Hvordan skal vi få norsk ishockey større og bedre?

Sesongen er ferdigspilt for alle andre enn de lag som spiller sluttspill.

Evalueringens tid begynner.

På en dag der man kan lese om Ringerike som går 160 tusen i pluss på en omsetning på 13 millioner, og som samtidig forteller om økning i budsjett til 15… så kan man også lese om totalhavari i Bergen, igjen, der hele styret går av fordi regnskapet er underkjent av revisor for både det ene og det andre.

Ett steg frem, og ett steg tilbake, nær sagt som vanlig i Bergen…et av de stedene kultureliten og andre så veldig gjerne vil ha med i det øverste selskap. Etter 14 kamper av årets 1-divisjon kom det ut at det var økonomi-trøbbel i Bergen.. men da var svar på alt at “her er alt i orden”..”null stress, dette er planlagt, etc, vi må bare justere litt”. Nå som sesong er ferdig er det jo ikke i orden. Det var ikke noe knall i padden eller fyr i teltet alikevel. For å sitere en bergenser som meldte meg: «De sa at alt var i orden, og her går vi rundt og tror på det..gang på gang». I dagens BA skrives det om frykt for nedleggelse av 1-div-laget.

For ikke så altfor mange dager siden var det jo Furuset som slet med økonomien, i år igjen, men det ser ut til å ha ordnet seg. Nå kan det altså hende at Bergen er i trøbbel mht lisens (jeg så Forbund mente EK etc var i orden.. men lisens poengteres at gis på flere vilkår enn det).

Jeg skal ikke dvele ved årets sesong i Fjordkraftligaen mht økonomi i dette innlegget, annet enn å si at det tydeligvis ikke bare er de kjente lagene som har røde tall. Det snakkes om drift i minus på flere klubber som må dekkes av eksterne.

Vi kan jo ikke drive på som dette hvert eneste år om vi skal få norsk ishockey opp og frem. Vi kan ikke hvert eneste år høre om, eller lure på hvem, som havner i skiten den sesongen.

Det at eksterne finansierer er null stress, men det bør være kjent i totalomsetningen, spesielt på elite, og ikke være en greie som må ryddes opp i på slutten av hver sesong/år.

Sitat Sjur Robert Nilsen fra twitter:

“skal norsk ishockey vokse må alle klubber samarbeide. Vi bør fortest mulig ha en sterk ligaledelse som setter ulike standarder innenfor sport, arrangement, administrasjon og økonomi. Ved brudd på standardene SKAL dette få konsekvenser”.

Jeg er 100% enig. Regler må settes, og de må følges. Det skal ikke spille noen rolle om det er Manglerud, Frisk Asker eller Stavanger som evt bryter de standarder som er satt, det skal og må reageres på samme måte overfor alle.

Vi må få et sett regler og standarder for prestasjonsseriene som skal følges. Reglene skal selvsagt være strengest på øvre liga. Målet må være en mer eller mindre helproff liga på toppen. Foreløpig er den målsettingen ikke mulig å nå på veldig kort sikt, men et sted må vi begynne.

-ansatte i administrasjon

-kontrollert totaløkonomi

-arenakrav og fasiliteter

-minimumslønninger

-sportslige krav til trenere, spillere og klubber

 

Det går selvsagt ikke an å vedta på tinget at “neste år er alle lag proffe”. Vi må samlet jobbe mot det målet. Jeg tror kanskje det betyr at vi kun skal ha to prestasjonsligaer som kan samarbeide om å bygge best mulig, samt skape stabilitet for spillere og økonomi. Enn så lenge har vi tre prestasjonsserier, men jeg har ingen tro på at det er spillere eller økonomi nok foreløpig i norsk ishockey til å ha 3 gode prestasjonsligaer. Da er det bedre å ha 2.. og så la vinner av øverste bredde ha mulighet til å søke seg inn.

Hva kravene til klubber, anlegg, økonomi etc skal være for deltakelse på øverste liga bør det komme en aksept for fra klubbene selv. Enn så lenge må norsk ishockey akseptere at det finnes større og mindre klubber også i den øverste ligaen, det bør også krav og standarder gjenspeile. Så få man se om standarder/krav må økes i takt med en evt voksende sport i større byer der vi i dag ikke har topplag i ishockey.

Vi må få en slutt på håp-budsjett, jeg-tror-inntekter, baklomme-regnskap, cowboy-handling, etc etc.. Som SRN sier, vi må ha en sterk ligaledelse som virkelig er «på» slik at ingen klubber får mulighet til å røre det til. Et eksempel kan være sterk økonomisk kontroll/sjekk når lag henter importer etter lisens er gitt.

Videre må toppliga og 1-divisjon samarbeide i mye større grad sportslig. Skape en aksept for at 1-div er en arena der man får spilletid og utvikling formål ta steget opp etter hvert.

 

Hva nå; Lillehammer, Manglerud Star, Ringerike, Lørenskog, Grüner og Comet?

Sesongen er på hell. Det er kun litt NM-sluttspill som gjenstår. For de aller fleste lagene er sesongen slutt.

Stavanger er klare for finalen. De skal møte Storhamar eller Vålerenga. Der står det i skrivende stund 2-2 i matcher.

Kvalserien for 1-divisjon endte ikke godt for 2-div lagene Kongsvinger og Ski. Det endte med at Hasle-Løren og Gjøvik beholdt plassen. Det siste håpet 2-div lagene hadde var vel sånn sett at Furuset ikke skulle søke lisens.. men det snudde på Furuset og dermed lisenssøknad inn.

Det er min meget bastante mening at norsk ishockey må gjøre noe med overgangsfristen. Det at den feks er etter seriespill 1-divisjon er ferdig blir bare tøys. Det blir altfor mange overganger og rør. Hva så om laget holder seg oppe og så leiesoldater drar hjem igjen.

Kvalserien for Fjordkraftligaen (det skal bytte navn nå, men enn så lenge heter det det) ble fantastisk spennende, kanskje litt for spennende for veldig mange, og ble avgjort i aller siste kamper. Ringerike slo Grüner hjemme, og Lørenskog slo Comet borte. 1600 tilskuere på Hønefoss i gledesrus, 2000 i Halden klare for fest fikk ikke det ene poenget Comet behøvde for å rykke opp.

Øverste liga neste sesong er jo da:

Stavanger, Storhamar, Vålerenga, Sparta, Stjernen, Frisk Asker, Lillehammer, Manglerud Star, Ringerike og Lørenskog.

Men så kommer spørsmålene.. Får alle Lisens? Og evt, hvis de får det, hvor mange poeng ryker de da på?

Lisenssøknad måtte vel være inne 15 mars?

 

Det snakkes om at atskillige klubber har røde tall i år pga den litt vanskelige sponsorsituasjonen. Noen klubber har heldigvis “rike onkler” som dekker underskuddene, mens andre havner i mer eller mindre null pga økte inntekter på andre poster enn sponsor.

Lillehammer klarte jo ikke den 3-årige handlingsplanens mål. Ryktene sier at de heller ikke klarte positiv EK på den utsatte fristen. Hva betyr i såfall det?

Manglerud Star med sine problemer gjennom sesong kommuniserte ut et minustall på 2,3 millioner for 2022. Ryktene sier at tall kommunisert ut ikke er helt korrekt, og at situasjonen er verre. Hva betyr det for Manglerud? Et minustall på 2,3 millioner må jo hentes inn i tillegg til de nye friske midlene som må til for å drifte gjennom en sesong.

Ringerike berget plassen og har hvert fall økonomien i orden slik at en lisenssøknad ikke skal være noe problem.

Lørenskog kvaler opp i toppen egentlig ganske så sensasjonelt med det yngste laget i toppen av norsk hockey. Spørsmålet nå er jo om Lørenskog er i stand til å sette økonomi og være i stand til å spille i øverste liga.

Comet og Grüner ryker altså i kvalserien med minst mulig margin. Ett mål i begge kamper ville snudd alt på hodet. Ett mål i Halden ville sendt Comet opp i Fjordkraftligaen. Ett mål på Hønefoss ville gitt sudden og Ringerike ut selv om de vant sudden slik kampen i Halden endte.

Skulle ett av lagene ikke få lisens så er det Comet som tilbys plass på grunn av sin tredjeplass i kvalserien, og da Grüner om flere lag ikke får lisens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadda!!! Ringerike holdt seg oppe

En sesong med mye opp og ned ble avsluttet med 3-2 seier mot Grüner og fortsatt plass i øvre liga for Ringerike. Seieren betydde samtidig at Grüner må ta turen ned i 1-divisjon. I Halden stanget Comet mot en sprellemann i Lørenskogmålet.. skuddstatistikk 43-17 favør Comet ga en redningsprosent på 97,7 for Rooseboom De Vries. Lørenskog vant kampen 1-2 og er også de klare for øverste nivå.

Det er en herlig følelse å sitte med i dag. Det er så utrolig viktig å holde seg oppe med tanke på utviklingen av klubb slik Ringerike har gjort de seneste 10-12 årene. Det er ufattelig viktig med tanke på ny isflate ved siden av eksisterende.

Når man så sitter og gleder seg over Ringerike, samt prestasjonen til det unge Lørenskog-mannskapet, så kan det ikke unngås å tenke på situasjonen norsk ishockey har vært i i år.. samt hva som eventuelt kan skje nå i sommer. For; Det er ikke til å stikke under en stol at veldig mange mener at Lillehammer og Manglerud Star ikke egentlig har rett på en plass i landets øverste liga basert på økonomien denne sesongen.

Det absurde som kan skje nå i sommer er jo at totaløkonomien til disse en eller begge av klubbene er så dårlig at Forbundet ikke tildeler de lisens. Ryker ett av lagene er det Comet som får tilbud om plass på grunn av tredjeplass kvalserie. Ryker begge så tilbys både Comet og Grüner plass. (Lørenskog og Ringerike må jo også få lisens).

Ringerike, Hønefoss og hele regionen gleder seg i dag, og kommer til å sutte litt på karamellen en stund. De siste kampene med 1600 tilskuere i hallen, dvs mer eller mindre fullt, gir selvsagt mersmak.

Jeg benytter min plattform til å gratulere Martin Boork, Per Braxenholm, støtteapparat, klubb, styre, alle supportere samt mine kollegaer i sekretariatet med vel gjennomført sesong, og med ny kontrakt i toppen, men fremfor alt ønsker jeg gratulere alle spillerne som har bidratt gjennom en lang sesong preget av mye sykdom og skader. Det holdt, dere klarte det: GRATULERER

 

Når så det er sagt…

Nå begynner den spennende tiden med lagbygging på Ringerike.

-hvem blir

-hvem drar

-hvem er allerede klare

 

 

…jeg kommer selvsagt til å skrive om det… jeg er jo en bloggkamerat..

 

Nå Ringerike; Nå er det finale!

Jeg bryr meg egentlig ikke om hva man kaller kampen i morgen mot Grüner.

Kall den skjebnekamp, kall den finale, kall den opprykkskamp, kall den overlevelseskamp.. Du må gjerne kalle den Stanley Cup finale kamp 7 for min del.

Faktum er såre enkelt: Kampen i morgen klokka 16.00 må vinnes og Ringerike må ta 3 poeng for å være helt sikre.

Lørdag 25 mars 2023 klokka 16.00 starter sesongens siste kamp for Ringerike Panthers. En sesong om har vært full av håp, tro, sykdom, skader… men som er gjennomført med de spillerne en klubb som Ringerike har råd til å ha i stallen.

Lørdag 25 mars 2023 klokka 16.00 starter også en kamp der Ringerike spillere har mulighet til å redde inn en sesong mange trodde skulle gå mye glattere, men som har vist seg å være trøblete fra start til slutt med noen få kampers unntak. Ringerike så ut som en “million” de siste seriekampene.. men så skjedde det noe da kvalifiseringen startet. Jeg vet ikke om det har vært undervurdering eller mistet motivasjon… men faktum er at en del spillere har underprestert i mer eller mindre hele kvalifiseringen. Men, i morgen er det sesongens siste kamp med en enkel forutsetning:

 

Det er så enkelt og greit.

3 poeng = fornyet kontrakt i øverste liga.

2 poeng = fornyet kontrakt om Comet vinner i Halden

2 poeng = fornyet kontrakt om Lørenskog ikke tar 3 poeng i Halden.

 

Lørdag 25 mars klokka 16.00 starter også kampen der Rimjans, Corneil, Åslin, Petryk, Hansen, Pappalardo, Haglund kan gå ut på isen og vise at det er 3×20 min med offensiv kvalitetshockey som teller. Ringerikes topp 6-7 forwards som kan vise Ringerikes publikum og supportere at denne kvalifiseringen ikke har gått som den burde, men som ender godt fordi disse 6-7 har kvaliteter som er mer enn gode nok bare de er på 100%.

Det spiller ingen rolle om du er på vei bort etter endt sesong. Spiller du i øverste liga så må du klare å være profesjonell hele veien ut. Det kan jo ikke være interessant å ha nedrykk på CV’n?

Det går ikke an å spille på 70-80% og så plutselig få det travelt siste 6-7 minuttene.

 

Min oppfordring til alle Ringerikes spillere:

-full innsats

-full offervilje

-full skjerping

-full konsentrasjon

-full spillerglede

 

For å si det slik:

-spill denne kampen som om det er Stanley Cup finalen

 

Nå er det snakk om 3×20 effektive minutter. 3×20 som kan og skal sikre Ringerike en ny sesong i toppen. Det er ikke noe å spare på nå. Det er ingen kamp om noen dager. Du kan spille, ofre, gi alt… og så kan du legge deg på sofaen med øl og potetgull så mye du bare vil… men gjør det med gleden over å ha kvalifisert Ringerike.

Torsdag var det 1634 innenfor dørene i Schjongshallen som ønsket seg en festaften

Lørdag er det en ny sjanse!

Møt ikke opp for å seile på ei skøyte og ikke gi 100% for drakta du har på deg…

For min del kan du da heller bli hjemme.

 

Gjør som Karterud: Det er lørdag. Sett’n mellom beina!!

 

 

 

 

 

Comet opp med poeng, Grüner eller Ringerike garantert ned

Gårsdagens runde i kvalifiseringen ble 1-divisjonslagenes dag.

Comet vinner 2-4 på Hønefoss og Lørenskog vinner 0-1 i Grünerhallen.

Jeg har ikke sett Grüner-Lørenskog, men ser at Grüner vant skuddstatistikken 36-24 men taper alikevel 0-1 på et mål scoret av Hallberg uten assistanse. Sterk seier at Lørenskog, som setter Lørenskog i stand til å sikre opprykk med seier på 3×20 i Halden lørdag. Jeg håper Haldenserne fyller Halden ishall lørdag til dropp klokka 16.00. Det tror jeg blir litt av en kamp.

Jeg så dessverre Ringerike – Comet der Comet vinner fullt fortjent i Schjongshallen. Etter en førsteperiode der Ringerike har noen bra sjanser i starten uten å score så detter intensitet nok en gang ned og Comet kommer inn i match. Comet også med et par fete sjanser på slutten av perioden, men den ender 0-0. Andre periode er katastrofe av Ringerike og gull av Comet resultatmessig. Ringerike med 11-7 i skudd men taper perioden 0-3. Stark, Kopperud og Antonsen setter målene. Bjørnstad tenner et lite håp og gjør 1-3, men det blir et mål til til hvert lag, Trnavsky og Åslin, og dermed 2-4 og slutt.

Comet virket og ha en game-plan som virket til punkt og prikke. Det skal de ha skryt for, og det fikk de også enorm jubekl for at et entusiastisk Comet-publikum som hadde tatt turen til Hønefoss.

 

Hva betyr så dette?

Comet, 5 kamper, 9 poeng

Ringerike, 5 kamper 7 poeng

Lørenskog, 5 kamper 7 poeng

Grüner, 5 kamper, 7 poeng

 

Kort sagt: 2 stk opprykksfinaler på lørdag.

(men noe hvisomatte er det jo)

 

-Ringerike har Lørenskog på innbyrdes

-Lørenskog har Grüner på innbyrdes

-Comet har Ringerike på innbyrdes

-Comet har foreløpig Lørenskog på innbyrdes

-Grüner har Comet på innbyrdes

-Grüner har foreløpig Ringerike på innbyrdes.

 

-Comet rykker opp med poeng i Halden lørdag. Med poeng har de enten 10, 11 eller 12 poeng og kan ikke fratas opprykket. (ender Comet på 10 har Lørenskog 9, og begge FKL-lag kan ikke ende på 10)

-Lørenskog rykker garantert opp med 3 poeng på lørdag. Da vil de ha 10 poeng og er foran Comet som da står med 9 poeng. De får da følge av Ringerike om Ringerike tar 3 poeng lørdag, Grüner om Grüner tar 2 eller 3 poeng lørdag.

-Ringerike beholder plass med 3 poeng. Tar de 2 poeng er de avhengig av å ende likt/bedre enn Lørenskog

-Grüner beholder plass med 3 poeng. Tar de 2 poeng er de avhengig av å ende likt /bedre enn Comet

 

Comet 3 poeng gir : 12-7 ift Lørenskog = Comet + vinner andre kamp opp

Comet 2 poeng gir 11-8 ift Lørenskog = Comet + vinner andre kamp opp

Comet 1 poeng gir : 10-9 ift Lørenskog = Comet + hvisomatte

Comet 0 poeng gir 9-10  ift Lørenskog = Lørenskog + hvisomatte

Ringerike og Grüner ender på 7, 8, 9 eller 10 poeng avhengig av resultat. Da er det bare å se de tallene opp mot innbyrdes. (vi kan altså ikke får en 10, 10, 10 situasjon lenger)

 

Det blir altså en ren overlevelsesfinale på Hønefoss på lørdag. Det gir noen dårlige vibber hvis man tenker tilbake til tilsvarende kamp for noen år siden da Grüner sikret plassen sin nettopp med seier mot Ringerike i Schjongshallen.

 

 

 

 

Det er jo kamper som i dag som er morsomme å spille!!

Spenning, nerve, masse folk i Schjongshallen; Hva mer trenger du for å bli motivert?

Uten sammenligning forøvrig…

I 1994 spilte vi toppmatch i Schjongshallen mot Asker92. Det var den kampen som satte publikumsrekord i gamle Schjongshallen. Dette var det sesongen der vi spilte 14 kamper i 2-divisjon før jul, og så gikk topp4 videre til ny serie etter jul mot bunn4 i 1-divisjon. En av de siste kampene før jul var mot Asker92 om 1-plass i 2-divisjon.

Det var smekk fullt med publikum på den ene langsiden vi hadde med tribune. Undertegnede opp over rød og videre inn over blå på publikumssiden. Rett innenfor blå skøyt jeg slagskudd og ble umiddelbart etterpå taklet. Seilende på rygg mot vantet hørte jeg publikum eksploderte i jubel. Jeg så aldri det målet mitt, men ble fortalt det gikk rett i krysset. Den følelsen av å reise seg opp og, juble, og se publikum juble tilbake var enorm. Kampen endte forøvrig 4-4 etter at Asker92 utlignet rett før slutt.

 

Hvorfor skriver jeg dette?

Jo, fordi dagen i dag kommer på mange måter til å være lik.

Det finnes jo ikke noe som er morsommere enn å spille kamper som betyr noe.

Gulroten i enden i dag er jo ny kontrakt i neste års topp-liga

Hvis ikke gutta lar seg motivere av det så skjønner jeg ikke noe

-det spiller ingen rolle om du skal legge opp

-det spiller ingen rolle om du skal bort

-det spiller ingen rolle om du er usikker

-det spiller ingen rolle om du har kontrakt neste sesong allerede

 

I dag handler det om å være profesjonelle.

I dag handler det om å vise publikum på Hønefoss, Ringerike, regionen at Ringerike hører til i øvre liga når man har alle mann alle på plass.

I dag handler det om å sette tempo, smelle på, ikke bli med på gruff og dra på seg minutter.

I dag handler det om å sette puck i mål og motta jubel fra 1000 pluss ishockeyfans

 

Fremfor alt handler det i dag om å glede seg over å spille en ishockeykamp som virkelig betyr noe for lag, klubb og publikum.

 

 

 

 

Man kan ikke score mål med handa på den måten

Jeg mener dommerteamet korrekt dømte «ikke-mål» da Karlsson er siste mann på puck med handa.

Det spiller for meg ingen rolle om handa er oppe der den var med vilje eller da kun for beskyttelse.. det er ikke et normalt sted å ha handa om regel som sier at det skal være mål “om man blir truffet” skal gjelde..

Jeg hørte på Hockeypodden i går der en av gjestene var Owe Luthcke. Han sa at han gjerne svarte på spørsmål så jeg spurte han om denne og han svarte:

Sitat: “Ikke mål, klokkeklar, 7 dager i uka. Kan ikke score med hånd på den måten”

 

Fryktelig dårlig bilde.. men man ser hvor handa var.

 

 

 

 

 

 

Ringerike slik vi vil se Ringerike vinner på torsdag

Det ble en gledelig 3-poenger borte mot Lørenskog, og dermed har Ringerike egentlig fullt grep om egen skjebne i denne kvalifiseringen.

(foto. Sofie Alexandra Kitterød)

Det ble altså en meget gledelig og overbevisende 3-poenger borte mot Lørenskog. Kanskje nesten like gledelig for mange av oss var måten Ringerike fremstod etter hvert i kampen.

Første periode var nok preget av litt nerver. Den ender 0-0 med et skuddmessig overtak 9-6 til Lørenskog.

Andre periode begynte vise noe mer av gamle takter. Det virket som om skuldrene var mer nede og energi begynte komme frem i mange flere spillere enn de som alltid gir alt i alle minutter de får. Det at Ringerike tar ledelsen på et selvmål av de sjeldne får man skrive på en konto for flaks og god undertallsjobbing.

Tredje periode var mer slik vi som følger Ringerike ønsker å se Ringerike. Tempo på skøytegåing, tempo på puck, gode valg og løsninger. Gutta begynte smelle på litt over hele banen, og de ga resultater. Ringerike vinner perioden 1-4 på 6-9 i skudd.

Ringerike med 3 2-minuttere i løpet av matchen. Ingen av de fremprovsert av dumskap eller idioti. 2 stk interference og og en boarding får være innafor i en slik type match.. Det var sikkert noen som skulle blitt tatt ellers… og et par som ble tatt som var “lette”. Slik er livet med mennesker som dømmer. Ringerikes (og Lørenskogs) spillere skal ha kudos for å ikke henge seg opp i dommere men heller spille hockey.

 

Det var godt å se Petterson med flere gode redninger

Det er alltid godt å se Bjørnstads spill full av energi og gode duellspill. Ryttar sin ro og evne til å ta de riktige valgene gjør at spillerne fremover får de puckene de skal ha. Engh rydder unna og gjør jobben en back skal. Når så Nilsen, Haughom, Bjerketvedt følger opp med trygt backspill så settes premisser for bedre spill fremover. Det å kunne spille for og med en ledelse er så uendelig mye bedre enn å måtte jage scoring.

Rimjans, Petryk og Corneil lignet mye mer på seg selv, spesielt i tredje, men også i andre periode er de nære. Alle tre er inne i situasjoner og gjør det man må for å vinne matcher.

Åslin går foran med god jobbing og er inne å smeller på fysisk i både andre og tredje periode.

Alle kan egentlig nevnes her.. men Friestad må heves frem litt. Alltid energi. Alltid villig til å ta jobben. Det at han spilles frem av Haughom og kommer alene med målvakt og dermed punkterer matchen med 1-4 scoringen 14 minutter ut i tredje er ekstremt fortjent for Friestad som vel egentlig trodde sesongen var over for hans del for en stund siden.

 

Den samme type jobbing må laget gjøre mot Comet på torsdag. Gjør de det er de et bedre lag enn Comet hver dag hele uka. Inn og forechecke, smelle på, stresse backene deres slik at de aldri kommer ut med kontroll på puck. Comet har 2 backer som spiller mer eller mindre annenhver bytt. Nilsson og Enock logget hhv 30:30 og 28:59 mot Grüner. I hjemmekampen mot Ringerike var de på is i ca 29 minutter hver…

Det å smelle på disse 2 hver gang man får muligheten gjør at de mister energi og må hvile mer. Hvis man så i tillegg har litt kontroll på Kopperud, Niskakangas og Trnavsky så er mye gjort.

 

I disse kvalifiseringskampene handler det om å vinne. Det handler ikke om å vise hvem som er tøffest. Det handler ikke om å vise hvem som har størst baller eller mest hår på kassa. Det handler ene og alene om å vinne. Det gjør man med energi, innsats, guts og hjerte for klubben man spiller for.

Det spiller ingen rolle om man skal spille her eller der neste sesong. Nå, denne kampen, spiller man for Ringerike, Hønefoss, regionen.

Det må jo være godt å eventuelt dra videre med visshet om at man bidro til at Ringerike fortsatt er et Fjordkraftliga-lag.

 

Og til alle som ikke skal spille: gå i app og kjøp billett

 

 

 

Med 3 poeng torsdag er Ringerike ganske så sikre på ny sesong i FKL

Gårsdagens innlegg skrevet på bussen på vei hjem fra Lørenskog var litt unøyaktig med hensyn til Ringerike og Ringerikes sjanser for å kvalifisere seg. 3 poeng torsdag betyr mer eller mindre sikker plass, men det kan skje en situasjon der Ringerike faktisk ikke kvalifiserer seg på tross av de 3 poengene. Jeg liker ikke tenke tanken, men slik er det nå om alt er slik jeg tror og oppfatter tabellregler (takk for påminnelse om dette).

Men, enkelt sagt, så er det slik at hvis Ringerike tar 3 poeng mot Comet, og Grüner tar poeng fra Lørenskog i torsdagens runde, så er Ringerike kvalifiserte for neste sesongs Fjordkraftliga. Se lenger ned for hvisomattedersomatte.

 

Tabellen i dag:

Grüner 7 poeng

Ringerike 7 poeng (bak på innbyrdes)

Comet 6 poeng

Lørenskog 4 poeng.

 

Neste runde:

Ringerike – Comet og Grüner – Lørenskog

 

Hva skjer hvis ditt og datt skjer torsdag:

RIK 0 og GRÜ 0 gir COM 9, LØR 7, GRÜ 7, RIK 7.. dvs åpent og siste runde avgjør.

RIK 3 og GRÜ 3 gir GRÜ 10, RIK 10, COM 6, LØR 4.. dvs begge FKL-lagene kvalifiserte før siste kamp.

RIK 3 og GRÜ 2 gir RIK 10, GRÜ 9, COM 6, LØR 5… dvs begge FKL-lagene kvalifiserte før siste kamp. (Grüner har Comet på innbyrdes)

RIK 3 og GRÜ 1 gir RIK 10, GRÜ 8, COM 6, LØR 6.. dvs RIK er klare, siste kamp avgjør plass 2

RIK 0 og GRÜ 3 gir GRÜ 10, COM 9, RIK 7, LØR 4. Ringerike må da vinne med 4 mot Grüner for å gå forbi Grüner på innbyrdes, og så er man avhengig av resultat i Halden for å se om Grüner eller Comet kvaler, eller vi kan havne på situasjon beskrevet lenger ned med 3 lag på 10 poeng etter siste kamp spilt.

RIK 1 og GRÜ 3 gir GRÜ 10, COM 8, RIK 8, LØR 4. Ringerike må da ta 3 poeng mot Grüner for å være sikker på å kvale. Dog, vinner Lørenskog i Halden så holder det med 1 poeng for Ringerike, vinner Comet i Halden må Ringerike ta 3 poeng mot Grüner i siste.

RIK 2 og GRÜ 3 gir GRÜ 10, RIK 9, COM 7, LØR 4. Ringerike må da ha 2 poeng mot Grüner for å kvale. Med 1 poeng havner man likt med Comet om de slår Lørenskog i siste og da kommer målforskjell inn i bildet etc.

RIK 3 og GRÜ 0 gir RIK 10, LØR 7, GRÜ 7, Com 6. Ringerike er da i utgangspunktet sikre, men som i setningen litt over her så er man bittelit avhengig av resultat i den andre kampen. Vi kan ende på 3 lag på 10 poeng.

RIK 2 og GRÜ 2 gir GRÜ 9, RIK 9, COM 7, LØR 5. Da kvaler hvert fall vinner av RIK-GRÜ kampen…og så er man avhengig av resultat i Halden.

RIK 1 og GRÜ 1 gir GRÜ 8, RIK 8, COM 8, LØR 6… dvs åpent om kval-plass

 

 

For:

Det er jo slik at når 2 lag står likt på poeng så teller innbyrdes først, og så målforskjell.

Hvis 3 lag står likt så lages en ny undertabell der kampene til de 3 lagene mot hverandre teller.

Skulle vi da for eksempel oppleve  at Ringerike slår Comet hjemme og Lørenskog slår Grüner borte i torsdagens runde vil tabellen være RIK 10, LØR 7, GRÜ 7, COM 6 før siste match. Hvis da Grüner slår Ringerike i siste og Lørenskog gjør det samme mot Comet, ja da ender tabell med 3 lag på 10 poeng og man må lage en ny undertabell. I den tabellen er da ikke resultater mot Comet med (i første omgang.. jeg tror det er noe greier langt ut i leksa ved likhet. Se kampreglement paragraf 2-4, underpunkt 3.)

 

Ny undertabell: (hvis det over skjer)

Ringerike 6 poeng, 12-9 i målforskjell, dvs +3 i dag (et ukjent resultat , tap mot Grü)

Grüner 6 poeng, 8-6 i målforskjell, dvs +2 i dag (to ukjente resultat, tap mot Lør og seier mot Rik)

Lørenskog 6 poeng, 8-13 i målforskjell, dvs -5 i dag (et ukjent resultat, seier mot Grü)

 

Ender vi med 3 lag på 10 poeng vil målforskjell sende 2 lag opp i Fjordkraftligaen. Lørenskog må altså slå både Grüner og Comet, og seieren mot Grüner må være såpass at målforskjell helst bør være i pluss (for målene mot Comet vil jo ikke telle i undertabellen). Grüner må også da slå Ringerike med nok til at de nuller ut tapet mot Lørenskog om det skjer.

 

 

 

 

Lørenskog – Ringerike 1-5. 3 poeng nærmere målet

Det var et annet Ringerike det!!

En første periode med litt nerver skinnende gjennom ble avløst av en andreperiode med årets selvmål og dermed 0-1 etter to spilte perioder.
Tredje periode vinner Ringerike 1-4 og dermed altså 1-5 totalt.
Den store forskjellen i dag fra forrige kamp var innsatsen og gutsen. Det ble skatet og taklet, gutta var inn i dueller, og klarte også å unngå så mange minutter i utvisningsboksen.
Det ble coachet og brukt mye 3 femmere, noe som virket å gi Ringerike et løft.

Ringerike har nå 7 poeng, og de har Lørenskog på innbyrdes om de skulle ende likt.
Vinner Ringerike på torsdag mot Comet og tar 3 poeng der vil plassen i Fjordkraftligaen være sikret før siste match uansett resultat i de andre kampene.

Det er bare å kjøpe billetter til torsdag folkens. Full hall mot Comet.
Kom igjen