Jeg klager sjelden på dommerstanden, men;

Litt selvkritikk kan man kanskje bidra med?

Her kommer en situasjon fra kampen mellom Lillehamer og Ringerike i går.

Westman får hockeykølla klint i ansiktet

Ting skjer selvsagt i hockeykamper. Noe er med vilje og annet er uflaks. Uansett skal det dømmes for det.

Det har blitt slik nå at, og vi hockeyspillere i klubben snakker om dette, at det virker som om at terskelen for spillerne på de større lagene er høyere for å bli utvist da de spiller mot Ringerike, kontra den tegna tusj-terskelen ringerikespillerne virker å måtte forholde seg til. Innerst inne håper jeg jo at det ikke er slik for jeg vil ha rettferdig dømming for begge lag i alle kamper uansett motstander, men det er vanskelig å se noe annet enn det som har utviklet seg.

Men; Tilbake til situasjonen over..

Ifølge kilde svarer dommer til Westman, som naturligvis klager på at det ikke blir dømt, at:

“Dette var ene og alene din feil Westman”…

(nå kan du klikke på linken og se den på nytt)

Hvordan dommer kan si noe sånt i denne situasjonen fatter jeg ikke. Mener han at Westmann prøver å knekke kølla til Lillehammerspilleren med ansiktet sitt?

Nåvel..

Det var visst mer viktig å poengtere at Westmann måtte bytte drakt enn å snakke med en av de andre dommerne som må ha sett dette.

Brannfakkel fra meg: Dette var for dårlig dømt!!

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Verre enn tannverk, hemoride og lilletåa i bordbeinet tilsammen: Setningsanalyse!

Selve grunnlaget for tidlige rynker, ryggmargsgrøss og mange ræva karakterer på skolen for selv den mest skoleglade ungdom.

Det er ikke få unge lovende mennesker som har møtt veggen i norsktimene på grunn av lærers uttalelse om at “nå skal vi lære setningsanalyse”. For egen del så lurte jeg stadig vekk på hvorfor i all verden jeg skulle måtte lære meg dette. Ville jeg noen gang få bruk for kunnskapen min rundt hvordan en setning er bygget opp?

Ville jeg noen gang havne i en situasjon der en politimann løper rundt og roper “er det noen som kan setningsanalyse her.. vi får ikke reddet den lille gutten opp av brønnen om vi ikke finner det indirekte objektet og preposisjonsleddet i en setning for å få startet kranen”. 

Videre så var det jo alltid slik at i timene på skolen så læret man å analysere setninger som “Familien kjøpte kjøleskap”, og der og da briljerte man jo med at kjøpte var verbalet, familien var subjektet og kjøleskapet var det direkte objektet. Turen gikk hjem med vissheten om at man nærmest var kongen av setningsanalyse. Noe så lekende lett.

Men, da man kom på skolen dagen etter og skulle ha norskprøve så falt verden i grus. På tross av kongefølelsen fra dagen før, så gikk øya i kryss og blyanten kjentes 4 kg tung. For setningene som kom på prøven var ikke noe i nærheten av “familien kjøpe kjøleskap” nei.. Analyser denne setningen stod det, og så kom: “Han ga sin datter nytt kjøleskap til jul fordi det gamle hadde gått istykker og hun trengte selvfølgelig et nytt kjøleskap”.

Det var da man begynte rive seg i håret…

Hva er subjektet, verbalet, indirekte og direkte objekt, preposisjonsledd og all verdens andre snodigheter innenfor norsk setningsoppbygging i denne setningen? Hvorfor lærte vi ikke dette i går? Aaaargh… Når lærer så begynte å spørre om transitive verb og andre ting man aldri hadde hørt om “for å se om man gjorde en innsats hjemme” så skjønte man ganske fort at noe forfatter eller lignende skulle man aldri bli.

Når alt dette er sagt.. (og unger, dette får dere ikke lov å lese)

Jeg har ALDRI ALDRI ALDRI hatt bruk for kunnskaper i setningsanalyse siden jeg gikk ut av skolen. Ikke en eneste gang. Nå kan vel egentlig norsklæreren min fra ungdomsskolen komme på banen her og si at “Jim, du hadde faktisk ingen kunnskaper om setningsanalyse heller”. Hvilke yrker er det egentlig som har det? (bortsett fra om du skal bli norsklærer seff).  Hvorfor i all verden plager man ungdom i generasjon på generasjon med dette? Litt sånn som hvorfor man i alle dager skal lære nynorsk?  Nå får man jo skrive på dialekten sin og nå så hva er poenget?

Takk 🙂

 

Les om min barneskolekarriere: Jeg ble vurdert!

Min mening om schylling/kylling i det norske språk: Skjære unge mennesker i dagens Norge

Jeg gir “mannen” med stor M et ansikt i en rekke selvutleverende innlegg: Jeg gir mannen et ansikt

 

Skivebom av Krf og Bollestad mht kvotevin

Kvotefjerning ikke så gjennomtenkt alikevel

Det har altså vært slik en stund nå at de som ikke røyker eller snuser har kunnet bytte den delen av kvoten i et par flasker vin ekstra. Denne muligheten har selvsagt vært et av de første punktene på alle agendaer i lokal-, kommune-, fylkes- og stortingsmøter i Krf siden den ble innført. Det å ta vekk “ekstravinen” har vært så viktig for Krf at de har gått bak ryggen på mulige samarbeidspartnere for å få det til.

Moralens voktere er ikke så fulle av moral alikel viser det seg.

Vi kunne altså lese:

KrFs nestleder Olaug Bollestad sier til NRK at hun er svært fornøyd etter at Krf har fått igjennom at tobakkskvote ikke lenger skal kunne byttes mot 2 flasker vin ekstra. – Denne ordningen har fått konsekvenser for Vinmonopolet. Det vi har vedtatt gir oss også en mindre kvote på alkohol og det tror jeg er bra for folk flest, sier Bollestad til NRK.

Men så begynte jeg å tenke…

Er nå det å fjerne denne muligheten virkelig så lurt Krf?

Har dere tenkt skikkelig på dette?

Det at man har kunnet kjøpe med et par flasker vin ekstra i bytte mot tobakkskvoten skal altså stoppes i 2020. Satt på spissen så betyr jo det at de som røyker/snuser får en bedre kvote enn de som ikke røyker/snuser. Jeg tenker jo at det kommer ikke nordmenn til å inne seg i og dermed begynner man å kjøpe med tobakkskvoten til venner og familie igjen…istedenfor de 2 flaskene med vin..med da alt av avgiftsstap for den norske stat på tobakken de da ikke får solgt i butikken.

Jeg tok videre en titt på prisene…

1 kartong røyk i butikk koster ca 1250,-

1 kartong røyk på tax-free koster ca 500,-

1 strylle snus i butikk koster ca 950,-

1 strylle snus på tax free koster ca 540,-

Dette betyr jo lett at jeg kan, etter at Krf’s brilliante forslag har kommet til effekt, kjøpe med en kartong for 500,-, ta den med hjem og så selge den til en som røyker for 900,- som er win win for begge parter. Så kan jeg dra en tur på vinmonopolet og kjøpe meg 3-4 flasker vin (alternativt en kartongvin) for fortjenesten, litt avhengig av hva slags kvalitet man ønsker.

Så Bollestad…og Krf

Folk flest, altså de som har vært ute og reist, får en gavepakke av dette forslaget deres: Gratis vin !!

ja, ikke bare gratis vin (eller brennevin), det blir helt sikkert merforbruk også !

Helt konge, fortsett sånn 🙂

#alkohol #vin #brennevin #fly

Hvorfor klappe når flyet lander? Mer naturlig å klappe når det letter?

Hva i all verden driver folk med når de skal ut å fly?

Først og fremst, dette med klapping når flyet lander er heldigvis et mer og mer forsvinnende fenomen med opprinnelse fra da charter-turisme begynte å bli vanlig. Det var jo ikke måte på hvor glade folk var for å komme frem på den tiden. Om det var gleden over å komme frem til feriestedet eller gleden over fortsatt å være i live er jeg ikke sikker på. I vår tid er det vel bare røykere som klapper når flyet lander. 5-6 timer med abstinenser sittende inne på et fly der røykvarslere går av for alt verre enn en fjert etter en hot chili-middag kan være grunnlag nok for en liten applaus..det skjønner tilogmed jeg.

Jeg for min del har mer lyst å klappe -vel ikke egentlig, men føles mer naturlig- når flyet klarer å ta av. Det er jo en mye større prestasjon å få flyet til å lette enn å få det ned på bakken igjen. Vi kommer jo alltids ned… på en eller annen måte. En helsikes mange tonn med metall, kofferter og mennesker som letter fra bakken er unaturlig og fortjener mye mer kudos enn å lande i mine øyne.

Les forøvrig også gjerne en av mine tidligere innlegg Flyplassmennesker, en studie av folk på en flyplass på en bestemt dag 🙂

Nåvel…

Det å bestille flyreise nå er jo så enkelt, med mindre du surrer deg bort i Ryan Air da (se denne) og ender opp med en billett til Kuala Lumpur på første klasse, skjønt uten koffert eller mat. Før gikk man jo på reisebyrå og bestilte billett, man betalte, fikk billetten og alt var bare snadder. Det var jo da bare å møte opp på flyplassen i god tid og stille seg i innsjekk-køen.. lengre enn et vondt år.

Oppmøte flyplass skjer nå i våre modernetider ganske så nære flytiden. Dette selvsagt fordi priser på mat og drikke innenfor sikkerhetskontrollen, når man har gått tom for valgmuligheter, er av en annen verden. Baguette og en kaffe, 123 kroner. 2 halvlitere, 216 kroner… Det virker som om det er etablert en ny verden innenfor sikkerhetskontrollen, en verden der alle skal loppes for mest mulig før man i det hele tatt kommer seg avgårde.

Endelig kommer så “go to gate” på skjermene. Dette er jo selvsagt en oppfordring til å lette rompa fra setet der man sitter og drikker øl og se til å hute seg i retning av den gaten man skal reise fra. Go to gate betyr altså ikke at man driver å går ombord i flyet. Denne feilantakelsen virker det som mange, inklusive forretningsfolk, gjør for nærmest idet beskjeden kommer så står de som sild i ei tønne foran skranken. Tror de at man komme fortere frem om de kommer først på flyet? Er det en konkurranse forretningsfolkene imellom? Sender de æddabædda-meldinger til hverandre etter flyreisen?

Det interessante skjer jo da høyttaleren sier at de som reiser med barn, og eldre/de som eventult trenger assistanse skal komme frem. Da sprer massen foran skranken seg aller nødigst, dog viser stort sett mer eller mindre alle et oppgitt fjes helt på høyden med det mest oppgitte fjeset Mr Bean noen gang viste frem. Det ser nærmest ut som om verden går i grus for de som har stått en time oppreist foran skranken og alikevel ikke får gå ombord i flyet først.

Så kommer vi til det som har utviklet seg til en mareritt i mine øyne. Folk har jo for svarte med seg kofferter og håndbagasje i sånne mengder og størrelser inn på flyet at personalet må være kretsmestere i Tetris alle sammen for å få lukket dørene på hylla over hodene til passasjerene. Det må da for satan gå an å sjekke inn den forbanna kofferten istedenfor. Joda, du sparer kanskje 15 minutter ved reisens slutt fordi du ikke må vente ved koffertbåndet, men seriøst.. Det som topper heile driden er de kule folka som har ventet helt til sist med å gå på, som forsåvidt er greit nok, men da kan du ikke komme med max trillekoffert, svær bag, bærepose og svær jakke og begynne sutre over at det ikke er plass til all skiten du absolutt skal ha med deg inn på flyet.

Det nest siste jeg har lyst å nevne er : DET ER INGEN VITS Å STRESSE MED Å REISE SEG OPP ETTER LANDING!! Jeg er så dritt lei folk som spretter opp av setet med en gang plinget kommer. Ytterste person kan etter hvert reise seg selvfølgelig, men det er jo ingen vits i å kravle over hverandre eller pakke midtgangen verre enn en skikkelig sprengfull knakkwurst på 17 mai hver eneste gang flyet lander.  Du kommer av flyet, det er ikke sånn at de som ikke er av flyet innen en viss tid etter “pling” må sette seg ned igjen og bli med til neste destinasjon. Det er nesten så¨man tror de er redde for at en stemme kommer og sier “Sorry, de som ikke er av flyet pr nå kan bare sette seg ned igjen. Ny sjanse til å komme seg av i Frankfurt”.

Når det gjelder dette med å gå fra flyet til bagasjebåndet der det er lange ganger med innlagte rullefortau. Det må da for svarte gå an å ikke gå i midten der det er vanlig gåing. Hold høyre eller venstre så folk kan gå forbi. Videre;  Regler for rullefortau kan du lese her: Rulletrappterrorister!!

Så kommer man til det absolutt underligste ved menneskelig oppførsel til tider på en flyplass. Det å vente på kofferter ved koffertbåndene. Hvor vanskelig kan det være da? Det er en gul eller rød linje der. Det står en tekst der. Det står skrevet “vent bak den gule/røde linjen”. hva gjør folk? Hvert fall ikke det. De pakker seg til helt inntil og på en slik måte at det er vanskelig å komme til for å se og/eller hente koffert. Jeg har seriøst lyst å gå rundt å spørre om folk ikke kan lese?

Jeg med familie har til og med opplevd at vi stilte oss til bak linjen, for det står skrevet der at vi skal det, for å vente på koffertene våre. Da det så begynte å bli endel folk som ventet så kom en familie og vi hørte “hei, her er det plass”.. og så ålet de seg inn mellom folk og skulle stå foran oss, altså mellom oss ved linjen og bagasjebåndet.

De fikk ikke stå der…

#taderesammen #fly #flyplass #mennesker #adferd

Når NHO’s egne medlemsbedrifter søker om fritak fra lockout…

Da har du som forening bommet litt.

Jeg skal ikke skryte på meg å ha satt meg tusen prosent inn i striden sykepleierne nå er inne i opp mot sine private arbeidsgivere.

Men:

Det jeg mener å ha fått med meg er at sykepleierne har ment at dette er en strid mellom de og sine arbeidsgivere og at de på ingen måte ville la det gå utover tredjepart.

De har derfor streiket slik at arbeidsgiver har merket det, mens det store publikum ikke har merket stort til det.

Men så;

Arbeidsgiverne har nå gått til lockout. Ett skritt norske arbeidsgivere har vært meget restriktive med å gå til historisk.

Lockout er på en måte arbeidsgivers måte å si «Vi har ikke flere argumenter, vi gidder ikke mer: Lockout. Godta det vi dikterer, ellers….».

Det interessante her er jo da at NHO’s egne medlemsbedrifter begynner å søke om fritak fra lockouten fordi de mener at å stenge sykepleiere etc ute er en fare for liv og helse for pasienter/brukere. Dette har arbeidsgivere tydeligvis ikke tatt nok stilling til…eller kanskje bryr de seg ikke hvis de ikke får sin vilje?

Jeg tenker at lockout egentlig er noe vi burde avskaffe som mulighet i tariffspørsmål. Arbeidsgiver sitter i utgangspunktet med all makt fra før av, og da blir det litt kokkos i mine øyne at de også kan dra «Tuppen og Lillemor kortet» og si «jeg vil ikke leke med dere mer» når de ikke har flere argumenter igjen.

Jaja..

min mening nok en gang..

Kristne svindelpredikanter og backstabbing i KrF

De selvhøytidelige moralister kaster kampesteiner i glasshus

Nå er det vel gjerne på tide å få stoppet de kristne svindelpredikantene? Prester eller hva de nå enn kaller seg som tjener seg søkkrike på godtroende eldre og/eller kristne og andre som faktisk tror på at de hjelper noen, eller seg selv, ved å donere penger. Disse predikantene går altså så langt i sitt «kall» etter å tjene penger at de også skor seg på de fattigste i Norges land.

Det aller verste; De kristne talspersoner i feks politikken forsvarer handlingen. «Så lenge det er innenfor straffeloven» sier de. For meg blir det helt hinsides at de samme som sier dette samtidig skal stå med pekefingeren og moralisere overfor oss ikke-kristne.

Jeg håper at noen etter hvert finner ut at dette faktisk er straffbart og at svindelpredikanter settes inn, samt at relativt mange kristne ledere må spise ordene sine.

Det siste nå er jo «backstabbingen» som er gjort i forbindelse med hvilken retning man skulle ta. Rød eller grønn. Hysj-hysj på bakrommet og avtaler hvordan man skal gå frem har medført at ledere i KrF nå ønsker ekstraordinært landsmøte.

Det viser seg altså at moralistene i KrF, pekefingergjengen, sviker hverandre for makt og posisjon.

Altså ikke det spor bedre enn de andre politikerne, eller oss vanlige folk som de til stadighet mener å være overlegne i moral.

Jeg kommer til stadighet tilbake til at spesielt de kristne lederne velger og vraker etter hva som passer seg å bruke, samt hva som kan kostes under teppet og ikke følges så nøye.

Overgrep og forsøk på overgrep på barn straffes latterlig lavt i Norge.

Politikere; Hva er dette for noe?

Det finnes en organisasjon som heter Barnas Trygghet som jobber dag ut og dag inn for å avsløre overgrep og forsøk på overgrep mot barn. Denne organisasjonen kan du følge på Facebook.

Gang på gang sitter de på nett og avslører pedofile som snakker sex med barn og forsøker avtale sex med barn. De pedofile «groomer» som det heter, altså får samtaler mer og mer inn på det de vil, for så å avtale å møtes for sex.

Disse pedofile møter selvsagt da ikke et 13-14 år gammelt barn, de møter politi som har fått alt av materiale fra Barnas Trygghet.

Så kommer det vanvittige: Disse pedofile voksne menneskene som ødelegger barn og fremtiden deres får dommer på 45-60 dager. Noen av de får sogar samfunnstjeneste…

Politikere; Hva er dette for noe?

Begår du overgrep mot barn eller blir tatt i forsøket på det så må straffen i det minste langt overgå «vanlige» straffer for grov voldtekt. Barn har null mulighet til å forsvare seg. Barn har ikke filter slik som voksne.

Overgripere mot barn er samfunnets laveste kryp. Norge som land kan ikke være bekjent av å straffe overgripere mildere enn feks økonomisk kriminalitet. Det henger jo ikke sammen at straffen for å snyte på skatten eller moms til tider langt overgår straffen som gis for overgrep mot barn.

På siden til Barnas Trygghet kan man altså lese om menn som har blitt tatt, sonet en latterlig liten straff, og blir tatt igjen for overgrep, forsøk på overgrep samt besittelse av filmer etc med overgrep mot barn…og Norge v/aktor ønsker 120 dager fengsel…

Politikere: Hva er dette for noe?

Det er kanskje på tide å begynne bry dere skikkelig om de barna som allerede er født og kanskje ikke så mye om de barna som blir/ikke blir født på grunn av en liten filletekst i lovverket om senabort?

Det er kanskje på tide å lytte litt mer til det norske folk som til tider rister på hodet over statens fokus på hva som skal straffes hardt og ikke.

Da synes hvert fall jeg dere bør begynne med å se på straffene på overgrep og voldtekter.

God lørdag.

Syklist; Gå av sykkelen når du skal krysse veien

Eller har du et dødsønske?

Det er tydeligvis en ting som har glippet i dette ønsket om å få bysentra mer og mer miljøvennlige ved at sykkel skal brukes mer og mer, og det er trafikkopplæring. Jeg har ikke tall på alle de gangene jeg nesten har A) kjørt på en syklist som kommer susende rundt et hjørne og bare fiser rett ut i fotgjengerovergangen, og B) nesten fått en tilsvarende syklist rett i døra.

Verst av de alle; Elsyklistene.

De kommer susende i 30 km/t på fortauet i et uoversiktlig kryss og bare peiser ut i krysset. Bilister har mer eller mindre null sjanse til å få stoppet og det er bare flaks at ikke flere av disse middelaldrende menn og kvinner ligger under en bil til stadighet.

Men; Vi må begynne med barna.

Jeg har, fordi vi nå har en på barneskolen igjen, lagt merke til at de elevene som sykler til skolen ikke stopper sykkelen og går over fotgjengerovergangen. Dette er en farlig utvikling, for riktignok er akkurat den overgangen lysregulert, men det finnes mange andre overganger på vei til/fra skole som ikke er det og de gjør det samme der. Jeg så senest i går en 10-11 åring nesten bli påkjørt i en ikke-regulert overgang fordi han bre svingte rett ut i overgangen syklende.

Kjære foreldre og skoler: Kjør en liten “kampanje” på dette. Vi har ingen å miste.

Kjære voksne mann og kvinne: Vær et godt forbilde og lær unger rundt deg at de må gå av sykkelen når de skal krysse vei i overgangsfelt. Husk; Neste gang kan det være du som er i bilen og havner i en uønsket situasjon.

Jada, det er tøft å være kjekkas på sykkel.. men det er ikke så tøft å være dau..!

Jeg skjønner at man ikke alltid gjør dette, spesielt når man er pip alene på veien, men inne i bysentrum der man ikke befinner seg på “sykkelsti” så må man rett og slett ta sine forholdsregler.

Til slutt kjære syklist, spesielt mannlige:

Kan du ikke være så snill og enten sykle på fortau eller på vei? Den hoppingen av og på ved alle kryss på grunn av lysregulering er med på å skape en masse farlige situasjoner OG er stikk i strid med hva man skal gjøre. Det å sykle på veien, få rødt lys, hoppe inn på fortau og krysse overgangsfelt i samme fart for så å hoppe ut i veien igjen på andre siden av krysset er IKKE innafor.

Takk!

 

Absurd vegandemonstrasjon utenfor slakteri

Hva så jeg egentlig nå?

I dagens Dagbladet så jeg en overskrift som jeg klikket på. Overskriften var “her sørger veganerne”. Jeg klikket på den jeg for jeg trodde at, og ble litt nysgjerrig på, hvem av veganersamfunnets profiler som hadde dødd. Du verden hvor feil jeg tok i den antakelsen.

Videoreportasjen viser en gjeng veganere som står utenfor et slakteri med plakater.

Det er nå greit nok det.. hver sin lyst

De forteller at det er skikkelig kjipt hver gang en slaktebil kommer, og at det bare er de som står opp for disse dyrene. De stiller seg opp ca en gang i måneden utenfor et slakteri i Oslo. Målet er å kunne få se dyrene i øynene før de går til slakt. “Vi vil vise dyr på vei til slakt vår medfølelse, kjærliget.. vise at vi bryr oss”.

Det er nå greit det… hver sin lyst..

Flere snakker om, som vanlig, at vi kan ikke spise alle disse dyrene. V trenger ikke kjøtt. etc etc…

 

Men så kom det;

“En gris kan du sammenligne intellektuelt med et 3 år gammelt barn.. så kan du stille deg spørsmålet om det er greit å gasse 3 år gamle barn?”…

Ahemm…

 

Når du har sånne gærninger med deg.. som han som  sa akkurat det.. Da tror jeg dere bør ligge unna rocketobakken på neste medlemsmøte.

Det er helt greit å velge å være vegetarianer, men jeg er ikke det

Det er helt greit å være veganer, men jeg er ikke det…

Det er helt greit å snakke varmt for sin livsstil, men å drive med skremselspropaganda og drittsnakk om andre måter å leve på er ikke greit.

#vegan #veganer

Neida, unge i dag med problemer skal ikke ta all skyld selv

Foreldre som har pakket inn barna i bomull må nok og ta sin del av skylden.

Hvem er det jeg snakker om?

De kalles “generasjon prestasjon”. De rammes tilsynelatende av mer stress og sykdom enn alle andre tidligere generasjoner tilsammen. Det skrives stadig vekk debattinnlegg, kronikker og blogginnlegg over hvor vanskelig livet har blitt for mange av de som er ungdom/unge voksne i dag. De fleste av skriveriene kommer fra de unge selv, og det forventes til tider full forståelse for absolutt alle aspekter av sykdom/lidelser som det skrives om.

Men er det egentlig så ille? Har de det det egentlig så jævlig?

Kan det være at “generasjon prestasjon” er en utvikling fra “generasjon barn innpakket i bomull”?

 

Hvem er de egentlig?

Kan det være slik at dette er de som alltid har blitt fortalt at de er best, og som nå som sliter fordi de kommer ut av mamma/pappas beskyttelse og oppdager at de ikke er best?

Kan dette være de som alltid har fått gode karakterer på skolen, som nå støter på vanskeligheter og bare gir opp fordi mamma/pappa ikke kan ordne opp med læreren ?

Kan dette være de som alltid kom sist og fikk medalje uansett, som nå kommer ut i samfunnet og oppdager at man får ikke premie for å komme sist?

Kan dette være de som hadde mye fravær på skolen, som nå oppdager at man stryker i fag og ikke får godkjent skolegangen ved like mye fravær på videregående?

Kan dette være de som oppdager at visjonen de hadde om å bli noe ryker, fordi de ikke gadd gjøre jobben på skolen da de hadde sjansen?

 

Livsrealiteter!

Kan det være slik at det blir mye syting fordi man som ung voksen får livs-realitetene rett i fleisen og oppdager at godt betalte jobber blir ikke kastet etter deg når du blir 18?

Kan det være slik at man som ung voksen plutselig må sette seg inn i hva ting koster og får helt noia?

Kan det være slik at det blir mye stress og panikk fordi man oppdager at Nav ikke er ei melkeku?

Kan det være slik at det er mye anger blant alle de som skulle leve av blogging etc. og dermed ikke gadd følge med på skolen?

 

Er det så jævlig?

Kan det være sånn at mange burde stikke fingeren i jorden og innrømme at livet tross alt ikke er så jævlig.

Burde mange innrømme at “jo, jeg burde nok hørt på mamma, pappa, læreren, da de gnålte om å stå opp om morgenen, legge meg om kvelden, gjøre lekser, følge med på skolen, etc”..

Noen unge har selvsagt relle problemer og skal ha den hjelpen de trenger.

 

Foreldre:

Man må tørre å fortelle ungene at de ikke er best i alt. Gi de litt realisme også som barn/ungdom. Det er selvsagt lov å oppfordre og oppmuntre…men alle kan ikke bli verdensmestere, Idol-vinnere, ski-konger, fotballproffer etc..

Det er helt greit å fortelle sannheten.

 

#barn #ungdom #voksne #foreldre #oppdragelse #skole #jobb #generasjonprestasjon