1 divisjon ishockey 2017-2018: Lørdagskampene 30.09

Det går opp og ned her i verden.

Det ble spilt 4 kamper i dag og resultatene bød på klar seier i 1 kamp, relativt grei seier i 1 kamp pluss sudden-avgjørelse i 2 kamper. Nidaros vant som de fleste tippet på forhånd. Furuset – Hasle/Løren ble like tett som trodd og ble avgjort i sudden. Gruner – Tønsberg gikk også til sudden og endte med to-poengeren reisende til Vestfold. Comet – Narvik var spennende inntil 3 periode kom i gang. Da gira Narvik opp og så seg ikke tilbake.

 

Nidaros – Gjøvik

Her gikk det vel som forventet. Nidaros vant hele 6-0 (1-0, 3-0, 2-0) i deres første kamp for sesongen. 1-0 Svedlund. 2-0 Hari. 3-0 Vuorijarvi. 4-0 Linge. 5-0 Wehn. 6-0 Vuorijarvi. Skuddstatistikk 28-15. 2 Ny kamp i morgen.

 

Furuset – Hasle/Løren

Dette ble et skikkelig tett Oslo-derby slik som forventet. Hasle vant til slutt 3-4 etter sudden (1-0, 1-2, 1-1), (0-1). 1-0 Izsak. 1-1 Nygård. 2-1 Scott Hagen. 2-2 Csisar. 3-2 Izsak. 3-3 Mørk. 3-4 Csisar i sudden. Skuddstatistikk 25-28.

 

Comet – Narvik

Denne kampen var 50/50 og 1-1 etter 2 perioder. Pr da synes jeg Comet var det beste laget. Men, kampen varer i 3 perioder. Den tredje perioden var Narvik sin. De holdt et høyere tempo enn Comet, presset de til feil og fremtvang utvisninger. Kampen ender 1-4 (1-1, 0-0, 0-3). 0-1 Niskakangas. 1-1 Gintautas. 1-2 Persson. 1-3 Mjølnerød. 1-4 Niskakangas. Skuddstatistikk 25-33. Sov godt alle, ny kamp i morgen.

 

Grüner – Tønsberg

Kampen jeg bytta til da Comet-Narvik var avgjort. Tønsberg tar sine første poeng i årets serie med en suddenseier på bortebane. Kampen ender 4-5 (0-2, 4-1, 0-1), (0-1). 0-1 Solberg. 0-2 Persson. 1-2 Donborn. 2-2 Zounek. 3-2 Fuks. 4-2 Birkeflot. 4-3 Ozollapa. 4-4 Hundsnes. 4-5 Persson i sudden. Skuddstatistikk 41-38.

 

insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

 

En manns oppgjør med barberingsreklame!

Det finnes en ting de aller fleste bare må. Barbere seg. Det være seg skjegg, brøstkassa (grøss), legger, lår eller intimt, Det å barbere seg kan lett føre til store aggresjonsutbrudd etc. Prøver man seg med maskin så ser man jo bare ut som en åndsvak tulling. Nåvel, det er på tide og nok en gang vise Gillette og andre shavings-guruer at barbering er ikke som på film.

Realisme versus Reklame !!

Alle har vi vel sett disse reklamene, både for damer og herrer. Vi har sett disse glatte herremennene i bar overkropp med svulmende bicepser, tricepser og vannkjemmet hår som feier høvelen over ansiktet, og i et sveip er kjaken glatt som ei barnerompe som er innsmurt med fuktighetskrem og tørket med vattdott. Vi har sett disse høyreiste damene med bein som er så lange at om det var et fnugg av hår på de beina så ville de brukt opp 4 høvler fra ankelen opp til musekroken. Men neida, disse langbente damene setter seg til med benet i en flott vinkel og i ett glatt og sensuelt sveip så er alt fjernet fra ankelkulen og opp til himmelen. Men er virkeligheten egentlig sånn?

Hvor blir det av tømmerhoggergutta i reklamene? Hvor er kara med skikkelig skjeggvekst og ikke bare fjollegutter med fredagsdun? Hvor er damene med 2 ukers stubb på leggene etter latskap i forbindelse med pms og annet rask.? Hvor er damene som har vært på hytta i 3 uker og kommer hjem til en skikkelig dusj osv. Hvor er mannfolka som egentlig må kappe skau hver eneste dag men som ikke gidder.? Hvor er de som ser ut som dette?:
 

Du ser rett og slett ikke mange arbeidsomme skjeggbefengte karer i reklamene som skal sveipe seg gjennom skjeggvekst som dette. Hvis nå bare alle de flotte leserne av dette innlegget bare kan glemme den ugly fremtoningen og heller konse på budskapet i dette mythbusteraktige innlegget så skal det bli bra. I går kveld stod jeg altså på badet. Jeg så på alle de grå hårene i skjegget og tenkte at jaja…gutta tror jo ikke på julenissen lenger alikevel så det er bare å trå til. Så da var det frem med:

Og ikke lang tid etter knipsingen av bildet var en del -ganske mye faktisk- av innholdet i beholderen ganske så ryddig plassert i ansiktet til undertegnede, som du kan se selv her:

Og nå kommer vi jo da til selve mythbusteringen i innlegget. Det sanne øyeblikk der vi skal sammenligne oss selv med reklamegutta. Gutta som står der og ikke ser åndssvake ut selv om de barberer seg i ansiktet. Gutta som setter Gillette’n sin på plass oppe ved øret og i en lett og ledig bevegelse -selvfølgelig med bicepsen strammet-  så kommer et glatt og smooth kinn frem. Det finnes altså ikke antydning til hår der høvelen har passert.

Oppildnet av dette minnet og husk av reklamen setter undertegnede høvelen på plass og sveiper…med alt av armmuskler strammet selvom jeg var helt alene på badet, og her kommer resultatet:

 

Ikke en eneste centimeter med glatt kinn kom tilsyne. Høvelen er smekkfull av hår og jeg innser at her må det gnages av skjegg til den store gullmedalje, og jeg som tenkte å bare gjøre dette imellom 2 episoder av NCIS i går kveld. Brått innser jeg faktum: Dette blir dyrt og kommer til å ta lang tid. Jeg kommer rett og slett til å bruke opp flere barberblader på denne jobben om jeg ikke ønsker å foreta utrivning av skjegg istedenfor avkapping. Ikke har jeg tid heller. Jeg vil jo se episoden av NCIS og nyte en duggfrisk.

Det var da jeg kom på den brilliante ideen på hvordan halvere tid, kostnad og jobb…

I og for seg er jo ikke dette en halvgæren look for oss som ikke har noe særlig å tape på utseendet. Dog vil jeg vel kanskje ikke anbefale denne prosedyren for alle dere damer der ute. 2 legger halvveis barbert på langs ser kanskje ikke så bra ut. Det ville vel og muligens være noe snodig å ha barbert bare den ene armhulen. Eller halve området som ligger i skjul mesteparten av tiden.

Eller….. kan moten slå an? 🙂

Dette slo hvert fall ikke an……

#barbering #reklame #mythbusting #Gillette #høvel #fredag #freddan #barbere

 

1 divisjon ishockey 2017-2018: En godhelg kommer

Det er fredag og lagene i 1 divisjon har analysert opp, ned og i mente hva som skjedde i runde 1. Jeg tar det for gitt at noe av trenerne fikk svar de ønsket mens andre igjen har litt mindre hår på kløplassen i tinningen. Runden ga Narvik, Comet og Ringerike 6 poeng, Furuset 4 og Grüner 2. De resterende lag står jo da med 0 poeng, som egentlig ikke er veldig dramatisk siden det kun er spilt 2 kamper (Nidaros ingen). Digresjon: På “amerikansk” ville det hett NOTHING…som straks høres mye verre ut…synes jeg da.

Runden som kommer:

 

Nidaros – Gjøvik

“Vårsleppet” for Nidaros sin del. Et Gjøviklag som kommer til å prestere bedre og bedre kamp for kamp reiser til Trondheim for å møte fjorårets serievinner og nesten-klare for Get i kvalliken. Spørsmålet er hvor gode Nidaros er i år. Er maskineriet i gang? Har de “krydderet” som må til, som de hadde i fjor? Gjøvik på sin side ville nok feiret over hele Dovrefjell om ett eller flere poeng lå på hattehylla i bussen på vei hjem.

Jeg tipper 2 stk hjemmeseire i dette oppgjøret.

 

Comet – Narvik

Unnskyld til alle de andre lagene, men dette er gobiten for meg denne helgen. (sørg for at Livearena virker). Narvik med en stor og kjempeklar tropp kommer til Halden for å vise alle at de vil være med i toppen av divisjonen. Narvik feide isen med Haslespillere i første periode på lørdag men måtte kjempe hardt på søndagen for å beholde alle poengene i nord. Comet på sin side er vel også, i tillegg til å plukke poeng, ute etter å se hvor godt de kan prestere mot et av de tippede topplagene. Comet hadde, etter ketchupproppen løsna, små problemer med å hente 6 poeng mot Gjøvik i forrige runde.

Jeg tipper hjemmeseier lørdag og søndag, men det kan godt hende det må sudden og straffer til.

 

Furuset – Hasle/Løren

Dette oppgjøret spilles lørdag/onsdag og kan lett ende med 3 poeng til hvert av lagene. Hasle/Løren som led av jet-lag etter turen opp til Narvik våknet til på søndagen og tapte knepent 2-1. Relativt mye bedre enn det formedelige 10-2 tapet på lørdag etter 7-0 i første periode. Furuset tapte på straffer kamp 1 og vant ordinært kamp 2 mot Grüner. Et Furusetlag i dytten kan godt stelle i stand trøbbel for noen og enhver. Uansett blir nok dette også et Osloderby som krever sin dommer for å ikke bli for oppstykket.

Jeg tipper hjemmeseier i denne.

 

Grüner – Tønsberg

Grüner tar lørdag i mot Tønsberg i Grünerhallen, (av en eller annen merkelig grunn spilles ikke returoppgjøret før 11 november) for helt sikkert å vise nyopprykkede Tønsberg at det skal bli hardt å plukke poeng i året førstedivisjon. Grüner vant på straffer hjemme og tapte i ordinær tid borte mot Furuset. Tønsberg på sin side hadde klart å riste av seg 5-0 tapet borte mot Ringerike da de nesten klarte stikke kjepper i hjulene for Ringerike hjemme i Tønsberg Ishall. Etter en førsteperiode der Ringerike kjørte så var Tønsberg helt på høyden i mer eller mindre resten av kampen.

Det kan godt hende denne kampen går til sudden.

 

Det er altså Ringerike sin tur til å få NOTHING denne helgen. Sier det igjen, det er veldig VELDIG synd at det ikke er 10 lag i divisjonen. Brøkregnere kan kanskje finne ut hvor mange ganger i løpet av sesongen alle lag vil stå med like mange kamper spilt, jeg orker ikke, det er tross alt freddan…

 

God hockeyhelg til alle sammen 🙂

 

Ps! Her er link til alle “Trenerpratene”

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

1 divisjon ishockey: Kapteinspraten: Gjøvik

Cato Ødegård er førstemann ut i Kapteinspraten.

(foto: Sofie Alexandra Kitterød)

Navn: Cato Ødegård

Alder: 28

Fatning: Left

Plass på banen: back

Singel/kjæreste/sambo/gift med: Singel

Barn: 0

Yrke: Selger

 

Hvilken klubb er moderklubben din? Gjøvik hockey

Hvor mange sesonger har du i norsk 1 divisjon? 6 inkludert denne

Hvilke lag har du spilt for i norsk 1 div/Get? Lillehammer den gang 2 lag spilte 1 div

 

Hva mener du er kapteinens rolle i et lag?

Gode holdninger, vise vei og inkludere.

 

Du liker selvsagt egen hall og egne supportere best, men:

Hvilken hall er den beste bortehallen? Comet

Hvilken hall har de beste garderobene? Narvik

Hvilken klubb i 1 divisjon er det som virkelig trenger en oppussing av/ny hall? Hasle

 

Hvem vinner årets 1 divisjon? Nidaros

Hvilke 2 lag havner i Get-kval? Nidaros Comet/Ringerike

 

Så, litt om ditt lag:

 

Hvem vil overraske mest av spillerne denne sesongen? Jonas Strand

Hvem står lengst foran speilet etter trening/match? Jens Aaslund

Hvem får flest internbøter? Har en Tsjekker som ikke helt har fortsått botlista (Mirek Pokorný)

Hvem blir toppscorer? Jan Robin Lereng

Hvem er «helt sjef» på straffer? Magnus Smedby

 

Til slutt:

 

Har du noen oppfordring til hjemmepublikummet?

Vi har god plass ta med søsken foreldre besteforeldre og alle du kjenner.

 

#ishockey #hockey #2hockey

1 divisjon ishockey: Topp 5 poeng totalt, Topp 3 pr lag

Det er selvsagt laget som er viktigst, men rett etter det så kommer statistikkene for mål og assist.

Her er hvordan det ser ut totalt + pr lag etter runde 1 er ferdigspilt. (alle tall fra Hockey.no)

 

Topp 5 poengplukkere i divisjonen er:

Klang 5 (0+5), Ryttar 5 (1+4), Niskakangas 4 (1+3), Persson 4 (3+1), Trondsen 4 (2+2), Sjødin 4 (1+3), Tveten 4 (1+3)

 

Topp 3 poengplukkere Comet:

Klang 5 (0+5), Egeland 3 (2+1), Olsson 3 (2+1), Høvik 3 (1+2)

 

Topp 3 poengplukkere Ringerike:

Ryttar 5 (1+4), Engesveen 3 (3+0), Nyland 3 (0+3), Søderberg 3 (2+1)

 

Topp 3 poengplukkere Nidaros:

Ikke spilt kamp enda

 

Topp 3 poengplukkere Hasle/Løren:

Andersen 2 (2+0), Løvdahl 2 (0+2), Forsberg 1 (0+1), Thinn 1 (0+1), Olivestam 1 (0+1), Sørvik 1 (1+0)

 

Topp 3 poengplukkere Narvik:

Niskakangas 4 (1+3), Persson 4 (3+1), Trondsen 4 (2+2), Sjødin 4 (1+3)

 

Topp 3 poengplukkere Grüner:

Birkeflot 3 (1+2), Zounek 2 (0+2), Rajala 2 (1+1), Skaar 2 (1+1)

 

Topp 3 poengplukkere Tønsberg:

Stadsvik 3 (2+1), Persson 2 (0+2), Ozollapa 2 (2+0)

 

Topp 3 poengplukkere Furuset:

Tveten 4 (1+3), Scott Hagen 2 (1+1), Ytterstad 2 (0+2), Sundberg 2 (0+2), Sand 2 (1+1), Izsak 2 (2+0)

 

Topp 3 poengplukkere Gjøvik:

Lereng 1 (1+0), Johannessen 1 (0+1), Dahl 1 (0+1)

 

insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

1 divisjon ishockey 2017-2018: I dag var tallet 6

Dagens matcher er ferdigspilte og det gikk som tippet. Comet vinner komfortabelt 6-1 hjemme mot Gjøvik. Furuset vinner 6-4 hjemme mot Gruner og Ringerike vinner 4-6 borte mot Tønsberg.

I Halden ishall så var Gjøvik frempå nok til å ta ledelsen 0-1 etter 06:16, en ledelse som holdt inntil et par minutter før pause da Egeland utlignet til 1-1 som også ble resultatet i første periode. Olsson og Berg putta hver sin i andre periode mens Høvik, Mikalsen og Olsson trygget en 6-1 hjemmeseier med hvert sitt mål i tredje periode.

I Furuset Forum tar Gruner ledelsen 0-1 ved Rajala. Izsak utligner til 1-1 og Moen sørger for ledelse Furuset 2-1 til pause. I andre periode øker Hagen til 3-1 Furuset, Isaho øker ytterligere til 4-1 før Fuks reduserer til 4-2. Baklid sørger for ytterligere spenning før siste periode ved å redusere Furusets ledelse til 4-3 bare 2,5 minutter før pause. Thortstensen putter til 5-3 Furuset, Skaar reduserer til 5-4 før Izsak punkterer kampen ved å lage 6-4 bare halvminuttet før slutt.

I Tønsberg Ishall kom Ringerike best i gang og tok ledelsen 0-1 ved Ellefsen. Bare 47 sekunder igjen av perioden da Stadsvik utligner til 1-1 som da ble pauseresultatet. Engesveen gjør 1-2 i starten av 2 periode og legger også på til 1-3 ikke så lenge etterpå. 8,5 min før andre pause er Stadsvik frempå igjen oh sørger for pauseresultat 2-3. Starten av tredje periode samme som andre bare at det nå var Søderberg som ga Ringerike 2-4. 10 minutter senere reduserer Tønsberg ved Ozollapa. Det står 3-4 da 1:31 gjenstår av kampen og Tønsberg tar ut målvakt. Jensen øker til 3-5 Ringerike. Ozollapa reduserer til 4-5 før Melin avgjør med en 4-6 scoring.

Alle 3 tipsene jeg hadde før kampene gikk inn.

Som Ringerikemann ble det nok i overkant spennende i Tønsberg, men seier er seier.

 

insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

1 divisjon ishockey 2017-2018: Onsdagskampene

Det er kamper igjen i dag. Runde 1 skal kompletteres med 3 stk returoppgjør. Gjøvik forlater Mjøsas bredde og en mækkern med løpende burgere under gulvet og reiser til nesten-sverige. Grünerspillerne setter seg på flytoget og hopper av i fart på Furuset for nok et lokalderby. Ringeriksfolk klør seg nok en gang i hue og lurer på om man skal kjøre Lier, Sandvika eller Hokksund for å komme seg på motorveien fra Drammen og nedover mot Tønsberg.

Kampene i dag:

 

Comet – Gjøvik

Kampen på Gjøvik endte i en 0-5 seier til Comet. Etter sigende var det en propp i ketchupflaska som måtte ut der. Mye surr i starten før kampen satt seg og Comet sakte men sikkert sikret en borteseier og kunne notere en smultring bakover. Det er kanskje ikke godt å si noe om hvor gode Cometlaget er basert på bortekampen mot Gjøvik, men null bakover er aldri dårlig uansett motstander i 1 divisjon.

Spørsmålet er hvordan det går i dag. Jeg antar at Halden ishall blir relativt godt besøkt i dag, og det skulle vel sørge for enda mer energi til Cometbein som helt sikkert må gå i senk et Gjøvik som skal tette bak og ta sjansene når de byr seg. Patrik Bärnhielm uttalte at det er mht skøytegåing Gjøvik skal bedre seg utover, men det tar tid og er tunge tak inntil tempo setter seg.

Jeg tipper hjemmeseier.

 

Furuset – Grüner

Kampen i Grünerhallen startet med ledelse Furuset 0-2 før Grüner hentet det opp igjen til 2-2. Jeg har ikke sett annet fra denne kampen enn målene samt den avgjørende straffen. Det man kan lese av protokollen er mye temperement samt minutter på begge lag. Det krever sitt dommerhode å holde disse kampene gode og levende.

Det vil vel ikke overraske mange om kampen i dag blir akkurat like tett og jevn som den på lørdag var. Kanskje gir hjemmebanefordelen Furuset den lille ekstra gnisten som trengs for å beholde de fleste poengene, hvs ikke alle 3?

Jeg tipper hjemmeseier.

 

Tønsberg – Ringerike

Lørdagens åpningskamp på Ringerike var besøkt av 451 tilskuere. Ringerike tok imot Tønsberg som favoritter til å vinne kampen, noe de også etter hvert gjorde. Tønsberg hang tidvis med i 1 periode da Ringerike slapp tempoet litt ned, men da Ringerike kjørte på så kunne man se at Tønsberg har en tropp med noen som har gjort dette før, samt noen som må venne seg til tempoet. Kampen endte med 5-0 hjemmeseier.

Dagens kamp blir spennende. En fullstappet Tønsberg ishall (antar jeg) samt en Tønsbergtropp som vil være enda mer forberedt tar imot et Ringerikelag som skal og bør vinne denne kampen også. Så spørs det hva slags taktikk Tønsberg velger å kjøre, full pudding forover som vanlig eller litt mer avventende for å tette bak. Ringerike ønsker jo å kjøre på med høyt tempo samtidig som de vil spille. Det krever mye av hver spiller. Gledelig å se at Adolfsen og Melin var på is i går, vi får se om de er i tropp i dag-

Jeg tipper borteseier.

 

insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

1 div ishockey 2017-2018: Ringerike-Tønsberg 5-0

Hvorfor endte kampen slik?

Jeg synes intervjuet Vikings-tv hadde med Tønsbergs trener oppsummerte det ganske greit egentlig, men man har man sett en kamp så har man jo gjerne sine egne meninger og. Men først; 451 tilskuere er greit, men det er plass til mange flere. Neste hjemmekamp tar alle med seg en kompis, venninne, nabo, bekjent, elsker, elskerinne, bror, søster eller bestemor..

Tønsberg som det nyopprykkede lag med en del 1 divisjonsdebutanter hang faktisk godt med i 1 periode. De hadde også en liten periode der hvor de var det førende laget, men de fikk ingen mål og det er jo tross alt det aller viktigste. Ringerike på sin side fikk mål og ledet 2-0 til pause. Ringerike hadde i tillegg en puck til innenfor målstreken som dommer litt underlig annulerte da linjedommer på en av sidene må ha sett pucken være fri bak ryggen på målvakt. men men.. sånn er det..

Jeg synes Tønsberg virket mer avventende inn i 2 og 3 periode. Enten så var det en taktikk for å sørge for mer tetting bakover, eller så var beina kjørt tempomessig, eller på vei til å bli det om man ble med på jaget. Når så det er sagt, og man skal se totalen over ett, så skulle det ikke mye temposenking fra Ringerike sin side før Ringerike og Tønsberg var på samme nivå. Tønsberg kommer til å stelle i stand mye trøbbel for motstandere utover sesongen.

Symptomatisk for sånne kamper er jo det at når et lag er på vei litt inn i match, får et powerplay, og tenker at “setter vi denne til 2-1 så er vi med”… så putter motstanderne i undertall. Det skjedde også i Schjongshallen og kampen ble vel egentlig punktert greit da Dalen satte 3-0 i 2 periode. Dette sa vel også Tønsberg sin trener.

 Kampen ender 5-0 i Ringerike sin favør. Seier helt fortjent. Ringerike var bedre enn Tønsberg i denne kampen. Spillerne holder som lag et høyere tempo enn Tønsberg klarte. Ringerikes tropp virker å være meget sterk allerede nå, og da de skadede spillerne friskmeldes etter hvert kan det bli mye moro med Panthers denne sesongen.

Ny kamp i Tønsberg på onsdag. Jeg regner med Tønsberg Ishall fylles helt opp og det skapes vanvittig trøkk (var med på det selv i 2010, da er det morsomt i Tønsberg ishall). Ringerike er nok ute etter de 3 poengene også.

insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey