Fighting, roughing – og reglene rundt dette…

Klart.. og uklart.. 🙂

Det er fælt lite som blir diskutert mer enn straffer for roughing og roughing som eskalerer til litt mer enn det. Jeg må nok innrømme at jeg er en av de som innimellom blir litt forundret over straffeutmålingen der to spillere krystallklart er med på fighten begge to.

Fra gammelt av var jo liksom regelen, den oppfattede regel hvert fall, at litt gruff endte med 2 minutter på hver. Var det litt mer gruff så fikk de kanskje 2+2 for å få litt ekstra roe-seg-ned-tid, eller fryse-ræva-ta-seg-tid (vi som spilte a-lagshockey på utebaner i -15 husker dette veldig godt). Ble det en skikkelig fight var på en måte hanskene målestokken på hva straffen ble. Hansker på = 5 + liten disp. Hansker av = match og soning karantene.

Den siste hendelsen som  er diskutert nå (i Get) er det som skjedde i kampen mellom Lillehammer og Frisk Asker. Det startet vel egentlig med litt slash og små-rough mellom Vigier og Ødegaard men endte opp i en situasjon mellom Ellis og Kåsastul. Det var en fight de begge var “instigators” i. De var like mye med. Det var, i mine øyne, en real fight mellom to ishockeyspillere. Straffen gitt var 5+video som i etterkant av kamp ble omgjort til 25 min fighting av dommerne.

De flestes oppfatning, etter hva jeg har fått med meg, (og inklusive meg selv) tenkte 2+2 her.

Jeg ville ikke reist øyenbrynene veldig høyt om straffen ble 5+liten på begge og klar neste match.

Men jeg må innrømme at jeg ble overrasket da 5+video endte i “fighting” og soning av kamper. Hanskene var på. Begge var med på det. Ingen overfall eller innblanding av andre.

 

Så da må man se på hva som egentlig er reglene rundt dette da:

(sakset fra IIHF Official Rulebook)

 

REGEL 158 ROUGHING

DEFINISJON: En spiller som dytter eller slår en motstander under kampen.

i. En spiller som er involvert i en kort konfrontasjon med en motstander skal idømmes liten straff, dobbel liten straff eller stor straff og automatisk liten disiplinærstraff.

ii. En spiller som med vilje slår hjelmen av en motstander for å tvinge ham til å forlate spillet skal idømmes liten straff.

iii. En spiller som fortsetter med roughing skal betraktes som å være i en slåsskamp (se Regel 141).

 

Og regel 141 er:

 

REGEL 141 SLÅSSING (FIGHTING)

DEFINISJON: En spiller som slår en motstander med flere slag under kampen, etter avblåsning eller når som helst under kampen ved en spillerkonfrontasjon.

i. En spiller som involverer seg i en slåsskamp skal idømmes matchstraff.

ii. En spiller som på en hvilken som helst måte gjengjelder et slag skal idømmes liten straff.

iii. En spiller som med vilje tar av seg hansken(e) eller hjelmen med intensjon i å slåss med en motstander, skal idømmes straff for dårlig oppførsel i tillegg til eventuelle andre straffer.

iv. Dersom det er en klar instigator i en slåsskamp, skal den spilleren idømmes en ekstra liten straff.

v. En spiller som er på isen og som er den første til å involvere seg i en pågående slåsskamp (tredje mann inn) mellom to spillere skal idømmes liten disiplinærstraff.

vi. Hvis en spiller, etter å ha blitt bedt av dommeren om å slutte, fortsetter bråket, forsøker å fortsette bråket eller hindrer en linjedommer i å utføre sine oppgaver i å stoppe slåssingen, skal idømmes en dobbel liten straff, stor straff og automatisk liten disiplinærstraff eller matchstraff.

vii. En lagleder som involverer seg i en slåsskamp, av eller på isen, skal idømmes liten disiplinærstraff eller matchstraff.

