Besteforeldre/pensjonister på ego-tripp på dagtid

(fra Ringerikes Blad)

Det er ikke lett å være gammel..

Det er jo bare og oppfordre til litt mer dannelse blant spedbarn samt ett eller annet rørsystem som gjør at ikke en millimeter av puppen synes når det ammes. Best av alt ville det jo være om man lærte ungen til ikke å bli sulten før man er hjemme igjen. Litt må man jo kunne kreve.

I tillegg må man jo bare oppfordre til å ikke ta med seg barnevogn inn i sentrum. Babyen trenger så lite at en enkelt liten sekk med en bleie eller to bør holde.

Jeg lurer forresten på.. Kan det være samme mann som hadde denne:

Det er jammen ikke lett å være gammel og syk når det er høst og unger også blir syke

(sakset fra Direkte linje Ringerikes Blad)

Stakkars pensjonister som får enda lengre kø enn vanlig hos fastlegen på grunn av høsten som jo er et mareritt på grunn av virus, influensa og andre sykdommer…som jo da rammer barn og dermed skaper massivt med kø for pensjonistene.

Stakkars pensjonister som ikke får eget kø-opplegg så de får komme til legen fortere enn alle andre, for det er jo viktigere å kurere en sykdom på en eldre kontra en yngre person må vite.. eller kanskje mangler det en resept man ikke ønsker vente så lenge på?

Og så noe absolutt alle vet:

“For det er jo sånn at når foreldre har hatt fri på basis av sykt barn, så har de jo hele dagen til disposisjon.”

I motsetning til pensjonister som jo ikke har hele dagen til disposisjon fordi de skal på jobb… eller.. ehh… vent nå litt…?

Det mest skremmende med dette innlegget er at jeg tror ikke det er tull engang. Jeg tror faktisk det sitter folk rundt omkring (ikke altfor mange håper jeg) og tenker sånn.

 

Men; det er ikke så lett å være ung heller….

**Pensjonister og trygdede bør gjøre seg ferdig med handlingen på dagtid!! Det er altfor mye kø overalt pga at de ikke får unnagjort dette tidligere! I tillegg er de utrolig trege med å betale. Småbarnsforeldre og folk som jobber bør prioriteres slik at de slipper unødvendig kø i en ellers stresset hverdag. Hilsen frustrert trebarnsmor.**

Jeg kan jo ikke annet enn å undre på hva slags ben denne damen stod opp på? Ble hun vekket midt på natta av en av de 3 ungene? Sneik mannen hennes seg ut av huset før alle våknet slik at hun måtte smøre alle matpakkene selv? Er denne Alta-damen kanskje Ranveig Heitmann som juger på seg en unge til for å ikke bli avslørt? Krevde mannen til denne Alta-damen en Anna Anka morgen (dere får google hvis dere ikke husker) før han vinka i døra, klødde seg på pungen og dro på jobb?  Hva i all verden har denne damen opplevd i livet som gjør henne så frustert av å bare gå på butikken?

Nåvel… I ekte Geriatriksånd går jeg jo ikke av veien for å tenke litt ekstra rundt akkurat dette temaet for å se om det faktisk kunne være en ide å pålegge deler av befolkningen å bli ferdige med ting og tang før alle vi andre kommer rekende på ei fjøl og skal kreve vår rett. For det er jo dødsirriterende å stå i kø på feks butikken om det er pensjonister i køen. Lang kø med unge mennesker er jo morro. Lang kø med pensjonister er døden..

Hva med feks svømmehaller? Skal vi vanlige folk behøve å måtte se sånne gamle skrukkete mennesker i den tiden vi vil svømme? Nei her bør vi til med en regel: Pensjonister og trygdede bør svømme da vi andre er på jobb. I det samme tidsrom bør og trebarnsmødre ta med seg ungene sine i svømmehallen for vi er jo ikke interessert i å vasse i hverken skrukkete gamlinger eller flokker med småtasser. Så i svømmehallen må nok dessverre trebarnsmødrene finne seg i å stå i kiosk-kø sammen med pensjonister og trygdede.

Bilkjøring. Pensjonister bør ikke ha lov til å kjøre bil før 09.00 og ikke i tidsrommet 15.30-20.00. Dette da selvfølgelig for å sørge for at vi vanlige folk slipper å sitte bak satans paragrafryttere og gamle kjerringer med håndveska hengende på blinklyset. Trygdede bør jo selvfølgelig ikke kjøre bil i det hele tatt…for de skal ikke ha råd til hverken bil eller bensin på pengene de får av NAV. Og hvis de gjør det så er det vår plikt som gode borgere og anmelde hver eneste en for de er sikkert trygdesnyltere.

Skal egentlig trebarnsmødre få lov til å handle i kjernetid på butikken? Hva med oss som bare stikker innom butikken på vei hjem etter jobb og som må stå i kø bak både pensjonister, trygdede OG trebarnsmødre som ikke holder orden på ungene sine engang? Skal ikke vi skånes for dette? Hva med å si at alt over 1 barn med seg på butikken kun er lov på torsdager mellom 18.00-20.00 da det jo er langdag. Hvis du så er pensjonist så må du på biltilsynet og vise at du tør kjøre i 80 km/t for å kunne få fritak for å kunne kjøre på butikken med familien på torsdager.

 

#ilandsproblemer

Offentlig mot privat, sløsing mot effektivitet; Hvorfor vil AP, SV, Rødt med fler tilbake til kø-samfunnet?

Det er snart lokalvalg. Tradisjonen tro får omtrent ikke lokalpolitikere inn et eneste ord fordi stortingspolitikerne krangler som vanlig om å være det partiet som gir de feteste løfter og valgflesk.

Det er ikke måte på hvor bra det skal bli bare det og det partiet kommer til makten. Problemet er jo bare at det er lokalvalg, og ute i grisgrendte Norge så foregår samarbeid og herting på politiske saker i en helt annen grad enn på stortinget.

Så egentlig burde Støre, Jensen, Solberg og co bare holde helt kjeft og la lokalpolitikere drive lokalpolitikk.

Oppfordrer alle til å bruke hodet og spørre.

Vær skeptisk til alle løfter og uttalelser.

Prøv å tenke grundig igjennom det de sier… ikke bare 1 april for ikke å bli lurt, men hele tiden.

Phuuu…

 

Når det er sagt så har jeg lyst å skrive litt om dette med offentlig versus privat.. på feks barnehager. Dette fordi det er ikke måte på hvor fæle de private aktører er som faktisk tjener penger drift av en forretning.

Det er hevet over enhver tvil at det var lange køer for å få barnehageplass da det kun var offentlige barnehager, men da private aktører kom på banen løste det seg med barnehageplass til alle så og si.

Meg bekjent er det vel også slik at støtten pr barn er den samme til barnehagen om den er offentlig eller privat.

Det er også slik at ifølge en undersøkelse så er foreldrene til barn i private barnehager mer fornøyd enn foreldrene til barn i offentlige barnehager.

Dette på tross av at offentlige barnehager “bruker opp alle penga” mens private barnehager går med overskudd.

 

Hvem er så den store stygge ulven mht skattepengene egentlig?

Er det de som skaper noe, har fornøyde kunder, samt gjør det med overskudd?

Eller der det de som bruker opp alle pengene og samtidig scorer dårligere på brukerundersøkelser?

 

Hvorfor vil Støre, Lysbakken og Moxnes nedlegge noe som virker? Hvorfor vil AP, SV og Rødt ødelegge for den vanlige nordmann og styre feks barnehager inn på den offentlige modellen igjen? En modell som koster mer penger og har mer misfornøyde kunder?

-hvorfor setter disse politikerne seg heller ikke til å prøver lære av privat driftet barnehage?

-hvorfor prøver man heller ikke analysere hvorfor de får det til?

-husk: foreldre i private barnehager er mer fornøyd

-hvorfor vil AP, SV og Rødt tilbake til kø-samfunnet der folk flest må stå med lua i handa og håpe på plass i barnehage, på sykehjem, aldershjem og lignende?

 

Så er jeg ikke dummere enn at jeg skjønner at det handler om de ansatte og. Men jeg tror jo helt ærlig at man ville hørt motstykket til fornøyde foreldre i misfornøyde ansatte om det var tilfelle i feks barnehager.

 

Fakta: Private aktører “må levere” ellers mister de kunder. De offentlige får pengene sine uansett. Jeg tror mye av motivasjonen for diverse aktører ligger nettopp der.

 

Til slutt:

Morsomt er det også å se Støre og Lysbakken kjefte, smelle og klage på saker inneværende regjering ikke har fått fikset, morsomt er det fordi AP og SV ikke fikk til de samme tingene på 8 år i regjering. Husk det når valgsendingene begynner på TV.

Nåvel, penger, det er tross alt det vi lever av. “Forskjellen minsker” skrøyt AP og SV da de satt i regjering og beskattet de med høye inntekter enda litt til. MEN; De med lave inntekter fikk jo ikke noe bedre råd av den grunn. Joda, forskjellen ble mindre men lavtlønte hadde like dårlig råd som før. Husk også slike ting når valget kommer.

Skal man hjelpe de lavtlønte så må man egentlig legge bort skattesnakket og heller snakke om fradrag og avgifter. Man må se på hva slags utgifter alle har og se hva man kan gjøre med de. Hva med å tenke billigere basisvarer og dyrere “luksusvarer”. Det er jo de daglige utgifter lavtlønte og fattige i Norge sliter med, ikke om de skal kjøpe ny eller to år gammel elbil osv. Øk minstefradraget drastisk for alle med inntekt opp til en viss sum. Tjener man over den summen har man råd til dagens ordning. Sånne tiltak ville hjelpe de lavtlønte, barnefamilier, etc, Husk også det når valgsendingene begynner.

