SV sitt budskap; Kiss your familiebedrift goodbye

SV og Lysbakkens korstog mot folk som har fått til noe bare fortsetter

Her om dagen satt jeg og så på intervjuet Nettavisen gjorde med Audun Lysbakken i studio. Det handlet jo mye om klima selvsagt…Lysbakken påstår hardnakket at det er klimakrise og at Norge må bidra massivt.. dette basert på en FN-rapport.. forøvrig den samme rapporten som en mengde forskere sier at FN-panlet leser på feil måte.

Nåvel.. Lysbakken er klimahjernevasket ser det ut til… og motargumenter bare preller av.

Det som derimot sjokkerer nå ved SV’s politikk er ønsket om å skattelegge arv over 100 millioner med 70%.

SØTTI prosent !!!!!!

 

Da jounalisten påpekte at en familiebedrift verdsatt til 500 millioner ikke har 500 millioner i banken på en konto, og at samme familiebedrift da antakeligvis må selges da arveoppgjøret skjer, parerte Lysbakken med; Men vi skal jo lage ordninger som gjør at skatten kan betales over tid…..

 

Hvordan slår denne politikken ut da?

La oss si at familiebedriften Jobb-og-invester AS har blitt drevet godt i mange mange år. Styret, dvs familien har tatt ut “normal” lønn i alle år og dyttet overskudd stort sett alltid tilbake i bedriften. Overskuddet pr år har pleid ligge i størrelsesorden 25-30 millioner. Bedriften er verdsatt til 500 millioner kroner. En dag dør nåværende eier av bedriften og sønnen arver, slik det har blitt gjort i 2 generasjoner tidligere.

Den eneste forskjellen på da og nå er at SV har kommet til makten og innført 70% arveskatt på verdier over 100 millioner.

En stund etter begravelsen kommer så skattekravet på 70% av 400 millioner (hvis man tenker at 100 millioner er et “fribeløp”). Dette betyr at Jobb-og-Invester AS får et skattekrav på pene 280 millioner kroner.

Staten, som jo er kjent for å være kjempesmidige, sier at 280 millioner i arveskatt kan fordeles innbetalt over feks 10 år.

Dette betyr at alt overskudd i Jobb-og-Invester AS de neste 10 år kommer til å gå rett i statskassa.

Kjempeordning SV her kommer til bords med.

Veien til salg av familiebedrift er kort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er 12 dager til seriestart Fjordkraft-ligaen!!

Dette kan bli den jevneste sesongen på veldig mange år

Denne uttalelsen har flere kommet med nå, og jeg er enig. Troppene er mer eller mindre fulltallige over hele fjøla nå, og det ser veldig bra ut. Treningskamper er treningskamper.. 11 september er det seriekamp og da tennes lunta på mange spillere på en helt annen måte enn da man vet det ikke skal deles ut poeng. Sånn er det bare.

Det er noen regelendringer i år også. Hockey.no har beskrevet de, men jeg drar de frem en gang til nå sånn rett før det kjøres i gang.

En av de nye reglene som kommer til å medføre mest “faen a dommer…” etc er “goalkeepers restricted area”. Dette innføres på alle nivåer. Dette er altså det nye merkede område bak mål. Kort sagt : Når målvakt går bak den forlengede mållinjen så kan han kun berøre puck innenfor den “firkanten” rett bak mål. Målvakt kan altså ikke lenger berøre puck ute i rundvant. Viktig: Det er pucken som er bestemmende.. dvs hvor puck er da målvakt berører den. (ikke skøyter). 

For senior kan nå stor straff (5 minutter) i enkelte tilfeller gis uten at liten disiplinærstraff legges til (aktiv og ikke aktiv i feks roughing)

Det har kommet flere endringer på straffeutmålingen på utvisninger.

 

For Fjordkraftligen gjelder også:

Video benyttes til målbedømmelser inkludert nye målsituasjoner

Video kan benyttes til bekreftelse eller revurdering av straffeutmåling ved spesifikke regelbrudd

 

Jeg lurer også på følgende:

Foreløpig har jeg ikke sett noe rundt en eventuell ny koronasituasjon i idretten. Enten så har man hatt noe ute hos klubbene og ikke offentliggjort det enda.. eller så tenker man at det ikke blir noe stopp. Det siste har jeg egentlig ikke noe tro på siden vi jo fortsatt har endel smitte med tilhørende hjemme-sitting i 7-10 dager. Skulle et lag igjen rammes og det blir utsettelser må man jo ha et regelverk på dette ute i offentligheten. Og, jo mer tydelig dette er jo bedre er det.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

Ringerike Panthers – Gjøvik, i dag klokka 16.00, Schjongshallen

Det er i dag klart for Ringerike Panthers treningskamp nummer 5 av 6 før serien starter 11 september borte mot Storhamar.

Det har blitt skrevet mye opp og ned om treningskampene til nå så jeg nøyer meg med å nevne resultatene så langt. Det startet borte mot Frisk Asker der Ringerike måtte se seg slått til slutt med 5-4. En helt ok gjennomføring i “vårsleppet”. Den neste var hjemme mot Lillehammer der det endte 1-4. En god førsteperiode ble litt ødelagt av litt smårusk i andre og dermed ledelse 1-3 før siste. 1-4 for Lillehammer er ikke noe “katastrofe” i det hele tatt, og særlig ikke når man ser kampen under ett. Kamp 3 var borte mot Storhamar. Den endte 5-1 til hjemmelaget som vel også beskrev kampbildet relativt greit. Storhamar leder 4-0 da Ringerike reduserer i 5 mot 3 spill. 4 av 6 ål i matchen i pp.Kamp 4 var borte mot Sparta. Den endte 2-1 til Sparta. Denne skal jeg ikke mene noe om. Jeg var riktignok i Sarpsborg den kvelden, men jeg var på Kurland og skrudde opp Ikea-møbler for “guttungen” på 19 som har fått ambulanse-lærlingeplass i Sarpsborg. Det blir nok noen Sparta-matcher på han og meg denne vinteren.

Ringerike møter i dag Gjøvik hjemme i Schjongshallen og så om noen dager er det Stjernen borte.

Hva har så Gjøvik gjort i sesongoppkjøringen. De hadde besøk av Nidaros en helg nå for ikke lenge siden. Det endte i hjemmeseier lørdag og borteseier søndag. For 4 dager siden var så Gjøvik en tur på Lørenskog og måtte se seg slått med 3-1. Det siste Gjøvik gjorde før de i dag kommer til Hønefoss var å tape 3-1 for Lillehammer på Lillehammer.

Hvordan står det så til med Ringerike.

Dalen er ute med langtidsskade, sene i helen. Mathias Holst Jenssen er også ute etter skaden han pådro seg mot Sparta (kne/kneskål). Perlini, den ny-signerte er ikke på plass så vidt jeg vet.

Dette gjør jo at Boork og Braxenholm selvsagt ikke får spilt med det eksakte laget de kanskje så for seg i disse siste treningskampene pluss starten av serien. Men, dette må de jo bare leve med også siden skader/sykdom/karantener er en del av hverdagen for alle hockeylag… og spesielt nå som “liten buse i nesa” ikke bare kan oversees slik som før, men nå medfører hjemmedager inntil test etc.

Ringerike – Gjøvik er normalt oppgjør med mye action og mål. Lagene kjenner hverandre godt fra utallige kamper i 1-divisjon opp igjennom årene. Jeg tar vel ikke munnen for full når jeg sier at jeg tror Ringerike har hentet de fleste poengene som har blitt delt ut. Men, Gjøvik har overrasket i kamper og kan komme til å gjøre det igjen.

Jeg drar i hallen i dag i håp om å se Ringerikes første seier denne sesongen fra min plass bak mikrofonen. (det er ikke jeg som styrer musikken… så ikke klag på/til meg om den) 😉

 

Ringerikes siste treningskamp før sesongstart er 02 september borte mot Stjernen.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Hvor er allergimedisinen for dette?

Jeg stygt redd for at den ikke finnes…

Jeg har med årene utviklet en rekke allergier. Disse allergiene fremkaller alt fra grøss på ryggen til rablende sinne litt ettersom hva, hvor og når de dukker opp..

 

Jeg har allergi mot folk som ikke bruker blinklys.

Jeg har allergi mot 60-90 sjåfører.

Jeg har allergi mot folk som står og henger i rulletrapp/rullefortau istedenfor å følge «stå til høyre, gå til venstre» regel.

Jeg har allergi mot MDG politikere uten snev av virkelighetssans.

Jeg har allergi mot overskrifter i media som omhandler at vaksinerte er smittet.. FÅ DET INN I HUE EN GANG FOR ALLE; VG, DAGBLADET, NETTAVISEN.. Vaksinen hindrer ikke smitte.. DEN HINDRER ALVORLIG SYKDOM…!!!

Jeg har sterk allergi mot konspi-folk som i fullt alvor sammenligner vaksineutrulling med jødeutryddelsen.

Jeg har allergi mot kø..

Jeg har allergi mot folk som sniker i kassakø.

Jeg har allergi mot folk som har symøte enten ved start eller slutt trapper.

Jeg har allergi mot folk som ikke leser hele artikkelen før de kommenterer.

Jeg har allergi mot folk som ikke oppdrar ungene sine… og ende mer allergi mot foreldre som sitter og ser på ungen sin være idiot og ikke retter på oppførselen..

Jeg har allergi mot populisten Audun Lysbakken.. kanskje den aller verste populist Norge noensinne har hatt i politikken. (han følges for øvrig sterkt av Moxnes…som alltid har løsning på alt..men ikke penger til det).

Jeg har allergi mot folk som pakker lyskryss..

Jeg har allergi mot syklister som ikke samarbeider med bilister.

Jeg har allergi mot veganere som ikke holder veganismen sin for seg selv.

Jeg har allergi mot supportere som klager og kjefter…uten å kunne reglene..

Jeg har allergi mot unge-kaffe-latte-hipstere som lever på mamma og pappa og som protesterer mot oljenæringen…

Jeg har ekstremallergi mot bilister som ligger konstant i venstre kjørefelt på motorvei…

Jeg har allergi mot “jammen du kan jo bare” folk…

Jeg har allergi mot påtvunget skidag etc..

 

Ja… og så har jeg et snev av bjørkepollenallergi….

 

 

 

Uten brain-farts hadde jeg vært skikkelig god i golf

Det har vært klubbmesterskap på Tyrifjord Golfklubb denne helgen.

En nydelig bane badet i sol både lørdag og søndag tok imot klubbspillere fra alle kategorier av kvalitet for 1+1 runde og kåring av klubbmestere i herrer, damer, herrer senior, damer senior samt netto slaggolf herrer og kvinner.

Som vanlig stilte alle opp for å spille sine livs 2 runder. Litt ekstra incentiv var også den nylagde seierspallen utenfor klubbhuset… som noen av oss testet i går før runden vel vitende om at “pyttsann, Storelva renner nok oppover samt at politikere svarer skikkelig ja og nei på spørsmål” før vi får stå på den der etter 2 spilte golfrunder.

Hvordan gikk det så? Jo:

Carl Sebastian Aas vant KM-herrer på -4

John-Magne Pedersen vant KM-herrer senior på +14

Mette Kyrvestad Ljåstad vant KM-kvinner på +25

Mette Kyrvestad Ljåstad vant KM-kvinner senior på +25

Kristin Johansen Schiano vant KM-kvinner netto slaggolf på +13

Christer Engstrøm vant KM-herrer netto slaggolf på -4

 

Jeg spilte da i herre netto slaggolf delen av klubbmesterskapet. Jeg har 16-isg i handicap og har derfor 18 tildelte slag i konkurransen. Det vil da si at “mitt par” er 90.. uten at jeg egentlig tenker over det, jeg spiller med banens par i tankene alltid.

Her er scorekortet mitt fra klubbmesterskapet:

 

Vinner, Christer Engstrøm, 13,5 hcp, 2×15 tildelte, gikk 170 slag, dvs netto 140.

Andreplass, Johan Eskelund, 18,6 hcp, 2×21 tildelte, gikk 185 slag, dvs netto 143.

Tredjeplass, undertegnede, 16,3 hcp, 2×18 tildelte, gikk 180 slag, dvs netto 144.

 

Det er få sporter marginene er så små som golf. Millimeterfeil på balltreffet kan (og vil nesten alltid) føre til store utslag på ballretning jo lenger unna green man står.

For min del (og sikkert for veldig mange andre) handler det om valg man tar. Det er lett å si det i ettertid, men hadde jeg for eksempel ikke hatt en brain-fart på hull 15 i går, +5 på hullet, samt samme type brain-fart på hull 18 i dag, nye +5 på hullet og da samlet +8 mht nettogolfen… ja da hadde situasjonen vært en helt annet…

Jaja.. sånn er golfen…

Christer klatret 2 plassen, Johan klatret 6 plasser og jeg klatret 18 plasser. Det er jeg meget fornøyd med….

 

Det som er synd…

Det skulle altså vise seg at Storelva må ha rent oppover samt at en eller annen politiker har svart ja og/eller nei på et spørsmål… for jaggu meg skulle jeg jo egentlig ha stått på seierspallen og tatt imot ovasjoner og hyllest… men da det skjedde kjørte jeg flyttelass gitt…

Jeg skal stille meg på pallen neste gang jeg er der ute og feire litt for meg selv…

Når du sammenligner covid-vaksine med jødeutryddelsen…….

Når du trodde konspi-folket ikke kunne komme opp med mer sludder og vås… ja da skjer jo akkurat det.

Alt er en sammensvergelse…

Alt er iscenesatt…

Alt er en plan the new world order har…

 

Alle konspi-folk har uttalelser fra en 3-4 “eksperter” som selvsagt ikke på noen måte har sin egen agenda i dette. Vanlige leger er kokkos mens folk som har jobbet her og der er sannheten selv.

 

Nåvel… det siste jeg leste nå var at konspi-folket sammenligner utrulling av denne vaksinen med jødeutryddelsen i andre verdenskrig.

Ved å bli opplyst om at det er ganske råttent å sammenligne dette og faktisk legge det ut så kommer så svaret:

“Siden planen er å utrydde halve verdens befolkning innen 2030…..”

 

Du må være ganske sjuk i hue om du faktisk sammenligner og mener at covid-vaksine er jevngodt med jødeutryddelsen gjort av nazi-Tyskland..

 

Ferdig snakket….

 

 

I dag: Ringerike – Lillehammer klokka 18.30

Treningskamp nr 2 for Ringerike i sin oppkjøring mot sesongen i Fjordkraftligaen

Deg har gått noen dager siden Ringerike var i Askerhallen og nesten tok nok en skalp på Frisk Asker. Det endte med et 5-4 tap etter å ha vært i ledelse 1-2 etter første og 3-4 etter andre.
I en prat med trenerduoen får man så vite at resultatene selvsagt ikke er viktigst nå i august, men at spillerprestasjonene og tilnærmingen til det opplegg og spillesystem man ønsker å stå for er det man legger vekt på nå i treningskampene.

De to første kampene er uansett, ifølge Boork og Braxenholm, mest til for å få kamp inn i beina igjen og la alle få prøve seg og komme sikkelig igang.

Lillehammer var en tung nøtt for Ringerike da Ringerike var i Get. Sammen med Oilers var vel Lillehammer det eneste laget Ringerike ikke klarte ta poeng fra. Det nærmeste Ringerike kom var et 0-2 tap hjemme.. bortsett fra det var det stygge sifre i 2 kamper og resten 3-5 målstap.

Så gjenstår det å se hva slags mannskap Lillehammer kommer med i dag. Det blir nok et morsomt gjensyn med Jørgen Friestad, sønnen til Ringerikes superdriller Jacob Friestad, som nå er fast inventar på Lillehammer. Andreas Martinsen er vel det største navnet pr nå på Lillehammer, godt fulgt av Alexander Reichenberg. Noen andre av spillerne har jo vært inventar på Ringerike så mange kjenner hverandre godt. Det blir også interessant å se om det er noen Smirnov-effekt allerede nå på Lillehammer.

Kampstart er klokka 18.30. De som ikke kan komme i hallen, pga det ene og det andre, kan tune inn på Ringblad.no eller GD.no og se kampen streamet der. Det skal visstnok gjøres en 2-kamera-produksjon av matchen.

Jeg tar min plass i boksen som speaker og håper ikke Mats Skrzypkowski Nilsen gjør for mye ut av seg… Da blire fort Mats Nilsen..

 

 

 

Litt om de nye reglene før treningskampene starter i dag

Det er ikke så mye forskjellig fra før, men litt er det.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive noe særlig om dette enda siden dette også er relativt nytt for alle som skal dømme kamper, men siden Fjordkraftligaen starter med treningskamper i dag så vil også spillere, trenere, lagledere og ikke minst supportere støte på de nye reglene rundt utvisningstider.

Først og fremst… stort sett er det meste som før.. slashing, hooking, boarding, offside, icing, mål og ikke mål.. her er det det mest som før.. det er viktig å ikke overfokusere.. de aller fleste vil ikke merke endringene slik jeg forstår dette.

Nitten.no hadde en overskrift som sa: Nå er 2+2 utvisninger historie.

Denne overskriften er etter hva jeg forstår feil. Det som er borte er dømmingen av 2+2 for roughing. Fra og med nå, slik jeg forstår dette, så kan du få:

-2 min for roughing (som sones på vanlig måte)

-5 min for roughing (som sones på vanlig måte)

-5 + liten for roughing (ferdig for matchen)

-5 + video (som kan ende i liten eller match, uansett ferdig for match)

-5 + match (ferdig og sannsynlig karantene)

Det som er spesielt og nytt for oss nå er at 2 spillere som er innblandet i rough der den ene åpenbart er aktiv og den andre åpenbart er passiv nå kan dømmes 5 min på begge, men den aktive dømmes til 5+liten og den passive til 5 min soning (og dermed fortsatt er i match). Det betyr også at vi aldri vil se 2 stk begge idømt 5 min soning og fortsatt med i match siden begge ikke kan være defender.. da vil heller begge få 5 + liten.

 

Du kan fortsatt, etter hva jeg forstår, dømmes til 2+2 for high-sticking, så 2+2 er altså ikke borte.

2+10 for takling mot hode/rygg er også borte og erstattes vel da med 5 + liten (eller verre) antar jeg.

 

Nitten.no skrev også noe om at om man slipper inn mål så kommer man ikke innpå igjen. Dette gjelder altså ikke ved vanlige 2-minuttere, men ved soning av 5-minuttere.. slik vi er vant til når noen får 5+liten.

2+10 for takling mot hode er borte.. det er enten liten disp eller match som kan gis.

Det kommer også noe om goalkeepers restricted area.. dvs område bak mål.

 

Hele poenget med forandring i reglene er å få mest mulig like regler i alle land.

 

Se en informativ video: HER

Les selv litt på hockeysiden, HER

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

MDG og SV’s klimapolitikk vil rasere Norges økonomi

Det vil skje uten at det påvirker verdens klima overhodet

Det nærmer seg valg og partiene kommer med ene godbiten etter den andre. Partiene MDG og SV er de 2 partier som står øverst på barrikadene og roper høyest om klimakrise og grønt skifte i Norge for å redde oss alle fra klimakrisa. Felles for de begge er meg bekjent at de ikke har plan B for Norge om Norge faset ut olje og skulle leve av noe annet. Joda, de snakker om grønne jobber etc.. men hva er nå egentlig det? Og hvordan skal de grønne jobbene etableres? Hvor er de? Hvem skal betale for etableringen av de? MDG og SV snakker veldig mye om hva Norge ikke skal og hva vi skal slutte med, og nær sagt ikke noe om hva Norge skal.

Når de så på toppen av dette beskylder enkeltpersoner innenfor dagens regjering for å være ansvarlig for naturkatastrofer i forskjellige verdens land, ja da skjønner man at det er totalt useriøst det som kommer… og disse samme personer vil altså inn og styre Norge.

Hva er så tilfelle…

Det virker å være tilfelle at MDG og SV ikke forstår sammenhengen med det energibehovet verden har i dag opp mot hva som kommer til å skje om Norge kutta alt som hadde med olje å gjøre i løpet av kort tid. Norge er ingen stor nasjon i mengde olje som tas opp. Skulle Norge slutte med oljeopptak i dag, ja da ville OPEC bare la de andre land som tar opp olje overta den mengden Norge sluttet å ta opp. Det er altså ikke slik at Norges andel olje ikke lenger vil tas opp og telle… den vil bare tas opp et annet sted.

Det betyr igjen at MDG og SV vil senke Norges levestandard, svekke Norges økonomi, gjøre livene vanskeligere for innbyggerne i Norge komplett uten grunn. For det er nemlig slik at det vil ikke merkes overhodet om Norge sluttet med oljeleting og oljeopptak, vel annet enn i Norge selvsagt mht tap av enorme inntekter vi bruker for å betale for dagens velferdssamfunn.

Det hjelper altså ikke at Norge slutter med oljeopptak når da Saudi-Arabia, Emiratene, Quatar, Kuwait, Irak, Iran, Russland, Usa, Canada, Mexico, Venezula, Brasil, Angola, Nigeria, Kina da bare upper opp sine uttak for å dekke opp det samlede behovet som finnes.

Da er det vel strengt tatt bedre faktisk om Norge tar opp enda mer olje på den måten Norge gjør istedenfor å la andre land ta opp Norges andel på en mye mer forurensende måte en Norge gjør det i dag.

Det verste er at land rundt omkring i verden, og spesielt Kina, planlegger øke sin kulldrift med flere hundre prosent. Det gir MDG og SV’s politikk på klima for Norge bare et lys av tåpelighet og viser i mine øyne null forståelse for hvordan ting fungerer.

 

Men, snakker vi miljø…da er det noe helt annet.. Der tror jeg ganske mange er enig

Norge som nasjon kan jobbe med:

-matsvinn

-søppel og sortering

-gjenbruk

-jobbe med rensing av hav og natur

-legge til rette for kollektivbruk

Man trenger altså ikke hate bilen for å legge til rette for bruk av buss og tog. Det handler ene og alene om tilrettelegging og finansiering. Det må være så billig å bruke buss at det blir det opplagte alternativet om man feks bare skal en tur til sentrum og gå på kafe. Så må man også akseptere at Norge ikke bare er storbyer, og at miljøvennlig ukehandling til familien ikke går særlig bra ved å bruke kollektivt.. spesielt om man bor vekk fra store byer.

 

Norge er et fantastisk land å bo i. Velferdssamfunnet er bygget opp sakte men sikkert med en ryggrad i oljepengene. Det å la enkelte mikropartier nå få komme inn på stortinget og få makt til å rive i den ryggraden er farlig.

Det er viktig å ha med seg at man gjør ikke noe godt for verdens klima ved å stoppe norsk oljeopptak…man gjør det faktisk kanskje litt verre ved at mer forurensende land overtar Norges andel. Dette er symbolpolitikk som skader Norges økonomi.

 

 

 

 

 

 

Golfens 2 virkeligheter

Hørt på driving-rangen:

-kjennes bra ut i dag…

-kroppen er ikke så stiv i dag som i går….

-måtte justere litt på oppstillingen for å treffe ballen bedre….

-se det balltreffet….

-7-er jernet går 150, lett…

-kjenner nesten ikke at kølla treffer ballen….

-trenger ikke dra til så hardt vettu.. ballen går langt alikevel…..

-driven går snorrett når du ikke kliner til…..

-trenger jo ikke de ekstra 20 meterne….

-i dag blir det en bra runde… kjennes sånn ut….

-kanskje lav 80 er innafor i dag….

-spille på samme ballen hele runden blir bra…..

-spille smart og taktisk i dag…

 

Hørt etter utslaget hull 1:

 

-faen….