Og så var de bare 9…

Lørenskog degraderes til 2 divisjon…?

Etter de siste dagers skriverier å skjønne så er det nå altså klart at Lørenskog Elite ikke lenger har tilhold i Get-ligaen. Ut ifra samme skriverier så har de heller ikke mulighet til å stille i 1 divisjon, siden lisens man søker om gjelder for spill i begge disse ligaene. Her må gjerne forbundet korrigere om dette ikke r tilfelle.

Nå er det sånn at siden jeg ikke har lest dette i noen pressemelding fra forbundet eller på forbundets egen nettside så velger jeg å se på de siste dagers opplysninger med en ørliten klype salt enn så lenge. Plutselig skjer det ett eller annet.

Men; inntil videre:

Lørenskog sendte altså inn en lisenssøknad som ble avslått. Lørenskog anket denne avgjørelsen, som igjen ble avslått. Det siste var alså en appell som så etter sigende også har blitt forkastet. Nå drar dette så ut at hele greia begynner å virke mer som en krangel mellom unger;

-“jeg vil være med å leke”.

-“nei, jeg vil ikke leke med deg”.

-“jooo…kom igien a”.

-“nei…jeg vil ikke”.

-“jammen”..

-“nei”…

-“men”.

-NEI

 

Jeg for min del synes at forbundet nå burde gå ut med store bokstaver og høye kneløft og informere skikkelig i en pressemelding til alle. Det er så mye bambus og kokkos rundt denne saken nå at hockeynorge burde fått stillet nyskjerrigheten sin. Det kan selvfølgelig være at lederne i de forskjellige involverte klubbene vet mye mer enn oss dødelige..

Nåvel; Litt trivia til slutt..

Erik Follestad skal etter hva jeg har lest være spillende trener for nystartede Asker & Bærum Hockey som starter opp i 2 divisjon. Klubben går høyt ut og reklamerer med nullkostnader for spillere som vil være med. Ingen avgifter eller noe sånt. De skal etablere seg på sikt i 1 divisjon for å kunne sende spillere opp i Get-klubber.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. 

