Jeg er dritt lei trynefaktor-lærere

Vi har alle møtt de, men sånn skal det ikke være

Tenk deg å være en del av en vennegjeng. Dere går på skole sammen, dere er sammen på fritiden, dere gjør det meste sammen hele tiden, inklusiv studere/øve til prøver. Dere er derfor ganske fornøyd med jobben dere har gjort i forkant da dere setter dere ned for å ta en av de viktigste prøvene for året i et lav-time-fag.

I etterkant av prøven har vennegjengen fått alle karakterer fra 3 til 5. Ved sammenligning kan elevene se at de har svart mer eller mindre identisk på prøven, bare egne ord som er forskjellen.

Hvorfor skjer dette?

Dette skal ikke gå an. Elevene skjønner ikke noe av bedømmingen og får heller ingen gode svar på hvorfor.

Dette er trynefaktor. 

Les også: Lærer som diskriminerer gutter

Det er ikke noe god følelse å havne i lærers trynefaktor-unåde. Det spiller ingen rolle hva du gjør eller sier. Lærer har bestemt seg.

Dette er dessverre ikke noe nytt. Jeg husker jeg opplevde det selv en gang stadig vekk på videregående. Jeg hadde en lærer som nok mente han var en bigshot. Han var vel også det sånn sett fordi han i tillegg til å være lærer også hadde administrative plikter ved skolen. Det spilte ingen rolle om jeg øvde til prøven, var forberedt, brukte oppsklagsverk og virkelig gjorde meg flid med prøven og brukte god tid, eller om jeg bare svarte kort og ikke gjorde noe av det jeg nevnte tidligere her. Jeg fikk 3 uansett. Da jeg virkelig ga opp å gjøre en innsats i denne lærerens fag var dengang jeg virkelig prøvde, leverte prøven, gikk tilbake til pult og hentet sekk for å gå ut av klasserommet og ved passering kateter på vei ut kunne se min prøve ligge der med en rød 3 med ring rundt øverst i høyre hjørne.

Les også: God lærer du? Nei, du har ikke studiepoeng nok til det du!

Det er rett og slett for mye av trynefaktor i norsk skole. Man ser dette jo langt inn i høyere utdanning også. Det verste synes jeg er at det finnes så mange trynefaktor-lærere i den videregående skolen som faktisk kan være med på å ødelegge fremtiden til ungdommen. Jeg siterer fra eget innlegg:

***Dette er den samme gutten som med stor vilje og pågangsmot begynte på videregående et halv år tidligere. Dette pga én enkelt lærer og hennes oppførsel. Han ser drømmen om ambulanselinjen forvsinne, for med så dårlige karakterer i helse er det umulig å komme inn, den linja har kun 16 plasser og høyt snitt. Hadde han fortjent de dårlige karakterene hadde det vært fullt forståelig, men hvorfor reagerer ingen på at en faglig sterk elev med 5 og 6 i de fleste fag gjør det så til de grader dårlig i helsefag?

Denne samme dagen tar vi med oppgaver han har fått dårlige tilbakemeldinger på til en lærer i de samme fagene, men på en annen skole. Vedkommende blir direkte sjokkert og skjønner ikke hvilke vurderingskriterier som er brukt for å i det hele tatt få så dårlige karakterer. Hun foreslår etter hvert i samtalen å bytte skole, og gutten nøler ikke med å si ja. Og når en 16 år gammel gutt velger å bytte skole midt i året synes vi det sier sitt.

To dager etter var han på plass på ny skole. Han ble møtt av en fantastisk kontaktlærer som virkelig så han og den han er, og som virkelig ønsket å hjelpe, samtidig som hun var helt tydelig på at han måtte jobbe hardt og ta igjen alle prøver de hadde hatt frem til februar. Og gutten stod på. Han hadde opptil tre prøver hver uke for å ta igjen alt, og han fikk stort sett 5 på alle prøver, inkludert helsefagene***

Dette er fra innlegget “Lærer som diskriminerer gutter” (link over her). Jeg synes faktisk det er en skam at slike lærere som omtalt i det innlegget skal få lov til å være lærere i skolen. De passer ikke inn. Joda, de har sikkert poengene nok, men de kan ikke behandle mennesker. Lærere som klages inn blir i altfor stor grad beskyttet, dessverre.

Et eksempel på det:

Da vi hadde barn i barneskolen opplevde vi at vår sønn og noen av hans klassekamerater ble fysisk behandlet/straffet/tatt av en av lærerne ved denne barneskolen. Han holdt hardt i de uten grunn, han trampet på tærne deres gående nedover mellom pulteradene etc. Vi klaget selvsagt dette inn til rektor og forventet et eller annet tiltak. Det som skjedde var innkallelse til møte på skolen. Der møtte rektor, denne læreren, Fau-leder + jeg. Rektor snakket litt først, deretter snakket denne lærer om saken slik han så den og bedyret sin uskyld og at han aldri hadde gjort noe sånt. Det ble han arrestert på av Fau-leder umiddelbart siden denne lærer faktisk hadde vært hjemme hos Fau-leder og bedt et av barna i huset om unnskyldning for fysisk bruk. Jeg sa mitt i etterkant av dette, og deretter ble møtet avsluttet.

2 uker etterpå fikk jeg, etter å ha måttet krangle meg til det (fordi skolen/kommunen mente jeg ikke var part i saken) resultatet av møtet og saken: Innklaget lærer fikk fortsette undervise, men mine barn og klasser skulle få slippe å ha han i flere timer……. I etterkant av dette fikk vi høre at samme lærer har måtte slutte på flere lokale skoler på grunn av fysisk bruk.

 

Hva er løsningen?

Trynefaktor må bort. Fremtiden til ungdommer kan ikke tillates å bli bestemt av sure lærerer som av en eller annen grunn finner ut at de ikke liker en elev.

Kanskje bør det innføres sidemannskontroll på prøver. Anonyme sådanne.

Kanskje bør lærer ikke vite hvilkens prøve h*n retter. Dette kan enkelt gjøres ved at alle elever utdeles en tall-kode de skal bruke som navn på prøven, og det er kun administrasjon + elev som vet dette tallet.

 

Noe må de gjøre så elever slipper unna trynefaktor-bedømming.

 

 

 

Reglementsendringene i 1-divisjon:

Jeg er helt enig

Nå kan man selvsagt si at man ønsket seg mer ditt eller mer datt, men det at det har blitt en endring i forbindelse med kvalifisering til Get tror jeg, og mener jeg, er utelukkende positivt.
Ved endt serie på 40 (som i fjor) kamper skal altså lag 1 møte lag 4 og lag 2 møte lag 3 i en best av 3 for å bestemme hvilke 2 lag som skal spille kvalifisering om Get-plass.

Dette betyr, i mine øyne, hardere kamp fra alle lag om å bli blant de 4 øverste på tabellen. Det betyr også at lag med en liten dropp på grunn av skade/sykdom/etc ikke får sjansen spolert om droppen betydde nok kamper tapt. (dette mener jeg ikke bare fordi Ringerike endte på tredje denne sesongen, jeg har ønsket en slik endring lenge).

Det å få en play-off om de to plassene i kval vil bare skape enda mer spenning og trykk også i 1-divisjon, noe som vel også er tanken til Forbundet ved å redusere antall lag (ved normalisering etter korona)

Så ser jeg det argumenteres imot med blant annet:

**Synes det er ingen god ide. I praksis vil det bety fom. 2021/22 sesongen at 50% av lagene i divisjon kommer til en «sluttspill» for deretter kåre de 2 beste lagene for å spille kvalik. Grunnspillet blir mindre viktig / interessant enn det er i dag. Klubbene vil ha anledning til å nedprioritere enkelte seriekamper av ulike årsaker dersom de føler seg trygg på en topp 4 plassering for deretter henter seg inn i «sluttspillet» Publikum vil kanskje vente til mars måned før de kommer på kamp fordi serien har mindre betydning** (sitat fra en Facebook-gruppe)

Vel, om dette er tilfelle så er jo mer eller mindre alle kamper i Get-ligaen lite interessante og. Der kommer jo 80% av lagene til sitt sluttspill. Der kan også lag nedprioritere kamper etter hvert inntil sluttspillet begynner etter de har etablert sin plass enten blant de 4 øverste eller blant de 8.

Et annet argument imot:

**Føler at dette blir feil. Da vil det vel ikke si noe om at man vinner 1.div eller kommer på 4 i seriespillet? Blir feil å komme på fjerde plass også kanskje være eneste lag fra 1.div som rykker opp** (sitat fra FB)

Er det da også tilsvarende feil å komme på 8 plass i Get og så vinne bøtta? Eller fortjener man det fordi man har «kvalet» seg inn i sluttspill gjennom 45 seriekamper og så har konge-trøkk i sluttspillet?
Ser også at en snakker om at lagene i 1-divisjon da kan spille på «sparebluss» helt til januar/februar og så handle spillere som fulle sjømenn for å klare play-off og så kval.. Vel, dette kan da alle lag gjøre (og gjør) akkurat når de vil sålenge de overholder alle regler rundt dette.

Man like endringen og man kan ikke like endringen. Jeg liker den fordi jeg oppriktig tror det sørger for mer kamp om plassene i seriespillet, og det sørger for en mer konkurransepreget avslutning på 1-divisjon + enda mer skjerpet inngang til kvalifisering Get.

Vi ønsker jo en spissing i 1-div mot Get. Det at det er en gulrot i divisjonen mot en mulig sjanse for Get-kval som er litt større enn med dagens system får applaus fra meg. Vi ønsker at spillere og lag skal satse. Da er det bra at ikke sesongen «er slutt» fordi man røyk på 5 tap i månedene september/oktober.

#2hockey

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjeft’a.. skal du ha deg en på kohorten eller?

Barneskolen er i gang, og med det dukket et fremmedord opp gitt:

Kohort

Man skulle jo tro, ved å høre dette ordet, at dette er et ord som har noe med kroppen vår å gjøre. Det er på en måte det, eller noe snekker/rørlegger-aktige greier.

“Fy søren ass.. nå har jeg skikkelig vondt i kohorten.. Skulle nok ikke løpt opp den bakken i går”..

“Jeg hører litt dårlig om dagen.. litt svimmel er jeg og. Mulig det er betennelse i kohorten i øret?”

“Doktor, jeg spilte kamp i går og gikk opp i en duell.. da jeg landet sa det knekk i ryggen.. tro du det er kohorten som har kommet ut av ledd?”

“Hei, når du henter vateret og stikksaga, husk å ta med kohorten også!”

“I dette rommet er det nok best med kohortmembran for å tette skikkelig”

“Vi var nesten ferdig med alt stenderverket da uværet kom. Nå er kohorten ute av stilling og målene blir feil.”

 

Men, sånn er det jo ikke;

En eller annen suppegjøk i en eller annen administrasjon har altså sittet på en do med sånn “ord for dagen dopapir” mens h*n hadde korona-kontor og plutselig kommet over ordet kohort.

*Kohort er en gruppe mennesker født i samme tidsperiode

(kohort kommer opprinnelig fra benevnelse av små grupper i den romerske hær)

 

Det var altså ikke nok for denne personen at elevene skulle deles inn i grupper. De måtte deles inn i kohorter. Sjelden har vel like mange småbarnsforeldre googlet et og samme ord ord på samme tid som da planen for oppstart barneskole lappen kom.

 

1-divisjon; Litt nytt + lag og tropper pr 27 april 2020

Haugesund og Comet på hugget så langt.

Ikke så mye nytt å melde egentlig fra 1-divisjon, annet enn at Comet signerer jevnt og trutt samt at Haugesund sine spillere antakeligvis må gå på finsk-kurs om de skal få med seg alt som skjer i garder’n kommende sesong. Det er vel ingen tvil om at nye treneren på Haugesund har kontakter Haugesund skal nyte godt av.

Ikke sett noen nyheter fra Lørenskog. Heller ingen spillernyheter fra Ringerike annet enn avganger. Det er også ganske tyst fra Trondheim, Hasle-Løren, Gjøvik, og Furuset.

 

Har brukt eliteprospects for å se om noen står oppført også med 20-21 kontrakt. Denne skal helt sikkert korrigeres.

 

Her kommer en oppfordring til lagledere/trenere/sportslig ledelse og alle i og rundt 1 divisjon:

Send meg liste over spillere som er bekreftet klare for klubben pr i dag så putter jeg de inn her. Tar gjerne imot listen på jimgallag@hotmail delt opp i målvakt, backer, løpere (FB også en mulighet), men som sagt, bare de bekreftede spillerne. Noen har sikkert kontrakter gjeldende fra fjoråret, de må også med.

 

Lørenskog

Målvakter:

 

Backer:

Kevin Nilsen Berg

Løpere:

Jonas Grønstad, Patrik Vaakanainen

 

Comet

Målvakter:

Kristian Høvik, William Lundsten

Backer:

Simon Westin, Patrick F. Andersen, Tobias Skaarberg

Løpere:

Herman Kopperud, Alexander Høvik, Håkon Vaglen, Joachim Sundelius, Ole Sydvold Johannessen, Paulius Gintautas, Anders Pedersen, Sander Rekstad

 

Ringerike

Målvakter:

 

Backer:

Andreas Adolfsen, Nikolai Dalen

Løpere:

Kristoffer Melin, Dustin Parks, Michael Söderberg

 

Nidaros

Målvakter:

Peter Strøm

Backer:

Sigve Bråten, Sander Skålvoll

Løpere:

Erlend Johnsen, Mathias Jonassen, Ole Christian Larssen,

 

Gjøvik

Målvakter:

 

Backer:

 

Løpere:

 

 

Haugesund

Målvakter:

 

Backer:

Kevin Kallonen, Niklas Murto, Kalle Rode, Didrik Wågsæther, Oliver Renden

Løpere:

Eirik Nicolaysen, Reno Goodwin, Patrik Mallenius, Martin Lund

 

Hasle-Løren

Målvakter:

 

Backer:

 

Løpere:

 

 

Tønsberg

Målvakter:

Mats Stemre Smedsrud

Backer:

Lukas Rhodin, Nikola Barackov, Adrian Rasmussen

Løpere:

Fredrik Nyberg, Danile Kyrk, Martin Hovda, Andreas Egidius, Remy Gaussen, Fabian Hast, Håkon Kvernberg, Jan Magnus Larsen, Szymon Oberc, Jens Pedersen

 

Furuset

Målvakter:

 

Backer:

 

Løpere:

 

 

 

Send meg gjerne link til “lagbygge” side om det finnes en.

Jeg har førsøkt å finne på alle klubbers hjemmesider.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Det er helt greit å forurense noe jævlig for å bli miljøvennlig

Det er tydeligvis også verdt å kjøre et land i dass for å oppnå det samme

Det har vært lite snakk om miljø- og klimakrisa i det siste, men nå som regjeringen har pøst ut med oljepenger for å redde landet dukker de som er komplett imot olje-inntektene til Norge, MDG, opp igjen og fortsetter sitt uendelige kjedsommelige hodeløse mantra om å legge ned oljenæringen. Une Bastholm oppfordrer statsminister Solberg og å ikke gi mer penger til oljenæringen for å redde de, hun vil heller at det skal være en grønn omstillingspakke. MDG vil jo satse på havvind, karbonfangst og -lagring og elektrifisering av kysten.

Jeg spør samme spørsmål til Une Bastholm som Lan Marie Berg fikk i et debattprogram: Hvem skal betale for denne satsingen? Hvem skal betale for fangst av vind -tusentalls vindmøller? Hvor mange vindmøller må vi ha ute i havet? (og vil ikke det ødelegge det maritime miljø, oppå og under vann).

Dessverre er det ofte slik at debatter der MDG er med blir sånn klassens time der bråkebøtta ødelegger alt ved å skravle om alt mulig surr.. som for de fleste er uforståelig… og jalla (på godt Hønefoss’k)

La oss heller ta noe så enkelt som en bil.. og prøve ta et folkelig miljøregnskap på tema..

Meget enkelt eksempel:

Jeg kjøper meg en middels stor bensinbil. Den har jeg i 20 år. Den har sin produksjonskostnad og sine driftskostnader med hensyn til slitasje etc, men jeg kjører samme bil med samme motor i de 20 årene. Det spiller ingen rolle om det er sommer eller vinter. Bilen bringer meg dit jeg skal.

Naboen kjøper seg en middels stor elbil. Den har 7 års garanti. Den har også sin produksjonskostnad og sine slitasjekostnader. En venn av meg i bilbransjen sa at ingen kommer til å ha råd til å ha elbil uten garanti, for må batteripakka byttes koster det seriøst med kroner. Med tiden svekkes batteriene og du får færre og færre mil pr lading, og ved vinterbruk reduseres derfor dette ytterligere. Er du så avhengig av at bilen gir deg milene du trenger, og du ikke ønsker havne opp i batterihavari etc uten garanti, ja da bytter du hvert ca 6-7 år.

Disse to scenarier tilsier at jeg med min bensinbil forurenser ved produksjon av 1 bil + drivstoff disse 20 årene. Naboen derimot han forurenser ved produksjon av 3-4 biler. Hvem forurenser da mest? Tenk også på at ting må vrakes, destrueres, resirkuleres etc.. som også skaper forurensning.

Så spørs det da.. er det verdt det?

Alt vi har lest om hva som skal til for å kunne levere disse batteripakkene, er det verdt det?

Det virker jo som det er mer enn greit å forurense for å bli miljøvennlig. Alle biler forurenser ved produksjon og ved bruk, den store forskjellen er selvfølgelig drivstoffet.

Men.. hvor sikker er man som elbil-eier at man kjører på miljøvennlig strøm? Tenk om vi må importere strøm, og den kommer fra kullkraftverk? (det er nemlig fullt mulig).

Jeg er ikke sikker på at elbiler er så jævla miljøvennlig når man regner sammen alt.

 

Jeg håper inderlig at ikke MDG får mer å si i dette landet. De har nå lekt med Oslo en stund, det er nå greit, men å leke med Norge kan de bare ikke få lov til.

 

 

 

Dette skal jeg gjøre etter korona

Man skulle kanskje tro listen var lang

Jeg vet ikke om det jeg nå skal si betyr/understreker at jeg er en særs kjedelig fyr blitt, eller om det rett og slett er litt sånn for ganske mange.

Jeg ser jo alle som skriver her og der lange lister på hva de skal gjøre etter at korona er “ferdig”, om den nå egentlig blir ferdig noensinne, det kan jo hende vi kommer til å måtte leve med dette som en vanlig influensa, men at vi klarer skaffe vaksine/medisin mot dette og dermed ikke trenger gå i lockdown hvert år.

Nåvel…

Hva skal jeg gjøre etter korona?

Vel..

Gå på jobb, altså fysisk

Gå på trening/kamp.

Gå på eller ta imot ett og annet sjeldent besøk.

Det er vel stort sett det… Kan jo tilogmed spille golf nå.

 

Bortsett fra de tingene der er faktisk ikke livet så veldig forskjellig fra pre-korona. Ikke driver jeg/vi og løper rundt på utesteder og fester. Ikke er vi på restauranter i tide og utide. Ikke går vi på besøk eller tar imot besøk hele tiden. Ikke treffer vi familie ofte heller, Bergen/Hønefoss er litt avstand, men blir hyggelig å invitere min mor på middag etc igjen.

Betyr dette at jeg på en kjedelig-skala fra 1 til 10 sprenger skalaen?

Eller er det slik for ganske så mange?

 

Søknadsfristen for krisepenger er ute; Hvordan går dette?

Er det noen klubber som ryker på grunn av korona-avsluttingen av serien?

Søknadsfristen for krisepenger var den 21 april. I dag er det 23 april og de som skal fordele disse pengene har, eller har hatt, en skikkelig bedriten jobb vil jeg tro. Noen (mange) kommer til å bli skuffet. Det er ikke til å unngå.

Vi vet jo at lotteri- og stiftelsestilsynet satte blant annet følgende kriterie:

-man kan ikke søke om dekning av planlagt salg mat og drikke

-man kan ikke søke om dekning av tapte reklame/sponsorinntekter

Når man så vet at (sånn cirka hvert fall) at klubbene i toppen har reklame/spons på 60-70% av inntektene og publikumsinntekter på 10-15% så skjønner man at her skal det snus på hver en krone for å overleve det som har vært,  og det som kommer.

Det som nå er interessant er årsmøtene til klubbene. Hvordan ser regnskapet for 2019 ut (altså 01.01-31.12) samt hvordan har klubbene rapportert inn til forbundet med hensyn på søknad lisens, dvs et regnskap fra 01.05-30-04?

Vet folket der ute datoer på årsmøter?

Har noen årsmøter blitt avholdt?

Vet vi hvordan det står til? Ikke gjetting, men på papiret?

Avventes årsmøter nå med tanke på krisepenge-tilskudd?

Er det en fordel eller ulempe å nå være klubb med 8 mnd kontrakter kontra 12 mnd kontrakter?

 

Med tanke på lagbygging så skjer det smått om senn litt. En og annen overgang/signering skjer, men det er ikke mye nytt og se slik det pleier å være nå før 01 mai som er da en ny sesong “starter”.

Hockeyprat med Bariås og Erevik pluss Gjøse og Treloar var informativt rundt dette med å se fremover. Alle sitter på en måte på gjerdet med hensyn til utlendinger inn. Markedet er snodig, både for spillere og klubber.

 

Dessverre…

Jeg ønsker ikke å være pessimist, men enn så lenge ser det dårlig ut med oppstart istreninger etc. Jeg tror sommeren kommer til å gå unna. Skulle så isen legges i august og man får trene og spille kamper, hva da med inntjening i forbindelse med aktivitet? Publikum, avstander, etc.. Det er klart at et lag som normalt har 4000 tilskuere kommer til å blø mer enn et lag som normalt har 400. Må du halvere antall folk inn i hall så er tap av inntekt på 2000 tilskuere betraktelig større enn for 200. De med 3-400 tilskuere budsjetterer gjerne ikke med billett-inntekter heller.

 

Jaja,… enn så lenge henger hockeyutstyret til lufting i garasjen… Håper å kunne bruke det snart.. ruller jo snart mellom sofaen og hjemmekontorstolen….

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

Visst pokker skal foreldre sende unga på skolen; Helt uten fordømmelse fra mammapolitiet

Hvem stoler du mest på? Myndighetene og Folkehelseinstituttet eller selverklærte eksperter i kommentarfelt inklusive det sterkt herjende regjerende fordømmende mammapolitiet?

Nå er det bestemt.
Barnehager har startet og skoler starter nå på mandag. 1-4 trinn i første omgang. Det har myndighetene bestemt. Ikke skolene v/rektor, ikke kommunen v/ordfører, det har regjeringen med utdanningsministeren, helseminister og statsminister i spissen bestemt. De har heller ikke bare bestemt seg for dette over et glass rødvin mens de så på Nytt på Nytt uten publikum, de har rådført seg og gjort veloverveide vurderinger.

Det hjelper selvsagt ikke for mammapolitiet og ekspertene i kommentarfeltene. «Idioter hele gjengen, regjeringen kan ikke noe». «Mitt barn skal ikke være prøvekanin».

Seriøst: Tror dere virkelig regjeringen vil gamble med ungenes liv? Dette blir gjort fordi man anser det som best for barna og tryggeste måte å forsøke starte opp samfunnet igjen.

Hvem er alle disse folkene egentlig som tror at de som privatpersoner vet så uendelig mye bedre enn folk som jobber med epidemier etc?

Jeg vet jo selvsagt at mange av ekspertene der ute har både to og tre eksamener samt mastergrader i nær sagt alt som finnes tatt på Livets Harde Skole over x-antall år. De popper frem ved alle slike hendelser og øser ut sin visdom.
Det finnes tydeligvis ikke noe tema folkene fra LHS ikke kan motargumenter spesielt myndighetene i.
I «starte skole saken» er de så backet opp av representanter fra både mammapolitiet og kjendis-parken av foreldre. «Jeg er skeptisk» uttaler en komiker.

Toppen av kransekaka er vel blogger/influencer Pilotfrue med mann som er så skeptiske at de holder barnet hjemme..og de har au-pair…

Det er ikke sånn at ungene slippes inn på skolen som pre-korona.. Det er opplegg på opplegg, og opplegget er tilpasset ungene og de ansatte for at det skal være trygt.

Sender man ikke barna på skolen krever skolen lege-erklæring på hvorfor. Det betyr at skolene og myndighetene mener det er trygt og viktig for ungene.

Send unga på skolen.
Drit i folka fra LHS og mammapolitiet

.

 

 

 

 

 

Barn og ungdom med korona-hull i utdannelsen

Mange foreldre er jo ikke i stand til å lære bort nær sagt noe som helst

Det er en ting som på en måte har festet seg mer og mer i tankene mine i denne korona-tilstanden vi er i. Tanken går bunn og grunn ut på et spørsmål: Har det å stenge ned skoler og satse på foreldre som lærere kanskje kostet mange barn og ungdom mye mer enn pinen av å nettopp måtte ha sine foreldre som lærere? Har disse unge menneskene nå rett og slett fått et lite hull i utdannelsen sin som kan vise seg vanskelig å hente opp igjen?

Det er i og for seg ikke så farlig med de minste årstrinnene. I min mening burde de istedenfor å måtte drive med hjemmeskole bare fått beskjed om å ta ferie. “Det som er på planen fra april til juni… næhh… det tar vi når vi begynner på skolen igjen”.

Det begynner å bli verre når vi snakker dce to siste trinn barneskole og hele ungdomsskolen. Her begynner det å dra seg til skolemessig, og du skal være ganske våken om du som forelder klarer sette deg kjapt inn i mye av det de driver med på skolen i dag kontra da du selv gikk “for 100 år siden”.

Foreldre har himmelvid forskjell i mulighetene for å hjelpe. Ungdom med velutdannede foreldre vil nyte godt av hjelp de kan få hjemme i hjemmeskole mens ungdom med lav- og/eller ikke-utdannede foreldre vil slite på mange områder. Jeg vet at det arrangeres skype og team og det som er, men står ungdommen fast og det kniper…ja da hjelper det ikke med foreldre som grøsser og nærmest kaster opp når ungdommen kommer rekende ut fra rommet med spørsmål rundt diktanalyse, setningsoppbygging eller ligninger med 2 ukjente.

Noe positivt kommer jo ut av denne greia uansett da. For jo lengre denne perioden med ikke-skole varer jo større blir muligheten for at foreldre oppdager skikkelig godt at det overhodet ikke er læreren på skolen som er problemet til deres barn.

Nåvel…

Det er en realitet at vi har foreldre med høy og lav utdannelse som alle nå må og måtte steppe inn som lærere.

Det kan vise seg å bli et stort problem.

Og:

Jo lenger ungene holdes vekk fra skolen, jo større er sjansen for et hull i utdannelsen.

Kanskje ikke så mye blant de små… men for ungdom kan dette vise seg å være kritisk om foreldre ikke har klart å hjelpe eller ungdommen ikke har klart å være disiplinert nok.

 

Vi sovnet i en verden og våknet opp i en annen

Vi, menneskene, er ikke nødvendige

Hei verden.

Vi sovnet i en verden og våknet opp i en annen.

Plutselig har Disney gått tom for all magi.

Paris har mistet all sin romantikk.

New York ruver ikke lenger.

Den kinesiske mur er ikke lenger et fort

Mekka er tomt

Klemmer og kyss er plutselig våpen

Det å ikke besøke foreldre er et tegn på kjærlighet

Vi oppdager at makt, utseende og penger er verdiløst og kan ikke gi oss det vi kjemper for

Oksygen

Verden fortsetter sitt liv, og den er vakker

Den putter bare menneskene i bur

Jorden sender oss en beskjed

Vi, er ikke nødvendige

Jord, vann, himmel, klarer seg fint uten oss

 

Når vi kommer tilbake

Husk

Vi er gjester

Ikke herskere

 

(tekst av Haroon Rashid oversatt av meg)

 

 

Les: Den endelige listen på koronasymptomer

Les: Farge etterveksten ja, det blir 10 tusen det

Les: tenk om korona hadde skjedd før internett