Tankefull biltur i sneglefart

Saktegående og stillestående trafikk gir rom for en del tanker om trafikk og andre eksistensielle spørsmål i livet.

Fredag ettermiddag måtte jeg en rundtur Hønefoss-Lier-Asker-Hønefoss fordi eldstemann måtte fra hybelen sin i Lier til Asker kulturhus og et lan som skulle avholdes der. Kjøreturen frem til destinasjonen gikk brillefint og helt etter boka, det er når turen Sandvika – Hønefoss skal gjøres at håpløsheten setter inn.

Turen går mer eller mindre i store deler i første- og andregir med innlagte lange stillestående pauser.

Disse pausene og sneglefarten gir rom for mye adspredelse tankemessig for det å holde orden på trafikken når den går i 10km/t klarer selv den som egentlig aldri burde befunnet seg bak et ratt når trafikk overstiger «ekstremt grisgrendt strøk helt uten rundkjøringer og feltskifter».

Selv om jeg gjerne skulle hatt svar på de eksistensielle spørsmålene som «hvorfor piller så mange seg i nesa når de kjører bil» og «hvor mye tissa jeg egentlig nå» når du synes vannlatingen tok uforholdsmessig lang tid, så er det mer vanlige trafikk-spørsmål jeg skulle ønske jeg fikk svar på.

Rundkjøring: Hvorfor i all verden brukes det millioner av kroner på planlegging og bygging av nye flotte rundkjøringer, men det å sette opp skikkelige skilt om hvordan man skal kjøre -for det er det vanvittig mange sjåfører som ikke skjønner bæret av- nei se det, det tar man seg ikke råd til. Det å ligge på inner og ytter når man skal høyre, rett frem eller venstre virker å være en uoverkommelig sak å mestre for mange.

Blinklysbruk: En ting er nå de som tydeligvis ikke har fylt på blinklysolje på bilen og aldri bruker blinklys til stor ergrelse for nær sagt alle andre i trafikken. En annen ting er de -og disse må sjekke huet sitt samt gyldigheten på førerkortet- som faktisk svinger av fra hovedvei inn på nytt felt for kryssing av veg (kryssing veg venstre). De foretar altså et filskifte uten blinklys, kjører frem til der vegen skal krysses, venter til det blir ledig og da det blir ledig settes blinklys på og de krysser veg. Aaaaaaarghhh… det er jo da du skiftet fil du skulle signalisert.

Påkjøringsfelt og avkjøringsfelt: Du skal da for svarte ikke kjøre frem til enden, sette på blinklys, og vente på ledig luke. Du skal få opp farta i feltet og gli inn i trafikken. På samme måte skal du da for svarte ikke bremse ned til 50-60 på hovedveien og så svinge av til avkjørinsfeltet… det er jo i feltet du skal bremse ned. Litt slækk på dette på vinteren, men på sommer, da får man jaggu kjøre av og så bremse ned.

Nåvel…

Kjære fylkespolitikere med hovedsete Drammen. Det er kø på E16. Det er en håpløs kø på strekningen Sandvika – Hønefoss. Det er så mye kø på den strekningen at det lønner seg å snu i Skui, kjøre i kø fra Sandvika til Drammen og så kjøre Hokksund-Vikersund til Hønefoss. Da kan du parkere, ta deg en dusj, dekke bord og ha middagen klar til han som ikke gadd snu i Skui.

-og nå begynner snart vintersesongen..hyttesesongen.. hver fredag..og søndag…

Få ny bedre vei NÅ!

Uten bom!!!

Hønefoss, handelsstand, bomring og kollektivtrafikk

Nå er det på tide at kommunepolitikerne stikker fingeren i jorda og begynner lytte tror jeg.

Det er vel lite som starter min negative side av hjernebarken så fort som da politikere starter snakke om vei og bomring i samme åndedrag. Spesielt raskt starter den å kverne da ringerikspolitikere starter med dette. Jeg vet selvsagt at Ringerike i mer eller mindre all sin tid har vært og er en Arbeiderpartistyrt kommune og dermed er i fare for å bli komplett overstyrt av det mest skatte- og avgiftskåte partiet som finnes i Norge om ikke opposisjonen enes om at det finnes andre måter å gjøre ting på enn å straffe innbyggerne i kommunen når noe skal gjennomføres.

La meg si det i klartekst kjære alle lokalpolitikere:

Vi vil ikke ha noe bomring rundt Hønefoss.

Vi vil ha et incentiv fra dere til å begynne bruke kollektivtrafikk når det er mulig. Før dere i det hele tatt får lov å tenke tanken på bomringer etc rundt denne lille byen vår så får dere, og her bruker jeg et kjent og godt kraftuttrykk; hæren fløtte meg sørge for alternative løsninger for privatbilisme inn og ut av sentrum morgen, dag og kveld.

Dere må nå rett og slett klare å tenke opptil flere tanker på en gang. Faktum er: Vi bor i et grisgrendt strøk og er avhengig av bilen i veldig stor grad. Vi er ikke som hipster-dufusene på Grünerløkka som sitter med latte-smatte-datte-frappe-kaffen sin og deltar i MDG og Rødt sine meningsmålinger i Oslo om hvordan Oslo sentrum skal se ut. Vi bor på Ringerike, i Hole og på Jevnaker, vi har ikke trikk og t-bane, det vi har er et foreløpig helræva kollektivtilbud rundt omkring i kommunen og rundt byen. Det er kun retning Oslo det duger sånn passe.

Det å tro på at man får gjort noe med den overflod av biler i Hønefoss hver eneste dag, og klage på at ikke nok folk kjører kollektivt, uten samtidig å gjøre noe med kollektivtilbudet er så menigsløst at man burde gi fra seg plassen i kommunestyret umiddelbart.

-vi vil ha ruslebusser/bybusser gående kontinuerlig inn/ut av Hønefoss til alle bostedsområder rundt sentrumskjernen.

Disse bussene, dette tilbudet, det må være så godt subsidiert at det er bedre enn å kjøre bilen inn i byen og betale for parkering. Det går altså ikke an å tenke at det skal bli dyrt å kjøre bil inn til sentrum OG samtidig ikke gi et godt og billig kollektivtilbud. Det blir som den norske stat alltid har drevet med når de setter opp prisene på polet for å få slutt på hjemmebrenning/smugling. Disse bussene må også kjøres av vennlige sjåfører som inviterer til bruk, og ikke av sjåfører som kaller barn som tar bussen for “de lateste ungene i byen” (Brakar-sjåfør da ungene tok sentrum-Tolpinrud) og annet.

Det må fra kommunens side ikke være noe stort fortjenestekrav på et slikt kollektivtilbud. Det må være et subsidiert selvkostopplegg som skal gjøre Ringerike Kommune og Hønefoss sentrum til et attraktivt (og grønt) sted. Tenk om man samtidig med innførsel av slike ruslebusser skapte flere og større pendlerparkeringer. Da kunne man begynne å snakke om kollektivtilbud som duger..og kanskje også tilnærme seg det å være en sykkelby.

En bomring rundt en by rammer ikke likt. Det rammer de med liten inntekt mye hardere enn de med høy inntekt. Det rammer handelsstanden til de grader når kunder begynner kjøre andre steder for å handle (bare se hva som skjer i Oslo nå). Det rammer barn i familier med dårlig råd fordi foreldre da må velge bort aktiviteter som ligger innenfor/utenfor bomringen fra der de bor.

Kjære politikere i Ringerike:

Det er ille nok at dere har pålagt kommunens innbyggere ekstra kostnader allerede nå vann- og kloakkmessig fordi dere tror at befolkningsveksten vil nå 60 tusen…men når dere samtidig tenker høyt om tiltak som vil gjøre at folk absolutt ikke flytter hit..da er det noe fundamentalt galt i hvordan dere tenker. Dere må slutte å gi med ene handa og ta med den andre.

Det er ikke til å komme bort ifra at mange vil og må kjøre bilen sin til sentrum og parkere for å handle. Det er heller ikke noe problem om man klarer å stoppe alle de som ikke trenger bilen inn. MEN; Da må tilbudet være godt..

Mye, mye, mye bedre enn i dag.

Takk for meg!

Get-ligaen: Dette med målkamera – målkameraoperatører

Hva kan de egentlig gjøre?

I et kommentarfelt på et av mine innlegg på blogg/Facebook i det siste så blusset diskusjonen opp rundt dette med målkamera og målkameraoperatører, og deres funksjon og evt plikter ved gjennomføring av kamp. Mye ble sagt i kommentarfeltet av ymse ting, så jeg bestemte meg for å finne ut eksagt hva som er tilfelle rundt bruk av målkamera etc.

Jeg bestemte meg da for å gå rett til sjefen for dommerne i Norge, Geir Thomas Olsen, og spørre. Følgende mail ble sendt:

*****

Hei

Liten diskusjon på Facebook som for så vidt er interessant.

Skal videodommer/den som sitter og passer målkamera varsle sekretariat som igjen varsler dommere at puck har vært inne, selv om dommer ikke har dømt mål eller indikert noe i nærheten av mål?

I rettferdighetens navn burde han jo ha plikt til det men bare for å få det sort på hvitt.

*****

Når man spør så får man svar, Norge er ikke større enn det på veldig mange måter. Nevner i tillegg at alle jeg har sendt spørsmål til i forbundet og hockeynorge ellers alltid har svart velvillig på det aller meste man spør om. Svaret fra dommersjef Geir Thomas Olsen kom raskt og inneholdt fakta/info om saken.

*****

Hei

Målkameraoperatørene i 8 av 9 haller (GET) er ikke hverken opplært eller utdannet til å dømme mål eller ikke, de har kun fått en kort innføring i å styre teknikken for at dommerne videre skal kunne bedømme.

Så svaret er at i alle arenaer bortsett fra Stavanger kan ikke målkameraoperatørene stoppe kampen.

I stavanger har vi utdannede dommere som jobber med målkameraet, de sitter adskilt fra resten og kan jobbe selvstendig. De kan gi beskjed til sekretariatet om å stoppe kampen / holde den ved neste stopp i spillet.

Med en annen infrastruktur på våre haller ville alle arenaer vært satt opp tilsvarende DNB Arena og det ville vært som du sier, pr nå lar ikke dette seg gjøre dessverre. Det er alternative løsninger som diskuteres, men pr nå så er dette slik vi har det i vår serie.

Håper det var svar på ditt spørsmål.

*****

Det var det jo.

Jeg håper jo vi kommer dit at det er slik i alle arenaer etter hvert. Rettferdig skal det være, og om pucken har vært inne så skal det dømmes mål. Det som uansett er sikkert er at ingen “får” et mål uten at pucken faktisk har vært inne. Video må vel fortsatt uansett vise -uten tvil- at pucken har krysset linjen samme om det er målkameraoperator eller dommere som stopper match for å titte på video.

Til sist så ble det også snakket om oppmenn/lagleders tilgang til sekretariat i etterkamp av kamp for å få rettet mål, assist, og +/- statistikken. Her kom et informativt svar fra Grethe-Elisabeth Fjeldstad i forbundet, og jeg tenker jeg kopierer det inn her. Grethe-Elisabeth har nok ikke noe i mot det:

*****

Det er enhver lagleders rett å få korrigert inntil 10 min etter kamp, (også i Stavanger, noe uttalt tvil pga egen måldommer. Jim’s kommentar) – det er retningslinjer som gjelder for alle klasser som fører Hockey Live. Det er videre korrekt som du sier at arrangør har ansvar for å sjekke at mål/assist stemmer, men det er ofte uenighet/ikke sjekket og da skal arrangør enten rette eller klubb sende oss beskjed om de mener det er feil.

*****

 Så, der har vi det.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

En liten prat med Martin Boork på en mandag etter en historisk lørdag

Det er på sin plass etter en historisk seier i Get for Ringerike.

(foto: Ringeriksavisa)

Det er som skrevet mandag allerede og karamellen man sugde på hele søndagen er mer eller mindre borte. Nå er det hverdag igjen (selv om prestasjonen aldri kan tas fra spillerne) og blikket er rettet mot en enda mer historisk opplevelse, nemlig den aller første Get-kampen for et lag fra Ringerike Ishockeyklubb på hjemmebane.

Men, man er jo ikke helt ferdige med lørdagens kamp selvfølgelig. Litt mer stemningsrapport må til, så da var det bare å kontakte Martin da og spørre litt om hvordan lørdagens opplevelse var.

-Først og fremst: Hvordan vil du beskrive stemningen i garderoben før kampen mot Frisk Asker?

“Som like før Nissen kommer på julaften. Forventninger, spenning og utålmodighet”.

-Sa du og Per noe spesielt til gutta i garderoben før matchen eller var det mer eller mindre de samme rutiner som alltid?

“Vi prøvde å være like kjedelige som alltid. Si de samme tinga som alle andre dager”.

-Hva var dine første tanker da beskjed om forfall fra Melin kom?

“Spontant med en gang før trenerhjernen slo på ; «Here we go again» “

-Er det noe/noen fra matchen du vil trekke spesielt frem positivt?

“Vi spilte som best på 2-4 siste 8-10 minutter i 2:e periode da alle andre lag hadde mistet kampen. Det er sterkt å finne en vei inn i kampen mot ett så godt lag selv når vi ikke spiller på vårt beste”.

-Noe fra matchen du satt i bussen/hjemme etterpå og tenkte «F*** og»

“Lystad skulle tatt en straffe”.

-Hvordan vil du beskrive stemningen i garderoben etter matchen?

“Den var jo som den skal. Jubel og alt det der mange glade fjes. Det var ikke en fortjent seier sett till første halvdel av kampen men det blev en fortjent seier mtp hvordan vi klarte av siste del av matchen”.

-Neste kamp er torsdag hjemme mot Sparta. Et lag med profiler som Niklas Roest og Tommy Kristiansen. Tenker dere i det hele tatt på hvem som spiller på motstanderlaget eller er det kollektivet som gjelder?

“Nei. Vi bryr oss ikke om motstander. Vi må spille bedre fortsatt mot Sparta enn på lørdag ska vi ha mulighet. Vi må gjøre vårt bra nok. Alle lag har profiler och gode spillere”.

-Det var fri i går, hvordan ser treningsuken ut frem mot torsdag?

“Løping+styrke mandag. To bra istreninger och videomøte og en kaffekopp eller ti tirsdag/onsdag. En røverhistorie(eller ti det og) fra Tormod før kampen torsdag så er vi der klare igjen”.

-Noen ord til slutt til supportere og potensielle supportere i Hole, Jevnaker og Ringerike?

“Vi går på isen med stolthet over det distriktet vi representerer. Vi kommer til å gi alt vi har”.

“Ferdig snakka!”

I dag ble det Beggstykker!

Det er tross alt kampdag i dag.

Beggstykker, som da er et sammensurium-ord laget av bacon, egg og rundstykker er en frokost for den som trenger litt punch..eller bare liker god frokost selvfølgelig.

Hvordan lager man så dette kunststykket av en frokost spør du deg selv sikkert nå. Det skal jo jeg da fortelle i ekte «Jokke» fra Pondus stil…dvs altså så lett at selv han som ikke vet hvordan man varmer wienerpølser kan henge med.

Så hold på hatten og heng med:

Du trenger rundstykker

Du trenger egg

Du trenger bacon

Du trenger bønner

Baconet stekes i panna

(stekepanna.. hvis du er så varm at du kan steike bacon på panna så må du gå å legge deg)

Legg ferdig bacon til side, du trenger dette senere. Hold klåfingra familiemedlemmer unna ellers forsvinner alt baconet.

Rundstykkene varnes i ovnen (jepp, varnes.. prøvde skrive varmes flere ganger men traff ikke m-tasten).

Du er litt ute å kjøre om du ikke vet hvordan du setter på ovnen til dette, så om nødvendig er det liv å ringe 1881 og spørre

Stek så egg. Eggene skal stekes i baconfettet for du har vel ikke vært klumsete nok til å vaske panna (steikepanna)?

Steg 1: kutt rundstykket i to deler og smør på smør på alle fire delene. Nå ble det jammen meg litt matte her og..

Steg 2: Legg på en osteskive (om du har, eller vil) og legg en skive bacon oppå der. Hvis du ikke har ost så legger du baconet rett på smøret på rundstykket

Steg 3: Legg på det stekte egget og krydre med litt salt og pepper om ønskelig. Jeg pleier å knuse plommen i panna (steikepanna..ellers blir det bare gris), mens andre liker hel plomme som går istykker ved første tygg.

Steg 4: Legg på litt bønner. Du må gjerne legge på et papirark med et vers av Fader Vår eller lignende, jeg foretrekker tomatbønner.

Steg 5: Legg på toppdelen av rundstykket og voalla som det heter på nynorsk, beggstykkene er ferdig.

 

Jeg nyter frokosten med et stort glass melk siden jeg tross alt et familiefar og greier. Du som er ungkar eller på annen måte alene denne dagen kan utmerket godt nyte dette måltidet med en duggfrisk av ett eller annet slag.

 

God frokost 🙂

Norsk ishockey – utviklingen videre – redusere antall utlendinger

Er dette veien å gå, nå?

Norges Ishockeyforbund skal altså utover nå jobbe for å redusere antall utlendinger på is pr kamp pr lag i prestasjonsdelen i Norsk ishockey.

Ser man med kikkert mot fremtiden er dette helt sikkert veien å gå, men, og det er et stort men i mine øyne, jeg tror ikke dette er løsningen på den situasjonen norsk ishockey er midt oppe i nå. Poenget nå er jo at vi har manko på spillere…vi har ikke for mange.

Målsettingen til Norges Ishockeyforbund er jo, og har vært en stund, 3 prestasjonsserier med 10 lag i hver serie. Det var 2 serier inntil noen for noen sesonger siden mente at også 2 divisjon skulle innlemmes i prestasjonsdelen (noe jeg var meget skeptisk til da det skjedde, og hvorfor kan du lese HER). Dette for å skape enda mer topping og spissing inn mot Get-ligaen. Det har jo på ingen måte skjedd. Årets sesong har jo 9 lag i Get, 10 lag i 1-div. og det er 5 lag i 2 divisjon. Det betyr jo at ved lett og enkel hoderegning mangler vi 6 lag på å nå målsettingen. 6 lag, det er 120 spillere-ish det.

Nettopp på grunn av den mangelen på lag og spillere som ønsker drive ishockey på prestasjonsnivå mener jeg at det å senke antall utlendinger i prestasjonsdelen de første årene ikke er veien å gå. I min mening er det mer enn nok plass i de 3 øverste divisjonene pr nå for både dagens utlendingskvote samt de up-and-coming yngre spillerne som ønsker satse på hockey. Det hjelper jo ikke spesielt mye for dagens totale U20 på for eksempel Storhamar å redusere antall utlendinger med 1 stk pr lag. Setter man et tak på 4 spillere pr lag pr kamp på is så lager man bitte litt mer plass for yngre spillere, men det monner jo ikke…det hjelper heller ikke på den mankoen på 6 lag i prestasjonsdelen.

Det å gjøre Norsk ishockey større og bedre handler om å rekruttere og utvide. De eksisterende klubbene må alle ta tak og få store breddeavdelinger for å kunne levere kontinuerlig spillere til sin prestasjonsdel om de har noen, eller da til nære klubber gjennom samarbeidsavtaler for eksempel. Så må hockeynorge også akseptere at geografisk perifere hockeyklubber kommer til med de de klarer i en etableringsfase. Kanskje da med spesielle ordninger i en overgangsfase.

Mange snakker også om å utvide til 12 lag i Get. Jeg liker også den tanken basert på at det da vi bli kamp om å bli blant de 8 som spiller sluttspill, samt at det blir kamp blant de 4 som ikke kommer til sluttspill om å unngå nedrykkskval. Slik det er nå, og har vært en stund, så legger Get-lag nr 9 og 10 inn årene rett over jul og bare venter på kvalliken i mars. Med 4 lag utenfor sluttspillsplass vil det høyst sannsynlig bli kamp helt ut. Jeg er fullstendig klar over at forskjell topp/bunn da vil være stor, men jeg vil heller ha det, enn slik det ble i år. I Sveits for eksempel har de akseptert at det blir litt håndball-sifre innimellom, men at det skaper læring.

Det er jeg for.

Jeg tenker meg heller som en løsning utover:

12 lag i Get

12 lag i 1 divisjon

Dette vil da være de 2 prestasjonsseriene vi har, og som Norsk topphockey er med på å skape et produkt av. Med tiden bør man også kanskje sette max utlendinger til 4. Seriesystemet helt likt i begge divisjoner. Det må skapes kontinuitet, forutsigbarhet, etc.

2, 3, 4 divisjon lever da sitt liv, og de to lag som havner første/andre i 2-divisjon får muligheten til kval-spill inn i 1-divisjon om de har de ambisjonene, og veldig tidlig kan vise til solid økonomi og sportslig grunnlag til å klare tilværelsen i prestasjonsserien.

Hvorvidt det skal være et krav at alle klubber i Get og 1-div har breddeavdeling er en annen diskusjon.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

Love Island – oppsopet av norske realitydeltakere

Love Island er rett og slett realityens svar på hva Grønland var for vikingene; De som ble sjøsjuke blei hivi av der.

Klientellet på Love Island ser altså ut som de er restene av alle de som søkte på realitydeltakelse i 2018 men ble funnet uverdige til å være med i noen annen serie. Ja, pluss en og annen som ikke bød på seg selv i det hele tatt i den realityen de tross alt fikk være med på.

Det ser ut som hele bøtteballetten av deltakere er snytt ut av samme ønskede kroppsform, mens det antakeligvis er diverse spørsmål på skjema som bestemmer hvor du får være med:

-kommer du til å ha sex på tv?

«seff» = Ex on the beach

«kanskje» = Paradise Hotel

«nei» = Love Island

I tillegg ser det ut som om det finnes et eller annet utested i Bergen som fungerer som drikkebuler i gamle østen. Gikk du inn der og ble drita så våknet du gjerne opp som skipsslave dagen etterpå. På utestedet i Bergen er jeg overbevist om at det finnes en dør der du går inn, kun om du er drita, og møter tre nye dører;

-hvordan stiller du deg til nakenhet på tv?

«viser alt, null problem» = Ex on the beach

«puppa/rompa går helt fint» = Paradise Hotel

«det vil jeg helst ikke» = Love Island

Den aller siste testen gruppen av søkende unge mennesker som vil bli realitykjendiser må gjennom er en liten kunnskapstest slik at klippere og regissører kan få best mulig klientell med på riktig program. I tillegg til noen enkle pluss/minus stykker fra barneskolen samt litt fra den lille gangetabellen stilles alle deltakerne følgende spørsmål:

-når fikk Norge sin grunnlov og hvor ble den underskrevet?

«Det var i 1982…og ble underskrevet nederst på papiret» = Ex on the beach

«Det var i 1942, og ble underskrevet på Stortinget» = Paradise Hotel

«Det var i 1814, underskrevet på Eidsvoll» = Love Island.

Jeg merker meg at diverse tidligere deltakere i det ene og det andre showet står frem som sjokkerte mennesker snytt ut av besteborgerforma fra beste vestkant… mens Alexia Bowim fra beste vestkant faktisk digger feks Ex on the beach og den grensen som nå pushes… jaja.. alt for klikk…

Når det er sagt:

Hva hadde skjedd om sekskant-situasjonen på Ex on the beach hadde inneholdt en stk litt småfull dame og 5-6 klåfingra overkåte 23 år gamle gutter…? Hadde de sendt den seansen? #metoo

…eller no

Den historiske Ringerike Panthers troppen

Spillernavn og nummer; Nå må det pugges!

Det er 02 september 2018 og 6 korte dager til Ringerike Ishockeyklubbs stolthet Ringerike Panthers skal debutere i toppligaen i norsk ishockey. Lørdag 08 september skjer det borte mot Frisk Asker, før snuten vender hjem til den enda mer historiske hendelsen, en Get-kamp i Hønefoss, Ringerike, Schjongshallen, stadion, Schjongslunden den 13 september og kampen mot Sparta.

Dette blir knallgøy uansett hvordan det går. Verdens mest underholdende idrett er snart i gang igjen i Schjongshallen.

Vi vet det blir tøft. Vi vet det blir hardt. Vi vet vi ikke vinner Get-ligaen. Vi vet det blir “cupfinale” hver eneste kamp. Vi vet også at det blir morsomt, lærerikt, interessant, nervepirrene og helt sikkert grusomt til tider. Vi vet “vi” kommer til å vinne og tape kamper om hverandre i mye større grad enn det vi gjorde i 1 divisjon. Lærekurven blir bratt. Uansett, møt opp, ta med familie og venner og fyll hallen hver eneste gang det er hjemmekamp. Dette er ren underholdning.

Liten appell til publikum fra Jevnaker, Hole og Ringerike: Støtt opp om det som skjer i Schjongshallen denne vinteren. Ikke slutt å komme fordi det blir noen tap. Gutta, troppen, laget, klubben trenger folk i hallen hver kamp. Den atmosfæren gutta og alle vi som lever og ånder for denne sporten opplevde i kvalliken og spesielt siste kamp mot Narvik er noe spesielt spillerne kommer til å huske for alltid. Slik stemning er det mulig å få mer. Lagene som kommer nå er tross alt Storhamar, Lillehammer, Sparta, Frisk Asker, Vålerenga, Stavanger, Manglerud Star og Stjernen.

Hvem er så med i den historiske Ringeriketroppen?

Jo;

Målvakter

#25 Henrik Fayen Vestavik

#30 Johan Kallio

#70 Andreas Aasen Rian

 

Utespillere

#7 Thomas Lystad

#9 Dustin Parks (avventer 100% bekreftelse)

#11 Mikael Hansson

#12 Even Tangen Fosse

#14 Jørgen Langdalen

#16 Jonas Westman

#17 Tobias Skaarberg

#19 Kristian Kristensen

#20 Petter Ellefsen

#21 Joachim Engesveen

#23 Jonas Moen

#26 Andreas Adolfsen

#28 Max Petterson

#44 Robin Bjørnstad

#47 Nils Fuglesang

#52 Dennis Ryttar

#60 Andreas Engblom

#61 Joachim Svensson

#72 Michael Söderberg

#77 Rolf Thomas Aastad

#78 Anders Tangen Henriksen

#86 Eivind Andresen (avventer 100% bekreftelse)

#91 Nikolai Dalen

#92 Kristoffer Melin.

 

Kapteinstrio:

C = #92 Melin

A = #12 Fosse

A = (velges denne helgen)

 

Trener: Martin Boork

Ass.trener: Per Braxenholm

Målvaktstrener: Thomas Melin

Lagleder: Randi Aase

Matrisser: Cecilie S. Aasen, Tormod Marthinsen, Morten Dalen, Knut Erik Benstigen

Video: Sissel S. Aasen

 

Dette er da de som skal yte på og rundt isen. Det finnes selvsagt mange flere som burde nevnes. Alle som skal jobbe i sekretariatet. Alle som jobber som vakter. Alle som jobber i kiosker og med servering. Alle er (nesten) like viktige som gutta som er ute på isen. En ting er hvert fall sikkert, det blir ingen kamper om ikke alle de rundt laget også bidrar. Husk det alle sammen om det skulle gå litt trått og det er -15 ute.. Klubben og laget trenger deg og din støtte.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. Jeg prøver å snappe så mye jeg kan fra kampene jeg er på.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

Kjøreopplæringens åpenbare mangler.

Detaljene i kjøreopplæringen staten og kjøreskolene har glemt.

Nå vil vel de fleste kanskje tro at jeg skal utbasunere min misnøye over alle de bilister der ute som har blinklysallergi, rundkjøringsdysleksi eller filskiftehandicap….eller tilogmed de som lider av alle sammen.

Men neida, jeg skal ikke det. Jeg ønsker å rette oppmerksomheten mot den tydelige mangel som finnes i dagens kjøreopplæring.

Alle kan jo «kjøre» bil i dag. Det vanskeligste for å få en bil til å gå forover er clutching etc. Det tyter ut flere og flere automater og elbiler der det kun er å trykke på gassen. Rygging skjer jo nå med skjermer, sensorer eller helautomatisk basert på hvor ny bil du har. Det kommer nå også flere og flere biler som har sensorer som styrer i forbindelse med kjøringen, blant annet bremsing ved for nær bilen foran og bråstopp når noe kommer overraskende ut i veien.

De fleste tilfeller i trafikken er da i statens og kjøreskolenes øyne dekket. Men, vi som har kjørt bil en stund og opplevd litt av hvert vet at det finnes mangler i opplæringen alle nye sjåfører burde måtte igjennom for å være forberedt.

1) Kjøring med mat i ene hånda og brus mellom bena. De aller fleste havner opp i situasjonen der man er sulten og tørst, kjøper mat på bensinstasjon, og kjører videre med en gang. To grill i brød eller en baguette i venstrehånda, brus stående mellom bena, styre med venstre kne så man kan gire og styre med høyra. Dette må rett og slett øves på.

2) Kjøre mens du holder telefonen lavt slik at ingen kan se at du bruker den til å sende sms. Dette er jo nå ikke lov selvsagt, så øvingen bør jo skje på lukket bane med nok hindringer til å få elevene til å skjønne at det å sitte rett opp og ned med blikket festet ned mot tlf for å taste er kokkos og bambus.

3) Kjøre med barn i bilen og bytte musikk hele tiden fordi ungene ikke vil høre på den og den sangen. Dette har også utviklet seg litt fra da du måtte kjøre og lene deg bort, åpne hanskerommet, dra ut masse cd?r, finne den rette, ut av cover, bytte med den som var i spiller, gi blaffen i at den du tok ut havna i feil cover etc. Nå handler denne delen av opplæringen mer om telefonen igjen. 2 skrikerunger bak og du må benytte deg av foregående punkt, altså holde telefonen lavt, for å bla gjennom spillelister for å finne rett sang ungene vil høre på.

4) Kjøre bil mens passasjer til stadighet må snu seg i sitt sete for å fikse noe i baksetet. Dette er egentlig ikke noe annet enn litt kjøring med litt forstyrrende armer og bein. Dette punktet leder opp mot siste punkt i kjøreopplæringen de aller fleste havner opp i.

5) Kjøre bil med ett eller to barn i baksetet som til stadighet mister noe på gulvet. Dette er kjøring med C-momenter innlagt. Du er eneste voksen i bilen og har ett eller to barn i baksetet. Barna bruker smokk og har leker med. Med jevne mellomrom hører du misnøye fra baksetet over mistet leke, eller du hører hylgrin på grunn av mistet smokk.

Bagen med ekstra smokker ligger selvsagt i stellebaggen i bagasjen så da begynner kjøring med innlagt let-og-finn. Samtidig som man kjører så må altså høyre arm begynne sin vandring på gulvet bak setene i rene Indiana Jones stil for å finne leken/smokken. Du bare vet du må finne ellers blir aldri stille der bak.

Problemet med å finne leke/smokk og gi barnet tilbake litt sånn i blinde er at barn i rett alder synes hele seansen var så morsom at de pælmer leken/smokken på gulvet igjen med vilje.

#barn #bil #trafikk #kjøreopplæring #førerkort

Men… jeg kan jo ikke la sjansen gå fra meg..

Les gjerne: L – en provoserende bokstav

Les gjerne: Rundkjøringer

Les gjerne: Ja, Jeg er bil-nerd