Hockey: Hvem er egentlig banens beste/dagens mann?

Er det han som scorer målene, han som redder alle skuddene, han som gjør drittjobbene?

(det samme gjelder selvsagt også for kvinner)

Det er ikke få ganger man har diskutert dette etter en kamp.

Juryen i hallen har sin mening, sekretariatet har sin, publikum har sin og media har sin. Sjelden er alle enige i avgjørelsen som blir tatt. Det skjer selvsagt innimellom, men da er det så åpenbart at det ikke kan unngås. Det er jo gjerne slik at vi alle ser hockey med litt forskjellig utgangspunkt. Vi som spiller/har spilt selv ser med våre øyne og gjerne da med litt vekt på jobben vi selv gjorde på banen, mens tilskuere gjerne har en favorittspiller osv..

Målvakta har lett for å velges når resulatet er noe-null. Men, har målvakta da vært god, eller har han bare stått der han skal og blitt truffet av 25-30 skudd i magen og thats it? Har han gjort kampviktige redninger eller er det backene/laget som har styrt avslutningsmulighetene til det andre laget godt?

Backene velges ikke spesielt ofte, og hvert fall ikke på bakgrunn av defensivt bidrag. Det hender at en back får et mål og et par pass og av den grunn velges, men sjelden ser man juryer etc som ser litt bak tallene og ser grovarbeideren sin betydning for laget. Backen som tekker skudd, som er i pasningslinjen så passet aldri blir slått, som dytter løpere unna så målvakta ser utgangen på skudd osv. I mine øyne mye av det viktige som bli gjort for at målvakten får sine gode tall.

Senteren sin jobb er blant annet å vinne dropper, men du ser ikke ofte bestemannsprisen gå til en senter med den begrunnelsen. Det må gjerne scores mål eller gis noen assister for at spesielt media skal gi 3, 2, 1 poeng. En senter som utfører sin jobb prikkfritt trenger ikke skinne i en kamp, han er tryggheten backene trenger for å stå opp på rød eller blå.. Det er en jobb som er meget viktig for et lag..og kan være matchavgjørende mht kontringer imot som ikke kommer.

Det blir gjerne slik at det er spilleren som scorer ett eller flere målpoeng på ene eller andre måten som blir kåret til dagens mann. Litt for ofte glemmes også her grovarbeideren, fore-checkeren, han som stuper inn i krigen i rundvant og graver. Det er ikke sjelden at en graver gjør en kjempejobb som resulterer i mål tre-fire trekk senere. Graveren havner aldri da i noe statistikk annet enn pluss i pluss/minus mens de tre, mål + ass + ass havner i aviser/på tv etc. Men, spillerne/treneren vet selvfølgelig hvem sin fortjeneste målet egentlig var.

Så… neste kamp du ser Get, kvinner eller 1-divisjon.. prøv å se forbi målscoreren og se prestasjoner.

Kanskje du blir overrasket over valget ditt da 🙂

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

Get og 1-divisjon uken 16-20 september 2019-2020

Det vinnes og det tapes.

Da har det blitt spilt noen kamper i Get og 1-divisjon, men godisen fortsetter bare å komme. Denne uken skal det spilles 5 kamper i Get, 1 tirsdag, 3 torsdag og 1 fredag, samt 2 kamper i 1-divisjon på onsdag.

I Get har Stavanger og Storhamar begynt bra, dog har Stavanger i sine 2 kamper til nå møtt 2 av de lagene som av mange forventes å være bunn4 på tabellen hele sesongen. Storhamar har møtt 1 av bunn4 og 1 av topp6 og har avgitt ett poeng. I forventet tabellbunn møttes Grüner og Narvik i Oslo og Grüner vant til slutt komfortabelt 5-1. Kan det være at Narvik var et hakk høyere opp mentalt enn de burde vært etter en grei hjemmedebut mot Storhamar? Det er lett å tenke seg at en tanke som “vi spilte jevmt med Storhamar i 2 perioder, dette blir lettere” kanskje satt litt i bakhodet på Narvikspillerne…?

I 1-divisjon leder Haugesund serien, en mulighet jeg skrev om da terminlisten kom, på grunn av dobbeltkampsystemet. De vinner 2-5 lørdag og 6-7 på sudden søndag. En seier som ikke kan kalles noe annet enn vanvittig. Vanvittig bra av Haugesund og tilsvarende vanvittig (må ta i litt) dårlig av Furuset. Furuset leder 6-3 etter scoring på 51:42. De leder fortsatt 6-3 da Ojanperä (HAU) får 2+10 for takling bakfra på 56:56. Åman putter SH1 på 58:13. Haugesund drar målvakt etter å ha blitt fulltallige. Furuset kommer mot tomt men Haugesund-back redder. På 59:31 setter Lund inn 6-5 (så veldig ut som aktiv skøyte på tv-bilde, men ble godkjent). Haugesund drar målvakt igjen, etalblerer, får dropp, og setter 6-6 på tiden 59:59 ved Hauge. Da måtte det jo gå som det gjorde i sudden.

Gjøvik og Nidaros delte broderlig i deres dobbeltoppgjør. Nidaros vant lørdag og Gjøvik søndag.

 

Denne uken møtes Get-ligaens 2 favoritter i Stavanger. Jeg tror Stavanger vinner hjemme mot Storhamar på tross av at Storhamar muligens rangeres litt foran sånn totalt sett i mine øyne. Frisk med god start mot Vålerenga bør også klare 3 nye poeng borte mot MS, mens Sparta, om jeg husker rett, har hatt endel bra kamper hjemme mot Vålerenga. Spennende kamp i Nordkraft Arena da Stjernen kommer på besøk. Det blir snart poeng på Narvik, det kan fort skje denne torsdagen. Lillehammer får besøk av Grüner… det blir interessant å se Grüners første møte med en av Topp6 denne sesongen. Comet “dreit på draget i Oslo” etter egne supporteres utsagn og ønsker nok rette opp inntrykket hjemme på onsdag, mens Ringerike skal til Lørenskog og kjempe om årets første borte-3-poenger.

Mer enn nok å kose seg med denne uken.

 

Her er denne ukens kamper…og tippekupong

Tirsdag 19.00 Stavanger – Storhamar……………. H

Onsdag 19.00 Lørenskog – Ringerike……………..B

Onsdag 19.00 Comet – Hasle-Løren……………….H

Torsdag 18.30 Manglerud Star – Frisk Asker…….B

Torsdag 18.30 Narvik – Stjernen……………………..H

Torsdag 19.00 Sparta – Vålerenga………………….H

Fredag 19.00 Lillehammer – Grüner………………..H

 

Legger meg som vanlig ikke flat når jeg bommer på tipping.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

Det er godt man ikke lever av dette

Tippingen satt ikke helt som den skulle

Den første skikkelige hockeyhelgen 2019-2020 er mer eller mindre unnagjort i skrivende stund. 2 kamper gjenstår i 1-divisjon, men ellers er de første poengene delt ut etter 3×20 pluss litt til. Det kom vel sånn sett ingen “bomber” denne serierunden. De siste årenes kamper mellom Hasle-Løren og Comet har gitt mye forskjellige resultater.. og på tross av favorittstempel Comet i går ble det altså Hasle-Løren som vant. Haugesund vinner første obligatoriske match i 1 divisjon borte mot Furuset mens Gjøvik, også med favorittstempel, ryker borte for Nidaros. I Get bommer jeg på Grüner – Narvik.

 

Her er helgens kamper…kupong og resultat..

Lørdag 15.30 Manglerud Star – Stavanger…… B

Her tippet jeg B og det ble B. Stavanger malte og malte og Manglerud klarte ikke stå imot. Hørte kommentator si at det så ut som Manglerud kjente det skikkelig i beina 10 min inn i perioden. Stavanger virker meget sterke i år. Resultat 1-8 (0-2,1-3,0-3) skudd 14-36

 

Lørdag 16.00 Stjernen – Sparta……………………B

Her tippet jeg også B og de ble B. “Mareritt-start” på kampen gjør at Stjernen må jage og jage og aldri kommer helt inn igjen i denne matchen. (Det må nevnes at Stjernen vinner skuddstatistikken i 3.periode med 21-5). Stjernen kommer seg opp til 2-3 ut i andre og 4-5 midt i tredje men kampen ender 4-6 (1-3,2-2,1-1) skudd 40-27

 

Lørdag 16.00 Storhamar – Lillehammer…………H

Her ble det også som tippet, skjønt det gikk til sudden for å avgjøre matchen. Dagens høydepunkt for en Hønefossing må være målet der Friestad blir spilt opp på midten og bare en-toucher pass inn i midten til Vigier som da plutselig er på blank. Det ender 3-2 (0-0,1-1,1-1,1-0) skudd 42-21

 

Lørdag 18.00 Frisk Asker – Vålerenga…………..H

Nok en kamp som gikk som tippet på forhånd. Frisk Asker er godt i gang med sin sesong pga CHL mens Vålerenga startet nå, med et svekket lag sammenlignet med i fjor. Skuddstatistikken viser at Vålerenga hadde drøssevis med sjanser/tellende skudd…men vises selvsagt ikke om det var skikkelige muligheter eller mye pakking av navlelo på målvakta. Det ender 3-0 (1-0,1-0,1-0) skudd 23-39

 

Lørdag 18.00 Grüner – Narvik………………………B

Dagens første bom. Narvik leder etter første men de to siste var ikke mye å skrive hjem om mht målproduksjon. Var gutta litt “oppe” etter kampen mot Storhamar? Grüner spiller som Grüner kan og krydret med litt ekstra som de er nå kan de fort vekk plukke noe poeng de. Kampen ender 5-1 (0-1,3-0,2-0) skudd 42-24.

 

Lørdag 16.00 Hasle-Løren – Comet………………B

Ny bom på tipping. Comet har et lite H/L kompleks særlig i Oslo og det innfridde i går igjen. Kampen går til sudden og H/L tar 2 poeng. Sluttresultat 4-3 (1-0,2-2,0-1,1-0) skudd 22-37

 

Lørdag 16.00 Ringerike – Lørenskog…………….H

Tippet hjemmeseier og det ble det. Ringerike best totalt sett og fortjent seier. Litt ruskete foran angrepsmålet men gode defensivt. Spillerne ofrer seg og kjemper for laget. Lørenskog kommer til å ta masse poeng i 1 divisjon, spesielt når de begynner få uttelling i PP. Positivt overrasket over laget. Kampen ender 4-2 (2-0,1-1,1-1) skudd 26-39

 

Lørdag 16.00 Furuset – Haugesund………………H

Ny bom, helbom.. Haugesund vinner sin første 1-divisjonskamp med greie sifre. Jeg har ikke sett neo av denne i det hele tatt, men når jeg ser på protokollen så ser jeg mye flere tellende skudd på Furuset enn Haugesund uten at det da gjenspeiles i målprotokollen. Kampen ender 2-5 (0-2,2-1,0-2) skudd 43-29

 

Lørdag 17.45 Nidaros – Gjøvik……………………..B

Ny tippebom, men her var det nå hvert fall målmessig jevnere. Kampen avgjøres på et PP 2 min før slutt. Ikke sett noe av denne kampen heller så skal ikke mene så mye om den. Kampen ender 3-2 (0-0,2-2,1-0) skudd 43-31

 

Søndag 12.00 Furuset – Haugesund……………..H

Søndag 13.15 Nidaros – Gjøvik…………………….B

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #idrett #sport

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

Get og 1-divisjon helgen 14/15 september 2019

Dette blir rene tippekupong-tilstander

Det er litt julaften både for herrer og damer dette

Det skal altså spilles 11 kamper i Get og 1-divisjon denne helgen. Det er 9 kamper lørdag og 2 kamper søndag. Man kan jo ikke si annet enn at dette er mer eller mindre som julaften for hockeyinteresserte. Det eneste “negative” er vel sånn sett at de som pleide se 1-divisjon lørdag og Get søndag nå får det travelt om man vil se mer enn 1 kamp pr helg. Denne helgen kan du feks se Manglerud Star – Stavanger 15.30 og så rushe ned til Grünerhallen og se Grüner – Narvik klokka 18.00 på lørdag.. Søndag kan du, om du får gnukka sukatene ut av gluggene tidlig nok se Furuset – Haugesund klokka 12.00.

 

Her er denne helgens kamper…og tippekupong

Lørdag 15.30 Manglerud Star – Stavanger…… B

Lørdag 16.00 Stjernen – Sparta……………………B

Lørdag 16.00 Storhamar – Lillehammer…………H

Lørdag 18.00 Frisk Asker – Vålerenga…………..H

Lørdag 18.00 Grüner – Narvik………………………B

Lørdag 16.00 Hasle-Løren – Comet………………B

Lørdag 16.00 Ringerike – Lørenskog…………….H

Lørdag 16.00 Furuset – Haugesund………………H

Lørdag 17.45 Nidaros – Gjøvik……………………..B

Søndag 12.00 Furuset – Haugesund……………..H

Søndag 13.15 Nidaros – Gjøvik…………………….B

 

Her er det godbiter for noen og enhver. Hvordan ser din kupong ut?

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #idrett #sport

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

1 divisjon 2019-2020: 4 kamper lørdag 14 september

Åpningsrunden nærmer seg raskt!

Endelig er tiden kommet. 1-divisjon smeller i gang for fullt. Det skal spilles 6 kamper i 1 divisjon denne helgen. 4 kamper lørdag og 2 kamper søndag. Dette er starten på en sesong der antall importer man kan benytte pr kamp er redusert samt at i enden av sesongen skal antall lag som fortsetter i divisjonen neste sesong bare være 8. Det er derfor ingen klisje å si at hver eneste kamp er viktig for lagene, kanskje spesielt for de som er tippet mot nedre del av tabellen.

 

Rundens kamper:

Ringerike – Lørenskog, Hasle-Løren – Comet, Furuset – Haugesund og Nidaros – Gjøvik.

