Det heter ikke Påske Aften.

Det er altså ikke for å være en grinebiter (ikke grine biter) at jeg påpeker dette her, men dette med å dele ord når de ikke skal deles er helt meningsløst dumt til tider. Jada, det er helt innafor å ha dysleksi osv, men så mange som rører til dette med ord er det ikke som har dysleksi. Orddeling: Dette er nok det som opprører flest med hensyn til skriftspråk. Det feiles til og med i profesjonelle firmaer. “Det var kjempe gøy”. “Jeg brukte en rake rive”. “Vi selger jule tre”. “Vi selger toalett ruller”. “Ananas Biter”. Dør karmene, smådyr klinikk, slukke instruks, fersk okse lever, tunfisk biter i vann, sukker erter, dyre tilbehør, kort betaling, toalett ruller, jule hefter, fremmed ordbok, PC pult i glass, ananas ringer, lamme lår, mat pakker, hjerte starter og mange mange fler..

Man må jo se at å skrive jule gaver kontra julegaver er feil. Det å skrive at “hun er en kjempejente” blir noe helt annet enn “hun er en kjempe jente”.

Det finnes graverende eksempler også, faktisk mer graverende enn heklet undertøy og konglebånd i håret, men det får bli en annen gang.

Nåvel, i disse påsketider: La oss ta noen eksempler

 

Påskeferie

Påsketur

Påskevær

Påsketrafikk

Påskefast

Påskepynt

Påskefrokost

Påskelunch

Påskebrunch

Påskemiddag

Påskekvelds

Påskedrikke

Påskekos

Påskefest

Påskemorgen

Påsketradisjon

Påskevask

Påskequiz

Påskenøtter

Påskekrim

Påskefilm

Påskeaften

Påskefjell

Påskesol

Påskekylling

Påskeøl

Påskesoving

Påskespising

Påskedrikking

Påskegåpådoing

Påskespasertur

Påskeavislesing

Påsketømmekattedoen

Påskefjernkontoll

Påskekokeegg

Påskestekerundstykker

Påskekjørebiltilfjellet

Påskestøvsugestua

Påskeduggfrisknårvierframme

Påskerødtiglasset

Påskeroened

Påskeslappeav

 

Påske…

#påske #særskrivingsfeil #orddelingsfeil

 

 

Det litt absurde med påske

Tiden er her igjen. Påske. En tid da veldig mange hedrer Jesus ved å dra til fjells for å være nærmere himmelen, eller no..

Les også: Påsken; Lett og enkelt forklart

Påsken er også litt absurd (i tillegg til den spikre opp folk historien) om man ser på det litt utenfra.

Det begynner med kø. Her hjemme så banner vi opp og ned hver gang det såvidt er antydning til kø. Det er svære debatter om miljø etc i forbindelse med kø. Oslo er jo nærmest blitt en parodi på en by pga bekjempelse av kø og følgene av kø. I påsken kjører vi bil i kø, vi går på butikken i kø, vi kjøper heiskort i kø, vi står i kø i heisen, vi står i kø på afterski, det er rett og slett kø uansett hva man skal…og alle er like blide. Glemt er all aggresjon og ønske om avskaffelse av kø. Og når man skal hjem fra fjellet, vel, da er det også kø.

Hva så med snøen? Joda, her i lavlandet så er det kaos og tenners gnissel hver gang det snør 5 cm. Det er sør-Norge mot nord-Norge og harselering rundt snømengder etc. Men; Drar vi på påsketur så smiler vi som solen når vi må grave frem hytta. Vi ler og bonder med naboene over fastkjørte biler og behov for mega-snøfreser for å komme frem til skiboden. Ikke bare smiler vi når vi måker frem inngangsdøra, vi koser oss med utgraving av terrassen og møblene vi vet er under 17 kubikk med snø. Dagen man så setter nesa hjemover så kommer aggresjonen tilbake fordi ikke all snøen er smeltet og tulipanene står full blomst langs husveggen.

Les også: Påske = Vi står i kø!

Så drar vi på kafé/afterski. Der vi hjemme står og rynker på nesa for 30 kroner halvliteren på butikken så leer vi ikke på et øyelokk over 100 kroner halvliteren på kroa. Vi leer så lite på øyelokka at vi kjøper 2 istedenfor 1, bare for å være sikker + at man vet man kommer til å søle ut halvparten på vei tilbake til plassen sin.

Les også: 10 gode grunner til å mislike å gå på ski

Så er det dette med ski… Rettere sagt langrennski. Du blir jo nærmest sett på med avsky lik en spedalsk, en nynazist, en terrorist og rosenkål tilsammen om du ytrer offentlig at du misliker langrenn. De mest ski-entusiastede lærere tar jo nærmest kontakt med myndighetene når de oppdager at hverken voksne eller barn liker, eller har, langrennski. Men; I påsken skal alle ut på plank virker det som. Det graves frem rariteter fra garasjer for å kunne være en av «folket». Det medbringes ski ikke sett siden Oddvar Brå brakk den berømte staven.

Vi står heldigvis imot. Ikke et stavtak er tatt eller kommer til å bli det. Vi kjører hjemmepåske i år.

#påske #påskeferie

Hvem i svarte sa at kokosnøttræv er fint?

Nå må disse toppbloggerbloggdamene slutte.

Jeg lar toppblogger Sophie Elise og S.Raad stå som eksempler på hva du som ung jente absolutt ikke skal gjøre med kroppen din.

Det ser faktisk ut som om damene har delt ei kokosnøtt i to, barbert bort hårene, malt de hudfarget og limt de på bakpå ræven.

Det ser hvertfall slik ut da de står stille…

En snutt fra Paradise Hotel på Mads Hansen instastory (å følge Mads Hansen kan anbefales) viser S.Raad danse og riste på bakdelen. Da ser det ikke ut som to halvdeler av ei kokosnøtt lenger. Da ser det ut som to geleklumper som kommer til å riste fra nå og til fellesferien. Det ser f*** meg ikke ut i måneskinn.

Hvem i svarte sa at dette er fint?

Det ser jo ikke ut som ræva hører til kroppen i det hele tatt. Rompa står så rett ut i været at de går rundt som levende eksempler på handikap-parkeringsskilt.

Og det verste.. Dette sitter ungjenter og tror de må gjøre sånt for å få et like «fint» liv som disse toppbloggerne har. Det sitter helt vanlige norske ungdommer og ser på disse folka og tror at for å bli lykkelig og suksessfull så må det opereres og fikses.

Disse damene er usunne forbilder for unge mennesker og burde kommet med en advarsel hver gang de var ute.

De vil jo ikke ta ansvaret de har som kjente personer og advare mot det ene og det andre. Da får samfunnet trå til og gjøre det.

#blogg #kropp #sex #rompe

Forstår det bare ikke… sikkert fordi jeg er hauggammel…

Gratulerer til alle i, på, og rundt laget

Ringerike Ishockeyklubb sitt flaggskip har altså rykket opp i Get og skal møte Stjernen, Lørenskog, Manglerud Star, Stavanger, Vålerenga, Sparta, Frisk/Asker, Lillehammer og Storhamar neste sesong i Schjongshallen.

Dette er stort, faktisk større enn noe annet jeg har opplevd med idrett noensinne, og jeg har ikke spilt engang.

Jeg har lyst til, nå som det har gått noen dager og hverdagen kommer tilbake (selv om det er påske) å nok en gang gratulere alle i og rundt 1-div-laget som klarte opprykket.

Gratulerer så inn i vanvittig mye til:

Emil Lindbom

Ole Morten Furseth

Andreas Aasen Rian

Kristoffer Melin

Michael Søderberg

Dennis Ryttar

Joachim Jensen

Dustin Parks

Joachim Engesveen

Mikael Hansson

Max Petterson

Nikolai Dalen

Petter Ellefsen

Amund Nyland

Robin Bjørnstad

Markus Albert

Eivind Andresen

Even Fosse

Kristian Kristensen

Thomas Lystad

Nils Fuglesang

Andreas Adolfsen

Joachim Svensson

Jørgen Langdalen

Jonathan Ed

Andreas Engblom

Marius C Hansen

Tobias Skaarberg

Tobias Skuterud

(Alle disse spillerne har en eller flere kamper denne sesongen).

Martin Boork

Per Braxenholm

Randi Aase

Cecilie Aasen

Morten Dalen

Tormod Marthinsen

Sissel Aasen

Til slutt: Tusen takk til alle som kom på kval-kampene og gjorde opplevelsen enormt bra for alle oss i hockeyfamilien. Jeg vet at laget satte enormt pris på stinn brakke på ca 1500 i siste og avgjørende kamp.

Vi håper å se dere alle igjen på Get-kamp til høsten.

#Get #ringerikepanthers

Storhamar, Frisk/Asker, målsnakkisen..

Det protesteres og ankes

Få eller ingen som har lest en sportsside de siste dagene har vel klart å unngå å få med seg et potensielt avgjørende mål i 5 semi-finale. Et skudd fra blålinjen forandrer retning rett foran Storhamars målvakt og går inn. Frisk/Asker jubler og tror de har redusert til 2-3 i matcher, men hoveddommer signaliserer umiddelbart etter å ha pekt på mål at han skal sjekke video. Målet blir annulert etter sjekk, kampen spilles videre og Storhamar vinner til slutt.

I ettertid har da Frisk/Asker protestert samt anket avgjørelsen på protesten.

Hva er egentlig fakta her?

I regelboken står det at det er ikke lov å aktivt score mål med noen kroppsdel. Det spiller altså ingen rolle om det er hender, armer, legger eller lår. Mener dommer at du aktivt brukte kroppsdel for å påvirke retning på puck så skal det ikke dømmes mål.

1) Puck skytes fra ca blå

2) Puck forandrer retning ved Frisk/Asker spiller foran mål og går inn

3) Dommer peker på mål, samt viser at han skal sjekke video

4) Dommere sjekker og annulerer så målet, peker på arm/hanske

5) Spillere protesterer og mener det var arm-treff og ikke hanske

(hvilket jo ikke betyr noen ting i det hele tatt)

6) Målet annuleres fordi Frisk/Asker spiller aktivt tar etter puck med hånd/arm og dermed forandrer retning på puck

(ville alle som protesterer protestert like mye om spiller hadde løftet på et ben og forandret retning på pucken?)

7) Det argumenteres veldig på hvorvidt tv-bilder er gode nok til å beviselig vise at Frisk/Asker spiller forandret retning på puck med hånd/arm, og dermed legitimere dommers annulering.

8) Dommer og Forbund virker å være av den oppfatning.

 

Min personlige mening:

Jeg synes ikke det ser ut som det er noen tvil i det hele tatt. Frisk/Asker spiller løfter opp arm i det puck kommer og ser ut til å aktivt være med på å forandre retning på pucken. Da skal det i henhold til regel 97 ikke kunne bli dømt mål.

Jeg antar dommer mente han så noe sånt, dømte mål siden pucken var inne, men fikk bekreftelsen han trengte på video til å annulere målet på grunn av aktiv armbruk.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. 

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #Get-Liga

 

Hvem var det egentlig som blandet 22 juli inn i Listhaugsaken?

Ja, hvem var det?

Fortjener ikke folk å vite hvem som foretok en kanskje unødvendig kobling mellom et bilde i dag og en handling fra noen år tilbake?

Nå er det altså slik at en pårørende pappa fra Utøya rett og slett er litt forbanna på Arbeiderpartiet og Støre fordi Utøya og 22 juli har blitt blandet inn i en politisk maktkamp på Stortinget med Støre og Lysbakken som de største pådriverne.

Ja, Listhaug (og hennes politiske rådgiver) la ut et bilde med en tekst som var i beste fall klønete. Bildet og teksten tråkket særs mange i Arbeiderpartiet på tærne forståelig nok på grunn av et politisk ståsted, men fra det og til å bringe inn Utøya og handlingen til en psyk massemorder inn i saken er litt underlig i mine øyne.

Litt søking her og der viser at:

Listhaug la ut et bilde om fremmedkrigere etc som de ville ta passene fra, og at de var “snurt” på Arbeiderpartiet for å ikke ville være med på en sånn løsning. Riktignok er det rette at AP ikke er imot sånn sett, de vil bare ha med seg domstolene.

Hva var det så som skjedde?

Det var Arbeiderpartiet selv som på twitter koblet et bilde om fremmedkrigere og deres pass til handlingene til en klin kokkos idiot utpå Utøya og i Oslo den 22 juli. Det var retweeting av det innlegget som fyrte oppunder Listhaug-hatet rundt omkring i Norge i forbindelse med denne saken.

Så er spørsmålet:

Hvem har egentlig ansvaret for at denne saken ble en Utøya-sak og ikke en politisk sak om inndraging av pass fra fremmedkrigere?

Listhaug? Støre? Frp? Arbeiderpartiet? Lysbakken? Hareide? Solberg?

La det være sagt med en gang. Jeg bryr meg døyten om at Listhaug måtte gå av eller at Sandberg har tatt over. Jeg gir, på godt norsk, blaffen i hvem som styrer hvilket departement eller hvilken regjering vi har.. for det er bare peanutter de diskuterer og fordeler alikevel…

Men, det jeg bryr meg om er:

Hvordan skal man i fremtiden unngå å forvandle viktige politiske saker til noe halve Norge går å kakler om basert på hva en flink politisk rådgiver klarer å påvirke “massene” med.

 

 

#politikk

Diving burde gi karantene

Dette må vi rett og slett stoppe.

Egentlig så burde dette være et ikke-tema for oss som spiller, ser på, liker og elsker hockey. Men dessverre, det forekommer, og det tvang seg altså frem regler for dette i regelboken. Jeg får rett og slett litt vondt inni meg hver gang jeg ser dette, samme om det er en U14, U20 eller Get spiller som drar en “foppal” utpå isen. For, det er dessverre der man har det fra, fotballen. Der du ser en fotballspiller få seg en kækk på leggen og må bæres av banen, så ser du en hockeyspiller få en puck i ansiktet, gå av isen selv, sy på benken og mase om å få komme utpå igjen.

Diving er rett og slett flaut.

Diving er kort og godt en forbanna uting som eksisterer for å skaffe seg fordeler. Det handler om å lure dommer. Det handler om å pålegge straff til motspiller som ikke fortjener det. Sånn skal vi ikke ha det. Den eneste måten man da garantert klarer å få bort dette med diving er da å sørge for at straffen for å “bli tatt” overgår straffen spiller får av dommer som blir lurt av denne utingen.

Det presiseres i reglene at som spillere og tilskuere kan vi godt se at en spiller får 2 min for hekting + at spiller som blir hektet får 2 min for diving om dommer mener det ble et i overkant dramatisk fall av hektingen.

Jeg mener personlig at forbundet kunne gått litt lenger der. Blir du tatt for diving mener jeg du der og da i kampen bør få 2 min for diving pluss feks 2 min usportslig. Diving bringer ishockeysporten i vanry, det skal ikke forekomme, vi driver ikke med sånt i hockey. Da må straffen for diving sørge for en fordel for det andre laget.

Get-Ligaen må gå foran

Get-ligaen filmes av i utgangspunktet proffe kamerafolk. Der er, og burde bildene være gode nok til at kamper/kampsituasjoner kan gås over i ettertid (slik det gjøres mht taklinger etc) og det kan gis karantene for diving, enten du ble tatt i match eller du klarte lure dommertrio/kvartett. Get-spillere er forbilder for den oppvoksende ishockeyspillende generasjon. Da kan vi ikke akseptere at de ser heltene sine jukse utpå banen. Jeg synes uoppdaget diving påvist i ettertid, eller bekreftet diving sonet i match, burde gi et par kamper. Da er det kanskje ikke så interessant å prøve lenger.

Det er nå hvert fall min mening.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get

Hva så om Listhaug er kristen?

Listhaug, Krf, bla bla blaaaa…

Nok en gang vises altså det håpløse med sammenblanding kristendom/religion og politikk. Det fokuseres altså nesten mer på hva slags personlig religiøs preferanse justisministeren har kontra hva hun faktisk har gjort i sitt virke som Norges justisminister.

Nå er det da tydeligvis et mistillitsforslag på gang der de politiske partier slåss om å vise hvor tøffe de er og hvor tøffe de skal være. Og den som suger mest på karamellen i disse dager er Krf og deres leder Knut-Arild Hareide. Nå skal altså en kristen leder for et kristent parti bestemme skjebnen til en kristen justisminister. #duskalikkedømmeandre

Det som betyr noe i denne saken er IKKE at Listhaug er kristen. Det som betyr noe er hva hun har gjort.

Listhaug har driti på draget.

Kort og godt.

Hun har driti såpass på draget at hun bør redde regjerningen fra mer grums ved å ta veska si og gå fra stillingen som justisminister.

Det er så enkelt.

Og igjen: Religion er en privatsak og har IKKE noe i politikk å gjøre. Verdier osv er helt innafor å fronte innunder paraplyen Krf…men hva slags personlig religiøs overbevisning hver enkelt politiker har NULL betydning i det store og det hele.

Listhaug: Gå av, bli ferdig!

Du må nesten..det er på tide med 12000 artikler om “slik får du sommerkroppen” i avisene..og det er det ikke plass til før denne saken er over.

 

#Listhaug #justisminister #Frp #Ap #Krf #V #Sv #Rødt #Mdg #H #regjering #statsminister #Solberg #Støre #politikk #politiker #kristen #kristne #religion

 

…og så må vi slutte ta imot pucker med øyet

Det holdt nesten ut nest siste 4-div kamp…

Ringerike2 – Forward 4-5 (0-2,3-1,1-2)

Sesongens nest siste seriematch endte som de aller fleste andre seriematcher for Ringerike2 denne sesongen: Et knepent tap.

Forward i føring etter 1 periode mest på grunn av gavepakker fra Ringerike. Ringerike fører andre periode og vinner den 3-1 fullt fortjent. Tredje også ganske god, men noe personlig feil og dermed et 4-5 knepent hjemmetap.

Ringerike2 presset på mot slutten og ville ha puck inn i sonen til Forward. Det hadde ikke Forward lyst til og pælmet puck ut igjen.

Der stod jeg…

Vel hjemme i sofaen etter en time tid på legevakt, to sting uten bedøvelse rikere med en duggfrisk innen rekkevidde er alt glemt og opplading til sesongens siste seriematch hjemme på torsdag i gang.

Angående bedøvelse: Legen mente hevelsen ville bli betydelig mindre om vi hoppet over bedøvelsen, og at det så ut som jeg hadde vært borti dette før. Kunne jo ikke si meg uenig i det..så :

Da gjorde vi det 🙂

I dag er vi like blide, sola skinner og de -10 på morran er i ferd med å forsvinne 🙂

Torsdag 20.15: Ringerrike2 – Jar.

Topp mot bunn…jeg sier ikke hvem som er hvor 😉

Ja, og så må vi slutte ta imot pucker med øyet

Snap : Jimbo-33

#hockey #ishockey #2hockey

Takk og farvel til norsk divisjonshockey?

Tirsdag og Torsdag = kamp nr 826 og 827

Etter 39 sesonger og 756 kamper i aldersbestemt + seniorhockey for Ringerike Ishockeyklubb så tror jeg det får være nok. Jeg tror at jeg (og flere av de andre traverne i klubben) kommer til å takke av fra ordinært divisjonsspill med kampene mot Forward i dag tirsdag klokka 20.45 og mot Jar torsdag klokka 20.15, begge i Schjongshallen.

Det betyr på ingen måte at jeg skal slutte å spille ishockey for Ringerike Ishockeyklubb.

Det totale antall kamper jeg pr nå har i en drakt tilhørende Ringerike Ishockeyklubb er 825. Det betyr kort og godt at min kamp nr 826 og 827 denne tirsdag og torsdag, for Ringerike Panthers i 4 divisjon, kun setter et punktum for ordinær divisjonshockey for min del, og at det bare er antall oldboyskamper utover nå som vil øke.

Det startet i 1979 for min del, og jeg har bare spilt for Ringerike Ishockeyklubb. Det har blitt 200 kamper for aldersbestemte lag og 556 for seniorlag (4 div, 3 div, 2 div og 1 div) samt 71 for oldboys når torsdagen er unnagjort. Debuten på seniorlag var mot Stjernen tror jeg (sikkert andrelaget) i Fredrikstad som 16-åring i 1986. Siden den gang og frem til 2010 er det ikke mange som har spilt mot Ringerike A-lag som ikke har møtt meg på motsatt banehalvdel.

I perioden 2012 til 2016 var det bare oldboysspill, før jeg (og de andre traverne) hoppet inn i 3-div laget for å hjelpe i 2016-2017. Sesongen 2017-2018 har kun bestått av 4-divisjonsspill, men nå er det nok greit å gi seg. Det å gå på en ny sesong i 4 divisjon som 48-åring både frister og frister ikke (selv om jeg sikkert stiller i en knipe).

HOCKEY ER LIVET: Jim Gallagher (44) har spilt hockey siden han var ni år gammel. Hockeyen smaker fortsatt like godt.

Det har vært utelukkende gledelig å spille divisjonshockey alle disse årene. Jeg har møtt uendelig mange tvers igjennom hyggelige lag, spillere, ledere og dommere i løpet av disse årene, både i egen klubb og i bortelagsklubber.

Jeg nevner ingen, dere som kjenner meg vet hvem dere er 🙂

 

Så får vi se hvor mange sesonger med oldboyshockey det tar før tallet 1000 kamper kommer 🙂

Ringerike Geriatriks gjenoppstår jo da kommende sesong i oldboysserien

Laget har hatt en liten pause fra kamper men har trent jevnt og trutt hele tiden. Det kan nok hende både oldboysregler og Geriatriksregler har gått litt i glemmeboken så oldboysreglene tar vi på is, men Geriatriksreglene kan dere lese her:

..eller her da: Geriatriksregler  <– du må trykke der da..

 

instagram = jimgall, snapchat = jimbo-33

#ishockey #hockey #2hockey