Politikere: Årets …..-pris !!! :)

Det nærmer seg valg med stormskritt og like sikkert som at Miley Cyrus så ut som ei crack-hore på MTV utdelingen… og like sikkert som at polske trailere snart skal stå på tvers i norske oppoverbakker igjen…, og like sikkert som at SV-ordningen med partiskatt sikkert hørtes lurt ut da de ikke var i regjering men oppleves skikkelig ikke-lurt nå da de må levere inn 10% av lønna si til partiet… og like sikkert som at det kommer til å bli bred enighet om, med en gang faktisk, NOT, at NAVere skal måtte måke snø og tørke ræv på gamlinger på sykehjem for å få penga sine..og like sikkert som at bloggerne Therese Charlotte Margrethe Nielsen aka TCMN (19), Rannveig Heitmann (20) , kjent fra TV-serien «Unge Mødre» og Ida Martine Dypvik (19) ikke akkurat er norges største brøkregnere… og selvfølgelig like sikkert som at denne gangen HAR Aylar Lie funnet drømmemannen…ja like sikkert som alt dette er det at norske partiledere i disse dager står i debatt etter debatt og juger så det renner av dem..

Og hva kan så Geriatriksredaksjonen bidra med i denne stund.. Jo, vi kan gi ut høytsvevende politikerpriser.

Årets Floskel-, Svada-, Pjatt og Tøysepris går selvfølgelig til Jens Stoltenberg. Ingen over, ingen ved siden. Denne mannen klarer å floskelsvare bort alle mulige kritiske spørsmål som måtte komme.

Årets Forbanna-, Vantro-, og Det-er-en-skam-prisen går til Siv Jensen. Det er ikke mange sakene denne damen ikke er forbanna over. Ei finnes det noen saker denne damen ikke reagerer med vantro over heller.

Årets Nå-skal-du-høre-her-prisen går selvsagt til Erna Solberg. Denne damen har selvsagt et riktig svar på alle saker og spørsmål hun måtte komme over. Vi anbefaler alle de andre partiene å leie inn Erna ved enhver liten disputt.

Årets Morsom-, Klovne-, Tulle- og Fjas-prisen går i år til Knut Arild Hareide. Denne ungen mannen forsøker så godt som mulig å fjase bort at partiet hans kun har et snevert utvalg  velgere ett eller annet sted på vestlandet..

Årets Hæ, Hvem? prisen går til Bjørnar Moxnes. Denne mannen…ehh..øhh…hm… ja..ehhh…

Årets Dialekt- og Malplassert-pris går til Liv Signe Navarsete. Dette er 17 året på rad denne damen damen vinner denne gjeve prisen.

Årets Vi-vil-og-bestemme prisen går i år til Audun Lysbakken. Denne ungen mannen vil så gjerne være med å bestemme..men siden de alvorlige beslutningene tas på puben i stortingsgata og 1) han er for ung, og 2) han ikke får lov av mamma å være oppe så lenge..så sliter han.

Årets Enig-med-siste-taler prisen går i år som i de siste 22 årene til Venstres leder, nå representert ved Trine Skei Grande.

Det finnes selvsagt mange flere tåkeprat-politikere som er flinke på sin måte… Og de vil selvsagt få sin pris de også den dagen de får flere velgere enn de som faktisk er med i partistyret..eller de som bor i gata.. eller de som satt på nachspielet da det ble startet.. eller da man klarer å få flere velgere enn bestemor og den nye typen på 34..

Det finnes altså et utall av kokkos-partier som fjernsynet ikke velger å ta med i debattene sine. Forståelig nok, for hvor lenge klarer man egentlig å debattere om middagen på gamlehjemmet skal være klokka 14 eller 15? Eller hvor mange er interessert egentlig i å debattere tørketiden på sløya fisk opphengt på stativ et eller annet sted på vestlandskysten…

Godt valg!!

Redaksjonen er selvsagt åpen for innspill på flere høytsvevende priser til våre kjære folkevalgte…som i stor grad har glemt at de er folkevalgte…eller som egentlig aldri har vært en del av folket i egenskap av å ha gått på politikerbroilerfabrikken…

 

Oppfriskning: Hockey for Dummies!!

Like sikkert som at epler man har lugget på epleslang smaker 214 ganger bedre enn de grønne flotte eplene mamma har kjøpt på butikken…og like sikkert som at NAV for tiden er like populære som Iberiasnegler…og hvertfall like sikkert som at alle som stiller til valg nå i høst bare snakker sant opg planlegger å holde alt de lover…eller noe… ja like sikkert som alt dette er det at hockeysesongen 2013-2014 snart er igang… Og hva er da bedre enn en liten oppfriskning:

Offside: Enkelt forklart så kan ikke det angripende lag gå inn i angrepssonen uten at pucken er først inn.. Da sier det seg selv at det går ikke an å gå inn i angrepssonen uten puck, klaske kølla gjentatte ganger i isen, rope hita, hita, hita…og få pucken… Du vil noen ganger se at linjedommerne står med handa i været.. Dette er ikke for å lufte armhulen sin eller vise mamma hjemme hvor høye de har blitt…neida, de viser noe som heter “avventende offside”. Da har det oppstått en offsidesituasjon men andre laget har pucken og man ser ikke noen grunn til avbrekk i spillet såfremt ikke laget som laget offsiden ikke har hjerneceller nok til å følge med på dommerens tegn og gå ut av den offensive sonen og dermed oppheve offsidesituasjonen.

 

Icing… For å skjønne regelen Icing så må du vite at banen deles i 2 av rødlinjen. Da har du altså din egen halvdel og motstanderhalvdel. I tillegg er det en tynn rød linje i mål, dvs mållinjen, og denne er utvidet i lengderetningen slik at den går helt ut til sidene og kalles “den forlengede mållinje”. Så: I hockey hater man defensivt spill…dvs si at du står på egen halvdel og bare pælmer pucken opp i andre enden av banen..og da har man altså icing-regelen som en hindring. Kort og godt så blir det dømt Icing om du står på egen halvdel og sender pucken opp i andre enden og den krysser den forlengede mållinjen. Denne regelen har selvfølgelig ikkenoe med icing i tenna…siden hockeyspillere flest ikke har tenner heller…

 

Utvisninger… disse irriterende 2-minutterne som man må sone til stadighet… 2 minutterne som ishockeyspillere aldri er enige i.. “Hæ? jeg holdt jo bare kølla i nakkehøyde og så kom han og prøvde å knekke den med nakken sin..”.. “Hæ? Er det ikke lov å dælje løs på fingrene hans heller nå?” … “men dommer da…kølla vikla seg plutselig  fast i drakta hans oppunder skuldrene..og da må jeg jo prøve å dra den løs”… “Dommer….han hadde et insekt på skøyta…jeg prøvde jo bare å slå det vekk..”..  Unnskyldningene er mange i hockey.. og det begynner å bli rimelig mange ting å bli utvist for og..men i dag skal vi se på de vanligste utvisningene som du vil se dommeren stå å vifte med armene foran sekretariatet for å vise hva spiller  har gjort..

Tripping = Rett og slett å slå på skøytene så motspiller faller/hekte kølla inn mellom beina på motspiller så han faller.

Slashing = Å slå med kølla på motspiller som da ikke nødvendigvis trenger falle..

Hooking = Å hekte spiller..dvs bruke kølla til å “bremse farten” på motspiller…

Holding = Du bruker en eller begge hender til å holde motstander..dvs gripe tak med handa..

Interference = Takling av spiller som ikke har puck.. dvs en som ikke er involvert i spillet.

Roughing = Røffing, slåssing, knuffing, småslåssing.. uten at hansker “kastes”..

Disse dommerne som dømmer alle disse utvisningene og overholder reglene har jo selvfølgelig litt hjelp…sånn til å holde isen ren for snø osv… og vi kan jo ikke ha en artikkel om hockey uten å vise noen av disse medhjelperne også…

 
 

Tilslutt vil Geriatriksredaksjonen overbringe en beskjed fra Øvre Otta Prevensjons- og Sexopplysningsforenig:

Beskjeden er: Dette er ikke noe trygg prevensjonsmåte. Man får kun frostskader.