“Kan ikke kommentere enkeltsaker”..

Hvor lei er du ikke av å høre eller lese akkurat det?

Gang på gang graver aviser eller tv-program frem saker der Ola og Kari Nordmann stanger og stanger mot Nav, statlige, kommuale eller andre offentlige byråkratiske deler av samfunnet, og gang på gang så støter man på disse samme ordene som de gjemmer seg bak: “jeg kan ikke kommentere enkeltsaker”. Når man i tillegg ser de samme aviser og journalister stille de kritiske spørsmålene til politikere så er svaret også altfor ofte det samme… “jeg kan ikke kommentere enkeltsaker”.

Les også: Hva vet du egentlig om den som er syk?

Vel, kjære alle sammen:

Kanskje det er på tide at dere begynner kommentere enkeltsaker?

Ikke enkeltpersoner, enkeltsaker.

Jeg tror muligens det er eneste måten vi får en forandring på ting som er fundamentalt feil i det norske samfunn. Politikere er de verste, de er med på å vedta og lage ordninger som slår helt vannvittig ut i enkeltsaker…uten at byråkratene/saksbehandlerne har anledning til å vise skjønn. Eller er det slik at de har det, men de vil bare ikke?

Om man ikke er villig til å høre på, og kommetere enkeltsakene, hvordan skal man da ellers skjønne konsekvensene av den politikken man er med på å vedta for landet Norge.

“Det er bedre å være rik og frisk enn sjuk og fattig” tulla vi med i barndommen… Når jeg ser hvordan statlige organer behandler norske borgere som av en eller annen grunn ikke kan stå opp og gå på en 7-15 eller 8-16 jobb så blir jeg mer og mer irritert.

Les også: Nei, jeg vil ikke ha sykemelding, jeg vil ha hjelp!

Jeg skjønner at man kan ikke tvinge politikere til å leve det livet enkeltsakene lever for å kunne skjønne hvordan mennesker i vanskelige situasjoner har det, men jeg vil bare kommentere følgende: Hvor langt inn i granskauen idiotisk er det ikke å for eksempel tvinge en mor som har statsstøtte for å være hjemme med et pleietrengende barn ut i arbeid, fordi det er reglene, og så samtidig måtte sette på et 3-4 ganger så dyrt tiltak også betalt av det offentlige hjemme hos den samme moren?

Slike enkeltsaker… saker… kan dere ha baller nok til å kommentere.

Tenk hvor deilig det hadde vært å høre noen si: “vet du, dette tenkte vi ikke på.. sånn skal det ikke være, dette fikser vi”…

Noen ganger er det lov å høre på folket kjære politiker og byråkrat.

#brukhue

Hei kvinner; Nå må dere passe på, Krf vil ha kontrollen på kroppen deres

Abort eller ikke abort

Det er vel få som har fått like mye politisk oppmerksomhet som Krf den siste tiden. Krf sitt ønske om å igjen sitte i regjering enten som støtte på rød eller blå side har fått mer oppmerksomhet en Giske sitt “ska vi klin” på et nachspiel og Grande sin åkerbesudling til sammen.

Hareide jobber steinhardt for å komme i posisjon på rød side, mens en annen dude jobber for å bli værende som støttespillere på blå side.

Midt opp i alt dette så dytter begge abortsaken foran seg med lovnader stortingsvalg verdig innad i partiet for å sikre seg stemmer.

Men; Hva er det dette egentlig handler om? Jeg sakset litt fra en facebookside; Det handler blant annet om:

– Valgfriheten for barnefamiliene
– Trosfriheten for individer, kirker og sivilsamfunn
– Samvittighetsfrihet for helsepersonale
– Ja til livet-spørsmål i bioteknologi-utviklingen og ikke minst i “den tapte abortkampen» som nå plutselig er aktuell igjen.

-en historisk mulighet til å få gjennomslag på abort. Lenge har vi kjempet for å fjerne den såkalte «downs-paragrafen», paragraf 2c i svangerskapsloven, som åpner for abort etter 12 uke. Nå har vi også statsministeren på laget for å forby tvillingabort- såkalt fosterreduksjon.

“saksing slutt”.

Jeg kan ikke annet enn å undre meg på hva Krf egentlig vil i en del saker.

Valgfrihet for barnefamiliene… hvordan da? Valgfrihet så lenge man velger det Krf mener er riktig? Det er jo slik de fungerer når det gjelder ekteskap og adopsjoner etc. Alle er like mye verd sier de…men ikke når det gjelder viktige saker selvsagt.

Trosfrihet.. Hvis man er kristen?

Samvittighetsfrihet for helsepersonale. Virkelig?? Så det norske samfunn skal utdanne sykepleiere og leger og bruke milionvis av kroner på dette, og så skal de samme leger og sykepleiere reservere seg på grunn av religion/samvittighet? Gjelder dette alt helsepersonell eller kun de som er kristne? Skal sykepleiere som er veganere kunne nekte å servere pasienter noe annet enn vegansk mat?

Abortspørsmålet… Dette er den viktige saken for Krf.. og for alle landets kvinner. Vil dere kvinner virkelig tilbake til at abort skal behovsprøves av en nemd av lett middelaldrende menn? For det er den veien det går om Krf først får gjennomslag for en sak..så kommer neste.. og neste.. Krf og alle andre bør få inn i skolten en viktig ting.. Kvinnen bestemmer over sin egen kropp. Vi har gangbare regler for alt mulig som ikke bør tulles med. Hvem i all verden er egentlig Hareide eller noen annen i Krf som skal sette seg til doms over kvinner og bestemme at de skal sette til verden et barn som ikke er ønsket? Et barn som ikke er frisk? Et barn som vil få et uverdig vondt og umenneskelig opphold på jorden i en seng med masse ledninger i seg?

Kvinner må jammen meg passe på så ikke Krf får nevneverdig med innflytelse.

Følg med og stem riktig når den tid kommer.

 

Det er snø folkens.. den kommer hvert år!

Det faller ned noe hvitt fra himmelen i dag.

Da er det å tide å minne om følgende:

For en som har vært i Bergen – fordi jeg har en kone fra Bergen – på vinteren da det tilogmed snødde, og som nesten datt ut av bilen i latteranfall av kjøremønsteret til bergenserne i nevnte snøvær  (40 km/t lurking avgårde på snøføre og 140 km/t inni tunnellene), så begynner det å bevege seg mot latterlige tendenser her på Østlandet også nå.

Det utstedes fare-meldinger på linje med 100-års-flomvarsler, jordskjelv-tendenser, isbre-bevegelser, Mannen-ras samt alle andre ikke-snø-katastrofer du kan tenke deg bare det ser ut som det kommer til å snø.

Jeg vil gjerne komme med en opplysning: Vi bor i Norge.

Vi bor på Østlandet.

Det kommer til å bli kaldt. Det er derfor huset ditt er isolert.

Det er derfor du har ovn i huset ditt. Det kommer til å snø. Det er derfor du har vinterdekk til bilen din.

Det kommer til å bli glatt. Men slapp av: Det er helt normalt.

Det er ikke kokain og heroin som laver ned. Det er snø. Det er samme stoffet som sportsheltene dine på vinteren boltrer seg på. Det er akkurat det samme stoffet som lavet ned i fjor, eller ikke akkurat helt den samme snøen da, for vi har lært at ingen snøfnugg er like. Og sånne under kan du fundere på en stund.

Nåvel.

Slik som det har blitt nå så er det nesten samme nyhet her på Østlandet som midt på Gaza-stripen at snøen kommer.

Media slår det større og større opp. «Nå kommer snøen. Huff og huff. Hold dere innendørs. Det er glatt.» «Nå kommer ikke Olga seg på butikken på ei uke og må spise kattemat for å overleve.»

På grunn av 10 centimeter med snø. Er det mulig? Kom igjen da. Det er snø. Frem med isskrapen. Snøskuffa. Vinterstøvler. Dette skjer hvert eneste år. Det er ingen katastrofe. Det er snø.

Nå er det kanskje sånn at om ikke det kostet ei halv månedslønn å få kjøre og leke seg litt på glattkjøringsbaner så ville flere kanskje tatt seg en tur for å kjenne hvordan bilen fungerer på glatta. Det er ikke alle som er så heldige å bo så grisgrent til at breisladden kan legges inn hvor som helst bare for å huske det fra i fjor.

Det er vinter. Snøen kommer. Deal with it. Snø er helt normalt. Dog, her kommer et lite tips: Ikke kjør i samme fart inn i kryss som på sommeren.

Da går det til helvete.

God vinter 🙂

#snø #vinter

Hei Ringerike Kommune: Hvem er det som har bestilt dette?

Hvem i all verden synes dette var en god ide?

Dette er altså det nye rekkverket over Kvernbergsund Bru. (broen som går over Storelva ved rådhuset)

Det er ikke nok at det tydeligvis var en anbudskonkurranse der teksten “vi vil ha minst mulig rekkverk for minst mulig penger” må ha stått i ekstra stor skrift, det må også like tydelig ha stått noe ala “det ække så nøye hvordan det ser ut” for det rekkverket som nå er satt opp er ikke just mycke vakkert. Det virker nesten som om noen plutselig fikk en ide da anbudspapirene kom ut.. “hei, kanskje vi kan bli kvitt de der rørene på den brua i Hønefoss… vi har ikke nok til skikkelig rekkverk da…men hvis vi sier at dette er moderne greier så går de nok på den”…

Denne brua er, i tillegg til alle bilene, fartsåren til en masse skoleelever i all tenkelig fremtid. Det er skoleelever til videregående som sykler og går, og det er skoleelever til Eikli (snart Benterud) barneskole. Disse elevene sykler/sparkesykler til og fra skolen fra de er ganske små. Det er ikke slik at de går av syklene sine og går over brua, de sykler/sparkesykler på et fortau som er smalt og vanskelig når en masse folk går der samtidig. (dette vet jeg, jeg har vokst opp på Benterud).

Veldig mange av disse elevene vil i mange år være akkurat store nok til at de, ved et uhell, vil tippe ut i veibanen gjennom det store hullet i rekkverket.

Jeg kan ikke annet enn å lure på hvem som godkjente denne løsningen?

Jeg håper det ikke skjer noe med noen der…men dessvere tror jeg det bare er et tidsspørsmål.

..og PS!

Når man, for noen år siden, gikk for det relativt fine rekkverket ut mot elva…hvorfor i all verden gikk man for dette greiene her inn mot veien?

Forskjellige vei-avdelinger?  Forskjellige budsjettposter?

 

Edit:

Veien gjennom byen er ikke eid av kommunen, den er eid av fylket.. Noe som jo oppklarer hvorfor brua over Storelva fikk skambud-løsningen og ikke sånne flotte rekkverk som finnes rundt omkring i Drammensområdet.

 

rett skal være rett…

 

En manns innblikk i kvinnelige dusjrutiner

Det er lite som er så myteomspunnet, sagnomsust, snakket om og irritert seg over som hvor lang tid kvinner bruker på badet. Spesielt i de familier der toalettet befinner seg i samme rom som dusjen er dette en kilde til meget stor frustrasjon.

Her i huset var vi så uheldige at husfruen falt av hesten og pådro seg 8 ribbeinsbrudd, 2 ryggbrudd og 1 brudd i skulderbladet. Dette i tillegg til en nå mistenkt avrevet muskel i skulder/overarm medførte at høyre arm ble relativt ubrukelig en stund.

Da måtte undertegnede trå til da.

Les forøvrig også: En mann og hårfjerning i intime soner

Heldigvis kunne venstrehånda læres opp til å gjøre det meste av nødvendigheter, men det å dusje skulle vise seg å være en oppgave som var vanskelig alene.

Inn i dusjen, dvs fruen inn i dusjen og jeg rett utenfor vann-rekkevidde. Endelig skulle man få se hvor mye av arsenalet av flasker og krukker som blir brukt, eller rett og slett få bekreftet at mesteparten bare er til pynt.

«I dag vil jeg bruke den røde».. Seff sa jeg og tok tak i den røde litersflaska, som jo selvsagt var balsam, så bytting måtte gjøres. To runder vask av hår og så var det tid for balsam. Inn i håret med balsam, og så ny titt på hylla. «Ansiktsvask»… «den der».. Som sagt så gjort, og så «kroppsvask».. «den der».. Etter dette var det utskylling balsam og så tørk av hår og kropp. Jeg trenger ikke skrive så mye om barbering her og der, men det måtte gjøres det og.

Neste dusj følte undertegnede seg som kongen på haugen siden jeg jo nå visste gangen i dette. Men neida, nå var rød bytta med grønn og det skulle hårkur inn før balsam. Hårkur må man ha. Hårkuren satt såpass lenge i at det var god tid til høvelbruk i mellomtiden. Ansiktsvask, kroppsvask og annet småtteri ble også gjort i tilnærmet lik rekkefølge.

Nesten unødvendig å si så ble dusjene i de neste dagene et virrvarr av røde, grønne og hvite flasker, korker med ditt og skrubb med datt. Hårkur for blondt og hårkur for glans.

Det finnes shampoo og balsam for enhver smak og hårtype. Kroppsvask, ansiktsvask og hårkurer. Høvel for ditt og høvel for datt. Det er jo ikke rart det går med litt tid på badet. Men, de blir flotte disse damene da 🙂

Vil du vite hvordan menn gjør dette?

Shampoo på hue, vask nedover..

 

#menn #kvinner #hår #vask #samliv #hygiene #dusj #barbering #shaving #shampoo #balsam #hårkur

Man kan ikke snakke bokmål!

I et hjem der halvparten av de voksne jobber som lærer, altså fruen, så er det nesten gråt og tenners gnissel når det snakkes om å snakke bokmålsdialekt.

Senest i dag sa unge frøken Flatland at en artist skulle «legge bort trønderdialekten og snakke bokmålsdialekt». Jeg vet jo at slike uttalelser får ørevoksen til å poppe borte i sofaen og tittet derfor litt nervøst bort.

«Jeg har lukket ørene» sa hun..

Altså folkens:

Bokmål er ikke en dialekt eller språkform. Bokmål er ett av to skriftspråk i Norge. Det andre skriftspråket er nynorsk.

Når fruen, som er bergenser, blir bedt om å snakke bokmål «dør» hun litt innvendig hver gang. Vi snakker alle en eller annen form for dialekt, men vi snakker altså ikke bokmål. Be henne om å snakke «østlandsk» om dere vil hun skal dumme seg ut, men bokmål, nei det går altså ikke.

Sånn!!!

Skjerpings!!!

Vann- og kloakk: Innbyggerne får regningen for utopiske tanker

Forventet befolkningsøkning gir “vannvittige” priser!

Det er jo slik at Ringerike Kommune sitter inne med, en for meg, utopisk drøm om at det skal bli 60 000 mennesker i kommunen. Det tilsier ca en dobling av dagens innbyggertall. På grunn av dette har kommunen hatt 2 byggeprosjekter, vannverk Kilemoen og renseanlegg Monserud, som skal være istand til å ta imot de nye 30 000 innbyggerne som visstnok kommer med et knips etter at Ringeriksbanen står ferdig.

Så kan man begynne diskutere akkurat den profetien om man vil.

Ringerike Kommune har jo i sin visdom tenkt ut at det er vi som allerede bor i kommunen som nå på kort sikt skal betale for kommunens orgasmiske tanker om å bli dobbelt så store ved å legge på prisene på vann- og kloakk relativt mye for å finansiere denne drømmen. For meg ville det jo vært mer rettferdig om de som flytter til kommunen blir en del av betalingshorden etter hver som de flytter inn.

Ps! Ringerike Kommune… skikkelig sjakktrekk å si at man vil ha tilflytting…og samtidig kline til med skikkelig økning på vann- og kloakkavgiften. Det får nok mange til å tenke: “Oi, dit må vi jo flytte”…

Jeg har heller ingen tro på at avgiften går ned igjen om plutselig 10 000 mennesker flytta hit… akkurat på lik linje som eiendomsskatten ikke fjernes selv om vi er ute av Robek.

 

Hva er så økningen?

La oss først tenke oss et nøkkeltall på vannforbruk på 250m3 på husstanden, og mva på 25%

(tallene blir sånn cirka selvsagt)

 

Nåsituasjon =

Kloakk: 250 x 35,- pr m3 = 8750,- pr år + mva 2190,- = 10940,-

Vann : 250 x 21,- pr m3 = 5250,- pr år + mva 1310,- = 6560,-

Totalkostnad pr år = 14 000,- + mva 3500 = 17500,- pr år

 

Ny sistuasjon =

Kloakk : 250 x 41,- pr m3 = 10250,- pr år + mva 2560,- = 12810,-

Vann : 250 x 24,- pr m3 = 6000,- pr år + mva 1500,- = 7500,-

Totalkostnad pr år = 16250,- + mva 4060,- = 20310,- pr år

 

Dette betyr altså at hver enkelt husstand med et forbruk på ca 250m3 vann i året får en økt kostnad på ca 2800,- fordi kommunen/politikerne tror/ønsker at innbyggertallet skal dobles. Kloakkavgiften økes med ca 17% og vannavgiften med ca 14%.Hadde det kanskje ikke vært bedre å være på nåværende innbyggeres side og heller tatt betalingen over lengre tid enn det som nå er planlangt? Strengt tatt er vi jo heller ikke 100% sikre på at Ringeriksbanen bygges innenfor de første 20 årene.

Forøvrig synes jeg det er interessant dette med vann- og kloakkavgift. Man beregner altså vannforbruk med en vannmåler i hver enkelt husstand, som  jo er greit nok. Vann brukes jo til det meste av klesvask, oppvask, drikke og hygiene. Det snodige synes jeg er at de tar kloakkavgift på akkurat det samme kubikkforbruk. Vannet i doen betales jo ved vann-avgiften..så det er betaling for å kvitte seg med 250 m3 med kloakk de tar inn på kloakk-avgiften. 250 000 liter med tiss og bæsj der altså…62500 liter på hver i en familie på 4…

Hei statsministern; Når fylte du selv bensin sist?

Det er snart valgår igjen, og skulle man tro de senere tiders medieoverskrifter rundt regjeringen og samarbeid til høyre og venstre, så er det stortingsvalg i 2019.. men det er det jo ikke. I 2019 er det kommune- og fylkestingsvalg.

Men; Det er nå engang slik at det er ikke Ola Donk fra innerst i Kyrkseterrøra som er med i Dagsnytt 18, det er Hareide, Støre, Lysbakken etc.

Så, siden det er profilerte stortingspolitikere som skal i debatter og det der snakkes om de store linjene for landet og ikke hvordan kommunene egentlig har det, så tenkte jeg å stille 8 spørsmål til disse stortingspolitikerne på vegne av Ola og Kari Nordmann som ikke sitter på Stortinget med millionlønn og en hel masse andre ytelser.

Here we go:

1) Hvor lenge er det siden sist du fylte bensin på egen bil, betalte årsavgift og alle bompasseringer du kjørte gjennom?

2) Hvor lenge siden er det du måtte sjonglere med regninger og med vilje gå over forfall fordi det rett og slett er tomt?

3) Hvor lenge siden er det siden du har måttet velge mellom å kjøpe middag eller betale regninger?

4) Hvor lenge siden er det du har avlyst tannlegetimer fordi du vet du ikke har penger til behandlingen?

5) Hvor lenge siden er det du har måttet velge mellom å kjøpe medisiner eller mat?

6) Hvor lenge siden er det du har måttet si til barna dine at de ikke kan være med på en aktivitet fordi dere ikke har råd?

7) Hvor lenge siden er det du har ligget våken natt etter natt pga ubetalte regninger til stat og kommune som du vet blir påplusset ekstreme summer når de går over forfall?

8) Hvor lenge siden er det du har betalt din egen TV-lisens? Strømregning? Kommunal vann- og kloakk?

Sånne ting er det vanlige folk sliter med i en hverdag dere stortingspolitikere bare gjør vanskeligere og vanskeligere. Alle sliter selvsagt ikke med alt, men dette er hverdagen til mange.

Jeg klarer ikke tenke annet enn at mange av spesielt de profilerte politikerne rett og slett ikke vet hva de er med å bestemmer.

Jeg klarer heller ikke tenke annet enn at politikere som har gått gradene utelukkende i politikken og nå sitter med millionlønn ikke evner å se hva familier med totalinntekt på halvparten må klare.

Og PS!

Det var ikke noe bedre med rødgrønn regjering.. bare for å ha slått fast det..

Enhver hockeykamp i Østfold starter med:

(oppdateres etter hvert)

Før turen går back to Sarpsborg 🙂

Mat må man ha 💪

Uten mat og drikke duger ikke helten..!

På plass i Sparta Amfi 🏒🏒🏒

Blir spennende 🙂 21 minutt til start nå

1-0, Sparta, Knold, etter massivt press. Tok 4,48

2-0, Grønberg , i powerplay

Pause. 2-0 Sparta ikke noe å si på. 2 mål i to telefoner. Ringerike med et par småfarlige sjanser

Offisiell skuddstatistikk 11-7

Kamp i gang igjen

Etter 15 min med Ringerikepress og mye års spill putter Knold og 3-0 Sparta. Vi får ikke ouck ut av sone

Og rett etterpå 4-0 ved Allen. Sparta kommer to mot 1.

5-0 Grønberg. Skudd og retur

Pause. 15 gode og 5 ræva minutter av Ringerike. Vi scorer ikke men Sparta putter 3 litt for lette mål. Skuddstatistikk er nå 28-15. Skuddstatistikken var 15-15 da det var igjen 5 minutter av perioden.

Da er vi straks klare for 3 periode.

5-0 ferdig.

Hva skal plastikk-dokke-bloggerne blogge om nå?

Nye retningslinjer for bloggere er endelig kommet.

Det har lenge blitt snakket om og etterlyst retningslinjer og regler for hva bloggere skal forholde seg til med hensyn på hva som er innafor å blogge om, legge ut bilder av etc. når det gjelder dette med kropp og utseende. Nå har de endelig kommet. Dessverre; Retningslinjene har en svakhet i mine øyne; Barn av bloggere er glemt. Men, man kan jo håpe at de som har skrevet disse også har et forslag på trappene som vil beskytte rettighetene til toppbloggernes (eller de som desperat prøver å bli en toppblogger) barn fra eksponering og bruk på nett for å skape inntekter.

Retningslinjene som kom er laget for å stoppe reklamen bloggere gjør for diverse inngrep eller annet på og med kropp som hovedfokus.

Ikke markedsføre eller promotere kosmetiske inngrep eller injeksjoner som har til hensikt å gi en varig eller langvarig endring av utseende, for eksempel silikon og fillers.

Ikke markedsføre eller promotere kosttilskudd og tilsvarende produkter som er ment å gi vektreduksjon, større muskler eller på en annen måte fremme et bestemt kroppsideal.

  Ikke bidra til å spre uriktige opplysninger eller udokumenterte påstander om kropp og helse. Spesifikke anbefalinger skal overlates til fagfolk.

Merke eller gjøre oppmerksom på manipulerte bilder som skaper et falsk inntrykk av kroppsfasong og/eller utseende.

Du skal ikke være rare brøkregneren for å se at mer eller mindre halvparten av topp 50 bloggere på blogg.no herved mistet sitt inntektsgrunnlag. Vi kjører en applaus for dette. Endelig tar samfunnet tak og sier at nå er det nok. Nå skal vi ha slutt på den galskapen disse toppbloggerne fritt har håvet inn millioner i lønninger på over alt for lang tid, med støtte fra diverse nettaviser og lignende. Hvis man samtidig nå skriver/lager retningslinjer mot bildebruk og eksponering av egne barn på nett så har vi kommet langt. Jeg håper jo at man samtidig tenker å sanksjonere/gi bøter til alle de bloggere som fortsetter å bryte de reglene som nå er kommet. Gjør man ikke det så betyr jo disse retningslinjene ikke en dritt..

Kjære redaktører:

Kan dere nå være så snille å slutte å støtte disse bloggerne? Kan dere la være å linke til disse innleggene?

 

Takk.