Vi dreit i kjøttkakene !

Det blir heller årets første…

Det blir middag så langt fra vegansk/vegetariansk som det går an å komme. Her skal det gnafles og gnages på det deiligste pinnekjøtt du kan tenke deg. Årets første er jo alltid det.

Selvsagt skal vi ha poteter og kålabi-stappe og.

Nå skal det sies at planen egentlig var kjøttkaker etc denne søndagen men siden guttelarven og jeg tilfeldigvis gikk forbi stativet med pinnekjøtt i går så kan man trygt si at der og da bestemte vi oss for å drite i kjøttkakene og heller gå for årets første (av mange) middager med pinnekjøtt.

Nå skal det sies at dette pinnekjøttet må komme fra håndforede dyr fra en seter der budeiene går med Gucci og Prada samt at bonden håndføner hvert eneste dyr hver kveld ved leggetid. Det kan også heves over enhver tvil at hvert eneste dyr har egen fysioterapeut som tøyer og bøyer på muskler og ledd. Det å betale 400-ish for en pakke pinnekjøtt er i drøyeste laget men måtte bare gjøres.

Nå skal det bare putres noen timer før tenna skal begraves i det deiligste kjøtt og diggeste kålabistappa man kan tenke seg.

God middag.

#pinnekjøtt #middag

Verden er egentlig blitt skvær gæren.

..med USA-sirkuset på topp!

Det er lørdag morgen, vel rettere sagt lørdag formiddag nå siden yngstemann i husholdningen synes morgen er 06.52 eller lignende. Kaffen smaker godt selvom det er sjuende koppen og magen begynner brumle faretruende høyt. Frokost er inntatt i form av brødskiver med enkelt pålegg. Dagen kan begynne.

Det er på slike litt late formiddager at jeg ofte blir sittende å tenke litt over tingenes tilstand. Jeg tenker på min egen lille familie, på jobben, på tilværelsen, på hockey (selvsagt) og på hva som foregår i den lille og store verdenen utenfor utgangsdøra.

Det er vel spesielt en ting som fortjener hoderisting og himling med øynene om dagen, og det er valget i USA. Det er rett og slett et show med spesielt en sirkusklovn og hans no-brain-followers.. At Donald T er en komplett idiot er en understatement, men hvor stutte i hodet hans følgere er er nesten komplett umulig å forstå.

Donald T står for det meste av det som er galt. Han er en mannssjåvinist. Han er en gris. Han er for krig. Han er for rasisme. Han er for våpen. Han er for dødsstraff…men han er mot abort…

….så da velger massevis av kristne amerikanere som jo mener at abort er mord å stemme på han istedenfor Hillary..som er for at kvinner skal bestemme over egen kropp.

How fucking stupid can you americans get? You are electing a male pig. You are electing a man who's pro guns, war, racism and the death penalty. You are doing this because he is against abortion….which Hillary is not. You do this because you think abortion is murder.. Read again what your man is for…. But the question the rest og the world asks is: Do you really want a clown for president?

Når alt dette er sagt så synes jeg i bunn og grunn at hele den amerikanske valgkampen er en patetisk sørgelig greie. Det handler mest om drittslenging og lite om politikk. Det handler hvert fall lite om egen politikk. Jeg håper norske lokal- og rikspolitikere en gang for alle lærer at det skal handle om egne ting og ikke om hvor dårlig alle andres er.

Til slutt: Jeg håper snart sirkuset stopper der borte og at en eller annen blir president, bare ikke Donalt T.

Forøvrig: Mine Topp16 anbefalinger, bare klikk denne link

#usa #valg #Trump #Donald #americans #abort #abortion #kristne #christians #election #Hillary #Clinton #sirkus #cirkus #gun #guns #war #racism #pig #death

Er Norge en gjeng med idretts-drittsekker?

Tillater vi hva som helst av "heltene" våre?

Noen dager har gått. Noen dager siden en tårevåt Johaug satt på podiet og sverget sin uskyld. Noen dager er gått siden legen tok all skyld. Noen dager er gått siden ski-ledelsen var forferdet og skulle se på rutiner.

Les også: Det er vanskelig å lese italiensk.

