Godt Nytt År fra meg til deg :)

…og kan vi slutte med de $>%<<[email protected]&@ kjedemeldingene på Facebook nå?

Endelig er dagen her. Nyttårsaften. Ettermiddagen og kvelden som tar oss inn i et nytt år på godt og vondt. Det er sikkert like greit for de fleste av oss, for 2017 har sikkert bydd på godt og vondt som år etter år før har gjort. Håpet må jo være at verste-øyeblikkene blir færre og beste-øyeblikkene blir flere.

Alle medier ned respekt for seg selv kjører jo årskavalkade på slutten av året, og jeg kan jo ikke være noe dårligere. Trykker du HER så kommer du til min kavalkade der jeg har samlet innlegg, ett fra hver måned, gjennom hele 2017.

Les, kommenter gjerne, del gjerne.

Det finnes selvsagt ufattelig mye mer snadder av innlegg du kan lese og mene noe om. Jeg har mine meninger om mye og er ikke redd for å stikke hodet frem med de heller.

Takk til alle som har lest mine ord i 2017. Det fortsetter nok i 2018… på godt og vondt.

Godt Nytt År 🙂

#2017 #2018 #Nyttårsaften #årskavalkade #kavalkade #blogg #blogger #media #lesere #avis #klikkogdel #vixen #topplisten

En provoserende bokstav

Kanskje verdens mest provoserende?

Blir du forbanna når du ser denne bokstaven? Kjenner du nakkehårene reise seg og føttene skrape i bakken som oksen i tyrefekterarenaen? Kommer sinnarynken fortere enn snerken legger seg på den brune sausen? Blir du rett og slett møkk irritert hver gang du ser denne bokstaven?

Vet du…

Da kan du f*** ta deg en bolle og dra til fastlegen din og sjekke alt fra krumme nesehår opp i hjernen til gnissesår i rompefestet på grunn av trusestrikken.

Vi har nå begynt å kjøre med vår eldste sønn. Han har tatt kurs, betalt for kurs, og fått papirer på at han har lov å øvelseskjøre med oss.

Men da må vi sette på den L’n bak på bilen.

Det vi da opplever er bilister som ser på vår bil som noe som nærmest må A) dyttes for å få den til å øke farten, og B) Kjøres forbi mer eller mindre uansett hvor vi er.

Vi er veldig på det å holde flyten i trafikken så sakte kjører han ikke. Det spiller forsåvidt ingen rolle heller, for glemmer vi ta av L’n så skal jaggu biler forbi da og. Vi opplever biler som er langt bak som kjører veldig for fort for å legge seg opp i ræva på vår bil og dytte.

Vis litt hensyn til biler med L på i trafikken for svarte! Det blir jo bare verre om det «dyttes» eller tutes i kryss etc, da kveles jo bilen og ting tar enda mer tid.

Jeg vet at jeg gjør..

#trafikk #bil #L #opplæring #øvelseskjøring

Hoppbakke? Rampe? Neida, det er en kirke.

Hønefoss mest diskuterte bygg.

Da Hønefoss kirke brant ned til grunnen for noen år siden så forsvant et bygg mange, også ikke-brukere av kirken, satte pris på i bybildet.

I etterkant av dette har det så vært en konkurranse om å få være arkitekten bak det nye bygget som skulle stå på samme tomta.

Mange har ment mye om bygget, jeg også selvsagt, og det er ikke til å unngå heller for dette bygger ligner på ingen måte på en tradisjonell kirke i det hele tatt sett utenfra. Inne har jeg ingen peiling på for jeg jobber hardt for å slippe å sette mine bein innenfor vegger der en selvpålagt dommedagsprofet skal fortelle meg og alle andre tilstede hvor jævlige mennesker vi er, selv i gledelige stunder.