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #Getliga

Hadde det bare ikke vært for den jævla myggen

Det er sommer i Norge. Temperaturer vi knapt tror er mulige for dette lille landet langt opp i steinrøysa kommer dag etter dag som perler på en snor. Meterologer strør om seg med store ord i et tempo som ville fått selv dopede Ben Johnson til å bli stum av beundring. Varmerekorder slås mer eller mindre daglig over hele landet “sørafor” Trondheim (eller no). Østlandet bader rett og slett i sol og varme og man kan vel egentlig ikke tenke annet enn at dette er helt perfekt….hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Vi valfarter til strender rundt omkring. Mat og drikke pakkes i kjølebagger som kjennes ut som de er fylt med bly innen man kommer frem. Kropper i alle fasonger, størrelser og farger ligger strødd rundt omkring på stranda. Barn leker og koser seg i vann og på land. Ungdommer ser på hverandre, flørter, beundrer og drømmer seg bort i hud og kropp. Voksne får et skikkelig avbrekk og en pause fra alt stress, og man kan vel egentlig ikke tenke annet enn at dette er er helt perfekt…hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Hjemme koser man seg med hagearbeid etc. Det lukes, klippes, såes og sørges for at hagen ser ut som snytt rett ut av et magasin for over-ivrige huseiere med altfor mye tid. Det er rett og slett så fint vær at man må ut med hageslange og spreder for å vanne gresset. Det er jo ikke dagligdags i normal-sommer-Norge. Som huseier synes man jo dette til tider er koselig og mens man holder på og etter hvert ser resulater så kan man egentlig ikke tenke annet enn at dette er helt perfekt…hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Utpå ettermiddagen skal det så spises middag. Terrassen lokker med stoler, puter, bord, blomster og noe kaldt og godt å drikke. Det grilles pølser, biff, sommerkoteletter og alt annet man måtte ønske på grillen. Familien samles til et fellesmåltid der dagen diskuteres og neste dag planlegges. Solskjermen er oppe så middagen kan nytes i skygge. Disse middagene er fullt på høyden med alle middager man noensinne har opplevd i noe utland. Det er rett og slett slik at man kan sette seg tilbake i stolen på terrassen med vomma full og sprekkeferdig av grillmat og egentlig bare tenke at dette er helt perfekt….hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Sommerkvelden siger på. Solen begynner å avta i varme men heller stå for et lys verdig diverse selfies og andre morsomme kamerafunksjoner for å forevige dette vidunderlige værfenomen. Barn legges (om de er små nok) og ungdommene forsvinner ut eller inn på rommene sine. Stillheten senker seg på terrassen. Praten går om løst og fast. Kanskje fisker man opp mobilen og ser en episode til av favorittserien sin akkompagnert av en duggfrisk boks med livets vann eller et godt glass med rødt eller hvitt. Det er nettopp da man i solnedgangen lener seg bakover, lar tankene vandre og ikke kan la være å tenke at dette er helt perfekt….hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Ølen er tom. Glasset er tomt. Det er på tide å legge seg. Sengen er redd og soverommet ryddet. Temperaturen er senket fra bakerovn til levelig i rommet. Det er som om kvelden er skapt for litt romantikk for et forelsket par. Det dusjes og pusses og alt annet man bare må før horisontalen inntas. Man ser inn i øynene til hverandre, ser alt man forelsket seg i, føler alt man skal føle sammen med sin utkårede. Det er akkurat i det leppene møtes at man ikke klarer tenke annet enn at dette er helt perfekt….hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Øyelokkene glir igjen. kroppen er slapp og vil hvile. Hodet synker ned i puta med sånn tyngde at kjølebaggen på stranda virker som en fjær. Armer og bein vil bare ligge helt stille. Døsigheten tar over hele kroppen. Tankene begynner vandre dit man trenger for å få sovne skikkelig. Det virker å være en perfekt kveld… hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Sol, sommer, Norge…og mygg…

#livet #Norge #mygg

 

Hei politiet og banker: Nå kommer Nokas-millionene

Nå må pengene i omløp…

Man trenger vel ikke å ha fullført artium, universitet, voksenopplæring i strikking samt ha både symaskinsertifikat og svømmeknappen for å forstå at den/de som nå sitter på de fortsatt manglende ca 50 millionene etter Nokas-ranet nå begynner bli litt stresset. Det har seg altså slik at om to dager går 100- og 200 kroners papirlappen ut på dato. Vil du ha verdien av de så må du altså i bank og veksle, eller bruke de opp i butikken ganske raskt.

Så; Nå er det altså bare å følge med…

Dukker det opp en fyr i banken i busserull, med en bag full av sedler han “har hatt liggende” så bør det ringe en bjelle.

Kommer det en fyr på butikken og skal ha øl for 14 millioner bør det ringe ei bjelle.

Kommer det ei gruppe og bestiller 1 leillighet hver i ett nytt bygg og betaler alt i cash bør det ringe en bjelle.

Står det en fyr en hel natt og putter penger på konto i bankautomaten på hjørnet så bør det ringe en bjelle.

Nå er det vel egentlig bare å spane på hver og en av de opprinnelige gutta og deres kompiser for å se hvem som plutselig har et ærend i banken…etter først å ha vært på sopptur i en nærliggende skog. Må forresten være være kjipt og sitte inne nå, med vissheten om at du har gjemt unna en bag med 10 millioner et sted, som vil være verdiløse når du kommer ut om et visst antall år.

jaja….

easy come easy go…

#penger #nokas #veksle #verdiløse

The Gallagher Invitational 2018: Startlisten !

Lørdag 26 mai klokka 13.00 


 

Herreturneringen over alle herreturneringer er her igjen. Dette er det 8. året turenringen avholdes i månedskiftet mai/juni. Deltakere er venner og venners venner. Turneringen er en uhøytidelig blodig alvorlig golfturnering der alle slenger inn 200,- i en pott som fordeles ut igjen på 6 forskjellige delkonkurranser. Den 7 delkonkurransen betales av “lost-ball-potten”. Hver ball du mister, slår i vann, out of bounds, etc etc.. koster deg en 10-kroning inn i potten.

 


 

Konkurranseavgift : 200,- pr spiller (betales i cash til meg på spilledagen). Alt ut igjen i premie.

Møt opp i god tid og støtt kafeen ved utstrakt kjøp av duggfrisk øl. En øl eller to i kroppen er helt innafor før en golfrunde.

Premie 1 = Vinner på slag.

Premie 2 = Vinner på stableford

Premie 3 = Vinner closest to pin hull 5

Premie 4 = Vinner longest drive hull 9

Premie 5 = Vinner closest to pin hull 10

Premie 6 = Vinner longest drive hull 16

Premie 7 = Vinner closest to pin slag 2 hull 18

(lost ball potten er 10,- pr ball som mistes på runden)


 

Etter runden samles vi i kafeen/ute for premieutdeling.

ps! …og vi ler av hverandre og hvor dårlige vi er til å spille golf umiddlbart etter runden og på kvelden…

 

Her er startlisten:

 

13.00 Flight 1

1 Bjørn Askimdal

2 Per Amund Andersen

3 Freddy Arvesen

4 Knut Arve Skaalvik

 

13.10 Flight 2

1 Morten Dalen

2 Jan Erik Johansen

3 Tony Martinsen

4 Claus Andreas Torgersen

 

13.20 Flight 3

1 Erik Haukedalen

2 Mads Johansen

3 Teodor Gjerde

4 Morten Krokvik

 

13.30 Flight 4

1 Clas Martinsen

2 Marius Odne

3 Jacob Friestad

4 Morten Nordvik

 

13.40 Flight 5

1 Yngve Johannessen

2 Marius Ulseth

3 Pål Husøy

4 Dan Whymark

 

13.50 Flight 6

1 Glenn Ove Jørgensen

2 Stian Kragholm Olsen

3 Jonny Sandnes

4 Christopher Wand

 

14.00 Flight 7

1 Harald C Jørgensen

2 Johan Eskelund

3 Torgrim Rian

4 Per Stian Bakken

 

14.10 Flight 8

1 John-Steffen Birkeland

2 Per Erik Trulsen

3 Asle Berggaard

4 Jim Gallagher

 

 

ps!!! dette problemet har jo ikke vi….vi må trekke inn magen…

#golf #tyrifjord #turnering #gallagher #invitational

Herlig fraværende flaggdebatt

I hvert fall nesten..

Det er vel nesten bare en ting som er sikrere enn politisk skævellævel på tv annethvert år i forbindelse med valg, og det er den årlige flaggdebatten i media og sosiale medier i forbindelse med barnetogene.

Tygg på den en gang til: Barnetogene.

Det slår aldri feil. Nettdebattanter og nett-troll hamrer løs på tastaturet om dagen 17 mai og hvor mye den betyr for Norge. De slår om seg med floskler og store ord om Norges tradisjoner og hvor stolt man skal være av Norge som nasjon og Norges flagg.

Og det skal man jo selvsagt.

Men vi snakker barn her. Vi snakker barn som stiller opp og feirer Norge, men som samtidig er litt stolte av det landet de kommer fra,

Akkurat sånn som nordmenn som går i 4 juli paraden i USA for eksempel i bunad og norsk flagg. For nordmenn skal selvsagt ha lov til å gjøre sånt i utlandet, det er bare utlendinger som ikke skal ha lov til det her…på vår dag.

Jeg for min del er mye mer skeptisk til alle utlendinger i Norge som driter i dagen, som holder ungene sine hjemme, som ikke vil delta. De er for meg uendelig mye verre enn en og annen liten tass med et flagg fra Kongo eller Kamerun.

Heldigvis har det vært lite pes i år. Kanskje vi som nasjon har vokst litt? Eller er de mest kritiske til utlendinger i Norge kanskje på sydentur?

Gratulerer med dagen alle sammen:)

#hurra #17mai #flagg #Norge

Dette med Narvik og krav om dobbeltkamper i Get

VM er slutt, Norge berget plassen såvidt, og vi kan igjen begynne diskutere Get-ligaen og alt røret rundt Lørenskog/Narvik/Kongsvinger.

Personlig synes jeg det er synd at hver eneste gang vi skal diskutere hockey og eventuelt nye lag inn i hockeyfamilien og spesielt i toppen så er det penger som blir hovedtemaet og ikke de sportslige aspektene. Det burde jo handle mye mer om spillere og lag og om de har noe der oppe å gjøre eller om det sportslig sett bare blir vaffelrøre av hele deltakelsen. Men, sånn er det jo ikke. Det tar ca fire nanosekunder fra en status på FB er postet til første kommenta om kostnader etc kommer.

Nåvel. Back til tema.

Hva er fakta kjent for oss pr nå;

Lørenskog er fratatt lisens for kommende sesong, men har en viss tid på å anke.

Narvik er tilbudt plassen kommende sesong, men har en viss tid på å si ja/nei.

Mer vet vi vel strengt tatt ikke.

Men; Slik som kommentarer er å forstå nå fra å bare lese på FB og i aviser så er Narvik veldig i tenkeboksen på å evt si ja på grunn av de massivt økte reisekostnader en deltakelse i Get medfører. Get spilles jo tirsdag, torsdag og søndag, noe som passer veldig dårlig med tanke på fly tur-retur samme dag for såvel Narvik som alle østlandslag som må nordover. Det skrives ay Narvik “krever” dobbeltkamper. Jeg tipper jo sånn sett dette kanskje bare er et journalistskapt ord for å generere lesere inn på artikkel og ikke et reelt krav fra Narvik. Et ønske helt sikkert, men krav.. nja.. foreløpig tror jeg ikke noe på at Narvik har stilt krav/betingelse som evt ny klubb i Get.

Når det så gjelder dette med dobbelkamper så er jeg, som mange andre, ikke spesielt stor tilhenger av dette. Dette ene og alene av den grunn at de lag som bare spiller dobbeltlkamper får hele treningsuker til å forberede seg til kamper mens lagene som spiller midtukekamper ikke får det. Jeg har ikke vært noe tilhenger av løsningen i 1 divisjon heller. Jeg skjønner det kostnadsbesparende i løsningen, men synes ikke Get skal forandres til en slik ordning. Jeg er fullstendig klar over ulempene med frikjøp fra jobb etc for å få dette til, men slik er Get lagt opp pr nå, og kanskje kan det som nå skjer med evt utvidelse av ishockeykartet være med på å forandre toppdivisjonen til å bli enda mer profesjonell, og at spillerne på topp har dette mer og mer som jobb.

Jeg har ganske mange ganger sagt at jeg synes forbund bør være mye mer delaktig økonmisk som for eksempel i en franchise-ordning for toppen slik at det ikke er “antall vafler” klubbene selger som bestemmer satsningen. Kvalifiserer man seg sportslig til Get så trer helt andre ordninger i kraft for klubb, lag og spillere. DA kan vi kanskje begynne å snakke om heving av landslagsnivået også, om spillerne på toppnivået kun driver med ishockey.

Jaja.. det er nå en drømmesituasjon.. og utvikling.

Jeg tror nok at årets sesong gjennomføres som tidligere og så må Narvik forholde seg til det.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. 

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #Getliga

Norsk ishockey… tilbake på scratch?

Landslaget i trøbbel igjen

Nok et hockey-vm der det handler om å unngå nedrykk snarere enn å nå en kvartfinale. Det nær sagt alle da snakker om er “hva gjøres feil?”. Det som vel kan slås fast er at det finnes ingen quick-fix på dette. Her må det lang og målrettet jobbing og satsing til. Det er mye man innad i hockeynorge er enige og uenige om, men hovedpoenget er vi vel alle enige om:

Vi vil ha et godt landslag.

For meg er premissene for å få til det ganske enkle: For å få til et godt landslag så må vi ha en god Get-liga. En Get-liga som også skal eksportere spillere ut samt gi sultne unggutter muligheten til å vise seg frem. For å få til en god Get-liga så må vi ha en god 1 divisjon. En 1 divisjon som skal fungere som springbrett til Get om man trener hardt nok. For å få til en god 1 divisjon så må vi ha gode breddeklubber i div 2-3-4 (jada, vet at 2-div er prestasjon). Vi må også ha gode U18 og U20 serier, eller tørre tenke tanken på å ha U20 landslaget i 1 div? For å få til gode breddeklubber så må det jobbes hardt i aldersbestemte klasser. Det er ikke nok å ha 3 lag som favner over alt fra 9-17 åringer. For å ha lag i aldersbestemte klasser så må det jobbes hardt med rekruttering ute i klubbene. Kanskje må det jobbes smartere sammen med forbundet på dette og?

Les gjerne: Hvorfor norsk ishockey blir stor så sakte?

Så kan man spørre seg da hvor det gjøres riktig og hvor det gjøres feil? Er det bare forbundets skyld? Klubbene? Foreldrene? Spillerne? Media? Noen mener jo at et A-lag kommer av seg selv når rekrutteringen er god, mens andre igjen sverger til å ha et godt A-lag for å sikre rekruttering. Hvor ligger feilen når det står 60 barn på venteliste for å begynne med turn mens det knapt er barn på en skøyteskole? Bør man sette ekstra krav til eliteklubbene hva gjelder rekruttering? Bør det være mulig å kun ha seniorlag?

Hvor skal ressursene egentlig settes inn? På U10 eller på et hawai-lag i 2 divisjon?

Les gjerne: Barn, ungdom & idrett.  Denne anbefaler jeg selv om jeg har skrevet den selv. For meg er innholdet er meget viktig. Det er også andre linker der til andre egenskrevne tekster om samme temaer. Barn, ungdom, voksne, lag, økonomi etc. Liker du de så deler du de. Blir bare glad for det.

Hvordan går vi videre?

Mange sverger til tutehockey, mens andre igjen mener tutehockey ødelegger for de unge talentene som må sitte like mye som de “dårlige” spillerne på laget. Jeg tror barneidrettsbestemmelsene på generell basis er ganske så grei, men at det må jobbes mye mer med type kretslag slik at de som virkelig vil kan få bryne seg på andre som virkelig vil. Vi må ha mamma- og pappatrenere uten kurs vekk fra trenerrollene. Vi må ha total bannlysing av foreldreinnblanding hva gjelder lag og spillersammensetting. (det oppleves faktisk at trenere ringes av foreldre for å få bytta rekke “fordi barnet ikke spiller noe godt med det og det barnet”)

Alle snakker om hvor få haller vi har osv Det er for så vidt greit at vi ikke har nok haller i dette langstrakte landet, men sett opp imot hva for eksempel Danmark får til med sine mange færre haller så er ikke hall-argumentet bra nok i seg selv. Det å få toppspillere handler mye mer om seriøsitet fra relativ ung alder. Ta vare på talenter. Sørge for at andre kan blomstre som talenter fordi man gjør det krystallklart at for å være med på toppnivå så må det trenes. Det nytter ikke å trene beinhardt hele uka og så gå på fylla fredag og/eller lørdag. (tro meg, jeg jobbet som dørvakt en stund, det skjer). Hallene vi har må også utnyttes bedre. Det går ikke an å med ene handa slå i bordet med at det ikke trenes nok etc.. og så med den andre forklare at barnet ikke kommer for man skal på hytta, på harry-tur, på fest, etc etc.. Det passer ikke å trene fredag kveld, lørdags morgen, søndags morgen osv.

Les gjerne: En reise i ishockeykøller.

Det snakkes om 8 lag i Get, 10 lag i Get, 12 lag i Get.. Jeg tror ikke nødvendigvis antall lag (8, 10, 12) er en utløsende faktor på suksess eller ikke suksess. Det er da nok av eksempler på serier i verden der forskjellen på topp og bunn er ganske stor, og samtidig er de beste lagene helt i verdenstoppen. Det er “arbeidsforholdene” til klubbene som må bli bedre helt fra bunnen av. Hall-leie for barneidrett burde stoppes. Dette burde være kommune- og statsfinansiert. Hvorfor skal innendørsidrettene måtte betale? Betaler skigrupper for bruk av oppkjørte løyper? Betaler fotballgrupper for bruk av kommunal bane/løkke?

Jeg har stor tro på at om man legger forholdene til rette for ishockeyen og jobber målrettet med holdninger til trening etc innad i klubbene, samt tar vare på alle som begynner med denne sporten så vil resultatene komme. Det kommer til å ta tid og jeg tenker at det er like greit å innse at A-VM for Norge i mange år fremover bare handler om å holde seg der for å ha en gulrot å strekke seg etter. Det Norges spillere og det norske publikum fikk se McDavid gjøre i kampen mot Canada kan ikke være annet enn en enorm greie å strekke seg etter. Vi må jobbe målrettet mot dette. Power-skating. Skills-treninger. Seriøsitet i klubb og lag. Røde tråder fra topp til skøyteskole. Gi barna det de trenger for å strekke seg mot neste nivå. Skap gode hockeymiljøer. Og fremfor alt:

Ta vare på alle i denne sporten.

Stopp mobbing og rasisme på banen. Dessverre vet jeg også at dette skjer. Det får bare unge gutter og jenter som kunne blitt våre nye stjerner til å slutte med hockey. Vi må rett og slett tørre å si stopp og ta tak, uansett hvem som mobber, sprer rasisme, lager dårlig stemning etc.

Les gjerne: Takk til alle anti-mobbere

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. 

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #Getliga #Mot #Stopp #Mobbing #økonomi #barn #ungdom #idrett #Kommune #ishall #gratis

 

 

Gratulerer med “årets dummeste” til Isabelle Eriksen

Du er i godt selskap da, men svaret ditt om silikon og 13 år gamle jenter setter deg øverst på tronen!

**fra artikkel på Sol”

Ett av spørsmålene hun valgte å svare på var dette:

«Er det mulig å ta silikon når puppene er under utvikling? Altså hvis man har tatt implantater og puppene vokser. Har det noe å si?»

Hvorpå bloggeren svarer dette:

«Ja det er fullt mulig. Det er ikke farlig! Det kan godt hende mine egen pupper har vokst etter at jeg tok silikon. Det er ikke noe problem.»

Øhh….

Rett bak deg kommer forøvrig brøkregnerne på løpende bånd. S.Raad, Mammatilmichelle, Sophie Elise, Pilotfrue, Martine Lunde, Annebrith, Sofienils1, Krissy, Andreasveinsdottir for å nevne noen:

Leser dere egentlig hva vanlige folk ber dere ta ansvar for? Leser dere hva helt vanlige norske foreldre bekymrer seg for som dere i hovedsak bare avfeier og kaller andre sitt ansvar?

Et meget godt innlegg, et gjesteinnlegg, på bloggomtoppbloggere sier det ganske så greit. Det adresserer problemet i samfunnet, det problemet dere ikke vil ta inn over dere. Dere kan lese det HER om dere nedverdiger dere til å faktisk lese et viktig innspill i den verden dere lever og forsvarer hverandre i. Innlegget og kommentarene viser helt tydelig at det ansvaret dere nødig er med på å ta faktisk er noe dere må ta inn over dere.

Det kunne vært interessant å lese hva dere mener om dette etter at dere faktisk tar inn hva som ytres i det innlegget. Ja, det kunne sogar vært interessant å se hva Pappahjerte og kona hans mente om samme saken all den tid de har vært i vinden og  forsvart enkelte av disse toppbloggerne på den ene eller andre måten.

Og damer: Kjære bloggdamer: Det er ikke nødvendig å vise kjempekløft når du skal selge et par sokker. Det er ikke nødvendig å vise rompa i tanga når du skal pushe sminke til øynene. osv osv.. Det blir bare for dumt. Det at dere gjør akkurat sånne ting bare beviser hva motstanderne deres anklager dere for. Det er bruk av kropp for å tjene penger på klikk.

Les : Kropp for penger.. eller klikka da

Les: Jeg burde hatt pupper og ei snasen rompe

Kropp er fint. Kropp er flott. Kropp er topp. Problemet er bare at ikke alle har samme kroppen (som jo er bra), men når de som kommer seg ut og frem ikke klarer kommunisere at det er ikke akkurat kroppsutseendet som skaper lykke og ikke, da er vi som samfunn ute å kjøre.

Ps! unge jenter… dere blir ikke lykkelige som 16 år gamle mammaer

Ps! unge jenter… dere blir ikke lykkelige med store pupper

Ps! unge jenter… dere blir ikke lykkelige med ducklips etc..

Det er inne i hodet lykken skapes.

#kropp #blogg #bloggere #toppbloggere #sex #ansvar #samfunn

 

Har Norge blitt en søple-nasjon?

Det går en bra greie i Norge om dagem, den handler om å plukke opp søppel på vår vei.

Det oppfordres til å ta med seg plastposer på tur og fylle de med søppel man ser på sin vei for så å kaste plastposen med søppel på dertil egnet stednår man kommer hjem. Men; Det skulle jo strengt tatt ikke vært nødvendig å måtte ha slike nasjonale dugnader med søppelplukking. Det hadde bare vært at alle oppførte seg som folk, rett og slett viste god folkeskikk, og lot være å kaste søppel noe annet sted enn der det hørte hjemme.

Les gjerne : Folkeaksjonen for folkeskikk

Hva er det i veien med de som kjører til søppelfyllingen, oppdager at det er stengt, og bare tipper driten sin i skogen utenfor porten?

Hva er det i veien med de som åpner vindu på bilen og pælmer flasker og mat-emballasje ut?

Hva er det i veien med røykere som stumper røyken på bakken ved siden av et askebeger?

Hva er det i veien med hundeeiere som plukker opp bæsjen etter bikkja og så pælmer posen i naturen?

Hva er det i veien med folk som dumper møbler og annet på stier i skogen?

Hva er det i veien med de som bare kaster søpla si der de sitter eller går i skogen, på stier eller fortau?

Hva er det i veien med de som bare kaster søpla til vanns når de er i båt?

….rett og slett:

Hva er det i veien med alle de som ikke bruker søplekassen?

Skjerpings!!!!

Det er noe som heter “rydd opp etter deg, moren di jobber ikke her”… Den kan vi godt ha med oss hele tiden alle sammen. Det er F*** meg ikke greit å bare kaste søpla si der man finner det for godt…eller enda verre rett på bakken ved siden av en søppelkasse.

 

 

Get-Ligaen, Lagene og troppene

Det er snart sommer, men lagbygging i Get og 1 divisjon pågår for fullt.

Jeg har i de 2 siste sesongene kjørt ukentlige innlegg med troppene i 1 divisjon samlet på en bloggside og tenkte at jeg kunne jo gjøre det samme nå når Ringerike er i det øverste selskap. Jeg bruker eliteprospects, nettsider og facebooksider om laget har det mht tropper, for jeg ønsker ikke presentere rykter etc. Skulle det være feil, eller lagene selv ønsker hjelpe så er mailen : [email protected]

Så; here we go. Dette er hva eliteprospects forteller om tropper pr nå. Tar mer enn gjerne imot korreksjoner fra de som vet mer og/eller bedre.

 

Storhamar

Målvakter

Oskar Östlund

Backer

Christian Bull, Simen Løvhaug Hansen, Lars Løkken Østli, Andreas Øksnes

Løpere

Robin Dahlstrøm, Mikael Dokken, Simen Andre Edvardsen, Joakim Jensen, Jørgen Langdalen, Christian Larrivee, Kjetil Martinsen, Martin Rønnild, Steffen Thoresen

 

Lillehammer

Målvakter

Kristian Ørslien

Backer

Stein Tore Bakken, Sondre Bjerke, Brendan Ellis, Christian Fosse, Jonas Medby, Robin Andre Soudsky

Løpere

Fredrik Dahl, Nick Dineen, Joakim Eidsæther, Mads Homdrom, Jacob Lundell Noer, Emil Nyhus, Stian Kaltrud Nystuen, Simen Thoresen

 

Sparta

Målvakter

Samuel Ward, Jens Kristian Lillegrend

Backer

Christopher Henriksen, Jonas Meisingset, Håkon Løken Pedersen, Mikkel Søgaard, Kristian Østby

Løpere

Marcus Bryhnisveen, Tim-Robin Johnsgård, Christoffer Karlsen, Henrik Knold, Herman Kopperud, Tommy Kristiansen, Magnus Nilsen, Kyle Osterberg, Niklas Roest, Håkon Imset Stormli, Didrik Svendsen, Sander Thoresen

 

Frisk/Asker

Målvakter

Niclas Dahlberg, Ole Morten Furseth

Backer

Nicolay Andresen, Dag Christian Frøystad, Max Krogdahl, Christian Kåsastul, Oskar Nilsson, Henrik Ødegaard

Løpere

Anders Bastiansen, Mario Carho Hansen, Mikkel Christiansen, Magnus Geheb, Viktor Granholm, Sebastian Johansen, Petter Kristiansen, Fredrik Lystad Jacobsen, Endre Medby

 

Vålerenga

Målvakter

 

Backer

Kalle Eklund, Stefan Espeland, Tallak Lyngset

Løpere

Rasmus Ahlholm, Filip Gunnarsson, Martin Laumann Ylven, Tobias Lindstrøm, Thomas Olsen, Andreas Stene

 

Stavanger

Målvakter

Henrik Holm

Backer

Even Myren Kjellesvik, Mads Larsen Mostue, Daniel Rokseth, Dennis Sveum, Patrick Ulriksen

Løpere

Jonas Djupvik Løvlie, Kristian Forsberg, Magnus Hoff, Peter Lorentzen, Henrik Medhus, David Morley, Lars Christian Rödne, Markus Søberg, Stephan Vigier

 

Manglerud Star

Målvakter

 

Backer

Alexander Kristensen, Christer Simonsen

Løpere

Markus Bilstad Pedersen, Mats Jensen Grøsvik, Joachim Hermansen, Joachim Lunde Hermansen

 

Lørenskog

Målvakter

 

Backer

Raymond Sørensen

Løpere

Petter Grønstad, Magnus Brekke Henriksen, Alexander Larsson, Sigbjørn Osa, James Sixsmith, Patrik Vaakanainen

 

Stjernen

Målvakter

Sander Rene’ Berg, Tommy Johansen

Backer

Michael Eskesen, Magnus Eikrem Haugen, Markus Karlsson, Albin Lindgren, Jesper Nipe, Sander Rønnild

Løpere

Christoffer Larssen Berger, Isak Billett, Niklas Bröms, David Hallström, Markus Mikalsen, Mikael Mikalsen, Anders Pedersen, Karel Slavata, Joachim Sundelius, Daniel Trnavsky

 

Ringerike

Målvakter

Andreas Aasen Rian

Backer

Robin Bjørnstad, Max Petterson

Løpere

Mikael Hansson, Kristoffer Melin, Even Tangen Fosse

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. 

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #Getliga