Et innlegg om avslutningen av 1-div skrevet med ringerikebriller på

Dette blir ett av de få innlegg jeg skriver der jeg utelukkende tenker Ringerike, og ser på favør/disfavør i serieoppsett etc.

I sesongen etter nedrykket var Ringerike eneste klubb såvidt jeg husker som hadde femte-kampen borte mot reiselagene og nå ser jeg at i avslutningen av serien får de altså en situasjon med dobbeltmatch borte mot Nidaros en onsdag og torsdag i mars.

Mye kan avgjøres nettopp den siste uken.. og der har man altså klart å få til tirsdag borte mot Gjøvik klokka 19.00.. og etter match må bare laget sette seg på bussen og tøffe videre oppover dalen, over Dovre, og så gjøre seg klare til dobbeltkamp borte mot Nidaros. Dette betyr at amatører med full jobb/studier må ta seg fri fra tirsdag 12.00 eller noe og så være tilbake på jobb fredag morgen etter en natt på bussen.

Dette er helt klart en situasjon i disfavør Ringerike i mine øyne.

Serien avsluttes så påfølgende søndag borte mot Lørenskog

 

 

onsdag 03 februar Comet – Ringerike 19.00

 

lørdag 06 februar Ringerike – Comet 16.00

 

onsdag 10 februar Furuset – Ringerike 19.00

 

fredag 12 februar Ringerike – Comet 19.00

Dette er tredje kamp mot Comet på 9 dager. Mye kan allerede nå være avgjort mht plassering i toppen. Programmet inneholder også en kamp mot Furuset i Oslo på onsdagen.. før man dagen etter denne kampen igjen møter Furuset, denne gangen hjemme.

 

lørdag 13 februar Ringerike – Furuset 16.00

 

onsdag 17 februar Hasle-Løren – Ringerike 19.00

 

lørdag 20 februar Ringerike – Hasle-Løren 16.00

 

onsdag 24 februar Ringerike – Gjøvik 19.00

 

torsdag 25 februar Ringerike – Lørenskog 19.00

En av de aller viktigste kampene denne sesongen kommer denne dagen. Dessverre for Ringerike må man igjennom, det som hvert fall var et Gjøvik i meget god form før pausen kom dagen før. Det er absolutt ingen ideell situasjon å ha en kamp mot et fysisk tøft Gjøvik-lag i beina, et Gjøvik-lag som kanskje ser en 4-plass innen rekkevidde, når du skal møte et temposterkt Lørenskog kvelden etter. Lørenskog har i tillegg ikke spilt kamp på 3 dager da denne kampen settes i gang.

 

tirsdag 02 mars Gjøvik – Ringerike 19.00

 

onsdag 03 mars Nidaros – Ringerike 19.00

 

torsdag 04 mars Nidaros – Ringerike 17.00

 

søndag 07 mars Lørenskog – Ringerike 16.00

Med en ukes hvile starter det som kan blir tungen på vektskålen for Ringerike og avslutningen av serien.

Tirsdag kveld kamp på Gjøvik, onsdag og torsdag kamp i Trondheim, og så hjem og hvile beina i 2 dager før en potensiell seriefinale borte mot Lørenskog på søndag.

Lørenskog kommer til den matchen med kamp mot Furuset 03 og 06 mars..

Ringerike er altså ferdig med alle sine kamper, hvis alt går som det skal, en 7 mars. Lørenskog skal spille mot Gjøvik og 2xComet etter den matchen.. og kan da “spille på resultat” om de skulle ønske en annen motstander i sluttspillet enn den de har når disse 3 kampene går av stabelen. Jeg sier ikke at de gjør det, ikke tror jeg det om Larsen og Lørenskog heller, men jeg mener at det er snodig at ikke alle lag i toppen spiller kamper helt ut når man først har muligheten ved omgjøring. Når det er sagt, det å måtte vinne mot Comet på slutten er heller ikke en lett affære.

Ringerikes program savner 2 hjemmekamper mot Haugesund. Disse datoene er enda ikke satt opp. Det skal vel ikke være mer problem for Haugesund å komme til Hønefoss i uka enn det er for Ringerike å dra til Trondheim midt i uka.

 

Oppsettet for oppstart 1 divisjon 03 feb er klart

På et møte har ishoceyforbundet bestemt at man følger vedtatt plan for oppstart prestasjonsligaen 03 februar. Alle må selvsagt forholde seg til myndigheter og alle aspekter rundt smittevern og nedstenging. Oppdatert terminliste er ute og det er bare å konstantere en ting: Dette blir kjør

 

Ringerike spiller:

Februar: 03, 06, 10, 12, 13, 17, 20, 24, 25. Mars: 02, 03, 04, 07.

Da mangler 2 datoer for spill mot Haugesund. 03 og 04 mars er ons-tors borte mot Nidaros.. noe som vel da skulle tilsi at også andre lag må løse kampfloken sin, hvis de har noen, ved å bruke ukedager, og spillerne da be seg fri fra jobb. Det kan vel ikke bare være Ringerike som skal løse det på denne måten.

 

Lørenskog spiller:

Februar: 03, 06, 10, 13, 22, 25, 27, 28. Mars: 03, 06, 07, 09, 11, 14.

Lørenskog har besøk hjemme 27-28 februar av Haugesund, de er ferdige med Nidaros.

 

Comet spiller:

Februar: 03, 06, 08, 10, 12, 17, 20, 24, 27. Mars: 03, 06, 07, 11, 14

Comet spiller borte mot Haugesund 06-07 mars..dvs helg.

 

Haugesund spiller:

Februar: 06, 07, 13, 14, 20, 21, 27, 28. Mars: 06, 07, 12, 13, 14.

Bare helgekamper på Haugesund, dog må de vel ta seg fri 12 mars siden de skal spille trippel siste spillehelgen. Som skrevet lenger opp så mangler da Haugesund 2 kamper mot Ringerike. Det må vel da løses slik kamper mellom Nidaros og Ringerike er løst… dvs at det spilles midtuke på Hønefoss.

 

Så;

Dette er kampene til de 4 øverste lagene på tabellen. Gjøvik ligger 11 poeng bak Haugesund som pr nå ligger på 4 plass, så det skal skje endel før noe forandres på tabellen sånn sett. Jeg håper for sportens del at vi kommer i gang og får spilt alle disse kampene, men det skal ikke mye krøll til her før noen bare må klask your lår og klask your støvel og si at dett var dett, dette får vi ikke gjort ferdig. Det skal spilles et meget stort antall kamper i februar.. og da skjønner alle at ett lag som får smitte blant spillerne blir den lille tua som velter hele lasset.

 

03 februar er nå 8 dager unna. Oslo og 9 nabokommuner får ikke lov å trene samlet. Ytterligere 15 kommuner har vel nå også mer eller mindre de samme reglene for å hindre at folk sprer smitte ved reising mellom kommuner. Det er ikke godt å si hvordan det norske samfunn ser ut om 8 dager.. Vi får bare følge med.

 

Til slutt:

Den vanlige “lek med tall” må også med. Jeg vet at alle lag kan ikke vinne alle sine gjenstående kamper, men her er altså tabellen som viser hva det enkelte lag kan oppnå om de vinner alle sine gjenstående kamper og henter 3 poeng i hver av de.

 

Ringerike har 66 poeng på 25 kamper, kan oppnå totalt 111 poeng

Lørenskog har 65 poeng på 26 kamper, kan oppnå totalt 107 poeng

Comet har 45 poeng på 24 kamper, kan oppnå totalt 93 poeng

Haugesund har 44 poeng på 25 kamper, kan oppnå totalt 89 poeng

Gjøvik har 33 poeng på 22 kamper, kan oppnå totalt 87 poeng

Hasle-Løren har 32 poeng på 25 kamper, kan oppnå totalt 77 poeng

Nidaros har 28 poeng på 23 kamper, kan oppnå totalt 79 poeng

Furuset har 12 poeng på 26 kamper, kan oppnå totalt 54 poeng

Tønsberg har 8 poeng på 26 kamper, kan oppnå totalt 50 poeng

 

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

Krenket av spillkort: Lagde kjønnsnøytrale kort

Der siste på krenkefronten er altså det å bli krenket for at kongen er mer verdt enn dronningen på spillekort. Dette syntes ei 23 år gammel dame fra Nederland var så ille at hun derfor gikk til det skritt å designe  kjønnsnøytrale spillekort.

Jeg tenker rett og slett at nå har folk for lite å drive med. Hvis man skal begynne å la seg krenke over regler i spill og tilsvarende så er vi så langt ut på landet å kjøre at vi egentlig bare kan legge inn årene og gå i kloster alle sammen.

Hva er det neste noen skal la seg krenke av?

Sjakk?

Bøndene blir kanskje krenket over at de er brikker som blir brukt som ofre. Nå føler kanskje bøndene seg som ofre hele tiden, men kanskje kan fokus på diskriminering i sjakk løfte de ut av offerrollen.

Som glad i hest blir man kanskje krenket over at hesten bare kan bevege seg 2 frem og 1 til siden eller 1 frem og 2 til siden. Dette er jo nesten som å bevege seg bakover, eller hvert fall å bli holdt igjen..og dermed indikere at de som liker hest ikke skal frem her i verden.

Driver man med løping bør man jo hvert fall være krenket over at løper i sjakk kun kan bevege seg diagonalt. Her trener man året rundt på å komme seg fortest mulig frem og så finnes det regler som sier at løpere må løpe på skrått.. litt sånn gå-hjem-drita-fra-byen sjangling.

Konger bør jo også være krenket over sjakk siden spillet jo faktisk handler om å ta livet av kongen. I tillegg er kongen underlagt et regelverk om å bare kunne bevege seg ett og ett skritt…sterkt diskriminerende i forhold til dronningen feks. Nå skjønner jeg at det er et marginalt krenke-marked for konger..men det kan jo hende at noen av de unge mennesker der ute som villig lar seg krenke for en god sak tar en for konger også.

I sjakk er jo dronningen mer verdt enn kongen. Hun kan gå over alt på brettet, i alle retninger og hvor langt hun enn vil. Kvinner og dronninger verden over (samt alle de som lar seg krenke på vegne av andre) bør kanskje la seg krenke over denne jobben lagt på dronningen i sjakk. Alt ansvaret lagt på henne. Hun må gjøre all jobben. Det er lett å assosiere dette med godt gammeldags kjønnsrollemønster der far gikk på arbeid mens mor var hjemme og gjorde all jobben.

Nei, det er mulig vi bør revurdere brikkene i sjakk og alle andre spill der form, farge, kjønn og verdi er involvert.

Monopol bør for eksempel relanseres med lik verdi på alle gater, hus- og hotellpris. Tenk om det kommer ut at du bor i en av de billige gatene i monopol… De som eier disse gatene bør jo være seriøst krenket.

Det finnes et utall av spill de som er glad i å la seg krenke bør ta tak i…

Vi har en flott tid i vente.

 

 

 

 

 

Kokkejævel vet å skape klikk; Det skal han ha

Kokkejævel er en av få menn som troner og har tronet mye på toppen av listene til blogg.no.

Innimellom blir jeg sittende og se litt på hva de som har flust med lesere driver med for å få til nettopp det. På topp20 nå går det mye i mat, barn og helse. Det gleder å se en lokal dame, Kjerringtanker, ligge godt opp på lista. Hennes blogg tar for seg toppbloggere og spesielt nr 1 og hva de skriver om og bedriver. Hun lager sine innlegg med sin vri på ting og har nok ertet på seg flere av toppene til tider. Det gledes også å se at de dårlige forbildene, som Sraad, nå ikke har mange lesere. I dag er Idawulff tilbake nesten på topp. Snart høygravid og med flere innlegg som også beskriver hvor lite glamorøst det også er å være gravid, hormonell og til tider veldig sulten på noe annet enn Instagram-vennlig mat 🙂 Men; på topp ligger Kokkejævel. Nær sagt som vanlig.

Dette betyr jo at han får endel oppmerksomhet fra både vennlige og fiendtlige mennesker i sitt kommentarfelt.

Han har vel også gått «blogg-skolen» til AB i sin tid såvidt jeg husker så her skapes innlegg og clickbait i rasende tempo.

Nå stenger han kommentarfeltet sitt for personhets. Dette fordi særlig en person har bombardert han med meldinger og kommentarer.

Kokkejævel beskriver så hvordan han begynte kjenne igjen stilen å skrive på osv i en ren detektiv-stil, og at han fant ut hvem dette er etc. Han forteller og at han kontaktet denne personens arbeidsplass.

Liten opplysning: De som blogger og får kommentarer får også opp ip-adressen til den som kommenterer. Da skal det ikke mye detektiv-arbeid til for å se at samme person sitter og sender dritt-meldinger og diskuterer med seg selv i kommentarfelt.

Stenging av kommentarfelt for Kokkejævels del betyr kort og godt at han nå skal godkjenne kommentarer før de kommer på blogg.
Jeg tror akkurat det kommer til å gå fort over for er det noe som skaper klikk og engasjement så er det liv og røre i kommentarfeltet.

 

 

 

Selvfølgelig er det greit med lockdown, må bare på polet først

Kan alle nå være så snille og gjøre sitt beste slik at vi slipper veldig mye mer av disse inngripende tiltakene!

Det er lite som setter følelser i sving som en beskjed om at noe skal stenges her i Norge, og da spesielt en beskjed om at Vinmonopolet skal stenges, det fikk vi ettertrykkelig se i går.

Det virker heller ikke som vi har lært noe som helst i løpet av denne pandemi-tiden. Da treningssentre etc stengte i Oslo forrige gang valfartet Oslo-folk til Bærum og andre nabokommuner for å trene på studio, ja de dro til og med til Hønefoss for å unngå regel om nedstengning.

I går morges kom så beskjed om at lørdag klokka 12 skulle ikke-nødvendige butikker og vinmonopol stenges i de 10 kommuner berørt av dette nye muterte viruset. Du kan mene hva du vil om regjeringen, men her ble det gjort en kjempebom. Beskjeden burde vært: 1) ikke åpne i dag lørdag, eller 2) hold åpent lørdag og ikke åpne mandag. Det å si lørdag klokka 12 var jo å be om juling i form av køer av folk som bare «måtte ha» noe.

Da røykeloven i sin tid ble innført gjorde de de på sommeren, et sjakk-trekk siden folk da vendte seg til å gå ut å røyke i godt vær og da var vant til den prosedyren når vinteren kom. Hadde regjeringen innført alle disse reglene feks i dag ville jo ingen stilt seg i kø for å gå på polet på mandag.

Det er litt sånn i Norge at når en beskjed om at feks Vinmonopolet skal stenge drar mange og handler inn «i tilfelle» man skulle få lyst på vin eller noe sterkere en kveld.

Hva skjedde så i går? Jo, innbyggerne i disse 10 kommuner møtte stengte dører på polet fordi veldig mange utsalg valgte å ikke åpne i det hele tatt. Hva gjorde innbyggerne da? Vel, de gjorde som da treningssentrene stengte, de dro til nabokommuner for å handle. Nok en gang stikk i strid med hva myndigheter ba om.

I mars, da alt startet, ba myndighetene Norge om å ikke hamstre. Det dreit folk i. Hytte-eiere ble bedt om å ikke dra på hytta. Det dreit de i. Folk ble bedt innstendig om å ikke samle seg og feste. Det dreit mange i. Senere ble man bedt om å ikke dra til nabokommuner for å trene. Det dreit også folk i. På tross av alle de som ga f*** i alle oppfordringer og pålegg gikk smitten ned og myndigheter slapp opp litt på tiltak, men også nå med oppfordring om feks ikke å reise unødvendig. Det dreit mange i, og vips, etter en stund var vi i gang igjen med økende smitte.

Nå er vi inne i en tid med ny type smitte og nye oppfordringer om å ikke reise unødvendig. Reising sammen med arbeids- importsmitte har ført til stor frykt for smitte utenfor kontroll. Dette førte til det strengeste tiltak siden starten av pandemien for 10 kommuner.

Jeg er redd for at de 10 kommunene økes til mange flere i løpet av kort tid. Folk respekterer ikke smittevernregler og da går det slik. Det er for eksempel ikke rart mange ungdommer ikke følger opp når de ser influencer-idolene sine reise til Dubai osv.

Det blir helt feil når man får beskjed om lockdown og tenker «lockdown er greit det, må bare på polet først». Det blir enda mer feil når polet er stengt, beskjeden er å holde seg i egen kommune, og man alikevel tenker «okay, det skal jeg gjøre, jeg må bare på polet i nabokommunen først».

Jeg har min mening om nødvendigheten av stenging av polet når man uansett kan gå på butikken og kjøpe øl. Vinmonopolet er i en særstilling i Norge og kan ikke, slik jeg ser det, sammenlignes med andre butikker. Jeg respekterer selvfølgelig at de stenger polet men ser ikke helt gevinsten når kundemassen da bare forflytter seg til matbutikkene. Da er det bedre med sterk adgangskontroll på Vinmonopolet.

 

Og der røyk oppstart 3 februar for hockey

Da er det vel bare å hente frem champisen for Frisk Asker og Ringerike?

I en pressemelding på tv2 kan det nå leses:

** I lys av den svært alvorlige situasjonen i Oslo-regionen ser vi ingen annen løsning enn å be organisasjonen om en full nedstengning av all idrettsaktivitet, også toppidretten, i Oslo-regionen. Situasjonen er svært alvorlig, og Norges idrettsforbund har derfor besluttet å ta dette grepet. Nedstengningen skal skje umiddelbart og varer til og med 31. januar. Vi følger situasjonen tett og vil forlenge nedstengningen om nødvendig, sier idrettspresident Berit Kjøll.**

Da er det vel bare snodige teorier og Egon Olsen planer som kan redde noe som helst av resten av denne sesongen?

Pressemeldingen betyr jo kort og godt at alle lag som tilhører kommuner som er berøres av nedstengingen nå må dra hjem og avvente situasjonen.

Ingen trening på noen av de lagene før 31 januar. De kan selvsagt drive egentrening etc.. men som lag får de ikke trene sammen før tidligst 1 februar om lockdown viser at det nytter.

Er alt “i orden” pr da må man vel innvilge lagene noen treninger før kampene kjøres i gang.. og da snakker vi fort 10 februar tidligst..dvs enda en uke forskjøvet i forhold til forrige plan.

Problemet er jo at nå gjelder dette de 10 kommunene… om en uke kan det gjelde disse 10 pluss enda 10.

Dystre utsikter for avslutning av denne sesongen som alle ønsket (tilogmed alle på Ringerike), men stopper sesongen nå er det opprinnelig utgangspunkt som gjelder.. og da er Frisk Asker seriemestere, Ringerike rykker opp og Narvik rykker ned.

End of season…?

 

Les: men verdenscup i langrenn skal vi ha…..

Les: Det norske sinn i praksis

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Det norske sinn i praksis

Det er viktig å ha rett fokus

Stenger ned 10 kommuner

Uklart om skolene er åpne mandag

Ny sykdom rammer barn etter corona

Brann i leilighet, 2 stk savnet

Stanset fester, 49 anmeldt

Tusenvis vaksinert med feil sprøytespiss

Kampen mot døden på Gjerdrum

Sitter som gisler på skip i Dubai

Plastisk kirurg opererer ikke 18-åringer

Vinmonopolet stenges en uke

Nekter å dekke «Olga-svindel»

Ekstremværet Frank er over

Trump skal ha hatt hemmelig forhold

Skrekkopplevelse på sykkel

Uten krisepakke stopper toppidretten

Dette er gode nyheter for livmorkreft-behandling

Hovedproblemet i skilsmisser

Pastor dømt for familievold

Mussolini døde med elskerinnen

Ketil Stokkan tapte flere hundre tusen

Høyeste antall drap på 7 år

Dette er den beste dietten

Helsevesenet kommer til å kollapse

Frykter eksplosjon av skjult epidemi

Gigantfestival avlyst

Senatorer skal granskes etter angrep på Kongressen

.

.

.

.

.

.

.

Hei vent.. stenger Vinmonopolet en uke??

 

 

 

 

 

 

Men verdenscup langrenn skal vi ha..

De strengeste tiltak siden pandemiens start innføres nå i 10 kommuner i og rundt Oslo på grunn av det muterte viruset som er påvist i Follo.

Tiltakene er ikke ukjente for de det rammer, med ett unntak, denne gang stenger også Vinmonopolet.
Matbutikker, apotek og bensinstasjoner skal være åpne, alt annet av butikker skal stenges. Noen særegne regler for 1-1 bedrifter slik som frisører er det også. Tiltakene rammer også alt av skole, kultur og breddeidrett.
Jeg skjønner at det med disse tiltakene for å bremse/stoppe/hindre spredning blir et snodig samfunn i disse 10 kommuner. Når mer eller mindre alt stenges blir det jo det.

Men;

Jeg skjønner ikke helt hvorfor Vinmonopolet stenger.
Alkohol får man kjøpt på butikken i form av øl, så den eneste virkningen av stengt Vinmonopol blir økt menge folk i butikk.
Skal man også innføre adresseplikt på polet for å hindre at folk fra disse 10 kommunene reiser til en kommune uten stengt vinmonopol?
Var det nå egentlig så lurt å si dette i dag? Om vi så hamstring i butikker i mars, hvordan blir det på vinmonopoler i disse kommunene i dag?

Det jeg synes blir absurd opp i en situasjon som dette… Regjeringen innfører nå de strengeste (og strengere) tiltakene noensinne i disse 10 kommuner, noe som innvirker drastisk i dagliglivet til rundt 920 tusen innbyggere i Norge.

Samtidig tillater de at det skal arrangeres verdenscup i langrenn i Norge, med alle de farer for importsmitte og spredning av smitte det medfører. Joda, de har sagt «med forbehold», men bare at de har tenkt tanken midt opp i dette er jo «kokkos» i mine øyne.

Så, kort fortalt.. Ca 1/5 av Norges befolkning får i den nærmeste tiden omtrent ikke lov til noen ting, men langrenn skal vi ha.

Toppidrett ellers må stenge og ha pause frem til start februar, men langrenn.. det er tydeligvis så viktig at da ser man litt gjennom fingrene med smittevern etc.

Polet skal dog bare være stengt en uke slik de har sagt nå. Det innebærer nok at i kjent norsk stil kjøper man dobbelt i dag, drikker opp alt i løpet av uka og må lide seg gjennom neste helg uten annen børst enn øl.

Jeg spår mange Oslo og omegn registrerte biler på «lørdagstur» neste helg.

 

 

 

Generasjon fornærmet, prestasjon og krenk.. Hvordan har det blitt slik?

Hvordan har vi klart å bli en nasjon med så mange fornærmede og krenka folk? Hvis du så i tillegg slenger på baksnakk- og sladderfolket, ja da har du på en måte identifisert mange av dagens nordmenn (og med nordmenn mener jeg alle som bor i Norge uavhengig av etnisitet)

I et meget godt innlegg fra en ung kvinne her om dagen kunne man lese hennes betraktninger rundt det hun kalte generasjon fornærmet. Hun skrev om generasjonen som nå trer inn i voksenlivet som nær sagt blir fornærmet av hva som helst. Det går omtrent ikke an å si sin mening om noe lenger før disse unge voksne er fornærmet og krenket. Det kan ikke tas diskusjoner og debatter før en eller annen dasker krenk-kortet i bordet. Skulle det ha noe med våre nye landsmenn i tillegg hentes også rasisme-kortet opp fortere enn du får gult kort i håndball.
Mobbing og mobbe-anklagelser slenges ut i nesten hvert eneste kommentarfelt der det er mulig..nå sist feks i Kristin Gjelsviks satiriske tekst om disse influencerne som «bare måtte dra til Dubai» akkurat nå i en tid der vi er bedt om å ikke reise unødvendig. I ettertid av dette har det jo nå også kommer frem flere historier om influencere som reiser og blant annet fikser på tennene sine.

Det er omtrent ikke rom for noe som helst lenger. Uansett hva du mener i offentligheten så dukker det opp en eller flere som er/blir til dels dypt fornærmet eller krenket over dine uttalelser og/eller meninger. Ikke nok med at disse menneskene blir krenket og fornærmet over det som ytres i dag, de gyver i ledige stunder løs på ytringer, serier, filmer, bøker etc fra en fordums tid og vil ha de fjernet.

Det har rett og slett gått sport i det å finne ting å bli krenket på. Det å bli fornærmet over ting i dagliglivet ser hvert fall ikke ut til å være noe problem.

Men, hvem er de egentlig?

Hvem er egentlig “generasjon prestasjon”. Disse unge menneskene som rammes tilsynelatende av mer stress og sykdom enn alle andre tidligere generasjoner til sammen. Det skrives stadig vekk debattinnlegg, kronikker og blogginnlegg over hvor vanskelig livet har blitt for mange av de som er unge voksne i dag. De fleste av skriveriene kommer fra de unge selv, og det forventes til tider full forståelse for absolutt alle aspekter av sykdom/lidelser som det skrives om.

Men; Har de det det egentlig så jævlig? Kan det være at “generasjon prestasjon” er en utvikling fra “generasjon barn innpakket i bomull”. Kan det være slik at dette er de som alltid har blitt fortalt at de er best, og som nå som sliter fordi de kommer ut av mamma/pappas beskyttelse og oppdager at de ikke er best? Kan dette være de som alltid har fått gode karakterer på skolen, som nå støter på vanskeligheter og bare gir opp fordi mamma/pappa ikke kan ordne opp med læreren ? Kan dette være de som alltid kom sist og fikk medalje uansett, som nå kommer ut i samfunnet og oppdager at man får ikke premie for å komme sist? Kan dette være de som hadde mye fravær på skolen, som nå oppdager at man stryker i fag og ikke får godkjent skolegangen ved like mye fravær på videregående? Kan dette være de som oppdager at visjonen de hadde om å bli noe ryker, fordi de ikke gadd gjøre jobben på skolen da de hadde sjansen?

Når alt dette er sagt, må en gruppe til nevnes. Baksnakker- og sladderkulturen som har dukket opp i kommentarfelt spesielt rundt folk som er syke på måter vi ikke kan se. Nå sist så jeg en drosjesjåfør i Tønsberg som gikk ut offentlig på Facebook og forklarte at han er sykemeldt i påvente av operasjon.. han har altså ikke mistet lappen, Bare det at han føler han må poengtere dette for sine bekjente sier litt om hvordan skravla går.

Jeg skrev for en stund siden et innlegg som heter «Hva vet du egentlig om den som er syk?». Det er et innlegg og en tanke jeg mener mange fler enn de som har lest det burde lese og ta til seg.

Her er link: https://geriatriks.blogg.no/1518023834_hva_vet_du_egentlig_om_din_syke_kollega.html

Dette med å ikke snakke dritt om folk som ikke er synbart syke eller sengeliggende er jo noe vi bare må lære oss nå i forbindelse med covid-19. Vi leser stadig om topptrente mennesker som sliter med etterdønninger.. Da er det lett å tenke seg hvordan «vanlige folk» kommer til å slite. Gled deg hekler over å se noen på beina istedenfor å lete etter hvordan de snyter staten for skattepenger..

Gi opp din misjon som kommentarfelt-kriger på saker du ikke har noe med. Støtt isteden. Hold kjeft og tenk deg om.

 

 

 

 

 

Planlagt oppstart Fjordkraft-ligaen, 1-div menn og elite kvinner: 03 februar

Norges Ishockeyforbund informerte altså om at planlagt oppstart prestasjonsseriene er 03 februar, men at videre detaljer må ventes med å offentligjøre til alle klubber er klare. Det er selvsagt helt innafor.

Så er spørsmålet : hva skjer nå? (hvis vi serf bort fra detaljer rundt terminliste)

Ved forrige stopp kom forbundet ut med en tekst som blant annet sa:

Blant flere innskjerpinger vil følgende elementer være innarbeidet:

  • Det innføres et system der alle spillere og ledere i et lag skal testes og avlegge negativ test før hver kamp.
  • Selv om vi foreløpig ikke har registrert smitte til publikum knyttet til våre arrangement, vil det inntil videre ikke tillates å ha publikum i arenaene, selv om lokale bestemmelser skulle tillate dette.

Men så kom jo regjeringens ekstra 14 dagers pause:

Med denne ekstra pausen, vil de samme innskjerpingene gjelde?

Må alle spillere/ledere fortsatt testes?

Skal kampene i prestasjon fortsatt gå uten publikum? Eller bare i FK?

Punktet med gjennomføring og finansieringen av testing før hver kamp er også et punkt som virkelig kan ha store økonomiske konsekvenser for lagene i prestasjon.

Det første spørsmål man stiller seg er: Skal dette virkelig gjennomføres? Da må jo hurtigtesting til, noe jeg har fått opplyst koster 1000,- pr test. (kan sikkert være variasjoner, men for letthets skyld bruker jeg det runde tallet).

Det andre spørsmålet som raskt melder seg er : Skal dette gjelde alle lag i prestasjon eller bare lagene i Fjordkraft-ligaen?

Det tredje spørsmålet er selvsagt: Hvem skal betale dette? 25-30 tusen pr kamp ut sesongen er vel beløp ingen lag bare har liggende å slenge borti et hjørne… og om kompensasjonsordningen nå også får et skudd foir baugen vil jo dette teste-kravet bare skape krøll økonomisk.

 

Vedrørende gjennomføring av sesong har vel serien pr nå blitt utvidet med en uke utover opprinnelig sluttdato 13 mars. Når det så gjelder lag som Nidaros og Haugesund i 1-divisjon som “bare” spiller dobbeltkamper i helgene så er det jo et begrenset antall helger å ta av nå. Disse lagene har ca 15-17 kamper igjen og 7 helger til rådighet om serien utvides med en uke. Skal dette holde helt inn kan altså ingen kamper flyttes samt at det må spilles trippel og/eller ukekamper.

En ting er sikkert. Det er mange som lurer på mye rundt avslutningen av årets sesong.

…og så er det VM i tillegg..

Jeg er enig med Puckpodden-resonnementet der.. avlys hele dritten.. Spill nasjonal hockey isteden.

 

Les også: Herlig, vi er tilbake til spiseplikt for å ta en øl.. med litt hockeymimring også

Og gjerne : Nei, alle nordmenn er ikke født med ski på beina

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey