Hadde det bare ikke vært for den jævla myggen

Det er sommer i Norge. Temperaturer vi knapt tror er mulige for dette lille landet langt opp i steinrøysa kommer dag etter dag som perler på en snor. Meterologer strør om seg med store ord i et tempo som ville fått selv dopede Ben Johnson til å bli stum av beundring. Varmerekorder slås mer eller mindre daglig over hele landet “sørafor” Trondheim (eller no). Østlandet bader rett og slett i sol og varme og man kan vel egentlig ikke tenke annet enn at dette er helt perfekt….hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Vi valfarter til strender rundt omkring. Mat og drikke pakkes i kjølebagger som kjennes ut som de er fylt med bly innen man kommer frem. Kropper i alle fasonger, størrelser og farger ligger strødd rundt omkring på stranda. Barn leker og koser seg i vann og på land. Ungdommer ser på hverandre, flørter, beundrer og drømmer seg bort i hud og kropp. Voksne får et skikkelig avbrekk og en pause fra alt stress, og man kan vel egentlig ikke tenke annet enn at dette er er helt perfekt…hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Hjemme koser man seg med hagearbeid etc. Det lukes, klippes, såes og sørges for at hagen ser ut som snytt rett ut av et magasin for over-ivrige huseiere med altfor mye tid. Det er rett og slett så fint vær at man må ut med hageslange og spreder for å vanne gresset. Det er jo ikke dagligdags i normal-sommer-Norge. Som huseier synes man jo dette til tider er koselig og mens man holder på og etter hvert ser resulater så kan man egentlig ikke tenke annet enn at dette er helt perfekt…hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Utpå ettermiddagen skal det så spises middag. Terrassen lokker med stoler, puter, bord, blomster og noe kaldt og godt å drikke. Det grilles pølser, biff, sommerkoteletter og alt annet man måtte ønske på grillen. Familien samles til et fellesmåltid der dagen diskuteres og neste dag planlegges. Solskjermen er oppe så middagen kan nytes i skygge. Disse middagene er fullt på høyden med alle middager man noensinne har opplevd i noe utland. Det er rett og slett slik at man kan sette seg tilbake i stolen på terrassen med vomma full og sprekkeferdig av grillmat og egentlig bare tenke at dette er helt perfekt….hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Sommerkvelden siger på. Solen begynner å avta i varme men heller stå for et lys verdig diverse selfies og andre morsomme kamerafunksjoner for å forevige dette vidunderlige værfenomen. Barn legges (om de er små nok) og ungdommene forsvinner ut eller inn på rommene sine. Stillheten senker seg på terrassen. Praten går om løst og fast. Kanskje fisker man opp mobilen og ser en episode til av favorittserien sin akkompagnert av en duggfrisk boks med livets vann eller et godt glass med rødt eller hvitt. Det er nettopp da man i solnedgangen lener seg bakover, lar tankene vandre og ikke kan la være å tenke at dette er helt perfekt….hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Ølen er tom. Glasset er tomt. Det er på tide å legge seg. Sengen er redd og soverommet ryddet. Temperaturen er senket fra bakerovn til levelig i rommet. Det er som om kvelden er skapt for litt romantikk for et forelsket par. Det dusjes og pusses og alt annet man bare må før horisontalen inntas. Man ser inn i øynene til hverandre, ser alt man forelsket seg i, føler alt man skal føle sammen med sin utkårede. Det er akkurat i det leppene møtes at man ikke klarer tenke annet enn at dette er helt perfekt….hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Øyelokkene glir igjen. kroppen er slapp og vil hvile. Hodet synker ned i puta med sånn tyngde at kjølebaggen på stranda virker som en fjær. Armer og bein vil bare ligge helt stille. Døsigheten tar over hele kroppen. Tankene begynner vandre dit man trenger for å få sovne skikkelig. Det virker å være en perfekt kveld… hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Sol, sommer, Norge…og mygg…

#livet #Norge #mygg

 

Hei politiet og banker: Nå kommer Nokas-millionene

Nå må pengene i omløp…

Man trenger vel ikke å ha fullført artium, universitet, voksenopplæring i strikking samt ha både symaskinsertifikat og svømmeknappen for å forstå at den/de som nå sitter på de fortsatt manglende ca 50 millionene etter Nokas-ranet nå begynner bli litt stresset. Det har seg altså slik at om to dager går 100- og 200 kroners papirlappen ut på dato. Vil du ha verdien av de så må du altså i bank og veksle, eller bruke de opp i butikken ganske raskt.

Så; Nå er det altså bare å følge med…

Dukker det opp en fyr i banken i busserull, med en bag full av sedler han “har hatt liggende” så bør det ringe en bjelle.

Kommer det en fyr på butikken og skal ha øl for 14 millioner bør det ringe ei bjelle.

Kommer det ei gruppe og bestiller 1 leillighet hver i ett nytt bygg og betaler alt i cash bør det ringe en bjelle.

Står det en fyr en hel natt og putter penger på konto i bankautomaten på hjørnet så bør det ringe en bjelle.

Nå er det vel egentlig bare å spane på hver og en av de opprinnelige gutta og deres kompiser for å se hvem som plutselig har et ærend i banken…etter først å ha vært på sopptur i en nærliggende skog. Må forresten være være kjipt og sitte inne nå, med vissheten om at du har gjemt unna en bag med 10 millioner et sted, som vil være verdiløse når du kommer ut om et visst antall år.

jaja….

easy come easy go…

#penger #nokas #veksle #verdiløse

Norsk ishockey… tilbake på scratch?

Landslaget i trøbbel igjen

Nok et hockey-vm der det handler om å unngå nedrykk snarere enn å nå en kvartfinale. Det nær sagt alle da snakker om er “hva gjøres feil?”. Det som vel kan slås fast er at det finnes ingen quick-fix på dette. Her må det lang og målrettet jobbing og satsing til. Det er mye man innad i hockeynorge er enige og uenige om, men hovedpoenget er vi vel alle enige om:

Vi vil ha et godt landslag.

For meg er premissene for å få til det ganske enkle: For å få til et godt landslag så må vi ha en god Get-liga. En Get-liga som også skal eksportere spillere ut samt gi sultne unggutter muligheten til å vise seg frem. For å få til en god Get-liga så må vi ha en god 1 divisjon. En 1 divisjon som skal fungere som springbrett til Get om man trener hardt nok. For å få til en god 1 divisjon så må vi ha gode breddeklubber i div 2-3-4 (jada, vet at 2-div er prestasjon). Vi må også ha gode U18 og U20 serier, eller tørre tenke tanken på å ha U20 landslaget i 1 div? For å få til gode breddeklubber så må det jobbes hardt i aldersbestemte klasser. Det er ikke nok å ha 3 lag som favner over alt fra 9-17 åringer. For å ha lag i aldersbestemte klasser så må det jobbes hardt med rekruttering ute i klubbene. Kanskje må det jobbes smartere sammen med forbundet på dette og?

Les gjerne: Hvorfor norsk ishockey blir stor så sakte?

Så kan man spørre seg da hvor det gjøres riktig og hvor det gjøres feil? Er det bare forbundets skyld? Klubbene? Foreldrene? Spillerne? Media? Noen mener jo at et A-lag kommer av seg selv når rekrutteringen er god, mens andre igjen sverger til å ha et godt A-lag for å sikre rekruttering. Hvor ligger feilen når det står 60 barn på venteliste for å begynne med turn mens det knapt er barn på en skøyteskole? Bør man sette ekstra krav til eliteklubbene hva gjelder rekruttering? Bør det være mulig å kun ha seniorlag?

Hvor skal ressursene egentlig settes inn? På U10 eller på et hawai-lag i 2 divisjon?

Les gjerne: Barn, ungdom & idrett.  Denne anbefaler jeg selv om jeg har skrevet den selv. For meg er innholdet er meget viktig. Det er også andre linker der til andre egenskrevne tekster om samme temaer. Barn, ungdom, voksne, lag, økonomi etc. Liker du de så deler du de. Blir bare glad for det.

Hvordan går vi videre?

Mange sverger til tutehockey, mens andre igjen mener tutehockey ødelegger for de unge talentene som må sitte like mye som de “dårlige” spillerne på laget. Jeg tror barneidrettsbestemmelsene på generell basis er ganske så grei, men at det må jobbes mye mer med type kretslag slik at de som virkelig vil kan få bryne seg på andre som virkelig vil. Vi må ha mamma- og pappatrenere uten kurs vekk fra trenerrollene. Vi må ha total bannlysing av foreldreinnblanding hva gjelder lag og spillersammensetting. (det oppleves faktisk at trenere ringes av foreldre for å få bytta rekke “fordi barnet ikke spiller noe godt med det og det barnet”)

Alle snakker om hvor få haller vi har osv Det er for så vidt greit at vi ikke har nok haller i dette langstrakte landet, men sett opp imot hva for eksempel Danmark får til med sine mange færre haller så er ikke hall-argumentet bra nok i seg selv. Det å få toppspillere handler mye mer om seriøsitet fra relativ ung alder. Ta vare på talenter. Sørge for at andre kan blomstre som talenter fordi man gjør det krystallklart at for å være med på toppnivå så må det trenes. Det nytter ikke å trene beinhardt hele uka og så gå på fylla fredag og/eller lørdag. (tro meg, jeg jobbet som dørvakt en stund, det skjer). Hallene vi har må også utnyttes bedre. Det går ikke an å med ene handa slå i bordet med at det ikke trenes nok etc.. og så med den andre forklare at barnet ikke kommer for man skal på hytta, på harry-tur, på fest, etc etc.. Det passer ikke å trene fredag kveld, lørdags morgen, søndags morgen osv.

Les gjerne: En reise i ishockeykøller.

Det snakkes om 8 lag i Get, 10 lag i Get, 12 lag i Get.. Jeg tror ikke nødvendigvis antall lag (8, 10, 12) er en utløsende faktor på suksess eller ikke suksess. Det er da nok av eksempler på serier i verden der forskjellen på topp og bunn er ganske stor, og samtidig er de beste lagene helt i verdenstoppen. Det er “arbeidsforholdene” til klubbene som må bli bedre helt fra bunnen av. Hall-leie for barneidrett burde stoppes. Dette burde være kommune- og statsfinansiert. Hvorfor skal innendørsidrettene måtte betale? Betaler skigrupper for bruk av oppkjørte løyper? Betaler fotballgrupper for bruk av kommunal bane/løkke?

Jeg har stor tro på at om man legger forholdene til rette for ishockeyen og jobber målrettet med holdninger til trening etc innad i klubbene, samt tar vare på alle som begynner med denne sporten så vil resultatene komme. Det kommer til å ta tid og jeg tenker at det er like greit å innse at A-VM for Norge i mange år fremover bare handler om å holde seg der for å ha en gulrot å strekke seg etter. Det Norges spillere og det norske publikum fikk se McDavid gjøre i kampen mot Canada kan ikke være annet enn en enorm greie å strekke seg etter. Vi må jobbe målrettet mot dette. Power-skating. Skills-treninger. Seriøsitet i klubb og lag. Røde tråder fra topp til skøyteskole. Gi barna det de trenger for å strekke seg mot neste nivå. Skap gode hockeymiljøer. Og fremfor alt:

Ta vare på alle i denne sporten.

Stopp mobbing og rasisme på banen. Dessverre vet jeg også at dette skjer. Det får bare unge gutter og jenter som kunne blitt våre nye stjerner til å slutte med hockey. Vi må rett og slett tørre å si stopp og ta tak, uansett hvem som mobber, sprer rasisme, lager dårlig stemning etc.

Les gjerne: Takk til alle anti-mobbere

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. 

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #Getliga #Mot #Stopp #Mobbing #økonomi #barn #ungdom #idrett #Kommune #ishall #gratis

 

 

Gratulerer med “årets dummeste” til Isabelle Eriksen

Du er i godt selskap da, men svaret ditt om silikon og 13 år gamle jenter setter deg øverst på tronen!

**fra artikkel på Sol”

Ett av spørsmålene hun valgte å svare på var dette:

«Er det mulig å ta silikon når puppene er under utvikling? Altså hvis man har tatt implantater og puppene vokser. Har det noe å si?»

Hvorpå bloggeren svarer dette:

«Ja det er fullt mulig. Det er ikke farlig! Det kan godt hende mine egen pupper har vokst etter at jeg tok silikon. Det er ikke noe problem.»

Øhh….

Rett bak deg kommer forøvrig brøkregnerne på løpende bånd. S.Raad, Mammatilmichelle, Sophie Elise, Pilotfrue, Martine Lunde, Annebrith, Sofienils1, Krissy, Andreasveinsdottir for å nevne noen:

Leser dere egentlig hva vanlige folk ber dere ta ansvar for? Leser dere hva helt vanlige norske foreldre bekymrer seg for som dere i hovedsak bare avfeier og kaller andre sitt ansvar?

Et meget godt innlegg, et gjesteinnlegg, på bloggomtoppbloggere sier det ganske så greit. Det adresserer problemet i samfunnet, det problemet dere ikke vil ta inn over dere. Dere kan lese det HER om dere nedverdiger dere til å faktisk lese et viktig innspill i den verden dere lever og forsvarer hverandre i. Innlegget og kommentarene viser helt tydelig at det ansvaret dere nødig er med på å ta faktisk er noe dere må ta inn over dere.

Det kunne vært interessant å lese hva dere mener om dette etter at dere faktisk tar inn hva som ytres i det innlegget. Ja, det kunne sogar vært interessant å se hva Pappahjerte og kona hans mente om samme saken all den tid de har vært i vinden og  forsvart enkelte av disse toppbloggerne på den ene eller andre måten.

Og damer: Kjære bloggdamer: Det er ikke nødvendig å vise kjempekløft når du skal selge et par sokker. Det er ikke nødvendig å vise rompa i tanga når du skal pushe sminke til øynene. osv osv.. Det blir bare for dumt. Det at dere gjør akkurat sånne ting bare beviser hva motstanderne deres anklager dere for. Det er bruk av kropp for å tjene penger på klikk.

Les : Kropp for penger.. eller klikka da

Les: Jeg burde hatt pupper og ei snasen rompe

Kropp er fint. Kropp er flott. Kropp er topp. Problemet er bare at ikke alle har samme kroppen (som jo er bra), men når de som kommer seg ut og frem ikke klarer kommunisere at det er ikke akkurat kroppsutseendet som skaper lykke og ikke, da er vi som samfunn ute å kjøre.

Ps! unge jenter… dere blir ikke lykkelige som 16 år gamle mammaer

Ps! unge jenter… dere blir ikke lykkelige med store pupper

Ps! unge jenter… dere blir ikke lykkelige med ducklips etc..

Det er inne i hodet lykken skapes.

#kropp #blogg #bloggere #toppbloggere #sex #ansvar #samfunn

 

Har Norge blitt en søple-nasjon?

Det går en bra greie i Norge om dagem, den handler om å plukke opp søppel på vår vei.

Det oppfordres til å ta med seg plastposer på tur og fylle de med søppel man ser på sin vei for så å kaste plastposen med søppel på dertil egnet stednår man kommer hjem. Men; Det skulle jo strengt tatt ikke vært nødvendig å måtte ha slike nasjonale dugnader med søppelplukking. Det hadde bare vært at alle oppførte seg som folk, rett og slett viste god folkeskikk, og lot være å kaste søppel noe annet sted enn der det hørte hjemme.

Les gjerne : Folkeaksjonen for folkeskikk

Hva er det i veien med de som kjører til søppelfyllingen, oppdager at det er stengt, og bare tipper driten sin i skogen utenfor porten?

Hva er det i veien med de som åpner vindu på bilen og pælmer flasker og mat-emballasje ut?

Hva er det i veien med røykere som stumper røyken på bakken ved siden av et askebeger?

Hva er det i veien med hundeeiere som plukker opp bæsjen etter bikkja og så pælmer posen i naturen?

Hva er det i veien med folk som dumper møbler og annet på stier i skogen?

Hva er det i veien med de som bare kaster søpla si der de sitter eller går i skogen, på stier eller fortau?

Hva er det i veien med de som bare kaster søpla til vanns når de er i båt?

….rett og slett:

Hva er det i veien med alle de som ikke bruker søplekassen?

Skjerpings!!!!

Det er noe som heter “rydd opp etter deg, moren di jobber ikke her”… Den kan vi godt ha med oss hele tiden alle sammen. Det er F*** meg ikke greit å bare kaste søpla si der man finner det for godt…eller enda verre rett på bakken ved siden av en søppelkasse.