 

Enda mer til slutt:

Vær så snill og les feks denne: Bløff om skattelette!

 

 

Kjøpelag, økonomi, seriemesterskap, Bøtta og dommere;

Nå begynner sirkuset igjen om ikke så altfor lenge

Det er 29 juli og de aller fleste lagene i Get og 1-divisjon begynner samle seg etter en velfortjent ferie. Barmarken skal tas opp igjen før de aller fleste også trekker på seg hockeyutstyr og kjører isøkter inne samtidig som det er så varmt ute at du kan lage ostesmørbrød rett på bilpanseret bare ved å glemme matpakka i en halvtime.

Sammen med alt dette sportslige kommer selvsagt også vi synsere, supportere, frivillige og andre i gang igjen.Da skal det meste innenfor norsk topphockey diskuteres…igjen…

Hva er det så det snakkes mest om?

 

Kjøpelag

Det slenges meldinger i hytt og pine rundt dette temaet. Det er nå forsåvidt greit nok, men når det er sagt: Det er bare lov med 6 utlendinger på matchprotokollen hver kamp. Om en klubb har 12 utlendinger i troppen må strengt tatt få være deres valg om de har råd til det. Vi må, i mine øyne,i tillegg slutte å regne de som har spilt i Norge i 8+ år som utlendinger. Da har de vært lojale mot norsk ishockey såpass lenge at da får vi innlemme de som de fortjener. Det er vel strengt tatt heller ikke veldig mange lag i de to øverste divisjoner som har i nærheten av flertall av lokale spillere? Gi meg gjerne kokkos, fik og deng om jeg tar veldig feil her.

Økonomi

Dette kommer vi jo heller ikke utenom. Heldigvis har alle klubber i de øverste divisjoner nå fått lisens (trur eg) og jobber hardt for/mot kommende og fremtidige sesonger. Det ser ut til at alle har frisk og god økonomi, så vi får bare håpe at ingen drar frem noe skjeletter fra skapet litt ut i sesongen. Jeg håper samtidig at alle lag som signerer spillere faktisk har råd til de avtaler de inngår ut hele sesongen og at vi ikke får et antiklimaks rundt juletider fra en eller flere klubber.

Seriemesterskap

Er det viktig eller er det ikke viktig? Visst pokker er det viktig å bli best mulig i serien. Vi snakker hjemmebanefordel hele veien om man vinner serien. Skulle man så bli slått ut så har man hvert fall vissheten at over 48 (45) kamper så var man det beste laget.

Bøtta

Er selvsagt toppen av kransekaka hva gjelder ishockey. Kongepokalen. Det handler om den etter at serien er avsluttet. Det er slik det er alle steder. Ja, Bøtta er viktigere enn seriemesterskapet, men vinner du serien så har du gitt deg fordel i jakten på Bøtta hele veien inn.

Dommere

Lite blir vel mer diskutert enn dommere og dommerstanden. De som har lest hva jeg har skrevet før vet at jeg ikke er så stor tilhenger av mye av det som skrives og sies om dommerne. Uten dommerne blir det ikke noe hockeykamper, og det ville være ille for å si det mildt. Uansett er det ikke slik at det å betale inngangsbillett gir en tillatelse til å stå og hetse dommere i 3×20. I tillegg er det noe som heter rekruttering…som ikke er lett når voksne folk står og brøler og sjikanere dommere på is…med dommeraspiranter stående rett ved.

Begynn å dømme selv.. blitt sagt nok…

Lær reglene skikkelig selv… kan ikke sies ofte nok.

Det er noe med å kunne mye av reglene slik at det dommerne gjør ute på isen ikke skaper mer trøbbel enn det straffede lag faktisk får pga brudd på spillereglene. Jeg har selv sett både spillere, trenere og lagledere reagere som bare faen…for så på måtte innrømme etterpå at “den regelen kunne de ikke”. Da sier det seg selv at mange supportere også kanskje mangler kunnskapen.

Når alt det er sagt:

Det er lov med entusiasme

Det er lov med førstegangsreaksjoner

Det er lov å være uenig

 

-men hets og sjikane ække no særlig.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Oslo blir en bomull-by: Ikke en lyd skal høres!

Siste skudd på galskapens tanker om Oslo og hvordan Oslo skal bli kom i dag fra en influencer og youtuber. Riktignok snakker han kun om Oslo innenfor Ring 3, men det er jammen ille nok.

Denne miljøradikalisten går i bresjen for at motorsykler skal bli forbudt innenfor Ring3 slik at folk kan ha vinduene sine åpne når som helst på døgnet uten å bli forstyrret.

Påstanden:

Det er jo helt håpløst å sove.. å legge barn.. å sitte og ha en samtale når utyskene av noen motorsyklister er ute på kvelds- og nattestid.

Jeg skal innrømme at jeg har vært forbanna selv når isbilen har kommet i nabolaget akkurat da jeg drev å la ungene, men å tenke at den skal bli forbudt er litt drøyt.

Nåvel…

Hva slags by er det miljøvernerne egentlig vil ha?

Alt som er av biler som ikke er el = forbudt

Motorsykler = forbudt

Hva er det neste?

Høyrøstede får ikke snakke etter 19.00?

Det er ikke lov å fortelle vitser på terrassen etter 20.00 i fare for høy latter?

Alle utendørs idrettsarrangement må være ferdig til 20.00 så ikke skjemmende applaus forstyrrer kveldsroen?

Det er ikke lov å gå med høyhelede sko på fortau etter 21.00?

Det er ikke lov å skrike når du blir ranet..?

Kriminalitet er forbudt etter 20.00 så indre Oslo slipper den hersens sirenen. Det er heller ikke lov med brann eller hjerteinfarkt etter samme klokkeslett.

 

Ere mulig…

Jeg tenker seriøst at om du er allergisk mot lyder så er ikke en hovedstad stedet å bo for deg. Om du ikke tåler lyder, vanlige lyder, i en storby, da bør du flytte på landet.

Kunne 22 juli skjedd i dag? Er noe blitt bedre?

Eller har politikerne bare pratet og ikke gjort noe?

Er ting like ille nå?

Det er liksom ikke nok at en masse ungdommer ble drept, skadet og merket for livet. De lever også med drapstrusler og stigmatisering fra enkelte miljøer. Komiteer og granskingskommisjoner gjorde sitt arbeid i ettertid for å fastslå hvorfor det kunne gå så galt som det gjorde. Det er nå greit. Men, har det kommet noe ut av det, eller ligger rapporten og råtner på en pult, i et arkiv, i en bunke, som en eller annen kanskje leter frem en gang i mellom?

Det er altså 8 år siden den fatale 22 juli fant sted. 8 år med sorg og sorgbekjemping fra alle involverte som mistet noen, som fikk noen skadet, eller som risikerte livet for å hjelpe. Det er 8 år siden vi satt i stua vår på Hønefoss og så facebookmeldinger om skyting på Utøya og meldinger til lokale om å reise ut til båtene sine. Det er 8 år siden vi la oss på kvelden forferdet over antallet antatt drepte…for så å våkne til et skrekktall dobbelt så høyt. Det er 8 år siden jeg snakket med en venn som hadde en kompis som var der ute med båt og som sa “Jim, dette har du ikke så lyst å høre særlig detaljert om. Kompisen min dro ut med en hvit båt… nå er den rød”..

Det har gått 8 år der vi som samfunn til stadighet hører om, leser om, og ser ofre som ikke får hjelp. Vi ser unge voksne som ikke opplever den støtten de ble lovet og som sliter veldig i hverdagen som ofre for den verste terror Norge har opplevd. Blant annet ei jente som ble skutt i filler og prøver komme seg tilbake til livet men som blir møtt med byråkrati og nav-regler.

Hadde det vært noe tak i regjeringene som har styrt og som kommer til å styre så ville ofre etter Utøya bli særbehandlet, dvs ha egne ordninger, inntil de klarer seg selv.

Men så er spørsmålet:

Hva om 22 juli skjedde i dag igjen? Ville like mange blitt drept? Ville det samme skjedd? Ville politi kommet seg ut raskere? Ville de visst hva og hvor? Ville alt gått annerledes? Har politireformen bare forverret arbeidssituasjonen i det totale?

-har sambandet blitt bedre?

-har politiet tilgang på flere helikoptre?

-har politiet tilgang på skikkelig båt?

-har politiet nok lokalkunnskap?

-har politiet nå fått det utstyr de trenger?

Etterspillet etter 22 juli avdekket en massiv svikt i det aller meste når det gjaldt beredskap for slike handlinger. Komiteen som avdekket dette laget en forholdsvis lang liste over svakheter og mangler.

Spørsmålet er: Er alt oppfylt?

Hadde jeg vært Utøya-offer eller pårørende ville jeg vært rett og slett møkk forbanna om beredskapen osv er status quo mht 22 juli 2019 mot 22 juli 2011.

Akkurat dette trenger man ikke partipolitikk til. Jeg tror hele det norske folk ville gitt tommel opp om stortinget spurte «kan vi bruke en milliard eller to av oljefondet for å gi politiet det de trenger mht beredskap?»

Er ikke ting i orden er det jo egentlig bare skamfullt.

 

#22juli #22 #juli #terror #utøya #tyrifjorden #politi #båt #helikopter #regjering #storting #ressurser

Get-ligaen 2019-2020; En liten titt i ferien

Barmarkstrening og prepping til Ironman i august og seriespill som starter 12 september. Nå spilles riktig nok bare 2 matcher den 12, men den 14 er det full runde i Get-ligaen (og i 1 divisjon) så da er man virkelig i gang.

Gjentar for sikkerhets skyld: Ironman 2019 er bestemt til datoen 3 august. 22 spillere fra hver Get-klubb samt trener, lagleder/test-ledsager og egen fysioterapeut møtes for test og konkurranse. De nye lagene i Get er på plass. Hockeyforbundet er også på plass, det er selvsagt også presse. Ironman streames på facebook, kjøres med live-oppdatering på instagram. Oversikt og resultater på hockey.no også. Ylven vant i fjor mens Sparta vant lagkonkuransen.

Norges Ishockeyforbund og Norsk Topphockey har også kommet til enighet om en ny avtale, og jeg klipper/limer inn teksten i tilfelle noen ikke har sett pressemeldingen:

***Partene har også kommet til enighet om at man gjennom høsten skal jobbe frem ny strategi for Get-ligaen, herunder en ny og langsiktig samarbeidsavtale.

“Klubbene i Get-ligaen og Norsk Topphockey AS står overfor en svært spennende vekstperiode, blant annet med klubber fra geografisk nye lokasjoner, nye digitale tjenester og flere toppmoderne arenaer under bygging sier Dagfinn Reinertsen, styreleder i Norsk Topphockey AS. For oss er det viktig med et godt samarbeid med Norges Ishockeyforbund, og denne avtalen er første steg på veien mot en spennende fremtid for norsk ishockey, avslutter
Reinertsen.”

“NIHF er veldig godt fornøyd med at vi nå er kommet til enighet om samarbeidsavtale som er god for både Norsk Topphockey og oss, sier Ottar Eide generalsekretær i NIHF. Vi ser fram til en spennende strategiprosess der vi i høst skal meisle ut veien videre for hvordan eliteserien og toppen av norsk klubbhockey skal se ut om 3, 5, 7 og 10 år, avslutter Eide.”***

Så da er vel fordelingsnøkkel penger landet og man kan begynne jobben mot en Get-liga (og 1-divisjon) som er bærekraftig og økonomisk kontrollert slik at vi slipper noen særlig flere “lisens-saker” på grunn av penger brukt som man strengt tatt ikke hadde.

 

Hva skjer så rundt i klubbene ifølge FB?

Vålerenga har re-signert Andreas Stene som siste nyhet

Storhamar med testemonialmatch lørdag 7 september for Østli, Jensen og Hesbråten

Lillehammer trenger snekkerhjelp og innsamlingsaksjonen har foreløpig gitt 150 lapper

Frisk Asker og Dressmann fortsetter samarbeidet..

Stavanger har signet Brady Brassart, center, 26 år gammel fra Vancouver

Sparta har signet backen Mattias Nilsson fra Leksand

Manglerud Star har sikret seg målvaktsduoen Ole Morten Furseth og Oscar Fröberg

Stjernen mangler 20.000 av 300.000 for at signeringen av Andreas Heier kan formaliseres

Narvik prepper hallen for Get-spill og de krav som gjelder, treningskamper offentliggjort

Grüner samler løkka. Se denne: ***Å bli glad i denne klubben og miljøet er ganske lett når man først har satt en fot innenfor. Det vet jeg av erfaring når jeg nå går inn i mitt 34. år her. Mange har vært innom og alle har bidratt på hver sin måte. I slutten av forrige sesong og gjennom kvalserien fulgte journalist Christian Boger laget tett. A-laget engasjerte han virkelig. Lagets væremåte, engasjement, oppriktighet og nøkternhet fant han svært tiltalende. Christian gleder seg stort over lagets kval-prestasjon og det tilhørende engasjementet som nå sprer seg over Grünerløkka mot GET-spill for den lokale klubben. Han vil gjerne bidra til å legge forholdene bedre til rette og har derfor gitt a-laget et privat tilskudd på kr 100.000,- En fantastisk gave av en raus Grünervenn.***

 

 

Get-tips og annet som rører på seg kan gjerne sendes [email protected], eller finn meg på FB

 

Frisk Asker

Foreløpig stall kan sees HER

 

Storhamar

Foreløpig stall kan sees: HER (trykk på laget)

 

Stavanger

Foreløpig stall kan sees HER

 

Vålerenga

For lag; bruker Eliteprospects

 

Sparta

Foreløpig stall kan sees  HER

 

Lillehammer

For lag: bruker Eliteprospects

 

Manglerud Star

Foreløpig stall kan sees HER

 

Stjernen

Foreløpig stall kan sees HER

 

Narvik

For lag: bruker Eliteprospects

 

Grüner

For lag: bruker Eliteprospects

 

Så;

Legg gjerne inn en kommentar med utfyllende informasjon, eller send meg en epost på [email protected], alternativt send en melding på Facebook.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

1 divisjon 2019-2020: Lagene, troppene pr 21 juli

Det er faktisk ikke mer enn i overkant av 7 uker til seriestart i 1 divisjon sesongen 2019-2020.

En sesong som blir meget viktig for mange lag med tanke på satsing fremover. Jeg tror nemlig det blir meget vanskelig å komme seg inn igjen i 1 divisjon om man i enden av kommende sesong er det laget fra denne sesongs 1-divisjon som ikke blir værende i divisjonen.

Det er midt i fellesferien så det skjer ikke så mye på lagenes sosiale medier å følge med på, men noen oppdateringer har det da kommet. Skulle det være noen uoverenstemmelser mellom de troppene jeg har kontra hva egne folk vet så korriger meg gjerne. Det er på denne tiden og frem til seriestart det begynner bli tøft å henge med i svingene hva gjelder hjemmesider, Facebooksider, Instagram og Eliteprospects.

Noen lag ser ut til å være i mål med signering og offentliggjøring av alle navn, mens andre igjen ikke er så langt kommet. Ringerike er vel sånn sett i den ene enden av skalaen der, mens Hasle-Løren er i andre enden med kun 1 stk spiller offentliggjort som jeg kan se. Er de noen som sitter på en web-side eller noe der H/L har en tropp klar så send meg gjerne link.

Nåvel, serien kommer seg nok i gang uansett.

Og apropos serie:

Den første serierunden 14 september byr på:

Ringerike – Lørenskog, Hasle-Løren – Comet, Furuset – Haugesund, Nidaros – Gjøvik. Alle kamper klokka 16.00 bortsett fra i Trondheim der kampen går 17.45 (håper det er pga reisetid osv og ikke åpen dag eller annet som prioriteres foran kamp).

Ny-opprykkede Lørenskog skal altså til Hønefoss og møte ny-nedrykkede Ringerike. Spennende kamp for begge lag med tanke på å se nivåforskjellen fra forrige sesong. Som vanlig vil alle lag gi ekstra mot laget som kom fra Get.. og faren for Ringerike er jo innstilling mentalt til spill i 1 istedenfor Get. H/L møter Comet, en kamp som kan gå alle veier, skjønt, skal Comet kommende sesong klare kval så må de la være å tape kamper mot feks H/L. Furuset møter Haugesund. En kamp der begge lag, som i Ringerike-Lørenskog, får en pekepinn på hva som må til og “hvor de er”. Nidaros får besøk av Gjøvik. Begge lag i 1-divisjon i fjor. Begge lag vet hva det går i.

Uten å vite mer om nivåer pr nå på alle lagene, må avvente litt treningskamper, så kan en morsom tipping si at entusiasme og lagbygging fører til Gjøvik og Haugesund på tabelltopp etter første spillehelg (dobbeltkamper).

 

Så;

Tar gjerne imot epost på [email protected] eller melding på messenger med bekreftede spillere/link til liste. Andre nyheter mht tropp/stall er også velkomment.  Legg meg også til på snap: Jimbo-33

 

 

Ringerike

Målvakter:

Fredrik Johansson, Mathias Landa

 

Backer:

Dennis Ryttar, Andreas Adolfsen, Robin Bjørnstad, Håkon Opheim Engh, Nikolai Dalen, Tobias Skaarberg, Nils Fuglesang

 

Løpere:

Michael Söderberg, Fredrik Dahl, Petter Ellefsen, Thomas Lystad, Mathias Holst Jenssen, Joachim Jensen, Even Tangen Fosse, Kristoffer Melin, Dustin Parks, Eivind Eiken Andresen, Erik Wang Bjerketvedt

 

For mer stats på spillerne: Eliteprospects Ringerike

 

Comet

Målvakter:

Marcus Dahl, Kristian Høvik, William Lundsten

 

Backer:

Simon Westin, Patrick Karlsen-Wessel, Jesper Nipe, Martin Skjørberg

 

Løpere:

Håkon Vaglen, Ole Sydvold Johannessen, Henrik Holme, Alexander Høvik, Herman Kopperud, Paulius Gintautas, Anders Pedersen, Christopher Usov

 

For mer stats på spillerne: Eliteprospects Comet

 

Hasle-Løren

Målvakter:

Daniel Henriksen

 

Backer:

 

Løpere:

 

 

For mer stats på spillerne: Eliteprospects Hasle-Løren

 

Gjøvik

Målvakter:

Andreas Johansen, Wille Mattila

 

Backer:

Vetle Sveen, Oscar German, Morgan Opheim Mathisen, Erik Rønning Sve, Ulrik Løvdal, Robin Rakell, Emil Karlsson

 

Løpere:

Mads Heidenberg, Simen Hoel Johannessen, Even Langdalen, Daniel Karlsen Stensrud, Amund Nyland, Eirik Slåsletten, Joachim Eriksson Rostad, Sander Olsen, Leonards Rimjans, David Volf

 

For mer stats på spillerne: Eliteprospects Gjøvik

 

Nidaros

Målvakter:

Peter V. Strøm, Isac Eriksson

 

Backer:

Sigve Bråten, Marius B. Kristoffersen, Sivert L. Wannebo, Sander H. Skålvoll, Tommy Hansen

 

Løpere:

Erlend E. Johnsen, Andreas Svedlund, Joakim V. Hofstad, Mathias E. Jonassen, Sande Valde, Ole Christian W Larssen, Isak Caldwell, Olliver Dahlin

 

For mer stats på spillerne: Eliteprospects Nidaros

 

Tønsberg

Målvakter:

Noah Basterås-Bøhn, Mark Vlahovic

 

Backer:

Adrian Emil Rasmussen, Daniel Losnedal, Adam Oja, Nikola Barackov

 

Løpere:

Jens Pedersen, Håkon Kvernberg, Remy Gaussen, Szymon Oberc, Andreas Egidius, Jan Magnus Larsen, Fabian Hast

 

For mer stats på spillerne: Eliteprospects Tønsberg

 

Furuset

Målvakter:

 

Backer:

Markus Opsahl, Nicklas Jonathan Norrefjord, Eirik Hopen, Martin Wahl

 

Løpere:

Niklas Sunstad, Patrick Kaas, Trym Auren, Ludvik Frydenberg Aas, Espen Pedersen, Kasper Wold, Ludvik Frydenberg Aas, Jon Rafoss, Sivert Garvik, Frank Tangen, Robin Khanal,

 

For mer stats på spillerne: Eliteprospects Furuset

 

Lørenskog

Målvakter:

Julian Nylen

 

Backer:

Kevin Berg, Fredrik Pedersen

 

Løpere:

Patrik Vaakanainen, Jonas Grønstad, Jørgen Grøndahl, Stian Uttakleiv, Eirik Lavik

 

For mer stats på spillerne: Eliteprospects Lørenskog

 

Haugesund

Målvakter:

Mats Stemre Smedsrud, Miro Hämynen

 

Backer:

Didrik Wågsæther, Jaska Ojanperä, Sebastian Kjos, Daniel Brandshaug, Eduard Kascak

 

Løpere:

Thomas Fosmark, Joachim N. Raa, Henri Sandvik, Philip Åman, Gabriel Bjørnson, Martin Lund

 

For mer stats på spillerne: Eliteprospects Haugesund

 

 

Så, det var de jeg har oversikt over pr nå. Tar gjerne imot epost på [email protected] med bekreftede spillere/link til liste, eller finn meg på FB og send meg meldinger der som noen gjør.

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Da Abbott-brødrene prøvespilte for Frisk, mot Frisk :)

Mye Zuccarello-stoff i avisene om dagen (hvert fall mye i forhold til hva det pleier mht hockey) i forbindelse med kontrakt Minnesota. I et intervju sier så Zucca at om han skal avslutte karrieren i Norge så blir det i Vålerenga eller Frisk. Vålerenga fordi det var der han spilte i ungdomsårene og Frisk fordi det var der springbrettet til spill i Sverige kom.

Det skjedde vel i/etter sesongen 07/08 om jeg ikke husker helt feil.

Hvorfor skriver jeg om dette nå?

Rett og slett fordi jeg har et hyggelig hockeyminne om Frisk, Zuccarello og 2 stk canadiske gutter som tok Norge med storm.

Historien: sommeren 06 hadde Frisk treningsleir i Ringeriks-området og fikk veldig rabattert istid fordi en luring i klubben vår fikk avtalt en «treningskamp» mellom 2-div laget Ringerike og Frisk på slutten av treningsleiren. Ringerike hentet hjem alle spillerne vi hadde ute til dette og hadde en meget morsom kamp i Schjongshallen.

Året etter, altså sommeren 07, var nok en gang Frisk på treningsleir og nok en gang ble en slik treningskamp avtalt. Denne gang hentet vi ikke spillere ute fordi Frisk sin trener ønsket se noen spillere prøve seg i kamp. 2 av de som da spilte for Ringerike mot Frisk var Chris og Cam Abbott.

Det ble en opplevelse for en klubbspiller på Ringerike.

Abbott-brødrene, Zuccarello og flere andre unge spillere herjet den sesongen. Det var en opplevelse å se Abbott-gutta på is og i garderoben. Profesjonelle til fingerspissene samt meget hyggelige overfor amatørgutter på Ringerike.

Tror vel heller ikke jeg noensinne får spille mot Get-spillere igjen i kamp så er et veldig hyggelig minne å ha 🙂

Jeg håper Zuccarello avslutter i Norge for en av klubbene han selv har nevnt.