viii. Den første spilleren fra begge lag som forlater spillerbenken eller straffebenken under en konfrontasjon skal idømmes dobbel liten straff og automatisk liten disiplinærstraff. Etterfølgende spillere som forlater spillerbenken under en konfrontasjon skal idømmes straff for dårlig oppførsel. Etterfølgende utespillere som forlater straffebenken under bråk skal idømmes liten straff og liten disiplinærstraff. Disse utvisningene skal sones etter utløpet av alle andre straffer som spillerne er idømt. Å forlate spillerbenken eller straffebenken er brudd på denne regelen, uavhengig om spilleren involverer seg i slåsskampen eller ikke.

ix. Dersom en spillerkonfrontasjon oppstår under spillerbytte (rekkebytte), skal normale regler gjelde. Men enhver annen spiller som ikke deltar i spillerbytte og som involverer seg i konfrontasjonen skal straffes som om han forlot spillerbenken eller straffebenken.

x. Dersom en spiller fra hvert lag forlater benkene samtidig, eller spillere fra det ene laget forlater spillerbenkene etter at spillere fra det andre laget har gjort det, skal den første identifiserte spilleren fra hvert lag straffes etter denne regel.

xi. Maksimum fem spillere fra hvert lag kan etter denne regel idømmes straff for dårlig oppførsel eller liten disiplinærstraff.

 

Så; hva er konklusjonen?:

Vel, bruker man regel 158 i og iii først her… og så 141 i så er straffen i henhold til reglene den…

 

Men… 

…vil vi ha det så strengt…? Når det er en fair fight?

 

 

Hockey er aller best “live”.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

 

 

Jeg får litt mark i magen av skudd-tellingen

Det er hyggelig med mange skudd, men alt er jo nettopp ikke det…

Jeg er delt i min egen oppfatning av dette og. Den delen av meg som tenker på dette med sekretariat-hue den vet jo hva som er korrekt, mens den delen av meg som tenker med hockeyspiller-hue har sin helt egen oppfating av hva som burde telles som skudd på mål.

Hvorfor tar jeg opp dette nå igjen.. jo fordi jeg bettopp så Ringerike – Furuset i Schjongshallen..eller ikke nettopp da, men for noen dager siden. Der endte skuddstatistikken på 51-21, en statistikk jeg selv var med på å telle frem til sammen med 4-5 andre i sekretariatet (det blir endel diskusjon om puck ville gått inn eller ikke…lettere i Get da vi sjekket alle skudd vi lurte på med kamera). Men, de reelle skuddene på mål var jo ikke 51-21… for inn i de tellingene er flere lomper, klareringer etc som på ingen måte var noe “skudd på mål” men som ihht regel alikevel må telles.

Som spiller tenker jeg at skudd på mål…det burde være reelle forsøk på å lage mål.. ikke en pælm når man får tak i puck i undertall og tilfeldigvis treffer målet i andre enden. Jeg synes jo det er på grensa til absurd at en spiller som kommer alene med målvakt, skyter og treffer stolpe-ut ikke får tellende skudd på mål..mens en spiller som i halvsvime etter nesten 2 min i undertall får lempet en puck ut, får tellende skudd fordi målvakt må stoppe pucken..som såvidt glir bortover isen mot målet.. Hva synes egentlig målvakter om dette… Synes de det er ok at statistikken deres inneholder “redninger” av den typen?

 

Med jevne mellomrom dukker jo diskusjonen opp; Skudd på mål, hva skal egentlig telles? Dette blir jo også stadig vekk kommentert i sosiale medier etter kamper.

Hovedregel er enkelt sagt: Alt innenfor ramma skal telles.

Dette betyr altså at alle pucker som kommer mot mål som målvakt må stoppe, dvs “redde”, skal telles som skudd på mål.

 

Men:

-Synes man egentlig som spiller at en i utgangspunktet pælmet icing-puck som målvakt må stoppe for at det ikke skal bli mål faktisk er et skudd på mål?

-Synes man som spiller at forsøk på en pasning, som bommer/hopper over køllebladet og seiler mot mål, faktisk skal telles som skudd på mål fordi målvakt må stoppe pucken?

-Synes man som spiller at en puck som blir lempet inn i sone fra akkurat innenfor rødlinja skal telle som skudd når hele hallen ser at dette var bare en lobb/vipp inn i sonen?

