Når er «point of no return» for seriespillet?

Nå har det ikke kommet noe offisielt fra forbundet på regjeringens ønske om å utsette seriespillet til og med 14 februar, men mye tilsier vel at de følger oppfordringen nok en gang.
Dette sammen med den siste tids smitte i Comet..pluss at man i dag kunne lese om funn av det muterte viruset i Sarpsborg og Fredrikstad gjør jo at man kan ikke annet enn å undre på det som overskriften sier.. Når er det/blir det for sent å sette i gang noe igjen?
Det siste jeg har fått med meg er at sluttdato serie kan skyves til 27 mars.. dvs en uke etter den allerede flyttede sluttdato. Det betyr uansett at lag må spille kamper i et rasende tempo fra 15 februar.

15 februar er bare 14 dager unna. Er det i det hele tatt mulig å både ha tilnærmet fullt seriespill (36 i FK og 40 i 1-div) og sluttspill denne sesongen?
En av de aller første tingene som «verden» burde finne ut er om VM er noe poeng i det hele tatt. Bestemmer man seg for at dette hopper vi over vil alle land/nasjonale serier ha ekstra tid.
Ser også at enkelte setter spørsmålstegn ved om hallene kommer til å beholde isen utover i mai hvis serie dyttes på. Jeg tenker det ville være den totale fallitterklæring mot norsk ishockey om det var kommunale strømutgifter som satte sluttstrek på sesongen.

Klubbene vil spille serie. Det er der man er sikrest på kompensasjon. Hvis det blir noe kompensasjon da. Slik jeg forstår dette gikk avtalen ut 01 januar og man venter på ny avtaletekst. Utkastet sier vel kompensasjon for tapte inntekter ved spilte kamper og ingenting ved avlyste kamper. Sjakktrekk fra regjeringen der altså.. tilby null for avlyste kamper OG så gå ut å nekte lagene å spille kamper etterpå.

Spørsmålet er vel nå om forbundet likegodt burde si at «sorry folkens..  dette blir bare surr». «Vi rangerer tabell etter gjeldene regel og tar sikte på sluttspill og kval hvis regjering åpner opp for kamper etter 14 februar.

Ett av spørsmålene jeg har stilt flere ganger uten å få noe svar er :

Hva gjør man om ett av sluttspillslagene/kvalifiseringslagene plutselig settes ut av et utbrudd?

Si at Frisk Asker har valgt Sparta i kvartfinale og leder 2-0 i matcher i best av 5 da et massivt utbrudd skjer i FA-troppen.
Hva da?

Skal da Sparta tilkjennes seier hvis de ikke har smitte? Må Sparta også i karantene fordi de er nærkontakter? Hvem går da videre til semi?
Det må jo ha vært slike ting oppe til diskusjon i forbundet også…

Spiller vi bare serie?

Spiller vi sluttspill?

Hvor lenge kan vi drive på?

Hva om Ringerike og Lørenskog slår sine motstandere i sluttspill og er klare til kvalserie mot Gruner og Narvik. Så bryter det ut skikkelig i Grunerhallen og laget. Hva gjør man da? Skyver på spill? Hvor lenge?

 

 

 

Elbil-regnskapet går ikke opp.

Har dette rett og slett utviklet seg for fort til å se alle konsekvensene?

Er elbiler egentlig bra for miljøet totalt sett?

Jeg har flere ganger snakket med en som sitter midt i suppa hva gjelder akkurat dette med miljøregnskap for elbil kontra vanlige biler og jeg kan ikke si annet enn at vi er komplett enige.

De fleste (eller hvert fall ganske mange) har vel fått med seg det tv-programmet der man fant -det kan vel ikke kalles annet enn-  en ren elbil-kirkegård. De fant altså relativt nye biler som hadde blitt vraket fordi det er ikke lønnsomt å reparere.. eller rett og slett for dyrt. Den ene bilen de fant var jo helt i orden bortsett fra batteripakken som ville koste 260 tusen å bytte om jeg ikke husker helt feil.

Dette er det vi snakker om.

“billige” elbiler i utsalg…med vanvittige kostnader på reparasjoner.. Ikke moms på bilen, men moms på deler etc..

Dette med biler handler om livsløp. Hvor lenge lever bilen? Forurensning ved bygging fordelt på leveår.

En bensinbil/dieselbil kjøpes ny av familie1. De bruker den i 4-5 år før de selger og kjøper seg ny familiebil. Familie2 som ikke er like bemidlet som familie1 kjøper bruktbil og har denne i 4-5 år de også før de selger. Den samme bilen kan hende lever i gode 7-10 år til før den begynner bli klar for skraphaugen. Det vil si at de lever i 20 år uten store problemer. Joda, noen turer på verksted har det helt sikkert vært, men alt i alt så er det i løpet av 20 år bare laget 1 stk bil med den forurensing det medfører.

