vippse!

 

Ps! Har du noen fine ting, møbler, sportsutstyr, etc  hjemme du tenkte kvitte deg med? Som du tenker noen andre kan få nyte godt av? Kjør de opp til Steinerskolen før klokken 20.00 i dag og støtt 8 og 9 klasse sin klassetur 🙂

 

 

Syklister til besvær i trafikken

Det er vel kun en ting som kan konkurrere med kommentarfeltene til artikler om bompenger og dopingsaker i norsk idrett, og det er kommentarfeltene som syder hver eneste vår da artikler om syklister i trafikken børstes støv av og legges ut på nytt for å forsøke skape noe forståelse mellom partene.

Men hvordan er nå dette egentlig igjen?

Har de lov å sykle på veien?

Skal de sykle på gangvei?

Er de pålagt å slippe forbi?

Hvor mange er de lov å være i bredden?

Det heter seg jo i vegtrafikkloven at man skal ferdes i trafikken med varsomhet og ikke være til fare eller unødig hinder for andre (sånn cirka). Videre er det jo slik at som syklist er man å anse som et kjøretøy og derfor må følge alle trafikkregler som er for nettopp kjøretøy. Her synes jeg syklister synder endel. Hvem har vel ikke ligget bak en syklist frem mot et lyskryss, det blir rødt, hvorpå syklisten hiver sykkelen opp på fortau og krysser krysset i fotgjengerovergangen for så å hive sykkelen ut på vei igjen.

Ja, syklister har lov å sykle på landeveien. Dog skal de da følge trafikkregler som sier dette med å ikke være til unødig hinder for andre.

Nei, de skal ikke være på gangvei, det er vel en fordel at de ikke er der med mindre de holder gang- og sykkelfart.

Er de pålagt å slippe forbi? Vel, en ansatt i Statens Vegvesen sier at -hvis det blir lang kø, må syklistene svinge inn til siden. Her synes jeg mange syklister synder mye på lik linje med traktorer og andre saktegående kjøretøy.

Hvor mange kan syklistene være i bredden? Vel, den samme ansatte i Statens Vegvesen sier at -hvis veien er oversiktlig og det er lite trafikk kan dere sykle to i bredden. Her er vel det største problemet mellom syklister og bilister. Mye uvitenhet skaper frustrasjon.

Det skal sies at jeg synes syklister i treningsmodus har blitt bedre. Det største problemet er mosjonister som ikke tar hensyn whatsoever. Jeg mistenker at det er akkurat de samme mosjonistene som terroriserer i langrennsløypene på vinteren.

Men, det aller aller verste er når man kommer bak en klynge med syklister som faktisk bruker hele veibanen og på ingen måte viser tegn til å ville legge seg inn eller skape rom. Da begynner nemlig de farlige forbikjøringssituasjoner fra frustrerte bilister.

Jeg fatter ikke hvorfor man med vilje utsetter seg for dette. Det hjelper ikke uansett hvor mye rett man har, som syklist taper du i en kræsj med bil uansett.

Enkelt og greit er det vel slik at «Det hjelper ikke å ha rett om man er dau».

 

 

Dommere, dømming og samarbeid klubber/tilskuere

Skal nivå bli bedre må klubber, spillere, dommere og publikum samarbeide

Sjeldent har vel prestasjoner på is blitt diskutert mer opp og i mente som denne sesongen. Det går knapt an å gå inn på sosiale medier som FB og Twitter på dager det spilles kamper uten at en eller flere hudfletter dommere og deres ledelse av kamper. Det klages over nivå og habilitet i kamper.

Jeg ser også at enkelte mener svaret på absolutt alt er å sparke ishockeypresidenten og dommersjefen så er alt løst.

Les: En tragikomisk historie fra flere år tilbake. https://geriatriks.blogg.no/1426946513_ufine_hockeymammaer_f.html

Det blir det jo selvfølgelig ikke. Det gjelder det samme for dommere som for spillere. Vil vi ha flere og bedre dommere i hockeynorge så må vi rekruttere bedre. Enkelt sagt; Vil vi ha flere toppdommere i Norge så må vi ha flere breddedommere i Norge. Får å få flere breddedommere i Norge så må vi rekruttere flere dommere. Skal vi klare rekruttere dommere i Norge så må spesielt lagledere og foreldre som ser på barne- og ungdomshockey lære seg og holde kjeft og ikke stå og skjelle ut dommere på 13-14 år som prøver så godt de kan.

Så enkelt er det.

Toppdommere i dag

De som i dag dømmer Get og 1-divisjon prøver også så godt de kan. Det virker ikke som endel tilskuere har stor tiltro til det. Det som stadig vekk forundrer meg er at der vi som tv-tittere konkludere med noe etter 5-6 repriser og diskusjoner så stemples dommerne i kampen av mange som kjenperæva fordi de ikke fikk med seg samme situasjon på det tiendedels sekundet det skjedde.

Jeg har flere ganger nevnt at jeg skulle ønske man kunne prøve en gang å sette 10 supportere fra hvert lag i hvert sitt rom og så sende en kamp på skjerm. Det skulle ikke vises repriser eller noe sånt, de skulle heller ikke høre kommentarer. Etter kampens slutt skulle man sammenligne gruppenes dømming av matchen mht utvisninger og andre situasjoner hoveddommer må tre i aksjon. Jeg tipper et resultat sterkt preget av colabønnklubbriller.

Les: Gutten står og gråter https://geriatriks.blogg.no/1442148651_den_lille_gutten_str_.html

Videre registrerer jeg at på tross av at klubbene selv har inngått enighet om at dommere settes opp til kamper, serie og grunnspill, etter et visst system så er ikke det bra nok for flere supportere. Det sette spørsmålstegn ved habilitet/moderklubb/klubbtilhørighet. Jeg setter ikke spørsmålstegn ved dette. Ja, dommere dømmer feil, det vil alltid skje. Spillere driter på draget de og, man kapper vel ikke hue av egen stjernespiller fordi han ikke putta alene med målvakt? Man forlanger vel ikke målvakta sitt hode på et fat fordi han tabbet en gang eller to?

Jeg kommer tilbake til det essensielle; Vil vi ha et bredere spekter av toppdommere i Norge så må vi først få er mye bredere spekter av breddedommere. Da kan man begynne plukke og oppfordre til videre kursing og satsing på dommere.

Avslutningsvis

Jeg lever god med dommerne og systemet vi har i dag på toppnivå. De må ta avgjørelser der og da mens alle vi andre kan se om og om igjen om det faktisk var riktig eller ikke. Det skal de ikke straffes for i mine øyne.

Det jeg dog kunne tenke meg var kanskje et enda mer aktivt PS og Disu som også så på  diving/overspill situasjoner og ga korreks deretter. Dommere blir «lurt» i matcher. Det er ikke rart noen ganger så fort som dette går. Da ønsker jeg meg gjennomgang av matcher og bøter/karantener for å bringe sporten i vanry.

Til slutt.. Til de som klager mest: Gå til klubben din og meld deg på dommerkurs. Du blir sikkert tatt godt imot.

Hockey og økonomi: Roten til alt ondt?

Det er skjærtorsdag (trur eg) og jeg sitter oppi fjellheimen, Eikedalen Skisenter, som forøvrig er nærmest totalt tom for snø i bakken, og leser en artikkel som sier at Sparta vurderer rettslige skritt mot Norges Ishockeyforbund.

Dette vurderes på grunn av store kostnader og tapte inntekter i forbindelse med et nytt regnskapssystem forbundet vil at klubbene skal bruke, men som åpenbart ikke var klart til bruk. Storhamar og Lillehammer har visstnok også brukt samme systemet og slitt tilsvarende etter hva jeg kunne lese i kommentarfelt.

Forbundet ønsker etter hva jeg forstår å innføre dette systemet for lettere å kunne jobbe opp mot klubbene med hensyn på klubblisensen klubbene må ha for å kunne være med i prestasjonsserien.

Jeg leste en kommentar om at man var redd for klubblisensen på bakgrunn av regnskapet denne sesongen, et regnskap som var meget påvirket av dette nye regnskapssystemet. Jeg vil tro at OM feks Sparta kan fremvise tall/begrunnelser for et dårlig regnskap på grunn av forbundets system så vil det bli anarki i hockeynorge om det samme forbund nekter Sparta klubblisens på grunn av regnskapet.

Når alt det er sagt:

Går du feks 3-4 mill i underskudd en sesong så blir det for lett å skylde på utenforliggende saker. Da vet du i ryggmargen ganske lenge før regnskapet tid at det som gjøres ikke er bra.

Det er noe som enkelt heter «penger inn før penger ut». Jeg tror økonomien til klubbene ville bedret seg betraktelig om man levde mye mer etter det prinsippet.

Ser i tillegg at mange skylder på Norges Ishockeyforbund hver gang det er noe. Husk da følgende: Norges Ishockeyforbund er klubbene. Norges Ishockeyforbund er spillerne. Det er klubber og spillere som legger føring og vedtar/avslår på tinget.

 

Så;

Hvordan går det med:

Gruner? Narvik? Stjernen?

Har hørt lite fra Grunerleiren siden opprykket. Blir hallen klar? Blir laget klart? Er alt på stell økonomisk for å tåle en Get-sesong? Tilgang spillere?

I Narvik ser jeg det signeres spillere. Trenerspørsmålet er vel fortsatt ikke klart, og lite trolig de får lokket Eronen tilbake med mindre de spar opp de pengene en Get-trener bør ha i lønn.

Det var jo også masse skriverier fra Fredriksstad rundt den negative egenkapitalen på ca 1,8 mill.. et tall Forbundet jo egentlig krever skal være positivt for å tildele klubblisens. Fredrikstad er vel i en slags «robek» greie og skal vise positive tall innen 31.12.19 etter hva jeg kan huske.

 

Vålerenga, Storhamar, Stavanger, Lillehammer, Frisk Asker, Sparta, Manglerud Star, Stjernen, Narvik, Gruner.

Slik ser Get ut pr nå.

Gjør den det også pr 01.09.19?

#Get #2Get #2Hockey #ishockey

Lavmålet toppet seg: Hets førte til at dommer trakk seg

Lavpanna oppførsel har krevd sitt offer.

Det har altså blitt kjent at hoveddommer Roy Stian Hansen har trukket seg fra kamp 6 på grunn av hets mot seg selv og nærmeste familie. Smak litt på den: Hets mot nærmeste familie. Fordi supportere ikke liker hvordan han dømmer og har dømt. Det toppet seg altså nå da i kamp 5 da Roy Stian Hansen og makker helt korrekt annulerte et mål Storhamar trodde var vinnermålet. Det kan du lese om HER. I tillegg kommer en situasjon linjene ikke fikk med seg helt på slutten der Storhamar roper på 6 mann.

Det spiller ingen rolle i denne sammenhengen i mine øyne.

Du går for f*** meg ikke etter familien til en dommer.

Dommer’n kan være så ræva som bare det. Når kampen er ferdig, så er den ferdig og man går hjem. Man fortsetter for svarte ikke hets og sjikane på privaten på grunn av et resultat.

Jeg ser også at mange henger seg opp i klubbtilhørighet i denne finaleserien. Det gjør ikke jeg. Jeg kan ikke se jeg har sett noe som skal indikere annet enn at dommerne takler dette fullstendig greit. De som ikke takler dette er tilskuere som synes å henge seg opp i alt annet enn eget lags prestasjon når de taper.

Dette er catch 22 så det holder;

Hvordan tror man at man skal få rekruttert dommere til ishockeyen når det er dette man ser i kamp etter kamp. Drittslenging, hets, sjikane: Hvor mange barn tenker “Oi, det ser kult ut å bli dommer” når de får med seg dette? Hvor mange ungdommer får lyst til å satse på dette når de ser hva de liksom “bare må tåle”? Det verste er at det begynner allerede når man ser på feks U13 kamper. Det er så mye lavpanna skriking til dommere fra foreldre at mange skulle vært vist ut av hallen.

 

Hvordan skal man reagere etter kamp 5?

Alle tv-seere så at en colaflaske ble kastet ned på isen, men ikke av hvem. Alle så hvordan spillere/trener omtalte dømmingen. Mange har lest at folk ville inn i dommergarderoben…

Jeg håper internjustisen i Storhamar luker ut flaskekasteren og får h*n utestengt, lenge. Jeg håper og den samme justisen er behjelpelig med å identifisere individer som har gått etter RSH’s familie og får de utestengt og anmeldt. Dette hører ikke hjemme noe sted.

 

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Er ikke svindel-politikerne rett og slett bare kriminelle?

Skal det være nok å “legge seg flat, beklage og betale tilbake”?

I går ble det kjent at enda en politiker har svindlet til seg en masse penger ved å levere fiktive reiseregninger til Stortingets reisekontor. Denne gang var det en Arbeiderpartikvinne som har blitt tatt med buksene nede etter at det har blitt bevist at hun har levert reiseregninger etter private hotell- og hytteturer, reiser på konsert etc.

I kjent politikerstil beklager hun, legger seg flat og skal betale tilbake. Er hun (og de andre som har gjort/gjør dette) rett og slett bare simple kriminelle/svindlere? Hun ville jo ikke betalt tilbake noe som helst om hun ikke hadde blitt tatt.

Er det nok? 

Ville vi “vanlige dødelige” slippe unna med noe sånt om vi hadde blitt tatt i underslag, for det er det det er i mine øyne, fra bedriften vi jobber i? Jeg tror ikke det. Jeg tror vi ville blitt politianmeldt umiddelbart. Ledere i Arbeiderpartiet uttaler selvsagt at “dette visste vi ikke noe om” og “det er bra hun beklager”. De kan selvsagt ikke si noe annet, for hadde de visst om det så håper jeg de hadde stoppet det for lenge siden.

Jeg vet at vi lever i tidsalderen for KRENK …men disse innpakkingene og beskyttelsen av det ene individet etter det andre som svindler til seg penger på Stortinget, for det er det de gjør, de svindler til seg penger, begynner jeg å bli seriøst krenket av.

Men; Politikerne viser vei:

Jeg vet hvertfall hva jeg skal gjøre om jeg blir stoppet i en fartskontroll:

Jeg skal beklage, jeg skal legge meg flat, og så skal jeg fortelle politiet at jeg skal rygge tilbake til der jeg begynte kjøre for fort, og så kan vi late som om ingenting har skjedd.

Presedensen politikerne legger for oss innbyggere i Norge er jo rett og slett en litt farlig en. Tyver, svindlere, etc alle sammen kan bare beklage, legge seg flate, gi tilbake det de har stjålet/svindlet til seg og så er det akkurat som om ingenting har skjedd.

Likhet for loven… er ikke det et prinsipp vi har i Norge?

 

Ps!

Det var kjempekjør fra spesielt AP da Frp-politikeren ble tatt i dette…

Jeg har funnet frem popcornet Støre og Tadjik; Kjør på..

 

#reiseregninger #stortinget #politiker #svindel #kriminell

Politikersvada om skolevei Benterud

Stein Roar Eriksen (Ap), Leif Aspevoll (Krf), Arne Broberg (H) og Arnfinn Baksvær (Ap):

Hvor lenge siden er det dere hadde småbarn som gikk i trafikken?

(skjermdump Ringblad.no)

 

Disse 4 lokalpolitikerne ser altså ingen behov for å sikre veien ned til Benterud skole fra det berømmelige kiss & ride stoppet på toppen av bakken. Det sier de etter å ha vært på befaring av strekningen midt på dagen da alle er på plass på jobb og skole i hele området.

 

Da jeg ser på dette bildet så kan jeg ikke annet enn å spørre:

Hvor mange av dere 4 har små barn som skal gå ned den bakken hver morgen og hver ettermiddag da alle ansatte på alle bedrifter der nede skal ned dit, samt alle de som etter hvert bor dere nede skal ut av området?

 

Videre så har altså disse 4 vært med på å sette opp en BARNESKOLE mer eller mindre komplett uten parkering for foreldre som kjøre barn til skolen på morgenen, samt hente de på ettermiddagen. Dere har klart å lage en flunk ny barneskole med 2 – TO – gjesteparkeringer.

 

Jeg kan ikke annet enn å spørre videre:

Hvor mange av dere 4 har små barn som skal på skolen først og så på SFO med alle de krav om klær, sko, mat etc etc.. som skal til og fra skole, samt alt det barna lager som skal være med hjem?

 

Galskapen vil jo ingen ende ta i dette å forsvare egen inkompetent handling. En av politikerne uttaler at “det kan nok hende at det blir litt opphopning av biler på morgenen. Vi må nesten bare henstille til dem som leverer om å beregne god tid og ta hensyn til hverandre”.

 

Hvor i all verden har du vært de siste årene?

Trafikken i Hønefoss er verre enn noensinne, og verre skal den bli når dere legger ned Hønefoss-skolen og enda flere barn blir kjørt til skole/Sfo.

 

Ahem… til slutt så er jeg spent:

-hvor god tid mener dere 4 at vi småbarnsforeldre har på morgenen?

-hvor mener dere 4 at vi småbarnsforeldre som må kjøre bil til skolen skal parkere?

(parkeringen på “yrkesskolen” er nemlig forbeholdt de som går/jobber der)

 

Benterud Skole er en fin skole. Dessverre har dere 4 og likesinnede som har vært med på å utforme parkeringsmuligheter etc i forbindelse med skolen rett og slett driti på draget.

 

Setter pris på svar  fra alt fra ordfører til 2 varamann for Rødt….

 

Hvem er det som styrer Hønefoss?

Og hva styrer de egentlig mot?

Det er faktisk ikke sjeldent jeg sitter og spør meg selv om hvem som egentlig styrer Ringerike, og da spesielt hvem som styrer Hønefoss og hva som skjer i umiddelbar nærhet av sentrum mht utvikling.

Er våre folkevalgte en gjeng med amatører? 

Det å gå inn i politikken er prisverdig. Vi trenger de som tar ansvar. Men med ansvaret man får så kommer også endel krav om kunnskap. Jeg tror mange folkevalgte i Ringerike kanskje ikke helt forstår hva de driver med til tider.

Ringerike Kommune mener vi skal ruste oss for ca 60 000 innbyggere. Ca 10 000 av de skal visstnok bo i Hønefoss. La oss anta at av de 10 000 så er det 5-600 barn. Hvor skal de gå på skole? Nå som de samme politikerne altså sier vi skal bli 60 000 totalt, og må betale dyrt for det gjennom vann- og kloakkregninger pga Monserud-utbygging, så vedtar de samme politikerne å legge ned en skole midt i sentrum? Hvor er logikken? Finnes det planer for å rive og bygge ny skole? Eller sitter det en by-utvikler med hotell- og leilighetsplaner klare?

Bru-torget forsvant og ble til et høybygg med kino, forretningslokaler og leiligheter. Taxi-plassen forsvant og ble til høybygg med forretningslokaler og leiligheter. Apropos det; Hva i alle dager skjer med lokalene på bakkenivå i nybygget der taxiholdeplassen var? Hver gang jeg har sett mot det bygget ser det stusselig og tomt ut.. midt i Hønefoss sentrum.

Det snakkes stadig vekk varmt om en byplan. Finnes den? Eller er den mer forsvunnet enn professor Drøvel var?

Hvervenkastet var et sted med en liten kiosk og en fotballbane da jeg var ung. Nå er det et yrende liv der oppe med butikker, og litt av hvert. Det har man tillatt fra kommunalt hold. Men når en eller annen vil starte kafe eller lignende der oppe på andre siden av E16, nei se det får man ikke lov til “for det drar kunder fra sentrum”. Er ikke det lovlig sent å bekymre seg for det nå kjære politikere?

Det har blitt skrevet mye om Hønefoss skole den siste tiden. Jeg har vært mest opptatt av skoleveien, for det er hevet over enhver tvil at den blir farligere for de barna som må gå til Ullerål eller Benterud. Jeg ble mildt sagt overrasket over å få vite at kostnadsoverslag retning Ullerål er gjort og ikke mot Benterud. Jeg ble enda mer overrasket over å lese at man ikke har snakket med vegvesenet…  Hvis dette stemmer så er hele denne saken så amatørmessig gjort at man egentlig bare må stoppe opp, innrømme inkompetanse, sette karbis-bestillingen på vent og starte på nytt. Denne gang med barnas beste som pri 1..

Sak etter sak som engasjerer folket i Hønefoss og Ringerike avdekkes, men blir ikke gjort noe med før Ringblad eller andre medier setter søkelyset på det. Det virker i tillegg å være slik at våre folkevalgte med tilhørende byråkrater er litt blendet av “våre rikinger” som vil bygge..og som dermed får sette dagsorden for Hønefoss sentrum spesielt.

Det er lokalvalg til høsten, ikke stortingsvalg. Prøv å se forbi de store lovnadene partiene kommer med på tv. Prøv å tenke lokalt. Hva er det partiene vil gjøre for Ringerike? Det spiller ingen rolle at AP nå sier de skal kjempe for gratis skolemat og tannhelse inn i folkehelsa.. Det er ikke stortingsvalg før om 2 år. Dette er valgflesk så det synger.

Ikke gå på det.

 

Utfordring til Ringerikes politiske partier:

Ringerikes velgere trenger å høre hva DERE vil. De trenger ikke å høre hva dere mener er feil med hva de andre vil. Velgerne trenger å vite hvor dere ønsker Ringerike og Hønefoss skal være om 10-15-20 år. Det er ikke stortingspolitikerne men dere som må svare for dere.

Hvervenkastet, trafikken, sentrum, bygging, høyhus, hønengaten, parkering, eiendomsskatt, etc.. Hvem vil dere samarbeide med for å få det til?

Send meg gjerne en epost på [email protected] så skal jeg gjengi den ordrett.

Hahaha til alle som trodde NRK-lisensen ble borte

FRP, H, V og Krf; dvs Regjeringen peker nese, og tror alle er dummere enn Trump

For noen dager siden kom altså beskjeden alle som ikke jobber i NRK-systemet, eller som er medlem av Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet, har ventet på i åresvis…faktisk så lenge at man nesten har glemt at man ventet på det bortsett fra 2 ganger i året; NRK-lisensen, den forhatte giroen som kommer 2 ganger i året skal bort. Vi skal slippe å betale 2 x 1700,-

Vill jubel, champisen innerst i skapet poppet samt freddan på en tirsdag i mange av de tusen hjem både i by og i grisgrendte strøk. Endelig har brødhuene i styre og stell i Norge forstått at det er dypt urettferdig å måtte betale 3400,- i året bare for å ha en tv i hus, som spesielt ikke benyttes noe sørlig til NRK. Kanskje er de ikke så dumme alikevel?

 

Vi var ikke lenge i himmelen…

 

Lisensen blir jo ikke borte. På langt nær. Mange av oss må faktisk betale mer. Nå skal det ikke lenger kalles en lisens men en NRK-skatt. Du skal altså skatte litt mer til staten for at NRK skal eksistere. Det spiller ingen rolle om du har tv engang, NRK-skatten skal betales.

Brutto 0-150 tusen = 200 mer i skatt

Brutto 150 – 200 tusen = 800 mer i skatt

Brutto 200 – 250 tusen = 1400 mer i skatt

Brutto 250 – 350 tusen = 1600 mer i skatt

Brutto 350 – oppover = 1700 mer i skatt

Disse tallene er altså personlig. Det er ikke pr husstand. Denne skatten skal betales av hver og en som jobber i Norge og har skattbar inntekt.

 

Sitat Trine Skei Grande: **Dette blir litt dyrere for de som har mange store lønninger i samme husstand.**

 

Øhh…

Det kan man vel trygt si. 2 voksne i samme husstand med 350+ tusen i bruttoinntekt vil altså betale 3400 i skatt for at NRK eksisterer, noe som pr i dag er en økning i “lisensen” på 360 kroner. Så kan man bare begynne å regne på det om mor, far og ungdommer/unge voksne som  jobber og tjener greit bor på samme adresse. Det blir ingen av rabatt meg bekjent på dette at man bor flere med arbeidsinntekt på samme adresse.

 

Det er forøvrig meget interessant at Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti har funnet ut at grensen for “store lønninger” er på 350 tusen brutto i året.

 

#Nrk #lisens #skatt #løgn #politikk #politikere #H #V #Frp #Krf #Ap #Sv

Stjernen i trøbbel… “Lørenskogtrøbbel”…!!

Og sorry, men her kommer nok Ringerike-mannen i meg frem

I dag kom det frem i media det mange i styre og stell rundt omkring har visst en stund; Stjernen er i skikkelig økonomisk trøbbel. De er faktisk i såpass til skikkelig trøbbel at forbundet nå skal se på om klubblisensen kan reddes eller ikke. Dette skal man etter hva jeg forstår avgjøre i mai.

Stjernen gikk 650 tusen i minus i 2018 og har pr nå en negativ egenkapital på 1,8 millioner.

Forbundet krever positiv egenkapital for å gi klubblisens

Videre er det heller ikke mer enn 2 år siden Stjernen måtte inn på en økonomisk handlingsplan. Handlingsplanen skulle hjelpe Stjernen til å bedre økonomien, men det har den da tydeligvis ikke.

 

Så;

Videre sies det i den samme artikkelen (sitat tv2 sport): **-Vi vil strekke oss langt for å få beholde Stjernens klubblisens. De har vært lenge i den øverste divisjonen og med en ny arena på vei er det viktig å ha dem med. Samtidig må man klare å balansere å gi klubben nye sjanser , men man vil ikke at klubben skal gå konkurs, for det ønsker vi virkelig ikke**

 

Altså;

Det at forbundet går inn og skal strekke seg langt for å redde Stjernen “forde de har vært med lenge”.. er det god nok grunn? Skal ikke de som har vært med lenge måtte følge de samme regler som de nye? Lørenskog måtte jo ta den veien før årets sesong etter årevis med økonomisk slit og rot. Da det nå viser seg at Stjernen også sliter på samme måte, burde man ikke da på ett eller annet tidspunkt stikke fingeren i jorda og begynne på nytt der også?

Hvordan skal man lære seg ellers at man ikke bruker penger man ikke har?

Arenaen i Fredrikstad er planlagt ferdig i 2022.. mer enn god nok tid til å “ta en Lørenskog” og være på plass igjen med god økonomisk styring i hele linja.

 

Kan man si det slik?

Ringerike gikk inn i Get med hud, hår og alle tilgjengelige midler for å berge plassen i Get, men klarte det ikke.

Stjernen berget plassen sin i Get ved å bruke en haug med penger de ikke hadde på spillere de ikke hadde råd til.

Er det da riktig å “belønne” Stjernen med hjelp og Get-plass fra Forbundets side?

 

Fortsettelsen:

Jada, jeg er fra Ringerike og vil ha Ringerike i Get.

Jeg synes det blir feil å kreve full økonomisk korrekt styring og opplegg fra Ringerike om de vil være med å “leke” med de store….men da ikke gi samme krav til feks Stjernen.

Videre håper jeg for Ringerike sin del at de får noen signaler fra Forbundet så tidlig som mulig om det er slik at det går åt skogen for Stjernens klubblisens.