“Kan ikke kommentere enkeltsaker”..

Hvor lei er du ikke av å høre eller lese akkurat det?

Gang på gang graver aviser eller tv-program frem saker der Ola og Kari Nordmann stanger og stanger mot Nav, statlige, kommuale eller andre offentlige byråkratiske deler av samfunnet, og gang på gang så støter man på disse samme ordene som de gjemmer seg bak: “jeg kan ikke kommentere enkeltsaker”. Når man i tillegg ser de samme aviser og journalister stille de kritiske spørsmålene til politikere så er svaret også altfor ofte det samme… “jeg kan ikke kommentere enkeltsaker”.

Les også: Hva vet du egentlig om den som er syk?

Vel, kjære alle sammen:

Kanskje det er på tide at dere begynner kommentere enkeltsaker?

Ikke enkeltpersoner, enkeltsaker.

Jeg tror muligens det er eneste måten vi får en forandring på ting som er fundamentalt feil i det norske samfunn. Politikere er de verste, de er med på å vedta og lage ordninger som slår helt vannvittig ut i enkeltsaker…uten at byråkratene/saksbehandlerne har anledning til å vise skjønn. Eller er det slik at de har det, men de vil bare ikke?

Om man ikke er villig til å høre på, og kommetere enkeltsakene, hvordan skal man da ellers skjønne konsekvensene av den politikken man er med på å vedta for landet Norge.

“Det er bedre å være rik og frisk enn sjuk og fattig” tulla vi med i barndommen… Når jeg ser hvordan statlige organer behandler norske borgere som av en eller annen grunn ikke kan stå opp og gå på en 7-15 eller 8-16 jobb så blir jeg mer og mer irritert.

Les også: Nei, jeg vil ikke ha sykemelding, jeg vil ha hjelp!

Jeg skjønner at man kan ikke tvinge politikere til å leve det livet enkeltsakene lever for å kunne skjønne hvordan mennesker i vanskelige situasjoner har det, men jeg vil bare kommentere følgende: Hvor langt inn i granskauen idiotisk er det ikke å for eksempel tvinge en mor som har statsstøtte for å være hjemme med et pleietrengende barn ut i arbeid, fordi det er reglene, og så samtidig måtte sette på et 3-4 ganger så dyrt tiltak også betalt av det offentlige hjemme hos den samme moren?

Slike enkeltsaker… saker… kan dere ha baller nok til å kommentere.

Tenk hvor deilig det hadde vært å høre noen si: “vet du, dette tenkte vi ikke på.. sånn skal det ikke være, dette fikser vi”…

Noen ganger er det lov å høre på folket kjære politiker og byråkrat.

#brukhue

Den litt snodige karanteneregelen

Hvert fall om jeg har forstått den riktig

Gårsdagens match Lillehammer – Frisk Asker bød på et interresant poeng. Lillehammers Noer var tilbake på laget etter å ha fått karantene i en Get-match som så ble sonet på U21 nivå der han naturlig hører hjemme pga alderen sin. Han trenger etter hva jeg har forstått ikke å ha spilt ett eneste minutt U21 hockey heller.

Jeg ble sittende å tenke på hvordan en slik ordning kan misbrukes om du har en trener som er gæren nok.

La oss tenke oss en 17-åring som spiller fast på U18, og tilnærmet fast på U20. Han tas opp som løper nr 13 i Get-laget og får sine bytt der og.

Denne spilleren kan så nærmest få beskjed om å «gå ut og ta» en bestemt spiller på det andre laget på torsdagsmatchen. Blir det matchstraff og 2-3 kampers karantene betyr det ikke noe for Get-laget fordi spiller får sonet U20 på fredag og U18 på lørdag og søndag (hører til U18 og spiller mer enn 50% på U20).

Jeg både håper og tror dette tilfellet aldri vil skje, men det er sånne tilfeller man må tenke på når reglene lages mener nå jeg.

Jeg håper man forandrer reglene slik at man soner straffer i den serien man fikk den.

#ishockey #hockey #2hockey

Hei kvinner; Nå må dere passe på, Krf vil ha kontrollen på kroppen deres

Abort eller ikke abort

Det er vel få som har fått like mye politisk oppmerksomhet som Krf den siste tiden. Krf sitt ønske om å igjen sitte i regjering enten som støtte på rød eller blå side har fått mer oppmerksomhet en Giske sitt “ska vi klin” på et nachspiel og Grande sin åkerbesudling til sammen.

Hareide jobber steinhardt for å komme i posisjon på rød side, mens en annen dude jobber for å bli værende som støttespillere på blå side.

Midt opp i alt dette så dytter begge abortsaken foran seg med lovnader stortingsvalg verdig innad i partiet for å sikre seg stemmer.

Men; Hva er det dette egentlig handler om? Jeg sakset litt fra en facebookside; Det handler blant annet om:

– Valgfriheten for barnefamiliene
– Trosfriheten for individer, kirker og sivilsamfunn
– Samvittighetsfrihet for helsepersonale
– Ja til livet-spørsmål i bioteknologi-utviklingen og ikke minst i “den tapte abortkampen» som nå plutselig er aktuell igjen.

-en historisk mulighet til å få gjennomslag på abort. Lenge har vi kjempet for å fjerne den såkalte «downs-paragrafen», paragraf 2c i svangerskapsloven, som åpner for abort etter 12 uke. Nå har vi også statsministeren på laget for å forby tvillingabort- såkalt fosterreduksjon.

“saksing slutt”.

Jeg kan ikke annet enn å undre meg på hva Krf egentlig vil i en del saker.

Valgfrihet for barnefamiliene… hvordan da? Valgfrihet så lenge man velger det Krf mener er riktig? Det er jo slik de fungerer når det gjelder ekteskap og adopsjoner etc. Alle er like mye verd sier de…men ikke når det gjelder viktige saker selvsagt.

Trosfrihet.. Hvis man er kristen?

Samvittighetsfrihet for helsepersonale. Virkelig?? Så det norske samfunn skal utdanne sykepleiere og leger og bruke milionvis av kroner på dette, og så skal de samme leger og sykepleiere reservere seg på grunn av religion/samvittighet? Gjelder dette alt helsepersonell eller kun de som er kristne? Skal sykepleiere som er veganere kunne nekte å servere pasienter noe annet enn vegansk mat?

Abortspørsmålet… Dette er den viktige saken for Krf.. og for alle landets kvinner. Vil dere kvinner virkelig tilbake til at abort skal behovsprøves av en nemd av lett middelaldrende menn? For det er den veien det går om Krf først får gjennomslag for en sak..så kommer neste.. og neste.. Krf og alle andre bør få inn i skolten en viktig ting.. Kvinnen bestemmer over sin egen kropp. Vi har gangbare regler for alt mulig som ikke bør tulles med. Hvem i all verden er egentlig Hareide eller noen annen i Krf som skal sette seg til doms over kvinner og bestemme at de skal sette til verden et barn som ikke er ønsket? Et barn som ikke er frisk? Et barn som vil få et uverdig vondt og umenneskelig opphold på jorden i en seng med masse ledninger i seg?

Kvinner må jammen meg passe på så ikke Krf får nevneverdig med innflytelse.

Følg med og stem riktig når den tid kommer.

 

1/3 del av Get-ligaen 2018-2019 er unnagjort

Serien begynner stabilisere seg som tippet på forhånd.

Det er i skrivende stund slik at alle lag har spilt 16 seriekamper og dermed har unnagjort runde 1 og 2 av totalt 6 runder. Før serien tok til så var det ikke så mange som levnet Stjernen, Manglerud Star eller Ringerike noen sjanse til å havne noe annet sted enn på plassene 7, 8 og 9. 16 kamper ut i serien er det jo nettopp dette som har skjedd, dog har vel Stjernen overrasket noen med å være over Manglerud Star på tabellen om man ser fjorårets serie som grunnlag for sin tabelltipping denne sesongen.

Topp 6 på tabellen er jo da også de samme 6 lagene som “alle” har tippet, med Vålerenga/Stavanger hakket høyere og Sparta/Frisk/Lillehammer hakket lavere enn mange tippet i starten av september.

Ringerike startet bra med 7 poeng på de første 8 kampene, men har kun klart å hente 1 poeng på de neste 8 kampene sine. Dette er nok en kombinasjon av flere faktorer. Ringerike var nye og lagene visste ikke helt hvordan de var å spille mot. Powerplay satt som et skudd de første kampene. Alle spillere var mer eller mindre med, lite sykdom/skader. Men så begynner slitasjen, de andre lagene lærer seg hvordan de skal stille opp, hvem de skal skjerme vekk og så blir alt mye vanskeligere. Dette i tillegg til at personlige feil straffes mye hardere enn i 1 divisjon gjør poengfangsten laber de siste 8 kamper. Neste 3 = Sparta (h), Storhamar (b) og Stjernen (h).

Manglerud Star startet også bra denne sesongen, men så ble det bråstopp. 2 seire først og så bare tap inntil de møtte Ringerike hjemme. Manglerud har terminert kontrakten med hele 4 utlendinger den siste tiden. 4 spillere som etter flere utsagn ikke tilførte noe til spillergruppa, det var heller det motsatte, dvs negativ energi inn i gruppa. Manglerud Star ligger likt på poeng med Ringerike, altså 8 poeng på 16 kamper. Neste 3 = Stavanger (b), Stjernen (h) og Vålerenga (b(.

Stjernen er det lag som ligger nærmest topp 6 på tabellen med sine 16 poeng på 16 kamper. Stjernen har 4 seire i ordinær tid, 2 blant annet mot “bunnrival” Ringerike. og det er jo nettopp de kampene som må vinnes om man skal ha håp om å ende på 7 og 8 plass og ikke den kjipe 9 plassen. Stjernen har vel også, som mange andre lag, slitt endel med skader den siste tiden, men har nok tatt neon flere poeng enn mange trodde såpass tidlig i sesongen. Neste 3 = Storhamar (h), Manglerud Star (b) og Ringerike (b).

Lillehammer, fjorårets finalist fikk en trang start på sesongen men har nå fått mer orden på sakene og har hentet opp topp 6 gruppa. Halvparten av de 16 spilte kampene er vunnet i ordinær tid og har gitt bra med poeng. Når man så vet at 5 av de første 8 kampene endte med tap så ser man at det har gått relativt bra de neste 8 kampene. Neste 3 = Frisk Asker (h), Sparta (b) og Stavanger (h).

Frisk Asker startet sesongen med “en brøler” i manges øyne mot Ringerike men har siden fortsatt å plukke jevnt med poeng. Frisk har også vunnet 8 av 16 kamper i ordinær tid og har samme poengsum som Lillehammer på plassen over seg på tabellen. Lillehammer – Frisk Asker spilles forøvrig i dag klokka 19.00 i Kristins Hall. Neste 3 = Lillehammer (b), Vålerenga (h) og Storhamar (h).

Sparta har også vunnet halvparten av sine kamper i ordinær tid men har ett poeng mer enn de to lagene bak seg på tabellen (dvs 28) på grunn av et mindre tap i ordinær tid enn de to lagene. Sparta har etter hva jeg kan se 6 av de 8 seirene sine mot de 3 nederste lagene på tabellen så kanskje vet man ikke helt hvor gode Sparta er på tross av en foreløpig 4 plass på tabellen (som de mister etter kveldens oppgjør mellom Lillehammer og Frisk Asker). Neste 3 = Ringerike (b), Lillehammer (h) og Vålerenga (b).

Stavanger ble ikke spådd på 3 plass før sesongstart, men de har sakte men sikkert fått resultater etter laget har satt seg med de nye poengplukkerne som kom fra Lillehammer før sesongstart. Fasit så langt er 9 seire og 2 tap i ordinær tid. Sesongen startet litt trøblete med blant annet tap for Manglerud og Stjernen i kamp 2 og 3 men derfra og ut har det gått relativt greit, dog med tap innimellom. Stavanger er det mest-tapende lag på straffer pr nå. Neste 3 = Manglerud Star (h), Lillehammer (b) og Stjernen (b).

Vålerenga er det lag som har vunnet flest kamper i ordinær tid pr nå. 10 av 16 kamper er vunnet på 3×20, hvorav 6 av disse igjen er hjemme i Furuset Forum. Vålerenga er det lag som har putta flest mål så langt i serien og de har også toppscorer i Get pr nå. Tobias Lindström har 14 mål på 16 kamper og leder poengstatistikken sammen med Stefan Espeland som har (2+20), Lindström har (14+13). Neste 3 = Frisk Asker (b), Manglerud Star (h) og Sparta (h).

Storhamar leder serien med ett poeng på Vålerenga (35 poeng) og ligger der de var tippet å ligge av ekspertene. 12 seire (9 ordinær og 3 i sudden) så langt i tillegg til spill i Chanpions Hockey League er man nok greit fornøyd med på Hamar. Storhamar har et meget jevnt lag som bare maler og maler på i matchene. I går putta Larrivee igjen for første gang på lenge også så Storhamar er nok i rute. Neste 3 = Stjernen (b), Ringerike (h) og Frisk Asker (b).

 

Det spilles nå kamper den 01, 03, og 04 november (og i dag) før det blir 11 dager pause inntil full runde igjen den 15 november. Landslagspause kalles det, men det er det jo ikke.. det er pause for alle andre enn landslaget  🙂 Det er turnering i Polen, Gdansk.. Laget etc kan du lese HER

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

1 divisjon ishockey: 3 kamper onsdag

Blir det en revansje-onsdag?

Lørdag og søndagens kamper bød på litt av hvert i 1 divisjon. Topplaget Comet dro til Narvik og ble tatt imot som de fleste lag blir der oppe..overkjøring resultatmessig lørdag og så noe helt annet søndag. Det samme skjedde sånn sett i Fjellhallen også, Nidaros taper greit på lørdag og vinner på søndag. Det kan virke som om begge hjemmelagene ble smittet av hjemmebane-skeine-på-ei-skøyte-på-søndag sjuken. De er ikke de første lagene som kommer til å vinne lørdag og så komme mentalt feil inn i hallen på søndag fordi “det var så lett i går”.

Er det noen som har noe god info om hva som skjer med ishallen i Trondheim forresten?

Kongsvinger vant 3-1 mot et skadeskutt Tønsberg. Var såvidt innom den matchen på nett og kunne da få med meg at, ifølge kommentator, Kongsvinger hadde dobbelt så mange spillere som Tønsberg… De hadde nok ikke det, men det er tynt med 13-14 utespillere. Vi får håpe skadesituasjonen bedrer seg for Tønsberg, kampene er morsomst for alle med fulle lag.

Grüner vant komfortabelt 8-2 hjemme mot Storhamar YA.. og med skuddstatistikken 57-23 så er det vel ikke så mye å si på resultatet. Grüner har virkelig fått en god start på sesongen, komplett motsatt fra fjorårets sesong.

Furuset tok sine første poeng i årets serie da de vant 5-1 hjemme mot Hasle-Løren. Skuddstatistikken 33-34 forteller om en mye jevnere kamp enn målene skulle tilsi, men at Furuset var mye mer effektive enn Hasle-Løren. De som så matchen kan evt kommentere om det stemmer at det var slik.

 

Onsdagens kamper:

Hasle-Løren – Furuset. Jeg mistenker at Hasle-Løren dro til Furuset Forum på lørdag for å hente 3 poeng uten å bli nevneverdig svette i luggen. Der møtte de en målvakt som endte opp med 97% redningsprosent  og tapte matchen klart. Det er grunnlag for å tro at det blir noe helt annet denne onsdagen. Furuset, i likhet med Kongsvinger, trenger litt tid før de begynner produsere stabilt med sine relativt nye lag, og endelig fikk de uttelling på lørdag.

Når det er sagt: Jeg tipper hjemmeseier i denne og 3 poeng Hasle-Løren.

 

Storhamar YA – Grüner. Sesongstarten har vært tøff for Storhamar YA på samme måte som for Furuset. Ett poeng så langt er nok langt under hva de hadde i tankene før sesongstart. Kan den første 3-poengeren komme mot Grüner denne onsdagen? Det kan skje.. Det er lett å sitte på bussen fra Oslo til Hamar og fjase seg til favoritter og snakke mer om stoppen på Nebbenes Kro på veien hjem en oå jobben som må gjøres.

Jeg tipper uansett seier og 3 poeng til Grüner.

 

Tønsberg – Kongsvinger. Tønsberg med en god start på sesongen har fått det vanskeligere og vanskeligere mht spillertilgjengelighet. Mye skader gjør at troppen er i tynneste laget, mulig det bedrer seg til onsdagens kamp? Kongsvinger med en “tøff” start har begynt å plukke poeng og er nå oppe på 4 plass på tabellen. Jeg tipper en tøff match i Tønsberg på onsdag.

3 poeng Tønsberg om de har “fullt lag”.. 3 poeng Kongsvinger om Tønsberg må spille med 13 mann nok en kamp.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen #1divisjon

Det er snø folkens.. den kommer hvert år!

Det faller ned noe hvitt fra himmelen i dag.

Da er det å tide å minne om følgende:

For en som har vært i Bergen – fordi jeg har en kone fra Bergen – på vinteren da det tilogmed snødde, og som nesten datt ut av bilen i latteranfall av kjøremønsteret til bergenserne i nevnte snøvær  (40 km/t lurking avgårde på snøføre og 140 km/t inni tunnellene), så begynner det å bevege seg mot latterlige tendenser her på Østlandet også nå.

Det utstedes fare-meldinger på linje med 100-års-flomvarsler, jordskjelv-tendenser, isbre-bevegelser, Mannen-ras samt alle andre ikke-snø-katastrofer du kan tenke deg bare det ser ut som det kommer til å snø.

Jeg vil gjerne komme med en opplysning: Vi bor i Norge.

Vi bor på Østlandet.

Det kommer til å bli kaldt. Det er derfor huset ditt er isolert.

Det er derfor du har ovn i huset ditt. Det kommer til å snø. Det er derfor du har vinterdekk til bilen din.

Det kommer til å bli glatt. Men slapp av: Det er helt normalt.

Det er ikke kokain og heroin som laver ned. Det er snø. Det er samme stoffet som sportsheltene dine på vinteren boltrer seg på. Det er akkurat det samme stoffet som lavet ned i fjor, eller ikke akkurat helt den samme snøen da, for vi har lært at ingen snøfnugg er like. Og sånne under kan du fundere på en stund.

Nåvel.

Slik som det har blitt nå så er det nesten samme nyhet her på Østlandet som midt på Gaza-stripen at snøen kommer.

Media slår det større og større opp. «Nå kommer snøen. Huff og huff. Hold dere innendørs. Det er glatt.» «Nå kommer ikke Olga seg på butikken på ei uke og må spise kattemat for å overleve.»

På grunn av 10 centimeter med snø. Er det mulig? Kom igjen da. Det er snø. Frem med isskrapen. Snøskuffa. Vinterstøvler. Dette skjer hvert eneste år. Det er ingen katastrofe. Det er snø.

Nå er det kanskje sånn at om ikke det kostet ei halv månedslønn å få kjøre og leke seg litt på glattkjøringsbaner så ville flere kanskje tatt seg en tur for å kjenne hvordan bilen fungerer på glatta. Det er ikke alle som er så heldige å bo så grisgrent til at breisladden kan legges inn hvor som helst bare for å huske det fra i fjor.

Det er vinter. Snøen kommer. Deal with it. Snø er helt normalt. Dog, her kommer et lite tips: Ikke kjør i samme fart inn i kryss som på sommeren.

Da går det til helvete.

God vinter 🙂

#snø #vinter

Ringerike – Lillehammer 0-2 (0-0,0-1,0-1)

Det ville seg ikke for hjemmelaget i går

En torsdagskveld på Hønefoss endte med “nesten” for Ringerike og 3 poeng til Lillehammer. Bortekampen der Lillehammer vant komfortabelt på egen is skulle revansjeres i Schjongshallen i går av Ringerike. På tross av mye syksom/skader (Ellefsen, Ryttar, Fosse, Melin i tillegg til Bjørnstad) gikk Ringerike til verks mot langt mer meritterte spillere og hadde Lillehammer i store deler av første periode, men dessverre for Ringerike ble det ikke noe mål av det.

Før kampdetaljene vil jeg nok en gang addressere dette med tellende skudd på mål. På grunn av spill i Get-liga har sekretariatet nå videoutstyr tilgjengelig. Skudd telles av sekretariatet (dvs alle følger med) og om vi er usikre på om puck ville gått i mål eller ikke, som jo er det som bestemmer om et skudd skal telles eller ikke, så sjekker vi raskt video. Det hjelper altså ikke at målvakt gjør en “tv-redning” eller på andre måter stopper en puck hvis puckbanen vises klart på video at skuddet ville gått utenfor/over. Vi bruker også video til å dobbeltsjekke “mølje” foran mål og antall skudd som skal telles og ikke, basert på om puck treffer målvakt eller feks et leggskinn på utespiller og da ikke kom frem til mål. Det er videre lett å telle et skudd fra siden som et skudd..men når det vises krystall på video at pucken aldri ville gått inn…ja da skal det ikke telles.

Kampen:

1 periode:

Ingen mål

Pause

Ringerike gjør rett og slett livet surt for Lillehammer i denne perioden. De forechecker skikkelig og er over alt slik at ikke Lillehammer får spilt seg ut eller avsluttet farlig nær sagt i det hele tatt. Ringerike er frempå med noen småfarligheter uten at det kommer noe annet enn tellende skudd på tavla.

 

2 periode:

0-1, 29:33, Cangelosi. Lillehammer putter 1 sekund etter at Kristensen kommer innpå igjen etter en 2-minutter for high-sticking. Ringerike forsvarte seg greit og klarte ri av utvisningen, men klarer ikke motså inngang sone akkurat idet utvisningen er ferdig.

Pause

Mer rotete periode der Lillehammer vinner skuddstatistikken 6-14. Lillehammer spiller tryggere og får flere sjanser da Ringerke ikke får like stor flyt i forecheck som de hadde i 1 periode. Meget nær 1-1 da Parks skyter innside stolpe og ut bak målvakt.

 

3 periode:

0-2, 44:55, Benik. Hansson sitter for takling bakfra da Lillehammer putter. Massivt press og flere farligheter før den sitter til slutt.

Slutt

Lillehammer nærmere 0-3 enn Ringerike 1-2 i denne perioden. Cangelosi kommer alene men Kallio redder og holder Ringerike inne i matchen hele veien ut.

 

Alt i alt:

Det skal egentlig aldri snakkes om de som ikke var med, men Ringerike gikk tomme utover i matchen i går. Det var merkbart at Fosse, Ellefsen og Melin var borte fra oppstillingen sett opp mot forrige match i tillegg til Ryttar fra før av. Lillehammer låset av Ringerike i sonen flere ganger i går og det ble mye icing og lite konstruktivt ut av sonen.

Ringerike hadde 4 overtalls-situasjoner i går. 1 i første, 1 i andre og 2 i tredje. Det blir rett og slett for lite skudd på mål. Jeg er helt enig med Jonas Westman som i intervju med RB sier at “vi må få puck ut på back, trafikk på mål og så skudd”. Det blir for mye vente på de gode sjansene istedenfor å skyte når man kan få løsnet skuddene.

 

Neste kamp er Vålerenga – Ringerike søndag klokka 17.00.

Neste hjemmekamp er Ringerike – Sparta torsdag 1 nov klokka 18.30

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

Ringerike – Lillehammer, torsdag 25 okt klokka 18.30

Revansje for Ringerike?

Torsdag er det kamp mellom Ringerike og Lillehammer i Schjongshallen. Lillehammer er det laget som foreløpig har scoret flest mål på Ringerike i en kamp i Get-ligaen som Ringerike helt sikkert ønsker rette litt opp. Oppgjøret på Lillehammer endte 8-2 i en kamp der lite stemte forover for Ringerike samt at Lillehammer fikk uttelling på sine sjanser. Kampen startet på verst mulig måte for Ringerike med 2 i sekken i PP. Reduseringen kom ganske kvikt, men Lillehammer fikk gå til pause med en grei 3-1 ledelse. Kampen avgjøres sånn sett i det 27-nde minutt da Lillehammer putter 2 kjappe.

Det er nok ingen på Ringerike som ønsker noe gjentakelse av den matchen. Lillehammer kommer til Ringerike med en komfortabel 9-4 hjemmeseier mot Stjernen, som jo viser at de putter greit med mål, men samtidig også at de slipper inn mål de og. Ringerike kommer til kamp med tap 5-2 bortetap for nettopp Stjernen, et resultat mye preget av at egne feil ga bort overtallsspill og mål i mot.

Lillehammers 3 beste på poenglisten er: Joey Benik 15 (7+8), Nick Dineen 14 (7+7) og Justin Hickman 14 (6+8)

Ringerikes 3 beste på poenglisten er: Michael Söderberg 9 (5+4), Jørgen Langdalen 8 (1+7) og Dennis Ryttar 8 (0+8)

Med denne kampen så har vel alle lag i Get-ligaen vært på besøk i Schjongshallen. Lillehammer med tidligere Ringerike-spiller Christian Fosse (og dessverre ikke Jørgen Friestad pga skade) er da siste hjemmekamp i runde 2 av årets 6 runder. Siste kamp i runde 2 spilles borte mot Vålerenga på søndag. Alt dere supportere har hørt om at det er kaldt i Schjongshallen stemmer, så det er greit å kle seg for -2 og så ta hallens oppvarming pga tilskuere som en bonus utover i matchen.

Det skal være fullt mulig for Ringerike å spille jevnt med, og slå, Lillehammer på hjemmebane. Det må bare enda mer trygghet til i oppspillsfasen slik at ikke Lillehammer plukker puck når 2-3 mann er i fullt driv ut av sone. Og, om man ikke har sett det selv, så oppfordrer jeg herved til å komme opp i kropp på Hickman når han entrer sone topp slott med puck. Han har et rakkarøkare av et håndleddskudd som brukes ofte og hurtig.

Møt opp og støtt gutta!

Schjongshallen, torsdag klokka 18.30

(lagene leses opp fra 18.15, så ta din plass innen da)

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

Onsdagsrunden i 1 divisjon ishockey

Det er tid for returoppgjør etter lørdagen

Det ble spilt 5 kamper i 1-divisjon i helgen som var med mer eller mindre resultater som forventet. Kongsvinger, Grüner, Narvik og Comet vant på lørdag, mens Hasle-Løren slo tilbake og vant mot Narvik på søndag. Comet – Gjøvik var for meg kampen som måtte sees på lødag ettermiddag for å se hvor gode Gjøvik egentlig er etter den gode starten de har hatt. Det fikk jeg vel egentlig ikke noe godt svar på fordi 6 2-minuttere i andre periode endte med 4 PP-mål til Comet og dermed avgjort etter andre periode. Første og tredje periode var jevne målmessig, dog med et spillemessig overtak Comet. Narvik vant enkelt 2-6 på lørdag mot Hasle…mulig ble det en donaldbrus for mye til middag for søndagskampen endte med 5-4 hjemmeseier. Etter boxscore å dømme så våknet Narvik mer og mer til på søndag og vinner tredje klart..som kanskje underbygger donaldbrus-teorien.. (har vært på hockeyturer sjøl serru)..

Denne onsdagen skal det spilles 3 kamper:

 

Gjøvik – Comet

Begge lag med 21 poeng på 9 spilte kamper. Comet foran på innbyrdes. Vinneren av dagens kamp går uansett utfall av noen andre kamper inn i helgen som ledere av 1 divisjon ishockey i Norge. Ugnius Cizas 18 (7+11), Paulius Gintautas 18 (10+8) og Robin Olsen-Syversen 18 (7+11) ligger på topp for Comet, mens Leonards Rimjans 21 (12+9), Eirik Myhre Slåsletten 17 (6+11) og Daniel Karlsen Stensrud 12 (5+7) / Klavs Planics 12 (1+11) ligger på topp for Gjøvik foran dagens oppgjør.

Skal Gjøvik ha noen sjanse å ta Comet hjemme i Fjellhallen så må de holde seg unna altfor mange minutter. PP-femmerne til Comet var giftige hjemme i Halden på onsdag og fortsetter nok der de slapp om de får like gode muligheter til det. Gjøviks trener mente også selv at de måtte steppe opp i fem mot fem spillet i kampen som kommer.

Så gjenstår det å se om Comet drar til Gjøvik for å “hente poeng” eller om de har klart å nullstille og stiller mentalt forberedte til kamp istedenfor å lure på hvor de skal spise på hjemturen.

Jeg tipper, dessverre for Gjøvik, at alle poengene blir med bussen til Halden.

 

Tønsberg – Grüner

Lørdagens oppgjør endte med en komfortabel 7-3 hjemmeseier Grüner, der spesielt andre periode må ha vært en underholdende periode for tilskuerne. 4-3 i en periode, med 4 av de målene innenfor 2:24 i starten av perioden er ikke vanlig kost. Grüner ser ut til å ha fått sving på sakene og har bokført 5 seire på rad (Hasle x 2, Furuset x 2, Tønsberg) og har vel sikkert planer om å gjøre det til 6 på rad i kveld. Tønsberg på sin side har 5 tap på rad nå og sliter i tillegg til resultatene med skader på flere i troppen. Sistemann ut var vel Stadsvik nå på lørdag med kragebein?

Krister Evensen 13 (6+7), Victor Zetterberg 13 (2+11) og Hans Emil Näsholm 12 (8+4) topper lista for Grüner, mens Philip Larsson 17 (10+7), Erik Anton Persson 11 (4+7) og Petr Fuks 8 (3+5) topper lista for Tønsberg.

Tønsbergs skadesituasjon nå i starten av sesongen ligner sånn sett veldig på det Grüner slet med i fjor, og krever en masse av alle etter hvert å komme ut av. Jeg tipper at Grüner vinner denne kampen også og tar med seg 3 poeng hjem til Oslo.

 

Kongsvinger – Furuset

2 lag lag som begge er “nye” i den setting at de begge kjører på med mange unge som skal bære fremtidens lag. Kongsvinger på 6-plass vil med seier i denne være oppe på 4 plass poengmessig sammen med Hasle-Løren. Furuset jakter stadig sitt første poeng i årets serie. Jeg tror det blir tungt å ta det/de poengene borte mot Kongsvinger, men, man skal aldri si aldri i denne sporten, snodigere ting har skjedd.

Simen Nielsen 21 (7+14), Filiph Laine 19 (7+12) og Elias Hult 16 (5+11) topper lista for Kongsvinger, mens Robin Khanal 5 (1+4), Jon Myhrer Rafoss 5 (2+3) og Marius Johansen 4 (2+2) / Eemeli Skantz 4 (0+4) / Truls Tveten 4 (2+2) topper lista for Furuset.

Jeg tipper en relativt komfortabel hjemmeseier i denne, 3 poeng Kongsvinger.

 

God onsdagskveld 🙂

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen #1divisjon

Hei Ringerike Kommune: Hvem er det som har bestilt dette?

Hvem i all verden synes dette var en god ide?

Dette er altså det nye rekkverket over Kvernbergsund Bru. (broen som går over Storelva ved rådhuset)

Det er ikke nok at det tydeligvis var en anbudskonkurranse der teksten “vi vil ha minst mulig rekkverk for minst mulig penger” må ha stått i ekstra stor skrift, det må også like tydelig ha stått noe ala “det ække så nøye hvordan det ser ut” for det rekkverket som nå er satt opp er ikke just mycke vakkert. Det virker nesten som om noen plutselig fikk en ide da anbudspapirene kom ut.. “hei, kanskje vi kan bli kvitt de der rørene på den brua i Hønefoss… vi har ikke nok til skikkelig rekkverk da…men hvis vi sier at dette er moderne greier så går de nok på den”…

Denne brua er, i tillegg til alle bilene, fartsåren til en masse skoleelever i all tenkelig fremtid. Det er skoleelever til videregående som sykler og går, og det er skoleelever til Eikli (snart Benterud) barneskole. Disse elevene sykler/sparkesykler til og fra skolen fra de er ganske små. Det er ikke slik at de går av syklene sine og går over brua, de sykler/sparkesykler på et fortau som er smalt og vanskelig når en masse folk går der samtidig. (dette vet jeg, jeg har vokst opp på Benterud).

Veldig mange av disse elevene vil i mange år være akkurat store nok til at de, ved et uhell, vil tippe ut i veibanen gjennom det store hullet i rekkverket.

Jeg kan ikke annet enn å lure på hvem som godkjente denne løsningen?

Jeg håper det ikke skjer noe med noen der…men dessvere tror jeg det bare er et tidsspørsmål.

..og PS!

Når man, for noen år siden, gikk for det relativt fine rekkverket ut mot elva…hvorfor i all verden gikk man for dette greiene her inn mot veien?

Forskjellige vei-avdelinger?  Forskjellige budsjettposter?

 

Edit:

Veien gjennom byen er ikke eid av kommunen, den er eid av fylket.. Noe som jo oppklarer hvorfor brua over Storelva fikk skambud-løsningen og ikke sånne flotte rekkverk som finnes rundt omkring i Drammensområdet.

 

rett skal være rett…