Ferie er på en måte ikke komplett før du har hatt fransk gutte-allsang på nabo-terrassen

Magaluf byr på det aller meste

-solbrente engelske gutter i alle former og fasonger, felles for 99% av de er brøling og 100% tro på eget fantastisk utseende

-engelske jenter som sprader rundt i bikinier og badedrakter på kveldstid, tøystykker så små og dratt så langt opp bak at de ikke trenger dopapir før i neste uke

-sminkedokker av alle nasjonaliteter som forsøker hive alt fra 15 til 78 åringer inn på nærmeste «gentlemans bar» i partygata

-bøffe innkastergutter av alle slag som prøver seg på dama di bare du ser en annen vei i mer enn 2 sekunder

-terrassedansende og acapellasyngende grupper av engelske gutter med marsvinsveis og sterk dragning mot sokkerøyking og annet snadder fra den dodgy siden av legemiddel-industrien..

men mest av alt…

du har liksom ikke fått Magaluf-dosen før du har fått franskmenn, unge franskmenn, som naboer. Brølende unge franskmenn. Syngende unge franskmenn. Idioter av noen franskmenn.

Friends-episoden bare sniker seg på..

«je m’apelle Joey»

«bla bli bla blou Joey»

Når musikken høres ut som en teknoversjon av «jeg vil være sola di» på blanding av samisk og skånsk… da vet du at du har franskmenn som naboer. Blander du inn testosteron, dun, skævellævel og brøling på et komplett kjipaspråk… Da har du livet her og nå.

Bla bla bli bla BLUU..!!

Konte smonte SMUU..!!

Allah, smalla, vodde vodde plooo

Smola smikk vlu jallajalla dooo

 

… og sånn går kvelden så langt..

 

Trengte egentlig heller ikke påminnelsen om at jeg engang i tiden så på Helene og gutta…

Solseng-sex, speedo-man og massage-massage!

Sommerferien byr på det aller meste!

Dette er utsikten vi har fra hotellet på dagtid. Det er selvfølgelig den samme utsikten vi har på kveldstid, men da kan man se helt andre ting enn grandma italiano med puppa flappende ute, hard-bodies, bøff-bodies, solbrent-bodies, tykk og tynn-bodies, vaskebrett- og vaskeball-bodies, etc etc.. men det kommer jeg tilbake til.

Turen vår startet forrige fredag med avreise Gardermoen, parkering på Dalen til en meget anstendig 2-ukerspris og så en meget uanstendig pris på mat på O’Learys på flyplassen. 1300,- for småretter til 5 stk kan ikke kalles for annet enn landeveisrøveri, skjønt vi gikk inn i det selv med øya oppe.

Bassengområdet er flott, skjønt det er litt surt at der barna kan bade uten at vi sitter og følger nøyere med enn Arne Sceie på hopprenn koster 20 euro senga pr dag (og du må ha seng). Men, det følger med en øl da…

Derfor har vi brsøkt stranda et par dager. Flott strand, deilig vann, sandete sand samt alle de figurene du pleier se på sånne strender. Barn som leker. Unge bøffe menn som flexer hver eneste gang noe skal løftes, unge kvinner som er mer opptatt av å se bra ut enn Jan Thomas er i menn, familier som har det gøy samt speedo-man!

Speedo-man vanker frem og tilbake på stranda med henda bak hodet og albuene ut til siden, litt brei beinstilling, muligens for å unngå gnagsår på nøttene, speedoen er så liten at du lurer egentlig litt på om det det gjemmes en langpung inn mellom skinkene bak. Det er det, eller så er speedo-man en av strandløvene som bare har igjen klinkekuler etter årevis med «i love you, i love you» og dertil mange «kjærester» på ukebasis.

På natta forvandles stranda til et sjekkested…og også et «rom» for bekreftning av hvor glade to mennesker kan være i hverandre. Jeg siterer herr Måkestad angående forrige kveld: «jeg så en bikini rase opp og ned i et skikkelig tempo, så reiste gutten seg opp, ristet skikkelig på greiene, og så gikk de».

De har en terrasse med bedre utsikt enn oss.

Nåvel..

Massage… massage… Det går en horde av asiater rundt på stranda og roper massage massage absolutt hele dagen. Noen biter på men det er sjeldent. Innpåslitne er de og.. Begynner å klå på deg og liksom skal vise hvor mye du trenger deres hjelp. Det verste; De kan jo ikke massere.. de hiver på no olje og trykker litt her og der (ikke opplevd, sett)

Dette er utsikten på kveld/natt. I lyset til venstre spilles det litt fotball gjerne midnatt.. og på sengene til høyre drives det og med baller..men gjerne litt senere.

Jaja…

 

De får kose seg de unge..