 

Det forekommer mange skuddsituasjoner i en kamp. Det er skudd som går like utenfor, like over etc.. Disse skal altså ikke telles fordi de aldri ville gått i mål selv om målvakt ikke stod der. Det samme gjelder da selvfølgelig skudd i stolpen/tverrligger, de er ikke tellende da det ikke ble mål.

Litt vanskeligere blir det da skuddene feks er like utenfor, men målvakt er nede og fisker puck med snap eller blokker puck vekk med spakhansken. Da ser det jo ofte ut som et kanonskudd med en kanonredning…mens fakta jo er at det aldri ville blitt mål og ikke skal telles.

 

Hockey er aller best “live”.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

Det er en kokkejævel på bloggtoppen

Endelig en motvekt til Paradise-klikken på topp

Nå skal det sies at det er ikke noe solskinnshistorie som har ført mannen inn i bloggosfæren, det kan du klikke inn og lese om selv, men endelig er det altså en fyr på plass som ikke gjør annet enn å skrive om seg selv, familie og mat og samtidig plasserer seg på topp av listen. Foreløpig ingen sell-outs til diverse greier som jeg kan se. Det er en fryd å se at han danker ut click-bait-dronningene som holder hoff på toppen av lista støtt og stadig.

Gratulerer til Kokkejævelen fra meg.

Men, tenkte jeg, da jeg jeg leste litt i bloggen hans og så oppskrift på pizza og annet… “kan han, så kan jeg”… så her kommer en samling av mine kulinariske kokkekunster (helt sant) nedskrevet for all fremtid slik at noen og enhver kan utvide sitt repertoar innenfor mat.

 

Here we go:

Alle vet jo at fisk er fisk, kjøtt er mat.. Her er innlegget “Biff er kjøtt, kjøtt er mat” bare som oppvarming.

 

Kokkejævelen har som sagt lagt ut sin oppskrift på pizza.. det har da jeg og det.. tilogmed en detaljert beskrivelse av hvordan man lager pizza fra bunn. Bilder også selvsagt slik at selv Jokke i Pondus kunne fulgt oppskriften. Innelgget heter “Hjemmelaget pizza fra bunn”.

 

“Wok for dummies”.. Denne trenger strengt tatt ingen nærmere forklaring. Tilogmed de som må ringe til mamma (ikke min mamma da, sin egen) for å spørre om hvordan man lager wienerpølser skjønner denne.

 

Det begynner å bli kaldt ute (faen), men en god ting med høsten og vinteren er pinnekjøtt. Snaddermat de luxe… men det må gjøres ordentlig. Ikke noe juks eller Hellstrømsk påfunn…det skal være som alltdi før. Innlegget “Pinnekjøtt på 1-2-3” gir deg alt du trenger av info for å kunne nyte denne retten.

 

Vår-suppe, sommer-suppe, høst-suppe, jule-suppe eller “adventssuppe” som jeg kalte det en gang.. Enjoy!!

 

“Da vi fanget og tilberedte kalkun”… en dramatisk gjenfortelling av en blodig affære med innslag av barbarisme og sylkvasse klør og tenner…

 

Fysen på frokost? “Beggstykker” er helt klart noe for deg. Dette er så simpelt og enkelt at selv barna kan lage.

 

Har du ikke lyst på beggstykker til frokost så er kanskje heller “muffstykker” noe for deg.

 

Igjen:

Gratulerer Kokkejævel!

 

 

 

 

Bæ-Bu-Bæ-Bu sangen, Les, lær og syng !

Barn, barnehager, barneskoler..

Jeg satt og leste nyheter og så at det var nasjonal brannvern-uke da jeg kom på noe jeg så engang vi var på barnesykehuset på Ullevål. På venterommet der hang 4 A4 ark klistret på en dør som fanget oppmerksomheten.

En sang som hjelper oss å vite hvor vi skal ringe når ulykken først har skjedd.

Melodi: Når dine ører henger ned.

Tekst : Nina Maaø-Ruden & Anne-Lise Borgen

Illustrasjoner: Anne-Lise Borgen

Beskjeden fra Nina og Anne-Lise: Print, kopier og lek med denne sangen

 

En brann er ikke tull

Du må ringe 1-1-0

Liten glo blir fort til flamme

Du må ringe med det samme

Så før brannen står for full,

og du mister gods og gull

Må du ringe 1-1-0

 

Har du fått en tyv på do

Må du ringe 1-1-2

Er noen veldig slem mot deg

Må du ringe i en fei

Er det noen der mon tro

som prøver stjele no

Må du ringe 1-1-2

 

Har du veldig vondt et sted

Må du ringe 1-1-3

Hvis et liv kan gå tapt

Må du ringe veldig kjapt

Har du falt ned fra et tre

Slått et hull i ditt kne

Må du ringe 1-1-3

 

Jeg vet jo ikke hva skoler og barnehager gjør akkurat rundt dette med nødnummere, men om noen sang kan hjelpe med å lære barn så må det være denne.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

..bare innrøm det.. du sang deg gjennom 😉

Hockey: Hvem er egentlig banens beste/dagens mann?

Er det han som scorer målene, han som redder alle skuddene, han som gjør drittjobbene?

(det samme gjelder selvsagt også for kvinner)

Det er ikke få ganger man har diskutert dette etter en kamp.

Juryen i hallen har sin mening, sekretariatet har sin, publikum har sin og media har sin. Sjelden er alle enige i avgjørelsen som blir tatt. Det skjer selvsagt innimellom, men da er det så åpenbart at det ikke kan unngås. Det er jo gjerne slik at vi alle ser hockey med litt forskjellig utgangspunkt. Vi som spiller/har spilt selv ser med våre øyne og gjerne da med litt vekt på jobben vi selv gjorde på banen, mens tilskuere gjerne har en favorittspiller osv..

Målvakta har lett for å velges når resulatet er noe-null. Men, har målvakta da vært god, eller har han bare stått der han skal og blitt truffet av 25-30 skudd i magen og thats it? Har han gjort kampviktige redninger eller er det backene/laget som har styrt avslutningsmulighetene til det andre laget godt?

Backene velges ikke spesielt ofte, og hvert fall ikke på bakgrunn av defensivt bidrag. Det hender at en back får et mål og et par pass og av den grunn velges, men sjelden ser man juryer etc som ser litt bak tallene og ser grovarbeideren sin betydning for laget. Backen som tekker skudd, som er i pasningslinjen så passet aldri blir slått, som dytter løpere unna så målvakta ser utgangen på skudd osv. I mine øyne mye av det viktige som bli gjort for at målvakten får sine gode tall.

Senteren sin jobb er blant annet å vinne dropper, men du ser ikke ofte bestemannsprisen gå til en senter med den begrunnelsen. Det må gjerne scores mål eller gis noen assister for at spesielt media skal gi 3, 2, 1 poeng. En senter som utfører sin jobb prikkfritt trenger ikke skinne i en kamp, han er tryggheten backene trenger for å stå opp på rød eller blå.. Det er en jobb som er meget viktig for et lag..og kan være matchavgjørende mht kontringer imot som ikke kommer.

Det blir gjerne slik at det er spilleren som scorer ett eller flere målpoeng på ene eller andre måten som blir kåret til dagens mann. Litt for ofte glemmes også her grovarbeideren, fore-checkeren, han som stuper inn i krigen i rundvant og graver. Det er ikke sjelden at en graver gjør en kjempejobb som resulterer i mål tre-fire trekk senere. Graveren havner aldri da i noe statistikk annet enn pluss i pluss/minus mens de tre, mål + ass + ass havner i aviser/på tv etc. Men, spillerne/treneren vet selvfølgelig hvem sin fortjeneste målet egentlig var.

Så… neste kamp du ser Get, kvinner eller 1-divisjon.. prøv å se forbi målscoreren og se prestasjoner.

Kanskje du blir overrasket over valget ditt da 🙂

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

Fy faen Oslo… Gratulerer….

Nå får dere byen enda mer for dere selv.

I skrivende stund er det mer eller mindre ferdig opptelt i Oslo. 67,5% deltakelse i valget har gitt H 25,4%, AP 20,1%, MDG 15,2%, SV 9,1%, R 7,2%, FNB 5,9%, V 5,8%, FRP 5,3%, SP 2,2% og KRF 1,7%.

Dette betyr kort og godt at rød-grønn side kommer til å fortsette i sjefsstolen i Oslo, dog med en kjempetvist i maktfordelingen i byrådet. MDG har nå blitt så store at de rett og slett kan rævkjøre AP i sak etter sak i de 4 årene som kommer med litt støtte fra wannabe-partiet SV eller revolusjonshungrige Rødt.

“Jeg elsker bompenger” stod Lan Marie og utbasunerte på valgvaken i går. Vel; Om det var jalla å se Siv Jensens “morna Jens” i sin tid så var det faktisk vondt å se dette i går. Jeg la forøvrig merke til befolkningen på MDG’s vake i går… masse unge mennesker som helt sikkert ikke har familier og barn, jobber og tidsklemme å forholde seg til. Der var det nok atskillig høyere faktor av kaffe latte smatte datte drikkere med fippskjegg og cardigans..

 

Er det virkelig dette Oslo vil?

Vil virkelig Oslo’s innbyggere dette. Blø penger for å være med på å kutte i utslipp? Kutt som ikke gjør større virkning på verdens utslipp enn en dråpe vann tilført Stillehavet ville gjort.

 

Nåvel…

 

Jeg tar det for gitt at vi hører lite til klaging fra Oslo-kanten de neste 4 årene.. Dere har valgt dette selv. Alle dere som stemte AP, SV, MDG og Rødt…samt alle dere som ble hjemme…

Dere kan ikke klage når MDG skrur til skruen i byrådet og vil stoppe det ene etter det andre prosjektet på bakgrunn av sin størrelse.

Dere kan ikke klage når parkeringsplass etter parkeringsplass forsvinner eller får regler som gjør det tilnærmet umulig å eie egen bil innenfor Ring3.

Dere kan ikke klage når MDG skrur opp bomavgifter hinsides all fornuft.

Dere kan ikke klage når MDG stenger gate for gate for å sette ut lekeplasser

Dere kan ikke klage når MDG gjør turistnæringen vanskeligere

Dere kan ikke klage på forhøyede priser håndverkere på grunn av adkomst/parkeringsproblematikk

Dere kan ikke klage når MDG får enda mer makt..

Dere har valgt dette selv..

 

Ps… Dere trenger vel bil for å komme på hytta i helgene.. Hvor skal den stå i uka?

 

Politikerprofitører: Rike på skattebetalernes regning?

Bukken og havresekken er et dekkende ord.

De aller fleste har vel fått med seg Rødt, AP og Sv’s, med Moxnes, Støre og Lysbakken i spissen, sitt korstog mot de såkalte velferdsprofitørene i denne valgkampen. De snakker og snakker om disse menneskene som etter deres syn har sugerør rett inn i statskassa i sin gjerning av drift barnehager og omsorgstjenster.

Jeg skal ikke skryte på meg å vite den totale sannhet her, for det er mye forretning og firmaer sammen med driften av de reelle tilbudene..men jeg henger meg litt opp i at det fra stortingsrepresentanters hold snakkes veldig nedsettende om mennesker som gir et tilbud til det Norske folk som hvert fall AP og SV ikke klarte da de regjerte.

Så tenkte jeg… Hvordan står det til med stortingsrepresentantene da.. Gjør de som de gjør eller gjør de som de sier?

 

Hva slags “sugerør” har de inn i statskassa?

 

Lønna til en stortingspolitiker er 956 463,- dette er en årslønn de selv bestemmer.

Lønna betales hver måned, også i de 3 månedene stortinget er sommerstengt.

En stortingspolitiker kan ta ekstrajobb/ha ekstrainntekt i de 3 månedene uten avkorting i lønn

Stortingspolitikere har en fratredelsesytelse verdi 240 tusen over 3 mnd

Politikere som ikke får seg jobb kan søke om etterlønn i inntil 12 mnd etter de første 3 måneder. Dette har en verdi på i overkant av 630 tusen (66% av lønn)

Under permisjon beholder stortingsrepresentantene lønna i 14 dager.

Det er mulig å søke om forlengelse ved sykdom og kan i teorien innvilges i opptil 4 år.

Om en stortingspolitiker dør får familien lønnen utbetalt i 4 mnd.. verdi ca 315 tusen

Utgifter til begravelsen dekkes av stortinget

Stortingspolitikere som bor lenger unna stortinget enn 40 km får tilbud om gratis skattefri leilighet i Oslo. Stortinget har (og betaler for) 147 sånne leiligheter i Oslo

Alle som bor i pendlerbolig kan kreve pendlertillegg på 89,- pr dag de oppholder seg i boligen på grunn av vervet.

Det er ingen begrensinger på utleie av egen bolig mens man bor i stortingsleiligheten.

Stortinget dekker flytteutgifter ved start verv og slutt verv. Pakker du selv får du 2700,- for jobben

Stortinget dekker reiser til og fra hjem ved åpning/avslutning verv, sommer og høst, samt en gang i uken.

 

I tillegg dekkes en masse jobbrelaterte greier mot fremvising av kvitteringer og innlevering regninger. Noe som jo har blitt skjerpet og skjerpet etter diverse lurifaksgreier, fiktive reiseregninger etc.

Hva som mer finnes vet jeg strengt tatt ikke. De har vel meg bekjent en sterkt subsidiert kantine? Møtemat opp og i mente. Skattefri drosje etter 22.00 på kvelden.

 

Jeg tror jeg bruker ordene fra en bompengemotstander i Stavanger når jeg adresserer politikerne, og da spesielt de mest profilerte av de: Nå må dere komme dere ned på jorda igjen. Det virker ikke som om noen av dere er i stand til å skjønne hvordan grasrota i Norge har det. Det er kanskje vanskelig når man alene har inntekt som er større enn vanlige norske familiers inntekt samlet.

Jeg har sagt det mange ganger, og jeg mener det fortsatt. Stortingspolitikere bør ikke kunne sitte mer enn 2, max 3 perioder før de må ut i vanlig jobb en 4-års-periode for å kjenne på kroppen hva de har vedtatt.

 

3 utvisningssituasjoner fra Ringerike-Comet matchen

Det kokte greit i sekretariatet også en stund

De fleste har vel fått med seg den famøse 136-99 minutters kampen Ringerike og Comet leverte på onsdag. Kampen var på ingen måte noe reklame for hockey, men skal man dra noe positivt ut av det for lagene så får det være at de har slått fast at de står opp for hverandre i krigen..om det er slik kampen utvikler seg.

Nåvel..

Med så mange minutter så skal det sies at det kokte litt i sekretariatet også. Det er mye tider som skal holdes styr på når det blir så mange utvisningsminutter. De som settes på tavla er jo lette å forholde seg til, men de som kvittes etc, de kan skape litt hodebry til tider om man ikke har tunga rett i munnen.

Jeg tenkte dra frem 3 caser der vi i sekretariatet både fikk korreks og hjelp fra dommerobservatør.

 

Case 1:

13:39 Lystad 2+2 min for roughing

13:39 Kopperud 2 min for roughing

Det kvittes, 2 min på tavla, Ringerike må ha ekstra mann i boks, Comet spiller 5-4 overtall.

Utgangspunkt = Kopperud skal inn første blås etter 15:39, Lystad første blås etter 17:39. Ringerike fulltallige ved mål/ferdig sonet 2-minutter.

Her gjorde vi så en feil og sendte begge mann utpå første blås etter 15:39. Det mye kok, det var flere minutter, det var kvitting inne i bildet og det ble surr. Dette fikk vi korreks for i pausen av dommerobservatør. Kopperud sendt inn korrekt, Lystad kom på is for tidlig.

Hadde Comet puttet på for eksempel 14:39, altså etter 1 minutt overtallspill, skulle Ringerike blitt fullt lag og Lystads andre 2-minutter begynt å telle ned. Dette selv om den første er en kvittet straff. Da ville situasjonen vært lik tidsmessig for Kopperud (første blås etter 15:39), mens ny tid Lystad ville vært første blås etter 16:39.

Her syndes/surres det massivt rundt omkring i Norges sekretariater. (inkusive oss til tider)

 

Case 2:

20:00 Skaarberg 2+10 min for boarding

20:00 Skaarberg 2 min for roughing

20:00 Cizas 2 min for roughing

Det kvittes roughing mot roughing, 2-min på tavla, Ringerike må ha ekstra mann i boks, Comet spiller 5-4 overtall.

Utgangspunkt = Cizas inn første blås etter 22:00. Skaarberg inn første blås etter 34:00. Ringerike fulltallige ved mål/ferdig sonet 2-minutter.

Det ble ikke scoret i utvisningstiden så Ringerike ble fulltallige på 22:00, Cizas kom inn på første blås etter 22:00, mens for Skaarberg sin del så startet soningen av 2+10 for boarding på 22:00.

Som i Case 1 så er situasjonen den at hadde Comet putta på 21:00 ville ting forandret seg. Ringerike ville blitt fulltallige, Cizas ville fortsatt komme inn første blås etter 22:00 men Skaarberg ville få ny “inn-tid”..dvs 2+10 ville starte å telle ned fra 21:00.

 

Case 3:

26:12 Andresen 2 min for roughing

26:12 Nipe 2 + 2 for roughing

Det kvittes, 2-min på tavla, Comet må ha ekstra mann i boks, Ringerike spiller 5-4 overtall.

Utgangspunkt = Andresen inn første blås etter 28:12, Nipe inn første blås etter 30:12. Comet fulltallige ved mål/ferdig sonet 2-minutter.

Ringerike scorer på tiden 27:09, som gir en ny situasjon:

Andresen fortsatt inn første blås etter 28:12. Nipe sin første 2-minutter nulles på grunn av målet og den neste 2-minutteren begynner telle ned fra 27:09, dvs inn på is første blås etter 29:09.

 

Konklusjon:

Vel, konklusjon og konklusjon fru Blom.. Den gamle barnelærdommen sitter. 2 min på begge spillere = sone straffen helt ut. 2+2 på begge spillere = sone straffen helt ut. 2+2 på en spiller gir utnulling av første straff ved scoring og ny tid soning av neste straff. Alt sånt er jo plankekjøring.

Det er når man blander kvitting inn i bildet sammen med scoringer det kan surres til tider. Jeg var nemlig av den klare formening om at en kvittet straff ikke røres samme hva. Ny tankegang får være å behandle hver utvisningsboks individuelt med mindre spillerne har fått likt antall minutter.

Det som hvert fall er sikkert er at man må følge med i timen når det sitter noen ute for mer enn en vanlig 2 minutter eller annen type straff alene.

 

Nå er det kanskje noen som tenker: Dette var da elementært. Kan du ikke dette engang?

Min erfaring er at det er ganske mange som ikke kan dette.. på samme måte som mange ikke kan regelen når ett lag har en mann utvist, dommer har en avventende utvisning på samme lag, og motstanderne scorer.

Det jeg kan huske fra gammelt av (da vi fortsatt hadde redline-offside… kan du den?) er at da ble den avventende utvisningen nullet (arm tatt ned) og han som satt i utvisningsboksen bare fortsatte soningen. Sånn er det ikke nå. Nå kommer den utviste spiller inn på grunn av målet og han det var avventende på må inn og starte sin 2-minutter.

Det som er greia er at onlineføringen/datasystemet som brukes ikke holder orden på alle disse “hva skjer dersom” tilfellene.. Dette må vi kunne i sekretariatene.

 

Så. hvis jeg ikke har forstått dette rett nå så må reglene skrives om… for da blire for innviklet for amatører på dugnad i sekretariater rundt omkring i Norges land.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Jeg gruer meg; Dette kan bli ille

Hva er det jeg begir meg utpå…

Dette blir ille

Dette blir verre enn lilletåa i bordbeinet

Dette blir verre enn å se på partilederdebatt

Dette blir verre enn å truge ut en tørr halvkilos

Dette blir verre enn neglebåndsbetennelse

Dette blir verre enn splashvann på rompeballene

Dette blir verre enn pirker’n hos tannlegen

Dette blir verre enn å nappe mange nesehår samtidig

Dette blir verre enn en puck i kjeften

Dette blir verre enn å holde dama i handa når a føder

Dette blir verre enn MDG

Dette blir verre enn Hønefosstrafikanter i rundkjøringer

Dette blir verre enn buse med følgesnørr

Dette blir verre enn diktanalyse og “drøfting” av tekst…

 

Dette blir ille…

 

Jeg skal se på herrelandskamp i fotball

 

Norge mot Malta

 

Gruer meg..

Skikkelig…

 

Oppdatering under kampens gang:

-spilt cirka 18 minutter.. 1 halvsjanse Norge.. Malta nesten ikke over midten

-begynner å lure på om jeg har no maling jeg kan skvette på en vegg og se på isteden

-ca 25 min… barnelærdom er å holde øya åpne når man skal nikke…

-ca 28 min.. corner og kvartsjanse til Malta

-ca 30 min.. halvsjanse til Norge

-lurer på om det er mer bevegelse i veslemannen.. sjekker VG/Dagbladet

-ca 33 min.. langt kast, stuss og nikk i mål.. 1-0 Norge.. av en eller annen

-hvis det skjedde noe fra 35-38 min så så jeg det ikke.. måtte tisse..

-ca 40 min.. bra sjanse Norge.. ball i tverrligger

-ca 45 min, straffe og mål Norge etter Malta kjører en dobbel nelson i Jon Røningenstil i feltet

Da ble det pause på 2-0…

jaggu raste det ikke skikkelig mht veslemannen nå og…

-kampen er i gang igjen..

-halvsjanse Norge etter 1,5 min

-ny halvsjanse etter 52 min–

Er det lov å gi målvakta til Norge en stol?

-må faktisk innrømme at Norge har 1 stk god foppalspiller i Ødegaard

-Malta har ikke tid til bankett osv.. gutta må hjem på jobb

-bare sånn for å si jeg ikke har sovna.. men nå skjer ikke en dritt..

-det er bevegelse i veslemannen da (fjellet altså)

Det mest imponerende med 2 omgang så langt er at kommentatorene klare holde entusiasmen oppe

-ca 84 minutter.. halvsjanse Norge.. skudd utenfor..

-ca 87 minutter.. Malta var innenfor 16-meteren til Norge

Der var det ferdig gitt.. ble 2-0..

Nå til noe spennende..

 

Veslemannensendinger…..

Ringerike – Comet 136 – 99

Ja, og så ble det 3-4 i mål dah..

Egentlig ikke så veldig mye interessant å hente ut av treningskampen mellom “kamphanene” Ringerike og Comet. Det var vel rett og slett “ballestørrelsemåling” fra første dropp og derfra gikk det bare en vei… rett i utvisningsboksen.

Jeg er ærlig nok til å si at dette ikke var noe spesielt god reklame for ishockey. Joda, det ble spilt, putta noen mål, osv.. men det skjedde altså altfor mye som ikke hadde noe med spillet å gjøre. Altfor mange av utvisningene kom etter at spillet var blåst av..dvs minutter utviklet seg av gruff i forbindelse med blokkeringer.

Nå skal det jo sies at det sinnsyke antall minutter kommer jo av disse tilleggsføringene som kommer..altså 2+10, 5+20, 25 direkte for fighting etc.. men alikevel..det var minutter på minutter gjennom hele matchen… Det skal tas for hekting, slashing, holding og tripping, som jo er det som går igjen mest.. Joda, noen situasjoner kan alltid diskuteres i ettertid, men alt i alt så var dette en kamp der testosteronet struttet helt ut i øreflippene på ganske mange spillere. Dette resulterte i rein skjær fighting.. som dommerne først forsøkte gi 2+2 for..men som eskalerte utover og endte i 5+liten først og etter hvert match..

Denne kampen er det egentlig bare å glemme fortest mulig. Både Ringerike og Comet har med dette vist hverandre at de ikke viker i det hele tatt hvis så er, men ishockeymessig var det i mine øyne ikke all verden å hente ut av matchen siden den utviklet seg som den gjorde.

2 spillere fikk matchstraff, som vel automatisk gir 1 kamp karantene. Det bør vel strengt tatt også holde med 1 kamp for den fighten. 2 mann gjorde opp seg imellom, ferdig. I så måte kan vel begge bli klare for seriestart om lagene har igjen offisielle treningskamper straffen kan sones i.

 

For egen del.. Det ble en travel aften i sekretariatet. Vi hadde en rookie på føring online som virkelig fikk kjørt seg, og som klarte seg veldig bra. I så måte var treningskampen helt innafor.

Det er 9 dager til seriestart.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey