1-divisjon 2019-2020: En liten titt på starten

Det er uten tvil litt ymse resultater

 

Det har blitt spilt noen kamper i 1 divisjon nå og enkelte lag er der de skal være mens andre lag overrasker, positivt og negativt, sammenlignet med den tabellen man (jeg) på en måte forventer kommer til å bli resultatet. Nå skal det sies at det er veldig tidlig på sesongen, det skal spilles 40 kamper til pr lag sånn -ish.. så mye kan skje selvsagt.

Nederst plasserte Tønsberg har ikke noen lett start på denne sesongen. De har som kjent ingen egen hall og har da selvsagt ikke kunnet forberede seg optimalt før sesongen. To straffetap (Gjøvik/Nidaros) samt et tap i ordinær tid mot Nidaros er beholdningen så langt, og nå venter Ringerike to ganger på Hønefoss. Tønsberg spiller som kjent bare bortekamper inntil hallen er klar. Første planlagte hjemmekamp er 09 november.

Furuset på plassen over Tønsberg har spilt 5 kamper til nå. 1 seier (Ringerike), 1 suddentap og 3 ordinære tap er resultatene så langt for dette unge laget fra Furuset. Laget inneholder mye skills og fart/tempo men mangler rutine (og kanskje litt temperementskontroll? Skal laget klare holde seg unna plass 8-9 på tabellen tror jeg de må holde seg mye mer unna utvisningsboksen. Det er ikke det at så altfor mange baklengs har kommet i undertall, men man mister trykket ved hele tiden måtte spille med 4 mann.

Comet.. Må jo sies å være den største skuffelsen i serieåpningen. 1 seier, 1 suddentap og 2 tap på 4 kamper nå i starten er garantert ikke det Comet så for seg med det laget de har. At de taper på sudden i første kamp mot H/L er ikke noe bombe om man ser på tidligere kamper mot H/L.. Det tapet retter de opp med en klar hjemmeseier mot samme lag. Deretter ryker de 2-5 og 5-3 for nyopprykkede Lørenskog…som helt klart er en strek i regningen for Comet. Følger man litt med og ser hva folk rundt laget skriver så nevnes mangel på innsats og spilleglede. Smilet er borte.. Det er ikke bra. Comets neste kamper er Gjøvik borte 02/10 og Ringerike borte 09/10.

Gjøvik har vel hatt en “så der” serieåpning. De vant og tapte borte mot Nidaros, en ikke uvant situasjon for Gjøvik på besøk i Trondheim. Deretter vinner de på straffer hjemme mot Tønsberg, en kamp de sikkert gremtes over å ikke ha knust i første periode der de vinner skuddene 17-5 men ligger under 0-1 i mål pga selvmål. Gjøvik kommer så til Hønefoss og gjør en meget pluss match der de gir Ringerike kamp helt inn i en severdig spennende kamp. Med dette i minnet tar de imot samme Ringerike hjemme i Fjellhallen og ryker 0-8 på den dag spillet virkelig løsner for Ringerike. På onsdag kommer Comet til Fjellhallen. Det blir en meget viktig kamp for begge lag for å styrke litt selvtillit og plass på tabellen.

Haugesund har bare spilt 2 kamper så lang i årets serie. Begge kampene borte mot Furuset. De vinner klart lørdagen og kjemper seg til en suddenseier søndag etter å ha ligget under 6-3 bare 2-3 minutter før slutt. Haugesund får besøk av Hasle-Løren kommende helg, til noe som vel er historiske første 1-divisjonskamer i Haugesund? Det burde vel bety endel folk på tribunen samt litt ekstra piff i beina. Det blir også den første målestokken på hvor Haugesund ligger i forhold til et lag som pleier være topp5 i 1-divisjon hvert år. Stiler Hasle-Løren fullt lag i de to kampene får Haugesund bryne seg på rutinerte spillere i divisjonen.

Lørenskog startet sesongen med hjemme- og bortetap for seriefavoritt Ringerike, så ingen grunn til panikk på grunn av dette. Deretter ventet nok en seriefavoritt på Lørenskog, Comet, men da gikk det annerledes. Lørenskog slår Comet både hjemme og borte med 3 og 2 mål. Verdt å merke seg at kun 1 av 10 mål for Lørenskog mot Comet var i PP. Onsdag og lørdag er det kort vei å reise for begge lag da det er Furuset som er motstander. 2 lag med fart i beina på mange av spillerne burde bety et par skikkelig severdige kamper.

Hasle-Løren har spilt 5 kamper til nå denne sesongen og har samlet 2 seire, en suddenseier og 2 tap så langt. H/L startet med en suddenseier hjemme mot Comet før de taper ganske klart borte mot samme lag. Så gikk turen til Trondheim og en enkeltkamp der oppe, den endte i et 5-2 tap. Videre vinner H/L klart borte mot Furuset, før de sliter seg til en 6-5 seier hjemme mot samme lag. Dette holder til en foreløpig 3 plass på tabellen.

