MS etc.. Det tar litt for lang tid.. men gjøres etter boka

Det er ikke annet å gjøre enn å vente for alle lag involvert i “Manglerud-saken”..

Manglerud Star selv venter på ankebehandling selvsagt

Comet som vil være laget som får tilbud om spill i elite venter på avgjørelse

Ski Elite som vil få tilbud om spill i 1-divisjon basert på samme avgjørelse venter også på ankeutvalget.

Manglerud Star sier selv i et intervju at de nå ser mye lysere på ting enn de gjorde da lisenssøknaden ble levert og avslått.

Jeg personlig skjønner ikke helt hvordan man skal kunne redde en lisens ved å evt se lysere på saken når man akkurat er ferdig med en økonomisk katastrofesesong. Manglerud Star burde vel vise papirer nå som sier at de har garanterte penger i størrelsesordenen “hente opp gjeld + ha penger til å spille en sesong i elite”. Det er noen millioner som skal på bordet.

Lillehammer gjorde som kjent om leverandørgjeld til et ansvarlig lån, og er dermed off the hook hos Forbundet, siden Forbundet regner ansvarlig lån som EK.

For meg virket dette grepet litt som å gå til bilforhandler, bli nektet bil-lån fordi man har et annet lite bil-lån. Men etter å ha betalt ut det bil-lånet med kredittkortet så er alt i orden. Gjeldsbyrden er den samme, men det heter bare noe annet. Men, Lillehammer har gjort det etter boka til Forbundet så da får vi slå oss til ro med det.

 

Jeg var veldig opptatt av at reglene skulle følges da Narvik-saken pågikk. Forbundet har sine klare steg som må tas hver gang en kontroversiell beslutning vedtas.  Men som i Narvik-saken så tipper og tror jeg at Forbundet her på ingen måte har tatt en beslutning som ikke holder vann. Det å nekte et lag lisens og så sende de ned i 2-divisjon skjer ikke bare fordi regninga hos utstyrsleverandør er 14 dager over tiden. Det er helt sikkert masse greier her vi ikke vet om, men de negative tallene kom jo ut… og så skal man ha penger til en ny sesong i tillegg.

Skulle anken til Manglerud Star tas til følge så er det flott for Manglerud Star.. men ikke fullt så flott for renomme til norsk ishockey. Mye støy for evt ikkeno.

 

Lagene bygger, og snart er det sommerferie

Noen lag har endel spillere på plass og offentliggjort, mens andre ser ut til å henge litt på gjerdet foreløpig. Jeg tror det kan være lurt for flere å signere etter hvert som man se økonomien klare signeringene.

Kommende sesong vil man altså ikke kunne leve på kreditor fra start sesong til sluttspill og betale ut morroa da. Del-regnskapet med frist 31 oktober gir automatisk trekk av poeng i inneværende sesong.. faktisk helt opp til -12 poeng hvis man har negativ egenkapitalandel. Kjipe greier å få -12 i julegave fordi ledere av klubber nok engang rører og surrer med økonomi.

Skulle man så ved 31.12 regnskapet fortsatt være på den negative siden… ja da er det automatisk -12 ved oppstart neste sesong. Ikke noe skjønn eller hvisomatte-dersomatte.. automatisk.

Dette er jo litt nytt for klubber og sponsorer. Pengene må inn kontinuerlig slik at lagene ikke straffes med poengtrekk. Baklomme-regnskap er på vei ut for godt.

 

Jeg håper og oppfordrer Forbund og Ankeutvalg å jobbe så fort de bare kan her. Den sitasjonen da Lørenskog ble flyttet ned i 2-div så sent at Narvik ikke fant det forsvarlig å prøve kaste seg rundt og delta i Get når de fikk spørsmål om det kan vi ikke havne opp i en gang til.

Skulle dette ta så lang tid at Comet sier “fuck-it”… og evt Grüner det samme.. så bli det 9 lag en gang til. (slik jeg forstår reglene er det kun Comet og Grüner som kan få tilbud om plass).

 

The Gallagher Invitational; Kun 1 uke unna

Sted : Tyrifjord Golfklubb

Tid : Lørdag 3 juni klokka 14.00 (shotgun)

Konkurranseform: Slag, Stableford, closest x2, longest x2, closest på 2 slag hull 18.

 

Det begynner nok en gang å nærme seg The Gallagher Inviational. Dette er en turnering jeg får lov til å arrangere på Tyrifjord i samarbeid med klubben. Det er jeg veldig takknemlig for. I tillegg har Kraft Pizza hengt seg på og stiller med pizza-laging etter innkomst. Det setter jeg også veldig pris på.

48 plasser er besatt av venner og venners venner. Turneringen starter i 12-13 tiden i kafeen for en duggfrisk eller to før runden.

Jeg håper alle deltakere setter av litt tid før og etter runden for litt sosialt.

Det blir kamp om å bruke færrest slag, om å sanke mest poeng, samt lande nærmest og slå lengst. Alt gjøres med et glimt i øyet og ønske om å ha det morsomt sammen på golfbanen.

Alle betaler inn 150,- i en pott som deles ut igjen i premiepenger på de forskjellige konkurranser. En spesiell konkurranse er closest to pin på 2 slag på hull 18 (par 4 hull). Premien i denne delkonkurransen er lost-ball-potten. En pott som bygges opp av spillerne med 10,- pr mistet ball på runden (max 10 pr spiller). Jeg tror vinneren her dro iland over 2500,- i fjor.

Vinnere må være på plass på premieutdeling. (premie går ellers videre)

Runden spilles fra hvit.

 

De oppsatte grupper, som blir slik om ingen melder forfall:

Gruppe 1

HC Jørgensen, Per Ø Johansen, Jonny Sandnes, Christer Jordbru

Gruppe 2

Lars Olsson, Rodney Winkler, Per Ljåstad, Knut-Arve Skålvik

Gruppe 3

John-Magne Pedersen, Håkon Engh, Dustin Parks, Jørgen Friestad

Gruppe 4

Stian Tinholt, Marius Odne, Per Stian Bakken, Egil Sveen

Gruppe 5

Nikolai Dalen, Tommy Søstumoen, Marius Ulseth, Vegard Spets

Gruppe 6

Andreas Helgesen, Tom Mosengen, Gjermund Rogneby, Jim Gallagher

Gruppe 7

Andreas Adolfsen, Ulrich Falkeid, Per Amund Andersen, Morten Nordvik

Gruppe 8

Mads Johansen, Dagfinn W Schjong, Dennis Ryttar, Martin Aspunvik

Gruppe 9

Glenn Ove Jørgensen, Owe Luthcke, Thomas Habberstad, Christian Persson

Gruppe 10

Freddy Arvesen, Jon Ola Skrutvold, Morten Dalen, Bjørn Askimdal

Gruppe 11

Tobias Falkeid, Tore Brattås, Allan Simonsen, Mattis Mosengen

Gruppe 12

Morten Krokvik, Johan Engelund, Jacob Friestad, Pål Husøy

 

 

 

Etter et lett 7-jern på 15 ligger man klar for innspill 😉

 

 

 

BBQ Classic; Kun 11 dager til vårens vakreste eventyr i Schjongshallen

Norsemen mot Geriatriks

Ungdommen mot gæmlisene

Parfyme mot tigerbalsam

Fyldige manker mot tynne i hyssingen

Bøffa kropper mot sæggeræver

Pågangsmot mot rutine

Tapsvant mot seiersvant

Kort og godt :

Dette er en kamp du ikke vil gå glipp av

 

Norsemen mot Geriatriks er en ishockeykamp der kremen av bredde-mosjonister møtes til match. Det spilles etter veteran light-light-light regler… for lets face it.. det blir litt fysisk uansett hva vi bestemmer i forkant av disse oppgjørene.

Da er det bra at vi har 2 stk usedvanlig dyktige hoveddommere på plass i denne.  Marius Øverby Olsvik og Owe Luthcke. Marius er en lokal dommer som da får selskap av Owe Luthcke, en merittert dommer i Norsk ishockey. Vi er selvsagt veldig happy for dette besøket, og hjelper samtidig Owe med istid i hans rehab-tid etter en tur på Ullevål delelager der 2 stk nye hofter ble hentet ut av hylle L47 og montert etter beste evne av kvalifisert personell.

På linjenen vil lokale Riccardo Glöckner ta seg av den ene og Per Marius Wilhelmsen ta den andre. Dette skulle borge for at ikke en eneste kjeft i hverken hjemme eller borteboks trenger rope OFFSIIIIIIDE eller DEN GÅÅÅÅR.. noe som kanskje betyr at Gulbrandsen ikke drar hjem midt i matchen..

Videre personell i kampen er:

Iskjører: Jo Erik Gullen
Speaker: Knut Helltun
Klokke: Aina Helltun
Musikk:
Målvideo:
Fryseboks 1: Eva Gallagher
Fryseboks 2:
Kiosk : Berit Wear
Kiosk : Linda-Merethe Markussen

 

Som den skarpe leser kan se så mangler fortsatt noen på musikk, video og fryseboks 2.

 

Norsemenlaget denne dagen er:

Målvakt:

Magnus Tranum

Femmer 1: 

Jørgen Dahl, Mats Nyhus, Eirik Lien, Tommy Wiik, Magnus Krydsby

Femmer 2:

Stian Moen, Steffen Nøkleby Karlsrud, Jan-Ove Erstad, Kjetil Gulbrandsen, Nicolai Bakketun

Femmer 3:

Christian Aslaksrud, Andreas Repvig Engen, Henning Røste, Odd Ødegaard, Martin Steen

 

 

Geriatrikslaget denne dagen er:

Målvakt:

Kenneth Egeli

Femmer 1: 

Tom Mosengen, Sondre Skar, Per Øyvind Johansen, Ulrich Falkeid, Jim Gallagher

Femmer 2:

Anders Eskeland, Marius Ulseth, Tommy Løken, Henning Hansen, Martin Parthaugen

Femmer 3:

Johan Eskelund, Christer Jordbru, Trond W Olsen, Ole Gabriel Rasch, Erik Sørensen

 

Vi, Norsemen og Geriatriks, inviterer selvsagt lokal og nasjonal presse til å dekke denne fremragende reklamen for norsk ishockey på litt lavere nivå. Dette er perfekt kamp å starte et liv som tilskuer på.. for er det en ting som er sikkert så er det at pucken… den ser du i denne farten. Vi kan love god underholdning, flotte mål, dueller med et glimt i øyet.

 

Regler for kampen:

-vi spiller en helt ordinær ishockeykamp over 3×20 min

-vi spiller med hybrid-icing

-slagskudd er kun lov “alene” med målvakt.. dvs når det absolutt NULL mulighet til å treffe andre

-skudd der kølla løftes kne/lår-ish er alltid greit (male taket er ikke greit)

-det er lov å bruke kropp til å sperre, krangle, dytte, stoppe, stå opp i veien, rygge og hindre med kropp osv..

-det er ikke lov med mid-ice bønne, stå-opp bønne, stor fart mot vant takling etc..  (vi skjønner forskjellen alle sammen)

 

-syting og sutring = match

-høylytte protester på dommer/dømming = kokkos

 

Kampstart 17.00

Oppvarming på is 16.25 – 16.40

Iskjøring

Lag på is 16.55 ish.. 

 

Ps! Det er lov å melde seg som gjeste-coacher for lagene

 

 

Norsemen – Geriatriks; Kun 16 dager unna

Du leste riktig. Det er kun 16 dager igjen til denne klassikeren av en ishockeykamp. Norsemen, det stolte pappalaget (som ikke bare er pappaer lenger) møter Geriatriks, oldboys, mannfolka med knirk i knær, ankler og øyenbryn.

Lørdag 27 mai klokka 17.00 droppes pucken i denne ene av 2 classics pr år. Winter Classic i romjulen er den ene, og da BBQ Classic nå på våren.
Norsemen kjører hardt på raffe spillerpresentasjoner på Instagram for å vise seg teknologisk overlegne oldboys som knapt har gått videre fra Doro trykk-telefon samt Eriksson flip-phone med en-linjes sms visning.
Norsemen prøver selvsagt å skremme oldboysa litt ut av fatning med dette, vi får se hvordan det går. Enn så lenge har nemlig Geriatriks overtaket med seire i alle mulige Classics spilte. En gang har Norsemen vunnet, og det var i gruppespillet i Norsemen Cup…men vi vet jo alle hvordan det gikk i finalen.

Der Norsemen har drevet og driver med raffe og tekno-overlegne insta-innlegg har Geriatriks til tider forberedt seg med diverse bar-mark trening i tillegg til de sedvanlige timer på is.
Chin-ups, Pull-ups, Push-ups, Burpees og Dips.

Det får så være at chin-ups er å løfte opp hengekinna slik at ikke maten detter uti der og blir liggende som på hamster.
Pull-ups handler selvsagt om å løfte opp magen slik at man kan A: få knytt skøytene, og B: få stramma hyssingen på buksa. Push-ups sier jo seg selv.. man-boobsa kan jo ikke slenge hit og dit under vesten. Burpees gjør vi i kor etter inntak av dugg. Dips.. det er noe du må huske hver gang du kjøper potetgull.. noe Geriatriks selvsagt gjør.

Litt synd er det jo at denne godsaken

Horten Dask. Mannen. Myten. Legenden. (sinnataggen). Dessverre dro han på seg en foppal-skade på hockeybanen og må se denne klassikeren denne gang fra soffan på galleriet.

Ring Blad: her er det bare å sende ut fotograf og journalist.
Vg og Dagbladet det samme.
Det skal vel mye til at tv dukker opp, men se ikke bort ifra at noen filmer med en mobil eller noe.

Følg med, følg med; Mer om Geriatriks sin opplading til match to come.,

 

Forøvrig: min kamp nr 900 i klubbsammenheng. Har bare tatt 44 sesonger.

 

 

 

 

Velkommen til Norsewomen-cup i Schjongshallen

Lørdag 6 mai klokka 14.00 braker det løs med historiens første bredde-kvinneturnering i ishockey på Hønefoss.

Det er bare å stille inn gps’n og ta turen ned i ishockeyhallen i Hønefoss.

Ta turen ned og se breddehockey for kvinner på sitt aller beste 🙂  Dette er en turnering for å ha det gøy (samt å vinne selvsagt) 🙂

Kiosken er selvsagt åpen slik at du kan nyte for eksempel en kaffe og vaffel sammen med hockeyen.

 

Hringariki Norsewomen har sitt utspring i mammaer i klubben som ville gå på skøyter slik deres små gjør. Denne gruppen av mammamer har da etter hvert blitt supplert med andre damer/kvinner som også ville gå på skøyter og oppleve gleden med ishockey.

Lagene som deltar i cupen er Norsewomen, Gjøvik, E29 (evig 29) og et mixed lag bestående av spillere fra forskjellige klubber.

 

 

Gjeldende regler:

Offside – Offside i målgården – Ikke slagskudd – Ikke taklinger – Slashing – Tripping – Holding – Hekting – Interference – For mange spillere på is.

Det spilles uten icing.

Kampene varer i 20 minutter, løpende tid, klokka stoppes kun ved utvisning og mål.

Seier gir 2 poeng, uavgjort gir 1 poeng pr lag og tap gir 0 poeng. De to lagene med flest poeng spiller gullfinalen, de to andre spiller bronsefinalen.

Utvisninger varer i 1 minutt.
Etter kampene blir det fest og moro for alle spillerne og de som er på dugnad 🙂
Sekreteriatet skal igjennom kampene kåre vinnere av ulike priser som deles ut på festen etterpå, blant annet årets bomskudd og årets ofring.
Lørdag 6 mail klokka 14.00 braker det løs 🙂
Møt opp og støtt ishockeydamene 🙂

 

Det er 27 dager igjen til BBQ Summer Classic: Norsemen – Geriatriks

Norsemen Cup 2023 er akkurat ferdig, og som så mange ganger før dro Geriatriks det lengste strået når alt kom til alt, når spenningen var til å ta og føle på, og svetten rant nedover ryggtavla på relativt mange lett korpulente spillere i intens kamp om det gjeve trofeet. Finalen var mellom Geriatriks og Norsemen Svart, og den ender 1-0 Geriatriks.

Det skal sies at i innledende gruppespill vant Norsemen for første gang en kamp mot Geriatriks, men dessverre for Norsemen gir ikke denne kampen skryterettigheter slik Classic-oppgjørene gjør. Dette ene og alene pga deltakelse fra innleide spillere… på begge lag.

BBQ Summer Classic er en av to matcher i året der prestisje er i høysetet og retten til å skryte/hovere skal settes for nye 6 måneder. Her er reglene krystallklare: Ingen deltakere som ikke hører til gruppa fra før av. Ingen aktive spillere. Ingen innleide for anledningen.

Når de premisser er satt:

Hringariki Norsemen mot Ringerike Geriatriks er topp spenning og underholdning.

Lørdag 27 mai klokka 17.00 er dag, dato og klokkeslett. Det er bare å sette av tid i kalender med en gang.

Vi er selvsagt klar over at det er 2 stk semifinaler i VM den dagen. Vi har forgjeves forsøkt å få arrangør til å flytte dag på de semifinalene, men det viste seg litt vanskelig siden tiltenkt hoveddommer i VM-finalen skal til syden dagen etter og allerede har bestilt billetter.

Det ble derimot løst ved at den ene spilles såpass tidlig at vi kan se på den i hallen før match isteden for å varme opp. Så spiller vi match, og ser så slutten av den andre semifinalen i hallen istedenfor å jogge ned.

Perfekt.

Undertegnede er diktatorisk i oppsett av lag.

Her er ingen snillisme. Det settes opp basert på oppmøte og kvalitet. Det er tross alt en Classic match dette.

Geriatriksspillere som har meldt seg aktuelle:

Kenneth Egeli, Hein Hofvind, Gabriel Rasch, Martin Kaggestad, Steffen Strømsnes, Tom Mosengen, Sondre Skar, Henning Hansen, Trond Werner Olsen, Per Øyvind Johansen, Erik Sørensen, Martin Parthaugen, Marius Ulseth, Ulrich Falkeid, Johan Eskelund, Tommy Løken, Christer Jordbru, Anders Eskeland, Jim Gallagher.

 

Dette gir foreløpig lag:

 

Målvakt:

Kenneth Egeli

 

Femmer 1: 

Tom Mosengen, Sondre Skar, Per Øyvind Johansen, Ulrich Falkeid, Jim Gallagher

 

Femmer 2:

Anders Eskeland, Marius Ulseth, Tommy Løken, Henning Hansen, Martin Parthaugen

 

Femmer 3:

Johan Eskelund, Christer Jordbru, Trond W Olsen, Ole Gabriel Rasch, Erik Sørensen

 

Forfallsreserver:

Hein Hofvind, Steffen Strømsnes, Martin Kaggestad

 

 

 

Det kjører millioner av mulige kroner forbi Hønefoss hver helg

Selvsagt bør man få bygge mer på Hvervenmoen

Hver eneste fredag og søndag mer eller mindre hele året banker det et utall av biler forbi Hønefoss. Hva gjør de? jo de står i kø og har ingen intensjoner om å stoppe. Det er slutt på den tiden da hytte-folket la stopp innom AKA nede på Eikli på fredag ettermiddag. Nå finnes mange andre muligheter for storhandlingen på vei opp mot fjellet og hytta. Tilbudet til de er for dårlig, de gidder rett og slett ikke svinge av og ned mot sentrum. Og gjør det det en gang så gjør de det ikke igjen muligens ene og alene pga den dårlige krysset ut fra Eikli-området, spesielt på vinteren.

Nå ønsker AKA å bygge lokaler for matbutikker og “lett servering” på samme side av E16 som har alle butikkene. Det applauderer jeg. Skulle lokalpolitikerne gå imot kommer jeg hoderystende til å kalle de for skrullinger som tenker med ræva føre.

Hønefoss har manglet en drive-through løsning på Hvervenmoen siden det startet der oppe. Det å gå på veikro er stress (og dyrt). Det å svinge innom og fyre burgere til unga i baksetet på vei til hytta er innafor. Flå er neste etter Hønefoss som har slikt tilbud.

MEN:

Man er selvsagt avhengig av et godt planlagt kryss for å komme inn og ut av dette området. Dagens løsning er ikke innafor. Man må kunne svinge lett innom. Gjør man ikke det, stopper ikke folk. Husk; søndag ettermiddag på vei hjem fra hytta med grinete “er vi fremme snart” unger i baksetet er slitsomt.. unger med feks happy meal på fanget er mye hyggeligere.

Så må jeg bare adressere dere som argumenterer mot dette med “dødt sentrum”.

Har dere vært i sentrum de siste 30 årene etter klokka 17.00? Annet enn på fredag/lørdag?

Et sentrum må ha småbutikkene. De som kan leve av å selge varer man kan gå og bære. Det skal være restauranter etc i et sentrum. Serveringssteder der man kan komme til og fra uten bil.

Hønefoss sentrum dør ikke av matbutikk på Hvervenmoen.

Hønefoss sentrum dør ikke av feks McD eller BK drive trough på Hvervenmoen.

Det er litt som den samme sutringen som var på Jevnaker da nye veien skulle komme. “ingen stopper og handler”.. Vel, rekk opp handa alle sammen som stoppet og shoppa på Jevnaker på vei til Flyplassen.

Hønefoss er og blir en rundkjøring og et sted folk i hovedsak skal forbi hver fredag og søndag.

La oss gi de en grunn til å legge igjen kroner når de gjør det.