Kjære Miljøpartiet De Grønne:

Nå må dere slutte med rocketobakk og uatoriserte soppturer.

Det er forsåvidt greit at dere vil at flere av innbyggerne i spesielt Oslo skal benytte seg mer av kollektivtrafikken og at dere gikk til valg på nettopp det standpunktet (Haha Oslo, dere får dritten dere stemte for). Men, og det er et stort men her, nå må dere slutte med partimøter i brune buler og i bortgjemte kratt.

Jeg kan formerlig se dette for meg…

“Hvordan puff-puff skal vi få folk puff-puff til å kjøre mer kollektivt puff-puff…serr ass…denna tobakken reiv ass….”

“Øøøhhh….harru smakt på denna soppen her eller…smaker litt søtere enn den på torsdan,… “

“Jeeeeg har et godt puff-puff forslag jeg da…”

“Hva da…”

“Hei, våkne da… Bønna har et godt forslag”

“Vi setter opp prisen på kollektivtransport”..

“Fy faen….puff-puff… det var et godt forslag ass…det går vi for….”

Kjære Miljøpartiet De Grønne: Det å sette opp prisen på kollektivtransport er like lurt som at den norske stat prøver å bekjempe smugling av tobakk og brennevin inn i landet ved å sette opp avgiftene og prisen her hjemme. Skal man få det norske folk til å forandre seg i den retingen dere vil så må prisene i hvert fall ikke opp, snarere tvert imot.

 

Lysbakken, Støre og dere andre: Her er de som skal skatte mer.

Endelig kom listen dere trenger.

De rikeste! Hvor mange ganger har vi ikke hørt rikspolitikerne med Lysbakken og Støre i spissen snakke om at de rikeste må skatte mer, bidra mer til samfunnet, etc etc.. De gjentar dette til det kjedsommelige uten å egentlig si hvem de rikeste er eller hvor mye penger man må ha for å være en av “de rikeste”. Nå er endlig listen her. Listen som navngir de rikeste og tilogmed forteller hvor mye penger de har.

Jeg foreslår at dere -som i Lysbakken og Støre- tar en printscreen, en utskrift, en snipping tool, hva som helst av denne listen for deretter å sette i sving 127 byråkrater for å finne hjemmeadresse og skatteadresse for å sette i gang prosessen.

Deretter kan dere gå inn i valg 2017 manuset dere har copypasted fra valg 2013 manuset og slette alle punkter der dere har tenkt å si noe om at “de rikeste må bidra mer”. Videre kan dere erstatte den teksten med noe som er nyttig for oss vanlig dødelige med helt vanlige inntekter. Da vil det kanskje komme noe ut av valgsendingene og.

Her er så listen:

1 – John Fredriksen – 92 mrd

2 – Odd Reitan – 43 mrd

3 – Johan Johansen – 35,5 mrd

4 – Johan Andresen – 27,2 mrd

5 – Ole Andreas Halvorsen – 26,4 mrd

6 – Stein Erik Hagen – 24,0 mrd

7 – Torstein Hagen – 20,2 mrd

8 – Arne Wilhelmsen – 19 mrd

9 – Petter Stordalen – 18 mrd

10 – Kjell Inge Røkke – (ikke oppgitt, sikkert flau over 10-plassen)

Sånn…

Kan dere nå se til å holde kjeft om “de rikeste” i valgsendinger. Dere vet nå hvem de er. Dere vet snart hvor de bor. Nå kan dere gyve løs på de istedenfor å sitte på de små bakrom på Stortinget og finne på nye skatter og avgifter hele tiden for å ramme de vanlige og svake i Norge.

 

 

Steinerskolens Høstmarked 2016, søndag 25 sept 12.00-16.00

Høstens vakreste eventyr er her igjen.

På dette vakre området skal det altså igjen arrangeres høstmarked. Det blir salg av brødvarer, grønnsaker, epleprodukter, syltetøy og saft, rørt tyttebær, hjemmelaget te, spelt knekkebrød, honning, sveler, spekepølse, egg fra hagehøns og mye mye mer. Det blir også salg av varm-mat samt kafeteria med de nydeligste kaker, gloheit kaffe og forfriskende saft.

Det vil også bli underholdning utført av alle elevene samt morsomme aktiviteter for barn og voksne.

Har du ikke vært på Steinerskolen før? Vel: Ei lita mil nordover og et lite støkke østover ligger Steinerskolen. I ei flott lita bygd som heter Åsbygda ligger skolen majestetisk til oppe i skråningen bare 12-13 minutter fra Hønefoss sentrum. Skolen har barnehage, barneskole og ungdomsskole, og eksisterer i skjønn forening der oppe i skråningen sammen med Solborg gård, et leve- og arbeidsfellesskap både for mennesker med psykisk utviklingshemming og medarbeidere.


Den røde prikken representerer Åsbygda skole. Da Høstmarkedet tilstreber så godt det lar seg gjøre å være en bilfri skole på grunn av alle barna som koser seg i vilden sky så oppfordrer det herved til å fylle opp plassen på Åsbygda skole først. Spaserturen fra skolen og opp til Steinerskolen blir den samme gåturen skolebarna som tar buss til skolen gjør selv hver eneste dag. Du går altså opp bakken rett etter Åsbygda skole og følger veien videre (rød strek). Det vil selvsagt også være mulig å parkere på sletta bortover mot hovedvei opp til skolen men man må fortsatt gå opp til skolen (og den bakken er bratt). Handicappede og andre med meget vektige grunner vil kunne kjøre opp, men:  Det anbefales/oppfordres til 1 stk “gangfør” i hver bil slik at bilen kan kjøres ned igjen og parkeres vekk fra skolen.

Så møt opp på det sagnomsuste høstmarkedet til Steinerskolen på Ringerike. Møt opp med fantastisk humør og lomma full av cash! Har du ikke cash så ta med et kort fullstappet med dollars…det finnes kort-automat og.

Meg møter du som parkeringssheriff…

Søndag 25 september fra 12.00 – 16.00.

Rød linje er foretrukket for å lette på trafikken. Blå linje er også mulig men da må man bruke hodet og ikke lage trafikk-kaos.

Vi sees!

De som stjeler din energi og tid..

Energibøller…

Hvorfor lar man disse menneskene komme innpå seg og sette i gang med sitt? Hvorfor setter man seg selv i en posisjon der energibøller får komme inn? Disse energiabsorberende menneskene kan du finne hvor som helst… i familien…på arbeidsplassen…i bekjentskapskretsen… I idrettslaget..  på skolen… De venter på deg som løver venter og jakter på et bytte. De er klare til å angripe enhver de ser viser litt mer av seg selv enn de fleste andre. De lukter mennesker de kan utnytte. Hvis det er mulig å stjele og bruke andres tid så gjør de det. De er rett og slett den moderne tids landeveispirater. De stjeler selvsagt ikke penger, men energi.

Disse menneskene har ingen selvinnsikt.. De lesser sine liv, sine problemer, sitt arbeid og sine bekymringer over på andre så fort de bare klarer, og hvis du da ikke er sterk nok til å stå imot så svelger de deg med hud og hår. De tar nærmest over livet ditt. De har null evne til å se sine egne feil. De har null evne til å vise forståelse. De har null evne til å se at de skaper problemer. De har null evne til å vise medmenneskelighet. De tenker kun på seg selv og sitt, og drit og dra med alle andres tid, meninger, helse og privatliv. Disse menneskene anser andres tid og privatliv som fritt vilt sålenge det gavner dem. Disse menneskene har ingen evne til å forstå noe som helst egentlig. De bare stjeler din energi…

Disse personene går heller ikke av veien for å bli meget sure og irriterte over det faktum at man ikke hopper når de sier hopp. De nærmest forventer at du skal legge alt ditt til side og gi dem full oppmerksomhet selv om tidspunkt på ingen måte er riktig eller passene. De skriker og bærer seg når det ikke går akkurat slik de vil at det skal gå, selv om det er på tvers av alle andres oppfattelse av virkeligheten. De går over lik for å få sitt frem i lyset…selvom det er nettopp de selv som er problemet, men det ser de jo selvsagt ikke. Disse menneskene viser null anger eller empati. De er sneversynte og innovertenkende.

Så hvordan skal man behandle disse folkene?

Avslør dem..på det groveste.

Gjør alt du kan for å sette de til veggs med flest mulig tilstede.

Kvitt deg med de…Hvis du klarer.

Len deg på de du stoler på.

Kryp inntil den som gir deg energi.

Blokker ut bøllene.

 

Verdens 4 tørreste steder..

Tørrere enn skikkelig dårlig tørr humor sånn som "høna fant ikke igjen eggene sine selvom hun hadde omelett over alt".. eller "Wenche gikk tre år på husmorskolen før hun strøk på eksamen".. eller "Måtte mate hesten i dag, var på høy tid"…

1 Sahara-ørkenen. Verdens største varme ørken.

2 Kalahari-ørkenen. Svær diger ørken i nordlig del av Afrika.

3 Gobi-ørkenen. Asias og en av verdens største ørkener.

4 Hønefoss sentrum etter kl 17.00

Litt av dagen i livet til.. Rutinemannen!

Dagen gryr og jeg har ikke før fått banket til telefonen for å stoppe vrælingen i hvert fall for en 9 minutters tid før jeg hører "pappa" langt der borte. Langt der borte er jo ikke lenger borte enn doen der en 4 åring synes dagen skal startes med bæsj, tiss og promp helst før fuglene fiser hver bidige morgen året rundt. Hvem er det egentlig som bestemte at snooze-funksjonen skulle stå på 9 minutter som default?

Nåvel… Etter gleden det i dag var å tørke en liten tass bak klokka 06.15 så var det bare å starte dagen. Det å ligge i sengen og sakte bevege på alle lemmer som beveges kan uten at det høres ut som du krøster en pakke Wasa Husmann, før man står foran doen med det evinnelige morgenproblemet som løses med Kongsbergknekk i hoftene, ble det altså ikke noe av. Det ble isteden polarbrød, melk og Henry Kosemonster…selvsagt etter å ha satt på kaffe.

Jeg innrømmer glatt at bildet over her lyver. Den første kaffekoppen hver dag inntas ikke med det unge vakre våkne ansiktet…

Den første kaffekoppen inntas med et ansikt som ser slik ut. Like ungt og vakkert..men litt trøtt bare.

To kaffekopper senere samt litt vask og puss så er det på tide å rette snuta mot jobb. Enn så lenge så er det ikke panikk for å gå ut døra, for inntil videre ser bilen slik ut utenfra

og hyggelige slik ut innenfra.

Så lenge det bare er dugg og ikke is så er livet brillefint det. Neglesprett og frostskader i hode skulder kne og tå kommer tidsnok.

Tenning på og tut og kjør med radioen på

Må bare si det P4.. Det finnes andre sanger enn "jenter", "Piano Man" og "In the army now"… Tulletelefon til Kopperud blir omtrent alltid hørt på tur inn på parkeringen.

Neida, ikke på vei til verdens ende langt ut i skogen…bare nesten..

Mitt andre hjem de siste 22 årene. Kontoret jeg har "innredet" med nøysomhet og groove og flow…eller no..

Etter at treskverket er startet og nok en kopp kaffe er innen rekkevidde så starter dagen.

Hepp hepp… Alle mann i arbeid..

Politikerne bløffer om arbeidsledighet..

Ikke la dere lure nå i året opp mot valg 2017.

Nok en gang begynner det å dra seg til mot ett nytt stortingsvalg og nok en gang har partiene begynt å børste støv av gamle lovnader og kampsaker som hentes frem hvert 4 år for å sanke litt ekstra stemmer. Dette gjøres samtidig som de hekter ned gamlingene fra krokene på veggen på loftet, de som virkelig kan valg, samt at de låser ut igjen de unge og fremadstormende politikerne fra burene i kjelleren der de har blitt holdt i ro og stille siden forrige valg…så de ikke skulle stelle i stand ugang eller love for mye. Som om det går an.

Les også : Ny politisk catch-frase, Eller noe i den duren!

I dag så jeg da en valg-promo-video der Jonas Gahr Støre står og forfekter AP’s evinnelige mantra: arbeid til alle..!!

Dette, kjære venner og lesere, er bløff.  Norge skal ikke og vil ikke ha 0% arbeidsledighet…men det tør jo politikerne ikke si. Det som jo dessverre skjer om alle kom seg i arbeid er jo at vi havner i en -for Norge- knusende lønns- og prisspiral som vil gå og gå helt inntil et eller annet marked ryker og vi havner ned der vi skal være igjen. Jeg har ikke det eksakte tallet….men en arbeidsledighet på 3-4% er vel omtrent det Norge skal og må ha.

Les også: Overgangsregler i politikk!

En lønns- og prisspiral fungerer altså slik at om alle har penger (i form av lønn) så blir etterspørselen etter varer og tjenester større og butikker etc kan sette opp prisen. Da krever jo arbeidstakere mer lønn for å ha råd til varene. Dette vil da gjenta seg og gjenta seg helt til prisen på varer og tjenester blir for høy sett opp imot for eksempel import/eksport. En viss arbeidsledighet hjelper altså til på å holde priser på varer og tjenester nede. Men tror dere at Jonas eller noen av de andre kommer til å innrømme at “arbeid til alle” bare er bløff? Dette er stemmesanking. Ikke la dere lure.

Les også. Politikere, Hvem tror dere at dere lurer?

Fortsatt god søndag til alle.

Ser du Frk Sawkins….jeg fulgte litt med i sos.øk på Handelsskolen

#politikk #politikere #valg17 #valg2017 #arbeid #penger #lønn

Søndagsfrokost: Beggstykker !

Masterchef neste!!!

Det er vel knapt noe som er så viktig som å starte dagen med et godt måltid…vel en liten søndagsformiddagsinnsniking under dyna til den bedre halvdelen er selvsagt viktigere…men rent bortsett fra det så er mat viktig. Jeg kunne selvfølgelig ha dratt frem grovbrødet og brunosten og spist kjedeligere mat enn Vidar Theisen men det gjorde jeg ikke. Jeg tråkket til med Beggstykker. Beggstykker er altså bacon, egg og rundstykke.

Du trenger altså bacon. Vi bruker ikke bacon som tydeligvis håndskjæres i micromillimeters tykkelser i en dal inni Nordfjoreid et sted av innfødte med tusener av års erfaring i å skjære over 4000 skiver bacon av en minigris. Vi bruker skikkelig bacon fra såkalt rullegris til en brøkdel av prisen. Vi har altså juksa litt i ekte Ingrid Espelid-stil og vært hos naboen og shoppet.

…masse bacon. Pris på det du ser her i Norge = 2367,- , i Sverige = 12,-

Du trenger også egg. Eggene skal steikes i baconfettet som du snedig nok har tømt over i en kaffekopp ingen drikker kaffe av lenger fordi det kun er igjen 2 av 6.. Stek opp det antall egg som folk i huset vil ha…jeg vet da vel for svarte ikke hvor mange det er i huset ditt som skal ha frokost kjære leser.

Samtidig som du har gjort alt dette så har du selvsagt bretta litt klær, tenkt på sex, sett ut av vinduet og ristet på hodet pga hekken (ikke til hu som går tur med bikkja men den plante-hekken), rydda litt og satt inn rundstykker i ovnen. Rundstykkene må ikke ligge på ren og skjær militær rekke som her men jeg har ikke noe tro på hulter til bulter teknikken når det gjelder steking av rundstykker.

To ost or not to ost, that's not the question. Noen vil ha ost på beggstykket og noen vil ikke. Det er fritt valg for når man kan kjøpe ost i nabolandet som koster så lite i forhold til det norske gullet at du står ved disken og kjenner gledestårer trille…ja da legger du på dobbelt med ost om du vil.

Så er det bare å montere sammen beggstykkene. Rekkefølgen er ikke viktig sålenge du håndterer at alt mulig skal imellom brødene.

Legg forøvrig merke til mangelen på grønt og pynt.

Det er meningen.

Dette med KrF og pornoforbud…

Hvorfor har ingen tenkt på det før?

KrF vil altså pålegge et forbud mot porno på Internett for å få slutt på pornoen. Selvfølgelig støter de på masse motstand med forslaget. Jeg tenker jo at dette er et glitrende forslag. Hvorfor i all verden har ingen tenkt i disse baner før? Rett og slett bare forby det så blir det borte.

Når man så først er i gang med et slikt forbud så kan man jo utvide det litt slik at andre ting vi ikke setter noe særlig pris på også blir borte:

Hva med å forby narkotika? Det vil vi jo ha bort.

Hva med å forby sexuelle forbrytelser som pedofili og voldtekt for det vil vi absolutt ha bort.

Hva med å trå skikkelig til å forby smugling, vold og drap. Dette er jo ulumskheter vi absolutt vil ha bort.

Fatter ikke hvorfor vi ikke bare har tenkt tanken på at det jo bare er å forby noe så blir det borte. Jada, vi må bruke en del kroner på noen møter og tekster for å få riktig ordlyd men resultatet til slutt er jo verdt det. Det som forbys blir borte.

Eller….?

En grøssende skrekkelig opplevelse!

Rett og slett grufullt…

Jeg opplevde altså noe i går som satte så preg på meg at jeg egentlig ikke klarte tenke på det eller skrive noe særlig om det før i dag. Det flyttet altså mine grenser så mye at jeg ikke er sikker på om jeg noensinne klarer riste dette av meg..

Jeg snakker ikke om banale ting som å spy…

Eller enda mer banalt som å spy litt i munnen og svelge det ned igjen…

Jeg snakker heller ikke om å dra inn snørr som så havner i svelget…

Enda mindre snakker jeg om å bare skulle ta vekk rusk fra nesa og dra ut en diger busemann med snørr hengende på…

Jeg snakker absolutt ikke om noe så banalt som å få bæsj på fingrene når du tørker deg bak…

Snakker heller ikke om å tråkke i hundebæsj og ikke merke det før du tar tak i skoene for å ta de av…

Noe så lite ekkelt som å ligge i halvsvime på alle fire og tørke spy etter unger gidder jeg nesten ikke nevne engang…

Like lite nevnelig er det å se unger og tyske fotballtrenere plukke buser og spise de…

Jeg snakker heller ikke om det å kle av og håndtere barn som har driti på seg eller å måtte plukke kabler ut av badekaret…

Jeg snakker selvsagt heller ikke om noe så banalt som å grave i sluk etc for å rense de…

Hva er det så jeg snakker om..

I går….

I går så…

I går så blinket jeg inn i rundkjøring……

#ekkelt #grøss #skrekk #skrekkelig #gru #grufullt #blinklys #bil #rundkjøring