Jeg klager sjelden på dommerstanden, men;

Litt selvkritikk kan man kanskje bidra med?

Her kommer en situasjon fra kampen mellom Lillehamer og Ringerike i går.

Westman får hockeykølla klint i ansiktet

Ting skjer selvsagt i hockeykamper. Noe er med vilje og annet er uflaks. Uansett skal det dømmes for det.

Det har blitt slik nå at, og vi hockeyspillere i klubben snakker om dette, at det virker som om at terskelen for spillerne på de større lagene er høyere for å bli utvist da de spiller mot Ringerike, kontra den tegna tusj-terskelen ringerikespillerne virker å måtte forholde seg til. Innerst inne håper jeg jo at det ikke er slik for jeg vil ha rettferdig dømming for begge lag i alle kamper uansett motstander, men det er vanskelig å se noe annet enn det som har utviklet seg.

Men; Tilbake til situasjonen over..

Ifølge kilde svarer dommer til Westman, som naturligvis klager på at det ikke blir dømt, at:

“Dette var ene og alene din feil Westman”…

(nå kan du klikke på linken og se den på nytt)

Hvordan dommer kan si noe sånt i denne situasjonen fatter jeg ikke. Mener han at Westmann prøver å knekke kølla til Lillehammerspilleren med ansiktet sitt?

Nåvel..

Det var visst mer viktig å poengtere at Westmann måtte bytte drakt enn å snakke med en av de andre dommerne som må ha sett dette.

Brannfakkel fra meg: Dette var for dårlig dømt!!

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Halve sesongen unnagjort i 1 divisjon: Full runde i helgen

Comet på topp halvveis. Blir det Comet og Narvik i kvallik?

18 kamper er spilt for alle lag unntatt Narvik, Nidaros og Storhamar YA.

Menyen i 1 divisjon denne helgen er: Nidaros – Comet lørdag/søndag, Grüner – Narvik lørdag/søndag, Storhamar YA – Kongsvinger, Hasle-Løren – Gjøvik og Furuset – Tønsberg.

Men først; Dessverre ser det ut til at Tønsberg Kommune har kåla det til i Tønsberg Ishall nok en gang. Smeltet is og synlig betong flere steder langs vantet kan ikke kalles annet enn kokkos midt i sesongen. Jeg håper de ansvarlige tråkker til og fikser isen uavhengig av “ressurser” etc i kommunen. Har man ødelagt noe så får man ordne opp etter seg.

jaja…

 

Nidaros – Comet

Tilsvarende oppgjør i høst endte med 6-4 og 5-1 seire til Comet. Comet har på sine 18 kamper bokført 13 seire og 5 tap og topper altså tabellen med 39 poeng før helgens kamper. Nidaros har 8 seire og 8 tap på sine til nå spilte 16 kamper, og har 23 poeng på sin 6 plass på tabellen. På tross av at Nidaros gjør det ganske greit til tider så er prestasjoner litt ujevne og det blir sånn 50/50 resultatmessig. Comet på sin side har våknet skikkelig eter en treg start og ga Storhamar YA rett og slett juling sist kamp med 2-11 på Hamar. Ingen overraskelse at mine tips går i favør Comet. Jeg tror Comet, om de er skjerpet og ikke går for mye donaldbrus på lørdagskvelden, drar med seg 6 poeng tilbake til Halden på søndag.

 

Grüner – Narvik

Tilsvarende oppgjør i Narvik endte med 3-2 og 6-0 seire til Narvik. Narvik med 2 kamper mindre spilt enn de andre topplagene jakter nye poeng på bortebane. Narvik vant og tapte 5-2 mot Gjøvik i forrige runde, uten at det er noe svakhetstegn. Grüner på sin side vant 5-2 hjemme mot Kongsvinger men måte gi fra seg 2 poeng da de gjestet Kongsvinger på onsdag og tapte 5-4 på sudden. Grüner rundet halve serien med 12 seire og 6 tap, mens Narvik har 12 seire og 4 tap på sine foreløpige 16 kamper spilt. Vanskelige kamper å tippe utfall i. Jeg setter penga på 3 poeng til hvert av lagene.

 

Storhamar YA – Kongsvinger

Tilsvarende oppgjør i høst endt endte med 2-3 seier Kongsvinger. Storhamar har spilt 14 kamper og har 14 tap så langt i årets sesong (12 rene). Kongsvinger på sin side har 7 seire og 11 tap på sine 18 kamper. 1-divisjon har blitt en tung affære for Storhamar YA, noe som ble understreket da Comet gjestet Hamar forrige kamp og ga Storhamar en leksjon i tempo, styrke, pasninger og effektivitet. Kongsvinger fikk en opptur hjemme mot Grüner da de vant 5-4 på sudden og jeg tror nok den oppturen fortsetter på lørdag. Jeg tipper på klar borteseier og 3 poeng Kongsvinger.

 

Hasle-Løren – Gjøvik

Tilsvarende oppgjør i høst endte med en 1-8 seier til Gjøvik. Overraskelseslaget Gjøvik har fortsatt sine gode prestasjoner og kommer sterkt tilbake i søndagskampen mot Narvik og vinner fortjent 2-5. Gjøvik ligger på 4 plass og har 12 seire og 6 tap halvveis. Hasle-Løren henger med på femteplass i topp 5 og plukker poeng jevnt og trutt. De klarte, på tross av en kjempe andreperiode av Tønsberg sist kamp, å få mål i tredje, og så vinne på sudden, helt typisk for Hasle-Løren i godlune. Hasle-Løren har 11 seire og 7 tap på sine 18 kamper. Jeg tror styrkeforholdet lagene imellom er noe av det samme og setter pengene på 3 poeng Gjøvik.

 

Furuset – Tønsberg

Tilsvarende oppgjør i høst endte med 2-3 seier Tønsberg. Dette er kanskje den mest åpne matchen i hele runden., og da følgelig også den vanskeligste å tippe resultat i. Furuset har 4 seire og 14 tap, mens Tønsberg har 7 seire og 11 tap ved rundet halvspilt serie. Tønsberg gikk på et surt suddentap sist mot Hasle-Løren mens Furuset klarte 2 av 6 poeng hjemme mot Nidaros. Dette er plass 7 mot plass 9 på tabellen, men det skiller faktisk hele 13 poeng fra Tønsberg ned til Furuset. Jeg tenker at Tønsberg skal være bedre enn Furuset og setter penga på de, og 3 poeng hjem til den ødelagte isen i Tønsberg ishall (fikses før ONSDAG takk!!)

 

Hva så med neste halvdel, hvem ender i kvallik?

Hvis man tar for seg topp 5 i dag så er det vel slik at Comet og Narvik har uttalt at de ønsker spille kvallik og evt ta “konsekvensen” av et opprykk. Det kunne vært interessant å høre hva slags standpunkt Grüner, Gjøvik og Hasle-Løren har til å ende topp 2 og svare for om de vil ta kvallikplass eller ikke.

Comet har hall som kan gå rett inn i Get etter hva jeg vet. Narvik må vel oppruste noe med hensyn på sitteplasser etc. Gjøvik har Fjellhallen og kan vel bare hoppe rett inn, mens Grünerhallen og Lørenhallen ikke er i nærheten av å være noe Get-hall.

Jeg har tippet Comet og Narvik som de to lagene som ender i kvallik

Det blir spennende å følge serien utover.

 

Det er fredag, så plass til litt annet og:

Les om : Verre enn tannverk, hemoride og lilletåa i bordbenet tilsammen….

Les om : Byll i ræva, sterilisering og annet snacks… Jeg gir mannen et ansikt.. og et hevetes blåmerke!

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

Ringerike Geriatriks – Kongsberg Oldtimers 3-0

Sørensen fikk ikke nok smultringer på vakta si, så det ble en i Schjongshallen for å opprettholde smultringbalansen, som jo er særs viktig for politifolk.

På en dag der Ringerike Panthers måtte gi tapt 5-2 for Lillehammer, på Lillehammer, i Get så tok forgjengerne deres, altså oldboysa, skikkelig ansvar og klasket til med en 3-0 seier i en fremskyndet kamp mot Kongsberg Oldtimers.

Opptakten til kampen var som den pleier. Målvakt og 9 mann var klare for flere dager siden, mens Henning Hansen var på “må se det an” på grunn av antydning til litt lugging i de nederste punghårene. Kampdagens formiddag kommer nok en sms fra Hansen der han skriver “jeg blir med om jeg får disp til å varme opp litt ekstra”.. noe som ble innvilget litt under tvil, for hvem vet hvor det kan komme til å ende. Vil neste forespørsel handle om “disp til å tøye ut”…og da har vi det gående.. (den dispen gis aldri by the way)

Sånn cirka 2 timer før match kommer sms fra Ulrich Falkeid som forteller at “rekker ikke matcen, jobber enda”..noe som jo betyr at mannen ikke er ferdig med å sprenge ting, så han ble ikke beordret til å skynde seg. En erstatter ble kontaktet; Trond W Olsen. Trond satt i godstolen i helsetrøye og boxer med isbollen på vomma og så på Lillehammer – Ringerike da sms kom om å være tiendemann slik at vi kunne være 2 femmere. Trond var ikke vond å be og dermed fullt lag. Vi gidder nemlig stort sett ikke være flere enn 10 på 2×30 minutter..må bli litt slitne og. (ikke klarer vi få med flere heller)…

Kampen ble altså vunnet 3-0. Sørensen stod glitrende i mål, det gjorde forøvrig målvakta til Kongsberg og, men Geriatriks klarte å få putta 3 ganger. Terje Larsen putta 2 mens Anders Eskeland nok må krediteres for det tredje målet. Noe rusk og rask var det begge veier som sikkert kunne bli dømt for, men i det store og det hele må vi bare tenke en ting; Vi er oldboys, get over it…

Geriatriks var veldig fornøyd etter gårsdagen, ikke bare på grunn av seier, men og på grunn av at det var antydning til spill, godt spill, til tider. Sånn ellers var det de sedvanlige innlegg på bakre stolpe, flippflopp-pasninger, morsomme fall og snodige forsøk på skudd.

Bestemannsøllen gikk uten tvil til Erik Sørensen.

 

Laget:

Erik Sørensen

Tom Mosengen, Jacob Friestad, Trond W Olsen, Jim Gallagher, Per Ø Johansen.

Anders Eskeland, Sondre Skar, Jarle Skotte Hansen, Terje Larsen, Henning Hansen

 

Kampen gikk forøvrig helt uten antydning til tribunebråk. Dette skyldes ene og alene at Eva og Klavins holdt god avstand til hverandre på tribunen. Klavins gikk sogar og satt seg i soffan etter hvert slik at Eva fikk langsiden alene. Hun har sin faste plass i stolen rett bak Geriatriksboksen og kan derfor også holde oss oppdaterte på resultater i andre kamper.

Neste stormatch i Schjongshallen:

Ringerike Panthers – Vålerenga, søndag klokka 17.00.

(billetter kjøpes i app, anbefales)

#ishockey #hockey #2hockey #oldboyshockey #veteranhockey

 

Ps! Hougen.. fåkke lagt inn res.. må jeg vente til 4 des?

 

3 kamper i Get + et saftig “lokaloppgjør” i veteran 1 -divisjon

Man kan knapt krydre kvelden mer enn dette

Stavanger – Frisk Asker, Lillehammer – Ringerike, Vålerenga – Stjernen OG Ringerike Geriatriks – Kongsberg Oldtimers.  Dette blir en torsdagskveld full av fart, spenning, mange mål samt fare for aktive lårhalsbrudd og bråbrems med snøsprut gjort av spillere som kanskje ikke burde bråbremse men heller kjøre colorlinesvinger for å unngå skjevstilling av alt fra kneskåler til bekken.

 

Stavanger – Frisk Asker: Stavanger har 4 seire på rad nå og tar imot Frisk Asker proppfulle av selvtillit etter å ha slått Vålerenga for 5 dager siden. Stavanger ligger på andreplass på tabell nå med 45 poeng, 4 poeng bak Storhamar. Frisk Asker har 3 seire på rad før denne matchen, den siste var 3-0 hjemme mot Manglerud Star (og før det 4-0 mot Ringerike), så bortematchen mot Stavanger blir muligens første match på en stund målvakta må plukke puck ut av nettet. Jeg synes Stavanger virker veldig sterke om dagen, noe som skulle tilsi en hjemmeseier, men Frisk Asker har nok ikke måttet ta ut fullt i de to siste matchene sine og kan gi Stavanger pes om poengene. Stavanger vant 6-3 forrige gang Frisk Asker var på besøk. Jeg tipper på hjemmeseier og 3 poeng Stavanger.

Vålerenga – Stjernen: Vålerenga på 4 plass tar imot Stjernen på 7 plass. Vålerenga har 42 poeng før matchen spilles og må hente 3 nye poeng i dag om de skal henge med de 3 foran seg i toppen. Vålerenga har 3 tap på rad før denne matchen og kommer nok til å kjøre på for full guffe mot Stjernen i Furuset Forum i dag. Stjernen har også 3 tap på rad før denne matchen, noe som er mer “naturlig” enn at Vålerenga har det, men likefullt ønsker nok Stjernen også å stoppe tapsrekken. Og hva er da bedre enn å slå Vålerenga borte?  Jeg tipper safe og sier hjemmeseier og 3 poeng Vålerenga.

Lillehammer – Ringerike: Lillehammer ligger pr nå på 3 plass med 44 poeng. Lillehammer har, etter en treg start på sesongen, virkelig fått dreis på resultatene…og det var vel forrige gang Ringerike var på plass på Lillehammer at det løsnet. 8-2 den 30 september var tydeligvis en vitamininnsprøytning. Lillehammer har 5 seire på rad før denne matchen. Ringerike ligger pr nå på den 9 plassen de ble tippet på før sesongen. Det begynte veldig bra men ble tyngre i del 2 av sesongen. I del 3 har Ringerike vært nære flere gode resultater, men personlige feil og lite effektivitet har ødelagt for lagets poengfangst. Ringerike kommer fra 2 kamper uten å putte mål, så delmål 1 må bli å rette på det, og så se hvor bra det kan bli. Jeg tipper, imot hjertet, 3 poeng og hjemmeseier Lillehammer.

Og så rosinen i pølsa i kveld:

Ringerike Geriatriks – Kongsberg Oldtimers, menn veteran 1 div:

Klokka 20.00 står 2 lag på isen i Schjongshallen klare til kamp. Jada, vi står, ikke noe vits å suse bort energi før pucken droppes. 2 x 30 minutter løpende tid med beinhard oldboyshockey i en kamp som i tidligere tider var såkalte hat-oppgjør. Susende slagskudd og taklinger det lukter svidd av får du selvsagt ikke se i denne kampen for da blir man utvist og gitt karantener så lange at kommentarfeltet etter en Get-match hadde rent over av eder, galle og “Norge ut av Nato”.

Det du derimot får se er løkkafinta i mange former, håndleddskudd med vobbel, pasninger så dårlige at med- og motspillere rister på hodet i samstemte og synkrone bevegelser, fall fordi linjene er høye samt vanndrikking helt oppe på NHL-nivå.

Vi kjører også i dag gratis inngang. Det er heller ikke i dag nummererte billetter, en ingen må ta stolen til Eva. Sofakonkurransen vinnes av den som setter seg i soffan. Kafeen er muligens åpen…da mest sannsynlig fordi noen har glemt å låse før de dro til Lillehammer tidligere på kvelden.

 

Jeg fortsetter tellingen… og spiller min kamp nr 831 i min sesong nr 40 for Ringerike.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

Verre enn tannverk, hemoride og lilletåa i bordbeinet tilsammen: Setningsanalyse!

Selve grunnlaget for tidlige rynker, ryggmargsgrøss og mange ræva karakterer på skolen for selv den mest skoleglade ungdom.

Det er ikke få unge lovende mennesker som har møtt veggen i norsktimene på grunn av lærers uttalelse om at “nå skal vi lære setningsanalyse”. For egen del så lurte jeg stadig vekk på hvorfor i all verden jeg skulle måtte lære meg dette. Ville jeg noen gang få bruk for kunnskapen min rundt hvordan en setning er bygget opp?

Ville jeg noen gang havne i en situasjon der en politimann løper rundt og roper “er det noen som kan setningsanalyse her.. vi får ikke reddet den lille gutten opp av brønnen om vi ikke finner det indirekte objektet og preposisjonsleddet i en setning for å få startet kranen”. 

Videre så var det jo alltid slik at i timene på skolen så læret man å analysere setninger som “Familien kjøpte kjøleskap”, og der og da briljerte man jo med at kjøpte var verbalet, familien var subjektet og kjøleskapet var det direkte objektet. Turen gikk hjem med vissheten om at man nærmest var kongen av setningsanalyse. Noe så lekende lett.

Men, da man kom på skolen dagen etter og skulle ha norskprøve så falt verden i grus. På tross av kongefølelsen fra dagen før, så gikk øya i kryss og blyanten kjentes 4 kg tung. For setningene som kom på prøven var ikke noe i nærheten av “familien kjøpe kjøleskap” nei.. Analyser denne setningen stod det, og så kom: “Han ga sin datter nytt kjøleskap til jul fordi det gamle hadde gått istykker og hun trengte selvfølgelig et nytt kjøleskap”.

Det var da man begynte rive seg i håret…

Hva er subjektet, verbalet, indirekte og direkte objekt, preposisjonsledd og all verdens andre snodigheter innenfor norsk setningsoppbygging i denne setningen? Hvorfor lærte vi ikke dette i går? Aaaargh… Når lærer så begynte å spørre om transitive verb og andre ting man aldri hadde hørt om “for å se om man gjorde en innsats hjemme” så skjønte man ganske fort at noe forfatter eller lignende skulle man aldri bli.

Når alt dette er sagt.. (og unger, dette får dere ikke lov å lese)

Jeg har ALDRI ALDRI ALDRI hatt bruk for kunnskaper i setningsanalyse siden jeg gikk ut av skolen. Ikke en eneste gang. Nå kan vel egentlig norsklæreren min fra ungdomsskolen komme på banen her og si at “Jim, du hadde faktisk ingen kunnskaper om setningsanalyse heller”. Hvilke yrker er det egentlig som har det? (bortsett fra om du skal bli norsklærer seff).  Hvorfor i all verden plager man ungdom i generasjon på generasjon med dette? Litt sånn som hvorfor man i alle dager skal lære nynorsk?  Nå får man jo skrive på dialekten sin og nå så hva er poenget?

Takk 🙂

 

Les om min barneskolekarriere: Jeg ble vurdert!

Min mening om schylling/kylling i det norske språk: Skjære unge mennesker i dagens Norge

Jeg gir “mannen” med stor M et ansikt i en rekke selvutleverende innlegg: Jeg gir mannen et ansikt

 

Jeg må innrømme det; Jeg er ikke bitt av sjakk-basillen

Jeg klarer bare ikke få opp entusiasmen nok til å sitte i 6 timer og så bli begeistret for uavgjort.

Det skal sies at jeg har ikke spilt et fullstendig parti sjakk siden en gang tidlig på 80-tallet da jeg hadde commodore 64 kobla opp mot tv’n og slo sjakk-computeren på nivå “novise”. Da måtte det løpes og hente foto-apparatet som det het dengang og ta bilde av fenomenet som bevis for etterslekten. Meningen var nok å henge opp fotografiet i glass og ramme sammen med symaskinsertifikatet mottatt i 5 klasse.

Jeg har forsøkt å se litt på årets sendinger også. Med hu derre og han pipestemmen på plass igjen. Mer og mer virker sjakk på dette nivået som et virvar av muligheter og hvisomattedersomatte…og hvisomattedersomatte må det kanskje være for de to som spiller flytter brikker i sirup-tempo. Snodig er det uansett at Norge blir en sjakknasjon hvert VM på samme måte som Norge blir en curlingnasjon hver gang det er OL. Hadde det ikke vært kult om Carlsen møtte opp i sånne rutete bukser?

Jeg må dessverre skuffe alle fans av Magnus Carlsen og sjakk, men jeg synes ikke hverken han eller andre sjakkspillere driver med idrett. Han driver med brettspill. Han sitter putt stille og flytter brikker på et brett. Han triller ikke terning engang. Den eneste trimmen han får er da han flytter armen fra brett til klokka og tilbake, ja og da han slår ut en brikke selvsagt. Det at man får et par tenkesvettedråper i panna og blir klam mellom rompeballene av all sittingen gjør det ikke til idrett.

Og forresten….

Oppvarming. Gjør man det i sjakk? Setter man seg ned og flytter en bonde frem og tilbake? A2-A4-A2.. A2-A3-A2-A4-A2… Flytter man andre brikker? Hesten, to frem og en til siden? Varmer man opp klokkebevegelsen? Okay, ti ganger frem og til siden, siste fem med bondeflytting imellom så er du klar. Og hva med skader? Får man skader i sjakk? “Ai ai ai… der gikk han i bakken, det ser ut som strekk på hjernen”…du hører jo ikke sånt når det spilles sjakk. Har noen noensinne hørt om en spiller som ikke spiller sjakk fordi han har sjakk-albue? Gnagsår på klokkefingertuppen? Forfall på grunn av øm høyre rompeball?

Treningssamling, høydetrening, driver man med sånt i sjakk? Reiser en sjakk-klubb til et hotell i syden et sted for å spille sjakk i varmen? Tenker man bedre i høyden? Er brikkene lettere å flytte?

Jeg skal på ingen måte ta fra Magnus Carlsen og andre sjakkspillere at de er gode til å spille sjakk. Men er det idrett? Jeg synes ikke det. Det hjelper ikke at all verdens forbund sier noe annet.

Nåvel

Jeg forsøkte faktisk en gang å følge en hel VM-kamp.. Det skrev jeg også om, og tenkte jeg kunne gjengi den opplevelsen her:

Match : Carlsen mot Karjakin

Yes ass, i dag skal Carlsen spille hvit. Alle utenom de innfødte på nordsiden av Galápagosøyene vet jo at dette er en klar fordel. Jeg er klar for dette. Sendingen starter med intervjuer og tilbakeblikk spesielt med fokus på det fatale tårnflyttet i går.

Jeg føler meg lett og ledig i kroppen og tenker tilbake til de hårde dager da jeg selv slo pc’n i sjakk og tok bilde av det. Nåvel, jeg er klar. Jeg har tissa og henta en duggfrisk. Sofa og puter er fluffet. Jeg blir og optimist på vegne av kvelden da ekspertkommentator sier at han tror på en kort kamp på 4 timer 57 minutter.

Vi er igang. Sportens svar på såpeserier på TV hva gjelder fremdrift har startet.

3 trekk kjapt før Karjakin tenker litt og flytter. Her går det unna. 4 timer og 57 minutter pffffft… i dette tempoet blir det 4 minutter og 57 sekunder..

I spoke to soon….

Den kjappe flyttingen av brikker slutta fort. Nå sitter det 2 menn ved et bort og ser ut som de kjeder livet av seg annenhver gang. Det er en studie i å se tankefull ut. Oi oi oi oi…der flytta Karjakin og gjør klar til en rokade. Spenningen er til å ta og føle på. Magnus ser ut som han leker “titt-tei, hvoooor er babyen” nå.

Akkurat nå ville nok tilogmed skuespillerne i Glamour klaget på fremdriften.

21 minutter ut i kampen har ikke en eneste bonde blitt ofret. Senterpartiet sitter nok med tårer i øynene og vil utnevne Carlsen til æresmedlem. Nå blir Mikkel Diskerud intervjuet til stor glede for Tom Nordli i studio. Skulleduhasett…begge ofret en bonde. Nå ser det ut til at Carlsen spiller med miniputt-taktikk, altså mølje på midten. Jeg tar en pause og titter innom QI på BBC Brit..

Jeg er tilbake etter 1 time med fantastisk britisk humor med Stephen Fry som programleder. I sjakkmatchen ser det jo ikke ut som det har skjedd en dritt. Jeg teller bønder og grombrikker på sort og hvit og konkluderer med at SÅ stor fordel er det tydeligvis ikke å begynne med hvit.. Dog; Nå har pila -den som tydeligvis indikerer hvem som leder- skiftet til Karjakin ledelse. Jeg sjekker TV-programmer etter andre ting å drøye tiden med…

I’m back.. Nå er pila back på Carlsen. Skjer like lite som alltid så jeg svitsjer back på Nrk3 og programmet “Ung i pornobransjen”, bør bli mer action der. Men først: Carlsen tok en brikke… Så ikke hvem.. Medførte 214 teorier og en morsomhet fra Nordli.

Nah… Skjedde ikke mer der. Nå er det lite tid igjen på klokka, hva nå det enn betyr, i sjakk-kampen. Dramatikk… Tydeligvis.. Jeg får liksom ikke helt tenningen..

Studio gir seg ende over.. Publikum i studio åååååå’er… Nå er det maltraktering av brikker.. Midnatt… 4 timer sjakk.. Jeg har ikke sett 4 timer.. I dag har tydeligvis Kajakken tabbetrynet på slutten.. Blir sikkert remis i dag og..

Drit og dra.. Jeg køyer..

#sjakk #Carlsen #Caruana #nrk #nrksjakk

 

2 Get-kamper i dag, 3 1-divisjonkamper i morgen

Toppoppgjør i CC-Amfi, Storhamar – Vålerenga, samt Sparta mot Manglerud Star i Sarpsborg i dag. I morgen spilles returoppgjørene etter lørdagens kamper i 1-divisjon; Kongsvinger – Grüner, Storhamar YA – Comet og Hasle-Løren – Tønsberg.

Søndag hadde Storhamar besøk av Sparta, Frisk Asker tok imot Manglerud Star og Stjernen møtte Lillehammer hjemme. Storhamar vant som tippet hjemme mot Sparta, men “klarte ikke” mer enn 2-0. Frisk Asker vant også som tippet mot Manglerud Star, der ble sluttresultatet 3-0. Resultatet som overrasket litt var kampen Stjernen – Lillehammer som endte 3-3 etter 3×20 og gikk helt til straffer. Straffekonken vant Lillehammer og kunne bokføre 2 poeng på konto istedenfor 3 som tippet.

I dag skal altså Storhamar og Vålerenga møtes i CC-Amfi. Lagene har møttes 2 ganger så langt i årets serie. Begge møtene har gått til sudden. I det første møtet vant Storhamar 5-4 hjemme, mens det endte 2-1 favør Vålerenga i det andre møtet. Storhamars 3 siste før denne matchen er tap for Lillehammer (hockeyclassic), tap for Stavanger (hjemme) og seier mot Sparta (hjemme). Vålerenga sine 3 siste før denne er seier mot Sparta (hjemme), tap for Lillehammer (hjemme) og tap for Stavanger (borte). Vålerenga må vel klare seg uten Røymark i kveld etter taklingen i Stavanger forrige match, skjønt ikke sett noe mer til reaksjon fra Disu. Storhamar har hatt taket på Vålerenga hjemme i CC-Amfi og jeg tror det skjer også i dag. Hjemmeseier og 3 poeng Storhamar.

Sparta tar imot Manglerud Star hjemme til deres 3 møte denne sesongen. Tilsvarende oppgjør i slutten av september endte 4-0. mens oppgjøret i Oslo endte med en 2-4 borteseier. Sparta har altså vunnet begge mot Manglerud Star så langt og mye skal vel skje om ikke det tredje oppgjøret også ender med 3 poeng Sparta. Spartas 3 siste er tap for Frisk (hjemme), seier mot Stjernen (hjemme) og tap for Storhamar (borte). Manglerud på sin side har seier mot Ringerike (borte), tap for Lillehammer (hjemme) og tap for Frisk Asker (borte). Tipset er hjemmeseier og 3 poeng Sparta.

 

1-divisjon

Det ble spilt full runde med hele 7 kamper i helgen. Resultater som forventet/tippet med unntak av Tønsbergs seier mot Hasle-Løren.

Rundens sikreste var Comet – Storhamar. Comet i topp møtte Storhamar i bunn. Jeg tippet grei hjemmeseier og 3 poeng Comet. Det ble 6-1. Returoppgjøret spilles i morgen på Hamar. Det er ikke sjelden at lag som vinner stort i match 1 går på en blemme i match 2, men jeg tipper at Comet kommer til Hamar kvassere enn et engangsblad damene bruker på høna og enkelt og greit drar med seg 3 poeng hjem til Halden. Det er så tett i toppen av 1 divisjon nå at topplagene har ikke råd til å tape poeng mot bunnlagene.

Grüner – Kongsvinger endte i en sikker hjemmeseier med 5-2 slik som tippet før kampen. Jeg tror det nærmer seg et Grünertap etter hvert nå, men er ikke sikker på om Kongsvinger har mannskapet til det. Men, “djerv” som jeg er så setter jeg penga på at bussturen til de dype skoger blir lang og kjedelig for Grunerspillerne. Jeg tipper 2 eller 3 poeng til Kongsvinger denne onsdagen.

Furuset – Nidaros kan tippe begge veier. “Med pistol mot panna og truet til å tippe: 4 poeng Nidaros, 2 poeng Furuset” skrev jeg før helgen og slik gikk det faktisk. Burde jo ha satt skikkelig med penger på det tipset 🙂

Helgens “overraskelse” var Tønsberg – Hasle-Løren. Jeg skrev følgende før helgen: ***Tønsberg – Hasle-Løren er alltid spennende kamper. Hasle-Løren med heng på toppen ønsker selvsagt ikke tape og henge ytterligere etter. Tønsberg gir ikke ved dørene, spesielt ikke i Tønsberg Ishall (selv om kiosken er bitteliten), og leverer ikke fra seg noen poeng frivillig. Tønsberg har 4 tap på de 4 siste og lite ville vel smakt bedre enn å stoppe den rekka med en seier mot Hasle-Løren. Da er ikke veien lang til Esmeralda etc tenker jeg. Når alt dette er sagt så myser jeg på tabellen og holder en favør på Hasle uansett. Tipper 3 poeng Hasle…muligens 2 pga sudden*** Det ble Tønsbergseier i denne, og veien til brygga var nok ikke lang etter dusjen var unnagjort. Hasle-Løren – Tønsberg i morgen kan bli en annen skål, men jeg velger å tro på at godfølelsen til Tønsbergspillerne nå sikrer minst 1 poeng i Oslo.

Rundens godbit var lørdags- og søndagsoppgjøret i Narvik. Jeg tippet 3 poeng til hvert lag denne helgen og det ble det. Narvik vinner 5-2 på lørdag og Gjøvik vinner 2-5 på søndag. Fullt fortjent synes jeg begge dager.

Tabellens Topp 5 før onsdagskampene:

Grüner 37, Comet 36, Narvik 36, Gjøvik 36 og Hasle-Løren 28.

(Narvik med 16 kamper, Grüner, Comet, Hasle med 17 kamper og Gjøvik med 18 kamper)

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Jule-moralistene kommer snart på banen

Julen er som kjent bare for barna… eller?

Det er rett før vi går inn i desember og juletiden. Det har vært, og vil i en god stund til være julebordstid med alt det innebærer. Folk og fe som er “på byen” to ganger i året raver rundt fulle som fly jaktende på danse- og sengepartner helg etter helg. Avisene fråtser i artikler om julebordsfyll osv. Artikler som “Derfor blir du for full” og “Derfor blir du fyllesyk” pryder forsider og ekstrabilag helg etter helg. Jeg tenkte jo jeg nå skulle legge den ballen død en gang for alle jeg og forklare med enkle og forståbare ord hvorfor du blir A: for full og B: fyllesjuk dagen etter.

Du har drekki for mye!!

Sånn, da var det unnagjort.

Mye er sagt om norsk drikkekultur og hvorfor kulturen viser seg å være “grøftefyll” istedenfor den litt mer kultiverte tilnærmingen. En liten historie fra 20 år tilbake. Det var en fin sommerdag og vi avtalte på jobb at vi skulle møtes på en uterestaurant etter jobb og ta et par pils i solen. En kollega var ikke interessert og på spørsmål om han var opptatt så svarte han: “Neida, men det er onsdag, og hvis jeg skal drekke så skal jeg bli dritings”. Der ligger nok mye av problemet i den norske drikkekulturen.

Jeg får nok avholdsorganisasjoner på nakken når jeg sier at vi får ikke kultur på alkohol i Norge før vi får normalisert bruken av alkohol. Den eneste måten å få det til på er å sette ned prisene slik at folk kjøper og drikker lovlige varer og med tid lærer seg til at man må ikke drikke seg selv under bordet hver gang en flaske åpnes. Brannfakkel: Dette vil samtidig bety at de samme folka som kommer til å drikke seg ihjel fortsatt vil gjøre det, bare raskere, og så kan vi kanskje begynne bygge landet på nytt mht kultur.

En annen ting som kommer opp hvert bidige år er spørsmålet hvorvidt alkohol skal eller bør konsumeres på julaften. Om du ser i kommentarfelt på slike artikler så tyter det av folk som mener alt ifra null-konsum til “gi unga en grandis og send de på rommet”. Jeg synes personlig avisene mangler ett nyansert syn hver gang de kjører disse artiklene, nemlig det at det finnes en mellomting. Det virker som å være veldig sort/hvitt for aviser og avholdsforeninger.

Først og fremst; Julen er da ikke bare for barna, julen er til for hele familien. Det er en tid for kos og glede for alle. Så er det opp til oss voksne og sørge for at det blir det.

Når det er sagt så er jeg 100% bastant på at om du er en “skal jeg drikke skal jeg bli dritings” type så får du la være å så mye som sniffe på korken inntil evt barn har lagt seg eller reist hjem fra besøk. Hvis man ikke klarer å håndtere alkohol og sovner eller driter seg ut på andre måter foran ungene ja så får man la være.

DA er jeg enig i null-konsum på julaften. Men om man er en type voksen som fint klarer drikke en øl eller to, ta seg vin i en eller annen form og samtidig sørge for at julekosen går som den skal…ja da er du med på -i mine øyne- og avmystifisere dette med alkohol og viser barna at man må ikke “bli dritings” selvom alkohol drikkes. Da skaper man drikkekultur.

Det er ikke noe galt med de familier som bestemmer seg for null alkohol så lenge de små er våkne. Dette er personlige valg som hver enkelt person og familie tar, og som skal kunne tas uten at det settes spørsmålstegn ved det. Det er akkurat det samme som for de som av en eller annen grunn bestemmer seg for å bli avholds.. De skal da ikke måtte forklare seg hver gang de ikke drikker.

Vi som tar oss en øl på julebordet blir jo sjeldent avkrevd en forklaring på hvorfor vi drikker den øllen..

Jeg liker ikke de som i egenskap av en eller annen tittel eller jobb-stilling mener de skal bestemme over familiers privatliv.

Jeg oppfordrer heller til: Bruk hodet!!

Julen er til for alle, barn og voksne 🙂

#jul #glede #barn #voksne #alkohol #avholds

Mirakel og skandale i Løren Ishall i går kveld

Progress Peanut Panthers – Ringerike Geriatriks 7-3

Miraklenes tid er tydeligvis ikke forbi, og det er jo lovende også for alle de som mener vi snart går inn i en måned hvor vi ender opp med å feire fødselen til en som gikk på vannet uten frost, lagde vinen sin sjæl og lata som’m var dau for å sleppe ned fra korset han var nagla opp på.

Hva er så mirakelet jeg snakker om? Jo; Vi spilte altså en oldboysmatch i Løren Ishall en søndags kveld klokken 20.15..!!!  Normalt ville vi måttet vente til all bedriftsidrett var ferdig, til alle bestemødre on ice hadde tatt sine toe-looper for aftenenen, samt til Oslo Hekleforening hadde valset over Løren ski og balls pensjonstgruppe i hockey-pockey før vi i det hele tatt hadde fått en garderobe. Men, dette var en dag for historiebøkene. Riktignok måtte vi vente denne gang også, på at 4 stk fra en eller annen bedrift hadde løkkehockeyet fra 19.10 til 20.00..men på en sådan dag: Pyttsann!!

Men dagen var ikke bare glede.. Riktignok; Friske og raske steg vi ut på isen (så friske og raske vi kan være da) og var klare for 2 runder rundt i sonen og en 12-13 luftskudd for pucker får vi normalt ikke på oppvarming. Et minimirakel skjedde ved at vi faktisk fikk pucker og kunne kjøre rundvant-oppvarming sånn som vi gjør når vi trener…men det er da det skjer…

Skandalen… Protestgrunn… Disk og karantene… Det er mye som bør skje i etterkant av dette. Det er ikke helt Johaug-doping over dette, men det er jaggu ikke langt ifra. Vi går rundt og surrer på oppvarming som vi pleier da 3 stk Peanutter setter seg til å tøye ut… TØYE UT!!! Det er jo ikke lov i veteranserien. Vi forventer at styret i oldboysligaen tar affære etter dette prosaverket går offentlig og setter inn full etterforskning av Progress og finner ut hvem som tøyde ut og ilegger sanksjoner deretter.

Geriatriks mål ble laget av:

Per Øyvind Johansen. På tross av å ha fått en bil i fronten ved Røde Kors Huset her om dagen og føle seg konstant litt bomull i hue så klarte PerØ å forville seg inn i slottet der han mottar en utsøkt flipp m/reker fra Jim som befinner seg bak mål-linjen. PerØ sikker som banken og limer puck inn ved stolperota i rett over leggskinn-høyde.

Henning Hansen. Henning trenger ikke ha fått en bil i fronten for å surre rundt inne i sonen, noe han også gjorde i går da Jacob legger en utsøkt flipp m/reker han også mot mål som så Henning styrer inn. Klassemål.

Tom Mosengen. Dagens rakkarøkare av et skudd. Tom på sin faste backplass på blå får puck. Han legger den til rette for et håndleddskudd (for slagskudd ække lov) og sender det mot mål. I rene John F Kennedy skudd-stil begynner begynner pucken sin reise gjennom trafikk i slottet. Den var det ikke mange som så før pucken lå i mål.

 

Alle måla til Progress Peanut Panthers var flaks.

 

 

 

Du kan stappe black Friday opp der sola aldri skinner for min del

Hvert fall inntil konseptet når øl-hylla på butikken

Black Friday hysteriet er endelig snart over. Det er vel bare de mest ihuga folka som nå tråler rundt etter butikker åpne på søndager som kjører black weekend. For sånt må man jo ha i Norge. Vi kan ikke nøye oss med en dag vi. Det er ikke nok med fredagen som en tilbudsdag dagen etter thanksgiving. Neida, her oppe i steinrøysa kjører vi black week, black Friday og black weekend.

Det er heller ikke måte på alle de “tilbudene” man ser rundt omkring. Noen butikker blir også avslørt i å sette opp prisene i uken før dette hysteriet, for så å kunne sette de ned igjen og dermed kunne skryte av vanvittige bra tilbud. De butikkene håper jeg rett og slett får store bøter av konkurransetilsynet eller hvem det nå enn er som styrer med dette.

Black-konseptet er sikkert vel og bra for de som klarer å gå inn i en butikk og handle akkurat det de dro dit for. Men for mange betyr dette opplegget at man ender opp med en haug av klær og skrap man ikke har bruk for, og heller egentlig ikke hadde råd til.

Som pappa synes jeg for øvrig at reklamebasert radio, i mitt tilfelle Radio Metro, kunne latt være å se lett-tjente reklamekroner komme i form av reklame for sex-leketøy med black Friday tilbud. Helt greit med leketøy, helt greit med sex, ikke fullt så greit med bilen full av unger da reklamen kommer. Det kan vel være mulig å vente med sånne reklamer til etter klokka 19 eller noe hvert fall. Tv gjorde det da Kondomeriet reklamerte.

Jeg har, som vanlig, klart å styre unna alt som har med black Friday tilbud å gjøre. Jeg orker bare ikke. Jeg får vondt i alt fra knehasene til øreflippene av å bare tenke på å måtte til sentrum et ærend. Måtte til optiker på torsdag og kjøpe flere linser, tror jeg fikk utslett på hele ryggen fra parkeringen og ned til torget. Jeg grøsser på ryggen av å bare se gågata tyte over av folk. Det å gå inn på kjøpesenteret krever nøye planlegging og opparbeiding av mot. Dette spesielt fordi det i sånne tider befinner enda flere skrotnisser som for eksempel ikke skjønner konseptet med rulletrapp, stå til høyre, gå til venstre, blant annet.

Jeg kommer til å fortsette med å holde meg langt unna black Friday hysteriet handelsstanden kjører for å selge mest mulig. Og som ikke det er nok med denne uken, dagen, helgen…så kommer nå adventstid der det skal selges over en lav sko før jul….for så å peke nese til alle forbrukere første åpningsdag etter julaften. Romjulstilbud, nyttårstilbud…samme varen du gravde dypt i lomma etter 20 desember koster en fjerdedel 4 januar.

Jeg sier som han Radio Rock fyren: Ta dere sammen!!

Ps! Tips for neste år… Dra til Dublin, ta en langhelg, shop på Penneys (black-Friday året rundt), kos deg med din bedre halvdel på pub, restaurant, hotell. Mye bedre anvendte kroner.