Lillehammer – Ringerike 8-2 (3-1,2-1,3-0)

Der kom “skrellen”..

Det mener nok mange etter denne kampen. Jeg mener det ikke er en skrell, men det er et resultat av en dag der lite stemte forover samt at motstander fikk uttelling på sine sjanser. Kampen starter på verst mulig måte for Ringerike med 2 i sekken i PP for Lillehammer. Reduseringen kommer ganske kvikt, men Lillehammer får gå til pause med en grei 3-1 ledelse. Kampen avgjøres sånn sett i det 27-nde minutt der Lillehammer putter 2 kjappe.

Kampen:

1 periode:

1-0, 03:35, Rønold. Ringerike med en mann ute på grunn av for mange spillere på is. Lillehammer setter opp trykk som Ringerike klarer å ri av en og to ganger før de ikke klarer å rydde opp etter skudd fra blå. Rønold putter enkelt på en retur.

2-0, 04:51, Noer. Ellefsen pådrar seg en tripping i angrepssonen. Lillehammer setter opp spillet relativt enkelt i sonen og Ringerike glemmer Noer som kommer på bakre. Litt klumsing med puck i skøyte men får kontroll nok til å få putta.

2-1, 05:44, Henriksen. Ringerike inn i sonen og forechecker hardt med Langdalen og Parks. Det ender med at Lillehammer glemmer Henriksen foran mål som får puck og kliner til på “dirrern”.

3-1, 11:23, Benik. Ringerike forsøker igjen på sitt spill ut av sonen, blir brutt ute ved vantet, Benik går inn i banen og skyter fra topp sirkel til venstre for Kallio.

Pause

Skuddstatistikk 16-9. Ringerike absolutt ikke noe dårligere enn Lillehammer i 5 mot 5 men straffes hardt i PP og når feil gjøres. Litt mer uttelling på sjanser så ville dette vært heljevnt.

 

2 periode:

4-1, 27:03, Fosse. Skudd fra blå som går inn. Kallio vil ha goalie interference på målet, men får ikke gehør da det er en Ringerikespiller som dytter Lillehammerspilleren inn i målgården.

5-1, 27:52, Bowles. Stor sjanse Ringerike ender med en kontring for Lillehammer der Bowles putter på bakre stolpe.

5-2, 38:06, Fuglesang. Et ekte backmål. Dropp, puck til back, pælm puck mot mål med masse trafikk foran og innimellom går den inn.

Pause

Skuddstatistikk 11-14. Det 27-ende minutt “ødelegger” perioden for Ringerike. 2 mål i dette minuttet gjør at Lillehammer leder komfortable 5-1 før Fuglesang reduserer 2 minutt før pausen. Det er lite som hjelper med hvisomattedersomate i hockey, men om Ringerike hadde putta på den store sjansen før kontringen som ga 5-1 samt at Ryttar sitt skudd hadde gått tverligger inn istedenfor ut..ja da ville jaggu resultatet vært annerledes gitt.

 

3 periode:

6-2, 40:58, Benik. Feil i midtsonen gjør at Benik går relativt alene inn i sonen på venstre. Han har med seg spiller som Ringerikes back tar ut men Kalio klarer ikke redde skuddet som går stolpe inn.

7-2, 42:10, Arnestad. Lillehammer inn i sone på høyre side, alle ser på puckfører og Arnestad kommer alene inn foran mål, får puck og setter målet.

8-2, 46:12, Dineen. Dineen står midt i slottet, alle ser igjen på puckfører, passet kommer og målet settes.

Slutt.

Skuddstatistikk 17-11. Ingen god periode for Ringerike. De taper den 3-0 og har heller ikke de aller største mulighetene for særlig med redusering.

 

Alt i alt:

Skuddstatistikken ender 44-34. Dette var dagen -som kommentator sa- da Ringerike hadde muligheter men det var de andre som putta jevnt og trutt. Slipper man inn 2-3 mål hver periode så vinner man ingen hockeykamper på dette nivået. Alt i alt er Lillehammer best i dag, men Ringerike kunne lett hatt en 2-3 mål til om uttellingsflaksen hadde blåst litt mer Ringerikes vei. Det ble litt for enkelt for Lillehammer i dag. Shit happens, glem hele greia og forbered på match mot Vålerenga på tirsdag.

 

Neste hjemmekamp er tirsdag 2 oktober mot Vålerenga klokka 18.30.

Det har aldri vært så mange forhåndskjøpte billetter.. så løp og kjøp og sikre deg en plass!

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

Tankefull biltur i sneglefart

Saktegående og stillestående trafikk gir rom for en del tanker om trafikk og andre eksistensielle spørsmål i livet.

Fredag ettermiddag måtte jeg en rundtur Hønefoss-Lier-Asker-Hønefoss fordi eldstemann måtte fra hybelen sin i Lier til Asker kulturhus og et lan som skulle avholdes der. Kjøreturen frem til destinasjonen gikk brillefint og helt etter boka, det er når turen Sandvika – Hønefoss skal gjøres at håpløsheten setter inn.

Turen går mer eller mindre i store deler i første- og andregir med innlagte lange stillestående pauser.

Disse pausene og sneglefarten gir rom for mye adspredelse tankemessig for det å holde orden på trafikken når den går i 10km/t klarer selv den som egentlig aldri burde befunnet seg bak et ratt når trafikk overstiger «ekstremt grisgrendt strøk helt uten rundkjøringer og feltskifter».

Selv om jeg gjerne skulle hatt svar på de eksistensielle spørsmålene som «hvorfor piller så mange seg i nesa når de kjører bil» og «hvor mye tissa jeg egentlig nå» når du synes vannlatingen tok uforholdsmessig lang tid, så er det mer vanlige trafikk-spørsmål jeg skulle ønske jeg fikk svar på.

Rundkjøring: Hvorfor i all verden brukes det millioner av kroner på planlegging og bygging av nye flotte rundkjøringer, men det å sette opp skikkelige skilt om hvordan man skal kjøre -for det er det vanvittig mange sjåfører som ikke skjønner bæret av- nei se det, det tar man seg ikke råd til. Det å ligge på inner og ytter når man skal høyre, rett frem eller venstre virker å være en uoverkommelig sak å mestre for mange.

Blinklysbruk: En ting er nå de som tydeligvis ikke har fylt på blinklysolje på bilen og aldri bruker blinklys til stor ergrelse for nær sagt alle andre i trafikken. En annen ting er de -og disse må sjekke huet sitt samt gyldigheten på førerkortet- som faktisk svinger av fra hovedvei inn på nytt felt for kryssing av veg (kryssing veg venstre). De foretar altså et filskifte uten blinklys, kjører frem til der vegen skal krysses, venter til det blir ledig og da det blir ledig settes blinklys på og de krysser veg. Aaaaaaarghhh… det er jo da du skiftet fil du skulle signalisert.

Påkjøringsfelt og avkjøringsfelt: Du skal da for svarte ikke kjøre frem til enden, sette på blinklys, og vente på ledig luke. Du skal få opp farta i feltet og gli inn i trafikken. På samme måte skal du da for svarte ikke bremse ned til 50-60 på hovedveien og så svinge av til avkjørinsfeltet… det er jo i feltet du skal bremse ned. Litt slækk på dette på vinteren, men på sommer, da får man jaggu kjøre av og så bremse ned.

Nåvel…

Kjære fylkespolitikere med hovedsete Drammen. Det er kø på E16. Det er en håpløs kø på strekningen Sandvika – Hønefoss. Det er så mye kø på den strekningen at det lønner seg å snu i Skui, kjøre i kø fra Sandvika til Drammen og så kjøre Hokksund-Vikersund til Hønefoss. Da kan du parkere, ta deg en dusj, dekke bord og ha middagen klar til han som ikke gadd snu i Skui.

-og nå begynner snart vintersesongen..hyttesesongen.. hver fredag..og søndag…

Få ny bedre vei NÅ!

Uten bom!!!

Ishockey – Hva skjer denne helgen i Get og 1-divisjon?

Det er fredag og tid for nok en hockeyhelg

4 kamper i Get og 7 kamper i 1-divisjon sørger for at det skal være mer enn nok å føleg med på av hockey denne helgen. Mye spenning for supporterne av lag både i topp og bunn av tabellene. Vil de lagene som har begynt bra bare fortsette, eller kommer det en “skrell”, og vil de lagene som har begynt dårlig klare å snu det eller fortsetter bare de gremmende resultatene for klubber som normalt sett ligger høyt oppe?

Ps! Folle og dere andre i podcasten… Man trenger ikke hvit-under-lang etc (jeg vet vel ikke hva det heter, har aldri vært i forsvaret) for å se kamp i Schjongshallen lenger.. Nå varmer spillet såpass at det holder med vanlige vinterklær 😉

Så, til kampene…

Get-ligaen

Vålerenga – Stjernen, Lørdag klokka 16.00

Vålerenga med en bedre start på sesongen enn på mange år tar imot Stjernen i Furuset Forum. Regner ikke med man får rare oddsen på en hjemmeseier i dette oppgjøret selv om Stjernen nå har vunnet de 3 siste kampene sine. Vålerenga er skikkelig i dytten om dagen og har så langt 9 mann på scoringslisten sin med Lindstrøm og Stene på topp med 4 mål på 6 kamper. Stjernen på sin side har 8 på scoringslisten med Hampus Gustafsson på topp med 6 mål på 6 kamper.

 

Frisk Asker – Stavanger, Lørdag klokka 16.00

Frisk Asker med en mye treeger start på sesongen enn mange trodde har nå fått litt mer sving på sakene og har vunnet de to siste relativt klart. Stavanger har 3 seire på 6 kamper og kommer nok til å by opp Frisk Asker i dette oppgjøret. Bonis leder scoringene for FA med 5 mål på 6 kamper, mens Lagace og Vigier ligger på topp for Stavanger med 4 mål hver på 6 kamper.

 

Sparta – Manglerud Star, Lørdag klokka 16.00

Sparta på 5 plass, med et klart tap for FA på tirsdag og seier mot Storhamar på torsdag, tar imot Manglerud Star som pr nå ligger på bunn av tabellen, dog med samme poengsum som Lillehammer og Ringerike. Tror nok ikke mange levner Manglerud rare sjansen til å ta med seg noen poeng tilbake til Oslo fra Sarpsborg, men Manglerud har overrasket mange lag opp igjennom. Toppscorer for Sparta er Tommy Kristiansen med 3 mål på 6 kamper, mens Coatta leder for Manglerud med 5 mål på 6 kamper.

 

Lillehammer – Ringerike, Søndag klokka 17.00.

Lillehammer på 8 plass på tabellen tar imot Ringerike som pr nå ligger på 7 plass. Begge lag har 5 poeng til nå, noe som jo er bra av Ringerike og ikke fullst så bra av Lillehammer historisk sett. Nok et historisk første møte mellom to klubber på topp senironivå (begynner gå tom for historiske kamper nå). Lillehammer har hatt en tung start på sesongen, mens Ringerike har hatt en mye mer positiv start i debutsesongen i Get. Det kan bli et veldig interessant oppgjør på Lillehammer. Hickman og Bowles med 3 mål hver på 7 kamper, mens Henriksen topper med 4 mål for Ringerike på 6 kamper.

 

1-divisjon

Nidaros – Grüner, Lørdag klokka 15.00, Søndag klokka 16.00

Nidaros med 2 tap borte mot Comet tar imot Grüner som startet med 2 tap borte mot Narvik. Begge lagene yppet seg skikkelig på lørdagsmatchen forrige helg, men begge tapte relativt klart på søndag. Kan bli jevnt, men kan også bli stygge sifre, litt avhengig av hva Nidaros har av lag hjemme og hva slags lag Grüner får med seg på tur. Tipper 4-2 fordeling av poeng.

 

Kongsvinger – Narvik, Lørdag klokka 16.00, Søndag kloka 14.00

To lag som møttes i kvallikspillet i mars der Narvik gikk seirende ut av oppgjørene. Kongsvinger vant klart hjemme mot Storhamar YA i serieåpningen men måte slite seg gjennom sudden for seier på onsdag. Narvik slet litt på lørdag mot Grüner men vant klart på søndag. Dette tror jeg blir to skikkelig severdige hockeykamper. Tipper 3-3 fordeling poeng.

 

Hasle-Løren – Comet, Lørdag klokka 16.00

Hasle med tap og seier mot Gjøvik skal ikke være noe trøbbel for topp-tippede Comet som overbeviste spesielt søndag mot Nidaros. Skjønt, Hasle har stelt istand trøbbel for mange lag i Lørenhallen så Comet må komme fullt forberedt. Tipper 3 poeng Comet.

 

Gjøvik – Furuset, Lørdag klokka 16.00

Gjøvik med et nytt og spennende lag som vant krystallklart i første match, men som tydeligvis hadde tatt mål-vaksine på torsdag møter Furuset som ikke fikk noe god start på sesongen mot Tønsberg. Furuset var på gang på onsdag men fikk to tette og ei badehette i løpet av 20 sekunder og kom seg ikke opp derfra. Gjøvik ville, med normal uttelling, vunnet torsdag mot Hasle skal være for sterke for Furuset hjemme. Jeg tipper 3 poeng til Gjøvik

 

Storhamar YA – Tønsberg, Lørdag klokka 16.00

Denne er litt vanskelig. Hva slags lag har Storhamar YA hjemme på lørdag? Får de med seg en femmer med sultne unggutter eller må de “klare seg” med de spillerne de brukte borte mot Kongsvinger? Tønsberg har på sin side fått en glitters start, kanskje bedre enn Toft selv trodde de ville få? Tønsberg med god arbeidsmoral skal selvsagt ha all mulighet til å vinne også denne kampen. Jeg tipper sudden og seier Tønsberg.

 

God hockeyhelg !

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

1 divisjon 2018-2019: Sesongen er i gang

2 kamper pr lag er unnagjort…nesten…

Det ble spilt 7 kamper forrige helg, 2 kamper i går og 1 spilles i kveld. Resultater ble vel mer eller mindre som tippet/forventet fra de lagene man har forventninger til skal kjempe i toppen av tabellen, men det kom også resultater man kanskje ikke helt så komme.

Kampene som ble spilt:

Tønsberg – Furuset 5-0 (1-0,3-0,1-0). Skudd 34-24 (6-5,14-7,14-12).

Skal man lese kampen ut ifra boxscore (som jeg gjør nå) så ser kampen ut om en jevn affære i første og tredje periode, mens det er total Tønsbergdominans i andreperioden. Furuset med 3 overtallspill i perioden klarer ikke løsne mer enn 7 tellende skudd. Resultat, dvs Tønsbergseier var tippet, men at det skulle bli smultring på Furuset var overraskende. Første match pleier by på mål begge veier.

 

Hasle-Løren – Gjøvik 1-8 (0-0,1-2,0-6). Skudd 29-33 (12-10,10-9,7-14).

Ingen mål og heljevnt i første i protokollen. Hasle-Løren tar ledelsen etter ca 35 minutter av kampen som seg hør og bør for et hjemmelag av H/L’s kaliber, men derfra og ut var det rett og slett kveldsnytt for samme Hasle-Løren. 0-8 på hjemmebane på 24 minutter er ikke mye å skryte av. 6 av de 8 målene kom også i spill med likt antall spillere på is. Gjøvik er en outsider i år. Det blir spennende å se resultatet i dagens hjemmematch mot Hasle-Løren i Fjellhallen.

 

Comet – Nidaros 6-4 (1-1,1-3,4-0). Skudd 40-16 (11-6,14-5,15-5).

Comet lovte i forkant av matchen ly for stormen Knud inne i Halden ishall, men det så faktisk ut som det var godt med motvind inne i hallen i de 2 første periodene. Enten så var det jet-lagen som tok Nidaros eller så løyet Knud skikkelig for i tredje periode var det bare Comet som spilte konstruktiv hockey. Fikk med meg siste halvdel av matchen, men spesielt etter tredje periode kunne hockeyskolen gått rett på og trent på ene halvdelen..der var det ikke mye slitt.

 

Narvik – Grüner 3-2 (1-0,2-1,0-1). Skudd 43-16 (15-2,13-6,15-8).

Særdeles heldig serieåpning for Henriksen i Grünermålet, og fikk med rette, også skryt av den alltid dyktige kommentator på Narvik sine matcher. 4 av 5 mål i matchen putta i PP. Så bare litt av denne kampen, men kan ikke annet enn holde på mitt favorittstempel på Narvik til å ende som ett av 2 lag i toppen.

 

Kongsvinger – Storhamar YA 8-1 (2-0,3-0,3-1). Skudd 46-27 (12-9,18-9,16-9)

Kongsvinger som det nedrykkede Get-laget møtte det nyopprykkede 2-divisjonslaget og det ble like tøft i protokollen som mange tippet. Slipper man inn en 2-3 mål i hver periode så blir tallet stygt til slutt. Skjønt, man skal vel gi Storhamar litt tid på å venne seg tl 1-divisjon slk eksempelvis Ringerike må i Get.

 

Comet – Nidaros 5-1 (2-0,1-0,2-1). Skudd 25-22 (10-7,7-8,8-7)

Det tok 42 sekunder av matchen før det stod 1-0 og fra da titta ikke Comet seg spesielt bakover. Jeg tittet litt på denne fra start av og synes det virket som om Comet hadde full kontroll på alt som foregikk. Veldig snill match mht utvisninger også, 1 2-minutter til hvert lag i hver periode. Comet kommer garantert til å spille i toppen hele sesongen sammen med Narvik.

 

Narvik – Grüner 6-0 (1-0,1-0,4-0). Skudd 45-27 (12-10,18-10,15-7)

Ikke sett noe av denne kampen. Kan kun lese meg til at Narvik putta ett mål i første og andre og så var det slutt for Grüner i tredje. 6-0 er sterkt av Narvik uansett motstander.

 

Furuset – Tønsberg 2-3 (1-0,0-2,1-1). Skudd 25-31 (7-8,9-16,9-7).

Titta på en del av denne kampen kun avbrudt av litt små-ærender. Det så ut som om Furuset skulle få revansje etter lørdagsmatchen. 1-0 til pause og alt så relativt greit ut. men, 15 magiske sekunder snudde momentumet. Først utligner Hytten mer eller mindre rett ut fra utvisningsboksen før Fuks får en langpasning helt fra bunn og setter mål selv om Furusetbacken trodde han var ute og kløyva ved. Furuset utligner litt ut i tredje men Tønsberg svarer, tar ledelse 2-3 og holder den kampen ut. Tønsberg med full pott etter 2 kamper er 3 poeng mer enn jeg tippet, bra av Tønsberg.

 

Storhamar YA – Kongsvinger 2-3 (1-2,0-0,1-0, 0-1 e.sd.) Skudd 37-25 (6-8,10-9,17-7,4-1)

Tittet på slutten av matchen samt suddenspillet. Kongsvinger med 8-1 seier på lørdag møtte etter hva jeg vet et litt annerledes Storhamarlag. Om jeg ikke leste feil så hadde Storhamar en femmer med U20-spillere med? Spørsmået er jo da for videre sesong; Kommer Storhamar YA til å være ett type lag borte og et annet type lag hjemme? Reglene er jo sånn. Nåvel.. Storhamar med meget stor sjanse på suddenseier, men bommer og Kongsvinger kontrer og setter scoringen.

 

Og i kveld spilles altså Gjøvik – Hasle-Løren.

 

Mine kamptips før kampene ble spilt og da tabell etter 2 kamper var:

Kongsvinger, Narvik og Comet 6 poeng. Hasle-Løren, Gjøvik, Tønsberg og Furuset alle med 3 poeng. Storhamar YA, Nidaros og Grüner uten poeng

Jeg traff ikke helt, men legger meg hverken flat eller ned død av den grunn 😉

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Ringerike – Vålerenga, tirsdag 2 oktober klokka 18.30

Stinn brakke på en tirsdagskveld?

Vålerenga, iskrigerne fra TV2, kommer til Schjongshallen for kamp mot de lokale iskrigerne.

Allerede 1 uke før kampen kan det meldes at det ikke er flere sitteplasser for salg igjen til denne kampen. Vi får håpe at også sponsorer og VIP’er kjenner sin besøkelsestid og enten kommer på kamp selv, gir bort billettene til noen som vil på kamp eller rett og slett frigir plassene for salg. Det blir for dumt å ikke fylle opp hallen helt om vi faktisk har mulighet for det.

Men først;

Søndag skal Ringerike på Lillehammertur og kjempe om 3 poeng mot fjorårets tapende finalist i Norgesmesterskapet. Et lag som på ingen måte har fått den starten de regnet med. Det blir enda en skikkelig test for det nyopprykkede mannskapet på Ringerike som har overrasket mange hockeyhoder ute i Norge i de første 5 kampene de har spilt. Den kampen skal nok også bli omtalt grundig etter hvert, men selve “rosinen i pølsa” for mange Ringerikinger er nok den matchen som kommer på tirsdag;

Nemlig;

 

 mot

 

Ringerike Panthers mot Vålerenga Elite, i Get, i Schjongshallen.

Guttedrømmen til mange oppvoksende ishockeybarn av min og noen senere generasjoner kommer i oppfyllelse. Ringerike – Vålerenga på Hønefoss. Det er ikke få av målvaktene på 80-tallet som “var” Jim Marthinsen, eller som drilla som Shampo. Så snart man var gammel nok til å reise til Oslo og Jordal for å se Vålerengakamper så ble det gjort. På et tidspunkt på sent 80, tidlig 90-tall så ble det vel tilogmed satt opp buss fra Hønefoss til Oslo og Engamatcher.

Jeg kan ikke huske at noe oppgjør mellom Ringerike og Vålerenga på seniornivå noen gang har skjedd. Det nærmeste var vel da Ringerike møtte farmerlaget til Vålerenga (Oslo Hockey?? vet at MS og Furuset sammen het noe sånt i 89/90) og tapte 26-0 eller noe på Jordal i andre eller tredje divisjon.

Vålerenga har alltid hatt en egen plass i supporterhjertene til mange her på Ringerike. Klanen, Jordal, Shampo, Marthinsen. Råsterke Øystein Olsen som var med på en hurra-hurra-turnering her på Hønefoss med kompiser på et 4 div-lag fra Oslo. Vålerengas posisjon her var vel også grunnen til at Marthinsen og Shampo trakk fullt torg av idrettsentusiaster her rundt 1990 midt på sommeren.

Til kampen den 2 oktober er altså alt man kan selge av sitteplasser solgt. Man håper på at så mange av de 200 borte-ståplassene også blir oppkjøpt (det gjøres i app eller i luka). Hallen har pr i dag en kapasitet på 1500 tilskuere. 350 sitteplasser og 1150 ståplasser, hvorav da 200 er forbeholdt bortesupportere.

Jeg går selvsagt ut ifra at mange Vålerengasupportere også var i Hønefoss da foppallen her prøvde seg på toppnivå, men for de som var i så godt humør dengang at de ikke husker veien, eller rett og slett aldri har trodd at Hønefoss var noe annet enn navnet på rundkjøringa på vei til påskefjellet:

Her er litt tips:

Det finnes 2 enkle måter å komme seg til hallen. Jeg beskriver begge, siden noen liker å stå i kø og andre ikke.

1) Svart løype: Du kommer fra Oslo (nedre høyre hjørne), tar av første innkjørsel Hønefoss, passerer Ringerike Sykehus (der mange hockeyspillere har vært innom) og kjører rett frem i rundkjøringen som kommer (pass på, hønefossinger er mye amøbe på rundkjøringskjøring). Kjør ned bakken og fortsett til du butter i køen på grunn av veiarbeidet på brua over elva. Når du endelig langt om lenge kommer over brua så tar du brått høyre i rundkjøringen som kommer. Følg veien ned langs elven og ta inn veien ved pumpehuset for å komme til hallen.

2) Grønn løype: Du kommer fra Oslo (fortsatt nedre høyre hjørne) og tar ikke av første avkjørsel. Ta av neste (mot Drammen/Hokksund) og kjør inn til Hønefoss sentrum den veien. Følg forkjørsvei (gulstripa) til den butter i et t-kryss. Ta til høyre her, kjør 200 meter og ta så venstre (første mulige venstre). Kjør 50 meter, ta høyre og kjør til du butter i idrettsparken. Kjør 100 meter til høyre og så inn ved pumpehuset for å komme til hallen. Denne “omveien” tar ikke mye ekstra tid, OG du slipper sitte i kø…

GPS-adresse er forøvrig Ringeriksgata 11, 3503 Hønefoss

Skulle du stå børr fast på tross av denne glitrende veibeskrivelsen så spør du første og beste du finner om veien til idrettsparken.. Da bør det gå bra.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

Hønefoss, handelsstand, bomring og kollektivtrafikk

Nå er det på tide at kommunepolitikerne stikker fingeren i jorda og begynner lytte tror jeg.

Det er vel lite som starter min negative side av hjernebarken så fort som da politikere starter snakke om vei og bomring i samme åndedrag. Spesielt raskt starter den å kverne da ringerikspolitikere starter med dette. Jeg vet selvsagt at Ringerike i mer eller mindre all sin tid har vært og er en Arbeiderpartistyrt kommune og dermed er i fare for å bli komplett overstyrt av det mest skatte- og avgiftskåte partiet som finnes i Norge om ikke opposisjonen enes om at det finnes andre måter å gjøre ting på enn å straffe innbyggerne i kommunen når noe skal gjennomføres.

La meg si det i klartekst kjære alle lokalpolitikere:

Vi vil ikke ha noe bomring rundt Hønefoss.

Vi vil ha et incentiv fra dere til å begynne bruke kollektivtrafikk når det er mulig. Før dere i det hele tatt får lov å tenke tanken på bomringer etc rundt denne lille byen vår så får dere, og her bruker jeg et kjent og godt kraftuttrykk; hæren fløtte meg sørge for alternative løsninger for privatbilisme inn og ut av sentrum morgen, dag og kveld.

Dere må nå rett og slett klare å tenke opptil flere tanker på en gang. Faktum er: Vi bor i et grisgrendt strøk og er avhengig av bilen i veldig stor grad. Vi er ikke som hipster-dufusene på Grünerløkka som sitter med latte-smatte-datte-frappe-kaffen sin og deltar i MDG og Rødt sine meningsmålinger i Oslo om hvordan Oslo sentrum skal se ut. Vi bor på Ringerike, i Hole og på Jevnaker, vi har ikke trikk og t-bane, det vi har er et foreløpig helræva kollektivtilbud rundt omkring i kommunen og rundt byen. Det er kun retning Oslo det duger sånn passe.

Det å tro på at man får gjort noe med den overflod av biler i Hønefoss hver eneste dag, og klage på at ikke nok folk kjører kollektivt, uten samtidig å gjøre noe med kollektivtilbudet er så menigsløst at man burde gi fra seg plassen i kommunestyret umiddelbart.

-vi vil ha ruslebusser/bybusser gående kontinuerlig inn/ut av Hønefoss til alle bostedsområder rundt sentrumskjernen.

Disse bussene, dette tilbudet, det må være så godt subsidiert at det er bedre enn å kjøre bilen inn i byen og betale for parkering. Det går altså ikke an å tenke at det skal bli dyrt å kjøre bil inn til sentrum OG samtidig ikke gi et godt og billig kollektivtilbud. Det blir som den norske stat alltid har drevet med når de setter opp prisene på polet for å få slutt på hjemmebrenning/smugling. Disse bussene må også kjøres av vennlige sjåfører som inviterer til bruk, og ikke av sjåfører som kaller barn som tar bussen for “de lateste ungene i byen” (Brakar-sjåfør da ungene tok sentrum-Tolpinrud) og annet.

Det må fra kommunens side ikke være noe stort fortjenestekrav på et slikt kollektivtilbud. Det må være et subsidiert selvkostopplegg som skal gjøre Ringerike Kommune og Hønefoss sentrum til et attraktivt (og grønt) sted. Tenk om man samtidig med innførsel av slike ruslebusser skapte flere og større pendlerparkeringer. Da kunne man begynne å snakke om kollektivtilbud som duger..og kanskje også tilnærme seg det å være en sykkelby.

En bomring rundt en by rammer ikke likt. Det rammer de med liten inntekt mye hardere enn de med høy inntekt. Det rammer handelsstanden til de grader når kunder begynner kjøre andre steder for å handle (bare se hva som skjer i Oslo nå). Det rammer barn i familier med dårlig råd fordi foreldre da må velge bort aktiviteter som ligger innenfor/utenfor bomringen fra der de bor.

Kjære politikere i Ringerike:

Det er ille nok at dere har pålagt kommunens innbyggere ekstra kostnader allerede nå vann- og kloakkmessig fordi dere tror at befolkningsveksten vil nå 60 tusen…men når dere samtidig tenker høyt om tiltak som vil gjøre at folk absolutt ikke flytter hit..da er det noe fundamentalt galt i hvordan dere tenker. Dere må slutte å gi med ene handa og ta med den andre.

Det er ikke til å komme bort ifra at mange vil og må kjøre bilen sin til sentrum og parkere for å handle. Det er heller ikke noe problem om man klarer å stoppe alle de som ikke trenger bilen inn. MEN; Da må tilbudet være godt..

Mye, mye, mye bedre enn i dag.

Takk for meg!

Ringerike – Stjernen 3-5 (0-1,2-2,1-2)

Stjernen vinner til slutt i en spennende kamp

Gårsdagens kamp er fjerde gang på relativt kort tid at Ringerike og Stjernen spiller mot hverandre. Dessverre for Ringerike sin del er det også fjerde gangen Stjernen vinner oppgjøret. Skjønt, Ringerike kommer nærmere og nærmere i det å revansjere tapene så langt. Kampen i går var en delt affære. Første periode var helt og holdent Stjernen sin. De var best i alt og vant også skuddstatistikken soleklart. Ringerike fikk ikke til noe særlig spill og ble mer eller mindre jagende hele perioden. Dette bedret seg i andre og tredje periode og endte jo da til slutt med at Ringerike tok ut målvakt for å forsøke utligne til 4-4 på slutten. Dette gikk ikke og endte isteden med Stjernenmål og tap 3-5.

 

1 periode:

0-1, 08:55, Mikalsen. Massivt trykk fra Stjernen i spill 5 mot 5 ender med en scoring da Ellefsen forsøker nå motspiller inn i banen for å spille laget ut istedenfor å pælme puck. Sånne ting skjer, man må bare akseptere og gå videre.

Pause

Stjernen vinner skuddstatistikken 6-23 og er best i det meste i denne perioden. Det er egentlig ikke så mye mer å si om perioden annet enn at denne bør glemmes fortest mulig. Boorks sier noe ala “Dette er nok en av de dårligste førsteperiodene vi har spilt” om denne perioden.. Det er ikke vanskelig å være enig i den uttalelsen.

 

2 periode:

1-1, 21:30, Engesveen. Bjørsland på Stjernen sitter ute for en holding da Ellefsen serverer Engesveen foran mål i PP. Bra trykk, skudd satt opp, fanger puck igjen og så finner Ellefsen Engesveen rett foran mål.

1-2, 28:36, Gustafsson. Fuglesang sitter 2 min for en interference han var veldig uenig da Gustafsson setter pucken i lengste hjørne. Stort diskusjon her om A) var Stjernen 6 mann på is, og B) var det offside. Jeg er tilbøyelig til å mene ja på begge spørsmål. Inngang sone skjer rett ved Stjernens boks og Gustafsson kommer altså hoppende inn på is og tar puck. Hvem han bytta med er ikke godt å si, men det var mange par skøyter på is akkurat da.

2-2, 32:32, Dalen. Dropp i egen sone, Dalen setter fart høyre side, får pass og kommer seg inn i sone til topp sirkel og setter puck i mål oppe høyre hjørne over snappen til målvakt.

2-3, 34:50, Gustafsson. Stjernen inn i sonen på venstre side. Berger finner Gustafsson foran mål, mottak og en rask sidebevegelse Kallio ikke har sjanse å følge og dermed 2-3.

Pause

Skuddstatistikken i denne perioden ender 8-9 og bare understreker at det var en mye jevnere periode enn første. Begge lag setter 2 mål og lager en underholdende kamp for 700+ tilskuere pluss apparat og vaktmannskaper i hallen. Flere gode sjanser til begge lag så ingenting å utsette på at det står 2-3 og at andre periode ender 2-2.

 

3 periode:

2-4, 43:07, Sundelius. Petterson forsøker en pasning ut i egen sone, den ender på bladet til Billet som igjen finner Sundelius. “Been there, done that” som alle andre backer i ishockeyhistorien. Bare å glemme, skjer helt sikkert igjen en eller annen gang.

3-4, 50:35, Henriksen. Trnavsky sitter 2 minutter for high-sticking. Etter litt puck hit og dit i 10 sekunder starter Ryttar (må huske å stole på hva jeg ser og ikke hva dommer mener) et mønsterangrep bakfra. Ryttar flipper en pasning frem til Melin (altså, du som kommenterer for Sumo: han heter Melin “på svensk” og ikke ME’lin på ringeriksk) som runder sin back og finner så Tangen Henriksen inne i slottet. Han banker puck i mål og lager et kjempe PP-mål.

3-5, 59:24, Gustafsson. Ringerike plukker målvakt for å forsøke utligne. Det går ikke veien. Ringerike mister ut i midtsonen, havner ned i egen sone, blir fore-checked og mister puck og Gustafsson setter enkelt et skudd fra rett innenfor blå.

Slutt

Skuddstatistikk i 3 periode ender 5-10, totalt 19-42. Tredje periode byr på bra med sjanser begge veier og Ringerike er nære på å komme tilbalke etter å ligge under 2-4 som de gjorde mot Frisk Asker i åpningsmatchen.

 

Alt i alt:

Ringerike nærmer seg å ta Stjernen men får smekk for personlige feil. Feilene vil komme fordi Ringerike heldigvis ikke har bestemt seg for en sesong i Get med pælming av puck, men heller å forsøke etablere sin måte å spille på og være tro mot den. Det er en god blanding av å forsøke spille seg ut gjennom egen sone med kortpasningspill, lange touch-pasninger, samt en og annen lang oldboys-lang-tversover-fra–bånn-pasning på hurtigtogene i laget. Dette var kamp 6 av 48 for Ringerike så det er mange kamper igjen å både mestre og feile på. God-følelsen tas med, feilene huskes og forsøkes å ikke gjentas.

Neste kamp er borte mot Lillehammer søndag 30 september klokka 17.00

Neste hjemmekamp er tirsdag 2 oktober mot Vålerenga klokka 18.30.

Billettsalget til den kampen starter i dag klokka 12.00. Gå i app og kjøp.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

Ringerike – Stjernen i dag klokka 17.00

Møt opp og støtt gutta, de fortjener det.

Ringerike – Stjernen er en av tre kamper som spilles i Get i dag. De to andre kampene er Vålerenga – Manglerud Star og Frisk Asker – Storhamar.

Ringerike og Stjernen møttes 2 ganger i kvalliken i mars og en gang før seriestart. Stjernen har vunnet alle oppgjørene, men Ringerike har vist progresjon i spillet mot de. I treningskampen før seriestart som endte 5-2 hadde Ringerike flere “gå seg bort” feil som ga Stjernen overtallsituasjoner i kontring. Slike situasjoner regner jeg med det blir færre og færre av etter hvert som sesongen skrider frem.

Ringerike har fått en god start på sesongen med 2 seire på 5 kamper. Stjernen på sin side har 1 seier på 4 kamper. Ringerike kommer fra et 6-1 tap borte mot Stavanger Oilers, Stjernen fra en 3-2 seier e.str. mot samme motstander hjemme i Fredrikstad. Kampene mellom Ringerike og Stjernen har vært underholdnede hver gang så ingen grunn til å tro noe annet om dagens møte.

Hole, Jevnaker og Ringerikinger: Det er på tide å fylle Schjongshallen igjen i dag. Ishockey er aller best når du er i hallen og kan føle på stemningen, høre alt som skjer, se alt som skjer, og være med på moroa. Gå en søndagstur og avslutt den i Schjongshallen med Get-liga match.

Pucken droppes klokka 17.00

Ps! kioskene er fulle av kaffe, vafler og annet digg som bare trygler om å bli fortært.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

 

Stavanger Oilers – Ringerike Panthers 6-1 (1-0,3-0,2-1)

Stavanger vant i DNB Arena

Stavanger Oilers møtte opp fullt forberedt og klare til kamp mot et sultent Ringerikelag klare for å kapre flere poeng. Dessverre starter kampen med en interference-utvisning på Melin av, hva så ut for meg, den litt billige sorten, som så setter kampen inn i det moduset Stavanger ønsker. Ikke misforstå, Stavanger var alt i alt det beste laget og fortjente å vinne, bare synd Ringerike måtte starte kampen på den måten. Stavanger kjører tempo hele veien og Ringerike må henge i stroppen for å følge med. Ringerike kommer mer med etter hvert, men klarer ikke utnytte de sjanser de får. Ringerike klarer heller ikke utnytte en 5-minutter i første periode etter at Lane kjører en håpløs knetakling på Westman. Andre periode er fullstendig Stavangerdominans, og med 4-0 før tredje så virker den å være transport. Ringerike inviteres sånn sett inn igjen i matchen med en tidlig scoring i tredje pga stygg spearing (stikke med kølletuppen)  i slutten av andre. Dessverre klarer ikke Ringerike utnytte 3×2 minutter overtall utover i tredje.

 

1 periode:

1-0, 02:47, Rokseth. Ringerike rir av 2-minutteren på Melin, men må i bølgen etterpå gi tapt for et direkteskudd fra blå. 

Pause.

Stavanger best og vinner skuddstatistikken 12-8. Mange fete sjanser til Stavanger og noen få muligheter for Ringerike. Ringerike veldig nære å utligne 1,5 min før pause. Ringerike mister backen Westman resten av kampen pga knetakling fra Lane.

 

2 periode:

2-0, 22:50, Mathisen. Adolfsen sitter 2 minutter for å spille puck ut over vant, Stavanger etablerer trykk og det ender med at Mathisen trekker seg inn fra venstre og får puck inn rundt Kallio.

3-0, 29:46, Vigier. Moen sitter 2 minutter for å spille puck over vant, Stavanger spiller rundt i sonen, får et skudd fra venstre topp sirkel og slipper kanskje litt lett til på en retur.

4-0, 33:39, Talge. Stavanger har et vedvarende trykk inne i Ringerike sin sone. Mange sjanser til å klarere puck mislykkes. Stavanger plukker målvakt på en avventende utvisning og spiller 6 mot 5 inntil Talge putter fra topp sirkel til venstre for Kallio.

33:39, Kallio ut, Fayen-Vestavik inn

Pause

Stavanger vinner skuddstatistikken 13-4. Alle 3 målene puttes med en mann ekstra på is i forhold til Ringerike. Utvisningene og utnyttelse av disse er avgjørende for hvordan kampen ser ut for Ringerikes del.

 

3 periode:

4-1, 41:16, Henriksen. Burlon sendt i garder’n for spearing i slutten av 2 periode. Endelig lykkes powerplay for Ringerike også i Stavanger etter flere forsøk. Anders Tangen Henriksen står der han skal i slottet og smeller inn en retur etter skuddforsøk Melin.

5-1, 42:41, Hoff. Ringerike i angrep, skuddforsøk fra Dalen, puck havner ut mot blå der Ringerike sin back støter inn istedenfor å ta sikring. Stavanger kommer i en 2-2 kontringssituasjon og slipper puck til slepende tredjemann som setter målet.

6-1, 54:37, Talge. Trykk inne i sonen som ender med puckføring inn fra venstre, Ringerike ser på puck og ikke rundt og bak seg og der kom det spiller som fikk puck og satte målet enkelt.

Slutt

Skuddstatistikken vinnes 11-8 og 36-20 totalt. Perioden starter bra for Ringerike sin del men blir mer eller mindre transport for Stavanger. Ringerike spiller 3 ganger i 2-minutters overtallspill som kunne pyntet på resultatet enda mer, men fikk ikke uttelling.

 

Alt i alt:

Det ble en tung dag for Ringerike. Det å tape for Oilers i DNB-Arena med 5-1 er abslutt ingen krise i det hele tatt. Det er mange lag som kommer til å måtte reise tomhendt hjem fra Stavanger. Mindre hyggelig er det å reise hjem med skadede spillere pga stygge hendelser. Det bør ingen lag trenge å oppleve. En stygg beintakling på Westman i starten av matchen ødelegger mye for Ringerike og flyten i spillet. Det håpes at Westman ikke er altfor skadet, men strekk i leddbånd eller lignende kan ta noe tid.

 

Neste kamp Ringerike: Søndag 23 september hjemme mot Stjernen klokka 17.00.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

Stavanger Oilers – Ringerike Panthers, i dag klokka 18.00

En av 3 kamper som spilles i Get i kveld.

De 2 andre kampene starter klokka 18.30 og er Storhamar – Vålerenga og Manglerud Star – Lillehammer.

Det er nok en kveld for historiebøkene for Ringerike Panthers. Selvsagt har Ringerike vært i Stavanger og spilt hockey før, men det har aldri skjedd på toppnivå i Norge. Tidligere har vi spilt mot lag som Forus/Sandnes etc i lavere divisjoner med ettermiddagskamp lørdag og tidligkamp søndag. Det skal nok innrømmes varierende grad av egnethet til å spille ishockeykamper på søndags formiddag etter besøk på “Saken er biff”, pluss etterfølgende inngående studier av diverse serverende etablissementer utover lørdagsnatten. Det skal ikke nevnes navn selvfølgelig, men da Per Øyvind fikk en liten smell på lørdagsmatchen og forsøkte døyve smertene med begge henda godt planta rundt et arsenal av vodka-battery utover lørdagsnatta, for så å bomme på pucken 4 ganger fra rød og inn på oppvarmingen dagen etter så var julebordshistorien sikret i mange sesonger.

Nåvel…

Ringerike med 5 poeng så langt på 4 kamper drar altså i dag til Stavanger som har 5 poeng på 3 kamper. Ringerike har straffeseier mot Frisk Asker, tap for Sparta og Storhamar + en 3-poenger nå på tirsdag mot Manglerud Star innenfor beltet. Stavanger på sin side har en 3-poenger mot Storhamar samt straffetap mot Manglerud Star og Stjernen å vise til så langt.

Som i de 4 første kampene stiller heller ikke denne gang Ringerikes spillere opp med lua i handa på andre siden av rød mot atskillig mer meritterte spillere i Get. De går til kamp med troen på mål og poeng sålenge game-plan holder. Stavanger har vel strengt tatt ikke fått den starten på sesongen de hadde håpet på så kampen er vel sånn sett å anse som relativt åpen.

Det begynner vel, selv for den mest ihuga supporter, å bli på tide å revurdere sin innstilling til kamper der Ringerike gjør det bra. Så langt så er snakken etter kamper at eget lag har gjort det dårlig/rævva istedenfor å respektere at Ringerike faktisk gjør det bra. Storhamar feks, de hadde nok putta 10 om de fikk muligheten, det samme hadde Sparta og Frisk Asker…men de klarte ikke det.. Det er det en grunn til.

jaja..

Klokka 18.00 i kveld altså.

Stavanger – Ringerike

Kampen kan sees i hallen der selvsagt (men da må du som Hønefossing forte deg litt), den kan sees på tv i Schjongshallen og den kan sees på sumo hjemme i din egen stue.

 

Ps! oldboysspillere og andre i treningsgruppa… vi jumper på is klokka 20.45-22.00 i dag.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen