Skøyteskole, pur glede for barn.

Schjongshallen en mandags ettermiddag.

Normalt sett er jeg ikke nede i hallen på den tiden jeg var i dag, men i dag er jeg glad jeg hadde et ærend.

Det jeg så i dag var da ikke det jeg normalt skriver om, dvs spillere på toppnivå i Norge. Det jeg var så heldig å se i dag var noe helt annet. Det var fruktene av endret og bedret rekrutteringsarbeid for å å flere barn ut på skøyter i ishallen.

Isflaten "tøyt" av barn som under kyndig ledelse av Håkan lekte hauk og due og samtidig mestret det å gå på skøyter. Det var barn med litt mer vinkel i anklene enn andre men som alikevel hadde ben som gikk som trommestikker for å slippe unna hauken. Det var barn med snø på magen og på rompa på grunn av fall både her og der, men de var like blide for det. Det var barn som tok løpefart og sklei den siste biten mot redningen…for det går på en inne-is.

Jeg så også barn, en mindre gruppe, som under ledelse av Mabel fikk innføring i abc skøyteteknikk. Jeg skulle gjerne satt inn bilder fra hallen, men uten tillatelse fra foreldre gjør jeg ikke det. Tro meg bare på mitt ord; Inne i hjelmen bak gitteret var det kun smil å se.

I hallen, i spillerboksene, satt også stolte glade foreldre som så sine barn på isen. Det gleder en pappa og hockeyspiller å se at kanskje har klubben i denne skøyteskole-gruppa et grunnlag for et U10 lag neste sesong, men det er ikke det viktigste. Det viktigste er å la barna ha det så gøy at de glemmer at de har på seg skøyter.

Skulle du lese dette og tenke at en skøyteskole kunne være noe for ditt barn så si ifra. Kommenter, mail, sms, gjør hva som helst, kan jeg hjelpe så gjør jeg det.

Skøyter er glede. Skulle hockeyinteressen også vekkes så er det suverent.

#ringerikepanthers #hockey #ishockey #2hockey #skøyteskole #mestring

Åpent brev til Frode Øverli – Pondus.

Jeg er sjokkert og lett indignert.

Fruen og jeg, som forøvrig er hun som liker sukat og han som liker sylteagurk, har vært, og er blodfans av den beste lektyre som finnes, Pondus. Denne vanvittig ekstremt fantastiske lektyren har vi abonnert på siden det var fysisk mulig å abonnere og få gleden sendt hjem i postkassen.

Det er ikke til å stikke under en stol (snodig ordtak forresten) at Pondusbladene nytes om og om igjen på lillerommet samtidig som gårsdagens matinntak trykkes ut. Det vet alle som har besøkt dette hjem. Det finnes årgang på årgang som rulleres i bladhyllene på veggen.

Det er fullt mulig at det er gassene fra torpedoluka som har gjort at jeg ikke har fått med meg betydningen av denne over-viste stripa før. Men; Fruen og jeg har alltid, selvom ikke fruen selv bedriver skikkelig mannesport, vært enige med Pondus/Frode i at all sport som ikke har offside knapt kan kalles en sport. (Det finnes hederlige unntak selvsagt). Av denne grunn var det nesten så kabelen ble kuttet i ren befiffelse over den "skjære alle over en kam" stripa jeg viser over her.

Jeg (og fruen) tar det for gitt at Frode Øverli/Pondus i gjeldende stripe mener døve vintersporter som langrenn, skiskyting, kombinert, kunstløp, aking, bob, curling, skøyter, etc.. Det kan jo ikke være slik at det menes mannesporter som for eksempel utfor og ishockey. Jeg blir nærmest sjokkert at disse mannesportene ikke presiseres unntatt i stripen der Pondus unngår "all vintersport".

Utfor og ishockey er jo to vintersporter som knapt kan forbedres selv med innførsel av hvithai som spenningsmoment.

Vi venter i spenning på ny stripe der Frode/Pondus tar avstand fra denne "all vintersport" holdningen og aktivt viser at at noe vintersport er helt innafor mens andre igjen trenger hvithai for å bli nesten severdig.

Med vennlig hilsen

Sukat-Line og Sylteagurk-Jim

#Pondus #Øverli #RedakTom #vintersport #ishockey #2hockey #langrenn

Fyllekjøring vs Doping..

Det er ikke måte på forklaringer vi får i Johaugsaken nå. Unnskyldninger og beskyldninger opp og i mente. Det får så være, saken stiller seg uansett ikke annerledes enn før. Johaug er tatt med doping i kroppen.

Det er et udiskutabelt faktum man ikke kommer bort ifra.

Så er spørsmålet; Hva er det alle vil? Frikjenne henne? Ville vi ønsket frikjent en russerinne, ei fra Finland? Ville vi tatt for god fisk når en russisk lege tok på seg all skyld om alle andre punkter var prikk lik som i Johaugsaken?

Hva ville du forresten tenkt om en fyllekjører blir tatt med 0,6 i promille og straks bedyrer sin uskyld. Forklaring; Kompisen sa det var lettøl. Kelneren sa det var lettøl. Ville du da satt deg ned og tenkt som nå, eller ville du tenkt at jaggu burde du sjekka det der selv.

Mitt poeng: Alle, uansett hvem vi er, er til syvende og sist personlig ansvarlig for hva vi har i oss. Det er det samme hva andre sier til oss. When the shit hits the fan…da er du alene om ansvaret.

Jeg synes faktisk idretts-Norge nå bør være forsiktig med å prøve å skape en presedens der utøvere skal få skylde på ledere og evt bli frifunnet, få mildere dom etc.

Vi kan oppleve lignende "i utlandet" senere. Da bør vi huske hva vi selv drev med nå i såfall.

Man blir ikke født som et rasshøl!

Søndagstanker..

Det er mye snakk om den ene og den andre om dagen. Mye deles på Facebook og i andre sosiale medier. Jeg så akkurat nå en video som trigget et ønske om å skrive litt.

Tilbake til overskriften. Du blir ikke født som et rasshøl. Du blir ikke født som en rasist heller. Det samme gjelder mobbing, du blir ikke født som en mobber heller. Alt dette må læres. Hvem lærer det så bort? Jo det er jo i første omgang vi voksne, vi foreldre, vi i familie.

Alle barn som kommer til verden er uskyldige små vesener. Det er hva vi som foreldre, familie og samfunn putter inn i de som vil bestemme hva som kommer ut. Forer vi barna med stygge ord, tanker og handlinger, ja da kan vi vel ikke forvente noe annet enn at nok et rasshøl vokser opp. Om vi ikke gjør annet i barns oppvekst enn å uttrykke rasistiske ord og holdninger, ja da kan vi vel heller ikke forvente noe annet enn nok en voksen med de samme rasistiske holdninger. Hvis det er slik at vi snakker nedsettende om andre mennesker i hele barnets oppvekst så kan vi vel heller ikke forvente oss noe annet enn nok en oppvoksende mobber.

Håpet er jo at vi kan se mønsteret etter hvert. Håpet er at vi kan se at det er av oss barna lærer. Håpet er at vi tar oss en titt i speilet alle sammen og lærer selv først, og deretter går inn for å lære alle barn de riktige verdiene. Først da tror jeg vi har en sjanse.

God søndag 🙂

#søndag #mobbing #rasisme #rasshøl

Til foreldre, barn og ungdom i Hole, Jevnaker og Ringerike:

Vi ønsker flere ishockeyspillere.

Det er ganske tidlig en lørdagsmorgen og jeg har vært oppe i et par timer allerede på grunn av en 5-åring som synes 06.30 er morgen nok. Kaffe er laget og inntatt, Hockeypodden nr 16 er hørt og jeg blir liggende på sofaen og tenke på hvorfor vi ikke har suveren rekruttering til sporten vår og på hvordan jeg eventuelt kan bidra.

Det er ikke til å komme bort i fra at jeg tenker "hvem har skylden" for at det ikke er slik at det myldrer av barn på skøyteskolen, på U10, på U12 og U15? Er det bare klubben som har vært i en bakevje i for mange år med hensyn til rekrutteringsarbeid eller er det andre påvirkninger som gjør at foreldre ikke tropper opp i hallen med barna sine?

Kan det være slik at foreldre som kun har sett ishockey på tv sitter hjemme og tenker at "særlig at mitt barn får begynne med det der" fordi de ser medias yndlingsgreie, en slåsskamp? Kan det være slik at foreldre ser taklinger og skader i ansikt/tenner og tenker at "niks, det der er bare å glemme"?

Til dere som eventuelt tenker slikt: Dette er ikke slik det er.

Alle barn som spiller ishockey er beskyttet av godt med utstyr samt påbudt hjelm med gitter. Alle barn som spiller ishockey er beskyttet av strenge regler hva gjelder kroppskontakt/taklinger helt opp til U12 klassen. Alle barn som spiller ishockey spiller ishockey på en måte som er milevis unna det du har sett på tv. Jeg garanterer at barn skades mye mer i fotball og håndball enn de gjør i ishockey.

Men; Rekrutteringen starter jo ikke der. Rekrutteringen starter med å lære å gå på skøyter. Den starter med å lære kroppsbeherskelse, koordinasjon og balanse på en måte som samtidig styrker hele kroppen. Rekrutteringen starter med å leke på is. Den starter med å til slutt glemme at du går på skøyter, du bare gjør det. DA, og først da kan ishockeyen begynne. Det er ikke farlig å lære å gå på skøyter.

Min drøm for Ringerike Ishockeyklubb er å se skøyteskolen fylle seg opp slik at vi etter hvert kan fylle årsklasser med mange barn. Gutter og jenter om hverandre og på egne lag. Gymlærere på skoler: ta kontakt med Håkan i hallen. Gå på skøyter. Hva med å starte opp igjen skolecupen i ishockey som engang var?

Ishockey er mer enn noe annet en idrett der du lærer kroppsbeherskelse, koordinasjon og balanse samtidig som du utvikles med hensyn til lagspill og i ferdigheter. Ringerike Panthers logo sier : Forberedelse, Fullføre, Glede. Det gjelder på alle nivåer i klubben. Det spiller ingen rolle om du er 7 eller 46, ishockey er glede.

Ta dere en tur på kamp for de voksne, for de små, ta en tur på åpen dag og prøv isen inne i hallen. Sjekk websiden til Panthers for tider eller spør meg, vet jeg ikke svaret så finner jeg det ut.

Ishockey er for alle.

Del gjerne innlegget om du har lyst å hjelpe med rekrutteringen 🙂

La oss spille Trump-bingo!

Et spill for hele familien.


 

Det er bare kort tid til Donald Trump skal innsettes som president i USA og hva er vel mer riktig enn å sette igang et vennlig veddemål, litt bingo om du vil, på hvor lang tid det tar før Donald tuller seg bort i hentesveis og flåsekjeft. Nå er det slik at jeg egentlig bør begynne kalle meg for Tolpinrudmannen, fordi jeg, som Snåsamannen, har spådd at Trumpern antakeligvis kommer til å bli skutt…men pyttsann, det gidder jeg ikke….

Nåvel, nok om det.. Let’s play bingo… Hvor lang tid etter innsettelse som president tror vi det tar før:

1) Donald Trump faktisk blir skutt?

2) Donald Trump sier noe ekstremt rasistisk på direkten?

3) Donald Trump må gå offentlig ut og krype for Putin?

4) Donald Trump anklages for sexuell trakassering i det hvite hus?

5) Donald Trump har et raserianfall fordi han ikke bare kan innføre det han vil?

6) Donald Trump sier at dette gidder han ikke mer?

7) Donald Trump må trekke seg på grunn av “personlige grunner”?

8) Donald Trump forteller på direkten at han valgbløffet?

Har du flere som bør være på listen?

#Donald #Trump #president #Usa

Dieselforbud Oslo, Hvorfor stoppe med bare det?

Her er noen enkle tilleggsregler for Oslos borgere mht bilkjøring!

Biltrafikken ser ut til å flyte ganske bra i Oslo i dag kan man se på diverse nyhetssendinger, men helt bilfritt er det jo ikke for det finnes jo så mange bensinbiler. Dette må man jo gjøre noe med slik at det blir enda færre biler på veien. Det er jo ikke vanskelig i det hele tatt tenker nå jeg og har tatt meg den frihet å hjelpe litt til slik at Lan Marie og andre skal få sykle på gulstripa litt oftere. Her kommer så en enkel liste over hvem som har lov til å kjøre når i forbindelse med disse dagene med totalforbudet mot dieselbiler.

Følgende enkle regler gjelder for bensinbilene:

Mandager:

Biler med skilt med partall siste siffer. Bilene må i tillegg være røde, gule eller hvite. Unntatt er biler med andre farger der de to siste skilttallene er to like oddetall.

Tirsdager:

Biler med skilt med oddetall siste siffer. Bilene må i tillegg være blå,oransje eller sorte. Unntatt er biler med andre farger der de to siste skilttallene er to like partall.

Onsdager:

Biler med skilt partall første, tredje og siste siffer. Bilene må i tillegg være røde, oransje eller sorte. Unntatt er biler med andre farger der de to første og de to siste skilttallene er oddetall eller partall.

Torsdager:

Biler med skilt oddetall første, tredje og siste siffer. Bilene må i tillegg være hvite, gule eller blå. Unntatt er de biler der det er 2 eller flere passasjerer eller 1 passasjer pluss hundebur bak.

Fredager:

Biler med skilt der tverrsummen er over 25 og siste siffer er over 5. Bilene må i tillegg ha takgrind eller takboks. Unntatt er biler der bagasjerommet er fullt av handleposer samt ett eller to barneseter bak.

Lørdager:

Biler med skilt der tverrsummen er under 25 og siste siffer er under 5. Bilene må i tillegg ha hundebur baki. Unntatt er biler som er røde og har takboks eller skiboks med reklame for et smøremerke.

Søndager:

Biler med skilt med 3 like tall der minst to av de står ved siden av hverandre. Bilene må i tillegg har ski på taket. Unntatt er hvite biler som har piggdekk.

 

Tilleggsopplysninger:

Unntak fra reglene finnes ikke.

#oslo #diesel #bensin #dieselforbud #MDG

Skammelig av UDI

Nå er det nok vel?

Du har ikke lest/hørt mye nyheter de siste dagene om du ikke har fått med deg saken om Mahad Mahamud, mannen som har blitt fratatt statsborgerskapet sitt etter 17 år i Norge visstnok fordi han som 13-14 åring skal ha løyet om hvilket land han kom fra. UDI mener da altså at det er det beste for Norge at denne mannen kastes ut.

Ærlig talt UDI og Norge; Det er da ikke sånne som Mahad vi vil ha pælma ut? Han har jo tatt en utdannelse, han har en god jobb og betaler skatten sin som alle andre. Han er integrert og kaller seg selv norsk. Det er jo bandittene, snylterne og lykkejegerne vi vil ha ut, ikke de som kom hit som barn og har skapt seg et liv.

Jada, det er helt greit at UDI går igjennom papirer osv for å sjekke om det finnes folk i dette landet som åpenbart ikke bør være her. Men; Når man kommer til mapper på sånne som Mahad så bør det stoppes etter følgende : vært her 17 år, jobber og betaler skatt, er statsborger, Ok, neste mappe.

Det går faktisk an å bruke hue også i regjering og byråkrati. Det høres kanskje rart ut men det går an. Det er også noe som heter å "vise skjønn"… Jeg tipper det er mer enn nok å drive med for de 200 ansatte det er snakk om selvom man lar være å kaste ut integrerte innvandrere som faktisk bidrar i samfunnet.

Kom igjen da Listhaug, UDI, Regjering etc: Bruk hue.

#innvandring #asylsøker #statsborger #UDI #regjering #politiker

Politireform med ræva føre…

Der er endelig klart. Løsningen på å få mer nærpoliti er å legge ned en haug med lensmannskontorer….

Som jo er like lurt som å få en bedre skole ved for eksempel å sparke 25% av alle lærerne…

Er det noe Norge trenger så er det politi som vet hvor ting er og som har peiling på lokalsamfunn… Løsningen er da tydeligvis å kvitte seg med mange av de lokale kontorer og heller sentralisere enda mer. Dette er enda et bevis på at for stortingspolitikere så er Norge bare de store byene…alle vi andre får bare klare oss selv så godt vi kan.

Dette går igjen i det meste som innføres fra høyeste hold. Jada, det er kult å snakke om høye bensin- og dieselpriser for å stimulere kollektivbruk…men når du bor et sted det går 3 busser pr dag og t-bane er noe du bare har hørt om fordi onkel har vært en tur i "by'n", ja da blir det kokkos det meste slipsgutta klarer innføre.

Politireform.. Nok et brillefint tiltak…

not..

Viktig melding: Lytt på ehh.. Dab radio!

Ul og tut fra Sivilforsvaret i dag klokka 12.

Det er nå engang slik at en gang i mellom så tester sivilforsvaret lydanlegget sitt. Da tutes det noe for jævlig høyt rundt omkring. Det er nå så..

Men;

Denne tutingen betyr jo: "Viktig melding, lytt på radio"…

Hvordan blir nå dette nå? Blir vi som ikke gidder eller vil bli med på denne Dab-galskapen holdt helt utenfor fremover? Vi som rett og slett ikke vil bruke penger på ny radio fordi våre myndigheter -som nær sagt eneste landet i verden- slukker et velfungerende FM bånd…hva gjør vi?

Blir vi løpende rundt i gatene som huggerne høner (hvert fall her på Hønefoss) hver gang tuten går.. "har ikke dab… har ikke dab.. har du dab? Ikke? Faen, hvem har dab?"… "hva sier de da? Var det no viktig?"…

Kanskje er det på tide å bytte ut denne "viktig melding, lytt på radio" greia til noe mer "i tiden"…? Kanskje burde den forandes til "viktig melding, sjekk Instagrammen til sivilforsvaret" eller no?

Nåvel…

Dab-dusteri….

Jeg gruer meg til Prima Boy'en min stopper å sende lyd…

#radio #fm #dab #tull #tøys