Dette bygget er i min mening komplett skivebom som erstatning for kirken som stod der. Arkitekten må jo ha sett bilder av «Holmenkollen by night» da bygget ble tegnet. Bygget ser rett og slett ut som en hoppbakke, dog en litt vindskeiv en, men at en eller annen kommer til å stå på ski oppå der en vinter er uungåelig. Kanskje blir bakkerekorden uteserveringa på Hotell Ringerike?

Skaterampe er bygget også kalt. Ikke så rart det heller, og rykter sier at noen allerede har vært på taket med skateboard. Når det er sagt; Du kommer ikke til å se meg oppå der med skateboard utførende en 240 mcgrab med tvist-turn med det første. Vinterstid er det mulig du kan se en snowboarder oppå der utføre en 360 flippover med douchebaggrab så lett som bare det.

Kanskje burde man invitere Helene Olafsen til Hønefoss for å se henne kjøre litt på taket først og så danse litt inni bygget etterpå?

Nåvel..

Bygget er bygget. Det står der. Det vil ikke bli revet igjen. Oppfatningene er delt om utseendet på nye Hønefoss kirke.

Men:

En ting kommer man ikke bort fra; Dette ser ikke ut som en kirke. Basta. Du kan være kristen, glad-kristen, sur-kristen så mye du vil for meg. Du kan være tilhenger av bygget så mye du vil. Du kan syte i lokalavisen så mye du vil. Det vil ikke forandre min og veldig mange andres oppfatning av bygget..

Det ser ikke ut som en kirke. Det ser ut som en hoppbakke eller skaterampe.

#Kirke #kirken #Hønefoss #hoppbakke #rampe #kristen #religion #debatt #samfunn

En perfekt dag

Julaften ble strålende på alle måter i pr også.

Ballonger fylt med vann som har fryst over natten. Tøm ut, dvs ikke la de stå for lenge, og sett inn lys. Her ble det brukt led-lys så islyktene ikke smelter.

Veldig fornøyd med juletreet i år.

Med og uten pakker 🙂

Oppskrift på en perfekt kalkun:

1 – Se på Gordon Ramsey video på YouTube

2 – Følg instruksjoner til punkt og prikke

3 – Legg på mer bacon

Vips, ferdig 🙂

Dagen var avslappende og god og tilbrakt i flott selskap med familie og en gjest som ellers ville sittet alene på julaften.

Fortsatt god jul 🙂

Shit, jeg har blitt middelaldrende..

Jeg kjøpte røkelaks til jul

Jepp, du leste riktig, jeg kjøpte røkelaks da vi julehandlet. Riktignok bare en liten pakke til 15 kroner, men dog. Apropos det Rema.. 3 syltynne skiver med røkelaks gir 5 kroner skiva det. Med sånne priser tror jeg jaggu jeg skal begynne å dorge etter laks i Storelva gitt.

Dessverre er det ikke bare kjøp av røkelaks som forteller meg at jeg har blitt en middelaldrende mann. Det finnes så mange tegn jeg har valgt å overse men røkelaksen fungerte som en startpistol på ta-inn-over-seg-at-man-begynner-bli-en-gammal-fjomp følelsen.

For eksempel: Der jeg før har satt meg inn i en bil og kjent ubehag kort tid etter pga setevarmen som varmer donglebæra så er det nå sånn «hey, kommer på automatisk jo, digg». Jeg sliter fortsatt litt med ratt-varme men regner med det også går seg til.

Kroppen min begynner å si fra også. Der jeg før brukte 2 timer på å komme meg igjen etter en hard økt på isen så går det vel nå 2 dager. Det å reise seg opp etter å ha sittet lenge ligner på «Det var en gang et menneske» introen der jeg krøker meg bortover fra sittende, innom Kongsbergknekken, til gående nogenlunde rett i ryggen i løpet av noen meters gange.

Jeg blir like, og kanskje enda mer, irritert på folk som ikke følger regler i rulletrapp, regler for på og av kollektivtransport, blinklysbruk, generell «dasskostoppførsel» i trafikken, treige fotgjengere som skal krysse gata, handleposesystematikere på butikken som skaper kø, kjerringer som har symøte på toppen av trappa på kjøpesenteret, mannfolk som står i veien på butikken og mye mye mer.

I det siste har jeg faktisk begynt å irritere meg over de som sitter i kassa på butikken som kjører båndet frem, stopper, plukker alt de kan rekke og så kjører bånd igjen. Dette betyr jo at jeg blir stående og vente leeeeenge med fullt bånd foran meg istedenfor at båndet går nær sagt hele tiden…

Jaja.. Får se litt lyst på det da, jeg har enda ikke begynt å legge bort absolutt alt for å se på Dagsrevyen hver kveld.

Les: Rulletrappterrorister

Les: Kinobøller

Les: Bussbøller

#livet #ilandsproblemer #mann #gammel

Hvor mange toppledere skjelver nå i buksene?

Giskesaken bare eskalerer. Nå står varslerne frem og forteller hva han gjorde samt at advokater tilogmed internt i AP mener Giske muligens brøt loven da han #metoo trakasserte unge politikerspirer i eget parti. Giske er pr akkurat nå sykemeldt.

Les også: Giske «gate»…

I kjent stil kommer jo nå andre, Tajik, på banen og er forferdet selvfølgelig, akkurat som om de ikke har visst dette lenge. Nå ser vi i ekte Arbeiderpartistil først uforbeholden støtte, og når man ser det ikke funker, kast offeret til ulvene.

Faktum er at Giske har driti på draget. Han er tatt med buksene nede viklet rundt anklene og jeg spår et renn av varslinger mot han nå i fra nåværende og tidligere Auf’ere.

Det som nå er interessant er:

A) Hvor mange toppledere og politikere, nåværende og tidligere, skjelver nå i buksene og bare venter på å bli varslet om at de er «anmeldt»?

B) Kommer selskaper/partier nå selv til å sette igang en massiv utrensking av folk «alle har visst om» for å slippe dårlig PR og heller prøve være på offensiven og «ta ansvar»?

C) Hvor mange jenter/damer sitter egentlig nå ute i Norges land og teller på knappene om de skal varsle?

Og..

D) Når kommer første #metoo varsel mot en kvinnelig leder/politiker?

#metoo

Giske «gate»

Og så var #metoo for alvor på dagsordenen som det heter så flott på politikerspråket.

Trond Giske har #metoo varsler på seg og legger seg som seg hør og bør, og en politiker verdig, flatere enn flatest. Det er nesten så jeg bare venter på at Giske skal «ta ansvar og gå» en av dagene nå. Det brygger jo opp til det nå som Støre og andre i toppen av #Arbeiderpartiet går ut i media og har full tillit til Giske.

Det er jo slik det gjøres i fotballklubber og næringslivet. Leder vises full tillit offentlig først og så ere på hue og ræva ut etterpå for egen maskin eller med hjelp.

Jeg tror ikke #Giske kommer til å være eneste politiker som nå havner i hardt vær. Jeg har 100% null tro på at ikke en og annen leder i politikken har hatt med seg ei ung politikerspire på hotellrommet på landsmøter og foretatt grundig opplæring i livets realiteter.

Les også: Er metoo reglene forskjellig for kvinner og menn?

Jeg kan ikke annet enn å glise litt når besserwissere og selvhøytidelige folk, som Giske, nå må stå frem med sine «synder».

Det som er litt dritt med metoo-kampanjen er jo at diverse redaksjoner nå tømmes for faglige flinke folk og vi må se nyhets- og sportssendinger ledet av riff-raffet av medarbeidere.

Men; Det får vi jaggu meg leve med.

Det jeg derimot ikke synes vi skal leve med er at vi nå tydeligvis går mot å bli et land der vi krenkes av alt mulig. Humor, spill, TV, musikk, Det går jo nærmest ikke en eneste dag uten at noen krenkes på det groveste av noe andre ikke synes er noe i det hele tatt.

Skjerpings!!!

#metoo #trakassering #sex #kropp #varsling #bloggere #Støre #Giske #politikere #politikk #regjering #opposisjon #media #livet #krenkes

Radio Metro, seriøst??

Jeg har som mange andre gitt komplett beng i å gå til Dab-radio.. Jeg har isteden skrudd radioen, jepp du leste riktig, til Radio Metro siden de hvert fall reklamerer med å skulle sende på FM-båndet i mange år til.

Men jeg er i tvil om jeg klarer dette..

For ørene mine blør litt allerede..

Av gjentakende sanger..verre enn P4 og Radio Norge..

Og nå i juletiden..

Feliz Navidad…

 

Feliz navidad, duruttu tu

Feliz navidad, duruttu tu

Feliz navidad, duruttu tuu

Skævellævel y Felizidaaaad

 

Gjenta

 

I wanna wish you a merry christmas

I wanna wish you a merry christmas

I wanna wish you a merry christmas

From the bottom of my heart.

 

Feliz navidad, duruttu tu

Feliz navidad, duruttu tu

Feliz navidad, duruttu tuu

Skævellævel y Felizidaaaad

 

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh……

 

Du er feit og stygg

Du er ikke verdt noen ting.

Du er feit.

Du er stygg.

Du har for svær rompe.

Du har tykke bein.

Du har for svære føtter.

Du har stygt underliv.

Du har kvapsete mage.

Du har for små pupper.

Du har en kropp som ikke passer til noe.

Du har et ansikt ingen liker.

Du har hår som er stygt.

Du ser ikke fin ut i noen klær.

Du er rett og slett ikke verdt noe for noen.

Du bør holde deg inne, ikke gå noe sted.

 

Stopp…

 

Synes du dette er greit å si til noen?

 

Ikke?

 

Hvorfor står du da foran speilet og sier sånt til deg selv?

 

Kjære unge mennesker i dagens Norge: Vær så snill å ikke les mer av disse såkalte toppbloggernes “råd og tips” vedrørende kropp, mat og livsstil. De lever i et boble som er så håpløs hva gjelder reelt liv at det er vondt å se på. De spyr ut penger på den ene behandlingen etter den andre som liksom skal gjøre deg lykkelig. Det blir du ikke.

 

Les også: Jeg er så glad jeg ikke har døtre

Les også: En mann forelsker seg ikke i kjønnsleppa di!

 

#kropp #kroppspress #bloggere #toppbloggere

1 divisjon ishockey 2017-2018: Nå er det jul

En liten halvveis-titt på sesongen så langt

De fleste lagene, vel alle bortsett fra Nidaros, har passert 18-kampers merket og dermed halvveis i sesongen. Tabellen ser ikke helt ut som jeg tippet på forhånd spesielt i toppen av tabellen, men ting kan jo forandre seg i denne divisjonen der det innimellom er litt bingo hvor poengene havner. Skjønt, det er en viss form for rettferdighet til slutt i denne sporten, noe som gjør at det er de beste lagene som har mest stang-inn og de dårligste mest stang-ut i løpet av en sesong sett under ett.

Narvik leder divisjonen til jul. De har spilt 20 kamper, har 15 3-poengere, 1 suddenseier, 1 suddentap og 3 tap. Den “store” forskjellen fra tidligere sesonger er vel Narviks større stabilitet på bortebane. Der de tidligere tapte atskillige poeng borte har de nå tettet igjen og tar med poengene hjem. Hjemme har de stort sett alltid vært gode og sanket mye poeng.

På en andreplass ligger Ringerike. De har spilt 18 kamper, har 14 3-poengere, 1 straffeseier og 3 tap. Ringerike er laget blant topp3 som har spilt færrest kamper og vil med seier i sine 2 “hengekamper” være lederlaget i divisjonen. I likhet med Narvik har Ringerike fått mer orden på resultater så langt i år, og med det mener jeg at der Ringerike tidligere røyk på forsmedelige poengtap i sluttfasen av en kamp så har de ikke gjort det denne sesongen så langt. Ringerike har plukket poeng også på dager da det ikke stemmer, noe de ikke gjorde feks i fjorårets sesong.

På tredjeplass ligger Comet. De har spilt 20 kamper, har 12 3-poengere, 3 suddenseiere og 5 tap. Comet har tapt et par kamper mer enn jeg trodde de ville pr nå i sesongen og bør nok ikke legge til mange flere om ønsket om topp2 og kval skal nås. Når det er sagt; Comet er et sterkt lag som også låner ut poengproduserende spillere til Sparta noe jeg tror vil komme godt med utover i sesongen.

 

Hvordan er veien inn for Topp 3, hvilke kamper gjenstår?

Narvik: Gjø (h), Gjø (h), Grü (b), Grü (b), Rin (h), Rin (h), Fur (b), Fur (b), Nid (b), Nid (b), Tøn (h), Tøn (h)

Ringerike: Grü (b), Grü (h), H/L (h), H/L (b), Com (h), Com (b), Nid (h), Nid (h), Nar (b), Nar (b), Gjø (b), Gjø (h), Fur (h), Fur (b)

Comet: Fur (h), Fur (b), Tøn (b), Tøn (h), Rin (h), Rin (b), H/L (b), H/L (h), Grü (b), Grü (h), Nid (h), Nid (h)

 

Narvik har altså igjen 12 kamper å spille, 6 hjemme og 6 borte. De møter kun lag fra bunn-5 på tabellen, bortsett fra Ringerike som de skal møte på hjemme-is. Kanskje er det for Narvik mest spenning til hva Nidaros mobiliserer fra nå og ut sesongen, spesielt på hjemmebane? Comet møter 2 av topp-4 på sin vei inn mot sesongslutt. Comet også med 12 kamper igjen, 7 hjemme og 5 borte. De 2 oppgjørene mot Ringerike vil nok være ganske så avgjørende for Comet. Ringerike på sin side møter alle lag blant topp-4 (bortsett fra seg selv seff..) på sin vei mot ønsket kval-spill. Ringerike har igjen 14 kamper, 7 hjemme og 7 borte. Spesielt interessant tid for Ringerike da de møter Hasle, Comet, Nidaros og Narvik i tur og orden.

Hasle-Løren innehar 4 plassen og ligger 12 poeng bak 3 plassen. Skal de blande seg opp i toppen må mye vinnes av Hasle og mye annet gå dritt for dagens topp 3.

Nidaros, Tønsberg, Grüner, Furuset og Gjøvik danner baktroppen på tabellen.

 

Tabellen  + hvisomattedersomatte avhengig av resultater:

 

1) Narvik, 20 kamper, 48 poeng, kan få maks 84 poeng.

2) Ringerike, 18 kamper, 44 poeng, kan få maks 86 poeng

3) Comet, 20 kamper, 42 poeng, kan få maks 78 poeng

4) Hasle-Løren, 19 kamper, 30 poeng, kan få maks 69 poeng

5) Nidaros, 16 kamper, 21 poeng, kan få maks 69 poeng

6) Tønsberg, 19 kamper, 20 poeng, kan få maks 59 poeng

7) Grüner, 19 kamper, 19 poeng, kan få maks 58 poeng

8) Furuset, 19 kamper, 15 poeng, kan få maks 54 poeng

9) Gjøvik, 18 kamper, 13 poeng, kan få maks 55 poeng

 

Dette betyr:

Ingen lag er foreløping klare for opprykkskval

Ingen lag er foreløpig klare for nedrykkskval.

Ingen lag er utelukket fra opprykkskval

Ingen lag er utelukket fra å vinne serien

 

Og med dette ønsker jeg alle en god jul og et godt nytt år 🙂

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey