10 brudd og en bursdag

Og ikke var det fest på lokalet heller.

Det ble en helg ingen av oss forventet helgen den 24 og 25 august. Fredag 24 august feiret vi vår bryllupsdag og idet det klokka tikker over midnatt glir vi rett over i undertegnedes bursdag, forøvrig den 48 i rekken.

Det ble godt og sent den 24 august, men alle var oppe og ikke gråt relativt tidlig den 25 uansett. Vel, alle og alle fru Blom, den sedvanlige gaveoverrekkelsen måtte tas rundt klokka 12 for tidligere enn det er «midt på natta» for ungdommene i huset.

Bursdagsmiddagen var handlet inn. Biff, pommes, fløtegratinerte poteter, mais, fersk sopp til soppstuing, bernaisesaus og hvitløkssmør. Dette utmerkede måltid skulle seff akkompagneres av diverse brygg av type duggfrisk samt litt rødt i glasset til dessert.

«Felix og jeg drar bare i stallen en liten tur» sa fruen i 18-tiden. Selvfølgelig svarte jeg, nå skal ikke mye skje her før om en stund så bare kos dere.

Minsten, Lucas og jeg er hjemme. Klokka blir 19 og minsten legges. Jeg tar meg en velfortjent bursdagsgave av typen flytende rett fra øllebutikken i Åsa, legger beina på bordet og bare nyter tilværelsen. Inntil telefonen ringer….

Det er Felix;

«Pappa…. mamma har falt av hesten.. i galopp..»

Hæ? Svarer jeg og tror han tuller, litt som han kunne finne på..

«Pappa.. mamma ligger på bakken og blir behandlet av ambulansefolkene»..

Faen… sier jeg.. hva skjedde? «Mamma ble kastet av og landet på skulderen».. (samtidig hører jeg hun skrike i bakgrunnen da de legger henne på båren).. Han legger på da jeg sier at han må be om å få være med til sykehuset. Etter dette snakker Felix og jeg sporadisk på sms inntil han forteller at de er på sykehuset. Da er det bare å komme seg dit.

Legen som først regner med et ribbeinsbrudd og forslått dame, og gir litt smertestillende, får fortgang på smertestilledosen da røntgen viser 7 ribbeinsbrudd, brudd i skulderbladet og 2 små brudd i ryggen. Det er også en punktering på lungen. Bruddene er heldigvis såpass rene at det må ikke operasjon til, og lungen skal lege seg selv.

Felix, som akkurat har kommet inn på ambulanselinjen i Lier, fikk en pangstart på karrieren sin i faget. Midt i smerterusen klarte faktisk en stolt mamma å informere ambulansefolkene om utdannelsesvalget. Han reagerte og gjorde absolutt alt riktig i situasjonen. Det største problemet var egentlig å få gitt riktig adresse til stallen.

«Vælerenveien» sa kona på sin flotte bergenske dialekt

«Væl e ren veien» sa Felix, gjentakende da med østlandsk vri..

…dette skapte ingen forståelse hos AMK

«Vælærnveien» skreik kona… noe som er skikkelig vanskelig for bergensere fra før, og hvert fall når man ligger på rygg i en åker med 10 brudd i kroppen, siden det skal sies med kjukk L og sånn kjøre bil bromme ørn-ørn lyd.

«Vælærnveien» sa Felix som en østlending kan..

Da skjønte de det.

Så da ble det full ul og tut. Innleggelse etter en kortvarig men smertefull seanse på akuttmottaket. Morsom detalj forresten at pårørende, også han som var med da ulykken skjedde, må ut av rommet da det kan hende at pasient kommer til å skrike.

17 mai blåsetut har hun også fått… dessverre uten den morsomme papirgreia som ruller seg ut. Hva gjør man ikke for å trene lungene. Sånne greier minner meg alltid om blåsetesten jeg tok for tre år siden… der jeg er overbevist om at noe slagg fra et nachspiel i 93 kom harkende opp..

Nå er hun på Ringerike Sykehus da på 4 døgnet. Kort resymé på smerter er : dritvondt. Spesielt i høyre overarm og skulder. Ribbeina, joda, de er der i knekt tilstand de. Skulderbladet er og der med brudd i seg. Lungen trenes med blåsetut og dype latterpust hver gang Melona flapper puppa rundt på Ex on the beach…(noe må man jo se på i kjedsomheten)

Det blir nok en lang rekonvalesens etter dette forsøket på et Bonanza-avhopp fra hesten der «rulle rundt etter landing» rett og slett ble glemt og heller erstattet med «fump… øh, jeg bare ligger her litt jeg»..

Besøk, med medbrakt, kommer nok til å bli satt pris på i tiden som kommer etter hjemkomst (som ikke har skjedd enda). Det er tross alt ikke så morsomt med Ellen og Dr Phil.

Nåvel.. det ble en helg vi aldri kommer til å glemme. Og som et råd fra fruen til alle som stadig vekk tenker «kanskje dette ikke er lurt i dag» når du er i en situasjon… og gjør det allikevel… ikke gjør det.

 

God bedring kona mi <3

 

Love you

Det er enkelte ting du bare ikke gjør…

Du kan være gutt

Du kan være jente

Du kan være mann

Du kan være kvinne

Du kan være ung

Du kan være gammel

Du kan være hetero

Du kan være lesbisk

Du kan være homofil

Du kan være aseksuell

Du kan være brannmann

Du kan være lege

Du kan være politi

Du kan være drapsmann

Du kan være tyv

Du kan være rød

Du kan være gul

Du kan være brun

Du kan være sort

Du kan være hvit

Du kan være kristen

Du kan være ateist

Du kan være muslim

Du kan være buddist

Du kan være fattig

Du kan være rik

Du kan være sjuk

Du kan være handicappet

Du kan være absolutt hva som helst…

Men;

Det er en ting du bare ikke gjør…

 

Du spiller bare ikke AC/DC på panfløyte…

 

Dette, kjære unge der ute, er en spark!

Et fremkomstmiddel helt uten motor.

Vel, med mindre du regner deg selv som en motor da.

Dette fremkomstmiddelet, sparken, er altså noe vi brukte tidligere. Da vi var barn hadde vi små sparker, da vi vokste til fikk vi store sparker.

Bildet av sparken er litt malplassert da siden dette jo er et vinterfremkomstmiddel. Dette ser du lett fordi det jo ikke er et eneste hjul på doningen.

Doningen, sparken, har meier, lange sådanne. Disse meiene glir godt på snø- og isunderlag.

Men, bare fordi du ser et sete foran på sparken så betyr det på ingen måte at du bare kunne sette deg der og tro du kom noe sted. Neida, her måtte du gjøre jobben selv.

Du stod på meiene, og fart kunne oppnås på et par forskjellige måter. Du kunne løpe litt og så hoppe opp på meiene og gli bortover. Du kunne stå på en meie og sparke fart med ett ben (den mest vanlige metoden), litt sånn som på skateboard.

Det er ikke rart dere ikke ser så mange sånne lengre. Det skal jo kjøres over alt, og i tillegg strøs og saltes det så mye at du egentlig kan hente salt til eggene ute på veien, lett..

Det er dessverre dårlige levevilkår for sparken nå. Men, hvem vet, skulle Miljøpartiet De Grønne komme til makten i Norge og skrote alt som heter biler så vil kanskje vår eldgamle kunnskap om sparken komme til nytte igjen. Kanskje lager de egne sparkveier også?

Okay.. nå må vi roe slashing-dømming litt..

Det som skjer nå er på grensen til dumt…

Det er helt greit at man innskjerper diverse regler år for år i ishockey, spesielt de regler som er til for å hindre at folk blir skadet etc.

Men;

Ser man på de treningskamper som er spilt i Norge til nå i Get og 1-divisjon så ser det ut til at man kanskje er litt i overkant ivrig etter å dømme slashing. Det er for meg 3 typer av slashing-tilfeller som må sees på og ta stilling til om skal dømmes for eller ikke.

1) Den farlige slashingen

2) Den destruktive slashingen

3) Kamp om puck slashing

Den farlige slashingen sier seg selv skal dømmes for. Slag på kropp uansett hvor blir bare for dumt og skal selvfølgelig tas.

Den destruktive slashingen skal og må også tas. Her snakker vi tydelige slag mot kølle/armer uten nubb til å gjøre annet enn å ødelegge/forstyrre.

Så kommer vi til det tilfelle det er mest av;

Kamp om pucken…og slashing som oppstår der. Det kreves litt spilleforståelse å se om det skal dømmes her eller ikke. Det går ikke an å bare slenge armen i været bare man hører lyden av kølle mot kølle. Man må se an situasjonen. En spiller som tydelig går etter puck men treffer litt opp på skaftet har ikke forsøkt noe farlig eller destruktivt, han har forsøkt å ta puck men hurtigheten i spillet fører til treff lenger opp enn ment.

Det er her dommerne må bli flinkere. Vi kan ikke få ishockeykamper som ligner på innebandy på is.

Det er selvsagt en lærekurve for så vel spillere som dommere dette, men slashing er en veldig tydelig greie om den gjøres bevisst (farlig/destruktiv) som jo skal gi 2 minutter eller mer, men spille-slashingen må ikke i så stor grad som nå stykke opp spillet. En spiller på Gjøvik hadde i går (etter eget utsagn) 7 bytt i løpet av matchen i 5 mot 5… resten av matchen var undertall/overtall.

Jeg tror kanskje vi må reversere bittelitt nå…

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

16 års bryllupsdag i dag

Gratulerer så mye med dagen kona <3 <3

24.08.2002 giftet vi oss (som det aller første paret) på stabburstrappa på Gjesvold Gård.

Det var et bryllup som egentlig skulle vært avholdt i Norderhov kirke, men som endte opp på stabburstrappa på Gjesvold Gård på grunn av festlokale som ikke var ledig den dagen vi hadde tid i kirken, pluss Gjesvold Gårds eier som, da tidskollisjonen var et faktum, sa “kan dere ikke bare gifte dere her da?”.

Vel, vi brukte ikke så lang tid på å bestemme oss for at det var en god ide.

Hele bryllupet foregikk på gården. Vielse på stabburstrappa, foto i hagen og middag/selskap i den ombygde låven. Vi hadde tappetårn ute og flaks med været. Til dags dato den eneste vielsen jeg har vært med på, både som deltaker og tilskuer, der folk har stått med en halvliter i handa og sett på vielsen. Mange fornøyde mennesker var med den dagen.

Det har gått 16 år siden disse bildene ble tatt, noen er like fine (hun) og andre ikke (han) så det er jo egentlig utrolig at denne:

Stadig vekk er gift med denne:

Eller at denne:

Er gift med denne:

Neida…

Noen ganger kan man tulle med bilder og andre ganger ikke, så skal ikke bare vise tullebukk-bilder, jeg må jo vise noen ordentlig bilder av den søte fruen og:

Men i alle, der snek det seg inn et til……

Skulleduhasett…enda ett….

Aaaaaargh….. men atte…

Sommer 1

Sommer 2

Sommer 3

Hmmm….. det ble visst bare tull dette og.. Her kommer noen bilder av den flotte fjonge sexy hotte ramme pene søte

Gratulerer så mye med bryllupsdagen kjære kona mi <3

#kona #bryllupsdag #24august

 

En helt vanlig samtale med en jobb-ambisiøs 6-åring

Pappa, vet du hva jeg skal bli når jeg blir stor?

Hvor mange av oss har ikke hatt disse samtalene med de små? Disse samtalene der jobb-ønsket forandrer seg i takt med hva som er kult på en eller annen tv-serie akkurat for øyeblikket. Selvsagt må man forsøke å holde maska og snakke alvorlig med og om disse ønskene, noe jeg også da gjorde i dag.

Etter henting SFO så setter vi oss inn i bilen, og umiddelbart kommer:

“Pappa, vet du hva jeg skal bli når jeg blir stor?”

Nei, svarer jeg, men forventer egentlig det sedvanlige -alligatorjeger- siden det er et program som fenger for tiden og poden har mang en gang ytret ønske om å bli nettopp det.han har til og med satt håndjern på bamser og fanget de. Men, det ble ikke svaret i dag, i dag kom:

“Jeg skal bli brannmann”..

Så flott sier jeg, det er en fin jobb. Da kan du slukke branner og hjelpe mange mennesker. Til og med dyr..katter oppe i trær og sånn.

“Ja, og så skal jeg bli doktormann”..

Jøss, du skal bli det og ja.. det var ikke dårlig. Brannmann og doktor…skikkelig bra jobber begge to. Da kan du jo hvert fall hjelpe folk.

“Ja.. og så skal jeg bli politi og”..

Brannmann, doktor og politi.. ikke dårlig.. Så du skal først være med å slukke brannen, så skal du hjelpe de som er skadet og til slutt skal du jakte på de som tente på brannen og arrestere de. Det er en skikkelig god plan. Litt travel hverdag, men en skikkelig god plan.

“Ja, men først skal jeg spille fotball da… det var det jeg tenkte på først”…

#barnemunn #barn #voksen #brannmann #doktor #politi

 

 

Skolestart = lusestart.. Alle må trå til og sjekke

Det klør, det klør, tiddelibom…

Kjære foreldre som kanskje synes enkelte ting er flaut: Skjerpings!

Like sikkert som at det hvert eneste år kommer en lapp i sekken til ungene om den fantastiske skidagen, er det at det årlig kommer opptil flere lapper/meldinger om at “det er lus på skolen” eller “det er lus i barnehagen”. Det skulle egentlig ikke være nødvendig lenger, men fordi mange foreldre der ute ikke gidder følge opp lapp/beskjed fra skolen eller barnehagen så kommer lusa tilbake, igjen og igjen.

Denne fantastiske årlige lappen i sekken utløser forøvrig akkurat samme reaksjon i håret som som innkallingen til tannlegen gjør med tennene.

Det er ikke flaut å ha lus….det som er flaut er å ikke gjøre noe med det!

I det øyeblikk du leser lappen/meldingen så begynner det å sitre i håret. Du begynner umiddelbart å klø mer eller mindre over hele hodet, i nese- og ørehår, tilogmed i øyenbrynene, og tenker straks at “æsj…jeg har det”. Heldigvis er det som oftest slik at sakte men sikkert begynner den verste kløingen å avta, men så lenge lappen er innen synsvidde så føles det som ei maurtue er anlagt på hodet.

Lappen sier at alle må sjekke alle ungene for å kunne ta knekken på det man kan. Da er det frem med en av de ørten lusekammene som ligger i grandiosaluka på ungkarsfryseren etter forrige lapp og gjennomgang, og så stride til verket. Finner man ikke noe så er jo det flott. Finner man noe så er det bare å se til å få kjørt kur på håret til hele flokken bare for sikkerhets skyld.

Det er ikke vanskelig å gå på apoteket. Det er ikke vanskelig å vaske håret med shampo. Det er ikke vanskelig å følge beskjed om å sjekke håret og gjøre noe med det. Følg med nå alle pappaskaller der ute som overser alle lapper etc om dette problemet:

Lus skiller ikke på rike og fattige. Lus har ikke noe med renslighet å gjøre.

Det er ikke vanskelig å gjøre noe med dette i det hele tatt. Det som er vanskelig er å vite at folk gir f***. Det som er vanskelig er å vite at folk har en eller annen overbevisning og dermed utsetter alle oss andre for denne dritten år etter år.

Lus er noe forbanna møkk som vi kan ta knekken på i mye større grad enn vi gjør nå, men da må vi som voksne gjøre jobben når lappen kommer. Vi oppdaget lus en gang hjemme hos oss. Det var ikke noe morro selvfølgelig, men etter en kur slik bruksanvisningen sa + vask av alt sengetøy så var vi kvitt det.

Som alt annet: Du må gjøre jobben! Det tar 2 min pr hode å sjekke.. #komigjena

Her er en link fra Folkehelseinstituttet.. En veldig forklarende. LINK

#lus #lusekam #luseshampo #luselapp #lusebeskjed #barn #voksne #foreldre #barnehage #barneskole #hår

10 gode grunner til å ikke være toppblogger

Det kan sikkert være meget gunstig å være en toppblogger økonomisk men sånn bortsett fra det…

Her er 10 gode grunner til å ikke være en toppblogger

1 – du slipper å stå opp om morgenen, fikse utseendet, for så å legge deg igjen og late som du ser sånn ut hver morgen på den sedvanlige våkne-selfien.

2 – du slipper å dandere og presentere frokosten flottere enn glansbilder før du gafler innpå.

3 – du slipper å rydde soverommet og re opp senga før du tar antrekks-selfier og blogger et innlegg om hvor vanskelig det er å finne noe å ha på seg hver dag.

4 – du slipper å bruke 3 timer på treningen fordi du må ta bilder til alle sosiale medier du kan tenke deg bare du tar i et treningsapparat, samt at det må blogges et innlegg i etterkant med treningen friskt i minne.

5 – du slipper å late som du er sunn -og blogge om det- etter trening når du mye heller vil på mækkern og kyle neppå milkshake og Bigmac.

6 – du slipper å ta bilde av og vise hva du skal spise til middag hver dag.

7 – du slipper å vrenge hodet hver eneste dag for å komme opp med et nytt innlegg som skal fenge klikkerne dine.

8 – du slipper å grine på nesa hvert år da Paradisebloggerne inntar tronen i 4-5 uker og stjeler månedslønna di.

9 – du slipper å lese i avisene om tabbene dine, tabber som andre og gjør men som forbigås i stillhet.

10 – du slipper å ta ligge-i-senga-og-si-god-natt-selfie før du står opp igjen og tar på sovetrusa og den gamle t-skjorten du bare må ha på.

….og så er det morgen igjen

Ikke kjør ihjel noen

Tiden er moden for en påminnelse.

Kjære alle sammen som kjører bil, varebil, lastebil: Ta det med ro i 30-40-50 sonene. Det er ikke verdt noen verdens ting å forsøke spare 8 sekunder på strekningen du skal om du samtidig risikerer sterkt å kjøre ihjel et barn på skolevei.

Det blir på mange måter kun en «lifehack» helt oppe der med «hvordan unngå bli tatt for å kjøre for fort? – hold deg til fartsgrensa». «Hvordan unngå å bli tatt for fyllekjøring? – ikke drikk når du skal kjøre». Saken er rett og slett den: «Hvordan unngå å kjøre ihjel et barn på skolevei? Jo, ta det med ro».

Jeg har i dag oppholdt meg i et boligfelt med 30 og 40 grense. Barneskole rett i nærheten. Folk kjører som griser. Og ikke bare det; De kjører som griser og snakker i mobilen samtidig. De verste? Damer på ca 50-60. Hvert fall her jeg har sett.

Er det virkelig verdt det?

Er det virkelig verdt å bli dømt for uaktsomt drap fordi du hadde det litt travelt på morgenen? Er det verdt det å kjøre ihjel en annens unge fordi du er litt sent ute med levering ditt eget barn i barnehagen?

For; Det er foreldre som gjerne er de verste. De kjører altfor fort i 30-soner på vei til levering og vekk etter levering. Dette er ikke tull engang, jeg bor i et slikt boligfelt selv og har opplevd å nesten kræsje med leverende foreldre mange ganger. De kjørte faktisk så ille at velet måtte be om omgjøring av forkjørsretten i et kryss slik at vi fastboende måtte vike.

Men, og dette må alle trafikanter i boligfelt og andre steder der barn ferdes på sykkel, sparkesykkel, rulleskøyter, beina etc vite: Barn kan ikke trafikkregler. Barn kan ikke forkjørsrett. Barn kan ikke høyreregelen. Barn tar innersving nær sagt alltid.

Det er vi med førerkort som må passe på.

Ta det med ro.

#barn #ungdom #skole #skolevei #trafikk #varsom

Politikere som sitter i glasshus

Støre, Tadjik, Bastholm og Lysbakken for å nevne noen

Den siste tids hendelser rundt Per Sandberg har fått enkelte (mange) politikere til å kaste seg over tastaturet og hamre løs beskyldninger og politiske fraser rundt dagens regjering og hva de mener er inkompetanse og null kontroll helt fra statsministerens kontor.

Det menes mye, anklages mye, beskyldes mye og skal irettesettes en hel masse.

Opposisjonen står på tå-hev og skal kaste den ene etter den andre fra sine taburetter. Men burde de egentlig være så frempå? Har de alle sin sti ren?

Støre som den fremste frontkjemper for Arbeiderpartiet sitt ønske om regjeringsmakt og statsministerjobb; Har han glemt selv det famøse intervjuet der han driter seg loddrett ut da han får spørsmålet om samtaler med Hamas?

Har Tadjik, Støre, Lysbakken, AP og SV totalt glemt hvem som var i regjering og var ansvarlig for beredskap da Oslo/Utøya skjedde?

Lysbakken er vel heller ikke helt fri for litt selektiv hukommelse hva gjelder politiske brølere: Har han (og alle andre) helt glemt at han måtte gå av som statsråd på grunn av tildeling penger til jenteforsvaret?

Hva gjelder MDG og Bastholm sine krav (sammen med alle de andre politikerne) om åpenhet etc, så håper jeg alle i media og ellers husker dette kravet da de eventuelt selv sitter i regjering og innehar statsrådjobber.

Ikke kast stein i glasshus er det noe som heter (eller noe sånt)..

#Sandberg #Frp #Støre #Lysbakken #Jensen #Solberg #Bastholm #Tadjik #AP #H #MDG #Sv