Et Panthersliv…

Fra neglesprett og solbærtoddy til kaffe, vaffel og søndagstrim!!

Naturis og kuldegrader. Det var ikke annet dengang jeg som 9-åring troppet opp på mine første ishockeytreninger med delvis helt hockeyutstyr og en en rød vm-hjelm jeg var umåtelig stolt av. At det var kaldt spilte ingen rolle.. Fingrene kunne varmes rundt et glass buljong eller solbærtoddy eller rett og slett nedi suspen. Når det ble for kaldt så var standard kotyme å bruke en hockeystrømpe som halsvarmer…det luktet skikkelig godt.. Men vi klaget aldri.. Vi kunne, og gikk på skøyter dagen lang uansett kulde…

Vaktmesterne på stadion. Disse var jaggu en sak for seg selv.. De ville jo strengt tatt ikke ha noe med hockeyen å gjøre..men da vi smisket og ba nok så kom de kjørende med traktoren med vanningsanlegget bakpå og hvertfall slipte og vannet før en kamp.. Men så var jobben gjort.. I pausene måket vi banen selv.. Det var vel kun da Ringerike holdt på å rykke opp i 1 div en gang på 80-tallet at de vannet i pausene.. Den sesongen endte forøvrig med at kasserer løp langs banen i avgjørende kamp og manet til tap for de hadde ikke råd å rykke opp…

Kunstfrossen uteis. Dette miraklet skjedde vel omtrent rundt 1980 engang.. Dette var jo magisk for hockeyklubben for nå kunne man legge is tidligere enn kuldegrader tilsa og hvertfall slippe å kjøre opp i skogen og bedrive russisk rulett-trening på frosne tjern.. Helt uanstendig flott var det jo og utpå vinteren da vi hadde en naturisbane og en kunstfrossen bane rett ved siden av hverandre.. Dessverre var jo banemannskapet fortsatt like uinteressert i å vanne og slipe så julekvelden var fortsatt hver gang de gadd og vi måtte fortsatt måke banen selv..

Bygging av ishall. Endelig hendte det.. En gjeng med kloke og visjonære hoder fant ut at vi måtte ha tak over banen. Et gigantisk tippelag ble igangsatt og midler ble skaffet..egenkapital.. Og om dagens leder Toffen er et kjent ansikt i rådhusets ganger så var ikke Jan noe mindre kjent dengang.. Anbud inn og ca 5000 dugnadstimer senere så stod dagens hall uten garderober etc på plass i 1989.. En vinter eller to etterpå var garderober og dagens cafebygg etc på plass og vi hadde en funksjonabel hall. Dette betydde jo ikke mye for kvaliteten på hockeyen selvsagt…men det skulle fort endre seg.

Da hockeyen egentlig startet. En eller annen gang i sesongen 91-92 tror jeg så stakk dagens Furuset-trener Jan Erik Johansen nesa inn i garderoben og fortalte at han hadde flytta hjem til Gran og var interessert i å bli med på Ringerike. Han så på kampen vi spilte og stakk det samme hodet inn etter matchen og spurte hva vi drev med utpå der.. Spiller hockey vel svarte vi.. Nei, var svaret… Dere gjør mye rart, nen hockey spiller dere ikke.. Nåvel; sånne uttalelser kommer man ikke med på Ringerike ustraffet og dermed neste års trener i boks..

Jubelsesongene 92-93-94. Disse årene var et eventyr for hockeyen på Ringerike. 92-93 vant vi alle kampene med rekordseieren 32-0 borte mot Skien som det mest huskbare. 93-94 var delt i to.. 14 matcher i 2 div før jul og så 14 nye matcher etter jul der de 4 beste i 2 div og de 4 dårligste i 1 div møttes i serie. Vi røyk på opprykk til 1 divisjon med ett poeng dengang..

Håpene sesong for sesong… Dessverre klarte vi ikke å holde trykket oppe og vi endte i et vakum egentlig med spill i 2, 3 og 4 div om hverandre.. Håpet var at “neste år kommer talentene”… Men det måtte mye satsing til før det skjedde noe.

Revolusjonen 2010 og Boork.. Det måtte mange år til. Det måtte ny satsing til. Det måtte penger og visjoner til. Det måtte en som Martin Boork til. Det måtte et styre som ville til.. 2010-2011 var første år Panthers levde i dagens 1 divisjon. For første gang siden 1994 var hallen full av tilskuere.. Dette er morro, gutta er hyggelige, apparatet er hyggelige, det er en fryd å ha med 1 div spillere på trening, det er en glede å slå av en prat med Stig, Cecilie, Randi, Tormod, Martin og hvem enn av spillerne som befinner seg i “bua”..

Mine største øyeblikk. Hva har så vært det morsomste for meg?… Å spille 1 div som 40-åring mot Tønsberg borte og dobbelt-oppgjør mot Rosenborg hjemme henger høyt.. Å lage vinnermålet mot Rosenborg borte i kvalmatch til 1 div i 94-sesongen henger høyt.. Å putte på slagskudd fra blå foran 400 tilskuere i Schjongshallen mot Asker-92 i 94-sesongen er og der oppe.. Å ha spilt to år på rad mot Frisk-Asker, ene året med Zuccarello på plass og andre året med Abbot-brødrene der er og minneverdig. Alle årene i aldersbestemte klasser.. Samlingene hos Kåre på Sokna..hos Torgrim oppe i gata.. Irishene etter kamp hos Tørseth… Det er så mye..

Fremtiden… Geriatriks.. 3 div.. Trene med U18… Spise vaffel.. Drikke kaffe.. Være med å glede de jeg kan med hockey, fortelle om hockey, skryte av hockey.. Følge opp gutta mine.. Elske kona mi.. Holde meg i form.. Ha det gøy!!

Oppfordring: Kom i hallen og se på og støtt Panthers…om det så er U8, U10, U12, U14, U18, 3 Div, Geriatriks eller Panthers 🙂

Elgjakta er igang..

Barske menn og kvinner ryker til skogs!

Sommeren er over. Tiden da alskens norske jegere tusler rundt i de norske skoger sommerstid med hagle og skyter på alt som rører på seg er forbi.. Tiden da ekorn står i fare for å bli pulverisert av 5 kaliber 12 hagleladninger på ettermiddager av jegere som er dritt lei trasking uten så mye som å se en småfeit spurv er over.. Endelig er det høst.. Endelig er det tid for elgjakt.. Endelig skal jegerne få dra ut i skogen med 7,62 mausern og skyte på elg…. Ja hvis de ser noen da..

Bilen pakkes med alskens klær -kamo seff..vil jo ikke bli sett av æljen-.. Viktigst av alt er vel noe å sitte på…for sitting blir det. Våpen og ammo må selvfølgelig ikke glemmes..vil jo ikke dra en Viggo Sandvik å stikke innom etter frossen-elg på vei hjem igjen.. Niste, primus, vann og brennevin er også viktig… kjøpebrennevin for de mer kultiverte hører også med.

Så er man endelig på plass på sin kjøpte kvadratkilometer av skog.. Termos ved siden av.. Rifla ladet og sikret.. Flott utsikt.. Gps’n viser hvor man er og elg-lokke-appen på telefonen høres litt ut som ei litt hes canadagås men gjør sikkert nytten. Nå er det bare å vente på at en elg eller sju skal vandre inn blant tyttebærene ute på sletta foran posten sånn at man kan få vise at det ikke er noe annerledes i det hele tatt å skyte på levende mat kontra ei pappskive som står helt stille ute på ei vindstille slette..

Nå skal det bli variasjon i kosten.. Slutt på kjøttdeig, kjøttkaker, kjøttfarse osv.. Nå blir det elgsteik, elgbiff, elg-kaker, etc… Ja hvis elgen tråkker inn på sletta selvfølgelig… Kanskje man tilogmed får elgen til å gnukke skinkene litt i tyttebærlyngen først den skytes og…?

Lykke til…og ikke skyt hverandre!!!

#elg #elgjakt #jakt #våpen #skudd #

Skål!!

Seddelautomater i butikk..

Forbanna møkk…

Arbeidsdagen er over.. Den er faktisk like over som EM-sjansene til det norske landslaget i fotball allerede nå etter en spilt kamp.. På vei hjem i min super ss rally gt fastback hardtop sprint Toyota Corolla med nedsenket eksosanlegg så tikker tekstmeldingen inn… “Kan du stikke innom butikken på veien”.. Jeg stoppa selvsagt bilen for å lese den dah…så det er sagt.. Handlelisten kommer så i neste melding og jeg ser, fortsatt stående putt stille, at dette kan jeg plukke opp på ICA (ikke sponset) for det var ikke så mye…og akkurat disse varene vet jeg hvor er og.

Jeg smetter mykt og stille inn i parkeringshuset, betaler ågerpris for en halvtime, låser og småjogger opp til butikken for jeg har jo egentlig litt dårlig tid..jeg skal jo spise litt og så skal jeg kjøre guttungen i hockeyhallen på trening.. Liten kurv hentes og så er det rett på..

Tempo tempo tempo… Brød… Lett småjogg innerst i lokalet for melk..passerer duggfriskskapet…hm…jadda opp i kurven med deg..stod ikke på lista men skitt au.. Så en småfrekk 180 graders vending og liten kjapp spurt forbi fiskedisken og biff til 800 kroner kiloen inntil man treffer på påleggshylla…deretter en moonwalk bort til frosne grønnsaker og fiskeboller før handleturen avsluttes med et telemarknedslag ved dassrullsa… Hele handleturen unnagjort på ca 8 minutter..litt venting og så min tur i kassa..

Pip…pip..pip…sukk..brett og fiks…taste taste taste taste…pip…pip..pip.. Trenger du pose? “Neida, jeg putter alt i jakkelomma jeg”… Det blir 465 kroner..

Oi, skulle du ha sett.. Det har jeg jammen meg i cash.. Og så begynner det.. Jeg gir jenta en tohundrelapp og 3 hundrelapper som jeg har hatt liggebde i bukselomma en stund.. Hun prøver tappert å få stappa de sedlene inn i drn forbanna møkkamaskinen… Ene veien, andre veien, opp-ned, bak-frem og på tvers… Hun sliter og hun sliter… Og jeg ser på klokka.. De fremragende 8 minuttene mine med perfeksjonisme har nå blitt 18 minutter.. Etter 5 minutter til med slit har hun endelig fått maskinen til å spise pengene mine.

Jeg mener at kassadamene/herrene burde hatt mulighet til å åpne kassa manuelt hvis sånt skjer så man ikke blir stående der som en brødgjøk… Det skal da ikke måtte være nødvendig å måtte sile ut butikker på grunn av at de bruker sånne maskiner… Det skal vel heller ikke være nødvendig å måtte stryke pengene før man drar å handler..

Mitt neste prosjekt er å krølle pengene skikkelig så det blir umulig å få de inn i maskinen for så å se hvor lang tid det tar før de fikser det…

For sedler er vel fortsatt penger??

Bussbøller..!!

Hvem er værst?

Hva har egentlig skjedd med oss her oppe i steinrøysa? Har endelig den kulda vi har 7 mnd i året satt seg i ryggmargen på folk og deretter blitt sprøyta inn i egget i unnfangelsen for så å bli en del av genene vi sender videre..? Hva har skjedd med kø-kultur på bussholdeplassen? Hva har skjedd med å la folk få komme av bussen før trengselen og dyttingen for å komme på begynner? Hva har skjedd med å reise seg og gi setet sitt til en pensjonist som kommer på bussen og heller gå bakover selv?

Men hvem er egentlig de værste bussbøllene?

Er det ungdom med sekk og sagg som vasser gjennom bussen med snus og brus og Bjørn Borg’n så synlig at bremsesporene nesten tyter frem over baklomma?

Er det gamlinger som har klart å sette seg sammen men så klarer å ødelegge den bragden ved faktisk å snakke med høy sprakende stemme om de fire siste legebesøkene og hvilke intimplasserte byller som har sprukket siden siste busstur..?

Er det ungdom som setter seg til med ørepropper og hører på musikk med så mye volum at hammeren og ambolten vibrerer på alle i 3 meters omkrets?

Er det damegjenger som skal på museluftetur til Kiel som insisterer på at kofferten må være med inn på bussen..da med det resultatet at alle andre må bedrive koffert-slalom og gange med høye kneløft…?

Er det ungdommer som setter seg til to og to for så å høylydt begynne rekapituleringen av helgens og nattens alkohol- og sex-eskapader..?

Er det ungdom som sitter i ett sete og strekker bena tvers over midtgangen for å, med sko på selvfølgelig, hvile føttene oppi det setet..så alle andre må enten ha motorsag for å kappe de av, bedrive hekkeløp eller rett og slett driste seg til å be de om å fjerne beina da selvfølgelig med øyehimling, mumling, hoderisting og en skjult langfinger som resultat..?

Er det forretningsmenn og kvinner som setter seg til med laptop i fanget, ørepropp og mobilt bredbånd, facebook, powerpoint samt Fantomet-frakken liggende på setet ved siden av…og da med drepende blikk om du skulle driste deg til å spørre om det er ledig..?

Er det menn og kvinner som later som de sover..litt sånn halveis på begge setene..hver gang bussen stopper på en holdeplass..?

Er det gamlinger som konsekvent tar de første setene og sprer handlenett, kåper, hansker, loff, kamferdrops, skaut og snakker drithøyt i telefonen for å fortelle stadig vekk når de er fremme..?

Er det røykerne som står på holdeplassen og drar magadrag kun overgått av de som står foran en mur og får sin siste sigarett før henrettelsen..og så stepper inn på bussen med det siste trekket fortsatt delvis innabords..?

Neida…de aller værste bussbøllene er barnehager og barneskoler på tur.. Hvorfor i svarte har de ikke gått gjennom folkeskikk før de drar på tur? Hvorfor har de ikke lært at de skal gå bakover i bussen? Hvorfor har de ikke lært at de skal sette seg to og to? Hvorfor har de ikke lært at det skal brukes innestemme på bussen? Hvorfor har de ikke lært at man ikke sparker i setet foran?

Nå gjelder dette selvfølgelig ikke alle barnehager og barneskoler.. Det gjelder helt sikkert ikke alle ungene på tur heller.. Det gjelder de få.. De som ødelegger for alle..

Bussbøllene…!!

#buss #bøller #ungdom #voksne #gamlinger #kø