Vaksinen river i dna’et mitt og gjør meg rar

Det er nå 5 dager siden jeg tok vaksinen, phizer-vaksinen for å være eksakt, og dette blir bare rarere og rarere…

Jeg skulle ikke gjort dette.
Jeg skulle ikke tatt vaksinen.
Jeg skulle hvert fall ikke gjort det uten å rådføre meg enda mer med de selverklærte ekspertene i kommentarfeltene.
Google-ekspertene.
Det er rett og slett vanvittig dumt nå i ettertid å ikke ha hørt mer på yoga-instruktører, lys-dansere, massasje-healere, uføre og et stort antall mennesker med eksamen fra Livets Harde Skole som har samlet mer ekspertise enn all verdens medisinsk personell.

Så nå sitter jeg her da.
Fortsatt med blått krøllete hår på hodet. Det snodige er at håret på lillemannen har blitt helt slett….så nå ser det ut som en heavy-rocker med langt glatt hår og litt lang nese.
Jeg har plutselig fått en trang til å gå med stjernebriller (ikke Stjernen-briller, så gærent har det ikke blitt enda) med relativt møkkete plastglass så verden ser litt snillere ut.
I tillegg til å ha fått tenna på tørk har jeg fått en ubønnhørlig trang til å stikke jordbærdrops i nesa og sniffe lukt i mange minutter av gangen.
Kroppslig sett blir det heller ikke noe bedre kjenner jeg. Morrabrødet er fortsatt borte. Det gjør det selvsagt lettere å tisse om morgenen, men jeg kjenner det bekymrer litt.
Sur i magan har jeg blitt og. Måtte kjøre med alle 4 vinduene oppe fra jobb og hjem i dag (virka en mil) etter å ha sluppet ei bønne på parkeringa rett før jeg satt meg i bilen.
Et lite pluss med alle bivirkningene her er jo at jeg glemmer alle andre skavanker i kroppen som blant annet 40 år med hockey har gitt meg.

Den rareste bivirkningen til nå… Kjøpte meg fisk til å ha på brødskiva…

Hva tenker jeg fremover…

Vel, jeg skal legge bort all tradisjonell medisinsk skrift og knowledge om covid og heller ta frem Facebook og lese meg opp enda mer på hva de virkelige ekspertene sier. Det er klart at alle som husker noe fra svineinfluensaen og/eller kjente noen fra den tiden..de har kunnskap om dette som langt overgår virologer og leger. Dette må jo ut til folket.

Videre er det selvsagt også klart, nå når jeg tenker meg om, at de som gjerne har sett lyset gjennom utstrakt bruk av rocketobakk og alkohol har kunnskap og meninger her som vi vanlige sopper jo burde ta til oss. Vi burde hvert fall ikke høre på myndigheter etc.

Alle dødsfallene er fake news..jeg ser det nå. Alle idrettsfolk som sier de sliter er bare slappfisker som ikke gidder trene mer og heller vil ha penger på Nav.

Jeg har på en måte sett lyset… men ikke så godt da..for de stjernebrillene er skikkelig blasse…

 

 

 

Ringerike Panthers tropp pr 28 juni 2021

Det er på tide med en liten titt på troppen pr i dag. Nå skal det sies at troppen, den signerte troppen, nok er større enn den vi kan lukte oss frem til gjennom nettsider etc.

Boork og Braxenholm slipper navn saktere enn Linjegods leverte pakker på 70-tallet.

 

Jeg tenkte å se på navnene og samtidig hva slags erfaring spiller har på a-lagsnivå. Det er vel neppe noen tvil om at Ringerike i denne sesongen ligger godt nede på lista når det gjelder kamper i prestasjonsligaer. Hopper da over alle juniorkamper i Norge og Sverige.. forsøker også å se større bilde enn ett eller to innhopp fra junior til senior. Jeg skriver også “elite” og da menes enten Get eller FK.

 

Målvakter:

Mathias Schippers Landa, 16 kamper i norsk 1-divisjon

 

Backer:

Robin Bjørnstad, 198 kamper norsk 1-divisjon, 0 kamper på elite (skade), 46 kamper WSHL (Usa)

Nikolai Dalen, 177 kamper norsk 1-divisjon, 40 kamper elite

Håkon Opheim Engh, 75 kamper 1-divisjon, 23 kamper elite, 3 kamper i norsk 2-div

Jonas Slettebø Haugom, 8 kamper elite

Karl Markström, 40 kamper norsk 1-divisjon, 12 kamper HockeyEttan

Viktor Näslund, 25 kamper norsk 1-divisjon, 13 kamper HockeyAllsvenskan, 308 kamper HockeyEttan

