Tankefull biltur i sneglefart

Saktegående og stillestående trafikk gir rom for en del tanker om trafikk og andre eksistensielle spørsmål i livet.

Fredag ettermiddag måtte jeg en rundtur Hønefoss-Lier-Asker-Hønefoss fordi eldstemann måtte fra hybelen sin i Lier til Asker kulturhus og et lan som skulle avholdes der. Kjøreturen frem til destinasjonen gikk brillefint og helt etter boka, det er når turen Sandvika – Hønefoss skal gjøres at håpløsheten setter inn.

Turen går mer eller mindre i store deler i første- og andregir med innlagte lange stillestående pauser.

Disse pausene og sneglefarten gir rom for mye adspredelse tankemessig for det å holde orden på trafikken når den går i 10km/t klarer selv den som egentlig aldri burde befunnet seg bak et ratt når trafikk overstiger «ekstremt grisgrendt strøk helt uten rundkjøringer og feltskifter».

Selv om jeg gjerne skulle hatt svar på de eksistensielle spørsmålene som «hvorfor piller så mange seg i nesa når de kjører bil» og «hvor mye tissa jeg egentlig nå» når du synes vannlatingen tok uforholdsmessig lang tid, så er det mer vanlige trafikk-spørsmål jeg skulle ønske jeg fikk svar på.

Rundkjøring: Hvorfor i all verden brukes det millioner av kroner på planlegging og bygging av nye flotte rundkjøringer, men det å sette opp skikkelige skilt om hvordan man skal kjøre -for det er det vanvittig mange sjåfører som ikke skjønner bæret av- nei se det, det tar man seg ikke råd til. Det å ligge på inner og ytter når man skal høyre, rett frem eller venstre virker å være en uoverkommelig sak å mestre for mange.

Blinklysbruk: En ting er nå de som tydeligvis ikke har fylt på blinklysolje på bilen og aldri bruker blinklys til stor ergrelse for nær sagt alle andre i trafikken. En annen ting er de -og disse må sjekke huet sitt samt gyldigheten på førerkortet- som faktisk svinger av fra hovedvei inn på nytt felt for kryssing av veg (kryssing veg venstre). De foretar altså et filskifte uten blinklys, kjører frem til der vegen skal krysses, venter til det blir ledig og da det blir ledig settes blinklys på og de krysser veg. Aaaaaaarghhh… det er jo da du skiftet fil du skulle signalisert.

Påkjøringsfelt og avkjøringsfelt: Du skal da for svarte ikke kjøre frem til enden, sette på blinklys, og vente på ledig luke. Du skal få opp farta i feltet og gli inn i trafikken. På samme måte skal du da for svarte ikke bremse ned til 50-60 på hovedveien og så svinge av til avkjørinsfeltet… det er jo i feltet du skal bremse ned. Litt slækk på dette på vinteren, men på sommer, da får man jaggu kjøre av og så bremse ned.

Nåvel…

Kjære fylkespolitikere med hovedsete Drammen. Det er kø på E16. Det er en håpløs kø på strekningen Sandvika – Hønefoss. Det er så mye kø på den strekningen at det lønner seg å snu i Skui, kjøre i kø fra Sandvika til Drammen og så kjøre Hokksund-Vikersund til Hønefoss. Da kan du parkere, ta deg en dusj, dekke bord og ha middagen klar til han som ikke gadd snu i Skui.

-og nå begynner snart vintersesongen..hyttesesongen.. hver fredag..og søndag…

Få ny bedre vei NÅ!

Uten bom!!!

Hønefoss, handelsstand, bomring og kollektivtrafikk

Nå er det på tide at kommunepolitikerne stikker fingeren i jorda og begynner lytte tror jeg.

Det er vel lite som starter min negative side av hjernebarken så fort som da politikere starter snakke om vei og bomring i samme åndedrag. Spesielt raskt starter den å kverne da ringerikspolitikere starter med dette. Jeg vet selvsagt at Ringerike i mer eller mindre all sin tid har vært og er en Arbeiderpartistyrt kommune og dermed er i fare for å bli komplett overstyrt av det mest skatte- og avgiftskåte partiet som finnes i Norge om ikke opposisjonen enes om at det finnes andre måter å gjøre ting på enn å straffe innbyggerne i kommunen når noe skal gjennomføres.

La meg si det i klartekst kjære alle lokalpolitikere:

Vi vil ikke ha noe bomring rundt Hønefoss.

Vi vil ha et incentiv fra dere til å begynne bruke kollektivtrafikk når det er mulig. Før dere i det hele tatt får lov å tenke tanken på bomringer etc rundt denne lille byen vår så får dere, og her bruker jeg et kjent og godt kraftuttrykk; hæren fløtte meg sørge for alternative løsninger for privatbilisme inn og ut av sentrum morgen, dag og kveld.

Dere må nå rett og slett klare å tenke opptil flere tanker på en gang. Faktum er: Vi bor i et grisgrendt strøk og er avhengig av bilen i veldig stor grad. Vi er ikke som hipster-dufusene på Grünerløkka som sitter med latte-smatte-datte-frappe-kaffen sin og deltar i MDG og Rødt sine meningsmålinger i Oslo om hvordan Oslo sentrum skal se ut. Vi bor på Ringerike, i Hole og på Jevnaker, vi har ikke trikk og t-bane, det vi har er et foreløpig helræva kollektivtilbud rundt omkring i kommunen og rundt byen. Det er kun retning Oslo det duger sånn passe.

Det å tro på at man får gjort noe med den overflod av biler i Hønefoss hver eneste dag, og klage på at ikke nok folk kjører kollektivt, uten samtidig å gjøre noe med kollektivtilbudet er så menigsløst at man burde gi fra seg plassen i kommunestyret umiddelbart.

-vi vil ha ruslebusser/bybusser gående kontinuerlig inn/ut av Hønefoss til alle bostedsområder rundt sentrumskjernen.

Disse bussene, dette tilbudet, det må være så godt subsidiert at det er bedre enn å kjøre bilen inn i byen og betale for parkering. Det går altså ikke an å tenke at det skal bli dyrt å kjøre bil inn til sentrum OG samtidig ikke gi et godt og billig kollektivtilbud. Det blir som den norske stat alltid har drevet med når de setter opp prisene på polet for å få slutt på hjemmebrenning/smugling. Disse bussene må også kjøres av vennlige sjåfører som inviterer til bruk, og ikke av sjåfører som kaller barn som tar bussen for “de lateste ungene i byen” (Brakar-sjåfør da ungene tok sentrum-Tolpinrud) og annet.

Det må fra kommunens side ikke være noe stort fortjenestekrav på et slikt kollektivtilbud. Det må være et subsidiert selvkostopplegg som skal gjøre Ringerike Kommune og Hønefoss sentrum til et attraktivt (og grønt) sted. Tenk om man samtidig med innførsel av slike ruslebusser skapte flere og større pendlerparkeringer. Da kunne man begynne å snakke om kollektivtilbud som duger..og kanskje også tilnærme seg det å være en sykkelby.

En bomring rundt en by rammer ikke likt. Det rammer de med liten inntekt mye hardere enn de med høy inntekt. Det rammer handelsstanden til de grader når kunder begynner kjøre andre steder for å handle (bare se hva som skjer i Oslo nå). Det rammer barn i familier med dårlig råd fordi foreldre da må velge bort aktiviteter som ligger innenfor/utenfor bomringen fra der de bor.

Kjære politikere i Ringerike:

Det er ille nok at dere har pålagt kommunens innbyggere ekstra kostnader allerede nå vann- og kloakkmessig fordi dere tror at befolkningsveksten vil nå 60 tusen…men når dere samtidig tenker høyt om tiltak som vil gjøre at folk absolutt ikke flytter hit..da er det noe fundamentalt galt i hvordan dere tenker. Dere må slutte å gi med ene handa og ta med den andre.

Det er ikke til å komme bort ifra at mange vil og må kjøre bilen sin til sentrum og parkere for å handle. Det er heller ikke noe problem om man klarer å stoppe alle de som ikke trenger bilen inn. MEN; Da må tilbudet være godt..

Mye, mye, mye bedre enn i dag.

Takk for meg!

Get-ligaen: Dette med målkamera – målkameraoperatører

Hva kan de egentlig gjøre?

I et kommentarfelt på et av mine innlegg på blogg/Facebook i det siste så blusset diskusjonen opp rundt dette med målkamera og målkameraoperatører, og deres funksjon og evt plikter ved gjennomføring av kamp. Mye ble sagt i kommentarfeltet av ymse ting, så jeg bestemte meg for å finne ut eksagt hva som er tilfelle rundt bruk av målkamera etc.

Jeg bestemte meg da for å gå rett til sjefen for dommerne i Norge, Geir Thomas Olsen, og spørre. Følgende mail ble sendt:

*****

Hei

Liten diskusjon på Facebook som for så vidt er interessant.

Skal videodommer/den som sitter og passer målkamera varsle sekretariat som igjen varsler dommere at puck har vært inne, selv om dommer ikke har dømt mål eller indikert noe i nærheten av mål?

I rettferdighetens navn burde han jo ha plikt til det men bare for å få det sort på hvitt.

*****

Når man spør så får man svar, Norge er ikke større enn det på veldig mange måter. Nevner i tillegg at alle jeg har sendt spørsmål til i forbundet og hockeynorge ellers alltid har svart velvillig på det aller meste man spør om. Svaret fra dommersjef Geir Thomas Olsen kom raskt og inneholdt fakta/info om saken.

*****

Hei

Målkameraoperatørene i 8 av 9 haller (GET) er ikke hverken opplært eller utdannet til å dømme mål eller ikke, de har kun fått en kort innføring i å styre teknikken for at dommerne videre skal kunne bedømme.

Så svaret er at i alle arenaer bortsett fra Stavanger kan ikke målkameraoperatørene stoppe kampen.

I stavanger har vi utdannede dommere som jobber med målkameraet, de sitter adskilt fra resten og kan jobbe selvstendig. De kan gi beskjed til sekretariatet om å stoppe kampen / holde den ved neste stopp i spillet.

Med en annen infrastruktur på våre haller ville alle arenaer vært satt opp tilsvarende DNB Arena og det ville vært som du sier, pr nå lar ikke dette seg gjøre dessverre. Det er alternative løsninger som diskuteres, men pr nå så er dette slik vi har det i vår serie.

Håper det var svar på ditt spørsmål.

*****

Det var det jo.

Jeg håper jo vi kommer dit at det er slik i alle arenaer etter hvert. Rettferdig skal det være, og om pucken har vært inne så skal det dømmes mål. Det som uansett er sikkert er at ingen “får” et mål uten at pucken faktisk har vært inne. Video må vel fortsatt uansett vise -uten tvil- at pucken har krysset linjen samme om det er målkameraoperator eller dommere som stopper match for å titte på video.

Til sist så ble det også snakket om oppmenn/lagleders tilgang til sekretariat i etterkamp av kamp for å få rettet mål, assist, og +/- statistikken. Her kom et informativt svar fra Grethe-Elisabeth Fjeldstad i forbundet, og jeg tenker jeg kopierer det inn her. Grethe-Elisabeth har nok ikke noe i mot det:

*****

Det er enhver lagleders rett å få korrigert inntil 10 min etter kamp, (også i Stavanger, noe uttalt tvil pga egen måldommer. Jim’s kommentar) – det er retningslinjer som gjelder for alle klasser som fører Hockey Live. Det er videre korrekt som du sier at arrangør har ansvar for å sjekke at mål/assist stemmer, men det er ofte uenighet/ikke sjekket og da skal arrangør enten rette eller klubb sende oss beskjed om de mener det er feil.

*****

 Så, der har vi det.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

En liten prat med Martin Boork på en mandag etter en historisk lørdag

Det er på sin plass etter en historisk seier i Get for Ringerike.

(foto: Ringeriksavisa)

Det er som skrevet mandag allerede og karamellen man sugde på hele søndagen er mer eller mindre borte. Nå er det hverdag igjen (selv om prestasjonen aldri kan tas fra spillerne) og blikket er rettet mot en enda mer historisk opplevelse, nemlig den aller første Get-kampen for et lag fra Ringerike Ishockeyklubb på hjemmebane.

Men, man er jo ikke helt ferdige med lørdagens kamp selvfølgelig. Litt mer stemningsrapport må til, så da var det bare å kontakte Martin da og spørre litt om hvordan lørdagens opplevelse var.

-Først og fremst: Hvordan vil du beskrive stemningen i garderoben før kampen mot Frisk Asker?

“Som like før Nissen kommer på julaften. Forventninger, spenning og utålmodighet”.

-Sa du og Per noe spesielt til gutta i garderoben før matchen eller var det mer eller mindre de samme rutiner som alltid?

“Vi prøvde å være like kjedelige som alltid. Si de samme tinga som alle andre dager”.

-Hva var dine første tanker da beskjed om forfall fra Melin kom?

“Spontant med en gang før trenerhjernen slo på ; «Here we go again» “

-Er det noe/noen fra matchen du vil trekke spesielt frem positivt?

“Vi spilte som best på 2-4 siste 8-10 minutter i 2:e periode da alle andre lag hadde mistet kampen. Det er sterkt å finne en vei inn i kampen mot ett så godt lag selv når vi ikke spiller på vårt beste”.

-Noe fra matchen du satt i bussen/hjemme etterpå og tenkte «F*** og»

“Lystad skulle tatt en straffe”.

-Hvordan vil du beskrive stemningen i garderoben etter matchen?

“Den var jo som den skal. Jubel og alt det der mange glade fjes. Det var ikke en fortjent seier sett till første halvdel av kampen men det blev en fortjent seier mtp hvordan vi klarte av siste del av matchen”.

-Neste kamp er torsdag hjemme mot Sparta. Et lag med profiler som Niklas Roest og Tommy Kristiansen. Tenker dere i det hele tatt på hvem som spiller på motstanderlaget eller er det kollektivet som gjelder?

“Nei. Vi bryr oss ikke om motstander. Vi må spille bedre fortsatt mot Sparta enn på lørdag ska vi ha mulighet. Vi må gjøre vårt bra nok. Alle lag har profiler och gode spillere”.

-Det var fri i går, hvordan ser treningsuken ut frem mot torsdag?

“Løping+styrke mandag. To bra istreninger och videomøte og en kaffekopp eller ti tirsdag/onsdag. En røverhistorie(eller ti det og) fra Tormod før kampen torsdag så er vi der klare igjen”.

-Noen ord til slutt til supportere og potensielle supportere i Hole, Jevnaker og Ringerike?

“Vi går på isen med stolthet over det distriktet vi representerer. Vi kommer til å gi alt vi har”.

“Ferdig snakka!”

Kjøreopplæringens åpenbare mangler.

Detaljene i kjøreopplæringen staten og kjøreskolene har glemt.

Nå vil vel de fleste kanskje tro at jeg skal utbasunere min misnøye over alle de bilister der ute som har blinklysallergi, rundkjøringsdysleksi eller filskiftehandicap….eller tilogmed de som lider av alle sammen.

Men neida, jeg skal ikke det. Jeg ønsker å rette oppmerksomheten mot den tydelige mangel som finnes i dagens kjøreopplæring.

Alle kan jo «kjøre» bil i dag. Det vanskeligste for å få en bil til å gå forover er clutching etc. Det tyter ut flere og flere automater og elbiler der det kun er å trykke på gassen. Rygging skjer jo nå med skjermer, sensorer eller helautomatisk basert på hvor ny bil du har. Det kommer nå også flere og flere biler som har sensorer som styrer i forbindelse med kjøringen, blant annet bremsing ved for nær bilen foran og bråstopp når noe kommer overraskende ut i veien.

De fleste tilfeller i trafikken er da i statens og kjøreskolenes øyne dekket. Men, vi som har kjørt bil en stund og opplevd litt av hvert vet at det finnes mangler i opplæringen alle nye sjåfører burde måtte igjennom for å være forberedt.

1) Kjøring med mat i ene hånda og brus mellom bena. De aller fleste havner opp i situasjonen der man er sulten og tørst, kjøper mat på bensinstasjon, og kjører videre med en gang. To grill i brød eller en baguette i venstrehånda, brus stående mellom bena, styre med venstre kne så man kan gire og styre med høyra. Dette må rett og slett øves på.

2) Kjøre mens du holder telefonen lavt slik at ingen kan se at du bruker den til å sende sms. Dette er jo nå ikke lov selvsagt, så øvingen bør jo skje på lukket bane med nok hindringer til å få elevene til å skjønne at det å sitte rett opp og ned med blikket festet ned mot tlf for å taste er kokkos og bambus.

3) Kjøre med barn i bilen og bytte musikk hele tiden fordi ungene ikke vil høre på den og den sangen. Dette har også utviklet seg litt fra da du måtte kjøre og lene deg bort, åpne hanskerommet, dra ut masse cd?r, finne den rette, ut av cover, bytte med den som var i spiller, gi blaffen i at den du tok ut havna i feil cover etc. Nå handler denne delen av opplæringen mer om telefonen igjen. 2 skrikerunger bak og du må benytte deg av foregående punkt, altså holde telefonen lavt, for å bla gjennom spillelister for å finne rett sang ungene vil høre på.

4) Kjøre bil mens passasjer til stadighet må snu seg i sitt sete for å fikse noe i baksetet. Dette er egentlig ikke noe annet enn litt kjøring med litt forstyrrende armer og bein. Dette punktet leder opp mot siste punkt i kjøreopplæringen de aller fleste havner opp i.

5) Kjøre bil med ett eller to barn i baksetet som til stadighet mister noe på gulvet. Dette er kjøring med C-momenter innlagt. Du er eneste voksen i bilen og har ett eller to barn i baksetet. Barna bruker smokk og har leker med. Med jevne mellomrom hører du misnøye fra baksetet over mistet leke, eller du hører hylgrin på grunn av mistet smokk.

Bagen med ekstra smokker ligger selvsagt i stellebaggen i bagasjen så da begynner kjøring med innlagt let-og-finn. Samtidig som man kjører så må altså høyre arm begynne sin vandring på gulvet bak setene i rene Indiana Jones stil for å finne leken/smokken. Du bare vet du må finne ellers blir aldri stille der bak.

Problemet med å finne leke/smokk og gi barnet tilbake litt sånn i blinde er at barn i rett alder synes hele seansen var så morsom at de pælmer leken/smokken på gulvet igjen med vilje.

#barn #bil #trafikk #kjøreopplæring #førerkort

Men… jeg kan jo ikke la sjansen gå fra meg..

Les gjerne: L – en provoserende bokstav

Les gjerne: Rundkjøringer

Les gjerne: Ja, Jeg er bil-nerd