Kjøpelag, økonomi, seriemesterskap, Bøtta og dommere;

Nå begynner sirkuset igjen om ikke så altfor lenge

Det er 29 juli og de aller fleste lagene i Get og 1-divisjon begynner samle seg etter en velfortjent ferie. Barmarken skal tas opp igjen før de aller fleste også trekker på seg hockeyutstyr og kjører isøkter inne samtidig som det er så varmt ute at du kan lage ostesmørbrød rett på bilpanseret bare ved å glemme matpakka i en halvtime.

Sammen med alt dette sportslige kommer selvsagt også vi synsere, supportere, frivillige og andre i gang igjen.Da skal det meste innenfor norsk topphockey diskuteres…igjen…

Hva er det så det snakkes mest om?

 

Kjøpelag

Det slenges meldinger i hytt og pine rundt dette temaet. Det er nå forsåvidt greit nok, men når det er sagt: Det er bare lov med 6 utlendinger på matchprotokollen hver kamp. Om en klubb har 12 utlendinger i troppen må strengt tatt få være deres valg om de har råd til det. Vi må, i mine øyne,i tillegg slutte å regne de som har spilt i Norge i 8+ år som utlendinger. Da har de vært lojale mot norsk ishockey såpass lenge at da får vi innlemme de som de fortjener. Det er vel strengt tatt heller ikke veldig mange lag i de to øverste divisjoner som har i nærheten av flertall av lokale spillere? Gi meg gjerne kokkos, fik og deng om jeg tar veldig feil her.

Økonomi

Dette kommer vi jo heller ikke utenom. Heldigvis har alle klubber i de øverste divisjoner nå fått lisens (trur eg) og jobber hardt for/mot kommende og fremtidige sesonger. Det ser ut til at alle har frisk og god økonomi, så vi får bare håpe at ingen drar frem noe skjeletter fra skapet litt ut i sesongen. Jeg håper samtidig at alle lag som signerer spillere faktisk har råd til de avtaler de inngår ut hele sesongen og at vi ikke får et antiklimaks rundt juletider fra en eller flere klubber.

Seriemesterskap

Er det viktig eller er det ikke viktig? Visst pokker er det viktig å bli best mulig i serien. Vi snakker hjemmebanefordel hele veien om man vinner serien. Skulle man så bli slått ut så har man hvert fall vissheten at over 48 (45) kamper så var man det beste laget.

Bøtta

Er selvsagt toppen av kransekaka hva gjelder ishockey. Kongepokalen. Det handler om den etter at serien er avsluttet. Det er slik det er alle steder. Ja, Bøtta er viktigere enn seriemesterskapet, men vinner du serien så har du gitt deg fordel i jakten på Bøtta hele veien inn.

Dommere

Lite blir vel mer diskutert enn dommere og dommerstanden. De som har lest hva jeg har skrevet før vet at jeg ikke er så stor tilhenger av mye av det som skrives og sies om dommerne. Uten dommerne blir det ikke noe hockeykamper, og det ville være ille for å si det mildt. Uansett er det ikke slik at det å betale inngangsbillett gir en tillatelse til å stå og hetse dommere i 3×20. I tillegg er det noe som heter rekruttering…som ikke er lett når voksne folk står og brøler og sjikanere dommere på is…med dommeraspiranter stående rett ved.

Begynn å dømme selv.. blitt sagt nok…

Lær reglene skikkelig selv… kan ikke sies ofte nok.

Det er noe med å kunne mye av reglene slik at det dommerne gjør ute på isen ikke skaper mer trøbbel enn det straffede lag faktisk får pga brudd på spillereglene. Jeg har selv sett både spillere, trenere og lagledere reagere som bare faen…for så på måtte innrømme etterpå at “den regelen kunne de ikke”. Da sier det seg selv at mange supportere også kanskje mangler kunnskapen.

Når alt det er sagt:

Det er lov med entusiasme

Det er lov med førstegangsreaksjoner

Det er lov å være uenig

 

-men hets og sjikane ække no særlig.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Oslo blir en bomull-by: Ikke en lyd skal høres!

Siste skudd på galskapens tanker om Oslo og hvordan Oslo skal bli kom i dag fra en influencer og youtuber. Riktignok snakker han kun om Oslo innenfor Ring 3, men det er jammen ille nok.

Denne miljøradikalisten går i bresjen for at motorsykler skal bli forbudt innenfor Ring3 slik at folk kan ha vinduene sine åpne når som helst på døgnet uten å bli forstyrret.

Påstanden:

Det er jo helt håpløst å sove.. å legge barn.. å sitte og ha en samtale når utyskene av noen motorsyklister er ute på kvelds- og nattestid.

Jeg skal innrømme at jeg har vært forbanna selv når isbilen har kommet i nabolaget akkurat da jeg drev å la ungene, men å tenke at den skal bli forbudt er litt drøyt.

Nåvel…

Hva slags by er det miljøvernerne egentlig vil ha?

Alt som er av biler som ikke er el = forbudt

Motorsykler = forbudt

Hva er det neste?

Høyrøstede får ikke snakke etter 19.00?

Det er ikke lov å fortelle vitser på terrassen etter 20.00 i fare for høy latter?

Alle utendørs idrettsarrangement må være ferdig til 20.00 så ikke skjemmende applaus forstyrrer kveldsroen?

Det er ikke lov å gå med høyhelede sko på fortau etter 21.00?

Det er ikke lov å skrike når du blir ranet..?

Kriminalitet er forbudt etter 20.00 så indre Oslo slipper den hersens sirenen. Det er heller ikke lov med brann eller hjerteinfarkt etter samme klokkeslett.

 

Ere mulig…

Jeg tenker seriøst at om du er allergisk mot lyder så er ikke en hovedstad stedet å bo for deg. Om du ikke tåler lyder, vanlige lyder, i en storby, da bør du flytte på landet.

Kunne 22 juli skjedd i dag? Er noe blitt bedre?

Eller har politikerne bare pratet og ikke gjort noe?

Er ting like ille nå?

Det er liksom ikke nok at en masse ungdommer ble drept, skadet og merket for livet. De lever også med drapstrusler og stigmatisering fra enkelte miljøer. Komiteer og granskingskommisjoner gjorde sitt arbeid i ettertid for å fastslå hvorfor det kunne gå så galt som det gjorde. Det er nå greit. Men, har det kommet noe ut av det, eller ligger rapporten og råtner på en pult, i et arkiv, i en bunke, som en eller annen kanskje leter frem en gang i mellom?

Det er altså 8 år siden den fatale 22 juli fant sted. 8 år med sorg og sorgbekjemping fra alle involverte som mistet noen, som fikk noen skadet, eller som risikerte livet for å hjelpe. Det er 8 år siden vi satt i stua vår på Hønefoss og så facebookmeldinger om skyting på Utøya og meldinger til lokale om å reise ut til båtene sine. Det er 8 år siden vi la oss på kvelden forferdet over antallet antatt drepte…for så å våkne til et skrekktall dobbelt så høyt. Det er 8 år siden jeg snakket med en venn som hadde en kompis som var der ute med båt og som sa “Jim, dette har du ikke så lyst å høre særlig detaljert om. Kompisen min dro ut med en hvit båt… nå er den rød”..

Det har gått 8 år der vi som samfunn til stadighet hører om, leser om, og ser ofre som ikke får hjelp. Vi ser unge voksne som ikke opplever den støtten de ble lovet og som sliter veldig i hverdagen som ofre for den verste terror Norge har opplevd. Blant annet ei jente som ble skutt i filler og prøver komme seg tilbake til livet men som blir møtt med byråkrati og nav-regler.

Hadde det vært noe tak i regjeringene som har styrt og som kommer til å styre så ville ofre etter Utøya bli særbehandlet, dvs ha egne ordninger, inntil de klarer seg selv.

Men så er spørsmålet:

Hva om 22 juli skjedde i dag igjen? Ville like mange blitt drept? Ville det samme skjedd? Ville politi kommet seg ut raskere? Ville de visst hva og hvor? Ville alt gått annerledes? Har politireformen bare forverret arbeidssituasjonen i det totale?

-har sambandet blitt bedre?

-har politiet tilgang på flere helikoptre?

-har politiet tilgang på skikkelig båt?

-har politiet nok lokalkunnskap?

-har politiet nå fått det utstyr de trenger?

Etterspillet etter 22 juli avdekket en massiv svikt i det aller meste når det gjaldt beredskap for slike handlinger. Komiteen som avdekket dette laget en forholdsvis lang liste over svakheter og mangler.

Spørsmålet er: Er alt oppfylt?

Hadde jeg vært Utøya-offer eller pårørende ville jeg vært rett og slett møkk forbanna om beredskapen osv er status quo mht 22 juli 2019 mot 22 juli 2011.

Akkurat dette trenger man ikke partipolitikk til. Jeg tror hele det norske folk ville gitt tommel opp om stortinget spurte «kan vi bruke en milliard eller to av oljefondet for å gi politiet det de trenger mht beredskap?»

Er ikke ting i orden er det jo egentlig bare skamfullt.

 

#22juli #22 #juli #terror #utøya #tyrifjorden #politi #båt #helikopter #regjering #storting #ressurser

Da Abbott-brødrene prøvespilte for Frisk, mot Frisk :)

Mye Zuccarello-stoff i avisene om dagen (hvert fall mye i forhold til hva det pleier mht hockey) i forbindelse med kontrakt Minnesota. I et intervju sier så Zucca at om han skal avslutte karrieren i Norge så blir det i Vålerenga eller Frisk. Vålerenga fordi det var der han spilte i ungdomsårene og Frisk fordi det var der springbrettet til spill i Sverige kom.

Det skjedde vel i/etter sesongen 07/08 om jeg ikke husker helt feil.

Hvorfor skriver jeg om dette nå?

Rett og slett fordi jeg har et hyggelig hockeyminne om Frisk, Zuccarello og 2 stk canadiske gutter som tok Norge med storm.

Historien: sommeren 06 hadde Frisk treningsleir i Ringeriks-området og fikk veldig rabattert istid fordi en luring i klubben vår fikk avtalt en «treningskamp» mellom 2-div laget Ringerike og Frisk på slutten av treningsleiren. Ringerike hentet hjem alle spillerne vi hadde ute til dette og hadde en meget morsom kamp i Schjongshallen.

Året etter, altså sommeren 07, var nok en gang Frisk på treningsleir og nok en gang ble en slik treningskamp avtalt. Denne gang hentet vi ikke spillere ute fordi Frisk sin trener ønsket se noen spillere prøve seg i kamp. 2 av de som da spilte for Ringerike mot Frisk var Chris og Cam Abbott.

Det ble en opplevelse for en klubbspiller på Ringerike.

Abbott-brødrene, Zuccarello og flere andre unge spillere herjet den sesongen. Det var en opplevelse å se Abbott-gutta på is og i garderoben. Profesjonelle til fingerspissene samt meget hyggelige overfor amatørgutter på Ringerike.

Tror vel heller ikke jeg noensinne får spille mot Get-spillere igjen i kamp så er et veldig hyggelig minne å ha 🙂

Jeg håper Zuccarello avslutter i Norge for en av klubbene han selv har nevnt.

Ferie er på en måte ikke komplett før du har hatt fransk gutte-allsang på nabo-terrassen

Magaluf byr på det aller meste

-solbrente engelske gutter i alle former og fasonger, felles for 99% av de er brøling og 100% tro på eget fantastisk utseende

-engelske jenter som sprader rundt i bikinier og badedrakter på kveldstid, tøystykker så små og dratt så langt opp bak at de ikke trenger dopapir før i neste uke

-sminkedokker av alle nasjonaliteter som forsøker hive alt fra 15 til 78 åringer inn på nærmeste «gentlemans bar» i partygata

-bøffe innkastergutter av alle slag som prøver seg på dama di bare du ser en annen vei i mer enn 2 sekunder

-terrassedansende og acapellasyngende grupper av engelske gutter med marsvinsveis og sterk dragning mot sokkerøyking og annet snadder fra den dodgy siden av legemiddel-industrien..

men mest av alt…

du har liksom ikke fått Magaluf-dosen før du har fått franskmenn, unge franskmenn, som naboer. Brølende unge franskmenn. Syngende unge franskmenn. Idioter av noen franskmenn.

Friends-episoden bare sniker seg på..

«je m’apelle Joey»

«bla bli bla blou Joey»

Når musikken høres ut som en teknoversjon av «jeg vil være sola di» på blanding av samisk og skånsk… da vet du at du har franskmenn som naboer. Blander du inn testosteron, dun, skævellævel og brøling på et komplett kjipaspråk… Da har du livet her og nå.

Bla bla bli bla BLUU..!!

Konte smonte SMUU..!!

Allah, smalla, vodde vodde plooo

Smola smikk vlu jallajalla dooo

 

… og sånn går kvelden så langt..

 

Trengte egentlig heller ikke påminnelsen om at jeg engang i tiden så på Helene og gutta…

Solseng-sex, speedo-man og massage-massage!

Sommerferien byr på det aller meste!

Dette er utsikten vi har fra hotellet på dagtid. Det er selvfølgelig den samme utsikten vi har på kveldstid, men da kan man se helt andre ting enn grandma italiano med puppa flappende ute, hard-bodies, bøff-bodies, solbrent-bodies, tykk og tynn-bodies, vaskebrett- og vaskeball-bodies, etc etc.. men det kommer jeg tilbake til.

Turen vår startet forrige fredag med avreise Gardermoen, parkering på Dalen til en meget anstendig 2-ukerspris og så en meget uanstendig pris på mat på O’Learys på flyplassen. 1300,- for småretter til 5 stk kan ikke kalles for annet enn landeveisrøveri, skjønt vi gikk inn i det selv med øya oppe.

Bassengområdet er flott, skjønt det er litt surt at der barna kan bade uten at vi sitter og følger nøyere med enn Arne Sceie på hopprenn koster 20 euro senga pr dag (og du må ha seng). Men, det følger med en øl da…

Derfor har vi brsøkt stranda et par dager. Flott strand, deilig vann, sandete sand samt alle de figurene du pleier se på sånne strender. Barn som leker. Unge bøffe menn som flexer hver eneste gang noe skal løftes, unge kvinner som er mer opptatt av å se bra ut enn Jan Thomas er i menn, familier som har det gøy samt speedo-man!

Speedo-man vanker frem og tilbake på stranda med henda bak hodet og albuene ut til siden, litt brei beinstilling, muligens for å unngå gnagsår på nøttene, speedoen er så liten at du lurer egentlig litt på om det det gjemmes en langpung inn mellom skinkene bak. Det er det, eller så er speedo-man en av strandløvene som bare har igjen klinkekuler etter årevis med «i love you, i love you» og dertil mange «kjærester» på ukebasis.

På natta forvandles stranda til et sjekkested…og også et «rom» for bekreftning av hvor glade to mennesker kan være i hverandre. Jeg siterer herr Måkestad angående forrige kveld: «jeg så en bikini rase opp og ned i et skikkelig tempo, så reiste gutten seg opp, ristet skikkelig på greiene, og så gikk de».

De har en terrasse med bedre utsikt enn oss.

Nåvel..

Massage… massage… Det går en horde av asiater rundt på stranda og roper massage massage absolutt hele dagen. Noen biter på men det er sjeldent. Innpåslitne er de og.. Begynner å klå på deg og liksom skal vise hvor mye du trenger deres hjelp. Det verste; De kan jo ikke massere.. de hiver på no olje og trykker litt her og der (ikke opplevd, sett)

Dette er utsikten på kveld/natt. I lyset til venstre spilles det litt fotball gjerne midnatt.. og på sengene til høyre drives det og med baller..men gjerne litt senere.

Jaja…

 

De får kose seg de unge..

 

Glem klimakrise og fattigdom; Norge har fått et skikkelig problem: Pølsebrød

Eller rettere sagt ; Kutting av pølsebrød!

Her er et helt vanlig pølsebrød. Dette har tilogmed frø på. Noen liker det, noen liker det ikke. Nåvel. Sagaen om vanviddet i at pølsebrød kommer i pakker på 8 og lomper på 10 er sikkert ikke ferdigskrevet enda, men den skal jeg la ligge i dag…selvom alle (bortsett fra pølsebrødpakkerne) vet at erfarne pølsespisere bruker lompa som lokk over pølse i brød med stæsj på.

Dette er jo normalgrepet man tar når man skal kjøre pølse i brød. Slik eller full rotasjon av pølsebrødet hvis kuttet mot all formodning skulle ligge ned i handa. Det blir nemlig vanskelig å mekke pølse i brød med ketchup, sennep og rå løk om du skal gjøre det opp/ned. Så ved en enkel «flipp» skulle man være klar. Men neida…

En eller annen sjuk jævel har finni ut at «hey, vi begynner å kutte pølsebrødene på flatsiden, det er skikkelig lurt». Det er åpenbart at den sjuke jævelen må ha stått med den tynneste wienerpølsa i manns minne da dette brillefine forslaget ble dannet inne i hjernebarken. For;

Har du forsøkt å legge ei skikkelig grillpølse oppi et slikt brød? Bratwurst? Ostepølse? Det er så lite pølse nedi brødet at det kan minne om en flodhest som prøver gjemme seg i en sølepytt. Hvis du så i tillegg er typen som liker grill med full pakke pluss potetsalat/rekesalat etc på…og ikke pleier bruke lompe som lokk.. ja da er sjansen stor for at stæsjet ligger igjen på overleppa og nesetippen i forsøket på å spise.

Hva i alle dager er meningen med denne forandringen? Har Sverre Svanke-Lanke på Oslo vest klaget på at pølsen velter på porselensssjetten, og dermed beordret full kvalitetsikring mot ketchup på rosemalingen?

Dette er et hån mot alle bilspisende grill i brød m/rekesalat. Det blir bare gris. Jeg foreslår at Folkeaksjonen mot bompenger tar en ny retning etter valget i september og begynner hardkjør mot denne forandringen i generasjon på generasjon med pølsebrødkutting på smalsiden.

Inntil da er det bare og boikotte pølsebrød kutta på flatsiden, og skulle du få et i handa; Krøll og kast!

 

#pølser #pølsebrød

 

 

 

Norge avverger ingen global klimakrise

Derimot skaper den grønne linje et overklassesamfunn i Norge om de får det som de vil

Når man vet at Norge står for ca 0,1% eller noe sånt av verdens klimagassutslipp så blir det innimellom ganske dumt å høre diverse stortingspolitikere snakke varmt om det ene og det andre livsnødvendige tiltaket vi her oppe i steinrøysa absolutt må gjøre for å stoppe verdens klimakrise.

Det er nå så. Vi lever i et land der storbyene har et kollektivtilbud og resten av landet ikke. Det ser de grønne forkjemperne tydeligvis ikke. De beleirer byer med bomringer og bruker således tvang og straff for å få gjennom sine kampsaker. Noe av det siste man har kommet med fra den kanten er “flyskam”. Rett og slett at vi skal og burde skamme oss over å fly så mye som vi gjør.

Det aller siste utspillet fra grønn side er flykvoter. De mener at hver nordmann burde få tildelt 2 flyturer pr år i kvote og så kan man gjøre som man vil med den kvoten.

På samme måte som man altså struper inn mulighetene de med dårlig råd har i byene pga bomringene, ønsker man da også med et slik forslag å sørge for at de med dårlig råd heller ikke skal komme seg noe sted med fly. For hva ville skjedd om den grønne linjen fikk gjennom dette, jo flyturer ville bli valuta. Rike privatpersoner og firmaer ville kjøpe flyturer over en lav sko fra de “fattige” og sånn sett hjulpet de litt hvert år økonomisk, men med det litt morsomme resultatet at utslippet ville forbli det samme.

Dette føyer seg inn i alle andre tiltak der det synes å være en sannhet i at “Det er greit å forurense så mye du bare vil….sålenge du betaler for det”…

Jeg ser med gru for meg et Norge der de mest fanatiske grønne får sine forslag igjennom. Det vil bli et overklassesamfunn der de rike kan stort sett gjøre som de vil, mens de med lave og vanlige inntekter må holde seg på sin plass fordi det er for dyrt å gjøre noe annet. Sånn sett er det kanskje like greit at MDG i Oslo vil lage 15 lekeplasser i Oslo sentrum… for de som bor der kommer høyst sannsynlig ikke til å ha råd til å gjøre noe annet enn å være hjemme.

 

Nåvel..

Jeg mener helt seriøst at miljøforkjemere etc ville kommet mye mer frem med sine saker og fått mye mer gjennomslag i folket om man luket vekk det folk flest mener er tåpelige forslag og uttalelser. Det samme gjelder egentlig for politikere i debatter. Man burde egentlig hatt prikker-straff i debatter på tv. 7 prikker og du er ut av debatten. En politiker som Lysbakken ville for eksempel fått to prikker hver gang han sa “ta fra de rike”.  Alle politikerne fikk en en prikk hver gang de snakket nedsettende om andre partiers politikk istdenfor klargjørng av sin egen, etc

 

Så;

Om du vil at det kun er de rikeste i Norge som skal kunne kjøre bil i og rundt storbyene så er det bare å stemme grønt. Om du vil at det kun er de rike som skal få fly rundt omkring i verden så stemmer du grønt.

 

Forresten…

-hvis man blir flydd i ambulansefly…har man da brukt opp kvoten sin?

-skal man få kjøpe kvota si når man bruker kvoten sin?

-skal det opprettes en kvotebank som holder orden på kjøp og salg av kvoter?

-blir det privatkvoter OG kvoter innenfor firma eller er det pr personnummer som tenkes?

-kan man overføre kvote til neste år?

-kan man feks sette kvoten til ungene inn på  kvotekonto som de så får på 18-årsdagen?

-hvis noen fra nord-norge skal til syden.. og må fly til Gardermoen først…hva da?

-hvis det mellomlandes av en eller annen grunn..telles det da som 2 turer og du kommer deg bare en vei?