Nå har det dukket opp støtte-greier på Facebook for Johaug. "Jeg støtter Johaug uansett" er det som skal settes på "veggen". Jeg lurer litt på hvorfor jeg da. For; Fakta uansett hvem/hva/hvor, Therese Johaug er tatt med forbudte stoffer i kroppen.

Ville du gjort det samme om det var en syklist? Vektløfter?

Northug. Det er ikke så lenge siden Northug kjørte i fylla. Den samme støtten som Johaug nå får fikk Northug. "Alle kan gjøre feil". Men; og tenk deg nøye om her. Tenkte du det samme sist gang du leste i lokalavisen om en lokal fyllekjører?

Les også: Tidenes fylleangst..

Sundby. Det er et par år siden nå er det ikke? Sundby ble tatt. Han brukte astmamedisin på en ikke fullt så bra måte. Han fikk også massiv støtte i spesielt ski-folket. Men igjen; tenkte du det samme da Mulegg ble tatt? Eller er det annerledes fordi Sundby er norsk? Fakta er jo uansett at en doping-regel er brutt.

Les også: Snilleste gutten på sovesal 1 tatt i juks

Johaug. Det er bare noen dager siden. Hun hadde doping i kroppen. Hun er tatt. Jada, hun har en forklaring, men det har jo alle. Hun får massiv støtte i spesielt ski-folket. Men enda en gang; Ville du tenkt det samme om det var Kalla? Kowalczyk? Ville du vært så mild, med akkurat samme hendelsesforløp, om det var en ikke-norsk utøver?

Er vi en gjeng med dobbeltmoralske idretts-egoister?

Bør vi ikke slå like hardt ned på alle som blir tatt? Hvorfor fortjener noen å bli forsvart mens andre kastes til ulvene?

Johaug-saken får gå sin gang for min del. Det hjelper lite at legen tar ansvar og går, det er jo ikke han som ikke får gå skirenn på en stund. Sånn sett kan godt jeg ta på meg skylden og…jeg har heller ikke tenkt å gå renn i verdenscupen med det første.

Men, sånn til slutt, er det sånn at du tillater mer? Er mer tilgivende? Er mer forståelsesfull? Bare fordi de er gode på ski? Bare fordi de driver med "den sunne norske idretten"? Er ikke det i såfall veldig dobbeltmoralsk? Hva med syklisten? Vektløfteren? Den lokale kroppsbyggeren? Fyllekjøreren? Tenker du likt om de? Hva tenkte du for eksempel da N'dure mente cannabisen i kroppen hans kom av cannabis-te han ikke visste om?

Nåvel… Det var nå bare en tanke..

#dobbeltmoral #idrett #Norge #norsk #ski #langrenn #doping #lege

Det ER vanskelig å lese italiensk….


Johaug og legen må frikjennes.

Hvordan i all verden skulle legen forstå dette?

Nå må vi alle sammen slutte med denne heksejakten på Johaug og legen hennes. Det var jo kort og godt slik at legen hadde glemt veska si hjemme og måtte på et apotek i Italia…og der snakker de jo bare italiensk. Det er jo sånn sett flaks at ikke legen kom ut igjen med gaffatape og kondomer.

La oss nå se på denne esken. Trofodermin… Hvem vet hva det er da.. man må jo ha inngående kjennskap til legemidler osv for å kunne vite noe om dette. “Uso Cutaneo”..hva i all verden betyr det da? Uso cutaneo kan jo bety hva som helst.. Høres jo litt ut som en beach-boy som prøver å si “you are so cute” til småripsa på stranda…  “Leggere il foglio illustrativo prima deli uso”.. Er jo ikke rart at legen stod å klødde seg litt i ehh… håret når han leste denne.. Skal man legge noe i folie mens man går på deli’en på hjørnet?  “Tenere fuori dalla vista e dalla portata dei bambini”.. Er det mulig… det går jo ikke an å forstå noe av denne teksten.. det går ikke an å tenke seg frem til hva det står her engang…

Nei, basert på denne esken, og den komplett uforståelige teksten så må Johaug og legen frikjennes. Det er ingenting som tilsier at de kunne visst at det var noe som helst slags forbudt stoff i denne kremen etter å ha lest grundig på denne esken. Alt er mye bedre i Norge der alt merkes godt om det er forbudte stoffer eller ikke i preparater.

#doping #tatt #lege #utdannelse #lese #eske

Skiforbundet: Drit i 15 millioner på glid..

Hva med å bruke 3 mill på en landslagslege som vet hva han driver med?

Kokkos!

Ere mulig?

Håpløst!

Har norske landslagsleger gått på skole i gamle DDR? Har norske landslagsleger arvet koffertene sine av relativt lumske russiske “leger”? Hva i alle dager er det som gjør at Norge igjen tas med buksene nede?

Med tanke på den oppstandelsen det var og er i forbindelse med Sundby-saken så klarer altså en landslagslege å gi en norsk utøver en solkrem som innehoder et forbudt stoff. Kan de ikke lese? Bruker skiforbundet opp alle penga på best mulig glid på skiene slik at det ikke er igjen mere penger til en laptop med mobilt bredbånd slik at de kan sjekke dopinglisten?

Når jeg tenker meg om så kan skiforbundet bruke 6 millioner på en lege som vet hva han driver med for snart er dte ikke igjen flere norske utøvere til å bruke skiene med 15-millioners-gliden…

#ski #skiforbund #Sundby %johaug #lege #doping

Hva om Per Mathias Høgmo var boksetrener?

Hvordan ville det intervjuet blitt?


(foto: Nettavisen)

Det er ikke til å unngå at man får enda flere rynker i panna enn Høgmo selv idet man leser at Norge visstnok gjorde en “meget bra kamp” mot Aserbajdsjan på tross av det ekstremt forsmedelige tapet….for de aller fleste hvert fall. Det er jo ikke til å komme ifra at Norge ville vært helt i verdenstoppen i fotball om A) Man ikke trenger å ha med en ball ut på banen, B) Det ikke handlet om å score mål, og C) Det ikke var noe lag på den andre halvdelen.

Nåvel…

Med de stadige bortforklaringer (som er helt i verdensklasse) på disse tapene så kan man jo ikke annet enn å undre seg på hvordan Høgmo ville gjort seg som boksetrener… eller riktigere sagt… hvordan ville et intervju etter kamp sett ut om Høgmo skulle svare på spørsmålene.

Journalist: Ja Høgmo, hvordan forklarer du dette tapet?

Høgmo: Det er litt vanskelig å snakke om hvorfor akkurat nå. Tapet må analyseres først.

Journalist: Men det ble jo et ganske så klart tap da Høgmo?

Høgmo: Det kan jo hende at analysen vil vise at det var et meget bra boksekamp, dette må jeg se på i ro og mak senere.

Journalist: Men Høgmo, det så jo ikke ut som din mann var klar?

Høgmo: Vi har hatt en god oppkjøring til kamp..Vi har jogget og punchet boksesekk. Vi har mentalt sett for oss kamp. Vi var klar.

Journalist: Men Høgmo, igjen, han fikk jo ikke inn et eneste slag?

Høgmo: Nei, han gjorde ikke det…,men han fikk vist masse flott fotarbeid. Han viste mange flotte finter og forskyvninger til høyre og venstre.

Jornalist. Men Høgmo, han ble knocket ut etter 2,23 av første runde.

Høgmo: Ja han ble det. Dette er jo en av de tingene som er litt vanskelig å forutse for boksesekken slår jo ikke så mye tilbake.

Journalist: Så alt i alt Høgmo så kan vi kanskje si dette ikke var spesielt bra?

Høgmo: Det gjenstår jo å se. Jeg må analysere video først..det kan hende dette var en meget bra boksekamp. Det vil analysen vise.

Jorunalist: takk….

#boksing #fotball #trener #tap #intervju #Høgmo

Nå renner millionene inn !!

Det er ikke hver dag jeg rett og slett blir tilbudt å bli millionær så dette må jeg bare dele med hærskaren av følgere. Følgende fortreffelige mail lå å ventet på meg i dag morges. Jeg ble så glad over å få dette tilbudet at jeg tipper det går greit å ikke overholde ønsket om å holde dette topphemmelig.

Her er mailen:

Derek Gibson,

Operations / regionsjef

Santander Bank Plc,

47-48 Piccadilly

PICCADILLY

W1J0DT

London Storbritannia

Hei,

jeg er Sajda Andleeb, fra Harlesden North West London, leder for regnskap Revisjonen og formell senior programmerer sjef hos Deutsche bank, her i England (Santander Bank Plc). Jeg har også jobbet for Nyeste ministrene Bank Plc.

Jeg trenger din haster hjelp til å overføre summen av (£21,5) millioner britiske pund kontoen i 11 eller 15 bankdager. Disse pengene har vært sovende i år i vår Bank uten krav. Jeg vil banken å gi penger til deg som den nærmeste til våre avdøde kunde (eier av kontoen) som dessverre mistet livet på februar 2003 gjennom sørlige USA romfergen Columbia, døde han en enkelt mann. Jeg ikke ønske hele Penger å gå inn den bredd’s treasury Konto som abadoned fondet. Så dette er grunnen til hvorfor Jeg kontakte deg slik at banken kan frigjøre penger til deg som de antatte pårørende til den avdøde kunden. (sent David McDowell Brown) En amerikansk Borger av Arlington Virginia. Vennligst ønsker jeg du å holde dette forslaget som et topp hemmelig og slette den hvis du ikke er interessert.

Her er deling ratio; 50% til meg og 40% til deg mens 10% er for eventuelle utgifter i løpet av transaksjonen. Hvis du er interessert, ta kontakt med meg umiddelbart via min private / direkte e-post: [email protected]

Gi meg den følger informasjon nedenfor, som vi har 7 dager til å kjøre det gjennom. Dette er veldig haster.

1. Fulle navn:

2. Direkte mobilnummer:

3. Kontaktadresse:

4. Yrke:

5. Alder:

6. Kjønn:

7. Nasjonalitet:

 

Vennlig hilsen,

Dr. Sajda Andleeb

 

Det eneste som forunderer meg litt er at han ikke spør om kontonummeret mitt. Han kan jo ikke sende 8,6 millioner pund i en konvolutt heller.. Men, kanskje er han så flink at han klarer finne ut av det selv etter at jeg gir han mitt fulle navn og alle de andre opplysningene han vil ha.

1 divisjon ishockey 2016/2017, alle lag spilt 4 kamper.

Det begynner å sette seg!

Nok en runde er spilt. Nok en gang med kontroverser og annet rask. Nok en gang med snodige avgjørelser, mål på tampen samt helt forventede resultater. Noen spillere er heite i toppen, dommere like så.

Men, jeg må få dette ut: Kom igjen a folkens på tribunen.. Ishockey er en kontaktsport. Det er ikke utvisning hver eneste gang man er borti hverandre eller det takles. Se etter krysstaklinger, høye albuer, etc.. men ikke skrik på minutter nesten hver gang det smeller i vantet.  Faen folkens… Det er ishockey.. Det er ikke bandy, kunstløp eller ballett. Ishockey er og skal være en blodtøff sport og hver eneste kamp skal være ærlig, redelig og knallhard. Det er noe eget med å bruke fysikken på den måte vi kan i ishockey. Skriking og bæljing fra tribunen er grei når ulovligheter begås…men kom igjen da.. En klokkeren takling mot vant eller mid-ice er jo en del av spillet. At en driblefant med hue ned møter en vegg mid-ice var jo drømmen for backene.. Sånne taklinger satt jo tilogmed medspillerne og humret over nettopp pga “de tusen gangene” de har sagt det til han på trening.. Mer profesjonelle dommere pluss videogjennomgang av alle kamper med formål fjerne juks og idioti er er must tror jeg for norsk hockey. Det blir ikke så kult å skaffe seg en fordel i en kamp om du må sone 5 matcher senere for å sette hockeyen i et dårlig lys.

Tabellen viser nå Gruner på topp med 12 poeng og 21-2 i målforskjell. Bergen ligger på andre plass også med 12 poeng men med 28-13 i målforskjell. På tredje plass ligger Ringerike med 8 poeng og 18-15 i målforskjell. Helt i bunn ligger Moss med 1 poeng.

Gruner har i sine kamper til nå slått Gjøvik og Furuset. Bergen har slått Hasle og Nidaros i sine kamper. Ringerike på sin side har slått narvik og “spilt uavgjort” mot Comet. I neste runde får vi så se hvor gode ubeseirede Gruner egentlig er da de og Ringerike møtes 2 ganger. Bergen på sin side får besøk av et poengjagende Moss.. men mye skal vel skje før de tar Bergen i Bergen.

Skjønt, alt kan skje i denne divisjonen i år.

jimbo-33 på snap. Legger ut det jeg kan fra match.

 

Rundkjøringer til besvær !

Det er flere amøber i trafikken enn i havet!

Det kommer en tid i mange menneskers liv da de fortjener å bli fortalt en sannhet eller to… Og mer enn en gang har undertegnede hatt lyst til å stoppe bilen, gå ut, skjelle ut vedkommende bilist som har vist grenseløst dårlig kjøring eller oppførsel i trafikken for så å sette meg i bilen igjen og kjøre videre… Vent litt..jeg har jo gjort det jeg… 

Jeg stoppet i lyskryss etter lyskryss på tross av at det var grønt lys fordi det ikke var klart på andre siden av krysset… Det var mye trafikk så jeg tenkte ikke over det faktum at det ble tutet litt rundt meg…men da jeg stoppet ved det fjerde lyskrysset og det igjen tutet så så jeg i speilet en ca 55 år gammel dame som satt å gestikulerte noe veldig.. Jeg satte bilen i fri, dro på brekket, av med selen og ut av bilen.. Jeg spaserte tilbake til damen og ga henne en leksjon i litt trafikale regler…skremte henne faktisk litt og…gikk tilbake til bilen min, satte meg inn, på med selen, av med brekket, smatt den i første og kjørte over krysset for nå var det klart på andre siden…. Damen bak fikk rødt lys!

Nåvel:

Nå som vi har fått enda en flotteflotters rundkjøring i Hønefoss så er vi jo helt avhengige av at trafikken flyter. Og en ting vi da må adressere er hvordan vi kjører i rundkjøringer. Det viser seg jo å være tvingende nødvendig etter at Politiet i Hønefoss foretok en kontroll og finansierte årets og neste års julebord m/ledsager fullt betalt bare på en bitteliten stund. Jeg applauderer politiets kontroll og oppfordrer herved til å ta med lodddboka bort i kryssene i Kongensgate en ettermiddagsstund.

Mitt utmerkede tegnede eksempel som da kun mangler en skulptur på midten for å være mer eller mindre en helt autentisk kopi av rundkjøringen på Hvervenkastet utenfor Hønefoss sentrum får være eksempel godt nok…for prinsippet er det samme i stort sett alle rundkjøringer…vel, hvis du klarer å kjøre feil i en en-fils rundkjøring så bør du stikke på Specsaver eller lignende fort… Men ikke kjør dit..

1) man blinker ikke inn i rundkjøringen.. Hvis du skal til venstre så kjør inn i rundkjøring på korrekt måte, rund så langt du skal og blink deg så ut til høyre… (her har jeg blitt fortalt at man kan faktisk blinke på vei inn i rundkjøringen for å vise at man skal til venstre…men da er du faktisk avhengig av å klare å svinge og vippe opp blinkeren samtidig midt inne i rundkjøringen… og med den anti-blinklys-kulturen mange har så er dette kanskje mye forlangt å lære seg?)

2) man blinker seg altså ut av rundkjøring. Da, damer,  nytter det altså ikke å ha veska hengende på blinklys hendelen.

3) det hjelper altså ikke at “du alltid har kjørt sånn, det er regler for dette”…

4) se og lær deg kjøremønster ihht den røde og blå pilen på den kunstnerisk tegnede rundkjøringen.. For Hønefossinger så kommer du her altså fra sentrum.. Rød pil skal til Oslo eller Sykehuset…altså høyre eller rett fram.. Og blå pil skal opp bak sykehuset eller ned igjen til sentrum….  din råner…

Det er altså så enkelt som at skal du til høyre eller rett fram i en rundkjøring så skal du holde yttern… Og skal du til venstre eller helt rundt så holder du innern… Holder du deg til disse enkle reglene så klarer du deg godt i Norge hvertfall…!!

Ps.. Følg trafikkflyten din kokkos 60-90 sjåfør…

Ps, Ps.. Bruk blinklys…

Ps, Ps, Ps…. Det er åpning i andre enden av tunnellen…

Ps, Ps, Ps, Ps…. Hvis du er blitt så tantete at alle rundkjøringer skremmer deg…så har du to valg.. Enten holder du alltid yttern… Eller så slutter du å kjøre bil.. Det er kanskje det beste!!

Ellers så anbefaler jeg:

Pappskaller i trafikken!

#trafikk #rundkjøring #bil #blinklys

Det å sette tæring etter næring..

Å drive idrett på lånte penger…

En av nyhetene i den lokale avisen Ringerikes Blad er at den beste spilleren på Hønefoss Ballklubbs 2 divisjonsmannskap ikke engang finnes på lønningslisten. Dette betyr for en enkel sjel som meg at det da faktisk finnes en lønningsliste der borte,,, en lønningsliste som inneholder spillere som spiller på norsk nivå 3 (Tippeliga, Obos og så 2 div). De får altså lønn for å drive med fotball på et lavt nivå. De fleste av de da, nyheten sier jo at bestemann på laget ikke har fått betalt, han spiller gratis.

Er det ikke på tide å stikke fingeren i jorda og innse at det bør resten av spillerne der borte også gjøre?

En av de andre nyhetene rundt Hønefoss Ballklubb er jo at de er avhengig av kronerulling og låning av penger for å klare seg. Dette understreker jo bare det jeg sier over her. Jeg aner jo ikke hva lønnen for å spille 2 divisjon fotball er, men bare ordet “lønn” blir feil når A) klubben er i økonomisk trøbbel, B) klubbens flaggskip er i 2 divisjon og C) nei… det er ikke noe C.. A og B var nok.

Forskjellen er stor…

2-300 meter unna fotballstadion ligger Schjongshallen. Der holder Ringerike Ishockeyklubb til. Der spiller og trener blant mange andre også et flaggskip, nemlig Ringerike Panthers 1 divisjonsmannskap. De spiller på nivå 2 i Norge. Neste trinn er altså Get-ligaen. De spiller kamp hver onsdag og lørdag. De trener mer eller mindre hver eneste dag. Ingen, jeg gjentar: Ingen av disse spillerne får lønn for å drive med dette. De er i full jobb/skole-elever alle sammen og må kombinere, avspasere, ta seg fri, etc for å få tiden til å strekke til. De er sponset med bittelitt utstyr, fordi å spille på dette nivået krever sitt samt sliter ut utstyr mye fortere enn på lavere nivå i ishockey. Bortsett fra det lille de mottar så må de handle utstyret sitt selv, for egne penger!

Ringerike Panthers sine 1 divisjonsspillere hadde helt sikkert hatt godt av å være lønnede spillere og kun konsentrert seg om ishockey. Man er ikke der. Jeg tror ikke man kommer dit heller, vel med mindre jeg vinner milliarder på Eurojackpot eller no… Da skulle vi gjort et seriøst forsøk på hva et sånt opplegg kunne ha betydd. Men; Inntil videre drives Ringerike Ishockeklubb som i dag. Alle spillerne spiller gratis, de spiller for heder og ære, de spiller for drakta.

Det finnes så mange eksempler nå på at klubber ikke setter tæring etter næring. Det satses over evne, og etter hvert så innhentes alle som ville være med av realitetene. Det hjelper altså ikke å ha et anlegg om du ikke har et produkt. For meg personlig betyr det ikke noe om Hønefoss Ballklubb spiller i nivå 2 eller nivå 3. Jeg synes det er mye viktigere at klubben drives sunt og ikke til stadighet må stå med lua i handa i Ringerikes Blad.

En god venn sa en gang til meg at han levde etter et godt prinsipp. Først penger, så får du pølse.

Det er på tide å sette tæring etter næring.