Grønhøj Dayz Feriesenter, Løkken, Danmark

En usminket rapport fra en familie

Sommeren 2017 ble familieferien lagt til Grønhøj Dayz Feriesenter rett i nærheten av Løkken sentrum.

Vi ankom Hirtshals med båt som så mange ganger før, men denne gang tok vi til høyre i rundkjøringen istedenfor rett frem (alle som har vært der skjønner denne) og satte kursen for Løkken.

Kjøreturen var "for kort" med tanke på innsjekkingstid men det å komme frem var uansett helt greit. Det var jo en butikk der så vi kunne ta shoppingen først etc tenkte vi. Den tanken slo vi fort fra oss for butikken på sentret var en såkalt "nårdumanglernoe" kjøpmann. Vi fikk sjekket inn tidlig, satte av de største gutta og dro til Løkken for å storhandle.

Dette er området. Sentralt i hele greia er resepsjon, badeanlegg, butikk, restaurant, spillebule, lekerom, lekeplass og minigolf. I utkanten av senteret (ikke langt å gå) ligger stor lekeplass med trampoliner etc, tennisbane, fotballbane samt idrettshall med mulighet for ballspill av alle slag. Inne i idrettshallen finnes også et lekerom med "ikeaballer" og sklie. Alle aktiviteter er inkludert i prisen, man må bare booke bane inne i hallen slik at det er litt orden. Minigolfen kostet 40,- pr spiller pr runde. Det kunne godt vært litt billigere.

Leiligheten vi fikk var en leilighet med gang, soverom, bad, kjøkken og stue nede, og 2 soverom og bad oppe. Terrassen vår var av den innebygde sorten noe vi pga vinden satte pris på. Wifi med grei fart var det og. Alt i alt veldig fornøyd med leiligheten, men om du er avhengig av god pute for å få sove så ta med din egen. Putene i leiligheten tror jeg er like gamle som bygget selv. Prisene på Dayz Feriesenter er såpass stive at den danske "betale for bruk av strøm og vann" virket litt unødvendig. Det kostet ikke oss mer enn oppunder 300,- for 5 dager, men det er litt kjipt å måtte tenke over forbruk.

Restauranten på senteret var skuffende dessverre. Grei plassering osv, men personalet var trege, fikk ikke med seg 4 enke bestillinger samt at maten var "meh"… Vi endte med å lage mye selv samt dra til Løkken. Helt greit. Men, for de med små barn ønske om take-away tipper jeg denne restauranten duger mer enn godt nok.

Totalt sett mener jeg at Dayz Feriesenter er mer eller mindre perfekt for familier uansett om man er en hyper eller laidback familie. Det er noe å gjøre for store og små samt at det ikke er mer enn 3-400 meter til stranden om man ønsker sand mellom tærne.

Om vi drar tilbake hit? Nja, det vet jeg ikke, men jeg kan trygt anbefale det til de som ønsker en sommeruke der ungene kan løpe trygt rundt omkring på området. Veldig hyggelige ansatte i resepsjonen så du blir godt tatt imot. Selvfølgelig, dette er et feriesenter så du må rydde opp etter deg før du drar, så om du helst vil slippe det er nok hotellferie bedre.

Terningkast 4+

#Grønhøj #Dayz #Feriesenter #sommer

6 år og 1 dag; Er noe blitt bedre?

Har Utøya forandret noe?

I skrivende stund er det altså 6 år og 1 dag siden de aller fleste av oss satt i stuene våre og fulgte med på sendinger om Oslo og Utøya. En vanvittig tragedie fant sted og det viste seg at Norge på ingen måte var forberedt på noe slikt.

Før jeg går videre ønsker jeg å understreke følgende: Det at Norge ikke var forberedt på det som skjedde var ikke de rødgrønnes feil fordi de satt i regjering akkurat da. Skylden for at Norge ikke var i nærheten av forberedt på at noe slikt skjedde må ALLE politikere være med på å ta. Det er Stortinget som til enhver tid setter standarden, og jeg sier som en forsvarstopp sa rett etter tragedien: Norge har det Forsvaret/politiet Norge vil betale for.

Hva har så skjedd på 6 år og 1 dag? Ville den samme situasjonen medført samme tragiske utfall i dag? Sett at det nok en gang var en drapsmann løs på en øy full av ungdommer, ville han blitt stoppet fortere?

Har kommunikasjonssystemer blitt bedre? Har varslingssystemer blitt bedre? Har overvåkning av mulige terrorister blitt bedre? Har beredskapen blitt styrket og bedre? Har de fått mer ressurser i form av mannskap og penger? Har man laget samarbeid med Forsvarets elite? Har politiet nå nok helikoptere? Har politiet nok flyvere til helikopterne slik at ikke ferieavvikling stopper utrykning?

Spørsmålene er mange og svarene på de er kompliserte til tider helt sikkert, men noen spørsmål er ikke vanskelige å innfri uavhengig av hvem som sitter i regjering. Igjen, det spiller ingen rolle hvem som sitter i regjering. De har alle vært med på å bygge beredskap ned, nå kan alle være med på å bygge opp. Dette vil det norske folk samme hva slags parti det stemmes på.

Det er vel slik for de fleste av oss antar jeg at vi gjerne vil ha myndighet fort på plass om noe skjer. Vi ønsker jo ikke måtte vente på at en som ligger på ei strand et sted må hentes for å få helikopter i lufta? Da må vi bruke penger på dette og ikke tenke budsjett, budsjett, budsjett..

Min oppfordring til politikerne: Det er valg i år. Vis de pårørende respekt nok til å ikke skape billige valgpoeng rundt dette temaet, snakk heller samme veien slik at dette nå kommer i orden. Det fortjener de pårørende og resten av Norge.

Del gjerne innlegget..

#Utøya #Politi #Forsvar #beredskap #helikopter #valg2017 #politikere #politikk #ap #høyre #frp #venstre #sv #sp #krf #mdg #rødt #tragedie #Breivik #Fjotolf #terror #drapsmann #råtneihelvete

Løkken Open 2017 avgjort!

Det måtte 12 hulls omspill til.

4 runde av Løkken Open i minigolf ble en spennene runde. Ikke så spennene med hensyn til vinner, for der var Gamlus allerede klar om han ikke maxet ut alle hull, men med hensyn til andre og tredjeplassen.

Runden endte med nok en god runde for Gamlus, faktisk den beste av alle.

Som bildet viser så spilte Debattus akkurat så bra som han måtte i forhold til Professorius, dermed endre begge på 210 slag og omspill må til.

Siden Løkken Open er en av de store majortureringene så måtte omspillet tas neste dag da skumringen begynte å ta til. Det skal jo spilles full runde i omspillet og man ønsker jo gode spilleforhold.

Det skulle så vise seg i omspillsrunden at Debattus ble for sterk.

Resultatliste Løkken Open 2017 ble da:

1 – Gamlus

2 – Debattus

3 – Professorius

#golf #minigolf

Strandkos og dødsseriøs minigolf

Løkkenferien vår fortsetter i sol.

Man kan da ikke være på stranden uten å bygge sandslott. Minsten her ville selvsagt ha med bøtte og spade på stranden, heldigvis fant vi det i leiligheten, men det endte jo med at byggmester Jim og lærling Lucas bygget mens minsten vassa heeeelt til vannet nådde peanøttene.

Gårsdagens vindretning var slik at det gikk an å være ute i vannet uten å bli slått ned av bølger. Det blåste nemlig fra land og utover.

Lekeplassen ble det også tid til.

Etter hvert var der tid for å sitte litt på terrassen og slappe av litt.

Innimellom den harde sittingen i ro så måtte runde 3 av Løkken Open 2017 også avvikles. Soooom vanlig gikk Gamlus runden på 39 slag. Debattus og Professorius gikk på 51 og 52 slag.

Utpå kvelden oppdaget vi at vi deler terrassen med denne rakkeren. Vi ga den en helgrillet kylling og 3 pils…virket fornøyd da.

I morgen går turen videre til Ålborg i 3 dager før dagseilas hjem.

#ferie

Løkken Open 2017: Runde 2

Professorius, Debattus og Gamlus klare for nok en dyst. Runde 2 av Løkken Open skulle utkjempes. Debattus veldig klar for en bedre runde, samt at både Professorius og Debattus ville ta rotta på Gamlus

Hull 1: D=3, P=3, G=2. Gamlus tar ledelsen som forventet. Lett dogleg høyre og easy putt.

Hull 2: D=3, P=4, G=3. Debattus og Gamlus spiller helt innafor mens Professorius trenger et støtteslag.

Hull 3: Alle spillerne klarer 3 på dette hullet der noen har slengt fra seg noe metallskrot midt på banen.

Hull 4: D=3, P=6, G=4. Her klarer Debattus en 3 og vinner hullet. Flaks blir de andre enige om og bestemmer seg for å glemme hullet fortest mulig.

Hull 5: D=4,P=3, G=6. På dette hullet er Debattus og Gamlus fortsatt enige om at Professorius må ha kasta ballen opp og laget sånn "knock" lyd med munnen. En 3 på kortet her ser nesten ut som garantert juks.

Hull 6: D=3, P=8, G=3. Toralt backslash for Professorius på dette hullet. En 8 på kortet og ikke i nærheten av å fullføre. Gamlus og Debattus putta på 3 hver.

Hull 7: D=4, P=1, G=2. Frem med champagnen og høye snitter. Professorius bomma ballen totalt oppover banen i et sånt tempo at den hoppa og spratt (og var innom butikken en tur) før den jumpa seg opp i hullet…og altså Løkken Opens første Hole in One. Vill jubel og fanfare fra alle tilstede.

Hull 8: D=5, P=8, G=4. Det gikk som det måtte gå for Professorius. Champagnen gikk rett i fletta og resulterte i null rene balltreff. Nok en 8 på kortet for Professorius gjør at Gamlus og Debattus ikke er truet av den lave scoren på forrige hull.

Hull 9: Transporthull. Alle bruker 3 slag. Dette var et pust i nedoverbakken i en knallhard runde. Håpet var at Professorius fikk brusen av Hole in One lykke ut av kroppen og igjen kunne prestere på høyt nivå.

Hull 10: D=6, P=8, G=5. Nok et hull der det ligger noe skrot på banen som må forseres. Han med champagnehuet traff ikke nå heller. De andre klarte sånn passe score. Etter å ha knotet seg frem. En lei sidevind må ta mye av skylden for høye tall på dette hullet.

Hull 11: D=5, P=4, G=2. Den fryktede broen. Jeg synes jo ikke den var vanskelig i det hele tatt. En grei 2 på kortet og lett latter over prestasjonene til mine medspillere som begge gikk i vannet i tillegg.

Hull 12: D=8, P=5, G=2. Debattus sitt mareritt. Professorius likeså. Det 12 og siste hullet, enkelt i svak motvind, om man tar den med i betraktningen. Gamlus gjorde det.

Løkken Open 2017 ser da slik ut:

Gamlus : 39+39=78

Professorius : 51+56=107

Debattus : 65+50=115

Runde 3 spilles i dag. Fortsetter Debattus fremgangen så vil det bli meget spennende i fortsettelsen.

Innvandring og utvandring; Ikke det samme for nordmenn og andre..

Gjør som vi sier og ikke som vi gjør er tydeligvis noe som ikke bare gjelder fra politikere mot oss vanlige dødelige, det gjelder helt klart for nordmenn som snakker om/er en del av innvandrings- og utvandringstallene.

Nordmenn som utvandrer til for eksempel Spania liker veldig godt å bosette seg sammen og i umiddelbar nærhet av hverandre. Den siste tiden har jo dette vært i vinden. Nordmenn som snakker om innvandring til Norge elsker å dra dette kortet om utlendinger som gjør det samme.. "jævla ghettoer" heter det da..

Nordmenn som utvandrer til for eksempel Spania vil gjerne ha og lage typisk norsk mat, dvs hva vi er vant til, og gjør selvsagt dette med de dufter det fører med seg. Nordmenn har tilogmed vist seg å bli forbanna fordi spanske supermarkeder ikke har fiskeboller, Grandiosa, brunost, etc.. Nordmenn som snakker om innvandrerne og om den maten og de duftene innvandrernes mat fører med seg er ikke nådige.

Nordmenn som utvandrer mer eller mindre forventer å finne en norsk kirke der ute, en sjømannskirke, men dog en kirke. Nordmenn som snakker om innvandring snakker nedsettende om moskeer og andre bygg innvandrerne gjerne ønsker seg.

Nordmenn som utvandrer til for eksempel Spania tar seg sjelden bryet med å lære spansk for å tilpasse seg lokalmiljøet de bor i. Nordmenn som snakker om innvandrerne er ikke nådige om de som ikke lærer seg norsk for å bli bedre integrerte.

Det som virkelig er "snodig" er at mange av de hardeste stemmene mot innvandrere til Norge er de som selv har utvandret.

Jeg er enig i mange krav til innvandrere jeg, men synes jo man kan oppføre seg som folk uansett.

Minigolf-hjerneslag…

Hvor tett i pappen går det an å bli?

Alt var klappet og klart for Løkken Open 2017. Oppvarmingen, altså frokost, nei morgenmat, nei frokost, var unnagjort, køller og baller hentet i resepsjonen til 3 stk.

Vi følte oss ganske lett og ledige før 12-hullsrunden skulle begynne. 2 hurtige knebøy ala Jordbru sørget for at knehaser og legger fikk nødvendig syreinnhold før den krevende oppgaven.

Vi var dessverre ikke alene på banen. Mange andre hadde også funnet ut at en formiddagsrunde var på sin plass. Banen som ligger i lett kupert terreng (altså små sandhauger her og der) må sies å være ganske populær. Det var rett og slett kø for oppstart på hull 1.

Det var da preseniliteten og hjerneslaget valset inn og undertegnede meget glupt (trodde han) sier "pyttsann, vi spiller banen bare baklengs, null stress"..

Første deltaker stiller seg opp, putter seg opp bakken og to-putter for en 3 på hull 12. Så sier han: "men pappa, ballen blir jo borte her da, vi får jo ikke tak i den"… Dette hadde jo jeg helt glemt er ganske vanlig…

jaja..

Da ble det å stille seg i kø på hull 1 og gå banen riktig vei.. 3 deltakere og 2 baller..

Ny runde i morgen. Løkken Open 2017 går over 4 dager.

Leaderboard etter dag 1: Gamlus i tet, Professorius på 2 og Debattus på 3. Snakkesaligus holdt seg på lekeplassen.

#golf #minigolf

Frokost/morgenmat…aaaarghh

Kaffe heter hvert fall kaffe!

Frokost er lunch og morgenmat er frokost.. Dansker ass. Jeg går for å gjøre vanlig norsk til verdensspråk. Frokost, lunch, middag og kveldsmat.

Når vi da først er i gang så kan vi gå løs på det maritime og. Styrbord, babord, byssa, dekk, etc.. Hva i all verden er gærent med høyre og venstre, kjøkken og gulv?

Jaja…

Bildet er terrassen vi har her på Løkken.

Vi er innlosjert i landet med vindbøller

…og duggfrisk til 2,95 pr flaske

Det tok ufattelige liten tid fra "gå til bilene" til vi faktisk var ute av båten, litt avgårde og minstemanns to første betraktninger kom: 1) Det finnes ikke butikker i Danmark, og 2) Oi…se alle de vindbøllene, her har jeg vært før.

Vi har ikke vært her før, men danske feriesteder ligner jo, og de såkalte vindbøllene ligner jo hvert fall på hverandre.

I skrivende stund ser snakkesaligus på dansk barne-tv, Professorius ser på film, Debattus sover, Fjongus leser bok og Gamlus, altså jeg, skriver dette. Om en liten stund skal vi sjekke området for aktiviteter og lekeplasser.

Første punkt på agendaen var selvfølgelig handling på (stapp en potet i halsen) Superbrugsen. Matbutikkene her får jo norske kjøpmenn og politikere til å grine (ikke dansk grine, som er å le, men norsk grine) på grunn av prisene. Grine, som i le, gjorde vi da vi så ting som dette:

Du får ikke dåse til 2,95 i Norge.

Nå nytes en dugg, brus, godteri, etc.. og roen senker seg.

To be continued…

Danmark igjen for familius Gallagherius

Så er dagen kommet. Det vil si, den kommer i morgen for å være helt eksakt. Ferietur igjen. Danmark igjen. Det blir kos, som i koselig, ikke Kos, det er jo ikke i Danmark, hvis det da ikke er en liten plass som heter Kos i Danmark da…men skal uansett ikke dit.

I morgen tidlig klokka 05.00 lastes bilen full av dødstrøtte folk, cruisekontrollen settes på Larvik og off we go. Dessverre må jeg holde meg våken og styre bilen men regner ikke med selskap lenger enn max 20 minutter. Sukater til julekakene 2018 kan plukkes i kilovis i innkjørselen etter vi har reist.

Første stopp blir altså Larvik og båten over. Vi skal deretter kjøre til Løkken og en leilighet vi har i 5 dager. Deretter skal vi bo i en privatbolig i 3 dager.

Så, i morgen drar altså Snakkesaligus, Professorius, Debattus, Fjongus og undertegnede Gamlus på tur igjen. Hus- og kattepassere er ordnet så bare ta dere ei bolle alle tjuvradder i området. (klipp gjerne plenen)

To be continued…..

Fjongus og Gamlus på en tidligere tur.