Nidaros har også spilt 5 kamper så langt. De startet sesongen hjemme med seier og tap mot Gjøvik, før de slår Hasle-Løren i en enkeltkamp. Helgen 28/29 sept var så Tønsberg i Trondheim for dobbeltkamp. Nidaros vant lørdagskampen til slutt på straffer, men slår kraftig tilbake på søndagen og vinner den kampen hele 8-2. Nå hviler Nidaros en uke igjen før de får besøk av Gjøvik til en enkeltkamp før de skal til Hønefoss helgen 12/13 okt. Resultatene til Nidaros holder til en foreløpig  2 plass på tabellen.

 

Serieleder pr 30.09.09

Ringerike har en uttalt målsetting om å ligge i toppen, spille kval og ta turen opp i Get igjen etter endt sesong. Foreløpig holder de gameplan. Ringerike startet sesongen med hjemme- og borteseier mot Lørenskog. Deretter ble de kjempet ut av stilen av at hardtarbeidende og oppofrende Furusetlag hjemme i Schjongshallen og måtte avgi 3 poeng til de. I kamp 4 kom Gjøvik til Hønefoss og ga Ringerike kamp helt til siste slutt men Ringerike avgjorde i åpen kasse helt på tampen. I returmatchen på Gjøvik satt oppspill og pasninger  mye bedre og Ringerike må sies å ha kjørt over Gjøvik i Fjellhallen i 2 av 3 perioder. 0-8 er mer enn godkjent. Gjøvik var med i første men etter 0-2 var det slutt. Ringerike skal nå møte Tønsberg onsdag og lørdag hjemme i Schjongshallen. Gameplan tilsier at dette bør ende  6 nye poeng Ringerike…men kampene må spilles.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

1 divisjon 2019-2020: Råtassen

Statistikken ingen egentlig vil ligge på topp i

Tripping, hekting, slashing. roughing, boarding, clipping, late hit, interference, charging, høy kølle, takling bakfra, holding..

Utvisningene, disse irriterende 2-minutterne som man må sone til stadighet.  2 minutterne som ishockeyspillere aldri er enige i. Unnskyldningene er mange, det begynner å bli rimelig mange ting å bli utvist for og, men dømmes det, må du ut.

Jeg har enda tilgode å se en dommer som sier: “jøss, vel, siden du brølte såpass som du gjorde rett i trynet mitt i tillegg til å tydelig vise at du synes jeg er helt håpløs, så har sikkert du rett og jeg feil.. vi fortsetter i 5 mot 5”..

jaja…

 

Det er blitt spilt noen kamper i 1-divisjon og det er på tide å skuffe opp en god gammel kjenning:

 

Topp 5 totalt

Erik Sirum 52 min, Anders Pedersen 41 min, Vladislavs Nazarovs 35 min, Sivert Wannebo 31 min, Stian Uttakleiv 29 min

 

Topp 3 Ringerike

Naenfeldt 8 min, Bjerketvedt 8 min, Fuglesang 6 min

 

Topp 3 Comet

Pedersen 41 min, Gintautas 25 min, Nygård 10 min

 

Topp 3 Hasle-Løren

Løvdahl 18 min, Nybo 8 min, Rødberg/Henriksen 6 min

 

Topp 3 Gjøvik

Rostad 8 min, German 8 min, Rimjans/Johannessen 6 min

 

Topp 3 Nidaros

Wannebo 31 min, Valde 18 min, Aune 14 min

 

Topp 3 Tønsberg

Bårnes 22 min, Fransson/Runbjer/Hast 6 min

 

Topp 3 Furuset

Sirum 52 min, Nazarovs 35 min, Makarovs 12 min

 

Topp 3 Lørenskog

Uttakleiv 29 min, Hult 6 min, Zuccarello 6 min

 

Topp 3 Haugesund

Ojanperä 12 min, Åman 10 min, Rämö 6 min

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

Get og 1-divisjon lørdag 28 september

Mer eller mindre alle favoritter innfridde

Siden jeg var på tur selv i går så blir det mer resultatservice på alle kampene bortsett fra Gjøvik – Ringerike, den så jeg live i Fjellhallen.

 

Get

 

Stjernen – Manglerud Star 4-2 (0-1,2-0,2-1) skudd 39-27.

Endelig får Stjernen en 3-poenger og er oppe på 0 poeng og kan begynne klatringen. Den tenker jeg smakte godt på en lørdag i Fredrikstad.

 

Grüner – Storhamar 0-9 (0-2,0-5,0-2) skudd 24-57

Storhamar putter i SH EQ og i PP i denne kampen. Er vel ikke så mye å skrive hjem om for Grüner dette. Storhamarspillerne hadde nok bra med energi til busstur og burger på vei hjem.

 

Vålerenga – Stavanger 1-2 (0-1,0-0,1-1) skudd 28-22

Ikke altfor mye skudd, ikke altfor mye mål og styremedlem Kjær ut av skal vi danse. Ikke en altfor god dag for Vålerenga. Sjeldent lite avslutninger innenfor ramma for Stavanger også.

 

1-divisjon

 

Hasle-Løren – Furuset 6-5 (4-2,1-2,1-1) skudd 32-26

Det ble 2 av 2 fordel Hasle-Løren i årets første Osloderby. Det tok 19 sekunder fra 1-0 til 1-1 men deretter var det 3 pinner til H/L og en grei ledelse å spille videre med.

 

Nidaros – Tønsberg 3-2 (0-1,1-1,1-0,0-0,1-0) skudd 47-22

Nidaros vinner på straffer i denne. Skuddstatistikken skulle tilsi at Nidaros var best og burde tatt 3 poeng…men det er som sagt tusenvis av ganger før av mer smarte folk enn meg.. Det er måla som teller. Tønsberg: Straffetrening 😉

 

Lørenskog – Comet 5-3 (1-1,1-0,3-2) skudd 32-22

Jevn kamp i målprotokollen som Lørenskog avgjør med mål i åpen kasse ca 20 sek før slutt. Det ser ut til å stemme ganske bra for Lørenskog i serieåpningen. Det samme kan ikke sies om Comets serieåpning. De kommer nok til å fine ut av det, man får bare håpe for deres del at de ikke taper for mange kamper først.

 

Gjøvik – Ringerike 0-8 (0-1,0-4,0-3) skudd 23-37

Denne var jeg og så på. Gjøvik er med i kampen i hele første periode. De har noen gode perioder spesielt i forbindelse med 2 stk utvisninger på Ringerike sånn pluss/minus midten av perioden. Ringerike spiller og spiller sitt spill, med meget tydelige inn-trente oppspill og ut av sonen løsninger. Den ender 0-1 etter en scoring av Parks ca 2 minutter før slutt.

I den andre periode henger Gjøvik med inntil Ringerike setter 0-2. Da ser det ut som litt av lufta går ut av Gjøvikspillerne. Noen surner og begynner klage på dommern, den vanlige greia. Ringerike maler på og setter totalt 4 pucker i denne perioden. Og la meg si det slik: Jeg gleder meg til Sissel sin målvideo av denne matchen for Ringerikespillerne vartet opp med flere såkalte klikk-klakk-mål i denne kampen.

Det var en jevnere match mht tellende skudd i tredje, men forskjellen var at Ringerike satte 3 av sine forsøk mens Gjøvik hadde stolpe som nærmeste.

Trippel Melin, Dobbel Parks, Jenssen, Lystad og Naenfeldt var målscorere i kampen.

Jeg har lyst å gi alle gutta kudos for moralen. Selv på 0-6/0-7 går gutta ned og tekker skudd. Det tyder på spillere som trives, har det morro og vil gi alt for laget. Det lover bra for fortsettelsen.

 

I dag, søndag:

Det spilles kamper i dag og. Nidaros og Tønsberg møtes klokka 16.00 i Leangen mens Frisk Asker møter Narvik klokka 14.00 i Asker.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

Sparta – Narvik, i dag klokka 18.00, Sparta Amfi

“Kun” en kamp å hvile gluggene på i dag

Sparta tar imot Narvik til freddasmatch hjemme klokka 18.00 i dag. Mye fredagsglede i spartaske hjem kan det legges grunnlag for her med seier nr 2 for sesongen. Narvik kommer nok til å ha sine folk på plass de og, men mest trøkk fra Narviksupporterne blir det vel antakeligvis på Jernbanekafeen i Narvik. Regner med trommer og blåsetut ved hver scoring, for scoring blir det nok. Det er to kjempende lag som møtes i Sarpsborg i aften. Begge lag har 3 poeng og ligger som 7 og 8 på tabellen. Vinneren av kampen kan ta fredagspilsen som nr 6 på tabellen foran Grüner.

Sparta startet sesongen bra med en 4-6 seier mot nabo-by-rival Stjernen før de tapte knepent 0-1 hjemme for Vålerenga. Den 22 sept måtte de se seg slått med 4-1 borte mot hittil ubeseirede Frisk Asker. Skal ikke mye fantasi til for å tenke at Sparta kommer til å prøve kjøre over Narvik fra start og dermed drepe matchen i første periode.

Narvik startet sesongen med en ok opplevelse hjemme mot Storhamar som brukte en periode på å finne ut av Narvik, vant andre klart og spilte inn tredje. Deretter fikk Narvik stryk i Oslo av Grüner, før de vant sesongens første kamp hjemme mot Stjernen. For en uke siden var Narvik i Oslo igjen og tapte for Vålerenga. Skal Narvik få et resultat mot Sparta må de være på hugget fra første sekund

Hans Kristian Jakobsson har vist seg som Spartas farligste så langt med 2 mål og 1 assist, mens tilsvarende farlige mann på Narvik er Wade Murphy med 2 mål og 3 assist.

Jeg slenger som vanlig ut et tips.. og sorry Narvik, men tipset går fordel Sparta og hjemmeseier.

 

Det var 3 kamper i Get i går:

 

Manglerud Star – Grüner 3-1 (0-0,1-1,2-0) skudd 43-21

Denne så jeg mesteparten av i går, om ikke hele faktisk. Grüner fører mye i første periode, spiller ganske likt i andre, men ser ut som går fullstendig tomme for bensin i tredje. Det ble ingen mål i første på tross av flere gode muligheter, men det endret seg i andre. J.Hermansen ut for en slashing på 18:40. Ikke mål i den perioden, men 21 sekunder inn i andre spiller H. Steen opp Olsen-Syversen på høyre, han går inn til droppepunkt, vender opp og spiller K. Kucera som kommer i slottet og skyter slagskudd på “dirrer’n”. E. Frøshaug utligner til 1-1 på 13:19 i andre og det står 1-1 etter to perioder. Manglerud kjører tredje og kampen avgjøres vel sånn sett da Grüner får 2 min holding på Kucera og 2 min tripp på Samuelsson litt over midt i perioden. Overtallspill 5 mot 3 og et eksemplarisk pass opp, pass bort og direkteskudd fra C. Simonsen. 3-1 settes i åpen kasse halvminuttet før slutt.

 

Storhamar – Frisk Asker  1-3 (0-1,1-0,0-2) skudd 34-23

Så første periode av denne. 0-1 ikke helt flatterende resultat, men det er måla som teller og ikke antall skudd i magen på Dahlberg. Storhamar utligner rett før slutt andre periode. Det virker som de feiret den utligningen gjennom hele pausa og litt ut i tredje for Frisk Asker tok ledelsen igjen etter bare 23 sekunder av sisteperioden. Siste målet fikk jeg ikke sett, men ble putta ca 2 minutter før slutt.

 

Lillehammer – Vålerenga  2-3 e.sd (0-1,0-1,2-0,0-1) skudd 24-33

Tittet litt på denne og målene her også. Vålerenga vant både første og andre med 0-1. Lillehammer får en pangstart tredje med redusering 1-2 etter 11 sekunder i PP og utligner til 2-2 5 minutter etterpå. Kampen gikk til sudden, og akkurat idet jeg knakk opp en duggfrisk og skulle se 3 mot 3 og evt straffer så finner Røymark ut at “nah.. ingen å passe til, jeg skyter i krysset isteden”… Det tok 45 sekunder.

 

 

Da ble det duggfrisk og Hell on Wheels på HBO isteden….

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

Fighting, roughing – og reglene rundt dette…

Klart.. og uklart.. 🙂

Det er fælt lite som blir diskutert mer enn straffer for roughing og roughing som eskalerer til litt mer enn det. Jeg må nok innrømme at jeg er en av de som innimellom blir litt forundret over straffeutmålingen der to spillere krystallklart er med på fighten begge to.

Fra gammelt av var jo liksom regelen, den oppfattede regel hvert fall, at litt gruff endte med 2 minutter på hver. Var det litt mer gruff så fikk de kanskje 2+2 for å få litt ekstra roe-seg-ned-tid, eller fryse-ræva-ta-seg-tid (vi som spilte a-lagshockey på utebaner i -15 husker dette veldig godt). Ble det en skikkelig fight var på en måte hanskene målestokken på hva straffen ble. Hansker på = 5 + liten disp. Hansker av = match og soning karantene.

Den siste hendelsen som  er diskutert nå (i Get) er det som skjedde i kampen mellom Lillehammer og Frisk Asker. Det startet vel egentlig med litt slash og små-rough mellom Vigier og Ødegaard men endte opp i en situasjon mellom Ellis og Kåsastul. Det var en fight de begge var “instigators” i. De var like mye med. Det var, i mine øyne, en real fight mellom to ishockeyspillere. Straffen gitt var 5+video som i etterkant av kamp ble omgjort til 25 min fighting av dommerne.

De flestes oppfatning, etter hva jeg har fått med meg, (og inklusive meg selv) tenkte 2+2 her.

Jeg ville ikke reist øyenbrynene veldig høyt om straffen ble 5+liten på begge og klar neste match.

Men jeg må innrømme at jeg ble overrasket da 5+video endte i “fighting” og soning av kamper. Hanskene var på. Begge var med på det. Ingen overfall eller innblanding av andre.

 

Så da må man se på hva som egentlig er reglene rundt dette da:

(sakset fra IIHF Official Rulebook)

 

REGEL 158 ROUGHING

DEFINISJON: En spiller som dytter eller slår en motstander under kampen.

i. En spiller som er involvert i en kort konfrontasjon med en motstander skal idømmes liten straff, dobbel liten straff eller stor straff og automatisk liten disiplinærstraff.

ii. En spiller som med vilje slår hjelmen av en motstander for å tvinge ham til å forlate spillet skal idømmes liten straff.

iii. En spiller som fortsetter med roughing skal betraktes som å være i en slåsskamp (se Regel 141).

 

Og regel 141 er:

 

REGEL 141 SLÅSSING (FIGHTING)

DEFINISJON: En spiller som slår en motstander med flere slag under kampen, etter avblåsning eller når som helst under kampen ved en spillerkonfrontasjon.

i. En spiller som involverer seg i en slåsskamp skal idømmes matchstraff.

ii. En spiller som på en hvilken som helst måte gjengjelder et slag skal idømmes liten straff.

iii. En spiller som med vilje tar av seg hansken(e) eller hjelmen med intensjon i å slåss med en motstander, skal idømmes straff for dårlig oppførsel i tillegg til eventuelle andre straffer.

iv. Dersom det er en klar instigator i en slåsskamp, skal den spilleren idømmes en ekstra liten straff.

v. En spiller som er på isen og som er den første til å involvere seg i en pågående slåsskamp (tredje mann inn) mellom to spillere skal idømmes liten disiplinærstraff.

vi. Hvis en spiller, etter å ha blitt bedt av dommeren om å slutte, fortsetter bråket, forsøker å fortsette bråket eller hindrer en linjedommer i å utføre sine oppgaver i å stoppe slåssingen, skal idømmes en dobbel liten straff, stor straff og automatisk liten disiplinærstraff eller matchstraff.

vii. En lagleder som involverer seg i en slåsskamp, av eller på isen, skal idømmes liten disiplinærstraff eller matchstraff.

viii. Den første spilleren fra begge lag som forlater spillerbenken eller straffebenken under en konfrontasjon skal idømmes dobbel liten straff og automatisk liten disiplinærstraff. Etterfølgende spillere som forlater spillerbenken under en konfrontasjon skal idømmes straff for dårlig oppførsel. Etterfølgende utespillere som forlater straffebenken under bråk skal idømmes liten straff og liten disiplinærstraff. Disse utvisningene skal sones etter utløpet av alle andre straffer som spillerne er idømt. Å forlate spillerbenken eller straffebenken er brudd på denne regelen, uavhengig om spilleren involverer seg i slåsskampen eller ikke.

ix. Dersom en spillerkonfrontasjon oppstår under spillerbytte (rekkebytte), skal normale regler gjelde. Men enhver annen spiller som ikke deltar i spillerbytte og som involverer seg i konfrontasjonen skal straffes som om han forlot spillerbenken eller straffebenken.

x. Dersom en spiller fra hvert lag forlater benkene samtidig, eller spillere fra det ene laget forlater spillerbenkene etter at spillere fra det andre laget har gjort det, skal den første identifiserte spilleren fra hvert lag straffes etter denne regel.

xi. Maksimum fem spillere fra hvert lag kan etter denne regel idømmes straff for dårlig oppførsel eller liten disiplinærstraff.

 

Så; hva er konklusjonen?:

Vel, bruker man regel 158 i og iii først her… og så 141 i så er straffen i henhold til reglene den…

 

Men… 

…vil vi ha det så strengt…? Når det er en fair fight?

 

 

Hockey er aller best “live”.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

 

 

1 divisjon tettere enn noengang

Ikke lett å tippe resultater foreløpig

På Hønefoss innfridde Ringerike mot Gjøvik uten å på noen måte være trygge på seier før 4-2 ble satt da Gjøvik hadde målvakt ute og spilte 6 mot 4 på grunn av en sen 2-minutter.

Comet startet bra mot Lørenskog men surra det til på første baklengs og ble kontret imot på andre. 2-2 etter første men deretter kun Lørenskog som setter pucker. Lørenskog vil som sagt tidligere ta masse poeng denne sesongen..jeg trodde ikke de skulle klare Comet i Halden..men der tok jeg feil gitt.

Furuset startet og bra. 1-0 før minuttet var gått…men deretter var det natta mht mål forover. 22-22 i skudd og 1-6. Rutinen i Hasle-Løren tok over og putta jevnt utover i matchen uten av Furuset fikk flere forbi målvakten. Da blir tallene sånn.

 

Ringerike – Gjøvik 4-2 (0-0,1-1,3-1) skudd 39-24

Stillingskrig hele veien på tross av skuddstatistikk. Ringerike best totalt sett, men tipper nok laget og Martin Boork er misfornøyd med enkelte deler av kampen der det blir mye surr. Begge målvakter får BB.. fullt fortjent. Ringerike i føring 3-1 mot slutten..men så glipper skøyte-eggen på en Ringerikeback og gratissjanse og mål Gjøvik. Gjøvik plukker målvakt og Ringerike setter 4-2 ca minuttet før slutt.

 

Comet – Lørenskog 2-5 (2-2,0-1,0-2) skudd 20-23

2 greie Comet-mål og 2 Lørenskog-mål etter tabbepass og kontra 2 mot 1 situasjon, sammen med en fight var vel beholdningen i første. Ringside tilskuers ord om resten: “Comet hadde ikke fart på skøytene i dag. De var dårlige bakover. Lørenskog var enkelt og greit bare 2 hakk bedre i alt de gjorde i dag”.

 

Furuset – Hasle-Løren 1-6 (1-1,0-2,0-3) skudd 22-22

Har sett gjennom målene her og ser jo det at det går jo ikke an å spille så mye i undertall mot et lag som Hasle-Løren når nøkkel-gubbene får pp-spillet til å sitte. Litt frustrasjon etc mot slutten gjør at minuttene i protokollen blir mange.

 

 

 

Hockey er aller best “live”.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

3 kamper 1 divisjon i dag; + litt undring på fighten i går..

Ringerike – Gjøvik, Comet – Lørenskog, Furuset – Hasle-Løren

 

Disse 3 kampene er på dagens program i 1-divisjon. 3 kamper jeg i utgangspunktet har en hjemmeseier i, men som fort vekk kan ende helt annerledes selvsagt. Men, velger å holde meg til det enn så lenge.

Før litt mer gjennomgang må jeg nesten innom fighten på Lillehammer i går. Det ender 2-3 favør Frisk Asker, ikke overraskende at disse to lagene vinner borte mot hverandre, men det som fanget min interesse var bedømmingen av det som skjedde ved slutt 1.periode. Det kunne være interessant å få en dommerkommentar på bedømmelsen av straffen der.

Det blir altså litt kokkos akkurat da 1.periode er slutt. Vigier får 2 min slash og Ødegaard 2 min rough, før Ellis og Kåsastul tar en skikkelig svingom, helt på likt grunnlag..altså ikke noe bakholdsangrep eller noe slikt. Jeg tenker idet jeg smekker sammen laptopen fordi jeg skal på trening, at jaja, da blir det 4 min ekstra pause på de siden det var med hansker og helt fair. Kommer så ned i hallen og inn i garder’n og sjekker kampen igjen.. viser seg at de har fått 5+ video.. altså liten disp (5+20) i protokollen. Da trening er ferdig sjekkes kamp igjen og da viser protokollen 25 min fighting match. Hva skjedde egentlig? Det var jo en helt fair greie med hansker på. Noen kommentarer på dette? (ikke på person/dommer, på bedømmelsen).. Hvordan eskalerte dette til en matchstraff?

 

jaja

 

Ringerike – Gjøvik

Ringerike startet bra med 2 seire mot Lørenskog før de bombarderte Furuset med skudd hjemme i Schjongshallen men endte opp med å tape 2-3 på tross av 51-21 i skuddstatistikken. Ikke noe surprise at jeg så den kampen..og kan derfor melde at det var ikke 49 gode skudd i tillegg til de 2 målene. Det var mye “rett i magan” på målvakta, men sjansene var der til sette på 3-5-7 mål om marginene hadde vært tilstede.

Gjøvik startet med seier og tap borte mot Nidaros før de fikk besøk av Tønsberg og vant kampen til slutt på straffer. Gjøvik vinner 1.periode i denne matchen 17-5 på skudd men ligger under 0-1 etter et selvmål ved avventende utvisning.

Toppscorer Ringerike: Melin med 3 mål, Olsen og Løvdal med 2 på Gjøvik.

Jeg holder meg til en H i denne matchen, spesielt om Ringerike får orden på PP og får avgårde skudd med trafikk foran før Gjøvik får stilt opp boksen sin.

 

Comet – Lørenskog

Comet startet sesongen med å tape borte mot Hasle-Løren men slo kraftig tilbake hjemme i Halden noen dager etterpå. Lørenskog på sin side har 2 tap mot Ringerike i beina.

Jeg tror Comet vinner denne, men det skal bli interessant å se hvordan Lørenskog klarer seg mot de. Lørenskog kommer til å bli bedre og bedre etter hvert som alle gutta tar tempoet og spillet mer og mer. Det samme er selvfølgelig tilfelle for Comet, men det er interessant å følge de som rykker opp. Når det er sagt, Lørenskog må henge i stroppen her for Comet er sterke i år. Gjør de ikke det blir tallene “stygge”..

Toppscorer Comet: Usov, Vaglen og Rekstad med 2, 5 mann med ett mål på Lørenskog.

Tipset på en H står.

 

Furuset – Hasle-Løren

Furuset med 2 tap for Haugesund før oppturen og seier borte mot Ringerike møter Hasle-Løren som vant og tapte mot Comet i åpningsrundene, men som gikk på et tap for Nidaros borte på lørdag. Det kan hende troppen på 14 utespillere hadde noe med saken å gjøre?

Typisk Oslo-derby som kan gå alle veier. Furuset med unge raske spillere møter et rutinert 1 divisjonsmannskap i H/L. Sitter spillet til H/L er det få lag som klarer stå imot, men surner og kladder det så kladder det skikkelig. Spiller Furuset som på Ringerike tror jeg de vinner denne kampen hjemme. Spiller de som mot Haugesund så taper de. Så enkelt tror jeg det kan sies.

Toppscorer Furuset: Garvik med 3, Juell med 3 for Hasle-Løren

Jeg tror Furuset fikk blod på tann på hvordan de må spille og vinner denne, H som tips.

 

 

Hockey er aller best “live”.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

Lillehammer – Frisk Asker, i dag 19.00, Eidsiva Arena

4 mot 2 plass på tabellen

 

Lillehammer, 3 kamper, 2 seire og ett suddentap = 7 poeng

møter

Frisk Asker, 3 kamper, 3 seire = 9 poeng.

 

Lillehammer har møtt Storhamar, Grüner og Stjernen

mens

Frisk Asker har møtt Vålerenga, Manglerud Star og Sparta

 

Lillehammer har 14-7 i målforskjell, 3 PP-mål, 15,8% uttelling, 2 mål imot = 83,3% penaltykill

og

Frisk Asker har 9-2 i målforskjell, 4 PP-mål, 23,5% uttelling, 1 mål imot = 91,7% penaltykill

 

Lillehammers topp 5 poeng = Vigier 7 (5+2), Ellis 4 (0+4), Dineen 4 (2+2), Arnestad 3 (2+1), Persson 3 (1+2)

og

Frisk Asker topp 5 poeng = Bastiansen 5 (1+4), Lavoie 4 (1+3), Gustafsson 4 (2+2), Christiansen 2 (1+1), Frøshaug 2 (0+2), Björkung 2 (0+2)

 

Lillehammers Bengtsberg har en redningsprosent på 91,5%

mens

Frisk Askers Dahlberg har en redningsprosent på 97,6%

 

God kamp 🙂

 

 

Hockey er aller best “live”.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

Jeg får litt mark i magen av skudd-tellingen

Det er hyggelig med mange skudd, men alt er jo nettopp ikke det…

Jeg er delt i min egen oppfatning av dette og. Den delen av meg som tenker på dette med sekretariat-hue den vet jo hva som er korrekt, mens den delen av meg som tenker med hockeyspiller-hue har sin helt egen oppfating av hva som burde telles som skudd på mål.

Hvorfor tar jeg opp dette nå igjen.. jo fordi jeg bettopp så Ringerike – Furuset i Schjongshallen..eller ikke nettopp da, men for noen dager siden. Der endte skuddstatistikken på 51-21, en statistikk jeg selv var med på å telle frem til sammen med 4-5 andre i sekretariatet (det blir endel diskusjon om puck ville gått inn eller ikke…lettere i Get da vi sjekket alle skudd vi lurte på med kamera). Men, de reelle skuddene på mål var jo ikke 51-21… for inn i de tellingene er flere lomper, klareringer etc som på ingen måte var noe “skudd på mål” men som ihht regel alikevel må telles.

Som spiller tenker jeg at skudd på mål…det burde være reelle forsøk på å lage mål.. ikke en pælm når man får tak i puck i undertall og tilfeldigvis treffer målet i andre enden. Jeg synes jo det er på grensa til absurd at en spiller som kommer alene med målvakt, skyter og treffer stolpe-ut ikke får tellende skudd på mål..mens en spiller som i halvsvime etter nesten 2 min i undertall får lempet en puck ut, får tellende skudd fordi målvakt må stoppe pucken..som såvidt glir bortover isen mot målet.. Hva synes egentlig målvakter om dette… Synes de det er ok at statistikken deres inneholder “redninger” av den typen?

 

Med jevne mellomrom dukker jo diskusjonen opp; Skudd på mål, hva skal egentlig telles? Dette blir jo også stadig vekk kommentert i sosiale medier etter kamper.

Hovedregel er enkelt sagt: Alt innenfor ramma skal telles.

Dette betyr altså at alle pucker som kommer mot mål som målvakt må stoppe, dvs “redde”, skal telles som skudd på mål.

 

Men:

-Synes man egentlig som spiller at en i utgangspunktet pælmet icing-puck som målvakt må stoppe for at det ikke skal bli mål faktisk er et skudd på mål?

-Synes man som spiller at forsøk på en pasning, som bommer/hopper over køllebladet og seiler mot mål, faktisk skal telles som skudd på mål fordi målvakt må stoppe pucken?

-Synes man som spiller at en puck som blir lempet inn i sone fra akkurat innenfor rødlinja skal telle som skudd når hele hallen ser at dette var bare en lobb/vipp inn i sonen?

 

Det forekommer mange skuddsituasjoner i en kamp. Det er skudd som går like utenfor, like over etc.. Disse skal altså ikke telles fordi de aldri ville gått i mål selv om målvakt ikke stod der. Det samme gjelder da selvfølgelig skudd i stolpen/tverrligger, de er ikke tellende da det ikke ble mål.

Litt vanskeligere blir det da skuddene feks er like utenfor, men målvakt er nede og fisker puck med snap eller blokker puck vekk med spakhansken. Da ser det jo ofte ut som et kanonskudd med en kanonredning…mens fakta jo er at det aldri ville blitt mål og ikke skal telles.

 

Hockey er aller best “live”.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

Det tyter med hockeykamper denne uken :)

Men først må vel uken som gikk nevnes og..

 

Get

Stavanger startet uken med å slå Storhamar 4-2 hjemme på tirsdag. Torsdag vant Frisk Asker 1-2 borte mot Manglerud Star, Narvik tok 3 historiske Get-poeng hjemme mot Stjernen med en 2-0 seier, mens Vålerenga vant 0-1 borte mot Sparta. Fredag var det åpning av Eidsiva Arena og Lillehammer vant komfortabelt 8-2 mot Grüner. Lørdag vant Vålerenga 3-1 hjemme mot Narvik, Lillehammer vant 2-4 borte mot Stjernen, kamp 2 dager på rad for Lillehammer. På søndag vant Frisk 4-1 hjemme mot Sparta, Stavanger vant greit 1-7 borte mot Grüner, mens Storhamar vinner til slutt 7-4 hjemme mot Manglerud Star.

Grüner fikk sine første tester mot topp6 denne uken. Det så ut som om Lillehammer/Stavanger giret opp skikkelig til å begynne med for å få en ledelse og så spille videre derfra. Ser at en oslo-avis trøster Grüner med at Stavanger putta 5 av 7 i overtall og da bare 2 i 5 mot 5.. Vel, på Get-nivå blir det konsekvensen, mål bakover i PP… og da trenger man ikke gå ræva av seg i 5 mot 5.

 

1-divisjon:

Onsdag vant Ringerike 3-4 borte mot Lørenskog og Comet vant 7-4 hjemme mot Hasle Løren. Lørdag vant Nidaros 5-2 hjemme mot Hasle Løren mens Furuset vant 2-3 borte mot Ringerike. Uken ble avsluttet med at Gjøvik slår Tønsberg hjemme med 3-2 (etter straffer).

Jeg skrev “det finnes ikke noe bedre sted å være lørdag enn Schjongshallen” på fredag for å få folk til å komme på kamp. Det var hvert fall et godt sted å være for Furusets spillere og stab. Stor kudos for prestasjonen de gjorde. Skuddstatistikken 51-21 sier sitt, men ikke alt. Men om jeg skal tippe var det 40 skudd i magen på målvakta.. regner med navleloen måtte trekkes ut med tang etter all den pakkingen.

På Gjøvik fikk man se et selvmål av de sjeldne. Gjøvik har puck, det er avventende utvisning så de har plukka målvakt.. og vips bommer Rakell på en pasning/noe skjer i slottet og puck går hele veien opp i andre enden og i mål..

 

Denne ukens kamper: (med tippetegn)

 

Tirsdag 19.00 Lillehammer – Frisk Asker (B)

Onsdag 18.30 Ringerike – Gjøvik  (H)

Onsdag 19.00 Comet – Lørenskog (H)

Onsdag 19.00 Furuset – Hasle Løren (H)

Torsdag 18.00 Storhamar – Frisk Asker (H)

Torsdag 18.30 Manglerud Star – Grüner (H)

Torsdag 18.30 Lillehammer – Vålerenga (H)

Fredag 18.00 Sparta – Narvik (H)

Lørdag 16.00 Vålerenga – Stavanger (B)

Lørdag 16.00 Stjernen – Manglerud Star (H)

Lørdag 16.00 Grüner – Storhamar (B)

Lørdag 15.00 Nidaros – Tønsberg (H)

Lørdag 15.00 Gjøvik – Ringerike (B)

Lørdag 16.00 Hasle Løren – Furuset (H)

Lørdag 17.00 Lørenskog – Comet (B)

Søndag 14.00 Frisk Asker – Narvik (H)

Søndag 16.00 Nidaros – Tønsberg (B)

 

Mange spennende kamper i begge divisjoner. Trekker frem bunn4 oppgjøret i Get på torsdag. Manglerud – Grüner. Manglerud står fortsatt, som Stjernen, med sin -3 poeng og må vinne denne mot Grüner. Grüner på sin side har 3-15 på to kamper og trenger spille på seg selvtillit (selv om ingen forventet seier så svir det) nå etter de to tapene. Viktig blir også lørdagsmatchen i Fredrikstad mellom Stjernen og MS. Det vil være meget surt å stå med fortsatt minuspoeng etter denne uken.

I første div må det løsne for Ringerike forover om tabelltoppen skal beholdes. Furuset mot H/L blir også spennende. Furuset har et ungt godt lag med masse speed og ferdigheter. Det de ikke har i rutine henter de inn med vilje, jobb og offervilje for hverandre. Det holdt til seier på Hønefoss på lørdag. Har tippet en seier til hvert lag.. blir morsomt å se hvordan det går. Forøvrig et hyggelig møte med Pål Dahlstrøm før match 🙂

I Trondheim spiller Nidaros og Tønsberg dobbeltkamp. det har vært litt av hvert tidligere det og. Jeg tenker at det kanskje er en liten fordel Nidaros hvert fall på lørdag..men at Tønsberg får mer og mer is i beina nå og derfor vinner på søndag…med mindre laget ryker på en Donaldbrus for mye på lørdagskvelden dah…

 

Hockey er aller best “live”.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.