10 ting jeg ikke fikk gjort i denne ferien heller!

1- Tatt meg en joggetur eller fire. Nå er vel egentlig sjansen større for at elva renner opp igjen på fjellet og blir til snø igjen enn at jeg gjør det..men man vet jo aldri..

2- Vaske bilen skikkelig utvendig. Med mindre det å kjøre skikkelig skikkelig fort i styrtregn teller så glapp vasken i år igjen.

3- Drepe alle skjærene som flakser rundt hver jævla morgen og erter på hverandre og andre dyr. Kan katteoppdrettere vennligst dyrke frem katter som tar skjærer?

4- Vasket vinduer. Hele poenget med å vaske vinduer er jo at man skal se ut uten å måtte skrape møkk først… Men jeg sitter jo mest ute i ferien, såh…

5- Plantet nye blomster i bedene rundt huset. Neste år, jeg lover.. Neste år.. Da blir det petuniaer, ballonger og Fyrstekake i bedene!

6- Trent knallhardt på treningsstudio for å få høstkroppen på plass. Eneste six-packen som er synlig her er den i kjøleskapet.

7- Klippet hekken. Den ute altså. Ragget ved lortefallet forsvinner kun da skikkelig sterk mat etser seg vei ut igjen..

8- Luke og drepe alt ugresset rundt husveggene og i innkjørsel. Hm…frostnatt snart vel? Forsvinner mye da.

9- Skiftet vannbrett og vindskier på huset. Nææhh….tar det til våren, mye veps nå..

10- Kjørt rusk og rask på søppeldynga. Vel, ut å organisere mer plass og så lukke garasjeporten..det får duge.

Hvor reklamedum går det an å bli?

Hvor går egentlig grensen for hvor inn i heite stutte i hue folk er?

Vi ser det om igjen og om igjen, reklamer for den ene og den andre vidunderpilla som skal kurere alt fra løs fisering til tilbaketrukket hentesveis.

Tror dere som kjøper denne dritten at det faktisk sitter folk/firmaer der ute som har forsket seg frem til ei pille som gir menn tilbake håret…og som så i et styremøte beslutter at : "Vet dere folkens, vi driter i å starte en butikk for salg av dette produktet, vi lar heller en gamling på tv-shop selge det for oss"…

Tror dere som kjøper dette kvakksalveriet at et firma som hadde klart å forske seg frem til piller som ga kvinner struttepupper, flat mage, spenstig rompe samt stor sexlyst bare hadde latt tv-shop eller lignende selge det for dem?

Tror dere som kjøper dette skvipet at et firma som har funnet frem til en pille som gir menn six-pack, store biceps, mindre ræv samt fjerner manboobsene bare hadde latt tv-shop selge for dem?

Nei, nei og atter NEI!!!

Hvis disse pillene folk kjøper hadde virket så ville disse firmaene og eierne av firmaene være de rikeste folka på jord og det ville vært en butikk i hver eneste lille avkrok i verden. At kvakksalverne får med seg idrettsfolk osv til å reklamere fir disse produktene gjør det bare enda mer klart hvor desperate folk tydeligvis er.

Slutt å la dere lure!!!

Les også: Kaos i kroppen og manboobs!

Paradise-blogger kliss naken!

Satt med buksene nede..!!!

På do..

Hjemme hos seg selv..

Gjorde nr 2..

Ooog nr 1..

Clickbaitsene i bloggverdenen blir bare mer og mer prangende og ille. De såkalte 15 minutes of fame bloggerne gjerne fra programmer som Paradise Hotel etc finner på fler og fler clickbaits for å opprettholde et visst antall lesere. Dette for å kunne spise litt kirsebær med de store så lenge som mulig selvsagt.

Nåvel…

Når jeg nå først har oppmerksomheten:

Mine Topp10 innlegg!!

Les om kinobøller, mannlig intimbarbering, Breivik, fosterhjem og mye mer 🙂

Grammatikk for dummies…og bloggere!

Jeg var aldri noe skolelys egentlig. Jeg hadde mine fag, men norsk og lignende var like morsomt som tannpine og rennaræv i skjønn forening. Dette med å skrive tekster og humoristiske betraktninger har kommet til i senere år, antakeligvis med hjerteinfarktfrembringende øyeblikk for mine tidligere fortsatt levende lærere. Mine bravader på 6 års barneskole kan forøvrig leses om her –> Jeg…..Jeg ble vurdert!

Tidligere i år, eller var det i fjor? skrev jeg om hvor intenst jeg misliker "utviklingen" i språket mht måten kino, kylling, kjøtt, kjøpe, kjempe, etc blir uttalt. De innleggene kan du lese her –> Skjære unge mennesker i dagens Norge! og her –> Hei, Jeg heter Schell og kommer fra Schirkenes!

I den senere tid så er det ting jeg har lagt merke til i det norske skriftspråk som er grellere for gluggene enn den grelleste hjemmestrikkede tightsen på Steinerskolen, nemlig de mest vanlige skriftfeil. Det handler om og/å, da/når, vært/hvert, for/får, etc.. + de mest elementære orddelingsfeil. Jeg påberoper meg like lite ekspertise på dette området som en veganer gjør på grilling av blodige biffer, men jeg jobber konstant med saken samt gir fruen tekster til korrektur når jeg husker det.

Så til saken:

Kanskje vi kan rydde noe av veien og heller akseptere at vi feiler på de mer vanskelige tingene? Jeg prøver meg på en enkel forklaring, fordi når lærere begynner med infinitivsmerker og prostatapronomener så lukker hjernen seg inne og tenker heller på bikinidamer etc..

Og/å:

"Å" brukes foran grunnformen av et "gjøre-ord" (verb), som å snakke, å hoppe, å spise, å drikke, å gjøre, osv.

"Og" brukes mellom to ting/ord som bindes sammen, som spise og drikke, hoppe og danse, synge og le.

Da/når:

Her er huskeregelen enkel; Dengang "Da" og hver gang "når". Enkelt eksempel: Da jeg ble født… Kontra: Når jeg ble født… Du blir jo bare født en gang og da må "da" må brukes i setningen.

Vært/hvert: (her synder jeg mest selv)

"Vært" er er verb og hører til "å være". Det betyr at "vært" skal brukes alle steder der "å være" i en eller annen form passer.

"Hvert" er et tidsbegrep. Hver gang, hvert minutt, hvert sekund, hver eneste dag, etc.

For/får:

Når det feiles her får jeg lyst til å ringe opp vedkommende og be de kaste pc'n sin. "Jeg gleder meg til jeg for ordnet det". "Får en gangs skyld". Jeg skjønner ikke at det er mulig å feile på dette med mindre autokorrektur spiller deg et puss.

Orddeling:

Dette er nok det som opprører flest med hensyn til skriftspråk. Det feiles til og med i profesjonelle firmaer. "Det var kjempe gøy". "Jeg brukte en rake rive". "Vi selger jule tre". "Vi selger toalett ruller". "Ananas Biter". Det finnes graverende eksempler og, faktisk mer graverende enn heklet undertøy og konglebånd i håret men de kan kommentarfeltet få komme med. 🙂

Ps! Jeg vet mange har dysleksi og lignende. Dette innlegget gjelder ikke dere.

Ps!! Jada, du finner feil på min blogg.

#norsk #grammatikk #feil #riktig #orddeling

Del gjerne innlegget hvis du føler for det.

Jeg ser at du hører men du lytter ikke.

Jeg ser at du hører,

men du lytter ikke.

Det er vi som erfarer,

det er vi som opplever,

det er vi som ser,

det er vi som får sinne,

det er vi som får gråt,

det er vi som får sorg,

det er vi som ser glede,

det er vi som hører latter,

det er vi som ser mestring,

det er vi som ser feiling,

det er vi som ser utfordringene,

det er vi som ser problemene,

det er vi som må trøste,

det er vi som blir slitne,

det er vi som blir frustrert.

Det er vi.

Ikke du. Du er bare innom.

Jeg ser at du hører, men du lytter ikke.

Da barnetreneren tiltet..

Fotballkampen er igang.

Treneren stod med alle barna ute på gresset og snakket før kampen startet.

Nå står treneren på sidelinjen sammen med de 4 som ikke startet.

Treneren holder orden på klokka og spilletid.

Treneren gir sine direksjoner fra sidelinjen men barna hører ham ikke.

Treneren river seg frustrert i håret.

Barna løper i nærmest samlet flokk etter ballen.

Treneren prøver å gi råd fra sidelinjen men barna hører ham ikke.

Treneren river seg enda mer frustrert i håret.

Barna spiller alle i angrep og alle i forsvar.

Treneren prøver forklare og dirigere barna men barna hører ham ikke.

Treneren står på huk og holder hendene foran ansiktet i frustrasjon.

Treneren har fått nok..

Treneren reiser seg i fullt sinne, snur seg og brøler:

Kan dere foreldre se til å holde kjeft! Barna deres er 8 år gamle. De skjønner ikke soneforsvar eller mann-mann markering. De forstår ikke to-touch eller innside-utside pasninger. De har ingen forståelse for starte i bakrom eller ta ut dybde. De er barn og er 8 år gamle. Jeg prøver dirigere de til i hvert fall å være 3+3 spillere angrep/forsvar men de hører meg rett og slett ikke!

#barn #barneidrett #foreldre #idrett #sidelinje

Topptur med naking og sprekk !

Her skulle tåfisen få jobbe for penga.

I relativt jevnt og utrent trav skulle fjellsiden forseres helt uten tau og sikring. Kart og kompass var ikke med siden vi selvsagt ikke skjønner noe av det alikevel. Instruksen var klar; Følg blå løype oppover.

Oppi der skulle vi. Blå sti fører oss mer eller mindre til en sprekk i fjellet. Nå skal det sies det må ha vært lenge siden Åsa- og Krokkleiva Budoir- og Undertøyhekleforening har hatt dugnad i blå løype opp mot Mørkonga. Der trengs det seriøs rydding og raking.

Det gikk oppover og oppover, oppover og oppover, oppover og oppover… Knehasene skrek om nåde. Lårene kjentes ut som to tømmerstokker med seriøst angrep av barkebiller. Leggene kunne like gjerne vært bytta ut med falukorv og rompeballene verket som om noen hadde satt opp en påle, sett på deg med Molina-øyne og sagt "sett deg på denne og roter"..

Men opp skulle vi. Siste 100 meter er det en fordel å være A) Fjellgeit, B) Født med sugekopper på bena, eller C) 12 år. Men når man først er oppe er jo utsikten fantastisk..!

Men… Det må jo og tas noen fine bilder og så her kommer de:

Det ble dessverre litt mørke bilder her siden toppen av Mørkonga er mer travel enn en 7-Eleven midt på lørdagsnatta. Omsider forsvant det eldre ekteparet fra "selveste" utsiktstuppen og vi kunne ta bilder bloggossfæren fortjener å se…

Men sånne "naking" bilder er jo bare tull så det måtte jo tas bilder slik som alle topptur-naking bilder bør tas..

Så.. Etter å ha slappet av en stund så var det å kaste seg rundt og gå ned igjen 😉

Denne turen er virkelig å anbefale. Man må ikke gå ned igjen samme vei heller…men er man Fjellgeit, Født med sugekopper på føtta og 12 år så gjør man jo det.

Ny tur en annen dag 🙂

#naking #tur #topptur #sprekk

22 juli.. 5 år etter.. Er noe blitt bedre?

Lærte "vi" noe, eller bedriver politikere absurd pengekrangel enda?

I dag tidlig så jeg 22 juli dokumentaren på NRK nett-tv der overlevende og pårørende fra Oslo og Utøya fortalte om sine opplevelser. Det ble fortalt om død, skader, heltemot, fortvilelse, helsenorge, politi, beredskapsnorge, sorg, glede og den generelle norske tilstand 22 juli for 5 år siden.

Som hønefossing blir man og har man blitt påminnet denne hendelsen stadig vekk og særlig i forbindelse med Jan Tore Sanners forsøk på å voldta landskapet på landsiden i nærheten av Utøya for å trumfe gjennom det spesielle minnesmerket de har i tankene. Ingen vil ha dette. Få det inn i hodet.

Nåvel.. Programmet fikk meg til å tenke. Er det blitt bedre? Har noe bedre seg?

Hvor mange helikoptere har politiet i standby beredskap nå?

Hvor mange skikkelige båter er innkjøpt til politiet rundt om i Norge?

Hvordan har samarbeidet med Forsvaret utviklet seg?

Har sambandet til nødtjenester nå blitt tipp-topp?

Hvor lang tid ville det gått i dag fra første anrop til Breivik var tatt eller skutt?

Det er dessverre slik kjære politikere at her kan dere ikke skylde på hverandre. Rød/grønn var ansvarlige da det skjedde og hadde vært det i lang tid. Blå-blå har tatt over i ettertid.

Denne "after-22-juli" skiten burde dere godt sammen om å løse sammen og ikke forsøkt innkassere politiske seiere.

Snilleste gutten på sovesal 1…..er tatt i juks!

Så var vi ikke en perfekt idrettsnasjon alikevel. Moralens høyborg har sprekker, store sprekker, i grunnmuren. Hovmod står for fall. Gjør som vi sier, ikke som vi gjør.

Klisjeene er mange som kan brukes nå da selveste langrennsstjerna Sundby er tatt i doping….for det er det han er… tatt i doping. Det hjelper ikke hvor mye han bedyrer sin uskyld eller hvor mye langrennstoppene i Norge prøver å unnskylde; Fakta er at Sundby har blitt tatt i å bryte Wada sine dopingregler.

Det skal bli spennende nå å se hvordan norske journalister som nærmest fikk orgasme da finske, russiske og belgiske utøvere ble tatt håndterer dette utover. Når andre nasjoners utøvere blir tatt er de jo nådeløse. Hva skjer nå?

Om du tar astmamedisin uten å ha astma, er ikke det juks?

Om du tar Voltaren (jeg vet de gjør det) uten å ha betennelse, er ikke det juks?

Norge har, særlig i skisporten, stått med den moralske pekefinger i årevis. Jeg med flere har undret oss på om 1) Er vi så rene? 2) Ligger vi i grenseland? 3) Er vi så langt foran at de ikke oppdager det?

Dette har blitt besvart nå føler jeg..