13 reasons why vi alle må våkne..

Det ender med død.

Det var nok med litt skepsis jeg satte meg til i godstolen hjemme for sammen med fruen å se den mye omtalte 13 reasons why serien. Omtalen i diverse nettaviser var at dette handlet om forherligelse av selvmord og at serien kanskje ikke burde vært laget engang. Vel, spoileralert; Dette var på ingen måte noen serie som forherliget selvmord. Dette var heller en serie som viser hvor ille det kan gå om samfunnet ikke følger med og tar tak. Dette var en serie som viste hvor jævlig et menneske som blir utfryst/mobbet kan ha det. Dette var en serie som viser den ultimate sørgelige utgang en mobbesak kan få. Det var ikke noe vakkert ved dette selvmordet. Hun følte seg alene, hun var alene og hun døde alene.

Det som virkelig er ille er at sånt som dette skjer. Kanskje ikke akkurat som vist i denne serien, men det skjer. Barn tar sitt eget liv. Tenk på det. Barn tar sitt eget liv fordi voksne ikke tør si ifra. Voksne i familie, nabolag, barnehage, skole, idrettslag.. gang på gang leser vi om barn som har forsøkt si ifra men ikke blitt hørt/sett.

Det er så typisk norsk politikk det å alltid skal inn å rydde opp i ettertid. Det er så typisk norsk politikk å alltid skulle sette inn tiltak for sent. Hvor mange barn skal egentlig måtte bøte med livet eller få hele oppveksten ødelagt fordi voksne ikke vil i “krigen”. Nå kommer #Valg2017 snart også der vi garantert kommer til å se politikere overby hverandre i tiltak for blant annet ungdomspsykiatrien. Det har de gjort i mange valg nå; Har det egentlig blitt bedre?

Les: Voksne uten ryggrad etter vilje!

Det er simpelthen ikke gangbart at det er viktigere å diskutere plattheter når det finnes liv som ødelegges rett rundt hjørnet. Hva i all verden betyr sjokoladepålegg for noe i den store og hele sammenhengen?

Samfunnet vårt syder jo av mobbing og nedrakking på andres ideer og tanker. Og der er stortingspolitikerne helt i toppen. Jeg sier ikke at de mobber…men de gjør sitt ytterste for å rakke ned på og latterliggjøre hverandres politikk. Dette lærer vi jo av alle sammen, meg selv inkludert, og harselerer og tuller i vilden sky. Nå er det jo slik at vi kan jo ikke bli et bomullsamfunn der alle svever bortover på en sky…men barn lærer av hva vi voksne sier… og sitter vi rundt middagsbordet og gjør narr av folk…hva skal da stoppe barn fra å gjøre det samme?

Les: Når voksne mobber med viten og vilje!

Vi trenger ikke bevege oss langt bort fra politikken før vi støter på neste opplæringsanstalt i dårlig oppførsel og mobbing. Realityshowene… Paradise Hotel, Farmen, Robinson… alle show der man går inn for å sverte de andre, snakke bak ryggen, lure de, etc.. De fleste av oss voksne håndterer jo dette…men skjønner barn det? Skjønner unge ungdommer at det spilles et spill eller går de ut i verden dagen etter å tenker at dette er helt gangbart og at det er nettopp sånn verden er. Blabla-blabla jada, barn skal ikke se på dette…men det ligger på nett..de søker seg frem.. TV-selskapene søker selvsagt etter kontroversdeltakere.. Det er det det blir tv av…

Les: Rollemodeller på idrettsarenaer!

Vi er dessverre ikke noe veldig mye bedre i idretten enn i resten av samfunnet. Stadig vekk slenges det med leppa. Det er så klart viktig å sette fokus på dette, men enda mer viktig enn det er for trenere og lagledere, foreldre og foresatte, å rett og slett følge med på om ungene er inkluderende for alle, eller om de driver å fryser ut enkelte individer basert på det ene eller andre kriteriet.

Les: Vi leker ikke med Cubus-unger!

Det starter hjemme. Ingenting kan få meg til å forandre mening på det. Hvis vi som foreldre snakker høflig til hverandre og om hverandre så lærer barn helt fra de er små at det er ikke greit å fryse ut enkeltindivider. Det er simpelthen ikke greit å ødelegge oppveksten til andre mennesker bare fordi de ikke har råd til den og den jakka, den og den buksa, at de ser slik og slik ut. Hvem sin jobb er det å sørge for at barn ikke er i stand til å tenke sånn, jo det er oss foreldre/voksne.

Les: Skamløse bursdagsforeldre!

Jeg tenker fortsatt på den gangen min yngste skulle i bursdag til en i klassen i 1 klasse på barneskolen. Jeg visste ikke hvem det var da han sa det og så spurte jeg “å, er det han mørke?”. Da så han bare rart på meg.  “Hæ? Mørk?”. Det hadde han ikke lagt merke til… De bare lekte de..

Les: Jada, vi skal snakke med barna, men glem ikke foreldrene!

Når det gjelder mobbing osv folkens. Dette er ikke noe “de andre” skal fikse. Det er ikke noe noen av oss kan tillate oss å ikke ta stilling til. Neste gang kan det være deg, barnet ditt eller barnebarnet ditt.. Vi må involvere oss alle sammen og tørre si i fra. Vi må alle i tillegg tørre å tenke tanken på at kanskje har vi ikke verdens største gullunge hjemme. Kanskje er vårt eget barn med på noe de ikke skal. Vi må følge med.

Takk!

Del gjerne dette innlegget eller noen av de andre…eller alle.. Dette er viktig.

#mobbing #mot #barn #voksne #utfrysing #inkludering #barnebursdag #rollemodeller

Min språkutviklede schempevanlige dag.

Jeg gir “den nye norsken” et forsøk.

Jeg våknet som vanlig klokken 06.10. Kroppen min skreik, som den pleier på morgenen, om nåde men opp skulle den. Schæresten min, altså kona, fikk som vanlig lov å ligge litt lenger siden hun begynner på jobb litt senere enn jeg gjør. Som hver eneste morgen tuslet jeg så ut på schøkkenet og satte igang kaffetrakteren, kaffe er et must hver morgen for å våkne. Det neste jeg må gjøre hver morgen er å gå på badet og sette inn kontaktlinser for uten de ser jeg jo praktisk talt ingen ting.

Dagen var så i gang. Med linser inne kan jeg sjekke gangen for katte-bytte. Vi har nemlig 2 katter, hunnschønn begge to, som er glad i å jakte. Her en morgen fant jeg en død fugl i gangen. Det kan ha vært en dompapp eller kanskje en schøttmeis. Det neste som gjøres hver eneste dag er at jeg tusler til de forskjellige rommene og vekker mine schære barn. De må vekkes tidlig for de er glad i senga si.

Når alle er oppe så er det på tide for meg å dra på jobb. Jeg gir hadet-klem til gutta og får schyss på schinnet av schæresten min før jeg går til bilen og schører avgårde. Noen ganger schører jeg omschøringsveien rundt Hønefoss mens andre ganger schører jeg gjennom sentrum. Hønefoss har begynt å bli modernisert nå med mye nytt i sentrum spesielt. Hønefoss har nå en relativ ny schino, ett ganske bra schøpesenter og det bygges en ny schirke fordi den gamle schirken brant ned for noen år siden. Hønefoss har i tillegg veldig mange frisører og schøreskoler. Det virker å være veldig innbringende å være schørelærer og kunne lære opp schøring på alle typer schøretøy.

I løpet av dagen avtaler vi pr sms at vi skal ha schøttsuppe til middag. Det er en veldig enkel og god middag. Du trenger gryteschøtt, poteter, gulrøtter samt noen litt rare grønnsaker jeg ikke husker navnet på. Schøttet koker sammen med løk og en gulrot for å skape kraft først. Deretter kuttes schøttet opp, som alle andre ingredienser til suppen, og så kokes dette i en stor schele en stund. Dette er en schempegod middag for hele familien. Etter middag rydder alle sine “ting” av bordet og setter alt på schøkkenbenken. Schøkkenet tar vi voksne oss av.

Kvelden var veldig rolig. Ingen schøring på trening eller schino. Det var rett og slett en rolig og fin kveld. Scherringa, altså kona, schæresten min var ikke sur heller.

Om det ble noe schærlighet da vi la oss får dere ikke vite.

Ps! nå har jeg litt vondt i hodet schenner jeg.

Les også: Hei; Jeg heter Schell og kommer fra Schirkenes.

 

Ps!! Jeg gjorde et forsøk…likte det ikke…går tilbake til normalen.

Topp 10 skikkelig smertefulle ting

Mange lister er laget over hva som gjør vondt her i verden, men sjelden tar listene tak i det som er skikkelig smertefullt. I sådanne stunder er det godt sånne som meg finnes….eller kanskje ikke..

Nuvel…

Her er Topp 10 skikkelige smertefulle ting

10- Flis i fingen….samt bite neglen for langt ned. Må inn på lista. Høyner vi med en liten betennelse nedi neglebåndet så snakker vi smerte.

9- Handlevogn på butikken med ett defekt forhjul. Antakeligvis det mest smertefulle du kan oppleve utenfor hjemmet som ikke innebærer brudd, kutt eller annen skade.

8- Brødkniven i fingeren. Smerten da du skjønner OG ser at du faktisk skjærer deg selv i fingeren PÅ TROSS AV at du rett før tenkte du måtte passe på…

7- Røske ut en buse av nesa som det sitter fast en 5-6 nesehår i. Kanskje mest et manneproblem men jeg kan forsikre dere kvinnelige lesere om at det røsket gjør skikkelig skikkelig vondt.

6- Komme på butikken klokka 20.01 en hverdag. Du kan gå kjøpe absolutt alt i butikken bortsett fra alkohol. Man har tydeligvis ikke et alkoholproblem klokka 19.59…men klokka 20.01..DA er du ute å kjøre ass…

5- Se på norske herrelandslaget i fotball.

4- Barnefødsel. Den må jo med på lista. Nå vet jeg jo ikke hvor vondt det egentlig gjør da, men fruen klemte handa mi under en pressrie…og det var skikkelig skikkelig vondt.

3- Hakket verre enn barnefødsel er jo "tuppe lilletåa i bordbenet" hendelser. Si hva dere vil; Det er vondt det. Skikkelig vondt.

2- Se på valgsendinger der Audun Lysbakken får stå og kauke fritt på tross av å lede et mikroparti 97% av norske velgere ikke vil ha.

1- Andre folk i trafikken. Spesielt dere som ligger i venstre fil og ikke følger farta, dere som ikke bruker blinklys riktig eller i det hele tatt samt dere som ikke vet hva speil er.

Sånn ere bare. Kom gjerne med tillegg. Velbegrunnede tillegg.

#topp10 #smerte

Hei hei Radio Metro, her kommer jeg!

FM meg her og FM meg der. Statens milliardsluk er bare bull og idioti!

Etter å ha trodd i lengre tid at "mannen med knappen" skulle slå av FM-nettet skikkelig så har jeg altså fått den gledelige overraskelsen at det gjør han jo ikke.

Det er diverse radiokanaler som rett og slett bare er jålete og hopper over på dabbedidubbedidabb-hysteriet. FM-nettet skal altså virke i mange år enda. Jeg kan ikke utbryte annet enn: Excellent!!!!

Dette igjen gjør jo at jeg slippe å sette meg inn i dette nymotens Spotify-greiene og lignende. Radio Metro sender hvert fall musikk og nyheter, noe som holder i massevis for meg tur-retur jobb etc.

Joda, jeg kommer til å savne #Morgenklubben men jeg overlever nok dette og. Trodde aldr det skulle komme noe radioprogram som overgikk Irma1000 men det skjedde det også.

Nåvel; Øra er innstilt på Radio Metro fremover. Kjøpe meg radio for å høre på reklamekanaler er uuuuuuuuaktuelt..!!

#RadioMetro #RadioNorge #dab #flab #smab #babb #rabb #sabb #knabb #radio

Sorry Østlandet; Jeg jinxet sommeren!

Jeg beklager.

Jeg skulle ikke gjort det. Jeg skulle ikke ha jobbet i hagen før 1 mai, jeg skulle ikke ha skiftet dekk på bilen, men fremfor alt; Jeg skulle ikke ha ryddet bort snøskuffa.

Trist og lei ligger jeg her med all skyld på mine skuldre. Jeg vet jeg ikke skulle ha gjort det men jeg klarte ikke la være. Knallvær første helg etter påske, så sen at den nesten går rett over i fellesferien, betyr normalt null stress med hensyn til dekkskifte.

Jeg er også rimelig sikker på at dekkskiftet ville gått helt uten gudenes vrede eller store konsekvenser om jeg ikke hadde gått til det ekstra drastiske komplett håpløse skritt jeg tross alt gjorde etter å ha bannet drittjekken opp og ned i en halvtime før jeg fikk lånt en skikkelig en.

Idiotisk nok stod jeg altså i oppkjørselen etter å ha skiftet til sommerdekk på den ene bilen og tenkte "skitt ass… det året jeg faktisk gjorde alvor av å kjøpe ny snøskuffe så har det ikke snødd nok til å bruke den". Dette tenkte jeg selvfølgelig fordi jeg så på den blå flotte latmannsskuffa som stod opptil veggen fortsatt med prislappen på håndtaket. Jaja tenkte jeg, jeg får stappe den inn i garasjen da. Bytte plass med golfbagen, det blir bra…

Det kunne jo ikke gått annerledes enn det har gjort. Snøvær. Absolutt hele dagen. Jeg burde visst bedre. Jeg burde jo tenkt "gidder ikke rydde den bort, snart november igjen"… Da skal du se det hadde blitt tropenetter fra og med i dag og helt til lille julaften.

Jeg lover: I november lar jeg gressklipperen stå ute inntil jeg må salte under den for å få den løs.

#vinter #kongvinter #sommer #sol #vinterdekk #sommerdekk #dekk #dekkskifte #snø #glatt #slaps

Nå kan DU sende kona og meg til Dublin!

Anti-skilsmissetur betalt av bloggverdenen. Høres ikke det helt konge ut? Helt gratis for deg.

Det er altså slik at om du er en av de 20 mest leste bloggerne pr måned på blogg.no plattformen så får du utbetalt en andel av reklamekronene blogg.no tjener. Jo høyere opp på lista jo mer utbetalt.

Jeg er ikke ofte på topp 20 lista, men det kan du som leser sørge for ved å klikke, lese, dele og anbefale. Hadde det ikke vært morsomt å kunne si at "jeg var med på å putte han gærningen med Geriatriksbloggen på toppen av blogglista i Norge"?

Dette er altså oss. På grunn av forskjellige omstendigheter så har ikke vi kunnet reise på vår årlige anti-skilsmissetur til Dublin på et par år. Dette kan altså du nå være med å forandre på. Det fine er jo at det koster deg absolutt ingen ting, kun et klikk, en anbefaling og en deling,

Tenk hvor interessant det hadde vært om mammabloggere, pappabloggere, fitnessbloggere, motebloggere og matbloggere måtte se seg slått av en blogg skrevet av en A4 mann med skråblikk og samfunnsrefs som hovedtema i tillegg til ishockey.

Jeg lover selvsagt blogginnlegg fra turen i retur.

Er det rart man vil på tur?

Vakker som få… Neida, skal ikke bare tulle.

Her er et bilde fra Påsken i år. Vi var så heldige å bli invitert på hytta til min svigerinne.

Jeg bør kanskje forklare hva en anti-skilsmissetur er. Det er rett og slett en tur uten barn. En tur der vi kan være bare voksne, være mann og kone, være kjærester, være sammen.

Dette er noe vi har gjort i 8-9 år før en personlig situasjon har gjort det umulig inntil nå. Nå er det mer det økonomiske som ikke er helt der. Tigging liker vi selvsagt ikke, men å tjene penger på blogging er innafor. Det samme er forresten sponsing:

SAS, Norwegian: om dere har lyst? Jeg lover å skryte hemningsløst av dere.

Reiseselskap, samma hvem, lover reisebrev med skryt så dere blir flaue.

Hotellkjede med hotell sentrum Dublin? Skryt og bilder. Høres ikke det bra ut?

Det er flott i Strømstad altså, men vi savner Dublin. Vi savner Temple Bar, The Auld Dubliner, The Morgan, Guinness, Kilkenny, Platter, Hard Rock, stemningen, gatemusikken, vennligheten, The Bagel Shop, etc etc.

Legger ved litt mer lesestoff som "betaling" for klikk, lik, anbefal og del: Klikk meg, link til innlegg

#blogg #toppblogg #topplisten #økonomi #lønn #Dublin #SAS #Norwegian #Hotell #reise #Guinness #Kilkenny #TempleBar

Konfirmasjon – Penger – Hysteri – Utakknemlighet.

Nå er vi der igjen. Det er snart den tiden på året.

Endelig er dagen kommet for 14-åringen. Konfirmasjonsdagen. Familie har reist kort og langt for å være tilstede på den store dagen. Ingen bryr seg om "dagens mann" har valgt kirkelig/borgerlig/humanetisk eller rett og slett bare vil samle familie og venner til en markering.

Gavebordet er flatt. Joda, en og annen liten gave står der men stort sett ligger det bare konvolutter. Konvolutter med penger eller kvittering på "innsatt på konto". Det er slik det har blitt. Det er selvsagt helt greit, men det er noe midt oppe i dette som ikke er greit.

Summene..

Hva faen skjedde? Når ble det innafor å stappe kontoen til en 14-åring med 100 tusen på en konfirmasjon? Når ble det innafor å nærmest kreve at det er slike summer det må være?

Det "rapporteres" blant konfirmantene på sosiale medier fortløpende om summer på selve dagen. Det er totalen på penger som er viktig, ikke at familien er samlet. Det at foreldre punger ut feks 250,- pr kuvert for 50 gjester er uvesentlig for konfirmanten, det er cash i lomma som teller.

Når man hører om konfirmanter, 14-åringer, som har spist, drukket, hatt fest med hele familien tilstede, som er misfornøyde i etterkant fordi de ikke nådde opp i de største summene kan man ikke gjøre annet enn å riste på hodet.

Tenk å sitte i etterkant av en konfirmasjon som foreldre har betalt rått for, og prestere være misfornøyd fordi gevinsten "bare" ble 37450,-.

Jeg er glad vi ikke opplevde noe sånt her hjemme.

#konfirmasjon #penger #gave #gaver #familie #venner #konto #cash #hysteri #selskap

Tiggerne i Norge.. Prøv å gi de mat a…

Hva skjer da tror du? Hvor mange er svindlere kontra reelle fattige?

I en NRK-dokumentar avsløres de kvinnelige tiggerne i Bergen til å være tiggere på dagtid og sex-selgere på kveldstid. Dokumentaren avslører også bakmenn med enorme pengesummer i hendene levende et luksusliv. Det er vel ingen tigger-tilhengere som klarer si noe imot denne dokumentaren og de avsløringer som der kom antar jeg?

At det finnes reelle tiggere i norge er jeg ikke i tvil om…men hvem er de?

For en liten stund siden skrev jeg følgende på Facebook:

Et lite apropos til lokalavisens og mine skriverier om tiggerne/bladselgerne i Hønefoss: I går ble jeg vitne til at han gamle skjeggete tiggeren/bladselgeren kjeppjaget en annen tigger/bladselger fra trappa til Meny på Eikli. Har skjeggen m/gjeng enerett på Hønefoss?

Skriveriene kan du lese her:

Tigger-bløff?   og

Er alle tiggere i Norge faktisk fattige?

Dessverre så understreker bare de siste dager og ukers avsløringer det jeg har trodd ganske lenge. Dette er organisert. De deler opp byer og jager de som kommer til som ikke hører til flokken.

Men igjen; Noen er helt sikkert reelle tiggerE og trenger hjelp.

Mitt syn? Hvis du absolutt vil gi noe til en du ser sitter på gata/fortauet/trappa: gi dem mat, gi dem drikke, gi dem et pledd om det ser kaldt ut…men ikke gi de penger. Jeg har faktisk lest om og sett film av tiggere som blir pisse sure når de får mat/drikke og ikke penger. Det sier kanskje litt? Pengene går til bakmenn. Menn med svære gullkjeder, fancy hus og raske biler.

Det er vel ikke en mann som mangler 20000 euro til ny sportsbil du vil hjelpe?

#norge #tigging #hjelpe #penger #bakmenn #euro #kroner

 

Driver handelstanden på Flå trafikk-mafiavirksomhet…? ;)

Det virket hvert fall sånn i går.

Undertegnede med familie har altså vært på påskeferie i de vestlandske alper i år. Bosatt på Hønefoss, og med utsikt til bakken rett etter den store rundkjøringen der Gol/Geilo-trafikken møter Fagernes-trafikken, så vet vi at søndag og mandag i slutten av påsken er et mareritt om du ikke kjører på riktig tid. Dette betydde jo da at vi pakket bilen og smokket avgårde tidlig på søndag for å komme oss hjem før trafikken virkelig tar til.

Les: Det skal bare en jævel til for å lage kø!

Eikedalen-Trengereid-Voss-Gudvangen-Lærdalstunnelen-Borlaug gikk som en drøm. En kilometer opp i bakken mot Hemsedalsfjellet gråt jeg en skvett for der døde Subaruen og 200 tusen gikk i dass i påsken i fjor. Hemsedalsfjellet ble passert i lang-lang rekke i grei fart på tross av litt duskregnsnø, sprekk i ruta og litt shabby vindusvisker. Det gikk tilogmed greit å passere Hemsedal, men så;

Les også: Familien uflaks på påsketur igjen!

Rett etter Hemsedal startet kødannelsen. Det gikk forsåvidt greit nok helt ned til Gol men så var det stopp. Og start. Og stopp. Og start. Og stopp igjen. Det tok ikke lang tid før det smalt fra baksetet: "Er det langt igjen? Dette går ikke! Dette er kjeeedelig! Jeg må tisse! Jeg er sulten!".. Jeg måtte jo da rett og slett be kjerringa ti stille, det tar den tid det tar..

Trafikken, dvs køen, fortsatte med start og stopp, start og stopp, start, opp i 70 og så stopp igjen. Det virket der og da som om det lå en bil først i køen med et seriøst anfall av kengurubensin. Etter et lite handle-tisse-spise stopp på Nesbyen fortsatte startingen og stoppingen nedover dalen helt til vi nådde Flå. Idet vi passerte den lille tassen av ei rundkjøring i enden av Flå så var det super ss rally gt fastback hardtopp sprint på alle sammen og vips var vi hjemme.

Les: Faen skjære; Det er høl i andre enden av tunellen!

DETTE får meg til å tro at Flå Handelsstand kjører sinkebiler nedover fra Gol slik at folk skal bli dritt leie, sultne, tissetrengte, etc og rett og slett bare stopper på Flå der kjøpesenter og Mækker'n ligger side om side. Hvordan den vanvittige køen bare poffet bort etter Flå er en gåte, litt sånn som Hamangtunellen er innover mot Oslo; Kjempekø før tunellen, ikke en bil etter… Spørsmålet er uansett: Hvem i satan kjørte først i den køen som mystisk forsvant på Flå?

Les: Jeg er klin hakkende sprø

Nå er det uansett mandag, vi er hjemme og kommer sikkert til å se en gigakø utover dagen. Jeg begynner å lure på om bilen(e) først i køen var noe ala dette:

(illustrasjonsbilde, denne her går sikkert skikkelig skikkelig fort)

Nuvel, nå er det vår….

Eller ikke…

#trafikk #Eikedalen #Trengereid #Voss #Gudvangen #Borlaug #Hemsedal #Gol #Nesbyen #Flå #Sokna #Veme #Pizzabakeren #Hjemme #tunell #tunnel #fartsgrense #politi #kø #sinker #mafia #tråbilpåferie #lademedbedrestrøm

Faen skjære folkens, det er høl i andre enden av tunellen!

Pappskalle-sjåfører!

Du cruiser avgårde, du sitter godt, bilen brummer, musikken stemmer, blæra er tom, kaffekoppen full og trafikken flyter lett i sånn cirka 90km/t så du river deg ikke i håret pga å ligge bakerst i rekka.

Så kommer en tunell..

Inngangen på tunellen er enkel. Rekka med biler holder samme farten som før tunell-inngangen. Men så; Sakte men sikkert går det saktere og saktere. Nåla faller og faller og detter helt ned mot 70km/t innen rekka med biler når utgangen.

Hvorfor det? Kan du forklare meg hvorfor du gjør det?

Er det sånn at du er usikker på om det er høl ut av fjellet i enden av tunellen? Sitter du i bilen og tenker at de som bygde tunellen gjorde absolutt alt ferdig bortsett fra de siste 40-50 meterne slik at det kan hende du må snu skikkelig plutselig for ikke å butte front rett på i fjellveggen? Er du redd for at de har glemt å lage vei på utsiden? Er du redd for en 90 graders sving, i 80-sonen?

Jeg fatter ikke hva dere som gjør sånt driver med. Hvor har dere fått førerkortet deres? Legoland?

Jeg foreslår at du som føler deg truffet her skaffer deg en GPS og taster inn "unngå tuneller" hver gang du skal ut å kjøre.

Det ville hvert fall hjelpe oss andre i trafikken!

#trafikk #tunell #bil #førerkort