 

Ringerike – Lørenskog

Ringerike startet oppkjøringen med en positiv kamp borte mot Stjernen på tross av et 5-3 tap. De fortsetter borte mot Lørenskog og vinner 3-4 på sudden. Deretter er det natta hjemme mot Grüner og et 1-7 tap, før Comet går seirende 3-4 ut av et oppgjør som best kan kalles kokkosmatch på grunn av alle utvisningene. Den siste treningsmachen ender med et 3-1 tap borte mot svenske Forshaga.

Lørenskog slår Grüner 4-3 hjemme før de taper 4-3 borte mot samme motstander. Deretter taper Lørenskog 3-4 hjemme mot Ringerike, før de tok en tur til Gjøvik og tapte 2-1. I påfølgende kamp vinner de 5-1 mot Hasle-Løren, før de også får revansje mot Gjøvik og vinner 6-4 hjemme.

Jeg velger å tenke på denne kampen som relativt åpen, men med liten fordel Ringerike pga hjemmebane og mer erfaring på nivået. Åpen kaller jeg den fordi Ringerike har ikke hatt flyten i de siste treningskampene mens Lørenskog har spilt på seg selvtillit. Jeg tror Lørenskog kommer til å bite skikkelig fra seg også i 1-divisjon selv om de er nyopprykket. Ringerike kan ikke slippe seg noe som helst ned før Lørenskog vil være fullt kapable til å dra med seg 3 poeng over høgda. Er Ringerike som de skal være vil årets første 3-poenger bli innkassert.

Jeg setter penga på 3 poeng Ringerike.

 

Hasle-Løren – Comet

H/L fikk jo et lite skjær i sjøen mht oppkjøring på is men har da fått gjennomført litt av hvert. De vant 4.-5 borte mot Vålerenga U20/21? før de røyk på et 6-0 bortetap mot nettopp Comet. Deretter kom et 5-1 tap borte mot Lørenskog, før nok en kamp mot Comet og nok et tap, denne gang 7-1.

Comet startet med å slå Grüner 5-4 hjemme før de taper klokkerent 5-0 mot samme lag i Grünerhallen. Comet fortsetter så med en like klokkeren 6-0 hjemmeseier mot H/L før de går seirende ut av 3-4 kokkosmatchen mot Ringerike. Den siste treningsmatchen endte med en overbevisende 7-1 hjemmeseier mot H/L.

Det er vanskelig å tipe noe annet enn Comet-seier i dette oppgjøret på tross av at Comet har hatt trøbbel i Lørenhallen tidligere. Comet er sterke denne sesongen og ble ytterligere forsterket da Joacim Sundelius alikevel ikke skal spille for Vålerenga i Get men heller for Comet, slik opprinnelig plan var.

Jeg setter penga på 3 poeng Comet.

 

Furuset – Haugesund

Furuset har spilt borte mot Gjøvik og tapt 6-1, hjemme mot Tønsberg og vunnet 7-3, hjemme mot Gjøvik og vunnet 4-1 samt borte mot Tønsberg og tapt 4-3.

Haugesund har jeg ikke sett andre treningskamper på enn 2 stk borte mot Oilers U21. Der ble det 2 stk relativt stygge tap. Hvorvidt dette skyldes at Oilers U21 er skikkelig gode enn at Haugesund ikke er der de skal være enda er ikke godt å si. Jeg så en periode hver av dagene og ble vel ikke veldig imponert dessverre. Gode tendenser i PP-spill men bortsett fra det litt tempoproblemer foreløpig.

Basert på treningskampene velger jeg å tenke fordel Furuset denne åpningshelgen. Lørdag 16.00 og Søndag 12.00. Jeg tipper seier lørdag til Furuset og så flest poeng til de som holder seg mest mulig unna Donald-brusen utover Oslonatta.

Jeg setter penga på lørdag 3 poeng Furuset, søndag = sudden og bingo hvem som tar 2 poeng

 

Nidaros – Gjøvik

Nidaros har meg bekjent spilt 2 treningskamper. De har vunnet 5-4 mot Ånge i Brunflo (Sverige) samt tapt 5-4 mot Brunflo i Brunflo.

Gjøvik har vunnet 3-0 mot Storhamar U20/21?, de har vunnet 6-1 hjemme mot Furuset, de har vunnet 2-1 hjemme mot Furuset, de har tapt 6-4 borte mot Lørenskog samt tapt 4-1 borte mot Furuset.

Dette er jo da også et dobbeltoppgjør der det lett kan ende i en seier til hvert av lagene. Alikevel velger jeg å tenke fordel Gjøvik og muligheten for 6 innkasserte poeng og tabelltopp når søndags-øllen nytes i godstolen. Gjøvik har jobbet hardt i to-tre sesonger nå under Bärnhielms ledelse og jeg tror at denne sesongen kommer Gjøvik til å høste godene av all jobben som er gjort på barmark og på is.

Jeg setter pengene på 6 poeng Gjøvik.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #idrett #sport

 

Det er kick-off for ishockeysesongen 2019-2020 i dag

Møt opp i Schjongshallen og ønsk bredde- og elitelag lykke til

Kjenner du noen som spiller?

Skulle du ønske du kjente noen som spiller?

Har du lyst å spille selv?

Har du et eller flere barn som har lyst å begynne spille?

Er du mor, far, søster, bror, morfar, mormor, farmor, farfar, bestemor, bestefar, kjæreste, forlovet, gift, elsker, elskerinne, tante, onkel, tremenning, firmenning, nevø, niese, sponsor i større eller mindre grad, litt skummel, punch, puddelrocker, idrettsglad, nyskjerrig på hva som er inne i den hallen i enden av gata, glad i vaffel, kaffe, pølse.. eller generelt bare interessert i hockey?;

 

Da er Schjongshallen stedet for deg i dag fra 17.30 til ca 20.00. 

Alle barn som spiller ishockey skal ut på isen

Alle som har tatt på seg verv for å la barna ha denne gleden skal ut på isen

Elitelagets spillere skal presenteres

Det samme skal alle som gjør hverdagen deres mulig

 

Tenk så morsomt for spesielt barna om det er rimelig mett av folk på tribunen 😀

 

 

 

Get 2019-2020; 2 kamper torsdag 12.09.19

Endelig braker det løs

Torsdag er det høst-slipp av 4 hockeylag det har sitret i Get-beina på helt siden siste skavank etter forrige sesong slapp taket. Glemt er alle vondter. Glemt er kokkos-olje og flassing i sommerNorge. Nå begynner alvoret. Nå skal pucken droppes i Get sesongen 2019-2020.

En podcast jeg hørte tippet følgende: Storhamar, Frisk Asker, Stavanger, Vålerenga, Lillehammer, Sparta, Stjernen, Manglerud Star, Narvik og Grüner. Det er vanskelig å krangle mye med Erevik og gutta om denne rekkefølgen, skjønt jeg velger nok å bytte Frisk og Stavanger. I bunnen tror jeg det kommer overraskelsesresultater, som i fjor, men tabellen ender nok gjerne slik. Ikke misforstå: Narvik/Gtüner med bedre resultat enn tippet ville være helt konge for oss som kommer fra de mindre klubbene. Det ville vise vei og understreke at det er mulig å bli topp 8 selv om man ikke har de lange tradisjonene.

 

Torsdagens kamper:

Narvik – Storhamar 19.00

Jeg tror dette blir kvelden der Storhamar er partypoopers for hjemmepublikum. Joda, Narvik får nok sine sjanser og mål, men jeg tror Storhamar har gjort hjemmeleksa si denne sesongen og tar underdogsene på alvor. Ringerike kom gjennom 8 matcher i fjor før lagene fikk opp øya, det skjer nok ikke i år.

På tross av et entusiastisk hjemmepublikum tror jeg ikke Narvik har mulighet for poeng i denne matchen. Det er mulig det blir flere hjemmepoeng etter hvert som lagene begynner “dra på tur for å hente poeng” litt ut i serien, men jeg tror ikke det skjer denne kampen.

Jeg tror Narvik + hjemmepublikum får en innførsel i Get-liga-tempo og effektivitet i denne kampen. Mitt tips; Ikke gi bort pucken på egen halvdel. Unødige utvisninger = “katastrofe” om PP sitter hos Storhamar.

Jeg setter pengene på en relativt klar borteseier

 

Stavanger – Stjernen 18.00

Lag nr 2 av de jeg har tippet i toppen, Stavanger,  tar imot Stjernen til sesongens første Get-kamp. Pucken droppes 18.00 og endelig skal man få se 1) Hvor gode er Stavanger egentlig pr nå, og 2) Er importene til Stjernen det Stjernen trenger for å slippe å kjempe nede i bunnen av tabellen?

I ovennenevnte podcast nevnte de Stjernens handling av spillere etter at AS’et var på plass. Dette har selvsagt mange fått med seg, men man kan ikke tro annet enn at det er full kontroll på pengene. Stjernen sier vel selv at de skal bygge lag og kultur opp igjen med tanke på at det skal komme en ny storstue i Fredrikstad også etter hvert.

Jeg tror Stjernen kommer til å ta masse poeng i år, kanskje flere enn tabelltipset tilsier, men jeg tror ikke de tar Stavanger i åpningsmatchen i årets sesong.

Velger derfor å sette penga på 3 poeng Stavanger.

 

Ps! legger meg som vanlig ikke flat om jeg bommer….det ser bare dumt ut med kulemage og hockeyræv..

