Det deles fortsatt ut poeng denne helgen

Det har blitt spilt en del kamper så langt denne helgen i Fjordkraft-ligaen, Bambusa-ligaen,1-divisjon og 2-divsjon, og fortsatt er det ikke ferdig. Det må innrømmes at noen resultater overrasker, men ikke så mye hvem som vinner, men heller hvor mange mål som scores. Bergen maltrakterer Tromsø i Tromsø, Comet skuffa alt og alle og Ringerike og Manglerud tar meget viktige poeng i FKL

 

Fjordkraftligaen:

Stavanger vinner vel som forventet hjemme mot Sparta med 5-2. Frisk Asker vinner 4-7 borte mot Grüner, som jo heller ikke er noe uventet vinner, men at Grüner setter 4 mot FA er sterkt. Man vinner selvsagt ikke med 7 i ræva, men å sette 4 forover er bra, det viser offensive kvaliteter.

Stjernen vinner nok en kamp, denne gang 2-3 borte mot Storhamar. Det begynner lukte topp-plassering til slutt nå for Stjernen. Manglerud Star tar sitt første poeng siden serieåpningen. De holder unna og spiller sudden mot Vålerenga hjemme i Garasjen, men må se seg slått der. Ringerike ligger inder 2 ganger mot Lillehammer men klarer hente det opp og presse kampen til sudden. Et pasningsforsøk + et lite feilskjær på backen ga Reichenberg fri vei til mål og seier Lillehammer 57 sekunder ut i sudden.

Stjernen fortsatt på topp med 37 poeng fulgt av Stavanger med 32. Deretter SIL 29, VIF 28, SPA 27, FA 27, og LIK 26. Stillingen i nederste trio er Ringerike 16, Grüner 12 og Manglerud 3.

 

Bambusaligaen

Storhamar – Grüner spilles i dag klokka 17.00. Stavanger fortsatt på topp med 6 seire på 6 forsøk, og full pott poeng.

 

1-divisjon

Lørdag vant Lørenskog 1-6 borte mot Hasle-Løren som ikke er noe uventet resultat eller målsiffer. Det ligner vel på mye av det som er gjort før mellom disse lagene. Furuset måtte gi tapt 0-4 hjemme mot Nidaros, litt uvanlig at Furuset ikke får satt hvert fall 1 puck, vi får se hva som skjer i søndagens oppgjør. Comet har besøk av Haugesund som har hatt en mareritt-start på sesongen. Mange trodde kanskje dette ville bli en walk-in-the-park helg for Comet, men slik ble hvert fall ikke lørdagen. 4-7 seier til Haugesund etter perioder (2-2,1-2,1-3). Skjedde litt av hvert i tredje periode i tillegg til målene om man leser boxscore. Brandshaug (HAU) 5+20 for takling bakfra. Så noen 2-mins før Kopperud (COM) får 5+20 for knetakling, før så Hägg (COM) avslutter matchen med en matchstraff for butt-ending. Jeg så intervju med Nygård/Skaarberg etter matchen… ikke veldig fornøyde. Ny kamp i dag, en sjanse til å “reise kjerringa” for Comet

Narvik fortsatt på topp med 29 poeng. Lørenskog nå med 28. Så et lite sprang ned til Comet med 20, Nidaros med 19 og Gjøvik med 17. I bunnen: Haugesund med 8, Hasle-Løren med 6 og Furuset med 5.

 

2-divisjon

Trippeloppgjør Tromsø – Bergen denne helgen før Ski – Tønsberg slenger seg på i dag, søndag.

Fredag: Tromsø – Bergen 3-15 (2-5,0-10,1-0) skudd 15-48 (5-20,2-19,8-9)

Det mest oppsiktsvekkende her, bortsett fra resultat og sifre i andre og tredje, er å se på hva som skjer i tredje periode sett med Bergens øyne og utvisninger.. 10 2-minuttere, derav 2 stk for usportslig.. Når du leder 2-15 før tredje burde det kanskje være mulig å gire ned topplokket 2 hakk og bare la dommern dømme og glise litt for seg selv om man er uenig i dømmingen.

Lørdag: Tromsø – Bergen 1-15 (0-6,1-4,0-5) skudd 6-66 (4-26,2-17,0-23)

Etter en slik kamp må det være lov å spørre “hva i alle dager er det som skjer”.. 6 tellende skudd på mål i en andre-div kamp. Jeg vet at opprykkslag i Get/Fjordkraft har opplevd rundt 10-12 tellende skudd.. men at det skal være så ekstremt i 2-divisjon er spesielt. Tromsø med 14 navn på protokollen, så ikke snakk om noe 8 mann og bare rør heller.

Sifre som dette er jo egentlig bare en parodi på kamp i en prestasjonsliga. Vi får se hva som skjer i dagens oppgjør. Interessant blir det også å se resultatet i Ski – Tønsberg. En kamp Tønsbergspiller Patrick Eriksson vel sa blir en mer reell målestokk på nivået for Tønsberg enn kampene til nå har vært.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Hva er det vanlige folk vil ha da?

Det vil vel ikke være noen stor overraskelse om “vanlige folk” blir kåret til det mest brukte uttrykket i 2021.

Det er vanlige folks tur nå har spesielt Arbeiderpartiets folk snakket om siden måneder før valget. De andre partiene kastet seg jo forsåvidt på denne frasen, noe som jo gjorde at ganske så mange i norges land satt og gned seg litt i henda over å kanskje få en litt lettere hverdag etter valget…

Men så meldte undringen seg… hvem er egentlig vanlige folk? og hva vil egentlig vanlige fok ha? Og kanskje mest av alt… hva skal vanlige folk få nå siden det er deres tur?

Det viser seg, slik jeg ser det, at vanlige folk ser ut til å bli begrenset av hvor mye du tjener.

Er ikke det litt merkelig?

Jeg tenker jo at ganske så mange er vanlige folk helt uavhengig av hvor stor lønningen er.

 

Jeg tenker også på hva vanlige folk egentlig vil ha… kan det være:

-økonomi til et sted å bo

-økonomi til å betale regninger

-økonomi til mat og klær

-økonomi til egen transport om man trenger det

-en jobb og inntekt for å klare seg selv

-god nok støtte om man ikke kan arbeide

-kanskje ha råd til en ferie en gang imellom

-råd til å gå til lege, tannlege, etc..

-få den hjelpen man trenger om man har blitt syk

 

Jeg tror faktisk ikke folk flest, vanlige folk, innbyggere i Norge er så forbannet kravstore at ikke det samfunnet vi har i dag er så verst. Det er ting som kan bli bedre selvsagt, men i det store og det hele har vi det faktisk ganske bra som nasjon.

Men, noe er selvsagt håpløst…

Vi er feks inne i en tid nå som politikere virker å ha totalt oversett kunne komme. Det nedlegges det ene forbudet etter det andre mht oppvarming av hjem i dette landet… mer og mer skal og er overført til strøm. Hva skjer så når avtaler politikerne har vært med på å lage rammer energi-delen av landet vårt? Jo vi rævkjøres av strømregninger. heldig er de nordmenn som da kan fyre opp i peisen.. de som ikke har blitt tvunget til å skrote den da… og snart er det vinter.

 

Det jeg faktisk tror vanlige folk ønsker seg mest av alt er at politikere faktisk skal stige ned fra taburetten sin og føle selv på kroppen hvordan det er å tilhøre befolkningstallet som må klare seg fra måned til måned.

Vanlige folk ønsker nok også at politikere skal “tas” på samme måte som vanlige folk blir med en gang det er NAV og statlige penger i bildet. “Vanlige folk” kommer ikke unna med “sorry, men jeg skjønte ikke regelen”.

 

Det er vanlige folks tur nå

Vi får se da… jeg har ikke store troen på annet enn at ting blir dyrere….

 

 

 

Ringerike Panthers denne uken = spenning !

Ringerike skal denne uken møte Frisk Asker borte på torsdag (18.30), og så Lillehammer hjemme på lørdag (16.00).

Siden forhåndsomtale av kamper er noe mystiske greier for lokalpressen så får jeg prøve skrive noen ord om kampene som kommer.

Ringerike sine 5 siste kamper:

Seier 1-2 på straffer borte mot Grüner

Seier 3-4 på sudden borte mot Storhamar

Tap 6-7 ordinær tid hjemme mot serieleder Stjernen

Seier 3-4 på straffer borte mot Vålerenga

Tap 3-4 på sudden hjemme mot serietoer Sparta

Dette betyr altså at Ringerike har tatt poeng i 4 av sine 5 siste kamper. Dette er uansett hvordan man vrir og vrenger på det sterkt av Ringerike. Ringerike har heller ikke bare snublet seg til dette, Ringerike har ledet og ført kamper men så fått noen tunge mål imot, spesielt i tredje periode. Den dagen de småfeilene, glippene, etc ikke kommer i like stor grad vil Ringerike plukke 3-poengere mot alle lag.

Jeg vet gutta selv mener de er bra nok til å ta pong fra alle lag i Fjordkraft-ligaen. Jeg er også overbevist om at det kommer til å skje.

Forrige hjemmekamp var det 1138 tilskuere. Slike tall trigger gutta skikkelig.

Jeg oppfordrer alle til å fremsnakke det å gå på kamp. Første mulighet hjemme er jo da lørdag mot Lillehammer. Livet, stemningen, kampen, alt er stor underholdning. Vi har et lag i øverste ishockeyliga i Norge spillende i Schjongshallen. Da fortjener de masse folk og anerkjennelse for den jobben de legger ned.

 

Ringerike ligger i dag på plass 8, dvs siste sluttspillsplass og skal torsdag møte laget på 7-plass i Askerhallen. Frisk Asker leder med 6 poeng på Ringerike.

Det første møtet mellom disse lagene denne sesongen endte med en 3-4 seier etter sudden til Frisk Asker i Schjongshallen. Den kampen var heljevn hele veien ut med perioderesultater 0-0, 2-2, 1-1 og så seier i SD etter 3:14 spilt. Ringerikes målscorere den kampen var Åslin, Pappalardo og Rimjans.

Ringerike ligger altså 6 poeng bak Frisk Asker og kan jo da med 3-poeng i denne virkelig få heng på lagene over seg på tabellen. Ringerikes lag blir vel noe av det samme som sist, spenningen sånn sett er jo om Parks og Bjørnstad blir klare til kampen all den tid de var på is på tirsdagstreningen hvert fall. Perlini og Dalen fortsatt ute.

Topp 5 poengplukkere Frisk Asker er Granholm 20 (9+11), Morley 20 (8+12), Lagace 14 (4+10), Wold 13 (6+7) og Bastiansen 11 (4+7)

 

Lørdag er det så “halloween-kamp” i Schjongshallen, motstander er Lillehammer.

Dette er det andre møtet mellom disse lagene denne sesongen. Det første møtet var også på Hønefoss og endte med et surt 0-3 tap der Ringerike er med men gir bort et par mål litt for lett og dermed mister litt av “piffen” og momentum for å stå distansen helt ut. Mål 1 til Lillehammer er vel styring på skudd fra blå. Dineen får stå altfor alene og da er det gjort. Mål 2 er en miss i eget rundvant og samme spiller, Dineen, klinker puck i mål. Mål 3 er et PP-mål 4,5 min før slutt.

Hva man husker fra denne matchen er vel en ganske diskutabel matchstraff på Markström (5+liten hadde vel vært mer passende) + en ikke idømt straff på Andreas Martinsen for tredjemann inn takling i rygg på David Åslin.

Topp 5 poengplukkere Lillehammer er Dineen 16 (6+10), Humphries 14 (8+6), Martinsen 11 (3+8), Grn 11 (3+8) og Gymer 11 (4+7)

 

Ringerikes status pr nå:

Topp 5 poeng : Pappalardo 18 (8+10), Åslin 17 (6+11), Perlini 13 (9+4), Eriksson 13 4+9), Ryttar 10 (0+10)

Topp 5 mål:  Perlini 9, Pappalardo 8, Åslin 6, Eriksson 4, Söderberg/Parks 3

Topp 5 assist: Åslin 11, Ryttar 10, Pappalardo 10, Eriksson 9, Ellefsen 8

Topp 5 minutter: Markström 39, Bjerketvedt 27, Ellefsen 10, + mange på 6 minutter

Topp 5 +/- stats: Åslin 6, Pappalardo 4, Parks 3, Rosdahl 2, Bjørnstad 2

 

Mattias Petterson har en rednngsprosent på 90,6 (13 kamper)

Mathias Landa har en redningsprosent på 88,0 (1 kamp)

 

 

Min lille kommentar til slutt…

Jeg er fortsatt skuffet over Ringerikes Blad. Det å vise så liten interesse for et toppserielag i øverste liga i Norge er komplett håpløst. Hvor er forhåndsomtaler? Hvor er sakene rundt laget? Hvor er oppfølgingen at skadesituasjoner? Har noen sett lagbilde i avisen? Spillerpresentasjoner?

Jeg sjekket avisene i Fredrikstad og Sarpsborg samme kveld som de hadde spilt kamp… Da lå det, mer eller mindre samtidig som kampen var slutt, reportasjer og artikler fra kampen, laget av journalister som faktisk var på kamp eller som allierte seg med fotografer/journalister som var der.

Det kan Ringerikes Blad også gjøre…

Ringerike har hatt et lag i 1-divisjon og bedre helt siden 2010.. Hvorfor er ikke interesse/kunnskap større?

 

Stjernen, Narvik, Bergen og Stavanger leder seriene pr nå

Fjordkraft-ligaen, 1-divisjon, 2-divisjon og Bambusaligaen kjører på videre.

Nå skal det sies at det er i Fjordkraft og 1-divisjon de aller fleste kamper spilles i prestasjonligaene, men det rører da på seg i de andre også.

Fjordkraft-tabellen ser slik ut:

Stjernen med 4 poeng på Stavanger og Sparta i toppen. Ringerike med 3 poeng ned til Grüner i kampen om den siste sluttspillsplassen.

Torsdag spilles Frisk Asker – Ringerike. Stjernen – Manglerud Star, Vålerenga – Stavanger og Grüner – Storhamar. (Sparta – Lillehammer spilles 16 nov).

Lørdag spilles Grüner – Frisk Asker, Storhamar – Stjernen, Manglerud Star – Vålerenga, Ringerike – Lillehammer oog Stavanger – Sparta.

 

1-divisjonstabellen ser slik ut:

Narvik har tatt grep om divisjonen og leder med 7 poeng på Lørenskog og 9 poeng på Comet (som forøvrig røyk 17-4 på 2 kamper i Nord helgen som var). Gjøvik nå på fjerde og inne på play-off plass. Hasle-Løren, Haugesund og Furuset danner en trio i bunn, og ser ut til å få et eget race om sikker 6 plass hvis ikke noe forandrer seg raskt for lagene.

Furuset – Lørenskog med returoppgjør onsdag.

Lørdag spilles Gjøvik – Narvik, Furuset – Nidaros, Comet – Haugesund og Hasle-Løren – Lørenskog.

Søndag spilles Gjøvik – Narvik, Furuset – Nidaros og Comet – Haugesund

 

2-divisjonstabellen ser slik ut:

Bergen og Tønsberg foreløpig i en klasse for seg selv i denne divisjonen. Patrick Eriksson jevnt på skjema til 150 poeng på en sesong (25 kamper) om han holder koken oppe. Mye skal vel skje i denne divisjonen om ikke Bergen og Tønsberg spiller kval om plass i neste års 1-divisjon.

 

Bambusaliga-tabellen ser slik ut:

Stavanger ikke spilt siden forrige titt på tabellen så fortsatt 6 kamper og 18 poeng. Storhamar har tapt for Vålerenga og Hasle-Løren siden sist gang tabellen var på trykk.

 

 

Stormatchen siden sist var jo denne her der Ringerike Geriatriks møtte Hringariki Norsemen til treningskamp og oppkjøring til WinterClassic 2021. Les om den matchen HER

 

 

Ringerike Geriatriks – Hringariki Norsemen 5-3 (2-1,1-2,2-0)

Generalprøven er unnagjort, nå er det bare å spisse formen mot 18 desember klokka 18.00. Det er bare å glede seg til introer, nasjonalsang, seremoniell dropp, profesjonelt sekretariat, vanndrikking av høy klasse, åpen kafe, underholdning for store og små samt mer enn nok å glise av.

For anledningen var også hoff-fotograf Sørensen innom med canon suplex dupex megalinse zoom for å forevige denne begivenheten helt sikkert for å være på tå hev i desember han også. I dette innlegget er noen av bildene.. link med alle bilder kommer sikkert på FB eller lignende.

(alle foto tatt av Tor Kristian Sørensen. Tusen takk)

Søndag 24 oktober i det herrens år 2021, dvs år 1 etter kårrånna samlet Geriatriks og Norsemen seg til nok en dyst i Schjongshallen. Mye vom og slapp biceps samlet en søndagskveld til idrettsglede og prestasjoner som ikke normalt utløser spontan WOW og applaus..men snarere hikstende latter og undring ala “gikk det der bra?”…

De tidligere oppgjør har endt i alt fra 8-3 til 20-0 i favør av Geriatriks så gårsdagens 5-3 utløste nok så mye glede og endorfiner hos Norsemen-gutta at man ikke skal se bort fra at det om ca 9-måneder fødes endel nesten-seier-babyer i Hønefoss og omegn.

Kampen var som tidligere omtalt en treningskamp opp mot Winter Classic (innendørs seff, vi orker ikke lage en bane ute og samtidig risikere å måtte fryse etc) den 18 desember. Jeg skal ikke snakke for andre enn Geriatriks, men det føltes som om oldboys var bittelitt utenfor maksform sånn kampmessig. Det ble mye rot og knot og forspilte sjanser..

Når så Norsemen hadde en sprellemann i mål så klarte ikke Geriatriks sette mer enn 5 pucker. Det handlet også om å gjøre ting og bevegelser i et tempo man aldeles ikke er trent for pr nå.. så heisann ettersleng og hekting…

Målene:

1-0 Johan Eskelund

2-0 Marius Ulseth

2-1 Jørgen Dahl

Pause

3-1 Trond Werner Olsen

3-2 Henning Berg Røste (etter en mega-offside)

3-3 Magnus Krydsby

Pause

4-3 Sondre Skar

5-3 Jim Gallagher

Slutt

Tilskuere: 77…og avtagende etter hvert…

 

Jeg tror ikke jeg tar munnen altfor full når jeg sier, eller rettere sagt skriver, at det er og blir en tradisjon for oldboys og Norsemen å spille disse kampene. Opplegget etc for Winter Classic er allerede under arbeid 🙂

Kenneth fikk litt mer å gjøre enn vanlig… Pyttsann, var godt å få svetta litt var kommentaren…

 

Taklinger er som kjent ikke lov i oldboys/Norsemen-oppgjørene… ,men kjemping er lov.. til tider er skillet der litt vanskelig 😉

Her forsøkte dommer vise ut for tripping.. men en ærlig Norsemenspiller var enig med undertegnede at han datt av seg selv… så jeg slapp unna 🙂

Spent tilskuer i bakgrunnen der 🙂

Følger spent med mens vi prøver få ned pulsen….

Tom “topptrent” Mosengen måler motstand med blikket….

ja… hva skal vi si 🙂

Var det allerede her NHL-fighten ble avtalt 😉

Skjegg 1 vant mot skjegg 2 🙂

 

 

Lørdag 23 okt: Ringerike – Sparta, Schjongshallen klokka 16.00

Det er igjen tid for møte mellom Ringerike og Sparta. 

Pucken droppes klokka 16.00 lørdag for nok et spennende oppgjør mellom disse to lagene. Det første møtet denne sesongen var i Sparta Amfi 23 september og endte med en 3-2 hjemmeseier etter at kampen gikk til sudden.

Ringerike ledet 0-1 etter første etter scoring av Pappalardo. Fagerudd utlignet tidlig i andre, men Parks satte 1-2 4 min før periodeslutt. Soudsky utlignet til 2-2 tidlig i tredje. Det endte 2-2 og dermed sudden. 03:39 ut i SD putta Lundberg og dermed 3-2 hjemmeseier.

 

Hva er så stats på lagene så langt?

 

Sparta ligger som nr 2 på tabell med 25 poeng på 13 kamper.

Ringerike er på plass 8 med 14 poeng på 13 kamper.

 

Emil Lundberg er Spartas poengkonge med 14

Kenneth Pappalardo Gulbrandsen er Ringerikes poengkonge med 16

 

Kristian Jakobsson og Lundberg er toppscorere med 6

Brett Perlini er Ringerikes toppscorer med 9

 

Daniel Olsson er Spartas assist-sjef med 9

David Åslin er Ringerikes assist-sjef med 10

 

Maksims Ponomarenko er Spartas sinnatagg med 35 minutter

Karl Markstrøm er Ringerikes sinnatagg med 37 minutter

 

Jake Paterson har en redningsprosent på 92,5% (12 kamper)

Mattias Petterson har en rednngsprosent på 90,6% (12 kamper)

 

 

Sparta har en PP uttelling på 27,1% og en PK på 87,8%

Ringerike har en PP uttelling på 27,3% og en PK på 71,8%

 

 

Dørene åpner 15.00.

Det blir vel introer som vanlig fra ca 15.40 så vær ute i god tid. Det er levelig temperatur i hallen nå så ingen fare for frostskader på unevnelige steder om du finner setet ditt.

 

Hm.. skjer det noe hockey i Sarpsborg i kveld forresten.. skal oppholde meg der i kveld…

 

Fjordkraft-ligaen torsdag 21 og lørdag 23 oktober

Du verden… det var torsdagen sin det!

 

Storhamar – Manglerud Star 5-4 (3-2,2-0,0-2) skudd 31-20

Frisk Asker – Sparta 3-4 (2-0,1-4,0-0) skudd 27-28

Grüner – Stavanger 2-3 e.sd. (0-1,2-0,0-1,0-1) skudd 23-37

Vålerenga – Ringerike 3-4 e.str (0-1,1-2,2-0,0-0,0-1) skudd 58-24

Stjernen – Lillehammer 8-3 (0-1,6-0,2-2) skudd 47-23

 

Stjernen – Lillehammer ble vel ikke det tette toppoppgjøret mange trodde det skulle bli. 0-1 LIK i første følges opp med 6-0 STJ i andre og da var det vel sånn sett ferdig. 2-2 i tredje kan vel tyde på at STJ giret ned det tempoet de hadde i andre litt og da kommer LIK  mer inn i matchen.

I Askerhallen leder FA 3-1 midtveis i andre periode… men så kommer 3 tette og ei badehette på 11, 15 og 18 min spilt og vips, Sparta i føringen 3-4. 0-0 i tredje og 3 poeng med tilbake til Sarpsborg.

Storhamar leder 5-2 mot bunnlaget Manglerud etter to spilte perioder, men ser ut til å like spenning da de slipper MS til i tredje. SIL klarer unngå et suddenoppgjør men bør vel ikke slippe til MS på den måten på slutten.

Grüner trøbler det til for Stavanger igjen. De leder faktisk 2-1 hjemme i Grünerhallen helt til 15:30 er spilt av tredje. Da blir det 2-2 og kampen går til sudden der Stavanger avgjør. men, nok et viktig poeng for Grüner.

På Jordal var det godstemning fra start av. Kamp på Jordal igjen og publikumsrekord. Ringerike scorer et skikkelig 0-1 klikk-klakk-mål og leder etter første. Andre har knapt startet før RIN legger på til 0-2. 6 minutter senere kommer redusering, men RIN klarer putte nok en gang etter 15 min og leder 1-3 etter spilte to perioder. VIF ledet 34-12 i skudd etter 2 perioder…men RIN ledet på de som gjelder. Tredje periode ble en slitare for RIN.. 2-0 VIF og dermed sudden og etter hvert straffer der RIN vinner. 2 meget viktige poeng til Ringerike.

Tabellen:

Stjernen topper med 31 poeng.

Så kommer Sparta 25, Stavanger 24, Lillehammer, 24, Storhamar 23, Vålerenga 22, Frisk Asker 21, Ringerike 14, Grüner 9 og Manglerud Star 2.

Stjernen nå altså med en 6 poengs luke ned til Sparta. Men fra Sparta på 2-plass til Frisk Asker på 7-plass skiller kun 4 poeng.

Ringerike på 8-plass med en 5-poengs luke til Grüner. Manglerud står fortsatt med de 2 poengene de tok i kamp 1 mot Lillehammer.

 

Lørdagsrunden:

Manglerud Star – Grüner. Nok en “bunntrio-finale”. Det begynner vel å bli tvingende nødvendig for MS å ta poeng nå. Tredje periode mot SIL kan jo ha gitt gutta troen på 3-poeng i Garasjen på lørdag.

Ringerike – Sparta. Nok en kamp der nyopprykkede Ringerike møter et topplag i flyten. RIN går nok til oppgaven med samme innstilling som alltid Spørsmålet er om Sjur Robert Nilsen klarer få gutta sine til å være mer startklare og mentalt med enn Kenneth Larsen i VIF sa hans menn ikke var.

Stavanger – Stjernen.. en godbit i DNB-Arena denne lørdagen. Stjernen i skikkelig medvind mot et Stavangr som sleit seg til 2 poeng borte mot Grüner. En fullsatt DNB kan være det som skal til for Stavanger for å matche Stjernen fullt ut.

Lillehammer – Vålerenga. 2 lag om begge er misfornøyde etter resultater torsdag kan rette opp litt med en 3-poenger her.

Søndag:

Storhamar – Frisk Asker. SIL med dårlig tredjeperiode mot MS møter FA med dårlig andreperiode mot Sparta i ryggmargen.

 

 

For morro skyld (bare fordi det er så tett):

Setter man 3 poeng på MS, på RIN, på STA, på VIF og på FA så vil tabellen etter runden se ut som dette:

STJ 31, STA 27, SPA 25, VIF 25, LIK 24, FA 24, SIL 23, RIN 17, GRÜ 9 og MS 5.

 

I motsatt fall, dvs om best plasserte lag tabell vinner:

STJ 34, SPA 28, LIK 27, SIL 27, STA 24, VIF 22, FA 21, RIN 14, GRÜ 12 og MS 2

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Fjordkraft, Bambusa, 1-div, 2-div; Mye topphockey de kommende 5 dager

Du trenger ikke bekymre deg for at det skal være for lite kamper å se på fra 20-24 oktober

 

Fjordkraft-ligaen:

Torsdag 21 oktober spilles Frisk Asker – Sparta, Vålerenga – Ringerike, Stjernen – Lillehammer, Storhamar – Manglerud Star og Grüner – Stavanger

Lørdag 23 oktober spilles Manglerud Star – Grüner, Stavanger – Stjernen, Ringerike – Sparta og Lillehammer – Vålerenga

Søndag 24 oktober spilles Storhamar – Frisk Asker

12 kamper er spilt så langt i serien. Stjernen ligger på topp med 28 poeng, fulgt av Lillehammer med 24 og Stavanger/Sparta med 22. Vålerenga/Frisk Asker har 21 mens Storhamar nå ligger som nr 7 med 20 poeng. I den berømmelige kampen om 8-plassen er situasjonen nå at Ringerike har 12, Grüner 8 og Manglerud 2 poeng.

Torsdag er det jo da toppoppgjøret Stjernen-Lillehammer som er rosinen i pølsa. 4 poengs glippe nå, som kan økes til 7 eller reduseres til 1 (med 3-poenger utdelt). Lørdag er det igjen “finalekamp” i bunnen av tabellen da MS og Grüner møtes i Garasjen.

Topp poengplukker pr nå: Viktor Granholm, FA, med 19 (8+11)

 

Bambusa-ligaen:

I dag, 20 oktober, spilles Storhamar – Vålerenga

Søndag 24 oktober spilles Storhamar – Hasle-Løren

Litt ujevnt kampantall i Bambusaligaen til nå. Stavanger ligger på topp med 18 poeng på 6 kamper (49-8) i målforskjell. Det er tydelig at satsingen på kvinnehockeyen i Stavanger gir resultater. Hasle-Løren og Wing på andre/tredje med 9 poeng på 4 og 5 kamper. Grüner på 4-plass med 6 poeng på 8 kamper. Storhamar har bare spilt 4 kamper med 4 poeng som resultat, mens Vålerenga ligger sist pr nå med 2 poeng på 5 kamper.

Topp poengplukker pr nå: Stine M. Kjellesvik, STA, med 23 (9+14)

 

1-divisjon:

I dag, 20 oktober, spilles Gjøvik – Furuset

Lørdag 23 oktober spilles Nidaros – Gjøvik, Lørenskog – Furuset, Narvik – Comet og Haugesund – Hasle-Løren

Søndag 24 oktober spilles Narvik – Comet, Haugesund – Hasle-Løren og Nidaros – Gjøvik

Det er ikke likt kampantall i 1-divisjon heller. Litt jevnere etter i dag, men fortsatt vil det være 4 lag på 9 og 4 lag på 8 kamper. Divisjonen har nå delt seg i 3 deler. Narvik (23p), Comet (20p) og Lørenskog (19p) ligger på topp med hhv 9/8/8 kamper. Nidaros (13) og Gjøvik (11p) ligger i et midtsjikt og kjemper om plass 4 inn i play-off. Furuset (5p), Hasle-Løren (3p) og Haugesund (2p) ligger som en trio i bunn.

Narvik – Comet lørdag og søndag blir meget spennende for å se styrkeforholdet i toppen av divisjonen. Nidaros-Gjøvik også 2 veldig avgjørende (kan bli) om ett av lagene drar av med alle 6 poengene. Haugesund – Hasle-Løren også viktig i bunnen. 6 poeng til ett av disse lagene meget viktig mht til å ta fra Furuset den sikre plassen. Furuset skal ut i 2 tøffe matcher mot Lørenskog kommende uke.. et Lørenskog som ikke vil gi fra seg noe, så kampen i bunnen blir tøff.

Topp poengplukkere pr nå: Johan Ceder, NAR, med 20 (5+15) og Nils Carnbäck med 20 (6+14)

 

2-divisjon:

I dag, 20 oktober, spilles Tønsberg – Skien

Søndag 24 oktober spilles Tromsø – Ski og Skien – Tønsberg

I andredivisjon har Bergen lagt seg på topp med 14 poeng på 5 kamper. Tønsberg på andreplass har 5 poeng på 2 kampeer. Skien og Tromsø har begge 3 poeng på 2 kamper, mens Ski og Kongsvinger har begge 1 poeng på hhv 2 og 5 kamper.

Ikke lett å sammenligne så mye når kampantallet er så ujevnt, men basert på treningskamper kan man jo tippe at Tønsberg tar Skien i begge kampene og vil ligge på 11 poeng på 4 kamper (dvs velfig lik “fangst” som Bergen).

Vanskelig å se noen andre lag enn Bergen og Tønsberg i toppen slik de første kampene har gått unna.

Topp poengplukkere pr nå: Patrick Eriksson, TØN, med 11 (3+8) og Johan de Jonge, BER, med 11 (4+7)

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Ringerike – Stjernen 6-7, fy faen for en kamp

Årsbeste i Schjongshallen

Dagen derpå kalles det når man våkner opp etter en fest og tunga klistrer seg til ganen, hodet verker og magen snurrer på 1200 omdreininger inntil man har fått i seg 2-3 kopper kaffe. Man skulle nesten tro det var litt dagen derpå på Ringerike i dag etter å ha ledet 3-0, 5-3 og så ryke 6-7 mot Stjernen i oppgjøret i Schjongshallen i går.

Men vet dere. Nei. Det er ikke dagen derpå. Surt, ja, men noe mer, nei. Det var en helvetes morsom hockeykamp i går. En reklame for sporten du ikke kan planlegge eller regissere på noen som helst måte. Det eneste som ikke klaffet for Ringerikes publikumsområde var at poengene dro til Østfold istedenfor å bli hjemme.

Gårsdagens kamp var årsbeste mht publikum og liv. 955 tilskuere laget en ramme rundt matchen ikke opplevd siden opprykkskamp 18-19. Red Beavers, tusen takk. Dere gjorde den kampen komplett excellent sånn publikumsmessig. Gåsehud på ryggen rett og slett. Fra et personlig ståsted som speaker i hallen var det «trist» å ikke få feedback på Stjernens mål slik jeg får på Ringerike sine, men shit og helsike hvor morsomt det var å være delaktig i denne kampen.

Ringerike – Stjernen var perfekt reklame for ishockeysporten. Spillerne leverte på isen på alle måter og supporterne var entusiastiske slik de skal være. Jeg (speaker) er 51 år, min mor (vakt) er 76 år, og hun kunne ikke fullrose Red Beavers nok i går. Joda, noen hadde tatt en dram for mye og måtte lufte seg litt, men 500 liter øl konsumert på buss fra Fredrikstad til Hønefoss var ikke til hindring for meget god stemning i Schjongshallen i går.

På et av målene til Stjernen ble min 76 år gamle mor tatt tak i (på en vennlig måte) av en Stjernen-supporter og rett og slett måtte hoppe opp og ned. Jublende var hun nok ikke, men hoppe opp og ned gjorde hun.. på tross av to knær bytta på Ullevål delelager.

Takk til Ringerike, 5-rekka, Stjernen og Red Beavers.. Som hockeyentusiast (og frivillig arbeidende i sekretariatet) var dette helt konge å være med på.

 

 

Skammelig av en lokalavis…

Dekningen av prestasjoner på øverste nivå ishockey er rett og slett skammelig

Jada, jeg er partisk mht sporten jeg har drevet med siden jeg var 9 år. Jeg river meg i håret (nesten bokstavelig) over Ringerikes Blad og deres ikke-satsing på å følge Ringerike Panthers lag i Fjordkraftligaen.

Ringerike har DET ENESTE laget på øverste nivå i noe slags lagidrett her i distriktet som jeg vet om.

I går var altså Ringerike i CC-Amfi på Hamar for ny kamp i Fjordkraftligaen. Storhamar ledet 1-0 men gutta fra Hønefoss utlignet og gikk opp i en 1-3 ledelse før første pause. Andre periode ender 0-0 og dermed leder altså Ringerike med 2 mål før tredje periode starter. Den perioden vinner Storhamar 2-0 og man må ut i sudden. Den får Ringerike starte i overtall pga en sen utvisning på Storhamar. Overtallet utnyttes og Brett Perlini styrer inn en krempasning fra Ryttar.

Det tok altså over en time fra historisk seier mot Storhamar i toppligaen til det kom noe i lokalavisen. Når det så først kom noe så var det, greit nok, et bilde av Brett Perlini (tatt i Schjongshallen) siden han scoret vinnermålet… og så kom et arkivbilde fra en kamp mot Frisk Asker.

Til alt overmål presteres det altså å skrives at Storhamars 2-3 reduseringsmål ble scoret av Petter Thoresen… Ikke Patrick, men faren Petter…landslagssjefen…

Dette er dessverre ikke første gang det settes inn arkivbilder fra kamp mot en annet lag enn det man spilte mot.. Det blir bare for dumt.

 

Altså…

En lokalavis skal vel dekke det som er interessant som foregår i distriktet. Dessverre ser det ut til at Ringerikes Blad bryr seg mer om såkalte klikk-saker

Ringerike Ishockeyklubb, Ringerike Panthers, Ringerike har nå i 11 år hatt et lag i landets øverste og nest øverste divisjon. Idrett på toppnivå. Det virker ikke Ringerikes Blad å bry seg nevneverdig om. Det er flaut å se lokalavisens engasjement på dette sett opp imot hva avisene rundt andre Fjordkraftlag driver med.

Lokalavisen har på disse 11 årene ikke bygget seg opp noe annet enn minimumskunnskap om verdens raskeste lagspill som ishockey er. En idrett som bare vokser og vokser her på Ringerike.

 

Det er selvsagt mye lettere å skrive om fotball, langrenn, friidrett, høyhus og sånne ting..