Måned: februar 2019

Fester Storhamar grepet om sølvet i dag?

Eller går de på en Sparta-smell?

 

Det skal spilles 3 kamper i Get i kveld. Sparta får besøk av Storhamar i Sparta Amfi, Frisk Asker møter Manglerud Star i Askerhallen og Lillehammer tar imot Stjernen i Eidsiva Arena. Størst spenning er det selvsagt rundt kampen Sparta – Storhamar siden Storhamar i aller høyeste grad er involvert i toppstriden og teoretisk fortsatt kan ende på 1, 2 og 3 plass alt ettersom hva slags resultater som kommer den nærmeste uken.

 

Lillehammer – Stjernen: De to foregående kamper mellom disse to lagene på Lillehammer har endt i 9-4 og 6-0 til Lillehammer. Den eneste seieren Stjernen har mot Lillehammer er hjemme i deres første møte for sesongen, den kampen  endte 5-3. Det er vanskelig å tenke seg noe annet resultat enn nok en grei hjemmeseier for Lillehammer i denne kampen. Laget begynner spisse formen til sluttspill og jeg tror Stjernen får en tøff dag på Lillehammer i kveld.

 

Frisk Asker – Manglerud Star: Frisk Asker har vunnet 2 borte og 2 hjemmekamper mot Manglerud før dette møtet. Forrige match lagene imellom vant Manglerud 4-2 hjemme. Hjemmekampene til Frisk Asker mot Manglerud har endt med 5-1 og 3-0 så det er vel ikke mange som tror på noe annet enn en hjemmeseier til på kontoen. Frisk Asker ser vel ut til å måtte belage seg på Lillehammer i kvartfinalen om ikke plass 1-2-3 plutselig velger litt annerledes enn tenkt på forhånd.

 

Sparta – Storhamar: Oppgjørene mellom Sparta og Storhamar har vært tette i alle kampene denne sesongen selv om Storhamar leder 12-3 på poeng. Spa-Sil 2-3, Spa-Sil 3-4, Sil-Spa 2-3, Sil-Spa 2-0, Sil-Spa 1-0 gir 12-8 i målscore favør Storhamar før dagens oppgjør. Begge tidligere hjemmekamper for Sparta mot Storhamar har altså endt i et knepent ettmålstap…noe Sparta garantert ville like å pynte på i dag. Det ville jo og være en boost om det plutselig skulle ende med Storhamar også i kvartfinalen, noe som vil være sannsynlig om Sparta slår Storhamar i dag og Stavanger inntar 2-plass med seier lørdag.

 

 

Det er i dag 7 dager til sluttspill/kvalifisering starter. #gledeseg

 

Antatte kvartfinaler pr i dag (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) ihht tabell:

Vålerenga – Stjernen, Storhamar – Manglerud Star, Stavanger – Sparta og Lillehammer – Frisk Asker. Men så gjenstår å se om noen av lagene velger det bedre plasserte laget enn de må.

 

Hvem har så igjen hvem?

Vålerenga: Stj, Rin

Stavanger: FA, Spa

Storhamar: Spa, Ms

Lillehammer: Stj, Rin

Frisk Asker: MS, Sta, Stj

Sparta: Sto, MS, Sta

Manglerud Star: FA, Spa, Sto

Stjernen: Lil, Vål, FA

Ringerike: Lil, Vål

 

Tabell etc..

Vålerenga, 46 kamper, 102 poeng, kan få max 108 poeng

Storhamar, 46 kamper, 98 poeng, kan få max 104 poeng

Stavanger, 46 kamper, 97 poeng, kan få max 103 poeng

Lillehammer, 46 kamper, 84 poeng, kan få max 90 poeng

Frisk Asker, 45 kamper, 72 poeng, kan få max 81 poeng

Sparta, 45 kamper, 66 poeng, kan få max 75 poeng

Manglerud, 45 kamper, 38 poeng, kan få max 47 poeng

Stjernen, 45 kamper, 38 poeng, kan få max 47 poeng

Ringerike, 46 kamper, 20 poeng, kan få max 26 poeng

 

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Lillehammer, Frisk Asker, Sparta, Stjernen, Manglerud Star og Ringerike kan ikke vinne serien

Vålerenga, Storhamar, Stavanger og Lillehammer er klare som topp 4

Vålerenga, Storhamar og Stavanger er klar som topp 3

Lillehammer blir nummer 4

Ringerike er klar for kval-spill

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

Giske – Hvor dum går det an å bli?

Overskriften sier vel egentlig sitt..

 

Giske-saken ble navnet på det oppstyret som kom rundt Trond Giske rundt desember 2017 i forbindelse med #metoo debatter og saker som blusset opp nasjonalt og internasjonalt. Det ble den gang kjent at Arbeiderpartiet hadde mottatt flere varsler om uakseptabel og upassende seksuell oppførsel fra Giske. Det ble også tatt opp seksuell trakassering og uønsket beføling av en ung dame.