Det de erfarer på verksteder nå med elbiler er ikke dette. Elbiler vrakes og byttes i mye større grad på grunn av skader og drastisk reduksjon på rekkevidde osv. I tillegg; For å spare strøm brukes led i lamper.. led som ikke kan byttes, man må bytte hele lampa, og den koster flesk samt er med på å skape forurensing ved laging. Slik fortsetter det med veldig mye.

Hvor mange slike elbil-kirkegårder har Lan Marie og hennes meningsfeller sett for seg?

Jeg leste en rapport som sa at elbiler skal kjøre rimelig mange kilometer og mil før co2 regnskapet kommer på elbilens side. Er det tatt inn i betraktingen til elbil-fantastene?

Har man tatt for seg steder der det blir -20 og verre i livsløpsstudier på elbilene?

Har man tatt med seg kostnad og forurensing ved bygging av alle ladestasjoner man må sette opp?

Har man tatt med alle kostnader og forurensing ved utbygging av strømnettet?

Det snakkes stadig vekk om kjørelengde på elbilene. Som ny har den kanskje 300 kilometer. Etter få år har den kanskje bare 200.. For de som bor nord i landet er jo dette ikke holdbart i det hele tatt..spesielt om du slenger -25 inn i den ligningen.

Jeg sier som min venn: Hva er det med dette elbil-regnskapet politikerne forstår som vi som jobber med biler ikke forstår?

 

 

 

 

 

Ishockey; Anbefaling fra myndigheter å utsette 2 uker til

Hva betyr det for Fjordkraft, 1-divisjon og Kvinner Elite?

Det gikk altså ikke mer enn 1 dag fra vi alle gledet oss stort over at prestasjonshockey skulle få begynne igjen til vi raskt havnet ned på jorda igjen. På en pressekonferanse i dag, lørdag 30.01. melder altså regjeringen at de anbefaler ytterligere 2 ukers stopp fra kampaktivitet. Den forrige var fra 18 januar til 31 januar.. og nå ber de om ingen kamper frem til 14 februar om jeg skjønner dette rett.

Umiddelbart, og det enkleste å se, er at det må skyves på / omberammes en del kamper i begge divisjoner. Beskjeden fra forbundet da man ante at seriene kanskje kunne komme i gang igjen 3 og 4 februar var at sluttdato er flyttet en uke ut…men at det også var rom for en uke til om oppstart ble utsatt.

Det kan man vel trygt si skjer nå om ikke forbundet blir enige med regjering om at smittevernsregime blir så strengt at man “får lov” alikevel.

Jeg ser også at Ottar Eide uttaler at man nå må se på alternative løsninger for å avslutte sesongen, det være seg bare spille serie, kortere sluttspill elle andre løsninger.

Jeg er ikke gravende journalist eller noe snåsamann.. det er nok ikke de i forbundet heller…men at det kunne komme til å skje noe sånt skulle man jo tro at kanskje var lagt en liten plan for? Man må rett og slett ha snakket om “hva gjør vi om de stenger enda mer ned?”.

Det burde vel ikke da ta spesielt lang tid før hockey.no slipper en pressemelding som sier at “sånn og sånn er planen nå”.

Fjordkraft-Ligaen skulle ha spilt 18 kamper fra 04 til og med 14 februar.

1-divisjon skulle ha spilt 19 kamper fra 04 til og med 14 februar

Kvinner Elite skulle ha spilt 10 kamper fra 04 til og med 14 februar

 

Kan dette betyr sesongslutt?

Jeg ser mange sier det.

For mange handler det nå om inntektsdekning.

Det er kanskje det viktigste opp i alt dette for hvert fall Fjordkraft-ligaen, men de 2 andre seriene mister jo inntekter de også. Man er kanskje ikke så avhengig av eksponeringstall i 1-div og Kvinner Elite, men det er inntekter som bortfaller der også pr kamp.

Det ville vært hårreisende av Kulturdepartementet å tøyse med kompensasjonsordningen. Lønns- og faste kostnader er jo der uansett om man spiller kampen eller ikke. Det å kun kompensere for tapte inntekter på kamper som faktisk spilles blir bare tøv og et hån mot de som startet denne sesongen med andre tall inn i budsjettet.

Jeg hørte Erevik (tror jeg) snakke om en løsning hvis Kulturdepartementet faktisk gjør dette…

Sett opp kamper i tett tempo. Flere kamper samme dag. Send minimumsantall spillere. La dommer droppe puck og stå så i 3×20 og øv på flipp-pass, toe-drags og løkka-finta. Det trengs vel ikke mer enn målvakt og 6 spillere for at kampen skal være lovlig. Ved å gjøre det slik spilles kampen og man får kompensasjon for tapte inntekter.

Stavanger kan feks dra til Oslo og gjøre unna en drøss med bortekamper på en helg på denne måten. 10.00 i Grünerhallen, 13.00 i Garasjen, 16.00 på Jordal og 20.00 i Askerhallen. Kjører ferdig skiftet i minibuss fra hall til hall. Ny runde på søndag.

Jeg håper hockey blir spilt og at man ikke forandrer på inntektsgrunnlaget midt i sesongen.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

Til Livearena, fra meg og oss alle

Til Livearena

Fra ishockeysupportere

 

Jeg viser til kommunisert oppslag fra Norges Ishockeyforbund om forsøk på oppstart seriespill norsk 1-divisjon onsdag 03 februar.

Gitt at nasjonale og lokale myndigheter ikke stopper dette vil altså 3 stk ishaller fylles av spillere, trenere, dommere og arrangørstab men ikke publikum enn så lenge. Dette betyr da at supportere og ishockeyinteresserte må ty til skjerm på nett.

Kampene som skal spilles er Tønsberg – Gjøvik, Hasle-Løren – Lørenskog og Furuset – Ringerike.

Det er dessverre slik Livearena at dere ikke er i nærheten av å ha noe perfekt record hva gjelder bilde fra haller. Det er stadig vekk bortfall bilde, ikke oppstart sending og/eller sending som plutselig går i loop.

Onsdag kveld kan dere som styrer Livearena sammenligne hockeyfolket med 100 stk på slanke-leir som får en fridag og blir satt av bussen utenfor mækkærn.

Det holder altså ikke å ha en partysvenske på jobb på onsdag som sender ut en standardmail om dårlig linje i hall eller annet som legger skyld på «andre enden».

Denne onsdagen foreslår jeg at dere er på jobb tidlig nok til at Tønsberg Ishall, Lørenhallen og Furuset Forum alle er på nett i god tid før kampen skal starte. Knytt gjerne til dere en kontaktperson som kan litt mer enn å dra ut kontakten og sette den i igjen slik at problemer som evt oppstår løses raskt.

Ingen tilskuere betyr flere som logger seg på. Sørg for at alt er i orden før kamp starter. Det nytter ikke å begynne med dette 5 min før puck droppes.

Går sending ned eller i loop vil vi ha det fikset med en gang..

Livearena:

«opp i ringa» som det heter på hockeyspråket.

 

 

 

Fjordkraft-ligaen: Oppstart torsdag 04 februar med 2 kamper

Sparta – Vålerenga og Lillehammer – Frisk Asker

Endelig skal Fjordkraft-Ligaen starte opp igjen slik som 1-divisjon skal dagen før. Dette, selvfølgelig kun hvis nasjonale og lokale myndigheter tillater dette. Det siste som ble skreve fra forbundets side vedrørende publikum på kamper var jo at ved oppstart etter pause ville man måtte spille uten publikum inntil videre selv om lokale regler tilsa noe annet.

Vi får håpe at smittetall og andre tall får en bratt kurve nedover slik at vi kan fylle hallene hvert fall med noen tilskuere. Når man ser at større butikker etc har lov til å ha 100-200 kunder samtidig innenfor dørene burde ishaller med fokus på smittevern ha lov til å slippe inn et visst antall mennesker basert på størrelse hall.

Vi krysser fingre og tær samt slenger en liten hilsen oppover i tilfelle det sitter en eller annen oppi der som liker hockey mer enn å plage menneskeheten med virus og dritt.

Så;

Tabellen før oppstart:

Storhamar 53 poeng på 24 kamper

Frisk Asker 52 poeng på 23 kamper

Vålerenga 50 poeng på 25 kamper

Stavanger 48 poeng på 24 kamper

Lillehammer 44 poeng på 24 kamper

Stjernen 39 poeng på 24 kamper

Manglerud 22 poeng på 22 kamper

Sparta 19 poeng på 19 kamper

Narvik 11 poeng på 27 kamper

Grüner 10 poeng på 20 kamper

 

Nå startes det opp da med den enkle oppskrift. Det skal tilstrebes at alle lag spiller 36 seriekamper. Teksten om dette er slik:

**Det er utarbeidet er oppsett for at alle lag skal gjennomføre 36 seriekamper (2 hjemme og 2 borte mot alle lag). Oppsettet har en planlagt oppstart den 4/2, og har siste serierunde 20/3. Oppsettet er strukket med 1 uke, men kan, om oppstarten utsettes, forskyves ytterligere. NIHF vil ha tett dialog med NTH og alle andre interessenter vedr serieavslutning og sluttspill/kvalifisering den nærmeste tiden**

Kampprogrammet utover er tett som hagl og det er ikke mange dager det ikke spilles kamper. Vi får håpe lagene holder seg friske og ikke må begynne omberamme og utsette matcher mer enn det allerede er gjort. Jeg regner med at siden det sies at det kan forskyves om starten utsettes vil også omberamming kunne skje inn i den uken i tillegg.

 

Hvilke lag har igjen hvem?

Storhamar: FA,MS,GRU,GRU,SPA,MS,STA,VIF,SPA,STJ,FA,STJ

Frisk Asker: LIK,STO,SPA,LIK,STA,SPA,STJ,STA,STJ,MS,STO,GRU,GRU

Vålerenga: SPA,LIK,STJ,MS,GRU,STO,GRU,MS,NAR,LIK,STA

Stavanger: MS,STJ,MS,FA,LIK,STO,FA,STJ,SPA,SPA,GRU,VIF

Lillehammer: FA,SPA,VIF,FA,SPA,GRU,STA,STJ,MS,GRU,VIF,SPA

Stjernen: STA,VIF,NAR,MS,FA,LIK,FA,STA,STO,GRU,MS,STO

Manglerud: STA,SPA,STO,STA,VIF,STJ,STO,NAR,LIK,VIF,FA,SPA,STJ,NAR

Sparta: VIF,LIK,MS,FA,NAR,NAR,LIK,STO,FA,GRU,GRU,GRU,STO,STA,MS,STA,LIK

Narvik: GRU,GRU,SPA,SPA,STJ,MS,VIF,GRU,MS

Grüner: NAR,NAR,STO,STO,LIK,VIF,SPA,SPA,SPA,VIF,LIK,STJ,NAR,STA,FA,FA

 

Det er tett i toppen og det er tett i bunn. 3 lag tett over 50 poeng så langt så ingen ting avgjort mht plassene 1-2-3 som får velge sin motstander i kvartfinalen. I bunnen ligger Narvik og Grüner nederst og kniver først og fremst om ikke å bli nummer 10 og ryke rett ned om covid-spøkelset slår ut i full blomst nok en gang og man ikke får arrangert sluttspill og kvalifisering etter prinsipp 2 kommunisert før seriestart. Håpet er selvsagt at vi får fullført serie og avslutning på den vanlige måten.. men blir det stopp så blir det stopp.

Ser man litt ekstra på Narvik og Grüners kampprogram så ser man at Narvik har igjen 9 kamper mens Grüner har igjen 16. Narvik og Grüner skal møtes 3 ganger nå på slutten og de 9 poengene kommer selvsagt til å bety vanvittig mye å hente. Narvik har kun igjen Vålerenga av topp5 lagene, mens Grüner skal møte topp5 lag hele 9 ganger nå på slutten.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

1 divisjon ishockey: Da blir det start 03 februar med 3 kamper

Tønsberg – Gjøvik, Hasle-Løren – Lørenskog og Furuset – Ringerike

I dag kom altså bekreftelsen på at det tas sikte på å starte 03 februar. Forbundet la ut følgende tekst om 1-divisjon:

**Klubbene er bedt om å omberamme kamper som følge av nedstengningen vi har vært gjennom. Det planlegges for oppstart den 3/2. Seriespillet er foreløpig strukket med en uke for å skape rom for avvikling av kamper, men kan forskyves ytterligere. Alle kampene er pt ikke terminfestet. NIHF vil den nærmeste tiden jobbe sammen med klubbene for å ivareta serieavslutningen og kvalifiseringsspill**

Dette er selvsagt helt gull. Nå får vi bare håpe at ikke det blomstrer opp covid-utbrudd andre steder enn i Halden, OG at de klarer bli kvitt der der, slik at vi får spilt hockey utover.

Furuset – Ringerike skulle egentlig blitt spilt den 10 februar men er fremskutt til den 03 fordi Comet som kjent “har litt trøbbel” om dagen med et utbrudd.

Det blir en interessant dag om alle 3 kamper går av stabelen som de skal. Begge topplagene i aksjon, begge bunnlagne i aksjon samt Gjøvik som jakter 4 plass (har 3 kamper tilgode på Haugesund på fjerde). Gjøvik har også 3 kamper  tilgode på motstander H/L i tillegg til ett poeng mer.

Det legges altså opp til full serie for 1-divisjon mens det i FK-ligaen legges opp til 36 kamper (2 stk mot hvert lag).

 

Hva kan kampene den onsdagen bety mht poeng/prosent?

I og med at 2 divisjon er avlyst er det jo da slik (hvis de ikke har gått bort fra det da) at 9-plassen rykker rett ned i neste sesongs 2 divisjon. Tønsberg ligger der i dag med 8 poeng på 26 kamper (10,26%). Nærmeste, og vel eneste “utfordrer” til den plassen er Furuset som har 12 poeng på 26 kamper (15,38%). Begge disse lagene skal spille og seier for ene laget og tap for det andre betyr mye den ene eller andre veien. Vinner Tønsberg og Furuset taper vil poengene være 12-11 fortsatt favør Furuset, prosentene vil da være 14,81 på Furuset og 13,58 på Tønsberg.. dvs innenfor rekkevidde på begge tellemåter for Tønsberg med en god sesongavslutning. I motsatt fall vil Furuset ha 15 poeng og 18,52% mens Tønsberg har 8 poeng og 9,88%.

I toppen leder Ringerike med 66 poeng og 88,0% på 25 kamper, mens Lørenskog på andre har 65 poeng og 83,33% på sine 26 kamper. Skulle Ringerike tape og Lørenskog vinne kampen 03 februar vil Lørenskog ha 68 poeng og 83,95% mens Ringerike da vil ha 66 poeng og 84,62% på sine 26 kamper. I motsatt fall stikker Ringerike enda mer fra og vil ha 69 poeng og 88,5% mot Lørenskog sine 65 poeng og 80,2%.

Ser man så på Gjøvik sine tall så har de altså 3 kamper tilgode på Haugesund på fjerdeplass. 3 kamper er poteniselle 9 poeng og kan føre Gjøvik helt opp i ræva på Haugesund. Haugesund har i dag 44 poeng/58,7% mens Gjøvik har 33 poeng/50,0%. Med de 9 poengene i pluss ville Gjøvik ha 42 poeng/56,0%.

Det skal spilles en haug med kamper utover.. det er ingen grunn til å tro noe er avgjort enda.

 

Det gledes til pucken droppes klokka 19.00 onsdag 03 februar 🙂

 

(det håper vi hvert fall)

 

Til slutt:

Den vanlige “lek med tall” må også med. Jeg vet at alle lag kan ikke vinne alle sine gjenstående kamper, men her er altså tabellen som viser hva det enkelte lag kan oppnå om de vinner alle sine gjenstående kamper og henter 3 poeng i hver av de.

 

Ringerike har 66 poeng på 25 kamper, kan oppnå totalt 111 poeng

Lørenskog har 65 poeng på 26 kamper, kan oppnå totalt 107 poeng

Comet har 45 poeng på 24 kamper, kan oppnå totalt 93 poeng

Haugesund har 44 poeng på 25 kamper, kan oppnå totalt 89 poeng

Gjøvik har 33 poeng på 22 kamper, kan oppnå totalt 87 poeng

Hasle-Løren har 32 poeng på 25 kamper, kan oppnå totalt 77 poeng

Nidaros har 28 poeng på 23 kamper, kan oppnå totalt 79 poeng

Furuset har 12 poeng på 26 kamper, kan oppnå totalt 54 poeng

Tønsberg har 8 poeng på 26 kamper, kan oppnå totalt 50 poeng

 

Furuset og Tønsberg kan ikke vinne serien

Furuset og Tønsberg kan ikke bli bedre enn nummer 3

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Det er liksom ikke nok med en pandemi, det er dritkaldt i tillegg

Det er 28 januar.

Pandemien pågår for fulle mugger. Landet stenges ned her og der og grensene stenges for all innreise med mindre det er noe skikkelig skikkelig viktig du skal i Norge.

Men dette er liksom ikke nok…

Det er dritkaldt i tillegg.

Det å gå ut om morgenen for å starte bilen krever egentlig lang under hvit eller hva det nå enn heter. Jeg har ikke vært i militæret og lært disse betegnelsene. Bilen må startes for ellers fryser du på deg bjelleklang og snurperompe før varmekablene i setet får tid til å gjøre jobben sin. Det å la bilen stå i en 10-minutters tid før du skal bruke den sørger også for at rutene er relativt frie for førerkortbeslagsgrunn.

Det er forresten snodig hvor varmt det føles inne etter å ha vært ute og startet bilen i inneklær samt rosa crocs størrelse 37 (det er de som står nærmest utgangsdøra.. pyttsann at ikke hælene kommer inn i dette fottøyet.. legg-trening kaller man å gå på tå frem og tilbake). Det kan sitte folk i stua med istapper i nesa av bare å ha sett på gradestokken ute på vindu…mens du som har vært ute tar av deg genseren og synes det er t-skjortevær inne.

Nå kommer det sikkert en eller annen nordlending med en “fy fan, hør å han dær hæstkuken av en søring som fryser i -15.. hær e det så kaldt at urinen frys fra snoppen og ned i dass..så den må knekkes opp i bita, spares i frysen og tines til våren før vi får dratt han ned. Det va så kaldt her om dagen at æ satt mæ i fryseren litt for å få varmen”.. Sånne uttalelser preller av på meg. Jeg har fryst nok. Jeg teller ned dager fra 1 januar til 1 mars.. Januar og februar er to dritt-måneder hva gjelder kulde.

Jeg misliker kulde så sterkt at jeg nesten er villig til å tenke på å flytte vestover.

På dager det endelig går an å gå ut utgangsdøra uten at hår-ragget i bukseræva fryser i en sånn fart at det kjennes ut som man sitter på ei stiv gelatinplate som sakte smelter etter at bilen sakte men sikkert varmes opp til en relativt levelig temperatur er det tid for ettertanke og en grundig vurdering av ulempene og fordelene med kuldegrader.

Det skal ikke være lett å lage sånne lister fordi det er jo mye man må tenke på. Man må jo også prøve å ikke fornærme noen selvsagt, ikke tråkke noen på tærne, veie alle argumenter opp mot hverandre, se alle saker og uttalelser fra begge sider slik at alle aspekter ved listens punkter blir belyst og vurdert i henhold til de kriterier man ønsker skal telle mest og minst,

Så, etter timer på timer og kladding av lister på både papir og pc kan man meddele alle de tusener på tusener med lesere den endelige listen på ulemper og fordeler med kuldegrader.

Her it goes!!

Ulemper:

Alt!!!

Fordeler:

Absolutt ikkenoe!

 

Jeg skjønner det jo ikke selvfølgelig men jeg har faktisk opplevd å bli beskyldt for å være irritert og bisk ved skriving av denne eksellente bloggen. Det tenkte jeg å forandre på nå ved ganske enkelt å vise hvor elegant positiv jeg kan være. For det er jo ikke vanskelig å være positiv nå…pandemi og kaldt og greier..

For er det egentlig mulig å slå følelsen av å tre ut av hjemmets lune varme en morgen og bli møtt med -22 i døra, kjenne snørr og bussiker fryse til steinhard masse idet du spankulerer bort til den nedfrossa bilen som såvidt starter. Bilen får gå på tomgang mens du koser deg med å forsøke å meisle bort stålis på ruta med en litt sløv skrape som kom med Pondusbladet du selvfølgelig abonnerer på. Litt etter hvert opplever du gleden ved å skimte glassrute gjennom stålisen og tenker at ingen har da noen gang dødd av neglesprett eller rim i øya så dette går fint.

Etter at bilen er kjørbar, dvs at man glatt kan se ut av alle vinduene er det jo bare å kjøre på jobb og så tenke at denne oppgaven som gjøres med glede på morgenen får du gjøre en gang til før du skal hjem.

Er man heldig så har man ikke bare gleden av å lese nyheter på nett om sambygdinger som har kjørt ut eller kollidert på glatta, og dermed også en masse fornøyelige gjennomtenkte forfattede kommentarer fra finnmarkinger som er vant til en trafikktetthet på 2 biler i timen. Du kan også være så heldig og sitte ved lunchbordet og få høre om blå og rød swix på utgått dato.. klister fra i fjor samt hvor håpløst det egentlig er å gå på ski uten topp-preparerte løyper.

Dette er jo utvilsomt et av dagens høydepunkter og en meget informativ greie å få med seg før man setter nesa i retning hjemover etter arbeidsdagens slutt..ja selvfølgelig med den herlig innlagte isskrapingen, neglespretten og deilige hutringen som jo alle vet bare er karakterdannende.

Jeg gleder meg skikkelig.

Ps! Bildet er da ikke av meg fra sykkelturen med Steinerskolen da jeg lagde meg sykkelhjelm av suppetallerken…men faktisk av meg med en kjøpt og betalt ridehjelm..som jeg låner…på sommeren.. i varme.. sol og ikke noe snø

 

1 divisjon ishockey; terminliste sammendrag.. tett som hagl med kamper

Her er 1-divisjonskampene fra 03 februar til 14 mars

Du kan selvsagt se på terminlista på hockey.no, men den forteller så lite om hvor tett dette egentlig er lagt opp, samt gir ikke et godt inntrykk av dager som er opptatt og dager som er “fri”.. så her er oversikten på min måte. Her kan man også lett se hvilke dager eventuelle omberamminger kan puttes på.

Vi vet jo allerede nå at høyst sannsynlig vil Comets kamper i starten måtte flyttes på pga det pågående covid-utbruddet i Halden. Deet gjenstår nå bare å se hvor omfattende dette blir.

Lista er nå oppdatert ihht opplysninger:

 

ons 03 feb: Tøn – Gjø, H/L – Lør, Fur – Rin

tor 04 feb: 

fre 05 feb:

lør 06 feb: Gjø – Nid, Rin – Com, Lør – H/L, Hau – Fur

søn 07 feb: Gjø – Nid, Hau – Fur

man 08 feb: Com – Tøn

tirs 09 feb:

ons 10 feb: Com – H/L, Lør – Tøn

tor 11 feb:

fre 12 feb: Rin – Com

lør 13 feb: H/L – Nid, Rin – Fur, Tøn – Lør, Hau – Gjø

søn 14 feb: H/L – Nid, Hau – Gjø

man 15 feb: 

tirs 16 feb: 

ons 17 feb: H/L – Rin, Com – Gjø

tor 18 feb: 

fre 19 feb: 

lør 20 feb: Nid – Fur, Rin – H/L, Gjø – Com, Hau – Tøn

søn 21 feb: Nid – Fur, Hau – Tøn

man 22 feb: Gjø – Lør

tirs 23 feb: 

ons 24 feb: Com – H/L, Rin – Gjø, Fur – Tøn,

tor 25 feb: Rin – Lør

fre 26 feb:

lør 27 feb: H/L – Com, Tøn – Fur, Lør – Hau, Nid – Gjø

søn 28 feb: Lør – Hau, Nid – Gjø

man 01 mar: 

tirs 02 mar: H/L – Fur, Gjø – Rin

ons 03 mar: Tøn – Com, Nid – Rin, Fur – Lør

tor 04 mar: Nid – Rin, Gjø – H/L

fre 05 mar: 

lør 06 mar: H/L – Gjø, Tøn – Nid, Hau – Com, Lør – Fur

søn 07 mar: Hau – Com, Tøn – Nid, Lør – Rin

man 08 mar: 

tirs 09 mar: H/L – Tøn, Lør – Gjø

ons 10 mar:

tor 11 mar: Fur – Gjø, Lør – Com, Tøn – H/L

fre 12 mar: Nid – Hau

lør 13 mar: Nid – Hau, Gjø – Fur

søn 14 mar: Nid – Hau, Com – Lør, Fur – H/L, Gjø – Tøn

 

Denne oversikten mangler 2 kamper mellom Ringerike og Haugesund. 1 kamp Comet – Ringerike.

 

Til slutt:

Den vanlige “lek med tall” må også med. Jeg vet at alle lag kan ikke vinne alle sine gjenstående kamper, men her er altså tabellen som viser hva det enkelte lag kan oppnå om de vinner alle sine gjenstående kamper og henter 3 poeng i hver av de.

 

Ringerike har 66 poeng på 25 kamper, kan oppnå totalt 111 poeng

Lørenskog har 65 poeng på 26 kamper, kan oppnå totalt 107 poeng

Comet har 45 poeng på 24 kamper, kan oppnå totalt 93 poeng

Haugesund har 44 poeng på 25 kamper, kan oppnå totalt 89 poeng

Gjøvik har 33 poeng på 22 kamper, kan oppnå totalt 87 poeng

Hasle-Løren har 32 poeng på 25 kamper, kan oppnå totalt 77 poeng

Nidaros har 28 poeng på 23 kamper, kan oppnå totalt 79 poeng

Furuset har 12 poeng på 26 kamper, kan oppnå totalt 54 poeng

Tønsberg har 8 poeng på 26 kamper, kan oppnå totalt 50 poeng

 

Jeg fikk akkurat med meg at 2 divisjon er avlyst. Dette betyr jo da at det ikke vil bli noen kvalifisering mellom 1 og 2 div.. som igjen da betyr at lag 9 i 1 divisjon rykker rett ned (hvis man fortsatt følger hovedprinsippene for gjennomføring sesong). Pr nå er det Tønsberg som rykker ned. I motsatt ende er det Ringerike som rykker rett opp om serien stoppes og det ikke blir kval/sluttspill.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

Kari Jaquesson kaller lege Wasim Zahid en løgner

Det tar liksom ikke slutt fra den kanten

Det har heldigvis vært stille en stund på konspirasjonsfrontens høyborg og fra den selvutnevnte dronning og allviter på virus, sykdom og norsk helsevesen, samt world orders plan for å ta verdensherredømme;  Kari Jaquesson.

Men i dag har hun da lagt ut en video igjen på en av sine kanaler (der folk ikke kan se de like lett som på de kunne da de ble lagt ut på instagram) der hun nok en gang tusler ute og kommer med sitt vanlige oppgulp.

I starten av videoen sier hun sogar at lege Wasim Zahid faket på seg covid-19.

 

Hun starter med: “Det er tull å gå med maske, det er tull”

og fortsetter med

“Jeg synes det er så morsomt at han høy-på-pæra legen Wasim Zahid eller hva nå det er han heter, som har vært sånn masker er fint, nå har blitt smittet av korona, sier han hvert fall da. Det er ikke godt å si hva som er sant og ikke sant, han er jo så glad i PR. Han er jo sånn mister-ekspert-på-smittevern, og jeg-digger-masker, og Kari Jaquesson-snakker-bare-tull”.

Så fortsetter hun med å fortelle om at hun aldri har brukt munnbind og kommer aldri til å bruke munnbind, før hun slår ut med armene pg:

“Jeg er frisk som en fisk, whooooo, jeg gir klemmer til alle jeg kjenner, men ikke til ukjente da..” etc…

 

Ærlig talt:

Om det ikke hadde rabla for Kari Jaquesson tidligere så må det jo ha gjort det nå. Du går ikke rundt og jabber om at en lege faker på seg covid-19.

Legen forklarer i rolige ordelag hvorfor det Jaquesson sier bare er sprøyt selvsagt, men bare det at en person som daglig jobber med å prøve redde liv skal måtte gi et tilsvar på sånt vrøvl er jo bare helt forkastelig.

Det er jo det samme Wasim Zahid gjorde da Jaquesson la ut den forrige videoen fra Oslos gater der hun gjorde narr av det meste som kan krype og gå i Norge som prøver være med på å bli kvitt dette viruset. Han gikk gjennom punkt for punkt og tilbakeviste alle hennes påstander.

Men;

Det er altså ingen forståelse for at dette viruset rammer hardt. Det er ingen forståelse for at de mennesker i verden som ikke har helse eller et helsevesen som kan takle dette viruset faktisk knekker sammen og dør.

Neida, konspirasjonsteoretikere som Kari og noen andre sitter og påstår at denne situasjonen vi er inne i er skapt med vilje av regjeringer og rikinger for å ta fra oss alle våre menneskerettigheter og fire vilje. Det påstås sogar at de som står bak denne situasjonen kaller oss “vanlige mennesker” for useful idiots.. og da tydeligvis ofringsbare i deres søken etter å bli den nye verdensordenen.

De henger seg fortsatt på at det ikke dør så mange. De hopper gladelig over smittevern som en del av grunnen til at vi ikke har så mye død i Norge på grunn av covid.

Som en bonus i år, fordi de eldste har skjermet seg, så dør ikke de av influensa heller siden de ikke er ute og blir smittet, eller blir blir smittet av barn og barnebarn.

Og hvorfor har vi ikke massedød her som i andre land? Jo, fordi vi i mars var flinke som nasjon til å følge regler og skjerme de utsatte mennesker i Norge.

Slipper vi opp det, ja da ender vi gjerne som minimum Sverige..og kanskje verre.

 

 

 

 

1 divisjon ishockey: Smitte i Comet, nå er det i gang.

Hva betyr smitte, isolasjon, karantene i Comet for avslutningen av 1-divisjon?

Dessverre er det nå oppdaget smitte i Comet Elite. Etter hva jeg forstår er det nå 4 spillere + 1 i støtteapparat som er smittet pr nå. Overskrift i Halden Arbeiderblad sier at de dessverre forventer flere smittede etter hvert som svar på tester foreligger i dag. Jeg vet at spillere i karantene “soner” første dag i dag og er ferdigsonet fredag 05 februar. Skulle det vise seg at flere er smittet blir det vel andre datoer å forholde seg til.

Dette kan jo ikke bety annet enn at kampene mot Ringerike 03 og 06 februar må omberammes. Man skal vel i tillegg være veldig forberedt på at kampene mot Tønsberg 08 og mulig Hasle-Løren 10 står i fare.. spesielt om det dukker opp flere enn de 4 bekreftede smittede.

Jeg har skrevet mye om denne prosenttabellen denne sesongen, med rette også synes jeg, for det er så mange variabler som kan påvirke både Fjordkraft-ligaen og 1-divisjon, som igjen kan føre til i første omgang stopp serie, og så i neste omgang sommerferie uten sluttspill og kvalifisering. Skulle nå for eksempel hle avslutningen av 1-div ryke så ryker jo og kval-spill og dermed blir det direkte nedrykk/opprykk. Skulle dette gå bra, men Grüner/Narvik ryke på en smell skjer jo det samme.

Ingen av spillerne ønsker det, men man forholder seg til at det er slik.

 

Hva skjer så i toppen om Ringerike ikke spiller 03 og 06 februar og Lørenskog gjør det?

Ringerike har i dag 66 poeng på 25 kamper, dvs en prosent på 88,00

Lørenskog har i dag 65 poeng på 26 kamper, dvs en prosent på 83,33

Gitt at Lørenskog spiller 03 og 06 og tar 3 poeng i begge kamper, mens Ringerike ikke gjør det ser det slik ut:

Ringerike vil bli stående med samme poeng og prosent

Lørenskog vil da ha 71 poeng på  28 kamper, dvs en prosent på 84,52

 

Prosentøkningen er altså marginal i pluss ved seier, men desto mer drastisk ved tap. Det er jo også derfor det denne sesongen, pga prinsipp ved oppstart, har vært så enormt viktig med poeng tatt fra start.. og ikke i en sluttspurt.

Bare for å illustrere: Om Lørenskog vinner 03 og taper 06 vil tallet bli 68p på 28k dvs 6800/84=80,95%)

 

Jeg håper det stopper med 4 smittede i Comet..

Oppdaterer her etter hvert som jeg får info:

-Det er nå seks spillere + 2 som har påvist smitte

-11 hurtigtester negative

-Det er nå 14 personer smittet, 8 spillere + 6 voksenpersoner/trenere

-det er nå 15 voksenpersoner, derav 9 spillere som er smittet. Ishall er stengt og man fraråder Comet-spillere i alle aldre å mingle rundt på løkker.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey