I-landsproblemer vi alle har

Vi har det egentlig ikke så ille i grunn vi som bor i et såkalt I-land, men det betyr ikke at vi ikke har våre ting å stri med i dagliglivet. Ting som får hårene til å stritte, ting som får det til å grøsse på ryggen, ting som får noen og enhver til å føle seg uvel samt ting som får frem hverdags-sinne.

I-landsproblem nr 3: Handlevogner med defekt hjul

Som om ikke det å gå på butikken her i Norge er ille nok, med de vanvittige prisene vi har, og med vissheten om at kontoen mister 20% av innholdet bare for en god ukeshandel så er det altså en ting som gjør dagen komplett ille.

Med friskt mot tar du en handlevogn. Så oppdager du det. Ett av fire hjul på vogna er defekt. Vogna vil på tørre møkka ikke gå rett frem. Så reiser spørsmålet seg; Skal du gå tilbake med vogna, eller holder du ut hele handlerunden?

#problem #ilandsproblem #tøftliv #hardtliv

I-landsproblemer vi alle har

Vi har det egentlig ikke så ille i grunn vi som bor i et såkalt I-land, men det betyr ikke at vi ikke har våre ting å stri med i dagliglivet. Ting som får hårene til å stritte, ting som får det til å grøsse på ryggen, ting som får noen og enhver til å føle seg uvel samt ting som får frem hverdags-sinne.

I-landsproblem nr 2: Dorullen

Hva kan vel være verre enn følelsen du får da du etter å ha gjort ditt nødvendige ærend på lillerommet, strekker ut armen for litt papir og oppdager at dorullen henger med papiret inn mot veggen…..

Det er jo knapt mulig å få tak i papiret, og i mange tilfeller må man jo rope på hjelp. Hjelpen, om det er kjæreste, sambo, kone eller vedlikehold på jobben, får da ta jobben med å snu dorullen den riktige veien slik at man får tak i papiret.

#ilandsproblemer #problemer #tøftliv #hardtliv

1 divisjon ishockey 2017-2018: Det nærmer seg

Det er torsdag 27 juli og det er på tide å ta en titt på hva som har skjedd i forberedelsene til årets 1 divisjon. Jeg har vært på ferie som så mange andre men har sett at det signes spillere, nye og re-signering, til og med fra strandstoler i det forjettede land “syden”.

Det siste jeg vet om Moss-situasjonen er at forbundet har blitt betalt og at Moss har gjort det de skulle med tanke på å bli klare for 1 div denne sesongen. Så vidt jeg vet har ikke Moss fått tilbakemelding pr nå, det er vel ferie også i forbundet, tipper det skjer noe snart der. Det serieoppsettet på 2 divisjon som var på Facebook her om dagen er altså det oppsettet som har eksistert en stund basert på at Moss egentlig var klare for 2 divisjon kommende sesong.

EDIT: NIHF opplyser at Appellutvalget avslo Moss anke 20.07.17. Det har i dag gått ut epost med info til alle klubber i 1 divisjon. Dette betyr 9 lag og 32 kamper pr lag.

Det begynner vel også å bli tid for is rundt omkring i hallene nå. Ser at det jobbes med baner, reklame og is. Håper det ikke blir noen forsinkelser og problemer i år slik at alle lagene får de samme gode oppkjøringsmulighetene. Godt at det ikke er lenge til treningskamper kjøres i gang.

Fortsatt:

Til sportslige ledere/trenere/administrative i alle 1 div klubber: Send meg gjerne bekreftede spillere på [email protected] eller på Facebook om du finner meg der. Det virket som om mange interesserte synes det var greit å kunne lese tropper her samlet istedenfor å lete opp lag for lag.

Lagene og troppene er: (så langt jeg vet)

Nidaros:

Målvakter: Tuukka Smura,

Backer: Olav Midtveit Bertelsen, Sivert Tangen Harbosen, Nico Vuorijärvi

Forwards: Andreas Svedlund, Håvard Haugen Aune, Joakim Hofstad, Marcus Svendsen Dahl, Dag Morten Wehn, Martin Lund

 

Comet:

Målvakter: Adrian Johnsen, Anders Johansson

Backer: Charley Berg, Fredrik Løken Pedersen, Morgan Andersen, Martin Bjørsland, Tobias Skaarberg, Fredrik Olsson

Forwards: Øyvind Andreassen, Ole Sydvold Johannesen, Tim Torne, Alexander Høvik, Henrik Borgersen, Oliver Pihlstrøm

 

Ringerike:

Målvakter: Emil Lindbom, Andreas Aasen Rian

Backer: Eirik Hopen, Kristian Kristensen, Max Petterson, Kim Robin Bjørnstad, Dennis Ryttar, Andreas Adolfsen, Nils Fuglesang

Forwards: Markus Albert, Amund Nyland, Kristoffer Melin, Nikolai Dalen, Mikael Hansson, Eivind Eiken Andresen, Michael Söderberg, Thomas M Lystad, Dustin Parks, Joachim Jensen, Marius Nesse, Joachim Svensson, Petter Ellefsen

 

Hasle-Løren:

Målvakter:

Backer:

Forwards:

 

Narvik:

Målvakter: Joona Partanen, Dennis V. Tschudi

Backer: Max Davis Lind, Martin Hage, Tan Hellerød, Sivert Mangersnes, Isac Mikalsen, Sander Mjølnerød, Markus Mossin, Casper Santanen

Forwards: Erik Harr, Jonas Kuraas, Rasmus Lindstrøm, Arttu Niskakangas, Martin Persson, Daniel Karlsen Stensrud, Anders T. Halldal, Samuel Åstrøm, Christer Rudi, Thomas Galde, Martin Henriksen, Tomas Laiho Trondsen, Benjamin Byrkjeland, Marcus Nordlund

 

Grüner:

Målvakter:

Backer: Erik Magnus Sirum, Kim Samuelsson, Iver Håland, Sebastian Skar

Forwards: Andre Evensen, Jere Rajala, Herman Sagfossen, Vojtech Zounek, Kristoffer Solberg, Robert Jernstrom, Emil Nasholm

 

Furuset:

Målvakter: Jani Korpela, Jonas Isomurso Torgersen, Mikkel Wiik

Backer: Mats Ytterstad, Jonas Echolm,

Forwards: Espen Olsen Lie, Martin Ytterstad, Truls Tveten, Eemeli Skantz, Jere Isaho, Alexander  Brun

 

Gjøvik:

Målvakter:

Backer: Cato Ødegård, Simen Hulleberg, Magnus Smedby

Forwards: Simen Hoel Johannessen, Jan Robin Lereng, Henrik Svellet, Even Langdalen

 

Tønsberg:

Målvakter: Victor Aaltvedt, William Ohman

Backer: Tor Sønju Bårnes, Adrian Davidsen, Kristoffer Karlsson, Daniel Tornes Losnedal, Kasper Proos, Adrian Emil Rasmussen, Rinalds Rosinkis

Forwards: Stian Bogen, Erik Gorm Skoglund, Kristoffer Hytten, Tom Andre Jacobsen, Håkon Kvernberg, Eriks Ozollapa, Thomas Kleven Solberg, Joakim Stadsvik, Gustav Runbjer, Alexander Strande, Anton Persson

 

Takknemlig for alle innspill. Ser frem mot ny sesong 🙂

insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

I-landsproblemer vi alle har

Vi har det egentlig ikke så ille i grunn vi som bor i et såkalt I-land, men det betyr ikke at vi ikke har våre ting å stri med i dagliglivet. Ting som får hårene til å stritte, ting som får det til å grøsse på ryggen, ting som får noen og enhver til å føle seg uvel samt ting som får frem hverdags-sinne.

Jeg starter nå en føljetong som skal ta for seg våre i-landsproblemer; Here we go:

I-landsproblem nr 1:

Kontaktlinser som ligger gærne veien i beholderen sin.

Det er en grunn til at man bruker kontaktlinser. Yes, man ser ikke noe. Da er det meget irriterende at linsa ligger med feil bue i beholderen. Knot, knot og atter knot. Litt mer flid på dette området må kunne påkreves.

Meld gjerne inn ditt i-landsproblem på [email protected]

#i-landsproblemer #tøftliv #hardtliv

Abstinensene river i kroppen…

Det gjør fysisk vondt..

Fotbladene mine verker….

Leggene mine har kramper…

Lårene sitrer og har leamus hver dag..

Det knyter seg i rompeballene…

Korsryggen verker bare mer og mer…

Ryggen har svære dobbeltknuter…

Skuldrene føles numme…

Smerten går fra skuldre opp i hals..

Armene må strekkes hele tiden..

Hendene må knyttes og åpnes…

Kroppen sliter…

Men..

men…

Heldigvis…

Heldigvis er det lys i tunellen..

Det..

Det er..

Det er snart 2 august og hockeytrening igjen!

#hockey #ishockey #2hockey

Grønhøj Dayz Feriesenter, Løkken, Danmark

En usminket rapport fra en familie

Sommeren 2017 ble familieferien lagt til Grønhøj Dayz Feriesenter rett i nærheten av Løkken sentrum.

Vi ankom Hirtshals med båt som så mange ganger før, men denne gang tok vi til høyre i rundkjøringen istedenfor rett frem (alle som har vært der skjønner denne) og satte kursen for Løkken.

Kjøreturen var "for kort" med tanke på innsjekkingstid men det å komme frem var uansett helt greit. Det var jo en butikk der så vi kunne ta shoppingen først etc tenkte vi. Den tanken slo vi fort fra oss for butikken på sentret var en såkalt "nårdumanglernoe" kjøpmann. Vi fikk sjekket inn tidlig, satte av de største gutta og dro til Løkken for å storhandle.

Dette er området. Sentralt i hele greia er resepsjon, badeanlegg, butikk, restaurant, spillebule, lekerom, lekeplass og minigolf. I utkanten av senteret (ikke langt å gå) ligger stor lekeplass med trampoliner etc, tennisbane, fotballbane samt idrettshall med mulighet for ballspill av alle slag. Inne i idrettshallen finnes også et lekerom med "ikeaballer" og sklie. Alle aktiviteter er inkludert i prisen, man må bare booke bane inne i hallen slik at det er litt orden. Minigolfen kostet 40,- pr spiller pr runde. Det kunne godt vært litt billigere.

Leiligheten vi fikk var en leilighet med gang, soverom, bad, kjøkken og stue nede, og 2 soverom og bad oppe. Terrassen vår var av den innebygde sorten noe vi pga vinden satte pris på. Wifi med grei fart var det og. Alt i alt veldig fornøyd med leiligheten, men om du er avhengig av god pute for å få sove så ta med din egen. Putene i leiligheten tror jeg er like gamle som bygget selv. Prisene på Dayz Feriesenter er såpass stive at den danske "betale for bruk av strøm og vann" virket litt unødvendig. Det kostet ikke oss mer enn oppunder 300,- for 5 dager, men det er litt kjipt å måtte tenke over forbruk.

Restauranten på senteret var skuffende dessverre. Grei plassering osv, men personalet var trege, fikk ikke med seg 4 enke bestillinger samt at maten var "meh"… Vi endte med å lage mye selv samt dra til Løkken. Helt greit. Men, for de med små barn ønske om take-away tipper jeg denne restauranten duger mer enn godt nok.

Totalt sett mener jeg at Dayz Feriesenter er mer eller mindre perfekt for familier uansett om man er en hyper eller laidback familie. Det er noe å gjøre for store og små samt at det ikke er mer enn 3-400 meter til stranden om man ønsker sand mellom tærne.

Om vi drar tilbake hit? Nja, det vet jeg ikke, men jeg kan trygt anbefale det til de som ønsker en sommeruke der ungene kan løpe trygt rundt omkring på området. Veldig hyggelige ansatte i resepsjonen så du blir godt tatt imot. Selvfølgelig, dette er et feriesenter så du må rydde opp etter deg før du drar, så om du helst vil slippe det er nok hotellferie bedre.

Terningkast 4+

#Grønhøj #Dayz #Feriesenter #sommer

6 år og 1 dag; Er noe blitt bedre?

Har Utøya forandret noe?

I skrivende stund er det altså 6 år og 1 dag siden de aller fleste av oss satt i stuene våre og fulgte med på sendinger om Oslo og Utøya. En vanvittig tragedie fant sted og det viste seg at Norge på ingen måte var forberedt på noe slikt.

Før jeg går videre ønsker jeg å understreke følgende: Det at Norge ikke var forberedt på det som skjedde var ikke de rødgrønnes feil fordi de satt i regjering akkurat da. Skylden for at Norge ikke var i nærheten av forberedt på at noe slikt skjedde må ALLE politikere være med på å ta. Det er Stortinget som til enhver tid setter standarden, og jeg sier som en forsvarstopp sa rett etter tragedien: Norge har det Forsvaret/politiet Norge vil betale for.

Hva har så skjedd på 6 år og 1 dag? Ville den samme situasjonen medført samme tragiske utfall i dag? Sett at det nok en gang var en drapsmann løs på en øy full av ungdommer, ville han blitt stoppet fortere?

Har kommunikasjonssystemer blitt bedre? Har varslingssystemer blitt bedre? Har overvåkning av mulige terrorister blitt bedre? Har beredskapen blitt styrket og bedre? Har de fått mer ressurser i form av mannskap og penger? Har man laget samarbeid med Forsvarets elite? Har politiet nå nok helikoptere? Har politiet nok flyvere til helikopterne slik at ikke ferieavvikling stopper utrykning?

Spørsmålene er mange og svarene på de er kompliserte til tider helt sikkert, men noen spørsmål er ikke vanskelige å innfri uavhengig av hvem som sitter i regjering. Igjen, det spiller ingen rolle hvem som sitter i regjering. De har alle vært med på å bygge beredskap ned, nå kan alle være med på å bygge opp. Dette vil det norske folk samme hva slags parti det stemmes på.

Det er vel slik for de fleste av oss antar jeg at vi gjerne vil ha myndighet fort på plass om noe skjer. Vi ønsker jo ikke måtte vente på at en som ligger på ei strand et sted må hentes for å få helikopter i lufta? Da må vi bruke penger på dette og ikke tenke budsjett, budsjett, budsjett..

Min oppfordring til politikerne: Det er valg i år. Vis de pårørende respekt nok til å ikke skape billige valgpoeng rundt dette temaet, snakk heller samme veien slik at dette nå kommer i orden. Det fortjener de pårørende og resten av Norge.

Del gjerne innlegget..

#Utøya #Politi #Forsvar #beredskap #helikopter #valg2017 #politikere #politikk #ap #høyre #frp #venstre #sv #sp #krf #mdg #rødt #tragedie #Breivik #Fjotolf #terror #drapsmann #råtneihelvete

Løkken Open 2017 avgjort!

Det måtte 12 hulls omspill til.

4 runde av Løkken Open i minigolf ble en spennene runde. Ikke så spennene med hensyn til vinner, for der var Gamlus allerede klar om han ikke maxet ut alle hull, men med hensyn til andre og tredjeplassen.

Runden endte med nok en god runde for Gamlus, faktisk den beste av alle.

Som bildet viser så spilte Debattus akkurat så bra som han måtte i forhold til Professorius, dermed endre begge på 210 slag og omspill må til.

Siden Løkken Open er en av de store majortureringene så måtte omspillet tas neste dag da skumringen begynte å ta til. Det skal jo spilles full runde i omspillet og man ønsker jo gode spilleforhold.

Det skulle så vise seg i omspillsrunden at Debattus ble for sterk.

Resultatliste Løkken Open 2017 ble da:

1 – Gamlus

2 – Debattus

3 – Professorius

#golf #minigolf

Strandkos og dødsseriøs minigolf

Løkkenferien vår fortsetter i sol.

Man kan da ikke være på stranden uten å bygge sandslott. Minsten her ville selvsagt ha med bøtte og spade på stranden, heldigvis fant vi det i leiligheten, men det endte jo med at byggmester Jim og lærling Lucas bygget mens minsten vassa heeeelt til vannet nådde peanøttene.

Gårsdagens vindretning var slik at det gikk an å være ute i vannet uten å bli slått ned av bølger. Det blåste nemlig fra land og utover.

Lekeplassen ble det også tid til.

Etter hvert var der tid for å sitte litt på terrassen og slappe av litt.

Innimellom den harde sittingen i ro så måtte runde 3 av Løkken Open 2017 også avvikles. Soooom vanlig gikk Gamlus runden på 39 slag. Debattus og Professorius gikk på 51 og 52 slag.

Utpå kvelden oppdaget vi at vi deler terrassen med denne rakkeren. Vi ga den en helgrillet kylling og 3 pils…virket fornøyd da.

I morgen går turen videre til Ålborg i 3 dager før dagseilas hjem.

#ferie

Løkken Open 2017: Runde 2

Professorius, Debattus og Gamlus klare for nok en dyst. Runde 2 av Løkken Open skulle utkjempes. Debattus veldig klar for en bedre runde, samt at både Professorius og Debattus ville ta rotta på Gamlus

Hull 1: D=3, P=3, G=2. Gamlus tar ledelsen som forventet. Lett dogleg høyre og easy putt.

Hull 2: D=3, P=4, G=3. Debattus og Gamlus spiller helt innafor mens Professorius trenger et støtteslag.

Hull 3: Alle spillerne klarer 3 på dette hullet der noen har slengt fra seg noe metallskrot midt på banen.

Hull 4: D=3, P=6, G=4. Her klarer Debattus en 3 og vinner hullet. Flaks blir de andre enige om og bestemmer seg for å glemme hullet fortest mulig.

Hull 5: D=4,P=3, G=6. På dette hullet er Debattus og Gamlus fortsatt enige om at Professorius må ha kasta ballen opp og laget sånn "knock" lyd med munnen. En 3 på kortet her ser nesten ut som garantert juks.

Hull 6: D=3, P=8, G=3. Toralt backslash for Professorius på dette hullet. En 8 på kortet og ikke i nærheten av å fullføre. Gamlus og Debattus putta på 3 hver.

Hull 7: D=4, P=1, G=2. Frem med champagnen og høye snitter. Professorius bomma ballen totalt oppover banen i et sånt tempo at den hoppa og spratt (og var innom butikken en tur) før den jumpa seg opp i hullet…og altså Løkken Opens første Hole in One. Vill jubel og fanfare fra alle tilstede.

Hull 8: D=5, P=8, G=4. Det gikk som det måtte gå for Professorius. Champagnen gikk rett i fletta og resulterte i null rene balltreff. Nok en 8 på kortet for Professorius gjør at Gamlus og Debattus ikke er truet av den lave scoren på forrige hull.

Hull 9: Transporthull. Alle bruker 3 slag. Dette var et pust i nedoverbakken i en knallhard runde. Håpet var at Professorius fikk brusen av Hole in One lykke ut av kroppen og igjen kunne prestere på høyt nivå.

Hull 10: D=6, P=8, G=5. Nok et hull der det ligger noe skrot på banen som må forseres. Han med champagnehuet traff ikke nå heller. De andre klarte sånn passe score. Etter å ha knotet seg frem. En lei sidevind må ta mye av skylden for høye tall på dette hullet.

Hull 11: D=5, P=4, G=2. Den fryktede broen. Jeg synes jo ikke den var vanskelig i det hele tatt. En grei 2 på kortet og lett latter over prestasjonene til mine medspillere som begge gikk i vannet i tillegg.

Hull 12: D=8, P=5, G=2. Debattus sitt mareritt. Professorius likeså. Det 12 og siste hullet, enkelt i svak motvind, om man tar den med i betraktningen. Gamlus gjorde det.

Løkken Open 2017 ser da slik ut:

Gamlus : 39+39=78

Professorius : 51+56=107

Debattus : 65+50=115

Runde 3 spilles i dag. Fortsetter Debattus fremgangen så vil det bli meget spennende i fortsettelsen.