Topp 7 uttalelser om strøm og kostnader

 

1 – Vanlige folk har ikke fått det verre (Jonas Gahr Støre)

 

2 – Nå er det vanlige folks tur (Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum)

 

3 – Hvorfor skal vanlige folk ta regninga for regjeringen? Nå har vi bensin- og dieselpriser på over 16 kroner, og mer utenfor byene. Dette rammer de som ikke har andre alternativer til transport, mener Senterpartiet-leder Trygve Slagsvold Vedum. (Trygve Slagsvold Vedum..pre-regjering)

 

4 – Vanlige folk skal sitte igjen med mer penger når året er omme (Trygve Slagsvold Vedum)

 

5 – Norsk økonomi går bra, så noen konkurser må vi tåle (Jonas Gahr Støre)

 

6 – Strømmen er ikke spesielt mye dyrere for deg og meg gitt det som er verdens rauseste strømstøtteordning (Espen Barth Eide)

 

7 – Folk må kjøre mindre nå som drivstoff er så dyrt (Trygve Slagsvold Vedum)

 

Det finnes sikkert mange mange flere brillefine uttalelser fra politikere uten snev av kontakt med vanlige folk…

Kjør kommentarfelt :

Det er Arbeiderparti-politikk som driver prisene opp

Vi kan rett og slett ikke ha alle i arbeid OG ha lave priser. Det går bare ikke.

Da jeg var ferdig på ungdomsskolen gikk ferden videre til handelsskolen i Hønefoss. Regnskapslinjen. 3-årig skole. Blåruss.

Ett av fagene var sos.øk. altså sosialøkonomi. Dørgende kjedelig selvfølgelig, men noe festet seg inn under teppet (jepp… slutten av 80-tallet… fæle greier) på hodet. Ett enkelt faktum som motsier Arbeiderpartiets «alle i arbeid»..

Vi kan ikke ha alle i arbeid og samtidig opprettholde lave priser på varer og tjenester. Da havner vi nemlig i en evig lønns- og prisspiral

Hvorfor?

Jo, fordi:

-alle i arbeid betyr mer penger i omløp

-det betyr mer etterspørsel etter varer og tjenester

-det betyr at de som har varer/tjenester kan sette opp prisen

-som igjen betyr at vi som skal kjøpe må ha tak i mer penger

-som igjen betyr at vi krever høyere lønn der vi jobber

… og når vi da får mer i lønn så betyr det:

-mer penger i omløp

-mer etterspørsel

-osv osv osv,,,

 

Arbeiderpartiets politikk mht alle i arbeid er rett og slett skadelig for samfunnet. Det går bare ikke. Nå er det selvsagt slik at sånne som Støre bryr seg ikke.. de har jo flust med penger og kan betale uansett.

 

Norge bør ha en 3-4% arbeidsledighet.. Det tør de selvsagt ikke si..

Støre og Vedum jobber for å bli avsatt

Jeg synes ikke denne komplette handlingslammelsen fra regjeringens side tyder på noe annet enn at Støre og Vedum jobber hardt for å bli kastet ut av regjeringskontorene.
Den ene etter den andre i regjeringspartiene kommer med hårreisende uttalelser som rett og slett pisser på den norske befolkning og den håpløse økonomiske situasjon man er i, og ser for seg fremover.
Støres «vanlige folk har ikke fått det verre» topper vel hele kaka og vel så det.
Vedum som kakler i vei om hvor mye strømstøtten koster er høyt på lista over kokkos det også.. all den tid det faktisk ikke er en kostnad, kun en reduksjon av i mer-inntekt.

I dag, 29 august, så vi altså priser på over 10,- kw/t..

Normale norske priser har vært 37 øre kw/h i snitt..

Og for å sitere en serie mange av oss har sett: «Winter is coming»..

Politikerne har effektivt sluset Norge inn på strømbruk gjennom mange år, og nå er vi altså oppe i en situasjon der nordmenn blir flådd.. senere i høst/vinter blir vi ikke bare det.. da blir vi flådd, partert og gravd ned i søplesekker om ikke Støre og Vedum tar grep.

Det å sette en makspris på 70 øre,- ville bety en doblet strømpris enn det vi er vant til. Det å ikke sette en makspris og skylde på rikingene som da fyrer opp varmekablene i innkjørsel blir like dumt som å si at man ikke skal lage vei opp på fjellet siden 2 av de som har hytter der flyr helikopter uansett.

Jeg tror Støre og Vedum ikke skjønner hvordan de skal fikse dette uten å «tape ansikt» politisk og da heller velger å kjøre på med idiotiet inntil «klarinettspørmålet» kommer på Stortinget.

 

 

 

Fredagsordene; Er det ikke underlig at vi godtar dette?

Nå tenker du kanskje at jeg skal raljere nok en gang rundt dette med strømpriser, strømstøtte etc.. men det skal jeg ikke.

Vel, bortsett fra å gjenta nok en gang at strømstøtten på ingen måte er en kostnad for staten. Om staten egentlig skulle hatt 100 milliarder inn (på de rådyre strømprisene) men kun krever inn 80 milliarder, ja da er det ikke en kostnad men en reduksjon av inntekt.

Det jeg tenkte si noe om i dag er det samfunnet AP og SP i egenskap av å være i regjering, med støtte fra SV og Rødt, ønsker innføre igjen. Disse partiene ønsker jo at å avskaffe de aller fleste private løsninger rundt helse. Dette fordi de mener de private er velferdsprofitører. Partiene ønsker at det er det offentlige som skal stå for dette. Vi skal altså igjen tilbake til “stå med lua i handa og håpe på hjelp innen et år” samfunnet.

Det gjelder oss vanlige folk selvsagt… de som har penger, sånn som Jonas Gahr Støre, de kjøper seg behandling uansett de.. når de har strekk i låret feks..

Staten foretrekker altså at en person som skader seg skal stå i kø, være sykmeldt på full betaling i lang tid, behandles og så ha rekonvalesenstid, også til full betalt sykemelding, istedenfor at man skader seg, får hjelp feks privat med en gang, og mye mye raskere er tilbake i full jobb.

Jeg skal bruke eksempel fra eget liv.

Kona falt av hest, brakk 8 ribbein, brudd i skulder, 2 brudd i rygg for noen år siden. Dette på toppen av en allerede “herpa” hofte gjorde ting litt (veldig) vanskelig. Hun fikk selvsagt akutthjelp slik hun skal, men etter det sa det offentlige seg ferdig.

For å komme tilbake i jobb har det krevd flere operasjoner. Operasjoner det offentlige ikke sa var noe de ville dekke, men som spesialister fikset. Operasjonene har sørget for at kona kan gå på jobb, og betale skatt, til det offentlige som ikke var villig til å hjelpe henne.

Vi har brukt ca 200 tusen på dette. 200 tusen vi veldig gjerne skulle ha brukt på andre ting, men som var nødvendig for at kona skulle fungere i hverdagen. Ikke hadde vi disse pengene heller, de måtte lånes.

Hun kunne/ville blitt ufør om vi ikke hadde brukt disse pengene. Hun kunne kostet staten 3-4-500 tusen i året fremover, men hun ville ikke det, hun ville jobbe.

Jeg skulle ønske det fantes en ordning der de som har gjort som oss kunne henvende seg og få tilbakebetalt fra staten når det er åpenbart at man har fikset noe det offentlige helsevesen burde ha tatt ansvar for.

 

Hvor i all verden er logikken i at staten foretrekker sin måte?

A – jeg skader meg, får hjelp med en gang, det koster 70 tusen privat, sykemeldt 4 uker og så i jobb.

B- jeg skader meg, sykemeldt 6 måneder m/full betaling, offentlig operasjon, sykemeldt 4 uker og så i jobb.

 

Jeg mener helt ærlig at staten surrer bort veldig masse penger på dette. Det er sykemeldingstiden i forkant av hjelp som koster enorme summer. Settes det pris på operasjoner så burde det jo ikke spille noen rolle hvor det gjøres.

 

Tror bare ikke at Støre og hans likesinnede gidder stå i kø… det er det vanlige folk som må gjøre.

 

 

 

Geriatriks; Foreløpig terminliste… Teddy Tourette; her kommer vi

Da har jeg mottatt foreløpig terminliste for Geriatriks i veteran 1-divisjon.

For de av dere om nå tenker “øyyyhhh… sa ikke Jim at vi skulle spille i 2-divisjon”… så kan jeg informere om at jeg selv tenkte “øyyy… jeg leste jo at vi skulle spille i 2-divisjon” da jeg mottok første sending fra veteranforbundet. Dette er selvsagt en strek i regningen sånn sett.. men ikke noe å gjøre med.

Da jeg så sender mail til veteranforbundet og spør så er svaret følgende:

Dere ble flyttet opp i 1. divisjon fordi:

  1. 1. divisjon hadde få lag.
  2. Dere har en del yngre spillere med fart.

Hm..

Yngre spillere….

Fart….

Nå vet jeg jo ikke.. men det ser ut til at veteranforbundet har sett på den listen jeg listet opp over spillere som foreløpig ikke har sagt de skal være med istedenfor de som har sagt de skal være med…

jaja…

 

1 divisjon veteran består av 10 kamper.

mandag 31 oktober klokka 21.30 : Jar Old Stars – Geriatriks

søndag 13 november klokka 19.30 : Geriatriks – Progress Peanut Panthers

tirsdag 22 november klokka 21.30 : Ullensaker Flyers – Geriatriks

søndag 4 desember klokka 19.30 : Geriatriks – Manglerud Old Stars

søndag 11 desember klokka 20.00 : Skedsmo Old Timers – Geriatriks

jule- og nyttårspause m/innlagt Christmas Classic i romjulen

søndag 8 januar klokka 20.15 : Progress Peanut Panthers – Geriatriks

søndag 22 januar klokka 19.30 : Geriatriks – Jar Old Stars

søndag 5 februar klokka 19.30 : Geriatriks – Ullensaker Flyers

søndag 5 mars klokka 20.00 : Manglerud Old Stars – Geriatriks

søndag 19 mars klokka 20.30 : Geriatriks – Skedsmo Old Timers

 

Det mest fantastiske med denne foreløpige terminlisten er jo at vi har bortematch i Lørenhallen klokka 20.15 på en søndag… normalt sett pleier vi spille veterankamper der klokka 22.15 etter at 3 stk fra et firma har hockeypockyet seg ferdig en times tid.

Bortematch også i Manglerud Ishall en søndagskveld klokka 20.00 lar seg høre.

Det er altså kun Jar og Ullensaker som ikke har klart å dytte tiden litt nedover.. men 2 kvelder av 10 får vel sies å være godkjent.

Det begynner å bli noen sesonger siden vi møtte disse lagene nå. Jar har vel vært relativt gode, og kjempet i toppen. Hvor har det blitt av Jutul med Velland og gutta? Spiller Teddy Tourette på Ullensaker fortsatt?

Det er fortsatt vanskelig å glemme denne her fra et tidligere møte med Ullensaker:

****Dagens situasjon fra kampen mellom Ullensaker og Geriatriks må rett og slett være følgende: En overlevning fra 80 åra med sterk fremskreden tourette, langt grått hockeyhår og et skjegg som så ut som stålull med såperester på Ullensaker Flyers kom seg endelig innenfor offensiv blålinje. Han putta sitt første mål antakeligvis noensinne og stupte så inn mot mål, hoverte, skrek og viftet med armene mot vår målvakt og ut av stålull-truten kom følgende: “take that you bloody dickface”…****

Klubbmesterskap i golf; Konkurranseinstinktet våkner

Jeg har akkurat spilt klubbmesterskapet i golf på Tyrifjord.

Det spiller ingen rolle om man er ung, gammel, herre eller dame, når man stiller til start på klubbmesterskapet så er det alvor. Da våkner konkurranseinstinktet og man vil gjøre det bra.. på tross av at man selvsagt kun driver med dette for morro skyld. Det spiller heller ingen rolle om man spiller klasse 1 eller i kokkos-ligaen (som Ulseth ynder kalle det) dvs klasse 2, netto slag-golf, idrettsmann som man alltid har vært gjør at resultat er viktig.

Tyrifjord viste seg fra sin beste side lørdag og søndag. Sol og fint vær. Som alltid hyggelige medspillere (jeg sier medspillere jeg, for den virkelige motspilleren er han som sitter inne i hodet og roper “dælj til så hardt du kan, la ballen få det” hver eneste gang jeg plukker opp et redskap med buet bakende.

Jeg spiller i klasse 2, dvs at verste score pr hull er par +5. Jeg jobber for å komme ned til grensa til klasse 1 (12,5 hcp), for slaggolf er det mest interessante, og jeg spiller uansett alltid mot banens par og ikke mitt hcp.

Jeg endte på en samlet score, 2 x 18 hull på +3 i forhold til eget hcp. Lørdagens runde gikk på -1 (87 slag minus mine 16 tildelte = 71), mens søndag ble en sliterunde som endte på +4 (92-16=76).

For morro skyld satte jeg meg til for å se hvor de aller fleste slagene ble surra bort sett mot banens par.

 

Par 3 hullene:

8 stk par 3 hull over 2 dager ga 1 birdie, 4 par, 1 bogie + 2 doble.

Dette gir da +4 på par 3

De doble kommer på hull 10 (bunker) og hull 13 (dårlig putting)

 

Par 4 hullene:

20 stk par 4 hull over 2 dager ga 1 birdie, 2 par, 11 bogies, 4 doble, 1 trippel og en 8’er

Dette gir da +25 på par 4

8’eren er hull-1 dag 2.. rett i vann, dropp og så i rødt høyre.. Trippel er hull 18 dag 1.. toppings rett i rough.. kække for å få ut.

 

Par 5 hullene:

8 stk par 5 hull over 2 dager ga 2 birdies, 2 par, 2 bogies, 1 dobbel og en 9’er

Dette gir da +6 på par 5

9’eren er hull 5 dag 2. Slag 1 med jern-4 gikk så langt høyre at Srixon merket JG1 bør kunne finnes igjen omtrent-ish her:

 

Konklusjon:

Dag 1 fløyt det greit, dog med dobbel på 10, trippel på 18 og dobbel på 11 som “ting jeg gjerne skulle ha ugjort.. sammen med hull-8 der jeg får til et perfekt andreslag fra sand, havner 2,5 meter fra hull og 3-putter til bogie.

Dag 2 ble en slitare.. Dobbel på 13 pga dårlig putting, hull 1 = katastrofe sammen med hull 5. Bortsett fra det var det mye kjemping for å holde en anstendig score

 

Helgens 3 slag for min del:

-hull 13 (par 3) : duff ut, 60 meter igjen.. pitch rett i kopp og birdie

-hull 15 (par 4) : utslag ut høyre i rough.. finner ball, jern-9 inn og lander 15cm fra hull, birdie

-hull 16 (par 5) : greit utslag, 200 meter igjen. 5-jern på green og 5 meters for eagle.. ble birdie

 

Takk til alle hyggelige folk jeg møtte på Tyrifjord i helgen..

Partilederne virker helt fjerne alle sammen

Partilederdebatten der strøm var et hett tema viser jo at mer eller mindre alle sammen av de er helt fjerne og langt inn i tåkeheimen vekk fra hvordan realiteten er for majoriteten av det norske folk og bedrifter.

Først og fremst; La oss bli enige om en ting. Kraftselskap, nettleieselskap, etc etc er hipp som happ for de aller fleste av oss. Vi får en regning som skal betales. Eieren i siste instans er staten, så la oss bare kalle en spade for en spade; Dette uføre vi er i nå med strømpriser kan staten ordne opp i hvis de vil. Det er de som er eiere.

Dernest; Og dette er viktig: Det er ikke en kostnad for staten. Nå må de slutte å kalle det en kostnad. Jeg hadde håpet at Fredrik Solvang hadde arrestert de på dette, men neida, her fikk de stå og snakke om støtte og kostnader. På nyhetene i dag ble det snakk om at regjeringen hadde beregnet at nye tiltak ville koste 11 milliarder mer.
Nei, og nei og atter nei!!!
Det er ikke en kostnad, det er en reduksjon av inntekt.
Hvis staten hadde måttet ta av Oljefondet, ja da ville det vært en kostnad. Men de gjør ikke det. De lar bare være å ta inn en viss prosentandel.. Dvs en reduksjon av inntekt. En inntekt de ikke engang hadde budsjettert. Regjeringen opptrer som hemsedølinger på vinteren.. armene går bare innover.

Videre:

Tåkefyrste Støre og andre snakker som om en makspris på 50 øre ville gi strømbruker-bonanza. Hvor fjern går det an å bli? Normalt sett har vi her i sør betalt 37 øre og forsøkt være forsiktige. Hvis da prisen blir 13 øre DYRERE, dvs ca 30 prosent opp sammenlignet med tidligere, hvor i all verden er logikken i at man kommer til å bruke masse mer strøm? At noen rikfolk gjør det, sikkert, men for de aller fleste av oss ville regningen bli ca 30% opp mht kraft. Det er vel ikke incentiv for å bruke mer strøm???

Virkelighetsfjerne politikere i regjering er ikke bra. Politikere som ikke har levd på vanlig lønn på fryktelig mange år klarer ikke sette seg inn i problematikken. Det blir som da bomstasjoner var et hett tema.. Politikeren som skulle sette skapet på plass hadde sine passeringer dekket av fylket…så hun skjønte ikke problemet engang.

Det går noen sikringer i hue mitt når jeg sier dette..men jeg er faktisk enig med Moxnes og rødt her. Kraftselskapene, dvs Staten, må gjerne drive med salg av strøm til markedspris..men bør få instruks om at giroen til norske forbrukere, private/bedrifter, aldri skal ha kraftpris fakturert med mer enn 50 øre pr kwt. Resten lar rett og slett staten (alle kraftselskapene) være å ta inn.

Det å kalle strømstøtte en kostnad er like dumt som om jeg skulle selge en bil og hadde priset den til 100 tusen, og så kom det en og sa «jeg gir 150 tusen».. men etter å ha tenkt meg om sa jeg at det er for mye..men 120 er ok. De 30 tusen er ikke en kostnad for meg, men en reduksjon av mulig inntekt.

 

 

Ringerike Panthers; Det vanskelige andre-året

Nå kan det selvsagt argumenteres med at dette er år 3 i toppen av Norsk ishockey, men jeg tenker at oppholdet i Get var en liten test for Ringerike, en test de lærte mye av både lagmessig og administrativt.

Sesongen i fjor ble derfor den sesongen der Ringerike skulle sette ut i livet alle de ting man lærte av.

Sesongen ble kronet med 45 poeng, 8-plass og sluttspill. Det var en opplevelse for alle, en opplevelse vi alle satt pris på. Den karamellen ble behørig sugd på en stund, men nå er det slutt. Nå er vi i gang igjen. Nå begynner det jeg kaller den vanskelige andre-sesongen.

Nå er det Ringerike som har noe å forsvare.

Det å bli 8 eller bedre denne sesongen blir tøft. Grüner og Manglerud jakter på det samme.

Lagene kjenner nå Ringerike bedre. De vet at å skli rundt på ei skøyte og ikke være påskrudd ikke gir poeng mot Ringerike. De vet at powerplay er noe man må prøve unngå gi eksempelvis Åslin, Pappalardo, Ryttar for mange sjanser i..for da blir det mål til slutt.

Det er nok ingen sjanse for at Ringerike skrider til verket med noe annet enn en ydmyk tilnærming. Ringerike er fortsatt en «ny» klubb i øverste liga i Norge. Det å hente samme sum poeng som i fjor krever at hele laget er 100% påskrudd hele tiden. Det krever disiplin på is og benk slik at ikke motstandere får spille overtall mer enn høyst nødvendig. Det krever også en liten dose «flaks» i avgjørende faser av kamper. En stang ut istedenfor stang inn osv. for motstander og da omvendt for Ringerike.

Schjongshallen er klar. Administrasjonen er klar. Frivillige på kamper er klare. Sekretariatet er klare. Spillerne er klare.
Det er 3 uker til poengene skal begynne deles ut. Ikke legg all verden i resultater frem til da. Der er først da man lukter poeng at de siste 5-6 prosentene med innsats og offervilje kommer.

Slik er det bare.

Vi er heldigvis ikke på laget..  Men vi har fine gul-svarte drakter vi og 🙂

 

Fredagsordene.. Det er ikke bare-bare å bli norsk nei..

Det hjelper altså ikke en døyt å ha norsk mor samt å ha bodd i Norge i snart 52 år..

Det hender en gang imellom at jeg tenker tanken “det hadde vært greit med et norsk pass nå”, og spesielt har jeg tenkt det etter Brexit.

Før Brexit var det jo null stress med å kun ha et britisk pass boende i Norge. Det var kun ved stortingsvalg jeg ikke fikk delta, som sånn sett de senere år har vært like greit siden en stemme på feks AP ogå betydde en stemme på SV og/eller SP som nå… og de miniputtpartiene fortjener ingen stemmer.

Nåvel.. etter Brexit måtte jeg, på tross av å ha ubegrenset arbeids- og oppholdstillatelse stemplet i mitt første pass, ned på politistasjonen for å få et kort som beviser dette…men som kun er gyldig i 5 år av gangen. Nok et ledd i tanken om at sånne som meg er her for å lure til oss goder.

Det å måtte stresse med dette hvert 5 år gjorde jo at tanken på å skaffe meg et norsk pass i tillegg, jeg kan jo nå ha dobbelt statsborgerskap, vokste frem.

Litt sjekking måtte til for å se hvordan dette går til.. så vanskelig kan det da ikke være å blir norsk også med tanke på mine snart 52 år i Norge, min fulle gang fra barnehage ut videregående, samt snart 30 år ansatt i samme norske bedrift. Ikke er jeg straffet heller, kun 1 fartsbot på 33 år som sjåfør (79 i 70 sone).

Jeg la straks merke til at det nå koster 6500,- å sette i gang søknaden. Det var 3500,- sist gang jeg sjekket litt rundt dette. Bare det er nok til å tenke at jeg må sette opp en spleis, siden staten gjør alt de kan om dagen for å ta rotta å oss alle med strømpriser, drivstoffpriser, matpriser og renter som stiger. Dette samt en frykt for å måtte finne ut alle grensepasseringer de siste 10 år (hvis det er slik enda) i motsetning til siste 4 år for å få det tidligere nevnte kortet, gjorde at jeg begynte tenke “det må da være mulig at det er enklere for oss som har norsk opphav og et halvt århundre i Norge”?

Jeg sendte derfor en epost til UDI om det ikke fantes en forenklet søknadsmetode for personer i min situasjon.

 

Svaret fra UDI :

Hei,

Vi viser til henvendelsen du sendte oss 17.08.2020.Med mindre du allerede er norsk statsborger (dette kan ha skjedd ved fødsel, ved at det ble levert mødremelding før du fylte 18 år eller når foreldrene dine giftet seg) må du søke om statsborgerskap på vanlig måte.

 

 

Så neida.. Ingen lett måte nei. Det er bare å stille seg i kø med de som akkurat har kommet til landet og oppfyller visse minstekrav.

Her skal ingen lure seg til opphold i Norge.

Her tar man forholdsregler for å sikre at ingen bare kommer og snylter på den norske stat.

Ingen skal lure til seg skattebetalernes penger nei..

Hm…

Skatt ja..

Det å ha betalt skatt til landet i 30 år anses tydeligvis som et ledd i en masterplan for å kunne lure til seg et norsk pass og et norsk statsborgerskap.

Det å ha bodd i Norge i 50+ år anses som det samme..

 

Ps!

Da jeg skulle søke om “brexit-kortet” måtte hver eneste grensepassering de siste 4 år skrives opp. Jeg tok kontakt  med UDI dengang også og spurte om også harry-turer var en del av det de ville vite. Svaret : “Hver eneste tur må skrives opp”…

4 års gjennomgang i nettbanken for å se datoer på bruk av penger på Nordby og i Strømstad var gøy…

not.

 

 

 

Endelig er hockeysesongen i gang!

Lørdag 13 august starter det altså i år.

På Hamar møtes Storhamar og Lillehammer til årets første Mjøs-derby. Det spiller liten rolle om det er seriekamp, sluttspillskamp eller treningskamp, de kampene skal vinnes. Jeg leste at Patrick Thoresen var veldig fornøyd med signeringer og lag, så det kan bli en morsom aften og sesong om han har rett. Berglund er kanskje også med?

I Varner Arena møtes Frisk Asker og Stjernen. Spillere ut og spillere inn på begge lag, så blir spennende å følge lagene utover mot seriestart. Har sett begge lags supportere snakke om bedre lag i år enn i fjor, stemmer det så blir det en interessant Fjordkraftliga denne sesongen. Ellis ikke klar?

Den mest interessante matchen, for meg, er selvsagt Sparta – Ringerike. Kampene disse imellom pleier være ganske tette og jevne, dog med et resultatmessig overtak så langt favør Sparta. Jeg burde vært der, men siden «junior» jobber blir det skjerm hjemme isteden. Jeg vet at trenere ikke legger all verden i resultat i disse kampene, men det er nå engang sånn at spillere hater å tape, så noe trøkk blir det nok.

Årets første treningskamp handler om å kjenne på tempo. Få litt istid. Spille mot spillere man ikke kjenner godt fra treningshverdagen. Trenerne bytter gjerne litt på rekkesammensetning etc. Sjekke om pp-sammensetning funker allerede nå.

Det var rundt 1000 i Sparta Amfi på første istrening. Det var imponerende. Man kan jo håpe rammen rundt første treningskamp blir tilsvarende bra. Nå blir det selvsagt ikke «kamp 6 mot Stavanger liv» fra Ultras i dag, men at spillerne hører folk på tribunen tenker jeg er garantert når det spilles i Sarpsborg.

Det kan jo hende det var så mange på grunn av Jonas Holøs sin gjeninntreden i norsk ishockey. Vi får se om han drar like mye folk i dag (om han spiller da).

I dag blir kanskje også første match der dommerne får testet dette med å ha mic på seg for å annonsere over anlegget i hallen hva de dømte, slik vi ser fra NHL. Det avhenger jo da at hallene har fått på plass det de trenger.

Så gjenstår det å se hvem som blir Norges svar på Wes McCauley 😉