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #idrett #sport

Hva slags sjanse har egentlig Narvik og Grüner

Er det mulig å bli bedre enn 9 og 10, eller er forskjellen for stor?

“flashback til 80-tallet”.. siden jeg ikke har rett på bruk av Get-logo 🙂

Er det mulig at vi i mars ser noen andre lag enn Narvik og Grüner i kvallik?

Det er veldig lett å tippe nettopp de to lagene i kvallik, og det er vel ikke mange som gjør noe annet heller. Men hva er det lagene står overfor nå i en smått historisk sesong? Kan de ha håp om noe annet enn 9 og 10?

Vel, Narvik og Grüner spiller cupfinale hver kamp, mens de andre lagene har en kamp mot hodene sine. På samme måte som storlagene ikke trodde spesielt mye på å tape poeng til Ringerike i fjorårets sesong, vil antakeligvis det samme være tilfelle denne sesongen. Nå har de selvsagt lært at skjerper de seg ikke kan det være mulig å tape poeng mot nykomlingene, mens så spørs det da.. Klarer profilene ta Narvik og Grüner alvorlig?

Jeg tror flere lag får det tøffere borte mot Narvik enn borte mot Grüner. Men, samtidig er det kanskje lettere å få spillere til å skjerpe seg borte mot Narvik fordi man har “reist jævli langt for å spelle kamp”… Narvik har i tillegg gjennom flere sesonger hatt full hall særlig på lørdagsmatchene, noe som betyr 1000 stk tilskuere med stemmebåndene i orden og mange med magen full av Mack. Om det var noen som synes det var mye lyd på 1-div matchene så kan jeg garantere at ørepluggene bør kles med teddyfor samt blåses tomme for ørevoks før denne sesongen tar til.. Hører rykter om at trommeskinnet er så stramt nå at hollywood-skuespillere har begynt bestille time for face-lift hos tromme-makeren.

Så spørs det da hvor slagkraftig Narvik blir. Narvik har alltid vært gode på kontraspillet, men også vært sårbare mht feil imot. Det blir man straffet for i Get i mye større grad enn i 1 divisjon. 4-dommersystemet gjør deg også sårbare for etterslengere og minutter pga tøys.

Tar man Storhamar som kommer på besøk til Narvik på torsdag så skal du ikke gi Patrick Thoresen pucken i slottet spesielt mange ganger i løpet av en match før det er både en og fem baklengs. Utvisninger er skjebnesvangert mot disse lagene. Blir det for mange taper du kampen, garantert.

Jeg håper Narvik by stiller med Nordkraft Arena fylt til bristepunktet (kommer det ståplasser på kortsidene?) denne torsdagen. Den aller første Get-kampen i Nord-Norge fortjener hurra-hurra og stinn brakke. Regner med det skal noen Storhamarfolk oppover også.. da blir det dø røttø døttø for alle penga…

Det blir gøy å følge Grüner og Narvik i Get-ligaen for å se hvordan de takler toppen i forhold til hvordan Ringerike gjorde det forrige sesong, Poengmessig skal disse to lagene kjempe om 15 innbyrdes poeng, så allerede der fordel disse lagene kontra Ringerikes totale fangst i fjor. Så får vi se hvordan det ender.

Jeg ønsker begge lag lykke til i Get.

 

Narvik: Nyt torsdagen !

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Fy faen Oslo… Gratulerer….

Nå får dere byen enda mer for dere selv.

I skrivende stund er det mer eller mindre ferdig opptelt i Oslo. 67,5% deltakelse i valget har gitt H 25,4%, AP 20,1%, MDG 15,2%, SV 9,1%, R 7,2%, FNB 5,9%, V 5,8%, FRP 5,3%, SP 2,2% og KRF 1,7%.

Dette betyr kort og godt at rød-grønn side kommer til å fortsette i sjefsstolen i Oslo, dog med en kjempetvist i maktfordelingen i byrådet. MDG har nå blitt så store at de rett og slett kan rævkjøre AP i sak etter sak i de 4 årene som kommer med litt støtte fra wannabe-partiet SV eller revolusjonshungrige Rødt.

“Jeg elsker bompenger” stod Lan Marie og utbasunerte på valgvaken i går. Vel; Om det var jalla å se Siv Jensens “morna Jens” i sin tid så var det faktisk vondt å se dette i går. Jeg la forøvrig merke til befolkningen på MDG’s vake i går… masse unge mennesker som helt sikkert ikke har familier og barn, jobber og tidsklemme å forholde seg til. Der var det nok atskillig høyere faktor av kaffe latte smatte datte drikkere med fippskjegg og cardigans..

 

Er det virkelig dette Oslo vil?

Vil virkelig Oslo’s innbyggere dette. Blø penger for å være med på å kutte i utslipp? Kutt som ikke gjør større virkning på verdens utslipp enn en dråpe vann tilført Stillehavet ville gjort.

 

Nåvel…

 

Jeg tar det for gitt at vi hører lite til klaging fra Oslo-kanten de neste 4 årene.. Dere har valgt dette selv. Alle dere som stemte AP, SV, MDG og Rødt…samt alle dere som ble hjemme…

Dere kan ikke klage når MDG skrur til skruen i byrådet og vil stoppe det ene etter det andre prosjektet på bakgrunn av sin størrelse.

Dere kan ikke klage når parkeringsplass etter parkeringsplass forsvinner eller får regler som gjør det tilnærmet umulig å eie egen bil innenfor Ring3.

Dere kan ikke klage når MDG skrur opp bomavgifter hinsides all fornuft.

Dere kan ikke klage når MDG stenger gate for gate for å sette ut lekeplasser

Dere kan ikke klage når MDG gjør turistnæringen vanskeligere

Dere kan ikke klage på forhøyede priser håndverkere på grunn av adkomst/parkeringsproblematikk

Dere kan ikke klage når MDG får enda mer makt..

Dere har valgt dette selv..

 

Ps… Dere trenger vel bil for å komme på hytta i helgene.. Hvor skal den stå i uka?

 

Ringerike – Lørenskog, Lørdag 14/09 klokka 16.00

Her kommer litt om kamper samt litt hockey-intro.

 

Nå starter veien tilbake mot Get-kvalifisering i mars.

Årets hjemmekamper: 14/09 16.00 Lørenskog, 21/09 16.00 Furuset, 25/09 18.30 Gjøvik, 02/10 18.30 Tønsberg, 09/10 18.30 Comet, 12/10 16.00 Nidaros, 13/10 15.00 Nidaros, 30/10 19.00 Hasle-Løren, 09/11 17.00 Haugesund, 10/11 14.00 Haugesund, 16/11 16.00 Comet, 23/11 16.00 Hasle-Løren, 27/11 18.30 Furuset, 04/12 18.30 Lørenskog, 21/12 16.00 Gjøvik, 04/01 15.00 Tønsberg, 05/02 19.00 Hasle-Løren, 26/02 18.30 Comet, 29/02 16.00 Furuset, 07/03 16.00 Gjøvik

Terminlisten for Ringerikes kamper er selvsagt lett å finne HER  <–klikk

Ringerike har jo selv uttalt en målsettng om å rykke opp i Get igjen. Sesongen i fjor ga mersmak selv om det ble en tøff sesong. Det jobbes ustanselig med rekruttering samt med hallen. (det er nå også på plass heis for å komme seg opp i andre etasje). Det jobbes også med anlegget som skal gjøre det mulig å varme opp hallen til en mer inne-vennlig temperatur som i en del andre haller.

Årets første hjemmekamp er da som overskriften sier Ringerike – Lørenskog. Et oppgjør mellom 2 lag som ikke befant seg i 1-divisjon i fjor. Nedrykkede Ringerike mot opprykkede Lørenskog. Det bør bli en Ringerike-seier, rett og slett.

Gutta og laget fortjener masse folk på tribunen på kampene sine. Så alle trofaste tilskuere: ta med en venn eller sju. Det spiller ingen rolle om du ikke har sett en hockeykamp før, dette er topp underholdning. Jeg sier det igjen: Det er lettere å se pucken når du er i hallen enn om du sitter og myser på tv-ruta.

 

Hockey er best “live”.

Husk å være ut i god tid og vær med på å ta imot spillerne idet de går på is til kampstart.

Husk også å kle deg skikkelig. Schjongshallen er ikke en t-skjorte-hall foreløpig.

 

Her kommer så en liten guide til deg som er ny tilskuer.

(og en liten oppfriskning for noen og enhver)

 

 

 

LAGET:

Stort sett stiller et lag på kamp med 2 målvakter og ca 18 utespillere. På isen til enhver tid er det 1 målvakt og 5 utespillere hvis det da ikke er noen utvist selvsagt. (Man kan og ta ut målvakt og spille med en ekstra utespiller hvis man ønsker det). Utespillerne deles opp i backer og angripere. 2 backer og 3 angripere danner en femmer. De 3 angriperne kalles en rekke. Så laget består da som oftest av 2 målvakter, 3 backpar og 4 rekker. Dette gjelder da selvsagt mest på de lagene som befinner seg i de øvre divisjonene der spillere ikke sliter så mye med barnevakt-trøbbel, jobb-trøbbel, ikke råd til ny kølle-trøbbel etc etc. Virkeligheten da er lett 3 backer og 2 rekker…

 

BANEN:

Banen deles i tre nesten like deler av 2 blålinjer. Offensiv sone, midtsone og defensiv sone. En rød linje deler banen i 2 like deler. Blålinjene har sin hovedmisjon i forbindelse med offside mens rødlinjen har sin misjon i forbindelse med icing og mål-dropp. I tillegg er det endel sirkler ute på banen. Dette er droppepunkter og ikke curling-sirkler. Droppepunktene brukes hver gang det er stopp i spillet.

 

OFFSIDE:

For å kunne gå inn i angrepssonen så må pucken være den første av de 5 på angripende lag som krysser den blå linjen. Du kan altså ikke krysse den blå linjen før pucken, da dømmes offside og pucken droppes rett utenfor blå linje. Hvis du i tillegg står inne i offensiv sone og får pucken spilt til deg så vil det idømmes vilje-offside og puck trekkes helt ned i defensiv sone for dropp. Det går altså ikke an å luse nede ved målvakt og rope hit-a, hit-a.

Du vil noen ganger se at linjedommerne står med handa i været. Dette er ikke for å lufte armhulen sin eller vise mamma hjemme hvor høye de har blitt, neida, de viser noe som heter “avventende offside”. Da har det oppstått en offsidesituasjon, men andre laget har pucken og man ser ikke noen grunn til avbrekk i spillet såfremt ikke laget som laget offsiden ikke har hjerneceller nok til å følge med på dommerens tegn og gå ut av den offensive sonen, og dermed oppheve offsidesituasjonen. Det er også noe som heter “offside i målgården” (ikke Oscar i målgården som mange tror) som er så enkelt som at du som angriper ikke kan stå inne i den blå halvsirkelen foran mål og vente på puck.

 

ICING:

Hvis jeg står på min banehalvdel, altså på min side av den røde linjen, og spiller puck over den tynne røde linjen som går tvers igjennom målgården i sonen til motstandren så idømmes icing, en straff for defensivt spill som medfører dropp helt nede i egen defensiv sone. Nå er det sånn at fra U16 og oppover dømmes det med hybrid-icing som rett og slett betyr at det ikke skal blåses med en gang men heller se hvem av angriper/forsvarer som først krysser en tenkt linje på tvers av banen gjennom droppepunktene inne i sonen. Er angriper først så blåses det ikke, er forsvarer først så blåses det. Icingregelen har selvfølgelig ikkenoe med icing i tenna å gjøre.

 

DOMMERTRIO:
Trioen består av hoveddommer og assistentdommere. Hoveddommer dømmer kun mål og utvisninger mens assistentdommere (eller linjedommere da) de sørger for å dømme icinger og offsider osv. Det nytter altså ikke å sutre på hoveddommer pga icinger. Nå synes jeg uansett jeg da at spillere får konse om eget lag og motstandere og ikke bruke energi på dommertrioen. Hadde jeg vært manager på topplag hadde jeg innført bot, løkspising, knoke samt nakendusjing med Ottargruppa hver gang man pådro seg straff for sutring på dommer.
I noen kamper er det (og hvert fall i Get) 4 dommere. 2 hoveddommere og 2 linjedommere. Dette betyr enda større mulighet for å bli utvist om du ikke har kontroll på ettersleng-genet.

UTVISNINGER:

Du kan bli utvist for alt mulig rart. Enkelt sagt så skal hockeykølla brukes til å daske til pucken med, all annen bruk fører lett til 2 eller flere minutter utvisning og da en fordel det andre laget. De mest vanlige 2-minutterne er:

Tripping = Rett og slett å slå på skøytene så motspiller faller/hekte kølla inn mellom beina på motspiller så han faller.

Slashing = Å slå med kølla på motspiller som da ikke nødvendigvis trenger falle..

Hooking = Å hekte spiller..dvs bruke kølla til å “bremse farten” på motspiller…

Holding = Du bruker en eller begge hender til å holde motstander..dvs gripe tak med handa..

Interference = Takling av spiller som ikke har puck.. dvs en som ikke er involvert i spillet.

Roughing = Røffing, slåssing, knuffing, småslåssing.. uten at hansker “kastes”..

 

I tillegg til reglene så har vi:

KAFFE: Svart gugge som skal nytes før kamp og i hver pause.

VAFFEL: Snodig utseende “bakst” som smaker fortreffelig på hockeykamp.

PØLSE: Lang tynn kjøtt-ting som severes i lompe eller brød eller begge deler eller tilogmed i vaffel (gærninger)… Duger godt som lørdags/søndags-vente-middag.

NEGLESPRETT: Nesten utdødd men kan fortsatt oppleves i diverse ishaller samt utendørs ved is-skraping.

HÅR-RØSK : Skjer ofte ved forspilte sjanser. Røsk helst i eget hår. Er du skalla, spør sidemann

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey