Måned: desember 2019

Jo, du kan faktisk være glad i dyr, og være kjøttspiser.

Vegetarianere og veganere med håpløse uttalelser

“Ææææsj… har du kjøttpålegg på brødskiva, er du ikke glad i dyr?”

Dette var en uttalelse i et klasserom fullt av elever. En liten klikk jenter som var tydelig påvirket av veggis-jippoen og samtidig følte at de skulle ha lov å kritisere andre sin mat. De ble kjapt stoppet av lærer og forklart en ting eller to om valg man gjør her i livet som ikke nødvendigvis skal tvinges på andre, samt det å vise respekt for andre mennesker.

Det er ikke første gang man hører sånt heller. Det er vel knapt noen andre som er så glad i å kritisere andre mennesker som det veg-folk er. De har ingen skrupler med å kommentere andres mat og matvalg. Man kan jo lure på hvor lang tid det det tar før man i de hippeste steder i storbyer opplever at barn blir mobbet fordi de har salami på brødskiva i matpakka på skolen.

Det er nå så kult å være veganer at hipsterne på Grünerløkka ser ut som besteborgere med busserull, bukseseler og vannkjemmet hår.  Den ene etter den andre kjendisen står frem som veganer. Det er selvfølgelig “helt ut” å bare være vegetarianer, og det prates så varmt om denne livsstilen at man skulle tro verden ville bli reddet på en halvtime bare alle slutter å sette tenna i speilegg, biff eller en burger. Det er ikke måte på hvor flott dette er og hvor håpløse alle vi andre er.

Men, vi har et problem.

Hvis den oppvoksende generasjon med veganerforeldre blir indoktrinert til å tro at alle som spiser kjøtt ikke er glad i dyr, da er vi på ville veier.

Det er skremselspropaganda på lik linje med undergangspropagandaen miljøbevegelsen og miljøpolitikere driver med.

Hvis du innbarka veganer på noe tidspunkt har ment at de som spiser kjøtt ikke er glad i dyr eller ikke liker dyrevelferd… da kan du faktisk ta deg ei bolle.

Sier du i tillegg sånt til ungene dine eller andre… ja da er du med på å skape mobbing.

 

 

 

Carlsen er en fjott, sjakk ække sport og VAR er bra!

Sorry, det måtte sies.

Er det noe jeg begynner å bli rimelig drittlei av nå så er det medias elleville følging av Magnus Carlsen og hans til tider ufattelige barnslige smålige oppførsel. Uttalelser som ingen andre ville kommet unna med er liksom godtatt fordi han er så god til å spille sjakk. Oppførsel ved uttak til dopingkontroll hinsides noen andre utøveres reaksjoner på det samme skal bare godtas og aksepteres fordi han er Magnus Carlsen. Tenk om noen av langrennsfolka/fotballspillerne/håndballspillerne/ishockeyspillerne hadde reagert sånn.. da ville det bli ramaskrik og fete overskrifter om “er det noen ugler i mosen”.. men ikke når brettspill-utøver Carlsen gjør det… da er det godtatt og skal bortforklares av alt og alle… fordi han er sliten OG det tar en time eller to å bli tissatrengt.

Jeg må dessverre skuffe alle fans av Magnus Carlsen, men jeg synes ikke han hører hjemme på ei liste av idrettsutøvere. Han driver med brettspill. Han sitter putt stille og flytter brikker på et brett. Han triller ikke terning engang. Den eneste trimmen han får er når han flytter armen fra brett til klokka og tilbake. Det at man får et par tenkesvettedråper i panna og blir klam mellom rompeballene av all sittingen gjør det ikke til idrett.

Oppvarming. Gjør man det i sjakk? Setter man seg ned og flytter en bonde frem og tilbake? A2-A4-A2.. A2-A3-A2-A4-A2… Flytter man andre brikker? Hesten, to frem og en til siden? Varmer man opp klokkebevegelsen? Okay, ti ganger frem og til siden, siste fem med bondeflytting imellom så er du klar.

Skader, får man skader i sjakk? “Ai ai ai… der gikk han i bakken…det ser ut som strekk på hjernen”…du hører jo ikke sånt når det spilles sjakk. Har noen noensinne hørt om en spiller som ikke spiller sjakk fordi han har sjakk-albue? Gnagsår på klokkefingertuppen? Forfall på grunn av øm høyre rompeball?

Treningssamling, høydetrening, driver man med sånt i sjakk? Reiser en sjakk-klubb til et hotell i syden et sted for å spille sjakk i varmen? Jeg skal på ingen måte ta fra Carlsen og andre sjakkspillere at de er gode til å spille sjakk. Men er det idrett? Jeg synes ikke det. Det hjelper ikke at all verdens forbund sier noe annet.

 

Fotball og VAR

Seriøst folkens. Videodømming er en god ting. Da blir det rettferdig og riktig. Jeg har aldri sett så mye sutring og diskusjoner som etter fotballkamper der VAR er benyttet.

“sjarmen er borte”… Hva slags sjarme? At man kunne jukse seg til mål? At man kunne jukse seg til straffe? At man kunne komme unna med dritt og vinne?

Fotballen bør lære av hockey. Videodømming er noe alle godtar og går videre etter. Joda, det diskuteres en og annen situasjon der og, men ikke til de grader som i fotball.

Er det offside så er det offside… at fotballen aldri ser ut til å bli enige om hvilken kroppsdel som skal telle er fotballens problem, ikke VAR…

 

#sjakk #sport #idrett #spill #brettspill #ishockey #2hockey #ski #langrenn #sykkel

 

Winter Classic: Geriatriks – Norsemen 7-0 (3-0,1-0,3-0)

Vinteres vakreste eventyr skjedde i Schjongshallen i går. Og neida, vinterens vakreste eventyr er fortsatt ikke da Jarle Ååååååå Skotte Hansen står og tørker seg sensuelt med et litt for lite håndkle etter dusjen.. vinterens vakreste eventyr er kampen mellom “pappalaget” og de stadig aldrende menn på oldboyslaget.

Ringerike Geriatriks

Hringariki Norsemen

…. hva skal Jarle sjekke her…

….se så fort Hansen går…

…ploging på Dalen

 

…brannvesenet på vakt.. hett spill

 

Kampen slutt og alle omtrent like blide…

Tusen takk til alle som hjalp til rundt kampen

Jeg tar det for gitt at det blir flere av disse 🙂

Dagen er kommet: Geriatriks mot Norsemen

Winter Classic 2019

Schjongshallen klokka 18.00… med feeet intro !

Skøyter er slipt (for man sliper jo ikke rett før match) så kvasse at sjefskokker står og sikler etter å få bruke de til å kappe ingredienser til waldorfsalaten sin. Køller er tapet så stramt at selv Åse Kleveland sin gode gamle hestehale ser slappere ut enn teknisk tjeneste i Ringerike Kommune. Utstyret (hockeyutstyret da grisejenter) er sett over og sydd/lappet/pusset så ikke en eneste hundredel med fart skal gå tapt (vi snakker jo egentlig sekunder…men det høres ikke så gromt ut). Duggfrisken er innkjøpt og står på kjølern (dvs inne i hallen) og vipps’n er klar for betaling av dommer + henting av pizza etter match.

Klokka 18.00 droppes altså pucken i den andre offisielle Winter Classic mellom Ringerike Geriatriks og Hringariki Norsemen. Lagene består begge av spillere som har spilt mye og lite, så i denne kampen kan du faktisk stå på tribunen og melde: “det der kunne jeg gjort bedre sjæl”.. og kunne stå inne for uttalelsen.

 

Norsemen stiller følgende:

Thea Andreassen

Jørgen Dahl, Mats Nyhus, Henning Røste, Terje Tangen og Roy Petter Brenden

Steffen Nøkleby-Karlsrud, Mats Bråten, Magnus Krydsby, Morten Ask og Tommy Wiik

Andreas Birath, Helge Antonsen, Eirik Lien, Odd Ødegaard og Sven Thoresen.

 

Geriatriks stiller følgende:

Kenneth Egeli

Anders Eskeland, Tom Mosengen, Roy Landberg, Ulrich Falkeid og Jim Gallagher

Sondre Skar, Morten Dalen, Jarle Skotte Hansen, Henning Hansen og Runar Bækkevold

Christer Jordbru, Jacob Friestad, Trond Werner Olsen, Steffen Tinholt og Terje Larsen.

 

Det er duket for oppgjør nummer 3 mellom “pappagruppa” som ikke bare er pappaer lenger og oldboyslaget til Ringerike.

Julaften og hele stressoramaet er unnagjort. Vomma er strukket nær sagt til bristepunktet av ribbe, kalkun, pinnekjøtt og grandiosa og det er på tide å sette alle våre fantastiske smekre kropper i bevegelse igjen.

Det får ikke hjelpe at knehaser, bilringer og sæggeræver kommer til å skrike i panikk, samt at en eim av svett ribbe kommer til å bre seg ut i hele hallen. Nå skal det spilles kamp og svettes julemat.

 

Det spilles etter følgende regler: 

Slagskudd er ikke lov i det hele tatt, heller ikke alene med målvakt.

(med slagskudd menes løfte kølla i taket for skudd, knehøyde er innafor)

Taklinger: Kroppskontakt og kamp om puck er lov. “grusing” lar vi være.

Vi spiller med hybrid-icing.

Det spilles 3 x 20 effektiv tid, så vanlige utvisningstider gjelder.

Min ikke-sportslige årskavalkade 2019

12 innlegg om alt og alle, men ikke hockey, og absolutt sponsefri.

Det er ikke til å stikke under en stol at det er mest hockey det handler om i denne bloggen, men den har også en overskrift som heter “om alt og alle”. Jeg er ganske fornøyd med at jeg har meninger og klarer sette de “på papir” slik at mannen i gata også noen ganger høres.

Videre er jeg ganske fornøyd med at jeg innimellom faktisk klarer treffe noe hos lesere som gjør at det skaper engasjement i hele Norge.

For alle de som leser som ikke vet hvem jeg er: Jeg heter Jim, er 49 (blir 50 i august), jobber i Spenncon (konstruksjon) på 26 året, er gift, har barn, katter, hest, hus, biler, gjeld, spiller ishockey for/på Ringerike på 41 året på rad og spiller golf (når jeg rekker) med ca 13 i hcp.

Jeg legger ikke skjul på at det er kjempemorsomt å se seg selv på topplisten slik jeg gjorde nå i Desember, men det er ikke målet med skrivingen i seg selv. Målet er å bidra i samfunnet og kanskje være med på å forandre meninger om enkeltsaker rundt omkring… og kanskje være litt “bikkje” i tillegg.

Alle mine tekster her og de du ellers måtte finne er frie til å deles og brukes.

 

Januar

Kan du abortere en så kan du abortere to.

Februar

Hypokondernes egen reality-tv…i beste sendetid

Mars

Hva er det Sophie Elise og likesinnede ikke skjønner?

April

Syklister til besvær i trafikken

Mai

Automat1: Dette var bullshit fra ende til annen

Juni

Shit; Jeg skulle jo ha sommerkroppen 2019

Juli

Glem klimakrise og fattigdom. Vi har et større problem: Pølsebrød

August

Vi trenger et nasjonalt fantasi-løft for barn

September

Fy faen Oslo… Gratulerer

Oktober

Hei Gamling: Her er en gulrot, takk for at du bygde landet

November

Lærer som diskriminerer gutter

Nei, du får ikke 70 tusen pr fosterbarn

Desember

Fy faen foreldre: First Price Unger..

Barneoppdragelse – Færre mobbere som vokser opp

Selvmord: Tabu å snakke om, eller tør vi nå?

 

Igjen: Alle mine tekster kan fritt deles og brukes.

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33

 

Ehh.. Øh.. ps!.. når det gjelder det med sponsefri…

Jeg hadde ikke tatt meg nær av henvendelser fra noen som ville meg noe godt… som feks et kjøkkenfirma som sier “hey Jim, vi ser du laget mat på et litt eldre kjøkken. Vi pusser det gjerne opp totalt om du skriver om prosessen daglig”. Sånne henvendelser er mer enn velkomne…

De 10 bud for medmenneskelighet

 

1 – Bry deg om og ikke med. Vi må slutte å anta og tro ting om mennesker. Vi må bry oss om de og ikke bry oss med de. Hva vet du egentlig om den som er syk omhandler nettopp dette. Det finnes altfor mange mennesker som forverrer situasjonen for den som sliter med sårende ubetenksomme kommentarer.

 

2 – Inkluder, ikke avvis. Dette er et problem som lett kan stoppes om barn lærer fra de er små at alle er like mye verdt uansett om de er fattig eller rik og samme hva slags hudfarge de har. Livet begynner å bli rått nok nå, det er på tide å bli kvitt disse problemene. Les feks “First Price Unger” som er et skrekkeksempel på dette.

 

3 – Smil til fremmede. Har du tenkt på at kanskje er det akkurat ditt smil til en du møter på gata, i butikken, i kassa, i skisporet, hvor som helst, som gjør at den personen kanskje får en dag mer livsgnist og da kanskje er en dag nærmere hjelpen som trengs?

 

4 – Vær høflig mot alle. Er det vanskelig å si ja takk, nei takk og i lige måte osv til personalet i butikken for eksempel? De er jo høflige mot kunder, vær høflig tilbake da vel. Det er vel ikke så vanskelig å si takk og smile?

 

5 – Stopp og hjelp. Ser du noen som åpenbart trenger hjelp, stopp. Det har blitt så ille nå at folk stopper jo ikke engang ved ulykker (selvopplevd “Vi var første bil ved ulykke”)

 

6 – Tør å spørre. Du har lov å spørre både kjente og ukjente “har du det bra” om du selv mener å se en forandring i deres væremåte etc. Det kan være ditt spørsmål som endelig får en slitende person til å åpne seg. Du kan være redningen.

 

7 – Inviter istedenfor ekskluder. Vi er i juletiden nå så dette er veldig synlig, men de som er alene er jo alene hele året. Hvorfor ikke begynne å tenke at “Hm.. vi har 8 plasser rundt bordet og er bare 6.. hvorfor ikke fylle opp, vi har mat nok”. Vet du at det er noen i bekjentskapskretsen som er alene, inviter de da vel. Nyttårsaften er første mulighet.

 

8 – Bidra til hverdagsglede. Det er ikke så vanskelig. Det kan være noe så enkelt som å plukke opp noe som andre mistet på gulvet/bakken. Det kan være noe så enkelt som å holde opp døren for de som kommer etter deg. Leste at en narkoman uten penger stod på toget og skulle hjem til jul og konduktøren istedenfor å kaste han av ønsket han god jul og god reise.. det er hverdagsglede det.. Eller det kan være noe så enkelt som å gi parkeringsbilletten din med tid igjen på til neste bil.

 

9 – Besøk noen du vet er alene. Stikk innom noen du ikke har sett på lenge, noen som kanskje før var veldig aktiv i venneflokken. Kanskje er ditt besøk det som redder tilværelsen. Vi har dessverre blitt et kaldere samfunn der knapt barn engang går på besøk uten avtale.

 

10 – Tenk deg om. Tenk deg om grundig før du gjør tingene du gjør. Ikke de helt vanlige tingene selvsagt, men ting som påvirker andre menneskers hverdag. Det er veldig mange som sliter i hverdagen med alt fra tidsklemma og økonomi til depresjon og selvmordstanker. Da kan dine ord og handlinger være det som enten redder tilværelsen eller faktisk sender noen over stupet. Tenk deg om.

Selvmord – tabu å snakke om? Eller tør vi nå?

Ari Behn tok sitt eget liv 1 juledag.

Forferdelig selvsagt, men dessverre også bare nok et tall på en statistikk vi ikke burde hatt særlig store tall på.

Vi fikk altså i går nyheten om at forfatter og kunstner Ari Behn hadde tatt sitt eget liv. Hvordan vites ikke, og strengt tatt trenger ikke det bli kjent offentlig heller. Familien gikk ut og informerte om dette og ber om ro for familien. Det synes jeg media skal respektere. Ikke grav i dette. Ikke spekuler i dette. Ari Behn har tydeligvis vært så langt nede at selvmord var -for han- en vei ut. Jævlig trist selvfølgelig. 3 barn har mistet pappaen sin. Trist som faen.

Dette med psykisk helse er noe regjering etter regjering så lenge jeg kan huske har lovet mer ressurser til i valgkamp etter valgkamp. Men når valget er slutt og vunnet virker det som de alle sammen bare har strøket posten i budsjettet og tenkt “dette får fastlegen ta seg av”.

Det er ingen hemmelighet at menn er overrepresentert i selvmordsstatistikker. Det er heller ingen hemmelighet at menn er meget dårlige til å gå til lege, langt mindre å gå til lege for å snakke om problemer for å få hjelp. Når man så i tillegg vet at norges helsevensens svar på mange problemer er å ta fra deg førerkortet..ja da er terskelen rimelig høy for å strekke ut handa og be om hjelp.

Facebook flommer over av statuser i dag med telefonnummere du kan ringe om du sliter. Det er vel og bra, men det betyr igjen at den som sliter må bryte en barriere og be om hjelp. Jeg tenker at noe langt mer viktig er at vi som samfunn prøver å få øya mer opp og prøve legge merke til om venner og bekjente ikke er seg selv, og samtidig tør å spørre “har du det bra?” “trenger du hjelp?”.

Det er synd å si det, men det må gjerne en kjendis til for at våre folkevalgte skal få opp øynene. Mer kjendis enn Ari Behn får du vel strengt tatt ikke. Kanskje kan alle de fine minneordene som nå florerer i alle landets aviser ikke bare være en trøst til hans familie og spesielt til barna, men kanskje kan alle de gode ordene vekke alle landets politiske partier til å ta psykisk helse skikkelig på alvor?

Som barn tror man at man kan identifisere skurker på hvordan de er kledd… de har jo stripete klær alle sammen. Dette lærer man jo etter hvert at ikke er tilfelle. På samme måte er det med alle som sliter psykisk. De ser ikke ut som om de sliter. De er ikke kledd på en spesiell måte. De er som deg og meg, men så har de noe inni seg som formørker tilværelsen. Det er der vi alle er så viktige. Vi må bry oss om og ikke med.

Les : Hva vet du egentlig om den som er syk?

Det finnes mange tanker og meninger om den/de som tar selvmord. De meningene synes jeg vi skal legge bort. De hjelper ingen. De bare gjør ting verre. Jeg tror ikke vi som er igjen har sjanse i havet til å sette oss inn i tankegangen en som er så desperat har. Det at de tenker “alle har det bedre uten meg” vet vi forekommer, men hvor mye de har vært igjennom før det og hva slags tanker de har før det er det få som vet noe om.

Det må bli mer legitimt å be om hjelp.

Profesjonell hjelp må styrkes i alle ledd, også i oppfølging.

…og skulle opposisjonsledere nå forsøke score billige poeng så bør vi alle si ifra.

 

Til slutt…

Se deg rundt. Har noen av vennene dine forandret seg? Oppfører de seg bare litt annerledes? Slutter de å være med på ting de gjorde før?

Da kan det hende du kan snu på et live med å spørre og bry deg.

Winter Classic nærmer seg. Kun 3 dager igjen.

Ringerike Geriatriks spisser formen inn mot lørdag 28 des klokka 18.00

Schjongshallen er stedet. Arenaen vil flomme over av rutine som langt overgår all ishockey som noen gang er spilt i samme hall.. vi snakker da selvsagt om alder og ikke om noe som helst annet.

Laget begynner å bli klart, på tross av enkelte som tydeligvis trenger fred og indre sinnsro før de kan besvare en enkelt sms om deltakelse eller ikke.. ja eller så må de konse skikkelig så de ikke sender meg sms’r som egentlig skulle til frua…. “sjokka-emoji + latter-emoji”..

Kampen begynner som skrevet over her klokka 18.00-ish.. ække så nøye, ingen etter oss, men vi tar sikte på å begynne 18.00. Så går det ingen sikringer hos dere med utpreget ocd på klokkeslett etc.

Kampen spilles over 3×20 min effektiv tid med oldboys-regler sånn cirka. Det betyr at rene taklinger og skikkelige slagskudd ikke er lov, men kamp om puck og løfte kølla i knehøyde for skudd er innafor. Geriatrikstroppen har alle sammen drevet med egentrening i julen for å være klare som nykokte egg til denne bataljen mot topp-trente pappaer-som-ikke-er-pappaer-alle-sammen, (hvert fall ikke som de vet om)som nå heter Hringariki Norsemen. Oldboys har løftet mye duggfrisk og julepapir for å holde bicepsen vedlike. Knebøy foran ovnen for å se om maten er ferdig samt 3 push-ups hver gang man tryna på glatta og ikke knakk lårhalsen.

Dette er en kamp på blodig alvor…vel minus blod da helst.. så da er det vel en kamp på alvor da.. Noe dommer(e) også skal ha med seg. Ingen utvisninger for skeiv pannelugg eller urent trav. Ingen utvisninger for å ta igjen for lite lommepenger osv. Halve Norsemen går det rykter om at droppa ribba og satt og knasket dverg-kålhuer (rosenkål) på julaften for å ikke legge på seg unødig.. det skal de ta igjen etter matchen.

 

Ringerike Geriatriks stiller (foreløpig) følgende lag:

Kenneth Egeli

Anders Eskeland, Tom Mosengen, Roy Landberg, Ulrich Falkeid, Jim Gallagher

Sondre Skar, Morten Dalen, Jarle S. Hansen, Henning Hansen, Runar Bækkevold

Christer Jordbru, Jacob Friestad, Trond W. Olsen, Steffen Tinholt, Terje Larsen

 

Hringariki Norsemen stiller følgende lag:

vet ikke.. spiller ikke på det laget.

 

Det norske helsevesen trenger en oppstrammer

Er det riktig at skattebetalere skal pådra seg gjeld fordi man ikke blir trodd på?

Det er tid for litt refleksjon. Det blir gjerne det 1 juledags morgen. Denne morgenen gikk tankene mine til konas kamp med og mot det norske helsevesen. Det å komme til fastlegen når vi trenger det er null problem, det er når man trenger mer at det norske helsevesen sliter.

Jeg har en kone som er lærer. Hun er stolt av jobben sin. Hun gjør den med glede og vil være mest mulig tilstede for elevene sine og arbeidsplassen sin. Kona var dessverre ute for en ulykke i august 2018. Det var en rideulykke, men kunne like gjerne vært en bilulykke. Hun falt av hest og fikk 2 brudd i ryggen, brudd i skulderbladet samt 8 ribbein brukket ett eller flere steder. I ettertid skulle vi nesten ønsket at det var en bilulykke, for du virker som om helsenorge er mer troende på en som har kollidert kontra hatt en “fritidsulykke”.

Ulykken kan du/dere lese om ved å klikke HER

Det ble mange måneder med rekonvalesens, mye smerter, mye vanskeligheter, men til slutt var kona på beina igjen. Men, hun var ikke frisk. Hun hadde store smerter i skulderen. Smerter hun i det lange løp ikke kunne leve med.

Her er en liten sak hun selv skrev på Facbook:

***Føljetongen ødelagt skulder etter ulykke. Ultralyd to ganger viser tydelig skade/ruptur i labrum, MR viser bare hevelse. Operasjon (artroskopi) er eneste utvei…men… Det offentlige vil ikke gå inn med artroskopi uten «bevis» i form av MR-bilder, ul er ikke godt nok. Så hva gjør jeg da? Joda, går privat, betaler 50.000,- selv for operasjon, og sparer det offentlige for månedsvis med sykemelding, piller i alle former og farger, og til slutt uføretrygd..!! Fordi jeg VIL jobbe og fungere!! VÆRSÅGOD!!***

Vi er en småbarnsfamilie. Vi hadde ikke egentlig en sånn sum å bruke. Men, må man så må man, det går jo ikke an å gå rundt med så store smerter i skulderen. Så da ble det gjeld. Skulderen til kona er bra igjen nå. Operert privat, betalt selv. Er det noen som vet hvor vi kan sende regningen?

 

Kjære helseministeren og dere andre politikere:

Er det virkelig slik det skal være? At de med midler skal bare kunne kjøpe seg frem mens vi “vanlige folk” skal vente 16 uker på henvisning, 16 uker på time, 16 uker på kontroll og så endelig få mulighet til å bruke fritt sykehusvalg etter denne ventingen? Hvis det offentlige da “godkjenner” at du har vondt.

Hvor, kjære helseminister, er logikken i at staten Norge heller lar folk gå sykemeldte og motta flere hundre tusen i sykepenger istedenfor å, da behandling er bestemt, la pasient velge mellom privat/offentlig og prislappen satt av det offentlige bare fulgte med.

Les også: Hva vet du egentlig om den som er syk?

Da ville folk få behandling “av det offentlige”..men ved hjelp av det private. Istedenfor 300 tusen i sykepenger på grunn av venting ett helt år ville staten betalt 40 tusen pluss rekonvalesensen, som jo kommer uansett. Mye billigere for Norge, mye billigere for skattebetalere, mye billigere for alle… men fremfor alt; Mye bedre behandling av mennesker!!!

Er det riktig at skattebetalere skal pådra seg gjeld fordi helsevesenet ikke godtar de smertene du har?

Er det riktig at leger ikke godtar smerter/diagnoser andre leger stiller, der pasient har gått privat for å undersøke mer grundig enn legene selv vil?

Burde man ikke enkelt kunne få refundert pengene man brukte privat om den operasjonen man betalte for faktisk var det som skulle til for å bli frisk og arbeidsfør?

Nåvel..

Jeg har dessverre ikke noe tro på at noen av de politiske partier kommer til å “ta tak i” (som de ynder å si) dette fordi dette er et Ola Nordmann problem. Dette er et problem vi vanlige folk sliter med, og da er det normalt ikke så veldig nøye for eliten på politikertoppen. Opposisjonen vil jo sogar tilbake til det gamle systemet med bare offentlige opplegg…som jo vil gjøre køene enda lengre… som jo gjør det enda viktigere å ha økonomi til å kjøpe seg frem i køen.

En helt vanlig manns mening om NAV-skandalen

Politikere; Slik tar dere nå ansvar.

Saken, hvis det finnes noen som ikke har fått med seg dette, gjelder altså personer som har mottatt sykepenger, arbeidsavklaringspenger eller pleiepenger mens de har oppholdt seg i andre land i EØS-området. NAV stilte krav om at mottakere av disse ytelsene måtte oppholde seg på norsk jord. Dette har man jo da funnet ut i senere tid at var i strid med EØS-avtalen som slår fast at alle kan bevege seg fritt innenfor EØS-området. Alle , dvs Stortinget, domstolene, og en rekke avdelinger i forvaltningen har tatt feil i denne saken.

Man tror nå at reglene har vært tolket feil siden 2012 og lurer på om det sogar er blitt gjort feil helt siden 1994.

Politikere er jo ikke politikere om det ikke i ettertid av dette har fremkommet masse svada, beskyldninger hit og dit, krav om handling, krav om gransking, krav om “ta ansvar og gå”, etc. Det nedsettes et granskingsutvalg som skal se på hvem som har gjort feil etc… Det er nå greit nok, det er sånn politikere gjør. Nå skal det brukes masse penger på å finne ut akkurat hvem som har ansvaret… MEN;

Hva med de dette har gått utover?

Hva med først sørge for at folk som har blitt rammet får oppreisning?

Hva med først innrømme uten svada og bortforklaringsprat at “jo, her har vi driti oss skikkelig ut”. Dette er så enkelt som at her har dere ikke engang skjønt reglene selv…og så straffer dere folk som heller ikke har skjønt de samme reglene. Når det så også viser seg at temaet har blitt varslet ved flere anledninger bør alle, absolutt alle i Storting, domstoler og byråkratiet legge seg flate og bare beklage.

 

Min mening:

Slik tar dere ansvar politikere og byråkrater:

-legg vekk politiske scoringer for en stund

-identifiser alle som siden 2012 har blitt rammet økonomisk

-identifiser alle som siden 2012 har blitt rammet med bøter/fengsel

-de som fikk bøter, betal tilbake

-de som fikk bøter/fengsel, betal tilbake + en oppreisning for tapt arbeidsfortjeneste

-gjør opp for dere, det er bare rett og rimelig.

-så setter dere en strek nå og begynner på nytt.

 

Det at man kan lese i ettertid av denne avsløringen at det jobbes med å finne ut hvordan man kan slippe å betale tilbake eller opprettholde straffer som er gitt er bare skammelig. Saken er enkel: Norge har tolket regler feil og straffet folk med hjemmel i den tolkningen.

Rydd opp.

Husk Erik Bye sine ord;

«Politikerne er folkets tjenere. Det er visst noen av dem som har glemt det.»

Follow