Det er på tide å oppsummere 2019

Hva har egentlig 2019 gitt oss?

Som alle andre oppsummerer jeg året.

Hva har vi fått?

Jo, en mengde mennesker har forsøkt å pådytte oss all slags skam.

Matskam, drikkeskam, flyskam, reiseskam, bilskam, ferieskam, kjøttskam… rett og slett skam i hue og ræva.

Til alle dere har jeg bare en ting å si:

Drit og dra!

 

Til alle dere andre:

Godt nytt år!!

Stavanger entrer 2020 som serieleder, Grüner mer eller mindre håpløst fortapt

Romjulshockeyen er unnagjort

Stavanger sikret seg mandag en sluttspillsplass. Selv om de taper alle de resterende kampene sine kan de ikke tas igjen av Manglerud og Grüner.

Men først, søndagens kamp:

Narvik – Grüner 5-2 (1-1,1-1,3-0) skudd 32-39

Narvik befestet sin rangering som det beste av de nyopprykkede lagene med å slå Grüner i begge oppgjørene i Narvik denne romjulen. 2 målmessig jevne perioder før man setter 3 ubesvarte i tredje og dermed 5-2. At BB for Narvik i begge kampene burde vært Partanen kan man ikke komme utenom. Han er høyt og lavt og er hovednøkkelen til at Narvik ligger på en foreløpig trygg 8 plass på tabellen. Før kveldens runde er Narvik hele 13 poeng foran Manglerud Star på 9 plass.

 

Mandagens 4 kamper:

Stjernen – Sparta 9-3 (2-1,1-1,6-1) skudd 25-20

Manglerud Star – Stavanger 1-4 (1-2,0-2,0-0) skudd 25-33

Lillehammer – Storhamar 1-4 (0-3,0-0,1-1) skudd 33-30

Frisk Asker – Vålerenga 4-0 (2-0,2-0,0-0) skudd 28-28

 

En runde med litt av hvert i dag og. Stjernen – Sparta ble en kamp jeg fulgte med etter hvert.. scrollet meg gjennom halvannen periode og fulgte mer eller mindre resten. Morsomt klassemål i undertall av Langdalen/Heier. Sparta ga mer og mer opp etter hvert som måla rant inn, men det må svi med 9-3 i østfold-derby. Lurer fortsatt litt på om det er en ny regel ute og går når man mister hjelmen? Det så jo på tv hvert fall ut som han mista hjelm, snudde og skatet til boks… Noen som kan opplyse om noe annet skjedde? At spillere får 10-minuttere for munnbruk er sånn hockeyen har blitt.. førstereaksjon ok, mer japping = minutter.

Manglerud Star -Stavanger den jeg fulgte minst med. MS tar ledelsen men etter det er det bare Stavanger som setter pucker. Laaaaaaang pause mellom andre og tredje pga noe med isen. Gjorde ikke noe fra eller til.

Lillehammer – Storhamar var kampen jeg begynte se på. Storhamar kjørte og kjørte og gikk til pause med 0-3. Da begynte jeg se etter noe annet for den ledelsen antok jeg Storhamar aldri kom til å gi fra seg. Det gjorde de heller ikke, men det ble ikke spesielt med mål etter dette heller..så var greit å se en annen match etter første.

Frisk Asker – Vålerenga endte altså 4-0 på tross av likt antall tellende skudd. Et par klassemål i PP var morsomme å se på. Dessverre er det jeg husker best fra denne kampen Dahlbergs “død”…

Bunnstriden:

Som flere andre har påpekt er ikke toppen så veldig spennende for tiden. Stavanger leder med 14 poeng og jeg ser ikke noe tegn til at de skal gi fra seg den ledelsen. Mer spennende i bunn, spesifikt mer spennende om Manglerud klarer å hente opp Narvik. Manglerud og Narvik møtes i Oslo 4 januar. Ikke spesielt vanskelig å skjønne at den matchen er hyperviktig for begge lag. Med seier MS vil avstanden bare være 10 poeng (og MS en kamp mindre) men med Narvikseier vil avstanden være 16 poeng.

Narvik har igjen 16 kamper, MS har igjen 17. Avstanden i dag er 13 poeng. Hvilket betyr at MS må vinne 5 kamper mer enn Narvik på de kamper som gjenstår. Narvik og Manglerud skal møtes 3 ganger til denne sesongen. Den aller siste seriekampen for begge lag er nettopp en av disse kampene… 7 mars i Oslo. DET kan bli litt av en rysare om Manglerud har klart hente opp poeng.

Grüner er nok håpløst fortapt i bunn. 10 poeng på 28 kamper tilsier ikke at de skal klare 30 poeng på de 17 siste kamper for å berge sluttspillsplass.

 

Tabellen, og hva kan lagene oppnå?

(en lek med tall der alle lag vinner sine siste kamper og får 3 poeng)

 

Stavanger, 28 kamper, 75 poeng, kan max oppnå 126 poeng

Storhamar, 28 kamper, 61 poeng, kan max oppnå 112 poeng

Lillehammer, 29 kamper, 51 poeng, kan max oppnå 99 poeng

Frisk Asker, 28 kamper, 47 poeng, kan max oppnå 98 poeng

Vålerenga, 28 kamper, 42 poeng, kan max oppnå 93 poeng

Stjernen, 28 kamper, 40 poeng, kan max oppnå 91 poeng

Sparta, 28 kamper, 38 poeng, kan max oppnå 89 poeng

Narvik, 29 kamper, 33 poeng, kan max oppnå 81 poeng

Manglerud, 28 kamper, 20 poeng, kan max oppnå 71 poeng

Grüner, 28 kamper, 10 poeng, kan max oppnå 61 poeng

 

-ingen er teoretisk klar som vinner av serien

-Manglerud og Gruner kan ikke vinne serien

-ingen er teoretisk klar som en av topp4

-Stavanger er teoretisk klar som en av topp8

-ingen er teoretisk klar for nedrykkskvalifisering

 

Godt Nytt År alle sammen!

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Jo, du kan faktisk være glad i dyr, og være kjøttspiser.

Vegetarianere og veganere med håpløse uttalelser

“Ææææsj… har du kjøttpålegg på brødskiva, er du ikke glad i dyr?”

Dette var en uttalelse i et klasserom fullt av elever. En liten klikk jenter som var tydelig påvirket av veggis-jippoen og samtidig følte at de skulle ha lov å kritisere andre sin mat. De ble kjapt stoppet av lærer og forklart en ting eller to om valg man gjør her i livet som ikke nødvendigvis skal tvinges på andre, samt det å vise respekt for andre mennesker.

Det er ikke første gang man hører sånt heller. Det er vel knapt noen andre som er så glad i å kritisere andre mennesker som det veg-folk er. De har ingen skrupler med å kommentere andres mat og matvalg. Man kan jo lure på hvor lang tid det det tar før man i de hippeste steder i storbyer opplever at barn blir mobbet fordi de har salami på brødskiva i matpakka på skolen.

Det er nå så kult å være veganer at hipsterne på Grünerløkka ser ut som besteborgere med busserull, bukseseler og vannkjemmet hår.  Den ene etter den andre kjendisen står frem som veganer. Det er selvfølgelig “helt ut” å bare være vegetarianer, og det prates så varmt om denne livsstilen at man skulle tro verden ville bli reddet på en halvtime bare alle slutter å sette tenna i speilegg, biff eller en burger. Det er ikke måte på hvor flott dette er og hvor håpløse alle vi andre er.

Men, vi har et problem.

Hvis den oppvoksende generasjon med veganerforeldre blir indoktrinert til å tro at alle som spiser kjøtt ikke er glad i dyr, da er vi på ville veier.

Det er skremselspropaganda på lik linje med undergangspropagandaen miljøbevegelsen og miljøpolitikere driver med.

Hvis du innbarka veganer på noe tidspunkt har ment at de som spiser kjøtt ikke er glad i dyr eller ikke liker dyrevelferd… da kan du faktisk ta deg ei bolle.

Sier du i tillegg sånt til ungene dine eller andre… ja da er du med på å skape mobbing.

 

 

 

Carlsen er en fjott, sjakk ække sport og VAR er bra!

Sorry, det måtte sies.

Er det noe jeg begynner å bli rimelig drittlei av nå så er det medias elleville følging av Magnus Carlsen og hans til tider ufattelige barnslige smålige oppførsel. Uttalelser som ingen andre ville kommet unna med er liksom godtatt fordi han er så god til å spille sjakk. Oppførsel ved uttak til dopingkontroll hinsides noen andre utøveres reaksjoner på det samme skal bare godtas og aksepteres fordi han er Magnus Carlsen. Tenk om noen av langrennsfolka/fotballspillerne/håndballspillerne/ishockeyspillerne hadde reagert sånn.. da ville det bli ramaskrik og fete overskrifter om “er det noen ugler i mosen”.. men ikke når brettspill-utøver Carlsen gjør det… da er det godtatt og skal bortforklares av alt og alle… fordi han er sliten OG det tar en time eller to å bli tissatrengt.

Jeg må dessverre skuffe alle fans av Magnus Carlsen, men jeg synes ikke han hører hjemme på ei liste av idrettsutøvere. Han driver med brettspill. Han sitter putt stille og flytter brikker på et brett. Han triller ikke terning engang. Den eneste trimmen han får er når han flytter armen fra brett til klokka og tilbake. Det at man får et par tenkesvettedråper i panna og blir klam mellom rompeballene av all sittingen gjør det ikke til idrett.

Oppvarming. Gjør man det i sjakk? Setter man seg ned og flytter en bonde frem og tilbake? A2-A4-A2.. A2-A3-A2-A4-A2… Flytter man andre brikker? Hesten, to frem og en til siden? Varmer man opp klokkebevegelsen? Okay, ti ganger frem og til siden, siste fem med bondeflytting imellom så er du klar.

Skader, får man skader i sjakk? “Ai ai ai… der gikk han i bakken…det ser ut som strekk på hjernen”…du hører jo ikke sånt når det spilles sjakk. Har noen noensinne hørt om en spiller som ikke spiller sjakk fordi han har sjakk-albue? Gnagsår på klokkefingertuppen? Forfall på grunn av øm høyre rompeball?

Treningssamling, høydetrening, driver man med sånt i sjakk? Reiser en sjakk-klubb til et hotell i syden et sted for å spille sjakk i varmen? Jeg skal på ingen måte ta fra Carlsen og andre sjakkspillere at de er gode til å spille sjakk. Men er det idrett? Jeg synes ikke det. Det hjelper ikke at all verdens forbund sier noe annet.

 

Fotball og VAR

Seriøst folkens. Videodømming er en god ting. Da blir det rettferdig og riktig. Jeg har aldri sett så mye sutring og diskusjoner som etter fotballkamper der VAR er benyttet.

“sjarmen er borte”… Hva slags sjarme? At man kunne jukse seg til mål? At man kunne jukse seg til straffe? At man kunne komme unna med dritt og vinne?

Fotballen bør lære av hockey. Videodømming er noe alle godtar og går videre etter. Joda, det diskuteres en og annen situasjon der og, men ikke til de grader som i fotball.

Er det offside så er det offside… at fotballen aldri ser ut til å bli enige om hvilken kroppsdel som skal telle er fotballens problem, ikke VAR…

 

#sjakk #sport #idrett #spill #brettspill #ishockey #2hockey #ski #langrenn #sykkel

 

Get-ligaen: 5 av 10 romjulskamper unnagjort

5 kamper med mål og situasjoner

Det gikk ikke helt som tippet i de 5 første. Storhamar, Stavanger og Narvik vant som tippet, mens Sparta og Vålerenga ikke innfridde.

Sparta – Stjernen 1-2 (0-0,1-2,0-0) skudd 34-28

Storhamar – Lillehammer 5-2 (1-1,1-0,3-1) skudd 35-30

Vålerenga – Frisk Asker 0-3 (0-0,0-1,0-2) skudd 17-20

Stavanger – Manglerud Star 6-1 (1-0,4-1,1-0) skudd 36-17

Narvik – Grüner 2-1 (0-0,1-0,1-1) skudd 23-34

Har ikke sett hele kamper men “spolet” meg gjennom og sett alle målene + et par-tre av situasjonene. Annulering på Hamar der Salsten dytter inn puck er riktig siden dommer har blåst. Sånne situasjoner med for tidlig/for sein blåsing skjer stadig vekk så det må man bare leve med. Annuleringen i Furuset Forum er like klar riktig, som utvisningen på Larrivee er feil. Skøyta til Vålerengaspilleren er inn i det blå og i kontakt med målvakt, og da sier vel de skjerpede regler for goalie interference at det ikke skal godkjennes mål. 5 + video på Larrivee blir gitt etter at LD rapporterer til HD. Bildene viser, for meg, en krystallklar vanlig takling som bedømmes feil av LD. Utvisningen står oppført som 5+20 (liten disp) i systemet så da er det vel “good to go” for Larrivee neste match, dvs ingen match eller soning. Synd at den ble tatt i det hele tatt. Her burde dommere ikke dømt og heller bedt Disu se på den i ettertid. Mente man da at det var noe så kunne de tatt det. Sånn, kampene ferdig, nye matcher i dag og i morgen.

Som et lite apropos: Det er faktisk slik det skal gjøres om LD mener det skal dømmes. LD må vente til første stopp i spillet før rapport til HD skal gjøres. Det spiller ingen rolle om det tar 12 sekunder eller 4 minutter. (slik jeg kjenner regelen).

 

I dag spilles:

14.00 Narvik – Grüner

 

Mandag spilles:

18.30 Stjernen – Sparta

18.30 Manglerud Star – Stavanger

18.30 Lillehammer – Storhamar

19.00 Frisk Asker – Vålerenga

 

Tabellen, og hva kan lagene oppnå?

(en lek med tall der alle lag vinner sine siste kamper og får 3 poeng)

 

Stavanger, 27 kamper, 72 poeng, kan max oppnå 126 poeng

Storhamar, 27 kamper, 58 poeng, kan max oppnå 112 poeng

Lillehammer, 28 kamper, 51 poeng, kan max oppnå 102 poeng

Frisk Asker, 27 kamper, 44 poeng, kan max oppnå 98 poeng

Vålerenga, 27 kamper, 42 poeng, kan max oppnå 96 poeng

Sparta, 27 kamper, 38 poeng, kan max oppnå 92 poeng

Stjernen, 27 kamper, 37 poeng, kan max oppnå 91 poeng

Narvik, 28 kamper, 30 poeng, kan max oppnå 81 poeng

Manglerud, 27 kamper, 20 poeng, kan max oppnå 74 poeng

Grüner, 27 kamper, 10 poeng, kan max oppnå 64 poeng

 

-ingen er teoretisk klar som vinner av serien

-Gruner kan ikke vinne serien

-ingen er teoretisk klar som en av topp4

-ingen er teoretisk klar som en av topp8

-ingen er teoretisk klar for nedrykkskvalifisering

 

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Winter Classic: Geriatriks – Norsemen 7-0 (3-0,1-0,3-0)

Vinteres vakreste eventyr skjedde i Schjongshallen i går. Og neida, vinterens vakreste eventyr er fortsatt ikke da Jarle Ååååååå Skotte Hansen står og tørker seg sensuelt med et litt for lite håndkle etter dusjen.. vinterens vakreste eventyr er kampen mellom “pappalaget” og de stadig aldrende menn på oldboyslaget.

Ringerike Geriatriks

Hringariki Norsemen

…. hva skal Jarle sjekke her…

….se så fort Hansen går…

…ploging på Dalen

 

…brannvesenet på vakt.. hett spill

 

Kampen slutt og alle omtrent like blide…

Tusen takk til alle som hjalp til rundt kampen

Jeg tar det for gitt at det blir flere av disse 🙂

Dagen er kommet: Geriatriks mot Norsemen

Winter Classic 2019

Schjongshallen klokka 18.00… med feeet intro !

Skøyter er slipt (for man sliper jo ikke rett før match) så kvasse at sjefskokker står og sikler etter å få bruke de til å kappe ingredienser til waldorfsalaten sin. Køller er tapet så stramt at selv Åse Kleveland sin gode gamle hestehale ser slappere ut enn teknisk tjeneste i Ringerike Kommune. Utstyret (hockeyutstyret da grisejenter) er sett over og sydd/lappet/pusset så ikke en eneste hundredel med fart skal gå tapt (vi snakker jo egentlig sekunder…men det høres ikke så gromt ut). Duggfrisken er innkjøpt og står på kjølern (dvs inne i hallen) og vipps’n er klar for betaling av dommer + henting av pizza etter match.

Klokka 18.00 droppes altså pucken i den andre offisielle Winter Classic mellom Ringerike Geriatriks og Hringariki Norsemen. Lagene består begge av spillere som har spilt mye og lite, så i denne kampen kan du faktisk stå på tribunen og melde: “det der kunne jeg gjort bedre sjæl”.. og kunne stå inne for uttalelsen.

 

Norsemen stiller følgende:

Thea Andreassen

Jørgen Dahl, Mats Nyhus, Henning Røste, Terje Tangen og Roy Petter Brenden

Steffen Nøkleby-Karlsrud, Mats Bråten, Magnus Krydsby, Morten Ask og Tommy Wiik

Andreas Birath, Helge Antonsen, Eirik Lien, Odd Ødegaard og Sven Thoresen.

 

Geriatriks stiller følgende:

Kenneth Egeli

Anders Eskeland, Tom Mosengen, Roy Landberg, Ulrich Falkeid og Jim Gallagher

Sondre Skar, Morten Dalen, Jarle Skotte Hansen, Henning Hansen og Runar Bækkevold

Christer Jordbru, Jacob Friestad, Trond Werner Olsen, Steffen Tinholt og Terje Larsen.

 

Det er duket for oppgjør nummer 3 mellom “pappagruppa” som ikke bare er pappaer lenger og oldboyslaget til Ringerike.

Julaften og hele stressoramaet er unnagjort. Vomma er strukket nær sagt til bristepunktet av ribbe, kalkun, pinnekjøtt og grandiosa og det er på tide å sette alle våre fantastiske smekre kropper i bevegelse igjen.

Det får ikke hjelpe at knehaser, bilringer og sæggeræver kommer til å skrike i panikk, samt at en eim av svett ribbe kommer til å bre seg ut i hele hallen. Nå skal det spilles kamp og svettes julemat.

 

Det spilles etter følgende regler: 

Slagskudd er ikke lov i det hele tatt, heller ikke alene med målvakt.

(med slagskudd menes løfte kølla i taket for skudd, knehøyde er innafor)

Taklinger: Kroppskontakt og kamp om puck er lov. “grusing” lar vi være.

Vi spiller med hybrid-icing.

Det spilles 3 x 20 effektiv tid, så vanlige utvisningstider gjelder.

Min ikke-sportslige årskavalkade 2019

12 innlegg om alt og alle, men ikke hockey, og absolutt sponsefri.

Det er ikke til å stikke under en stol at det er mest hockey det handler om i denne bloggen, men den har også en overskrift som heter “om alt og alle”. Jeg er ganske fornøyd med at jeg har meninger og klarer sette de “på papir” slik at mannen i gata også noen ganger høres.

Videre er jeg ganske fornøyd med at jeg innimellom faktisk klarer treffe noe hos lesere som gjør at det skaper engasjement i hele Norge.

For alle de som leser som ikke vet hvem jeg er: Jeg heter Jim, er 49 (blir 50 i august), jobber i Spenncon (konstruksjon) på 26 året, er gift, har barn, katter, hest, hus, biler, gjeld, spiller ishockey for/på Ringerike på 41 året på rad og spiller golf (når jeg rekker) med ca 13 i hcp.

Jeg legger ikke skjul på at det er kjempemorsomt å se seg selv på topplisten slik jeg gjorde nå i Desember, men det er ikke målet med skrivingen i seg selv. Målet er å bidra i samfunnet og kanskje være med på å forandre meninger om enkeltsaker rundt omkring… og kanskje være litt “bikkje” i tillegg.

Alle mine tekster her og de du ellers måtte finne er frie til å deles og brukes.

 

Januar

Kan du abortere en så kan du abortere to.

Februar

Hypokondernes egen reality-tv…i beste sendetid

Mars

Hva er det Sophie Elise og likesinnede ikke skjønner?

April

Syklister til besvær i trafikken

Mai

Automat1: Dette var bullshit fra ende til annen

Juni

Shit; Jeg skulle jo ha sommerkroppen 2019

Juli

Glem klimakrise og fattigdom. Vi har et større problem: Pølsebrød

August

Vi trenger et nasjonalt fantasi-løft for barn

September

Fy faen Oslo… Gratulerer

Oktober

Hei Gamling: Her er en gulrot, takk for at du bygde landet

November

Lærer som diskriminerer gutter

Nei, du får ikke 70 tusen pr fosterbarn

Desember

Fy faen foreldre: First Price Unger..

Barneoppdragelse – Færre mobbere som vokser opp

Selvmord: Tabu å snakke om, eller tør vi nå?

 

Igjen: Alle mine tekster kan fritt deles og brukes.

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33

 

Ehh.. Øh.. ps!.. når det gjelder det med sponsefri…

Jeg hadde ikke tatt meg nær av henvendelser fra noen som ville meg noe godt… som feks et kjøkkenfirma som sier “hey Jim, vi ser du laget mat på et litt eldre kjøkken. Vi pusser det gjerne opp totalt om du skriver om prosessen daglig”. Sånne henvendelser er mer enn velkomne…

En titt på Ringerike 2019.. og hva må skje i 2020

Kan i det hele tatt 2019-2020 ende med kval for Get?

Vel, min umiddelbare tanke er selvsagt nei. Det går ikke. Det kan det ikke. Dette fordi Lørenskog og Comet virker altfor stabile i resultatene sine. Men, man skal aldri gi opp, en dupp kan komme på ett eller begge lagene. Det har skjedd før og det kan skje igjen. Uansett må og skal målet til Ringerike være å glemme høstens poengfangst og ha en krystallklar tanke og målsetting: Vinne resten av kampene. (man har jo selvsagt alltid det målet, men nå er det ryggen mot veggen og kun en vei å gå)

 

Status pr nå:

Ringerike ligger på fjerdeplass 14 poeng bak Comet og 13 poeng bak Lørenskog.

Ringerike har spilt 23 kamper, Comet 23 og Lørenskog.

(Nidaros har 27 kamper og ligger 3 poeng foran Ringerike. Tar ikke med Nidaros videre i skrivingen da det kun er topp2 som er målet.)

Ringerike har vunnet 15 kamper, 14 i ordinær tid og 1 på straffer.

Ringerike har tapt 8 kamper, 6 i ordinær tid, 1 på sudden og 1 på straffer.

Ringerike har scoret 103 og sluppet inn 57 (snitt = 4,47 og 2,48)

Ringerike har 873 tellende skudd på mål (snitt = 40 skudd pr kamp)

Ser man seg blind på tall så ser man jo at “hei, 4,47 mål forover er jo ikke så gærent det sett opp mot 2,48 bakover”.. problemet er jo bare at disse tallene ikke oppnås mot Comet og Lørenskog. Mot Lørenskog har Ringerike 10-11 på 4 kamper (Ringerike putta 4+4 i de to første) og mot Comet er tallet 6-12 i Comets favør på 3 kamper.

Dette betyr jo kort og godt at man faller litt igjennom når man møter de beste lagene. Kamper som jo nettopp “stjernene” på laget må skinne litt ekstra og ikke bli borte. Det er dessverre det som har skjedd for Ringerike mot hhv Comet og Lørenskog. Hva grunnen er til dette er ikke godt å si, men i de 1 + 2 kampene som er igjen mot Lørenskog og Comet bør helst topp-gutta gå foran med hjertet utenpå drakta, ete pucker slik som grinderne, backchecke som om livet stod på spill og smelle på som om motstanderne skal gjennom vantet. Det er kort og godt ikke bra nok å svinge unna en back som står i rundvant med puck. Han skal smelles på så han ikke gjør det igjen. Det bryter roen i spillet og skaffer fordel Ringerike og ikke fordel motstander som nå.

 

Hva med produseringen?

Ringerikes topp 3 poeng: Naenfeldt 33, Söderberg 30 og Ryttar 28

Ringerikes topp 3 mål: Eriksson 15, Jenssen 13 og Söderberg/Parks 11

Ringerikes topp 3 assist: Ryttar 24, Naenfeldt 23 og Söderberg 19

Ringerikes topp 3 utvisning: Parks 65min, Ryttar 42min og Fuglesang 36min

Ringerike har 7 mann over 20 poeng. Comet har 8 og Lørenskog har 4.

 

16 av Ringerikes 103 mål har kommet mot topp 2 på 7 kamper

50 av Ringerikes 103 mål har kommet mot bunn 3 på 8 kamper

Enkelt og greit betyr det at man bøtter inn mot de dårligste lagene men sliter veldig mot de bedre. Tar man med Gjøvik også i statistikken ville tallet vært 70 mål på 12 kamper mot bunn 4.

 

Kan Ringerike ta igjen topp 2?

Hvilke lag har de respektive igjen?

Comet: Gjø,Gjø,Gjø,Tøn,Tøn,Nid,Nid,Fur,Gjø,Fur,Hau,H/L,Rin,Rin,Lør,Hau,Hau

Lørenskog:Fur,Fur,Fur,Hau,Hau,H/L,H/L,Gjø,Nid,Nid,Gjø,Gjø,Rin,Tøn,Tøn,Com

Ringerike:Tøn,Nid,Tøn,Tøn,Nid,Nid,H/L,Hau,H/L,Hau,Hau,Lør,Com,Com,Fur,Fur,Gjø

 

Det er ikke godt å si hvem som skal snuble hvor her for at Ringerike skal få muligheten til å ende i kval på grunnlag av seriespillet og ikke en eller annen styre- eller treneravgjørelse.

Sånn ved første øyekast ser man jo at Lørenskog skal ut i 5 stk derby-oppgjør mot Furuset og Hasle-Løren. Tabellmessig skulle man ikke tro det var sjanse i havet her, men disse oppgjørene lever sitt eget liv de til tider. Comet har igjen 3 ganger Haugesund, dessverre helt på tampen så plassen kan allerede være sikret, men man kan jo håpe Nidaros steller istand litt trøbbel for Comet . Gjøvik i 4 oppgjør kan og by på spenning.

Ringerike, som sagt tidligere: vinn alle kampene.

jaja..

Ringerike starter opp igjen 4 januar klokka 15.00 hjemme mot Tønsberg.

 

Men fortvil ikke..

I morgen klokka 18.00 = Winter Classic

Ringerike Geriatriks mot Hringariki Norsemen.

Alt om den : HER

 

og siden ting har skjedd: Selvmord, tabu? eller tør vi snakke om det nå?

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Get: back to back “tippekupongen” for romjulen

Det skal spilles 10 kamper i romjulen i Get-ligaen.

Hva er vel da bedre enn å ha en uhøytidelig tippekonkurranse.

Lørdag 16.00 Sparta – Stjernen = H (e.sd)

Lørdag 16.00 Storhamar – Lillehammer = H

Lørdag 16.00 Vålerenga – Frisk Asker = H (e.sd)

Lørdag 16.00 Stavanger – Manglerud Star = H

Lørdag 16.00 Narvik – Grüner = H

Søndag 14.00 Narvik – Grüner = H (e.sd)

Mandag 18.30 Stjernen – Sparta = H

Mandag 18.30 Manglerud Star – Stavanger = B

Mandag 18.30 Lillehammer – Storhamar = B (e.sd)

Mandag 19.00 Frisk Asker – Vålerenga = H

 

Sånn. Treffer sikkert på noen. Tenker at de i utgangspunktet sikreste poengene går til Stavanger, men at de også må passe seg for Booth-effekten. Det bør også bli en overvekt av poeng som blir igjen i Narvik, men Grüner spiller ikke egentlig så verst, det bare renner inn litt for mye.. stoppes det kan de dra med seg poeng hjem. Storhamar/Lillehammer oppgjørene blir spennende. Jeg tipper i fordel Storhamar denne gang..men kan fort vekk ha tatt skikkelig feil pga lokalderby-intensiteten. i Østfold tipper jeg to borteseire og da ganske grei deling av poengene i en 4/2 deling. Sparta med veldig ungt lokalt mannskap møter Stjernen som begynner få spillet til å sitte. Vålerenga/Frisk matchene ser jeg som pip åpne men tipper Frisk drar det lengste strået mot et Vålerenga med lite folk. Har Vålerenga fått tilbake noen kan det fort vekk skje at jeg har helbom her og burde tippet 6 poeng Vålerenga.

 

Tabellen, og hva kan lagene oppnå?

(en lek med tall der alle lag vinner sine siste kamper og får 3 poeng)

 

Stavanger, 26 kamper, 69 poeng, kan max oppnå 126 poeng

Storhamar, 26 kamper, 55 poeng, kan max oppnå 112 poeng

Lillehammer, 27 kamper, 51 poeng, kan max oppnå 105 poeng

Vålerenga, 26 kamper, 42 poeng, kan max oppnå 99 poeng

Frisk Asker, 26 kamper, 41 poeng, kan max oppnå 98 poeng

Sparta, 26 kamper, 38 poeng, kan max oppnå 95 poeng

Stjernen, 26 kamper, 34 poeng, kan max oppnå 91 poeng

Narvik, 27 kamper, 27 poeng, kan max oppnå 81 poeng

Manglerud, 26 kamper, 20 poeng, kan max oppnå 77 poeng

Grüner, 26 kamper, 10 poeng, kan max oppnå 67 poeng

 

-ingen er teoretisk klar som vinner av serien

-Gruner kan ikke vinne serien

-ingen er teoretisk klar som en av topp4

-ingen er teoretisk klar for nedrykkskvalifisering

 

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey