Skøyteskole, pur glede for barn.

Schjongshallen en mandags ettermiddag.

Normalt sett er jeg ikke nede i hallen på den tiden jeg var i dag, men i dag er jeg glad jeg hadde et ærend.

Det jeg så i dag var da ikke det jeg normalt skriver om, dvs spillere på toppnivå i Norge. Det jeg var så heldig å se i dag var noe helt annet. Det var fruktene av endret og bedret rekrutteringsarbeid for å å flere barn ut på skøyter i ishallen.

Isflaten "tøyt" av barn som under kyndig ledelse av Håkan lekte hauk og due og samtidig mestret det å gå på skøyter. Det var barn med litt mer vinkel i anklene enn andre men som alikevel hadde ben som gikk som trommestikker for å slippe unna hauken. Det var barn med snø på magen og på rompa på grunn av fall både her og der, men de var like blide for det. Det var barn som tok løpefart og sklei den siste biten mot redningen…for det går på en inne-is.

Jeg så også barn, en mindre gruppe, som under ledelse av Mabel fikk innføring i abc skøyteteknikk. Jeg skulle gjerne satt inn bilder fra hallen, men uten tillatelse fra foreldre gjør jeg ikke det. Tro meg bare på mitt ord; Inne i hjelmen bak gitteret var det kun smil å se.

I hallen, i spillerboksene, satt også stolte glade foreldre som så sine barn på isen. Det gleder en pappa og hockeyspiller å se at kanskje har klubben i denne skøyteskole-gruppa et grunnlag for et U10 lag neste sesong, men det er ikke det viktigste. Det viktigste er å la barna ha det så gøy at de glemmer at de har på seg skøyter.

Skulle du lese dette og tenke at en skøyteskole kunne være noe for ditt barn så si ifra. Kommenter, mail, sms, gjør hva som helst, kan jeg hjelpe så gjør jeg det.

Skøyter er glede. Skulle hockeyinteressen også vekkes så er det suverent.

#ringerikepanthers #hockey #ishockey #2hockey #skøyteskole #mestring

Åpent brev til Frode Øverli – Pondus.

Jeg er sjokkert og lett indignert.

Fruen og jeg, som forøvrig er hun som liker sukat og han som liker sylteagurk, har vært, og er blodfans av den beste lektyre som finnes, Pondus. Denne vanvittig ekstremt fantastiske lektyren har vi abonnert på siden det var fysisk mulig å abonnere og få gleden sendt hjem i postkassen.

Det er ikke til å stikke under en stol (snodig ordtak forresten) at Pondusbladene nytes om og om igjen på lillerommet samtidig som gårsdagens matinntak trykkes ut. Det vet alle som har besøkt dette hjem. Det finnes årgang på årgang som rulleres i bladhyllene på veggen.

Det er fullt mulig at det er gassene fra torpedoluka som har gjort at jeg ikke har fått med meg betydningen av denne over-viste stripa før. Men; Fruen og jeg har alltid, selvom ikke fruen selv bedriver skikkelig mannesport, vært enige med Pondus/Frode i at all sport som ikke har offside knapt kan kalles en sport. (Det finnes hederlige unntak selvsagt). Av denne grunn var det nesten så kabelen ble kuttet i ren befiffelse over den "skjære alle over en kam" stripa jeg viser over her.

Jeg (og fruen) tar det for gitt at Frode Øverli/Pondus i gjeldende stripe mener døve vintersporter som langrenn, skiskyting, kombinert, kunstløp, aking, bob, curling, skøyter, etc.. Det kan jo ikke være slik at det menes mannesporter som for eksempel utfor og ishockey. Jeg blir nærmest sjokkert at disse mannesportene ikke presiseres unntatt i stripen der Pondus unngår "all vintersport".

Utfor og ishockey er jo to vintersporter som knapt kan forbedres selv med innførsel av hvithai som spenningsmoment.

Vi venter i spenning på ny stripe der Frode/Pondus tar avstand fra denne "all vintersport" holdningen og aktivt viser at at noe vintersport er helt innafor mens andre igjen trenger hvithai for å bli nesten severdig.

Med vennlig hilsen

Sukat-Line og Sylteagurk-Jim

#Pondus #Øverli #RedakTom #vintersport #ishockey #2hockey #langrenn

Fyllekjøring vs Doping..

Det er ikke måte på forklaringer vi får i Johaugsaken nå. Unnskyldninger og beskyldninger opp og i mente. Det får så være, saken stiller seg uansett ikke annerledes enn før. Johaug er tatt med doping i kroppen.

Det er et udiskutabelt faktum man ikke kommer bort ifra.

Så er spørsmålet; Hva er det alle vil? Frikjenne henne? Ville vi ønsket frikjent en russerinne, ei fra Finland? Ville vi tatt for god fisk når en russisk lege tok på seg all skyld om alle andre punkter var prikk lik som i Johaugsaken?

Hva ville du forresten tenkt om en fyllekjører blir tatt med 0,6 i promille og straks bedyrer sin uskyld. Forklaring; Kompisen sa det var lettøl. Kelneren sa det var lettøl. Ville du da satt deg ned og tenkt som nå, eller ville du tenkt at jaggu burde du sjekka det der selv.

Mitt poeng: Alle, uansett hvem vi er, er til syvende og sist personlig ansvarlig for hva vi har i oss. Det er det samme hva andre sier til oss. When the shit hits the fan…da er du alene om ansvaret.

Jeg synes faktisk idretts-Norge nå bør være forsiktig med å prøve å skape en presedens der utøvere skal få skylde på ledere og evt bli frifunnet, få mildere dom etc.

Vi kan oppleve lignende "i utlandet" senere. Da bør vi huske hva vi selv drev med nå i såfall.

Til foreldre, barn og ungdom i Hole, Jevnaker og Ringerike:

Vi ønsker flere ishockeyspillere.

Det er ganske tidlig en lørdagsmorgen og jeg har vært oppe i et par timer allerede på grunn av en 5-åring som synes 06.30 er morgen nok. Kaffe er laget og inntatt, Hockeypodden nr 16 er hørt og jeg blir liggende på sofaen og tenke på hvorfor vi ikke har suveren rekruttering til sporten vår og på hvordan jeg eventuelt kan bidra.

Det er ikke til å komme bort i fra at jeg tenker "hvem har skylden" for at det ikke er slik at det myldrer av barn på skøyteskolen, på U10, på U12 og U15? Er det bare klubben som har vært i en bakevje i for mange år med hensyn til rekrutteringsarbeid eller er det andre påvirkninger som gjør at foreldre ikke tropper opp i hallen med barna sine?

Kan det være slik at foreldre som kun har sett ishockey på tv sitter hjemme og tenker at "særlig at mitt barn får begynne med det der" fordi de ser medias yndlingsgreie, en slåsskamp? Kan det være slik at foreldre ser taklinger og skader i ansikt/tenner og tenker at "niks, det der er bare å glemme"?

Til dere som eventuelt tenker slikt: Dette er ikke slik det er.

Alle barn som spiller ishockey er beskyttet av godt med utstyr samt påbudt hjelm med gitter. Alle barn som spiller ishockey er beskyttet av strenge regler hva gjelder kroppskontakt/taklinger helt opp til U12 klassen. Alle barn som spiller ishockey spiller ishockey på en måte som er milevis unna det du har sett på tv. Jeg garanterer at barn skades mye mer i fotball og håndball enn de gjør i ishockey.

Men; Rekrutteringen starter jo ikke der. Rekrutteringen starter med å lære å gå på skøyter. Den starter med å lære kroppsbeherskelse, koordinasjon og balanse på en måte som samtidig styrker hele kroppen. Rekrutteringen starter med å leke på is. Den starter med å til slutt glemme at du går på skøyter, du bare gjør det. DA, og først da kan ishockeyen begynne. Det er ikke farlig å lære å gå på skøyter.

Min drøm for Ringerike Ishockeyklubb er å se skøyteskolen fylle seg opp slik at vi etter hvert kan fylle årsklasser med mange barn. Gutter og jenter om hverandre og på egne lag. Gymlærere på skoler: ta kontakt med Håkan i hallen. Gå på skøyter. Hva med å starte opp igjen skolecupen i ishockey som engang var?

Ishockey er mer enn noe annet en idrett der du lærer kroppsbeherskelse, koordinasjon og balanse samtidig som du utvikles med hensyn til lagspill og i ferdigheter. Ringerike Panthers logo sier : Forberedelse, Fullføre, Glede. Det gjelder på alle nivåer i klubben. Det spiller ingen rolle om du er 7 eller 46, ishockey er glede.

Ta dere en tur på kamp for de voksne, for de små, ta en tur på åpen dag og prøv isen inne i hallen. Sjekk websiden til Panthers for tider eller spør meg, vet jeg ikke svaret så finner jeg det ut.

Ishockey er for alle.

Del gjerne innlegget om du har lyst å hjelpe med rekrutteringen 🙂

La oss spille Trump-bingo!

Et spill for hele familien.


 

Det er bare kort tid til Donald Trump skal innsettes som president i USA og hva er vel mer riktig enn å sette igang et vennlig veddemål, litt bingo om du vil, på hvor lang tid det tar før Donald tuller seg bort i hentesveis og flåsekjeft. Nå er det slik at jeg egentlig bør begynne kalle meg for Tolpinrudmannen, fordi jeg, som Snåsamannen, har spådd at Trumpern antakeligvis kommer til å bli skutt…men pyttsann, det gidder jeg ikke….

Nåvel, nok om det.. Let’s play bingo… Hvor lang tid etter innsettelse som president tror vi det tar før:

1) Donald Trump faktisk blir skutt?

2) Donald Trump sier noe ekstremt rasistisk på direkten?

3) Donald Trump må gå offentlig ut og krype for Putin?

4) Donald Trump anklages for sexuell trakassering i det hvite hus?

5) Donald Trump har et raserianfall fordi han ikke bare kan innføre det han vil?

6) Donald Trump sier at dette gidder han ikke mer?

7) Donald Trump må trekke seg på grunn av “personlige grunner”?

8) Donald Trump forteller på direkten at han valgbløffet?

Har du flere som bør være på listen?

#Donald #Trump #president #Usa

Dieselforbud Oslo, Hvorfor stoppe med bare det?

Her er noen enkle tilleggsregler for Oslos borgere mht bilkjøring!

Biltrafikken ser ut til å flyte ganske bra i Oslo i dag kan man se på diverse nyhetssendinger, men helt bilfritt er det jo ikke for det finnes jo så mange bensinbiler. Dette må man jo gjøre noe med slik at det blir enda færre biler på veien. Det er jo ikke vanskelig i det hele tatt tenker nå jeg og har tatt meg den frihet å hjelpe litt til slik at Lan Marie og andre skal få sykle på gulstripa litt oftere. Her kommer så en enkel liste over hvem som har lov til å kjøre når i forbindelse med disse dagene med totalforbudet mot dieselbiler.

Følgende enkle regler gjelder for bensinbilene:

Mandager:

Biler med skilt med partall siste siffer. Bilene må i tillegg være røde, gule eller hvite. Unntatt er biler med andre farger der de to siste skilttallene er to like oddetall.

Tirsdager:

Biler med skilt med oddetall siste siffer. Bilene må i tillegg være blå,oransje eller sorte. Unntatt er biler med andre farger der de to siste skilttallene er to like partall.

Onsdager:

Biler med skilt partall første, tredje og siste siffer. Bilene må i tillegg være røde, oransje eller sorte. Unntatt er biler med andre farger der de to første og de to siste skilttallene er oddetall eller partall.

Torsdager:

Biler med skilt oddetall første, tredje og siste siffer. Bilene må i tillegg være hvite, gule eller blå. Unntatt er de biler der det er 2 eller flere passasjerer eller 1 passasjer pluss hundebur bak.

Fredager:

Biler med skilt der tverrsummen er over 25 og siste siffer er over 5. Bilene må i tillegg ha takgrind eller takboks. Unntatt er biler der bagasjerommet er fullt av handleposer samt ett eller to barneseter bak.

Lørdager:

Biler med skilt der tverrsummen er under 25 og siste siffer er under 5. Bilene må i tillegg ha hundebur baki. Unntatt er biler som er røde og har takboks eller skiboks med reklame for et smøremerke.

Søndager:

Biler med skilt med 3 like tall der minst to av de står ved siden av hverandre. Bilene må i tillegg har ski på taket. Unntatt er hvite biler som har piggdekk.

 

Tilleggsopplysninger:

Unntak fra reglene finnes ikke.

#oslo #diesel #bensin #dieselforbud #MDG

Skammelig av UDI

Nå er det nok vel?

Du har ikke lest/hørt mye nyheter de siste dagene om du ikke har fått med deg saken om Mahad Mahamud, mannen som har blitt fratatt statsborgerskapet sitt etter 17 år i Norge visstnok fordi han som 13-14 åring skal ha løyet om hvilket land han kom fra. UDI mener da altså at det er det beste for Norge at denne mannen kastes ut.

Ærlig talt UDI og Norge; Det er da ikke sånne som Mahad vi vil ha pælma ut? Han har jo tatt en utdannelse, han har en god jobb og betaler skatten sin som alle andre. Han er integrert og kaller seg selv norsk. Det er jo bandittene, snylterne og lykkejegerne vi vil ha ut, ikke de som kom hit som barn og har skapt seg et liv.

Jada, det er helt greit at UDI går igjennom papirer osv for å sjekke om det finnes folk i dette landet som åpenbart ikke bør være her. Men; Når man kommer til mapper på sånne som Mahad så bør det stoppes etter følgende : vært her 17 år, jobber og betaler skatt, er statsborger, Ok, neste mappe.

Det går faktisk an å bruke hue også i regjering og byråkrati. Det høres kanskje rart ut men det går an. Det er også noe som heter å "vise skjønn"… Jeg tipper det er mer enn nok å drive med for de 200 ansatte det er snakk om selvom man lar være å kaste ut integrerte innvandrere som faktisk bidrar i samfunnet.

Kom igjen da Listhaug, UDI, Regjering etc: Bruk hue.

#innvandring #asylsøker #statsborger #UDI #regjering #politiker

Viktig melding: Lytt på ehh.. Dab radio!

Ul og tut fra Sivilforsvaret i dag klokka 12.

Det er nå engang slik at en gang i mellom så tester sivilforsvaret lydanlegget sitt. Da tutes det noe for jævlig høyt rundt omkring. Det er nå så..

Men;

Denne tutingen betyr jo: "Viktig melding, lytt på radio"…

Hvordan blir nå dette nå? Blir vi som ikke gidder eller vil bli med på denne Dab-galskapen holdt helt utenfor fremover? Vi som rett og slett ikke vil bruke penger på ny radio fordi våre myndigheter -som nær sagt eneste landet i verden- slukker et velfungerende FM bånd…hva gjør vi?

Blir vi løpende rundt i gatene som huggerne høner (hvert fall her på Hønefoss) hver gang tuten går.. "har ikke dab… har ikke dab.. har du dab? Ikke? Faen, hvem har dab?"… "hva sier de da? Var det no viktig?"…

Kanskje er det på tide å bytte ut denne "viktig melding, lytt på radio" greia til noe mer "i tiden"…? Kanskje burde den forandes til "viktig melding, sjekk Instagrammen til sivilforsvaret" eller no?

Nåvel…

Dab-dusteri….

Jeg gruer meg til Prima Boy'en min stopper å sende lyd…

#radio #fm #dab #tull #tøys

Media, hvorfor gjør dere som søplegjøken Breivik vil?

Det finnes kun en grunn til at norgeshistoriens største pappskalle driver på med rettssakene sine, oppmerksomhet.

Det fortjener han ikke.

Han fortjener å komme inn i en rettsal som er tom. Ikke ved tvang, men valgt av det norske samfunn.

Hadde vi alle bare hatt vett nok til å ikke vise et eneste nyhetsinnslag, ikke snakket om han i radio, ikke skrevet om han på nettavis eller papir så ville han forsvunnet.

Vi hadde rett og slett ikke hørt en dritt om han mer…som jo er det vi vil. Er det ikke det da?

Jada, kaste stein i glasshus etc.. Jeg måtte bare si det igjen. Gi faen i å gi den sylteagurken noe mer plass i Norge. La han forsvinne.

Tenk å høre om kjevedropp i verdensklasse i ettertid da denne døgenikten hadde poppet inn i en rettsal som var tom, ikke en eneste reporter, ikke en eneste tilskuer.

Hønefoss – Bergen med tog, kaklonk for kaklonk..

Litt tidlig ute på stasjonen men hva gjør vel det. Da har man jo bedre tid OG man kan prøve å huske teksten "nede på stasjonen tidlig en morgen…". Nuvel, endelig er klokka 13.33, toget er presis og reisen kan begynne.

Kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk

Det var sa noe så inn i helvete varmt det var her da. Har ikke kommet til Sokna engang før varmen turist-pensjonistforeningen på tur har bestilt nesten tar knekken på meg.

kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk

Nei, skal man ta seg en tur i cafevogna a tru… skal jo ikke kjøre bil når jeg kommer frem jeg…

kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk

Næmmen…nå har de funnet termostaten gitt…eller kanskje en av pensjonistene har daua så de må kjøle han ned? Da kan de jo egentlig strengt tatt heller bare stroppe han fast på taket…

kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk

Hmm… for spesielt interesserte.. Krøderen er gjenfrosset og snødekket

kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk

Neste stasjon er Flå. Flå som forøvrig innehar nordeuropas treigeste McDonalds (man skulle tro de var ute og slaktet hamburgerku hver gang det kommer en bestilling).

Trur jaggu de glemte å stoppe på Flå jeg…de sa de skulle. Kanskje han hoppa av i fart?

kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk

Hm… der er Bromma..

kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk

Kan melde om gode kjøreforhold og lite biler på veien foreløpig.. Såvidt jeg kan se så flyter det meeeget greit oppover til fjells foreløpig. Dette er jo da strake motsetningen til hva som skjer søndag da alle skal hjem fra fjellet samtidig…suckers..

Nå er det straks Nesbyen. Det varmeste og kaldeste stedet i Norge. (De stoppa altså ikke på Flå selvom det ble annonsert på robothøytaleren)

kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk

Vi er igang igjen. Skal vel ikke akkurat påstå at bakhodet smalt i stolen av akselerasjonen men pyttsann.. vi kjører.. ikke så mye å se for noen på dette strekket.. mer skog her enn tilogmed Lars Monsen hadde satt pris på. Vel, ikke før har man tenkt tanken at det er her Saddam burde gjemt seg i sin tid, så dukker det opp et hus…en svær enebolig..midt inne i grønneste skogen.. jaja, Norge ass…

Wi ar arrayving Gol i faiv to siks minits. Plattfårm on det wright. Storbyene kommer tett på turen oppover Hallingdal. Kan fortsatt melde om fin flyt i trafikken, på veien -som jeg ser borti der —>

Aner ikke hvem de folka er…

Vi kjører igjen.. kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk

Newsflash !!!! Man se månen virkelig godt når man sitter på Gol stasjon…

kaklonk kaklonk, kaklonk kaklonk

Nå begynner klatringen. Først mot Ål og så videre mot Geilo. Vi får håpe konduktøren har fylt nok klatrebensin på lokomotivet. Hvorfor heter det Ål forresten..? Svar kan sendes på [email protected]

kaklonk kaklonk kaklonk kaklonk

Mens jeg husker det.. kan noen finne opp en bitteliten vindusvisker til ryggekameralinsa på biler. Er jo helt håpløst hele vinteren…

Julegrana på Ål stasjon. Grøftegrana vi hadde i stua hjemme går denne kvasten en høy gang.

Vi tøffer videre… kaklonk kaklonk kaklonk kaklonk

Når man passerer Ål og kjører bil så kommer tvilen sigende.. skal vi kjøre Hol-Aurland eller Geilo? Den samme tvilen kommer på en måte ikke nå. Det ville nok blitt rimelig trått med tog bortover fjorden forbi Hol…og kanskje litt for spennende fra fjellet og ned til Aurland.

Nuvel…

kaklonk kaklonk kaklonk kaklonk

Neida, ikke nye Follum fabrikker.. Tror det er vindusfabrikken etter Ål.

…og plutselig var vi på Geilo. Whiplashbygda.. Skal vi kjøre på vest..eller øst… vest eller øst… aaaargh…

…og på Geilo er man så glad så glad at de svinger seg og danser på perrongen da kjente treffes.

Kaklonka Kaklonka Kaklonka Kaklonka

Neste er Ustaoset… nesten midt oppe på fjellet (der bor det en konge som heter ollebolle) dukker det opp en landsby. Først ser man sporadiske hytter, som hytter skal være, og så kommer litt mer prangende greier…

..og så om man trodde dette var glissen bebyggelse…

Haugastøl…

Finse…

Et sted for spesielt interesserte…

Forøvrig meldes om veldig lite ruskete vær så langt. Det mest ruskete har nok vært ganglaget til ei eldre dame som måtte skikkelig på do..

Hallingskeid… tilogmed folk fra Finse synes denne plassen ligger avsides til. Her er så glissent at selv Monsen hadde kjedet seg. Et forblåst jævlig sted…

Hurtig avgårde… Kaklonka klonk Kaklonka klonk

Så er man på Myrdal

….og så skulle det ikke ta mer enn 4 timer å oppdage at det faktisk er wifi på toget. Nice… og ikke Nice… Nå står vi stillere på skinnene enn fotballspillerne på landslaget fordi motgående tog ikke har en konduktør som tør kjøre fortere enn 70km/t når det er glatt ute. Om jeg ikke tar feil så heter det Udland her..og det syder av liv utenfor vinduet..

Da gjør det jo ikkeno å stå stille litt.

Oiiiii…..der kom en bil kjørende…takk dessverre ikke å ta bilde.. var en pick-up med masse frontlys..

Voss… dessverre ingen gode minner herfra de siste årene. Det som kan sies er at 13 mil mot Hemsedalsfjellet, rett før toppen, så er det en bakke jeg har tilbrakt 4 timer i pga motorhavari… den bakken liker jeg ikke…

Vi kaklonker oss nå ut fra Voss. Klokka er 17.58 og er vel sånn passe i rute.

Og alle var enige om at det var en fin tur..

Selv midt oppe i denne prosatekstskrivingen så tenker jeg på alles beste. Og fordi jeg vet -og fordi Jon Tungen sa det- at nettet kommer til å bli borte på tross av de dustereklamene om 4G og Wifi så legger jeg ut en link de tusener på tusener kan kose seg med da vi kaklonkaklonker oss fra Haugastøl til Voss : Mine 10 Nyttårsfortsetter!

To be continued….

kødda…

ferdig nå..