 

Det ble selvsagt mye skævellævel i media om dette.. men det endte jo da med at Giske beklaget offentlig at han hadde “opptrådt på en måte som enkeltmennesker har opplevd som upassende eller ubehagelig” og videre at “det må jeg ta på min kappe, det er min skyld, det er jeg veldig lei meg for”.

 

På grunn av denne Giske-saken så trakk Giske seg som nestleder i AP, han stilte sin plass som finanspolitisk talsmann til disposisjon og det ble konkludert med etter nok en masse skævellævel i media og masse tåkeprating fra fyrsten av tåkeprat Støre, at det ikke var naturlig at Giske møtte i sentralstyret lenger.

 

Nåvel..

 

Giske-saken blekner så litt.. Vi glemmer jo… og spesielt om Norge gjør det bra i langrenn og/eller noe legger opp eller noe…

 

Trond Giske kommer så på den politiske banen igjen og vil stille som kandidat til fylkesstyret i Trøndelag Arbeiderparti. Dette synes han tydeligvis er så innafor og gøy at han tar seg en tur på pub med en kompis for å feire sitt inntog i politikken igjen.. Og det er nå man bare må spørre rett ut:

 

Trond Giske; Hvor dum går det an å bli?

 

Mannen går altså på pub (det er jo lov), mannen drikker litt for mye (det skjer), men, mannen stiller opp på en liten dansevideo med en ung dame…

 

Øhhh….

 

Med alt oppstyret rundt mannens tidligere bravader med unge damer etc…

 

Hvor lurt var det der?

 

Jeg påstår at den pubturen og den dansingen, uansett hvor uskyldig den var, er like høl i hue gjort som om David Toska skulle gått inn i en bank i Oslo med en bag og sagt da det var hans tur: “Du, jeg skulle gjerne vekslet inn disse gamle sedlene jeg.. jeg tror det er rundt 51 millioner”…

 

1-divisjon: 2 kamper i dag, 3 av 4 lags siste kamper

Comet, Hasle-Løren og Tønsberg ferdig i kveld, Storhamar YA mangler 2

 

Nidaros – Furuset endte med 11-2 og 9-1

Gjøvik – Narvik endte med 2-4 og 5-4

Storhamar YA – Comet endte 3-5

Tønsberg – Hasle-Løren endte 2-5

 

I dag spilles altså Comet – Storhamar YA og Hasle-Løren – Tønsberg. Det er vel som vanlig ikke mange som gir Storhamar YA mye tiltro på seier, men man skal aldri si aldri. Et Cometlag som ikke har noe å spille for kan fort vekk slippe seg så ned at spillere som Skadsdammen får masse rom å boltre seg i. Radiogutta fra Puckpodden er sikkert og på hugget. Nåvel, Comet ender på 3 plass uansett, Storhamar på 9 plass. God match, jeg ser sikkert litt på 🙂

 

Hasle-Løren og Tønsberg blir sikkert like tett som vanlig. Dette er vel også siste matchen til hvert fall en av profilene på Tønsberg, Kalle Karlsson, så man kan håpe på en godmatch som en skikkelig send-off. Hasle-Løren ender uansett på 4 plass og Tønsberg på 7 plass. God match til dere og 🙂

 

 

Hvem har igjen hvem?

Etter kampene i kveld så er det bare Nidaros og Storhamar YA som har igjen å møtes. Jeg tar det for gitt at det blir en morsom Trondheimstur for Storhamar YA sitt lag som etter dette trekkes fra 1 divisjon etter sigende fordi det er bedre matching i U21 enn i 1-divisjon. Spør du meg så er det en gammeldags holdning og da en håpløs beslutning gjort av bestemmende stemme i Storhamar YA.

Det å ha Storhamar YA og Gjøvik i 1 divisjon i mjøstraktene for de unggutta som ikke får plass på Storhamar og Lillehammer ville i mine øyne være gull verdt i fremtiden for å ta vare på flere 21+ åringer på de trakter.

 

 

Tabellen…og hva kan oppnås.

Narvik, 32 kamper, 79 poeng

Grüner, 32 kamper, 70 poeng

Comet, 31 kamper, 67 poeng, kan max oppnå 70 poeng

Hasle-Løren, 31 kamper, 53 poeng, kan max oppnå 56 poeng

Gjøvik, 32 kamper, 44

Nidaros, 30 kamper, 42 poeng, kan max oppnå 48 poeng

Tønsberg, 31 kamper, 35 poeng, kan max oppnå 38 poeng

Furuset, 32 kamper, 23 poeng

Storhamar YA, 29 kamper, 7 poeng, kan max oppnå 16 poeng

 

Konklusjon:

Narvik er seriemester

Narvik og Grüner er klar for Get-kval

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

En liten Boork-prat nå rett før serieslutt og kval-start

Vi ser 27 februar på kalenderen og vet at 07 mars starter kval-alvoret. Jeg tenkte da at det måtte jo være på tide å nok en gang sjekke inn med coach Martin Boork og høre litt om ståa rundt laget. Så, som vanlig ble en tekst med spørsmål sendt Martin og ikke så altfor lenge etter kommer svar.

 

Hej Jim.

Ska försöka svara efter bästa förmåga

1) Kan du sette noen ord på hvordan sesongen har vært for Ringerike? Forventninger kontra virkelighet?

Forventninger var at det skulle være en tøff sesong og det har det blitt. Virkeligheten i forkant av sesongen var en utgave av Get-ligaen der alle de andre åtte etablerte lag hadde sterke lag på papiret og høye målsetninger. Jeg som trener er mest glad over at vi fått spilt mange matcher og hatt et tøft skjema fordi det utvikler det mentale hos spillerne og avslører svart-på-hvitt hvor vi må forbedre oss fysisk til neste år.

2) Det skrives og snakkes også en del om Ringerikes skadesituasjon pr nå og alle spillerne som er ute av spill for det ene eller det andre. Er det mulig å få en liten update på hvem man ser for seg bli klar til de to siste? Til kvallik? Hvem av spillerne er det vi bare må innse er skadet resten av sesongen?

Definitivt ute for resten av sesongen er Max Pettersson, Joachim Jensen. Tilbake i laget til de to siste matcher i serien kommer Engesveen, Eika, Ellefsen, Fayen og Tangen Henriksen. Resten av spillerne(Dalen, Melin, Söderberg, Adolfsen, Lystad) kan bli aktuelle i kvaliken men der er statusen foreløpig usikker. Robin Bjørnstad trener på is nå men har siktet innstilt på 19/20 sesongen som vi vet.

3) Så til kvalliken; Dine tanker om de to lagene Ringerike møter der? Mange hevder jo at det største problemet Get-lagene som havner i kval alltid har er at de går fra forsvarsmodus til å skulle føre kamper mot antatt svakere motstand. Jeg har hevdet hele sesongen at Ringerike har vært smarte som hele sesongen har forsøkt spille sitt spill og ikke bare pælme puck.. og at dette vil være en stor fordel inn i kvallik. Jeg tenker du kanskje har en mening eller to om dette også?

Narvik og Gruner er spillende lag som vi har stor respekt for. Det kommer at bli tøffe matcher der vi må være på topp hvis vi ska klare å få vårt spill til å sitte. Vi har i mange sesonger fightet hardt mot begge lag så vi kommer være ydmyke og jobbe knallhardt som vi pleier. Vi vet meget godt at vi fort kan tape en kamp mot de lagene hvis man ikke leverer. Og ja vi skal spille vårt spill og bruke erfaringer fra Get på en måte som gagner oss.

4) Sånn til slutt: Det har vært mye skryt for hvordan Schjongshallen og Ringerike tar imot motstandere og legger alt til rette for godt gjennomførte kamper. Sånn rett før slutt serieslutt; Martins Topp 3 bortearenaer?

Du kan få en klar nr 1 ihvertfall : DNB Arena. Et bra eget rom der vi trenerne kan sitte og gjemme oss. Ekstra plus for eget fruktfat med Twistsjokolade og Muffins. Har den beste bortekaffen også. Per drikker alltid altfor mye når vi er der. I boksen er det en liten hylle å legge tavle i. Bra med plass til å gå bak spillere for Boork og se viktig ut. Så mye er i orden før kamp at Randi kan snike til seg en liten powernap før kampen starter på en benk hvis hun trenger. Da vet man at ting er i orden! Det er bare maten etter match som kan være et problem noen ganger men der er jo Ringerike best!

Martin

Stavanger overlegent best i går

Vålerenga kom aldri i gang, ble rett og slett slått på alt i går

 

Vålerenga – Stavanger  1-6 (0-1, 1-4, 0-1) skudd 28-36, minutter : 8-20 (inkl en 10min)

 

Første periode startet forsåvidt bra for begge lag i går. Mye skøytegåing og taklinger ga litt sluttspillfølelse der jeg satt i godstolen med en duggfrisk og litt pottisgull. Men, på tross av det så endte altså skuddstatistikken med hele 3-14 i denne perioden. Stavangers mål ble putta i PP da Gunnarsson satt ute for å ha lempa puck over glass. Stavanger setter opp pp og ender med en klikk-klakk-pang løsning med Lucia som avslutter.

 

Vålerenga litt mer med skuddmessig i andre periode, men det var minuttene som skulle ødelegge igjen. Først får Csiszar for en unødvendig krysstakling på en sittende Stavangerspiller og da putter Ulriksen. Så får Sørvik for en interference fordi han (i følge dommer) burde klart styre unna Holm i Stavangermålet..da benytter Johannesen sjansen og putter. Så får Vigier en 2-min for høy kølle og da er Ahlholm på plass foran mål og setter pucken. Etter hvert kommer så en 4 mot 4 situasjon der Ylven og Burlon sitter 2 min for roughing. Lagace henter puck i egen sone og går coast to coast og setter wreit im winkel. Det siste målet i andre periode kommer også i samme 4 mot 4. Dropp venstre, pass ut til Mostue og slagskudd i mål. Dommerne sjekket om dette var goalie interference men konkluderte med at det var Trygg som dytta Stavangerspiller inn i Søberg.

 

Tredje periode vinner Vålerenga 17-6 i skudd men det er Stavanger som lager mål. Bra jobbing inne i sonen av Lucia som kommer ut fra rundvant med puck, spiller Vikingstad som skyter på dirrer’n fra sirkel og dermed 1-6 i Furuset Forum.

Stavanger vant fullt fortjent toppkampen i Furuset Forum. De var bedre i alle spillets faser i går. “Vi tapte for et bedre lag i dag” uttalte Roy Johansen i intervu etter kampen, det konkluderer på en måte hele kampen.

 

Videre:

Det gjenstår faktisk bare 11 kamper å spille i årets Get-liga. 3 av de 11 skal spilles nå på torsdag, i morgen altså, og de 3 kampene er Sparta – Storhamar, Frisk Asker – Manglerud Star og Lillehammer – Stjernen. Det er vel ikke noen hemmelighet at det er kampen Sparta – Storhamar som er rosinen denne dagen. Storhamar må vinne for å holde Stavanger bak seg og beholde 2-plassen på tabellen. I teorien kan de jo og hente Vålerenga enda, men jeg har ikke noe tro på at Vålerenga snubler totalt mot Stjernen og Ringerike som de har igjen. Det blir en kamp mellom Storhamar og Stavanger om 2-plassen helt inn, mye kan avgjøres torsdag og lørdag da Stavanger tar imot Frisk Asker i Stavanger.

 

Det er i dag 9 dager til sluttspill/kvalifisering starter. #gledeseg

 

Antatte kvartfinaler pr i dag (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) ihht tabell:

Vålerenga – Stjernen, Storhamar – Manglerud Star, Stavanger – Sparta og Lillehammer – Frisk Asker. Men så gjenstår å se om noen av lagene velger det bedre plasserte laget enn de må.

 

Hvem har så igjen hvem?

Vålerenga: Stj, Rin

Stavanger: FA, Spa

Storhamar: Spa, Ms

Lillehammer: Stj, Rin

Frisk Asker: MS, Sta, Stj

Sparta: Sto, MS, Sta

Manglerud Star: FA, Spa, Sto

Stjernen: Lil, Vål, FA

Ringerike: Lil, Vål

 

Tabell etc..

Vålerenga, 46 kamper, 102 poeng, kan få max 108 poeng

Storhamar, 46 kamper, 98 poeng, kan få max 104 poeng

Stavanger, 46 kamper, 97 poeng, kan få max 103 poeng

Lillehammer, 46 kamper, 84 poeng, kan få max 90 poeng

Frisk Asker, 45 kamper, 72 poeng, kan få max 81 poeng

Sparta, 45 kamper, 66 poeng, kan få max 75 poeng

Manglerud, 45 kamper, 38 poeng, kan få max 47 poeng

Stjernen, 45 kamper, 38 poeng, kan få max 47 poeng

Ringerike, 46 kamper, 20 poeng, kan få max 26 poeng

 

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Lillehammer, Frisk Asker, Sparta, Stjernen, Manglerud Star og Ringerike kan ikke vinne serien

Vålerenga, Storhamar, Stavanger og Lillehammer er klare som topp 4

Vålerenga, Storhamar og Stavanger er klar som topp 3

Lillehammer blir nummer 4

Ringerike er klar for kval-spill

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

Litt om Grünerhallen og kvallik + evt Get

Alle som følger med på de 2-3 øverste divisjonene har vel nå fått med seg at det er Narvik og Grüner som skal møte Ringerike i kval om to plasser i neste års Get-liga. Veldig mange av de samme folkene har også da påpekt det faktum at Grünerhallen ikke akkurat er mønstereksemplet på en Get-hall slik mange ser for seg at Get-haller skal være. Men trenger nå egentlig alle hallene å være det?

Et lag som rykker opp i Get trenger vel ikke pusse opp og investere seg fra “gård og grunn” for å forsøke seg ett år i det gode selskap? Joda, en viss standard skal det være, men store fablinger om det ene og det andre kan kanskje vente til man ser om det er liv laga for laget i den øverste divisjonen.

Grüner ble møtt med en liste med krav fra forbundet da de svarte ja på deltakelse i kvallik + eventuelt opprykk som en følge av kvalliken. Noen av kravene er relativt enkle å innfri mens andre krav igjen trenger  planlegging + kommunal finansiering siden Grünerhallen tross alt er eid av Oslo Kommune.

Grünerhallen skal rehabiliteres i sommer. Eksisterende asfaltdekke fra 1985 (gamle utebanen) skal kappes opp og fjernes. Nytt betongdekke, nye kjølerør, undervarme etc skal på plass. Nye fester for vant slik at problemer med opp-popping av is ved taklinger blir borte. Banen skal  beholde dagens lengde og bredde med NHL-mål, slik at plass på motsatt langside av der tribunen er i dag på sikt kan utbygges.

Grüner og Grünerhallen har disp til å gjennomføre kvaliken slik den står i dag etter hva jeg vet. Skulle Grüner rykke opp så må det inn en klokketavle også i andre enden av banen. Økning av tilskuerkapasitet krever etablering av nye rømningsdører ved eksisterende tribune. Økning av tilskuerkapasitet på nedre plan rundt banen er fullt mulig å gjennomføre med eksisterende rømningsdører godkjent for 450 personer.

Etter hva jeg har klart å få med meg så er vel kravet i første omgang plass til rundt 800 tilskuere om Grüner skulle rykke opp. Dette sammen med presseplasser og fasiliteter for såpass antall tilskuere.

Hva gjelder parkeringsmuligheter rundt Grünerhallen så kan vel vanskelig klubb eller hall pålegges noe spesielt siden Oslos bystyre jo nærmest har bannlyst parkering i i Oslo. Det er heldigvis et fullt brukbart parkeringshus på andre siden av gaten som faktisk ikke flår de som bruker det.

 

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Vålerenga – Stavanger, 19.00, Furuset Forum, Seriefinale

I dag kan Vålerenga bli seriemestere 2018-2019

 

Jeg tipper det blir stinn brakke i Furuset Forum i kveld. Sjansen til å være med på Vålerengas føste seriemesterskap på lenge er nok noe mange Vålerengasupportere vil være med på. Jada, jeg hører folk si “det er bøtta som betyr noe”.. vel, jeg tror seriemesterskapet betyr noe også, det er nemlig beviset på at man har vært best fra september til mars, best når alle lag har spilt 48 kamper, best gjennom hele sesongen.

 

Slik ser det ut i toppen før dagens kamp

Vålerenga, 45 kamper, 102 poeng, kan få max 111 poeng

Storhamar, 46 kamper, 98 poeng, kan få max 104 poeng

Stavanger, 45 kamper, 94 poeng, kan få max 103 poeng

Lillehammer, 46 kamper, 84 poeng, kan få max 90 poeng

 

Det skal ikke rare brøkregneren til for å se at om Vålerenga vinner denne i 3×20 så kan ingen ta de igjen. Vinner vålerenga på sudden/straffer så kan de i teorien fortsatt tas igjen av Storhamar. Skulle de tape i dag så kan de tas igjen i teorien av både Storhamar og Stavanger.

 

Hvem skal gjøre det for lagene i dag?

 

Vålerengas topp 5 poeng er :

Rasmus Ahlholm 78 (33+45), Tobias Lindström 75 (44+31), Stefan Espeland 58 (10+48), Martin Røymark 37 (15+22) og Kalle Ekelund 36 (6+30)

 

Stavangers topp 5 er :

Jacob Lagace 49 (24+25), Stephan Vigier 39 (16+23), Mario Lucia 36 (15+21), Markus Søberg 30 (10+20) og David Morley 29 (10+19)

 

Lagenes topp 3 sinnatagger :

 

Vålerenga: Filip Gunnarson 70min, Kalle Ekelund 64min, Axel Eidstedt 61min

Stavanger: Jacob Lagace 68min, Brandon Burlon 67min, Philip Lane 61min

 

Overtall/undertall:

 

Vålerenga har en PP% på 22,4 og en PK% på 85,7

Stavanger har en PP% på 21,7 og en PK% på 82,5

 

Vålerenga har sluppet inn 2 mål når de har vært i overtall og puttet 2 når de har vært i undertall.

Stavanger har sluppet inn 0 mål når de har vært i overtall og puttet 4 når de har vært i undertall.

 

Hvordan har det gått tidligere i sesongen?

 

25.09.18 Stavanger – Vålerenga 3-4

23.10.18 Vålerenga – Stavanger 1-3

24.11.18 Stavanger – Vålerenga 2-1

30.12.18 Vålerenga – Stavanger 3-2 e.str.

26.01.19 Stavanger – Vålerenga 3-2 e.str.

26.02.19 Vålerenga – Stavanger ?-?

 

Som man kan se så er Stavanger et av få lag som har klart å vinne i ordinær tid mot årets Vålerenga så resultatet er på ingen måte gitt her. Stavanger leder faktisk 9-6 på poeng i innbyrdes oppgjør.

 

Det blir godstolen i kveld klokka 19.00. 

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Get – spenningen lever litt til

Men plassene 1, 2 og 3 blir nok høyst sannsynlig som tabellen ser ut i dag

 

Gårsdagens kamper:

Stjernen – Ringerike 5-4 e.sd. (0-0, 2-2, 2-2, 1-0) skudd 37-17

Manglerud Star – Vålerenga 0-4 (0-2, 0-0, 0-2) skudd 18-32

Storhamar – Frisk Asker 4-3 (2-1, 1-1, 1-1) skudd 36-24

 

På tross av seier så kan altså ikke Vålerenga juble helt enda. Det kan fort forandre seg i løpet av denne uken. Vålerenga kan fikse det selv, eller andre resultater kan hjelpe på. Jeg tipper det ville smakt ekstra godt å slå Stavanger hjemme og kunne feire seriemesterskapet der istedenfor å måtte gjøre det på bussen hjem fra Stjernen i neste runde. Tirsdag kveld blir en fin sumo-kveld for mange.

 

Kommende ukes kamper:

En kamp spilles tirsdag og det er toppmatchen Vålerenga – Stavanger. Vinner Vålerenga den så kan de juble på “hjemme-is” for seriemesterskapet 2018-2019. Ved Vålerengaseier vil vel også Stavanger vanskelig kunne gjøre noe med andreplassen på tabellen. Vinner derimot Stavanger denne matchen så krabber de opp til ett poeng bak Storhamar før begge lags to siste kamper. Da må i tillegg Vålerenga vente enda en runde med å feire.

 

Torsdag spilles tre kamper. Sparta – Storhamar, som er en veldig viktig kamp for Storhamar, ikke fullt så viktig tabellmessig for Sparta, men ikkenoe føles vel bedre enn å tukte et av topplaga nå inn mot sluttspill, så dette blir nok en skikkelig hockeykamp. Frisk Asker får besøk av Manglerud Star i Askerhallen. Tabellmessig ikke viktig kamp for andre enn Manglerud som gjerne vil ha 7 plassen på tabellen. Lillehammer – Stjernen er siste kamp på programmet torsdag. Lillehammer blir nummer 4 og skal spille kvartfinale mot enten Frisk eller Sparta hvis ikke lagene over velger helt utenfor normalen i valg. Stjernen med liten opptur i siste periode og sudden mot Ringerike driver vel bare og forbereder seg på kvartfinale mot Vålerenga eller Storhamar så resultater i kampene er ikke hyperviktig akkurat nå.. det er mer viktig å få folk friske.

 

Ringerike får hvile helt til søndag da Lillehammer kommer på besøk til Schjongshallen. Kanskje hjemmepublikummet får se vår egen #23 Jørgen Friestad utpå isen i mer enn bare litt iført Lillehammerdrakten. Morsomt å se en gutt som begynte være med oss gutta (og pappa’n sin) på søndagstrimmen allerede som 14-15 åring, nå spille i Get-ligaen. Liten anekdote der: #23 Friestad (14-år) prøvde drille litt for mye i egen sone, ble satt på ræva av en oldboys, motstanderne scoret, og i det øyeblikk svinger pappa Friestad bortom sin sønn, ikke for å sjekke hvordan det gikk eller noe… neida, det var for å avlevere følgende: “Du kan ikke drible i egen sone vettu, då går det sånn”.

 

Antatte kvartfinaler pr i dag (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) ihht tabell:

Vålerenga – Stjernen, Storhamar – Manglerud Star, Stavanger – Sparta og Lillehammer – Frisk Asker. Men så gjenstår å se om noen av lagene velger det bedre plasserte laget enn de må.

 

Hvem har så igjen hvem?

Vålerenga: Sta, Stj, Rin

Stavanger: Vål, FA, Spa

Storhamar: Spa, Ms

Lillehammer: Stj, Rin

Frisk Asker: MS, Sta, Stj

Sparta: Sto, MS, Sta

Manglerud Star: FA, Spa, Sto

Stjernen: Lil, Vål, FA

Ringerike: Lil, Vål

 

Tabell etc..

Vålerenga, 45 kamper, 102 poeng, kan få max 111 poeng

Storhamar, 46 kamper, 98 poeng, kan få max 104 poeng

Stavanger, 45 kamper, 94 poeng, kan få max 103 poeng

Lillehammer, 46 kamper, 84 poeng, kan få max 90 poeng

Frisk Asker, 45 kamper, 72 poeng, kan få max 81 poeng

Sparta, 45 kamper, 66 poeng, kan få max 75 poeng

Manglerud, 45 kamper, 38 poeng, kan få max 47 poeng

Stjernen, 45 kamper, 38 poeng, kan få max 47 poeng

Ringerike, 46 kamper, 20 poeng, kan få max 26 poeng

 

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Lillehammer, Frisk Asker, Sparta, Stjernen, Manglerud Star og Ringerike kan ikke vinne serien

Vålerenga, Storhamar, Stavanger og Lillehammer er klare som topp 4

Vålerenga, Storhamar og Stavanger er klar som topp 3

Lillehammer blir nummer 4

Ringerike er klar for kval-spill

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

Blir Vålerenga seriemestere i dag?

Eller må de vente enda en runde?

 

På en dag der man har lest at Zuccarello skal spille litt for Dallas Stars fremover mot utløp av kontrakt så er det også på tide å se litt mot Get og dagens matcher.

Men først; Egentlig er det litt tullete å si at Vålerenga blir seriemestere om de vinner i dag, for det blir de jo ikke. Selv med seier i dag kan Vålerenga tas igjen av både Storhamar og Stavanger om de taper resten av kampene…men det er det jo ingen som tror noe særlig på.. men i teorien kan Vålerenga altså fortsatt ende på 3 plass om totalkollapsen kommer.

Så;

I går ble kampen Stavanger – Lillehammer spilt i DNB-Arena og Stavanger gikk til slutt av isen med en 3-1 seier i lomma. Lillehammer putta først på et glitrende PP-mål før Stavanger gjorde et like fint utligningsmål. Forsberg bommer inn 2-1 målet før Lagace går hele banen opp og fastsetter til 3-1 i åpen kasse.

Med gårsdagens resultat er det et faktum at Lillehammer blir nummer 4 i årets serie. Det er fortsatt kamp om plassene 1, 2 og 3 sånn i teorien, men topp-plasseringen avgjøres nok ganske raskt. Stavanger ligger nå bare ett poeng bak Storhamar. Begge lag har 3 kamper igjen å spille. Storhamar har igjen Frisk Asker, Sparta og Manglerud Star, mens Stavanger har igjen Vålerenga, Frisk Asker og Sparta. Det er faktisk ikke gitt hvem som blir nummer 2 og 3 enda..

Dagens kamper:

Stjernen – Ringerike

Manglerud Star – Vålerenga

Storhamar – Frisk Asker

 

Ringerike kommer fra egentlig to oppturer for et skadepreget lag. Borteseier mot Manglerud Star og så en mer enn godkjent match hjemme mot Stavanger gir god selvtillit før årets siste møte med Stjernen. Stjernen på sin side har seier mot Manglerud og tap 8-4 mot Stavanger som sine siste. De begynte veldig bra i Stavanger men så rant det inn.

Oslo-derbyet Manglerud Star – Vålerenga blir spennende. Jeg ser at Manglerud-gutta vil vinne denne mot Vålerenga, det blir vel i såfall første gang Manglerud slår Vålerenga denne sesongen (korriger meg gjerne)? Vinner Manglerud denne så vil Vålerenga bli stående på sine 99 poeng og serien vil leve enda litt til. Vinner Vålerenga denne så vil de ha 102 poeng, fortsatt ikke teoretisk klare seriemestere, men kan da spikre hele greia hjemme mot Stavanger i neste runde.

Storhamar – Frisk Asker er godbiten i CC-Amfi i dag. Storhamar som må vinne for å holde Stavanger bak seg kan hende får en lettere oppgave enn vanlig mot et Frisk Asker som ligger der de ligger på tabellen. De kan ikke ta igjen de foran seg, og sjansen er vel heller ikke stor for at de blir tatt igjen av Sparta bak seg. Jeg sier på ingen måte at Frisk Asker gjør noe annet enn å ville vinne, men de slipper kanskje utpå de gutta som til nå har logget minst istid litt mer i forberedelse til kvartfinaler.

 

 

Antatte kvartfinaler pr i dag (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) ihht tabell:

Vålerenga – Stjernen, Storhamar – Manglerud Star, Stavanger – Sparta og Lillehammer – Frisk Asker. Men så gjenstår å se om noen av lagene velger det bedre plasserte laget enn de må.

 

Hvem har så igjen hvem?

Vålerenga: MS, Sta, Stj, Rin

Stavanger: Vål, FA, Spa

Storhamar: FA, Spa, Ms

Lillehammer: Stj, Rin

Frisk Asker: Sto, MS, Sta, Stj

Sparta: Sto, MS, Sta

Manglerud Star: Vål, FA, Spa, Sto

Stjernen: Rin, Lil, Vål, FA

Ringerike: Stj, Lil, Vål

 

Tabell etc..

Vålerenga, 44 kamper, 99 poeng, kan få max 111 poeng

Storhamar, 45 kamper, 95 poeng, kan få max 104 poeng

Stavanger, 45 kamper, 94 poeng, kan få max 103 poeng

Lillehammer, 46 kamper, 84 poeng, kan få max 90 poeng

Frisk Asker, 44 kamper, 72 poeng, kan få max 84 poeng

Sparta, 45 kamper, 66 poeng, kan få max 75 poeng

Manglerud, 44 kamper, 38 poeng, kan få max 50 poeng

Stjernen, 44 kamper, 36 poeng, kan få max 48 poeng

Ringerike, 45 kamper, 19 poeng, kan få max 28 poeng

 

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Lillehammer, Frisk Asker, Sparta, Stjernen, Manglerud Star og Ringerike kan ikke vinne serien

Vålerenga, Storhamar, Stavanger og Lillehammer er klare som topp 4

Vålerenga, Storhamar og Stavanger er klar som topp 3

Lillehammer blir nummer 4

Ringerike er klar for kval-spill

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

1-divisjon.. Må jo spilles ferdig selv om avgjort

Narvik og Grüner er klare, men serien må jo spilles ferdig.

 

I dag spilles så full runde som mulig i 1-divisjon. Grüner er hvilelaget siden de tross alt ikke har flere kamper igjen å spille i årets serie. Narvik, Gjøvik og Furuset blir også ferdig denne helgen, mens Comet, Hasle og Tønsberg må vente til onsdag med å pakke bagen for sommeren. Nidaros og Storhamar møtes neste helg for å bli ferdige.

Nidaros får altså besøk av Furuset denne helgen. Trondheimsdamer; Det er bare å shave legsa og pynte seg, jeg antar Furuset kjører en liten avslutningsmiddag på byen i kveld. Kampene betyr ingenting egentlig annet enn ære og hat mot tap, så man kan jo håpe på to severdige kamper.

Narvik er på tur til Gjøvik. Fjellhallen skal fylles en siste gang denne sesongen. Serievinner har nok lite lyst på to dårlige opplevelser nå før Get-kval så jeg tipper mindre inntak av Donaldbrus enn andre ganger Narvik har vært på Gjøvik. Gjøvik har vel også lyst å vise at det de har gjort etter jul ikke skal være det man husker fra denne sesongen som startet så bra.

Storhamar YA får besøk av Comet. Comet som er slått på målstreken mht kvaldeltakelse har vel ikke all verdens å spille for sånn sett, de blir nummer 3 uansett resultat. Storhamar YA har offentliggjort at laget forsvinner fra 1 divisjon etter ferdigspilt serie, muligens uten at spillerne er helt enige med sportssjef (eller no) Mads Hansen (nei, ikke han, han andre, hockeyspeller’n) i den beslutningen. Mye motivasjon hos YA og lite hos Comet kan bety morsom kamp.

Tønsberg får besøk av Hasle-Løren. Pip åpent oppgjør som kan bety knokkel-kamp. Dette er vel også noe av det siste som skjer i Tønsberg ishall før den lukkes og låses og skal ombygges. Ombyggingen skal tydeligvis gjøres av de samme folka som lager sånne minutt-for-minutt tv-serier for makan til lang byggetid skal man lete lenge etter. Schjongshallen fikk fullstendig ny innmat pluss pluss på en kort sommer. I tønsberg skal det være stengt i rundt et halvt år… etter hva jeg har fått med med… Men, det blir sikkert fint til slutt..

 

 

Hvem har igjen hvem?

Comet: Sto, Sto

Grüner:

Narvik: Gjø, Gjø

Gjøvik: Nar, Nar

Tønsberg: H/L, H/L

Hasle: Tøn, Tøn

Nidaros: Fur, Fur, Sto, Sto

Furuset: Nid, Nid

Storhamar: Com, Com, Nid, Nid

 

Tabellen…og hva kan oppnås.

Narvik, 30 kamper, 76 poeng, kan max oppnå 82 poeng

Grüner, 32 kamper, 70 poeng

Comet, 30 kamper, 64 poeng, kan max oppnå 70 poeng

Hasle-Løren, 30 kamper, 50 poeng, kan max oppnå 56 poeng

Gjøvik, 30 kamper, 41 poeng, kan max oppnå 47 poeng

Nidaros, 28 kamper, 36 poeng, kan max oppnå 48 poeng

Tønsberg, 30 kamper, 35 poeng, kan max oppnå 41 poeng

Furuset, 30 kamper, 23 poeng, kan max oppnå 29 poeng

Storhamar YA, 28 kamper, 7 poeng, kan max oppnå 19 poeng

 

Konklusjon:

Narvik er seriemester

Narvik og Grüner er klar for Get-kval

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.