En meny til å bli krenket av…

Dette er altså da en meny fra en festival..

Dette er da tydeligvis en krenkende meny ifølge de lett-krenkelige samt de som elsker å være krenket på generelt grunnlag.

Jeg kan ikke skjønne annet enn at de da mener:

 

-det er krenkende at kvinner bare spiser 150 gram

-det er krenkende at menn antas ønsker spise 250 gram

-det er krenkende at de som spiser 400 gram er huleboere

-det er krenkende at menn som spiser lite må bestille en “Ladies”

-det er krenkende at kvinner som er sultne må bestille en “Gents”

-det er krenkende at både kvinner og menn er huleboere om de liker mye biff

-det er krenkende at menn som identifiserer seg som kvinner får så liten biff med mindre de kryper til korset og innrømmer at de er menn og bestiller en “Gents”

-det er krenkende at kvinner som identifisere seg som menn, og som ikke har lyst å bestille en “Ladies” da blir sittende igjen med masse biff på tallerkenen fordi de bestilte en “Gents”

-det er krenkende at “Ladies” og “Gents” er overpriset de-luxe hvis man sammenligner priser. Hvis “Ladies og Gents” er riktig priset så burde jo “Cavemen” kosta 800,-  I motsatt fall burde jo “Ladies” kosta 225,- og “Gents” kostet 374,-

 

Jeg for min del setter spørsmålstegn ved, dvs jeg er ikke krenket, men jeg er sterkt forundret over at noen som lager mat setter opp følgende på menyen:

 

Saus:

Bernaise

Chimichurri

Ketchup

 

KETCHUP!!!!!…

 

saus????

 

Forresten… jeg er litt krenket av det… saus???

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå må vi sikre at barn/ungdom har fritidstilbud på tross av foreldres økonomi

Etter å ha hørt en meget god podcast fra Hockeypodden med overskrift “Stadig flere barn faller utenfor idretten på grunn av økonomi. Hva kan vi gjøre?” så begynte tankene å spinne rundt dette temaet nok en gang for min del. Podcasten kan du høre HER. Det er et meget godt intervju med leder av Zuccarellostiftelsen man får på ørene i denne.

Saken:

Det er helt hinsides å måtte lese om foreldre som nå tenker at barna må slutte på sin aktivitet fordi det økonomiske presset i familieøkonomien blir for stort. Det at små jenter og gutter skal måtte slutte med sine aktiviteter fordi den voksne politikerverdenen ikke ser verdien i at barn og ungdom engasjeres i idrett/fritidsaktiviteter blir for dumt. Det er enda mer hinsides å høre om at barn og ungdom begynner slutte selv fordi de ser/skjønner at foreldrene ikke har råd til å la de være med på aktiviteten.

Det store trykket mht økonomi må bort fra barne- og ungdomsidretten.

-medlemskontigenter

-treningsavgifter

-utstyr

-ekstrakostnader til cuper etc

-dugnader/lotterier

 

Hver for seg er kanskje ikke disse det som knekker en familieøkonomi.. men har man 2 barn som driver med hver sin aktivitet/aktiviteter så begynner summene bli store.

Klubbene trenger inntekter for å betale for utstyr, dommere, og kanskje største posten: hall-leie, leie lokale, leie bane, etc. Det er ofte disse kostnadene som løper løpsk, spesielt i den tiden vi er og har vært i siste årene.

Dette må det gjøres noe med.

 

Min henstilling til kommuner i Norge;

Det er hevet over enhver tvil at idrettslag/aktiviteslag/foreninger sparer kommuner og Norge for ufattelige summer ved å holde barn i aktivitet, istedenfor at de får sjansen til å skli ut gærne veien og bli en samle-linje på herværk og kriminalitetsposten i budsjetter.

Medlemskontigenter, treningsavgifter, andre kostnader.. Bli enige med idrettslagene hva som trenges for å holde aktivitet gående for alle barn opp til 16 år. Det vil i mange tilfeller bare være blåbær av kostnader ift hva en eller flere ungdommer som sklir ut koster samfunnet om de ikke holdes i miljøet.

Innfør gratis hall-leie, gratis bane-leie, gratis lokaler, samme hva det er som koster idrettslagene/foreningene dyrt slik at foreldre ikke engang kommer innpå tanken om å måtte veie mellom husholdningsutgifter og barnets deltakelse på idrett/aktivitet.

Det kan nok være at i tiden vi er i, og som kommer, så er det kanskje ikke alle som kan reise hit og dit på camper og spesielle opplevelser… men at alle barn må kunne delta på den lokale aktiviteten, det må sikres.

Innfør også 1 stk gratis aktivitet (medlemskontigent/treningsavgift) pr barn opp til fyllte 16 år. 

Det kan ikke bli slik at det kun er de med god råd i Norge som skal ha råd til å la barna drive på med idrett/aktivitet.

 

Noen idretter krever mer utstyr enn andre.. men husk da:

Barn skal ikke nødvendigvis ha dyrt utstyr, de skal ha riktig utstyr. Om skiene/skøytene koster 500 eller 1500 spiller ingen rolle for et barn sålenge de passer og ikke hindrer læring for barnet. Et barn går ikke raskere og/eller bedre på ski med rosa skidress kontra den røde du har kjøpt til 450 istedenfor 900. Barn blir ikke flinkere til å spille ishockey med ei hockeykølle til 1200 kontra 450,  det er at hockeykølla er riktig for barnet som teller, ikke at den heter det rette eller har de riktige fargene. Et barn blir ikke kjempegod til å kjøre slalom med utstyr til 5000 kontra 2000. Et barn har det ikke mer morsomt med dyrt utstyr enn med noe som er billigere. Om du er usikker på om barnet ditt trenger sånt og sånt utstyr…spør en i klubben.

 

 

Signeringsprosessen, litt som et gammeldags kakelotteri

Lagene tar selvsagt ikke lodd, men med den setningen mener jeg at det er en helt klar forskjell på hvilken “hylle” de forskjellige lag kan gå og se etter signeringer på. De 3-4 forventet lavest plasserte lagene signerer stort sett bare på 33-hylla, de 3-4 beste kan tillate seg å shoppe på 99-hylla, mens midt-lagene stort sett holder seg til 66-hylla.

Selvsagt hender det at noen ser oppover.. slik feks Ringerike gjorde med Åslin og Perlini.. og med Andersen nå om han er “Färjestad-god”.. men stort sett så signerer lagene på sine respektive hyller basert på økonomien i klubben.

Vi får håpe kommende sesong ikke ender opp i en situasjon der noen av lagene har vært og signert spillere fra en for kostbar hylle slik at vi får økonomisaker kommende sesong også. Det hadde vært digg med en sesong med kun sportslig fokus.

Nåvel.. som vanlig vil vel noen av de forventet nederste plasserte lagene neppe ha fulle tropper før sommerferien tar til. Enkelte “barmark-hatere” 😉  sitter vel på beachen og slapper av en stund før de begynner tenke neste sesong. Det er vel ikke slik det er, men alle med store ambisjoner har selvsagt håp om å bli plukket opp av et lag høyere opp og venter da med å signere for ikke  så meritterte lag.

 

 

Stavanger Oilers

2 målvakter, 8 backer og 14 løpere.

ut: Sveum, Bull, Rokseth, Lefebvre, Partanen, Aarthun, Søberg

inn: Gran, Bjerke, Elvsveen, Watson, Hoekstra, Higson, Husebø, Trettenes

Lagbygget her begynner vel å se relativt greit og ferdig ut. Stavanger skal vel også rekordtidlig i gang med CHL-spill, så venting til august for å signere de siste er ikke spesielt interessant for Oilers. (første match er 31 august mot Färjestad i DnB)

Siste nyhet på FB-siden: trenerteamet for kvinner-elite

 

Storhamar

3 målvakter, 8 backer og 12 løpere

ut: Engebråten, Løvlie, Bakke Olsen, Edvardsen, Bjerke, Elvsveen

Inn: Johnsen, K.Pappalardo, Hurrød, A.Martinsen, Strøm, Espeland, Bryhnisveen

Her begynner det vel også bli en relativt klar tropp. Mulig en løper eller to til inn?

Siste nyhet på FB-siden: gutta flippa burgere på Mjøsanker-tilstelning

 

Vålerenga

2 målvakter, 6 backer og 13 løpere

ut: Hermansen, Lindström, Martinsen, Strøm, Lalande, Hamonic, Gillam, Espeland

inn: B. Byrkjeland, Koch, Rokseth, Partanen, Rosdahl

Vålerenga med flust av backer ut og foreløpig ikke mange inn. Det skal vel inn et par backer her før Myrvold kan si seg ferdig med signeringer.

Siste nyhet FB-siden: Bjørneseth drømmer om islagt Jordal på sommeren

 

Sparta

2 målvakter, 8 backer og 14 løpere

ut: Selin, Carr, Bowles, Soudsky, Normann

inn: Hermansson, Hansen, Landa, Halmrast, Balizs

Sparta og Sjur ser ut til å ha landet en mer eller mindre komplett tropp inn mot sommer. I tallet 8 på backsiden er Holøs med, så litt avhengig av hva som skjer med han så skal det kanskje en back til inn på Sparta.

Siste nyhet FB-siden: Ponomarenko gir 7 gode grunner til å kjøpe sesongkort

 

Stjernen

2 målvakter, 8 backer og 12 løpere

ut: Hermansson, B.Byrkjeland, Mikkelsen, Rønnild, D.Byrkjeland, Eliasson

inn: Spaberg Olsen, Hermansen, A.R.Martinsen, K.R.Martinsen, Lalande, Carho Hansen

Stjernen er vel trolig ferdig med signeringer på den defensive delen, men har vel plass til, og skal antakeligvis signere et par offensive spillere til.

Siste nyhet FB-siden: et innlegg fra et kommentarfelt om hvorfor Fredrikstad bør bygge ny Arena

 

Frisk Asker

1 målvakt, 5 backer og 14 løpere

ut: Bastiansen, Fosse, Dahlberg, MacIntyre, Vold, Morley

inn: Fladeby, Lindström, Skuterud, Haga

Frisk Asker skal åpenbart ha en målvakt til inn i troppen. Med Haga som siste tilvekst på løperfronten er vel også den delen av troppen så og si komplett. 5 backer bør nok økes med 3 slik at de også er oppe i 8 backer.

Siste nyhet FB-siden: “derfor vender Haga hjem”

 

Lillehammer

2 målvakter, 12 backer og 13 løpere

ut: Ingvaldsen, Holten, Nyland

inn: Fosse, Engesveen, Soudsky, Rooseboom de Vries, Kral, Ville, Berger, Virtanen, Plouffe, Strand, Leibnitz, Øversveen

Lillehammers store antall backer er forklarbart i 2 stk lokale 18-åringer signert, samt at Markström fortsatt står i troppen. Han ble skadet i fjor og er vel uviss om kommer tilbake. 5 av de 12 backene er 20 år og yngre.

Siste nyhet FB-siden: Lillehammer har fått seg nytt regnskapsfirma

 

Ringerike

2 målvakter, 4 backer og 9 løpere

ut: Landa, K.Pappalardo, Rosdahl, Carho Hansen

inn: Loob Trygg, Andersen, D.Byrkjeland, Arnkværn, Rønning, Vold

Ringerike mangler fortsatt i mine øyne 4 backer og minst 4 løpere. Jeg mener jeg leste et sted at trenerduoen ville ha 25 i troppen denne sesongen, klok av skade etter sykdom/skade i fjorårets sesong. Som Ringerike-mann kan man ikke si annet enn at det ventes i spenning på å se hva Boork/Braxenholm kommer med av nyheter utover.

Siste nytt FB-siden: Even Tangen Fosse gratuleres med 31-årsdagen

 

Lørenskog

1 målvakt, 4 backer og 7 løpere

ut: A.Pappalardo, Rooseboom de Vries, Ekberg, Hast

inn: Haugum, Aarthun, Amundsen, Eliesen, Dehli

Lørenskog med enda tynnere offentliggjort tropp enn Ringerike. Det er garantert spillere i trening der også som ikke er offentliggjort/signert men som vil komme fortløpende utover.

Siste nytt FB-siden: Re-signering av kaptein Kristoffer Pihlqvist

 

Comet

3 målvakter, 7 backer, 12 løpere

ut: Vaglen, Laschitza, Engebretsen, Olofsson

inn: Mikkelsen, Ljung, Thomas, Kuisma, Johansen, A.Lindström, Vaglen

I Halden begynner det å ligne på ferdig tropp. Det skal vel gjerne inn en back og et par løpere her. Jeg tror ikke Enok og Nilsson bør måtte logge mellom 25 og 30 minutter hver kamp nå etter opprykket slik de drev med i kvalifiseringen. Det er greit noen kamper, men ikke i 45 seriekamper.

Siste nytt FB-siden: Håkon Vaglens hjemkomst etter den særs korte turen til Narvik

 

 

En liten titt på eliteserielagene pr nå…

Forresten… Burde ikke bare TV2 rett og slett bare trå til og gå inn og være hovedsponsor for serien?

Serieoppsett, kampdager, justering til det beste for alle.

Nåvel.. det var nå bare en ide.

Mange av lagene i eliteserien menn, som den kalles pr nå, begynner å få tropper som ligner fulltallige. Dette innlegget inneholder et øyeblikksbilde pr mandag 12 juni på hva som er offentliggjort mht tropper.

Jeg regner med det kommer flere nyheter ganske raskt nå før ferien fra flere av klubbene. Det er vel også greit å nevne at dette er bekreftede navn.. Det er helt klart flere navn som sikkert er klare både signert og vekk fra klubber… men det har jeg ikke funnet noe om.

 

Stavanger Oilers

2 målvakter, 8 backer og 14 løpere.

ut: Sveum, Bull, Rokseth, Lefebvre, Partanen, Aarthun, Søberg

inn: Gran, Bjerke, Elvsveen, Watson, Hoekstra, Higson, Husebø

 

Storhamar

2 målvakter, 8 backer og 11 løpere

ut: Engebråten, Løvlie, Bakke Olsen, Edvardsen, Bjerke, Elvsveen

Inn: Johnsen, K.Pappalardo, Hurrød, A.Martinsen, Strøm, Espeland

 

Vålerenga

2 målvakter, 5 backer og 11 løpere

ut: Hermansen, Lindström, Martinsen, Strøm, Lalande, Hamonic, Gillam, Espeland

inn: B. Byrkjeland, Koch, Rokseth, Partanen, Rosdahl

 

Sparta

2 målvakter, 8 backer og 14 løpere

ut: Selin, Carr, Bowles, Soudsky, Normann

inn: Hermansson, Hansen, Landa, Halmrast, Balizs

 

Stjernen

2 målvakter, 8 backer og 12 løpere

ut: Hermansson, B.Byrkjeland, Mikkelsen, Rønnild, D.Byrkjeland, Eliasson

inn: Spaberg Olsen, Hermansen, A.R.Martinsen, K.R.Martinsen, Lalande, Carho Hansen

 

Frisk Asker

1 målvakt, 5 backer og 13 løpere

ut: Bastiansen, Fosse, Dahlberg, MacIntyre, Vold

inn: Fladeby, Lindström, Skuterud, Haga

 

Lillehammer

2 målvakter, 12 backer og 13 løpere

ut: Ingvaldsen, Holten, Nyland

inn: Fosse, Engesveen, Soudsky, Rooseboom de Vries, Kral, Ville, Berger, Virtanen, Plouffe, Strand, Leibnitz, Øversveen

 

Ringerike

2 målvakter, 4 backer og 9 løpere

ut: Landa, K.Pappalardo, Rosdahl, Carho Hansen

inn: Loob Trygg, Andersen, D.Byrkjeland, Arnkværn, Rønning, Vold

 

Lørenskog

1 målvakt, 4 backer og 7 løpere

ut: A.Pappalardo, Rooseboom de Vries, Ekberg, Hast

inn: Haugum, Aarthun, Amundsen, Eliesen, Dehli

 

Comet

3 målvakter, 7 backer, 10 løpere

ut: Vaglen, Laschitza, Engebretsen, Olofsson

inn: Mikkelsen, Ljung, Thomas, Kuisma, Johansen, A.Lindström

 

 

 

 

 

Ringerike Panthers; Tropp og ikke tropp pr 08 juni 2023

Det begynner å nærme seg ferietid og da den tiden da spillere, signerte og ikke signerte, skal bøffe seg opp på egenhånd noen uker før de alle møtes igjen og skal snøre på seg skøyter. Dagens Ringblad har et intervju med Boork og Braxenholm der de snakker om selvransaking mht forrige sesong og et tabellresultat de ikke var fornøyd med. Konklusjonen på selvransakingen var at de mener de har mer å komme med i ledelsen av Ringerike i øverste serie i norsk ishockey. Jeg er enig i den konklusjonen, og når jeg ser lagbygging nå ser jeg spor av signeringer som er mer i tråd med det samholdet Ringerike trenger for å prestere bedre enn i fjor.

Nå skal det sies at sjelden har jeg sett et Ringerike-lag så plaget av sykdom og skader som de var i begynnelsen og utover i forrige sesong, men det er selvsagt ikke noen unnskyldning for prestasjoner litt under nivå etter jul og spesielt mot de motstandere de måtte slå for å ta plass nummer 8. Pinen var stor feks i matchen mot MS rett over nyttår hjemme i Schjongshallen.

Forrige sesong var en snodig sesong med alt støyet rundt MS og LIK. Det endte som mange tenkte, MS fikk ikke fornyet lisens, mens Lillehammer jobbet seg gjennom en skakkjørt økonomi og reddet lisens etc ved å gjøre om leverandørgjeld til et ansvarlig lån.

Nåvel… forrige sesong er historie. Ringerike skal møte 7 lag fra forrige sesongs serie i Stavanger, Storhamar, Vålerenga, Sparta, Stjernen, Frisk Asker og Lillehammer. Nye motstandere i serien i år blir som nå alle vet, Lørenskog og Comet.

Kampene mot de nyopprykkede blir på ingen måte lette om noen skulle tro det. Ringerike, Lørenskog og Comet har kjempet mot hverandre i toppen av 1-divisjon mange sesonger. Jeg tror forøvrig, som også min sønn sier, at Ringerike kunne spilt i elite og Comet i 4 div… og alikevel ville kampene disse lagene imellom blitt tette. Det er jo heller ikke lett å glemme treningskampen Ringerike – Comet der det blir delt ut rundt 250 utvisningsminutter..

 

Det gjelder å holde økonomitunga rett i munnen denne sesongen (det gjør alltid det for å ha sagt det også), for med de nye reglene for egenkapital går det ikke an å leve på kreditors regning frem til sesongslutt, og så betale alt med sluttspillspenger.

-negativ egenkapitalandel 31.10 = automatisk -12 poeng inneværende sesong

-negativ egenkapital 31.12 = automatisk -12 poeng oppstart neste sesong

(så finnes det noen prosentandeler som senker trekket, men har man 20% og over så er man på trygg grunn)

 

Troppen sesongen 2023-2024

Målvakter:

Mathias Schjerpen Arnkværn

Jørgen Rønning

 

Backer:

Jonas Slettebø Haughom

Håkon Opheim Engh

Robin Bjørnstad

Dennis Ryttar

 

Løpere:

Thor Jørgen Torp Friestad

Thomas Bækken

Leonards Rimjans

Lucas Loob Trygg

Jonathan Andersen

Sole Marius Ryen

Douglas Byrkjeland

Esbjørn Fogstad Vold

Marcus Rønning

 

 

Fortsatt er det noen navn jeg ikke har sett det skrevet noe om..

Backer:

Kristoffer Thomassen, Håkon Nilsen

Løpere:

Reid Petryk, Dustin Parks, Robin Haglund, Even Tangen Fosse, Vegard Faret, Mathias Holst Jenssen, Michael Söderberg, Johnny Corneil, Erik Wang Bjerketvedt

 

 

 

 

Manglerud ned i 2 div; Velkommen Comet

Det gikk som det egentlig måtte gå. Manglerud Star sendes ned i 2-divisjon, og Comet tilbys jo da plassen fordi de ble nummer 3 i kvalifiseringen. Comet har styrevedtak på å si ja hvis det skulle skje, så da er det ikke annet å gjøre enn å si velkommen til Comet i elitedivisjonen.

Jeg hadde aldri noe tro på at Manglerud Star sin anke skulle gå igjennom, og det gjorde den heller ikke.. med høye kneløft… etter hva jeg kan lese meg til. Anken måtte vel, slik jeg forstår anker, forholde seg til hvordan Forbundet behandlet lisenssøknaden.. og sånn sett ikke hvor mye penger man er lovet/har fått tak i etter avslaget.

Nå er det uansett oppe og avgjort.

Neste års eliteserie blir jo da bestående av:

Stavanger

Storhamar

Sparta

Vålerenga

Frisk Asker

Stjernen

Lillehammer

Ringerike

Lørenskog

Comet

 

Det vil vel ikke komme som noen overraskelse om det nok en sesong skilles ut 3 eller 4 lag i bunn og da følgelig 6-7 lag i toppen som kjemper om de 4 gjeveste plassene til sluttspillet.

Det blir vel gjerne de vanlige i toppen igjen. Storhamar, Stavanger, Vålerenga havner stor sett alltid oppe der. Sparta og Stjernen har også meldt seg på de siste år.. men jeg registrerer at enkelte er litt skeptiske til overganger så langt i Østfold, og kanskje vil Frisk Asker og Lillehammer kneppe innpå enda mer denne sesongen?

Lillehammer har som kjent fikset og ordnet, og har pr i dag en tropp (på eliteprospects) på 2 målvakter, 12 backer og 13 forwards.

Ringerike med 2 stk 2003 målvakter, 4 stk backer og 9 løpere så langt. Supporterne på Hønefoss venter nok veldig nå på back 5,6,7, gjerne en av de med rutine og kvaliteter blant annet i PP,  samt noe krydder på løpersiden.

Offentliggjort tropp på Lørenskog er så langt 1 målvakt, 4 backer og 5 løpere. 1 stk løper født før 2000.. (1999), resten er 2001-2003.

Comet har tilnærmet full tropp på papiret. 3 målvakter, 7 backer, og 10 forwards. Det skal vel gjerne inn en 3-4 forwards til før troppen er fulltallig.

 

Ringerike har jo nå fått litt elite-rutine mht gjennomføring av sesong. Jeg ønsker Lørenskog og Comet lykke til i arbeidet med forberedelser til neste sesong. Det er ikke bare på spiller- og økonomi- siden man må opp i ringa. Det kreves mer i administrasjon, gjennomføring, kontroll, profesjonalitet i ledd man kanskje tidligere tok litt på hælen.

Bare noe så enkelt som at målkameraer fra Grunerhallen og Manglerudhallen skal flyttes og henges opp i nye haller kommer som julekvelden på kjerringa om man ikke “maser litt” på TV2. Husk også at det kreves mer datalinjer neste sesong… Det er ikke alltid alle sendinger har gått som smurt fra alle steder.

Flere folk som kan bekle “live-føring”, telling skudd, regge TOI, etc.. og ikke minst et par stk som lærer seg målkamera etc.. så ikke dommerne står og venter “et kvarter” hver gang en situasjon skal sees på.

Mitt råd: Ikke se på dette for første gang på første treningskamp 🙂

 

 

 

Dette, er The Gallagher Invitational

Det er fredag og dagen før nok en utgave av The Gallagher Invitational på Tyrifjord.

(utslag hull 5)

Dette er en golfturnering jeg får lov til å arrangere på Tyrifjord, og har fått lov til det i 13 år nå. Turneringen er for venner og venners venner, primært med utspring i hockeymiljøet. Turneringen har utvidet seg fra start på 32 mann det første året.

Noen av spillerne, i tillegg til meg selv, har deltatt i alle år. En av de, Bjørn Askimdal, kan sees på bilde nede i innlegget.

Feltet teller nå 48 mann.

Det spilles fra hvitt utslag, og maks handicap er 36. (du kan selvsagt ha høyere hcp, men får ikke slag til mer enn 36.

Max score pr hull er par + 5

Alle deltakere betaler inn 150,- i premiepotten. Potten går ut igjen til 6 av de 7 delkonkurransene på runden. Den 7 delkonkuransen har en premie som fylles opp i løpet av runden. Lost-ball-potten som den heter er et resultat av mistede baller som alle koster kr 10,- inn i potten. (max her er 100,- )

Det konkureres altså i 7 forskjellige konkurranser på runden. Vinnerne må være på plass på premieutdelingen. Er de ikke det går premien videre til nestemann.

Det settes pris på at deltakere møter opp tidligere enn vanlig og tar seg tid til en prat og en duggfrisk før man går ut.

 

Slag

Kort og godt en konkurranse slik proffene har det. Minst mulig slag på runden.

 

Stableford-poeng

De fleste kan denne. Du tildeles et visst antall slag på runden. Har du 18 slag ekstra så er “ditt par” på par 3, par 4 og par 5 = 4, 5 og 6 slag. Klarer du hullet på “ditt par” får du 2 poeng. Klarer du det bedre får du ekstra poeng, og tilsvarende færre da om du bruker flere slag.

 

Closest to pin hull 6

Par 3 hull. Nærmest hullet på slag 1 vinner. (det hjelper ikke med HIO på provisorisk/ny ball)

 

Longest drive hull 9

Par 5 hull. Det gjelder å slå lengst på utslaget. Ballen må ligge i fairway for å være tellende i konkurransen.

 

Closest to pin hull 10

Samme som på hull 6.

 

Longest drive hull 16

Samme som på hull 9.

 

Closest to pin hull 18

Dette er et par 4 hull. Her er konkurransen å ligge nærmest hullet på 2 slag. Du vinner selvsagt om du dæljer ballen i koppen på 1 slag… du må ikke bruke 2.. men du kan.

Vinner av denne vinner lost-ball-potten.

 

 

Tusen takk til Tyrifjord, Anna, Annika for all hjelp

Tusen takk til Kraft Pizza for at dere stiller opp.

 

Ps!

her er bilde av flight nr 1 i 2011