Linus Rosdahl, 9 kamper norsk 1-divisjon, 79 kamper HockeyEttan

Dennis Ryttar, 126 kamper norsk 1-divisjon, 41 kamper elite, 76 kamper i HockeyEttan, 35 kamper Divisjon 2

 

Løpere:

Elias Antonsen, 9 kamper elite

Erik Wang Bjerketvedt, 57 kamper norsk 1-divisjon, 26 kamper elite

Petter Ellefsen, 89 kamper norsk 1-divisjon, 41 kamper elite

Henrik Eriksson, 54 kamper norsk 1-divisjon, 16 kamper HockeyEttan, 46 kamper HockeyAllsvenskan, 77 kamper AlphsHL

Kenneth Pappalardo Gulbrandsen, 13 kamper elite

Jonas Skirstad Hodt, 4 kamper elite

Mathias Holst Jenssen, 59 kamper norsk 1-divisjon, 8 kamper elite, 3 kamper norsk 2-div

Dustin Parks, 229 kamper norsk 1-divisjon, 43 kamper elite, 36 i Germany3, 40 i AlphsHL, 9 i SPHL (Usa)

Michael Söderberg, 89 kamper norsk 1 divisjon, 41 kamper i elite, 183 kamper i HockeyEttan

 

Så;

 

Det er vel ganske klinkende klart at her savnes det 1 målvakt eller 2 for å komplettere den delen av laget.

Ikke sikker på om det skal inn flere backer.. muligens kanskje ett navn til, uten at jeg vet noe om det. Det skal ikke mye skade/karantene til før man er nede på 6 backer om utg-pkt er 8.. så for å være sikker bør man kanskje være 9 på blokka i denne lagdelen.

Det er altså pr nå signert 9 stk løpere. Flere kjente navn for Ringerikspublikummet er fortsatt ikke presentert uten at man har hørt noe om de skal med eller ikke. Even Tangen Fosse, Patrick Eriksson, Eivind Eiken Andresen, Leonards Rimjans, er 4 av de navn mange har forventet å se noe nyheter om.

Jeg håper hvert fall at Fosse og Eriksson presenteres snart. To meget viktige brikker i fjorårets sesong, som jeg tror vil bety minst like mye i Fjordkraftligaen. Andresen var veldig god i spann med Fosse i penaltykill, men mer sporadisk god i 5-5 spill. Rimjans glimtet til innimellom, men bar også gjennom hele forrige sesong at Gjøvik hadde som taktikk “gi pucken til Rimjans, så ser vi hva han får til”. Jeg tror nemlig Rimjans kunne scoret 20 poeng ekstra om blikket for pasninger var like stort som ønsket om å skyte hele tiden.

Mange ringerikinger har nok ventet, og venter kanskje enda, på ett eller to større navn for å forsterke noen hakk bakenfra samt på goalgettersiden. En eller annen poeng-garantist som skal være med på å gi Ringerike den sjansen de trenger for å nå den berømte 8-plassen i første omgang.

Jeg tenker nå uansett at en tropp i FK-ligaen bør ha en 12-13-14 løpere.

 

Time will sjovv som det heter på nynorsk..

 

 

2 isflater i Hønefoss tvinger seg frem

Ikke bare på grunn av hockeysatsningen, men og pga kortere og kortere vintre.

Litt inspirert av et intervju i dagens Ringblad med en av ildsjelene i Ringerike Panthers fører til dette innlegget der jeg henger meg på ønsket om en isflate ekstra.

Da jeg begynte å spille ishockey for Ringerike Ishockeyklubb i 1979 hadde vi 2 isflater i Schjongslunden. 1 flate som lå omtrent som den som er der i dag samt en på tvers bak den, der man nå skal anlegge en fotballbane. Begge banene var natur-is og vi ventet hver eneste høst/tidlig vinter knallhardt på kuldegrader og mulighet for å gå på skøyter. Standard prosedyre var etter hvert å kjøre opp på Ringkollen eller lignende for å trene på fryste tjern mens vi ventet på kuldegrader nede på stadion.

Nå tenker vel de fleste som har spilt hockey på Hønefoss “i gamle dager” at det ikke var mulig at det ikke var kaldt nok der.. men det var altså det.. Vi ventet ofte lenge og vel på at banemannskapet på stadion kunne vanne banene og sesongen innenfor vantet kunne begynne. Når banene endelig var klare til bruk, ja så var de i bruk. Det var enten trening eller løkkehockey. På en hvilken som helst gitt vinterdag kunne man dra ned til Schjongslund og man ville se begge baner i full bruk.

På den tiden tøyt det til tider av spillere i klubben. Den gang het det jo lilleputt, smågutt, gutt, yngre og eldre junior før man entret seniorklassen. Ringerike Ishockeyklubb hadde nok spillere til 2 lag på lilleputt og smågutt-nivået.. før det dabbet av ned til 1 lag i hver klasse videre oppover. Slik som dette er det jo ikke i dag. Nå går det på aldersklasser, og et overordnet mål for alle klubber er selvsagt ett lag i hver klasse samt også egne rene jentelag samt et damelag i klubben.

Ringerike er ikke helt der i dag, men det kommer seg. Det kommer seg såpass bra at det er ikke nok istid til alle lag. Slik er det allerede nå. Joda, det går an å kombinere på isen, men etter en viss alder bør og må man trene på hel flate om kamper spilles på hel flate.

Ringerike tar også som mål å etablere seg som en eliteklubb. Det betyr også at man tar mål av seg til å ha lag i alle de klasser som er nevnt tidligere. Men man ønsker ikke bare da å ha lag i alle klasser, man ønsker selvsagt også å hevde seg etter hvert som alderen stiger på gutter og jenter som spiller. Da holder det selvsagt ikke med 2 x 50 min trening på is i uken. Det må mye mer istid til og det må mye mer trening til. Trening før ispass slik elite gjør i dag må også gjøres av de som vil opp på elite. Det går ikke an å surre og leke til man er 17 og så tro man hopper rett inn i elitelaget.

Styrke, teknikk, spillforståelse og skøyteferdigheter får man selvsagt ikke av de tidligere nevnte 2 x 50 minuttene. Dette er også noe å legge på minnet om man har et barn som vil noe med hockeyen sin. Da blir det noen sene fredagskvelder, tidlige lørdagsmorgener etc. Det blir helger man ikke kan prioritere hytta eller festing til 05 om morgenen.

Med 2 isflater, 2 likeverdige haller eller 1 hoved og 1 treningshall, vil mange flere få muligheten til å gå mye mer på skøyter enn i dag. mange flere vil få muligheter til å logge mange flere minutter med trening. Hole, Jevnaker og Hønefoss vil få et enda bedre tilbud mht det å gå på skøyter på dårlige ute-dager. Det finnes ingen ulemper med 2 isflater, kun fordeler.

Det å gå på skøyter er fantastisk trening for alle.

Barn trener motorikken og behersker balanse. Det er ufattelig morsomt å se det øyeblikk de glemmer at de er på is og bare leker.

Viderekomne har full mulighet til å bli god på Ringerike om de bare vil… men da må det være nok istid.

 

 

 

Fy f*** for noe vaksine-dritt

Hadde jeg visst dette hadde jeg jo aldri tatt sprøyta

Det begynte jo med at jeg fikk en tekstmelding om at jeg måtte gå inn og registere meg for å få time. Allerede her burde jeg jo ant ugler i mosen.. Vil de ha personopplysningene mine og? Hva for slags humbug-opplegg er dette?

Vel, dum som jeg åpenbart er i følge de som virkelig kan dette om covid, altså de vi alle burde hørt på fra dag 1..så registrerte jeg meg jeg og fikk time 2 dager etter.

Kjørte ned og parkerte på tilviste plasser. Her burde jeg reagert igjen selvsagt.. Fikk ikke engang velge selv hvor jeg skulle parkere. Måtte følge anvisningene til 2 stk agenter i gule t-skjorter som åpenbart er ansatt fordi de har vannkjemmet hår, er glad i rette linjer og ikke tar noe tull og diskusjon fra noen.

Nå måtte jeg inn og registrere meg igjen. Igjen måtte navn og personopplsninger vises frem og oppgis til en dame bak et glass før jeg måtte sette meg og vente på å få komme inn i indre sal.

Etter litt venting og forundrelse over å se mange gå inn, men ingen komme ut.. igjen hva slags opplegg er dette? så var det “endelig” min tur. Inn bak en skjerm og igjen måtte jeg oppgi navn og personopplysninger. Hva skal de alle sammen med dette? Her måtte også arm velges…selv om jeg egentlig ikke fikk velge arm for stolen var plassert slik at venstre arm på en måte var pre-valgt. Lurer på hva slags lureri dette er…

Etter stikket måtte jeg sitte i en sal og vente i 20 minutter.. etter enda en gang å ha oppgitt navn. Helt horribelt opplegg avsluttes altså med at jeg måtte sitte der og holde orden på tiden selv. Hele tiden man satt der svinset det rundt folk i gule t-skjorter og sørget for at ingen stakk av.

Etter 20 minutter var det på tide å dra. I det minste fikk jeg oppklart dette med at ingen kom ut igjen samme vei som de gikk inn..det var en annen utgang…

Alt vel så langt.

Det holdt ikke så lenge…

Utover kvelden begynte telefonen min å blinke rart. Den vekslet mellom 4G og 5G (som jeg aldri har hatt før) samt at teksten innimellom gikk til noen snodige tegn… Da jeg ringte en kompis hørtes en klikkelyd sammen med litt susing. Enda mer snodig var at biler vi aldri har sett før her på feltet passerte huset 3-4 ganger i løpet av kvelden.

Da jeg endelig la hodet på puta hørte jeg plutselig kveldsnytt på Nrk Radio P1 uten å engang ha en radio i nærheten. Da jeg våknet ved 4 tiden og måtte tisse kan jeg sverge på at jeg så samme bil som på kvelden kjørte rundt så parkert borte i gata med lysene på. Det å få sove igjen var komplett umulig siden radioen inni hue var gått over til nattradioen og en country-special.

Da jeg gikk ut i stua ved 8-tiden, etter først å ha hørt på nyheter og værmelding denne gang på P4, skrudde tv-n seg på av seg selv da jeg gikk forbi.

Nå sitter jeg her da med en hatt laget av aluminiumsfolie (må huske å kjøpe mer, rullen gikk tom). Dette fordi sendingen inne i hodet plutselig var på youtube-kanalen til Kari Jaquesson..

Et sted går grensen for hva tilogmed jeg tåler.

En ting er nå det at det nå sitter et menneske et eller annet sted i Norge/verden og følger med på hva jeg gjør, hvor jeg er, hvem jeg er sammen med osv.. Men å måtte høre på trim-sendingen til K-Jaq det orker jeg ikke…

Lurer på hva som skjer etter dose 2…

 

Må nesten plusse på litt her nå.

Måtte en tur på Jula og kjøpe bassengfilter. For det første gikk bil-alarmen av idet jeg nærmet meg bilen. Etter å ha trykket på nøkkelen 10-12 ganger låste endelig bilen seg opp og jeg fikk satt meg inn. Men, starte ville den jo ikke når jeg trykket på start-knappen, hvert fall ikke de første 7 trykkene. Ut av feltet, opp bakken og over sletta kjørte jeg med varselblinkene på, fikk ikke slått de av på tørre møkka.

Blinklysene blinket motsatt om de i det hele tatt virket etter varselblinkene endelig ga seg.

Radioen slo seg av først.. og da den kom på igjen var det kun på AM.. og der fikk jeg inn Radio Luxenburg… som jo ga seg med sendinger vel i 1992.. jaja.. musikk er musikk.

Inn på Jula gikk alarmen selvsagt… I kassen lurte de på om jeg skulle ha de 5 kjøleskapsmagnetene som hadde festet seg til venstrearmen min uten at jeg merket det. Det skulle jeg ikke….

Måtte også be de om å pipe inn varen jeg skulle ha en gang til for jeg synes det var litt rart å skulle betale 12900,- for et filter til bassenget.

Kjøreturen hjem gikk egentlig knirkefritt…selv som radioen nå var død.

Må nesten si det og..

Har fått merkbart mer grått hår fra i går til i dag. Våknet også helt uten morrabrød. Skumle greier dette her.

 

 

Agurktid for bloggere – eller er blogg egentlig på vei ut?

Sommer og sommerferie for noen. Fredag og snart 2 dager fri for andre. Jeg er en av de. Det er fellesferie i uke 28-29-30 som er fast takst for min del.

Det virker også som om det er sommer-slapt på blogging også. Kokkejævel klamrer seg fast på toppen med sin vanlige leserskare på 20 tusen pluss…men bortsett fra det trenger man altså ikke mer enn litt over 800 lesere for å være inne på topp 20 i Norge.

Jeg tar en slapp blogg-inngang til helgen og legger ut noen innlegg jeg innimellom får kommentarer på fortsatt. Det er selvsagt alltid hyggelig.

 

Når oppvaskmaskinen ikke vil starte

Skjære unge mennesker i dagens Norge

En mann og hårfjerning i intime soner

Gillette, ta deg ei bolle

Hva vet du egentlig om den som er syk?

Fy faen foreldre: First Price unger….

Oppdra ungen din selv, læreren/treneren har ikke tid

 

Det finnes mye annet å lese også. Bare klikk rundt og se.

Alle tekster er lov å dele.

 

God helg

 

Snap: Jimbo-33

MDG – viser seg bare mer og mer nærmest som en sekt

Nå ønsker de rasere Norge slik de har rasert Oslo

Miljøpartiet de Grønne viser seg bare mer og mer som en sekt som har som mål å tilrettelegge først by, dernest land, til et samfunn som de aller fleste andre ser på som et tilbakeskritt til før Norge fant olje og ble et rikt land med gode velferdsordninger.

Lan Marie Berg sier stadig vekk at Oslofolk vil ha det slik MDG har presset igjennom i Oslo. Ut ifra alt det jeg leser skjønner ikke jeg hvilke Oslofolk hun da snakker om eller har snakket med. Det er jo ikke representativt å snakke med co-medlemmer på partimøte eller med mannen sin over frokostbordet…  Det blir litt som da SV og Lysbakken har meningsmålinger på SV-landsmøte det.. knall-tall..

Det er interessant å se unge MDG-velgere slenge ut det ene nord-korea forslaget etter det andre. MDG vil knuse all biltrafikk og har som mål også, kunne vi lese her om dagen, å fjerne også elbiler fra byene “fordi de står der og tar opp plass og ser stygge ut”.

MDG legger ikke skjul på at de vil legge ned alt som har med olje å gjøre. De sier jo da samtidig at de vil legge ned norges velferdordninger slik vi kjenner de. Det grønne skiftet de snakker om kan ikke erstatte oljeinntekten i det hele tatt. MDG har ikke presentert et eneste godt forslag slik jeg ser det på hvordan Norge som land skal kunne opprettholde levestandard om de kommer til makten og får realisert sine våte drømmer.

Nå har dessverre samferdselsminsteren sagt ja til at soner av Oslo og Bergen kan innføre forbud mot bensin- og dieselbiler. Dette er nok et steg på MDG’s oslorasering. En ting er at de som bor inne i disse sonene rammes beinhardt mht å måtte bytte bil, dvs de påtvinges store kostnader fordi MDG vil leke i Oslo sentrum..men hva med alle de som ikke bor i Oslo og må inn i sonene.. feks ifm idrett? Skal MDG’s anti-bil-diktatur hindre bortelag å komme seg inn i indre Oslo? Jeg har nemlig ingen tro på at de stopper med “gågate-sonene”.. de kommer til å gå etter Ring3 neste gang.

Det er også interessant å se disse unge kaffe-latte MDG-erne snakke så varmt om de fæle bilene… Det er selvsagt før de blir etablerte og skal:

-flytte litt og trenger bil

-ukeshandle for seg og samboer

-komme seg noe sted med barnevogn etc

-ukeshandle til familien på 4

-levere ett barn i barnehage og ett på skolen (i motsatt retning av hverandre).. og komme seg på jobb i tide

-hente begge barna på ettermidagen før “for sent boten” dukker opp

 

Jeg anser det som direkte skadelig for Norge og norsk økonomi om MDG får noe som helst å si på Stortinget. Det er ille nok det de har gjort i Oslo.

De er et ett-saks parti som ikke bryr seg en drit om andre enn seg selv og hvordan de mener alle vi andre også skal leve.

Dessverre har flere partier kastet seg på denne duste-politikken.

Vi kan jo bare håpe man tar til vettet snart.

 

 

 

 

 

Det blir trangt i toppen om alle lag som satser får det til

Kanskje beveger vi oss mot en mer profesjonalisert topp-liga?

Det signeres spillere over en lav sko denne våren. Det er tydelig at mange klubber, på tross av covid-sesongene vi har vært igjennom de 2 siste årene, har bunnsolid økonomi gående inn mot sesongen 2021-2022. Det virker hvert fall slik om man ser på tropper i de 2 øverste ligaer.

Nåvel… tilbake til overskriften…

Prestasjonsligaene:

 

Fjordkraft-ligaen:

Frisk Asker, Storhamar, Vålerenga, Stavanger, Lillehammer, Stjernen, Sparta, Manglerud Star, Grüner, Ringerike

1-divisjon:

Narvik, Lørenskog, Comet, Haugesund, Gjøvik, Hasle-Løren, Nidaros, Furuset

2-divisjon:

Tønsberg, Bergen, Ski, Kongsvinger, Skien, Tromsø

 

Det hersker vel ingen tvil om at alle lagene som er i Fjordkraft-ligaen både satser og ønsker å være i nettopp den ligaen. Flere av lagene har virkelig vært ute med signeringsblokka og hentet spillere på litt høyere hyller enn andre. Andre igjen setter tæring etter næring og fortsetter på sin nogenlunde nøkterne sti. Det er jo ingen hemmelighet at noen lag har press på seg for å vinne serie og bøtta, mens andre lag igjen lever godt med å ikke bli plass 9 eller 10.

Når vi så kommet til 1-divisjon så begynner det virkelig å røre på seg med hensyn til satsing og ønsker om å spille i øverste liga.

Narvik uttaler at de ønsker oppholdet i 1-div så kort som mulig.

Lørenskog har “blitt snytt” for muligheten til å spille seg opp nå 2 år på rad, og vil opp.

Comet har også som målsetting nå, som de siste år, å spille kval og spille seg opp

Haugesund har vel foreløpig ikke FK-plass som målsetting, men tar sikkert plassen om det blir slik

Gjøvik har vel mål om å bli et topplag innen 5 år fra nå.. om jeg ikke husker feil..?

Hasle-Løren er kanskje ett av de lagene som er fornøyd med å være i 1-div?

Nidaros signerer og satser og har som mål å komme seg opp i toppen igjen,… dog uten den gode gammeldagse “trøndersatsingen” vi alle kan huske fra tidligere.

Furuset bygger lag fortsatt og vil vel være fornøyd om de klarer holde plassen i 1 div.

 

Mars 2022:

De 4 øverste lagene i 1 divisjon skal spille “best av 5” (1 mot 4 og 2 mot 3) om 2 plasser i kvalifisering for neste sesongs Fjordkraft-liga. Der møter de plass 9 og 10 i Fjordkraftligen.

 

I kampreglementet står følgende:

Kvalifiseringen fra 1. divisjon skal skje etter følgende system: Rank 1 til rank 4 etter endt seriespill spiller play-off best av tre kamper (1-4, 2-3) om retten til å delta i kvalifiseringen til neste års Eliteserie. Høyest rangert lag har fordel av
hjemmebane i kamp 1, og i eventuell kamp 3. Alle kampene skal ha en vinner. Ved uavgjort etter ordinær tid spilles spilleforlengelse til avgjørelse faller. Det spilles 5 mot 5 i spilleforlengelsen.
Vinnerne av disse to play-off kampene møter rank 9 og 10 fra Eliteserien til kvalifiseringsspill. Lagene fra 1. divisjon beholder sin ranking fra seriespillet inn i kvalifiseringen til Eliteserien

Så kom reglementsendringer for sesongen 21-22, og deriblant:

Kvalifiseringen fra 1. divisjon skal skje etter følgende system: Rank 1 til rank 4 etter endt seriespill spiller play-off best av fem kamper (1-4, 2-3) om retten til å delta i kvalifiseringen til neste års Eliteserie. Høyest rangert lag har fordel av hjemmebane i kamp 1, 3 og i eventuell kamp 5.

Vinnerne av disse to play-off seriene møter rank 9 og 10 fra Eliteserien til kvalifiseringsspill. Lagene fra 1. divisjon beholder sin ranking fra seriespillet inn i kvalifiseringen til Eliteserien.

Man har altså forandret fra best av 3 til best av 5 i play-off i toppen av 1-divisjon. Det som overrasket meg var setningen i kampreglementet som sier: “Ved uavgjort etter ordinær tid spilles spilleforlengelse til avgjørelse faller. Det spilles 5 mot 5 i spilleforlengelsen”. Dette gjelder altså i play-off. Det var jeg ikke klar over.

I kvalifiseringen gjelder følgende:

Alle kamper i kvalifiseringsseriene skal ha en avgjørelse. Dersom det er uavgjort etterordinær tid tildeles hvert av lagene 1 poeng. Det spilles inntil 5 min spilleforlengelse iht. IIHFs reglement, 3 utespillere og 1 målvakt. Dersom kampen fortsatt ikke er kommet til avgjørelse skal det avholdes straffeslagkonkurranse etter § 6-3. Vinner i spilleforlengelsen eller etter straffeslagskonkurranse tildeles 1 poeng til

 

De 2 nederste lagene i 1 divisjon skal spille kvalifisering mot de 2 beste i 2 divisjon om 2 plasser i neste sesongs 1 divisjon.

 

Når det så gjelder 2-divisjon:

Det er vel ingen hemmelighet at Tønsberg vil opp i 1-divisjon igjen

Bergen har også som målseting å komme seg opp i 1-div først.. og sikkert etter hvert også ett hakk til.

Kongsvinger er vel heller ikke fornøyd med 2-div?

Ski, Skien og Tromsø er jeg mer usikker på hva vil. Er det grunnlag og satsing nok for 1-divisjon?

 

Dessverre fikk hockey-norge beskjeden om at Kristiansand ikke kan stille i 2-div denne sesongen. Dermed er det bare 6 påmeldte lag så langt.

I kampreglementet står følgende:

– Prestasjonsdelen for senior skal være forbeholdt klubbers førstelag. Etter søknad til Forbundsstyret kan det åpnes for at en klubb kan melde på sitt 2. lag i Prestasjonsdelens 2. div. Disse 2.lagene kan ikke delta i kvalifiseringsspill om opprykk til 1. div. Ender et 2.lag som nr. 1 eller 2 på tabellen i 2. div, vil tilbud om kvalifiseringsspill for opprykk til 1. div bli
tilbudt neste plasserte 1. lag.

Det kan jo håpes noen av de “store” klubbene kjører inn et 2-lag?  Storhamar YA med puckpodden-gutta hadde jo vært strålende tilskudd her… selv om pubben utenfor Grünerhallen er langt unna for Eriksen…

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Når leke-politikere får ansvar for noe går det til slutt til helvete

Endelig ser det ut til at MDG’s Lan Marie Berg mister jobben som byråd i Oslo.

Hun burde mistet jobben i forbindelse med alle bruddene på arbeidsmiljølov/overtidsbestemmelser etc som var i media for en stund siden. Den gang slapp hun unna, men det ser det ut som hun ikke gjør nå. Så vidt jeg husker mente hun også den gang at hun hadde informert byråd etc mer enn godt nok… som hun gjør nå, men denne gang ser det ikke ut til at de andre partiene tar det for god fisk.

Det er helt tydelig at det er lettere å være i opposisjon og mene noe om hvordan ting skal gjøres enn å faktisk ha ansvaret og gjennomføre.

MDG og SV er spesialister på akkurat det området.

Lan Marie Berg står i front og er en en-saks-person som passer godt selvsagt siden MDG er et en-saks-parti. Det handler om hat til bil kort og godt. Partiet er herskere på steder der man stort sett har et velfungerende kollektivtilbud som friske mennesker kan nyte godt av. Men i det øyeblikk man er avhengig av noe annet enn buss/trikk/t-bane/sykkel så faller MDG’s politikk rett og slett i dass.

MDG forsøker gjøre Oslo til sin helt egne lekeplass der man uten tanker for noen andre enn seg selv omgjør indre Oslo til et sted kun unge friske mennesker kan leve. Drit i folk som er avhengig av bil for å komme seg rundt. Drit i barnefamilier som er avhengig av 1 og 2 biler. Drit i eldre som har bodd og levd i Oslo i alle år. Her skal det lages sykkelveier på bekostning av parkeringsplasser.. De eldre og dårlige til kropps- og bens får pent nødt kjøre rundt og rundt for å lete etter et sted å parkere i det utvidede nabolaget sitt.

Jeg synes det MDG gjør i Oslo er et hån mot de som bor der i mange tilfeller. Vel-etablerte nabolag med gateparkering overkjøres til fordel for den røde asfalten.

MDG ønsker altså mer makt i stortinget.

Det håper jeg ikke skjer. Det kan bare ikke skje.

Politikken til MDG vil rasere den norske økonomien.

Bitte-lille Norge skal slutte med olje-boring og utvinning for å være “flinkeste gutten i klassen”, noe som ikke vil gi utslag på miljøkampen i verden i det hele tatt. Det eneste det vil gi utslag på er norsk økonomi og norsk levemåte. Vi vil bli fattigere med MDG-politikk. I tillegg vil verdensmiljøet forverres… siden norges oljeslutt ville gjøre at andre, mer forurensende land, ville måtte produsere mer for å erstatte norges bidrag.

Det verste er at Lysbakken og SV har kopiert dette synet på miljøkamp. Det at faktum at Norges bidrag med elbiler etc ikke gir utslag på verdensmålinger overhodet betyr ingen ting. Sålenge Norge kan slå seg på brystet og si at man er flinkest av alle (på bekostning av familieøkonomi) betyr alt for disse folka.

Når det gjelder Lysbakken skulle man nesten ønske at han kom i regjering slik at vi alle kunne hente frem alle de sikkert 1000 tweetsene siste stortingsperiode der han klager på regjeringen for å se hvor fort han, som en i regjering, bare retter opp i alt han har skreket om på twitter at regjeringen burde gjort, og som ville vært i orden med SV ved roret.

 

Tulle og tøysepartier som vaker rundt sperregrensen burde egentlig ikke få lov å sitte i regjering. Det er partier som det store flertallet av velgere ikke stemmer på og derfor ikke vil skal bestemme. En-sakspartier skjønner ikke totalitet. Partier som blander inn religion bør ikke ha noe å si i et moderne samfunn. Religion er personlig, ikke en statssak lenger.

Ringerikes kamper i Fjordkraft-ligaen er klare

Terminlisten er klar for sesongen 2021-2022

7 seriekamper i september, 9 seriekamper i oktober, 6 seriekamper i november, 7 seriekamper i desember, 8 seriekamper i januar, 4 seriekamper i februar og 4 seriekamper i mars.

På toppen av dette kommer et visst antall kamper før sesongstart + et visst antall kamper i sluttspill eller kvalifisering.

Ringerike Panthers spillere skal få nok å drive med utover, og spesielt fra ferieslutt…

Ringerike serieåpner borte mot Storhamar lørdag 11 september klokka 16.00. I 18-19 sesongen var Ringerike nære på å ta Storhamar, det blir spennende å se hva denne sesongen bringer. Noen dager etter, torsdag 16 september kommer Grüner til Schjongshallen til kamp klokka 18.30. Denne kampen blir første skikkelige målestokk denne sesongen på hvor Ringerike ligger i forhold til de antatt lavere plasserte lagene på tabellen. Lørdag 18 september spiller Ringerike borte mot Stjernen klokka 16.00, og bare 3 dager etter, tirsdag 21 september, står Vålerenga klare på isen i Schjongshallen til kamp klokka 18.30. Stjernen med flere spennende signeringer som kan bringe laget høyt på tabellen om de samkjøres. Vålerenga ikke så aktive på ny-signeringsfronten enda. Vålerenga forøvrig ett av lagene Ringerike slo i 18-19 sesognen. To dager etter dette igjen, dvs torsdag 23 september spiller Ringerike borte mot Sparta klokka 18.30. Sparta skal være en overkommelig motstander for Ringerike.

26 september, dvs søndag, kommer Frisk Asker til Schjongshallen til kamp klokka 17.00. Ringerike vant også mot Frisk Asker i 18-19 sesongen, man serieåpnet vel sogar med straffeseier i Askerhallen. Hele 4 dager med hvile etter dette er det Lillehammer som er på besøk i Schjongshallen.. torsdag 30 september klokka 18.30. Lillehammer vant vel alle kampene mot Ringerike i 18-19 sesongen Lørdag 02 oktober spiller Ringerike i DnB Arena mot Oilers klokka 16.00. Denne kampen planlegger jeg se i DnB sammen med fruen. Første serierunde kompletteres med hjemmematch mot Manglerud Star i Schjongshallen klokka 18.30 torsdag 07 oktober. Manglerud er også et av lagene Ringerike vant mot i 18-19 sesongen…og bør være i stand til å gjøre det også nå. Skal Ringerike ha sjanse på sluttspill må de ta endel poeng mot Grüner/Manglerud og Sparta/Stjernen.. og så hente sporadiske poeng mot topp6-lagene.

9 kamper på 3,5 uker. 27 mulige poeng. Hva som er realistisk er ikke godt å si. På tilsvarende periode i Get klarte vel Ringerike 8 poeng på 8 kamper.

Videre kan man se i terminlisten at Ringerike og Grüner spiller romjulskamper. 28 desember 19.00 i Grünerhallen og 30 desember klokka 18.30 i Schjongshallen.

De andre romjulsoppgjørene er Frisk Asker – Vålerenga, Storhamar – Lillehammer, Stjernen – Sparta og Manglerud Star – Stavanger Oilers.

 

15 juni i dag. det betyr 1,5 måned til 1 august og den virkelige oppkjøring begynner.

Det gledes 🙂

 

 

Alle Ringerikes kamper + hele terminlisten Fjordkraft-ligaen finner du HER

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Nav-brevet ; Ingen rutinesvikt, kun kompetanse- og empatiløst

Igjen har vi altså en offentlig ansatt, denne gang en byråkrat, som tror man kommer unna med komplett idioti til tross for alle de sosiale medier som i dag finnes.

Alle har vel lest dette Nav-brevet nå så jeg gidder ikke gjengi noe av det. Det som overrasker meg mest nå er det samme som overrasker meg gang på gang ellers, og det er hva disse byråkratene og offentlig ansatte tror de skal komme unna med.

Og; enda mer viktig;

Hvorfor lærer de ikke?

I vår tid med Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter for å nevne noen så tar det sekunder fra noen legger ut noe til hele Norge leser om det.

Denne Nav-ansatte som skrev dette brevet til en person som trenger hjelp bør få massivt med hjelp før h*n noensinne får jobbe opp mot brukere noensinne igjen.

Dette var ikke rutinesvikt. Dette var kompetanseløst, empatiløst og komplett idiotisk oppførsel fra en offentlig ansatt mot en person den offentlig ansatte er ansatt for å hjelpe.

Jeg tror nok at hadde en privat ansatt sendt et brev fra et firma til en kunde med samme frekkhet ville nok ikke h*n hatt jobb spesielt lenge.

Denne Nav-ansatte bør få en skrape..og sånn sett bli pålagt av sin sjef å møte Nav-bruker personlig og stå skolerett og be om unnskyldning for å ha behandlet en medborger som søppel.